Tékozló Homár

Se lakás, se pénz

2007.11.08. 15:45 | jackyll | komment
Péter nem tartja magát az építőiparról jót vagy semmit iratlan törvényhez, sőt azt tanácsolja új lakást vásárlóknak, óvakodjanak a GB Európa Ingatlantól. Neki például nem óhajtják visszafizetni a pénzét, annak ellenére, hogy lassan fél éve csúszik lakása átadása, az építkezés minősége viszont eközben folyamatosan romlik:
Tavaly nyáron kötöttem szerződést egy új lakásra, a műszaki átadás-átvétel időpontja idén május 31-ben volt rögzítve. Ez még előszerződés volt, a végleges decemberben lett aláírva. A kettő között a fővállalkozójuk helyett a beruházó cég maga vette át a kivitelezést, de több levélben is megnyugtattak, hogy ez sem a határidőt, sem a minőséget nem fogja érinteni. Persze, a végleges szerződés megkötése és a nem kevés előleg befizetése után egyből módosítottak a határidőn, egyelőre csak egy hónappal…
Aztán az idő előre haladtával egyre nagyobb lett a káosz, jöttek-mentek az alkalmazottak, a megbeszélésekből és az elhangzó ígéretekből semmi nem valósult meg, leginkább mindenki az elődjére hivatkozott, se normális ügyfélkezelés, se normális hangvétel, viszont annál több kamuzás. Az építkezés egyre silányabb minőségben folytatódott, az állványokon jószerivel csak románul beszélő munkásokat láttam, a munkafolyamatok kezdtek szétcsúszni, a ház pedig csak nyomokban hasonlított a tervekhez. Nyáron, amikor már elég ciki lehetett a sok türelmetlenkedő lakóval bírni (230 lakás!), sebtében, telefonon összehívtak egy „lakógyűlést”. Itt, mindenki nagyon mézesmázos volt, a „jóságos és mélyen emberi” tulajdonos szinte elsírta magát, hogy egy alvállalkozói vita miatt ilyen méltatlan helyzetbe került, és mi értsük meg az ő problémáját és az ebből fakadóan bizonytalan ideig leálló építkezésért nehogy má’ haragudjunk. Egyébként, jó magyar módon, a legtöbb ember még meg is értette és szörnyen együtt érzett a jóságos tulajdonossal és az ő jóságos menedzsereivel és még jóságosabb ügyvédjeivel, akik magyarázkodtak. (Hihetetlen birkák tudunk néha lenni…)
Szeptember 30-án lejárt a szerződés adta végső határidő, ameddig át kellett volna adni a lakást anélkül, hogy én felmondhatnám az adás-vételt. Mivel az egész évem ráment a várakozásra, lakás nélkül kezdtek összeomlani a hétköznapjaim stb., éltem is a jogommal, elálltam a szerződéstől és kértem vissza az előleget és a foglaló kétszeresét. Erre semmilyen válasz nem érkezett, úgyhogy 3 hét múlva felhívtam egy Gergely Anna nevű, valamikori ügyvezetőt, akit a szerződés megjelölt, mint kapcsolattartót és a lakógyűlésen még élen is járt a mézesmázoskodásban. Kicsit megváltozott azóta, mert lényegében elküldött a bús p*csába és kijelentette, hogy „márpedig tőlük egy fillért sem fogok visszakapni”. Ez kissé kedvemet szegte ugyan, de továbbra is hittem a „jóságos és maximálisan tisztességes” tulajdonos bácsiban, akihez bejelentkeztem személyes találkozásra. A jóságos ember helyett egy másik „illetékes” fogadott, aki olcsó jogász-dumával próbált lerázni, hogy máshogy értelmezi a szerződést stb., de határozott ígéretet kaptam egy konkrét időpontra, hogy addig mindenképpen rendezi a helyzetet. Persze semmi sem történt, még az érdeklődő e-mail-emre sem reagált.
Jelenleg sem a lakás nincs meg, sem a pénzemet nem akarják vissza adni, sőt nem is létezem a szemükben! (Gondolom kell egy kis idő, ameddig kitalálják ennek a magyarázatát, ami az ő szempontjukból tényleg nem könnyű, mivel a szerződés egyértelműen fogalmaz. Pl. összecsapják a lakást, majd kiértesítenek, hogy vegyem át, mintha mi sem történt volna, vagy ilyesmi várható…) Az összes pénzünket befizettük, ráadásul családi kölcsön által, úgyhogy teljesen ki vagyok szolgáltatva.

A májusban átadandó ház és lakás állapotáról készítettem néhány fotót szeptember utolsó munkanapján (ezeket csatolom), szerintem eléggé sokatmondó látvány.

Egyébként rajtam kívül minden érintett jól van, Gergely Anna büszkén hirdeti a közösségi site-on, hogy elkezdett motorozni, ezt alátámasztva egy szuper motorral le is van fényképezve, a beruházó cég is szépen fejlődik, nemrég a legdrágább kategóriájú irodaházba költöztek. Végülis, futja a rászedett ügyfelek pénzéből. Meg az okos ügyvéd-csapatra is tellik, aki majd leszereli az okoskodó lakót…

Aki most tervez új lakást venni, némi segítség, hogy hol ne tegye:

Beruházó: GB Európa Ingatlan
Futó projektjeik: Madárhegy lakópark, Ciprusház, Lőrinc Liget lakópark, Silverside Apartmanház
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tangerine71 2007.11.08. 21:45:25

Ez a csaj? iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?tab=images&userID=8811913

"Gergely Anna büszkén hirdeti a közösségi site-on, hogy elkezdett motorozni, ezt alátámasztva egy szuper motorral le is van fényképezve"

Szuper motor? Hótt alap GS500. A motorok Trabantja. :) Jelenleg akciósan 900-ért kapsz egy újat.

ducas 2007.11.08. 21:55:59

Bassza meg...Itt állítólag kápitálizmus vagyon...két nagy monstrum kancigány a megoldás...Az állami intézmények látható csődje önbíráskodásra kényszeríti a fogyasztókat és hál'Istennek van ennek a megoldásnak piaci kínálata...Annácskát csendesen terrorizálni képes "mánusokat"egy pillanat alatt lehet találni a szerencsére jelenlevő etnikai kissebbségünkben,címeket, neveket nagyon szívesen tudok adni...
Pl: OCÖ Dohány u.52. , A Kulacs étteremmel éppen szemben...

sish 2007.11.08. 23:12:50

"...ezt a trágya, gány melót!"

