Tékozló Homár

Elrabolta a bérletet, gyalázkodott és ráncigált az ellenőrnő

2008.06.02. 00:05 | szily | 334 komment

Bruhaha, az alanti vérfagyasztó sztoriban az a legviccesebb, hogy a megalázott utas pont ahhoz a Regőczi Miklóshoz, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyetteséhez fordul, aki annyira torz gondolkodású alak, hogy nemrég még a kar nélküli embert baszkuráló ellenőröket is megvédette a nyilvánosság előtt. Regőczinek nyilván kifejezetten tetszik, hogy emberei fényes nappal nőket terrorizálnak, gyaláznak és ráncigálnak. A sztori szokásosan dermesztő: az utas nyilvánvalóan hibázott, hiszen a bérletén szereplő sorszám nem egyezett meg a bérletigazolványa számával. Ez azonban - kivéve a Regőczi-féle fickókat - senki szemében nem jogosíthatja fel az ellenőröket olyasmikre, amikről Eszter beszámol. Eleve bájos, hogy a szori azzal kezdődik, hogy az ellenőr - teljesen törvénytelenül - kirántja a bérletet az utas tárcájából.


Regőczi Miklós
Kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettes

BKV Zrt.

Budapest, Akácfa utca 15.

Tisztelt Vezérigazgató-helyettes úr!

2008. május 16-án 15 órakor az M3-as metróvonal nyugati-téri állomásán a mozgólépcsőn az aluljáró szintjére érve, mielőtt még elhagytam volna az állomás területét a BKV Zrt. Jegy és Bérletellenőrzési Szakszolgálatának munkatársai a 83/2007. (XII.28) Főv. Kgy. Rendeletet több pontjában is súlyosan megsértve ellenőrizték a bérletemet, majd pedig megbírságoltak. Mivel a hangosbemondóban bejelentették, hogy a kijáratnál ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket, a bérletemet időben előkészítettem, hogy felmutathassam az ellenőröknek. A BKV Zrt. szolgáltatását egy 2008. január 1.-től december 31-ig érvényes, a nevemre szóló éves bérlettel vettem igénybe, melyet a munkáltatóm, a Közép Magyarországi .....................bocsátott rendelkezésemre. A tárcámból a bérletigazolványom csak félig lógott ki, a fényképet nem lehetett látni.

Mikor az ellenőrökhöz értem, kérés nélkül felmutattam a tárcámat benne a bérletigazolványommal, azonban a helyszínen tartózkodó R. E., 199-es számú BKV ellenőr kirántotta a kezemben lévő tárcából az onnan kilógó bérletigazolványt. A BKV Zrt. viteldíjait és azok alkalmazási feltételeit szabályozó 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 1. bekezdése értelmében az utasoknak a jegyet, bérletet, bérletigazolványt stb. a BKV. Zrt. arra feljogosított személyei részére ellenőrzés céljából fel kell mutatni, és kérés esetén át kell adni. A hivatkozott paragrafus értelmében a BKV intézkedő munkatársa felszólíthatott volna az igazolvány átadására (melyet nem tagadhattam volna meg, de amennyiben mégis, úgy a 7. bekezdés értelmében az intézkedő ellenőrnek lehetősége lett volna rendőrt hívni ), de semmiképp sem ránthatta volna ki azt a kezemben lévő tárcámból.

Ezt követően R. E. BKV munkatárs a bérletigazolványomból kivette az éves bérletemet, az igazolványszelvényt visszaadta és felszólított, hogy adjam át számára a személyi igazolványomat. Elmondása szerint a bérleten szereplő szám és a bérletigazolvány száma nem egyezett. (2008. január 18-án a régi igazolványomat annak elhasználódása miatt egy újra cseréltem. A bérletemen még a régi igazolványom sorszáma szerepelt, ezt nem javítottam át az új igazolvány számára.)

Mivel a személyi igazolványomat nem voltam hajlandó átadni az ellenőr részére, és rendőrt kívántam hívni, az ellenőr közölte, hogy elkobozza az éves bérletemet és berakta azt, mindenféle átvételi elismervény vagy jegyzőkönyv kitöltése nélkül az övtáskájába. Miután nem adtam át a személyi igazolványomat, az ellenőr a bérletemmel együtt elindult a helyszínről. Felhívom tisztelt Vezérigazgató-úr figyelmét arra, hogy a hivatkozott jogszabály nem rendelkezik a leginkább az ötvenes éveket idéző kobzás intézményéről. Az 5. § 3. bekezdése értelmében az ellenőrzésre feljogosított munkatárs csak és kizárólag elismervény ellenében jogosult a bérletigazolvány, az értékszelvény vagy a jegy bevonására (és nem elkobzására), ha többek között a bérleten lévő szám és a bérletigazolvány sorszáma nem egyezik.

Mivel nem sikerült rendőrt hívnom, és az eljáró R. E. BKV-munkatárshoz a helyszínen lévő többi ellenőr is csatlakozott, és minősíthetetlen, valamint egy fogyasztóorientált és marketingvezérelt szolgáltató vállalatnál megengedhetetlen hangnemben szidalmaztak, továbbá semmi esély sem mutatkozott arra, hogy valamilyen írásos nyoma maradjon annak, hogy az ellenőr elvette az éves bérletemet, végső elkeseredésemben átadtam a 199-es számú ellenőrnek a személyigazolványomat. Az ellenőr ekkor, a személyi igazolványom adatai alapján kitöltött egy pótdíjfolyamati jelentést és átadott egy 12.000 HUF-ról szóló csekket.

Az 5. § 6. és 7. bekezdései értelmében az ellenőr csupán arra jogosult, hogy megkérje az utastól annak személyazonosító adatait, és amennyiben az utas megtagadja az adatainak a megadását, úgy az ellenőrnek lehetősége van rendőrt hívni. Vagyis az ellenőr nem igazoltathat és nem szólíthatja fel az utast az okmányai átadására (főleg nem azzal zsarolva az utast, hogy átvételi elismervény nélkül elveszi az éves bérletét).

Ezt követően durva hangvételű vita bontakozott ki köztem és az ellenőrök között a bírság mértékéről, melynek végén végső elkeseredésemben összetéptem a pótdíjfolyamati jelentést és elindultam a felszín felé, majd megpróbáltam felszállni az éppen a nyugati-téri megállójában várakozó 6-os villamosra. Az ellenőrök azonban utánam szaladtak és fizikai erőszakot alkalmazva lerángattak a villamosról. A felfordulást látva a helyszínre érkezett a VI. kerületi Rendőrkapitányság Készenléti Csoportjának rendőrjárőre is.

