Tékozló Homár

Egy igazán lelkiismeretes postás

2008.04.07. 11:03 | szily | 85 komment

Rendes munkaerő: nem semmisítette meg a csomagot, el se lopta, nem beszélve arról a még rosszabb opcióról, hogy BKV-vezérigazgatót, reformkommunikátort vagy szocialista pártstratégát sem rajzolt rá. Egyszerűen kilógatta, hadd győzzön a gyorsabbik lakó. Ebben a házban, hála a darwinista postásnak, kicsivel fürgébb emberek fognak születni, ha az Ismeretlen Kézbesítő még évezredekig kitart a koncepciója mellett. Ákos felháborodott levele alant.

már hozzászoktam, hogy a Postának gondot okoznak a hétköznapinak tűnő dolgok, mint például a 11-es és 9-es számok megkülönböztetése, vagy hogy a "Do not fold" feliratú borítékot nem kellene kettéhajtva begyűrni a postaládába. Azon sem lepődök már meg amikor eltűnik egy levelem, vagy ha az ajánlott levél vár a postaládában, anélkül, hogy én aláírtam volna a hozzá tartozó átvételi elismervényt. A héten mindezek ellenére is sikerült meglepniük konstruktivitásukkal: ha a csomag nem fér bele a postaládába - akkor elfér kívül! Az persze nem gond, ha valaki elvinné a csomagot.

Üdv: Ákos

u.i.: a kép nem az én postaládámról készült, de attól még elég homárra-valónak éreztem az esetet

Drága Ákos,

írja meg nekünk, hol történt az eset, hátha olvas minket egy postás, aztán szól a kollégájának, hogy necsináldmá.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harmatvíz 2008.04.07. 11:06:36

Nálunk kirakják a túlméretes levelekt egyszerűen a postaládák felső sorának tetejére...

fazzoletti 2008.04.07. 11:10:51

Egyébként mit kellett volna tennie? Küldje vissza azzal, hogy "nemfértbealyukba"?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.04.07. 11:12:58

Álljunk meg egy pillanatra és hajtsunk fejet a Budapesten ma reggel (BKV sztrájk) teli táskával, esőben, gyalog elinduló postásoknak!

--

A postásnak megmondhatod te is, hogy mit ne csináljon. Például januárban, mikor egy kétezressel boldog újévet kívánsz neki.

Mások meg anyáznak, hogy be kell menni a küldeményért a postára.

--

A postára érkezik egy levél a Mikulásnak címezve. A postások nem tudják mit csináljanak vele, végül is felbontják.
- Kedves Mikulás! Nagyon szegények vagyunk és nem tudok mit adni a szüleimnek karácsonyra. Légyszíves küldjél tízezer forintot!
A postások nagyon megsajnálják és gyűjtésbe kezdenek. Mivel nekik sincs sok csak ötezer jön össze, amit el is küldenek. Az ünnepek után meglátják a köszönőlevelet, kíváncsian felbontják:
- Kedves Mikulás! Nagyon köszönöm, hogy segítettél, de képzeld, azok a szemét postások a felét lenyúlták.

boog 2008.04.07. 11:14:53

így legalább van esély rá(bár kevés), hogy a címzett kapja meg..

elwood 2008.04.07. 11:31:24

Ne gondoljunk a legrosszabbra. Tegyük fel, hogy fel is csöngetett, és nem találta otthon.

Sztem a körülményekhez képest ügyes és kreatív volt. Mit kellett volna tennie ?

A levélszekrény ajtaját le kell tépni.

paranoid 2008.04.07. 11:34:42

Há most télleg micsinájjon vele?

Ha bedob egy cetlit, hogy vedd át a postán, akkor az a baj, ha félig kilógva ott hagyja, akkor meg az... Ha odaadja egy szomszédnak, akkor azért hápog valaki, hogy a mi köze a szomszédnak ahhoz, hogy ő honnan kap levelet és egyébként is sérülnek a személyiségi jogai. Meg különben is: a szomszéd pszichopata.
Most mit csináljon a levéllel, amelyik nem fér bele a ládikába?

Ha volt otthon valaki, akkor persze más a helyzet, akkor becsöngethetett volna, hogy itt egy piszmo.

laposmacska 2008.04.07. 11:36:06

Nálunk ezt úgy oldják meg vidéken, hogy bedobnak egy értesítőt, a cuccot meg visszaviszik a postára, és majd este (7-ig nyitva vannak) értemész, és ott van. Nem kell visszaküldeni, hogy "nemfértbealyukba".

ditti 2008.04.07. 11:57:13

hehe nálunk vidéken a postás az ilyen levelet simán bedobta az udvarra...:) az más kérdés, h a kutyánk azt hitte játék, kicsit megtaposta, megrágta...

Coccinella Septempunctata (törölt) 2008.04.07. 12:11:28

megfelelő, politikailag korrekt eljárás: cetli megír "nemférbealyukbagyereérteapostára", ember elballag a postára, átveszi.

nekem egy laza 250 roppert érő csomagot baszarintott oda a postás a (genetikailag szoláriumozott) szomszédnak... kurva nagy mázli volt, hogy otthon voltam, és épp időben ugrottam ki a klotyóból, hogy elhajtsam a postást a halál picsájára. nekem otthon nem adják oda anyám leveleit, ha nincs posta előtt két tanúval igazolt meghatalmazásom, hogy átvehetem, de pesten a postás odaadhatja puszira a többszázezret érő csomagot a szomszédnak, akinek a nevét sem tudom, úgy, hogy én nem tudok róla, és nem adtam rá engedélyt? mi van, ha a szomszéd elsikkasztja, akkor majd azt mondja a tisztelt posta, hogy bocsika, de át lett véve, menjek panaszra a szomszédhoz?

szóval megfelelő eljárás: "nemfértbealyukongyereapostáraveddát". ember elmegy, átveszi. kézből kézbe. ez olyan kurvanagy luxus a posta részéről?

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.04.07. 12:15:56

najó, de az a vicc, amikor otthon vagy egész nap, este elindulsz, és lenn vár a postaládában a cetli, hogy nem voltál sehol és átveheted a csomagod a helyi postán. lusta disznó némelyik, komolyan mondom.

