Tékozló Homár

A Virágneked együttérez a megcsalt feleséggel

2008.01.28. 01:43 | jackyll | 120 komment
Az emberi tényezőnél nem kell nagyobb biztonsági rés. Balázs nem kicsit került kínos helyzetbe, amikor a Virágneked diszpécsere beolvasta feleségének a nem neki címzett virág üdvözlőkártyáját:
Az alabbi levelet januar 9-en irtam a viragneked.hu elerhetosegere. A valasomat nem befolyasolta, meg lehet azt mondani, hogy minek kuldok masnak viragot, ettol fuggetlenul a mai napig nem valaszoltak. Gondolom, eleg aggalyos, ahogy kezelik az ugyfelek bizalmas informacioit.

Tisztelt Viragneked,

Valoban jobb lett az oldal, konnyebben kezelheto. Viszont ez nem von le semmit abbol, hogy semmibe veszik azt a tenyt, hogy alapveto kovetelmeny egy viragkuldo szolgalatnal az informaciok BIZALMAS kezelese. Ennek ellenere nyar vegen felesegem (amugy mar ex) telefonos erdeklodesere a diszpecser holgy beolvasta az osszes adatomat, hogy kinek kuldtem, mikor viragot, valamint a kiserokartya szoveget is!

O ezt allitolag egyutterzesbol tette a felesegem nyaggatasara. Ebbol kizarolag azert nem lett jogi hercehurca, mivel akkor mas ugyekkel voltam elfoglalva, viszont mar tobb idom van, igy irasban jelzem ezt Onok fele, hogy egy ilyen szolgaltatasnal ekkora hibat elkovetni, azt gondolom, sulyosabb, mint hogy ezt meg csak veletlenul is megengedhetnek maguknak.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.01.28. 08:23:27

a virághoz mellékelt üdvözlőkártya szövegének exfeleség részére történő beolvasása kimeríti a levéltitok megsértésének tényét, és mint ilyen, bűncselekmény.

lókupec 2008.01.28. 08:24:18

Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.

Petike82 2008.01.28. 08:27:28

szerintem meg nem kellene félrekúrni.

Kisangyal 2008.01.28. 08:28:59

Lókupec!
A lovak csak elmentek a Millényihez kuttúrálodni a románokkal együtt, ne aggodj! Ha már elég okosak lesznek, majd küddenek neked virágot kisérölevéllel!

urbanlegend 2008.01.28. 08:30:50

"A nem ránk tartozó dolgokat haggyuk már békiben, különben elkopik az orrunk, ha mindenbe beleütjük. "

Tán van némi köze hozzá, kivel kufircolt a férjura házasságuk idején, nem?

Mr.Brooks 2008.01.28. 08:31:57

Lehet ítélkezni, de az tény, hogy tilos lenne kiadni az adataidat 3.-ik személynek. Amúgy meg ááááááá mekkora égő:D:D:D

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.01.28. 08:36:12

urbanlegend: ez teljesen lényegtelen információ, hogy kivel kettyintett apjuk, attól az exnek már semmivel sem lesz jobb ha megtudja, ki volt a luksógornő.

schokobanane (törölt) 2008.01.28. 08:36:58

A félrekúrás nem tartozik az ügyhöz, most kizárólag a virágküldő szolgálat eljárásáról van szó.

A virágküldő szolgálat eljárásához szintén nem tartoznak az olyan esetek, amikor egy ismerős meglátja faszikát a szeretőjével, és jelenti a feleségnek - az már akkor tényleg a faszi kínja, hogyan magyarázza ki magát a nejének. A nejt különben ekkor is minősítené a kutatgató viselkedése, hacsak nem a váláshoz gyűjti az információkat - ügyes, ha meg tudja szerezni. (Persze a virágküldő szolgálat eljárása az infók kiadása miatt még ebben az esetben sem jogszerű.)

2008.01.28. 08:40:37

tényleg gázos dolog kutakodni mások személyes adataiban...

és mi volt a kisérőlevélben ?
most már had élvezkedjünk mi is :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.28. 08:41:18

A személyes adatok védelme nem nem attól függ, hogy ki kérdezi! Ha a delikvens valami bűnt követett el (köztörvényeset), akkor és csak akkor, és csak a nyomozó hatóságok, a megfelelő engedélyek birtokában juthatnak hozzá a privát adataihoz. Nem tudom ittthon hogy van, de mindenki tudja, aki látott már háromnál több amerikai krimit, hogy az ilyen módszerekkel szerzett bizonyítékot a bíróság nem fogadhatja el, még akkor sem, ha mondjuk ezen áll, vagy bukik a vád. Amit az asszonyka csinált, az klasszikus hacker-kedés: kicsalni az adatokat a leggyengébb láncszemből, a humán interface-ből. És ha nem folyt volna már amúgy is a válás, és ezen bukik le? Vagy lehet, hogy ez az új kapcsolat már a válás megkezdése után kezdődött, és akkor mi köze hozzá a leendő exnejnek? Meg egyébként is: meggyőződött az a kedves kollegina a feleség személyazonosságáról? És ha valaki más csalta volna ki a fickó adatait ezzel a mesével?

