Tékozló Homár

Best of Torkos Csütörtök

2008.02.14. 11:20 | jackyll | komment
Egy hete történt az ominózus vendéglátóipari teszkósodási akció, ami után főleg negatív tapasztalatokat kaptunk, de nem kizárólag. Alábbiakban a hétvége óta befutott 4db elégedett ügyfél levelét olvashatják. Vicces, hogy egyikük az egyórás várakozás ellenére pozitívan élte meg a kőbányai Zila éttermet, amit múlt héten vki 3 mondattal elintézett, hogy csak melegített kaja volt.
Nos, néhány héttel az esemény előtt mi is kikerestünk néhány olyan budapesti éttermet a listából, amelyet szívesen kipróbáltunk volna, majd sorban végighívogattuk őket, hogy hova lehet asztalt foglalni. Volt olyan hely, ahol már nem volt szabad asztal, volt olyan hely, ahol több napon keresztül nem vették fel a telefont, és – természetesen – volt olyan hely is, ahova sikerült asztalt foglalni: ez volt a Jazz Garden nevű étterem és jazzklub.

Sajnos az étterem már tele volt, szabad asztalra már csak a klubhelyiségben volt esélyünk, ami 1000 forint belépődíjat vonz magával – még éttermi fogyasztás esetén is, amit bevallom, nem pontosan értek. Mivel foglaláskor még nem volt ismert a februári program, ezért csak később derült ki, hogy a Torkos Csütörtökön olyan előadó lesz, aki minket kevésbé érdekel, annyira pedig pláne nem, hogy még külön fizessünk is érte, ezért lemondtuk a foglalást és foglaltunk vasárnapra asztalt, amikor olyan zenészek léptek fel, akikre kiváncsiak voltunk, az éttermet pedig akár teljes áron is ki akartuk próbálni. Foglaláskor mondták nekünk, hogy bizony vasárnapra is érvényes a Torkos Csütörtök kedvezmény, amivel kapcsolatban ekkor már én (bevallom) a sok negatív élményt olvasva kissé szkeptikus voltam. Mint később kiderült erre semmi okom nem volt, ugyanis nem kaptunk kisebb adagot (vagy ha igen, nem merek belegondolni, mekkora a teljes adag), nem kaptunk flegma, rossz kiszolgálást, és a fogyasztásnak tényleg csupán 50%-át számolták fel (italokkal együtt).

Nem vagyok Jazz Garden alkalmazott ill. hozzátartozó, részvényem sincsen a boltban, de azt hiszem a hozzáállásukról sok magyar vendéglátós példát vehetne, és úgy gondoltam, elférne a Homárban egy pozitív élmény is ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban, még akkor is, ha a blog elsődleges témái a fogyasztókat érő negatív élmények.

blackdogone

---

Visszatérve a Torkos csütörtökre, gödiek vagyunk (mármint a családom és én) és régóta terveztük, hogy meglátogatjuk a Pólus Palace Hotelt, mivel sok jót hallottunk róla, bár az öt csillag kicsit riasztólag hatott, mármint anyagilag. Láttam, hogy részt vesznek a "Torkos csütürtök" programban így elérkezettnek láttam az időt, hogy elmenjünk és foglaltam egy asztalt este hatra.

Előzetesen érdeklődtem telefonon, hogy mennyi az annyi és hogy gyerekeket szívesen látnak-e? Mondták, minden OK, várnak. Az árak: bővített svédasztal 6500 Ft/felnőtt, fele a 6 éves gyerek, a 3 évesért nem kérnek semmit és most még ennek a fele az akció miatt. Gyors fejszámolás, tízből kijön, az nem drága, megyünk. Elmentünk, kedves fogadtatás az étterem bejáratánál, pazar étterem, kellemes hangulat, kaja szuper és mérhetetlen mennyiségben, kedves pincérek. Szóval abszolut pozitív volt minden, kár, hogy más napokon "kicsit" drága. Ja és 7500 Ft volt 4 főre a végösszeg, mivel a másik gyerek is grátisz volt a végén.

Összegezve: jövőre is megyünk és másoknak is ajánlom, ha nem "Torkonakadt csütörtököt" akarnak.

Utóirat: A 3 éves lányom azóta is folymatosan menni akar abba a "kastélyba", ahol a királyílányok voltak, meg a finom vacsora. A fiam másnap szürkemarha húslevest kért, de olyan finomat, mint amilyen ott evett. Szóval köszönjük a szép estét Hotel Pólus Palace.

Zsolt

---

Én eddig két alkalommal hagytam magam elcsábítani a Torkos csütörtök hizlalókúrája által. Egyik alkalommal sem volt problémám. Vagy nem tekintettem annak. Tavaly Vácon a Halászkertben voltam másodmagammal (kedvesemmel). Előre foglaltunk asztalt, amit meg is kaptunk, a vacsorával együtt. A kiszolgálásra, számlára egy rossz szavunk nem lehetett.

