Tékozló Homár

Arcba fejelte az ellenőr, meghurcolta a bulvársajtó

2007.11.30. 11:33 | szily | 292 komment

Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes mosollyal elkapja a jegyemet a kezemből, majd túljátszott gesztusokkal, irtó lassan vizsgálgatni kezdi. "Most mit szórakozol, előtted lyukasztottam ki", mondom neki idegesen, mire "ne pofázzál" bemondással elindul felém, szabadkézi kocsmasítlusban. A sors velem volt, a végén nem kezdtek el ütni. Az utazás végén a Keletinél jöttem ki a föld alól, a mozgólépcső tetején egy ellenőrnő éppen azt kiabálta, hogy "te büdös kurva", és egy táskaszerű izével tiszta erőből egy utas után csapott. Közös élményünk, hogy a BKV jelentős részben agresszív, portás-rendőr-pitbull-keverék pszichopatákat alkalmaz a föld alatt. Kiss Zoltán esetében csak a Jóisten tudja, mi történt pontosan, de személyes tapasztalataink alapján, látatlanban nem tartjuk valószínűnek, hogy a Blikkben, és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által középerősen meghurcolt fiatalember támadt volna fejjel az ellenőrökre. (Update: pontosabban nem ellenőrökre, hanem ellenőrzést végző biztonsági őrökre.) Igazságot nem akarunk osztani, sztorit igen, olvassák tehát Zoltán verzióját:

2007.11.29-én reggel a Mokkában volt egy riport: -Agresszívabbak lettek-e a BKV ellenőrök? - címmel. Én egy utas vagyok, akivel az ellenőrök dulakodtak 2007. november 21-én este a Stadionok metrómegállónál. Erről a Blikkben cikk is jelent meg 2007. november 26-án. Szeretném cáfolni a rólam írt híreket, mivel azoknak a valósághoz szinte semmi közük nincs.

Ütlegelésem története:

2007. november 21-én lementem a Stadionok metróaluljáróba. A fehér vonalnál BKV ellenőrök álltak. Épp jött a metró, élettársam lent várt a metrónál, hogy együtt mehessünk haza. A BKV ellenőrnek megmutattam a 30 napos ÉRVÉNYES bérletemet, kérte a diákomat is. Szeptemberben kezdtem el tanulni egy budapesti főiskolán ( másoddiplomás képzésen), de a diákigazolvány központ még nem állította ki az új diákigazolványomat. A főiskolától kaptam ugyan egy ideiglenes diákigazolványt, meg egy iskolalátogatási igazolást, de az nem volt nálam. Mindezt elmagyaráztam az ellenőrnek és megkérdeztem: Lemehetek? Erre az ellenőr: NEM, NEM mehet le! Én diák vagyok nem érti? â013 kérdeztem tőle, az ő válasza: Nem érdekel, NEM mehet le. Tovább kértem: Mondom diák vagyok, értse már meg!!!

Erre Ő lefejelt, de mivel sapka volt rajta először az érte el a homlokomat és ejtett sebet rajta. Azután ütött, de nem találta el a fejemet csak a testemet. Tolt hátrafelé. Nem tudtam megvetni a lábam sehol, mert lakkcipő volt rajtam és a padlóburkolat csúszott. Ekkor egy biztonsági őr is odarohant és arcon ütött ÖKÖLLEL!!! Ekkor tolódtam neki a falhoz. A két ember szorításából megpróbáltam kiszabadulni mire ők egy másik falhoz vágtak oda. A körülöttem állóknak közben ezt kiáltottam: Segítsenek már, segítsen már valaki! Mindenki csak nézett mintha kínaiul beszélnék. Ezután közöltem a két BKV-ssal, mert időközben abbahagyták az ütlegelésemet, hogy eresszenek el, mert rendőrt hívok. Hívtam is a 107-et, 19:17 volt ekkor. Közöltem a rendőrséggel, hogy mit műveltek velem és hogy jöjjenek ki most! Sikerült felhívnom a barátnőmet, aki még mindig a metrónál várt, mit sem tudva arról, mi történik velem. A kiérkező rendőrök felvették az adataimat. Már akkor 3 BKV-s állította nekik, hogy én lefejeltem az ellenőrt, akin egyébként semmilyen külsérelmi nyom nem volt. Ez egyébként a www.blikk.hu-n is látható csak nézzék meg a sapkás ellenőr arcát. Látnak rajta sérülést, vagy valamit? Egyértelmű: NEM!!!

Kb 7 rendőr kíséretében vittek be a kapitányságra, ahol elkérték a személyi igazolványomat, a lakcímkártyámat, és akkor megérkeztek a mentők. Azért hívtam ki őket, hogy látleletet készítessenek rólam. Megmérték a vérnyomásomat. Kérdezték mi a bajom a külsérelmi nyomokon kívül ( ami egyébként állt egy monokliból, egy kisujj hosszúságú sebből a homlokomon, az arcomon karcolás/karmolásból ). Mondtam hogy kicsit szédülök, az ütés hatása miatt. Kijelentették, hogy látleletet csak kórházban vesznek fel. Rendben akkor vigyenek kórházba - mondtam. Ekkor az ügyeletes tiszt lépett be és közölte, mehetek haza, vagy a kórházba, vagy ahova akarok. A kórházat választottam. A látlelet elkészült, a feljelentést pedig megtettem a rendőrségen.

A Blikkben pedig az olvasható: - az utas lefejelte, majd meg akarta ütni - a BKV-sokat, a BKV-sok pedig - arányos testi erő alkalmazásával visszatartották a férfit -. Ez nem igaz!!!

A cikk többi része is valótlan:

Reagálva arra, amit Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes nyilatkozott, miszerint az intézkedés az eljárásrendnek megfelelően folyt le, csak annyit tudok mondani: Mielőtt nyilatkozna bárkinek is bármiről bárki, előbb tájékozódjon és hallgassa meg azt az utast, akit az - eljárásrendnek megfelelően - vertek meg a BKV ellenőrök.

Azt hiszem mindenki megértheti felháborodásomat!!!

Tisztelettel: Kiss Zoltán

Itt olvasható a Blikk eredeti cikke. Ja, és a Kiss Zoltán nem a levélíró igazi neve.

Update 1:

A kommentek közé beírt egy olvasó, aki állítása szerint szemtanúja volt az esetnek. Íme a hozzászólása:

Láttam az esetet. Akkor értem oda, amikor a két biztonsági őr a falhoz baszta (ez a legkifejezőbb szó, mert odacsapták a fejét) a srácot. Valóban kiabált, hogy segítsenek már. De mivel fogalmam sem volt, hogy mi történt és a két biztonsági őr kb annyira tűnt értelmesnek mint egy mobiltelefon, inkább nem kezdtem el harcba szállni velük. A srác nem különösebben ellenkezett. Láttam azt is, hogy ennek ellenére ököllel arcon ütötte az egyik bizt őr. A srácnak közben hátra volt csavarva a keze, tehát csak úgy mókából húzott le neki egyet.

Összefoglalom még egyszer a retardált és rosszindulatú hozzászólók kedvéért:
Nem ellenőrök voltak, hanem az ellenőrként funkcionáló biztonsági őrök. A srác nem ütött vissza, egyáltalán nem ellenkezett. Csak rángatták és odacsapták a falhoz. Majd ököllel fejbe vágta az egyik. Hát így volt.

 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roltii 2007.11.30. 11:41:13

2.

egyébként a qrva anyjukat az ellenőröknek...
... de jelezném, hogy a diákbérlet csak a diákigazolvány (akár ideiglenes) mellett ÉRVÉNYES, egyébként nem az! Iskolalátogatási pl kevés hozzá.
ennyi.

Girhes macska 2007.11.30. 11:42:09

Aprócska kérdés, azt is halkan mondom: miért is nem volt nálad legalább az ideiglenes diák, he? Ezzel az erővel én is mondhatnám, hogy diák vagyok és otthon van az igazolásom. Szerintem az utazási feltételekben benne van, hogy a diákbérlet a diákigazolvánnyal együtt érvényes. Ezért is hajszoljuk már két hónapja a kölköm diákigazolványát a főiskolán, egyelőre sikertelenül.
Ja, nem vagyok BKV-alkalmazott (hálistennek), csak egy bérletes utas.

2007.11.30. 11:45:46

Nekem a lakkcipő gyanús! Miért ment a metróba lakkcipőben? Vagy másképpen teszem fel a kérdést: a többi ott tartózkodó utas miért nem volt mind lakkcipőben?

h0mbr3 2007.11.30. 11:46:35

az odáig rendben van, hogy diák nélkül nem érvényes a bérlete. sikeres ember stb.
DE mi az, hogy megüti az ellenőr az utast? szerintetek ez rendben van? ha én vagyok ott, engem tuti össze-vissza vernek, mert egyetlen inzultustól úgy felmegy az adrenalinom, hogy nem nézek semmit.
respect K.Z., én veled vagyok, de legközelebb legyen nálad a diákod!

vernarancs 2007.11.30. 11:48:55

Az, hogy nem volt ervenyes berlete az mellekes. Ebben az ellenornek igaza van, de itt a verekedes az erdekes. En ennyibol nem tudom eldonteni ki kezdte. Siman lehet, hogy a postolo mergeben megutotte az ellenort aki erre valaszul lefejelte. De az is lehet, hogy minden igy igaz ahogy leirta, bar nekem santit, hogy mirt fejelt volna az ellenor. Neki elegtetel az is, ha nem engedi le az utast.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.11.30. 11:50:36

baj, hogy nem volt nálad diák, de ezért csak nem vernek agyon embereket.

LittleIdiot 2007.11.30. 11:51:29

Metró, barátnő, lakkcipő, másoddiploma?
Jogász-e vagy?

Vigyél magaddal diákigazolványt, vagy vegyél teljes árú bérletet.

Olyannal meg ne állj le harcolni/vitatkozni, akit nem tudsz leütni.

speirs 2007.11.30. 11:51:50

Jól mutatja a szoclibek hozzáállását a jogállamhoz.
Egyébként meg mivel köztudott, hogy sötét, frusztrált nyomorultak az ellenőrök, ezért teljesen felesleges leállni velük vitatkozni, mert az egyetlen érvük úgyis az lesz, hogy nekedesnek...

Mirko 2007.11.30. 11:53:40

"– Arányos testi erő alkalmazásával visszatartották a férfit a rendőrség kiérkezéséig – hangsúlyozta a sajtóiroda. A XIV. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a verekedő utas ellen." - szerintem nagyon egyszerű: a rendőrségnek kéne megmondania, hogy ki hívta őket. T.i. miért hívná magára valaki a rendőröket, ha éppen ő a hunyó? Furcsa még, hogy miért engedték el a rendőrök szinte azonnal és minden következmény nélkül Zoltánt, ha ő volt az "elkövető"?

Kérdések.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.30. 11:54:32

Azért nem ártott volna egy tanút is szerezned. :( Illetve többet is.

kencefice 2007.11.30. 11:54:45

Tessék már végre megtanulni, hogy bukósisakban kell utazni a metrón, slussz!
Különben bocsi, de te kekeckedtél, hogy diák vagy, de nem tudtad igazolni azt.
Ez nem becsületszóra megy. Venned kellett volna erre az alkalomra egy vonaljegyet, kilyukasztottad volna előtte azzal, hogy kapja be! De így neki volt igaza, persze nem mentesíti őt a verekedés alól. Szemtanút is kellett volna hoznod, a látlelettel nem sokra mész. Sok sikert azért.

2007.11.30. 11:55:23

lakkcipőben metrózni ősi román "nemsikeres" szokás

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.11.30. 11:55:57

Érdekes, hogy az ilyen incidensekben mind az a közös, hogy az utasnak - így, vagy úgy - nem volt érvényees jegye/bérlete/igazolványa/stb. Érdemes lenne beszerezni egyet, vagy ha a diák még nem érkezett meg, az érvényes bérlet mellett legyen egy tízes gyűjtőjegy, mert akkor legalább az az örömöd is megvan, hogy a kötekedő ellenőr arcába nyomhatod, hogy lyukasztottál, és mehetsz tovább.

Azzal viszont teljesne egyetértek, hogy az ellenőrök - főleg az ellenőrnek felcsapott binztonsági őrök - úgy néznek ki és úgy viselkednek, mint valami banditák. Ijesztő, ahogy pl. a Keletiben összetömörülnek és fenyegetően pislognak ki a lapos homlokuk alól, mindig szorosabban fogom a táskámat, ha el kell mennem mellettük. Ennyit az ügyfélközpontú és európai színvinalú közlekedési vállalatról.

a rekettyés 2007.11.30. 11:57:09

Hihetetlenül szerencsés vagyok hatodik éve nem utaztam semilyen tömegközlekedéssel sem. Nyáron kellemes hüvösben hallgatom a zenét télen meg a jol befütött kocsiban ücsörgök. Ja és leszarom ha dugo van még mindig inkább ez mint bármilyen tömegközlekedés.
És ezek akarnak rávenni hogy rakjam le az automat és bkv-zak...muhaha...

Roltii 2007.11.30. 11:57:28

lakkcipő metró barátnő...lehet hogy én is megütném, sikeres ember úgyse lehet:D

Jah, azt még senki nem írta, hogy nem az a legnagyobb gáz, hogy ütik az embert...hanem az a tipikus Magyarisztán, hogy hányan mehetettek el mellettük mit se téve. Ez szánalmas, mindenki csak tovább sétál, senki nem szól rá senkire...mondjuk lehet hogy azért van, mert manapság azt lehetetlenítik el, aki szól valamiért és nem azt, aki böszmeséget követ el (és ez minden területen így van kis hazánkban)

DartagnanX 2007.11.30. 11:59:06

Láttam az esetet. Akkor értem oda, amikor a két biztonsági őr a falhoz baszta (ez a legkifejezőbb szó, mert odacsapták a fejét) a srácot. Valóban kiabált, hogy segítsenek már. De mivel fogalmam sem volt, hogy mi történt és a két biztonsági őr kb annyira tűnt értelmesnek mint egy mobiltelefon, inkább nem kezdtem el harcba szállni velük. A srác nem különösebben ellenkezett. Láttam azt is, hogy ennek ellenére ököllel arcon ütötte az egyik bizt őr. A srácnak közben hátra volt csavarva a keze, tehát csak úgy mókából húzott le neki egyet.

Összefoglalom még egyszer a retardált és rosszindulatú hozzászólók kedvéért:
Nem ellenőrök voltak, hanem az ellenőrként funkcionáló biztonsági őrök. A srác nem ütött vissza, egyáltalán nem ellenkezett. Csak rángatták és odacsapták a falhoz. Majd ököllel fejbe vágta az egyik. Hát így volt.

Roltii 2007.11.30. 12:01:56

DartagnanX 2007.11.30. 11:59:06
Nem akarok személyeskedni, de nagy fasz vagy...ha látod, miért nem segítesz?? vagy legalább hívnál rendőrt...mit hittél, csak játszanak? eszem faszom megáll

Deuce Bigalow 2007.11.30. 12:04:53

az ilyen helóták, akik azt firtatják, hogy miért nem volt nála diákig. elmehetnének bkv ellenőrnek az értelmi szintjük alapján!

kencefice 2007.11.30. 12:06:00

Nem tudom, írta valaki, hogy helyesli az ellenőrök verekedős fellépését? Lehet, hogy átugrottam valamit. Nem tudom, kikre illik a retaldált és rosszindulatú szó ez esetben.
De örülök, hogy írtál, remélem segítesz a főhősön:)

maccar 2007.11.30. 12:06:21

Egy lakkcipős James Bondnak "munka" közben miért is kellene segíteni bárkinek is. Ő mindíg magányosan harcol a rosszak, jelen esetben a BKV kémjei ellen.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.30. 12:08:19

"a két biztonsági őr kb annyira tűnt értelmesnek mint egy mobiltelefon"

Ne sértsük meg a mobiltelefonokat:)

Tudott pl mp3-at lejátszani az az ör?

Novi bácsi 2007.11.30. 12:12:49

Tiszta szívemből kívánom Hagyó Miklósnak, hogy hagyják jól helyben egyszer őt is!

A köcsög biztonsági őrjeinek meg azt, hogy "hagyják el a biztonsági sávot" -lehetőleg a sínek irányába, mikor egy metrószerelvény éppen befut. De előtte még bassza meg őket a 600 volt.

Roltii 2007.11.30. 12:12:49

"ör"...ne sértsük a helyesírást sem:D

baum · http://reflektor.blog.hu 2007.11.30. 12:13:27

Most voltam Prágában, ott nem voltak Ork-hordák a metró bejáratainál. Nem is éreztem magam a balkán közepén, vagy valahol a középkorban. Az is igaz, hogy kb. 20x annyi turista megy oda, mint ide. És nem csak ezért. Itt valami sajnos teljesen reménytelenül el lett rontva. :-(((((((((

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.11.30. 12:13:46

Alapvetoen baromsagnak, es jogilag is vitathatonak tartom, hogy nem eleg az ha az adott felevre vonatkozo ervenyes hallgatoi jogviszony igazolast mutatom be a berlet melle. Ugyanis a diakig.-gal, az ideiglenes diakkel es ezzel a papirral azt igazolom, hogy ervenyes hallgatoi jogviszonyom van az adott iskolaval, vagyis jogosult vagyok a kedvezmenyre.

Egyebkent meg, ha nem lesz semmi kovetkezmenye az eljarasnak az ellenorok fele, szoljal nyugodtan vagyunk egy paran akik levernek ezeknek a sracoknak az arcat.

Mirko 2007.11.30. 12:14:51

DartagnanX, szívből remélem, hogy ha már - mint írtad - ott voltál, kiállsz a megvert (ez alapján lassan tényként kezelhető a jelző) srác mellett.

kencefice 2007.11.30. 12:16:22

Akik meg azon vannak kiakadva, hogy az ellenőr a munkájának megfelelően kéri a diákigazolványt, vagy igazolást, azok általában nem tartják be a törvényt, a KRESZT és valszínű mindenféle más szabályra is fittyet hányva, törvényen kívülinek érzik magukat, társadalmi együttélésre alkalmatlanok. Előbb-utóbb súlyosabb következményei is lehetnek, nagyrészét hálistennek ki is szűrik, dugig vannak a börtönök. De hangsúlyozom, én is utálom az ellenőröket, de ez van: vagy jegy, bérlet, vagy saját autó, lehet választani.

Layosh 2007.11.30. 12:17:14

A BKV spórol az ellenőrökön is.
Miért kell a 0 IQ-s biztonsági őröknek karszallagot adni??? Miért nem lehet normálisan felkészített ellenőröket alkalmazni?
Azaz ellenőr aki a második vitatkozós, beszólós utas után a harmadiknál már nem bírja és megüti, nem oda való.

Érzem én, hogy ebből még lesz valami. Be is linkelem a posztot jó sok oldalra.

Mirko 2007.11.30. 12:24:16

Kencefice: 'ázz, a szabályozás hülye, de ettől még érvényes, ez tény - áll a KRESZ-re ugyanúgy, mint arra, hogy azok a majmok a BKV-nál, a MÁV-nál és másutt nem fogadják el az egyébként tényleg pontosabb isklát. igazolást. Senki nem is vitatta. Arról van itt nagyba'szó, hogy az ellenőr(ré előléptetett pitbull) sem ütheti meg az utast. Egyáltalán nem. Ha mód és lehetőség van rá, önvédelemből sem, nemhogy "első csapásként". Mmmkey?

toxikus 2007.11.30. 12:26:13

nekem sikerült herén csapni esernyűvel egy ellenőrt keletinél a metróban:D pont mellette mentem el, amikor kinyílt:D szerencsére nem megvert

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.11.30. 12:26:16

ismerősöm az indexét próbálta lóbálni vizsgaidőszak közepén, beírt jegyekkel, de attól sem lágyult a szívük.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.30. 12:27:08

Egyébként a blikk cikk is zseniális. Főleg az a része, hogy a bkv ellenőrökkel minden rendben van, mert Hagyó elégedett a munkájukkal.
Istenem, vajon hányszor használja a bkv-t a saját (szolgálati) autója helyett?

Egyébként meg hiányzó diák ide, vagy oda, ezért nem ütlegelünk. (Másrészt az is igaz, hogy ha nincs nálunk, akkor nem erősködünk...)

Mindenesetre remélem, hogy az ellenőrnek látszódó biztonsági őröknek a még hátralévő életükben az lesz a legboldogabb napjuk, amikor orálisan kell kielégíteniük egy falka jegesmedvét.

struc 2007.11.30. 12:29:09

hát ez kész. oké, kellet volna igazolnaod, hogy tényleg diák vagy, de hogy ezért megverni?!
nem lehet visszakeresni vmi felvételt az esetről?
vagy a kamerás dolog csak akkor él, ha az ellenőrt ütik? mondjuk nem lepődnék meg rajta.

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2007.11.30. 12:30:14

Layosh:
Azért nem, mert ezek verni akarnak, azért mennek biztonsági őrnek, hogy valakit hetente/naponta jól megverjenek, mert ez nekik így jó, ettől érzik magukat embernek, bár közelebb állnak az állatokhoz. Ráadásul ezeket nem szűrik ki, nekik adnak igazat, stb.

vernarancs 2007.11.30. 12:30:47

bakfitty 2007.11.30. 12:26:16

Miert nem anyuci altal keszitett uzsannat lobalta? Az sokkal jobb bizonyitek :)

Tanu nelkul ez eleg szar helyzet. Az orkok tobben voltak igy az oszavuk tobbet er. Meg orvosi latlelet sem kell az orknak, hogy megutotte a srac mert van tanu. Egyebkent a metroban nincs kamera?

Girhes macska 2007.11.30. 12:31:06

deuce_bigalow-nak szeretettel: ha az a szabály, hogy legyen nála diák, akkor legyen nála diák, ettől miért retardált az emberlánya, he? Ja, azért, mert igyekszik betartani az írott és íratlan szabályokat, illetve elvárja, hogy mindenki tartsa be azokat?
Az egyirányú utcába sem hajtasz be a tilos végén és - talán - az ablakon sem hugyozol ki.
Valószínűleg az is az én hibám és retardáltságom bizonyítéka, hogy több mint 20 éves BKV-zásom alatt egyszer sem inzultáltak BKV-ellenőrök. Lehet, azért, mert volt/van érvényes bérletem?

Verés-ügyben nem kívánok állást foglalni, csak suttogva kérdezem: az nem képzelhető el, hogy a srác ütött először, amikor nem engedték le a barátnőjéhez? DartagnanX sem volt ott az elejétől, a blikk-cikk fotósa sem, ki tudja, mi hangzott el az első ütés/fejelés előtt?

Londonban egyébként minden állomáson "ork-horda" posztol (na jó, két-három ember), maximálisan udvariasak és segítőkészek. Igaz, hogy ott akinek nincs jegye, meg sem próbál bejutni...

GodmaNZ 2007.11.30. 12:31:45

Fel kellene akasztani a kocsog oroket a bejarathoz,es a fogukkal lyukasztgatni a jegyeket.En hiszek a sracnak

kencefice 2007.11.30. 12:33:09

Mirko, sokadszor írom, hogy nem mentesíti a BKV-sokat, sem a secusokat a verekedés alól semmi. A feketeruhás pitbullokat azonnal, indoklás nélkül ki kell rúgni, sőt eljárást is lehet indítani ellenük. De a szabályokat be kell tartani.
Többször mostmár nem akarom leírni ugyanazt, uncsi.

Mirko 2007.11.30. 12:37:17

Én se, úgyhogy megegyeztünk, tulajdonképpen az összes aspektusban.

corsair 2007.11.30. 12:37:40

höhö

de most komolyan mit vagytok ezen úgy oda?

bkv's (csupa kisbetűvel) territory is bkv's territory. oda nem mehet be minden jöttment csak úgy.

fasizmus érted, a kolletív érdek fontosabb mint a tiéd :)

2007.11.30. 12:38:49

Miért nem adnak mindenkinek egyforma bérletet egyforma áron.

Ha aztán a Fővárosi Önk. demagógiai okból úgy dönt, hogy minden diáknak segélyt ad, akkor beviszi a diák a teljes árú bérletét (lakkcipőben) az önkormányzathoz közvetlenül. Ott egy adatbázisból kimazsolázzák, hogy jogosult -e, aztán ha igen, akkor visszaadják neki az 50%-ot, vagy amennyi jár.

A hülye igazolványokat, meg az egész BKV-t meg ki lehetne hagyni.

Igy esetleg még azt is szűrni lehetne, hogy ki az aki valóban rászorul, és a kiadás is azt az önkormányzatot terhelné ahol az illető lakik (felveszik utána a kvótát).

Megkérdezett engem Hagyó Miklós, hogy mit kéne csinálni? Nem! De a bulvárban bezzeg nyilatkozik.

Johnny Web 2007.11.30. 12:40:58

Én is nagyokat szoktam röhögni a nevetséges BKV kampányokon, hogy rakjuk le az autót. :))
Valamiért mindig ilyen balkáni történetek kerülnek elő.
Ahogy olvasom, sikerült még lejjebb vinni az amúgy is 0 szolgáltatás "színvonalát".
Őszintén gratulálok hozzá. További sok sikert.

speirs 2007.11.30. 12:40:59

Ezek után minimum, hogy tanúskodzs az eljárásban!

crix 2007.11.30. 12:41:55

DX-nek igaza van, én sem folyok bele, ha nem tudom hogyan kezdődött. Egyébként én szivesebben segítem az ellenőrök munkáját, furcsa módon sosem volt gondom velük. De az, hogy bántalmazzák az utast minimum egy azonnali kirugatást, és feljelentést vona maga után. Vannak ott kamerák is. Remélem ezek a férgek sikeresen bekerülnek valami jó kis seggbebaszós börtönbe... ott lesz mit fejelgetni.
A "románszokás-sikeresember" kommentelőktől el kéne venni azt az eszközt amivel ezt művelik. A kezüket.

hunluigi 2007.11.30. 12:45:10

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem veszem igénybe (kb 8 éve egyetlen alkalommal sem) egyetlen utazási cég "szolgáltatását" sem.

1., kurv@ drága (budapest vonzáskörzetéből járok be dolgozni és kiszámoltam hogy a mostani 300 HUF-os benzinár melett is olcsóbb a kocsi, és akkor pesten belül a robogózásról mint alternatíváról nyilván a téli időszakot leszámítva ne is beszéljünk)

2., Nem állok a hidegben mert megint késik, vagy át kell szálnom

3., Nem fagyok sz@rrá télen, és nem forr az agyvizem nyáron.

4., Nem kések el, nem kell órákkal előbb indulnom.

5., Nem taposnak agyon, kisebb esélyel zsebelnek ki.

6., Nem kell a mocsokban ülnöm -márha egyáltalán le tudok ülni- és kerülgetni esetenként a részeg, magaalá vizelt hajléktalanokat.

update:

7., nem verik be valós vagy vélt sérelmek miatt a pofám

Emberek:

Számoljatok már egy picit... ha a fenti 7 indoktól eltekintek akkor is jobban megéri ha nem tömegközlekedtek!!! Kis távolságra kerékpár-robogó nagyobb távolságoknál illetve télen autó.

Kinyalhatja a seggem mindenki fényes nappal bármelyik metró állomáson aki azzal győzköd hogy tegyem le a kocsit és tömegközlekedjek.

pakesz (törölt) 2007.11.30. 12:46:53

Tetszenek ezek a fajta tortenetek, hogy hat en tok normalisan, udvariasan beszeltem a kalauzzal erre o elkuldott a budos francba...

A masik meg az hogy a jo tetu fajtajat ennek a rohadt finanszirozasi rendszernek, hogy akar 20 evig is valaki vegezget egyetemeket(ertsd: 35 evesen is diakkal flangal!!!), es akar aktiv keresokent is megsporol 5000 HUF ot a BKV aran... Pl. a masoddiplomanal ugy gondolkodik, hogy hat 70 ezer felevente, de hat 30 visszajon a BKV-n. Igy mar megeri...
Talan 18 ev felett el kene torolni a BKV diakjegyet.

janó01 2007.11.30. 12:48:29

..mi a faszomért tart ennyi ideig kiadni egy diákot?.. nekem még mindig nincs meg!

..az ellenőröket meg le kell verni!

vape 2007.11.30. 12:49:22

Segítsetek, lemaradtam valamiről! Honnan vannak a Blikknek fotói az esetről? Csak nem járja egy fotósuk éjjel-nappal a várost, hátha valahol balhét lát? (Vagy betervezett kötözködés volt az eset a Blikk kedvéért?)

Fitz 2007.11.30. 12:49:42

Nem hiszem, hogy a srác támadt először. A későbbi viselkedése nem ezt igazolja. Fejelni csak közelről lehet, ha valaki már elkezdett verekedni, elég nehéz lefejelni.

Az pedig, hogy hátracsavart kezű tehetetlen utast ököllel arconvágják, az sem igazolja, hogy esetleg ő mondjuk meglökte a "biztonsági őrt" (képzetlen suttyó az ilyen) előtte.

DartagnanX kérlek tanúskodj!
Az ilyen gyökérnek ne legyen munkája, és amelyik kollégája tud normálisan viselkedni, az látva az ügyet, lehet, hogy megpróbálja. A többi meg takarodjon téglát hordani.

báró Csekonics 2007.11.30. 12:50:22

Így húz el a BKV...
... a két bokádnál fogva a falig!

Amúgy a szemtanúk meg ..szák meg anyukájukat, hogy még a csilivili mp3-as haverok előtt villogós mobiljukat sem voltak képesek elővenni és a rendőröket hívni.
Mert nem kell Rambonak lenni ahhoz, hogy segítsen valaki: nem feltétlenül fizikai segítséget jelent a dolog, hanem vagy segítség hívását vagy akár csak azt, hogy mikor a zsaruk kiérnek, odamész (csak akkor, előbb nem, mert orkok megesznek téged is) hogy láttad és igenis a srácnak van igaza.

Roltii 2007.11.30. 12:51:14

bicikli:
hosszú történet, de a legtöbben nem tudnak lezuhanyozni a munkahelyükön, tovább nem részletezném
robogó:
ázsiai szmogot akarunk? kib@szott környezetszennyező dolog sajnos. De ha ezt félretesszük akkor is ott van az időjárás kérdése és a vagyonbiztonság kérdése (én az utóbbi 2 miatt nem vettem...jah, hátsó kertünkből szomszéd felé kibontva már loptak tőlünk robogót)

csillekerek 2007.11.30. 12:51:49

Érdekes történet!

Én csak annyit tennék hozzá, hogy sajnos a BKV nem válogatja meg kellően a munkatársait.
Minden nap metrózok, elég hosszan, és látom, hogy milyen emberek teljesítenek szolgálatot. Sajnos nem mindegyik munkatársukról tudom elképzelni, hogy a középiskolát elvégezték volna.
Ezek után ha én rajtam múlna, a félévenkénti pszihológiai vizsgálatot is előírnám néhány munkakörben.

Nemrég hallottam bérletvásárlás közben egy érdekes beszélgetést, hát nem csodálkozom az eseten ezekután.

A másik baj, hogy mostanra, szinte mindenkiből lehet biztonsági őr, csak a megfelelő pénz befizetése a fontos.

És egyetértek kencefice fentebbi írásával

énvagyok 2007.11.30. 12:52:40

kommentek kommentje:
-zsír! tök jó és -szerintem- eredeti az ötleted!! TETSZIK! remélem lesz belőle valami

hunluigi! akkor te szerencsés (vagy ahogy itt trendibb: SIKERES) ember vagy. én is ingázom, de sajnos a város másik felére járok dolgozni - viszont kocsival csak a városhatárig nyomulok, mert addig gyorsabb is meg olcsóbb is, utána meg dugó van.
így legalább meg van a bkvzás feelingje is. a kijáratnál meg a fal kicsit véres és repedezett a sok bliccelő kiloccsanó agyvelejétől, de legalább a csöviknek lesz mit a kenyérre kenniük.

bjela szila 2007.11.30. 12:52:42

Látnátok a szemeteket hogy beszarnak , ha egy falka cigó csinálja a bkvn a müsort ! Allergiás computerarcot lefejeli , ott meg reszket . Le kell verni el a lakcímkártyáját , tudud hova menj !

Lxxxx 2007.11.30. 12:54:16

Azért ez furcsa. Nem volt nála a diákja. Ez egy adminisztratív probléma. Pont. De hogy itt rengetegen teljesen természetesnek veszik és ELFOGADJÁK, hogy ezért verés jár!? Kiakasztó! Ha tök pucéran mindenféle papír nélkül próbál lesétálni a lépcsőn, AKKOR SEM LEHET MEGVERNI!!! Az alapvető emberi méltóságot valahol lenyúlták tőlünk menetközben...

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2007.11.30. 12:54:59

es mit mont az a srac, aki a blikknek a fenykepet keszitette?
Ezekszerint voltak tanuk.
A blikkben miert nem hivatkoznak erre?

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2007.11.30. 12:56:37

Mondjuk fasze' vesz fel az ilyen bordzsekihez lakkcipot....
luzer

miraclehappen 2007.11.30. 12:57:13

A történethez nem szeretnék semmilyen kommentárt fűzni, de azt azért igen érdekesnek találom, hogy a biztonsági őrök milyen jogon kérik a jegyeket, vagy a bérleteket bármilyen közlekedési (általában a metrók területén) eszközökön? Tudom, hogy az egyszerű és naív utasok a karszalag láttán egyből hivatalos, BKV ellenőrnek hiszik őket, de könyörgöm, ezek csak objektumvédelmi feladatot ellátó személyek. Szóval igazából több sebből is vérzik a dolog...

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.11.30. 12:57:38

vérnarancs: láttál te már indexet egyáltalán? fényképpel, pöcséttel, tonnányi aláírással? nem hivatalos, de ha más nincs...

amúgy meg volt, akinek 2-3 hónap volt a diákot megcsinálni, az ideiglenest 60 napra adják, egy hónapig imádkozol utána, hogy ne verjék be az orrod minden buszon.

carppy 2007.11.30. 12:58:10

Az az igazsag, hogy ezek a satu arcuak csak ehhez ertenek. Mielott lemennek gyurni, vagy jatekterembe osszevernek par embert az aluljaroban, mert ok azt hiszik, megtehetik hisz "biztosnagi orok".

kerdes 2007.11.30. 12:58:11

Pakesz

70 ezer felevente???? ne viccelj??? te hol végezted a másoddiplomát... adj még hozzá százezret és az úgy már korrect

blogart · http://blogart.blog.hu 2007.11.30. 13:00:31

Ha szerencsétlenebb helyre születünk: mondjuk Bangladesbe, akkor nem is tűnne fel ez a megalázó bánásmód. Ebben a fővárosban már tényleg csak egy Rambo verheti vissza a primitív hatalomgyakorlók (BKV verőlegények, rendőrök, kidobók)és feletteseik civileket alázó, cinikus attakjait. Ki kellene alakulnia végre egy civil ellenállásnak, ha a törvény már senkit sem véd ebben az országban.

vérnyúl 2007.11.30. 13:00:49

zsir 2007.11.30. 12:38:49 : szeretném a figyelmedbe ajánlani legújabb, "anál intrúder 3000" fantázianevű termékünket, szeretettel meghívlak egy ingyenes termékbemutatóra és akár ki is próbálhatod a helyszínen

szerinted majd minden hónapban 200 ezer diák majd szépen be fog állni az önkormányzathoz a sorba, hogy ugyan juttassák már vissza a ötveszázalékot neki

szeretem, amikor valaki a büdös egyetemistákon akar spórolni, mert az biztos csak elissza az ő adóját a bőcsészkocsmába, és különben is mi a rákért akar valaki okosabb lenni, mint ő...

gondolom diák már nem leszel (és nem is voltál sokáig az), de nyugger még lehetsz
remélem azoknak a kedvezményeit is meg akarod szüntetni, szigorúan amikortól téged is érintene

Aptyuka2 2007.11.30. 13:01:10

Nem tud érdekelni sem lakkcipő, sem barátnő, sem diákigazolvány. Ez csak duma a suba ujjába...
Ezt a szerencsétlent helyben hagyták.
Bűncselekmény. De a Hagyó féle viselkedés is az. A Blikk és egyéb szennylap pedig tettestárs a kábításban.
No, az ilyenek miatt tudom megérteni egy kicsit a jobboldalt. Felelős pedig itt sem lesz. De költségtérítés adómentesen, zabrálás felsőfokon, akarom mondani zusifokon, az van. És vérig sértődni, ha ezt valaki kérdezi.
Undormány az egész!

malar 2007.11.30. 13:04:43

Az OK, hogy volt bérlete, de az ugye csak igazolvánnyal együtt érvényes.. namost ha nem volt nála se az ideiglenes, se az igazolás.. akkor mihez volt csapva a bérlet, mi volt rávésve? a személyi száma? a lottószámai?

Láthatóan tisztában volt vele, hogy nem jogosult utazásra, mégis erősködött.. könnyen el tudom képzelni, hogy olyan stílusban szólt be, amitől az alapvetően is zokni biztinek eldurrant az agya...

Ez persze nem menti a biztonsági őröket, de én úgy érzem, hogy ennek a storynak és két oldala van és valahogy egyik fél sem a teljes igazságot meséli el.

Nekem is volt már, hogy nem volt kéznél a bérletem.. mit csináltam? Jegyet lyukasztottam.. abból mindig van nálam pár darab, ha véletlen szükség lenne rá.

Ja igen.. én nem szólok be ellenőröknek és nem erősködöm, hogy márpedig jegy/bérlet nélkül is engedjen le, mert nekem olyan van.. Lehet ez is segít abban, hogy még soha nem inzultált egy ellenőr sem.

A srác megtehette volna, hogy a határozott elutasítás után odasétál egy automatához és vesz egy k-va menetjegyet, vagy esetleg a pénztárból, ha volt és nyitva volt éppen.

Na lehet megkövezni amiért nem sajnáltam halomra szegényt.