Pista Bácsi 2008.01.28. 08:44:03

Jó ez a post, legalább tudja az ember, hogy ez a virágküldő felejtős!!!

schokobanane (törölt) 2008.01.28. 08:44:31

Tán van némi köze hozzá, kivel kufircolt a férjura házasságuk idején, nem?

Nem szerepel a posztban, hogy
1. ezért váltak volna el.
2. akkor még felesége volt-e egyáltalán az asszonka (csak annyi, hogy "amúgy már ex" - ami jelentheti azt is, hogy már akkor is csak ex volt).
3. ha valakinek a felesége volnék, ahogy talán leszek is nemsokára, engem aztán kurvára nem érdekelne, kivel kufircolna a férjuram, mindössze a megcsalás ténye érdekelne, de nem turkálnék magánügyekben, mint valami korgó gyomrú koca.
4. Minek kell futni az után a szekér után, amely már elment? Most vajon jobb lett-e az aszonynak, hogy tudja, milyen szavakat írt a volt férjura ikszipszilonnak? Kit nyugtatna az meg?
5. Miért nem keresi az a buta némber inkább a saját boldogulásának útját? hamarabb jönne rendbe az élete a válás után.

Olyan kicsinyes emberek vannak...
Na uff, szóltam.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2008.01.28. 08:44:39

megcsalt (már volt) feleség a barátnők címét is tudja..?

Világ Négere 2008.01.28. 08:49:51

Bréking nyúz! szolgálati közlemény!
MEgvan Palkovicsné férje!
index.hu/politika/belfold/frtr080127/

schokobanane (törölt) 2008.01.28. 08:50:16

"Meg egyébként is: meggyőződött az a kedves kollegina a feleség személyazonosságáról? És ha valaki más csalta volna ki a fickó adatait ezzel a mesével?"

Na ja, itt is egy pont.

Gilderoy 2008.01.28. 08:52:26

Elég gáz ha csak úgy kiadogatnak adatokat bárkinek telefonon (az is csak hit kérdése volt részükről hogy a "feleség" hívott, lehetett volna az bárki). Azok pedig, akik ezt egyszerűen a férj hibájának látják, hasonlóan balkániak.

papugaja 2008.01.28. 08:55:38

Na de mi volt azon a kártyán? Engöm ez érdekel, de nagyon.

Kisangyal 2008.01.28. 09:04:05

Az ok, hogy a cég nem adhatta volna ki az informáciot.
De az asszonka történetét nem ismerhetjük, ezért ne bántsuk szegényt, valoszinüleg van neki elég baja mostanában.
Én ugy olvastam ki a levélböl, hogy akkor még a felesége volt, csak utána váltak el. Az is elképzelhetö, hogy ö is csupán a csalás tényét probálta kideriteni.
Valoszinüleg ha emberünk gerincesen elmondja az igazat, nem lett volna miért kutakodnia...

harapucca3 (törölt) 2008.01.28. 09:22:54

Anyám megmondta: Kijányom, felirat nélküli piros gombot NEM NYOMUNK MEG, csak hogy lássuk, mire való.
Eleve kiráz a hideg azoktól a tyúkoktól, akik vizslamód kutatnak, keresnek. Most jó neki? Megnyugodott talán?
A virágneked diszpécserlányának meg minimum egy leb@szás megjárna a vezetőség részéről. TELEFONON kiad adatokat, akárkinek? Ha a nej elmegy egy szállodába, és az urát keresi, ott sem engedik fel a szobába. Alapszabály.

schokobanane (törölt) 2008.01.28. 09:23:24

Az asszonkának valószínűleg tényleg elég baja van mostanában (de akkor minek keres magának újabbakat? :)
Ha hozzám jönne oda egy ismerősöm, hogy "hű, miket tudtam meg Gézukádról", elhajtanám a búsba. a) ne pletykáljon, mi köze hozzá. b) feldobna-e engem, ha végighallgatnám a részleteket? c) ha bármire gyanakszom, nyíltan Gézukámhoz fordulok magyarázatért, és nem mutyiban szervezkedek. (Ha gézukám hebeg, úgyis kiderül a tény.)
Nem bántom assszonkát, csak megállapítom, hogy erkölcsileg elítélhető a viselkedése, azonkívül ezzel nem segít magán.
A részleteket nem tudjuk, ti. házasok voltak-e még vagy nem, és a megcsalás tényét próbálta-e kideríteni, addig maradjunk jóhiszeműek a férj iránt. (ha nem így történt, akkor is a c) pont az irányadó viselkedés.
Na de mindez igazából off, mert tényleg a virágküldő eljárásáról van szó.

májgeriberi 2008.01.28. 09:24:48

kissé lúzer a srác hehhehheh...

guga 2008.01.28. 09:31:58

vazz, egy téligumim tegnap szétvágódott, kuka :(
kíváncsi vagyok kapok e még ugyanilyen gumit.....

