Tékozló Homár

Önbíráskodás a GRobyban

2007.07.09. 16:45 | jackyll | 93 komment
A Homár péntek éjjel kapta ezt a sztorit P. Gábortól, aki még az izgalom hevében jegyezte le rosszul visszaadott húszezresének történetét, azért ilyen darabos. A lényeg, hogy a biztonsági felvételek megtekintése és a kassza átszámolása után sem ismerték el 10ezer forintos kárát, amit ő morális válságba süppedve négy üveg tömény ellopásával igyekezett kompenzálni. Igazi egyszerreordibálós- sörösrekeszdobálós börleszk:
Helyszín: Móricz Zsigmond körtér G-Roby üzlet
Időpont:2007.07.06. kb. 20:40

Bementem vásárolni „élő” citromot, sajnos nem tartanak így beértem 2 energiaitallal meg citromlével. A baloldali pénztárhoz érkezve, láttam a pénztáros egy „jólszituált” srác, de ez nem is lényeges. Köszönés után mondom: Kérek még egy doboz Davidoffot meg egy gyufát. Beüti becsületesen a gépbe, és közli ezeregyszázhúsz forint. Csak 1db 20.000.-Ft-os címletű bankjegy volt nálam. No apró. Mondom neki csak ilyen van. Odaadom. Lerakja a kassza tetejére az aprópénzek fölé. Mondja Pénztáros: Nincs biztos nyolcvan forintod? – elterelő hadművelet. Megnézem még egyszer rutintalanul :), mutatom neki, hogy nincs. Visszakapok. csak keveset … pont tízezerből adott vissza. Nini átakarnak verni 1 tízessel.


Épp szólnék -mielőtt berakja a többihez-, hogy kévés … na lekéstem … kezd gáz lenni. A címletek szép sorban voltak alul a húszasok, hát legalulra rakta, láttam. Szólok: Figyi ez így nem túl jó mert én Húszezrest adtam. Erre Ő csodálkozva: Biztos? – tisztára, mint a halivudban. Közben megy fel a pumpa. Pénztáros: Elmegyek meg kell nézni a kamerát. Fáradt vagyok sajnos nem emlékszem. Elmegy. Visszajön. Megérkezik egy másik kollega: izmosabb 30 körüli srác – a kamerás ember. Kamerás el, kamerás vissza. Kamerás mondja pénztárosnak: Láttam alulra tetted be.– Én tudtam, láttam. Na nyertem elismerték, felemeltem a hangom, hőbörögtem stb…

Megjelenik egy kedves néni. "biztos ő az üzletvezető" – gondolom aggódva a pénzem után. Néni mondja: Ne üljek a pultra! Na itt elszakadt a cérna. Én hőbörögve: - Miért ne üljek, adjátok vissza a pénzem és lépek. Néni visszavág. Néni mondja: Márpedig le kell számolni a kasszát. Balhé! Veszekedés! Panaszkönyvkérés! Lenyugszom. Én: Nem képzelitek, hogy megvárom. Kérem a pénzem és lépek. Megvártam. Elkezdik leszámolni előttem a kasszát. Majd elviszik a kasszát … Elviszik a pénzemet. Én: De ha elviszitek honnan tudom … Jólszituáltak: nincs válasz. Hát képzelték és tették, én meg vártam, közbe a panaszkönyvbe befirkáltam a nevemet meg néhány sort, de meguntam, otthagytam. 

Ülök a pulton, hívom a 112-t hátha… Tessék Rendőrség… Elmesélem. Közli a Rendőrség hogy ez nem hatásköre, ez márpedig fogyasztóvédelem. Mondom, de hát megloptak. Ez nem rendőrségi hatáskör – mosolygok magamban, lerakom. Megjönnek közlik, márpedig stimmel a kassza – Ez már sok…kinek? … Kilátta? Hőbörgök, elmennek. Visszajön pénztáros és kivesz még rolnizott aprót, sokat ,kb. 10.000.- Ft-ot. „Úriam, de hát az előbb már stimmelt ”- gondoltam.

Nyugodt vagyok, bemegyünk megnézni együtt a felvételt. Döbbenet látszik minden jó minőségű kb.: 320*200 látószög teljes kassza (pénz 20 pixel), ja és kamera képe úgy be van égve, hogy azt se lehet észre venni, hogy 200Ft-os vagy 5000Ft-os, vagy egy pénz méretű papírfecni. Én: de hát ez nem ér semmit nem látszik semmi. Izmos fiú: hát sajnos ez ilyen – gondolom úristen minek ide kamera. Mondom nekik: na vagy visszaadjátok, vagy kimegyek, levásárolom. Izmos fiú mondja: Na azt nem. Pénztáros közbeszól. Én pénztárosnak: Téged nem kérdeztelek (higgadtan, épp spanoltam a kamerással), nem veled beszélgetek – pénztáros nem beszél tovább. Én: Köszi, sziasztok. - kimegyek a stúdióból, sétálok fel alá az üzletben.

… zárás után vagyunk felmosnak… Felmosó néni leugat, mert ép a munkáját teszem tönkre a sétámmal …Kb. 40 perc eltelt mióta bementem a Szerelemnek venni 2 db citromot. Ránézek a polcra … 0,7l-es szeszes italok  …  címke tetején  2499.-Ft… márpedig nem hagyom itt a 10.000.-Ft-ot… Gyors fejszámolás… célpont 4 db … úristen lesüllyedtem… leborítom kb. 3db sikerült… lenézek nem törtek el … leborítok még… törtek … elindulok kifele. izmos fiú segít … huh kiértem megúsztam pofon nélkül… pénztáros néni, aki eddig kedves volt, mondja: hülye paraszt!... repül a sörös rekesz… elhajolok… Megúsztam.

Elindulok haza, nyugtázom hogy vettem 10.000.-Ft-ért üvegcserepet, és még le is süllyedtem. Most akkor nyertem vagy vesztettem?  Remélem, feljelentenek.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krtek2 2007.07.09. 16:49:35

Ez igazi magyarisztáni megoldás volt, mindenki részéről! Gratulálok!

bidh4m 2007.07.09. 16:57:13

Gratula!
Csak így tovább a konstruktív problémamegoldás útján. Minkét félnek szól.

grolko 2007.07.09. 17:04:06

még, jó...
mit csináljon szerencsétlen, ha 3 köcsög tahó pofátlanul meglopja, Ő meg tehetetlen? ha így legalább nekik kell kifizetni a kárt nem marad náluk a 10es. én még 4et borítottam volna!
:-S tudom bunkó vagyok.

grolko 2007.07.09. 17:05:23

ja, és a qrvaannyukat!

Marvin (törölt) 2007.07.09. 17:11:22

Nagyon okosan megoldottad a problémád! Elbeszélői stílusodból nem csodálkozom, hogy nem vették komolyan egyetlen szavadat sem.

xombat.com 2007.07.09. 17:40:02

ez azert sz*r mert abszolute tehetetlen es kiszolgaltatott vagy
es most mar bunos is

janosski 2007.07.09. 17:50:57

... olvasomde felét se értem... közben gondolom ezt: ezegyfaszlehet... Mondom a kollégámnak:Nézd már mit ír ez az okos. kollégám válaszol. Kollégám mondja: tényleg... akkor ezt most nem értem?

VIC20 2007.07.09. 18:04:27

Istenem, de jó, hegy Budapesten lakom, a vadak közt, hanem egy civilizált magyar városban!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.09. 18:05:32

Kár hogy nem láttam... P. Gábor, légyszi szólj, ha legközelebb GRobyba mész! :D

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 18:12:45

Na, akkor okosfiú, a szitu a következő: Neked nincs bizonyítékod, hogy átvertek, nekik viszont van, hogy kb. 10e hufnyi kárt okoztál nekik. Rgo, ha feljelentenek, akkor azt a lerongált tizest még ki is fizetheted.

Szerintem azzal, hogy a sztorit itt közzétetted, több kárt okoztál nekik, mint azzal a töményvagdosással. Alig hiszem, hogy ha valaki ezt olvasta, akkor ott fog a későbbiekben vásárolni.

Ja, a nagy spanolás közben azért meghallgathattad volna, hogy mit akar a pénztáros, hátha vmi konstruktív javaslata volt. (Pont azt ugatod le, aki kedves volt??? Izmos fiúkat a szomszédodba!)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 18:26:19

nemjo. elolvastam megegyszer. Az elejen fiu a penztaros, a vegen meg no. Most akkor hogy van ez?

Helló Leó! 2007.07.09. 18:36:37

Nem azt kell mondani, hogy: csak ilyen van.
Hanem: húszezresem van, csak ilyet tudok adni.
A húszezrest jó hangosan!

(Tudom: könnyű utólag okoskodni...)

Jack__Bauer 2007.07.09. 18:42:51

Tényleg elég nehezen lehet kisilabizálni a lényeget, de azt azért nem vágom, hogy a tömények összetörése hogyan lett "ellopás".
A pénztáros fiú-néni misztérium föloldása valószinüleg úgy lehetséges, hogy több pénztáros is van... sőtesetleg az elején felbukkanó néniről derült ki időközben, hogy szintén pénztáros.

alfredo 2007.07.09. 18:43:59

Vérszegény éjszakai dúvad: Lehet, h azért lett nő a végén a pénztáros, mert a bolt neve GayRoby?

Sadist 2007.07.09. 19:26:16

Tudom utólag könnyű okosnak lenni, de én megkértem volna, hogy mutassa meg melyik tízezressel fizettem. Elkértem volna, hogy megnézzem biztos az enyém-e (lényeg, hogy önként odaadja, ne a kasszából vagy a kezéből tépd ki), és szépen eltettem volna. Utána aztán pattoghatott volna, nem tudott volna semmit se tenni.

pg121 2007.07.09. 19:30:37

Kedvesek !

Én voltam. Jöhetnek a nyilak!
Nem akartam lopni, nem a műfajom, és üvegeket se akartam törni sokáig, ilyet se szoktam.
Eszem ágában nem volt a piákat kivinni mert nincs rá szükségem.Nekem a pénzemre volt szükségem.
A lényeg hogy kicsit dühösen írtam, mert dühös voltam :)
Volt pénztáros néni is :)
Futottam pár kört az eset óta.
Ha ilyen helyzetbe kerülsz,nem tehetsz semmit, nem rendőrségi hatáskör,ezt azóta kidrítettem ,kivéve ha csalásról beszélünk.
Egy rosszul visszaadás nem csalás.
A fogyasztóvédelem nem tesz semmit bizonyíték hiányában.
Szóval ha az arcodba mondja, hogy te nem adtál pénz ,akkor te nem adtál pénzt.kb. velem is ez volt ezért lettem dühös

Ne tegyetek ilyet mert nem lett jobb :)

És a sok intelligensnek üzenem ,általában magam is annak tartom, csinálja végig.Biztos menni fog mosolyogva.

Üdv P. Gabor

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.09. 19:33:25

"Kamerás mondja pénztárosnak: Láttam alulra tetted be."
Ha ez így elhangzott akkor mi a lőcsér' nem adták vissza? Te írtad, hogy elismerték!
Ha elismerik és még utána sem adják vissza az egész kurva kócerájt szécsaptam volna a cigó pénztárossal.

pg121 2007.07.09. 19:46:40

Ez így volt.
De akkor jött üzletvezető ,és elrendelte a kassza zárást :)
Sokáig lovagoltam ezen a mondatom én is a vitában.

De most öszintén mi a garancia arra ,hogy nem volt 10.000Ft hiány a kasszában mikor odaléptem. Éljenek az összeesküvés elméletek!

feketefityma (törölt) 2007.07.09. 20:01:20

Nem kellett volna törni meg zúzni, nem illendő ez magyar állampolgárokhoz.

Máskor írd le egy papírra hogy "Ez igazán nem volt szép dolog!", rakj bele egy féltéglát - szigorúan nehezék gyanánt, el ne fújja a szél, tudod - és dobd be a az ablakon. Kirakat is jó.

Kommunikáljunk európai módra!

ducas 2007.07.09. 20:40:38

A kurva annyát annak aki ezt a sok hülye egyforma pénzt engedélyezte...
Már megen mi baszunk rá mindíg...

kopaszfeketemercis 2007.07.09. 21:08:43

Én felgyujtottam volna az egész kibaszott kocérájt!

zako1 2007.07.09. 21:38:55

Ember, már régen kitalálták a bankkártyát, miért kell ilyen nagy címletekkel rohangálni? Én ahol csak lehet, bankkártyával fizetek, egyébként meg max. pár ezres, ötszázas, kétszázas van nálam. Pesten valószínűleg még ennyi kp-t sem hordanék magamnál...

Sárosi Miskolcról 2007.07.09. 21:59:34


Na, ha ez így vót, akkor G.Róbert nem fogja ennyiben hagyni a dolgot.
Szerintem.

estvanka 2007.07.09. 22:27:19

Asszem holnap elsétálok grobiba......
Aszontad kreol pénztáros? bakancsban megyek...

babsz 2007.07.09. 22:29:19

Na pedig épp tegnap találtam ki, hogy kipróbálom Grobyékat. Asszem tán mégse.

luxusmoszkvicsslusszkulcs 2007.07.09. 22:31:34

Tanulság: G. Robi bá'-nál kell beváltani a friss, ropogós, hamis húszezreseket.

qorilla 2007.07.09. 22:46:20

Ha a panaszkönyvbe már beírtad az adataidat, akkor nem lesz nehéz megtalálni téged... Törés-zúzás bizonyítható, amit ő csinált az meg nem.
Ilyenkor egyébként ez a legtöbb, amit tenni lehet... Beküldeni ide, aztán aki elolvassa, az majd inkább átmegy szembe a sparba vásárolni...
Mondjuk ez nem túl sok ember, de mégis valami.
Rá kéne küldeni pár szép szál legényt az ilyen pénztárosra, aztán máskor jobban meggondolná.

hatos 2007.07.09. 22:54:00

pg121:

Kaptál panaszkönyvet? Beírtad az adataidat?

köpcöspapa 2007.07.09. 23:10:29

panaszkönyv, ugyan már... Volt itt a homáron bárkinek, bármikor, egyetlen pirinyó sztorija, amit megoldott az a kiba. panaszkönyv..?

részemről borogatás

grolko 2007.07.09. 23:42:25

Vérszegény éjszakai dúvad · hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 18:12:45

Nem értem ezeket a hozzászólásokat! miért kell főhősünket basztatni azét mert NEKI nincs bizonyítéka! Ha egy nagydarab kopasz állat megerőszakolja a barátnődet, amit te láttál, csak, (tegyük fel, nem tehettél semmit) nem tudod bizonyítani, ő viszont cimborái által igazolja h, akkor itt meg itt volt,akkor az OK???

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 23:58:09

Grolko! Nem, nem oké, hanem abszolút nem jogi szaknyelven kifejezve: ordenáré szop@s. És én hiába fogok hazó szájjal őrjöngeni a feltételezett esetben, a bíróság nem fogja elítélni a kopaszokat, sőt a rendőrök sem fogják letartóztatni őket. Hja, igazságszolgáltatás...
De jelen esetben a szándékosan téves visszaadást nem lehet bizonyítani (a pénzdarab a monitoron felismerhetetlen volt, ld. levél), addig a szándékos rongálást lehet. Mert egy embert inkább fel lehet ismerni, mint egy pénzdarabot.

Azaz, ha én dühömben kést vágok a kopaszoka később, akkor engem bizony le fognak tartóztatni, és el fognak ítélni, feltéve, ha nem figyelek arra, hogy szúrásoknak ugyanúgy ne legyen tanúja, mint az erőszaknak.
Mondjuk én ebben amatőr vagyok, tehát engem mindenképp elkapnának... Ez van... Mint említettem fentebb: szop@s.

xombat.com 2007.07.09. 23:59:50

panaszkönyv, ugyan már... Volt itt a homáron bárkinek, bármikor, egyetlen pirinyó sztorija, amit megoldott az a kiba. panaszkönyv..?

nekem egyszer kicsereltek az anyaghibas rolleremet
1. visszamentem, kirohogott a hp boltvezeto
2. beirtam panaszkonyvbe
3. elmentem fogy.vedokhoz
4. fogy.vedo irt levelet boltnak
5. bolt irt levelet nekem hogy vigyem mar be a rollert mert szeretnek visszaadni a penzt
de ez mar nagyonregen volt

Sárosi Miskolcról 2007.07.10. 00:07:09

Nem is értem az egészet.
Ha engem egy pénztáros le akarna húzni tízezer forinttal, és még hülyének is nézne, akkor nem kamerát nézegetnénk meg üzletvezetővel vitáznánk, hanem a mutatóújjammal belenyúlnék a pénztáros egyik szemébe egy hirtelen mozdulattal, és óvatosan tolnám addíg,ameddig szépen vissza nem adná a pénzemet.
Utána mehetne feljelenteni, ombucmannhoz, orvoshoz, meg ahová akar. Beljebb vagyok tíz ronggyal és lúzernek sem néztek.
Ilyen világot élünk, ez van.
Lehúznak minket a boltban, a benzinkútnál, átvernek a szolgáltatócégek, lehúznak a bankok, mindenki lop és harácsol, korruptak a vezetőink, korruptak a rendőreink, az szedi a védelmi pénzt akinek a köz védelme lenne a dolga, kezd kialakulni egy pánamerikai rendszerű államforma.
Ez ellen nem panaszkönyvvel és nem feljelentgetésekkel kell harcolni, ez már nem segít.
De megérdemeljük, hölgyeim és uraim, mert hagytuk hogy így legyen.


Sanyi 2007.07.10. 00:13:37

Szerintem van megoldas, harom-negy gyuros rovidhaju cimbit osszeszedni es penztarosunkat megvarni az uzlet elott es baratilag hazakiserni. Kozben meg lehet kerdezni, hogy a memoriaja javult-e az eset ota.

Oszinten, a teglas megoldas is szimpatikus, de azzal a tulajdonosnak lesz rosszabb (es valoszinuleg a vegen valami biztositonak) es itt a cel szerintem
a) visszaszerezni a zsetit
b) nem jogot hanem igazsagot szolgaltatni

Nekem a b) tunik fontosabbnak. Oszinten, a kezlevagas IV. Bela koraban nem volt egy rossz dolog.

grolko 2007.07.10. 01:02:04

Sanyi 2007.07.10. 00:13:37
Szerintem van megoldas, harom-negy gyuros rovidhaju cimbit osszeszedni es penztarosunkat megvarni az uzlet elott es baratilag hazakiserni. Kozben meg lehet kerdezni, hogy a memoriaja javult-e az eset ota.


