Tékozló Homár

Benne lenni az Erste rendszerében

2007.11.07. 14:05 | jackyll | 131 komment
Csak erős idegzetűeknek! Ilyen, amikor a 21. században már nem kell papírokkal tenni-venni egy nyomorult hitelbankkártyaigényléshez az Erste banknál:
Szeptemberi külföldi utazásomra készülődvén előrelátóan júniusban bankkártyát igényeltem a számlámat vezető Erste bank Duna Plázai fiókjában. A bankoktól nem megszokott rugalmasságot tapasztalva személyi igazolványom bemutatásával 10 percen belül boldog bankkártya igénylő lettem anélkül, hogy erről bármi papírt kaptam volna igazolásképen. Kétkedő kérdésemre, hogy akkor igénylésemről esetleg valami papírt kaphatnék-e, a fiókvezető úr főlényesen kedves mosollyal megnyugtatott, hogy bizony a 21. században az elektronikus ügyintézés dívik semmi szükség holmi papírra, hiszen benne vagyok a RENDSZERBEN, két hét múlva mehetek a bankkártyámért.

A banknál tapasztalt profizmustól magabiztosan augusztus 31-én visszatértem az igénylés helyszínére abban a biztos tudatban, hogy onnan boldog bankkártya tulajdonosként távozhatok. Az ügyintéző hölgy azonban hamar kétséget ébresztett bennem, amikor a személyim után rögtön az igénylő papírt kérte, majd a nem létező igénylő lapról szóló válaszomat hallva - szavaimat kétségbe vonva - közölte, hogy bizony olyat kapnom kellett. Ekkor eszembe jutott a varázsszó: nekem azt mondták, az igénylés benne van a RENDSZERBEN. És ekkor valami rendkívüli információt tudatott velem az ügyintéző hölgy: közölte, hogy a RENDSZER szerint én augusztus 25-én, egy szombati napon igényeltem bankkártyát, így már érthető, hogy a bankkártya még nincsen kész.

Heves tiltakozásomat, miszerint én augusztus 25-én nem is tartózkodtam Budapesten, szánakozó pillantással kísérve széttárta a karját, és közölte, hogy ő csak azt tudja nekem mondani, amit a RENSZERBEN lát. Utolsó mentsvárként a fiókvezetőhöz mentem, de ő már a júniusi találkozásunkra nem emlékezett, és ő is csak a RENDSZERBEN látható információval szolgálhatott. Így hát az ügyintéző hölgy kezembe nyomta az augusztus 25-én kelt igénylő lapot, majd kérdésemre, hogy akkor mikor lesz nekem bankkártyám közölte, hogy telefonáljak rá hetente, mert az ERSTE bank nem szokott holmi értesítőket küldeni. Tájékoztatott továbbá, hogy a kártyát és a PIN kódot majd a váci úti fiókban vehetem át. Megtörten és megalázottan távoztam a bankfiókból, azzal a nyugtalanító tudattal, hogy több hónapos külföldi tartózkodásomat a bankszámlámtól való kényszerű megfosztottságban kell töltenem.

És elérkezett novembernek szép hónapja, amikor visszatértem szép hazámba, és felejtve bút, bánatot, megannyi ERSTE bank okozta bosszúságot betértem a számomra kijelölt bankfiókba abban a biztos tudatban most, most, most boldog bankkártya tulajdonos lehetetek. Jó napot kívánok a bankkártyámért jöttem! És ekkor elhangzott az első találós kérdés: értesítést kapott? Nem kaptam azt, mondták önöknél ez nincs szokásban, de itt van a papírom állítólag aug. 25-én kártyát igényeltem, ami nem igaz, mert júniusban, de spongyát rá, számításaim szerint a bankkártyának itt kell lennie, de különben is benne vagyok a RENDSZERBEN.

Furcsálló tekintettel mért végig a kedves ügyintéző nő majd rám mérte utolsó végzetes kérdését: milyen fajta kártyát igényeltem. Atya világ én nem tudom. Passz. Bankkártyát, akármilyet, most már csak egy bankkártyát szeretnék. Ekkor már megsajnált, és elment megnézi hátha a beérkezett kártyák között van az enyém is. Kicsit megnyugodtam, de ahogy az idő telt, nyugtalanságom egyre fokozódott, ami nem volt alaptalan. A hölgy visszatérve ugyanis közölte: kártyám nem érkezett, és a RENDSZER augusztusi igénylést nem tartalmaz. De hát ott a papír védekeztem, ott van rajta az igénylés. Ő nem tudja mit csináltak a kollégák abban a fiókban DE most ő itt azonnal helyben 2 perc alatt kiállít egy új igénylést. Az ötlet elkápráztatott és földbe döngölt. Tudathasadásos állapotomat enyhítendő, egyenesen a Duna Plázai fiókba rohantam. Gondoltam most már megkérdezem, hogy mit csináltak ők júniusban, aug. 25-én, 31-én, vagy isten tudja mikor a bankkártya igénylés helyett.

A Duna Plázai fiókban aztán - nem kis felháborodásomat érzékelve - az ügyintéző hölgy mint egy varázsgömbbe belenézett a RENDSZERBE, és ő csodák csodája egészen mást látott, mint 10 perccel ezelőtt a másik fiókban ülő kollégája. Megjósolta nekem, hogy a bankkártyám a váci úti fiókban lapul, (most érkezik????) és fityet hányva közlésemnek, hogy onnan jövök az ellenkező információval megnyugtatott, hogy odatelefonál. Öt perces bájcsevejbe ültetett telefonbeszélgetésében kiderítette, hogy a kártya ott van ahonnan jövők csak az ügyintéző, aki velem foglalkozott helyettesít és hát igaz emberek vagyunk tévedhetünk, stb. stb.….

Mindez már nem érdekelt, rohantam a bankkártyámért, hogy végre érezzem, kezembe foghassam. A bankfiókban már előkészítve várt a kicsikém. Sűrű magyarázkodás közepette megnyugtattak most már minden rendben lesz, nem viccelődnek tovább velem, a rémálomnak, a kártyamentes életnek vége, vihetem a kártyámat. Megnyugszom, boldogan szorongatva kártyámat sietek hazafelé, amikor belém hasít a gondolat: és mi lesz a PIN kóddal. Kétségbeesetten visszarohanok, és amikor belépek az ajtón, ezek a huncut ügyintézők már csak összekacsintva mosolyognak: Miben segíthetünk még? A PIN kód - ordítom. Ja, tényleg még jó, hogy eszébe jutott!

UI: Hihetetlen kálváriámban társam volt a pici gyermekem, akinek elképesztő türelmét és hősies kitartását ezúton is szeretném megköszönni.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Kangörény 2007.11.07. 16:15:02

OTP, Erste egy (illetve kettő) kalap szar!

Roltii 2007.11.07. 16:21:10

használj IEB-t, és tovább élsz...ott is elbasznak néha dolgokat, mert emberek (meg informatikusok írják a szoftvereket...) de gyorsan és gördülékenyen megy minden, én elégedett vagyok velük (voltam már OTPnél, postabanknál meg ersténél, ezek mind katasztrófálisak voltak)

nikii 2007.11.07. 16:26:29

DorKo!

Asszem 10e alatt.

dimitrij 2007.11.07. 16:29:52

meseszerű a történet... :)

el kellene dönteni, hogy hitelkártyáról van szó, vagy bankkártyáról, mert a kettő nem ugyan az. az egyik esetében, ha van folyószámlád, akkor azért furcsa, hogy eddig nem volt kártyád, mert a bankok általában a folyószámla nyitásakor megrendelik a kártyát, a másik esetben meg az a furcsa, hogy minden irat és egyéb papír nélkül kaptál hiteleszközt.... az egész sztoriból nem derül ki egyértelműen, hogy miről is van szó, hitelkártyától, mely esetében hitelbírálat történik, igénylő lapot kell (legalábbis más bankoknál) kitölteni, vagy sikerült úgy folyószámlát nyitnod korábban, hogy nem sóztak rád legkevesebb 2 kártyát (egy visa, egy mastercard)...

vagy neked olyan extra kártyát sikerült igényelni, amelyik mindenféle folyószámla meg egyéb huncutság nélkül működik? :)

no de nem is ez a legnagyobb baj a sztorival. egy legyártott kártyával két dolog történhet, vagy kiküldik postán a lakcímedre, vagy értesítenek, és bemész érte abba a fiókba, ahol a számládat nyitottad... (lásd még: számlavezető fiók, ide vezethető vissza a kifejezés).

az meg, hogy egy olyan bankban, ahol a kártya igénylésekor meg kell adnod a PIN kódot sikerül úgy kártyát igényelni, hogy nem adsz meg pin-t, az mehin csak csökkenti a történet meseszerűségét... egyébként erről a pin megadásról is legkevesebb 3 oldalnyi papírt kellett volna kapni, nem beszélve a többi papírról, számlanyitással, kártyaigényléssel kapcsolatos papírról... öszesen kb. 10-15 oldal, szép gusztustalan erste-s mappában. :)

no, ha az ember kártyát igényel, de azt nem veszi át a fiókban, mert nem kérte a postázást, akkor a kártya idővel megsemmisítésre kerül, mert nem fogják a végtelenségig őrizgetni azt, hogy hátha pár hónap múlva beeszi a fene a reménybeli tulajdonost. de kérdezd meg erről bármelyik bank bármely dolgozóját...

szóval gáz a sztori, kicsit olyan érzülete van, mint amikro valaki elfelejt valamit, és azt utána egy szép nagy mesével más nyakába próbálja varni. ettől persze az erste lehet egy kurva szar bank, csak nem a meseszerű sztoriból következik... :)

Megdobbent 2007.11.07. 16:35:31

Weh en aztan vegkepp nem vagyok otp fan, de hogy ott ennyit nem szivatnak bankkartyaval (visa vagy ec/mc - mind1) az tuti. Aszongyak 2 het, aztan ha elfelejtem kapok ertesitot is. Kopp-kopp-kopp legalabbis 2 eve meg igy volt, meg elotte kettovel es azelott 2vel :)

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.07. 16:40:11

Én a spermabankra esküszöm.

