Tékozló Homár

Sztornódíj a Kikában

2007.11.12. 15:10 | jackyll | 34 komment
Az idő pénz, márpedig egy számla sztornózása akár 2 percet is igénybe vehet, így aztán a Homár nem is érti, min lepődött meg K., amikor azt hallotta a Kikában, hogy a teljes összes 10%-ért írnak arrafelé új számlát:
Történt, hogy a múlt héten a KIKA-ban vásároltam.  Mikor a pénztárhoz értem, az előttem álló úr éppen a saját áruját fizette ki teljes egészében, amit előre rendelt meg, és amire előlegett fizetett. Mondta, hogy szeretne számlát kérni. A hölgy azt válaszolta, hogy rendben, s az úr már mondta is volna a nevet, mire a hölgy azt mondta: "Csak arra a névre tudom a számlát kiállítani, amire az előleget befizették" (gondolom, volt egy korábbi számla, amire az előleget fizették, és most az úr, az utólagos százakárhány ezret szerette volna más névre kérni).

Erre kérdezte az úr, hogy nem lehetne-e lesztornózni azt a számlát, és akkor újat kérne, akkor már a teljes összegről. A hölgy válasza erre az volt, hogy de, persze, de akkor sztornódíjat kell fizetni, az a teljes összeg 10 %-a! Na, erre az úr azt mondta, hogy akkor köszöni szépen, de inkább nem. Elgondolkodtam egy pillanatra, hogy vajon jogos-e ez, hogy csak én vagyok-e ennyire elmaradva a korral? Mit gondoltok, vélemény?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soockit van Dalen 2007.11.12. 15:15:01

Szerintem ogos, de szarrágás!

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.11.12. 15:17:05

Úgy gondolom h nem jogos, a szmálát arra a névre ki kell tudni állitani. Ha valakit ez zavar h nem így van akkor lehet odaküldeni GVH aki jól megdádázza őket. asszem:)

Füstkarikagyáros 2007.11.12. 15:19:47

Kiállította volna, de az előlegszámlát kellett sztornózni. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a szornódíjról külön adott volna-e számlát vagy ráírja az újra, és milyen szj szám alatt... vagy azt a zsebébe akarta tenni.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.11.12. 15:21:46

Itt van kis olvasnivaló a témában
www.adomento.hu/szlastorno.htm
www.optiprofit.hu/hiradok/22.php
Azon filózom közben h a sztornószámla 10% című mondás nem lehet igaz, mivel akkor erről a kiadásról is lehetne számlát kérni és folytatni a végtelenig. Tehát a szmála-sztornószámladíjának- a számljának - a sztronószámladíjáról készült számla.
Nincs itt egy könyvelő?
Miközben irom egyszerűen csak a csjaszinak nem volt kedve a különféle irogatásokhoz és ezért blöffölte h 10% hátha eláll tőle az ember. Ja meg ki volt ez irva valahova? Mert akkor a nem megfelelő tájékoztatásért is lehet szórakozni.

Dr. Kix 2007.11.12. 15:41:04

Természetesen a dolog tökéletesen ellentétes a számviteli törvénnyel. Ajtót letépni baccpapuccsal, pultos menyecskét pedig Bíró Ádámmal összezárni 2 hérte büntiből.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.11.12. 15:43:19

Ez baromság, ezért a Kika még csúnyán megütheti a bokáját, csak egyszer kekeckedjen egy vérbeli homárossal.

BiG_ 2007.11.12. 16:20:04

Várja a "K. előtt álló úr" jelentkezését az Érdek- és Garanciaérvényesítő Kommandó!
Az eset precedensértékű.
Természetesen 10%-ért a pultra (illetve arra, ami megmarad a berendezésből) fektetjük és mogyoróvesszős kezelésben részesítjük a pultos hölgyet. Természetesen lehetőség van sajátkezű érdekérvényesítésre is a vesszővel, erről jutányos áron videoklip is készül - MOL igazgatótanácsi partikra különösen ajánlott. Természetesen a pultos hölgy ez esetben a Kika formaruha mellé ÖMV-logókat is viselhet.
:-D

Üdv!

isti77 2007.11.12. 16:20:52

Szerintem a KIKA köteles lett volna szó nélkül kiállítani a számlát a kért névre, akkor is, ha az nem egyezik az előszámlán lévő névvel, hanem valószínűleg cégnév...
Aztán azzal a mozdulattal felvenni a telefont, APEH felhív, cégnév bediktál, kapás van!
Sokan nincsenek tisztában vele (?), de ha más nevére kérsz számlát olyan termékről, amit saját használatra veszel meg, az bizony jogosulatlan ÁFA-visszaigénylés, magyarul adócsalás, még magyarabbul bűncselekmény.

