Tékozló Homár

Légkifli a sarki kisboltból

2008.03.03. 15:03 | nak | 169 komment

Siránkozhattunk volna egy kört arról, hogy "bezzeg, amikor mi még kigyerekek voltunk, volt rendes foszlós kifli a boltban, aminek kalácsszerű tésztáját szinte szét lehett tekerni és úgy mártogatni a napközis kakaóba", de nem siránkoztunk, inkább röhögtünk egy nagyot és ötletelésbe kezdtünk, hogy mire is használható egy ilyen kortárs pékipari termék.

Kézenfekvő volt az instans hotdogkifli felvetődése, illetve az, hogy az ilyen kiflihez a legjobb tömlős ömlesztett sajtot venni, amit nemes egyszerűséggel csak bele kell nyomni a barlangos testbe.

Bár a schengeni nyitás révén már nincs akkora para a határokon, egy jó kis testüregmotozást el lehet kerülni, ha a kiflinkre bízzuk a szajré elrejtését.

És persze kettétörve a terméket, el lehet morfondírozni a két tülök fölött, hogy semmi+semmi az már valami-e?

A kiflit itt Újpesten, a sarki kisboltban vettük, de biztos kapható máshol is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszkurátor 2008.03.03. 17:19:38

@ Mokele-Mbembe 2008.03.03. 17:03:18

Sajnos a cirka 26 év alatt sikerült.
És még sajnálatosabb, hogy a mester sincs már közöttünk.Pedig gyerekek olyan langallót sütött az öreg, hogy ~30km-t képesek voltak eljönni érte az emberek.
Régi szép idők.Éjfélre mentünk és nyomtuk délután 1-ig.Ez alatt 96q kenyeret sütöttünk ( négyen! 1 dagasztott, ketten vetették a kemencét egy ember meg volt a "kézilány" aki a zsomborból nyomta a lapátra a tésztát meg behordta a raktárba a kész árut ) úgy, hogy kézzel vetettük a kemencét 0.o

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.03. 17:24:05

A kűrtőskifli régi hagyomány. Amióta pék a robbantós pék és az olasz szarok bekúsztak az iparba. Van ilyen robbantottban kenyér és zsölmfel is.

Vidocq001 2008.03.03. 17:24:47

Ezt persze drágábban is el lehet adni, mondván, hogy hot-dog-hoz előkészített kifla :) Ha mondjuk Gyurcsány belerakná a farkát, akkor szívesen rásóznék egy 5 kilós kalapáccsal :D Úristen, ez most gyűlöletbeszéd volt???

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.03. 17:26:56

Az volt. a "KIFLIS-GYŰLÖLETBESZÉD" :DDDDDDD

Joshuk 2008.03.03. 17:28:26

Vidocq 2008.03.03. 17:24:47

Inkább az a probléma, hogy ilyesmikről képzelegsz, orvos látott már pfejj

Porcelán az elefántboltban 2008.03.03. 17:31:40

Igenis gyűlöletbeszéd! A kiflik nevében kikérem magamnak, te szemét rasszista náci radikális genya!

:)

Vidocq001 2008.03.03. 17:36:32

Joshuk, képzeld látott már orvos. A diagnózis:gyurcsányfaszátszétverjemkalapáccsal komplexusom van. Itt egyedül szegény kiflit sajnálom, hogy egyáltalán belekevertem :DDD

Porcelán az elefántboltban 2008.03.03. 17:36:33



Egészen konkrétan, a kifliben található buborék nevében kikérem magamnak, hogy gyurcsány farkát belénk... Na megállj csak! Lámpavasat az ilyennek!

:)

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2008.03.03. 17:44:40

Secnir: Ja, messze lakok az északi Pátyon, de ha már több is a táv, mint 50 km, akkor megelégednék a recepttel is :-)

cso zsi 2008.03.03. 17:59:34

Megboldogult Hofi géza művész úr találkozott annak idején ugyanilyen rántotthússal.
"Könnyűszerkezetes panír" az ő előadásában. Mert a hús elveszett valahol a forró zsír, és a vevő között.