JuliaNervosa 2007.11.07. 16:42:46

Erste nekem hosszú hónapokig küldött fenyegető leveleket, hogy ha adott időpontig nem rendezem a számlavazatési díjból adódó tartozásom, istenuccse, felbontják a szerződést nevezett adott időpontban. Gondoltam is, milyen jó megoldás, nekem lépnem sem kell. De nem bontották fel.
Néhány hónap elteltével előről az egész, megint fenyegetés, majd szívességnek tűnő szerződésbontás kilátásba helyezése. (Hurrá-hurrá.)
Eredmény az eltelt 3 év távlatában:
havonta érkezik a számlaegyenleg az ÉLŐ folyószámlámról.
Muhaha.

Netuddki. 2007.11.07. 16:56:31

Jackill !

Ott követted el a hibát, hogy nem mentél el egy hónapon belül a kártyádért. Ezután a kártyád átkerült a következő feliratú fakkba: Megszopatandók. És a felirat megjelent a RENDSZER-ben is a neved mellett.
Szóval szerintem még nincs vége a dolognak.

svonk 2007.11.07. 16:56:54

Nekem volt szamlam azt erste-nel.Nem hasznaltam, bementem, hogy megszuntetessem, mert feltem, hogy majd csak ugy vonogatnak, erre a no kozolte, hogy azt ,mar megszuntettek, mert nem volt rajta aktivitas. Nem mintha baj lett volna, de ok csak igy szuntetgetnek?

emzéperiksz 2007.11.07. 16:56:59

Roltii 2007.11.07. 16:21:10

Persze IEB-t, amikor külföldön tölti a fél életét, az IEB meg a magyarországi bankok közül egyedülálló módon valutaárfolyamon számolja át a külföldi kártyahasználatot, és amíg az OTP 0,5 százalékot tesz rá egy váltásra, az IEB tízszer annyit.
De te használd csak egészséggel, ha hülye vagy.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.07. 17:00:13

nekem is az erstenel van szamlam, eddig semmi gondom veluk.

emzéperiksz 2007.11.07. 17:00:38

gravy_t 2007.11.07. 16:35:28

Na, a Budapest Bank a másik geci, amelyik egyedülláló kártyaárfolyamot vezetett be, és azzal etet, hogy ha külföldön használod a kártyád, ezen a "kedvezményes kártyaárfolyamon" váltja a vásárlások értékét. Kedvezményes egy túrót. A valutaárfolyamhoz képest az, de minden normális bank devizaárfolyamon vált, ahhoz képest meg durván nagy lehúzás.

(Na, jó az IEB-s szintet azért nem hozza be.)

emzéperiksz 2007.11.07. 17:02:54

svonk 2007.11.07. 16:56:54

Szerintem menj be még egyszer, és kérdezz rá, mert ez gyanús. És kérj egy papírt arról, hogy megszűnt, mert ilyen esetekből lesznek 5 év múlva az x tízezeres számlavezetési díjból és kamatokból felhalmozott tartozások. (Amelyeket persze nem szabad megfizetni.)

emzéperiksz 2007.11.07. 17:04:39

JuliaNervosa 2007.11.07. 16:42:46

Ezt rendezd le velük, mert előbb-utóbb arról jön majd a levél, hogy BAR-listás lettél, ami kellemetlen lehet.

Roltii 2007.11.07. 17:16:50

emzéperiksz 2007.11.07. 16:56:59

külföldön nem igazán használom, ez lehet hogy így van, de eddig nem érintett.
annyit tudok, hogy anno az OTP 870 forint miatt akart BAR listára tenni, és 3X kellett bemenni, hogy megszüntessem a számlám, mind a 3X fizetni, aztán a végén jött egy plusszos záró egyenleg...
Ersténél meg számla megszüntetésnél nem adták oda a maradék 230 (gazdag vagyok..) forintot, mert még fizetnem kéne akkor:D
IEBnél meg mindent eddig elsőre el lehetett intézni, és amelyik fiókba én járok, még sor sincsen, bemegyek, leülök, elintézem....

remélhetőleg a külföldi vásárlós cucc meg megszűnik azzal, hogy CIB-bel összeolvad/t

Secnir 2007.11.07. 17:23:14

nekem magyar- meg römikártyám van. de valahol megvan a fekete péteres is. és szarok a bankokra is, takszöves vagyok.

Roltii 2007.11.07. 17:32:33

ha már árfolyamokról van szó, tudom, hogy nem itt kell kérdezni, de mégis:
ha külföldön vásárolok, akkor elvileg a normális bankok devizaközépen váltanak át, ezt tiszta sor. viszont biztos, hogy ez sokkal rosszabb mint a IEB valutaárfolyamosdija? ha jól láttam, kb fél forint különbség van eurónként...ennél többet bukuk egy pénzváltónál
de lehet, hogy rosszul láttam, ne kövezzetek meg, Batz papucsot se vágjatok hozzám

Szalu · http://gameover-online.hu 2007.11.07. 17:37:33

Ehhez csak annyit tudnék hozzászólni, hogy mi a franc értelme van a bankkártyának? Azon felül, hogy oda utalják a fizetést az adott tranzakciók folyamatos pénzlevonásba kerülnek. 150.000 Ft helyett csak 147000-et kapok havonta mert a pénzlevételért is fizetni kell. De egy szar állam ez...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.07. 17:43:13

Jáááj, bankos téma megint :)
Erstében érdekelt vagyok, rádumáltak egy betétlekötésre. Mondom okés, de nem baj, ha a folyószámlám nem ersztés? nem, legalább nem kell számlavezetési díjat fizetnem.

Az jó, mondom, akkor kössük le, de kéne egy netbank opció is, hogy nézzem hogyan kamatozik, mert az gyönyörködteti a szememet. Nah.. az lett :) 60 db papír aláírása, melyben olyan durva szakszövegek vannak, hogy lehet a kivégzésem is közte volt jogásznyelven, nem tudom...
Lényeg az, hogy van egy betétem, amiért 161 Ft-ot fizetek, hogy láthassam... De sajnos havi értesítővel is spammelnek (azt hittem ilyen nem lesz, hisz azért kell a netbank) ami szintén 120 Ft... Csekket meg csak néha küldenek, hogy fizessem be...

Szerintem egyszerűbb lenne, ha mondjuk bizalomból, hogy náluk van a befektetésem ezt elengednék... Vagy egy öszegben fizetném ki, ha felveszem. Kevesebb papír, kevesebb kivágott fa, több kövér hód... Ja, és boldogabb ügyfél.

winzip (törölt) 2007.11.07. 18:09:04

Roltii 2007.11.07. 16:21:10

Ez tuti????
Egyszer mentem be az Apor Vilmos téri fiókba (ha nem inkább házibulinak kellene nevezni), de többet soha.
3 kérésem volt. 1-et teljesítettek, a másodikra azt mondták, hogy a Szabadság téri fiók már zárva van, így nem tudják megcsinálni (akkor mire jó a hosszabb nyitvatartás), a harmadikat nem értették, azt mondták, holnap visszahívnak. Azóta sem hívtak (1 hónap)

Kisgenyó 2007.11.07. 18:22:53

Szalu · www.11djs.hu 2007.11.07. 17:37:33

"150.000 Ft helyett csak 147000-et kapok havonta mert a pénzlevételért is fizetni kell. De egy szar állam ez..."

Aki 3000 Ft-ot költ havonta csak pénzfelvétre sikeres ember nem lehet.

Nem az állam szar, külföldön is fizetni kell érte.

Továbbra is sárgabank párti vagyok, saját atm-ből ingyenes a készpénzfelvét, akárhányszor.

Roltii 2007.11.07. 18:26:49

winzip 2007.11.07. 18:09:04

komoly, de valszeg jó fiókba vagyok (Bécsi út, 1-es villamos végállomás, de szoktam néha Aquincumra is menni, ott is jók), mástól is hallottam már, hogy fiókfüggő...de ez valszeg igaz a legtöbb Bankra...mert persze vannak árbeli különbségek, de nálam nagyon sokat nyom a latba, hogy hogy viselkednek velem, nagybets Ügyfél vagyok-e (pedig említése méltó számlaforgalmam nincs, és ezt valszeg 2 hónap után tudják)...

emzéperiksz 2007.11.07. 18:47:53

Roltii 2007.11.07. 17:32:33

A levél írója írta, hogy külföldre menne a kártyájával.

Ma az IEB 261,9 forintot von le a számládról minden egyes euró után, az OTP meg 255-öt. Az a cirka 7 forint különbség azt jelenti, hogy ha a csajodat meghívod egy étterembe vacsorázni, és kártyával fizetsz, az OTP-nél ugyanannyi pénzből még meghívhatod magad egy-két sörre.

Devizaközépen egy bank sem vált, mindegyik devizaeladásin vált.

Külföldre járóknak három bank ajánlható jó szívvel: a sokat szidott Erste, a még többet anyázott OTP és gazdagoknak a Citi.

Erste: ha olyan országba mégy, ahol van Erste Bank, 45 forint + 0,45 százalékért vehetsz fel kp-t, akárcsak itthon az erstés automatából.

OTP: külföldi OTP-s automatából 1 euróért vehetsz fel kp-t. Itthon vannak OTP-s euróautomaták, amelyekből devizaeladási árfolyamon vehetsz fel eurót, mielőtt kimégy. Bárhol máshol csak valutaeladási árfolyamon juthatsz euróhoz készpénz formájában.

Citi: ha sokat keresel (havi netó 180 ezernél többet), igényelhetsz TOP-csomagot, vagy ha van 5 milliód a számlán VIP-csomagot, és ingyen vehetsz fel havonta kétszer kp-t külföldön.

Tiko 2007.11.07. 18:59:36

Erste:

Állandó átutalási megbízás teljesítését elfelejtették. Megyek be hozzájuk (másik fiók), kérdik hol a papírom róla. Mondom azt nem kaptam. (Benyaltam - ok) Írunk egy másikat, kapok másolatot, hát nem elfelejtettek utalni? Pff..

Ajtóletépés: Mostmár minden rendben működik. Remélem.

Jah, és az első megbízási szerződés nem volt a RENDSZERBEN:)

Tilcsák Bea (törölt) 2007.11.07. 19:49:46

emzéperiksz: a pénzfelvételi a citinél egy dolog. ne feledkezz meg az árfolyamról. ugyanis a citinél csak akkor jössz ki jól, ha a devizaszámlán pénznemében veszed fel, vagy dollárban.
ugyanis minden más esetben van közte egy dollárra váltási történet. vagyis forintszámláról való gbp felvétele pl kétszeres árfolyamveszteség.

RogerNyul 2007.11.07. 20:17:41

HVB? Hölye Vagy Baze? :)

uns97 2007.11.07. 21:10:53

@Kifordított kacagány:

takarekszovetkezet ? Na attol mentsen meg az isten... sajnos 2-vel is "kozeli" kapcsolatba vagyok, remelem mar nem sokaig.

2 story:

1, kuldtunk futarceggel egy drgabb cuccot egy sracnak. Futarceg 2 nap alatt utal allitolag. Penz 2 het mulva sehol. Takarekszovetkezet felhiv, penz nincs. Ujabb 2 het, szemelyesen bemegyek, semmi, semmi, semmi. Futarceget felhiv, hol a penz, lassan anyazok is, erre 2 perc mulva ertesito faxol, elutaltak majd 1 honapja. Hivom a pesti kozpontot mi van ilyenkor, penz elutalva de a szamlan semmi. Ok nem tudjak (mint a kozpont ... :D) hivjam a fiokot. Hivom, bemegyek, semmi. Hivjam a teruleti fiokot. Felhivom, lassan anyazni kezdek, erre kinyogik, majd 1 honapja a szamlan a penz, mi is a problemam ? Lesek mint a hulye, helyi fiok nem latja, a teruleti igen, a pesti meg leszarja. :D

Masik story. Volt egy nagyobb osszeg, egette a zsebem, mondom lekotom egy kicsit kint szart sem kamatozik. (rajottem, mar Mo-on sem :D) Akcios 11%-os kamat, felhivom oket, ja ja van, tessek bejonni. Felhivom masnap, hogy meseljen mar mi van kivetelkor (ezzel szoptam mar a CIB-nel is. :D), mennyi idore lehet lekotni (fel evre akartam minimum) stb. Nem, majd szemelyesen, de 11%-ot garantal, sot mivel nagy az osszeg, tobbet is. Hurra masnap irany a takarekszovetkezet. (penz nelkul egyelore) Elmeseli, hogy hat igazabol 1 honapra tudnak lekotni (elozo napi 6 honapos igerettel szembe :D) es hat ja mivel ez egy nagyobb osszeg nem is akar annyit adni ra (igazabol azt akarta finoman mondani b@sszam meg a penzem nekik NEM kell !!!) es adna ra max 8%-ot. Majd leestem a lepcson. Na a legjobb dolog ezutan jott, kivetel ugy "ingyenes", hogy lekotod a lejarat utan ujabb 1 honapra DE 3 nap utan felbontod es igy nem kell fizetni kivetelkor (na ja 3 nap alatt annyit kamatozik NEKIK amit termeszetesen en ELBUKOK, mint a kiveteli koltseg...) vagy a masik eset ha kiveszem siman a lejarat utan akkor X penz (X az egy igen magas osszeg volt, a CIB-es rekordot nagyon meghaladta, pedig mar ott is forgott velem a vilag...) na itt hagytam ott oket a busba. Csunya egy vilag ez, s a bank/biztosito benne a legcsunyabb cegek egyike. (a politikusok UTAN csak termeszetesen... :D:D:D)

Marla Singer 2007.11.07. 21:15:35

Itt tényleg azt hiszik egyesek, hogy ingyen van minden?! Ingyen bankkártya, ingyen kifizetés, ingyen számlavezetés? AZ ELMŰ is ingyen adja az áramot a Bankoknak, meg a papír is ingyen van a Banknak? Egyébként az alapprobléma tényleg az, hogy kicsit hamarabb kell utánakérdezni az ügyeknek, nem az uccsó pillanatban verni az asztalt kétségbeesetten!!

Law enforcer 2007.11.07. 21:18:45

én évek óta erstés vagyok lekopogom rugalmasak voltak és problémám sem akadt velük. de a magyar mátrixban bármi megtörténhet.

Cradle 2007.11.07. 22:00:59

CIBes tapasztalatom: Halló jónapot ez meg ez vagyok, kellene egy dombornyomott Mastercard is a mostani a Visa Electron mellé. Oké küldjük. Küldték postán. Kb ennyi volt. No papír. Egy telefon.

Kifordított kacagány 2007.11.07. 22:02:10

uns97: nem állítom, hogy minden takarékszövetkezet a kánaán, de azért lehet találni elfogadhatót. nagy bankot meg egyet sem. én spec még sehol máshol nem tudtam olyan gyorsan és olcsón számlát megszüntetni mint egy takarékszövetkezetben. emellett udvariasak, foglalkoznak a problémámmal, és ami a lényeg, nem akarnak becsapni a hülye akcióikkal, meg szuperkonstrukcióikkal, hanem megmondják magyarul, hogy mire számíthatok és mi az amit esetleg nem tudnak nyújtani a nagy bankokhoz képest. volt már olyan is, hogy a fiókvezető megmondta, hogy szivesen látják a pénzemet, de ő az én helyemben egy másik bankhoz tenné be ezt a pénzt, mert azt amit én szeretnék arra a másik bank jobban megfelelne. még ki is okosított, hogy mikor elémteszik az akciós hülyeségeiket, mire figyeljek, mik a buktatói.
na ezt nevezem én hozzáállásnak. természetesen ezek után elsősorban hozzájuk viszem a pénzemet, mert kultúráltak és korrektek.

johevi 2007.11.07. 22:22:56

Craddle,
Lehet hogy neked így egyszerűnek tűnik, csak ezzel az erővel "jónapot kívánok" küldjenek kártyát más is rendelhetne a számládhoz...
Ha egy ügyfélnek nem tűnik fel, hogy nem adtak papírt, megse kérdezték, hogy dombor vagy sima, Maestro vagy Visa, mekkora a limit, mekkora az ATM felvét maximuma, mi a PIN, az tényleg megérdemli...

dreistein 2007.11.07. 22:27:55

Mi csupán lakáskölcsönt akartunk felvenni az Ersténél szocpol.-lal, de olyan szerződés formátumot alkottak a jogászaik a beruházóink jogászaival közösen, hogy - mint kiderült - az alapján nem adják meg a szocpol.-t. Közölték: hogy ha befizetünk - az önerőn kívül - még 890eFt-t, akkor megadják a 900eFt szocpol.-t. Ezek tisztára hülyének néznek minket - gondoltuk, és átmentünk a régóta utált, megrögzötten bürokratikus, nehézkes OTP-hez, ahol sima ügy volt az egész. Gond nélkül megadták a hitelt szocpol.-lal együtt. OTP Rulez! :-)

Sadist 2007.11.07. 22:46:50

Tron 2.0, istenem mekkora játék.

Padlizsan 2007.11.07. 22:49:49

Hát én is OTP-s vagyok és nekem nem szok' lenni negatív tapasztalat (igaz én nagy ívről leszarom, hogy melyik Bank mennyit von le különböző jogcímeken - ugyanis mindegyik von valamennyit és 20 + 30 forintokon nem fogok anyázni...) másrészről amíg az OTP-nél tényleg Inetgrált rendszer van és minden fiókban ugyanazt mutatja az üi.nek a gép (az más kérdés, hogy még mindíg vannak "Vállakozói" "Lakossági" "Deviza" számlavezető fiókok) és bizonyos tranzakciókat CSAK! ott tudnak megcsinálni, az nem a gép hibája. A sz.tech rendszere szerintem az egyik legjobb (legrugalmasabb) a hazai Bankok közül. Az meg, hogy sokszor adminisztratív faszságok miatt mégsem lehet bárhol bármit elintézni, nem a bankfiókban dolgozók és nem az informatikai rendszer hibája...

Secnir 2007.11.07. 22:52:23

kifor.kacag.
neked van igazad. takszöv rulz. ne hallgass az amatőrökre.
ha bemegyek a kdevenc takszövembe, mindig a nevemen szólítanak, előre köszönnek, fejből(!) nyomják a számlaszámot, pedig 20e fős falu (bocs, már város) vagyunk, és nem kell elővennem se személyit, se forgalmit, semmilyen faszságot. A hiteles aláírásom elég nekik. Mert ismernek, pedig nem tatozom a gyurcsány-orbán-kóka-dávid kvartettbe, és a havi pénzforgalmam se haladja meg 200e huf-ot.
Ja, minden szerdán süteménnyel és teával kínálják meg a betévedőket, ha postás vagy bankrabló vagy pizzafutár akkor is.