Roltii 2007.11.30. 13:04:48

miraclehappen: szekusok kilettek képezve ellenőrnök, nem csak úgy megkapták a karszalagot. Az, hogy valszeg komolytalan volt a képzés stb...már mást lapra tartozik. Akik viselik, valszeg jogosan viselik és nem is az összesen van...

blogart · http://blogart.blog.hu 2007.11.30. 13:06:16

Elégtételt és súlyos kártérítést. Próbapert, nem csak büntetőeljárást!

miraclehappen 2007.11.30. 13:08:00

Roltii 2007.11.30. 13:04:48: Mint az köztudomású, egy ellenőr fényképes igazolvánnyal ÉS karszalaggal igazolja magát. Ez a biztonsági alkalmazottaknak nincs, illetve Biztonsági Őrös van csak... Szóval nem tudom milyen képzést kaphattak elvileg, de nekem akkor sem kerek a dolog.

Teru 2007.11.30. 13:08:31

Ez van, ha parasztok kezébe hatalmat adnak... Divatos dolog volt ez rég, azt hittem, már kinőttük ezt a szokást.

A Blikk meg egy, öh, fura állatfaj, én nem firtatom az indokait.

S0und 2007.11.30. 13:12:05

Első reakcióm: ez a tipikus "k*rva kemény vagyok, b*szopom, majd még nekem áll feljebb". Ez olyan, hogy elmegyek sört venni, kézpénz nélkül, majd az eladónak hitegetem, hogy 'Bocs, otthonhagytam a pénztárcámat, de a sört hadd vigyem már el'. Ez a tipikus mentalitás, senki nincs tisztába/nem veszi komolyan a kötelezettségeit, ellenben amikor sérelem éri, akkor már mindenki a jogai után kapkod két kézzel. Félreértés ne essék, nem a retard őröket védem, de joggal nem engedték le az arcot, az ami utánna történt tényleg minősíthetetlen. Baáaár "Tovább kértem: Mondom diák vagyok, értse már meg!!!" kiváncsi vagyok még mi hangzott el, mert ennyitől nem hiszem hogy bárkinek bevernék az arcát. Legközelebb majd veszel vonaljegyet ^^

Roltii 2007.11.30. 13:13:47

miraclehappen:
biztos vagy benne, hogy nincs nekik? hiszen a médiában is szó volt arról, hogy sok szekust kiképeztek ellenőrnek és innentől kezdve ők is kérhetik.
Az, hogy mennyire kerek a dolog, már egy más kérdés...egyébként innentől még abszurdabb, hogy hatósági jogkört akartak adni nekik:D

trolipotlo 2007.11.30. 13:13:49

Hétfőn történt: 6-os villamos, jönnek az ellenőrök. Láb remeg, úristen, most mi lesz, még nagyon messze a budai hídfő. Aztán a mellettem levőnek nem volt jegye és igazolni sem akarta magát. Ezaz! Időt nyertem, gyorsan leszállok, vili elmegy... és akkor tudatosult bennem, hogy... igen, lyukasztottam jegyet, csak elfelejtkeztem róla. :(

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.11.30. 13:15:28

Hehe, a blikk levetette a képeket gondolom, mivel szerzői jog már az övék.

pakesz (törölt) 2007.11.30. 13:16:23

kerdes!

eloszor is rosszul mondtam ne 18 evig adjak a diakot hanem legyen meg plusz 3 ev. Azon kivul semmi.

Na de hogy ezt mondtad, hogy 170. Szoval a kiscsavonak volt 170-je kifizetni a tandijra, es a bkv -re meg 30-at pluszba nem? Ez egy kicsit fura, azokat minek tamogatni ezzel???

malar: ja igen agyonvereti magat 200 HUF -ert. Nagy intelligencia. Minek tanul az ilyen tovabb masoddiploman? En is azon a velemenyen vagyok, hogy ott volt valami mas is. Zidane is nem csak ugy lefejelte az olaszt...

Persze ha tenyleg ugy tortent az eset, ahogyan eloadja a delikvens akkor hat igaza van :)

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2007.11.30. 13:17:52

Aki az update-et küldte, hajlandó tanúskodni is?

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 13:19:43

Kamerák felvételei? nem kéri ki a rendőrség feljelentéskor? jogállam rulez.

Az a biztos, ha van nálad kés, vipera, gázspray vagy lőfegyver másképpen ebbe a szar országba könnyen póruljárhatsz.

Roltii 2007.11.30. 13:20:50

anyagi vonalat szerintem kár volt belefűzni. Diáknak olcsóbb bérlet, nyugdíjasnak ingyen van...miért baj ez? Annyira nem olcsó dolog tanulni, mert ok, hogy volt rá pénze, de sok ki is esik, mert nem dolgozik hanem tanul. Ráadásul elvileg a társadalom javára válik később azzal hogy tanult ember.
Egyébként honnan tudjuk hogy mennyit fizet másoddiplomára? és ha cég fizeti? vagy diákhitelből állja?
ejnye, ejnye...

Harpagon 2007.11.30. 13:22:33

Legutóbb a Stadionok megállóban láttam közelharcot este 10 körül.Nem tudom ki kezdte,de verték egymást a földön,mármint a tisztelt utas,meg az ellenőr.Azonban nem sokkal az attack kezdete után a másik ellenőr is ütni kezdte a t.utast,anélkül,h. megkérdezte volna,mi a helyzet.Mivel úgy vették fel őket,h. átestek egy laza lobotómián,akkor kb.ez az állatias viselkedés várható tőlük.Ennyi.

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 13:23:20

Rékuc · fika.blog.hu 2007.11.30. 11:55:57

A keletinél nekem eleve gyanús, hogy nem e a krönyező telepekről bújtatták biztonsági őr ruciba a sittes cigókat elég különösek kinézetre. -

Gumidomino 2007.11.30. 13:24:41

Tényleg, már az esti és a levelező diákkal is lehet diákbérletet venni?

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 13:25:38

a rekettyés 2007.11.30. 11:57:09

egyetértek a franc sem fizet luxus árat egy balkáni szolgáltatásért

DartagnanX 2007.11.30. 13:27:47

Roltii 2007.11.30. 12:01:56

Mint említettem, fogalmam sem volt, hogy miért támadtak a srácra. Nem fogok lefogni két agresszív biztonsági őrt ha látom hogy valakit ütnek. Ilyen féreg vagyok. Ha két járókelő ütötte volna, valószínűleg közbelépek, de mivel a BKVs egyenruhát viselő őrök voltak, hát nem volt kedvem. És mivel a biztonsági őrök is kiabáltak, hogy hívjanak rendőrt, hát gondoltam majd ők elintézik a rendőrhívást. Ezért sem akartam beleavatkozni.
Mellőzzük a személyeskedést.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.11.30. 13:28:01

Itt nem az a lényeg, hogy miért nem volt nála a diákigazolványa vagy hogy miért lakkcipőben volt :) (LOL utóbbi kifogás), hanem az, hogy egyáltalán miért nyúltak hozzá??!!

nickita 2007.11.30. 13:30:54

1. ha nincs érvényes diákod, akkor legalább ne szájaskodtál volna. szólsz a telón a barinődnek, hogy jöjjön fel.
2. sokat jártam Brüsszelben és ott majdnem mindig van ellenőrzés a tömegközlekedési eszközökön és a metró kijáratoknál, mégsem akad fenn ezen senki.
3. mégis mit vártál a közönségtől? majd meglincselik a biztőröket? csak azt látták, hogy egy kiabáló egyént kényszerítenek a metró elhagyására - bár nem éppen a legfinomabb eszközökkel. honnan tudják, hogy nincs repeszbomba a testedre erősítve, és azért visznek ki? a rendfentartókat akadályozni ősi román szokás. és nem biztos, hogy sikeres ember, aki megpróbálja.
4. a látleletet, meg a feljelentést jól csináltad

labi 2007.11.30. 13:33:47

Deákon a kisföldalatti felé az átjáróban mindíg van egy nagy adag ork. Múltkor négyen félrevonultak a társaiktól pálinkázni. Ez a félrevonulás azt jelentette, hogy a szűkebb részbe álltak be amőba alakzatba, felére csökkentve az átjáró éteresztési képességét. Mindezt csúcsidőben.

pakesz (törölt) 2007.11.30. 13:33:54

Roltii:
miert nem kell az anyagi vonal? A kiscsavo miert nem vett akkor teljes aru berletet? Ha olyan elhanyagolhato az anyagi vonal? Az meg hogy a nyugdijasnak ingyen van azt torolnem el legeloszor.
"Zsir" hozzaszolonak tok igaza van!!! Menjenek be a kocsog onkormanyzathoz, es ott lejmoljak vissza a zset, a BKV -t meg ki kell ebbol hagyni.

Harpagon 2007.11.30. 13:35:26

Legutóbb a Stadionok megállóban láttam közelharcot este 10 körül.Nem tudom ki kezdte,de verték egymást a földön,mármint a tisztelt utas,meg az ellenőr.Azonban nem sokkal az attack kezdete után a másik ellenőr is ütni kezdte a t.utast,anélkül,h. megkérdezte volna,mi a helyzet.Mivel úgy vették fel őket,h. átestek egy laza lobotómián,akkor kb.ez az állatias viselkedés várható tőlük.Ennyi.

TsK 2007.11.30. 13:37:02

nem kell foloslegesen pattogni. ha egyszer nem tudod igazolni hogy diak vagy el lehjet menni venni egy jegyet. azoknak a nem tul ertelmes fickoknak se kotlebol vannak az idegei hogy egesznap lakcipos okostojasok gyozkodjek oket.
gondold el ilyen alapon mindeki ott maradhatna vitazni veluk hogy neki van berlete csak nincs nala. remelem legkozelebb fel is rugnak ...

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 13:38:15

crix · c.wade.hu 2007.11.30. 12:41:55

neked nyugodtan szétb*szhatnák a hülye fejed úgysem használod ...

DartagnanX

legalább a yardokhoz odamentél volna segíteni mi a szitu ...

toxikus 2007.11.30. 13:38:58

pakesz se volt sose diák:D

Roltii 2007.11.30. 13:39:07

DartagnanX 2007.11.30. 13:27:47
nincs olyan szituáció, hogy szekus verekedjen utassal. nem személyeskedni akartam, de gyűlölöm hogy emberek simán elmennek a dolgok mellett. legalább rendőrt hívjon...az se baj, ha ő már a 15. aki hív...semmibe nem kerül.
Fizikailag beszállni a buliba tényleg nem érdemes:D
Egyébként nekem is volt konfliktusom, csak BKV sofőrrel, éjszakai busszal nem állt meg egy megállóban, pedig megnyomtam a gombot és a műszerfalon is égett a lámpa (egyedüli leszállóként éjjel mindig előrenézek a műszerfalára). aztán kurvaanyázás (ő kezdte) meg lökdösődés (csak ő lökdösődött). Jah, eközben az út közepén álltunk csukott ajtóval. Jah, 1 utas állt fel, de az is visszaült mikor rászólt a buszvezető. jah, utána továbbment a busz, és a következő megállónál nyitott csak ajtót...Fiatal és bohó voltam, csak emailt írtama BKVnak erről...
NA mindegy, csak azt akartam, hogy innentől kezdve zavar iszonyatosan az emberek passzivitása ilyen esetekben

báró Csekonics 2007.11.30. 13:39:21

"És mivel a biztonsági őrök is kiabáltak, hogy hívjanak rendőrt, hát gondoltam majd ők elintézik a rendőrhívást."
Ezt háromszor is elolvastam, de még mindig nem teljesen tiszta...

Szóval a biztonsági őrök is kiabáltak (a srác is) hogy hívjanak rendőrt. Eddig OK

De ki az az 'ők' aki majd biztosan elintézik a rendőrhívást? A bizti őrök? Akik éppen kiabáltak érte?
Vagy a többi járókelő? A hozzád hasonló 'férgek' ?- (bocsi, Te írtad...)

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 13:39:25

nickita 2007.11.30. 13:30:54

az ilyen bégető birkák a legszánalmasabbak, mint te

moli 2007.11.30. 13:40:30

az a baj, hogy eszebe se jut lemondani a bkv vezetojenek es uj biztonsagi ceget keresni a bkv-nak

Harpagon 2007.11.30. 13:40:42

Egyébként sokféle dologgal lehet rákényszeríteni az embereket,hogy megvegyék a 230 Ft-os jegyet,mert szegény bkv csődbe,megy, de ismerek pár volt bkv-st,akik vezető beo-ban voltak,és valamiért a szaros budai villájukban meresztik a nyugalmazott seggüket...Tehát nem feltétlenül a potyázó emberek teszik tönkre,hanem az,h. már szétsikkasztották...

Walmer 2007.11.30. 13:41:10

Gyerekek!
Ki nem szarja le, hogy nem volt nála diák? Ha az anyját szidja az ellenőrnek, az akkor se verje meg. Hívjon rendőrt.
Girhes, csak annyit felejtesz el te főparaszt, hogy Londonban nem orkok, meg goblinhordák állnak a metróban fekete bomberdzsekiben, hanem normálisan felöltözött, udvaras, kulturált egyének, akik soha senkit nem ütnének meg. ha igen, akkor egy életre eláshatjákák magukat.
A te fajtádnak is köszönhető, hogy olyan a helyzet ebben a kurva országban amilyen. Tipikusan az a fasz vagy, akinek csak nyűg ez a kurva jogállam.

Demis Castro 2007.11.30. 13:41:23

Rolti, a robogóról csak annyit, hogy lehet venni elemeset is - szintén kinai... És akkor nem lesz szmog, meg zaj, legfeljebb elütnek az ótósok...

Viszont ha elemes biciklit veszel, akkor te ütheted el a gyalogosokat, akik a bicikliúton kolbászolnak...

A békávét meg használd decembertől februárig. Három hónapig ki lehet bírni...

waces · http://blog.waces.hu 2007.11.30. 13:45:22

Most oszinten. Mit vartok az ilyen atkepzett sotet parasztoktol? Mostanaban volt szerencsem parszor utazni es a kovetkezo variaciokat lattam:
- 50, de inkabb 60+ idos holgy (haszna semmi, mert akinek van jegye felmutatja de akinek nincs az kirohogi)
- Ork horda, akik keptelenek olvasni es a rohadt sok informaciot tartalmazo havi berletet (tehat nem a bonyolultabb 30 napost, ahol megkeverhetik oket a datumok) is kepesek percekig elemezgetni. Eloszeretettel szolnak be a T. Utazoknak. Foleg a

vernarancs 2007.11.30. 13:45:23

bakfitty 2007.11.30. 12:57:38

Lattam. Nekem is volt, sosem probaltam a rendornek vagy barmely szervnek igazolni vele magam. Az masra valo es a szabaly eloirja, hogy milyen feltetelekkel hasznalhatod a BKV jaratait. Ez persze nem von maga utan automatikus lefejelest meg utlegelest.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.30. 13:46:55

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de látlelettel csak a verés tényét lehet igazolni.

Legalább meg kellett volna próbálni videókamera felvételt elkérni (gondolom BKVs nem ad át olyan felvételt amin az ellenőr (egy cég ez?) a hibás..) vagy olyan aki tanuskodna ill. látott valamit.

Amúgy kb. ez lenne a szitu leegyszerűsítve:
ell: legyetek bélbetegek!
utas: bérlet..
e: diák van
u: van.. de lejárt
e: ideiglenes?
u: igen, nagyon ideges vagyok!
e: nem: ideiglenes diákigazolvány
u: az nincs, de még az iskolalátogatási se
e: akkor nem mehet le!
u: de én lemegyek!
e: nem!
u: De!
e: nem!
u: De!
e: nem!
u: De!
e: nem!
u: De!
e: nem!
u: De!
e: akkor lefejellek!


Az a helyzet, hogy lehet, fájó, de tényleg nem lehet megfelelő papír nélkül utazni. Verekedni sem. Ha pedig valaki lógni akar, szerintem még mindig meg lehet találni a rendszer gyenge pontjait. Az más kérdés, hogy megéri-e.

waces · http://blog.waces.hu 2007.11.30. 13:47:26

naszoval a kacsacsor megette a masik felet.
Tehat: Foleg a 20 ev alatti gyerekeknek, meg a noknek.

Ezen kivul van meg egy udito kivetel, a Nyugatinal dolgozo szinten atkepzett horda, akik udvariasak, kedvesek, mosolygosak. Ok pl szerdan siman leallitottak a masik hordat.

DartagnanX 2007.11.30. 13:50:20

Roltii 2007.11.30. 13:39:07

Megmondom őszintén, hogy éppen a magyar-görög meccsre igyekeztem. Vártak már rám. Kb 40 ember nézte az incidenst, én megálltam néztem mi történik. Fizikailag nyilván eszembe sem jutott beleavatkozni. Elővettem a telefonomat, azon gondolkodván, hogy kihívjam-e a yardot. De közben a srácot elengedték, már csak álltak mellette, és mondták, hogy hívják a rendőrséget. A srác is mondta, hogy igen, hívják. Így "megnyugodtak" a végén a kedélyek, én pedig leléptem. Ez kb 4-5 perc lehetett. A biztonsági kamera nyilván rögzített mindent. 200 ember látta az esetet, ezért sem tartottam fontosnak megvárni a rendőröket. Sőt, az egész ügyet nem tartottam olyan nagy dolognak. Főleg, mivel fogalmam sem volt, hogy miért kapták el a srácot. Amikor én érkeztem akkor már rá voltak akaszkodva. Nyilván gondolhattam arra is, hogy szegényt ártatlanul csapják a falhoz, de arra is, hogy bérlet nélkül keménykedett aztán neadjisten megütötte az egyiket. Nem láttam az eset kezdetét.

Roltii 2007.11.30. 13:50:25

elemes robogó, bicikli... ellopják azokat is...vagy tévednék? a 4-6ost legalább nem lopják el.

Egyébként a BKV télen talán roszabb mint bármikor...ha fűtenek akkor belerohadsz mindenbe ráadásul tele van büdös csövessel.

csakazértse 2007.11.30. 13:52:19

Az ellenőrök se kutyák. Méghogy érettségi + tréningek. Multkor pesten jártam, és a metronál álló 5 ellenőrtöl kérdezem (Keleti pu-n)hogyan jutok el a Szabadság térre.Kupaktanács, majd egységesen:sorry!
Most vagy nem pestiek, vagy tudatlan parasztok!

Prolee2 2007.11.30. 13:53:09

EMBEREK!!!

Kezdjük az elejéről!
Ki az aki kérheti a jegyemet?
www.bkv.hu/feltetelek/egyebfeltetelek.html

"A jegyellenőröket azonosítja arcképes, sorszámozott szolgálati kitűzőjük, melyet (bal oldalt, mellmagasságban) jól látható módon a felsőruházaton kell viselniük, karszalagjuk, melyet az ellenőrzés megkezdése előtt bal felső karra téve kell hordaniuk. A jegyellenőrök mind egyenruhában, mind polgári ruhában végezhetnek jegyellenőrzést.
A HÉV-en szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók egyenruhában és kitűzőt viselve jegyvizsgálói táskával felszerelve végzik a jegykezelést és -ellenőrzést.


A BKV Zrt. jegyellenőrei az utasok jegyének és bérletének, illetve bérletigazolványának az érvényességét a BKV Zrt. területén bárhol, az utazás során bármikor ellenőrizhetik."

