Tékozló Homár

'Akkor most én állom el az utadat'

2008.02.20. 01:02 | szily | 253 komment
Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte a korcsolyáját, majd annak elpakolása közben tovább akart haladni. A "kóstolgatsz?" kérdés minden ilyen sztori alapja, és szerencsére itt is elhangzik. Aki a reggelét pezsdítő, ellenőrellenes indulatokkal szeretné kezdeni, feltétlenül olvassa el a hajtás után olvasható sztorit!


Tisztelt Bkv Zrt., tisztelt Hölgyem/Uram,

Mai napon, vasárnap, 2007. február 17-én délután 17:00 órakor a Deák téri metróállomáson történteket szeretném leírni:

A Váci utca felől közelítve a mozgólépcsős lejárat után jegyellenőrzés történt, majd a milleniumi földalatti feljáratánál újbóli jegyellenőrzésen estem át. A dupla ellenőrzést eleve nem értem, miért szükséges, de ez az Önök rendszere…..

A földalatti feljáratánál 5-6, 20-35 év közötti ellenőr posztolt. A jegyellenőrzés után az egyik ellenőr szóvá tette, hogy a hátizsákomra felcsatolt egy pár korcsolyán nincsen élvédő, ezért tegyem azokat a hátizsákomba. Közöltem velük, hogy nem ismerek ilyen rendelkezést az utazási szabályzatban, ezért nem kívánom a korcsolyákat a ruháim közé bezsúfolni, mivel azok eleve a hátamon vannak, biztonságosan elhelyezve. Azért is furcsállottam ezt a viselkedést, mert évek óta így szállítom a korcsolyámat, és fiatalokat csapatostul láttam hasonlóképp, élvédő nélkül cipelve a korcsolyákat már több éve minden télen. Kértem, hogy mutassák meg nekem az erre vonatkozó passzust az utazási szabályzatból, de ezt visszautasították, mondván, hogy ők nem tudnak nekem semmilyen írásbeli dokumentumot mutatni. Az ellenőrök automatikusan elkezdtek tegezni, ezt szóvá is tettem, mondván, hogy nem ismerjük egymást, és elvárok egy minimális tiszteletet, mint bérlettel utazó „vásárló". Az egyik – hátrazselézett hajú – ellenőr erre azt felelte: „Kóstolgatsz minket, kóstolgatsz?"

Ekkor közöltem, hogy ebben az esetben folytatnám utazásomat, de az egyik ellenőr - egy fiatal hölgy - azt válaszolta, hogy egy korcsolya ugyanolyan gyilkos fegyver tud lenni, mint egy kés. Beláttam, hogy valóban sérülést is okozhat, ezért elkezdtem a hátizsákomba pakolni a korcsolyákat, és elindultam felfelé, a Mexicói út felé tartó megállóba, de ekkor a hölgy ellenőr elém állt, a kezét a korlátra helyezte, és a testével visszatartott a felmeneteltől. Erre megjegyeztem, hogy az egyik alapvető emberi és állampolgári jogomban, a szabad helyváltoztatásban korlátoz. Erre a következő választ kaptam:

„Ez nem igaz, mert csak akkor lenne az, hogyha a kijárat felé is elállnám az utadat"…..

Ezek után hátralépve egy lépcsőt, sikerült kikerülnöm az ellenőr hölgyet, és elindultam a jobb oldalon felfelé, ahol – hátrazselézett hajú – egy másik ellenőr állt elém, és karjával lezárta a felfelé vezető utat, és egész testével rám nehezedett, fizikailag nyomást gyakorolva rám, és mondta: "Akkor most én állom el az utadat.". Mindeközben a két korcsolyát már majdnem teljesen a táskába mélyítettem, tehát nem ellenkeztem, és látható volt az együttműködési szándékom, mégis súlyosan megsértettek emberi jogaimban.

Kérem a vezetést, hogy vizsgálja felül az ellenőrök munkavégzését, munkamorálját, viselkedési kultúráját, mert a következő ilyen esetnél rendőrt fogok a helyszínre hívni, és jegyzőkönyveztetem az eseményeket, jogi útra terelve azt.

Egy elégedetlen utas a sok közül
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2008.02.20. 12:04:13

Kangörény_ 2008.02.20. 11:53:04

A szöveg szerint elég hosszút vitázott a levélíró. Ha gyorshajtás után visszaszólsz, még súlyosbítod a helyzeted. De szóljál vissza nyugodtan.:-)))

A méltatlankodóról: ember + hátizsák + korcsolya. Gondolom lengő formában, rögzítetlenül. Ha egy hirtelen fékezésnél meglendül....
Polgári per, kártérítés, stb. Beláthatná, nem gondolt arra, hogy másoknak sérüléseket okozhatott volna. Persze a saját jogaival maradéktalanul tisztában van.

Üdv

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.02.20. 12:06:33

A poén az kedves zephyr, hogy már utazott :) szóval igen megvolt rá az esély. NTonee: köszönöm, hogy tipikus példája vagy azoknak, akiket a kommentjeimben leírtam. optipista: ha jól tudom nem lehet felvinni. Kangörény: nem, nem gumibotozhat meg, de amennyiben te azonnal azonosító számot kérsz tőle, meg hogy mutassa meg a táblát, hogy mennyi a megengedett, ne lepődj meg a "kicsit" túlreagál. Utána meg jöhetsz ide sírni. Jut eszembe, tavalyi In-Kalos pass nem volt a korcsolyára kötve?

Ars et labor 2008.02.20. 12:07:05

Ajtony:

Szerinted rendőrök ellenőrzik a jegyeket a metróban? Most komolyan, neked minden egyenruhás egyforma?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.02.20. 12:07:52

ne lepdődj meg ha "kicsit" túlreagál akarom mondani.

Ars et labor 2008.02.20. 12:10:46

Ne "reagáljon túl" sem a rendőr, sem az ellenőr, hanem végezzék a MUNKÁJUKAT rendesen, és ne érezzék magukat félistennek azért, mert egyenruha van rajtuk.

Ezért fizetik őket, nem szórakozni vannak ott.

Ajtony 2008.02.20. 12:14:20

Ars et labor 2008.02.20. 12:07:05

Remélem hangosan olvasol magadnak.:-)))
Ha nem próbáld ki, persze a Kangörény postját is, mert arra válaszoltam.

Gondolom az ott emlitett gyorshajtást meg nem BKV ellenőrök szankcionálják. Bár ebben a mai rendetlen országban még az is lehet.

Üdv

victoriginal 2008.02.20. 12:26:59

végigolvasta valaki a "cikket" egyáltalán? mindenki panaszkodik a járművön fejet, szemet, halántékot leverő hátizsákosokról, de a szövegben ha jól olvasom mindez a lépcsőn játszódik le, és nem a járművön vagy annak ajtajában...de fröcsögni persze lehet, és a metróban-buszon-villamoson vegye is le mindenki a zsákját. bunkó volt mindkettőjük, de a személyzet részéről ez megengedhetetlen vagy mi a szösz.

Dr Kangörény 2008.02.20. 12:27:32

Hát szerintem meg tök mindegy, hogy egy ügyfél (utas, gyorshajtó) mennyire viselkedik tapló módon. Az ellenőr, kalauz, rendőr... kötelessége, hogy normálisan válaszoljon, különben érdekes kurvaanyázó jeleneteknek lehetnénk szemtanúi.

becsibacsi 2008.02.20. 12:30:29

cdrom70: A becsi ellenorok valoban ertik a dolgukat, eddig OK.

> Arról ne is beszéljünk, hogy a jegyár közel ugyanannyi mint pesten!!!!

Ez azert mar nem igy van!
A pesti vonaljegy ara (most neztem meg) 270 Ft, a becsi jegy ara 1,70 Euro (kb. 450 Ft a mai kozeparfolyamon szamolva). Illetve elovetelben 1,70 Euro, a vezetotol vasarolva (buszon, villamoson igy is lehet lehet) 2,20 Euro.
Csak a pontossag kedveert.

Kúrcsány Ferenc 2008.02.20. 12:40:32

A BKV a Magyar Gárdából toboroz biztonsági őröket, azok állnak a Nyugatnál is, kopasz, bakancsos nyilas gecik.

Thomas Magnum 2008.02.20. 12:40:59

Metróállomás.
(Fent ellenőriznek mostanában - amennyire én látom. Jegypénztár, irodák, biztonságis személyzet is fent/bent az irodákban tartózkodik)

Fent a mozgólépcsőnél álldogál 4-5 ellenőrnek látszó személy. Nadrág, kabát, karszalag stimmel. Látják őket a kamerás szobából az őrök.
Ebben az esetben mennyi annak az esélye, hogy "csalókkal", álellenőrőkkel van dolgotok?

Tehát. Amennyiben kéri, hogy mutasd meg a jegyed, bérleted, majd erre te azt kéred, hogy mutassa, mondja meg a számát, akkor nem lehet, hogy ez pusztán az ellenőr basztatása?

Mi az oka? Megbántott? Megsértett? Meglökött? Megvert? Beszólt?

Még egyszer: "Üdvözlöm! Legyen szíves a ..." - mondja az ellenőr.

Erre normális ember nem azt mondja, előbb mutassa az engedélyét, számát.
Miért? Ennyire ráértek?
Majd ha pofátlan, bunkó, megrángat a kabátodnál fogva, na akkor kérd el.
De ebben az esetben nem elég csak elkérni. Menjél a forgalmi irodára, papír, toll. Legyen nyoma. Aztán lehet irogatni ide is.

A stressztűrésről meg annyit, hogy valóban többet kell tűrnie egy front office jellegű munkahelyen dolgozónak, azoknak, akik emberekkel foglalkoznak, de miért nehezítitek indokolatlanul és szándékosan ezeknek az embereknek a munkáját?

Alf (törölt) 2008.02.20. 12:44:27

Vigaszul csak annyit, hogy szerencsétleneken kár revansot venni, megbüntette őket már a sors, hisz BKV-ELLENŐRÖK.

Thomas Magnum 2008.02.20. 12:50:22

Kangörény_ 2008.02.20. 12:27:32

Miért kötelessége eltűrni bárkinek is, hogy ha valakihez tisztelettel közelít, akkor vele szemben más bunkó, paraszt viselkedést enegdjen meg?

Gondolkozzatok már!!!

Hát ebből áll az itt lévő cikkek 90%-a!

Ez az ember, ezen a helyen, ekkor meg ekkor bunkó módon viselkedett velem.

Azt hiszem erre írják: WTF????

Akkor te ezt megteheted az egyenruhásokkal szemben? Milyen alapon?

Ha bunkó vagy, viseld a következményét.
Ennyi.
Baszogatod a rendőrt, mert jogod van hozzá. Aztán ha elkéri az izzókészleted, meg az egészségügyi dobozt, akkor persze ő a szemét. Pedig neki tényleg JOGA VAN HOZZÁ.

Ha meg sokat pattogsz, akkor meg elvisz, hogy bent tisztázzátok a dolgot. Kinek kell ez?
Tisztelet. Nem szeretet, csak tisztelet!

Gabo1000 2008.02.20. 12:54:30

És még csak az egyik fél változatát ismerjük....

További magyar hang 2008.02.20. 12:54:52

A földalatti megállóhoz BEFELÉ MENETkor is ellenőrizték a srácot, akkor nem szóltak neki egy szót sem.
A földalatti feljáratánál, KIFELÉ MENET kötöttek bele az ellenőrök az élvédő nélküli korcsolyába, majd miután eltette azt, megakadályozták a továbbhaladásban.
Na nehogymár megmondja a bunkó, alulszocializált, büdösszájú ellenőr, hogyan kell szállítani a korcsolyát az utcán.

Mellesleg tessék élvédőt rakni a korcsolyára tömegközlekedéskor!

Marhácska 2008.02.20. 12:55:18

Mocskos szar paraszt mind!

bumbuska 2008.02.20. 12:59:10

Hűha, úgy látom, összegyűlt pár szánalmas ember:D
Újat nem sokat tudok hozzáfűzni, mert 1-2 ember már leírta, hogy tökmindegy, mit csinált a srác, az ellenőr akkor sem viselkedhet így és ráadásul a posztíró nem azért írta a levelet, mert az volt a baja, hogy felszólították, hogy tegye el a koriját, hanem azért, mert miután eltette, még akkor elkezdtek vele kekeckedni. De úgy látom a többségnek hiába magyarázza az ember, mert akkor is csak azon van fennakadva, hogy hogy szállította azt a szerencsétlen korcsolyát és tömegkatasztrófát vizionálnak egy hülye korcsolyaélből:D:D
A legviccesebb, mikor vki már azt írta, hogy táskában sem helyes tárolni, mert hirtelen fékezésnél kiszakítja a táskát és úgy is képes gyilkolni lol:DDDD
Ja, meg az is jó volt, aki híradót linkelt be - azért bazdki az nem ugyanaz ám, hogy a jégkorimeccsen eltalál egy korcsolya, arra azért kicsit nagyobb az esély, minthogy a metrón talál el egy táskára kötött, úgyhogy olyan hírt linkelj be, ami arról szól, hogy egy metrón elszabadult korcsolya kivégzett egy, vagy egy vagonnyi embert, mert nem volt rajta élvédő:D:D
Aki ilyenektől ennyire fél, az menjen pszichológushoz és ne menjen emberek közé, mert ennyi erővel egy nagy fékezésnél egy ember is rádeshet és agyonnyomhat, vagy egy kapaszkodó ember könyöke kinyomhatja a szemed.
Egyébként elítélem az ilyen ellenőröket és gyűlölöm azokat, akik így viselkednek, de őszintén szólva engem sosem ért még ilyen attrocitás. Igaz, én legalább egy félmosollyal lépek oda, ha kérik a bérletem és udvariasan köszönök. Erre ők udvarisan megköszönik és általában jó utat is kívánnak. Annyi a titkom, hogy nem kezdek el hülyeségeket kérdezni, meg basztatni őket - amihez persze lehet, hogy jogom lenne, csak épp kedvem nincs.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.02.20. 13:04:53

bambuska, nem sokat korcsolyáztál még. Én linkeltem be a híradós url-t, és gondolkodj már el azon, hogy hogy nagyobb az esélyed találkozni egy ember korcsolyályának az élével, ha a lábán van és épp csúszik rajta, vagy a táskáján lifeg egy méter magasan?

Ezen kívül nem esélylatolgatásképpen linkeltem be, hanem azért, hogy lehessen látni: mit tud művelni egy korcsolyaél, ha egy ember súlya mozgatja. És ehhez nem kell jéghokizni, elég csak simán megbotlani vele a lépcsőn.

bumbuska 2008.02.20. 13:11:10

herodes
igen, elképzeltem, ahogy a kori lifeg a táskán, a srác megbotlik a lépcsőn, s a srác az egész testével ránehezedve a korira hanyattesik, a kori éle pedig pont eltalálja egy mögötte haladó ember nyakát! HIHETŐ!
Amúgy képzeld, korcsolyáztam már párszor. Én nagyobbnak találom az esélyt, hogy egy koripályán rám esik vki a korcsolyájával (ahogy egy jéghokimeccsen is az egyik koris a másikra), mint hogy egy táskán egy kori súlyos sérülést okoz a metrón.
Ennél szerintem nagyobb az esély arra, hogy kisiklik a metró, vagy kigyullad és bennégsz, vagy valaki belök a közeledő metró alá, vagy kést szorítanak hozzád az aluljáróban míg a metróhoz érsz, vagy nem tudom, folytasd te a sort, neked vannak kényszerképzeteid:D

Joshuk 2008.02.20. 13:15:47

Csak én vettem észre, hogy "2007. február 17"

Tévedni emberi dolog én nem szoktam és egyébként is
videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/803/reporter/count

Mert megérdemled.

Marhácska 2008.02.20. 13:22:19

Kemény ez a videó és a srác is piszkosul helyes!

Fedup Sári 2008.02.20. 13:22:35

A probléma ott van, hogy a békávé nagy százalékban pontosan olyan embereket állít oda a metróbejáratokhoz ellenőrizni, akik miatt egy utazás alatt már kétszer kell ellenőrizni a jegyeket/bérleteket.

Az, hogy az utasok között vannak bunkók, bliccelők stb., az adottságként kezelendő, a többi utas nem tehet róla, sőt, ált. pontosan ők a szenvedő alanyai. Az viszont, hogy ezen felül még a hasonló mentalitású, normális emberi érintkezésre, verbális/tettleges erőszakon túli problémamegoldásra alkalmatlan ellenőröket is el kell viselnie a 90% normális és kétszeresen fizető utasnak, az a békávé vezetésének felelőssége.

Nyilván tisztában vannak a naponta tucatszámra az embereik által teremtett visszás, vagy adott esetben törvénytelen helyzetekkel, azonban tudatosan nem tesznek ellene semmit, éppen ellenkezőleg, a teljesen védhetetlen helyzetekben is utolsó pillanatig védelmezik az elkövetőket.

Ld. pl. az utazási feltételekben előírt jelzések nélküli ellenőrök által -- fényképekkel dokumentáltan -- megvert utas esetét.

HandG 2008.02.20. 13:24:02

Jó kis story!
Penge éles esze van ennek a korcsolyás utazónak!
Azonban ha előbb gondolkodik, akkor az élvédők attól is megóvták volna, hogy butasága a nagyközönség elé kerüljön.

Szomorú jelenség a butaságot csak azért természetesnek hinni, mert mások is úgy tesznek.
Persze a kútba nem ugrana be ha másokat látna.....

De ki tudja?!:)

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.02.20. 13:27:50

bambuska, vagy mondjuk a hétéves lányommal kézenfogva jövök a koma mögött, és lányom botlik meg, akinek épp fejmagasságban van kori éle. vagy nem megbotlik, hanem mondjuk egy mozgólépcsőn lefele tolakadó faszfej meglöki (akiket én személy szerint pl. sokkal jobban rühellek, mint a hátizsákos kisköcsögöket).
és még sorolhatnék százszámra olyan szituácikóat, amikben volt már részem az évek során nem kevésszer, és ahol elég gáz lett volna, ha az előttem álló tagról egy méter magasan lengedezik egy kori éle.

victoriginal 2008.02.20. 13:28:39

hm, amúgy van akkor, ha valaki egy pár korival a kezében akar felszállni a sárga gyorsra, élvédő nélkül, és nincsen nála táska vagy zacskó amibe beleteheti...gyalogol a hősökig? vagy felveszi a lábára és hasítja a márványt ezerrel...amúgy az élvédő tényleg az él védésére lett kitalálva, nem balesetbiztonságtechnikai eszköz. szép hosszú szó.

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:29:21

szerintem az ellenöröknek is igaza violt mert én is utálom ha a hátizsákkal a hátán egy teli buszra felszál egy ember vagy akárhova és nem venné le.és azért tényleg baleset veszélyes el élvédő nélküli kori én is vittem már kézbe a buszon de mindig volt rajta élvédő de viszont abban egyetértek az illetővel hogy ezek a kis rohadékok nagyon hatalmasnak érzik magukat én ott helyben rendört hivtam volna ha már lúd legyen kövér és kértem volna a nevüket és állás nélkül maradtak volna a kis gecik

NTonee 2008.02.20. 13:31:24

EnZsolt!

Ne haragudj, de te nem olvastad a levelet?
Nem attól lesznek ez barmok, mert mi bunkók vagyunk velük, vagy már eleve így állunk hozzájuk. A levél írója, bár először ellenkezett, később belátta, hogy valóban balesetveszélyes a korit élvédő nélkül táskán lógatva hurcolni. Ezek után a "kedves" békávés ellenőrök megalázóan viselkedtek vele szemben.
Miért?
Amennyiben az utas nincs tisztában az utazási feltételekkel, az ellenőrnek fel kell(ene) hívnia rá a figyelmét. Kérésre az adott szabály hivatalos, írott formáját be kell(ene) mutatnia. Vagy legalább bökjön oda az ujjával a falra, hogy ott van és olvasd el!
Ha az utasnak nincs igaza, akkor előírás az ellenőrök között, hogy paraszt módon kell viselkedni? Meg kell alázni sok más utas jelenlétében? Az utast meg kell akadályozni a szabad mozgásában? Akkor is ez történik, ha teljesen jogos az utas panasza. Tapasztalat! Én is kerültem már hasonló helyzetbe és egy méterrel előttem lévő utasok is, akiknek a beszélgetését az ellenőrrel tisztán hallottam. Lekezelőek, bunkók és ráadásul sokan az esetleges fizikai fölényüket sem szégyellik bemutatni.
TISZTELET A KIVÉTELNEK! Én is találkoztam már normális, becsületesen dolgozó ellenőrrel (100ból 1 esetben).

Gabo1000 2008.02.20. 13:32:59

Mondjuk én a nyakam nem féltem, viszont a nem teszkós kabátom annál inkább. Gondolom ha valaki jól nyakoncsípi és kiköhögteti vele a kihúzott szálú kabátjának árát -ami soxorosa az élvédőnek- ismét ide ír majd.

Joshuk 2008.02.20. 13:33:00

Marhácska · www.videoriporter.hu 2008.02.20. 13:22:19
Kemény ez a videó és a srác is piszkosul helyes!

Nekem is tetszik, olyan édes ellenőr pofcsija van.

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:36:10

én arra mondtam hogy igaza volt ami a levél elején szerepelt hogy élvédőt jó lenne ha feltenné arra még nem volt oda irva hogy már akkor is bunkó volt de ha elovasnád azt amit irtam a végén már azt irtam hogy ha ilyen bunkók voltak én hivtam volna akkor rendört és feljelentettem volna hogy korlátoz a szabad helyváltoztatásban ráadásul ugy hogy van érvényes bérletem.
érted már?

Üvege$ 2008.02.20. 13:37:22

Eszem megáll! Takonypóc felháborodik, mert nem lehet ön és közveszélyes, de azért a BKV sincs a helyzet magaslatán az IQ negatív ellenőreivel.
Én minden páratlan hónapban egyszer utazok a járataikon és általában megállítanak az ellenőrök, de eddig egyszer sem mertek hepciáskodni vagy akár kivenni a kezemből az ÉRVÉNYESÍTETT menetjegyem. Lehet, hogy ez annak köszönhető, hogy már ránézésre sem vagyok az ő súlycsoportjuk, de nem szeretném, ha a gyerekemnek ilyen emberekkel kellen nap mint nap küzdeni csak azért, hogy utazhasson! A BKV-nak igenis feladata, hogy képezze és szükség esetén nevelje az alkalmazottait mert előbb-utóbb meglincslődik ez a tömegközlekedési elit.

Joshuk 2008.02.20. 13:40:12

Forza Tomika 2008.02.20. 13:29:21

Gyorsan dekódolom.

Korrekt ha valaki leveszi a táskáját, kufferjét akármi. Én is ezt teszem, node azért nehogy már néhány nyálasfejű ellenőr szórakozzon, ne efelejtsük el, hogy ezek ugyanazok /nem személy szerint értendő, hanem típus szerint/ akik, mindent megtesznek, hogy ellehetettlenítsék az emberek, szabad élethez való jogát. Elrakta a flancos korit, volt bérlete, mit kell szivatni. Az a probléma, hogy azokba rúgnak bele, szórakoznak, csapják a pofájukba, akik tesznek is valamit, hogy kicsit jobb legyen a színvonal, azzal, hogy vonaljegyet/bérletet vesznek.
A kis majom köpetek meg mit kapnak? Jó kis fizetést, ingyen bérletet, és nemcsak saját, hanem családjuk részére is. Nomeg ha úgy jön ki akár egy kellemes nyaralást egy BKV üdülőben. Ezen kéne elgondolkozni.

AlexWolf 2008.02.20. 13:41:49

Szerintem a korcsolyás/kalleros témát már eléggé kiveséztétek. Viszont nekem csak azért is lenne egy kérdésem. Minek kell egy utast 4x (igen 4-szer) ellenőrizni, hogy van-e jegye. Velem nem egyszer fordult elő munkából hazafelé menet, hogy kaller kérte a Déli-nél a jegyemet (1), aztán a Deákon lent a piros mertó peronján a mozgólépcső előtt megint kérték (2), fel a kék metróhoz, ott is posztolt néhány kaller (3), leszállok otthon a kék metróról és ott is kérik (4). Esküszöm ez már zaklatás. Mi a francért nem lehet mondjuk minden megállóban vagy csak kifelé, vagy csak befelé kérni a jegyeket/bérleteket? (Arról nem is beszélve, hogy sokszor télleg csak úgy passzióból beszolnak az utasoknak. Mára már eljutottam oda, hogy levegőnek nézem őket, felmutatom a bérletemet szó nélkül, és lépek is)

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:44:03

ti azt nem olvasátok el ami irok modntam már harmadjára irom le hogy én ott helyben feljelentettem volna őket és nevüket elkérve biztos hogy bejelentést tettem volna a bkv-nál.én is azt mondom hogy rohadt gecik voltak.

Joshuk 2008.02.20. 13:47:43

Forza Tomika 2008.02.20. 13:44:03

Nem értél volna vele semmit, mivel x személy terhelő vallomása lett volna ellened. Egyszerűen, bevédik egymás löttyedt majom valagát. Az nem számít, hogy készúlt e róla térfigyelős videó. A BKV eddig is eltusolta, illetve "ismeretlen tettes" köpenybe bugyolálta az ilyen kis ügyeiket.

Gabo1000 2008.02.20. 13:49:19

Még mindig csak az egyik oldal változatát ismerjük, ezáltal objektíven nem lehet a másik felet minősíteni.

dr. Erika Zangolna 2008.02.20. 13:49:46

emiceha

Mozgó járművön körzővel, inzulinos tűvel a kézben utazni valóban veszélyes. Ha a tolltartóban van, akkor nem az. Majd ha fékezésnél a te szemedbe áll bele a körző a másikba meg az inzulinos tű, te is belátod. HA előkerül a körző meg a tű, ugyanúgy szólni kell az illetőnek, mintha prököltöt enne nejlonzacskóból, vagy összeszart nadrágban szállna fel.

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:50:26

hát akkor meg jól pofán basztam volna az élvédő nélküli korival mert ő kezdte belémkötött én meg visszakötök megnéztem volna hogy melyikünk jönne ki győztesen a kis geci vagy én:-)))

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:53:02

hát csak is az egyik oldal változatát fogod hallani mert a bkv-és hiába akarná megvédeni magát nem tudja mert ő is nagyon jóltudja ha ide irna valamit is mindenki tudja hogy hazudik mert egy kis rohadék

Üvege$ 2008.02.20. 13:53:46

Forza Tomika
Sok lúd disznót győz! Tudod!

Greo (törölt) 2008.02.20. 13:55:54

hát nem azért hogy magamat sztároljam de lehet hoy nem birtak volna velem már csak a testalkatom miatt se meg hát az se egy utolsó szempont hogy 13 éves korom óta kungfura járok

hesspicsába 2008.02.20. 13:59:53

köcsögarcú, ha én ott vagyok a korcsolyát fel is dugom a seggedbe és a szádon húzom ki. én is utaztam már bkv-n és láttam, hogy ki van írva, hogy a hátizsákos köcsögök kurvagyorsan vegyék le a hátukról azt a szart, mert zavarja a többi - NORMÁLIS - embert. te meg baromarc még rá is akasztasz egy ótvarbüdös acélfegyvert. idióta. és még világgá is kürtölöd, hogy igen valóban , te tényleg ekkora marha vagy.
agyhalott!

Joshuk 2008.02.20. 14:01:17

Forza Tomika 2008.02.20. 13:55:54

Nem akarlak piszkálni, de gondolom nemrég kezdted a kungfut, már így a mondat szerkezetedet nézve. Csak hogy "goni" legyek ahogy a fiatalok mondják.

...és a négyes metróra 2008.02.20. 14:03:16

admiraL 2008.02.20. 08:41:27

azért azokat a tisztelt utasokat is péklapáttal basznám szájba, akik teleszotyizzák a villamost. Vagy a kiürített bakkardi brízeres üvegeket ottfelejtik az ülésen. Vagy viccből megszaggatják a kárpitot. Nem ütném sokáig, csak addig, míg él...

Vidocq001 2008.02.20. 14:03:27

Én csak azt szeretném mondani, hogy az összes kaller egy balf*sz g*ci. Bocsánat az általánosításért! Csak azokra értem akikkel eddig dolgom volt...

Joshuk 2008.02.20. 14:07:26

...és a négyes metróra 2008.02.20. 14:03:16

Azokkal a fiatalemberekkel/fiatalasszonyokkal akik teleszotyizzák a villamost/buszt/trolit stb. nem fognak csinálni semmit.
Bocs a burkolásért.

kérdések órája 2008.02.20. 14:09:51

Nem baj,proli! Szavazz a demszkire meg a gyurcsányra legközelebb is, sőt 3 nemmel a népszavazáson is, mert tudoood,különben jönnek vissza a fasiszták, tudoood!

kérdések órája 2008.02.20. 14:11:39

Jujj joshuk vigyázz miket mondasz,mert elvisz az ávó! Kurvaországban élünk ne feledd!

labi 2008.02.20. 14:12:13

"élvédő nélküli korcsolya piros karikában áthúzva kiragasztva a metró falára?"

Az vicces világ lesz, amikor a metró falára sz összes elképzelhető éles/hegyes/szennyező eszközt felragasztják áthúzva. Kis fantáziával simán ki lehet vele tapétázni egy komplett metrómegállót.

Szóval:
Noooormális vagy Maaaaargit?

Éles/hegyes/koszos dolgokkal nem utazhatsz. Akkor sem, ha sok más kecseg is csinálja. Ennyi bammeg, aztán nem kell a rinyálás hogy ezért szólnak. Olajhajú ellenőr for president! :)

dr. Erika Zangolna 2008.02.20. 14:18:19

jaj labi, de okos vagy. tudod, emberek néha mondanak/írnak dolgokat, amiket nem szó szerint értenek, esetleg túloznak egy kicsit az ironikus hatás kedvéért.

"élvédő nélküli korcsolya piros karikában áthúzva kiragasztva a metró falára?"

ha te ezt komolyan vetted, te vagy a Margit már ne haragudjál

victoriginal 2008.02.20. 14:18:33

nem baj, a lényeg az, hogy növeljék az ellenőrök számát, drágítsák a jegyek árát, fizettessenek plusz pénzt az éjszakai járat használatáért, 1970 óta ugyan azokat a metrószerelvényeket használjuk, minden hónapban fél órát álljunk sorban a havi bérletért, tolókocsival és mozgássérülteknek semmilyen lehetőséget ne adjanak a földalatti tömegközlekedéshez(bocs, talán a kisföldalatti pár megállójánál van ilyen), kerékpárt ne szállíthassunk a metrón, a biztonságiak kiskirályoknak érezzék magukat..kimaradt valami? ezek után nem tudom sajnálni semelyik bkv alkalmazottat sem, főleg hogy ugyanolyan sötét, ostoba arcokat látni mindenfele. van választás. nem kötelező ellenőrnek menni. utazni viszont kell.

tokomtelevan 2008.02.20. 14:25:38

AZOKNAK AKIK HIÁNYOLJÁK? HOGY MIÉRT NEM SZABÁLYOS ÍGY A KORCSOLYA SZÁLLÍTÁSA!

Idézet a BKV utazási feltételeiből:

Kézipoggyász szállítása
Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.
A járművekre nem szabad felszállni olyan tárgyakkal, amelyek balesetet, kárt vagy szennyezést okozhatnak. Kerékpár csak a HÉV vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy érvényesítésével.


Szóval az a paraszt köcsög, aki a többi utast veszélyezteti, majd a homárba irkál, inkább húzza le magát a budin!

tofu 2008.02.20. 14:27:47

Csak azt nem értem, hogy miért vesznek fel ilyen szurtos képű bűnöző formákat a BKV-hoz. Sajnos lehetnek akár szabályosak is, de lerí róluk a bunkóság és az iskolázatlanság. Talán keveset fizetnek?
Sokat járok külföldön, és egyéb nagyvárosokban örülnek az utasnak, mert abból élnek.
Az embereket zavarja a smasszerok látványa. A metró nem egy börtön amit őrizni kell.
Ha normális beléptető rendszer lenne, akkor nem kellene ennyi bugyuta bunfordi smasszerral megtölteni az aluljárókat, és nem rémisztgethetnék a gyerekeket

atarim 2008.02.20. 14:28:11

Dartagnan
Te ugyanolyan hülyegyerek vagy , mint a panaszkodó .
Csak arról van szó , hogy igy szállitani a korcsolyát , tényleg balasetveszélyes .

gyilkos galóca 2008.02.20. 14:30:41

Forza Tomika 2008.02.20. 13:55:54

És hány éves vagy?14?:DD

Amúgy meg az ellenőrök leginkább a fizető utassal parasztkodnak és a gyengébekkel.Csak túlerőben mernek ugatni és ott is csak nőknek vagy gyerekeknek.Bezzeg a buszon,kombinón lapulnak és sunnyognak,persze a fenti gyengébbek elleni szabály betartásával.
Egyszer belémkötött,hogy hol kezeltem a jegyet,mert nem látszik.Mondom nem mindegy?Persze csúnyán nézett,de beszólni nem mert a parasztja.Csapatosan nagyon kemények, mert egymást licitálják túl bunkóságban.

A hátizsákot meg mindenki vegye le időben.Nem-nem a járművön,hanem mielőtt beszálsz/felszálsz.Engem idegesít,amikor forgolódik és lökdös a qrva táskájával a tag.Persze, ha rászólok néz bután és neki áll feljebb.

weaver 2008.02.20. 14:32:28

Azt gondolom egyik vagy másik fél minősítése nélkül is lehetne elemezni a helyzetet kedves hozzászólok. Ellenőrök viselkedésének felmentését valaki komolyan gondolja? Képzeld el, hogy betelefonálsz a gázszolgáltatódhoz és panaszkodva, ingerült hangvétellel közlöd az ügyintézővel, hogy még mindig nincs rajta a számlán a szociális támogatásod pedig már kaptál határozatot. Válasz: "Most mit idegeskedsz, nem ráér? Majd megkapja. Ennek átfutási ideje van. Mért mondanám meg a nevem? Örülj neki hogy még nem zártuk el a gázt és fizesd be az eddigi számlákat" - gondolom panaszt tennél, a beszélgetést rögzítik, az ügyintézőt kirúgnák. Szomorú, hogy az ellenőrként nagyon sok olyan egyént alkalmaznak akinek az arcán látszik, hogy csak átmenetileg van szabadlábon. Valóban vannak kivételek és én tisztelem azokat akik ezt a "piszkos" munkát becsületesen végzik. Egyébként pedig a kontrollt nyilvánvalóan másképp, máshol is meg lehetne oldani. Gondolok itt arra amikor a Déliben a mozgólépcső tetején az ellenőr megállít és a jegyem felmutatásával nem elégszik meg, hanem a dátumbélyegző aprólékos vizsgálatába kezd (miért nem tud az automaták többsége olvasható számsort nyomtatni és a jegyen mért nincs üres hely ahova a számsor nyomtatva lesz???). Szóval ilyenkor az ellenőr vagy csak pillantásával vagy szóban is megjegyzi: "Hova siet?" - "Vonathoz, bazdmeg??? Ez egy pályaudvar."(és ilyen esetben már én sem tudom megállni kötöszó és esetleg jelző nélkül). Ellenőrzést lehetne az utazás közben is végezni, nem előtte és utána.

Joshuk 2008.02.20. 14:40:49

weaver 2008.02.20. 14:32:28

Azért mert ezekben a masinákban nem havonta cserélnek "patront". Nem lenne ezzel semmi baj, de azzal, hogy akadékoskodik a mozgólépcsó tetején, ill. alján, nem csak velem tol ki, hanem azzal a 50-80 emberrel is aki mögöttem slattyog.

ditti 2008.02.20. 14:43:09

nem értem...ha a srác felfelé tartott a megállóban, vagyis kifelé, akkor miért mondta neki az ellenőr, h a kifelé vezető utat nem állja el, amikor pont eléállt...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.02.20. 14:54:50

Élvédő nélküli korcsolyával a háton metrózni bizony legalább akkora köcsögség, mint ide három ellenőr.

Kis tömeg, kis lökdösődés, és otthon veszed észre: be szép tízcentis friss vágás a vadiúj kabátomon...

victoriginal 2008.02.20. 14:58:18

hmmm, a tapasztalat beszél belőled, igaz? :)

Navarone 2008.02.20. 15:00:57

A korcsolya tényleg veszélyes, egy vészfékezésnél komoly sérüléseket okozhat, ha valaki nekiesik, vagy megüt.

Fedup Sári 2008.02.20. 15:01:11

ditti, a felfelé a kisföldalattinál a deák téren a metrók felől nem kifelé, hanem befelé.

victoriginal 2008.02.20. 15:07:27

:) érdekes, mindenki a hátizsákra meg a korcsolyára van "kiélezve"...ezek szerint mindenki élvezi, ha ostoba békávé katonák szólnak be neki, esetleg fogják le, állnak elé, test a test ellen lépnek fel. akkor nincs is miért panaszkodni, mert az ostoba paraszt megérdemli az őt elnyomót és tűri tovább sírig azt. birka nemzet voltunk, és maradunk is mindörökké. Ámen.

MUHHAHA 2008.02.20. 15:17:19

Az ilyen kis gyökerek miatt örülök, hogy nem kell tömegközlekedéssel utaznom. És még ez a szánalom hivatkozik az utazási szabályzatra. Miből állna venni egy élvédőt vagy a kezedbe fogni a korit? Nem vagy sikeres ember! MUUHHHHAHAHAAAAAAAA

weaver 2008.02.20. 15:27:31

Muhhaha? Már a név is mindent elárul. Te beteg vagy. A srác pedig valóban nem megfelelően szállította a korcsolyát, de a témaindítás gondolom a gyakorta előforduló BKV ellenőri viselkedésre vonatkozott. "Gyökér, szánalom"-ezeket a kifejezéseket gondolom otthon tanultad vagy az iskolában ahol a többiek kigúnyoltak és arcul csaptak, majd hozzátették: "Muhhaha"

MUHHAHA 2008.02.20. 15:33:33

Beaver ezt sokáig fogalmaztad? Se füle se farka. Douchebag, MUUUHHHAAAHHAAAAA

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.20. 15:40:06

1. A parasztozás - cigány szokás!
2. BKV-ellenőrnek az megy, aki rendőrnek sem jó. Magázódni kizárólag a bíróság előtt tidnak.
3. A Tescoban akciós a korcsolya-élvédő.
4. Korcsolyát korcsolyatáskában biztonságos szállítani. Élvédővel. Hátizsákban, pláne rákötve olyan, mint ha valaki ásót, kapát, vasvillát vinne a vállán, egy ráhúzott vékony reklámszatyorral.
5. Majd a Centrum BKV Zrt megtanítja az ellenőreit magázódni.

anonym sütizabáló 2008.02.20. 15:54:54

Ha ha! Ez jó, az élvédő a korcsolya élét védené? Miért? Elkopik szállítás közben??? Akkor ezen az elven az autókon a szélvédő a szelet védi és nem a bent ülőket? Hihetetlen emberek vannak! :)

vernarancs 2008.02.20. 15:56:23

Miutan az ellenor semmilyen irasos szabalyzattal nem tudott szolgalni semmi jogalapja nem volt az utas feltartoztatasara. Nyilvanvalo a "kostolgatasi" szandek a reszukrol. En azonnal rendort hivtam volna es jegyzokonyveztettem volna az ellenorok azonositojaval egyutt az esetet es feljelentest tettem volna. Helyre kell oket vegre tenni mert nagyon el vannak szallva attol a kis hatalomtol amit kaptak.

vernarancs 2008.02.20. 15:57:28

anonym sütizabáló 2008.02.20. 15:54:54

Hehe. A fogvedo meg az oklomet vedi?

anonym sütizabáló 2008.02.20. 16:04:55

vernarancs 2008.02.20. 15:57:28
:) Persze ellenpélda is van, de gondolom Te sem hiszed, hogy az "él védésére szolgál".

Mellesleg olyan levélre nem emlékszem, hogy valakinek volt jegye/bérlete és kekeckedés nélkül megmutatván azt az ellenőröknek, azok bunkók lettek volna vele vagy netán megverték volna érte.

kérdések órája 2008.02.20. 16:13:52

Nem argentin mezben voltak az ellenőrök?

gyilkos galóca 2008.02.20. 16:14:50

anonym sütizabáló 2008.02.20. 16:04:55

Elhiheted, sok ilyen eset van sajnos.

victoriginal 2008.02.20. 16:19:29

az élvédőt azért találták ki, hogy amikor korcsolyával a lábadon flangálsz, ne csorbuljon ki az éle. egyéb kérdés?

victoriginal 2008.02.20. 16:23:35

mármint amikor nem a jégen tipegsz... :)

anonym sütizabáló 2008.02.20. 16:24:38

Én kérek elnézést! Régen koriztam már, de akkor az élvédőnek több funkciója is van: védi a kori élét, ha flangálsz benne illetve védi a pofámat a szétnyílástól, ha mecsapnak vele.

vernarancs 2008.02.20. 16:26:48

anonym sütizabáló 2008.02.20. 16:04:55

No, mas is megirta elottem. Eredetileg az elvedo valoban a kori elet vedi, de minimum kettos szerepe van.

victoriginal 2008.02.20. 16:28:27

ha megcsapnak egy korival, akkor már a védő sem segít. persze ha egy szélvédővel véded magad, akkor több az esélyed.. :) menj inkább a bkv baráti kör oldalára, oda irogass.

victoriginal 2008.02.20. 16:33:48

bkv-ról jut eszembe, kisiskolás hugom ellen rettentő szigorral léptek fel, mert benézte azt, hogy a január 11.-én kiállított bérlete csak feb. 10-íg érvényes. és mindezt február 11-én, persze úgy, hogy befele beengedték a metróra, de kifele már nem. ez aztán a férfias fellépés, éljenek az ellenőrök! persze a csürhe nagyhangúak előtt mindig kinyílik az ellenőr sor. gépeket mindenhova, mint Párizsban!

Fedup Sári 2008.02.20. 16:54:36

Így van, mágnescsíkos/smartcardos/RFID-s jegyetbérletet, villamdelejes ellenőrzőkapukkal!

kócos cápalány 2008.02.20. 17:02:16

Nem értem mihez kell a passzus neked, amikor a józan paraszti ész és a többi embertársainkra való odafigyelés is elég lenne ahhoz, hogy a kibaszott korcsolyádon legyen élvédő. Nem lenne őszinte a mosoly az arcomon, ha mondjuk az én gyerekem tiszta homlokát sértené fel a te (vagy a csapatostul ugyanígy cselekvő fiatalok) korcsolyaéle.
Legközelebb nyugodtan hívj rendőrt, csak aztán nehogy meglepődj, hogy nem csak jogaid vannak.

gyilkos galóca 2008.02.20. 17:52:22

kócos cápalány 2008.02.20. 17:02:16

Elképzelem,ahogy a TESZ-esek kivonulnak az élvédő nélküli,hátizsákon cipelős tag ellen,mert közveszély okozás ténye forog fenn.
muhaha.:DD

kócos cápalány 2008.02.20. 18:19:35

Látom nem érted a lényeget, lehet, hogy ezért ehetetlen a gomba fejed?
Nem kell ehhez TESZ, ész kell!!!

fakkjú 2008.02.20. 19:53:15

Kiricsi Karola az egyetlen pozitivum a békávénál továbbra is.

nav 2008.02.20. 21:43:14

Hol élsz?
Ezt írod: "Mexicói út"

hello hello! 2008.02.20. 21:43:59

öccsém, ezt a gyengeelméjű fórumozó bagázst...tegye fel a kezét, aki kapizsgálja egy cseppet is, hogy mi is van a itt történet mögött! hát nem sok a jelentkező. itt nem korcsolyákról, nem is a tetves hátizsákokról meg a gatyába szaró hajlékonyokról van szó, hanem arról, hogy nap mint nap ki van téve az utazóközönség az ilyen és hasonló attrocitásoknak, hogy sehonnai nímand bkv karszalagos és még sehonnaibb biztonsági őrök szórakoznak a fizető utazóközönséggel, kultúrált országokban már milliós kártérítéseket lehetett volna nyerni ellenük,és bárki kerülhet olyan szituációba, amikor ezek a senkik paraszt módjára beugatnak és még parasztabb módjára toszogálják és lökdösik és feltartják a tömeget, és a vezetőségük nem csap szét közöttük...külföldön sok helyen a rendőr mindig együtt van az ellenőrrel, és minden esetben jogkövetően járnak el, akkor is, ha az utas ellenállása miatt esetleg erőszakot kell alkalmazni. itt Futapesten viszont semmi ilyesmiről szó sincs, csak a nagy üresség, a nagy feneketlen sötét üresség a fejekben...

ciluvagyok 2008.02.20. 21:52:45

csak 2 dolog:
1: a levél írója egy kis tetű, aki szabad élű, lengedező korival közlekedik
2: a sok genny ellenőr pedig mindig csak a gyerekeket és/vagy terhes mamákat inzultálják, de a mindent szétb.a.s.z.ó kanc.i.g.á.n.y.okra egyikük se szól rá. Mért csak a gyengéken kell példát statuálni? Mért nem a cigányokat vágják ki a metróról? meg a kéregetős, összefosott gatyás hajléktalanokat?

Csééé 2008.02.21. 04:48:11

Nem védem az ellenőrnek nevezett állatokat, de baszki attól, hogy demokrácia van, "szólás" szabadság és te vagy a "vásárló" még ne hidd azt, hogy a pénzedért mindent lehet.

zephyr 2008.02.21. 09:56:41

EnZsoltnak (2008.02.20. 12:06:33) "Mai napon, vasárnap...órakor a Deák téri metróállomáson történteket szeretném leírni: A Váci utca felől közelítve a mozgólépcsős lejárat után jegyellenőrzés történt, majd a milleniumi földalatti feljáratánál újbóli jegyellenőrzésen estem át..." Szerintem még nem szállt fel semmilyen tömegközlekedési eszközre.
Más. Tényleg vicces a kommentekben, ahogy sokan a nemlétező kisgyermekük arcát ("tiszta homlokát") féltik, meg leakadnak a hátizsákoknál stb., és az ellenőrök viselkedéséről szó nem esik. Gyilkos galócável egyetértek (2008.02.20. 14:30:41), tényleg csak a gyengébbekkel mernek, és állnak is le ténylegesen vitatkozni, nem egy példát láttam erre... Mindegy.
Csak még annyit, hogy aki a K U L T Ú R Á T hiányolja a társadalom bármelyik részéből is (BKV-ellenőrök, utasok, "normális emberek"), az csak olvasson bele itt egy-két hozzászólásba, nézze meg a különböző jelzők használatát, és vonja le a következtetést! :)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.02.21. 13:17:58

A sárga metró (földalatti) feljárója a Deák téri központi aluljáróból - ahol ennek a folyosója összefut a másik kettőről feljövő mozgólépcsővel - vicces dolog...

Én a könyvelőmhöz mindig úgy megyek, hogy leszállok a kék metróról, felmegyek a mozgólépcsővel, jobbra, jobbra, végig a folyosón, fel a lépcsőn a sárga metró Vörösmarty tér felé menő oldalára és... most figyelj... végigmegyek a peron hátsó felén, aztán ki a folyosón és fel a lépcsőn a Deák térre.

Namost kérdés az, hogy akkor én az aluljáróban közlekedem vagy a BKV területén. Mivel a konkrét megálló nincsen elválasztva a hátsó folyosótól, a lépcső alján nem lehet megmondani, hogy te most sétálni mész vagy beállsz a megállóba és felszállsz a sárga metróra. Persze, a megállóba, a peronra nem fognak odaállni az ellenőrök, mert a lépcső alján egy ellenőrcsoport is elég és ott egyszerűbb is elkapni a gyanús utasokat.

Sajnos, ennek az az eredménye, hogy fel kell mutatnom a bérletemet, miközben csak átsétálóban vagyok ott. Egyszer direkt, a teszt kedvéért, megpróbáltam átslisszolni, de az egyik elémugrott a lépcsőn, elállta az utamat, és kérte a bérletemet. (Semmi durvaság nem volt, abszolút kulturáltan viselkedett.)

Azért arra gondolok, hogy egyszer - szintén teljesen kulturáltan - meg kéne kérdeznem őket, erről mi a véleményük; mind magukat az ellenőröket, mind a BKV ügyfélszolgálatot. (Fogadok, az előbbi aszondja, hogy "ez volt a parancs", az utóbbi meg valami sablonszöveggel válaszol vissza...)

2008.02.21. 13:18:37

A jó büdös kurva anyját az összes büdös, cigány, kapucnis, mosdatlan, ápolatlan paraszt ellenőrnek, meg azoknak is, akik itt védik őket (bár gondolom, ők a három írástidó ellenőrök a párszáz közül). A csávó eleget tett a felszólításnak, utána mégis geciztek vele. A nyolc rongyos szaros bérletért nem lehet utazni? A gyönyörűen karbantartott, hajléktalan-, pisa-, pöcegödörszagú szerelvényeken? Basszák meg, forradalom kéne, ellenőröket, meg úgy általában a BKV-t Dunába lőni, mocskos multinak eladni az egészet, és piaci, kapitalista alapon működtetni. Akkor talán rend lenne, és a felvételi nem abból állna, hogy ha az IQ-d és a fogaid együtt elérik a tizet, akkor fel vagy véve. Büdösgecik.

Kifordított kacagány 2008.02.22. 12:48:18

nem akarom végigolvasni az összes kommentet, ezért lehet, hogy már volt.
szerintem ezeknél a félművelt idiótáknál akiket ellenőrnek alkalmaznak, kár azon igyekezni, hogy elő is jöjjön belőlük a félművelt idióta. ha egy ilyen marhasággal állnak eléd(amiben mellesleg még igazuk is lehet, bár nem az ő tisztük szerintem intézkedni), egyszerűen mond neki azt, hogy köszönöm és menj tovább. vélhetően túlbonyolított elméjével percekig nem tud majd rájönni, hogy mit köszöntél meg neki olyan udvariasan és ezalatt te szépen odébb is állhatsz. az ilyen passzusokrahivatkozós szöveggel maximum a frusztrációit erősíted és akkor bizony előtérbe kerül nála a fent emített félművelt idióta.

ha pedig mégis eljutsz arra a szintre, hogy testileg is inzultál, akkor nyugodtan lépj a lábára és jegyezd meg, hogy akkor inkább felvennéd azt a korcsolyát:)

Yoda mester 2008.02.22. 13:45:53

"az ilyen passzusokrahivatkozós szöveggel maximum a frusztrációit erősíted"
Mennyire igazad van.

Jut eszembe, nem erről, de BKV-ról és a passzusokról:
Van egy szomszédasszonyunk, aki mekiben volt üzletvezető (?ígyhíjják? nemtom, végül is mindegy a név), szóval tisztában van a panaszkönyvkezelés szabályaival, lévén ők tutira kapnak oktatást erről. Vonatkozó jogszabályok, blabla, minden fejben.
A Borároson a BKV panaszkönyvét kérte.
"Olyan nincs."
Amikor mesélte, sejtettem, mi következik. :))
"Jó, akkor az időt és a helyet megjelölöm majd a fogyasztóvédelmi panasztétel során, majd a BKV kideríti, hogy kikről szól a levél."
"De ehhez telefonálni kell."
"Engem ez nem érdekel, a panaszkönyvet kérem."
BKV-banya elment telefonálni ... aztán duzzogva "megtalálta". Szomszédesszony beleír, hogy korrekt módon bezárták a babakocsijuk előtt az ajtót, egyébként meg első körben megtagadták a panaszkönyv átadását, visszaadja.
Erre elrakja.
Szomszédasszony:
"Kérem a példányomat"
"De hát ebből nem lehet kitépni"

Yoda mester 2008.02.22. 13:50:38

Hö, levágta a végét.

"Nézze meg a lapot, rá van-e írva, hogy VEVŐ PÉLDÁNYA?"
Odaadta neki, de ehhez ismét telefonálnia kellett(!), hogy kérik a példányukat, mi legyen?

Később a zéerté küldött neki egy levelet.
Semmi "elnézést", "bocs", hasonló.
Valami ilyesmi volt, hogy "köszönjük, hogy észrevételével segítette a szolgáltatásaink fejlődését, majd jól utánanézünk valaminek".

Mintha valami ötletládába dobta volna be a fecnit, hogy lehetnének akár pirosak a HÉV-szerelvények; és nem panaszt írt volna be :)

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.01. 10:03:29

Panaszkönyv nemlétezik sehol.Vásárlók könyvének hívják.Ha valaki panaszkönyvet kér, mivel ilyen nincs, nem kell neki odaadni a vásárlók könyvét.A vásárlók könyvét mindenhol külön kérés nélkül bárki számára hozzáférhetővé kell tenni.
A panaszra az üzletvezető reagál ugyhogy értelme nincs :)

Az ellenőr mondhatja hogy a korcsolya úgy
balesetveszélyes, te meg elrakhatod.
Eléd nem állhat, az utazásodban nem korlátozhat ha érvényes jegyet tudsz mutatni.Simán ki kellene rugni az ilyen oktondi ellenőrőket.De épelmélyű eleve nem megy ellenőrnek.

kicsiniko 2008.05.18. 12:00:42

Szeretném a saját töténetemet leirni.2008május 14-én a Határ uti metróállománál mentem hazafelé. Ellenörök tömkelege de ez engem nem izgat mert éves bérletem van rutinból mutatom már a bérletem az egymással cseverészó oda sem figyelö "ellenörnek".Elöttem fiatal pár lehettek olyan 17-18 évesek csomagokat cipelve. Agyoniskolázott kreol börü ellenörünk utánuk üvöltött, hogy jegyeket bérleteket, a lány megmutatta, de a fiú kérte hogy csak lekiséri a lányt a metróig aztán visszajön.Ekkor ellenörünk aki akkor vett jegyet életében amikor idekerült a BKV-hoz odarohant a fiut a karjánál fogva kirángatta szitkozódva orditva a bejárat felé.Ellenörünk kb 130 kg cigány fiatalember kb 8 általánossal (sem) a fiu kb 50 kg csenevész félszeg.Csak ennyit erról az ellenörök viselkedéséröl. Felháboritó volt.
süti beállítások módosítása