Tékozló Homár

Meghiúsult tranzakció után is fizettet az Erste

2007.07.12. 16:53 | jackyll | komment
A Homár nem tudná megmondani, mennyire általános jelenség, de azért elég fura, hogy az Erste bank akkor is felszámol tranzakciós költséget, ha pl. fedezethiány miatt nem sikerül a pénzfelvétel, ahogy M.E. tapasztalta:
Apró, de annál bosszantóbb költség felszámolása miatt írok. Az ERSTE bankos kártyámmal pénzt szerettem volna felvenni, de a számlán kevesebb pénz volt, mint amennyit én akartam. Így aztán nem vettem fel semennyit! A bank viszont "fedezetlen" címszó alatt 50 forinttal terhelte meg a számlámat. Személyes felvilágosítást kértem, és közölték, hogy igenis jogos a költség felszámítása, mert a hirdetményben szerepel, hogy a meghiúsult tranzakcióért fizetni kell.Jelen esetben csak ötven forintot, mert saját automatát használtam. Az igaz, hogy az igényelt összegre nem volt fedezet, de a tranzakció nem jött létre, tehát a semmiért fizettem. Érdeklődtem, hogy elrontott PIN esetén - amikor szintén nem jön létre a tranzakció - is fizetni kell-e, azt válaszolták, hogy természetesen nem.... Egy családtagom szerint éppen ideje bankot váltani, mert én még ilyennel nem találkoztam, hogy a semmiért fizessek.
Üdvözlettel: M.E.

A legundorítóbb backdoor üzenet ever - UV lámpás orrváladék-kommandó

2007.07.12. 14:11 | jackyll | komment

A Homár hirtelen szóhoz sem jut a meghatottságtól, ilyen gyöngyszemet álmában sem remélt soha backdoor-kommunikációilag, mint amit lizard talált:

Ezt a bájos feliratot a gödöllői Actaris férfi mellékhelyiségében találtam. Szerintem nagyon vicces. A vezetők mennyi értékes órát áldozhattak a megfogalmazásra! Vajon elkapták a fikakenegető wc-banditát?

Turista- és utasverő ellenőrök

2007.07.12. 13:31 | jackyll | komment

Reformok ide-oda, kommunikáció dettó, még mindig előfordul, hogy az ellenőrök ordibálnak a külföldiekkel, illetve amikor az ezen kibukó honfitársaink megpróbálnak tolmácsolként segíteni, az ő fejükről is leordítják a poratkákat, illetve levélírónk, Gergő esetében őt gyomron is ütötték. A legviccesebb, hogy a BKV szélsebesen kivizsgálta az ügyet és visszahívta, hogy ha nem avatkozik közbe, nem lett volna semmi baj:

Mindenféle dolog megeshet a BKV-szolgáltató(!) vállalat területén az emberrel, de azt hiszem ami tegnap este történt az több mint brutális és szomorú. Mindenki vonnja le a tanulságot maga. Én a magam részéről feljelentést fogok tenni. Tegnap este (2007.07.11) 23h-kor hazafelé mentem a Kossuth téri filmvetítésről (Trisztán és Izolda - akit érdekel) a Deák téren akartam felszállni az Újpest-Kőbánya metróra. Mikor leértem az ún. peronra, éppen beleütköztem 3 fiatal (16-18 éves körüli) külföldibe akik éppen -angolul- magyarázták, hogy nem nagyon értik amit az ellenőr ural mondanak nekik hunglish -ül, és különben is mi a baj? Nagyon úgy tűnt hogy nem tudnak érvényesbérletevagyjegyet felmutatni és ezzel úgy felbőszítették az ellenőr urakat, hogy rögtön körbeállták őket és nagyon hangosan ordítozni kezdtek, hogy "akkor I call Police now, I call Police now or 5000 Forint".
Olvasson tovább!

Re: önbíráskodás a GRobyban

2007.07.11. 17:30 | jackyll | komment

A GRoby ügyvezetője alant válaszol az egyik üzletükben pénzvisszaadási konfliktusba keveredett vásárlójuknak. Feljelenteni nem fogják, pedig állítóalg a kamerán jobban látszik, amit ő csinált, mint amit a kasszás srác:

Sajnálattal olvastam az oldalukon megjelent pg121 nevü felhasználójuk "önbíráskodás a GRoby-ban" címü írását. Mivel sajnos nem sikerült regisztrálnom, (nem kaptam visszaigazolást a regisztrációról) ezért szeretnék Önökön keresztül reagálni az olvasottakhoz.

Olvasson tovább!

Hétvégén lecsap a MÁV-retekkommandó

2007.07.11. 16:37 | jackyll | komment

Miközben a Homár az ügyfélszolgálattal telefonálgatott, kedvenc tömegközlekedésblogunk, a Megint Állunk Vazze le is zsírozta hétvégére a retekkommandót. Immáron tehát a MÁV áldásával láthatnak neki egy négykocsis mocsokvonat kitakarításához:

Aki jönne az kérem jelezze péntek délig a megintallunkvazze@gmail.com címen, hogy leadhassam a fix létszámot, mert az alapján tudják biztosítani az eszközöket. Gyülekező: Keleti főbejárat; 2007. július 14. szombat; délelőtt 10:00 Játszós ruhát mindenki hozzon magával.