OLVASTA VALAKI AZT, HOGY A BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT TAGJA ELKÉRHET BÁRMIT IS?????

ENNYI!!!!
Ez alapján még be is perelheted őket!

Egyébkén valaki említette, hogy Londonban "ork-hordák" vannak a metróban.
Ez így nem igaz, mert valóban van mindig valaki a kapuknál, de azért vannak ott, hogy segítsenek az utasoknak. Pl.: nagy csomaggal, babakocsival és kerekesszékkel utazóknak kinyissanak egy nagyobb kaput.
Szép napot!

kiskaz 2007.11.30. 13:53:31

nem kell verekedni,de nem igaz, hogy ne lehetne "tévedni" és otthon felejteni az iagzolványt, stb. az ellenőr kérjen papírokat,írja fel a delikvenst aztán másnap be lehet ballagni az "ügyfélszolgálatra" a diákigazolvánnyal. fél nap elmegy: mindenki inkább jegyet venne!

Roltii 2007.11.30. 13:54:21

DartagnanX:
úgy tűnt, hogy elmentél mellette, ha épp akkor ért véget, akkor sorry, de szerintem nem csak nekem jött le így.
Jah, BKV kamera elvileg nem rögzít.
Szvsz az ellenőrök egyébként nem vészesek mostanság, meg kell lepni őket azzal, hogy előre köszönsz nekik, és a meglepetéstől egyből normálisak lesznek.

Rituuu1122 2007.11.30. 13:54:43

Szerintem ha másra nem is de kellenek ezek az emberek ( metro sec. + bkv-s ellenőr ), csak arra hogy amikor reggel munkába indulsz, és nincs kedved, és belefutsz egy ilyen majomba, akkor tud milyen jó dolgod van, milyen jó munkahelyed van, és milyen "ember" nem akarsz sosem lenni.

bkv rühellő 2007.11.30. 13:56:12

szerintem a magyaroknak nem az állam ellen kellen tüntetést szervezni, hanem az ellenőrők ellen és jól összeverni az összeset. Hát nem hiszem el, hogy nyolc általánossal még utcát söpörni is sokkal dicsőibb, mint ellenőrnek menni... Ezért nem veszek jegyet, hogy ezeket a szemeteket ne az én pénzemből fizessék. Egyszóval rühellem az összeset... És azt hiszem a srác helyében rendeznék egy kis munka után agyba-főbe verést a büdös parasztoknak... Ráadásul a srác helyében soha nem próbálnék megmagyarázni semmit másoddiplomával a csürhe bandának... Én nem sajnálom, hogy nem, mert odamenni senki segíteni, ez azért van, mert ezek a barmok mindenre képesek... A kossuth tériek tudnák őket rendbe tenni de úgy igazán, ja bevetném a "B" középet is... kegyelem nélkül...

Méhenkívüli 2007.11.30. 13:57:18

Nos, múltkor szaladtam a vonathoz. Gyűjtőjegyem volt. Lyukasztottam a Blahán, és a Keletinél ott álltak az ellenőrök.

Engem nem egy ilyen túlbuzgó, izomagyú tuskó állított meg, hanem egy nő. Késésben voltam, mondtam neki, hogy van jegyem, és mutattam a gyűjtőt. Amikor zsebre akartam tenni, kikapta a kezemből, és KÉJES MOSOLLYAL mondta, hogy "megnézzük azért, állj csak meg".

Mivel a gyűjtőből csak kb. a jegyek felét használtam el, megálltam, hogy azonnal adja vissza a jegyeimet, lekésem a vonatot. Erre megint KÉJES MOSOLLYAL mutogatta nekem azt a jegyet, amit szerinte én felmutattam neki még a mozgólépcsőről, és egy 3-éves gyereket is megszégyenítő hangsúllyal mondta, hogy "ez bizony nem mai" és közben kéjesen mosolygott, majd beszólt, hogy "most pedig megkeressük, van-e közte mai".

Látszott rajta, hogy élvezi. Ez a dolga, ebbe senki nem köthet bele. Ez a hülye meg lekési előtte a vonatot. Csak vártam, és ő meg vigyorgott maga elé a jegyeimre. Az órámra néztem és kibukott belőlem, hogy a faszomat keresgélje inkább, ha ennyire buzgó, aztán rohantam a vonathoz (a jegyek ott maradtak), ami már gördült kifelé az állomásról, és csak az irányítónak köszönhetem, hogy elértem, aki megállította a már mozgó vonatot... Az is külön érdekes BKV sztori, hogy miért nem értem oda időben. Dehát kit érdekel nem? Csak egy utas, aki a téli estén, zuhogó esőben is képes várni a villamosmegállóban, ha éppen huszonöt percig nem jön villamos a körúton. Volt rá példa, másfél éve.

Ja, és azóta egyszer sem lyukasztottam a járműveken. Ha nekik szabad elvenni az én jegyem, akkor nekem szabad elvenni azt, amit én jónak látok - cserébe. Diák vagyok, nagyon sajnálom, nincs pénzem csak úgy új tömböket vásárolgatni.
Állóhelyért eleve nem fizetek már. Ha meg nekemjön egy ilyen michelin gumiember, és meg akar ütni, vagy megalázni, akkor majd megkóstolja a bakancsom. Annyira felháborodtam ezen az íráson, hogy most itt füstölgök. Elegem van már ebből az ocsmány társaságból. Éveken át tisztességesen megvettem a bérletet. Azóta rengeteg megaláztatásban és kellemetlenségekben volt részem. Két hónapja eldöntöttem, hogy amikor csak tehetem, gyalog megyek. Azóta nem veszek bérletet, csak a gyűjtőm szokott nálam lenni. Most már az se. Felháborító egy társaság! Egyelőre azt hiszik, hogy mindenhatók, amit állami háttérrel könnyű is elhinni. Aztán egy szép nap majd - akkor talán már saját országgal és magánhadsereggel is rendelkeznek - valaki megunja, és lerohanja Békávisztánt.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.30. 13:58:31

Ápdate:
A kommentet akkor kezdtem el írni amikor még csak 2-3 komment volt, azóta változtatnék az elmeséltek függvényében:

Hűdeszemétmocskosbanda ez !

Amúgy a bézbólsapkás pom-bar dzsekis fazon igazából autófelgyújtó-kődobáló börtöntölteléknek néz ki. A csöppnyi hiányoshajú pedig igazi kidobóember. Mindjkettűjükről valahogy süt az IQ hiány... Már ha szabad kinézet alapján megítélni valakit, de lám, nem csalódik az ember túl nagyot...

Valaki megtalálta már őket iwiw-en? Vagy ez az ork fajta nem tud kezelni ilyen bonyolult progikat?

DartagnanX 2007.11.30. 13:59:14

Comandante en Jefe · local.blog.hu/ 2007.11.30. 13:17:52

E-mail címem itt van. Ha azt kell tanúsítani amit a látlelet tanúsít, akkor persze. A srácon voltak sérülések, az ellenőrökön (biztonsági őrökön) pedig nem. Az ütés tényét kamerák, a blikknek képeket küldő fickó és a többi nézelődő is láthatta.

hkf 2007.11.30. 14:01:35

Elolvasva a kommenteket sajnos megintcsak az derült ki, hogy se nem a bkv ellenőr, se nem az önkormányzat, se nem a parlament, se nem a gyurcsány/orbán se nem semmilyen elit tehet arról, hogy ilyen körülmények között élünk. Sokkal inkább azok a tisztelt "honfitársaim", akik egységsugarú agyukkal egy ilyen esetben reflexből bégetnek arról, hogy "de miért nem volt igazolványa?". Ilyen mérvű szűklátókörűség mellett ilyen hatalmas önhittség sajnos már önnmagában igazolja a jelenlegi viszonyokat.

Bizony mondom néktek: ez a "nép" agyilag még nagyon messze jár a demokráciától, így szükségszerűen igényli az effajta tekintélyelvű hatalmaskodást a mindennapi életben.

Bár vannak már jelek, vannak már gondolkodók is közöttünk. De sajnos a többség szava(?) dönt, így szebb életünk lehetne egy diktatúrában is akár.

Az a sok jog a probléma amivel, tisztelt "honfitársaim" egyszerűen nem tudtok mit kezdeni.

Kár, hogy én is itt élek köztetek.

zoli bp 2007.11.30. 14:01:45

Vitatkoznék azzal aki a 300forintos benzin mellett autózik, amióta megkezdödött a tél szinte egész nap áll a város. Én a wesselényi utcánál lakom,nyugatinál tanulok és így bkvéval kb 5perc alatt ott vagyok, néha olyan dugó van,hogy autóval 100métert sem tudnék menni. Tény,hogy néha sokan vannak rajta,de 1-5percnél nagyon ritkán kell többet várni. Persze utazok máshová is bkvval,és tudom,h nem mindenütt ilyen rózsás a helyzet,de én általában elégedett vagyok. Talán a buszok,trolik sem késnének annyit,ha a sok köcsög nem állna le elakadásjelzővel mindenhová,mert egyes emberek kurva 200métert nem bírnak gyalogolni. Arról nem is beszélve,h ha dugó van,rengetegen beállnak a kereszteződésbe, egyszerüen nem értem az ilyen gyökér embereket,ezzel csak még tovább fog tartania dugó. jah és hozzá teszem van autóm,jogsim is, és este vagy hétvégén én is szivesen használom,mert akkor még élhető a város,ki tudja meddig... A bérlet 3000ft, és abból max 10liter benzin jön ki, ami ilyen tempó mellett kb 3-4 nap alatt elfogyna. Nem állok dugóban,nem szennyezem a környezetet és a szivemet is kimélem,mert nem kell idegeskedni a sok köcsög autós miatt. BkV ELŐRE!!!

Prolee2 2007.11.30. 14:04:53

Az előbb említett bkv-s szabályzat folytatásában leírják, hogy mit tehet a biztonsági szolgálat tagja.
Itt sem szerepel az, hogy a biztonsági szolgálat kérheti a jegyedet!!!!

"A bejárati ellenőrzések során a biztonsági őrök a jegyellenőrök munkáját segítik. Azt az Utast, aki nem rendelkezik érvényes jeggyel, vagy bérlettel (azt nem hajlandó ellenőrzésre átadni), illetve a díjmentes utazásra való jogosultságát nem igazolja a szolgáltatás igénybevétele előtt, a jegyellenőrzést végzők felszólítják a jegy vagy bérlet megvásárlására. Ha ezt az Utas megtagadja, a jegyellenőrzést végzők, illetve a biztonsági őrök jogosultak az állomásra való belépését megakadályozni.
A jegyellenőrök jogosultak az Utasok jegyének, vagy bérletének érvényességét ellenőrizni a metróállomás kijáratainál, hiszen az utazás befejezésének az állomáson felfestett peronzár vonal átlépése minősül. Aki a kijárati ellenőrzés során nem tudja igazolni a szolgáltatás igénybevételére való jogosultságát, pótdíjat köteles fizetni."

zoli bp 2007.11.30. 14:08:47

Arról bezzeg senki nem ír,hogy mennyi köcsög ember van,aki úgy beszél az ellenőrökkel,mint a kutyákkal,mert ők a munkájukat végzik, még ők vannak felháborodva,pedig nincsen jegyük. Naponta látok ilyet,sőt a múltkor a 76oson egy tizenéves suhanc szó szerint lekurvázta a kb 50éves nőt. Ezek után dolgozna 1napig is bármelyikünk ellenőrként lehet megváltozna a véleménye. MOndjuk a konkrét esetet nem láttam,nem hallottam,de nem hiszem,h ez mindennapos lenne,velem még egyszer sem csinált senki hasonlót. ennyi...

A55ho1e 2007.11.30. 14:09:54

Az összes suttyó, paraszt biztonsági őrt deportálnám Csecsenföldre egy munkatáborba, min egy évre. Ott a legkönyörtelenebb módon bánnék velük, aztán gyalog visszaküldeném őket Mo-ra. Erről az egy évről oktató videót készítenék, amit a biztonságiőrképző iskolában vetítenék a későbbiekben.
Garantált viselkedés terápia!

EasyFriend 2007.11.30. 14:11:41

Ez vérlázító, ezért fejeknek kell most már hullnia a BKV-nál. Hetek, hónapok óta hallom és tapasztalom is, hogy megváltoztak az ellenőrök, ez az utolsó csepp a pohárban.
(Csak zárójelben: a srácnak, akit megvertek, az igazolások hiányában valóban nem volt joga lemenni a metróba, hiába volt maga a bérlet érvényes. De nyilván megverni meg egyáltalán, ilyen paraszt stílusban viselkedni vele akkor se kellett volna.)

Roltii 2007.11.30. 14:13:05

zoli bp: ez is egy nézőpont, teljesen jogos. Szerintem mindannyian elitéljük az ilyeneket...meg tény, hogy divat bliccelni.

De egyet ne felejtsünk el: BKV egy szolgáltató, meg kell szereznie engem, hogy használjam, és így belőlem él. Mégiscsak illene viselkedni és utasbarátnak lenni. Hiszen nem mi vagyunk a BKVért, hanem ők értünk. Csak itt Magyarisztánba még nagyon kevesen tudják hogy egy szolgáltató sose szívességet tesz, hanem szolgáltatást nyújt.
BKVnél ez a szolgáltatás szörnyű, de nem is kötelező használni. A szomorú az, hogy még mindig a legjobb alternatíva a városi közlekedésre.

osztovata 2007.11.30. 14:16:03

A baj az, hogy munkanélküli, kigyúrt bunkókat alkalmaznak, akik örömüket lelik abban, hogy másokat megalázzanak. A Vörösmarty téri földalatti végállomáson egy kb 0 IQ szinttel rendelkező nem is tudom minek nevezzem békávés ellenőrtől próbáltak külföldiek este 6 óra körül jegyet venni. Mert a pénztár zárva, az automata nem működik. A két idióta békávés egymással röhögve beszélt, hogy ezek a buzi külföldiek miért nem tanulnak meg magyarul, stb.stb.

A békávé is inkább a nemlétező erejének a fitogtatása helyett tartaná tisztán és járatná pontosan a járatait. Kb uyanannyibe kerülne mint ez a sok állat bunkó ellenőr.De lagalább akik buszzal villamossal utaznak nem undorodnának a kosztól és mocsoktól.

Hiába világvárost építünk.

gentry 2007.11.30. 14:16:24

1. Az ellenőr/biztonságiőr/magyargárdista barom volt, nem üthetett volna. Ha ütött, akkor meg évekre ki kellene vonni a forgalomból.
2. A kedves utas is gondolkodhatna, ha ugyanis nem tudja igazolni, hogy valóban diák - és jelen esetben nem tuda - akkor miért akart lemenni a metróba. Ha nincs nála az igazolvány (nem volt!), akkor vegyen egy jegyet és úgy menjen le a metróba.

Méhenkívüli 2007.11.30. 14:17:03

zoli bp, tudod én leszarom a többi köcsög ember köcsögségét.

Másztam én már térden a metróellenőr előtt, amikor a bérletemmel együtt az apróm is kirántottam a zsebemből. Ő pedig türelmesen állt fölöttem és végignézte, ahogy három táskával a hátamon felkaparom a néhány huszast. Jóérzésű ember ilyenkor minimum félrefordul. Nem nagy sztori igaz? Élj meg ilyenből hetente kettőt, amikor minden hónap elején azon gondolkodsz, bérletet vegyél-e, vagy kaját. Demagóg vagyok? Nem érdekel. A cég van az utasért, nem én őértük. Kiszálltam a bulijukból.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2007.11.30. 14:18:10

Index lóbálás kapcsán, kapaszkodjatok meg ugyanis az TELJESEN hivatalos irat, akár KÜLFÖLDRE is utazhatsz vele, de minimmum olyan, mint a személyi!! Persze a sok ork ezt ugysem fogja fel, a többség meg nem is tudja ezt.

baum · http://reflektor.blog.hu 2007.11.30. 14:18:24

Én mindig meg szoktam kérdezni nagyon udvariasan a bkv-ellenőröket, meg a lepukkant néniket akik a jegyet árulják a plexi mögött, miután jó hangosan rájuk köszönök és utána néznek csak mint a hal, hogy: "Elnézést kérek, az önök cégénél nem elvárás az, hogy köszönjenek az ügyfélnek?" - Ezzel a módszerrel pont azt érem el, hogy hülyének néznek. 2007 Magyarország

osztovata 2007.11.30. 14:22:51

gantry
mi köze ennek a magyar gárdához? Vagy fordítva?
A bunkóság, erőfitogtatás, mások megalázása az politikai pártállástól független. Vö: rómaiak-keresztények, fasiszták,kommunisták, vörös kmehrek, afrikai törzsek.
Ez nem politikai kérdés, hanek az, hogy egy alkalmatlan céget alkamatlan vezetők vezetnek alkalmatlan emberek alkalmazásával és akalmatlan járművek (kigyulladó buszok, fáklyával melegített légfékek)használatával.

Szamuráj/Jocky/AntiBKVbérletsztrájkoló 2007.11.30. 14:25:41

Nekem is volt ideiglenes diákom, annál jobb dolog nincs is. Történt egyszer, hogy megállított egy ellenőr a Batyin, kellemes feje volt, olyan szopkodni való mit ne mondjak, szóval megállított, hogy mutassam meg a bérletemet, meg a diákomat. Meg is történt, csakhogy az ideiglenesem már egy napja lejárt, felvilágosítottam, hogy mivel tegnap vasárnap volt, nemigen volt időm elintézni, és amúgy is a TO ra tartok. Persze leszarta, és remegő kézzel elkezdte kitőlteni a csekket. Eközben azért megkérdezte, hogy nincs e nálam 2500 forint, mondom nincs, erre van e hitel vagy bankkártyám, mert akkor felvehetek pénzt, mondom az sincs. Búcsuzóúl megnyugtatott, hogy itt van fél óráig, ha mégis lenne pénzem jöjjek és akkor stornózza a csekket. Persze, egy kopasz zsirosfejű majom, aki remegő kézzel töltött ki egy csekket merthogy kapás van, bármit megtehet.

Ma reggel hasonló szitu mint lejebb, egy ellenőr csajszi kéri a jegyeket bérleteket, valami kinai csajtol, aki ad diákot, erre kikapja a kezéből és elkezdi sasolni, persze csajszikának lejárt a matricája, ezt szóvá is teszi, és amig a csaj makog valamit kinaiul, addig tőlem is kéri. Odamutatom erre kikapja a kezemből. Elkezd valamit motyogni, mondom Tessék? Nézek bele a fejébe mire vigyorogva, a magáé tökéletes. Hát kúrva jó gondoltam.
Na a kinai eközben nem bérletet vagy jegyet keresgél, előkapott egy húszezrest és kiperkálta az 5000 Huf os büntit. Persze előtte az ellenőr csajszi még megsasolta, hogy igazi e. Nem hiszem, hogy észrevette volna ha nem.

Nem hinném, hogy lenne olyan ember akinek ne lennének ilyen vagy hasonló élményei. Ezen még a Kontroll sem segitett. Férgek ezek mind. Főleg ezek a biztonságis ellenőrös majmok.