Craddle:
"CIBes tapasztalatom: Halló jónapot ez meg ez vagyok, kellene egy dombornyomott Mastercard is a mostani a Visa Electron mellé. Oké küldjük. Küldték postán. Kb ennyi volt. No papír. Egy telefon."
tedd mellé a címet is: "Arthur Clarke : 2400. utolsó űrodisszeia"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.07. 22:55:36

en bementem a bankomba, adtak kavet, vizet, kicsit beszelgettunk, kozben elkerte a holgy a jogsimat, volt par kerdese, ez-a valos cim stb.
aztan alairogattam par helyen, felem forditotta klavit, hogy ussem be a PIN kodomat
3 nap mulva jott a kartya postan
valami nyito dij volt, de kaptam egy zsak csekket is melle
szamlavezetesi dij nincs, kartyadij nincs
internet van 3 klikk es latom a szamlamat es utalom a rezsimet teljesen ingyen
kartyaval fizetes mindenhol ingyn ATM felvetel ingyen
masik bank ATM az 1-2 dollar de hat azt a masik bank huzza le
5 eve bent sem voltam a bankban
lejart a kartyam kuldtek az ujat
kulfoldonre mennek nem tudom mi lenne mert nem jarok , eleg nagy hely ez
Bank of America

Secnir 2007.11.07. 22:56:28

Sadist:
az eredeti Tron mekkora volt anno, istenem!

egy hét alatt négyszer néztem meg a moziban! a disney nagyot alkotott, amikor felvállalta a filmet!
hónapokig a repólő gépezettel álmodtam, hogy azt vezetem...


...áhh. boldog gyermekkor...

emzéperiksz 2007.11.07. 23:00:12

Az OTP jó bank, nem olcsó, de nagyon jó bank. Rugalmasabb a többinél, mert magyar, és nem kell minden belső szabályzati kérdést külföldön jóváhagyatni.

Ha meg bajod van, kimondottan humánus a versenytársakhoz képest. Ha pl. nem tudod fizetni a lakáshitelt, mert pl. munkanélküli leszel, a legtöbb banknál meghosszabbítják a futamidőt, ezzel nyersz pár ezer forint könnyítést havonta, vagy azt mondják, ne fizess csak kamatot és kezelési ktg-et. Az OTP-nél viszont hat hónapig teljesen szüneteltetheted is a törlesztést, ami azért nem mindegy, ha a jövedelmed hirtelen nulla lesz.

Lehet, hogy régebben tényleg szar bank volt, barátságtalan, bunkó meg vacakolós, de az utóbbi időben nagyon normális lett a kiszolgálás is, ahogy én tapasztalom.

Carnivora (törölt) 2007.11.07. 23:52:44

Erste a legszarabb felénk még egy nyomorult ügyfélfogadó rendszert sem telepítettek az OTP közvetlenül szorosan követi, majd a Budapest Bank ...
A KH olyan közömbös.
A Raiffeisen, MKB, Citibank, CIB ezek a normálisak.

Bit Rot 2007.11.08. 00:09:23

Nem tudom, mit kell szidni az OTP-t ennyire.

Az ERSTE nagyságrendekkel szarabb szerintem.
Az OTP, Citi csak második...

Ami viszont jónak tűnik: CIB (pl.)
Nem kell bemenni a bankkártyáért, kiküldik postán!

Bit Rot 2007.11.08. 00:11:09

@emzéperiksz:
OTP tényleg sokat javult, nagyon sokat, de legalább ennyit drágult is.

Kamatok a béka segge alatt, költségek az egekben -- lehetne ez az új szlogenjük.

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:14:51

JohnZero 2007.11.08. 00:09:23

A Citi is postán küldi ki ...

emzéperiksz 2007.11.08. 00:40:26

Az OTP is kiküldi postán :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 00:48:18

A pénzfelvétel miatt sem tudom minek sír itt a nép. Minden nagyobb banknál van egy limit, amelyben a saját automatából ingyen vehetsz fel kp-t, amúgy meg használjátok a kártyát, azért van ez a 21. század minek kp-val bohóckodni szinte mindenhol lehet már kártyával fizetni ... -

Bankos oldal 2007.11.08. 00:54:45

Sziasztok!

Én egy CIB bankfiókban dolgozom, mint lakossági ügyintéző. Igazat adok abban, hogy nem mindegy, hogy milyen ügyintézőhöz kerül az ember, mert nem mindenkinek jó a hozzáállása még nálunk sem.

A fenti történettel nekem is vannak kétségeim, pedig nem tartom az Erstét és sem jó banknak, mert voltam már korábban ügyfelük.

Secmirnek a hitetlenkedésére szeretnék reagálni.
A CIB-nél számlanyitáskor az ügyfélnek rőgzítünk egy telefonos azonosító kódot, amit ki sem kell mondania, hanem csak be kell ütnie a telefonba. A késöbbiek során, amikor a telefonos ügyfélszolgálatot hívja, akkor ezzel azonosítja magát, a rendszer ezt ellenőrzi, és utána akár bankkártyát is tud igényelni. Ilyen egyszerű, és tényleg működik.

A másik ami múszáj leírnom, hogy lehet, hogy az IEB nem a legjobb bank, de 2008.01.01-től már ök is CIB Bank név alatt fognak működni.

Az OTP-s ügyfeleknek azt tudom ajánlani, hogy nézzenek meg 1 havi kivonatot, hogy milyen költségek vannak rajta, vigyék be 1 CIB fiókba, és kérdezzék meg, hogy úgyanazok a szolgáltatások mennyibe kerülnek a CIB-be. Nem 20-30 forint lesz a külöbség, hanem 400-600 forint HAVONTA!!!

Egyébként a CIB-nél minden hónapban a legelső készpénzfelvétel bármely belföldi ATM-ből ingyenes a forint számlához tartozó főkártyával.

emzéperiksz 2007.11.08. 01:09:17

JohnZero 2007.11.08. 00:11:09
Az OTP tényleg sokat javult, nagyon sokat, de legalább ennyit drágult is...

Ez így van, de költ is az ügyfélre: nagy a fiókhálózata, a magyarországi ATM-ek felét az OTP üzemelteti. Nekem az nem fér a fejembe, hogy azoknak a bankoknak, amelyeknek alig van pár fiókjuk, automatájuk, hétvégén elhajtanak a vérbe (nevezhetjük őket "fapados" bankoknak), hogy van pofájuk az OTP-éhez hasonló számlavezetési meg tranzakciós díjakat elkérni.

Mert egy citibankos pl. azért nem fizet nagyságrendekkel kevesebbet, ahogy a díjakat látom, mint egy OTP-s. Ha viszont egy OTP-s kártyáját nyeli el hétvégén az ATM, az - Bp-n legalábbis - talál olyan bankfiókot, ahol szombat-vasárnap is vehet fel kp-t a számlájáról kártya nélkül. És a szintén nulla közeli infrastruktúrájú MKB sem éppen fapados bankocska, ami az árait illeti.

A kártyával amúgy tényleg vásárolni kellene, úgy nem nyeli el a gép :)

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 01:18:20

8 millió forintot vittek el szerda hajnalban egy zirci áruház bankautomatájából. A négy ismeretlen betörte a fotocellás ajtót majd egy gépkocsira erősített kötéllel kimozdította helyéről a bankjegykiadó automatát.

Az arcukat eltakaró ismeretlenek az épület elé vontatták az automatát majd szétvágták, és kivették a benne lévő pénzkazettát.

-

Így is lehet pénzt felvenni :D:D

emzéperiksz 2007.11.08. 01:19:20

Bankos oldal 2007.11.08. 00:54:45

Én 1300-at fizetek az elektronikus szlacsongért. Tudom, hogy a CIB olcsóbb, de itt ingyen van a bankkártyám, a kp-t is ingyen veszem fel havonta négyszer, az eurót is devizaeladásin. Igaz, csak OTP-s ATM-ből, de minden második ATM OTP-s, nem kell sokat kutyagolnom, hogy leljek egyet. Aztán ott a magánnyp-m, az önkéntes nyp-m, az ep-m, a lakáshitelem, a hitelkártyám, nagyon kényelmes ez nekem, hogy egy helyen intézhetek mindent. Az a kis árkülönbség, ha van egyáltalán, megéri, mert az órabérem drágább, CIB-fiók meg amúgy sincs a sarkon.
A CIB amúgy jó kis bank, az az egy nem tetszik benne, hogy a mindenféle díjas e-bankja fapados, elektronikus aláírást sem tud.

mirInda 2007.11.08. 01:44:03

Nem lehetett kellemes a sztori elviselőjének az eseménysorozat, de az írás fenomenális... Éljen a "boldog" XXI. század!

mirInda 2007.11.08. 01:46:16

...de az Erste Bank sikeres nem lehet ;) még akkor sem, ha benne van a mátrixban...

flimo13 2007.11.08. 02:07:14

No, először is számlához nincs kártyád, -3 pont. Igényelsz egyet, és nem postázást kérsz, -3 pont. Fiókba kéred, és két hét helyett két hónap múlva mész -2 pont. Erstenel meg elég régóta úgy dívik a dolog, hogy pin kód beüt posba, és csak a kártyára kell várnod (ezért is biztonságos postán küldeni), és minimum erről kéne papírt kapni. Érdekes..

flimo13 2007.11.08. 02:08:39

"Ersténél meg számla megszüntetésnél nem adták oda a maradék 230 (gazdag vagyok..) forintot, mert még fizetnem kéne akkor:D"

Ugyanez volt a megboldogult hvb, újjászületett unicredit néven banknál. A számlűn lévő pénz kevesebb volt, mint a készpénzfelvétel díja. Végül elutaltuk, az olcsóbb.