Paó 2007.11.08. 23:59:10

nemsok jót mutat a csálén lerakott burkolólap, a belül futó pvc szenyvízcső,
vagy az ajtó melletti hiányos falazás.
a vállalat vezetőit belekellene simogatni a térkő alá, szépen, egyenletesen.

alicecsodaorszagban 2007.11.09. 00:57:30

Én még nem láttam építkezést, ami időben elkészült volna. Itt mindig minden csúszik, és végül még többe kerül. Sőt, egy normális mesterember sincs már. És ott kell állni fölöttük.
Burkoló nálunk: Adott volt a fürdőszoba kék színű fuga, élvédő, járólap, stb. a wc szürkésfekete járólap, szürke fuga, szürke élvédő. A férjem elment fél órára, ezalatt a fickó a szfekete járólap mellé kifugázta az egész budit a kék anyaggal, és berakta hozzá a szürke élvédőt... ?!?!?

Mr.Brooks 2007.11.09. 01:12:10

Gondolatban eljátszadozva, milyen szép post lesz a következő:

Re: Se lakás, se pénz...

Egy gondosan megfogalmazott levélben, egy jól menő ügyvédi iroda a porig alázza szerencsétlen embert, aki bizonyára türelmetlen és okoskodó volt, valamint tiszta primitívségtől, bosszúba ágyazott irigységtől vezérelve szándékozik lejáratni a makulátlan kivitelezőt. Persze enyhe célzás utal arra, hogy balekunk csak tőlük függ, elvégre lehet lakni albérletben is. Költözzön vidékre. Majd, nagy lelkűen, készek eltekinteni a feljelentéstől, melyet rágalmazás miatt indítottak volna, mert hogy most így ki vesz tőlük lakást...? Jó, igérik, egye fene, 2009.12.31.-én beköltözhető a lakás, két ajándék diszperzites vödörrel együtt, a beázás ellen (ami persze csak a szabad levegőáramlást segíti, mert ugye a klíma drága, na és még milyen egészségtelen...). De persze semmi sem elég! Jó, fél évig Borisz (aki amúgy az egyik, és itt helyesbítenek: NEM ROMÁN, ukrán állampolgárságú-sváb akcentussal beszélő kubikus) neje, fél évig, havi egyszeri, ingyenes takarítást vállal a szóbanforgó személy ujdonsült lakásában.(Értsd ezalatt, arany-ezüst ékszer eltakarítását is.)
Köszönjük hogy a mi lakóparkunkat választotta, a lakáshoz jó munkát, tűrőképességet, energiát kívánunk!
A konyhába meszelt arzéntől meg fulladj meg, Te gec*i!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.09. 03:05:13

en itt vagyok alice es elmondtam mar szzszor, hogy aki epiykezik forduljon Vicianhoz, mert O komuves, es igaz vaci de megbizhato

king_one 2007.11.09. 03:29:51

egyszer mi is tettünk egy halovány probálkozást under const. lakoparki lakás vásárlására...

- ezt a lakást szeretnénk.
- 10% most, 60% 3 honapon belül, 30% átadáskor (14 hónap)
- és azt mégis hogyan?
- adják el a régi lakást, és menjenek albérletbe (~9 honap)
- komolyan?
- komolyan.
- viszlát.

az átadás persze késett közel egy évet, tehát jó 20 hónap lett volna 4 fős család albérletben mint pluszköltség (kidobott pénz). csak kész lakást (se) érdemes venni.

king_one 2007.11.09. 03:30:53

hát matekból nem vagyok túl jó de a lényeg lejött.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.09. 07:05:08

gyerekek mi a baj? egyszeruen is meg lehet oldani. Meg kell kerni a kedves vallalkozot, hogy fejezze be az epitkezest ugy, hogy kozben a fejetol 1mm-re egy 9mm-es mozdulatlanul a feje fele iranyul.
Aztan azt kell mondani neki, hogy nem tudod miert de viszket a kezed es ez erossen befolyasolja az ujjaid szabad mozgasat.

Kivancsi lennek, hogy mi lenne a valasza?

Secnir 2007.11.09. 08:35:56

kingone:
tényleg nem vagy jó matekból.
ha 14 hónap az átadás, és csúszik egy évet az 26 hónap.
ha 30%-ot 3 hónapon belül kell átadnod, akkor annyi idő alatt kellett volna eladni a lakást, azaz 14-3: 11 hónapot kellett volna albérletben tölteni, ha idpben átadja, ehhez azonban hozzájön az egy év csúszás: 11+12: 23 hónap albérlet.
az tényleg kidobott pénz :D
hagyjuk a matekot.