Secnir 2008.03.03. 18:06:57

nah. hazajött a lelkem

1.2 dl tej
50 dkg liszt
1 tojás
1 dl kefír v. joghurt (inkább joghurt. natúr)
5 dkg vaj
1.5 kávéskanál só
1.5 kávéskanál cukor
késhegynyi aszkorbinsav
1/3 kocka élesztő (nem por)
összegyúrod az egészet. hagyod pihenni kb 1.5 órát
utána ha megkelt, újra összegyúrod, 4-5 felé szeded. egy adagot deszkán kb fél centi vastagra simítasz, majd egyenlő szárú háromszögeket formálsz belőle, ahol a szár kb 15 centi. Az egyik felénél elkezded felsodorni, ha kész, belisztezett tepsibe rakod (vagy sütőpapírba).
hagyod kelni további 20 percig. utána sütő begyújt, 250 fokra (Mokele-Mbembe kedvéért: vedd maximumra), majd beléhelyezed. 5 perc múlva kiveszed, és vizes ecsettel átkened (vagy tojássárgájással). -esetleg sózod-
vissza. amikor aranysárga, kiveszed, megeszed.

ha már profin megy, ínyencek feltekercselés előtt reszelt füstölt sajtot szórjanak a tetjére, úgy tekerjék fel.

lóétvágyat mindenkinek.

Sercli 2008.03.03. 18:11:01

Érdekes recept, csak ez nem tejeskifli!

Zak 2008.03.03. 18:12:46

ha már a csokit el lehet adni drágábban, ha telenyomják levegővel (megnéztem, tényleg kevesebb anyag van benne), akkor a kiflit miért ne? Kifli Aero... csak egy uj nevet kell találni neki meg valami marketinget, hogy rájöjjek, hogy nekem ez kell.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.03.03. 18:15:39

Ezt a pék hátsójába kéne dugni.. Egyszer, utoljára, meg soha többé kell az ilyen kiflit - meg egyéb péksüteményeknek csúfolt szemeteket - megvenni, aztán majd a boltos is meggondolja kitől rendeli a pékárut. A kereskedőket sem kell félteni, akik a tegnapi kiflit, zsemlét belekeverik a frissbe, hogy azt is megvegye a pórnép.. Az ilyen boltokba többé be sem megyek - ehh!

Coupe 2008.03.03. 18:17:01

Mit sopánkodtok, ez itt Magyarország?! A legdolgosabb zsenik országa. Itt ilyesmire futja csak. Kizárólag. Mindössze tapasztalni kell a sok szemét szarságot, minden téren csak ez van. Aki mond egy működőképes dolgot ebben az országban, vagy egy hozzáférhető magyar terméket, ami jó, annak csók a homlokára.

Porcelán az elefántboltban 2008.03.03. 18:17:04

aszkorbinsav? kefír/joghurt?

De azért jól hangzik, már az olvasástól is lóétvágyam lett.

:)

Secnir 2008.03.03. 18:35:58

sory, ki beszélt itt tejeskifliről? a tejesember?

buborék: kell az bele, ne aggódj; a boltiban sokkal nagyobb disznóságok vannak...

Sercli 2008.03.03. 18:43:14

Sajnos endikének igaza van részben, mert a legtöbb embernek erre van igénye. Sokan a nagy térfogatú felfújt terméket választják inkább, mert az látványos és "ócsó".
Ha olyan kiflit sütnék amiről itt nosztalgiáznak nem sokat tudnék eladni, mert az nem olyan nagy térfogatú és a minőségi alapanyagok miatt drágább is lenne!

Sercli 2008.03.03. 18:49:00

A téma indító beszél tejeskifliről, mégha nem is nevezi meg. Mert az a kifli amíről nosztalgiázik, azt bizony tejeskifli néven lehetett kapni!

acsa77 2008.03.03. 18:52:29

Már folyamatban van egy könyvecske írása, mely többek között azt is tárgyalja, hogy miként költünk egy adot t kajáért sokkal többet, mint amennyit ér.

Kiszámolta már valaki, mennyibe kerül egy kiló kifli összehasonlítva a kenyérrel? :) Vagy egy kiló hús/szója/zsír a felvágottban?

Ha az ember megtanul fűszerezni/ízesíteni, akkor egyszerű _és_ olcsó kajákkal is elvan egészségesen.

A sütési hőmérsékletről: a teljes őrlésű lisztekből 220-180°C-on készítik a kenyeret. Ha van kenyérsütő gép, azzal jól lehet dagasztatni is, majd utána felosztani.