Persze megnézném azért a felvételeket is amik az aluljáróban készűltek.

kiskaz 2007.11.30. 14:27:03

ellenőrnek lenni ....... végül is egy munka! ilyen alakokat lehet találni rá, nem-tom-mennyi fizetéssel. hofi-bocs Hofi jóü régen megmondta: kis ország vagyunk, csak egy csőcslékünk van! azt kell beosztani nyilasnak-kommunistának-bkv ellenőrnek.

stratvm 2007.11.30. 14:29:50

szerintem az volt, hogy gyerek annak ellenere, h a parasztok azt mondtak, nem mehet le, megprobalt megis lemenni. ismerem az ilyen embertipust, utana meg csodalkozik, hogy megagyaljak.

osztovata 2007.11.30. 14:31:35

kiskaz
igen munka, de akkor menne inkább utcát seperni.Annak lenne valami haszna, meg rá is férne erre kutyaszoros, mocskos falfirkás a városra. Csak ott dógozni kell, nem embereket cseszegtetni.
A Hofinak igaza volt...

Méhenkívüli 2007.11.30. 14:32:36

stratvm, és mekkora szerencséje van, hogy nem küldtek inkább utána két repeszt meg egy molotovot! Rohadt bunkó, azt is megérdemelte volna!

Megnyugtat, hogy ha legközelebb is miattuk késném le a vonatot, akkor majd megvernek, hátamon a 10 kiló szennyesemmel. Majd rád gondolok közben.

\\\"Kiss Zoltán\\\" 2007.11.30. 14:33:30

"Kiss Zoltán" vagyok.

Kérek mindenkit, hogy jelentkezzen, aki látta az esetet és szeretne segíteni!!!!!

Email: segitsetek2@freemail.hu

gentry 2007.11.30. 14:34:40

osztovata
Valóban nem politikai kérdés, csak az erőszakra utaltam ezzel.

UnitedParcelService · http://www.hevederzar.hu 2007.11.30. 14:36:41

Fasza. Ha nincs nálad diák minek kekeckedsz? Mindenki mondhatja hogy diák, nem kell győzködni az embert, erre való az igazolvány. Ha nincs vegyél jegyet. Amúgy szar ügy.

pikula · http://ilovebp.blog.hu 2007.11.30. 14:37:14

Lehet, hogy valahova le van irva es nem vagyok sikeres ember, de a fotokat ki csinalta? Es mennyi ideig tartottak ott a falhoz nyomva? Hat ezek itt az igazan lenyeges kerdesek. Hogy miert, azt nem tudom.

kiskaz 2007.11.30. 14:41:18

köszönni én is mindenhol köszönök, a boltok némelyikében is úgy néznek rám, mint ha a holdról jöttem volna. nem nagyon használok metrót, de zsenge korom egyik emléke volt a párizsi, ahol kutyás rendőrök védelme alatt MINDENKIT ellenőriztek, lent a föld alatt! láttunk ott fehéret-feketét-sérgát a falnak támasztva, amíg nem írták fel az adatokat! aki nem igazolta magát, azt ELVITTE a rendőr! egyik barátunk 250 FFr-nal lett kevesebb, és nem érdekelte őket, hogy külföldi, igaz a hazai is pont annyit fizetett

Bit Rot 2007.11.30. 14:42:52

@nickita:
"honnan tudják, hogy nincs repeszbomba a testedre erősítve, és azért visznek ki? "

Neked az agyadra ment a terrorizmus!

Walmer 2007.11.30. 14:45:45

kiskaz, elég zsenge lehettél valóban, ha neked ebből az jött le, hogy a jegyeket ott kutyás rendőrök ellenőrzik:-)
Jó ég, de hülye vagy

timbuk 2007.11.30. 14:45:46

Nem tudom, mikor lesz ebben az országban pozitív változás. Az ilyen esetek miatt nagyon elszomorodom. Ha tényleg úgy történt a dolog, ahogy a srác megírta, akkor sajnálom. Diák ide, vagy oda. Ilyenhez nincs joguk.

Nekem is sokszor eszembe jut a londoni metró, és hogy ott mennyire segítőkészek a biztonságiak. Szégyen, ami nálunk folyik!

Sajnos én is gyakran igénybe veszem a BKV "szolgáltatásait", bár vidéki vagyok.
Sokat metrózom, és mindig veszek jegyet (a bérlet nem érné meg nekem), de az a gáz, hogy néha már szinte FÉLEK!!!

Na nem attól, h megvernek (nő vagyok, talán ezt még tisztelik, bár nem vok ennyire optimista), hanem h valami bibit találnak, aztán fizethetem a büntit.

A múltkor is a Délinél mentem le, lyukasztottam, utána pár méterrel ellenőriztek, aszem azok is biztonságiak voltak. Mindig megnézem lyukasztás után a jegyet, h lepecsételte-e a gép rendesen. Na, ezúttal a tinta erősen kifogyóban volt, és messziről nem is látszott. Rögtön félrehúztak.
Na már ez is kiveri a biztosítékot!!!
Nem lehet udvariasan megkérni, h álljunk félre???

Az egyikük übersuttyó volt, rögtön pampogott, h nincs a jegyen pecsét. Amikor mondtam, h van, csak bazi halvány, a másik kicsit idősebb fazon jól megnézte és mondta, h oké.

Kérdés: mi van, ha utánam ugyanott lyukasztott valaki és az ő jegyén már tényleg semmi nem látszik? Hogy bizonyítja, h ő rendesen kezelte?

Azt is bírom, amikor a Deák téren átszállok (metrón), és nem mükszik a jegylyukasztó, amelyik igen, az meg nem "szereti" a jegyem. Nemrég ezért körbementem, csak nehogy én legyek a hibás. Még jó, h sok időm volt, bár nem esett jól.

dr. trafik nomac 2007.11.30. 14:46:08

Ezek utan en Hagyot is beperelnem, Ha mar ekkora kcosog, akkor szopjon is.

Dr. Fotos 2007.11.30. 14:47:44

Senki nem vette eszre azt a szep kis kest a sapkamentes "ellenor" nadragszijan az utolso kepen? A level2 mi lesz? Megkeselnek ha nem tetszik a jegyem?

felidegeltemmagam 2007.11.30. 14:49:05

"Kiss Zoltán"

Nem voltam ott,de segítek. Hogy gyülekezünk egy BKV székház ostromhoz? :D

Egyébként a faszom kivan a sok degenerált, gyáva hozzászólóval. Mindennel megmagyarázzák,hogy ők miként kerülik el az ilyen helyzeteket. Mert gyávák vagytok, még azt is megengednétek,hogy seggbekúrjanak, csak balhé ne legyen.

Gondolkozzatok már,hogy az utasok 6%-a bliccel rendszeresen, ez BKV statisztika. Akinek van jegye, bérlete valószínüleg nem áll le szarakodni az ellenőrrel,már csak az idővel való spórolás miatt sem. Tehát maximum az utasok 6%, tehát 100 ból 6-nak nincs jegye,bérlete és ebből mondjuk 2 aki beugat, mert a többi négy vagy jukaszt vagy leszáll,vagy megbüntetik. És mi az érem másik oldala? Hogy 10 ellenőrből/orkból legalább 7 egy agyoniskolázott tapló paraszt, aki már lassan azért nem baszok pofán,mert olyan koszos,hogy nem akarom megfertőzni vagy összekoszolni magam.

lehet magyarázni,hogy hol az igazolvány a bérlet mellé, legközelebb ti is otthonfelejtitek és akkor majd jön a kapcanóta, kapc a pofádba. Emberek vagytok ti? Hát hol van az önérzetetek,hogy egy senki, aki az életben még ezt a semmittevésből álló munkát sem tudja normálisan csinálni, ezeknek engeditek,hogy megalázzanak, szórakazzannak és az időtöket rabolják?

Ohh, Skandinávia...várj rám, már nagyon készülök.

kiskaz 2007.11.30. 14:51:09

walmer! te egy fasz vagy! szerinted mi a fenét csináltak ott? az ellenőröket bizosították, akik elvégezték a melót! de nem futott el senki, amikor észrevették az ellenőrzést! egyébként ott mai állás szerint 1,5 eur a jegy ára, és egy kicsit többet lehet utazni!

Ortó 2007.11.30. 14:51:31

Tök mindegy, h az efféle fsszopók BKV-járatot v. diszkót biztosítanak. Szard magad össze. Verték má ki ilyenek a fogamat, de adtam is. Ez 7éve volt és most se tennék másképp.

Üdv, a biztonsági őrök következmények nélküli országából.
Abszurdisztán

zoli bp 2007.11.30. 14:57:02

Még "fiatal" koromban történt velem egy eset debrecenben. Anyám megvette a bérletet, én persze nem irtam rá a számot (elfelejtettem),felszáltam a buszra, jött az ellenőr, és jött a szöveg,mivel nincsen szám ráírva ezért megbüntet,ha jól emléxem 1000ft körüli összegre. Nagyon nem örültem neki, tudtam,h anyám ki lesz akadva és még lehet kapni is fogok,ugyhogy elkezdtem magyarázkodni, a végén mivel semmi nem hatotta meg,mondtam neki,h akkor vegye úgy,h nincsen bérletem, és majd holnap bemutatom az irodában, ez akkor kb 50ft körüli összegbe került, mondanom sem kell,h az ellenör arcáról lefagyott a mosoly,de hát ez van,persze megírta a csekket,de én még aznap befizettem az 50est,így nem kaptam büntit sem :)))

tofu 2007.11.30. 14:58:41

Azt nem értem, hogy miért kell minden féle jött ment alakokat felvenni az állam pénzén. Inkább menjenek az ilyenek havat lapátolni.

Subculture 2007.11.30. 15:01:22

ha szerzek egy karszalagot vagy hímzek magamnak én is lehetek ellenőr?

felidegeltemmagam 2007.11.30. 15:02:33

tofu 2007.11.30. 14:58:41 >>>>

Marha egyszerű. A hólapátolásnál dolgozni kell, fizikai munka. A biztonsági őr állás pedig semmittevés. Egyetlen értelme az az üzleti kapcsolat,amit szerintem a biztosítok buliztak ki, hogy szükséges vagy ezáltal kedvezőbb a biztosítás. Ennyi...

felidegeltemmagam 2007.11.30. 15:03:33

Subculture · subculture.blog.hu/ 2007.11.30. 15:01:22 >>>>>

Persze,hogy lehetsz. De csak ha elég bunkó és paraszt vagy. :D (Nem célzás,nem neked szól.)

\\\"Kiss Zoltán\\\" 2007.11.30. 15:06:34

Sziasztok!
A BKV KAMERÁJA SEMMIT NEM RÖGZÍT, CSAK FIGYEL! (Minek van????)

Harvolf 2007.11.30. 15:08:33

A fenti probléma nem keletkezik Győrben. 1. Csak buszok vannak. 2. Csak az első ajtón szabad felszállni, jeggyel, vagy bérlettel 3. Nincsenek orkok.

Johnny Weissmuller 2007.11.30. 15:08:37

Ezért nem járok már BKV-val. Ez a város egy kész akadálypálya.. vagy inkább túlélőtúra.. Könyörgöm, végre mikor szabadítja már meg valaki ezt a többrejogosított várost a lumpen igénytelenség terrorjától?
Kiss úrnak pedig sok sikert. The right man for the right place. Őszintén kívánom.

\\\"Kiss Zoltán\\\" 2007.11.30. 15:11:01

DartagnanX!!!!!!!

Szeretném, ha segítenél!!!!!!!!! Kérlek írj ide: segitsetek2@freemail.hu!

KÖSZI!

kiskaz 2007.11.30. 15:11:04

"A hagyományos vonaljegy ára jelenleg 230 forint, egy felnőtt havi bérlet 7350 forintba kerül. Bécsben például ezek az összegek 430 és 12.600 forint körüliek, azaz 87, illetve 71%-kal többért vehetik igénybe osztrák szomszédaink a közösségi közlekedést."forrás:www.bkv.hu/kozlemenyek/310.html
az egy főre vetített GDP pedig (2006)duplája forrás CIA The Worlg Factbook

mutans 2007.11.30. 15:15:02

Most olvastam az utasverős BKV sztorit és a képeket nézegetve meg vagyok győződve arról, hogy a baseball sapkás ellenőrrel találkoztam pont ma egy hete. Az történt, hogy:
Haladok lefelé a Deák téri mozgólépcsőn a fiamért siettem az oviba, rutinosan mutatom az ellenőnnőrnek a bérletemet, bólint, haladnék tovább amikor egy másik ellenőr, aki a túloldalon állt kitépte a kezemből a bérletemet, majd se szó se beszéd elindult vele a pénztár irányába. Nem reagált semmilyen kérdésemre, mintha ott se lennék. A bérletpénztárnál a néni semmi gyanúsat nem talált rajta, visszaadta a csávónak, aki erre bement a forgalmi irodába, " szerinted is gyanús az a kettes " kérdés kiséretében odaadta az ott ülő embernek. Akkor láttam utoljára a 30 napos bérletemet, ami egyébként pár nap múlva járt volna le.( megjegyzem nevetséges, hogy 2007-ben piros tollal töltik kia nénik a szelvényt....)
Megpróbáltam visszavenni tőle a bérletigazolványomat - kiakpni a kezéből, ahpgyan ő is tette - ekkor rávágott a kezemre, hogy mit képzelek, és hogy rendőrt hív. Mondtam neki, hogy hajrá, mert akkor legalább nem nekem kell, de persze nem hívott és amikor elengedte a kezemet - a karomat szorította -, ott hagytam a picsába a bérletigazolványommal együtt. Nem hívtam rendőrt, siettem a fiamért az oviba, és nem is tudom ért-e volna valamit.
Természetesen a csávón nem volt azonosító kártya felcsiptetve és nyilván nem is azonosította magát amikor kértem. De tudom, hogy az volt aki a képen is szerepel, felismerem a baseball sapkáját, és bár a szeme ki van takarva, az arcformája elég jellegzetes. Ha tévednék, akkor sok egyforma "bomberdzsekis-bézbólsapkás arrogáns köcsög klónt" foglalkoztat a BKV, akik férfiakat, esetemben pedig - kicsi,alacsony és terhes - nőket abúzálnak. Fasza.
Nem hiszem el, hogy a rengeteg panasz ellenére a BKV-nak nem sikerül megoldania azt, hogy kiszűrje az ilyen suttyó állatokat, akik rossz fényt vetnek az amúgy sem imidzs bajnok BKV-ra meg azokra a szerencsétlen kollégáikra, akik képesek ezt a munkát kultúráltan és normálisan végezni.
Az egyik kiemelt hozzászólásban szerepel egy szemtanú, aki nem mert odamenni, mert nem tudta mi a szitu... Döbbenetes, hogy bármilyen körülmények között is gyepáljanak túlerőben valakik valakit az emberek semmit sem tesznek. Például pont ezért nem mertem én sem markánsabban viselkedni az ellenőrrel szemben és inkább hagytam ott, mert nem voltam arról meggyőződve, hogy valaki a védelmemre kellne, ha arról lenne szó....
Cirkalmas dolgokat tudnék hozzátenni még ehhez, de inkább mégse.
üdv.

felidegeltemmagam 2007.11.30. 15:16:03

"az egy főre vetített GDP pedig (2006)duplája" - Hát ez az. És akkor a minőségről nem is beszéltünk.

travis 2007.11.30. 15:17:11

El se olvasom a képek láttán, mert csak felkúrom magam!

Fogadott Prókátor 2007.11.30. 15:17:39

Az egész történet végtelenül jellemző a magyar viszonyokra, különösen pedig a hatalom közvetlen (fizikai) gyakorlóinak megnövekedett aktivitására és agresszivitására. Voltaképpen ez és a hasonló BKV-s történetek is azt igazolják, amit a 2006. szeptember-októberi budapesti zavargások: a rendőrség, a biztonsági őrök, a BKV ellenőrök, stb. a gyengékkel, a fiatalokkal, a védtelenekkel szemben erőszakosak, agresszívek, sokszor brutálisan, az igazi rendbontókkal, az utcai erőszakoskodókkal, a bűnözőkkel, az olaj- és egyéb mafiákkal szemben pedig gyávák, tehetetlenek, s legtöbbször teljes cinkosok.

A BKV ellenőrök rendszeresen erőszakoskodnak közésiskolás és egyetemista kinézetű fiatalokkal. Igen gyakori a diákigazolvány valódiságának a kétségbe vonása, olyan esetekben is, amikor márcsak életkori okokból, a valódiság szinte 99%. Ilyenkor jön a fenyegetőzés rendőrrel, vagy akár a rendőr hívása. A múltkor egy gimnazista fiú 1000 Ft-al tudta elintézni a rendőröknél, hogy az egyébként valódi és év végéig érvényes diákigazolványa ellenére ne vigyék be az őrszobára, ahol márcsak rutinból jól megverik, ha fiúkról van szó.

Persze az is egy jó kérdés, hogy miért kis hazánkban a legnagyobb az 1 m2-re jutó biztonsági őrök aránya. Van egy pár válaszom, s mindegyik a rendőrségi lazasággal és korrupcióval keződődik, s a hivatalban levő és volt rendőri vezetők üzleti ügyeivel folytatódik ...

kiskaz 2007.11.30. 15:25:55

mit kell várni ettől a bkv-től ahol csak 18,6% a szellemi állomány?www.bkv.hu/evesjelentes/2005/evesjelentes2005.pdf 32.oldal.

Harpagon 2007.11.30. 15:28:09

Egyébként olyan szinten közönyösek ebben az országban az emberek minden ügy iránt,hogy itt mindenkivel mindent meg lehet csinálni...Ezt a srácot megverték,más öreganyját a jelvény nélküli "rendőrök" verték orrba,mert minek jön ki a lakása elé balhé idején...stb.Egységben az erő-mondják,de ez a társadalom atomjaira van hullva.Sajnos

Gumidomino 2007.11.30. 15:31:49

Mi a franc a harmadik képen az a piros-fehér izé? Mintha egy kőbunkóval épp agyoncsapnák.

az egész zavaros.

de legalább annyit el kellene érni, hogy ezt a két verekedőst SOHA ne vegyék fel hasonló állásba akár ők kezdték, akár az érvényes igazolvánnyal nem rendelkező diák.
ha idáig eljutnánk, már kicsivel jobb lenne a világ.

ka-men (törölt) 2007.11.30. 15:35:04

ez a késes sztori elég kemény az nem egy kis bugylibicska hanem egy nagyobb darab ezért a biztonsági őrt azért megb..shatnák rendesen..
a társadalom meg akkor lesz kerek ha az emberek megfelelően összefognak egy ügyben és kinyilvánitják az akaratukat, lassan többségbe kerül majd ez a tipus..
a mostani sztrájknál is az emberek h höbörögtek mert a média kitalált egy jó sztorit az agyhalottaknak, miközben már kiderült h változás kell amivel meg lehetne oldani például az ilyen ügyeket, ezért tényleg normálisan már kiállt volna valaki a bkvtól és elnézést kérhetett volna ezért az incidensért is ez lenne a normális, namost ha nem csinálja akkor a bkv vezetőinek kell viselni a felelősséget ami a sok ügyet figyelembe véve minimálisan személycseréket igényelne..

gyilkos galóca 2007.11.30. 15:38:59

A bkv figyelőnek nem kéne elküldeni?Oda való a téma.