A rendőrjárőrnek az ellenőrök azt állították, hogy egy személyi igazolvánnyal egyenértékű okiratot téptem össze, ami 300 ezer HUF(!) bírsággal jár. A rendőr - személyes ismertségük okán- az ellenőröknek adott igazat, és az én álláspontomat meg sem hallgatva asszisztált az ellenőrök jogsértő magatartásához. Mivel az intézkedő rendőrjárőr kilátásba helyezte, hogy előállíttat, amennyiben nem teszem azt, amit az ellenőrök mondanak, R. E. felszólítására kénytelen voltam átadni az éves bérletszelvényemet. A BKV munkatárs a bérletszelvény ellenében egy ún. kobzási elismervényt és egy hatezer forintról szóló csekket adott át.

Ezután - dacára annak, hogy az intézkedő rendőrjárőrrel közöltem, hogy feljelentést kívánok tenni az ügyben- az inzultusban részt vevő BKV ellenőrök és a rendőrjárőr, rám mit sem vetve, közösen elhagyták a helyszínt.

Hosszas telefonálás és utánjárás eredményeképp, még azon a napon este sikerült a Bérletellenőrzési Szakszolgálat tThököly úti hivatalos helyiségében a hatezer forintos bírság megfizetését, valamint az elkobzott éves bérletre vonatkozó tulajdonjogom igazolását követően visszakapnom a bérletszelvényemet.

A fentiek alapján kérem Vezérigazgató-úr válaszát, hogy miként kerülhetett sor a Bérletellenőrzési Szakszolgálat munkatársainak alábbi jogsértéseire:


- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 1. és 7. bekezdéseiben foglaltakkal ellentétben milyen jogszabály alapján tépte ki a kezemből a bérletemet a 199-es számú ellenőr?

- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 3. bekezdésével szemben milyen jogszabály alapján „kobozta” el az ellenőr a bérletemet mindenféle átvételi elismervény nélkül?

- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 6. és 7. bekezdéseit megsértve miért követelte tőlem az ellenőr a személyi okmányaim átadását?

- Mivel a Bérletellenőrzési Szakszolgálat hivatalos helyiségében egyértelműen igazolni tudtam, hogy az éves bérletszelvény a tulajdonom, ill. a régi bérletigazolványomat is be tudtam mutatni (amelyik sorszáma szerepelt a bérleten), miért a 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 3. és 4. bekezdése alapján szabták ki rám a bírságot, és miért nem a 9. bekezdésben foglaltak szerint?

Kérem továbbá, hogy a munkakörük kereteit szabályozó 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendeletet több pontjában is súlyosan megsértő 199-es számú ellenőr munkatárssal szemben a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felhívom még Vezérigazgató-helyettes úr figyelmét az alárendeltségébe tartozó szervezeti egységek vezetőinek, kiemelten Tóth Sándor szakszolgálat vezetőnek és Kotuják Tamás főosztályvezetőnek az ügy tisztázását folyamatosan hátráltató, a szükséges felvilágosítást megtagadó, és egy szolgáltatást nyújtó vállalat működésével összeegyeztethetetlen magatartására.

Tájékoztatom, hogy jelen levelet a BKV Zrt.-nek történő megküldésével egy időben a Tékozló Homár, valamint a BKV-figyelő internet portáloknak is megküldöm.

Budapest, 2008. május 25.


Tisztelettel:
O. Eszter
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:40:29

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 13:27:14

A hölyg viselkedésére én inkább a "gondatlan, jóhiszemű szabályszegő" jelzőt alkalmaznám, már amennyiben igaz a történet, amit leírt. Jóhiszemű, mert a díjat befizette (befizették számára) és ezzel az éves bérlettel (állítása szerint) csak ő járt.

Az ellenőrre pedig több jelzőt is tudok találni. Legelőször is az "arrogáns", "hatalmi helyzetével visszaélő", "méltánytalan", az "erőszakos" jelzőket, végül pedig a "csaló" jelzőt, amennyiben a jogos büntetés dupláját próbálta első körön ráerőszakolni a hibázó utasra.

Amellett, hogy az ellenőr reakciója törvénytelen, méltánytalan és aránytalan volt, vagyis a negatív mérleg döngve billen arra az oldalra, akkor is a BKV-s lenne inkább elmarasztalandó, ha az utas bunkóbb lett volna, vagy ha szándékosan csalna. Két okból: Egyrészt hivatalban van az ellenőr, másrészt neki kell ismernie a szabályokat. Tehát nem élhet vissza erőfölényével.

Ha egy autós elüt egy gyalogost, első fokon automatikusan az autóst marasztalják el az esetek túlnyomó többségében. Ha más okból nem megy, a KREDZ 173/c alapján. Vajon miért? Tudod a választ?

váj mí 2008.06.02. 13:41:25

MP
Hümm .. azt nemtom pontosan, hogy a magyar törvények hogyan rendelkeznek e tekintetben .. de eddigi tanulmányaim alapján, aki közterületen tartózkodik, az szabadon fotózható ...

váj mí 2008.06.02. 13:44:47

Majompásztor

OFF
Pedig szívesen megismernélek .. node egyszer a szesszió is véget ér , tapasztalataim szerint ;)
A Szakítós alapján, érdekes lenne veled beszélgetni, bővebben .. nem olyan aranyhajasan ;)

ON

iBKV 2008.06.02. 13:45:37

Bigdada egyetertek...

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:46:02

finisz 2008.06.02. 13:41:25

A közterület fotózható. Ha valakit nyilvánvalóan szándékosan fotózol, engedélyt kell tőle kérni.

Én ezt tettem: Kép+hang: "Ugye, nincs ellenére, ha a hivatalos beszélegtésünket mostantól rögzítem?"

2008.06.02. 13:47:47


"Mit kepzelsz magadrol? Ki vagy Te itt? es meltosagaban megvedeni a holgyet,"

Eszternek meg az átlagos káeurópai pitsának biztos imponálna az ilyesmi, de mielőtt lenyomod ezt a képmutató, egyoldalú, kötekedősen bevágódós benyalószöveget, győzödj meg arról, hogy Eszter véletlenül nem valami 200 kg-os zsírdisznó-e in real life? :)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.06.02. 13:47:50

Vannak itt akik jól látják a lényeget. Ami az, hogy nem szükséges meglepődni.

Abban az országban ugyanis, ahol a lakosság jó része a „REND” nevében jóváhagyta, sőt védte azt ami a kormány ill. a rendőrség részről 2006 október 23-án történt, az efféle önkényesség logikusan következik, és ugyanúgy „normális”.

nemethsanyi 2008.06.02. 13:48:29

Kedves Bigbada és minden egyetértő!