Én lusta _és_ csóró vagyok, ezért csak kenyereket eszek. Természetesen olyat, amit 700-800Ft-ért adnak a boltban :)

Sercli 2008.03.03. 18:57:20

Secnir!
Ettől függetlenül biztos jó a kiflid, bár azt a másfél órás érési időt ( mert a dagasztás után érleljük a tésztát, és a formázás után kelesztjük) egy kicsit soknak találom.
Nem szokott nagyon besavanyodni a tészta?

fakkjú 2008.03.03. 19:13:18

kell a francnak a kifli meg a kenyér,húst adjatok wazzze hússal!

Sáfrány 2008.03.03. 19:15:07

A forró sütőbe kenyérsütésnél tegyetek egy tepsi vizet. Van aki csak úgy belelöttyint egy fél litert, vigyázni kell a kicsapó gőzzel. Jót tesz a kenyérnek a gőz. kovászt is lehet otthon készíteni, tovább tart amíg megkel, de sokkal tartósabb lesz tőle a kenyér.

Tajparaszt 2008.03.03. 19:15:55

Ezt a böszmeséget...

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.03.03. 19:17:04

De elhiszitek hogy direkt ilyen meg nem tudnának gyártani?

stanyecli 2008.03.03. 19:21:26

Mokele, az itten a nagy helyzet, hogy falun lakom és itt fatüzeléses kemencében süti a pék a cuccot, 30egynéhány éves a srác, de ért hozzá.

Ecceri 2008.03.03. 19:29:43

Na basszus pont a napokban gondolkodtam, és basztam föl magam ezen,mert van még jó kifli ebbe az országba, csak nagyon kevés helyen(én konkrétan egyet tudok, ami megfelel az elvárásaimnak tökéletesen).

Aszód

Ez csöpnyi város alig háromnegyed órányira Pesttől az a hely ahol még lehet igazán fasza kiflit venni.Kívül guszta barna,csillog,belül puha már kora reggel(értsd nem kell nejlonba kötöznöd egész nap, hogy este mikor eszed a K...a morzsák ne ba....k szét az ínyedet), a tészta sűrű,van rajta mit harapni de egy cseppet sem nyers tökéletesen át van sütve, és ugyanez van sós változatban is.
sajnos én is ritkán jutok hozzá,de nagyon jó.Alig hitem h létezik még ilyen.
Ja Van ott egy körforgaloban egy coop és ott lehet kapni amúgy.Árat nem tudok,én csak fogyasztom.

Aki teheti próbálja ki.

Dr. Hümér 2008.03.03. 19:30:31

"bezzeg, amikor mi még kigyerekek voltunk, volt rendes foszlós kifli a boltban, aminek kalácsszerű tésztáját szinte szét lehett tekerni és úgy mártogatni a napközis kakaóba"

Emberek! Kurva nagyot változott a világ! Most már a kakaót kell a kiflibe önteni!

Briguszka 2008.03.03. 19:38:58

Eb aki a kiflijét meg nem eszi?

Briguszka 2008.03.03. 19:39:58

loo üres kiflit jár-e nekem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 19:41:34

hat en utoljara vacon kaptam ilyen kiflit, az is egy jo nagy lokest adott, hogy kivandoroljak
mondjuk az elado csajnak jo zsemlei voltak
nade kijottem, oszt itt nincs is kifli
de legalabb nem ures

Secnir 2008.03.03. 19:44:26

sercli:
nem savanyodik be. nincs ugyan benne E46546 savanyodásgátló emulgeátor, de nem.
a topikindító sem beszél tejeskifliről :D

acsa77:
"A sütési hőmérsékletről: a teljes őrlésű lisztekből 220-180°C-on készítik a kenyeret."
nem. 240 és 260 között.

Vagyok_aki_vagyok 2008.03.03. 19:45:43

Secnir, eme recept alapján kb. mennyi db kifli lesz?

Asakura Hao 2008.03.03. 19:45:51

Többen említették a hamisított rozskenyereket. Én is többször vettem már olyan rozskenyeret aminek a rozstartalma 0, ellenben valami szinezékkel próbálták álcázni búzakenyér voltát.
Kedves Homár! Időszerű lenne egy leleplező poszt, ahová felkerülnének a rozskenyér hekkelő pékségek nevei.

Dave_hu (törölt) 2008.03.03. 19:47:23

az ilyen kifli mindig is szar volt (konkértan morzsálódik és üreges). Az a klasszikus kifli nem ilyen, hanem vékonyabb.