Az idén kicsit lekéstünk a foglalásról, mert minden próbálkozásunk kudarcot vallott. Csak olyan helyen fogadtak minket, ahol a tulaj elmondása szerint jobban jár a vendég is, ha nem fogadják el a tízfős társaságok előfoglalását, sőt, előre közölte, hogy ő bizony egy asztalhoz ültet akár ismeretleneket is. Mondom, előre közölte….! Aki nem akarja, ne menjen… Valószínűleg így ő is jobban járt, de korrekt volt.

No, meg is érkeztünk. Itt jelöljük meg tehát a helyszínt; a kőbányai Zila étteremről beszéltem, s beszélek. Megérkezvén erősen lehangolt a bejárat előtt várakozó kisebb tömeg olyan 10-15 éhes ember. No mindegy, azért várjuk ki. Így jár, aki későn kap észbe. Fél óra után sikerült asztalhoz jutnunk. Egy boxba kértük be magunkat, ahol egy másik pár talált helyet előttünk. A felszolgáló viszonylag hamar felvette a rendelést, az italokat egész gyorsan teremtette elő. Rutinosan sajttálat kértünk előételnek, meg egy kis pálinkát. Azzal el is voltunk, amíg megérkezett a főétel. Vargányás bélszín, és bajor sörös karaj (a mennyiségét nem tudom megbecsülni, normál állapotban még nem voltunk ott, de elegendő volt.) Nem mondom, eltelt addig több, mint egy óra, de addig eszegettünk, sörözgettünk, - Pilsner Urquell 210-ért J - és volt miről beszélgetnünk. A fizetésnél kisebb malőr – a vargányás bélszínt kétszer számolták. Figyelmeztetésünkre azonnal korrigálták úgy, hogy duplán levonták…szegények újra jöttek elnézést kérve, hogy mégis adjunk még…Ebből látszott, hogy valóban csak elnézték, amit nem csodálok a nagy rohanásban. Számunkra kellemes este volt, de lehet, hogy ez csak hozzáállás kérdése. Elmesélhettem volna a történetet úgy is, hogy a franc egye meg, órákat kellett várnunk a kajára, egy részét kint a februári hidegben, aztán összeültettek minket tök idegenekkel, ráadásul be akartak csapni 2300 forinttal… Nézőpont kérdése. Úgy gondolom, hogy a Zila vendéglő egészen korrekt módon oldotta meg a feladatot, megbocsátható hibákkal.

Sajnálom, hogy sok olyan vendéglátós van, aki nem ismeri fel az akcióban rejlő lehetőségeket, és saját magának csinál negatív kampányt. De korlátolt emberek mindig lesznek…

Ja, a kaja remek volt.

Gábor

---

Mi 14-en mentünk el Pesten a IX. kerületi Páva utcában található Box Sarok nevű helyre. Hétfőn foglaltuk az asztalt, és sikerült is este 9-re lefoglalni egy (azaz több asztalt). Udvarias kiszolgálással találtuk magunkat szembe, több pincér is a kedvünkben járt (14 főre mondjuk mást nem is tudtak csinálni…). Italrendelés, majd kajarendelés. Kiváló kaják, mindenki jól lakott. Én speciel húslevest ettem csigatésztával, illetve vörösboros marhapörköltet galuskával, desszertnek pedig nutellás banános palacsintát. Elképesztően jó volt. Csak ajánlani tudom a helyet nem csak Torkos Napra, hanem általában is.

Ezúton is köszi Nekik a vendéglátást.

Ádám
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepin bácsi 2008.02.14. 11:21:20

Kőbányai első világos ?

Zsán · http://alleskapot.tumblr.com/ 2008.02.14. 11:21:57

azért regeltem, hogy első lehessek, erre tessék... talán még dobobó se. nem vagyok sikeres :\

linne 2008.02.14. 11:23:15

pedig ez nem az én napom

Mokele-Mbembe 2008.02.14. 11:23:47

Kezdetnek igen jó az a negyedik hely, nem kell mindjárt a csúcson kezdeni...

keke80 2008.02.14. 11:24:43

Így jártunk, Zsán...

Megasztán éjjenek azok a vendéglösök, akik télleg a vendégért vannak. Mint Pepin bá kocsmája... Meg ez a pár kivétel...

linne 2008.02.14. 11:28:19

Mega pincérek is..De főleg az ebédházhozszállítók éljenek abban az esetben ha hajlandók egy tisztességes csöcsörészésre. De mondom hogy ez nem az én napom

betépett felhasználó 2008.02.14. 11:28:48

teccccik a modszer, mar nem a foigazgatomenedzsertulaj ir vissza felhaborodott fenyegetest, hanem kifinomult technikakkal ellensulyozzak a homari lehuzast.

nikii 2008.02.14. 11:34:25

- Pincér! Ez az étterem annyira rossz, hogy egyetlen barátomnak sem fogom ajánlani.
- Köszönjük Uram, akkor számítunk az ellenségeire.

deaths 2008.02.14. 12:01:08

nézzétek mit találtam ma a freemailen..
Asszem meek oda vásárolni :D

images.netbag.hu/20080214/11225570478.jpeg

Tibeerius 2008.02.14. 12:06:44

mult heten itt volt a torkoscsutortok, kellemes hangulatu hely, annyit eszel amennyi beledfer, 10 fajta salata, boseges italvalasztek, 3 fele foetel, kellemes udvarias kiszolgaloszemelyzet.