Emese bankja 2007.11.08. 02:28:41

Imádom olvasni, ahogy szétutálja mindenki a bankokat..
Már párszor gondolkoztam hasonló fórumoknál, hogy oktató leírást készítek Tömör professzor módjára, de az az igazság, hogy egyedül nem tudok megváltoztatni egy egész banki kultúrát. Foglalkozásom miatt jelenleg 6 banknál vezetek számlát, 2-nél már megszűntettem, és bátran kijelenthetem: abszolút értékben nincs különbeség, vagy csak árnyalatnyi. (OTP-s még nem voltam)
És szerencsére ez az ügyfelekre is igaz. Mint ahogyan az OTP, meg az ERSTE gyalázatos, stb., az ügyfelek is ennek megfelelően szánalmasak és fantasztikusak is tudnak lenni. Mindenki próbálja megtalálni a hozzá legközelebb állót. Nem olyan nehéz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.08. 02:39:49

emese most mar indul a buszod

Pol 2007.11.08. 02:53:15

Ha már a bankoknál tartunk. Ezt érdemes megnéz, minap találtam:
www.netdiag.hu/bongeszo.htm
www.netdiag.hu/demo.asp

Mindenki értékelje maga, no comment :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.08. 04:03:27

RE: Pol 2007.11.08. 02:53:15

A bankok még mindig jobban bírják a strapát, mint a szegény MABISZ.
www.netdiag.hu/daily/071106/ndHttp_071106_id006.htm

Mostanában majdnem többet áll a web-oldaluk, mint amennyit megy :-)

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.11.08. 07:08:34

Nem bank of america, bementem 1x az erstebe megnyitottam a szamlat mostmar jo 6eve.A kartya postan jon, telefonon netbankon barmit intezhetek. Velem mindig normalisak voltak semmi bajom nem volt.

Mondjuk a Budapestbanknal volt ceges szamla. Az kicsit mas kategoria volt meg is lepodtem. Belepszmondon ceges szamlat szeretnel es valaki reflexbol kezet fog veled ;)

Naszoval erste power bar miota megvettek az akarmilyen postabankot szetcsusztak kemenyen... Lassan csak helyre razodnak..

emzéperiksz 2007.11.08. 08:04:59

Kedves Emese,
ha nem voltál még OTP-s, honnan tudod, hogy milyen?
Azért az OTP-s mégis csak fel tudja tölteni már jó pár éve a kártyás telefonját ATM-ből, sok más bank ügyfele meg még mindig kaparós sorsjeggyel töltögeti. Az OTP-s mégis csak ki tudja fizetni közvetlenül a folyószámlájáról percre pontosan a parkolást, a többi bank ügyfele meg jobb esetben a mobilszámlájáról fizet, vagy aprópénzért szaladgál, és rohangálhat kifele a fontos tárgyalásról, ha lejár a parkolása, vagy anyázhat, ha túl sokat dobott az órába. Azért nem olyan gyalázatos dolog 21. századi banknál lenni :)

0xFFFF 2007.11.08. 08:17:13

Mond meg ödönnek, ott lőnek !

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 08:36:51

kiskutyuska 2007.11.08. 07:08:34

Igen, és a Budapest bank kb. ennyire jó kedvesen kezet fognak ...

strongpwd 2007.11.08. 08:43:17

Szerintem sem rossz az OTP. Én is ott vagyok már nem tudom, hány éve, és rossz tapasztalatom nem volt még velük.
A múlt hónapban rendeltem az _on-line bankomban_ Visa Electron kártyát, hogy tudjak neten vásárolni. Megrendelés, jóváhagyás sms-ben, 10 munkanapon belül jön postán az értesítő, hogy az _általam megjelölt fiókban_ - jelen esetben egy győriben - átvehetem a kártyámat. Fiókban 10 perc várakozás után - csúcsidőben, fél háromkor - sorszám felvillan, kedves ügyintézőnő, személyazonosítás, kártyapróba, aztán viszontlátásra. Még otp-s csomagolású cukorkával is megkínált.
Azért van a 21. században papír nélküli gyors ügyintézés.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2007.11.08. 08:44:24

ez furcsa.
kell neki szeptemberben, ezért júniusban megrendeli, de csak augusztus utolsó napján megy érte.
ezután azt mondják, hogy hetente érdeklődjön, de megjelenik novemberben.
csodálkozik, hogy szopatják...
jó, értem én, hogy külföldre megy, meg minden, de akkor talán nem kellett volna az utolsó pillanatra hagyni a dolgot.
ha a megrendeléssel ennyire sietett, az átvétel miért ért rá ennyire?
meg nem kell neki papír a megrendelésről, elfogadja, amit mondanak neki? ez nem ilyen világ, könyörgöm!
ha valamit átadunk, megrendelünk, stb., igenis KELL egy átvételi elismervény, vagy valami hasonló, amit a másik fél aláír!

myspan 2007.11.08. 09:17:02

Nem reklámozni akarom, de:

- ha OTP-nél sima folyószámlád van, és az OTP-s kártyáddal felveszel 100 e. Ft-ot OTP automatából, az kb. 500 Ft-ba kerül
- ha CIB-nél van sima folyószámlád, és OTP-s automatából CIB-es kártyával veszel fel 100 ezret, az fele annyiba kerül, 250 Ft!!!

Ugyanez a példa 200e Ft felvételénél még durvább, 750 Ft-tal fizetsz többet kedves OTP-s!

Azért ez több mint vicces, szerintem.

dshk 2007.11.08. 09:17:37

emzéperiksz: voltam az OTP ügyfele kb. 15 éve naivításból, és most pár évig kényszerből. Régen bármit csináltam 3/4 óra várakozás volt. A mostani kényszer végülis az OTP javára írandó, más bank nem nyújtott olyan szolgáltatást, ami nekem kellett - akkor még.
Nem csodálom, hogy az OTP sok fiókját dicséred, merthogy az internetes rendszerük használhatatlan. A 21 században egyetlen alkalommal van már csak szükséged a bankfiókra, amikor megnyitod a számlát. És akkor is csak a rendőrség miatt, hogy nem pénzmosással foglalkozol. Most átmentem a CIB-hez, egyszer havi 1000 forint helyett talán havi 200 forintot kell fizetnem számlavezetésért, a szolgáltatások többsége ingyenes, az internetes felület villámgyors. A bankkártyáért nem kell a bankba menni, mint az OTP-ben. Van még alapos tapasztalatom a Budapest Bankkal, az Erste bankkal és elődjeivel. OTP és Erste csak mazochistáknak jó, bármelyik másik használható. Az ügyintézők mindenhol bénák.
Hogy az OTP javult csak drága: az tuti hogy drága, a javulásról meg annyit, hogy a cukorbeteg kerekesszékes nagyanyámat tavaly két óráig várakoztatták. Aztán még egyet amikor legközelebb felmondtam a dolgait és átvittem egy másik bankba...

Sadist 2007.11.08. 09:21:21

Secnir 2007.11.07. 22:56:28

Jah, miután végigjátszottam a játékot megnéztem a filmet is. A számítógépes animációk mai szemmel nevetségesnek tűnnek, amit a tizenéves suttyó is össze tudna dobni OpenGL-ben, de ha az ember belegondol, hogy mindezt több, mint 20 éve csinálták, akkor azért más a helyzet. Még nálam is idősebb, a sztori viszont még mindig a nagyon jó sci-fi kategóriába tartozik.

szozo 2007.11.08. 09:21:42

az Erste valóban elég szar. nekem a lakáshitelemet többszörösen is elcseszték. A kezdetén 90ezerrel vontak le többet. Ezt észrevettem, jeleztem, másnap elismerték, hogy elcseszték, de kellett két hónap, hogy a pénzem visszakapjam, amikor rákérdeztem, hogy ez miért tart eddig, akkor azt mondták, hogy ez olyan sok pénz, hogy erről a központnak kell dönteni - mármint, hogy a jogtalanul elvett pénzemet visszaadják. Mostanában pedig mintha direkt buta és surmó embereket vennének fel. Megkérdezek valamit, válasz rá ő ezt nem tudja mert nem foglalkozik azzal a területtel. Mondom, akkor mondjon valakit aki tud segíteni, hát ő ilyet nem tud. Akkor mi a f*sznak dolgozik ott, gondoltam magamban. És még hosszasan lehetne sorolni az Erste "erényeit"

madartej 2007.11.08. 09:25:09

Férjemnek Erste-s számlája van, rendszeresen bankkártyával fizetünk mindenfele. A hétvégen az egyik pénztárnál visszadobták, mondván elutasítva a tranzakció, mert lejárt a kártya. Nézzük a kátyát, jé, tényleg, 2006 decemberében lejárt. Azt máig se értjük, az utóbbi 10 hónapba hogy sikerült mégis több tucatszor fizetni vele. :)

emzéperiksz 2007.11.08. 09:26:25

dshk:
Nekem többnyire működik az OTP direkt, itt láthatod, hogy a színvonala a CIB-éhez hasonló:
www.netdiag.hu/daily/071108/ndBrowser_071108.htm

Fiókba nagyon ritkán járok, de ha menni kell, jó, hogy ott van a közelben.

A kártyát, ha kéred, postázza az OTP, ha azt kéred, bemehetsz érte a fiókba. Az ep-s kártyámat pl. a múlt héten kaptam meg ajánlott levélben.

Sipi- 2007.11.08. 09:32:32

Erstés számlámat kb. 7 év után megszüntettem szeptember 24-én, mert nagyon sok pénzbe került a fenntartása.
Azóta kétszer hívott a Mammutban lévő Erste fiókból egy ügyintéző, hogy megkaptam-e a hitelkártyaigénylésről a tájékoztatójukat. Mindkétszer mondtam, hogy már régen megszüntettem, felejtsenek el.
Néha frissíthetnék az ügyféllistájukat, rájuk férne...

emzéperiksz 2007.11.08. 09:34:28

Sipi, a hitelkártyához nem kell folyószámla, análkül is kaphatsz a bankokban.

közalk. 2007.11.08. 09:36:44

OTP: 12 éve meghalt főnököm állítólagos tartozását most akarják behajtani rajtam, mivel kezese voltam. Az örököse tagadja, hogy bármiféle hátraléka lett volna a halála után, ráadásul nekem soha nem küldtek felszólítást, hogy fizessek helyette. Na, bankok meg behajtóik...pfujjj....

dshk 2007.11.08. 09:38:14

Szerintem nem próbáltál még más bank internetes rendszerét ha azt mondod, hogy az OTP-nek hasonló a színvonala :) Volt amikor rendszeresen fél órát tartott pár átutalás OTP-ben. De általában is több perc szemben a másik három bankos rendszerrel amit még használtam, ahol egy perc több mint elég.
Én hiába kértem a bankkártyáimat postán otp-ben, nekem is feleségemnek is be kellett menni. Talán más a kártya vagy az ügyintéző...

emzéperiksz 2007.11.08. 09:42:18

Nem tudom, dshk, nekem mindenem az OTP-nél van. Van, amikor nem mükszik a netbank tényleg, de az is igaz, hogy az OTP-nek több netbankos ügyfele van, mint az összes többi banknak együttvéve. Telefonon viszont akkor is le tudok rendezni mindent nulla forintos tranzakciós díjjal.
A fiók meg annak, akinek egészségpénztára meg biztosítása stb. van, azért jó, mert nem mindenhol tudok ep-s kártyával fizetni, a számlákat meg olyankor be kell vinni. Postázni is lehet, de beadni egyszerűbb - nekem legalábbis.
A CIB más, ott se biztosító, se pénztár, oda én se járnék be szinte soha.
A kártyát meg nekem leglábbis mindig kiküldték, ha kértem.

Sipi- 2007.11.08. 09:45:21

emzéperiksz: lehet, nem tudom, mert nem is akarok hitelkártyát. De érdekes módon egyik ügyintéző sem mondta ezt, amikor elhárítottam őket azzal, hogy már nincs Erstés számlám.

tangerine71 2007.11.08. 09:46:50

Szóljál Ödönnek, hogy szopat az Erste bank.

emzéperiksz 2007.11.08. 09:47:02

dshk, azon a linken, ami beraktam, látszik, hogy a CIB 99 százalékban nagyon jó, az OTP 97 százalékban nagyon jó, a Raiffeisen meg döglődik.

emzéperiksz 2007.11.08. 09:49:06

Sipi, elhiszem, hogy nem mondta. Annyi gyakorlata azért van a telesales-esnek, hogy olyan ügyfélre nem pazarol időt, akire fölösleges :)

Sipi- 2007.11.08. 09:52:03

Az OTP egy borzalom, az OTP Garanciával együtt.

A feleségemnek volt egy otp-s folyószámlája, amit meguntunk (drága volt, elég egy számla is). Ezért a feleségem január végén megszüntette (volna) ezt a folyószámláját. A rajta maradt kb. 7900 forintból kifizettek 7500 Ft-ot a pénztárban. Papírok aláírva, az ember örül (végre megszabadultunk ettől a rablóbandától, gondoltuk naivan).
2-3 hét múlva csak viccből megpróbáltam belépni az OTP-s netbankba és legnagyobb megdöbbenésemre sikerült is. A folyószámla egyenlege -101 Ft volt. Hosszas telefonálgatások, majd helyszíni ügyintézés során sikerült megszüntetni a számlát, mostmár véglegesen. A probléma oka az volt, hogy az első megszüntetéskor csak 97 Ft-ot hagyott a számlán az ügyintéző, a netbank havidíja meg 99 Ft. A telefonos kérdésre, hogy "Nem logikus-e az, hogy a számla megszüntetésekor meg akarjuk szüntetni a netbankot is?" a válasz az volt, hogy "NEM". Az ügyintéző elismerte a hibát (újabb helyszíni ügyintézés munkaidőben) és végül nagynehezen megszabadultunk ettől a számlától.

Igenám, de van egy OTP Garancia Biztosítónál lévő lakásbiztosításunk is. Az előzmény az OTP Bankos történet volt. A fentebb taglalt számláról vonták csoportos beszedési megbízással a biztosítási díjat havonta. Mivel a számla üres volt, ezért ez nem sikerült nekik (láttuk az OTP-s netbankon a próbálkozásokat). Nosza, semmi gond, utaljuk át az összeget. Az év elején kiküldött számlán rajta van, hogy lehet utalni is, csak a közleménybe írjuk be a mágikus, megadott számot. Megtörtént, beleírtuk és átutaltuk a februári és márciusi havidíjat (mivel a januárit még a volt OTP-s számláról le tudták hívni).
Március 12-én feleségem bement a Garancia biztosító Angyal utcai ügyfélszolgálati irodájába, hogy átirassa a nevét (XX YY-ról ZZné XX YY-ra) és a levelezési címet is. Ezeket sikerült is megtenni. Eközben kiderült, hogy a februári és márciusi havidíjat nem találják. Nosza, séta az Erste bankba, banktól igazolás kérése (300 Ft), hogy márpedig mi átutaltuk a pénzt. Ezután a Garancia biztosítónál kérvényt kellett írni, hogy ugyan keressék már meg az átutalt két havi összeget. Erre rá lett írva, hogy tájékoztassanak az ügy állásáról. Lett kitöltve új csoportos beszedési megbízás, hogy felhatalmazzuk a Garancia biztosítót, hogy az Erste Banknál vezetett számlánkról levonja a havidíjat. Mindenki örül és boldog, végülis röpke 4 óra alatt sikerült ezt is elintézni (munkaidőben persze).

Teltek, múltak a hetek, éltük életünket, természetesen semmilyen visszahívást vagy levelet nem kaptunk ügyünk állásáról. Meg is nyugodtunk, hogy rendben van minden, a lakás biztosítva.
Múlt héten néztem az Erste netbankon számlatörténetet. Feltűnt, hogy nem látok közte Garancia Biztosító felé pénzmozgást. Ezért beballagtam május 10-én a megszokott fiókba (IX. kerület, Angyal utca). Előadtam az eddigi történetem egy úriembernek. Ő ezt végighallgatta, majd lefénymásolta azokat a papírokat (csoportos beszedési megbízás, banktól az átutalás tényéről igazolás) amik eredeti példányát két hónappal korábban a feleségem adta le Náluk, ugyanazon irodában. Igéretet kaptam, hogy pénteken (május 11), vagy hétfőn (május 14) telefonál. Persze nem hívott senki ezügyben.
Május 15-én felhívtam kedvenc fiókomat, sikerült is beszélnem azzal az ügyintézővel akivel csütörtökön személyesen. Minő véletlen, éppen akkor nézte a mi lakásbiztosítási szerződésünket, és minden rendben van. Megnyugtatott, hogy azért nem vontak biztos, mert nincs hiány a lakásbiztosításunk számláján. (Ez nem lehet igaz, mivel legutoljára tőlünk pénz feléjük március leején érkezett.)
Feleségem úgydöntött, hogy felhívja a központi ügyfélszolgálatot és a teljes történet előadása nélkül érdeklődik a lakásbiztosításunk állapota felől. Lecsesző hangnemben a fejéhez vágták, hogy az április-május havit nem vonták le, mert megszüntette a számláját és be kell jelenteni ezt nekik. Feleségem felvilágosította, hogy ez megtörtént és éppen azt akarja megtudni, hogy miért nem vonják az összeget az Erstés számláról. Kis idő alatt kiderült, hogy a csoportos beszedési megbízás ott van, látja, de valamiért nincs aktiválva. Hogy aktiválják, azért el kell küldeni faxon a csoportos beszedési megbízás másolatát.
Ez el is küldtem május 16-án egy levél kiséretében, melyben kérem a 15 napon belüli postai levélben történő tájékoztatást és a csoportos beszedési megbízás teljesítését.
Meg is jött a kimutatás, pénzt persze nem vontak. Azóta lesz*rom őket nagy ívből. Erstés számlát is megszüntettük már, OTP-nek a közelébe nem megyünk többet!
(bár még egyzser, így több mint fél év után megszüntetni a már úgysem érvényes lakásbiztosítást).

Kérdés az, hogy miért kell egy eredeti példányban benyújtott csoportos beszedési megbízás másolatát még nekünk kétszer benyújtani? Miért az ügyfélnek kell telefonálgatnia, nyakukra járnia, ha valami probléma van a biztosítással. Miért nem hívják vissza az ügyfelet időben, ha megigérik?
És saját magamhoz egy kérdés: miért voltunk olyan hülyék, hogy az OTP bármely ágazatához fordultunk bármilyen szerződést kötni?

myspan 2007.11.08. 09:53:20

Azért az is tény, ha kedves az ügyintéző, és meg tudja oldani amit szeretnék, netán még jó nő is, akkor függetlenül az adott bank kondícióitól, sokat nyom a latban.

noszty 2007.11.08. 10:16:16

Nagyon jól van megírva ez a sztory!