MosoMasa 2007.11.30. 15:41:18

malar 2007.11.30. 13:04:43

Igazad van, de attól még semmilyen joga sincs egy nyamvadék biztonsági orknak még hozzám érni sem! Ha meg ebbe beletőrődünk, akkor abban sincs jogunk reklamálni, ha a rendőr tüntetésen szétver, agyonlő gumival, bevisz sajtóigazolvánnyal, és leültet triviális hazugságokkal!

vernarancs 2007.11.30. 15:43:01

mutans 2007.11.30. 15:15:02

Az a baj, hogy annyiban hagytad. Minimum fel kellett volna irni az adatait es feljelenteni. Legalabb annyit elerni, hogy a BKV kirugja.

tofu 2007.11.30. 15:48:55

Azt tapasztalom, hogy az ellenőrök azokat az embereket akik úgy köszönnek, hogy "helló tesókám bemehetek?" azokat egyből beengedik jegy nélkül is. Aggasztó!

Subculture 2007.11.30. 15:49:58

gyilkos galóca 2007.11.30. 15:38:59
már jeleztem

a kertész tömlővel 2007.11.30. 15:50:36

ujbol divat lessz a gyaloglás...az is veszélyes de nem ennyire.

vernarancs 2007.11.30. 15:51:23

Harpagon 2007.11.30. 15:28:09

Dehogy kozonyosek. Nezd meg ha baleset van valahol akkora dugo lesz a sok bameszkodo miatt. Mindenki jol megnezi mi tortenik csak eppen segiteni nem akar...

Subculture 2007.11.30. 15:53:39

mutans 2007.11.30. 15:15:02
ez nagyon durva de asszem én a helyedben felhívtam volna az ovit, hogy picit kések és rendőrt hívtam volna. Hátha sikerült becserkészni egy-két szemtanút is. Engem eddig sosem piszkáltak, de az biztos, hogy a stadionokat messziről elkerülöm. tessék a 80as trolival menni, ha max a keletiig tart az útvonal. persze erre nem túl nagy az esély.
Ehh borzaszó jaj de felhuztam magam.úgy elképzeltem, hogy ilyen cicázást játszanak mint a dedósok amikor úgy kell dobálni a labdát, hogy a középső ne kapja el.épp csak az erőviszonyok nem stimmelnek

haborushos 2007.11.30. 15:57:09

"Mondom diák vagyok, értse már meg!!! "
Ezt nem értem. Van mozijegyem csak otthonhagytam, értse már meg!!! Beengednek?
Itt volt a konfliktus gyökere.

Ami utána következik, arról annyit tudok ami le van írva. De "Kb 7 rendőr kíséretében vittek be a kapitányságra" ezt nem hiszem el. Nem életszerű ahogy mondják.

Subculture 2007.11.30. 16:00:24

haborushos 2007.11.30. 15:57:09
a srác próbálkozott. de ez még nem ok arra, hogy pofánbasszák

Harpagon 2007.11.30. 16:04:02

vernarancs!

Igazad van,de a sok "bámészkodó,ha megkérdeznek nem láttam semmit" emberekkel egy ilyen szituban szart se érsz!

Jimmyx 2007.11.30. 16:05:09

tudjátok mi adtunk ajánlatot egy teljesen korrekt beléptető rendszerre, meg chipkártyás béreltre.... ők inkább ezt választották.... sokszor már paranoján kapom magam és azt hiszem, hogy mindez azért van, hogy jobban féljünk... hol van végre a kultúr Magyarország? Tessék mondani ez itt már Európa?

Subculture 2007.11.30. 16:08:20

Na ez meg a másik miaf*szér nem lehet felszerelni azokat a beléptető kapukat?! ehh figyelőn már kipanaszkodtam magam erről is anno nem állok neki megint

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.11.30. 16:10:48

\\\"Kiss Zoltán\\\" 2007.11.30. 15:06:34
Sziasztok!
A BKV KAMERÁJA SEMMIT NEM RÖGZÍT, CSAK FIGYEL! (Minek van????) >>> Hogy a fent pasziánszozó, aknakeresőző ellenőr néha rápillantos;) Délibe este mindig játszanak valamit az egyik gépen

vernarancs 2007.11.30. 16:24:24

Subculture · subculture.blog.hu/ 2007.11.30. 16:08:20

Nem felszerelni bakker! Leszerelni mi a fasze kellett? A metroba regen volt kapu ami ugy odabaszott ha fizetes nelkul akartal bemenni, hogy csak na! Nem kell ide csipkartya. Londonban is sima papirra nyomtatott jegy van amin van egy magnes csik. Ha tobbnapos a jegy akkor visszaadja, ha nem akkor benyeli.

Subculture 2007.11.30. 16:26:25

én kérek elnézést akkor még nem metróztam^^

2007.11.30. 16:27:19

Khm...szóval igen a verés durva volt, de miért nem lehet megérteni, hogy ÉRVÉNYES BÉRLETIGAZOLVÁNNYAL kell utazni??? És még utána neked áll feljebb?? Azért érdekes hozzáállás a világhoz. Tényleg nem tartom fairnek a verést, de valahogy az ilyen sztorikban tényleg van vaj a fején a T.utasnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 16:35:40

vernarancs
mert ami munkodott az atkosban, mert volt olyan azt akkor is szet kellett szedni, mer igen
amugy most nincs is kedvem poenkodni, csak nezek ki a fejembol
ellenorok, biztonsagiak, veres...
hat nem hiszem el...
amugy erre van egy tortenetem, az egerben volt, egyik ismerosom pofan vagott egy ellenort a buszmegalloban
kapott valami 2 evet
most meg forditva verekszenek es torvenyesen?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 16:38:33

egyebSt a jelek szerint a New Yorki metro ejszaka csaladi kirandulas a magyar metrohoz kepest
eszem megall, hogy testileg fenyitenek kikepzetlen nem hatosagi emberek

Subculture 2007.11.30. 16:39:43

Jah egyébként van egy kis rés a pajzson.
Elmesélem, miért:

Nekem se jött meg időben a diákigazolványom, igényeltem ideiglenest. Na most két választásod van, vagy nem írsz be számot, és bevállalod a kockázatot hogy megvágnak, vagy amint megjön az igazolványod, veszel másik bérletet, hogy stimmeljenek a számok.

én kockáztattam, és szerencsém volt, nem szóltak érte, hogy nem írtam számot a bérletre. Pedig egy ilyen bézbollsapkás engem is a falnak kenhetett volna mert épp úgy szabálytalanul utaztam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 16:43:08

Traktorka
akkor legkozeleb elfelejtessz lukasztani, nem tudsz jegyet venni, rohansz , de csak egyszeruen logsz, az en iomben tujazasnak hivtak
hat akkor vagjanak jol pofan

Kampfer 2007.11.30. 16:51:52

Végülis nincs mit csodálkozni... A főpolgármesteri hivatelról és a tisztviselőiről tudjuk, hogy kicsodák és micsodák...! Most nem részletezem. A blikkről is tudjuk, hogy micsoda! A főszerkesztője minden héten bemutatja magát a reggeli műsorban. Magáért beszél...
S az ellenőrök?
Egy: miután semmire sem voltak jók sehol sem, képtelenek voltak bármit is megtanulni, amiért valaki fizet valamit a világpiacon, s végzettségük sem nagyon van ugye, elmentek ellenőrnek. Az ő általuk nyújtott kínálat passzolt a bkv keresletéhez.
Kettő: némelyikük egész egyszerűen mosdatlan, büdös és úgy néz ki, mint valami hontalan. S persze reprezentálja a céget is, aminek dolgozik.
Három: fenti két tényezőnek talán következménye is némi frusztrált és szociopata beütésük is. Végre van egy hely, ahol valakinek érezheti magát.
Nos mit lehet mondani mindezekről a selejtes, hasznavehetetlen mocskokról? Polgármesterestől, blikkestől és ellenőröstől egy fajhoz tartoznak. S hogy ki a társadalom szemete, aki bliccel, vagy akikről eddig írtam? Ezt döntse el mindenki maga. Pár napja azt mondta valami bkv-s kis bibsi, öltönyös kis görény, hogy ha valaki a bkv-n jegy nélkül utazik, az lopás. Kérdem én: ha a bkv tesz a menetrendre, kimaradnak járatok, akkor az szerződésszegés? Továbbá: ha már tzmilliárdokból konszolidálja őket az állam évente, akkor abban ugye mindenki pénze benne van. Akkor mi alapján pofáznak ezek piaci viszonyokról és lopásról? Az ellenőrök a maguk módján ugyanazt a szintet képviselik, mint a cégük, a polgármesteri hivatal és a blikk... Szerintem egy parazita mocsok mind, kivétel nélkül!
Kampfer

gomboc-artur 2007.11.30. 16:54:31

szerencse hogy nem járok békávé-val mert az ilyeneket álladndoan pofán baszkodnám :D

andreasue (törölt) 2007.11.30. 16:55:45

Hagyó Pizzaface Miklóst kéne lefejelni, persze szigórúan az "eljárásnak megfelelően".

Yasashi Tanuki 2007.11.30. 16:56:12

Londonnal inkább nem kellene példálózni, lehet, hogy ott nem ütnek meg, csak lelőnek, ha terroristának néznek.
A beléptetőkapu lenne a megoldás - (vegyék meg a készletet az Ifjúsági és Sportminisztériumtól).
Az megoldaná a kérdést egyszer s mindenkorra.
Valakinek van fogalama mekkora összeg lehet az élőmunka jelenlegi terhei mellet az ellenőrök, biztonsági őrök bérköltsége?

egészen kis kukac 2007.11.30. 17:04:50

na frankó. Persze minek fecseg ebbe 1 szőke nő bele...? Ámde: [rövid OFF] ücsörgöm kis járgányomban vagy '92 magasságában Hegyeshalomnál. Jön ám a "szerv", lépeget a várakozó kocsik mentén: saját revier... van vagy 205 cm min., s oldalán akkora mordály, hogy Kittenberger Kálmán vállán nem lógott nagyobb, amikor elefántbikára ment Massai Marában. RÁmnéz, s elbődüle: "na ?! vammagáná' valami ?" s bámulja a csöcsömet - nem szólok, szorítom a combomat össze, be ne pisiljek nagyon,- siker a láthatáron alig. "Miva' mekkukút ?" így a szerv - válaszolok neki: "izé... nem tudna egy kicsit kisebb lenni, mert mocskosul félek magától !" - de ezt már nevetve. Szerv megbékül... legyint és elmén." [ON] Tanulsááág: érdemes felmérni az erőviszonyokat, plána, ha adminisztratíve sem vagyunk fittek. A "jog" - Hegel után szabadon - írott malaszt, ha nincsen kényszererő nálunk, mellyek kiforce-olhatjuk azt. És akkor :) Csá mindenkinek :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 17:08:04

zsuzsika jo a csocsod?
ezert nem lott le

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 17:09:39

hu errol jut eszembe le zsuzsikaztam egy igen bogyos not vacon
erre felhaborodott, hogy zsuzsi a kecske nem en
nem is vot meg

Fikamatyi 2007.11.30. 17:09:53

Egy köcsög lefejelt egy másikat.
Nem tudom miért van ekkora hírértéke annak, hogy nem az egyik fejelte le a másikat, hanem a másik az egyiket.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.11.30. 17:13:19

Az emberek közönyösségéről:

Régebben én mindig úgy voltam vele, hogy legalábbis szólok/rendőrt hívok, ha balhét látok... egyszer meg is tettem. A 4-6os villamoson ültem, a Blahán felszállt egy cigánybanda és elkezdtek ordítozni a téren maradt haverjaikkal, az ajtót szétfeszítették, hogy ne indulhasson a villamos... én felálltam és szóltam, hogy kéne engeni elindulni a villamost. Erre az egyik gyerek szó nélkül megfordult és úgy hasbarúgott, hogy visszatántorodtam a két lépésre lévő ülésre. Szerintetek a félig tele villamoson hány ember szólt a cigánygyereknek, hogy ez nem OK? A szeme se rebbent senkinek, irtózatos mód el voltak foglalva a Blaha Lujza tér szépségének szemlélésével. Na azóta még csak fel se nézek, ha bármi balhét látok. Felőlem az összes pesti megdögölhet a szemem láttára anélkül, hogy érdekelne.

Ja és: nő vagyok.

Subculture 2007.11.30. 17:15:47

Hát a hősok nem a 21. század termékei

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 17:18:31

Rekuc
en zommel a Kadar korszakban eltem otthon, na akkor azt mondtak, hogy bezzeg a Horty csendorsegnek volt respektje, meg minden meg ize
de az en idombe 2 perc alatt ugy szetvertek volna ezeket a romakat ahogy illikmar aki hasbarugott meg egyaltalan
volt rend
persze diktaturaban mindig nagyobb a rend azt mondjak
itt nincs dikatura megis van rend
ettol meg hetvegeken lovoldoznek, de rend az van

2007.11.30. 17:19:19

Hagyma: hát egy dolog tuti: ha valami nem lesz rendben a jegyemmel, tuti, hogy nem fogok könyörögni, hogy engedjenek el, se a hangomat nem fogom felemelni. Szépen kipengetem a büntit (hiszen pontosan tudom, hogy vaj van a fejemen), vagy kérek egy csekket, és nem is láttuk egymást.
Jelen esetben arról volt szó, hogy a csávókám nyavalygott, hogy dehát értsék meg, hogy ő diák!!! Csak éppen nem volt rendes diákja, se semmije amivel igazolhatta volna. Ennyi erővel értsék meg, hogy én meg nyugdíjas vagyok, csak otthon hagytam a papírt, ami igazolja...Hagyjuk már ezt...

hkf 2007.11.30. 17:19:19

Jegy/bérlet nélkül utazókat szerintem ott helyben ki kéne végezni és a testrészeiket kirakni a bejárat fölé elrentettés képpen.

Ugye, ez jó lenne, mert végülis "miért nem lehet megérteni, hogy ÉRVÉNYES BÉRLETIGAZOLVÁNNYAL kell utazni"???

Ugye csak az árról vitatkozunk, de kurvák vagytok mind.

Subculture 2007.11.30. 17:20:27

hkf 2007.11.30. 17:19:19
és mit csinálsz a olyan szituációkkal, mint amit elmeséltem?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.11.30. 17:22:43

Mondjuk a BKV-force agresszivitási
szintjét ismerve közel 1 a valószínűsége annak, hogy a srác által leírtak tényleg pontosan így történtek.

Velem még nem kötözködtek, de már kellett segítenem másnak (terhes nőt akart inzultálni egy ilyen magasanképzett, csak épp nem hazai pályán, hanem bent a szerelvényben) ilyen esetben, igaz ^^ akkor más volt a felállás...

az meg a másik fele, hogy van valami etikai kódexe is a bkv-nak, ami az _összes_ ottani dolgozóra vonatkozik, talán a biztonsági orkokkal is alá kellene íratni, és ha nem aszerint lépnek fel akkor meg lazán megszűntetni a szerződésüket azonnal, és büntetőfeljelentést tenni hivatalból...

az olyan apróságokon, minthogy a köszönést nem fogadják (még ha ellenőrnek vannak öltöztetve kedvenc orkjaink, akkor se) már meg se ütközök, esetleg egy-egy morcosabb reggelen szólok csak oda, hogy "egy illemtanár nem ártana a bkv-hoz, lenne dolga rendesen"...

lehetne ragozni, de minek. vagy fizikailag vagy jogilag, de az ilyen orkokat el kell pusztítani. :)

hkf 2007.11.30. 17:24:35

Subculture · 2007.11.30. 17:20:27

Olvasok a sorok között és látom az ironiát.

egészen kis kukac 2007.11.30. 17:26:27

...amit nem látszik tudnotok: "csak" kb. 12.000 éve van errefelé patriarchátus, kedves csöcsözni szerető hímecskék ! Ám előtte ?! 100.000 év MATRIARCHÁTUS barátim ! Megnézni a "Nők Városá"-t (Fellini).

Ámde: nem érdemes az aktuális erőviszonyok figyelembevétele nélkül cselekedni (czigány-gyereket "nevelni" akarni, ellenőrnek beszólani, etc.)

Végtére is, gondoljuk meg felebarátim: ottan állanak ugye egész nap... komoly izomtömegek... s akkor VÉÉÉGRE valakit le lehet fejelni ! Nem mondtam, hogy szabályszerűen (hol a szabály ? :) de le lehet ! Hát ők erre vannak kihegyezve ! Ajánlanám mindenki figyelmébe a kovetkező potenciális konverzációt: "szabad az Úrnak/Hölgynek bemutatnom érvégyes menetjegyemet és/vagy bérletemet ?" - ámde ezt sem túlhangsúlyozottan. Inkább komolyan. Rennnnngeteg conflict megelőzhető lenne mindezzel.

S a kigyúrt agresszív "úrak" lassan sörhasat növesztenének... elpuhulnának... álmoschan szenderegnének ! :-)

És akkor... akkor odamegyünk és jóóól lefejeljük őket ! :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 17:33:47

Traktorka
en ertem mit mondassz
egyet nem ertek,
barmi van nem utom pofan a masikat es nem fejelem le
ha onvedelem akkor esetleg igen, de itt a beszelo masrol beszel
qrwara nem erdekel, hogy egyaltalan nem volt jegye
ne usse meg senki
legkozelebb majd lelo
bazmeg nem ilyennek kene lenni a vilagnak

renugard 2007.11.30. 17:33:56

Könyörgöm, gyerekek, akasszuk fel...az összeset

Subculture 2007.11.30. 17:34:54

Subculture · 2007.11.30. 17:20:27

Olvasok a sorok között és látom az iróniát.
akkor te lehet, hogy más sorokat olvasol. milyen iróniát?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 17:38:38

Zsuzsanna
ez tenyleg lyan ezekkel a biztonsagi orokkel mint pl a tuzoltokkal
varjak tuzet
met az a munkajuk , hogy oltsanak
es idonkent sajat maguk felgyujtanak valamit, mert elofordult
ezek az orok is varjak hogy legyen valai ekson
ahogy a focimeccsen is varja a biro hogy kiallithasson valakit
hemoglobin
megmondta mar HOfi
tele vagyunk vele

somogg (törölt) 2007.11.30. 17:50:30

Szia,

nagyon sajnálom ami veled történt, és remélem a tetteseknek felelniük kell az indokolatlan erőszakért. A másik oldalról viszont már kicsit unom az ilyen szemét a bkv, centrum kft eseteket, mert szinte minden esetben kiderül valami svindli a panaszkodóról. Neked nem voltak érvényes papírjaid, a másik meg az ülésre tette a parkoló cédulát a szélvédő helyett. Elég sokat autózok (és így parkolok) és bkvzok, a papírjaim mindig rendben vannak (és persze udvarias vagyok a munkájukat végzőkkel), és még soha nem volt konfliktusom senkivel.
Üdv, Mogyi

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 17:59:24

rúg a bakancs, vág a balta ellenőrt meg kend a falra

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 18:01:04

somogg 2007.11.30. 17:50:30

mondj már nekem olyat amiért itt ebben az országban felenének ezek az egyenruhás vagy politikus balf*szok ...