És most kérek elnézést mindenkitől de elsősorban tőletek!
Valószínűleg egy tahó, izomagyú hülyegyerek veszett el bennetek, akiknek egy majomketrecben lenne a helye nem pedig civilizált világban.
Én sem tűröm a szivatást, de nem is provokálom.
Ha belerugdosol az emberekbe ne csodálkozz ha többen rugnak beléd is! Ez nem viselkedés!
Ami pedig az ui.-t illeti, te pedig az a fajta ember lehetsz aki elvárná 200 Ft-ért hogy kinyalják a seggét, és megsértődik a kurvára ha nem tudja felállítani a faszát.
Mégegyszer bocs

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:51:50

A Nép Te vagy 2008.06.02. 13:47:50

hüje

2008.06.02. 13:54:27

"gondatlan, jóhiszemű szabályszegő"

Tudtommal a jegynek is meg a bérletnek is oda van írva a hátuljára, hogy érvényesíteni kell / rá kell írni a számot.

Tehát nem igazán vágom, hogy hol van itt a jóhiszeműség.

A gondatlanság meg itt megint nem játszik, mert nem vétkességi alapon, hanem objektíve felel azért, hogy érvényes jeggyel utazzon. Úgy ugyanis nem lehet ellenőrizni, hogy majd minden egyes bliccelőnél bizonyítást folytatnak le arra, hogy azért nincs-e érvényes jegye, mert késett az uzsonna az oviban, vagy azért mert reggel darabos és szokatlanul fekete volt a széklete vagy azért mert, jé, tényleg egy egész család használ egy bérletet.

váj mí 2008.06.02. 13:55:38

Dudus

Én elsősorban a (közterületi) fotóra céloztam .... bármikor lefotózható az egyén, akár Bors/Blikk címlapjára kell (dugahtod fel a személyiségi jogaidat ... ), akár célzott (belegyezett) fotóként.

A hangfelvétel az más .. arróűl (elvileg) tudnia kell annak is, akiről készül...

Mondom, elvileg .. (szemforgatós szmájli)

kérdések órája 2008.06.02. 13:59:21

remélem az ellenőrnél áttétes mellrákot diagnosztizálnak az onkológián, ha tényleg így volt az eset.

Budapest.Világváros.Nincs még egy ilyen város!Liberális város. Prolik!Szavazzátok meg legközelebb is a demszkit! Mert különben jönnek vissza a fasisztarasszistanépnemzetihorthysták, tuggyátoooook!

lonicera 2008.06.02. 13:59:41

a hangfelvételt nem is bizonyító erejű dolog, ha jól tudom. Mert akár hamisítani is lehet, ezért nem is tekintenek ráperdöntő bizonyítékként, de javítson ki, aki jogot végzett

váj mí 2008.06.02. 14:01:53

Te Nép, te
M?ijafax köze van ennek egy ünnephez és vadhajtásaihoz?
Szövegértés = 0
Empátia = 0
Intelligencia = 0

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:02:58

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 13:54:27

Leírtam, mit értek jóhiszeműség alatt: Ki lett fizetve a bérlete, és (ha igaz, amit a hölgy ír) nem élt vissza vele oly módon, hogy egy megvásárolt bérletet többen is használnak felváltva.

A számot ugyanis ezért kell ráírni a bérletre.

A jóhiszeműség allatt tehát azt értem, hogy nem állt szándékában megkárosítania a BKV-t és nem is okoztt kárt.

Ennyit az emberi (méltányossági) oldalról.

A BKV-droidnak meg nem az a dolga, hogy méltányossági szempontokat vegyen figyelembe, hanem az, hogy betartsa a szabályokat, végrehajtsa a programot.

Ezért droid, vagyis nem tévesztendő össze azzal az ellenőrrel, aki ember.

De a droidizmus és a törvénytelen erőszakosság között, vagyis hogy kicibálja a bérletet a hölgy tácájából, nem tennék egyenlőség-jelet. Ha a BKV "hivatalos hangjainak" hinni lehet, ez nem a szoftver része, még csak nem is programhiba, hanem egyszerűen selejtes hardver droidnál. Ki kellett volna szűrni a meósnak, mielőtt üzembe helyezték.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:03:14

Az egész köcsög BKV bekaphatja! Sorbaállítani minden egyes dógozójuka, oszt megbaszatni egy talicska bőgőmajommal!

Ez attól függetlenül érvényes, hogy fenti levél igaz avagy hamis!
Mindenki ismeri a bökövöt, szemét tróger igénytelen cég, minden fos járművet összevásárolnak, és az utasokkal fizettetik meg, az ellenőrök pedig nem intelligensebbek, mint egy kupac fos, és ez alól kivétel márpedig nincs. Ha valaki tud is ilyenről, nem érdekel!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:06:39

lonicera 2008.06.02. 13:59:41

Nem vagyok jogvégzett, de a tapasztalatom pl. az e-maillel, ami szintén nem tekinthető "írásbeliségnek", hogy polgári peres ügyekben a bíróság elfogadja írásos kommunikációnak, ha nem lóg ki nagyon a hamisítás lólába, vagy annak, hogy bármely fél szándékosan visszaél vele (pl. elküldi, de úgy, hogy a címzett ne, vagy csak késve kapja meg).

A hangfelvételnél is először megkérdezik az érintetteket, hogy elismerik-e. Ha komoly az ügy, és vita van, lehet ellenőrizni - az ügy súlyához mért költséggel, nyilván.

Mike36 2008.06.02. 14:09:43

egyet ne felejtsetek el: ma a BKV visszaél a piaci erőfölényével

simán bíróságon megtámadható lenne a birság mértéke
illetve kezdeményezhetsz eljárást a Versenyhivatalnál

váj mí 2008.06.02. 14:10:33

lonicera
Sőt, a videóval, kézikamerával,, telefonnal, fényképezőgléppel készült felvlétel sem perdöntőek ... hacsak súlyos pénzekért nem bizonyítod (ha erre éleződik a vád vagy védelem), hogy eredeti vágatlan felvételek (Megjegyzem zárójelben ez a románjogrend, DE a vádlónak is ugyanakkora a vbizonyítása kötelezettsége .. tehát ha áldozat/alperes vagy, direkt jó neked, kisebb szabálysértések esetében .. mert a fax fog foglalkozni mondjuk a II. kerületi bukaresti rendőrségen azzal, hogy nem egészen 2000 forintért pereskedjen és bíróságra járjon veled)

Chrom 2008.06.02. 14:11:38

Eljutott megint oda, hogy semmi köze az egésznek az eredeti posthoz két hozzászóló jóvoltából...
1. Ennek az egésznek semmi köze 2006. fostóber 23-ához, amikor az a csőcselék randalírozott, aki állítása szerint az országot akarja jobbá tenni. (vagy szélsőjobbá...)
2. Ennek az egésznek semmi köze a liberalizmushoz. Az aki leírja, hogy prolik, az alig húsz éve még maga is abban a környezetben élt, és azt csinálta amit mondtak neki, de legalábbis a szülei biztos.

attnyc 2008.06.02. 14:11:44

Szerintem meg mindenki tartsa be a torvenyt es elsosorban az elenor, mert ez a dolga es ezert fizetik! Vannak szabajok amik rajuk is vonatkoznak nem csak az utasra, atol fugetlenul, hogy bunko az elenor vagy sem! Mint ahogy ezt az illeto holgy leirta a mindenfele jogszabalyok alapjan es emberileg, igen is a holgy-nek volt igaza , nem is ertem a hozzaszolokat min is vitatkoznak . A torvenytelen intezkedes es torvenytelen tetlegesseg az nem a elintezesi formaja ennek az ugynek! Nekunk meg igen is az allampolgari kotelessegunk hogy megvedjuk az allampolgar tarsunkat az ilyen es mas helyzetekben es kulonosen ha az gyengebb es plane, hogy igaza is van!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:12:30

Javasolnék egy áthidalló megoldást: Nem-e lehetne-e BKV-ellenőrök számára-e határozatlan idejű gördülő sztrájkot szervezni-e...?

váj mí 2008.06.02. 14:14:56

Chrom
Ezt én sem értem, mi köze a bináris kódnak az olívabogyó-ültetvényhez?
Szerinted?

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:20:00

Az meg külön szégyen, hogy a tisztelt utastársak basztak segíteni, ennyire sok tulibunkó közlekedik nap, mint nap Pesten? Persze aztán egész nap ezen csámcsog mindenki, aki szemtanúja volt az egésznek, aztán lehet anyázni a zismerősöknek, meg a kollegáknak, hogy "Fú, bazeg! Mit láttam ma a metró!" Aztán ennyi! Segíteni? Lófaszt! Pofázni? Azt igen! Azt kurvára tud mindenki!
A BKV egy köcsög, az utasok meg birka beszari népség!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:20:29

Chrom 2008.06.02. 14:11:38

OFF

Át kell siklani fölöttük. Tudod, mint a viccben: Van, akinek akármilyen ábrát mutathatsz, mindenről csak "az" jut az eszébe... Megjegyzem, hogy a következő kormány gyaníthatóan keményebben, tökösebben fogja bevetni a radikálisokkal szemben a rendőrséget, mint ez a mostani, töketlen, de ez nem tarotik ide, másrészt fölösleges is mantrázni, majd meglátják-megérzik a bátormókusok, ha nem szaladnak haza idejében...

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 14:21:53

azzal a logikával, hogy a szabályszegők ne kritizálják az ellenőrt, az a baj, hogy az ellenőr ilyesfajta helyzetbe majdnem kizárólag szabályszegőkkel kerül.
Ha őket mind kivennénk azok közül, akiknek jogában áll reklamálni a BKV ellenőrök munkáját illetően, akkor a BKV ellenőröket gyakorlatilag nem érhetné legitim kritika.

Kérem, amint már korábban is írtam, vegyük már figyelembe, hogy nem egy maffiavezérről beszélünk, aki napi rendszerességgel milliókkal károsítja meg szent közlekedési vállatunkat a kitöltetlen -sőt, inkább: rosszul kitöltött- bérletével, hanem egy figyelmetlen nőről.

kérdések órája 2008.06.02. 14:23:17

No már jön a huhogás a fasisztaveszélyről, mikor valaki kritizálja a liberális förtelembe süllyesztett Budapestet, hihihi.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:24:26

herodes 2008.06.02. 14:21:53

Egyetértek. Erre próbálom direkt módon a "méltányosság" kifejezéssel rávezetni az olvtársakat, indirekt módon meg a "droidozással", továbbá a "szabad vadászati idény" kezdetű kisszínesemmel... De nem megy, mer' a szabál, a'sszabál...

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:25:29

kérdések órája 2008.06.02. 14:23:17

nagyonhüje

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:25:49

Akkó' mán békaphatják a liberálisok is meg a libériások is, meg ha mán itten tartunk Demszky elvtárs is, hogy verje seggbe a kombínó!

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:27:26

Na! Holnaptól egy héten át sztrájkoljon minden utas, szolidaritásból bészálhatnak a MÁV rajongók is!

Chrom 2008.06.02. 14:28:27

Finisz!

Kábé annyi, mint a piros (értsd "vörös") metrónak a "kék" metróhoz. :)

Na akkor az analógia: a sárga metró a Fityesz, mert ugyan gyorsnak tűnik, de nem túl mélyen szaladgál, igyekszik frissnek fiatalosnak tűnni, de állomásai a régi időkről szólnak. De ugyanolyan büdös és koszos mint a többi.

A kék metró az Esszdéeszz, mert a kettő között van, és mindehonnan összeszed embereket:)Közepes állapotban van, olyan pontokat köt össze, amik jó messze esnek egymástól. Sosem lesz igazi metró belőle:)

A piros metró az "Emeszpép" a legmélyebben van és a legszarabb állapotban, ugyanakkor legmegszokottabb, sokan megszokásból használják, minden második állomása a nemrégmúlt nagy tanúja. Vannak modern állomásai, de igazán senki nem szereti:)

ájdonszinkszó 2008.06.02. 14:30:17

*Majomizé*

Most már tudjuk, hogy Dániában (nem itt a Balkánon) éltél és gratulálunk hozzá :-)

Túlságosan mereven gondolkodsz bizonyos szempontból.
Dudus álláspontjához áll legközelebb az enyém.
Te erkölcsi alapokról vitatkozol, amiben van is igazságod, DE, a rohadt életbe:

ne alkalmazzon abuzív magatartást egy kibaszott vállalat munkatársa, ez a vállalat lehet egy nagyobb is, pl. az állam (--> rendőrség).
Itt a vége, fuss el véle!

Ez elfogadhatatlan! Függetlenül attól, hogy az ellenőrök 95 %-a leginkább börtöntöltelékre emlékeztet, lehetne jogi diplomájuk is b+, nem ez a lényeg!

Ha lyukak vannak a jogaikban, az nem az ő dolguk, hanem a jogalkotóké! Ne partizánkodjanak a k. életbe, verbális ás testi fenyegetéssel, se nő, se 2 méteres ffi, se gyerek, se senki kárára.
Ha nincs joga feltartóztatni, és nem jön a rendőr, akkor engedje el, KÉSZ! És írjon jegyzőkönyvet róla, és továbbítsa, hátha a vezetők elgondolkodnak! Többet nem tud tenni és tilos is lenne tennie!