:-DD Zsír! megoldás!? sajna nem! de jó érzéssel töltené el a kiszolgáltatott fogyasztót!

b): ezt kellene XXI. századosítani! = kézlevágás(továbbra is)! Bár akkor sok mozgássérült miniszterünk lenne...

és akkor mi lenne velünk???

bela_028 2007.07.10. 07:05:01

Na most hány pénztáros kapott ötletet? és hány "vásárló" ?

Addig nem szabadna eltenni a pénzt, amíg a visszajárót el nem fogadja a vásárló, ez alap lenne... persze onnan kezdve, hogy valaki át akarja a másikat B@szni, nehéz...
A borogatás nem jó megoldás szerintem se, a panaszkönyv vagy egyéb hivatalos út semmit sem ér bizonyíték nélkül, az itteni hitelrontás bizonyíték nélkül megint necces lehet, arról nem is beszélve, hogy itt nem intézményesített lenyúlás volt hanem a pénztáros egyéni akciója, amire mondjuk tahósággal még páran rásegítettek ami nem feltétlen rosszindulat, mert simán el lehet a szitut fordítva is képzelni, 10-essel fizet vki és veri a balhét, hogy 20-as volt....

Aaronka 2007.07.10. 07:30:54

Aki pénzzel dolgozik annak alapszabály:
addig nem rakom el a bankót, amíg a polgár nem számolta meg a visszajárót.
Sanyi ötlete vicces. Jót mosolyogtam.

tehenke 2007.07.10. 08:48:44

Kártyával fizetni jó.

shadowboxer 2007.07.10. 08:58:00

Hát, gyanítom, ezt is csak nálunk merik megcsinálni. Mindenesetre érdekes, hogy mennyire korrupt a Groby adott üzletének csapata, ha mindenki szerint 'stimmelt' az a kassza..pfúj!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.10. 08:58:42

kártyával tényleg jó fizetni, csak nem lehet mindenhol :(

bár utáltam amikor egyszer előttem egy család vásárolt, 3 nő nagyi, nő, gyerek (kb 60 - 40 - 20 évesek) 2 kocsi cucc, és ezt 4× kártyázták le (első kocsi fele - fizetés, első kocsi másodikfele - fizetés...). a ponén hogy mind a 4× a 40-es nő fizetett ugyanazzal a bankkártyával...
az ilyenek miatt van az, ha én fizetek akkor mögöttem kettővel meg hallom hogy óbazdmeg kártyával fizet, feltartja a sort...

szóval az is baj ha kártyával fizetek (a többi vásárló szid, hogy feltartom a sort), ha kp-vel fizetek átbasz a pénztáros.
(kártyával nem tud átverni, mert ha az SMS nem úgy jön akkor balhé lenne...)

mutáns csiga 2007.07.10. 09:13:29

Én úgy tudom, hogy a boltoknak van egy bizonyos töréskára, így az általad összetört piával nem a dolgozóknak okoztál veszteséget, hanem a bolt kállóját gyarapítottad.
A kisebségi pénztáros meg beljebb van
10 rugóval.Esetleg a cég központjába lenne érdemes küldeni egy panaszlevelet
ajánlottan.

janikahhh (törölt) 2007.07.10. 09:23:13

Ezért nincs soha nálam 5ezernél több kp-ben, lehet ám kártyával is fizetni majdnem mindenhol. Ahol meg nem, ott nem vásárolok. Ennyi.

Majmász Gedeon 2007.07.10. 09:34:47

Nekem 2 éve egy Zágráb melletti benzinkútnál adtak vissza rosszul, 100 kunával át akart verni a kecseg kutas. Szerencsére kifele menet észrevettem, visszamentem, szóltam, és visszaadta. Pedig megtehette volna, hogy tagad, úgyse értettem volna semmit, ha horvátul pofázik nekem...

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2007.07.10. 09:50:27

Jó lenne a cigányozást kifelejteni a sztoriból, hülye magyarok, ha már a rettentő intelligens index-moderátorok nem tudnak olvasni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.10. 09:54:24

Pár éve próbáltam kártyával fizetni egy vidéki városban szombat reggel, mert elfelejtettem kp-t vinni magammal. Olyan verbális gyalázásban volt részem, hogy azóta sem járok Coop boltba. Ráadásul a pénztáros nénihez csatlakozott a mögöttem álló (valszeg) törzsvásárló (jól láthatóan ismerték egymást), és ketten együtt tették a megjegyzéseiket.
Remélem azóta már kizsebelték mindkettőjüket.

köpcöspapa 2007.07.10. 10:48:04

Hát, a minap a váci-úti OMV-kútnál a két előtem álló gyereket húzta le a kutas egy ezressel.
A srác észrevette, visszament reklamálni, és a "jaj, hogyan is nem vetem észre" szöveg után visszakapta a pénzét.

Majd amikor srácok mennek kifele, a kutas nagy kézjelezéssel meg grimaszolással mutogatja a másik kutasnak, hogy ez nem jött össze..Mindezt az orrom előtt.

pofám leszakad.

(nem cigány volt egyik se, csak azért írom)

köpcöspapa 2007.07.10. 10:55:44

("vettem" két T, amúgy meg Mol volt, nem OMV, bocsesz)

grolko 2007.07.10. 11:11:42

mityu 2007.07.10. 09:50:27

faszomat már...

kicsit átestetek a ló túloldalára!

nehogymár ne lehessen kimondani, ha cigány volt a kurvaéletbe!

nna

Andie 2007.07.10. 11:23:15

Egy másik cikknél már kifejtettem grobival kapcsolatos álláspontomat.
Röviden: fütyülős barackot akartam venni ugyanebben a móricz körtéri boltjukban, 3ezer ft értékben, amit jó távol a vevőktől, a húsos pult fölött tartottak elzárva a többi, 500 ftnál nagyobb értékü itallal. Már ezen is csodálkoztam, de leginkább azon lepődtem meg, mikor az italt kérvén tájékoztattak, hogy majd előreküldik a pénztárhoz, és fizetés után átvehetem. Igen, jól értem, nem foghatom kézbe a méregdrága, 3ezer ftos italt, amig ki nem fizetem. Ezt még akkor sem tudom elfogadni, ha történetesen egy szakadt, büdös tróger vagyok, nemhogy öltöny, nyakkendő (tudom, nem lehetek sikeres igy sem).
Namost innentől kezdve nem járok (ez volt az első és utolsó alkalom) a robiba, és akkor sem kértem az italt.