SzabadSzellem 2007.11.30. 18:17:31

somogg 2007.11.30. 17:50:30
OFF
A parkolócédulát nem vagy köteles a szélvédő mögé tenni, az van előírva, hogy JÓL LÁTHATÓ helyen legyen. Az ellenőrnek meg kell győződnie arról, hogy van-e jegyed. Más kérdés, hogy neki egyszerűbb csak a szélvédő mögé nézni, aztán ha nincs ott, akkor fénykép, bünti, a többi a te dolgod.
END OFF

bencusiu 2007.11.30. 18:25:19

"Yasashi Tanuki 2007.11.30. 16:56:12
Londonnal inkább nem kellene példálózni, lehet, hogy ott nem ütnek meg, csak lelőnek, ha terroristának néznek."

Pont Londonnal kell peldalozni, mert ott seki-sebe ha nincs jegyed,az meg hogy terror panik idejen mi van, az egy masik forum temaja..

baki1234 2007.11.30. 18:26:16

Ezeknek a "biztonsági őröknek" Irakban kéne konvojokat kísérgetniük! Csak ne felejtsék elvinni a barna nadrágjukat!

redriot77 2007.11.30. 18:27:19

Madmaxországban élünk. Annak van igaza aki nagyobbat üt! Az erősek megmaradnak, a gyengék elhullanak!

Hányingerem van az ilyenektől. A postoló is hülye volt, nem tudta igazolni mi van, mégis pattogott, de ez még nem ok arra hogy a büdös parasztok megverjék. Még csak tíz éve sem volt ennyi agresszió az utcákon. Most meg... Az a gond hogy ez nem állapot, hanem egy folyamat.

redriot77 2007.11.30. 18:29:11

Ja, bezzeg ha egy árnyalattal sötétebb bőrben 2-3 hasonló haverral ordibálva mentél volna a barátosnőd elé, nem kellett volna semmit sem igazolnod, lemehettél volna simán. Rád se néztek volna!

cinna 2007.11.30. 18:31:04

somogg: zerintem merőben más dolog x forintra megbüntetni valakit, mert nem látható heyen volt a cédula és beleverni valaki fejét a falba, mert nem volt érvényes akármilye, és le sem ment a metróba... lehet, hogy én látom rosszul, de egy leheletnyi különbség van, nem?
egyébként tengerbe az összeset.

fullmoon 2007.11.30. 18:38:36

Ha ez így volt, elég brutalisztikus megoldási folyamattal kezelik ezeket a dolgokat,velem szerencsére eddig még nem fordult elő ilyen durva jegyellenőrzési akció,éspedig énis Újpestnél szoktamlemenniametróbaéskijönni,de néha máshol is....

Szociológus 2007.11.30. 18:41:52

Eddig békés állampolgár voltam, de asszem én is stílust fogok váltani: ha bármelyik BKV-s szarkalmazott csak egy rossz szót fog hozzám szólni, egyszerűen leverem, és jöhetnek többen is nyugodtam, 5-6 emberrel rutinszerűen bánok el :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 18:43:39

fullmoon
fura is lenne ha mashol nem

\\\"Kiss Zoltán\\\" 2007.11.30. 18:50:07

"Kiss Zoltán" vagyok.

Kérek mindenkit, hogy jelentkezzen, aki látta az esetet és szeretne segíteni!!!!!

Email: segitsetek2@freemail.hu

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.11.30. 19:41:14

Nem tudom miért van mindenki úgy oda hoyg lekési a vonatot. 3 perc múlva jön a övetkező...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 19:45:04

emberek azert vegyetek mar eszre itt egy embert megsertettek, ha a tortenet igaz megutottek, emberi jogait korlatoztak
hat es akkor 3 perces vonatrol beszeltek, meg ugy kell neki, legyen normalis berlete
rogton lefejelem magam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.30. 19:49:24

ferimester
nyomdd le az osszeset
hatosaval
a murvaannyukat
/de ezt loptam/

Kampfer 2007.11.30. 19:50:29

Hkf: lol, te olyan egy idióta vagy, hogy szinte már fájó! Ha az lenne a szabály, hogy szopd le a rendőrt, megtennéd, mert az a törvény? Vagy az normális dolog szerinted, hogy egy közlekedési vállalat ilyen szarháziakat foglalkoztat? Hát akkor csak utazgass és fizesd a tíz rugókat az egyre színvonaltalanabb "szolgáltatásért"! A helyzet az, hogy kötelezettségei nem csak az utazónak vannak! Ha a köcsög cég szarikk bele a saját dolgaiba, akkor nem elég elintézni azzal, hogy "elnézésüket és megértésüket kérjük..."! Egy szart! Ha majd az első buzi bkv-s és önkormányzati vezetőt felelni látom a saját maguk által elkövetett bűnökért, lopásokért, majd akkor el fogok gondolkodni azon, hogy átértékelem a dolgokat! Addig eszemben sincs! Azokat az ellenőröket kellene a Dunaparton hasbagéppuskázni! A cég- és a városvezetéssel együtt!
Kampfer

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.11.30. 19:58:37

Kérem a képen látható két biztonsági őrt jelentkezzen a kovetkezo cimen :segitsetek2@freemail.hu
:)
A BKV-nek meg mar reg meg kellene valtoztatnia a jegy rendszeret egy csipkartyas rendszerre+ kapus belepes(legalabbis a metro teruleten) a szep papir berlet es ellenor/biztonsagi or /rendor kombinacio helyett..

otletek a bkv-nek:
www.mbta.com/fares_and_passes/charlie/

egészen kis kukac 2007.11.30. 20:08:54

izé... itt már egy piéjcsdí keredék lassan ki :)

Sok tanulság van. Az egyik legfontosabbnak gondolom: az emberi cselekvés mozgatórugóit a psychologia felől roppant nehéz (=vagyis lehetetlen,- de ilyet "úrinő" nem ír le ugye :) -- erre az etologia alkalmatos.

Etológiát, állati viselkedés-lélektant kellene többet tanulnunk. Végtére is az a vékony máz, amit a borotválkozás utáni víz (hogy már a mék-up-omról ne is szóljak :) alkot, aligha fedheti el izagi mozgatórugóink legelsőbbjét: resouce-limited élőtérben vetélkedünk több erőforrásért. Ki így, ki úgy: a célfüggvény maximálása a lényeg.

Az "állat" nem volt negatív adjectivus. Csak onnan érhető meg a spitzennasiger nackter Affe igazán. A többi "néma csend"...

indapasssucks 2007.11.30. 20:12:37

Aha, tök hiteles előadás. Velem még nem fordult elő hogy ellenőr vagy bkv-s biztonsági őr megtámadott volna.

Az viszont mostanában egyre gyakrabb, hogy előre és vagy visszaköszönnek, megköszönik, hogy lassitotam és megmutattam a bérletemet. Mondjuk én már régóta nem bliccelek, az igaz.

És nem kell a hajcihő. Kamerák vannak, vagy lesznek. És akkor már az sem segít, ha a haverok utólag feltűnnek szemtanuként és/vagy postolnak a fórumba... Mármint ez neked és a biztonsági őröknek is szól.

indapasssucks 2007.11.30. 20:13:40

Zsuzska, ha felpasziroznád a célfüggvény-tippedet ide egy postban, akkor akár még beszélhetnénk is róla :)

Hepathos 2007.11.30. 20:24:12

Nem azért, de ha a diákbérlet vásárlásánál eleve kérik a diákodat, minek kell bemutatni az ellenőröknek is?

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.11.30. 20:26:04

Nem olvasom végig ezt a sok kommentet de bármibe lefogadom ,hogy pár okos fasz írta már, hogy mit várt a sértett mikor nem is volt nála a deák igazolvány. Ez így van, de ilyen esetre ez az eljárás???


Egyébként ha ilyen velem történt volna meg én is elmentem volna látleletet vetetni, aztán néhány spannal szó szerint a torkára léptem volna ennek a két szánalmas iq harcos fasztaplónak! Hogy képzeik????????
És a BKV-nak is a tetves kurva anyját, hogy mer ilyent nyilatkozni? Ez a Blikk cikk bazmeg...... uramisten....

Pilatus 2007.11.30. 20:33:53

Idézet: "Ez egy következmények nélküli ország"
Ez is: "Fortélyos félelem igazgat"
Utolsó: "Nekünk Mohács kell"

Impetus: teljesen igazad van, az általad megélt epizódok majdnem mindennapiak! Nem tudom, hová tart ez az ország...

indapasssucks 2007.11.30. 20:42:32

höhö, a baglyok mindent elhisznek, az már biztos :)

Carnivora (törölt) 2007.11.30. 20:47:02

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.11.30. 20:26:04

Na jah ne csodálkozzunk, ha még pár év , és tarkonlövés jön a helyszínen ... mellé meg tapsikol a sok birka a történelem megismétli önmagát mindég. -

Lormand 2007.11.30. 21:19:44

Hepathos:
nem kérik el a vásárlásnál,ha te nyugdíjas vagy,akkor is vehetsz diákbérletet,és vica versa...

bobek3000 2007.11.30. 22:15:29

hat latom vannak olyanok akik nagyon a szegeny ellenort vedik....igen, tenyleg benne van az utazasi feltetelekben az, hogy ha diakberleteted van, akkor koteles vagy aa ervenyesitett diakigazolvanyoddal egyut hasznalni, es a jegykezelo keresere felmutatni...az viszont nincs benne, hogy
a szolgaltato alkalmazottai, adott esetben arcon fejelheti a szolgaltatas hasznalni kivanojat...
Vagy ti esetleg orulnetek, ha igy lenne?
egyszer este az egesz Deakon nem lehetett jegyet venni, mert az osszes automata vagy benyelte a penzt, vagy nem mukodik kiiras volt rajta...szerencsere az ellenor, aki a jegyem irant erdeklodott, kulturalt volt, es nem fejelt arcon(ma mar ez a kulturalsag jele)!!!

rákenrolldetektív 2007.12.01. 00:21:56

Saját példa: haverommal mentünk a Keletinél, szakaszjeggyet vettünk, mert az Örs ügye 3 megálló, nekem ránézett a jegyemre, elengedett, tőle viszont cinikusan kérdezte, hogy meddig akar utazni. A válaszra, hogy Örsig a reakció az volt, hogy eltépte a jegyét, (ismétlem ELTÉPTE) és beszólt neki, hogy hülyének nézel? menjél vissza és vegyél rendes jegyet...
Szerencsére ott voltam és egy határozott: mi bajod van a haverommal? szájbabasszalak? érdeklődésre furcsa módon mégis "elengedte"...
A haverom 60 kiló körül van én meg egy kicsivel masszivabb vagyok....
A lényeg, hogy ha akarnak, akkor ok nélkül is baszogatják azokat, akik éppen nem szimpatikusak...

rákenrolldetektív 2007.12.01. 00:26:11


Azokra a hülyeségekre, hogy miért volt rajta lakkcipő...NEM KURVA MINDEGY NEKED?
Csak elmondta, hogy emiatt csuszott a lába, ha neki úgy tartaj úri kedve, hogy lakkcipőben menjen a metróhoz, akkor úgy is tehet asszem...

rákenrolldetektív 2007.12.01. 00:27:33

JA! A kamera meg állítólag "csak" üzei, vagyis csak néz, de nem rögzít, mármint szerintem csak akkor, ha az utast ütik, ellenkező esetben gondolom mégis képes megőrizni a vizuális tényeket...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2007.12.01. 02:33:21

én csak annyit kívánok a két orángutánnak, hogy hasonló stílusú, de nem haver egyének kérjenek tőlük jegyet legközelebb amikor épp nincs úri kedvük jegyet/bérletet/igazolványt vinni...

a legjobb az lenne ha személyesen látnám amint egymást fejelgetik.

Amúgy meg sajnos a BKV sokat nem tehet, valszeg idiótán írták ki a közbeszerzési pályázatot (értékelési szempontok: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás) és nem vették bele hogy a BKV Zrt hírnevének csorbítása súlyos szerződésszegésnek minősül. Ha meg belevették, akkor nosza rajta, és röptetni az ilyen céget a Marsra, one-way :D

Vagy pl. minden szekusra kötelező jelleggel ráerőltetni az Etikai Kódexet, és annak bármily fokú megsértése automatikus kirúgás mind a BKV területéről mind a cégtől, arckép, személyi igazolvány, ujjlenyomat feljegyez, stb.

Ha egy sofőrt 1 perc késésért képesek szopatni akkor az ilyen esetekért is elő kéne venni a bizonyos lőcsöt...

Másrészt őszintén szeretném látni, hogy a BKV felsővezetése valamint a budapesti összes polgármester visszaadja szolgálati autóját, és BKV-ra száll... hirtelen nem lenne akkora a pofája egyiknek sem, amint látnák élesben hogy "működik" a BKV... főleg I. Demszky Gábor, aki a lovát is ugye Metrónak hívja... :D

abandi 2007.12.01. 03:27:38

Ehhh... Parasztvilág!!! Üssed, vágjad az anyját is legközelebb!!!

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.12.01. 08:56:29

halál az ilyen patkányokra

fájdalmas halál

nem követelmény, hogy megértsék, miért kell pusztulniuk, az állatoknak sem mondják el

komp 2007.12.01. 08:58:04

Hajrá BKV!
A mostani góré is kap majd annyit rendkívüli és kíváló munkájáért, mint Aba Botond? Ő évi 10 milla felett jutalmaztatta magát. És a lelépti díja is igen zsíros volt.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.12.01. 10:11:25

Biztonsági őrök engem is préseltek már falnak Újpest-Központ megállóban. Szemtanúm is van, de semmit sem tettem, mert nincs értelme. Az én bűnöm, hogy aznap hatodszorra, a héten ki tudja hanyadszorra már nem voltam hajlandó felmutatni az ÉVES bérletemet (akkor még az volt, ma lófaszt sem fizetek). Az ellenőröket könnyedén megkerülve igyekeztem a mozgólépcső irányába, mikor az őrök visszarántottak, majd a lábam elemelkedett a földről, mikor felkentek a falra. Békés BKV-zást kívánok! (tudom, hogy én voltam a köcsög, hogy nem mutattam a bérletemet, amit rendszeresen hamisnak néznek, mert éves...)

További magyar hang 2007.12.01. 10:42:57

"Mondom diák vagyok, értse már meg!!!"

Értse már meg? Nem, nem érti meg, mert ő sötét. Ez van. Az emberek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy saját magukból indulnak ki és figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy az ország lakosságának igen jelentős része kb. egy állólámpa intelligenciájával rendelkezik csupán.
Amikor azt mondod neki, hogy "értse már meg!", akkor szembesíted saját primitívségével, és nem hagysz neki választást, ütni fog. Attól, hogy két lábon jár, reakciói még nem lesznek emberiek, inkább az állatvilág mintázatát követik, vagy elszalad, vagy megtámad. És mint ilyentől ne várj empátiát, mert az ilyen összetett érzelmek kizárólag az emberre jellemzők bolygónkon. Ő pedig csak egy kétlábon járó biológiai objektum, akit a rendszer a létminimumon tart és Győzikével konndicionál.

További magyar hang 2007.12.01. 10:44:51

kondicionál, egy 'n'-nel, bocs.

Hebelebebele 2007.12.01. 10:47:33

Velem is kötekedtek már a Deákon, hogy vegyem ki a bérletem. A srác kb a vállamig ért (általában odáig érnek), megálltam tőle fél centire. Úgy érezte meg kell mondania, hogy kikéne tölteni a bérlet rublikát számokkal. Mondom aha tehát az azért van.. Nem semmi. =D
Egyszer próbálnának oda szorítani a falhoz. =DD

Amúgy javaslom valamely önvédelmi sport elsajátítását, ritka nyugalmas lesz tőle az ember. =)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.12.01. 11:29:57

Hebelebebele: Karatéztam néhány évig, de a lélektani hatás erősebb, mint az elsajátított ütések mikéntje...

krtek24 2007.12.01. 12:03:57

A veréstől elvonatkoztatva: ha másoddiplomás, akkor mégis milyen diákkedvezményről beszél a srác? Csak azért, mert ilyen szerintem nem létezik. Ha mégis, akkor bocs, és javítson ki valamelyikőtök.

Amúgy ezekkel a paraszt őrökkel nem vitatkozni kell, hanem "intelligens" módon semmibevenni, ignorálni, és továbbállni. A metró nem az a hely, ahol észlelni kell, hogy kommunista rendőrállamban élünk még mindig, pláne nem egy ilyen nyunyó srácnak, mint akivel az eset történt.

Don Poli 2007.12.01. 13:27:59

A másoddiplomás képzésben is jár a diákigazolvány és a diákkedvezmény, attól függetlenül, hogy az ellenőrök, hogy viselkednek. Minden diákigazolvány a következő képzési időszak max. második hónapjáig érvényes- de az egyetemeken ennél csak később képesek érvényesíteni! Ezt az ellenőrök is tudják és előszeretettel basztattják a diákokat. Ha új doákigazolványra vársz jobb ha teljes áru jeggyel jársz!mert itthon soha nem fog elkészülni időben- és hiába
érvényes az ideiglenes diákigazolvány+a gyengébbek kedvéért mellékelik az ISKOLA LÁTOGATÁSI IGAZOLÁST ami SZABÁLYOS! A minuszos iq-ju biztonsági örnek titulált
hormon zavaros verekedő emeberkék leszarják, mert ha orrba ver megijedsz és nem mersz vissza szólni! Mi ezért járunk diákként pesten csoportosan mert ha 20-an vagyunk az ilyen trógerek nem kötözködnek. Elnézést a tisztességes ellenörőktől és biztonsági személyzettől (kihaló faj)

Roltii 2007.12.01. 14:48:38

Don Poli:
honnan tudnák az ellenőrök hogy mi van az egyetemeken? baszogatnak ezek mindenkit. Bár még mindig kiemelném, hogy ez szerintem arányaiban nem vészes. A legtöbb még mindig kultúrált, és a legjobb módszer, ha előre köszönsz, olyankor mindegyik megörül és akár a zárt pénztárcádra bólintanak, hogy mehetsz...

robina 2007.12.01. 15:03:06

az orangutánokat ne hasonlítsuk már a bkv ellenőrhöz. köszi.

jesszumpepi (törölt) 2007.12.01. 15:26:01

Évtizedek óta járok metróval,mindig érvényes bérlettel,12 éve Újpest Központban.Majd mindennap áll a bejáratnál több ellenőr és biztonsági őr,az ellenőrök közt egy roma is szokott lenni,nem koszosak,köszönnek,és semmilyen problémát nem látok.Azt állítják meg,aki nem mutat fel semmit,és tovább akar menni.Sose köszönök.
Egyszer tapasztaltam,hogy két ellenőr nem nagyon figyelt az utasokra,jó hangosan sztoriztak egy oda nem illő dolgon,és nem a munkájukat végezték.
Ez a tapasztalatom.Nem minden ellenőr bunkó.
Nem értek egyet az általánosításokkal,miszerint bizonyos foglalkozást végzők mind bunkók.Minap hallottam,hogy minden úszóoktató barom.Tapasztalataim szerint ez sem igaz.Nem egy nagyon rendes orvossal is találkoztam,és nem egyszer nem fogadtak el hálapénzt.
Hülye viszont minden szakmában akad.