Ja, és javaslom a CIB-et, én bennük még nem csalódtam.

Mocoria 2007.11.08. 10:33:24

Erste Bank: Ez év január közepén (és az éjszaka közepén) érkezett nekem egy sms, a következő tartalommal: hitelkártyámon 200 ft, azaz kettőszáz forint tartozás mutatkozik, sziveskedjeke haladéktalanul megkezdeni a törlesztést, első törlesztőrészlet 200 Ft..... Még mókás is lenne, ha nem éjfél körül ébresztene az sms. Mivel nincs hitelkártyám, nem értettem a dolgot. Alkalomadtán bementem az Erste fiókba, ahol az ügyintéző néhány kört tett a RENDSZER-ben, majd lazán közölte, hogy jéééé, nincs is hitelkártya, meg hogy hagyjam figyelmen kívül. Február (és éjszaka) közepén jött az ismételt sms, majd minden hónapban, változatlan szöveggel. Követelték rajtam a 200 Ft-ot. Áprilisban bementem a fiókba, és ismételten kértem, hogy ne ébresztgessenek nem nekem szóló sms-sel, és ne tartsanak nyilván az adósok listáján ilyen hatalmas összeggel (sem). Kicsit tettek-vettek a számítógépben, és biztosítottak, hogy a probléma megoldódott. Nem oldódott meg. Július közepeén már kicsit idegesebben mentem be - egy másik - Erste fiókba. Ott végre az ügyintéző felemelte e telefont, beszólt valakinek, és kiderítette, hogy tévesen jegyezték fel a szuperadós telefonszámát, ezért küldözgették nekem az sms-t. És a fontos ügy végre, fél év után rendeződött. Nem szerettem volna, ha emiatt a francos 200 Ft miatt felnyomnak az adósok listájára... Már tavasszal felajánlottam a lusta ügyintézőnek, hogy itt nyomban befizetem a nem létező adósságot, csak hagyjanak már békén. De nem engedte!

Azt viszont nem sikerült elintéznem, hogy ne éjszaka küldözgessék az sms-eiket, miszerint pl. az Elektromos Művek leemelte a számlámról az áramdíjat... Ők ragaszkodnak hozzá, én meg folyton felébredek a jelzésre...

Tóbiás 2007.11.08. 11:03:21

A múlt héten az OTP Bankban 35 éve vezetett számlámnál ekövettem azt a borzasztó nagy hibát, hogy átutaltam 60 eurót (kb 15 ezer Ft) egy másik bank számlájára. Mit gondoltok mibe fájt nekem ez a tranzakció? Akit eddig megkérdeztem max 1000 Ft-ot mondott viccből...
Valójában az OTP 4200 Ft-ot számított fel 15 ezer forintnyi euro átutalási díjaként!!
Na ezek után bementem és 35 év után megszüntettem az OTP számlámat!
és még mi akarunk gyorsan csatlakozni az euroövezethez...
(Itt a szomszédomban nyílt egy másik bank - nem árulom el melyik - itt nyitottam egy újat, egyenlőre jó.)
Csak nehogy úgy járjak mint itt egy hozzászoló aki szintén megszüntette az otp számláját, majd 4 év után kapott egy végrehajtási értesitőt az otp-től ötvenvalahányezer forintról, mert kiderült, hogy elfelejtették megszüntetni 4 évvel azelőtt a számláját...

Karma · http://karma.blog.hu 2007.11.08. 11:10:27

Érdekes, én az Ersténél vagyok (kövezzetek meg...), nekem simán kiküldik a kártyát postán pár héttel a régi lejárta előtt, és eddig sosem volt gond, sz'al nem tudom :)

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2007.11.08. 11:25:19

annak idején, mikor az ersténél vettem fel lakáshitelt, életbiztosítást kellett kötnöm biztosítékként. nosza, mondom, legyen. ott helyben kötöttem egyet az erste biztosítónál. néhány évre rá lakáseladás, ebből hitel kifizetése. és persze sok elégedetlenkedés miatt számla megszüntetése. bankváltás, de az életbiztosítást megtartottam. adtam rá csoportos beszedési megbízást, minek utalgassam rendszeresen.
azóta minden hónap elején kapok egy sms-t, hogy nincs pénz az erstés számlámon (amit megszüntettem), és sürgősen tegyek rá pénzt, hogy le tudják vonni a biztosítás összegét. a hónap közepén pedig rendben levonják a létező cib-es számlámról...
érdekes...

dimitrij 2007.11.08. 12:04:59

ha egy csepp esze van az erste-nek, akkor leültet valami droidot, hogy jegyzeteljen a poszttal kapcsolatos hozzászólásokból... :) persze eső után köpönyeg, de mégis okulhatnának.

Pol 2007.11.08. 13:16:52

Azért, arra kivánics lennék, hogy a bankok tényleg olvassák-e ezeket a blog bejegyzéseket. Mondjuk ha éppen működik a "betárcsázós". Ezek alapján kicsit kételkedem:
www.netdiag.hu/bongeszo.htm

Illetve akarnak-e tenni valami lépést a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.
Az alkalmazottak megkapják a havi pénzüket, és még örülnek, ha kevesebb az ügyfél, kevesebb a munka :)

Én nem érzem a teperést. Még az évi 100 milliós számlaforgalú ügyfélnek is azt mondják, hogy ha nem tetszik kereshet más bankot (infó első kézből)...

Kifordított kacagány 2007.11.08. 18:50:40

lehet, hogy az erste azóta katasztrófával sújtott terület, mióta a postabankot megvette, de ezt erősen kétlem. első kapcsolatunk vele még jóval a postabankos idők előttről való. akkoriban egy számla megszüntetése komoly problémát okozott nekik, az ügyintézők enyhén szólva sem álltak a helyzet magaslatán. miután nem sikerült nekik elsőre a produkció, lelkesen vonogatták az üres számláról a számlavezetési díjat és küldözgették a leveleiket, hogy akkor nekünk ennyi meg ennyi az egyenlegünk. a párom bement hozzájuk és leüvöltötte a fejüket, akkor azt mondták, hogy fizessükk be nekik a lét és akkor most istenuccse megszüntetik. ő meg mondta nekik, hogy frászt, oldják meg ahogy akarják. na ezután nem is kaptunk semmi boritékolt csodát tőlük. úgy jó fél évre rá ismét betértünk hozzájuk, mert bár a hátunk közepére nem hiányoztak, de mivel épp hitelt akartunk felvenni, gondoltuk megnézzük mit kínálnak, hátha. épp a közepén tartottunk az áradozásnak ami a hihetetlenül jó hitelkonstrukcióikról szól, mikor odasündörgött a korábban már számlazárásilag megismert ügyintézőbige és mivel felismerte a páromat megérdeklődte tőle, hogy akkor ha most ő írna egy levelet helyettünk amiben kijelentjük, hogy nem akarjuk kifizetni a "tartozásunkat", mert az az ő hibájukból keletkezett és aláírjuk, akkor most ő meg tudná szüntetni a számlát. aláírtuk neki és még két utcával arrébb is azon röhögtünk, hogy ezek képtelenek voltak fél év alatt megszüntetni egy nyomorult számlát.

később a posta banknál nyitottunk céges számlát és ott igényeltünk egy akkor még jónak számító Széchenyi kártyát. az ügyintézés rugalmasan, kis időráfordítással megoldódott. mindössze kétszer kellett bemennünk a bankfiókba. két év alatt semmi problémánk nem volt velük. aztán jött az erste. megvette a postabankot és elkezdődött a szívás. a sok apró bosszúságot nem említeném, amivel a csodás új erste számla járt, inkább csak a legjobbat mesélném el. lejárt a Széchenyi kártya, meg kellett hosszabítani. nosza, erste oldalára felmentünk, megnéztük mi kell nekik hozzá. biztos ami biztos, fel is hívtuk őket. megerősítették, hogy azok kellenek csak amik az oldalukon is megtalálható. papírokat összeszedtük, azokkal elzarándakoltunk hozzájuk. gondoltuk egy nap alatt túlvagyunk az egészen. hát persze, meg ahogy az móricka elképzeli. ott kezdődött, hogy mikor odaömlesztettük a nagy paksaméta papírt, kitalálták, hogy ez nem elég nekik, mert még ez, meg az, meg amaz is kell nekik(apehtől pl.). no egy nap ugrott. milyen jó, hogy előtte érdeklődtünk. újabb papírokat beszereztük(egy hét alatt, az apeh sem rugalmas), majd újra elzarándokoltunk hozzájuk. nagyon örültek. majd közölték(miután kb másfél óra hosszat várakoztattak), hogy a régi számlaszámra nem tudják a rendszerükkel megalkotni a hitelszámlát, hanem új erstés számlát kell nyitni. nosza mondtuk mire várnak. megnyitották, pénzt utaltunk rá, mert ugye rögtön le kell vonni a kártyadíjakat, majd távoztunk, azzal, hogy másnap már akár a netbankos szoftverünkkel is el tudjuk érni az új számlát és élni fog a hitelkeret. hát nem. aztán vártunk még pár napot, de még mindig nem. telefon. mégsem jó amit csináltak, mert a régi számlára kell mégiscsak a hitelkeret és vissza az egész és újra be kellene fáradni új szerződést írni stb.stb.stb. a lényeg, hogy két hónapba tellett, mire mindent el tudtak intézni, mire megszüntették a feleslegesen nyitott számlát és végre hozzáférhettünk a hitelkeretünkhöz. természetesen ezt a két hónapot elbuktuk és egy év helyett csak 10 hónapig élt a számla és kb 2x annyiba került az egész, mint korábban a postabanknál(az elpocsékolt időről nem is beszélve). az volt az utolsó év amikor igénybe vettük ezt a konstrukciót(egyéb ok miatt is, de ne politizáljunk). az év lejárta után menekültünk az erstétől.