Próbáltak villantani a házhozszállitással, de amúgy sztem egy nemis versenyképes, tök átlagos üzlet, sőt, ismerve ezen bunkóságaikat szvsz messzire elkerülendő.

moli 2007.07.10. 11:49:59

a toressel senkinek se okoztal kart, mert minden boltnak van egy kerete, amibol a lopast es torest automatikusan fedezik az adott keretig. valoszinu ez ebbe belefert.

kartyaval fizetesnel vigyazni kell a mai gyakorlatra, hogy helyetted zoldgomb-ozzak le a terminalt, ugyhogy ha ilyen van alairaskor meg kell nezni az osszeget a papiron.

Szil-Ka 2007.07.10. 11:50:55

Andie, lehet, hogy nem versenyképes üzlet, de nézz be a szemben lévő másik boltba... Szutyok szocreál, ahhoz képest a Groby egy álom.

Andie 2007.07.10. 11:54:26

moli: érdemes olyan kártyát igényelni, ami pin kódot kér. különben mindenki annyival húz le, amennyit nem veszel észre.

Szil-Ka: ismerem nagyon jól azt az üzletet, merhogy ott vásároltam az esetek nagy %-ában. Nagyrészt ugyanazt árulják, mint a robi, ugyanabban a csomagolásban, ugyanolyan hütöben. És levehetem a polcról a páleszt, megnézhetem, stb, és nem aláznak meg azzal, hogy nem adják a kezembe, ezzel potenciális tolvajnak bélyegezve.
Nemérdekel, ha nem söpörnek fel naponta 15x, nemérdekel, ha kicsit poros a polc, azt az 5 percet kibirom, amig vásárolok. Az áruk meg be vannak csomagolva, szavatosság meg van rajtuk.
Persze ez mind szubjektiv. Valamit valamiért.

tücsökbogár 2007.07.10. 11:58:04

GRoby, gratulálok. Szégyen. Az ilyen pénztáros kollégáknak miért nem mondják, hogy köszönjük a munkáját, holnap már nem kellene befáradni?? Egy áruházláncolat saját magát lejáratja egy nullabites, csaló dolgozó miatt?

Múlt héten a Gellért téren lévő Drogerie Markt-ban vásároltam, ott egy fiatal biztonságis fiú azzal szórakoztatta a kolléganőit, hogy elmesélte, neki mennyire bejön a fű, és akkor az mennyire király. Az egész üzlet ettől volt hangos, még a leghátsó sarkában is ezt hallottam. A srác nagyon laza volt, sztori közben hanyagul odasétált a dezodorokhoz, levette valamelyik kupakját és befújta magát, majd visszatette a többi közé. Jelzem egyébként, nem teszter volt.
Nem vagyok prűd, örülök, hogy neki bejönnek a könnyű drogok, de ezt miért kell ott, mindenki előtt? Ki kíváncsi az ő drogos élményeire?

köpcöspapa 2007.07.10. 12:09:39

..Éljenek a fiatal biztonságis fiúk !

csak nem fog büdösen ott állni? érted, vevőért tette, ha nem veted volna észre:)

barceo 2007.07.10. 12:11:42

ingyenpapucsban kell a grobiba menni, akkor nem vernek át!

Héttörpe (törölt) 2007.07.10. 12:14:38

A legdrágább italospolcot vagy állványt kellett volna megküllőznöd tesó! Aztán egy félmosoly, mentegetőző arcés egy Hoppácska után kisétálni. Utána meg spuri, az izmos úgyse ér utol.

tücsökbogár 2007.07.10. 12:22:06

köpcöspapa
Valóban, így már egészen más, ebben a megközelítésben… :) Teljes mértékben megértem ha barátnőt/barátot keres, és ezért finom illatos szeretne lenni, ehhez sok sikert kívánok. Dehát, arra van a 8 óra pihenés, meg szórakozás, nem?

hangyasav 2007.07.10. 12:47:37

én ott lakom a Móricznál, igen gyakran vásárolok az említett boltban, de a srác halál jó arcnak tűnt eddig...persze ez semmit nem jelent, de kb télleg kevésbé feltételezhető róla hogy direkt csinálta.inkább a többi ottani volt a gyökér...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.10. 13:10:39

GRobyban meg lehet kártyával is fizetni... tudom, mert gyekaran vásárolok ott, igaz, nem a MZS körtéren, de eddig csak az a bolt lett szidva, eszerint az a szar. Namármost pl. Margit krt-i sztem nagyon jó, normálisak a fazonok, jó a választék. Arról nem beszélve, hogy lehet kártyával fizetni. Ja, és a cégnek is onnan rendelem a repicuccot/vizet, és eddig maximélisan meg vagyok vélük elégedve. Ja, nem a GRobynál melózom :) Én nem is melózom :D Ja, de, mert vége a szoliszezonnak :D

HGyuri 2007.07.10. 14:30:05

két doboz LITERES ketchup/majonéz/motorolaj kézbe, mint John Wayne, és körbeszaladgálni a boltban nyitott kupakkal. Erőteljes figyelemmel a pénztárak billentyűzeteire, a hűtőpultokra, és az alkalmazottak ruháira :-)
Közben leverni a pillanatragasztós gyűjtődobozt magunk mögött...