Csabesz2000 2007.12.01. 15:29:44

diák bérletel való utazás fetétele az érvényes diákigazolvány ez tény, iskolalátogatási nem tudom mi a szarral kapcsolatban nem tudom mi a szabály, de ha csak az van nyilván magammal viszem, DE mindennek a hiánya nem jjogosít fel egyetlen orkot sem a verésre, útoálom ezeket a köcsögöket , a legtöbb azt hiszi hogy a kilók száma, a rang és a hatalalom egyenes arányben(esetleg exponenciálisan) növekszik. mondjuk olyan szempontból érthető az ilyen melákok alkalmazása ,hogy van olyan az utasok között is aki magát minden törvény és szabály felett állónak érzi. ha a gyerek kezdte a bunyót akkor olyan eshetőségre is fel kellett készülnie hogy ő huzza a rövidebet...de azért ezt nem hiszem

ugyuli 2007.12.01. 15:47:21

Chipes egyenkartyat/ellenorzokapukat mindenkinek es mukodo egyszeru e-megoldasokat a kedvezmenyekre es a fizetesre.

Egy biztonsagi or senkit ne verjen meg.Egyaltalan.
Fogja(k) le, terelje(k) el, allja(k) el az utjat a nemkivanatos egyennek, de miota tartozik hozza az offenziv fellepes a biztonsag megorzesehez? Ha rosszul nezek valamelyikre akkor masnap latogathatom a fogorvosomat, mehetek gipszeltetni?

Lilieth 2007.12.01. 16:07:21

chicken · homar.blog.hu/2005/04/10/vegyi_tamadas_husvetra 2007.12.01. 10:11:25

Detto. Ha éves bérlet, az már biztosan hamis, és belémkötnek. Na ennyit arról, hogy mert utazzál érvényes jeggyel vagy bérlettel, és akkor nem kerülsz ilyen szituációba... Dehogynem... Én megúsztam a verést, mert nőnemű volt a droid, aki belémkötött. És amikor tájékoztattam arról, hogy éppen ráérek megvárni vele a közeget, akivel fenyegetőzött, már nem is volt olyan fontos...

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2007.12.01. 16:53:53

Amúgy tényleg elég ha udvariasan széles vigyorral előreköszönsz. Azt tudja mi van ha beszólnak, de ha valaki kedves velük, azt nme bírják feldolgozni. Hallgatabbaknak pedig tudom ajánlani egy gázpisztoly beszerzését (hű mása az eredetinek, körülbelül 20-25 ropiért már kapsz egy cukor modellt. 35ért pedig olyat, ami sosem fog cserben hagyni, kinézetre is meggyőző. a viselési engedély illetéke hozzá vmi 1000-2000 ft.):). Ha erőszakoskodnak, és belenyomod a képébe, s úgy sorolod el a jogaidat, megértőbben fognak végighallgatni.:) Csak nehogy lelécelj, inkább hívj rendőrt, különben biztoshra veheted a belépőt az esti hírekbe.;):S

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.01. 17:13:34

Némelyik BKV-dolgozónak borzalmas modora van. Tőlem megtagadták az útbaigazítást, megjegyzést tettek.
Máskor egy buszsofőr megalázóan leordított egy idős nénit, aki hatvannál egy nappal sem volt fiatalabb. Nem tudom, ezek ilyenkor nem gondolnak a saját édesanyjukra?!

aranyhaj.blogspot.com

herda 2007.12.01. 21:41:04

Kicsit egyoldalúak a kommentek, úgyhogy megosztom veletek kb. 3 órával ezelőtti élményemet: szombat délután, 3-as villamos, tele BKV ellenőrrel. Az egyik odalép hozzám, JÓ ESTÉT KÍVÁN (ilyen a legtöbb élelmiszer üzletben sem történik az emberrel, olyan bunkók a pénztárosok), felmutatom a bérletemet, megköszöni, további JÓ UTAT KÍVÁN! Biztosan nem általános, de ilyen is van. A srácot, akit megvertek sajnálom is meg nem is. Semmilyen körülmények között nem lenne szabad megverniük az utast a biztonságiaknak, DE az utas rendelkezzen érvényes jeggyel vagy bérlettel (meg ami ahhoz kell). komp-pal pedig teljesen egyetértek: Hajrá BKV! Sok hibás döntést hoznak, DE végre van "tulajdonosa" a BKV-nak! A Metróból eltűntek a hajléktalanok, egyre kevesebb a bliccelő, a jegybevétel drasztikusan emelkedett. A BKV járatok színvonalával és az ár/érték aránnyal én sem értek egyet DE: SENKINEK NEM KÖTELEZŐ A BKV-VAL UTAZNI!!!

Fedup Sári 2007.12.01. 23:19:41

Az alábbi levelet küldtem el az imént a bkvzrt@bkv.hu címre.

homar.blog.hu/2007/11/30/arcba_fejelte_az_ellenor_meghurcolta_a_b
bkvfigyelo.blog.hu/2007/12/01/ellenorok_osszefoglalo

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Ezúton fejezem ki felháborodásomat amiatt, hogy már megint megvertek valakit az ellenőreik. Rendszeres bérletvásárlóként és adófizető polgárként elvárom önöktől, hogy a jegyek ellenőrzését XXI. századi és európai módon oldják meg anélkül, hogy bűnözők kényének-kedvének tennék ki a szolgáltatásukat igénybe vevőket.

ViKtOr 2007.12.02. 08:43:59

Ha nincs nálam a jegy/bérlet/igazolvány, nem próbálok bemenni, ha bent várnak, telefonálok, hogy jöjjenek ki, vagy veszek jegyet.
Ettől függetlenül az említett ellenőröket minimum azonnal ki kell rúgni.

jesszumpepi (törölt) 2007.12.02. 08:53:28

A hajléktalanok sajnos nem tűntek el a metróból.Tapasztalataim szerint nőtt a számuk,és egyre több a nem hajléktalan,de agyonpálinkázott láncdohányos bűzbomba.
Újpest Központban az aluljáró több hajléktalan rendszeres éjjel-nappali alvóhelye.Odavizelnek,és egymással veszekednek.

Secnir 2007.12.02. 09:11:20

Ez jó, csak most olvastam a blikk cikkét:
"Úgy tudom, ez az utas meg akarta verni az ellenőröket"
Igen, ez így szok lenni. A barátnőjéhez igyekvő cingár diák fenyegetőleg körbeveszi az ellenőrt és a két debella biztonsági őrt, majd mindhármójukat testileg megfenyegeti, hátulra csavart kézzel, fejjel a falnak nyomva.
Ez életszerű.

más:
a Blikket -nagyon szépen kérem- ne nevezzük sajtóorgánumnak. sajtónak se. Az csak egy napilap. Igen messze áll az újságírástól. Köszönöm.

más2:
Ilyen csak Pesten fordulhat elő. Szoktam utazni a ráckevei HÉV-en, s ha jön a zellenőr, kéri a jegyeket bérleteket, s mondom nincs, kérdi hol szálltam fel? Szigetszentmiklós. Pont. ott kb 12 éve nincs jegypénztár. Semmi gond, szól a kallernak, az veszi elő a lyukasztót meg a jegyeket, és fizetek. nem büntetést, nem verexik, hanem normál jegyárat.

más3:
szvsz az ilyen jellegű álomásokon, ahol a büfé, fornettisbolt, újságosbódé stb. a jegykezelő rész után van, ott nem kérhetnék a jegyeket-bérleteket (speciel az adott állomást nem ismerem). tudniillik amíg az utazást nem kezdi meg a delikvens, addig nem valósul meg a bliccelés ténye.
Az, hogy nincs jegye, az még nem azt jelenti, hogy nem léphetek be egy állomás területére.
Vagy igen?

Alf (törölt) 2007.12.02. 12:13:17

az összes bulvárújság fizetős cikkekkel van tele.

struc 2007.12.02. 13:20:51

Secnir:

a metrókon az a kiírás szerepel, hogy az utas a jegyét/bérletét a metró egész területén tartsa meg, mert ott kérhetik az ellenőrök.
a fornetti+a penészesprincess a jeggyel közlekedők előjoga. asszem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.02. 15:46:53

herda
neked elmeny, hogy koszonnek
hogy megkoszoni
hogy nem fejeltek le egybol
sot meg jo utat is kivantak
aztamurvaannyat
/bocs jesszum de ez nagyon tetszik/
tobbet nem hasznalom

jesszumpepi (törölt) 2007.12.02. 16:47:01

Nyugodtan használd,nincs rá szerzői jogom,nem én használtam először.

Secnir 2007.12.02. 20:04:28

hópihe:
szarok a metró kiírására. a rendőr sem büntethet meg a kocsmában itta vezetésért. ha beülök az autóba, akkor azonnal, de addig nem. ha csak lemegyek a metróba, de nem közlekedem, hanem pl. várok valakire, vagy elsősegélyt nyújtok valakinek vagy kaját veszek, tehát NEM veszem igénybe a BKV "szolgáltatásait" azért nem kérhet tőlem jegyet.

Csabesz2000 2007.12.02. 21:06:40

lehet hogy ott a hiba, hogy ők is szarnak rád, nem lehet tudni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.02. 21:08:17

Secnir
kerlek ne nezz hulyenek, mert tenyleg nem tudom
lent a metroban arulnak kajat?
tenyleg nem voltam otthon 10 eve, most aluljarol beszeltek, vagy metrorol vagy hogy

kaha 2007.12.02. 22:46:48

kb. 1,5 éve a kökin a szemem láttára FEJELT LE a biztonsági őr egy diákot, aki-a mocskos szemét állatja- nem figyelt reggel hétkor eléggé (jelzem még zenét is hallgatott a dög) és nem kapta elő elég gyorsan az érvényes bérlete mellé a diákját is. Mint háromgyerekes anyuka természetesen elkezdtem ordibálni, mert hát ugye ez majd így lesz az én gyerekemmel is meg ilyen gondolatok csak jöttek, csak jöttek, de a másik okostóbiás védőangyalállat két szotyimag között odaköpte, hogy nyugodtan beállhatok én is a srác után a sorba. Na ezek után nem mutattam meg a bérletemet az ellenőrnek, és sajnos nem is kérték. Remélem, ők is szégyellték magukat.
Azt nézzék meg, melyik örző-védő bullterrier céggel dolgoztat a BKV, mert ezek tanítják rosszra "szegény" ellenőröket is. Ugranak minden kis hülyeségre.

Tajparaszt 2007.12.02. 23:32:49

És ki lesz a következő, aki szemen fog köpni bűntetlenül? A kukások?

renugard 2007.12.03. 05:57:11

Tisztelt Orángutánok!
Én kérek elnézést, hogy Önökhöz hasonlították az ellenőröket!

Sam8888 2007.12.03. 10:25:05

Subculture · subculture.blog.hu/ 2007.11.30. 16:39:49

Én eddig egyszer írtam rá a számot a Bp-i bérletemre...

Sam8888 2007.12.03. 10:47:26

ertekelem · www.ertekelem.hu 2007.11.30. 19:58:37

Valaki súlyos kenőpénzeket akaszt le azért, hogy ellenőröket(biztonságiorkokat) alkalmazzon. Ez az ország így működik. A vásárónak kell egy kis kenőpénzt adni, hogy azt vegye, ami "jó".

Sam8888 2007.12.03. 11:11:50

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.01. 17:13:34

Akkor egy sztori:
A minap a 47-49villamospótlóval utaztam. Gellért térre érkezve szinte mindenki leszállt a buszról. Mivel a busz hátsó részében ültem(új csuklós merci busz) és egyik csoporttársammal beszélgettem, ezért nemnagyon foglalkoztunk az eseményekkel. Arra lettünk figyelmesek, hogy valaki veszettül ordibál elöl. Na ki volt az? BINGO! A sofőr. Valami olyasmit kajabált, hogy: nem elpofáztam, hogy szálljanak le?! Persze ezt nem nekünk mondta, hanem vmi más szerencsétlen bkv-utazónak. Majd miután leszálltunk közelebb mentünk a középső ajtóhoz (mivel ott tartott kálváriát a tisztelt bkv-robot), odaböktem neki, hogy talán bekéne mondani a hangosbemondóba, vagy valami ilyesmi. Sofőrünk nemhallotta, viszont valami öreg figura megismételte neki, aki közelebb volt hozzá, persze a sofőrnek valami olyasmi volt a válasza, hogy ne pofázzon bele... Még vitatkozott egy ideig leszállni nemakaró emberr(ekk)el, aztán idegesen továbbhajtott...
Ennyit a bkvról.

Dócziné a ládából 2007.12.03. 11:17:44

T. Szemtanú!
Remélem a jól végzett bámészkodás után, teli új élménnyel hajtottad fejed párnádra és nem álmodtál csúnya bkv orkokkal...) Beszari, bámész, banda!

Dócziné a ládából 2007.12.03. 11:21:16

Ebben az országban az ilyen szennylapokért nem hogy pénzt adnak, de még be is nyalják amiket összehazudnak...

Addel 2007.12.03. 11:44:54

Velem is többször előfordult, hogy bunkó módon beszéltek BKV ellenőrök(mondjuk engem se kell félteni), de eddig egyik se mert megütni. Legutóbb nov.1-én futottam össze egy kb. velem egy sújcsoportban lévő (kb.110+ kiló) ellenörrel aki úgy 1-2 perc szájkarate utáni fél perc szótlan farkasszem nézés(bátorsággyűjtés?) után megfordult és elment.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.12.03. 15:12:05

engem miert nem basztatnak?
mert van rendes normalis jegyem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.03. 20:04:32

brunhold
ertsd marmeg
a tortenet nem arrol szol, hogy van fasza berleted es mindenki elorekoszon
hanem ha valakinek megsincs akkor lefejelik, leutik, terrorizaljak
es az ilyen hozzaszolasokkal Te is elfogadod ezt

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2007.12.03. 20:10:26

"Subculture · subculture.blog.hu/ 2007.11.30. 16:39:43
Jah egyébként van egy kis rés a pajzson.
Elmesélem, miért:

Nekem se jött meg időben a diákigazolványom, igényeltem ideiglenest. Na most két választásod van, vagy nem írsz be számot, és bevállalod a kockázatot hogy megvágnak, vagy amint megjön az igazolványod, veszel másik bérletet, hogy stimmeljenek a számok.

én kockáztattam, és szerencsém volt, nem szóltak érte, hogy nem írtam számot a bérletre. Pedig egy ilyen bézbollsapkás engem is a falnak kenhetett volna mert épp úgy szabálytalanul utaztam"

Nekem is ugyanez a helyzet. De nem tudom ezen mit kell itt görcsölni, fogod és hónap végéig használod az ideiglenest, december 1 és 5 között (vagy mittomén következő hónapban meddig jó a bérlet) veszel következő havi bérletet, NEM töltöd ki, bemész TO-ra, leadod az ideiglenest, megkapod az újat, kitöltöd az újat

kb ennyi... nem egy agyműtét...

megamenn 2007.12.03. 20:37:33

Kicsi buzit leütötte az ősparaszt. Mi a probléma ?

herda 2007.12.04. 16:18:36

hagyma
igenis élményszába megy ha a BKV-tól valaki előre köszön az embernek (meg úgy általában Magyarországon , ha bármilyen szolgáltatást igénybe veszel...)

és nem értek egyet az erőszakkal, szerintem is ki kellene rúgni az összes biztonságit, akik csak verekedéssel tudnak érvényt szerezni az "igazuknak", DE érthető ha paranoiásak, itt a blogon is van egy CSOMÓ TAPLÓ, akinek csak azon jár az esze, hogy hogyan tudná kijátszani a szabályokat, hogyan tudna ingyen utazni.

Mégeccer:

NEM KÖTELEZŐ A BKV-VAL UTAZNI!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.05. 00:35:16

herda
az gaz ha elmenyszamba megy....

persze hogy nem kotelezo, es persze, hogy a z a normalis ha valaki igenybevesz valami szogaltatast, akkor fizet
ha nem, akkor sem fejeljluk le, gondolom
es a szolgaltato attol szolgaltato, hogy a penzedert szolgaltat
nem terrorizal
ez hogy nem kotelezo ez nekem nem jon be
sok minden nem kotelezo, sot semmi manapsag
attol, hogy nem otelezo, de hat szukseges, metrora szallni attol meg elvarhatjuk az udvariassagot, a pontossagot tisztasgot
ak meg "lod" annak is mas modja van
de ha nektek igy jo, akkor egy szot se szoltam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.05. 00:40:07

aki meg "log" annak is mas lenne az elintezese
szerintem
itt egy ellenor lefejelne muanyaglakat rarohadna
a rendor az lelohet , az mas
ha szol elore es nem tljesitem amit ker

ellenor es senki mas hozzam nem nyulhat
sot hozzam sem erhet
mondjuk en nem hasznalok tomegkozlekedest, es pl nem tudom hogy van new yorkban,
azt tudom, hogy van floridaban, carolinaban es kentuckyban

A kaszás 2008.03.20. 16:22:47

Megérdemelted olcsón megúsztad nagyon olcsón jobban szét kellett volna hogy üssenek volt diák matricád?na ugye majd akkor háborogj addig gyalogolj

lilit 2009.10.19. 23:08:06

Na akkor most elmondom h mit nem szabad csinálniuk ezeknek az új kis senkiházi őröknek.Csak azért szólok ehhez hozzá mert ezt már nagyon soknak tartom.Nem kell egyből elítélni engem,de én is dolgoztam BKV őrként.Elmondanám h miből áll a feladat:jegyet,bérletet kérni.Ha valami baj van akkor segíteni,esetleg megoldani de semmi képen sem az h inzultálni az utazókat.Amúgy meg az őr csak akkor nyúlhat hozzád ha levette a karszalagot mert csak AKKOR őr.Addig jegy ellenőr és addig nem nyúlhat senkihez.Meg alapjáraton egy vagyonőr csak akkor használhat "erőszakot"ha őt is megtámadják és csak a támadással azonosan lehet visszavágni.Magyarul ha ököllel jönnek ököllel kell válaszolni stb....Ezt verik bele mindenkibe akinek megvan az a szaros vagyonőrije.Ez az esett akkor történhetett mikor mi (a normálisabbja)eljöttünk a BKV tól.Hallottuk utólag h minden jött mentet felvettek ellenőrnek,és h a kis senkik(azok akik friss igazolvánnyal akarják megmutatni h milyen gizdák)mindenkivel erőszakosan bánnak.Mi érdekes módon soha nem kerültünk efféle helyzetekbe,velünk indult el ez az egész ellenőrös történet mikor bevezették.Akkor még idősebb vezetők is voltak akik kikötötték h semmi erőszak,mert nincs rá szükség.De mikor mi eljöttünk(kb 40 en)le lett cserélve a vezetőség is így kis taknyok kerültek az élre.Kis kopaszok akik azt hiszik h most övék a világ.Ilyenkor szégyellem h egyszer ott dolgoztam de akkor más volt a színvonal.Ezek az emberek járatják le a tisztességes őröket pedig higgyétek el h nem minden vagyonőr ilyen IDIÓTA mint ezek.
süti beállítások módosítása