Tajparaszt 2008.04.07. 12:17:58

Okoska, ha egynapra jut neki ilyen csomagból 5 akkor cipelgesse magával? Ha én csomagot rendelek, azt be a melóhelyemre. Levelet meg csak akkor viszi el, ha nem vagyok otthon és hivatalos.
Két választása van.
1. Begyűri az ábrán látható képpen.
2. Felteszi a szekrény tetejére, de ott meg nem olvassák.

Alternatív megoldás még beadni a szomszédnak, vagy lettenni a lábtörlőre:)

úrilány 2008.04.07. 12:38:47

jajj, a posta, a posta...
apám halála utáni napokban-hetekben valamelyik túlbuzgó helyi posta-hivatalnok önhatlamúlag visszaküldött minden apám nevére érkező levelet, csekket, stb, mert hát ő úgy tudja, hogy a címzett meghalt...
csak ha már ennyire jártas a helyi viszonyokban, tudhatta volna azt is, hogy a haláláig vele egy háztartásban élő családja még életben van....

kiskicsicsiga 2008.04.07. 12:49:35

mit csináljon, cipelje?
hátmivel hozzátartozik a munkaköréhez,ezért igen.
ha reggel elindul vele,akkor benne van a pakliban,hogy azzal megy vissza.
te mitszólnál,hogyha megrendelnél,kifizetnél5-6 újságot, a postás a postaládák fölé tenné, és a lakók lelkiismeretére bízná,hogy ki nézi meg,ki nem...?

dwdHU 2008.04.07. 12:51:39

szerinted mit csinaljon vele? olloval cakkozza fel hogy beferjen? egy kalap szart nem ernek mar ezek a homaros postok

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 13:06:55

Van egyáltalán olyan levszekrény, amibe egy ekkora nagy bazi "boríték" belefér? Az ilyet miért nem csomagnak adják fel, ill. kezelik a postán? Egy csomó extra zsét lehetne bevasalni érte. Lúzer ez a magyar posta, komolyan.

És a patyolat mióta küldi ki postán a mosott ágyneműt?


Az meg végképp luxus, hogy elvárjátok, hogy tudjon angolul a postás, akkor már rég nem ott dolgozna.

A több százezres cuccot sima postai küldeményként a Magyar Postán feladni prosztó piréz népszokás.

Gerolsteiner 2008.04.07. 13:13:32

"Az meg végképp luxus, hogy elvárjátok, hogy tudjon angolul a postás"

Valóban, de ezt senki nem várja el. Csak azt, hogy felismerje azt a 4-5 alapkifejezést, mondjuk angol, német és francia nyelven, ami munkaköre betöltéséhez nélkülözhetetlen; pl. fragile, do not fold stb.

Tajparaszt 2008.04.07. 13:22:18

A benne van a pakliban kifejezést mindig is utáltam:) Az én paklimban az van benne, amit beszerkesztek. Legfeljebb eldobom:)
Ha szarság történik, akkor sem fogom a véletlenre, mindennek oka van. Vagy nincs:)

Elvállatad? Szakadj meg! Szerintem a kellőtlen (ez már milyen szó?:) szabályozatlan munkaköri leírás miatt van, hogy begyűrik. Láttam én már olyan PC-t amibe meghajlott a vga, mert beleerőltatték. Az illető nem volt szakember, csak erős.:)

Az erős postás lehet betolja a küszöb alatt. Benne van a pakliban:)

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 13:22:48

Bocsesz, lemaradtak a szmájlik! Minden mondat végére kéretik odagondolni egyet.

A Magyar Postánál már annak is örülnek, ha találnak olyan postást, aki tud írni és olvasni. (Nagyjából.)
:)

Nálunk rendszeresen vannak olyan levelek kitéve, amelyek címzése még csak nem is hasonlít a miénkre, vagy csak nagyjából.

Nekem annak idején az útlevelemet dobták be simán a levélszekrénybe, ha a magyar nyelvű "levélszekrény útján nem kézbesíthető" felirat is problémát okoz egyeseknek, akkor a külföldiüsül írott vajh mennyire hat?

hulk 2008.04.07. 13:42:00

A legjobb, amikor leteszi a földre. Nesze, találd meg, ha még mindig ott lesz, mikor hazérsz.

iguana 2008.04.07. 13:43:37

Kb. 3evvel ezelott ugyanez a kep fogadott a sajat postaladamnal.
A postas lusta volt felhozni gyalog a 4.-re a csomagot, vissza meg gondolom nem akarta vinni (vagy csak nem volt tolla, hogy kitoltse az ertesitot). A gaz az volt, hogy kb. 40e Ft erteku volt az a csomag, Angliabol. Szerencsere nem vicceltek meg a kivancsi szomszedok, egeszben volt a rendelt cucc. De ez nem a postason mult...

stiti 2008.04.07. 14:00:07

ebben a k*rva országban senkinek nem tetszik semmi

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2008.04.07. 14:11:31

Hogy mit kell tennie? pl hagy egy üzenetet, hogy a levél kézbesítése nem sikerült ........... ok miatt, levelét átveheti a postán. vagy hogy van a szöveg.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.04.07. 14:21:27

nekem folyamatosan a csomag értesítőim tűntek el. se csomag se értesítő, se semmi. és akkor telefonálgatás hogy miért nem adták fel a csomagot. és mondták hogy dehát már több mint 1 hete elküldték.
a posta 3× próbál egy csomagot kzbesíteni, és egyetlen papírt sem kaptam erről. 2 külön csomagnál is ez volt. bár lehet hogy a szomszédok lopták ki az értesítőt??

belegondolni is rossz hány csomag, ajánlott cuccot nem kapok meg, mert nem tudom hogy jön... szerencsére mindkét csomag meglett, postán át tudtam venni (de ennek feltétele volt hogy tudtam hogy fogok kapni)

Coccinella Septempunctata (törölt) 2008.04.07. 14:23:34

errű beszélek, nyuszómuszó! hát nekem sem piréziából adták fel a többszázezres cuccot... pirézián belül természetesen cuccot csak sajátkezűleg, vagy ismerős által szállíttatok, még a karácsonyi lapot is e-mailen küldöm el, nehogy a piréz postások kezébe kerüljön.

de mondjuk akinek éltek már vissza a "postán eltűnt" útlevelével, egyebével, vettek fel a nevére hitelt, stb-t, az biza tudja, hogy kurvára nem szeretné még egyszer a lábtörlőn látni a postáját, mert a postásnak derogált az sk/ajánlott/stb küldemény visszacipelni magával a postára. én is kurvára nem örültem volna, ha az előre kifizetett, baromi drága csomagomat valami faszkalap postás otthagyja valamelyik szomszédnak, aki jó esetben vagy elfelejti átadni, rossz esetben meg lenyúlja, eladja, stb...

nem kell beszélnie angolul? könyörgöm, ezek postai alapkifejezések!! nehogymár ne tudja egy postás, mi az a par avion!

Coccinella Septempunctata (törölt) 2008.04.07. 14:25:18

és igen, engem az is basztat, ha nem dobja be a postaládába az előfizetett újságomat, hanem otthagyja a doboz tetején. nem azért fizettem elő, hogy a másik lakó lenyúlja...

labi 2008.04.07. 14:50:48

"Az meg végképp luxus, hogy elvárjátok, hogy tudjon angolul a postás, akkor már rég nem ott dolgozna"

Menj már...
Boldogult gyermekkoromban, amikor úttörővasutasként néha postás voltam Csillebércen a gyerektáborban, az első napon megtanultam, hogy "refusé, non reclamé, inconnu, déménagé, adresse insuffiasante, this side up, fragile" és társai, pedig ha jól emlékszem 12 évesen nem beszéltem se franciául se angolul.

Natura 2008.04.07. 14:51:11

Találtam a Rege típusú magozott meggyemben egy jól fejlett és meglehetősen döglött kukacot. Ott lebegett a meggylé tetején.
Gondoltam ezt bejelentem, és többé ilyet nem veszek.

Tud valaki normál minőségű, kukacmentes magozott meggyet? Ha igen, hol árulják?

hathuszas 2008.04.07. 14:55:07

szerintem ilyeneket nem postán kéne feladni,ez már nem levél hanem csomag.

Natura 2008.04.07. 14:56:20

Posthoz: furcsa, hogy valaki használ még élőemberes postát. Újsághoz újságárus, csomaghoz futárszolgálat/ismerős, levélhez e-mail, ügyintézés, hát az szar dolog, de akkor meg tértivény mindenhez. Azt csak nem írják alá ők.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 15:00:27

Szegény kukac, biztosan halálra zabálta és vedelte magát. Ezek szerint jó minőségű az áru. Amibe már a kukac sem hajlandó belemászni, azt inkább ne vedd meg!

Mylady 2008.04.07. 15:05:37

Nekem néhány éve a jogsimat dobta be a postás. Nem hozzám, valamelyik szomszédhoz. Gondolom, találomra. Pedig otthon voltam amikor jött a postás. Ráadásul földszinten laktam, közelebb a bejárati ajtóhoz, mint a postaládák. :)
Aztán este elmentem otthonról és mikor hazaértem, be volt dobva a felbontott boríték és külön a jogsim.

sonnyericsson 2008.04.07. 15:42:54

Szerintem a postás csak neked akart jót,ö ettöl 20 forintal nem lett gazdagabb,máskor ha találkozol vele mond neki "nagyon kedves,hogy megkimélt attól,hogy ne keljen a postára fáradnom de legyenszives máskor inkább vigye vissza mert itt olyan köcsög szomszédok laknak,hogy képesek ellopni a csomagomat. Nem a postás tehet arról,hogy parasztok a szomszédok nálunk is van olyan,hogy össze-vissza vannak dobálva a levelek de csak akkor amikor a postásunk beteg,vagy szabadságon van, amikor dolgozik akkor mindent megtesz azért hogy mindenki megkapjon mindent.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.04.07. 17:22:36

Azért ennek vannak szabályai. Ez úgy látszik, egy sima levél volt, amit ha a kézbesítő nem tudott betenni a levélszekrénybe, akkor fel kellett volna vele ballagnia a címzetthez. Ha nincs otthon, akkor be kell dobnia egy cetlit, amin rajta van, hogy "nagyméretű küldeménye érkezett, fáradjon be..." Szerintem ezért fizetik a kézbesítőt, és azért hívják kézbesítőnek, mert kézbe is kell adnia a cuccot, viszont ha csak postaládába kellene helyeznie küldeményt, akkor postaládábasítónak hívnák. Ezt a levélküldeményt a posta 580.-, elsőbbségivel 730.-Ft-ért szállítja. Ha ennyi pénzért sem képes ellátni a feladatát, akkor gyűrje az anyjába, ne a postaládába.

sonnyericsson 2008.04.07. 17:32:41

Te miröl beszélsz?Sehol nincs az leirva hogy egy közönséges küldeményt kézbe kel kézbesiteni, azt ugy hivják,hogy ajánlott küldemény.maximum felcsönget te meg leballagsz a szarodért. Neki annyi a dolga hogy a levélszekrényig elviszi a leveleidet. Ne vigye esetleg fel az ágyadba és ne olvassa fel véletlenül?Micsoda faszkalapok vannak istenem!!

Tron65 2008.04.07. 17:40:32

Rendszeresen nem kapok értesítőt azon küldeményeimről, amik nem férnek a ládába és már fizetni se kell értük. A fizetősekről bezzeg mindig ott az értesítő. Találtam már olyan értesítőt is, amire rá volt írva: nincs kinn a név a kapucsengőn. Tényleg nincs kinn. Mert nincs. Egy időben az volt a hobbija, hogy a szomszéd leveleit hozzám dobálta, mert elírták a lakásszámot. Igaz a név mindkettőnkén rendesen kinnvolt.

Tron65 2008.04.07. 17:42:46

U.i.:
Natura! Igenis vannak olyan dolgok, amiket nem lehet se imélben, se faxon elküldeni.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.04.07. 17:58:35

Nem emlékszem, hogy bárki itt hozzászólót sértegettem volna, de ez a hozááláásom még nem végleges. Idéznék a posta üzletszabályzatából: "7.6/1.: A Posta a könyvelt és a levélszekrénybe méretei miatt nem kézbesíthető, nem könyvelt küldeményeket ... a címzettnek, illetve az egyéb jogosult átvevő részére személyes átadással kézbesíti. A jogosult átvevő részére történt átadással a szolgáltató a postai szolgáltatást teljesítette." Ellenőrizhető: www.posta.hu//kepek/upload/2008-03/%c3%9cSZ%2020080301.pdf Kedves sonnyericsson! Csak le van az írva valahol. Bizonyára postás vagy, hogy ilyen hézagosan ismered a szabályokat. De ha nem, a stílusod mindenképp erre utal és téged minősít. Én a homárt lassan azért kezdem mellőzni, mert értelmes hozzászólások helyett ilyen gyökerek sértegetik a másikat.

sonnyericsson 2008.04.07. 18:20:51

Nem vagyok postás de ez meg szerintem téged minösit. " Ha ennyi pénzért sem képes ellátni a feladatát, akkor gyűrje az anyjába, ne a postaládába"ezt nevezed te értelmes hozzászolásnak?

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.04.07. 18:23:05

Úgy emlékszem, az előbb nem ez volt a probléma a hozzászólásommal.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.04.07. 18:24:26

Amúgy amellett, hogy értelmes, indulatos is volt. Bocsánat az anyjától!

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.04.07. 18:26:07

Na, most le van írva, vagy nincs?

Thusor 2008.04.07. 18:33:04

Szerintem az a hülye, aki fontos, drága csomagokat pl.: a fennt említett 250 ezer forintos csomagokat simán postán adják fel és nem futárszolgálattal, és igen a postának is van futár szolgálata, az MPL. Ahol dolgozom sokat küldözgetünk más cégeknek fontosabb leveleket, meg számítástechnikai cuccokat és csak is futárszolgálattal. A postára csak leveleket adjatok fel, és ne A3-as borítékokat, törékeny dolgokkal, amiket aztán a postás próbáljon meg betuszkolni a miniatürizált postaládátokba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.04.07. 18:54:42

en votam postas is vagyis olyan ujsagkihordo Vacon, meg gimista koromban
na ottv olt egy haz ahol volt egy hulye kutya
de en elveztem
ahogy bedobtam a kapun az ujsagot, elkezdte olvasni:)
a tulaj meg elvarta volna hogy csengessek be minden reggel, oszt adjam a kezebe
/nem azt/
8-ra meg be kellett ernem a suliba
postaladan nem gondolkodott
amugy lakok emeletes hazakban rendszeresen dezsmaltak egymas sajtojat
Vician az IPM-et jaratta meg a szabad foldet
azt mindig a vegen kezdte

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.04.07. 19:03:57

ja itt a'merikaban a "rendes" posta nem hagy ott sehol semmit ha nem fer be a postalukba, csak ertesitot, es akkor menni kell erte
a UPS meg a FEDEX=nel eldontheted mit akarsz, elore jelzed, es ha beleegyezel akkor leteszik az ajtod ele
mondjuk nem annyira lopnak, nekem meg minden megjott,
mondjuk itt az ilyen emeletes epuletek meg stb, az mind apartman, ott meg van office, es oda is betehetik
es akkor kiragasztjak az ajtodra, hogy mennye le az officebe
jelen esetben valoszinu vissza kellett volna vinni az a bazi nagy boritekot es bedobni egy cetlit, az let volna biztos es senki nem reklamalhat

nyulambulam 2008.04.07. 19:04:31

Nem azért, a postás teljesen nyugati szemlélettel teljesítette a feladatát.

Németországban, Svájcban simán lerakják a postások a bejárati ajtóhoz a csomagokat (pl. az én HTC 3300-as telefonomat tartalmazót is).

Más kérdés, hogy ott nem tűnnek el az ilyenek. De ez ugye nem a postásokon múlik...

köpcöspapa 2008.04.07. 19:38:17

Nálunk újpesten a postás egyszerűen bebassza a rácson a küldeményt az ajtó irányába, ha nem jön ki senki a csengetésre. Törékeny tárgyak esetében ez igazán büfé eljárás

Tajparaszt 2008.04.07. 19:56:50

"nem azért fizettem elő, hogy a másik lakó lenyúlja..."

Na, de erről nem a postás tehet, hogy az idióta faszkocka lenyúlja az újságodat:)

K0vasz 2008.04.07. 20:53:47

Az egész ott van elbaszva, hogy a postás ugyanakkor dolgozik és viszi ki a csomagokat, amikor az emberek általában a munkahelyen vannak. Így a legritkább esetben tudja csak kézbesíteni a csomagot...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.04.07. 21:08:02

Esetleg aki rendszeresen kap nagyméretű küldeményeket beszerezhetne nagyobb postaládát.

Vladimir Harkonnen 2008.04.07. 21:10:26

Natura 2008.04.07. 14:51:11
Találtam a Rege típusú magozott meggyemben egy jól fejlett és meglehetősen döglött kukacot. Ott lebegett a meggylé tetején.
Gondoltam ezt bejelentem, és többé ilyet nem veszek.

Tud valaki normál minőségű, kukacmentes magozott meggyet? Ha igen, hol árulják?

Nem hogy örülnél, amiért bio terméket kaptál normál áron!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.04.07. 21:15:09

Mondjuk most rájöttem, hoyg hülyeséget írtam, mert az esetek nagy részében a levél vastagsága okozza a problémát, a bedobónyílás meg nyilván nem lehet akkora, hogy a kezed beférjen.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.04.07. 21:16:10

Mondjuk a képen látható postaláda valóban lilliputiaknak készült :)

Vladimir Harkonnen 2008.04.07. 21:17:27

Én vettem egy jókora x méretes postaládát, belefér vagy tíz kiló szórólap. Jön a szórólapos ember, és a hosszában összehajtott tesco újságot úgy teszi bele, hogy fele kilóg! Aztán a postás a levelet már nem is akarja bedobni, mert azt hiszi tele van! A múltkor megkérdeztem az embert, miért képtelen rendesen bedobni a reklámot?

-Hát mert ha jön a főnök autóval ellenőrizni, akkor látja utca hosszan a kilógó újságot, abból tudja hogy jól dolgoztam!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.04.07. 21:19:52

Mondjuk nekünk a külső ablakpárkényra szokták tenni a postaládába be nem férő küldeményeket, és ha szerencsénk van, még egy követ is talál a postás, amit rátehet, és nem fújja el a szél. Mobiltelefon töltőt tartalmazó küldemény is volt már odatéve.

mókus 2008.04.07. 22:12:10

Nem tudom mennyire vagyok sikeres vagy sikertelen ember, de én a múltkor feljelentettem a postát, mivel passzolják felhozni a levelet és a küldeményeket, miközben itthon vagyok. Az értesítő is a ládában van, nem az ajtóban (ugye ha nem lennék itthon akkor fent lenne begyűrve a félfák közé)
Mivel viszonylag sok tértivevényes/ajánlott levél és csomag jön, így engem eléggé zavar, hogy nekem kell bemenni a postára, miközben otthon voltam és átvehettem volna ezeket, plusz előfordult, hogy úgy mentem be a postára a csomagért, hogy még bent sem volt a doboz, mert a postás még éppen hurcolászta!!

A legdühítőbb az egészben az, hogy én egy belvárosi bérházban élek és nagyon sok az idős néni és a bácsi, akikkel szintén megesik ez.

Eleinte azt hittem velük nem szúrnak ki, mert lejattolnak a nyugdíjasok feléjük a nyugdíjból, de nem, velük is kiszúrnak. Sok hetven-nyolcvan év körüli néni és bácsi, szegények, velük ugyanezt eljátsszák, sőt, mivel az egyik hetven feletti néninek az értesítőt se tették oda, nem is tudta mit kapna és kiderült, hogy valami adóhátralékos cucc és utána pluszban fizethetett is mindenfélét.

Szóval én főleg a szegény kisnyugdíjas, idős ember miatt nyomtam fel a postásokat. Mégis mit képzelnek??

Ja, és a postán ülő ügyintézőcsaj agitált engem ezerrel, lehet, hogy nem véletlenül..

Vagyok_aki_vagyok 2008.04.07. 22:13:57

na ja.. Én már kaptam vissza úgy ajánlott levelet, hogy a postai rózsaszín cetli ráragasztva a következő megjegyzéssel: Címtés elégtelen. Rajta volt minden rendesen, név, város, utcanév, utaszám, irányítószám. Mi a fene kellett volna még neki??

Vagyok_aki_vagyok 2008.04.07. 22:15:01

Bocs, nem címtés, hanem címzés.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.07. 22:29:34

@K0vasz: Nem csak hogy akkor jön a postás, amikor dolgozol, de sok posta is csak akkor van nyitva, amikor dolgozol.

Nálunk a Pesterzsébet 2-es posta hétköznap 10-18 óra között van nyitva. (És nem igaz, hogy kis területet látna is.) Ugye, a 10 órai nyitás egyértelműen nevetséges, és elég gyakran nem érek munkából haza 18 óra előtt sem (munkaidő elvileg 8-16:30, plusz kb. 1 óra utazás, szerintem nem vagyok ezzel egyedül)...

Bezzeg 12-2 között egy kibaszott lélek nem jár a postán, így kihozhatják azt, hogy nincsenek túl sokan az ügyfelek. (Ismered a viccet: ha egy hétig fosol, egy hétig meg székrekedésed van, akkor a statiszika szerint tökéletesen rendben van az emésztésed.) Arra gondoltam, egyszer kéne írni nekik egy E-mailt: ha esetleg volnának szívesek kettévágni a 8 órás műszakot és csinálni belőle két 4 órásat, pl. 8-12 és 16-20 óra között, hogy ne csak az egész nap otthon ülő nyugdíjas mamikák érjenek rá, amikor nyitva tartanak...

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.07. 22:33:44

@mókus: Ez a helyi postásotok sara...

A _mi_ postásunk egy kedves és lelkismeretes fickó. Én elvből nem adok borravalót postásnak, mégis felhozza a negyedikre a leveleimet, csomagjaimat és utalványon érkező zsozsómat, és vigyorogva köszönünk meg intünk egymásnak, ha az utcán találkozunk. Ilyenek is vannak!

Natura 2008.04.07. 22:54:56

Egyszer anyám elment boltba, amíg fürödtem... egyszer csak valaki csenget nem sokkal utána, azt hittem, ő jött vissza valamiért, ki sem néztem előtte, csak ajtót nyitottam egy szál borotvált nuniban.
És állt az ajtó előtt postás csóka, kezében egy ajánlott levéllel (asszem az apehtől). Mind a ketten meglepődtünk, aztán becsaptam az ajtót.

Na azután az is mindig vigyorgott, ha meglátott valahol.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.04.07. 22:57:00

Postán feladni bármit ami nem levél, csak értéknyilvánítással! Ha már 2-3000Ft van rajta akkor kisebb eséllyel hagyják el.

Amúgy meg persze én is 6-tól 6-ig dolgozok 2 műszakban (nem vagyok sikeres) (de jó fogyasztó sem :-) ) és van amikor emiatt napokig otthon vagyok. Lemegyek délben a ládához, jé, értesítő. Hm, pedig itthon voltam. Irány a posta. Nincs bent a csomag, még a postásnál van, menjek vissza 5kor.
Ha addigra visszaér! Akkor vagy aznap elmegyek még egyszer mondjuk 7kor (Pécs, központi posta sokáig van nyitva) és akkor ott lezs, vagy ha másnap megyek akkor már nyilván nem fogják megtalálni a tegnapi csomagomat (az ablaktól rálátni a csomagos szekrényre és volt már hogy úgy szóltam rá a csajra hogy innen látom, ne már hogy nincs meg)!

Na meg nyilván valami körzethetron lakhatok. Az út túloldalán van a nagy posta, a csomagjaim meg rendszeresen jönnek a vasútállomásnál levő postába. Nyilván lusták átvinni :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.04.08. 02:05:25

Natura
megmonta elore, hogy ne furoggye le
ma ezert nem vot vasisztdasz

Natura 2008.04.08. 08:24:20

hagyma kedves, majdnem megmondtam, kivel keversz.. na de korán reggel nem anyázok.

Páneurópai Harci Kos 2008.04.08. 11:03:39

A Magyar Királyi Posta régen egy színvonalas társaság volt.
Mostanra nem az.
A postásnak az lenne a feladata, hogy kézbesítse a küldeményt azaz, felhozza, és becsöngessen.
Nem borravalóért meg kisnyúlért, hanem mert ez a dolga.
Legalábbis régebben ezt becsülettel ellátták. (nem kell visszamenni olyan messzire az időben, az "átkosban" is felhozták azt a tetves levelet.

u.i. pedig fizetnénk is, ha felhozná.

Mostanra..ehh, csak rossz tapasztalataim vannak.
Levélkézbesítési idő 1-3 napig, erre a levél budapesti postán feladva 15 nap alatt ér el egy másik budapesti címre.

Páneurópai Harci Kos 2008.04.08. 11:10:23

a sima leveleket dobhatja a postaládába:)
de az ajánlottat azért.. kézbe kellene..:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.04.08. 12:52:42

jajj Natura elnezest ha 1 olcso poenert megsertettelek volna
have a nice day:)
/amugy csak ugy ertettem hogy valaki megmondta, mer jon a postas, es akkor kinos lesz a szitu/

mmcr 2008.04.08. 14:04:21

Tisztelt Magyar Posta Zéerté,

Javaslatom szrint a kézbesítő kollégákat fel kellene szerelni a mélyentisztelt Centrum Zéerténél már bevált digitális fényképezőgépekkel, és kisméretű, hordozható nyomtatókkal. A delikvens a ládájában talált képen a postás két kezét fogja látni, egyikben a küldemény, másik a csengő gombján. Kép bal alsó sarkán dátum, idő.
Amennyiben a kollégáik tiltakoznának a többletsúly ellen, javaslom Natura történetét fentebb, sztem ösztönzően hatna...

háténvagyokaz 2008.04.08. 15:35:03

xato,

Nincs ezzel sok baj: szépen tudományosan alátámasztva a másik levéllel, véletlenül nem eshet le onnan. Nem lóg át a szomszédéba se például.

Amúgy meg elképzeltem a korábbi probléma (a postások pont akkor dolgoznak, mikor is a legtöbb dógozó, vagyis napközben, 8-16 között). Érdekes lenne ha bevezetnék az éjszakás műszakos kézbesítést: valszeg sokkal nagyobb arányban otthon lennének a címzettek, kevesebb lenne a benti postások dolga is a visszavitt küldeményekkel. Jól sejtem mégis, hogy ez nem találna kedvező fogadtatásra? Pedig garantáltan elég lenne csak az ajtóig kisétálni a címzetteknek... :-DDD

háténvagyokaz 2008.04.08. 15:36:13

Javított verzió: ... a korábbi probléma (...) megoldását.

Mocoria 2008.04.09. 14:26:45

A mi postásunk is naggggyon kreatív volt a múlt héten. Mivel nem fért a kiscsomag be a levélszekrénybe, ezért egy méretes befőttesgumival hozzágumizta a lakásunk ajtókilincséhez. Sajnálom, hogy nem fényképeztük le. Ajánlott küldemény volt. A férjem egy kicsit gondolkozott azon, hogy mi lenne, ha mi ezt a csomagot nem kaptuk volna meg...... És a posta fizethetett volna kártérítést az értékért. De én egy hülye vagyok, és lebeszéltem erről.
Egyébként a postások/kézbesítők időnként az ajtónk küszöbére szórják le a leveleinket. Már kiírtam egy cédulát, hogy szíveskedjenek erre a célra a postaládánkat használni. De még mindig van olyan írástudatlan postás, aki csak oda szereti hányni. A logikát értem: a pesti bérházak egy jó részében nincs a földszinti lakásoknak saját postaládájuk a lépcsőházban. De nálunk minden füldszinti lakónak van! Pláne, ha még ki is írom, csak megtalálhatná!
Nálunk valami nagyon zavaros szervező postás működik, van úgy, hogy egy délután háromszor is hoz levelet. Egyszer bevisz a férjem 1-2 levelet délben, másodszor találok még 1-2-t fél 5-kor, mikor megyek haza, és volt, hogy este még ott lapult egy levél a levélszekrényben. Így tényleg nagy munka kézbesíteni, ha ide-oda rohangál a házak között, és bedobogatja azt, amit éppen talál a táskájában.
Mégegy: a postás a munkáját végzi. Ezt vállalta, ezért kapja a fizetését. Komolyan gondoljátok, hogy sajnáljam azért, mert nehéz a táskája?! Meg lépcsőt kell másznia?! Ez a dolga. A légkalapács is nehéz az útépítőknek, ráadásul tűz a fejükre a nap meg esik az eső meg fúj a szél. Akinek nem tetszik, lehet olyasmit tanulni, ami után ülhet valahol egy irodában - már ha ez a szíve vágya.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.04.09. 16:19:10

A posta nyelve a francia.
Ezt a feladónak is illene tudni, tehát ne csak ángilusul írja rá, hogy dúnátfold, hanem fransziául is. Akkor van rá esély, hogy a kézebesitönek is dereng valami.

Tori 2008.04.09. 17:34:22

Nem akarok senki lelkébe taposni, de egy ideje az ajánlott küldeményt nem muszáj aláiratni. A pontos szövegezésre nem emléxem, de valami szabály változott, az ajánlott küldeménynek annyi előnye van a simával szemben, hogy azt lekönyvelik, tehát egy darabig nyomon követhető, talán a célváros postahivataláig. Viszont felelősséget onnantól nem vállalnak érte. Ha fontos küldeményről van szó, és alá akarod iratni a célszeméllyel, tértivevényesen kell feladni. Saját káromon, elveszett munkámat siratva tanultam meg. Az ajánlott csak pénzkidobás.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.09. 21:27:42

@Tori: A könyvelt küldemény (az ajánlott is az) elvesztéséért kártérítési felelőséget vállal a posta. Tapasztalatból tudom.

NyuNyu 2008.04.09. 22:49:33

Nálunk is belegyömöszköli a postás a nagyobb leveleket a postládába, pedig rá van írva hogy NE HAJTSA ÖSSZE, TÖRÉKENY.
le se sz*rják. pedig DVD van benne..
mit lehet tenni...

Kotit 2008.04.10. 10:35:02

Csak jellemzésül: van jó néhány "nyugati" webes áruház, ami Magyarországra nem szállít(vajon mér). Ukrajnába viszont igen...

stiu5 2008.04.10. 16:19:49

Nálunk soha nem sikerült semmilyen küldeményt kihozni a postásnak. Ha magazint rendeltünk nem jött meg, az ajánlott levelekkel kergetőzünk a postán és a lakás között, ha csomagot kértünk (mert nem volt más választás) és otthon voltam az adott napon, nem csöngettek fel, csak bedobták a cetlit, így mehettem érte a megadott címre. Ez a nagy méretű és nehéz csomagoknál különösen szórakoztató volt.

A kedvenc történetem, amit kb. 2 éve éltem meg:
Előfizettünk egy magazinra, amit néha hoztak időben, néha késve, aztán egyáltalán. De kaptunk egy levelet a főbejáraton belül lévő postaládánkba, hogy nem találták a posta ládát (tudom, hogy nem ugyanaz hozza ki az újságot, meg a cetlit). Néztük a postaládánkat, kint volt a nevünk, az emelet és az ajtószám is. Na jó, elmegyünk érte, nem tehetünk mást. Bemegyünk a Nagypostára, néninek elmondjuk hogy jöttünk a magazinért, ő mondja, jó várjunk kint, megkeresi. Várunk vagy jó 10 percet, néni megjelenik a cuccal, öröm. Mondom páromnak, nézzük meg, gyanusan vékonyka a magazint takaró papírszalag (nem értem akkor már miért nem boríték), kivesszük egy 69 Ft-os rejtvényújság volt benne. Néninek mondjuk, hogy ne haragudjon már, mi egy havi magazint járatunk, mire győzködött minket hogy nem, mi ezt szoktuk kapni...
Sértődés részéről, jó majd megveszik a posta pénzén és elküldik.
Azóta is jön...

iguana 2008.04.13. 06:59:37

stiu5: "ha csomagot kértünk (mert nem volt más választás) és otthon voltam az adott napon, nem csöngettek fel, csak bedobták a cetlit, így mehettem érte a megadott címre. Ez a nagy méretű és nehéz csomagoknál különösen szórakoztató volt."

Csomagért mindenképpen neked kell elmenned... hülyén is nézne ki a postás, "csak" 4-5 "nagy méretű és nehéz csomaggal". Az lenne a szórakoztató.

kacsa! 2008.04.13. 21:08:43

Istennek hála eddig akármit bizniszeltem a netről és a ződek hozták, mindig meggyött. Lekopogom!

Kifordított kacagány 2008.04.17. 11:03:51

nálunk huszonakárhányezres értékes csomagot hagyott ott a postás simán az ajtó előtt úgy, hogy az utcáról bárki láthatta. csodálom, hogy még megvolt mire hazaértünk.

A Tyne folyó déli partja 2008.04.20. 14:12:09

nekem itt Angliában, mikor hozták a nethez való Liveboxot (a modemet), csak bedobtak egy cetlit, h. a küldemény nem fért be (postaláda itt nem szokás, csak a többlakásos társasházaknál, a többinél simán levélbedobónyíláson van), név nem volt rajta,h. kinek jött (hárman laktunk, nem család, még jó, h. tudtam, h. valami jönni fog), és a cetlin csak annyi,h. az X. utcában van a posta, ahol át kell venni. X. utca több kilométer hosszú utca volt, házszámot nem adtak, keresd meg...
de azt is eljátszották, h. ami nem fért be, simán kinthagyták az ajtó előtt, ami nem csak a lopások miatt érdekes, de nem védett helyen volt, erősebb szél simán elvitte, eső áztatta, stb...

nemelehetnee 2009.10.02. 15:43:25

Szupertéma! Megint lehet macerálni valakit. Némámeg a szar postaládát! Korabeli postaláda, modern küldeménnyel. Köll? Akkor biztosítsd az átvételt!

Node szép sorjában:

1. Ugye milyen köcsög a postás?
a.) Posta nagy lóbaszom borítékokat értékesít, valami minicsomag gyanúval, bubizacsi jó pénzért, ami meg van fizetve nekik, hogy a kézbe-sítsék.
b.) A parasztja spórol, és bubizacsiban küldi a csomag helyett, mert az ugye 200.-ft-al olcsóbb.
c.) Másik parasztja is spórol, mert abban kéri, még a merevlemezt is, vagy egy számítógép alaplapot is. Ami köztudottan nem 2 fillér, de ő spórol 200.-Ft-ot.

Spúrkodtok, aztán csodálkoztok, de bezzeg a majom nőgyógyásznak tejeltek, pedig annak ott a TB, és az lenne a dolga. Miért jár a borravaló a fodrásznak, taxisnak, nőgyógyásznak, benzinkutasnak, a felszolgálónak?
Miért nem adtok a postásnak, az eladó pénztárosnak, a pizzafutárnak, a szakácsnak, a konyhalánynak?

Ők is végzik a dolgukat, sőt:
Amit eszel, nem a pincér főzi, és nem ő szedi le a rágógumid a tányér aljáról.
A fodrász 1500-at elvisz, egy kopasztásért 10 perc alatt, és ha komoly a műtét, akkor 5000.-et is, de nem tesz a fejedre 500.-at sem azért a fél óráért. A kutas leemeli a csövet, aztán megnyomja a gombot. Az a dolga.

A pénztáros egész nap ott ül, és tolja a kasszát, és azon morfondírozik, vajon estére nem lesz -e pénztárhiánya, és nem kell-e a napi fizetését megint arra költeni, mikor nem vagy, gyorsan kiugrik, hogy feltöltsön pár polcot, hogy neked legyen honnan leszedni, de nem mehet el WC-re mert akkor sípolsz, hogy nem érsz oda, ahol aztán tovább hegyezed a zabot. Még a nyugdíjasok is folyton rohannak, mert kezdődik a Leonció.

A postás már nem királyi levelet visz az udvari bolondnak, hanem ezrével hordja a nem általa kitalált formátumú cuccot, időre, címre. Minden szarért letolják, és az állásával játszik minden nap. Nem az ő bűne, hogy a csomagot nem autós kézbesítő viszi, meg az ilyen vackokat.
A postás, az postaládás. A kézbesítő, az a küldemény kézbesítő, és csomag kézbesítő.
Nálunk külön van választva.
Postásé a boríték, ami a lukba fér. Külön kézbesítő viszi az aláíratni valót, és külön kézbesítő a csomagokat.
Amit ott a képen látsz, az a LEVÉLSZEKRÉNY, és egy nem levél, hanem különleges küldemény.

A posta, (és nem a postás) Szabályozza, hogy mi levél, mi nem, mi túlsúlyos mi nem. A posta kötelessége hogy szortírozza megfelelően a vackait.

A postás az, akinek van egy bőrtáskája, tele levelekkel, és lábbusz, vagy kerékpár. A kézbesítő az akinek van egy bőrtáskája, tele ajánlott, és egyéb kiemelt fontosságú, sürgős levelekkel, és kerékpárja van, vagy motoron jár.

A csomagkézbesítőnek autója, van és raktere, hogy oda pakolásszák a postán többletköltséget kóstáló nagyobb küldeményeket.

Az állambácsi, a postás 20E-es kerékpárját, 200E-ért közbeszerezte a pénzedből. Kb. így tett a motorral is, meg a több ezer furgonnal.

Szóval, mi a gond a leveles postással, mikor a postán a főnök a kezébe nyomja az ilyen vackokat, hogy drága a benzin az autóra?

Nem kell bántani őket, és a többi ilyen sorsú dolgozót, akik embereket szolgálnak ki. Inkább gondolkozzatok el néha, hogy ki is a valódi hibás, és ki az áldozata, a hülye szervezésnek. Az a szerencsétlen "jómunkásember" szívja folyton meg. Köztetek, és a posta tréé hozzáállása között őrlődik, napi szinten.

Ne sajnáld oda adni neki, amit érdemelne!
Elvből nem adok... Ugyan ugyan rossz duma. Smucig vagy, és nem gondolkodsz.

Add oda neki, ha többet tesz, mint amennyi a feladata. Nem úgy mint a lökött öregasszony történet, nem. Előre tejelnek??? Marhaság. Postás hozza, akkor tejelsz. Ebből tudja, ha pluszt tesz, jól jár.

Példa:
Az a dolga, kiviszi. Nem fér be, megpróbál elérni, nem tud, értesít, aztán mehetsz be érte. Nem köteles tudni, ki van otthon, vagy ki fürdik, ki tojik, kinek épp a fakanál a kezében..
Sok helyen még a csengő is vacak.

Ezért nálunk, mikor ilyen szarokkal terhelik a postásunkat, szépen megnézi mi nem fér a ládába, mi az ami nem is tartozna rá. Megírja már bent a postán az értesítőt, és ki sem viszi a cuccot, így eleve bent marad, ha mennél érte, átveheted.

Szépen kijön, és kiszórja a ládákba a leveleket, meg az értesítőket, ahogy kell. Mit gondolsz mi fér bele a táskájába, mikor 5-10000 ember tartozik hozzá? Mert az ilyen vackok nem.

Na én is itthon ülök sajnos.
Elkaptam a postást, hogy miért nem hozza a cuccom? Azt mondta, holnap kihozza. Tudom, hogy nem az ő dolga lenne, hanem az autós kollégáé.

Másnap, látom kerékpár, bőrtáska, plusz cuccom csomagtartó. Kaputelcsi, mondom vagyok, de menni nem tudok, hozza fel a 3.-ra. KÉZBE. A címem, nem falusi: hogy Kossuth u. 25. Ott van még hogy 3/12. Az a címem. Felhozta. Aláírtam, megköszöntem, kezet fogtunk, és valahogy a kézfogásomkor ott maradt 200.-ft az ő kezébe, az enyémből.

Akinek ez nem tetszik, elmondom.
1.- Azóta kaputelcsi, ha itt vagyok már hozza is fel a 3.-ra. Már a csomagos postás sem értesít, hanem cipel, mert híre ment a dolognak.
2.- a.) Ha értesít, akkor vagy bemegyek a postára gyalog egy óra, aztán cipekedek vagy taxi, vagy buszjegy. Aztán felcipelem a 3.ra.
b.) Bemegyek kocsival 5 perc,parkolok 250.- sorban állok fél óra, igazolom, hogy én, én vagyok, aztán beteszem a kocsiba, ha közben lassú a sor akkor kapom a büntető cetlit, a parkolósoktól, szóval jobb ha inkább 500.-, és hazajövök, majd cipelem a 3.ra.
c.)A leveles postás, kicsi randa bubis csomagomat szépen magánszorgalomból felhozza, még azért is elnézést kér, ha délben felébreszt. KV-t nem iszik, de néha egy üdcsit rá tudok tukmálni, aztán búcsú, és a 200.- ami a kezében felejtődik.
A kézbesítőpostás a nagy csomagomat szintén felcipeli, és nem kell érte bemennem. Ez szintén 200.-
Nem nagy összeg, de egyszer egyszer, de ők azt mondják, bár mindenki így értené, hogy nem tehetnek róla, hogy ilyen a posta.
Az a pénz elmegy másra. Ezer dolog van amit fizetsz. Egy fagyival kevesebbet eszel majd, de 5 évvel tovább élsz.
Nekem nem stressz, ha csomagot várok.
Mi az a heti egy alkalom??
Nem ér meg egy csomag, 200.-at, pláne, hogy mennyibe kerülne, ha nem kapnám kézhez? Akinek a csomagja nem ér + 200.-at, az ne is rendeljen szerintem.
Aki meg folyamatosan így kereskedik, az meg ne smucigoskodjon, mert neki a postás, szinte az alkalmazottja.

Szóval, akkor most ki a hülye???

Az az igazság, hogy soha nem azon az ajtón kopogtatunk, amelyiken kellene, és folyton rinyálunk, ahelyett hogy tennénk ellene. Ezek vagyunk, mi magyarok, és ezért tartunk itt ahol tartunk.

UI: Régebben, míg nem ismerkedtem meg a postással, és a posta panaszirodával, a kedvencem a Nagy tokos DVD rendelés volt. A postaládám, nem süllyesztett, hanem lukutánkanyarodós Függőleges elrendezésű. Hiszed vagy sem, a postás, beletette.
Szerintem, volt nála kalapács.
Persze ma már az sem így működik.
Csináltattam neki egy kulcsot 300.-ért hozzá. Klasz tigrismintás kulcs, ő választotta, és örült neki. :-D

Ne beszélj, csináld!
süti beállítások módosítása