Sokkal izgalmasabb, mint 3-4 üveget feltakaríttatni a nénivel, mert így az egész személyzet túlórázhat éjfélig, plusz addig egy vevő sem menne be a boltba, amíg fel nem takarítják a padlót, és ki nem pucolják a pénztárakat...
:)

köpcöspapa 2007.07.10. 15:20:35

következetesen rosszul gépelek, ezt már megfigyeltem.

nekem az a hlomantikus gondolatom támadt (szinte látom lelki szemeimmel) hogy a polcot ha eldöntöm, dominóban megy a többi is.
Persze tudom hogy nehezebb lehet annál, minthogy fel tudjam borítani, de szép lenne az bizonyos.
Az orvosi kezelésem költségét meg a verés után rájuk is perelném. :)

(...bár lehet hogy az izomtibor tényleg nem tud jól futni)

renugard 2007.07.10. 15:47:55

Ki az az idióta aki 2 citromért(ÉLŐ) húszezressel indul el a boltba? Nem túl életszerű.

renugard 2007.07.10. 18:10:42

Az imént kaptam egy kedves levelet a személyes levelező rendszeremre:
"Ki az az idióta aki ilyeneket írogat?"
Azt hiszem, kezdem érteni, mi lehetett a probléma az üzletben:)))

pg121 2007.07.10. 20:04:12

Kedves renugard.
jaj!
A sok egyszerű hozzászolás után a tied kimagasloan átgondolt, magas szinvonalú volt.Tisztelet a kivételnek!
Gondoltam privátban leirom neked a véleményem,hátha rájösz ,hogy hülyeséget írtál.
Ha gondolod ,pár sorban kifejtem (persze csak privátban,majd te ugyis bemásolod),miért is oltári barosság amit röviden összefoglaltál.
Köszi a hozzászólásodat.
Most neked válaszolni legalább annyira felesleges értelmetlen , mint ez az egész történet.
Béke veled :)

cowkie 2007.07.10. 22:18:17

nos, rendkívül izgalmas story. véleményem szerint jól jártál el, az emberben legyen annyi dominancia és tartás, hogy akár egy szabálysértés árán is odateszi magát. nomeg bármikor mondhatod, hogy véletlenül leejtetted azokat az üvegeket.

a hozzászolásokhoz annyit, hogy aki szerint "ez a paraszt magyar virtus" az dugja vissza a fejét a tudodhova és gondolkodjon el rajta hogy mire megy a fogyasztóvédelemmel és a békéltető testülettel. a tudattalan vásárlás/viselkedés és az önbíráskodás között milliónyi fokozat van, tudjátok már hova tenni.

aki meg leszidja főhősünket, hogy miért nem bankkártyával rohangált, az még nem vett ki pénzt OTP ATM-ből, ami igen-nagy előszeretettel ad húszezreseket, amiket ha nem egyben költesz el akár a hajadra is kenhetsz. lassan már a benzinkúton is kiröhögnek vele.

shadowboxer 2007.07.11. 08:32:57

Újabb 20ezressel való vásárlást javaslok az adott GRoby egységben,hasonló jóhiszeműséggel (naivítással?), ám ezúttal rejtett kamerával. Később beküldhetnénk a felvételt a Fókuszba.

MyBaby 2007.07.11. 08:56:08

20ezresre /ha véletlenül hozzád kerül egy pédány/ rajzoljál rá piros labdát.
Könnyen visszakerestethető, feltéve ha nem a kukába dobja a kassza alá.
Ugye....

moli 2007.07.11. 10:10:23

Andie 2007.07.10. 11:54:26
"""érdemes olyan kártyát igényelni, ami pin kódot kér. különben mindenki annyival húz le, amennyit nem veszel észre."""

sajnos az a helyzet, hogy ilyet nem lehet, mivel nem a kartyat kibocsajto bank szabja meg a tranzakcio folyamat, hanem a terminalt kibocsajto bank.
viszont persze erdemes kartyafigyelest kerni, vagyis minden fizetes utan kapsz smst azonnal (ritkan oras kesessel). letezik olyan bank es szamlacsomag, ahol ez korlatlan sms-sel 50 forint havonta.

xombat.com 2007.07.11. 11:37:10

"...rajzoljál rá piros labdát..."
regi atveros trukk:
vasarlo bemegy, huszezressel fizet
kovetkezo vasarlo jon: fizet tizessel, majd bejelenti hogy pedig o huszast adott, de elotte jol meg is jelolte piros labdaval

Lesbőltámadószárítókötél 2007.07.11. 12:10:05

Kedves P. Gábor!
Szerintem jól tetted, amit tettél...
Az embernek ilyen esetben elönti a szar az agyát, és muszáj valahogy levezetni a feszültséget.
Tehetelen voltál.

lökött 2007.07.11. 13:12:08

Én azt gondolom, hogy bátor dolog volt amit tettél Gábor. Ha csak 20-al kevesebb ember megy be oda emiatt vásárolni (én pl biztos, hogy soha) akkor elérted a célodat. remélem g. róberthez is eljutnak a sorok és lecseszi az alkalmazattakat. Én ehhez hasonló helyzetben kultúrált hangon kérem a főnököt az használni szokott.

Vas A Ló 2007.07.11. 13:40:29

A nejem, aki pultos egy benzinkúton, rengetegszer átélte ezt a sztorit visszafele.

Bejön a fazon, tízezressel fizet, utána balhézik, hogy húszezresbôl jár neki vissza. A videón ugye, nem látszik, mert szart sem ér...

Azóta rutinból elölhagyja a pénztárgépen a kapott pénzt, amíg visszaad. Nincs vita...

dani 2007.07.11. 14:22:22

Hát ez elég csúnya dolog volt, de ha 2 dekás kólát akarok majd venni, azért valszeg tőlük veszem majd, mert tudom, hogy ott van :)
A borogatással szerintem nincs gond, ha már bukta a tizest, belefér. Én sem viselném nyugodtan.

andreasue (törölt) 2007.07.11. 14:26:17

Rutinos pénztáros külön teszi a pénzt, amíg az ügyfél el nem vette a visszajárót. Kíváncsi volnék a sok okostóni, finomjancsi, békebégető kultúrbuzzancs mit csinálna hasonló szituációban. Odaadna még egy tízest. :D

Malek 2007.07.11. 15:34:27

Aki ezt elolvassa az kitartó ember, mert én már nagyon untam mire ide eljutottam ...

Tekerni kellene egyet... 2007.07.11. 17:43:54

Én szartam volna rá. Viszont az asszonynak lazítottam volna, hogy két 5000 forintos citromot hoztam, bazdmeg. Egy pipát megért volna neki, tuti

zsbanhidi 2007.07.11. 21:16:46

Na ezért nem jönnek Magyarországra a túristák, inkább mennek Prágába..