Бабаяга 2007.11.09. 08:38:34

És még én zizegtem a köművesekkel és a vizesekkel, mivel szerintem jobban is megcsinálhatták volna. Ehhez képest én egy palotában lakom.
Naív kérdésem: egy ilyen ház (lásd nyílászáró, vízszintesen menyő lefolyó) miként mehet át a műszaki átvételen?
Én bevonnám ebbe az ÉMI-t is.

cubalibre 2007.11.09. 08:48:41

Én két dolgot szeretnék megjegyezni:
1. Manapság nagyon trendy újépítésű lakásokba bekültözni, amelyek aztán fél éven belül tönkre mennek, még egy panel is jobb állapotban van és tartósabb. Nem értem, hogy mert van rajta kiugró-beugró, meg minőséginek álcázott gagyi burkolás, miért jó egy 230 lakásos "lakóparkba" költözni, mikor még egy 10 emeletes panelban is 30-40 lakás van. Ezek az egykori ócska barakkok modernizált változatai. Főleg 20-30 millió forintokat kiadni, mikor pl. Újlipótvárosban (ami azért igencsak belváros) 70-80 nm-es lakásokat megvehetsz ennyiért, igaz azok az 1930-as 40-es években épültek, de legalább még mindig minőség, és még mindig állni fog, mikor a lakóparki már szétesik. Sőt, Budaán is lehet tök fain laklásokat venni ugyanennyiért.
2. Azért elég téves információkat adnak azok, akik szerint nem érdemes perelni. Tévhit, hogy több éves a pereskedés, manapság elég gyorsan dolgoznak a bíróságok. A perilleték valóban a pertárgy értékének 6%-a, viszont lehet illetékfeljegyzést kérni, ami azt jelenti, hogy nem kell azonnal kifizetned, ill. a keresetlevélben meg kell jelölni, hogy az alperes fizesse ki a perköltséget, illetéket stb. Tehát ha az általad beperelt építő veszít, azt is ő fogja állni. Biztos, hogy érdemes perelni, ha már az elején megtetted volna, már rég lezavarták volna az ügyet. Manapság 2-3 tárgyalás után megvan az ítélet. Sőt, ha szerencséd van, az alperes perenkívüli egyezséget ajánl fel, csak hagyd békén.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 08:55:49

Továbbra sem világos mi a probléma itt igazából. A ház már rég nem így néz ki, most kezdődik a 2. ütem birtokbaadása. A lakásnak szeptember végén még műszaki átadása sem lehetett, azóta viszont valószínűleg megtörtént. Ha már kifizette a lakást, akkor vegye át, legfeljebb eladja.
A ház műszaki állapota meg kifejezetten jó lett.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 08:58:15

king_one:

Itt 20% előre, 75% műszaki átadáskor és 5% használatbavételi megkapásakor volt a fizetési ütemezés.

eami 2007.11.09. 09:11:27

Hurrá Torpedó: FÖRD bazze, hihhetetlen, hogy pár elcs*szett angol tanár így elkorcsosította th -s szavak kiejtését. Nézzél meg egy angol szinkronos filmet és vondd le a tanulságot...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 09:32:09

eami, de ha az angol tanár a hibás, akkor miért neki teszed szóvá? A magyarok kicsit bumszli kiejtéssel beszélik az angolt:-) Na nem mintha más náció nem tenne ugyanígy.

geusz 2007.11.09. 09:35:15

Érdemes levélben értesíteni a munkavédelmi és felgyelő cégeket, kicsit nézzenek már szét az építkezéseiken! Esetleg hátha találnak néhány feketemunkást, stb...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 09:41:06

geusz:
A fénykép alapján ez a B-6-3-as lakás, az egyik legjobb. Ha egy éve vette és most el akarná adni, már kb. 2-3 milliót keresett vele. Szerintem jobban jár ha átveszi és eladja. Azóta kicsit szépült a környék, és abból a lakásból át lehet látni Budára és sokszor jó levegő jön a Duna felől. Már befektetésnek is megérte.

vernarancs 2007.11.09. 09:53:44

fidel73 2007.11.08. 20:53:18

2007.11.09. 10:08:57

Ipari-antidepresszió:
te mit csápolsz itt ? te vagy a gergelyanna aki megszivatta a lakókat és zebrevágta a lóvét ?
szánalmas és gennyes ez a propaganda matinéd..

Bástya elvtárs (törölt) 2007.11.09. 10:09:47

cubalibre 2007.11.09. 08:48:41:

én nem ezen okok miatt nem pereskednék, amit a 2-es pontban említesz. Sokkal inkább azért, mert még szakavatott jogászok számára is teljességgel megmondhatatlan, hogy milyen itélet fog születni 1 és 2 fokon. És sajnos a két itélet nagyon gyakran különbözik, sajnos sok-sok törvény hibás, vagy ellentmondanak egymásnak.
Ezenkívül pervesztés esetén nem csak a 6 %-ot bukhatod, hanem ennél lényegesen többet. A különféle szakértők óradíjai a csillagokat verdesik, és elég valószínű, hogy mind a ketten el fogtok használni jópár emberkét. Ott vannak még az ügyvédek díjai, a perek miatti kiesett munkaidő, közlekedés, telefon stb. költségek....
És ne félj, ha nem te nyersz, akkor a másik igen fantáziadús lesz, hogy őt milyen költségekbe verted a pereskedéssel.
Sacc-per-kábé alapon simán elbukhatsz két-három millát, ha ebben az ögyben pereskedsz.

Héttörpe (törölt) 2007.11.09. 10:12:39

Anna! Igyál egy kicsit és pattanj mocira!

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 10:30:02

Kulics:
Én csak egy vevő vagyok, aki pont egy hónapja lakik ebben a házban. Elmondom én is véleményemet, mert én elégedett vevő vagyok:-) Én elhiszem hogy van elégedetlen vevő is amúgy.

Nivola 2007.11.09. 11:05:11

Kulics - Ipari-antidepresszió

jajaja... a Kuliccsal értek egyet (a tartalommal nem a stílussal): -Ipari antidepresszió kedves te sem voltál mindíg elégedett lakó (sőt) de mostanában feltünően odavagy a GB-ért. Ezzel nem akarok célozni semmire csak feltűnt. Mert ha ez nem Stokholm-szindróma akkor bizony más lehet a háttérben...

Kb. 2 perce beszéltem a GB-vel, hogy akkor 8 hetes időhúzás után mikor költözhetek: -hát nem tettem zsebre amit a pofámba kaptam pedig baz+ ipari-antidepi nekünk egy lépcsőházban kellene elégedett ügyfeleskednünk...

Szóval mindenkinek javaslom hogy NAGYON gondolja át ha a GB-vel akar e biznicelni lakást vagy üzlethelységet v bármit mert olyan csúnyán szivatóra állítottak párszáz embert mint a szél. És még nem is őszinték: -amikor ott állt a tömeg a GB tulaja előtt akkor könnyes szemmel az anyja járókeretét is megígérte kárpótlásul, amikor meg egyenként csak azt kérnénk amit KIFIZETTÜNK útszéli hangon alpárian küldenek el a fenébe (nem idézek mert moderálnák...)

+kedves Ipari-atdp nem igaz, h hiperfasza a ház minősége: TUDJUK h nem az. NÉZZE MEG MINDENKI meg VIGYEN SZAKÉRTŐT ha nem ért hozzá.

báró Csekonics 2007.11.09. 11:05:18

Hmm. Szvsz. keress egy jó (és megbízhatónak tartott) ügyvédet, összes az ügyedet érintő papírt nézesd meg vele, aztán együtt eldöntitek a következő lépést. (Pl. hogy kapásból perelj-e vagy először ő ír egy szép kis levélkét a kedves építőnek.)
Ha pedig netalán egyszer visszakapod a pénzed (vagy legalábbis egy részét kompenzációként) és még egyszer lakást akarsz venni, akkor azért már az első aláírandó papírokat is nézesd meg vele.

Lehet, hogy nem két fillér az ügyvéd óradíja, de a lakás árához képes (amit bukhatsz, ha hülyeséget csinálsz) viszont ésszerű befektetés...
Sajnos ezt amúgy egyre több neopanelre vágyó ember szenvedi el.

vernarancs 2007.11.09. 11:12:40

Miert akarnak az emberek lakotelepen lakni? Hamar epitkezik valaki (mert ugye egy fel nem epitett hazat majdnem elore kifizetni az olyan mintha epitkeznel) akkor miert nem ugy csinalja, hogy bele is szolhasson es ne szivassa egy beruhazo. Venni kell egy telket es szepen epitkezni ra. Hatbaverheted a komuvest, ha nem tetszik v. nem fizetsz neki. Itt meg ki vagy szolgaltatva es a vegen kapsz egy lakotelepi lakast amire egy csomo kompromisszumot is kell kotnod.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:30:37

Nivola:

Én sem voltam mindig elégedett ügyfél, de most hogy beköltöztem az idő megszépíti a múltat. Tulajdonos vagyok, nekem ezt a lakást majd el kell adnom, nem akarom rossz hírét kelteni a háznak. Az igaz hogy vannak még vele problémák, de ezek nem olyan fajsúlyúak, hogy komolyan aggódni kellene miattuk. Ráadásul a meglévő hibákat is folyamatosan javítják.

A GB Európáért nem vagyok oda, semmi közöm hozzájuk. Másoktól hallom, hogy vannak problémák az ügyfélkezeléssel. Nekem ezek szerint szerencsém volt.

ui.: Jösz házavató buliba? :-)

vernarancs 2007.11.09. 11:32:47

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:30:37

"Ráadásul a meglévő hibákat is folyamatosan javítják."

Tehat reped a plafon es folyamatosan ala kell tamasztani :D

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:33:28

vernarancs:

A belváros és közelében nincs sok családi ház elérhető áron. Egyébként igazad van, a városias környezetnek vannak hátrányai is, de szerintem van ugyanakkor sok előnye.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:34:52

vernarancs:

Nem reped a plafon, legalábbis amely lakásokban jártam ott nem. A ház két dilatációs részből áll, ott tényleg van egy rés, lehet azzal kevered. Vagy csak provokálsz?

vernarancs 2007.11.09. 11:44:07

Csak provokalok. Es hany dilettans van mar a hazban? (ez is csak provokacio :-)

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:47:16

vernarancs:

Kérlek ne bánts minket, mi se bántottunk.

vernarancs 2007.11.09. 12:10:06

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 11:47:16

Jo, rendben. De ez a homar....

Haywood 2007.11.09. 12:19:13

vernarancs: talán azért nem épít mindenki családi házat, mert bár szeretné, de a pénzéből csak társasházi lakásra fussa.
Azt meg nem tudom, hogy miből gondolod, hogy egy házat felépíttetni csupa móka és kacagás. Ugyanúgy elb@sznak ott is a mesterek mindent, amit csak tudnak. Ha azt akarod, hogy minden király legyen, akkor folyamatosan ott kell lenned, tehát nem dolgozhatsz közben (ez minimum több hónap fizetésnélküli szabi), de persze így is full idegeskedés az egész. Ráadásul kb a 3. háza építésénél jön bele az ember, hogy mit hogy kell csinálni, hogy jó legyen, addig ő maga is elront egy csomó mindent, mert nem ért hozzá.
Normális végeknél meg a társasházi építkezésbe is bele lehet szólni, hogy mit hogy szeretnél a lakásban.

Haywood 2007.11.09. 12:20:16

végeknél = cégeknél

Hola (törölt) 2007.11.09. 13:06:08

Azt nem értem, hogy miért kell előre beszállni egy lakásépítésbe. Építsék fel, aztán majd megveszem. De inkább egy szutyok családi ház, mint egy extra feláras újépítésű lakás.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2007.11.09. 13:06:33

Ez a Gergely Anna 76 ismerőssel a "közösségi oldalon" nem lehet egy sikeres ember...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 13:18:50

Hola:

Én laktam panelben, családi házban és most újépítésűben lakom. Én most itt szeretek lakni.
Korábban beszállni meg azért kell, mert jelenleg a 234 lakásból 215 el van adva és még zajlanak a műszaki és birtokbaadások. Mire befejeződnek, nem sok lakásból válogathtsz:-)

Hola (törölt) 2007.11.09. 13:20:32

Akkor meg nem kell nyavalyogni.

Beaujolais 2007.11.09. 13:37:58

Hogy lehet úgy megvenni valamit, hogy még el sem kezdték az alapozást mondjuk? Nem is értem ezt az újépítésű baromságot kiadók jó előre pénzt valamiért aztán ki tudja mi lesz? Olyan ez mint a Roulett? Felteszed a pénzt és vagy nyersz vagy nem? Miért nem vesz mindenki kész lakást?

Ja és elegem van ebből az Izraelita gazdasági modellből.... ők semmit sem adnak de mindent elvárnak a 60 évvel ezelőtti sérelmeik miatt szétaláznak mindenkit. Totálisan inkorrekt és egoista üzletemberek pfujjj

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 13:45:40

Cerberusz:

Én is csak akkor mertem beszállni egy lákásvásárlásba, amikor már álltak a falak. Egyébként abban igazad van, hogy az üzleti kockázatot nem lehet kikerülni. Azért nem vesz mindenki kész lakást, mert úgy drágább és kisebb a választék:-)

hiperbola · http://ujlakas.freeblog.hu/ 2007.11.09. 13:46:23

Mondjuk én is azért nem vettem kész lakást, mert akadálymentes kéne - olyat meg baromira nem csinálnak alapból. Csak ha még a tervzőasztalon megmondom h ezt ide, azt oda, azt amoda. Vagy megveszem a készt, és avval a lendülettel veretem szét, vagy igen - rulett valahol kicsit...

vernarancs 2007.11.09. 13:51:20

Haywood 2007.11.09. 12:19:13

Egy szoval sem mondtam, hogy jo szorakozas epitkezni. Bar van ismerosom aki mindent maga csinal a viz-gazon es a teton kivul. Jol elvan vele es mar a kovetkezo hazan gondolkodik pedig meg ez sincs keszen. Olyan tarsashazat nem hiszem, hogy talalsz ahol megmondhatod, hogy pl. milyen epitoanyagbol epitsenek (ergo az energiatakarekossagot maximalizalhatod). Egyebkent ennyi zsetonbol amennyiert az uj lakotelepi (ill. lakoparki) lakasokat merik fel lehet huzni egy csaladi hazat ami ketszer akkora alapteruletu. Persze aki nem akar veszodni vele az kompromisszumot kot es bekoltozik a keszbe.

beachball 2007.11.09. 13:53:34

Nem lehet sikeres ember, aki tervezősaztalról vesz lakást tízmilliókért, látatlanban...
Tényleg, mi ez a pár éve tartó vonzalom a gombamód szaporodó papírdobozok iránt?
Egyszer néztünk meg egy ilyet(80 nm, 15 milla): minden, mondom MINDEN közfal gipszkarton (igen, az, amiben bennemarad a kezed, ha nekidőlsz, illetve a sóhajtást is meghallod a másik szobából),egyetlen konnektor (egyes) a konyhában, ótvar metlaki, gány kivitelezés...
Akkor inkább sose legyen új építésű lakásom!

beachball 2007.11.09. 13:55:10

Ja, még valami:az említett laksá olyan szar volt, hogy az építőiparban tevékenykedő sógorom azt mondta:ő el nem cserélné a jelenlegi pamelt a helyünkben ilyen ócskaságra...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 13:57:38

beachball:

Már hogyne lehetne sikeres? Mire felépül a ház, máris 30%-al többet ér a lakása:-)

Ebben a házban a válaszfalak ytong téglák, gipszkarton csak a folyosó álmenyezetében van. Itt amúgy elég jó a hangszigetelés, legalábbis jobb, mint ahol eddig laktam.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 14:00:05

vernarancs:

Én belvároshoz közel szeretnék lakni és nem építkezni valahol. De az is lehet, hogy lesz majd olyan szakasza az életemnek, amikor családi házra vágyok majd egy nyugodt környezetre.

beachball 2007.11.09. 14:03:46

Nem gondolom, hogy feltétlenül csak családi házban lehetleélni az életet. Én szeretnék egyszer abban lakni, de nem annyira, hogy megalkudjak.
Lenne lehetőség,hogy 12 millióért 120 nme-es könnyűszerkezetest vegyünk, de az 20 év múlva telek és kész. Ráadásul semmi garancia, hogy az annyagok megkapják azt a kezelést, ami rovar, nedvesség stb ellen kell.
Van azért abban valami, hogy sokan ugranak az "új építésű" elnevezésre, anélkül, hogy igazából tisztában lennének azzal, miért adnak ki sok-sok milliót.

Beaujolais 2007.11.09. 14:04:03

hiperbola:

igen ez az akadálymentesítés igaz. Egyébként mi is most költözünk de én nevetségesnek találtam az újépítésű felhozatalt 350.000-ért külső tároló ahova egy cipőm nem fér be meg milláért kocsibeálló..... mi egy 20 évest választottunk tárolóval külön wc nem fürdőben büdivel:-D Nagyon sok újabb építésűt is megnéztem de esküszöm a régi tervezők sokkal okosabbak voltak mint a mostaniak.
Pl amerikai konyha: 20 nm nappalival együtt konyha semmi nem fér el büdös olaj szag tv nézés közben. Nem találtunk eg yújépítésü lakást sem ahol a konyha külön lenne. Na ez is egy külön téma nem is megyek bele

1 szavazat az új építésű lakások ELLEN

beachball 2007.11.09. 14:04:52

bocs a rakat hibáért

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 14:10:20

Kénytelen vagyok leszólni az újépítésű lakásokat, mert ezzel a mostmár újszerű használtnak számító lakásom értékét növelem:-)

Gubo77 2007.11.09. 14:24:32

A magam részéről elég vad ötletnek tartom a vasbetonból való lakáscélú építkezést, de ha már lakás, akkor százszor inkább egy jó beosztású, új nyílászárós, szabályozható és mérhető fűtésű panel, sem mint egy Noname Bt. által valamikorra összelapátolt lakóparki.

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 14:30:51

Gubo77:

A családi házakban is van jócskán vasbeton:-) A panel meg szinte csak abból van. De laktam olyan panelben, ahol a közfalak téglából voltak. Jelenleg a legtöbb társasház vasbetonváz és tégla keveréke. Sajnos láttam olyat is a XIII. kerületben, ahol majdnem minden betonból készült, még a falak is.

Gubo77 2007.11.09. 15:17:19

Nem a szerkezetekről elmélkedtem, sokkal inkább arról, hogy kétharmad árból ugyanazt kapod panelban. És ez utóbbinak már nem jönnek elő hibái, nem kell meccselni a (rég eltűnt) kivitelezővel ;)

Én a cikkíró helyében mostmár megvárnám, míg elkészül, aztán - az egyre csökkenő divathullámot még meglovagolva, akár kisebb nyereséggel - eladnám a fenébe.
A kapott pénzből vennék egy ugyanakkora, panelprogramon átesett, jobb elrendezésű, környékbeli lakást. Plusz egy garázst a még mindig kitartó különbözetből vásárolt három és hat év közötti kocsimnak.

Ez lenne a legbölcsebb :)

2007.11.09. 15:24:22

ügyvéd -> kereset be + biztosítási intézkedést kér = peregyesség az első tárgyaláson (nem peren kívül)= A. GB Europa fizet B. Végrehajtás.

Kifordított kacagány 2007.11.09. 15:24:45

én szeretek mindent szemrevételezni, esetleg végigtaperolni amit megveszek. azért adok pénzt amit látok. álmokat ingyen is kergethetek.

Ipari-antidepresszió: most mondtad, hogy majd el akarod valamikor adni. miért kellene így bármit is elhinni neked?

Cerberusz: igazságod vagyon

Haywood: hülyeségeket beszélsz

a vasbeton ház és téglafal alapjában véve jó konstrukció. ha most állnék neki a házépítésnek már így építeném. persze ez is csak akkor jó, ha jól csinálják és nem csak ebből áll a ház.

a könnyűszerkezetes ház átverés. ha valaki rendesen meg akarja csinálni nem kerül kevesebbe, mint egy téglaház betonfödémmel. a technológia onnan származik, ahol a természeti csapások néhány évente úgyis porig rombolják a házakat. ott ez egy olcsó építési mód, itt nem az.

Kifordított kacagány 2007.11.09. 15:27:37

nem tudom akik nagy pereskedéseket javasolnak olvasták-e azt a demokratás cikket. ott elég nyilvánvalónak tűnik, hogy pár év múlva, mire a perből eredmény születne, már sehol nem lesz ez a cég valószínűleg. akkor már inkább a lakást érdemes megtartani, még ha félkész, akkor is.

Kifordított kacagány 2007.11.09. 15:29:07

én csak azután pereskednék, ha a seggem már bekerült a lakásba. de akkor aztán nagyon.

Kifordított kacagány 2007.11.09. 15:33:41

zsir: végrehajtás? mit hajtanak végre? az egész cégnek 6 milla a törzstőkéje.

nemtom már ki írta a felszámolást. az is jó vicc. a 6 milla lazán elúszik az ügyvezetők bérére, a kedves ügyfél meg semmit sem kap.

Haywood 2007.11.09. 15:37:12

kacagány: konkrétan melyik kommentemet találod hülyeségnek? Főleg, hogy ugyanazt javasoltad a következő kommentedben, amit én legelőször...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 15:40:54

Kifordított kacagány:

Én sem vennék új lakást, csak újszerű használtat. Szerintem abban van a legkevesebb kockázat. Az hogy mi van itt, azt leginkább én tudom, mert én lakom itt. Persze ez azt is jelenti, hogy majd egyszer nem itt fogok majd. Nem tudom mennyivel hitelesebb vélemény az, ami attól származik, aki nem lakik itt. Nyílván itt akar majd és leszól mindent, hogy alkupozícióba kerüljön:-)

Haywood 2007.11.09. 15:53:32

Ipari-antidepresszió: az mondjuk kicsit árulkodó, hogy max. pár hónapja laksz ott és minden kommentedben megemlíted, hogy el akarod adni (valamikor). Én is nemrég vettem (használt) lakást, felújítottam, és eszem ágában sincs, hogy elköltözzek a következő 20-30 évben...

Ipari-antidepresszió 2007.11.09. 16:09:05

Október 9-én volt a birtokbaadás és aznap beköltöztem. Nekem is annyi hitel van rajta, hogy ha akarnám se tudnám eladni. Ugyanakkor a felelős tulajdonosi magatartás mégiscsak az, hogy egy ekkora értéknek inkább az előnyeit hangsúlyozzuk, pláne ha sok van neki. Komoly hibáról meg tényleg nem tudok.

Kifordított kacagány 2007.11.09. 18:32:43

Haywood: ahh, igaz, figyelmetlen voltam. erre gondoltam: Haywood 2007.11.09. 12:19:13

Ipari-antidepresszió: hiába tudod mi van ott, nem vagy hiteles forrás. ez a felelős tulajdonosi magatartásod része. inkább annak hiszek aki járt már ott, de nem akar odaköltözni. pl annak aki építette:)

kismandala 2007.11.09. 20:56:29

mindenki bele van buzulva ezekbe az új lakásokba.. ahol félév múlva rohad a konyha sarka mert nem megfelelő a szigetelés, és nem bírja a párát stb.. én egy lepukkant régi bérházban vettem lakást (tudom nem lehetek sikeres ember) de ott még 1902 óta állnak a falak, van vagy 50 centi vastag, nem hallom h h kefél a szomszéd és ha felújítják végre áll még vagy 100 évig.. hol lesznek ezek a lakóparkok 100 év múlva? najó.. legyen csak 50..

Jogging 2007.11.09. 20:58:58

Nos, gyermekeim, aki szereti a kihívásokat:

a GB Európa Ingatlan munkatársat keres!!!!
www.profession.hu/hu/allas/141238

Kifordított kacagány 2007.11.09. 21:05:00

ott ahol most is. idővel mikor a falak leomlanak egyszerűen ledózerolják és építenek a helyére újat. Gergely Anna lánya is szeretne majd új mocit venni

Kifordított kacagány 2007.11.09. 21:09:37

Jogging: biztos olvasták itt a buzdító hozzászólásokat és most kell az irodába egy gyűrődési zóna

Jogging 2007.11.09. 21:23:45

Kifordított kacagány: Úgy, Úgy!

Érdekelne a "kapcsolattartás az ügyfelekkel" pont, meg a "hosszú távú munkalehetőség" tartalma.
Kifelejtették az alkalmassági feltételekből, h. a hazugságvizsgálót át kell tudni verni, és antiszemitizmus elleni cikkírásban/publikációban is jeleskedni kell.

Kifordított kacagány 2007.11.10. 20:13:56

biztos lehetsz benne, hogy nagyságrendekkel kevesebb, mint amennyit a Gergely Anna kap

Jogging 2007.11.10. 20:49:44

Nem tudok jó megoldást.
Ősi izraeli szokás így építkezni? Hangsúly a korlátolt felelősségen. Felszámolás esetén a követelések kielégítésének sorrendjében f) kategóriásnak lenni = semmi.

Használt lakás. (Ha lesznek, a szomszédokat megnézni! Kreatívok polgártársaink..)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.11. 04:30:55

beachball
floridaban meg a fofal is gipszkarton vagy fa
naoszt?

Haywood 2007.11.12. 10:44:07

Kacagány: megnéztem a kifogásolt kommentet, semmi hülyeség nincs benne.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2007.11.12. 16:20:36

Kismandalával kell egyetértenem: ezek az új építésű házak, lakások, az építőipar szégyenei. Tessék körbenézni fórumokon: az új építésű házakba költözők panaszkodnak messze a legtöbbet.

Én még szerencsés helyzetben vagyok, mert egy 10 éves "új építésű" téglaházba költöztem, és itt még viszonylag kevés a probléma (már annak örülhetek, hogy nem ázik be a tető, nem penészesek a falak, és hogy elég jó a hőszigetelés). De a hangszigetelés például (ami az ilyen házak 95%-ánál alapvető probléma) katasztrófális: fölöttem nincs is lakó, de mély dübörgő hangokat hallok, amikor az alsó szomszéd ÁTSÉTÁL a szobán. Nem fut, nem trappol, csak sétál. Úgy, ahogy a legtöbb ember szokott. A szomszédban történő ajtócsukások, ágyszétnyitás, ablaknyitás, fürdés, s minden ami testhanggal jár, tompa kopogásban, dübörgésben manifesztálódik. A csend errefelé ismeretlen fogalom. S meglehetősen bosszantó ez annak tudatában, hogy 20 éves panelházi múltammal még nem tapasztaltam ilyet ezelőtt soha.

barosso 2007.11.12. 19:12:16

a ciprusházban is nagy szopás lesz, vagy talán már van is.
ott is a generálkivitelező szarban van

Ipari-antidepresszió 2007.11.13. 10:03:33

Linkovic Csumoszky:

Itt viszont egész jó lett a hangszigetelés.

Ipari-antidepresszió 2007.11.13. 10:05:48

barosso:

A Fideszes Rigler Zoltán RKB Építője elég furcsa körülmények között jött létre, meg működött és most ment csődbe:-)

Kifordított kacagány 2007.11.14. 08:19:56

Haywood: gondoltam, hogy te nem találsz benne, azért szóltam, hogy tudj róla.

Haywood 2007.11.14. 11:56:20

Köszi, sokat segítettél.

sh4d0w 2007.11.14. 15:56:54

Bástya elvtárs: nagyon nincs igazad. A vevőt, mint megrendelőt, kutyaára nem érdekli, hogy ki hibázott. Kifizette a lakást a szerződés rá vonatkozó részében, ergo a másik szerződő félnek is a szerződésben meghatározott időpontig teljesítenie kell.

A post beküldője helyében villámgyorsan perre mennék, mielőtt eltűnnek az országból.

Kifordított kacagány 2007.11.15. 09:54:05

Haywood: nincs mit. az uttörő ahol tud segít, vagy valami ilyesmi

Tutanhamon 2007.11.15. 10:36:15

Linkovic Csumoszky, láttam már ilyet. A padlót, mondjuk laminált padlót a betonra tették le. Kellene alá egy 3 cm-es gumi réteg. Csak az a baj, hogy az egyik lakó megcsinálja, és a többiek élvezik az előnyeit. Egyszere kell megcsinálni. Nem olyan drága.

paperboy 2007.11.17. 23:32:25

en inkabb befektettem a lovemat, es berlakasban elek. annyi a hozam, hogy boven kijon a lakber. es ha nem tetszik a szomszed, vagy unom csempet, arreb koltozom. csak ne omoljon a vilaggazdasag. :-)

Anarchista 2007.12.03. 09:57:35

Magam is azt mondom: az utolso filleremet is arra koltenem, hogy ugy megveretnem a tulajt CSALADOSTUL, hogy maskor veletlenul se jusson eszebe ilyet tenni, bar valoszinuleg annyira "bantatnam", hogy meg az elektromos tolokocsi joystick-jat sem tudna segitseg nelkul kezelni. Az ilyen budos lerepedt taho mocskokkal NEM LEHET MASKEPP BANNI! Nekem egy faszkalap ugyved se mondja, hogy MORALISAN ne erdemelnek meg! Kurvara felidegesitettem magam!