Úgy látom, te is kicsit "droid" vagy, csak jobb verbális (és nyilván intellektuális) képességekkel.
Én nem balkánoznám le a levélírót, ugyanabba a kategóriába sorolva, mint ezeket a szerencsétlen szutykokat, csak mert horribile dictu ELFELEJTETTE átírni azt a k. számot, a felmutatás kötülményeit meg ne próbáljuk már kitalálni (nyegle volt-e, vagy lekezelő, jelentkezzen közületek, aki ott volt és látta).

attnyc 2008.06.02. 14:31:17

kuruc.info/r/2/24651/

Kar nélküli embertől követeltek rokkantigazolványt a BKV suttyó ellenőrei
2008-05-09. 07:29


Döbbenten nézték végig az 56-os villamos utasai, ahogy két BKV-ellenőr rokkantsági igazolást követelt Simon Csabától, akinek vállból hiányzik mindkét karja - számolt be az esetről a Népszabadság. A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

Simon Csaba 28 éve csonkán született. Így nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly a Balatont is átúszta. "A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul" - mondta a lapnak a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

De most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV suttyó ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.

A Népszabadság megkeresésére a BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

Persze ilyen eset is csak Proliországban fordulhat elő, ahol a parazita zsidók a szükséges iratok bemutatása nélkül vehetik fel az összesen több milliárd forintos jóvátételt a meg sem történt holokausztért, a közpénzből élősködő parlamenti politikusok meg számla nélkül, bemondásra kapják a több százezres "költségtérítést", míg a karok nélkül nyomorgó rokkanttól büntetés terhe mellett szigorúan megkövetelik a rokkantságot igazoló okmányt. Mert lehet - gondolja az iskolázatlan ellenőr -, hogy nem is rokkant az a szemét, csak úgy le van vágva mindkét karja.

A BKV szerint helyesen jártak el írni és olvasni éppencsak alig tudó, hat kisegítőt végzett ellenőreik. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a több milliárdos hiányt termelő cég milliós fizetésekben részesülő vezetői a történtek után.

kérdések órája 2008.06.02. 14:33:41

az persze nem zavar liberáliskáim,hová rohasztották demszkiék és gyurcsányék a fővárost,illetve az országot.
vagy provokátorok vagytok vagy konvergenciaprogrammal butított hülyék.

Chrom 2008.06.02. 14:39:48

Kérdések órája, kérlek vezesd le, megint mihez szóltál hozzá ?:)))

Házi feladat: értelmezd a provokátor, valamint a konvergencia szavakat, min. 5 max. 10 mondatban.
Alternatív házi feladat: értelmezd az alternatív fogalmát
Sima egyszerű mezei házi feladat: gyakorold a kis- és nagybetűk használatát, a tulajdonnevek helyesírását. :D

kérdések órája 2008.06.02. 14:42:29

Chrom,ez nagyon gyenge liberális nyávogás. A Jobbikot nagybetűvel írom,látod?

Chrom 2008.06.02. 14:52:39

Kedves kérdések órája:
A saját nevedet is kisbetűvel írod. Nem érdekel, hogy a Jobbikot mekkorával írod, mert tulajdonnév és én is úgy írom. Az sem érdekel, hogy melyik ideológiát követed, legfeljebb nem értek Veled egyet.
Azonkívül nem tudom, hogy értelemezési és helyesírási feladat, ami azon kívül, hogy egy vicc volt, hogyan kapcsolható össze "gyenge liberális nyavajgással". Mindenesetre úgy látom nincs kész a házid, de ülj le kegyelemkettes, mert a Jobbikot ügyesen le tudtad írni a pici kis kezecskéddel.

iBKV 2008.06.02. 14:54:49

Majompasztor:

Erdekes felvetes, de nem seggnyalas, hanem zsigerbol valo utalat a nagykepu, okoskodo, hulye parasztok fele...

Azt gondolom, Teged sem foglak szeretni...

Osszefoglalva ismet: Nem igy kellett volna rendezni az ellenornek a helyzetet.

Chrom 2008.06.02. 14:55:36

...és mindenkitől elnézést, hogy offolok:)

kérdések órája 2008.06.02. 14:59:32

Kedves Chrom:azért a nyavajgást helyesen úgy írjuk,hogy :nyavalygás. Ha már kifogásoltad az helyesírásom.

fordp01 2008.06.02. 15:03:33

ha mondvacsinált okból akarnak megbüntetni, ki kell hívni a rendőrt. ha a megjelenő rendőr mutyizik az ellenőrrel, hívni kell egy másikat. persze, idő meg ideg meg minden, de ne hagyjátok már kihúzni a pénzt a zsebetekből... múlt héten az ellenőrökkel együtt szálltam fel a hévre, és mivel a zsebbenhordott, gyűrött jegyim közül egyet se tudtam addigra kilyukasztani, mire odaértek, be akarták bizonyítani, hogy nincs érvényes jegyem és már legalább a múlt hét óta ülök abban a kocsiban. aztán amikor megkérdeztem az utasokat, hogy szerintük hol szálltam fel, meg mikor mondtam, hogy akkor nosza, nekem is van három tanúm, ők is hárman vannak, hívjunk rendőrt, akkor már annyira nem akartak. persze így is leszállítottak meg üvöltöztünk egymással öt percet, de 6000 HUF bírság helyett tizenöt perc késés... átszámítva 24000 HUF-os órabérrel idegeskedtem, szóval szerintem érdemes szájalni.

Chrom 2008.06.02. 15:07:00

Kedves kérdések órája,

Igazad van. Most Jobb?::D:D:D

Na offolás vége, nem süllyedek/süjjedek/sülyjedek/süjlyedek lejjebb/lellyebb/lelyjebb/lejlyebb, vissza/visza a témához.

soseleszekelső 2008.06.02. 15:13:09

Én egy évben max egyszer-kétszer utazok BKV-n, így nem vagyok egy reprezentatív példa.
De legutoljára a Ferenciek terén szálltam fel a metróra.
Ellenőr udvariasan kérte, majd megköszönte a bérletem. Előttem egy néni volt, aki ránézésre ingyen-utas korosztály volt, ő kapott egy 'Jó egészséget!', meg egy mosolyt.
A sok homár olvasás után nem hittem a szememnek. De azért úgy látszik néha ilyen is van.
Az ellenőr figura pedig valami külföldi srác volt (nem fehér), bár nem tudnám megmondani, hogy a világ melyik tájáról származott.

soseleszekelső 2008.06.02. 15:18:01

Hoppá.
Természetesen nem vagyok hülye, hogy egy-két alkalomra bérletet vegyek. A jegyemet kérték és köszönték meg...

attnyc 2008.06.02. 15:22:03

Kar nélküli embertől követeltek rokkantigazolványt a BKV suttyó ellenőrei
2008-05-09. 07:29


Döbbenten nézték végig az 56-os villamos utasai, ahogy két BKV-ellenőr rokkantsági igazolást követelt Simon Csabától, akinek vállból hiányzik mindkét karja - számolt be az esetről a Népszabadság. A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

Simon Csaba 28 éve csonkán született. Így nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly a Balatont is átúszta. "A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul" - mondta a lapnak a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

De most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV suttyó ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.