A hely neve: ISKOLAI MENZA A FINN EGYETEMEN

az ebed ara: 1.3 euro

úrilány 2008.02.14. 12:13:42

még mindig TCS? még mindig?
még meddig?
ááááááááááááááááááááááááááááááá

elwood 2008.02.14. 12:46:08

Aki azért kel fel hogy elsőzzön az nem sikeres.

Get a life !

Jegkoko 2008.02.14. 13:03:04

Én meg azt nem értem, hogy mi a fenét kell ezen a torkos csütörtök dolgon ennyit rágódni, a mulltkor vagy 20 írás született csak erről az egy témáról, és sztem fölösleges ennyi.

=Ford Prefect= 2008.02.14. 13:05:11

Mi van a lovakkal?

A vogonok elvitték a gazdájukat?

Dr.Abál 2008.02.14. 13:21:21

Peppinem,a második lóbányai jobb mint az első!
A csajok meg elkoptak,hehe.
Ámbár,mit kezdjünk egy ilyennel uraim?A Homárra nem dícsérni járunk!Tiszta tudat-hasadásom lesz,és a pálinkát(eper most)nem is említem,mert Peppin Bátyó meglincsel,ha találkszunk.Bocs:Találxunk.

R25Baccara 2008.02.14. 13:21:44

Ellopták a szlovákok.

R25Baccara 2008.02.14. 13:23:59

Amikor bejöttek a magyarok ellopták a szlovákok.

Dr.Abál 2008.02.14. 13:25:22

Mondtam,hogy én vitettem el.Virsi,csülök.
Drága Úrinyány!!!!
Nagyobbbbbra kérlek,ez még kicsi!!!

Dr.Abál 2008.02.14. 13:27:54

Már nem is javítok,használ a házi eperpálinka.(Úrilyány)most jó-e?

Rák Attantam 2008.02.14. 13:28:51

Én meg hirtelen azt hittem, hogy le kell esnem a székről.
A második beszámolónál felületes olvasásom eredménye képpen azt hittem, hogy a Pallasz Hotelről van szó (a miskolctapolcai rablótanya). Namondom, hogy kikupálták magukat! :)

Egyébként meg nyitok egy éttermet. Az lesz a neve, hogy Torkos Csütörtök.
És csak hétfőn lesz nyitva...
Hmmm?

(Emese, menjen innen.)

Dr.Abál 2008.02.14. 13:37:08

Bevallhatom már,hogy dr.Abál Emese a nevem,én szerepelek a BB reklámban és kérlek ne bánts.Fizettek érte,mont sok

Dr.Abál 2008.02.14. 13:39:23

mondta sok ember,nem kéne!Nem hallgattam meg őket.
Most meg rajtam viccelődnem.(vagy szeretnének rajtam viccelődni)
EZ NEM IGAZ,BE FOG SZARNI A GÉPEM,TÉNYLEG PALKOVICSNÉTŐL-E VAN,

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2008.02.14. 13:54:46

lehet hogy csak nekem tunik uGy, hogy a Zila a 18 kerben van /Pestlorinc/, a regi Szarvas csarda helyen, ahol blabbla ....
csak egy kis helyreigazitasert jottem

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2008.02.14. 14:07:10

es ez inkabb cukrAszda es kavehaz
a 'kobanyai zila' meg vendeglo
Szoval nem mindegy

sharlax 2008.02.14. 14:25:53

Hotel Pólus Palace muhhhááhhááhhhááááá!
Pedig azt hittem hogy Göd az annyira nem vidék, és de.

lókupec 2008.02.14. 14:35:18

Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.

Mokele-Mbembe 2008.02.14. 14:39:37

nédda, a kupec!

lassulsz...

Tomingo 2008.02.14. 14:55:03

Én csak azt szeretném mondani.

A LOVAK 2008.02.14. 17:29:07

lókupec!

A románoknál vagyunk, gyere értünk!

bitlisz 2008.02.15. 07:22:25

Én csak azt szeretném mondani, hogy 1920-ban néhányan ellopták az országunk nagyobb részét.

Szszab 2008.02.15. 14:47:39

A páva utcai Box Sarkot barátnőmmel próbáltuk már normál napon is. Ajánlom, hihetlen jól főznek és gyorsan kész van minden.

KelemenGy 2008.02.17. 17:22:00

Marczipán:

A kőbányai Zila is családban marad tulképp. A vendéglő és a kávéház tulaja testvérek, előbbié János, utóbbié László.
Viszont a hivatkozott link mögött a kávéházról van szó, míg maga a link a kőbányai vendéglőt írja, szal a helyreigazítás jogos :)

mókus 2008.02.18. 23:46:02

ezt a fenti viccet én másoltam be korábban..
süti beállítások módosítása