ha valakit érdekel vannak otp-s sztorik is. az otp szerintem borzalmasabb mint az erste

Carnivora (törölt) 2007.11.08. 22:27:21

Pol 2007.11.08. 13:16:52

Nálunk a Raffinál őszintén megmondták 500 milka forgalom alatti cégekkel nem szívesen foglalkoznak :D:D

dshk 2007.11.09. 00:28:42

Az Erste azóta lett katasztrófa mióta Erste lett. Vagyis amikor az osztrákok megvették a Mezőbankot / Agrobankot - aztán jól a maguk képére formálták. Azt hiszik itt mindent elviselnek a népek.

taurus0 2007.11.09. 01:09:23

Raiffeisen-nel van lakossagi folyoszamla-csomagom, amibe ingyenes deviza szamlak is beletartoznak. Nagyon korrektek, hozzaertok es kedvesek. Ha barmi gond van, egy telefon es mar korrigaljak is. A fenti hozzaszolasokban nem lattam sok negativumot errol a bankrol, vagy lehet, hogy az egy masik poszt kapcsan mar lezajlott? ;) Egyetlen dolog zavar naluk: munkaidoben gyakorlatilag lehetetlen egy szamla tranzakcioinak listajat lekerdezni, aszongya probalkozzak kesobb. Este minden gond nelkul mukodik. Mik a tapasztalataitok veluk?

Pol 2007.11.09. 01:15:58

Nekem az ingyenes számlanyitás tetszik, ami egy cég esetén minimum 5e Ft, mivel kell nekik 30 napnál frissebb cégkivonat.

A bankok tényleg azt hiszik, hogy ezt a telefonszámla mellékleteként havonta grátisz küldik? A cébíróságon való üldögelésről nem is beszélve, mert ugyebár csak eredetit fogadnak el, vagy közjegyzővel hitelesítettet :)
Kiváncsi lennék, hogy mit szóla az a nagy agy, aki ezt így kitalálta, ha mi is elkérnénk a Bank cégkivonatát.


Mindez 2007-ben a Cégtárak, IM-Online-ok korában.

moli 2007.11.09. 12:48:13

az IEB egy rohej, szamtalan panaszlevelet irtam nekik es a PSZAFnek is veluk kapcsolatban. pedig kiemelt ugyfel szamlam van naluk, nincs szamlavezetesi dij.
volt mar, hogy IEB fiokban a biztonsagi or pofazott be szakmai bankkerdesben.. allitolag megfenyitettek, de ezis biztos csak olyan fenyites, mint a bkv-nal (irasbeli: csak a neked szolo valaszemailben megtorteno)


emzéperiksz: ki az, aki kulfoldon penzt akar kivenni? minek? mindenhol lehet kartyaval fizetni.


"""igaz én nagy ívről leszarom, hogy melyik Bank mennyit von le különböző jogcímeken - ugyanis mindegyik von valamennyit és 20 + 30 forintokon nem fogok anyázni"""

aha. nekem OTP-m volt, havi ~1000ft-ot fizettem nekik. aztan atmentem CIB-re, itt havi 200ft-ot fizetek, DE UGY, hogy azota soha nem voltam postan! regen a sarga csekkekkel sorbanalltam (beszedesi megbizast nem fogok adni, a penzemrol en dontok) es ehhez raadasul elotte penzt is kellett kivennem az automatabol, ugye. plusz fizetnem kellett az ertesito sms-ekert. a CIB-nel minden utalas ingyenes, minden ertesito sms ingyenes, plusz kapsz internetkartyat. bar amiota az IEB-bel olvadnak ossze egyre tobb hiba van az internetes bankolo java alkalmazasban. a java amugy is szar, ezt mar evekkel ezelott az OTP is belatta.

nem ertem miert szamit, hogy mennyibe kerul a keszpenzfelvetel? en havi egyszer veszek fel, mindent bankkartyaval intezek, meg a 200ft-os vasarlasokat is. legalabb ellopni se tudjak tolem.


a bankkartyaatvetelrol meg annyit, hogy mikor a bankok raszoktak a postai kikuldesre es 1 nap idokozzel (!) kuldtek ki NEM tertivevenyesen a kartyam es a pin kodjat, felment bennem a pumpa, mondtam, hogy en szemelyesen akarom atvenni. nem erdekel ugyanis az a plusz 15 perc, szemben azzal, hogy igy nem tudja ellopni a postasom, pedig nyilvan el akarja. a reggeli munkabajoveteli utvonalamon az OTP 45 meter, a CIB 40 meter, a Raifaissen 50 meter, a BudapestBank 5 meter, az IEB 1 meter (azonos epulet), az Erste 35 meter kiterore van. ugy, hogy nem kell pluszban leszallnom.
atvehetem a bankkartyat szemelyesen 2000ft-ert. basszak meg.

moli 2007.11.09. 12:55:00

K&H bank 158 meter, lemertem. van meg mas?

Kifordított kacagány 2007.11.09. 13:33:30

taurus0: ismerek olyant akinek vannak tapasztalatai a Raiffeisen-nel. nem túl jók. mondhatni rosszak. pedig nem is filléres ügyfél náluk.

emzéperiksz 2007.11.09. 18:12:54

emzéperiksz: ki az, aki kulfoldon penzt akar kivenni? minek? mindenhol lehet kartyaval fizetni.

Nem lehet, én Amsterdam belvárosában egy plázában lévő szupermarketben szembesültem a problémával, hogy nem tudok kűrtyával fizetni. Kp. mindig kell egy kevés. Kocsmában, ahol nincs mobilterminál, és elviszik a kártyát hátra lehúzni, is biztonságosabb a kp. Ha ugyanis leírják az adatait (kártyaszám, cvc2 kód), pikk-pakk vásárolhatnak is róla pl. az interneten.

taurus0 2007.11.09. 22:36:20

Kicsit off, de leirom: Azt hiszem az internetes vasarlasnal ugy tudjak a visszaelot a legkonnyebben elkapni, ha azt nezik meg, kinek lett kiszallitva a megvasarolt dolog. Persze, ha internetes kaszinoban jatssza el a penzt, akkor mar technikasabb modszerek kellenek, IP-cim visszakovetes stb. Mindenesetre szerintem az a veszely eleg kevesse fenyeget, hogy interneten vasarolnak a karyaszamoddal, az viszont valos veszely, hogy lemasoljak a magnescsikot es egy masolt kartyat hasznalnak akar vasarlasra, akar kp-felvetelre (alszakallban :-).

emzéperiksz 2007.11.10. 01:12:18

taurus0 2007.11.09. 01:09:23
Nem rossz bank a Rafi, de a leggyorsabban növő bank is egyben. És ennek ára van. Pl. az, hogy pontosan sejti, meddig mehet el a szaraxásban. Pl. ha valaki beadta a hiteligénylését, akkor ígér A-t (1-2-4-6-8 hét stb.), és teljesít B-t (1-2-3-6-8 hónap pl.), mert tudja, hogy meg van szerezve az ügyfél, kicsit lehet játszani a türelmével. Az Erste is ilyen amúgy. Más bankokra ez annyira nem jellemző ez a mentalitás, hogy addig fontos az ügyfél, amíg megszerezzük, aztán le van tojva nagyjából. Ez nagyon sales-re gyúró banki mentalitás.
A CIB is ilyen volt, most az IEB-vel egyesülve a második lesz a piacon, emeli is az árait frankón, meg szünteti meg a telebankot, vesz vissza a mézesmadzagból rendesen, megy a nyereségre. A Rafi is ilyen lesz szerintem, ha kielégült az étvágya.

netDiag.hu · http://www.netdiag.hu 2007.11.10. 15:47:55

Nini, benne vagyunk a fórumban :)
A serverünk logjából, most látom, hogy milyen sokan jönnek innen :)

Pol:
Azt nem tudom, hogy a bankok olvassák-e ezeket a fórumokat, de azt tudom, hogy erről a fórumról kik jöttek át hozzánk (meg súgom vannak bankos IP-k is), ha érdekel vkit szedek ki infót a logokból.

Bár vannak már blogfigyelésre szakosodott cégek is. Bár a visszacsatolás ellenére nem hiszem, hogy bármi is változna.

Egyébként nekem nem az ügyintézőkkel van bajom, hanem a rendszerrel. Ha én dolgoznék náluk, mint ügyintéző, akkor sem tudnám magamat megfelelő szinten kiszolgálni, ha vacak és rugalmatlan a szabályzat.

Teljesen jogos, ha az ügyintéző nem fogadja el a 31 napos cégkivonatot, ha neki a papírjára max. 30 nap van írva, de azért ez agyrém... Egy kis cégnél könnyebb egyezkedni, banknál max. akkor ha milliárdos VIP ügyfél vagy.

A problémák másik része, a komplikált ügymenetből adódhat, hogy érdemi döntések a központban születnek, vagy csak ők ismerik/tudják értelmezni a szabályzatot. Enyhén gáz ha 10 perc alatt 3-szor kell felhívni őket.
süti beállítások módosítása