A Népszabadság megkeresésére a BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

Persze ilyen eset is csak Proliországban fordulhat elő, ahol a parazita zsidók a szükséges iratok bemutatása nélkül vehetik fel az összesen több milliárd forintos jóvátételt a meg sem történt holokausztért, a közpénzből élősködő parlamenti politikusok meg számla nélkül, bemondásra kapják a több százezres "költségtérítést", míg a karok nélkül nyomorgó rokkanttól büntetés terhe mellett szigorúan megkövetelik a rokkantságot igazoló okmányt. Mert lehet - gondolja az iskolázatlan ellenőr -, hogy nem is rokkant az a szemét, csak úgy le van vágva mindkét karja.

A BKV szerint helyesen jártak el írni és olvasni éppencsak alig tudó, hat kisegítőt végzett ellenőreik. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a több milliárdos hiányt termelő cég milliós fizetésekben részesülő vezetői a történtek után.
kuruc.info/r/2/24651/

ájdonszinkszó 2008.06.02. 15:24:00

soseleszek:

TERMÉSZETESEN, vannak normálisak is, de az, hogy - nemcsak világkultúrország-sztenderdhez viszonyítva - ijesztőek az egyetlen budapesti tömegközlekedési vállalat (hmm, esetleg reprezentatív külföldi vendégeink számára, az ország fővárosa és a magyarság bizonyítványául) alkalmazottai (nem azért, mert nem beszélnek nyelveket, NYELVET sem sokan!), megjelenésükben, tökvakarós szotyolázásukban, stb., szerintem a vállalat, az ország szégyene, áhhh.

2008.06.02. 15:26:31

"egyet ne felejtsetek el: ma a BKV visszaél a piaci erőfölényével"

Akik a sokszereplős tömegközlekedési piacról beszélnek, azoknak némi árnyalásképp elmondom, hogy fontolják meg az alábbiakat is (nem kívánva védeni a BKV-maffiát):

1. Attól még, hogy egyszerre több szolgáltató lesz (illetve már van) Budapesten, nem fog bekövetkezni az, hogy Neked, az utasnak a kegyeiért közvetlenük versenyezenek.

2. Annak a politikusok által távirányított szervezetnek (remélhetőleg egy fővárosi közlekedési szövetségnek) a kegyeiért kell majd versengeniük, akik meghatározzák a tarifát, a szerződéses feltételeket és lefolytatják a pályáztatást-kiválasztást.

3. Reméljük ez a pályáztatás szolgáltatás-megrendelésre irányuló közbeszerzési eljárás lesz.

4. Ettől azonban még senki se várjon színvonal javulást, hatékonyságnövekedést stb. ugyanis példának okáért az autópályaépítés sem monopolizált tevékenység, mégis működhet Mo-n két-háromszoros túlárazással.

5. Tehát ha a BKV-t közpénzek kiszivattyúzására és lenyúlására használják bizonyos érdekcsoportok, akkor ez sajnos ugyanúgy megtörténhet a BKV helyébe lépő, pályáztatásnak alávetett kismillió céggel is.

6. Van egy ötletem arra, hogy ezt hogyan lehet megfelelő jogalkotással kiküszöbölni, de azt itt nem írom meg, mert szakdolgozati lesz :), másrészt meg úgyis csak elméleti fejtegetés maradna, hiszen:

7. olyat Madjarland Népgyűlése sose fog megszavazni, mert azzal a saját magának kinyitott kiskapukat zárná be a közpénzlenyúlási buliban.

Úgyhogy, noha alapvetően én is a közösségi közlekedés liberalizáiója mellett vagyok, szeretnék lehűteni mindenkit atekintetben, hogy ettől érdemi ár/értékarányjavulást várjon.

Ha a BKV-t "szakértői" cégeken és ki tudja milyen egyéb alvállalkozókon keresztül közpénzlenyúlásra használják fel, akkor ez ugyanúgy megtörténhet majd egy többszereplős piacon is több, kisebb megrendelésre éhes magáncégen keresztül is.

Vagyis a közbeszerzési és egyéb versenyeztetési szabályokba is radikálisan bele kellene nyúlni ahhoz, hogy a liberalizáció bármit is érjen,de van egy fogadásom arra, hogy ezt Mo-n sose fogják meglépni, mert hamar vége lenne a havajnak.

BigBada 2008.06.02. 15:27:54

Kedves Nemethsanyi,

Nem vagyok sem izomagyú, sem bunkó, csak rohadttúl felbaxa az agyamat, hogy a semmiért-mert valjuk be, hogy a BKV szolgáltatása szinte az-fizetek, és még baxtatnak is. Erre még jöttök ezzel az álszent, jófiú, meg hiper jogkövető magatartás dumával.

200Ft-ért nem várom el, hogy kinyalják a seggem, de ez a rakás fos amit szolgáltatásnak neveznek NEM 200 Ft. Akkor most, hogy jön ide a hasonlatod, már én kérek elnézést. Ennyire nem lehetsz elvakúlt BKV fan.

Most lehet arról vitatkozni, hogy ki kezdte mint az oviban. DE elhiheted, hogy nem zsigerből rühellem a kaller bagázst, 20+ éve járok BKV-val elhiszed, hogy van tapasztalatom?

Kibe ki rugdos az meg viszonyítás kérdése. Mellesleg miért is személyeskedsz, először előadod itt a szamaritánust aztán meg ez, ha te vagy a példa, akkor ezt a példát kihagyom már bocs.

2008.06.02. 15:29:09

akarom mondani: "közvetlenül versenyezzenek"

ájdonszinkszó 2008.06.02. 15:34:03

majompasteur

Szépen felvázoltad, aztán le is döfted az elméleted, és sajnos szomorú, hogy ebben az országban nem a szakértelem, hanem az egyéni mohóság és erkölcstelenség van az előtérben. Más országokban legalább profi módon zsákmányolnak ki.

Chrom 2008.06.02. 15:34:31

Kedves Majompásztor, jók a meglátásaid, de én azért javíthatatlan vagyok, szerintem ennél csak jobb lehet. Nem számítok arra, hogy választhatok fapados és limuzin villamosok közül, hogy az elsőre 100 forint lesz a jegy, a másikra pedig 500 Ft.
Mert ugye itt nem kell annyira versenyezni az utasért mint más ágazatokban. De én azt gondolom, hogy a BKV is jobban járna, ha versenyeztetni tudná az alvállalkozókat.
Amúgy azon gondolkodtam, hogy ha meglesz a négyes metró, az mennyire lesz más. Remélem ott már valami beléptető rendszerre terveznek!

atomanti 2008.06.02. 15:36:45

LEHET, HOGY VOLT MÁR, DE HOGY VETTÉK EL A CSAJTÓL 2X A BÉRLETÉT (szöveg szerint) ?

w800 2008.06.02. 15:41:30

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a bérlet megvolt vásárolva. És egy bérlettel egyszerre csak egy ember utazhat! Szerintem nagy marhaság ez a számírósdi dolog. A leghelyesebb dolog az lett volna, ha felszólítják hogy mielőbb orvosolja a problémát és kap valami jelképes csekket!
Nem?