Kisangyal 2008.01.28. 09:33:44

Nade a virágküldö eljárás témában mindenki egyetért, miszerint az negativ.
Ezért amig nincs a homáron ujjabb téma, marad a házasság...

:DDD

Okádó Mikádó 2008.01.28. 09:37:03

Ezt nem csak ők játszák el. A férjem rendszeresen telefonon hívott egy virágküldőt és úgy küldött csokrokat. Egyszer bement személyesen és úgy küldött. A név és cím bediktálásánál a rendelést felvevő hölgy megjegyezte, hogy igen, tudja a címet, mert nagyon sok virágot küldenek a hölgynek.
Az én esetemben ez mindig a férjem volt, de belegondoltam, hogy mi lenne, ha nem, akkor mi köze van a virágot küldőnek ehhez, hogy én mennyit kapok.

Jó hogy azt nem ajánlja fel, hogy várjuk be a másik úr megrendelését is és akkor a kettejük virágát olcsóbban kiviszik, úgyis egy helyre kell menni :)

Szakyster 2008.01.28. 09:37:08

Ezen a blogon szvsz huszadrangú az a kérdés, hogy mennyire jogos a kutakodás, vagy a megcsalás. A lányeg, hogy egy virágküldő kiadhat e harmadik félnek személyes adatokat, mégha az nagyon nyaggat is, illetve mit lehet tenni ebben az esetben, lehet e, érdemes e bírósághoz-rendörséghez fordulni, és mit lehet tenni a továbbiakban a hasonló esetek elkerülésére.

Kájzerszóze 2008.01.28. 09:40:38

Aki kiváncsi, az hamar megörexik. Egyrészről. Másrészt, hogy a virágküldőt is megemlítsük: egy nagy TATA Kolbit kellene feltenni az ilyen disz(nó)pécsernek. Megáll az eszem! A feljelentés másolatát egy nagy téglára rátenni és beküldeni a virágotneked ablakába!

Kisangyal 2008.01.28. 09:46:59

Etikátlan, ha bárki harmadik félnek ad ki informáciot és a további lépések attol függnek, hogy emberünk mit és hogyan tud bebizonyitani. Hasonlo esetek elkerülésére nem látok sok esélyt, Sherlock barátunknak ugy látszik több az utodja, mint gondolnánk.
Mintha valahol olvastam volna már ilyesmiket: ajto letép, stb...

plazacica · http://lazacic.freeblog.hu 2008.01.28. 09:47:59

én eddig még csak sírcsokrot rendeltem virágküldőtől...mert párszáz km-re volt a temetés, és nem tudtam elmenni... sok mindent képes vagyok megvenni neten/látatlanba, de a virágot szeretem szemrevételezni átadás előtt...

heliox 2008.01.28. 09:49:28

Hasonló ügyben a végén büntető eljárás indult egy volt kollégám ellen pár éve. Úgy tudom, bírói megrovást kapott.

Gesztenye 2008.01.28. 10:04:54

Jaj, ennél sokkal durvább helyeken is kiadáják az infót, ha eleget sír az ember. Naív egy népség vagyunk!

dr. HáziMacska 2008.01.28. 10:14:21

Nem kellene felrekurni, es akkor egyuterzesig sem nyaggatna a kedves feleseg (ez lehet akar zaklatas is) a kedves diszpecserholgyet.
Mas. Biztos hogy a feleseg keresere (ha meg nem ex) nem szabad megadni az adatokat? Termeszetesen ha hitelt erdemloen bizonyitja, hogy o a feleseg. Vagy itt nem szamit a kozeli hozzatartozosag? Vagy valaki aki okosabb nalam utananaezne?

Bogyi 2008.01.28. 10:14:58

Egyetlen dolog maradt ki! Mi nem tudtunk meg semmit a kisérőkártyák szövegéből, pedig megöl a kiváncsiság! Tessék pótolni!
(623-dik! hurrá!)

Kisangyal 2008.01.28. 10:18:56

Szerinted mit irhatott annak a virágcsokros kisérölevelébe, akivel félrekufircol?
Biztosan szidta minna bokrot, mer aztat ugy szokták...

Edward Nygma 2008.01.28. 10:21:14

Na tessék, feltaláltuk a phising offline változatát. Nem is kell megtévesztő weboldal, meg átirányítás, elég egy kis rinya, meg női összközösségi érzés.

úrilány 2008.01.28. 10:22:17

naiv ügyfél - tényleg :)

Valaki Valahonnan 2008.01.28. 10:22:42

Szerintem az, hogy hogyan kezeli egy szolgáltató az ügyfelei adatait, az a saját érdeke, publikálhatná akár a weben is. Csak ezt az üzletszabályzatában etikus lenne megemlíteni.

A viragneked.hu üzletszabályzata jelenleg az alábbi:
"TERMS & CONDITIONS

A vevőkhöz kapcsolódó feltételeket tudja itt elhelyezni. A szöveg megváltoztatásához kérjük változtatásokat az adminisztrációs területen található "Nyelv" menüből indulva eszközöljön 'txt_conditions_affiliate' résznél"

Ha emiatt kevesebb ügyfele lesz a cégnek, vessen magára. De ha nem igéri meg, hogy titokban tartja ügyfelei adatait, miért kéri rajta ezt számon bárki???

Főleg egy olyan valaki, aki örök hűséget igért a feleségének, és éppen ezzel tesz aktív lépéseket ennek sárba tiprására! Ő ígért valamit, sőt esküdött, a virágküldő pedig nem.

Nekem kissé visszásnak tűnik az eset...

_tx_ 2008.01.28. 10:24:49

3 megjegyzés:

1. Milyen jogon ítélitek meg, hogy valakinek joga van-e félrekúrni, illetve kárörvendetek azon, ha lebukik? A Ti palettátokon tényleg csak két szín létezik?

2. A diszpécser-kisansszony nagyon buta lehetett. Vagy mert utána sem gondolt, mit tesz, vagy mert - és ez a rosszabbik eset -, tudta, hogy mit tesz, de ő is azok táborába tartozik, mint sok kommentező: azt hiszi, 2 félmondatos info alapján igazságot tehet egy tipikusan zavaros helyzetben.

3. Bad karma...

Kisangyal 2008.01.28. 10:29:36

Ugy láccik kezd agyrarémesedni a helyzet! Ki mit szivott ma reggel?

Kájzerszóze 2008.01.28. 10:31:33

RedFred te nem látod a fát az erdőtől?

Nem az a lényeg, hogy szabad-e, illik-e félremenni! Ez ugyanis erkölcsi kategória, ugye? Arról van szó, hogy bizalmas adatokat és infókat adott ki a csaj, ismeretlennek telefonon keresztül, amivel esetleg komoly kárt is (anyagi és erkölcsi) okozhatott. Ez a téma!!! A cég helyében elgodnolkodnék a munkavállaló felelősségrevonásáról is mielőbb.

Kájzerszóze 2008.01.28. 10:33:03

Győzike golyón térdeltetném a titoksértőt.....

Hommes Frites 2008.01.28. 10:34:08

A kutakodó ExNeJ egy lúúúúúzer! Jól tetted, hogy ejtetted, az ilyen nő megérdemli! Ráadásul milyen egy balf@sz, még a kártyákat is beolvastatja magának... :D Az ilyen szenvedjen, de más mellett!
Hajrá Balázs! Remélem a második jobb lesz, tanultál az elsőből!

captainbaluco · www.cbalu.com 2008.01.28. 10:34:36

nnna. szo sem volt sem megcsalasrol, sem felrekurasrol. itt az adatok kiadasa a gaz. a tobbi meg nem is tartozik ide.

Balazs

moe bius 2008.01.28. 10:37:37

Lókupec, noi nu am făcut aşa ceva, pentru că nu eram aici.

Valaki Valahonnan 2008.01.28. 10:38:29

Kájzer!
Idéztem a cég üzletszabályzatát, nemtom figyelmesen végigolvastad-e? Ebben sehol sincs megemlítve semmiféle titoktartás!

Viszont nekem úgy látszik fától az erdő, hogy a fickó lebukott mint az állat (szó szerint), és most kínjában a virágboltosban keresi a hibát, ahelyett, hogy kicsit magába mélyedne.

Erkölcsi kategória az adatok kiadása (üzletszabályzat nélkül) ugyanúgy, mint válás előtt félrelépni. Ha utána szedi fel a nagylányt, az is más, mint a házasság alatt.

Hogy a belső szabályzatok mit írnak elő a dolgozóknak azt nem tudom, de a munkáltató lehetőségeit alapvetően az határozza meg.

Kájzerszóze 2008.01.28. 10:41:36

RedFred ezt te nem olvastad? Ez a lényeg:

viragneked.hu » Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat
Biztonság


Adataid a bizalmasan kezeljük, senkinek, semmilyen körülmények között sem adjuk ki. A virágküldés maga is bizalmon és diszkréción alapul, ugyanezt az elvet követjük az adatok kezelésében is.

Maestro 2008.01.28. 10:46:30

Ha már naív ügyfél:

mi van akkor, ha a szóban forgó hölgyemény egy kollegina volt akit csak meg akart viccelni? naaa? akkor mi vaan?:)

(persze ennek az eshetőségnek a valószínűsége elenyésző, de hátha, és különben is naiv ügyfél)

Fikalnyik Eugén 2008.01.28. 10:51:47

A történetből kimaradt a lényeg, hogy az új kedvest Bélának hívják...

Valaki Valahonnan 2008.01.28. 10:53:27

Kájzer
Én a regisztrációnál az általam idézettet találtam. Úgy gondolom, hogy rám, mint ügyfélre mindenekelőtt a regisztrációnál elfogadott üzletszabályzat vonatkozik.

Ebben az esetben viszont nagyot hibázott a cég. Most nem lennék az említett alkalmazott.

A hűtlen férjjel kapcsolatos véleményemet azonban továbbra is fenntartom. Ugyanis szó szerint tényleg a virágárus kislány megrázó történetéről szól a post, ellenben a sorok között megbúvik, hogy a férjnek az a véleménye, hogy a bűn csak akkor bűn, ha kiderül.

Valaki Valahonnan 2008.01.28. 10:57:59

Kaktuszné
Pontosabban Béla Ibolya. Csak nem te voltál a cég diszpécere?
;-)))

Doki 2008.01.28. 11:03:43

Megjegyzem, a Virágneked-é a Szexneked.hu is...............

bagolybagoly 2008.01.28. 11:05:36

Na, megmondta, azt akkor was? Lehet, hogy én is megmondtam volna. Engem úgy neveltek, hogy ha igazat mondok akkor nem vagyok etikatlan, gerinctelen, aljas ember MÉG ABBAN AZ ESETBEN SEM, ha ezzel egy hazugnak "erkölcsi vagy anyagi kárt" (ahogy említettétek) okozok. Lehet még a virágküldő-diszpécseri állásomból is elbocsájtanának, akkor lennék már csak vigasztalhatatlan :)

Valaki Valahonnan 2008.01.28. 11:07:17

Bújkál bennem a kisördög. Miből gondolja a Homár, hogy igaz a történet?

Lehet, hogy csak le akarja járatni a virágküldőt valamelyik konkurenciája. Például az ESCADA virágküldő. Annak az ügyvezetője történetesen Balázs. Benyó Balázs, hogy egészen pontos legyek, utána lehet nézni a Céginfóban.

Fel lehetne jelenteni a Homárt is, hogy valótlant állít a történettel. Tessék bizonyítani!!!

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2008.01.28. 11:12:56

Női szolidaritás...
Nekem egyébként semmilyen adatot nem adtak még ki (anyámét se), bármennyire nyavajogtam. Tudom, biztosan én csinálom rosszul.

Tpancs 2008.01.28. 11:14:53

az is lehet, hogy a feleség gyanakodott egy közös nőismerősükre félrekúrásilag, ezért szedte ki a virágáruslánykától az adatokat. csakhogy ne kelljen már azzal jópofiznia, akivel a férje megcsalja. még így is gyomorforgató az egész, én tuti lesz@rnám kivel csal meg.

Mackie 2008.01.28. 11:22:09

Kedves Balázs,

ügyvédi felszólítót nekik, meg kell jelölni a kárt és annak összegét és a gatyát is le lehet rólunk perelni.

Természetesen a diszpécser hölgy akciójáért ők felelnek.

Üdv,

SzőkeNő Szarvas 2008.01.28. 11:24:31

Örülj neki, hogy nem az orvosodat hívta fel, hogy olvassa be, mikor mivel kezelt... Na, abból lehetett volna még csak igazán kombinálni!!

Glorie 2008.01.28. 11:24:49

Az információ harmadik félnek való kiadása nem üdvözítést méltó cselekedet, na de, hogy valaki (végre!) így bukjon le, az röhejes! És mennyire szánalmas, hogy szegény asszonynak nyomoznia kellett kedves ura viselt nőügyei iránt. Mennyire szánalmas lehetett egy ismeretlen diszpécsernek rimánkodni, hogy adjon neki adatokat, hogy végre tisztán láthasson a saját életükben. Mondjuk, kérdezni is lehetett volna, de gondolom ez "időhiány" miatt elmaradt. Az ilyen embereke nehéz megérteni. Az egyik egy szánalmas kis balek, a másik meg hozzámegy egy szánalmas balekhoz. Zsák a foltját...

kismandala 2008.01.28. 11:29:41

ez elég gáz egy ilyen bizalmi szolgáltatásnál, mint pl a virágküldés.. Pannonnál nem adnak ki senkinek adatokat ha arra nem jogosult, amennyiben igen, fel lehet jelenteni az illetőt, akár a cégénél is, ha visszahallgatva rájönnek hogy tényleg ez történt, nem kell az illetőnek többet dolgozni mennie...

amugy feleséget csalni rendszeresen ősi román szokás.. bunkó volt a virágos, de nem sajnálom emberünket

stellaz1 2008.01.28. 11:36:51

Hahaha

Szerintem itt a csóka a balfasz. Félrekúr, nem meri bevállalni, pedig ugye válik, így vagy úgy de lebukik, és most veri a palávert.

Mert amúgy ki nem szarja le, hogy ki kinek küld virágot.

Hehe

Szakyster 2008.01.28. 11:40:01

Szvsz a diszpécser törvénysértést követett el (levéltitok megsértése), szerintem megérdemelne egy pár év felfüggesztettett, akkor talán elgondolkodik azon, hogy külön tudja választani a női szolidarítását, meg a munkahelyét, ahol ő bizony szolgáltató. Egy cég egyetlen alkalmazotjának sincs _semmilyen_ jogalapja a kuncsaftjai erkölcsét, magánéletét firtatni. Semmilyen módon.

stellaz1 2008.01.28. 11:43:41

ugyan már basszus...

ha megkérded a szomszédodat egy harmadikról azt is lecsukatnád?

Vagy bemennél a sittre mer szólsz a haverodnak, hogy a csaj a környék legnagyobb ribanca?

Szakyster 2008.01.28. 11:46:44

stellaz1: ne keverd a szezont a fazonnal, a szomszéd által terjesztett pletykát egy szolgáltató tényszerű (még ha nem is hivatalos) adataival. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy miért nagyobb bűn fölbontani más levelét, mint elmesélni a barátnak, hogy a szomszéd csaj minden estemás pasival érkezik haza... tudjunk már disztingválni, kérem.

captainbaluco · www.cbalu.com 2008.01.28. 11:50:11

eloszor is semmi kozom semmilyen masik viragkuldohoz. masreszt azok kedveert, akik csak irnak, de nem olvasnak, megismetlem, hogy nem volt szo megcsalasrol. addigra mar nem nagyon jottunk ki, amikor a nyomozas ment, meg mar nem is laktunk egyutt. es nem verem senkin a palavert, szerintem szar, ahogy a szolgaltato kezelte az ugyet. ennyi. ezen kivul feljelentest sem teszek ket okbol. egyreszt egy elnezest kerunk eleg lenne, masreszt pedig ugyanugy nem fogom tudni bizonyitanom az igazam, soooot, nem is akarom. ugyhogy ennyi. mindenesetre mondjuk tegyuk fel, ugyfelemnek kuldok viragot. konkurencia is ugyfelem. majd a szolgaltato bemondja neki, hogy a masiknak is kuldtem. az ok lenne? magyarul sem nem sajnaltatni nem akarom magam, sem semmi mast. rossz adatkezelesrol szol a dolog, csak a cim igy jelent meg, ahogy, azt nem en adtam neki.

pityupang 2008.01.28. 11:50:13

Már rég tudjuk, hogy titkok pedig nincsebek. Tökmindegy, hogy mitől derül ki valami. Ez van.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.01.28. 11:55:27

Virágot küldeni ősi román szokás. Sikeres ember meg amúgy sem írat kisérőkártyát. Pláne, ha előző karácsonyra Batz papucsot vett a feleségének, aki berúgta vele az ajtót a válóperes tárgyaláson.

bagolybagoly 2008.01.28. 11:56:20

Ja, akkor igazad van. Tényleg megtévesztő a cím. A homárnak húzzad el a nótáját.

stellaz1 2008.01.28. 11:56:35

Van ebben is igazság, de azért gondolom nem a hasára ütve hívta fel éppen jókor az éppen megfelelő szolgáltatót. Azért lássuk be, hogy kicsi annak az esélye, hogy találomra lenyomozzák az ilyen jellegű privát adatainkat.

Szakyster 2008.01.28. 12:09:13

Annak is kicsi az esélye, hogy egy pohár bor miattai reflexlassulás miatt balesetet okozzak. Ettőt még jogos, hogy tilos

H. 2008.01.28. 12:19:22

a virágneked egy aranyos hely.... a pasim külföldön él, és küldött nekem virágot velük.... képről kellett választani, milyen csokor legyen... amikor hazajött megmutattam neki, mert lefotóztam... nagyon lekonyult a szája szegénynek, nem értettem, hogy miért... a hugom mondta el, hogy ő egy jóval nagyobb csokrot rendelt a neten, azt is fizette.... én mindenesetre nagyon örültem a csokornak, de hogy ő sem fog velük többet csokrot küldetni, az is biztos...

H. 2008.01.28. 12:21:48

a házhozküldözgetős akármik, szerkesztőségek, hasonló nincsenek arra felkészülve, hogy mi van akkor, ha a szerető rendel ezt azt amazt....
az én kolleganőm a pasijának rendelt otthonra National Geographicot karácsonyra, és amikor megjött a levél, hogy üdvözlik az előfizetők között, ott volt az adat, hogy ki fizetett elő.... volt balhé rendesen

bagolybagoly 2008.01.28. 12:26:22

A külföldi pasid psid felesége hívta már a virágosokat? :)))

Pista Bácsi 2008.01.28. 12:28:17

Ajjaj...

Csak most kezdek aggódni. A héten készülök félredugni és emailon intézem a széptevést. Mi van, ha az freemail diszpécserlánykája informálja a leendő exemet :-(((

Szakyster 2008.01.28. 12:33:15

Mondjuk szerintem lenne keletje egy cégnek,ami tisztes juttatás fejébe rendezi a félrelépést, lefoglalja a szobát, eltünteti a bizonyítékot, megrendeli a virágot, illetve alibit biztosít.

ORGASMUSFORSCHER 2008.01.28. 12:36:22

fogyasztóvédelem + bíróság bekapcsol, s emellett megpróbálni elkérni, hogy mondjuk 100.000 vagy 200.000 vagy 500.000 magyar internetezőhöz eljusson ez a kis történet... milyen köcsög név már, hogy "virágneked.hu"?????????? biztos angolból koppintották..... amúgy eléggé szokványos az ilyen kishazánkban... főleg a baráti alapon való információátadás... egy adott hét kedd estéjén elmentem egy fejvadászcéghez, érdeklődgetem, beszélgettünk a lehetőségekről s 2 nap sem telt el, csütörtök délelőtt a főnököm rákérdezett, hogy hol is voltam kedd este, mert a fejvadász az neki nagy haverja... s persze egyből felhívta... hm... később írtam egy levelet a cégnek, sajnálták, meg azt írták, hogy az adott ember már nem dolgozik ott... nem tudom, nem néztem utána, de le voltam döbbenve hetekig....

Dr Kangörény 2008.01.28. 12:37:21

Engem két éve meg akartak interjúvolni egy kezemben tartott baszott nagy virágcsokor kapcsán. Mondtam a riporternek, hogy nem kéne, mert nem a nejemnek lesz. :-)

ORGASMUSFORSCHER 2008.01.28. 12:37:53

bocs, az első sorban van egy hiba: "elérni"

kismandala 2008.01.28. 12:44:41

A helyszínelőkben volt egy rész, amikor belefutottak egy ilyen cégbe aki azzal foglalkozott h alibit biztosított.. számlát lehetett szerezni mondjuk repjegyről (amit meg sem vettél) volt diszpécser aki felvette a telefont ami a munkahelyi telódnak volt beállítva stb.. úgy látszik Agyarisztánban is sokat lehetne ezzel keresni..

hangabanga/ · http://vesta.blog.hu 2008.01.28. 12:52:28

mekkora király ez az ember! félrelép, küldözget virágot ide-oda (feleségnek nem, ezek szerint), válik, és fel van háborodva...
ejha!!!

( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.01.28. 12:55:36

Ez kamusztori, a virágküldő nem olvas fel semmit.

LyukasBogrács 2008.01.28. 13:00:11

"Tessék, Virágneked. Miben segithetek?"

"Halló! Jó napot kivánok, Balázsné vagyok."

"Üdvözlöm, asszonyom."

"Azt szeretném megkérdezni, hogy a férjem kinek és mikor rendelt virágot."

"Sajnálom, ez bizalmas információ, nem adhatom ki."

"Nekem kiadhatja, én vagyok a felesége, együtt élek vele."

"Értem én, asszonyom, de akkor is... Erre nem vagyunk felhatalmazva."

"Akkor én most felhatalmazom magát."

"Értse meg, hogy ezt nem lehet!"

"Maga meg azt értse meg, hogy én vagyok a felesége, nekem tudnom kell, hogy mit csinál a férjem. Maga is nő. Mit szólna hozzá, ha a férje más nőnek küldözgetne virágot?"

"Nem vagyok férjnél."

"De barátja csak van..."

"Az van..."

"Hát akkor?"

"De ő nem küld más nőnek virágot. Csak lefekszik velük."

"Micsoda??"

"De attól még engem szeret"

"Magát szereti?"

"Persze, mindig vesz nekem drága ajándékot"

"És kivel fekszik le a barátja?"

"A barátnőimmel."

"Nézze, maga ezt nyilván nem érti..."

"Miért? Én is le szoktam feküdni a barátaival. Nincs abban semmi rossz."

rövid szünet

"Hát ha maga ismeri azokat a lányokat, akivel a barátja lefekszik, akkor én is tudhatom, hogy kinek küld virágot a férjem."

"Ja, igy már értem. (billentyűzet kopogás)
Hát egy Tégla Anita nevű hölgynek küldött rózsacsokrokat egy ötödik kerületi irodába. Itt azt is irja a gép, hogy milyen üzeneteket mellékelt a csokrok mellé: "Drága Anitám! Már alig várom, hogy ma este egymáséi legyünk. Vedd fel a csipketangát, amit neked vettem, és úgy várj rám! Csókollak, Balázs."

"Köszönöm, nekem ennyi elég!" (lerakja a kagylót)

execute 2008.01.28. 13:00:26

ORGASMUSFORSCHER 2008.01.28. 12:36:22

pontosan! Legközelebb az lesz, hogy a job.hu, vagy a profession.hu mondja meg a siránkozó főnökömnek, hogy az e-mailcímemre jön-e hírlevél?

vagy mondjuk egy betegségekkel foglalkozó oldal?

Ez az ország egy vicc. A kis picsát fel kéne pofozni, és páros lábbal kivágni. (a fejlesztőknek is járna egy combos, mert milyen már hogy erre nem gondolnak)

Mondjuk azt is tudni kell, hogy 10ezer forinttól bármelyik idióta üzemeltethet webszervert. Aminek az adatbázisát a sok idióta teli nyomja bizalmas adattal. (példul már a belépési jelszava is ugyanaz mint ami az e-mail fiókjának...) Aztán bízik benne, hogy kódolva tárolják, de majd hülyék lennének, hisz szeretnek csemegézni a huszonéves webhuszárok.