bkvfan 2007.12.03. 12:16:08

A régi építésű, általam felügyelt felújítás alatt álló lakásomban melózó festő meséli épp, hogy nemrég egy lakóparki lakást festettek. Amikor konyhát kezdték csinálni, észrevették, hogy a konyhafalban van vagy 4cm ferdeség. Szóltak az építtetőnek, az meg azt mondta, hogy tüntessék el. Erre ők mondták, hogy festők és nem kőművesek, mire a góré azt mondta, hogy szarik rá, rakjanak rá gipszkartont, az alá hézagolónak meg 4db gipszkarton darabkát. A fal csodaszép, egyenes lett, a vevő ránézésre nem realizálta, hogy oda konyhaszekrényt nehéz tányérokkal, poharakkal az életben nem fog tudni felrakni. Na ezért sem vagyok híve az újépítésű lakásoknak.
Gergely kisasszony helyében meg nem vállalnék ilyen munkát, meg nem is vigyorognék az iviven, mert még a végén az arcomba mászna valaki. :) meg is érdemelné egyébként...

bkvfan 2007.12.03. 12:18:28

megyek, meg is kérdezem, hátha van még ilyen jó sztorija :)

Napalm 2007.12.03. 12:51:59

Tanulságos történet, de ahogy a demokrata cikkéből kiderül a GB a kivitelezőivel sem bánik túl kedvesen, ennek ellenére mindenképpen javaslom egy ügyvéd bevonását, sokszor 1 csodával is felér, hogy milyen változást tud az eladó készségességében előidézni egy jól megfogalmazott ügyvédi levél.

Szerény véleményem szerint a régi ház+teljes felújítás a nyerő megoldás (ha az ember nem tud családi házba költözni), mivel ott legalább tudod mi kerül beépítésre, és ha a kőműves, burkoló, vizes, gázos, villanyszerelő… nem úgy dolgozik ahogy elvárod, akkor csinálhatja újból a melót (nálunk is 2x lett egymásután a WC csempézve).
Bár én vidéken tengetem silány életemet, de az új építésű lakásokról itt is bőven hallani kritikát (fekália visszanéz a fürdőkádból, minden zaj áthallatszik a lakások között, penész, vacak ablakok, lepergő festék, stb…), ami azért egy kisvárosban elég erősen tudja az építési vállalkozó üzletmenetét hátráltatni.
Szóval aki normális lakást szeretne, az inkább vegyen egy lepukkant régi lakást, áldozzon bele pár milliót a felújításba, és ha kész örüljön, és élvezze.

hugoavizilo 2007.12.16. 19:05:29

Megtörtént a birtokbaadás! Nem szégyenlik magukat így átadni egy házat???? Undor a lépcsőház és a folyosók......

namo 2008.01.21. 08:20:06

Kit kell megütni?

namo 2008.01.21. 08:23:41

Szerintem sem itt fog megoldódni a gondod.
Ha nem tudod elintészni a saját ügyedet, majd gondolod, hogy más elintézi neked?
Egy lakás nem olcsó, sokaknak egy élet munkája, jól meg kell fontolni kivel szerződik az ember?
Nem jártál utánna?

Elbasztad.

Szergejt tudom ajánlani, küld el hozzájuk.
Igaz nem tud magyarul, de még mindíg megértette magát!

Smead146 2008.09.24. 15:00:35

Szeretném megosztani mindenkivel a tapasztalataimat egy újépítésű ingatlannal kapcsolatban.

2007. júniusában foglalóztam le egy újépítésű ingatlant, ami akkor még csak tervrajzon létezett. Aztán szeptemberben megnyugvással konstatáltam, hogy elkezdték az első ásásokat, megjelentek gépek a telken. Ez így is ment egészen decemberig, amikor is minden leállt.

Az építtetőt természetesen onnantól kezdve nem lehetett utolérni, nem válaszoltak az emailekre, nem vették fel a telefont. Aztán ad-hoc jelleggel végül felhívtak, amikor is mindig ugyanazt a szöveget mondták, vagyis, hogy eladják a projectet, mert nem tudják megépíteni, és mindig volt egy állítólagos befektető, akit érdekelt a dolog. Aztán persze mindig kiderült, hogy végül mégsem....

2008. augusztus 31.-éig kellett volna beköltözni, ezzel szemben a telken ugyanaz a félig kész alap áll.... Közben sokmindenre fény derült, többek között, hogy ez a beruházó már más építkezését is "bebukta", valamint hogy APEH végrehajtás van a céggel szemben, és több, mint 100 milliós tartozásokat halmoztak fel, hiszen az alvállalkozókat sem fizették ki.

Valahogy patthelyzet, mert hogy ezek az emberek elsikkasztották a pénzünket, eltűntek, és most próbáljuk őket jogi úton megtalálni, hiszen ez már gazdasági bűncselekmény, amit ők végrehajottak, tehát büntetőjogi feljelentést tehetünk ellenük.

Mindezt csak azért írtam le, hogy ha esetlegesen valaki olyan lakást szeretne venni, amihez BÁRMILYEN formában kötődik Jónás Katalin (anyja neve: Tóth Jolán) és fia, Botos Gábor cégéhez ( a mi esetünkben ez Jász-Lak 2005. Kft.), valamint a Jónás Katalin férjéhez, Botos Miklóshoz, tényleg tiszta szívből tudom javasolni, hogy soha nem szabad velük semmit aláírni, mert ők bűnözők, akik szándékosan becsaptak jelen esetben 18 embert, és gátlástalanul elsikkasztották a pénzt.

Mindenkinek sok sikert!
süti beállítások módosítása