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.02. 15:45:30

Szerintem egy helyes megoldás az ilyen szituációk elkerülésére a "nem hoztam magammal a személyi igazolványom" tartalmú kismonológ előadása. De te "becsületes" leszel, és mivel nem akarsz balhét, bediktálod az adataidat. Mivel nincs nálad a személyid, ezen a ponton azt mondasz, amit akarsz. Max. sosem kapod meg a felszólítást, hogy "mostmáraztán télleg tessékám fizetni irgumburgum".
Én amúgy sem hordom magammal a személyim (csak ha konkrétan szükség van rá), az adataimat tudom fejből, a rendőrnek el tudom mondani, le tud ellenőrizni, az ellenőröknek meg nem adhatja át az infót, ha erre felszólítod (nem járulok hozzá az adataim kiszolgáltatásához). De ha tévednék, hogy ez működhet (elméletben), szóljatok :).
Én a posztok hatására döntöttem el, hogy soha nem leszek ezekkel becsületes. Bérletet mindig megveszem, de ha elfelejteném, akkor sem fogok 3000 Ft-ért bemutatózni az Akácfában, inkább letagadom az adataimat.

Chrom 2008.06.02. 15:46:27

Atomanti, amikor futkároztak fel alá a Nyugati és a hatos villamos között:)
Amúgy először bérletét, másodszor a bérletszelvényét vették el...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.02. 15:47:20

300.-ik!!!
Na, ezt überelje valaki!!!!

Chrom 2008.06.02. 15:48:33

Repülő Majom, az irataidat kötelességed magadnál hordanod, mert a járőrnek bármilyen adatot bemondhatsz, képet nem lát Rólad. Ha nincs nálad irat, elvben elő is állíthatnak.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2008.06.02. 15:50:55

Azért van egy két dolog, amit nem értek.

Megy a folyamatos panaszkodás, hogy semmire nincsen pénz, a Főváros nem ad támogatást, nincs pénz az államkasszából BKV probléma megoldására.

Megy a folytonos vita a szakszervezettel, közben milliárdok mennek el a BKV(?) pénztárából, de mondhatnánk, hogy az adófizetők zsebéből, különféle mondvacsinált pályázatokra, melyeket a BKV ír ki.

Ezeket kellett volna már réges-régen ellenőrizni. Nem magántulajdonban van a BKV, hogy azt csinálhassanak, amit csak akarnak a köz pénzéből, közben nem tudják finanszírozni a gépjárművek takarítását, nincs rendes beléptető-rendszer és még sorolhatnám.

Hogy van ez? Ebek harmincadja...

renugard 2008.06.02. 16:14:06

Látom egyes klubfasiszták hozzák a színvonalat :) szinte fogadni mertem volna, hogy kérdések órája hozzá fog szólni...:D
Attnyc: az idézett cikk minden médiában benne volt. Mé pont a kurucinfo?

C10H12O6 2008.06.02. 16:17:56

Kedves Feleim!

Itt vagyok újra köztetek, hogy leosszak pár csoportot.

BKV-s történelem
Egyszer még régen Demszky "Trendi" Gábor töröltette el a kapus rendszert, hogy az milyen egy aljas, alávaló, szemét mocskos kommunista karámrendszer.

Kellett jó drágán egy új. Egy gond van vele. Sehol a világon nem működik ez a szisztéma.
Ugyanis legyen bármilyen becsületes is az ország, nem így megy az ügy sem
Tokióban, Londonban, sem New Yorkban. Dehát ugye jó dolog a KÖZbeszerzésből visszacsurranó cseppecske akkor is és most is. Gáborunk mindig metróban utazott, csak régebben kisebb volt a tétel...

A nagy liberális Gábor elérte, hogy roma-aluliskolázott-agresszív alakok (tisztára mint a fasiszta-nyilas-kommunista időkben) hatalmat kapnak és vegzálják, rettegésben tartják az állampolgárok jelentős részét. Gábor! Ez neked a liberalizmus? Ez neked a fejlődés? Eddig soha nem lehetett venni bérletet
Gábor a pénztárakon kívül! És lám-lám csak jó volt egy alvállakozó cég... Ne vonogasd a vállad minderre, mert te vagy a kenyéradó gazdaszervezet feje, aki adja a pénzt mindehez. Jobb lenne, ha nem az AAM-s haverokkal seftelnél, hanem a munkád végeznéd.


Kedves Tarlós "Hozentráger" Pista és Gy. Németh "Bözsi" Erzsébet, Schmidt "Nem tudom, mennyi a jegyára" Pál, Katona "Leisztingertől Van A Lóvé" Kálmán, Rogán "Jó arc akarok lenni, és az asszony nagycsöcsű" Antal!
Ti mi a f*aszomat csináltok egész nap? Miért nem ugattok, demonstráltok mindez ellen. Bezzeg, amikor választás van, akkor okos mindegyik. Rögtön tudtok biciglizni, mert pampogni, hogy mi nem jó. Miért nem utaztok BKV-n??? K*rv* szátokat forró ólommal kéne mosni.

Utastársnak néhány szó
Kedves Utastársam! A jó büdös k*rv* any*d*rt nem tudsz kibaszott rendet rakni abban a kis kibaszott trendimendi táskádban és irattartópénzátrcádban, ahol a KTV-MULTI-K*rv*lkodási pénzed is tartod. Igen szívem, ha a szolibérletre rá tudod vezetni a neved, akkor bizony a bérletedre is vezesd rá. Ha meg baszkurálnak, akkor ne verd magad a földhöz. Otthon apucinak elmondhatod, hogy ma este azért nem kap pin*t, mert fáradt vagy és fáj a fejed, de a metrón senkinek nem tudod beadni ezt a hülye dumát. Ha annyira okos vagy, akkor figyelsz a részletekre. Ugye nem vagy valami NB3-as adminisztrátor, vagy marketinges valahol? Mert ha ott is ilyen precíz vagy, kib*szn*k, és hiába sz*pod végig a karácsonyi partin az egész vezet*séget a budiban... Tudod kedveském, ha csak ennyit tudsz, nemsokára egy animalszex filmben leszel statiszta, ha így folytatod (Film címe: Jumbo, az elefánt).
Jobb lenne, ha nem a paragrafusokat nyomatatnád az ügyvéddel (akit gondolom előbb tisztára kellett nyalnod, és itt nem a tányérjára gondolok, mert azt a főnöködnél van.), hanem emberien beszélnél embertársaddal, még akkor is ha tufából van az agya.