Secnir 2008.03.03. 19:47:55

szia hagyma
most voltam vácon, igazad van. tökéletesen.
legalábbis azt a néhány nővérkét amit láttam...
...ugyan egyik-másiknak nem zsemléi voltak, hanem veknijei, de akkor is. olyan szép kétkezesek - egyenként

Secnir 2008.03.03. 19:49:45

whirlwind: kb 15
ahogy érzem, már meg is sültek, asszony mindjárt hozza be őket, némi disznósajttal körítve.

Vagyok_aki_vagyok 2008.03.03. 19:56:19

Köszi!
És jó étvágyat!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 19:59:42

hello Secnir
en mondtam
nem a levegos kflibe beszelek
de tenyleg..
az a tejivo az egri uszi mellett
kiskifli 40 fillet korso tej..
nagykifli..kakao
ez mar a sex fele vezet
mondana Vician

Sütemény1975 2008.03.03. 20:01:37

"Miért nem látnak a pékek fantáziát a minőségben?"

A fenti termék természetesen elfogadhatatlan és hibás, de pékmesterként engedjetek meg pár mondatot.
A fenti idézetre reagálnék, mert nagyon bántotta a szememmet.
A pékségek java része igenis adna a minőségre és a minőségi termékekre, ha a kereskedők és a vevők is igényelnék. DE amíg nekem a drágalátos CBA azt mondja, hogy 1 év után sem fogad el áramelést és továbbra is vigyem be neki 10-11 forintért a zsemlét és a kiflit, nah abból nem lehet minőséget csináni.
A malmok nyomnak minket az egyik oldalról, mert állandóan emelik a liszt árát, a kereskedők meg a multikra mutogatnak, hogy nézd: ők sem emelnek, én sem tudok emelni.
Azt meg remélem tudjátok, hogy a Tesco, Auchan és társai nullszaldósan, vagy veszteségesen tartják fent a pékségüket, ezerszerszesen megkeresik azt más terméken. A úgyhogy kedves vásárlók, szokjátok meg, hogy a kenyérnek is drágulnia kell, ez már nem az az időszak amikor harminc évig ugyannyiba került.

petrocelli111 2008.03.03. 20:04:45

Esztergomban a Molnár nevezetű pékségben lehet tömör igazi régitipusú kifliket vásárolni, ha valakit érdekel.És az összes coopban mert oda is szállítanak.

Briguszka 2008.03.03. 20:06:32

Zeg-en a Coop-ban pörgölini kifli : csúcs

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 20:10:47

na ezert utalom a tejat
fozni kell
a sort megfozik nekem elore
es csak bontani kell
soxor

jesszumpepi (törölt) 2008.03.03. 20:17:34

Hej,hagyma előkerültél?
Mostanra heverted ki a macsek okozta lelki sebeket?

Briguszka 2008.03.03. 20:21:57

Instant tea? Instant kifli?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 20:26:50

jesszum
semmi sebem nem volt
bar a mecsek idegesitett
Vacon voltam
ott meg nics net mindenhol
de visszatertem a bazisra:)
/jo, hazudtam nem voltam Vacon, de lehettem volna/

Átlagarcú 2008.03.03. 20:33:39

...és a kis patkó alakú vajaskifli bejön valakinek? A stangliról nem is beszélve.

Kisangyal 2008.03.03. 20:34:10

Sütemény1975

Ok, akkor a szokásos mellett süthetnétek igazi jo minöségi termékeket és azt saját, esetleg mintaboltban árulhatnátok. Tuti bejönne!

jesszumpepi (törölt) 2008.03.03. 20:39:10

hagyma!

Rengetegen rengetegszer hiányoltak már itt téged.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 20:42:00

jesszum
ez jol eso erzes
most olvassak vissza:)?
nekem is hianyzott am a homar es a homarosok
konnyezzunk
es irany Vac
jovo nyaron megyek is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 20:44:22

ott a belvarosban volt valami mcsipipi
szoval igen jo volt
a pultos holgyrol nem beszelnek mert ferjezett volt, pedig....
nagyon jo szendok voltak, de kifli ottse

kiskicsicsiga 2008.03.03. 20:48:27

ejj mennyi pék termett itt hirtelen!
én az Irinyi útnál, a SCH kollégium melletti Ukrán álnevű boltban szoktam jó zsömlét venni.nem 8ft/db,mint a tescos,de nem is marad benne szikkadt lyuk az újjam helyén.jó nagy,és tömör!hmmm

amugy eszméletlen,hogy a multikban mennyi szart csinálnak.én csak kiflit szoktam venni ilyen helyeken,azt is csak gubának,mert hamar kiszikkad,nincs benne túl sok anyag..

boldiii 2008.03.03. 21:12:33

Tejérzékeny a gyerek. Boltban kérdeztem, ez tejeskifli vagy vizes? A válasz: - Tejes? Már jónéhány éve nem árulnak tejes kiflit. Sehol...

qwerty lajos 2008.03.03. 21:19:06

obrigada por postar isso... Lindo!!!!

Jack__Bauer 2008.03.03. 22:06:11

A Ferenc körúton a Tűzoltó utca sarkánál van egy nagy éjjel-nappali. Ott 25 HUF-ért akkora és olyan zsömléket adnak, ami kitesz 3-at is a CBA\Tesco\társai zsömlékből.

Attee 2008.03.03. 22:10:49

boldii, de van tejes kifli. Kis, független pékségekben. Van ún. vajas kifli is. (nem úgy vajas:) )

Attee 2008.03.03. 22:16:06

Egy kérdés a pékmesterek felé:

Miért van az, hogy manapság a kenyerekbe (tisztelet a kivételnek, ha van) mindenféle állományjavítót, lisztjavítót, E betűket belekevernek, és mégis szarabb, mint a régi kenyerek, és sokkal hamarabb ehetetlenné válik? Gyorsabban sül, gazdaságosabb gyártani? Vagy EU szabvány?:)

Vladimir Harkonnen 2008.03.03. 22:19:36

Tényleg azért kemény a kifli csücske, mert azzal verik a pékek agyon a csótányokat?

Uncsitesóm mondta, pedig ő pék.

neet 2008.03.03. 22:20:12

...és az milyen, amikor a tescos (cébéjás, bármilyen) lufizsömle estére-másnapra gumizsömle lesz? Nyúlik, nyúlik, de nem lehet elharapni... Sztem bojkottáljuk a lufikat, hátha... vagy sose már? :(
Frissen a szájpadlásra tapad, és vágja azt, később nyúlik.. áh..
OFF: a minap átcsesztek 5 (régi rendszer szerint 3 ) Ft visszajáróval. Annyira a homár járt az eszembe, 2 hosszú mp-ig filóztam rajta, h szóljak-e vagy 5 (3) Ft miatt ne verjem a nyálam... végül nem vertem. Ma meg 2 Ft-tal jobban jártam a kerekítés végett, még jön nekem az Élet egy forinttal, és rendben lesz a lelkem. :)
neet

neet 2008.03.03. 22:22:35

ON. Emlékeztek azokra a tollbamondásokra (nyelvtani kompetencia teszt, a 90 után születettek kedvéért), ahol a vajas kifli és vajaskifli között kellett érzékelni a különbséget?
neet

Vladimir Harkonnen 2008.03.03. 22:25:09

Ha tényleg úgy van ahogy számolom, és kölyök korom óta nagyjából századrészére romlott a forint, akkor is kb. 40 forint körül kellene lennie a kiflinek/zsömlének, "békebeli" minőségben. Mostanában ennyiért is csak sz*rt kapni.

Briguszka 2008.03.03. 22:26:02

Utoljára akkor ettem igazi jó zsemlét , mikor még 2,5o ft volt az ára

Vladimir Harkonnen 2008.03.03. 22:28:05

Briguszka 2008.03.03. 22:26:02
Utoljára akkor ettem igazi jó zsemlét , mikor még 2,5o ft volt az ára

Az még a gengszter váltás előtt, a januári felolvasós áremelések idején lehetett.

Briguszka 2008.03.03. 22:29:22

Az is lehet, hogy azért izlett annyira mert egy éhes gyereknek minden finomabb?

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 22:56:57

Hagymaaaa! hol a viharban voltál ilyen sokáig?

Szelíd hangorkán 2008.03.03. 23:06:00

Már mér ne lehetne megfogdozni a kifliket? Én pl. mindig a kezemre húzok egy ott figyelő nejlonzacsit és megfogdosom a kiflit/zsemlét/kenyeret, aztán ha tetszik, akkor mindjárt bele is pakolom a zacskóba. :-DD

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 23:06:08

Ecceri, nekem is pont az aszódi pékség jutott az eszembe, holnap pont arra járok, veszek is, csak simán vajjal esszük, és közelít a békebeli lecsavarós vajaskiflihez. de én nem a coopba járok, hanem oda a mintaboltba, Aszód szélén.

ja, hagyma, voltunk Vácon, és Királyréten is. Már ne olyan mint régen, nagyon beépült, és rengetegen voltak. 15 éve még ott vadkempingeztünk, ahol most játszótér van.

Secnir, köszi a receptet, én ki is próbálom majd. kenyeret szoktam sütni, de kiflit még nem csináltam.

jó volt ezzel a letekerős kiflivel nosztalgiázni :)

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 23:07:34

jesszumpepi, milyen macsek???

Szelíd hangorkán 2008.03.03. 23:08:37

Jack__Bauer, ösmerem én azt a boltot... Lehet, hogy jó a péksüti, de mást nem érdemes ott venni. :) Ha átmész a túloldalra, a Tomy vegyesbótba, ott 170-ért lehet Ritter csokit kapni, és nem utánzat, mert többször leteszteltem. (A Milka is jóval olcsóbb) :-))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.03.03. 23:33:33

szia alice
kis szunet volt
alaszkaban voltam medvevadaszaton
a kifli amugy komoly dolog
tessek normalis kiflit csinalnimikor nem voltam lusta es meg is vajaztam, kis zolpaprika karikak, esetleg paradicsom, tej
de jo is az
valaki rita csak a belet szerette en meg pont a hejjat, meg a jo ropogos csucskit:)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.03. 23:43:47

12 kifli, 10 deka vaj, 50 deka parizer, 2 liter kakaó :D Ez volt a tanonckori reggelim :D De szép is volt :DDD

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 23:50:54

andrei, az első gondolatom az volt, jó ég akkor mekkoradarab állat lehetsz :D ??? de remélem nem haragszol meg, amúgy nagyon szeretlek. de ez tetemes mennyiség.

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 23:52:54

andrei, ugye nem vetted komolyan :s most izgulok.

hagyma, jó, hogy előkerültél

alicecsodaorszagban 2008.03.03. 23:53:57

remélem nem bántottál egyetlen medvét sem :)

alicecsodaorszagban 2008.03.04. 00:06:44

andrei, inkább úgy írom, "kicsi macim..." -hogy jól tudjak aludni

boldiii 2008.03.04. 01:31:06

andrei: 12 kifli... te vagy kiflikirály... Mi a konkrét véleményed?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.03.04. 02:50:47

Én az általános felső tagozatában meg a gimiben péksüteményt a suli közelében vettem. (Tehát már több mint 20 éve létezik a bolt.) Ma Rákóczi Vajasboltnak hívják, cím: 1088, Rákóczi út 17., telefon: 1-338-2280.

Minden szép méretes, nem spórolják ki a tésztát, a túrós batyuból a túrót, a mákos táskából a mákot, és az áraik is elfogadhatóak. Mindent maguk sütnek (asszem, helyben). A cégnél tartott névnapokra is ott veszek sütiket. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Mokele-Mbembe 2008.03.04. 08:53:45

secnir, kösz a receptet. hazaviszem asszonynak, oszt möglássuk.

Klónozott egér 2008.03.04. 09:52:44

Hála az égnek (vagy a papnak de ezt sokan nem értik) nálunk is lehet fasza kiflit venni! Békebeli csavart kiflinek hívják és 20 pénzt kérnek érte! Fatüzelésű kemencében sütik és csak úgy magába le tudsz belőle ötöt küldeni anélkül hogy megfulladnál (pedig nő vagy) :-D!
Kenyérsütős receptek legkiválóbb lelőhelye minden nősténytársamnak üzenendő:
www.nlcafe.hu/index.php?id=1057&fid=441&topicid=5102
gportal.hu/gindex.php?pg=6068222
Báj!

Asidotus 2008.03.04. 10:52:27

Marosán elvtárs megmondta még a kommunizmus idjén, hogy: "Nem a kifli lett kisebb, hanem a szátok lett nagyobb!"

Sáfrány 2008.03.04. 13:45:25

Az ilyen kifliket össze kell tördelni acskóskézzel. Te csak nézted hogy melyik a kifli, melyik a lufi. Mert kifli van beárazva. Cseréljék ki a hibás árut.

Más, de kapcsolódik: régebben egy újonnan megnyílt kisCBA-ban nagyon sok lejárt szavatosságú, penészes zacskós kenyeret meg hasonlót láttam - szóltam az üzletvezetőnek hogy talán nem kéne, mert már belefutottam ilyenbe és igazi pénzzel fizettem a hulladékért, nem akarom hogy többet előforduljon. Megígérte hogy intézkedni fog.

Másnap simán ugyanúgy ki voltak téve a rohadó élelmiszerek. A környék tele van nyugdíjasokkal meg félanalfabétákkal, gondolom ők voltak a célközönség az átvágásra. Üzletvezető sehol, hagytam neki üzenetet, emlékeztetve az ígéretére.

Következő nap dettó semmi változás. Üzletvezető asszonyka az irodájában telefonon röhögcsél valami barátnőjével. Vártam hogy abbahagyja, aztán elkezdtem megdobálni a rohadó kajákkal.

Felháborodás, meg hogy hogy képzelem - rámutattam hogy munkanélküliek lesznek az alkalmazottai ha a hanyagsága miatt bezárják a boltot, mellesleg szóltam többször. Mire vár, arra hogy hivatalosan is lebasszák?

Az eset után néhány napig biztonsági őr is volt a boltban. Aztán egy héttel később rájöttek hogy egyszerűbb odafigyelni. Azóta nem láttam lejárt szavatosságú árut a boltban.

Mindenki tehet a változásokért, mert mindenkinek felelőssége is ha elvár valamit. És a szép szó sokszor nem használ.

2008.03.04. 14:24:53

Az a baj, hogy senki sem ismerte fel, hogy ez nem kifli, hanem ehető koton, fölrántod, megvajazod, mézet csurgatsz rá, és amikor asszony pajtás belép az ajtón, "fölkínálod nemi szerved étkezésre", ahogy azt régen az osztályfőnök nénink a naplóba beírta.

streizeter 2008.03.04. 17:21:23

Nűnű 2008.03.04. 10:52:27
Igaz, hogy zsemlével volt a legenda, és akkor még csak a szocializmust építették.

alicecsodaorszagban 2008.03.04. 19:20:37

hmmmm, emberek, most kajáltunk be abból a tegnap emlegetett nagyonfinom aszódi kifliből, és kakaóstekercsből. mindenkinek ajánlani tudom. ráadásul este öt-hat körül van friss cucc, mikor a jónép jön haza a munkából. Aszód, benzinkúttal majdnem szemben, egy kicsit odébb, picike bolt.

besz@rok 2008.03.07. 02:21:04

froccs, kifli, kefir, froccs, kifli, kefir, froccs, kilfi, kefir, froccs, kifli, kefir, froccs, kifli, kefir, froccs, kilfi, kefir, froccs, kifli, kefir, froccs, kifli, kefir, froccs, kilfi, kefir, osztjonapot! :-D

Utolso!

Creed23 2008.03.07. 03:15:52

Azt csak szeretnéd! :D

besz@rok 2008.03.07. 23:47:01

Mondom hat!
Nem b@szol am ki velem! :-D

Briguszka 2008.03.08. 00:00:58

Aerokifli+ frissföl+fokhagyma ízesítésű só, ezt követően egy kannás borból tecsó vízből fröccs, aztán mehet a meló

Briguszka 2008.03.08. 00:04:25

Bocsi a 3oo ft/kg parizert kihagytam, de az is kell a jó reggelihez

besz@rok 2008.03.08. 00:11:49

Na meg a savo-s tejet se feledd! Ugy az igazi (kefir ide, vagy oda).
A froccs csak ide!
Amugy meg ne szop@ssatok mar, hogy mindenki ilyenkor kerul elo, napok utan, amikor utolsoznek!
Besz@rok rajtatok... :-D

Briguszka 2008.03.09. 22:11:03

Mégiscsak én leszek az uccsó!!!!! :D
Fröccsöt kérsz? :)

besz@rok 2008.03.10. 01:29:20

Igyunk egyet, ha jonak latod.
Igy utolsokent(zaraskent)! :-D

Creed23 2008.03.11. 01:44:42

Na kinek jut még eszébe ez a post? :)

besz@rok 2008.03.28. 12:53:13

Creed23 2008.03.11. 01:44:42


Mondjuk nekem... :-D
Utolso!

Creed23 2008.11.11. 13:37:07

Mostmar ki lehet jelenteni, hogy en nyertem... :D
süti beállítások módosítása