A blog.hu-ra példul hányan regisztrálhattak így.. :-)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.01.28. 13:00:59

A virágküldő virágot küld, a tévébemondó meg beolvas. Ezek szerint ez egy virágküldős tévéműsor. Ez nem az "Önök kérték"?

schokobanane (törölt) 2008.01.28. 13:24:53

Bogrács :D

--
"És önimádóknak mikor nyílik a virágnekem.hu ?"

...ahol kizárólag nárciszt lehet kapni?

--
Egyébként meg kell hagyni, tényleg félrevezető címeket bír adni a Homár.

seron (törölt) 2008.01.28. 13:44:11

az exfeleség a kapcsolatba fektetett volna ekkora energiát, lehet, nem kéne válni sem...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.01.28. 14:05:32

Ej, ecsém...! Mennyi ideig voltál együtt az exeddel, míg (most) hirtelen kiderült, hogy pszichopata?

Ilyet normális ember nem csinál... (meg korrekt cég sem).

kismandala: ilyen cég nem csak filmekben létezik. Van Mo-n is. Bedobják helyetted a képeslapot, szerzenek kis ajándékokat bármelyik országból. Csak meg kell fizetni. Sőt, még a hotel portást is beveszik a dologba, aki esetleges hívás esetén nem fogja letagadni a delikvenst, csak közli, hogy épp most ment el üzleti tárgyalásra. Ez nem fikció ma már.

LyukasBogrács 2008.01.28. 17:06:51

"kismandala: ilyen cég nem csak filmekben létezik. Van Mo-n is. Bedobják helyetted a képeslapot.."

Ezt nevezem. Bár a vendéglátás egyik alappillére a diszkréció, de alappillére az a virágküldöncnek, a futárnak, a komornyiknak, a kuplerájnak, a banknak, meg még sok mindennek.

Ezt az érintett iparosoknak meg kellene érteni, és akkor mindjárt jobban működnének.

LyukasBogrács 2008.01.28. 17:11:57

Még a diszkrécióról egy pár szót.

Épp dolgoztam az irodában, amikor megcsörrent a telefon (a céges vonalas!!!). Egy fejvadász cég kisasszonya volt a vonal túlsó felén és ajánlott állást!
Na, erre ti mit léptetek volna?

Ábelesz-kobelesz 2008.01.28. 21:28:45

Lyukasbogrács!

Hát mi a lónak a f@..ért a céges vonalat adod meg te szerencsétlen?????

ViKtOr 2008.01.28. 22:16:38

De igen. Félre kell kúrni.

Kisangyal 2008.01.28. 22:53:17

Nem teccik nekem ez a Balázs emberünk, egy kicsit sántit!
Mérnem birta érthetöbben megirni mán aztat a levelet e?
Nem a homár irta félre a cimet, a fogalmazásbol nekem is ez jött le, persze, hogy mindenki a félrekufircra asszociál...
A félrekufirc ( vagy asszonyunk nem megfelelö informálása, félrevezetése, kétségek közt gyötrödve hagyása) pedig nem gerinces tevékenység és aki nem böcsületes, ne várja el másoktol, hogy vele ugy viseltessenek!
Egyébként anno nekem is volt, aki rendszeresen kukkolta a telomat-> gondoskodtam neki izgalmas olvasmányokrol :)
De utána nem rittam senkinek!

Mokele-Mbembe 2008.01.29. 08:35:40

Köcsögdudaosztó 2008.01.28. 21:28:45
Lyukasbogrács!

Hát mi a lónak a f@..ért a céges vonalat adod meg te szerencsétlen?????

Nem biztos, hogy megadta... Engem is kerestek már meg úgy, hogy a központi számról kértek valakit az adott munkakörből, aztán támadás... vagy éppen névjegy került a kezükbe valahonnan, és azon ugye céges szám van... Csak azt nem tudom, hány idióta van, aki a munkahelyén "Hogyne, persze hogy érdekel az állás!" felkiáltással kommunikáciióba bocsátkozik velük...

Mokele-Mbembe 2008.01.29. 08:38:50

Ja és a megoldás:
"Engem ugyan nem érdekel az állás, de van egy pl. volt évfolyamtársam, akiről tudom, hogy váltana..." és jöhet a privát számod vagy a mail-címed.
Nem nagy varázslat.

steelhand 2008.01.29. 11:45:09

Lyukasbogrács!
Miért nem küldtél neki virágot?

LyukasBogrács 2008.01.29. 13:23:45

"Hát mi a lónak a f@..ért a céges vonalat adod meg te szerencsétlen?????"

Hát ez benne a pláne!!!!! NEM ADTAM MEG SENKINEK!! Valahogy kinyomozhatták a cég számát, a recepcióról meg felkapcsolták hozzám a hivást!
Bocs, ezt még oda kellett volna irnom.