Elöl kell hagyni a lóvét...

subabubba 2007.07.11. 22:12:48

Sztem szar hogy így végződött, de legalább így nem éri meg nekik az ügy. Mellesleg ha nem nyúlták volna le, akkor nem engedték volna csak úgy el.

Yasashi Tanuki 2007.07.11. 23:03:25

Thomas Gordon könyveiben ezt hívják vesztes - vesztes szituációnak.

tilosradio 2007.07.12. 11:25:34

Hátvazz, ez életem legtanulságosabb homárbejegyzése.
Ad 1. A történet ultratahó, az ilyenek gyujtogattak októberben, mert cowkie szerint ilyenkor "tartásuk van és odateszik magukat." Egy szart. Mikor tanuljuk meg, hogy A DEMOKRÁCIA NEM AZT JELENTI, HOGY AZT CSINÁLOK, AMIT AKAROK, HANEM AZT, HOGY AZT CSINÁLOK, AMIT AKAROK, AMENNYIBEN EZ NEM SÉRT MÁS(OKA)T. Ha vkinek problémája van, éljen a törvény adta jogaival: tán jobb lett volna nem "közbe a panaszkönyvbe befirkáltam a nevemet meg néhány sort, de meguntam, otthagytam" helyett normálisan panaszt tenni.
Ad 2. A hozzászólók is ultratahók, amikor a 21. században egy alkalmazottról a bőrszíne alapján feltételeznek bármit is. Évek óta abba a GRobyba járok, soha semmi problémám nem volt a sráccal, kedves, normális stb.
Ad 3. Tanujjá meg helyesen írni, ha már a nyilvánosságnak szánsz valamit.

G. Lóci 2007.07.13. 04:43:48

Milyen sok 10 danos szájkaratemester gyűlt itt össze...
Azon vajon miért nem gondolkozik el senki, hogy esetleg a beíró volt a ludas a dologban? A beírása elég zavaros legalábbis.

Azt a hülyeséget meg hagyjuk, hogy mindig a vevőnek van igaza, mert ha ezt naponta 20 kedves vevő eljátssza, hamar csődbe megy a bolt.

Én egyébként egy időben - amíg arra dolgoztam - rendszeresen vásároltam a Szász Károly utcai boltjukban (Margit körút), és tökéletesen meg voltamvelük elégedve. Mostanában nem vásárolok, de csak azért, mert nincs boltjuk a közelemben.

_B_ 2007.07.13. 09:02:34

Akinek még nincs teljesen kimosva az agya az bizony önbíráskodik ilyen helyzetben. Én is törtem volna. Persze demokrácia... kicsit túldimenzionálod a dolgot "tilosradio". Majd egyszer te is rájössz hogy vannak dolgok, amit bizony nem old meg némi pénzbüntetés. A csalóknak néhány csontját szilánkosra kellene törni, abból tanul az ember... mint Pavlov kutyája.
A cigány meg nem attól cigány hogy sötét a bőre. Sokan vannak sötét bőrrel tisztességes emberek, és egyre több cigány fehér bőrrel. De akinek heges az arca és láthatóan torzult az orrcsontja, annak többsége ezt megérdemelte, tehát érdemes vele vigyázni:D

csili 2007.07.13. 17:07:16

Ahogy az írásból kiveszem, a ,,a kamerás ember" csak látta hogy beteszi alulra a pénztáros a ,,pénzt" nem a 20E Ft.-ot, ha a címletet nem lehetett kivenni a kameraképből, akkor valószínű azt sem nagyon, hogy mondjuk egy 100db.-os pénzkötegben, a pénztáros a 12., az 50., vagy a 99. helyre rakta azt az állítólagos 20E Ft.-ost.Ha engem sérelem érne egy ilyen üzletben akkor, valószínű én sem látogatnám többé, de azért mert valaki az állítja hogy:..., azt mesélte hogy:...,azt hallotta hogy:..., tudjátok messziről jött mond amit akar.
Amúgy a Tescoba jártok vásárolni???, vagy könyvet nincs kanalatok olvasni???
Mindenhol hibázhatnak emberek, mert emberek, de ha nem tudunk egymással értelmesen kommunikálni, akkor félreértések miatt mindenki törni-zúzni fog , ne adj Isten agyon(vagy inkább agyhelyen )veri egymást???
A Magyar érdekeltségű cégekben inkább tisztelni kellen a Magyarságot , mert lassan már nem igen lesznek , és akkor nézhet mindenki , ha egy másik náció rugdossa munka közben azt az elégedetlen seggét.

Manga 2007.07.14. 10:54:05

nagyon sajnálom azt az embert, aki egy ilyen szövegkörnyezetbe leírtak szerint, egyből azt a konzekvenciát vonja le,
hogy persze, ebben az üzletben dolgozók a hibásak, és valóban a srácnak van igaza...
kurvaanyázni meg én is tudok, de talán nem ez a megoldás a problémára.
mint az előttem szóló pár ember is említette, elég érdekes hogy este citromért mész boltba...
helyette meg inkább energiaital?
a kábítószer hatás fokozása végett, szívjál fel mégegy adagot...
a leírt viselkedésed elárul mindent, amit egy kedves kolléga kábítószerfüggőségnek hív...
de persze mint ahogy "te sem tetted" én sem fogok bíráskodni, vagy gyanusítgatni...piha!
elég sajnálatos, hogy az emberek közül sokan gondolkodásra alkalmatlanok, mint a mellékelt ábra is mutatja.
a probléma megoldó képességed 0, bár szanaszét csúszva elég nehéz is lehetett észnél maradni...
jah igen...ha kreálsz egy storyt, legalább figyelj oda a részletekre is, mégha dühből is írtad...
dühömbe a story végére is emlékszem talán hogy kinek adtam oda azt a kurva 20E-est? férfinak vagy nőnek...
szánalom, hogy a mai emberek képesek ennyiből TUDNI hogy mik voltak a körülmények, és egyből bíráskodni...
gratuláció

papitoto 2007.07.16. 14:42:54

Manga-barátom!

véleményed enyhén szólva is szubjektív,ezért lenne hozzád pár sorom nyílvánosan,hátha többen teljesebb képet kapnak az esetről.
Tán még benned is derül egy kis fény az elfogultság homályában.
PG121 jóideje jóbarátom,őt jellemezném pár sorban:
velem egyidős,rendes srác,akinek családja van egy alig 1 éves kislánnyal,és ő volt a tanúm is(az esküvőmön,még mielőtt ezt is belemagyaráznád esetleg valami másba).
Nem drogozik!
A citrom nem egészen drog-alapanyag,sőt,tisztítja a vért,sokkal inkább használja teába,mert inni sem szokott.
Munkájából adódóan reggeltől este 10-11-ig dolgozik,ha nem hajnalig dolgozik.
Erre a kávé helyett sok esetben jobb az energia-ital.
Engem az eset után egyből felhívott,van-e ismerősöm a fogyasztóvédelemnél.
Nincs.
Valószínűleg ezután vesztette el az önuralmát.
Téged sajnállak,ha pár szóból és extra hozzászólásból nem tudsz összerakni egy sztorit,mert nem úgy volt leírva,mint egy használati útmutató.
Sztem legközelebb ne szólj olyanról,amihhez a hozzászólásod alapján neked van a legkevesebb közöd.
A pultleverés túlzás volt,én nem mendtem volna el odaáig,mint ahogy sokan mások sem,és ahogy látom,többen ezt kifogásolják az egészben.
Valóban,10e ft még nem az az összeg,de amúgy több milliónál is tehetetlen a rendőrség vagy minden egyéb igazságszolgaltatás.
Itt Mo-n,ha nincs valakid valahol,bárki megcsinálhat veled bármit,nem tudsz mit tenni,még ha ez az állapot jobb is,mint 5 éve.
Ha ez fut végig az agyadon,könnyen kiborul a bili,főlag,ha a fent említettek közül kiszűrjük a rontó körülményeket a pillanatnyi elmezavar bekövetkezéséhez.
Ami engem is idegesít:
egy nyertes van:a pénztáros.
Ezt még a Columbo is kederítette volna.

És igenis ennek a sztorinak itt van a helye,a leghitelesebb site-on,ami többet ér bármiféle MSZ-nál,ISO-nál vagy reklámnál.

csili 2007.07.18. 09:04:59

Kedves papitoto!
A kedves, nagyon finom modorú, kimagasló inteligenciájú, sokat és becsülettel dolgozó barátodnak , éppen azért kellett volna önuralmat gyakorolnia , és az igazáért a megfelelő fórumon reklamálni (ahol nem hangulatot kelt, hanem esetleg orvosolják a problémáját), mivel van egy gyermeke, ha netalán majd , hamar tovaillanó gyermekkora nem úgy fog elröppenni , hogy teljesen hibátlan lesz minden lépése apuci számára , akkor mit tesz majd leborogatja a gyermekszoba ártatlan plüssmackóit?
És ne érveljen azzal , hogy dehát az más tészta , mert az ugye a család meg stb., mert ha az élet egyik területén 0 a problémamegoldó képessége akkor sajna a többin sem magasabb színvonalú.
Tisztelettel:Csili

pg121 2007.07.18. 23:20:37

Kedves Csili !

Tudod a kötekedésen kívül nem sok tartalma, van a gondolatodnak.
Semmi közöd a családomhoz, még ha egy nagyon jó barátom meg is említette, hogy van családom, még közvetve se említs, kérlek. Köszönöm.
Szerintem foglalkozz a történettel, az elég lesz neked.

A problémamegoldó készségem, abban a helyzetben tökéletes megoldást adott.
Utólag, hogy Gárdonyi Róbert Úr, ügyfélközpontúságról beszél az egy dolog. Ott volt G-Robys pólóban az üzletvezető és a pénztáros is. Ott volt a cég képviselője! „Tehát, ott volt Gárdonyi Úr is.” A legutolsó "proli"-nak is úgy kell cselekednie mintha, övé lenne az egész kóceráj, az üzletvezetőnek meg kellett volna oldania a problémát akkor és ott.
40 percig vártam a korrekt megoldást.
Miután, egyszerű módon, rövidre zártam a történetet, lehet, hogy nem a legjobb megoldással. A 40 perc alatt történtek alapján, semmi esélyt nem láttam a pénzem visszakapására, hivatal ide rendőrség oda, végiggondoltam tettemet.
Mit gondolsz, hogy hétfőn hitegetem az ügyvezetőt, hogy márpedig rosszul adtak vissza pénteken? Ez vicc.
A fórumok, amiket te itt irogatsz, léteznek és pont. Nincs hitelesített Fogyasztóvédelmi vagy Rendőrségi kamera minden közértben, mivel bizonyítok a G-Robys felvétellel?

Szóval a véleményem tömören, hogy olyan primitív vagy, mint itt sok másik fórumozó, aki hülyeségeket ír (tisztelet a kivételnek, a komolytalanoknak, akik okosan elküldenek a fenébe).
Én felvállalom, amit tettem és nem okoskodok, kötekedek feleslegesen, mint Te.

Tisztelettel,
pg121

pg121 2007.07.18. 23:30:30

Kedves Manga nyomozó!

Egy buta barom vagy,aki szeretne okosat írni, a korod max 17.
Jah és nem tudok helyesen írni ,ezért sorry. De egy forumon nem is fogom törni magam.
És a gyémánthoz se értek!

kérem kapcsolja ki.

csili 2007.07.19. 06:12:15

Kedves pg121!
Úgy érzem a történeted elbeszéléséből , és a reakcióidból kitűnik, ki kettőnk közül a nagyobb primitív.
Szép napot neked:Csili

pg121 2007.07.19. 18:11:47

Kedves csili!

Köszi,átgondolom az életem.

Üdv,
pg121

IvánkaiIván 2009.03.27. 18:49:48

ehhh...miért nem fejelted le köcsögöket? nehogymár beszopd azt liberális buziságot, hogy "ha visszaütsz te is olyan leszel"....ha velem csinálták volna én bizony visszamennék és hetente kétszer féltéglával köszönnék a kirakatnak...aztán lehet nyomozni
süti beállítások módosítása