Girhes macska 2007.11.12. 16:22:02

Ez úgy ahogy van, marhaság! Ilyet még nem is hallottam! Afa tv. 45§ és 45/A§ rendelkezik a stornóról, helyesbítésről, azt kell betartani. A sztornóról számlát kérni, megtekinteni az SZJ-számot, amit ráír (pénzügyi szolgáltatás???), aztán jól felnyomni őket az APEH-nál

BiG_ 2007.11.12. 16:22:16

Nem szóismétlés! A "Természetesen" szó használatát a BIOBÚCSÚ Kft. szponzorálta - 10%-ért...

:-DD

Üdv!

ZePY 2007.11.12. 16:29:34

Nem lehet, hogy a KIKA-ban egy előleg fizetése melletti megrendelés sztornózása kerül a már kifizetett összeg 10%-ba? És ezt a kedves 1.0-ás adminisztrátor hölgy úgy értelmezte (hiszen a megrendelés lemondása is sztornó szóval meg a számla is az azonos sztornó szóval kezdődik), hogy a sztornó számla is 10% díjba kerül? Én biztos hívtam volna valami felettes emberkét, aki talán eléri a 1.5 verziószámot. Ha az sem hajlandó, akkor a 2.0 vezetőnek csak megemlítettem volna a számviteli tv-t pl. Persze lehet, hogy én látom rosszul az összefüggéseket...

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.11.12. 16:48:03

Valaki megint franciaágyat vett a Bétéje nevére. Nyilván ha tényleg a cégnek veszi, akkor kiveri a hisztit, mert nem hinném, hogy sokszázezret kipenget bárki zsebből a cégének, csak azért, mert ő, vagy egy kolléga rossz nevet mondott az előleg befizetésénél.
Szóval ketrecharcot Baccpapuccsal!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.12. 16:57:01

isti77
ezer okbol akarhatott mas nevet a szamlara mint az eloleg
hagy dontsem mar en el uilyen nevre kerem a vegszamlat es azert ne kerjenek + 10 szazalekot
aztan ha csaltam az nem az aruhaz hanem az APEH dolga, meg a enyem
az a velemenyed, hogy az elado meg rogton hivja az APEH-ot falramszos kategoria
nem voltal te hazmester az 50-es evekben?

laca. 2007.11.12. 17:05:38

A KIKA nagy mágus... velük kapcsolatban nekem is lenne egy akár posztot is megérő sztorim...

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.12. 18:21:39

megjegyzem, valamelyikotok is keszitett mar storno szamlat az elmult fel evben?

En naponta keszitek es be kell vallanom, hogy sokan kerik a nev modositast.
Hogy miert?
Mert ebben a szep orszagban eleg sokan kihasznaljak azt a lehetoseget, hogy a szamlat elszamoljak meg akkor is ha nem nekik lesz. Ebbol kifolyolag alltalaban a cimet tevesztik el.
Ha meg a vasarlas napjan visszajon a kedves ugyfel, nincs is baj, de ha napokkal kesobb, az mar baj.
Eddig lehetett a szamlan a nevet atirni egy javitva felirattal es egy belyegzovel. De az APEH mar nem engedi, illetve nem fogadja el.

2007.11.12. 20:38:46

meg az annyuknak a picsáját azt... akkor kellett volna rögtön az pszáf-et híni, ízibe.

ancsams 2007.11.12. 21:25:05

A sztorno számla kiállitásáért nem lehet pénzt kérni, de azért, hogy az előleget egy másik ügyfélnévre vezessék át, arról lehet: irodai adminisztrációs dijat felszámitani (annak van SZJ száma is. Feltételezem a KIKA valamelyik eldugott 2,5m magasan kifüggesztett "általános vásárlási feltételek" c. kiadványában benne van, hogy sztorno dij 10%. Ügyesen kitalálták..., de én nem járok oda (mert 200km-re van a legközelebbi:-)

mondanam akkor en 2007.11.12. 21:45:44

A sztorno dij afaja visszaigenyelheto?Maga a sztorno dij koltsegkent elszamolhato?

T2005 2007.11.12. 22:02:22

Na, néhány gyökér már megint a vásárlót kiáltja ki bűnösnek! Én gyakran csinálom, hogy az ügyfelek részére történő beszerzésnél, megrendelésnél a saját nevemet adom meg, (szállítólevél/előlegszámla) de átvételkor a számlát már a megfelelő névre kérem! Ez így sokkal egyszerűbb, és az ismeretség miatt sokszor gyorsabb, biztosabb is! Teljesen törvényes és senki nem csalt! De ha a privát vásárlásaimnál a cégem nevére kérek számlát, akkor sincs semmi, amíg nem használom fel jogellenesen!!!

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.12. 23:23:10

Sztornódíj Nyrt.

Szép ez a 10%. Az árút is ott kell hagyni, hogy csak ennyi?

barrd niven 2007.11.13. 00:56:41

Azt hittem, megmosolygom az előtted álló úr szívását, erre a túloldalon nem megszívattak?
fikagep.blog.hu/index.php/2007/11/13/az_ikea_valasza_a_kikas_sztornodijra?p=227260

laca. 2007.11.13. 08:32:20

Na OK.
Másfél éve költöztünk új szép házikóba. Nappali üres volt, tehát ülőgarnitúra kellett. Több kör után irány a budaörsi KIKA, hova máshova?
Rögtön beleszerettünk egy sarokgarnitúrába, az egyetlenbe, ami be is fért, színe is jó volt, kényelmes is, kifizethető is.
Eladó nem ténfergett a garnitúrák között, békésen ücsörgött a számítógépnél. Bocsánatot kértem, hogy zavarom, és elmeséltem neki, mire van szükségem.
Csávó a gépről fel sem nézbe nyomkodott néhány gombot, majd közölte, hogy hát bizony ez raktáron nincs, meg kell rendelni,
de baromi nagy szerencsénk van, mert ők épp rendeltek kettőt is a raktárra, úgyhogy nem kell 8 (értsd nyolc) hetet várni szívünk csücskére,
4 héten belül meglesz. Kérdeztem is a párom, hogy ez a figura vajon nem állna fel, nem csekkolná le melyikre is mutatunk?
Jobbos-e, vagy balos, vagy milyen amit kérünk? Hát nem. Közölte, hogy igen, jobbos, látja a monitoron. Kissé gondterhelten, de megrendeltük.
Teltek múltak a hetek. A 4 hét végefelé telefon jött, örülhetünk, megjött a cuccunk. HURRÁ! Irány a KIKA, hova máshova? Kifizettük, szállítást is.
Pár nap, KIKA kocsi megjön, 2 hapsi cipel, bejárati ajtón nem fér el, tehát teraszra letesz. Sarok egyik fele, másik fele, puff. HÖ!
Nem puffot rendeltem, és fizettem, hanem fotelt! Mondom a 2 fószernek, nem oké a helyzet, nekem fotel kell! Nézik a papírt, ott puff szerepel,
nézem a garnitúra másik 2 felét, ammeg nem jobbos, hanem balos.... Na mondom, uraim, bocsánat, de ezt ahogy van, most szépen tegyék vissza a kocsira,
oszt mehet vissza. Jegyzőkönyv felvesz, mindenki aláír, irány a budaörsi KIKA, hova máshova?

Némi papírnézegetés után közölték, hogy márpedig ők azt küldték, amit rendeltem. Hámondom, denemám, mert ami az áruházban van, az így ennyi centi,
amit meg hoztak, az úgy nemannyi, a puff/fotel cseréről nem is beszélve. Jaaaaa Most látják, hogy Veszprémbe is rendeltek egy ugyanezt, és oda ment volna a puff,
és ott is reklamáltak a jobbos/balos problémán, de nyugodjak meg, a gyártó hibázott, majd ők intézik, telefonon majd keresnek, és rendezik az ügyet.
Na mondom remek.... Én részemről letojom ki a gyártó, nem velük szerződtem, hanem a kikával. No mindegy is, garnitúra úgy sincs, hiába fújom fel magam.
Vártunk. Teltek napok, hetek, nem történt semmi, telefonon érdeklődés, mondták nyugi, meg is rendelték a gyártótól, meg szóltak is neki, és majd jelentkezni fognak.
Nem tették. Párom kikába be, (ugyebár hova máshova...?) reklamáló pultnál reklamál, hogy 4 hetet ígértek, rosszat hoztak, eltelt már 8 hét,
és hokedliről nézzük a tévét, mikor ők meg használják a több mint 200.000 FT-unkat. Ügyfélszolgálatos hölgy telefonál erre, meg arra, és adja az illetékes elvtársnőt,
aki nem veszi a fáradtságot, hogy odaballagjon, a jó meleg irodából szinte jó melegre küldi az asszonyt, hogy ők mondták, hogy majd a gyártó, meg ilyenek.
Asszony haza, én telefonra. Illetékes elvtársnő eligazít, mondom oké, elég volt a pofátlan hazudozásból, pénzt visszakérjük, oszt megyünk máshova.
Irány budaörs. KIKA, hova máshova? Pult, illetékes telefonon, közli, hogy ő mindent elrendezett, és mondta a férjnek telefonon, hogy mikor mi merre.
asszony a drót másik végén: 1 nem a férjnek, hanem nekem, és nem telefonon, hanem személyesen, és nem ezt mondta, hanem azt. Lét ide, viszonlágytojás.

Pénzt megkaptuk, elindultunk ülőgarnitúrát venni. Mondok asszonynak, voltak neten láthatóan talán megfelelőek, árban is barátságokak az RS-nél. Nézzükmeg.
Elindultunk Újpest felé. Útközben mondom, háazé nézzük meg a Dómusz melletti KIKA áruházat, hátha.... És láss csodát, ott van. Raktáron. 2 nap múlva kihozták. A balost, fotellel.
Kiderült, hogy a budaörsiek nem tudják, mi a jobbos, és a balos.... Az áruházban is rosszul van kiírva, és az alapján rendeltek.
De ma sem értem, hogy miért kell egy áruházláncnál nekem átvinni a pénzt egyik üzletből a másikba, hogy miért nem tudják, mi a jobbos, és a balos,
hogy az eladó fenekét miért ragasztják a szépkhez, és miért nem áll fel megnézni, mit akar a vevő, és még sok mindent nem értek, de a tanulság egyértelmű:
Ha olyan bátor vagy, hogy vásárlási széndékkal irány a KIKA, hova máshova, csak olyat vegyél, ami van raktáron, amit rendelni kell, azt véletlenül se!

Kifordított kacagány 2007.11.13. 09:08:27

én csak azt nem értem, hogy ha már elsőre beszivattak a kikánál, akkor miért próbálkoztál be egy másik üzletükbe?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2007.11.13. 10:06:24

Kifordított kacagány:
Mazochisták is vannak a világon! :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.13. 12:39:01

Biztos azért, mert már unták a hokedlit. Meg ha egyszer beleszerettél egy rohadt bútorba, nem szívesen keresel másikat. Gondolom.

arkadok alant 2007.11.13. 12:47:06

laca, respect apam, Te egy turelmes csavo lehetsz:)
egyebkent a sztori typisch wilkommen in Magyarisztan...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.13. 15:44:28

nagyanyamnal gyerekkoromban en kifejezetten szerettem a hokedlit
volt fiok is az ules alatt
de ez Vacon volt es akkor meg csak Domus letezett
butort a butorboltbol, mas nem volt

laca. 2007.11.14. 08:18:08

Egyszerű.
Ez volt a piacon az egyetlen, ami színben, anyagban, árban is megfelelt, és mivel elég speciális méretű hely van a nappaliban, ez stimmelt egyedül méretben is.
Egyébiránt a történetből kiderül, hogy nem minden KIKA dolgozó debil, Budaörsön sajna ilyenekbe futottunk bele. A másik áruházban pedig abszolut pozitív volt a dolog, az eladó még el is szaladt a raktárba lecsekkolni, hogy tényleg az van-e ott, mint az eladótárben.

Salgo2 2007.11.14. 12:58:58

"egyebkent a sztori typisch wilkommen in Magyarisztan... "

Javítanék: "wilkommen in Kika".

Mert ugye nem az egész ország sara, hogy hogyan nem tudnak eladni a Kikában?

Egyébként meg maszek asztalostól is lehet bútort rendelni, méretre. Én ezt tettem, egy szavam sem lehet a minőségre, és a teljesítésre, mindent úgy szálltott, ahogy megígérte.

Juc Kisagyszony 2007.11.15. 12:07:07

Laca

ez csak valami véletlen lehetett, hogy képesek voltak Téged értelmesen kiszolgálni a Domus mellettiben.

Én ott vettem egy darab heverőt, sima bézst, balost. Eőször kaptam kék-sárga virágmintást, aztán bézst, de jobbost. Harmadszorra (mintegy a kettő kombinációjaként)hozták a bézst a balos virágos karfával. Másfél hónap és tízezer forint telefonálás után sikerült megkapnom azt amit kértem.

Az egészet sejthettem volna előre, hiszen az eladó épp hogy le nem szart amikor a rendelésem vette fel.

A KAKIt úgy ahogy vannfel kéne gyújtani.

laca. 2007.11.16. 08:23:57

Juc: ezek szerint KIKA = orosz rulett... :)

laca. 2007.11.16. 08:26:31

Salgo: ja. maszek asztalostól kárpitozott bútort bőr hatású szövettel, kinyitható sarkot ágygéppel, fotellel, lehúzható huzatú párnákkal, 200 ezerért, olyan helyen, ahol pár hete laksz, és nem ismersz senkit. Ha neked sikerült, gratulálok a szerencsédhez, amire kb annyi esélyed volt, mint a lottó 5-ösre.
süti beállítások módosítása