Talán végre kiderül, mitől olyan nehéz ezeket a vagonokat takarítani, hogy mindig legalább 15-20 évnyi dzsuva marad rajtuk.

Tejszínhab-gate Tihanyban

2007.07.11. 16:16 | jackyll | komment

Egy igazi nyári kötöttpólós botványt leplezett le Mitilla, akit Tihanyban külföldi vendégével aláztak le egy 1. osztályú árfekvésű kávézóban:

Kedves finn vendégünket levittük a minap a Balatonra, mit neki a Balti tenger, lássa a magyart is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy a „remek“ helyi vendéglátással egy meglehetősen jóhírű cukrászdában fog a maga leplezetlen valójában megismerkedni. Tihanyban tikkadtan a Rege Kávézóba tértünk be egy kávéra és fagyira. Miután megtaláltuk a megfelelő – és egyébként lenyűgöző - kilátást nyújtó asztalunkat, egy ifjú hölgy lépett hozzánk, felvenni a rendelésünket. Már az én csokishake-emre és ásványvizemre is kétszer visszakérdezett, aztán teljesen megzavarodott, amikor a férjem tejszínhab nélkül kérte a fagyikelyhét, de az igaz baj akkor következett be, amikor a finn vendég tudni szerette volna, hogy az „a cup of coffee“ elnevezés vajh‘ a hosszúkávét jelenti-e. Lányka közölte, hogy ő még csak 1 napja van itt, nem ismeri a menüt (!), nézzük meg esetleg a magyar szövegben, hogy mi is ez.
Olvasson tovább!

Amikor a Homárt akasztják

2007.07.11. 15:31 | jackyll | komment

Nem puszult egy a Homár végleg, csak egy apró teknikai málőr következtében lepottyant a világhálóról budai birtokán. Végső elkeseredésében hibabejelentés után eltámolygott az offline postaládáig, mindegy mi, csak levél legyen alapon, és ott találta a fenti értesítést. A következő telefon után az ügyfélszolgálat elárulta, hogy bár tényleg volt a címen korábban egy ilyen cég, az internet kikapcsolásának semmi köze nincs a kikapcsolási értesítéshez, hiszen ők egy másik modemet használtak. Pedig már reménykedtünk, hogy nem kell megvárni a holnap délelőtt érkező kollégákat, akik majd jól megszerelik az internetet.

Kreatív parkolás háztáji jelzéssel

2007.07.10. 15:22 | jackyll | komment
Minthogy Olvasóink imádják az ötletes parkolási megoldásokat, Marci egy korábban nem dokumentált megoldást vázol a legminimálisabb kézügyességgel rendelkező barkácsorientált lakosoknak:
Hogyan parkoljunk okosba a körúton?! Mielőtt szabálytalanul megállunk a gíroszos előtt, dobjuk ki a szélvédőre a POLGÁRŐRSÉG feliratú műanyag villogót.  Ügyeljünk a látszatra, ha loptuk vagy más módon szereztük a villogót, az előbbi tevékenységekből adódó esetleges sérüléseket iratkifestővel és betűszín azonos kék filctollal pótoljuk. A siker nem marad el!
Olvasson tovább!

A Citibank és a 2x terhelt hitelkártya

2007.07.10. 13:09 | jackyll | komment
Mielőtt kitörne a pánik, hogy ma még nem volt naiv ügyfél, gyorsan beposztolunk egy kövér citibankos sztorit. László hitelkártyáját negyedéven belül 2x terhelték meg egyszeri 500 eurós vásárlása miatt, majd miután kiterrorizálták belőle másodszor is az összeget, addig húzták az időt, amíg arra hivatkozhattak, hogy már nem tudják kivizsgálni a több mint egy éve történt vásárlást:
Szeretnék bemutatni egy ügyet és szeretném a segítségeteket kérni a karvalytőke karmai ellen. Elöljáróban közlöm, hogy levelem cc-zve elküldtem néhány Citibankosnak, illetve hasonló tartalmú leveleket küldtem a PSZÁF-nek, a TV ügyvédjének, az Index.hu-nak és a Banki Hitel Károsultjainak Szövetségének. És még nem végeztem. Az ügy a Citibanknál 2006031400910 hivatkozási számú reklamációmmal kapcsolatos. 1999 óta vagyok CitiBank ügyfél, kb. 2001 óta van Citibank hitelkártyám. (magam sem tudom miért)
Olvasson tovább!

Hülyeszöveg-megapack: Vodát hirdet a T-csoport, feláraz a CBA és Lady Karnevált Lady Toilet követi

2007.07.10. 12:08 | jackyll | komment
Jobb az ilyeneken egyben túllenni, úgyhogy most ömlesztve lesz itt hülye hirdetés, hülye címke, hülye blokk és hülye fordítás. Bemelegítésnek egy vízszintes fotó, mert az jobban néz ki, mint a függőlegesek:

No comment, ezek szerint a CBA-ban nem leárazás, hanem felárazás van :-) eHOG
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása