Tékozló Homár

Tűnjél haza és keresgéld a csekket otthon, fiacskám!

2008.05.14. 11:08 | ge | 146 komment
A levélíró története szerint ha büntetni kell, akkor felnőttként kezel egy gyereket a BKV, amikor pedig a büntetését személyesen szeretné befizetni, de kiderül hogy elvesztette a csekket, akkor üvöltve zavarják el az Akácfa utcából. És még a rendőr sem segít.
Fiamat megbüntették a villamoson, mert nem volt nála az egyébként érvényes bérlete. Rendben. Felírták az adatait, az ellenőr egyébként nem ajánlotta fel a helyszíni bírság megfizetésének lehetőségét, holott a BKV honlapján azt olvastam, hogy elvileg ezt meg kell tennie. De lehet, hogy gyerekeknél ez nem kötelező - elfogadom. Na most a gyerek itt követte el az első óriási hibát, ugyanis a SÁRGA CSEKKET amit kapott, izgalmában úgy elrakta, hogy később nem találta meg.

Szerintem ez viszonylag életszerű egy 14 éves kamasznál, akit életében először büntetnek meg ellenőrök ráadásul az osztálytársai előtt, és még csak nem is a saját, hanem a szülei hibájából, mivel én felejtettem el neki előző nap odaadni az új bérletét. Szóval nem elég hogy bérlet nélkül utazott, azaz csalt, de még a SÁRGA CSEKKET is elvesztette ez az égetnivaló minibűnöző, született gyilkos.

Felhívott telefonon, hogy járt, de megnyugtattam, hogy semmi baj, egyik délután besétál suli után az Akácfa utcai irodába és szépen elintézi a dolgot személyesen, bemutatja a bérletét, ha kell, kifizeti a 3000 forintot, (bár a BKV honlapján ez sem egyértelmű, hogy 3000-t vagy csak a tranzakciós költségeket kell-e kifizetni, de én előre belenyugodtam a 3000-be) Az eset után hat nappal délután kettőkor be is ment az Akácfa utcai irodába. Ekkor kioktatták, hogy lakcímkártya és SÁRGA CSEKK nélkül nem lehet befizetni a büntetést. Fiam ekkor ismét végzetes hibát követett el, hiszen egy 14 éves gyerek kristálytiszta logikájával a következő két dolgot vetette fel a BKV-s munkavállalónak:
1) mivel nyilván a BKV is számítógéppel dolgozik 2008-ban nyilván csekk nélkül is ki lehet keresni az adatait a gépből, 6 nap alatt nyilván bekerült a rendszerbe.
2) jelenleg az ő érdeke, hogy a lakcímkártyán szereplő adatokat helyesen adja meg és mivel ő azt fejből is tudja, amelyeket az ellenőr anno arról leolvasott és felírt, ez a keresésnél igazából nem jelenthet akadályt. (hozzáteszem hogy a diákigazolvány számot is felírta az ellenőr, tehát többszörösen is visszakereshető a vétkes tanuló, feltételezem)

Mindenesetre ez sok volt az 50 év körüli férfiembernek és lekezelő, köcsög stílusban: "Tűnjél haza és keresgéld a csekket otthon fiacskám!" kizavarta.

Hazajött. Mindent átolvastunk a BKV honlapon és rájöttünk nincs mit tenni, valahogy ki kell fizetni a büntetést mielőbb, mert ez két nap múlva 12,000.- forintra ugrik utána meg ki tudja hova. Ráadásul annyira ideges lett ő is, hogy magához vette a lakcímkártyáját és este fél 7 körül ismét elment az Akácfa utcába. Ekkor ugyanaz az ember megint elzavarta, hogy ha nincs SÁRGA CSEKK - nincs büntetésbefizetés. Na a fiam ekkor felhívott én meg mondtam neki, hogy adjon az ügyintézőnek, had beszéljek vele. Mikor ezt megkisérelte üvöltve kizavarták, hogy húzzon ki a mobiltelefonjával. Ezt én is tisztán hallottam a telefonban. Sőt mikor kiment még egy őrt is kiállítottak demonstratíve a bejárat elé. Na ez kicsapta nálam is a biztosítékot, de mivel nem tudtam személyesn odamenni, mert én vidéken voltam, ezért felhívtam a 7. kerületi rendőrséget, hogy segítsenek már a fiamnak befizetni azt az átkozott büntetést.

Kijöttek a rendőrök bementek a fiammal, de ekkor a BKV-s dolgozók nyájasan elkezdtek össze-vissza hazudozni, hogy ők nem emlékszenek arra, hogy itt járt, meg hogy este 7-kor nem lehet kikeresni az adatokat a gépből, a CSEKK szót ismételgették mint félbolondok, de hogy másnap reggel már ki lehet keresni. Ezt a szar maszlagot a két rendőr ki tudja mi okból bevette és lényegében ők is kioktatákk a gyereket, hogy mit okoskodik. (Az egészet végighallgattam a telefonon, hátborzongató élmény volt, eszembe jutatta még a 80-as években gimnáziumi kollégiumi nevelőtanáraim megalázásait.)

A gyerek le volt sújtva, joggal érezte úgy hogy nagyon megalázták, még a rendőr sem segített, hanem ő is a bkv-sek párját fogta, csak azért mert 14 éves és éppen nincs vele ott az apja vagy az anyja.

Másnap reggel 7-kor együtt bemetünk immár hamadszor az Akácfa utcába, ahol 3 perc alatt kikeresték az adatokat és 3000 forint befizetésével lezártuk az ügyet. Megkérdeztem az ezúttal egyébként nagyon kedves hölgyet, hogy a SÁRGA CSEKK bemutatása nélkül is meglehetett volna ezt tenni az előző nap este egyébiránt. Ő pedig azt mondta amit mindig is tudtam, hogy: "Persze uram, a csekk jó ha van, mert megkönnyíti a kikeresést, de az adatok már bent vannak a számítógépben és azt akár este 8-kor is ugyanúgy ki lehet keresni. Általában a büntetést követő napon feldolgozzák és bekerül a gépbe minden."

"Köszönöm szépen, viszontlátásra!" - mondtam és mosolyogva távoztam, magamban dúdolgatva a Belga együttes egyik híres számát és fogalmazgatva a homáros levelem mondatait.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kadaj01 2008.05.14. 11:09:40

Degyorsvagyokelső!

2008.05.14. 11:13:08

legalább most megtapasztalta a srác, hogy gyorsan tanuljon nyelvet és húzzon el ebből az országból amig teheti.

kadaj01 2008.05.14. 11:14:29

Kulics, és hova menne? Máshol se jobbabb, sőt! Ott még jobban ki lesz szolgáltatva... se szülő, se rendőr, se sárga csekk!

punpa 2008.05.14. 11:22:36

"Hű de szerelmes vagyok?"

staropramen 2008.05.14. 11:23:18

Most olvasom,hogy el akarják adni az Akácfa utcai székházukat.Képzeljétek el akkor milyen bonyolult lesz az ügyintézés , gondolom a hősök terén,a kövön

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.05.14. 11:25:30

melyik belga dalt?

egy két há?
gyaloglás vége?

Virus 2008.05.14. 11:44:14

sajnálatos ami történt, nagyon ganyé dolog egy szerencsétlen gyereket szivatni. klassz, hogy ezt itt megirtad, de én egészen biztos nem mosolyogva távoztam volna, hanem minimum a panaszkönyvet kértem volna, vagy addig el nem mozdulok onnan, amig az üvegablak mögött ülők főnökét nem tudod előkeríteni, vagy pedig részletes panaszlevelet irtam volna egy megfelelő fórumra. ha az ilyen vérlázitó esetek után senki nem csinál semmit, csak mosolyogva távozik, semmi nem menti meg a következő szerencsétlen gyereket attól, hogy ne járjon ugyanigy. ilyenkor sokszor az is hatásos, ha ha egyszerűen ott a helyszínen megszégyenited őket, már attól kicsit visszább húzzák talán az agyaraikat. a fiadat meg kezdd el kicsit nagyobb önállóságra nevelni: 14 éves korában már nem a Te hibád, hogy nem adtad oda neki a bérletet, hanem az övé, hogy nem kérte el időben.

Calogero 2008.05.14. 11:45:01

Csak nem a Kavbojt dúdolgattad? Ezek szerint nem vidéken voltál,hanem visszatértél Mexikóba.. :-)

upho 2008.05.14. 11:45:36

kalauz I.

Kapjátok be a faszomat és szopjátok,
rohadt geci BKV-sok!

elwood 2008.05.14. 11:49:21

Na én sem utazom többet BKV-vel.

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.05.14. 11:51:19

Pesten élni (?) ősi román szokás. De nem sikeres.

AlexWolf 2008.05.14. 11:55:50

Mi a BKV vagyunk! Büntetni fogjuk magukat! Minden ellenállás hasztalan!

ver@s kan-tár 2008.05.14. 11:56:05

Kulics - röviden és velősen fogalmaztad meg, ez a lényeg, de gondolj bele abba, ebből mi következik. A normálisabbja tanul, kihúz és világpolgárként feloldódik a nagy befogadó közegben, az itthon maradt tengernyi oktondija és köcsögje pedig egysíkú, homogén magyarságot alkothat, valóságos belkarantént, csak hogy az idecsődülő külföldiek a két már unalomig ismert kulcsszó mellé (pußta, gulasch) egy harmadikat is jól megtanulhassanak: tahó.

A BKV amúgy csak a maga formáját hozta: nehéz régi beidegződésektől szabadulni. Nekik soha nem utazó polgárokkal, hanem potenciális bliccelőkkel, lógósokkal van dolguk, szüntelenül, épp csak rájuk kell hogy bizonyítsák ezt. Nos, láthatólag ezen dolgoznak, nem egyszer sikerrel. Az eljárás mikéntje a tiszta rutin ebben az egészben, az alázás pedig az élvezet. Enélkül mi értelme lenne? Ők is csak emberek... vagy valami hasonló.

princessophia 2008.05.14. 11:59:16

Nagyon sokat foglalkoznak mostanság a BKV-val. Még szerencse, hogy soha nem utazom velük. Amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy valaki 14,24,54 vagy 124 éves, egyformán normálisan,ügyfélként kellene kezelni. Ez nem csak a már sokat emlegetett cégre, de az összes szolgáltatóra vonatkozik.
Tudom, persze: felébredek, és belelóg a kezem....

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.05.14. 12:01:36

Ez az egész BKV egyetlen nagy arcpirító szégyenfolt. Az alkalmazottakat nem lehet kontrollálni, bármi van, védik egymás s*ggét, és ami az egészet betetőzi, hogy mindezt a mi pénzünkön.
Ezt egyszer már felvetettem máshol de itt is forszíroznám, hogy utas-sztrájk legyen, vagy egy egyszerű civil mozgalom keretében próbáljuk felhívni a BKV vagy a főváros vezetésének a figyelmét arra, hogy ez nem járja (bár Hagyóval + Demszkyvel nincs esélyünk).

MrZed001 2008.05.14. 12:02:18

"legalább most megtapasztalta a srác, hogy gyorsan tanuljon nyelvet és húzzon el ebből az országból amig teheti."
Fordítva, megtapasztalta hogy azokat a gennyeseket akik ilyenné teszik az országot kell kikergetni (ajánlat: románia, szlovákia, eu-s és eu-n kívüli országok .... )

grigorij (törölt) 2008.05.14. 12:05:26

"részletes panaszlevelet irtam volna egy megfelelő fórumra"
Hova???

kanbatu 2008.05.14. 12:11:56

MrZed001 2008.05.14. 12:02:18
Az általad emlegetett országokban kultúráltabban intézik az ügyeket már, mint itt.

digger 2008.05.14. 12:12:39

rendőrt hívni csekket befizetni, ehhez csak gratulálni tudok...

papugaja 2008.05.14. 12:14:04

Van vajon olyan hazai közlekedési vállalat, amit nem kellene beszántani, és behinteni sóval?

borovi 2008.05.14. 12:14:18

Magyaroszág szar ország. És egyre szarabb lesz. Aki teheti, meneküljön.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.05.14. 12:16:31

Elhajtó ember nevét felírtad? Panaszkönyvet elkérted?

Tajparaszt 2008.05.14. 12:26:53

"hanem a szülei hibájából, mivel én felejtettem el neki előző nap odaadni az új bérletét"

Nos, 14 éves? Gratulálok.
Biztos ilyen Pampers nemzedékes:)
Annyira óvták, hogy amikor leül a strandon és megszúrja a fenekét egy fűszál 77 professzor fogja tanulmányozni milyen csúnya dolog történt.

Az én fiam annyit kapott a bérletért, a tornafelszerelésért, a tolltartóért, hogy 10 évesen mindent be tudott pakolni magától. Csak a kezdőlökést kellett megadni:)

nem várt fordulat 2008.05.14. 12:27:17

de az ica, az ica, az ica, az ica, a nyolc általánost végzett ica, hátra hívom a budiba és meghívom egy túrós fagyira...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.05.14. 12:29:31

14 éves srác helyében lettem volna bekapcsolni a mobilt, egyedül, rendőrökkel, aztán másnap anyucival bemenni a főnökhöz, mobil kihangosít, lejátszik, szemét BKV-s kirúg, normális BKVs nőci megjutalmaz (fiatalt meg felvesznek a kirúgott helyére )

Ja, és a panaszkönyv mellé kellene egy dícséretkönyv is: lehetne év dolgozója vagy valami, pozitív motiváltság is kell, ha csak negatív van az nem ösztönzőerő

AzHofi 2008.05.14. 12:30:51

borovi: mikor mész?

AzHofi 2008.05.14. 12:33:16

sambamba: és te beleírnál mindig a dícséretkönyvbe, amikor az amúg ytermészetes, normális kiszolgálást tapasztalod? Elkopna a ceruzád. :-) Ha majd a borovi meg ilyesmik elmennek, akkor jó lesz ez az ország.

optipista 2008.05.14. 12:44:42

Angolul tanultam. Cambridgeben dolgozom. Minden nap bringával járok a munkahelyre ami kb tíz percet vesz igénybe. Szép parkokon, történelmi városrészen keresztül vezet az út. Kacsák, virágok, stb. Tegnap kilyukadt a gumim. Azt javasolták menjek Bp-re mert ott tök jó a tömegközlekedés és szépek a lányok. Most elbizonyltalanodtam. Túl rövid az élet ahhoz emberek, hogy olyan szavak szerepeljenek a szótárunkban mint ellenőr, büntetés, BKV, Demszky.

moli 2008.05.14. 12:45:20

nekem hianyzik kiricsi karola lehengerlo homarra irt szemelyes valaszai es szemelyes kozbenjarasa az elmult nehany ugyben.
lehet, mar kirugtak?

TGV 2008.05.14. 12:46:50

jut eszembe:
mit er a hatalom rosszindulat nelkul??

AlulírottFentemlített 2008.05.14. 12:49:37

Elnézést, én otthonhagytam....., a másik kabátomban volt, áááááááááááááááááááá,ne bántsanak !!!!
Ártatlan vagyok!
Nem dőlök be!

Segítsééééééééggggg!

riotter 2008.05.14. 12:56:41

többé nem haverom a kalauz....

AlulírottFentemlített 2008.05.14. 13:01:04

Elnézést, én otthonhagytam....., a másik kabátomban volt, áááááááááááááááááááá,ne bántsanak !!!!
Ártatlan vagyok!
Nem dőlök be!

Segítsééééééééggggg!

lolcode · http://isten.aldja.szalaiannamari.at 2008.05.14. 13:01:25

hat de ki gondolta komolyan h egy marek selejtes utcasopredek majd europat csinal

ezek a bkv alkalmazottak maximum a futoertekuk alapjan hasznosithatoak a tarsadalomban

LiberAll 2008.05.14. 13:09:21

Gyereknek, most jól megtanulta, hogy ha jön a BKV ellenőr, akkor addig kell verni, s rugdosni, míg meg nem döglik, vagy ha ez nem megy a gyereknek, mehet emonak, azt felkötheti magát. Amúgy a tréfát félretéve szánalma amit ma a BKV művel...
Amúgy a BKV-ok eltüzelését, én is javaslom, sőt ha végeztünk jöhetnek a többi megyei volán dolgozók aztán a posta... :)

anarch 2008.05.14. 13:10:21

tajparaszt, valószínű a bérletét bepakolta csak már nem volt érvényes. Frau Anyu az új szelvényt felejtette el odaadni.

Veras kan-tár, ez a folyamat már rég elkezdődött... Nekem van egy nagyon "szép" összehasonlítási alap országom, ex szovjet tagállam, a kivándorlás többmilliós nagyságrendű (volt és most is). A különbözetet szépen feltöltötték/feltöltik a bevándorló kínaiak, már számon tartják azt az évet, amikor várhatóan el fogja érni az arányuk a lakosságban az 50%-ot. Korrupció jelentős (az utak állapotán pontosan lehet látni merre járnak a miniszter urak, természetesen külföldi a kivitelező; a választások eredményét senki sem érti), a bürokrácia hatalmas és költséges és persze mindenki anyáz (értsd: hibáztat) mindenkit mindenért. Ismerős?

wiseguy 2008.05.14. 13:10:34

"Ha nem tudod mit akar az élet tőled, gyere el te is jegyellenőrnek
Állati nagy buli hidd el
Beszélhetsz akár a legjobb nővel
Például szevasz bébi a jegyedet adjad
Mondod neki és érzed, hogy nagy vagy
Elegáns kék ruha piros karszalag
A jármű ura, tutira az vagy
Úgy szállsz föl, mint az áramütés, a kék villám és indul a pörgés
Jegyeket, bérleteket mondod
És a kabátod lazán kibontod
És figyeled a neked szóló tiszteletet
Az arcokon a rémületet
Hogy otthonhagyták, nem vettek, vagy elfelejtettek lyukasztani.
Neked mindegy csak ki tudd őket akasztani
Hisz nekünk a hivatás a szívatás
És egyáltalán nem érdekel engem a mentegetőzés, hazudozás
Mint más a Blahára vagy a Nyugatihoz én az utasokra utazom!"

cierre 2008.05.14. 13:13:23

És ez az egész kitaláció nem történik meg ah van a gyereknél érvényes bérlet és nem te veszed meg aznap a harmincnapos bérletet amit be akarsz mutatni…
Na most köcsög vagyok vagy őszinte?
Amúgy én sokszor vagyok ideges, de épp emiatt figyelek oda minden apróságra………..
Persze nem vagyok tizen éves…..

Perillustris 2008.05.14. 13:13:48

Nem tudok, s nem is akarok mashogy foglamazni: egy otvaros rohadt tetu volt az Akacfa utcai alkalmazott.

degreen 2008.05.14. 13:18:47

"többé már nem haverom a kalauz"
fel kell gyújtani az egész bkv-t
egy kisgyerekkel nagyfiúskodni. menjen ki a hóra az a paraszt. sok sok jelentkező lenne aki lekeverne neki egy sallert.

ahha 2008.05.14. 13:19:24

Namármost a békávés tényleg tetü volt.
Nade! Hogy is van az, hogy amikor
engem kirabolnak, akkor ugyan fáradjak már be a kapitányságra személyesen (járőrt nem tudunk küldeni), a 14 éves fiúcskát meg rendőr kíséri befizetni a mama egyetlen telefonjára? Noooormális???

kisklasz 2008.05.14. 13:23:41

Mocskos bkv sálálálálá
Hej mocskos bkv sálálálálálá

BKV-val útrakelni halihaj de jó,
Villamosra, buszraszállni, halihaj de jó,
Buszokon nagy tömegnyomor, halihaj de jó,
Áramszünet villamoson, halihaj de jó,

Emelik az árakat, ritkítják járataikat,
Pesti monopólia a BKV nagy maffia,

Hiába futsz nem várnak meg, halihaj de jó,
Odacsuk mert lassan szállsz fel, halihaj de jó,
Öreg buszok lerobbannak, halihaj de jó,
Ne reklamálj utas vagy csak, halihaj de jó

Emelik az árakat, ritkítják járataikat,
Pesti monopólia a BKV nagy maffia.

Ellenőrök a metróban, halihaj de jó,
Bérlet másik nadrágomban, halihaj de jó,
Akácfában sorbaállhatsz, halihaj de jó,
Sok magyar pénzt leperkálhatsz, halihaj de jó,

Emelik az árakat, ritkítják járataikat,
Pesti monopólia a BKV nagy maffia,
a BKV nagy maffia, a BKV nagy maffia.

MrZed001 2008.05.14. 13:26:53

Lenne egy korszakalkotó javaslatom:
Jelenleg Mo-on 800 ezer - 1 millió közalkalmazott dolgozik NEKÜNK, a MI pénzünkből (1,3-1,6 millió nem közalkalmazott adófizetőtől levont 50-60%-okból)
Emeljük a tétet. Egy közalkalmazott ellen egy évben 5 komoly panasz érkezik (nem látta el köz-feladatát) azonnali hatállyal kirúgni, örökre (min 15 évre) közügyektől eltiltani. Ez idő alatt NEM lehet közalkalmazott (sehol), sőt erre az időre a szavazati jogát is megvonnám (mivel bizonyítottan köz-ellenség)

Boo 2008.05.14. 13:28:48

Hééé .... nekem annyi sárga csekkem van. Bármikor adok, csak tuti fizesd be.

mukifia 2008.05.14. 13:29:47

Reggel korán elfelejtettem még egy momentumot megírni: a fiam panaszkönyvet és jegyzőkönyv felvételét is kérte (tehát nem egy farokbehúzos típus azért) és erre azt mondta neki az ügyintéző, hogy nincs ilyen és ha valami nem tetszik forduljon a FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉSHEZ.

anarch 2008.05.14. 13:33:18

Zed, nade honnan tudják ki az. Mi csak a front-office-al találkozunk. A bürokrácia pont azért nagy, hogy el lehessen kenni a felelősséget. Egy nagy rendszer pedig mindig talál (kreál) magának feladatot hogy legyen mit csinálni (ön illetve létigazolás). Szociológusok szebben is ki tudnák fejezni, kérlek javítsatok :). Ja, és mi lehet a műdödő megoldás? :))

B4c4rd1 2008.05.14. 13:42:41

Apuci helyében bementem volna két gyorsító után és addig ütöttem volna a tagot amíg mozog :) De hát nem vagyunk egyformák...

slowmotion 2008.05.14. 13:45:16

-Kérem a panaszkönyvet!
-Olyan nincs.
-Olyan nincs, hogy nincs!
-Akkor van.
-Hol?
-Zacsiban.

releváns hozzászólásként meg csak annyit, hogy nem kötelező dolgozni, bármikor találni 3 másik embert, aki ugyanezt a munkát kevesebbért is elvégezné, és emellett még térdelve szeretné a BKV-vezérkart is, hogy adtak neki munkát.

Santman 2008.05.14. 13:49:52

A gyerek is felnő egyszer! Csak aztán nehogy ügyvéd vagy egy kigyúrt állat legyen belőle. Mert akkor aztán szénné fogja sz***tni az egész brigádot. :)

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.14. 13:57:09

Santman: jah :D Soka büdös bunkó a BaromiraKeményekVagyunk cégnél. Sebaj. Egyszer jól megunják az emberek és madarak is elcsesznek majd valamit nagyon. Akkor fogjuk mi a tenyerünket dörzsölni, mert a tapló ellenőrök jönnek majd utast bepanaszolni a homárra.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.14. 14:11:46

Otthon hagyja a bérletet, elhagyja a csekket. Feje még megvan?:)

D.L.M. (törölt) 2008.05.14. 14:16:36

Kikéne írni egy pályázatot és filmet készíteni ezekből a sztorikból, megpróbálni megmutatn az egész világnak,hogy mennyire vicces és inteligens nép is a magyar.Szégyen.
Ma elő is vettem a bringámat.Szarok a B.K.V ra.(.öcs.g.k)

Lfj 2008.05.14. 14:38:37

Én már most unom. Fasz kivan, hogy mire reggel beérek a munkahelyemre 4x kérték el a bérletem, és a különböző kedvezményekre feljogosító igazolványaim. Azzal is a tököm tele van, hogy nyomorgok minden reghgel, 4 percet várok 8 órakkor a metróra, és tiszta mocsok minden (igen reggel is! vagy már....?)
Egész napos küzdelem be a munkába másfél óra, és haza másfél óra. Mindig ügyelek a bérletemre, sosem ülök le, mert másnak jobban kell a hely, és mégis agyhugyidegzsábával megyek be, és jövök haza ezek miatt... Namost a vicc az egészben az, hogy ha ugyan ezt az utat MÁV-val teszem meg, az 7 egész percembe, és 100Ft-omba kerül. Le tudok ülni lelkiismeretfurdalás nélkül, és ha hugyoznom kell például van wc. Ha jön a kaller, általában udvarias, egyedül jön, és nem beszél fölényesen, cserébe jó utat kíván. Érdekes nem?

Megmondom én a frankót mit csinálnék: eza Feri mindig versenyeztetni akar mindenkit, hát tegye bassszameg a BKV-val, behoznék még 1-2 új közlekedési társaságot, azt versenyezzenek az utasokért, meg ritkíthatnak mint állat, meg leépíthetnek. Ha az UKV 88-as piros busza tisztábbh, és 10 forinttal olcsóbb a jegy, hát akkor azzal megyek. Úgygondolom, hogy az UKV pl nem lerohados, ötvenországbólmegvásárolt buszokkal/villamosokkal, bunkóparasztemberekből összetákolt szar bandával vonulna fel. 1 próbát megér nem?

Sorokin 2008.05.14. 14:41:42

A sok turbómagyar egyszer az Akácfa utcát is megmolotiválhatná. :)

MrZed001 2008.05.14. 14:43:36

"Zed, nade honnan tudják ki az. Mi csak a front-office-al találkozunk. A bürokrácia pont azért nagy, hogy el lehessen kenni a felelősséget."
Ez ugyebár aligha igaz. Itt ugyebár kapásból a frontoffice-os volt a fekete lyuk, fekete pontot neki (persze panaszkönyvbe a panasszal, az alapján lehet).
A panaszok 90%-a frontofficenál csapódik le, innen a panaszkezelés és belső ellenőrök feladata, hogy megfelelően kivizsgálásra kerüljön (a többi 10%-ban direktbe a megfelelő osztályt keresik meg). Ezen szervezetek pedig saját létjogosultságukat erősítik azzal, hogy minél több szabálytalanságra fényt derítenek (teljesítménybérezés).
Ha ez a bankoknál és egyéb gazdálkodó szervezeteknél működik (és láttam, működik, belső mismásolóknak esélye sincs kibújni a felelősség alól), akkor ugyan mi a csudáért ne működhetne állami szinten is ??? Csak meg kell nekik adni hozzá a szükséges jogokat.

Rob67 2008.05.14. 14:52:55

kadaj01
Ezzel azért vitáznék barátom. Én jelenleg is kölföldön élek a két fiammal. Valamiért sosem kerültek megalűzó helyzetbe, pedig nem állampolgárai ennek az országnak.
Sajnos azt látom ennek ellenére több joggal rendelkeznek mint a saját szülőhazájukban.
Nem fognak visszamenni...

Unbiased 2008.05.14. 14:55:58

BKV figyelo: meglehetosen aljas dolog csak a gyerek hibajat emlegetni (te sohasem felejtettel el semmit?), es nem meltanyolni azt, hogy tuzon-vizen keresztul be akarta fizetni a buntetest, ellentetben a rengeteg hamis nevet-cimet megado, nem fizeto bliccelovel.

Gumidomino 2008.05.14. 15:14:08

nem az anyja hanem az apja írta a levelet.

kevesen vagyunk már, akik olvasni járnak ide

-putyin- 2008.05.14. 15:15:41

remek írás!

Nyugi, már nem tart soká, demszki és csapata elkótyavetyéli mindjárt az egész békávét az ilyen paraszt gyökér dolgozóival együtt.

Mellesleg minden tiszteletem a Tiéd, mivel én szétcsaptam volna a fejét a bácsinak, mikor kijön este.

Lfj 2008.05.14. 15:25:22

"én szétcsaptam volna a fejét a bácsinak, mikor kijön este." Két szabályt is azonnal megszegtél volna ezzel: 1., Önbíráskodás 2., Súlyos testi sértés és Veled ellentétben Nekik lenne bizonyítékuk, ésjoguk, Téged meg...ni :(

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.05.14. 15:28:47

de azt bazmeg, hogy 3000 forintba kerül bemutatni egy érvényes (!!!!) bérletet, csak azért mer szar szemét geci banda az én pénzemből képtelen kiépíteni egy digitális rendszert, azt bazmeg nem tom megemészteni.

és még ki is fizeti a sok hüje, ezzel is igazolva a szabad rablást. ez meg egy másik botrány mondjuk.

TomDo 2008.05.14. 15:29:06

Borovi: Te lennél a "Hazafi " a balosok pedig a hazaárulók ? Egyébként nem kell belesz..ni és nem lesz ez sz..r ország.

Alfa-Centauri 2008.05.14. 15:29:51

Egyetértek Vírussal, aki azt írta, nem kellett volna annyiban hagyni a dolgot, hanem ott helyszínen kiverni a balhét.
Valószínűleg hölgy a beíró, aki nem merte vállalni a konfliktust. Pedig ezzel is példát lehet mutatni a srácnak, hogy azért mindent nem lehet velünk megcsinálni, fiam.

cockney 2008.05.14. 15:30:46

cierre 2008.05.14. 13:13:23
És ez az egész kitaláció nem történik meg ah van a gyereknél érvényes bérlet és nem te veszed meg aznap a harmincnapos bérletet amit be akarsz mutatni…
Na most köcsög vagyok vagy őszinte?

és tájékozatlan. már fél éve csak olyan bérletet mutathatsz be, ami a büntetés napján érvényes volt.

hawkeye 2008.05.14. 15:31:55

Sztem a bunkósági versenyben
a BKV ellenőrök
(élükön Kiricsi Karola bérhazuggal)
épp
most
előzték be a
parkolóőröket!

Ismerjétek el, ez azért nem semmi teljesítmény!!!

Shinjuku 2008.05.14. 15:42:40

Karolát ne bántsd kisköcsög mert fejbesomlak egy bazi nagy batz papuccsal.

Lfj 2008.05.14. 15:50:05

cockney 2008.05.14. 15:30:46
helyesbítek: már egy ideje csak olyan bérletet mutathatsz be, ami a büntetés napján érvényes volt, ÉS a büntetés előtt minimum egy nappal megvettél.

Páneurópai Harci Kos 2008.05.14. 15:54:36

Azannya.
Az ember azthinné, hogy nincs hova lejebb, ezek szerint mégis.
Pont az lenne a lényeg hogy a feleslegesnél jobban nem szo***tják az embert.. erre megint.
u.i. ha felelős vezető lennék az a muki már a munkakönyvét kersgélné.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.05.14. 15:58:01

LFJ:
Van egy hírem: az EU miatt kötelező lesz a piacnyitás mind a posta, mind a tömegközlekedés esetében a verseny miatt. Utóbbi esetében 2012 a piacnyitás éve, bár jó kérdés, hogy melyik közlekedési módra vonatkozik: a helyközi járatokra (ld. Volán), a vasútra, vagy a városi tömegközlekedésre (illetve ezek bármilyen kompinációjára, pl. városhatáron buszról vonatra szállva jutunk a belvárosba). Persze az is előfordulhat, hogy megint magyarosan kifordított piacnyitás következik be, hogy valaki(k)nek jó legyen.
Amúgy ez valóban egy kétoldalú játék, sokan bliccelnek, de a zaklató (eleve bűnös az utas) ellenőrzés sem megoldás. Kapu: ha érvényes a jegy vagy bérlet, kinyílik, ha nem, nem jutsz be. Nincs bunkó ellenőr, nincs bliccelő utas, és még az ellenőrök bérén is lehet spórolni. Tiszta helyzet.
Másrészt: egy jegy ne egy tömegközlekedési eszközre legyen érvényes, hanem mondjuk zónákra vagy időtartamra. Szerencsére mostanában vezetik be, hogy sms-ben is lehet jegyet venni (asszem 400 Ft + sms díja), de 1 óráig érvényes az összes járatra. Ekkor az ellenőrnek a telefont kell megmutatni (csak a visszaigazoló sms után lehet felszállni). Ezt az ellenőr le tudja ellenőrizni egy ellenőrző sms-sel.

HgGina 2008.05.14. 15:59:24

Ezért kell a gyereket már pici korában karatéra meg body buildingra küldeni.
Aztán mire 14 éves lesz, simán beleveri a bunkó BKV-s arcát az első rossz szónál az asztalba.
A biztonsági őrt pedig nyilván egy lenge fejrúgással padlóra viszi. Mire a rendőr kiér, már teheti is a tanúvallomást, hogy egy megzakkant metrós ork berohant, megfejelte a kollégáit és kirohant.

hawkeye 2008.05.14. 16:01:37

Shinjuku, csinálj magadnak kistesót!

Karola sztem egy jellemtelen női hölgy, aki a BKV megbízásából, jó pénzért égbekiáltó hazugságokat mond, bambán mosolyogva a kamerákba és mikrofonokba.

Nekem nem tudnának annyi pénzt fizetni, hogy ilyen aljas munkát végezzek...

Vágod már, te vidéki?!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.05.14. 16:05:33

Repülő Majom · www.kutyushop.hu 2008.05.14. 15:58:01
Kapu: ha érvényes a jegy vagy bérlet, kinyílik, ha nem, nem jutsz be. Nincs bunkó ellenőr, nincs bliccelő utas, és még az ellenőrök bérén is lehet spórolni.

Mégjobb: legyen az egész szar ingyenes. A jegybevételek úgysem fedezik a költségeket. (Nem is fedezhetik, mert nem lenne utas, aki ki tudja pengetni a viteldíjat.) Több utas lenne, hatékonyabb lenne, kevesebben autóznának, nem lenne dugó, gyorsabban mennének a buszok és kevesebb állna a dugóban....

Páneurópai Harci Kos 2008.05.14. 16:05:33

Nem ajlas munka az, csak ahogy némelyek csinálják az teszi azzá.

rákenrolldetektív 2008.05.14. 16:09:13

papugaja 2008.05.14. 12:14:04
"Van vajon olyan hazai közlekedési vállalat, amit nem kellene beszántani, és behinteni sóval? "

A régi West Balkánhoz riksával szállították a potenciális bebaszni és ....ni vágyók egész seregét és nem voltak bunkó ellenőrök, sem sofőrök, csak füligvigyori tekerők...peace

Shinjuku 2008.05.14. 16:09:17

Jellemtelen női hölgy?

Aki nem jár magyarórára nem túl sikeres ember Te bunkó pösti... (Ha már ilyen szépen összebratyiztunk.)

Szóvivők meg azért vannak hogy a nép egyszerű vidéki gyermeke (mint ugye szerinted én is) normálisan fogalmazni képes emberek szájából hallja amit a hülye cégük akar mondani (vagy éppen hülye kormányuk.)

Neked is kéne egy szóvivő.

Kiricsi Karola (törölt) 2008.05.14. 16:10:39

Tisztelt Panaszos!

Pénzbeli kárpótlást a várva-várt anyagi konszolidáció elött sajnos nem áll módunkban nyújtani. Fiának (ha igényli) kizárólag orális jóvátétellel tudok szolgálni.

Lalikiraly 2008.05.14. 16:14:19

Szerintem is a Belga dala való ide semmi más. Ahogy írták is páran az idézett szöveget!
A srác meg tanulja meg, hogy ezeknek fizetni nem szabad. Az adatit meg meg ne mondja mégegyszer a disznóknak.

Mike36 2008.05.14. 16:15:27

meg keleltt volna kérdezni a kedves ügyintéző úr nevét
másrészről máásnap panszt tettem volna az ügyintéző ellen

Lalikiraly 2008.05.14. 16:16:24

A másik meg ez, hogy a BKV nak ugyebár nem tűnik fel, hogy így napról napra veszti el az utasokat. Nem baj az. Eladjuk a székházakat. Majd a Józsefvárosi piacon ki lehet fizetni a büntit. Vagy majd valamikor kirabolnak tök egyszerűen. Már látom is hogy az ellenőr következő generációja a rendes kalóz lessz. :D:D:D
Remélem addig valami szerrel kiírtják őket. De még a BKV szót is.

frék 2008.05.14. 16:19:58

valahogy meg kell tanulni a gyereknek, hogy miként is működik az élet itten a magyarországba benne.... és elég olcsó lecke volt.

mukifia 2008.05.14. 16:20:15

Kedves Karola,
egyeztetek fiammal és várjuk az egész alakos fényképes tablót. Majd feleségemmel is egyeztetünk és ha úgy látjuk hogy gyermekünk pszichoszexuális fejlődését ez elősegíti, elfogadjuk az ajánlatot. De csak akkor, ha van ún. fotógarancia. Gondolom ez a kifejezés nem ismeretlen Ön előtt. Megértését köszönjük.

Mike36 2008.05.14. 16:21:26

ez a 3k is görénység
fizettem a bérletért? igen
lófaszt adok én a BKV-nek a 8 rugón felül, ezt bármelyik ellenőrnek is megmondom
egy nagy lófaszt

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.05.14. 16:27:20

A belinkelt kliphez csak annyit, hogy megértem a hossszúhajú faszit, hogy náz mint Rozália a filmszínházban. Mijafaszt keres a magyar BKV karszalagos ellenőr a bécsi metrón? He?

Hmmm...

Lord_Cica (törölt) 2008.05.14. 16:36:48

Ha végre feldarabolnál a bkv-t kisebb cégekre, akkor ezek a tetvek sem tutdnának így megbújni benne.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.05.14. 16:40:03

tündérmackó kisleánykám, aki kissé fejlettebbnek mondható a koránál egyszer 13 éves korában bérlet nélkül utazott. jött a prosztata ellenőr. tündérmacika bediktálta az adatait és közölte, hogy személyit azt nem tud prezentálni, kora miatt neki olyan nincs. prosztata erre ráugrott, ne hazudozzál már kishülye, nehogy már ne legyen személyid. tündérmacika bizonygatta, hogy neki nincs olyan, de van diákigazolványa és ellenőrzője, azt szívesen megmutatja, azokból látható az ő zsenge kora.
prosztata ordibált és a karjánál fogva rángatta tündérmacikát, hogy mit hazudozik. az utasok szóltak rá, hogy fejezze be.
másnap az akácfa utcai kirendeltségen a csekk alapján panaszt tettünk az ellenőrre, írásban.
azóta fogalmazzák a választ. tündérmacika mindjárt 18 éves lesz....

Kiricsi Karola (törölt) 2008.05.14. 16:42:26

Kedves apuka!

Mint ahogy azt Ön is jól tudja, a BKV kizárólag az utasokért van. Kérésére a fotógarancia:


inforadio.hu/images/content/200710/fullsize/11-Combino_tehen_1..JPG

tyberius 2008.05.14. 16:44:09

Megmondom mit kell tenni.

- Gyerekkel sárgacsekket megkerestetni
- féltéglára rákötözni, hogy el ne vigye a szél
- Akácfa utcán ügyfélszolgálat ablakán félköríves mozdulattal behajítani
- fakultatív programként ajtót letépni, batzpapuccsal asztalra csapni, hírlevélről leiratkozni.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.05.14. 16:47:17

a kivétel csak erősíti a szabályt, de azoknak tiszteletem, csak most nincs nálam nagyító, hogy megkeressem őket.

egy bizonyos iq alatt nem lehetne ellenőr, parkolóőr, ügyfélszolgálatos, biztonsági őr, kaller, parkolóőr a sok köcsvadék.

erre mikor fognak már rájönni a "szolgáltató" cégek?

Lfj 2008.05.14. 16:50:14

@ mamapicilánya 2008.05.14. 16:47:17
"egy bizonyos iq alatt nem lehetne ellenőr, parkolóőr, ügyfélszolgálatos, biztonsági őr, kaller, parkolóőr a sok köcsvadék.
erre mikor fognak már rájönni a "szolgáltató" cégek? "
Egyetértek, de szerintem soha, ezek az emberek azok, akiknek igazán elég a minimálbér a 8 általánosukért cserébe... Megaztán ki az aki elmegy portásnak diplomával?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.05.14. 17:00:41

Akkor azoknak, akik a székház miatt hőbörögnek:

A székházat azért adják el, mert már minden értékeset eladtak, ezt még nem. Ha észrevettétek volna, nálunk úgy szokás privatizálni, hogy lerombolunk, pozitív vállalati értéket átcsapjuk mínuszba, mindent értékesítünk, mikor nincs semmi (negatív) értéke a cégnek, bagóért eladjuk egy havernak, aki hála az égnek megveszi ezt a csődtömeget, kihoz belőle egy kisebb mínuszt, felveszi érte a nagy zs-t, majd megint átadjuk egy másik havernak, aki a mínuszból 0-t csinál, miközben további trükkös ismerősök épülnek be a rendszerbe, akik számláznak vidáman a cégnek...

Most vagyunk az eladás előtt.

És miért nincs ebből országos TV-s botrány? Azért, mert a BKV-n még majd lehet zsírosodni! Azért.

HandG 2008.05.14. 17:01:33

A BKV-s góréknak! Remélhetőleg tudnak olvasni......ha most megbántódtál, akkor bocsi, te tudsz!:)

Szóval vegyetek idegen (pszichológust javarészt) próbavásárlókat, ügyfeleket, utazókat. Küldjétek be a nagy pesti rengetegbe és olvassátok el a jelentéseiket utána!

Hogy ennyi amatőr balfasz ekkora vállalatot próbáljon vezetni! Az ember esze megáll!

A tanácsadó céget meg kellene kérdezni, hogy tudnak-e ebben segíteni. Biztos tudnak!:)
És amúgy is sok tahó bkv-s van aki, létszámleépíteni lehetne. és azok akik normálisak meg is hálálnák ezt, hiszen az ő renoméjukat is lerontják ezek a selejtes alakok.

bikafity 2008.05.14. 17:01:57

Ismét egy sánta történet.
Ordító BKV-s adatait ugye felírta a rendőr?
Ha a pici gyerek megy be az Akácfa utcába
miért nincs soha kedves ügyintéző?
Ha apuka a hunyó miért nem ő intézte a befizetést?

bikafity 2008.05.14. 17:16:07

Kamu,kamu,kamu,kamu.

Jorde 2008.05.14. 17:27:57

Külföldi példa ismét. A kalauz, jegyellenőr normálisan, tiszteletet parancsolóan öltözik, és uriemberhez méltóan viselkedik. Az "elkapott" bliccelő szégyelli magát, és próbálja a lehető leggyorsabban megoldani a számára kényelmetlen helyzetet. A jegyellenőr ezt nem használja ki, mert van ilyen, tévedhet, elfelejthet dolgokat mindenki. Mindez egy halk és tisztességes beszélgetésben zajlik, ahol a rajtakapott utas is embernek érezheti magát. A buszok vonatok tiszták, van kedved leülni, és örömmel utazol, nincs olyan szó hogy kell. És a szóbanforgó ország (Németország) vonatjegyei buszjegyei max, ha 10%kal drágábbak az otthoninál. A közlekedési vállalat dolgozóit mindenki ismeri, tiszteli, és mindig van pár jó szó egymáshoz. Még annyit, hogy ha vkit sorozatosan elkapnak, még akkor is ember, még akkor is utas, de olyan pótdijat, büntetést kap (akár többezer euro) hogy még aludni is a bérletével megy. Csak olvasom a BKV-s hireket, és hümmögök, hitetlenkedem..., és ilyenkor kibujna belőlem a régi énem, és csak kisipolt szavu mondatokkal tudnék 1cm-re az illetőtől kommunikálni. De hálisten nem kell felébrednem, mert amit leirtam, az itt a valóság.

cooper (törölt) 2008.05.14. 17:29:57

Haha Mindhg eszembe jut a Trainspotting.
Amikor Renton a skótokat a nagyvilág söpredékének mondja. Ilyen történeteket hallva lecsúsznak a 2 helyre.
Muhaha

DrOctagon 2008.05.14. 17:32:53

Egyszer cimbivel utaztam a villamoson. Őt megvágták, én meg lyukasztottam egy jegyet az ellenőröket látva. Ő nem lakik BP-n, ezért megkért, ugyan fizessem már be a büntetést egy habi bérlettel. Lementem az akáczfa utcába és azért nem fogadták el a diákbérletet, mert a srác beleírta a személyi igazolvány számát is a diákigazolvány száma mellé.

cooper (törölt) 2008.05.14. 17:39:54

Ja, levéldiák voltam, az meg ugye nem jó BKVs diákbérlethez. De gondoltam egyet, beleírtam a teljesárú bérletbe a diákigazolvány számát. Kiváncsiságból, mennyire rugalmasak, tekintve soha nem nézik meg tüzetesen a képet. Persze meg akartak büntetni. Nevetséges, piszlicsáré dolgokon rúgoznak, hatékonyság 0 ebben az országban. Fényképet csinálni, mikor meg se nézik soha rendesen, haha.

kritikusolvaso 2008.05.14. 18:19:28

ja az a gyerek is rajott mit kell azzal a kibaszott orszaggal csinalni:

OTTHAGYNI A GECIBE

Huszárvégjáték (törölt) 2008.05.14. 18:53:11

azért kicsit szélesíteném a perspektívát. az irodában lévő többi szerencsétlen delikvens körül hogyhogy 1 sem kelt a kölök védelmére?

én amikor a Centrum irodájában azt láttam, hogy egy 70 éves bácsival baszakodnak, elküldtem az ügyintézőt a p..ba.

mert nem bírom az ilyet. pedig nem vagyok superman

mukifia 2008.05.14. 19:07:03

Most hogy Kiricsi Karolával is rendeztük az ügyet és mindenkinek jó volt, valamint visszatekintve az elmúlt 24 órára rájöttem, hogy jól döntöttem: volt egy helyzet amin felbasztam magam. Teljesen értelmetlen lett volna panaszkönyvezgetni, feljelentgetni, üvöltözni másnap reggel a valóban normális ügyintézőnővel a félkegyelmű kollegája miatt. Ma már úgy látom a rendőrség bevonása indokolatlan vagy legalábbis túlzás volt, de akkor 150 km távolságból borzaszó tehetetlennek éreztem magamat, a gyerek anyját pedig nem lehetett mozgósítani, meg minek is kevertem volna bele. Maradt tehát a nyilvánosság, azon belül is az internet. Hála az internetes társadalomnak, feloldódott bennem a tegnapi düh, rengeteget nevettünk kiszcaládommal a kommenteken. Olyan volt mint egy pszichodráma csoport, ahol a konliktust a közösség együtt dolgozza fel. A BKV-hez vagy eljut a cikk vagy nem (egyébként eljut, mert tettem róla, hogy olvassák) vagy érdekli őket vagy nem (valószínűleg nem), de engem ez már nem érdekel. Továbbra is sokat fogom hallgatni a Belgát és a Prosecturát, mert ők minden komolyabb tásadalmi visszásságot feldolgoztak fiatal demokráciánk közel két évtizedében. És hála Kiricsi Karola nagyvonalú felajánlásának, délutánra a fiam is felnőtt lett szexuális értelemben.

besz@rok 2008.05.14. 19:57:15

mukifia 2008.05.14. 19:07:03
[...] "És hála Kiricsi Karola nagyvonalú felajánlásának, délutánra a fiam is felnőtt lett szexuális értelemben."
Ne b@ssz, a 'Cowbino' altal?
Oooopssss, iszok is gyors egyet...

mukifia 2008.05.14. 20:04:20

14 évesen az ember ne legyen válogatós!

besz@rok 2008.05.14. 20:13:08

mukifia 2008.05.14. 20:04:20
"14 évesen az ember ne legyen válogatós!"

Mondjuk ez is igaz...
1:0 oda!

Sz0M|45 2008.05.14. 20:39:51

Ameg az ugyintezok nagyresze 40-es portasdroid aki eleteben nem ertett semmihez addig itt bezony meg kokemeny szocializmus van. Aki teheti menekuljon ...ez a hajo sullyed.

LyukasBogrács 2008.05.14. 21:15:17

Hajajj, mikor én voltam 14 éves... Mindig tavalyi bérlettel jártam. Hó elején összeszedtem egy kidobott bérletszelvényt, amit a pénztárak környékén leltem. Majd 11 hónap után felhasználtam. Amelyik görény észrevette a rossz évszámot, az megkapta a hamis diákomat adatrögzitésre, sárgacsekk-kiállitásra. A pénzből meg, amit anyám bérletre adott, fagyit, magazint vettem.

Azok a régi, szép idők... (sóhaj)

szajberpiraty 2008.05.14. 21:18:21

Mindenesetre a köcsögözős köcsög szarjon drótkefével hadonászó sünt. Vagy szöges ágyat fakírral. Esetleg gérvágót.

vizafogó 2008.05.14. 21:20:36

Egyszer olvastam valami halról, amely a fejétől bűzlik.
Ez nem a gyerekről, hanem a bkv-ről jutott az eszembe.

Fedup Sári 2008.05.14. 21:38:11

A vérlázító 3000 forintos bérletbemutatásról: ha bérletet veszel, szerződést kötsz a békávéval, és az abból származó fő kötelezettségedet, a menetdíj megfizetését már teljesítetted is. Mégis, ha egy adott időpillanatban (amit a békávé választ meg: egyszercsak ott áll a kijáratnál az ellenőr) nem tudod igazolni a szerződés létrejöttét, és fő kötelezettséged teljesítését, a békávé az egy útra vonatkozó menetdíj több, mint tízszeresét akarja rajtad bevasalni (bérletbemutatás). Ez más "normális", a Ptk. alapján nyugvó szerződés esetén elképzelhetetlen lenne. Ld. Arató Balázs - Cservák Csaba: "Részvénytársaság - egy hatóság képében" (Jogelméleti Szemle 2003./2) jesz.ajk.elte.hu/arato14.html

NetzArbeit 2008.05.14. 22:01:20

Felháborító amit ezek a szolgáltatók művelnek. A héten ez mér a sokadik eset, hogy az utasokat emberileg megalázzák ezek trógerek. A legrosszabb a tehetetlenség, hiába reklamálsz hiába írod meg ezerszer, nem történik semmi semmilyen fórumon. Nem lehetne végre találni egy fórumot, ahol rendet csinálnának? Ezzel is Strassbourgba kéne menni?

Gyugyó 2008.05.14. 22:10:20

Nagyvonalakban magamévá tettem nagybecsű fórumozó fajtársaim beírásait. Tehát, ha ismétlek valakit az nem a véletlen műve, hanem a saját trehányságomé!
Az egymás megértésének művészete (kommunikáció) sajnos nem erősségünk. Főleg nem egyes szerencsétleneké nem az. Nos, ha ilynnel találkozol (általában fellelhető olyan helyen, ahol ő a szemétdomb helyi ura) sehol nem várhatsz emberi és/vagy értelmes válaszra. Ez egy hosszú téma, nem terhellek vele.
Mivel nem voltam ott, nem volt szerencsém szem- és fültanuként végigélvezni a balhét, nem tehetek igazságot. De.
Az ügyfélszolgálatosonak azzal kellene kitűni, hogy toleráns, problémamegoldó. Tény, hogy a K. Ügyfél részéről is némi hajlékonyságot kíván az ügyintézés, amely nehezen várható el egy zsenge korú egyedtől.
Egy tökre kizsigerelt, (akut, vagy krőnikus), nem igazán a feladata magaslatán álló egyeddel kellene éppen akkor és éppen ott a közös többszöröst megtalálni.
Tanulság az nagyon nincs, de fejlődni való van. Csak BKV részéről, mivel ő a szolgáltató: az ügyet ott és akkor el kellet volna intézni akkor is, ha az ügyintéző szemében egy virtuális gonosztevő jelenik meg.
Őt egy kicsit más, mentális képességének megfelelő parkolópályára kellene ilyenkor helyezni. (BKV emberi erőforrás? Létezik ilyen? Munkaalkalmasság BKV létezi ilyen? Főigyintéző az Akácfa utcában, létezik ilyen?
Tessék a feladatot végrehajtani, lehetővé tenni, hogy feladatát az ügyintéző robot is végre tudja hajtani (zseton, simogatás, egylb ösztönzők, stb)!!

Fitz 2008.05.14. 22:15:33

A pótdíjirodában több csökkentértelmű embert is foglalkoztatnak. Akik még bunkók is. Egy fickóhallomásból ismerek, valószínűleg ez az aki az írásban szerepel, egy nőhöz pedig személyesen volt szerencsém.
Megpróbáltam vele megértetni valamit, erre lehülyézett. Mindenki hallotta. Nem balhéztam, lehülyéztem én is őt, akkor kikérte magának, meg neki akkora gyereke van, mint én. Tipikus érv egy buta embertől, hogy ő már öreg. Gratulálok neki ezúton is, remélem a karrierje most is ugyanolyan ívelt, mint akkor.

grow a pair 2008.05.14. 22:33:41

Ez tipikusan kocsog Magyar hozza allas. Ezt en is at eltem. Tobbek kozott ezert nem elek mar Mo-n.

Ami meg erdekes hogy amikor ez a 14 eves gyerek felno, kocsog lesz e vagy normalis ember?

Borzaszto. BKV-t meg amugyis fel kellene mar oszlatni.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.14. 22:40:37

Amilyenek az utasok, olyanok a szállítók. Én sosem járok tömegközlekedéssel. A faszom se akar keveredni a prolikkal.

z 2008.05.14. 22:57:26

engem életemben egyszer kapcsoltak le egy pár hónapja mert nem volt a diákomon matrica
bementem az akácfa utcába, na az olyan volt mint auschwitz
volt ott 3 tapló a pult mögött meg egy tapló biztonsági őr és osztották a népet kifele: melyik sorba álljon már, fogjamárfel, mit keres itt, álljon vissza a végére, húzzon innen kifelé, itt nem lehet mobilozni stb.
szar hely

Lefty Rosenthal 2008.05.14. 23:07:12

ez egyre borzasztobb es szomorubb... Agyarorszag

besz@rok 2008.05.14. 23:12:53

fuxosbömis (ex kacagányos) · "fuxos.blog.hu 2008.05.14. 22:40:37
Amilyenek az utasok, olyanok a szállítók. Én sosem járok tömegközlekedéssel. A faszom se akar keveredni a prolikkal."

Kacagany, Kiforditott Kacagany, hat te vagy az??? :-D
Hat mi van veled?
Sokaig odavoltal! Hianyoztal! De te'lleg!
Hianyoztak a prolikat ocsarolo soraid!
Meselj, mi van veled? Minden OK?
Neked vot igazad, a MAV biztosito besz@rt b@szki...
Meg szeretnelek kovetni, mert kurv@ra ruhellem a magamfajtat! :-D

LyukasBogrács 2008.05.14. 23:17:52

Amilyenek a bittositottak, olyan a biztositó.

Tényleg, várjuk a mávos biztositottak véleményét a saját biztositójukkal kapcsolatban!

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.14. 23:27:22

besz@rok:

"Meg szeretnelek kovetni, mert kurv@ra ruhellem a magamfajtat!"

Helyes.....még van remény számodra.:-))))

NémethMarcell 2008.05.14. 23:37:07

"A vérlázító 3000 forintos bérletbemutatásról: ha bérletet veszel, szerződést kötsz a békávéval, és az abból származó fő kötelezettségedet, a menetdíj megfizetését már teljesítetted is."

Az általad említett forrást meglehetősen elméleti vitézek írták. A moziban sincs utólagos jegybemutatás, de a bkv jegynél is elég abszurd lenne. Meg egyébként más ny-európai ország tömegközlekedésénél sem találkoztam ilyennel. Már csak azért sem, mert beléptetőkapuk vannak. ;) (A kötelezettséged az, hogy magadnál hordd az értékszelvényt, amit a pénzedért kapsz.)

besz@rok 2008.05.14. 23:55:05

Ja..., remeny az van! Mindig!

"A remeny nagyon jo dolog, talan a legjobbak egyike" /S.K./

Azon gondolkozom, hogy a magamfele-fajta allat lassan kipusztul (nem panaszkodaskeppen jegyzem meg, mert lesz@rom), bar lassan emiatt a tefele-fajtadnak kell majd sajat maganak eloallitani (prolik hianyaban) mindazon javakat, joszagokat, szolgaltatasokat, amiket fogyasztani kivannal/szeretnel.

Remenykedem! :-D

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.15. 00:05:34

besz@rok:

"bar lassan emiatt a tefele-fajtadnak kell majd sajat maganak eloallitani (prolik hianyaban) mindazon javakat, joszagokat, szolgaltatasokat, amiket fogyasztani kivannal/szeretnel."

Néger mindig lesz.:-))))))))))) Ha elfogynak a hazaiak, majd importálunk.:-)))))

besz@rok 2008.05.15. 00:20:28

Kacagany,

mondjuk ez is egy velemeny.
1:0 oda.
Asszem ez nem az en napom...

(Bar egy doktortol ilyet hallani talan eleg meredek, felteve ha tenyleg az vagy es nem csak egy onjelolt - bar nem tisztem megkerdojelezni a vegzettseged.
Asszem Mengele is az volt.)

Heatherette 2008.05.15. 01:11:30

Naponta kérik tőlem a diákigazolványomat, mikor felmutatom a bérletemet. Naponta elmondom, hogy "nem diákbérletem van, te nyomorult!!!" Hozzáfoghatnám a népi bölcseletet is, hogy ha már szép nem vagy, hülye ne legyél, bazmeg...

0xFFFF 2008.05.15. 05:34:15

Rendőrtől segítséget kérni ! Ekkora looserséget !

redriot77 2008.05.15. 07:00:23

"Rendőrtől segítséget kérni ! Ekkora looserséget !"


Ezen én is meglepődtem. Csodálkozom hogy nem kefélték meg őket, amiért ilyen faszságokkal zavarták a nyugalmukat. Itt, ahol ha bejelented hogy betörtek a lakásodba, először azt kezdik el vizsgálni, hogy nem önbetörés volt-e. Meg volt vmi eset úgy 2 éve, hogy egy kiscsaj, aki érvénytelen/hamis bérletet kapott a pénztárnál, aztán mikor lebukott vele, bevitték a rendőrségre, és meztelenre vetkőztetve megmotozták. Csak mazochisták hívnak rendőrt Magyarországon.


Most is leírom: elektronikus jegyrendszert, a metróba beléptetőkapukat, az ilyen iq-free köcsögöket meg szétkergetni, megdobálni. Akácfa utcában taktikai atomfegyvert tesztelni, túlélőkön gyógyszerkísérleteket végezni.

Gyimzo 2008.05.15. 07:43:33

Nem a BKV-t akarom védeni, volt már hogy külföldről jöttem haza és a reptérről hazafele tartó buszon találkoztam ellenőrrel, jegyem persze nem volt és venni sem lehetett sehol - épp a buszvezetőnél is akkor fogyott el. Csodák csodája nem büntetett meg, vásároltam tőle jegyet és mosolyogva búcsúztunk. -ez egyedi eset volt, az ellenőrökkel való találkozásaimra nem ez a jellemző.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.05.15. 10:15:22

Mé'k vó'na az a híres balga szám?
a békávés testvérek, egyesüljetek?
netán az egykéthá, kuvva anyád?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.05.15. 10:19:35

Szerintem a legjobban akkor jártátaok volna el, ha:
1. Közben esztek gyümölcsöt - az egészséges.
2. Mondjuk tényleg a neve alapján panaszt tesztek. Ha már ennyi idő elment ezzel, megéri. Never give up.

Sajnálom a gyereket.Tényleg. Emlékszem még milyen érzés amikor beteg lelkű felnőttek aláztak gyerekként. Be kéne őket tiltani.
A BKV meg egy vicc. De tényleg.

Céadaoin (user ID 44540) 2008.05.15. 10:38:20

//

Sirály sirály, nem kell sehová se menni: Homár egyesíti a bkvfigyelőt, a fikablogot és a megintállunkvazzét, sőt, volánbuszozik is :-D

//

egyébként amikor még két táskám volt, egy mindennapos és egy kimenő, én is rendszeresen megcsináltam, hogy ezt-azt, zsepit, pénzt, kulcsot, bérletet (akkor még nem bkv) a _másik_-ban hagytam. Bosszantó, de Murphynak általában igaza van.
De - ha már (elvben) nem lehet aznap vett bérletet bevillantani, akkor a random büntetés (3000 "úgysevolt-bérlete-mostvette-megérdemli")okafogyottnak tekinthető...

dekoninckx (törölt) 2008.05.15. 10:59:04

Melyik Bëlga szám volt az, amit a szerző dúdolt?
A BKV (kibaszott kurva vagy), vagy az Egy-két-há (kurva anyád)?

bikafity 2008.05.15. 11:02:03

Venni kell biciklit a gyereknek,járjon azzal.
Ha otthon felejti véletlenül,max gyalog megy suliba.

Kotit 2008.05.15. 12:02:33

Az jó ötlet, hogy adott IQ (pl90) alatt ne lehessen bizonyos munkát vállalni. Csak mit csilálnánk az 50% körüli munkanélküliséggel?

caralho voador 2008.05.15. 15:24:40

Tegnap pont a nagy zuhé idején mentem hazafelé. Lehet tippelni, hol áztam el a legjobban. Igen, azon kib@szott buszon. Jó szokás szerint az egyik belsô panelbôl jó 2-3 deci mocskos víz folyt a nyakamba. Faszkorbácsot nekik mostmán. Ezért fizetek ki egy valag pénzt?!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.05.15. 20:11:25

Egy 14éves gyerek nem ügyintézésképes mivel a gondviselőjének is jelen kell lennie, csak azért mert nem 18...
Az az ügyintéző aki meg így beszél egy gyerekkel simán megérdemel egy munka után megvárlak és beépitem a fejedet a seggedbe dolgot....Mi az hogy csekk nélkül nem lehet befizetni wazz?Mikor megbüntették minden adatát fel kellett hogy írják, mellesleg mivel 14éves ezért pont még rendőrt is kell hívni minden esetben!A rendőrnek tanúként is jelen kell lennie mivel nem nagykorú személyről van szó?Mennyi idióta dolgozik ennél a BKV-nál?A rendőr jóhogy beveszi amit mondanak neki mivel a gyerek az életkora miatt még nem olyan mintha egy felnőtt mondaná az igazát.
El tudom képzelni milyen megalázó lehetett ez az egész, a BKV-sok meg bekaphatják azt amit magammal viszek mikor pisilni megyek...

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.05.15. 20:22:21

Csak hogy a rendőröket védjem:
ha gyerekről van szó akkor pláne kimennek fentebb olvasható hogy miért.A rendőr mindig az alapján intézkedik amit lát, amiről neki beszámolnak.Majd nyomozati szakaszban szépen átrágja egy nyomozó de addig a szokásos jegyzőkönyvezés meg egyéb.Ha valaki pénztárnál kapott hamis bérletett az elég hihetetlen persze megtörténhet, de mivel kicsi a valószínűsége elöszőr az illetőt kell megvizsgálni hogy valósak-e az állításai.Szépen néznénk ki ha azt mondanám ez vagy az ezt meg azt csinált aztán police szamurájkardal kikergetné az utcára mert én mondtam hogy úgy volt hát tuti igaz is... :D
Tényleg nem kell rendőrtől segítséget kérni... lehet a cigányvajdától is esetleg ukrán csalódtól havidíjért meg hasonlók :D És önbetörést is láttam már párat, előfordul ha valaki szeretni egy kis biztosítási pénzt...Ja, volt aki a saját autóját ,,lopta" el mert a biztosítás jobb pénznek tünt mint amit kapott volna érte ha eladja...Nem kell meglepődni ha az emberről feltételeznek olyat ami elő szokott fordulni :D
Ha hülyéket nem vennének fel a BKV-hóz nem volna akit ki lehetne küldeni ellenőrnek se :D Ép eszű egészséges ember nem vállal ilyesmit :D Tisztelet a kivételnek...

maszogep 2008.05.16. 16:34:40

Szerintem is kamu. Vagy legalábbis az a része, hogy Józsika ennyire ártatlan. Gondolom, a haverok előtt menő módon széttépte a csekket, azért nincs meg. De nem, még ez sem; inkább kamu az egész...

zxs-zxs 2008.05.18. 21:34:45

Hát hülye ez a BKV? Nem a BKV illetőségi területén élek, tehát nem ismerem annyira a helyzetet, de azért 1-2 dolgot nem értek. Itt Pécsett az "utólag bemutatom" esetében asszem 600 FT a pótdíj, nem 3000! A sárga csekk meg azért szolgál, ha az ember a postán akarja befizetni, nem? Ha BKV saját pénztárában fizeti, mire kell a sárga csekk? Énfelém erre egy aláírt kötelezvény szolgál, igaz, mellékelve van a sárga csekk, ha esetleg az embernek kedve támadna befizetni a postán.

zxs-zxs 2008.05.18. 21:40:27

Még annyitt hozzáteszek, hogy a sárga csekkes postai befizetés abban az esetben szokott lenni itt Pécsett, ha az ember esetleg otthon mégsem találja meg a bérletet, és ezzel fizeti be a "jegy-bérlet" nélküli utazás pótdíját. És ez a pótdíj mozog 3000Ft környékén, nem pedig a "bemutatási" pótdíj

ellenes 2008.06.04. 16:05:05

A történet a következő.
Minden hónapban vettem bérletet EDDIG.
Most rosszul emlékeztem és megcsúztam 2 nappal. Tehát egész nap vehettem jegyeket 270-ért ami magában is egy szadista ár. Tehát mikor leszálltam a buszról az ellenőr utánam jött és kérte a jegyem. Én közöltem hogy mennék tovább mert sietek erre hívta a kis qva a nagydarab kolegát hogy ott tartson amíg fel nem mutatom a jegyet. Előkerült az összes jegy amit aznap váltottam de a buszosat nemtaláltam. Mondtam hogy nem tarthat fel de ő lazán ránézett a már említett urakra és közölte hogy akkor kellenek az adatok de úgy diktáljam hogy közben ők felhívják a zsernyákokat hogy ellenőrízhessék mit mondok ill. ha ez nem történik meg akkor feljelentenek.
ez így is lett elkezdtem diktálni az adatokat és a pasi már hívta is a rendőröket. De elment és nem tudom mit hazudhatott nekik de jobbnak láttam a helyszíni bírságot kifizetni mert nem akartam hogy még rosszabb legyen a vége. Nem vagyok egy beszari ember mert ha egy egybe jön azt mondom ok, de így esélytelen lett volna. Tehát ezért soha a büdös életbe nem veszek többet se jegyet se bérletet és elmehet az összes az anyucijába ha még egyszer elkezd kötekedni vmelyik tuti állba verdesem vagy kétszer.
süti beállítások módosítása