BKV ellenőröknek
Kedves Jóravaló Böszme Barátom!
Sajnos írnom kell, de legszívesebben kiabálnám a dolgot, mert még szájról sem tudsz olvasni...
Az, hogy téged mindenki megvert az iskolában, és senki nem választott be a sorversenybe a csapatába tornaórán még nem jelenti azt, hogy most hatalmat kaptál, te vagy az isteni kiválasztott.

Tanulj meg köszönni, fogat mosni, MOSOLYOGNI, rendesen tűrd be az inged (ami tiszta), és lányeg, hogy tiszta legyen a cipőd. Ne cigizz, de stíröld a nőket, ne hozd a prolidumát, az a dolgod, hogy kiszűrd azt aki bliccel.

Viselkedj. Ugyanis, hamár ízléstelenül öltözöl, és zsíros a hajad, legalább a viselkedésed mutassa azt, hogy közénk tartozol. Ha nem tudsz viselkedni, egyszer majd anyád méhét kitépi valaki és lenyomja a szádon, hogy ha születésed előtt nem folytott meg a méhlepény, akkor talán most igen...

BKV menedzsment - igazgatóság, PR és sajtó osztály, HR
Tehetségtelen F*sszopó Banda!
Tanítsátok meg a munkásaitokat köszönni, fogat mosni, MOSOLYOGNI, rendesen inget betűrni, tiszta cipőt húzni. MUnkahelyen nem keretlegény módjára viselkedni, se kanos kutya módjára nézni a nőket.

Tehetségtelenek vagytok(te kis buzi BKV-s ne búj a többes szám mögé, Te is az vagy). Tudom, hogy nehéz ezt leplezni, de sajnos itt annyira látszik, hogy nem értetek a munkátokhoz, hogy ne csodálkozzatok, ha egyszer majd valaki leckét adnak nektek és a családotoknak, hogy jobban és szervezetebben dolgozzatok (matematikai alapműveletek: ha apának egy végtaggal, és a huginak egy méhszájjal kevesebb, mert szétk*rták a romák, akkor mennyi lesz a segély?).

Ne gondoljátok azt, hogy a gyereketektől nem kérdik meg, hogy apád anyád mi? BKV-s? Jaaa, BKV-s felső vezető. Mindjárt mindent értek. Ha pld. lányod van, rögtön eggyel több ok lesz majd arra, hogy az osztálytársai partibavágják. Jót fog neki tenni, hidd el...

Magamnak
Mi a jó b*d*s f*szert nem dolgozol, ahelyett, hogy ezt a sok barmot szórakoztatod?

Kedves barátaim! Hát így esett a dolog a XXI. században.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 16:23:41

Repülő Majom, tényleg tévedsz, a személyi azonosító irataidból ismereteim szerint legalább egyet magadnál kell tartanod, ha rendőr kéri, meg kell mutatnod, ha nincs nálad egy érvényes sem, bevihet mint sicc.

De ez már a másik véglete a dolognak, mert ez már rosszindulat, és tudatosan csalásra törekvő magatartás.

Mi lett volna, ha Eszter története mondjuk így:

-.. elnézést hölgyem, nem látom a bérletét rendesen a tokjában, megmutatná, kérem?
- Tessék.
- Ezen nem stimmel a bérletigazolvány száma. Kérem, most javítsa ki rajta, ellenkező esetben meg kell bírságolnom. Köszönöm, további jó utat.

Olyan kurva nehéz lett volna a kallertől ez három mondat?

Mike36 2008.06.02. 16:26:14

herodes, ha a rendőrnek nem tudod magad igazolni, előállithat, így van

NkrisszA 2008.06.02. 16:29:06

Ezért nem kell a szaros tömegközlekedéssel járni.Inkább vegyél a bringádra egy fasza láncot.Amúgy engem egyszer 3-an vettek körbe és azzal fenyegetőztek hogy hívják a zsarukat meg leszállnak és hazáig követnek.Mondom a kurva anyátokat és 2 megálló után leszálltam.Hát persze hogy nem jöttek utánnam és nem is hívtak semmilyen zsarut.

Mikrobi 2008.06.02. 16:36:03

Na ezért kell az ellenőröket ott szívatni, ahol csak lehet. Pl. csak akkor felmutatni a bérletet, amikor már azzal fenyegetőzik, hogy rendőrt hív, akkor viszont a képébe röhögni. Ezalatt jó pár bliccelő elmegy a háta mögött, erre még külön felhívni a figyelmét és közölni vele, hogy reméled, hogy mielőbb csődbe megy a munkáltatója és mehet a híd alá lakni. A BKV-ellenőri munkánál ugyanis már nincs lejjebb.

2008.06.02. 16:46:23

Mikrobi: oké csak tudd, hogy amilyen az adjonisten olyan lesz a fogadjisten. Ha te a dzsungelharcot szereted, akkor veled meg is fog történni, hogy szopatnak az ellenőrök.

2008.06.02. 16:59:15


atomanti 2008.06.02. 15:36:45

Na ez nekem is feltűnt!

Beztoss fanatikus jogkövető állampolgár, oszt két bérlettel békávázik. :))

2008.06.02. 17:08:29

Amúgy - nem tudom hallottátok-e - azt csiripelik a madarak itt a fővárosban, hogy a békávé a 8 mrd HUF-os állami támogatásra irányuló követelését 6 mrd-ért eladta egy faktorcégnek.

Vágjátok, hogy ez mit jelent? :)

Egy állami (önkormányzati) cég egy állammal szembeni, 100% biztosan behajtható követelést odabasz egy noname magáncégnek; mondhatnánk úgyis, hogy állami támogatása egynegyedét, kétmilliárd forintot ajándékba adja "valakinek".

Persze a magyar sajtó egyelőre hallgat erről mint szar a gazban és ehelyett csak az x milliós szakértői díjakkal foglalkoznak, ami - noha vlszg szintén korrupció - ehhez képest azért nagyságrendileg bugyiügy...

predi 2008.06.02. 17:14:03

Érdekes, hogy az összes bkv-s sztorinál van valami apróság, ami miatt az egész dolog kipattan, a múltkor az, hogy a csávóka beszólt az ellenőrnek, hogy "ne tegezz" vagy mi, most meg hogy félig lógott csak ki a bérlet a pénztárcából. Ha kivette volna a kiscsaj és úgy dugja a parasztja orra alá, senki nem szólt volna rá, lévén hogy a békávésok nem is nézik valójában a szelvényeket (nincs az a villámszem, aki többezer szelvény érvényességét felismeri úgy, hogy elrántják az orra alatt), hanem az ilyen esetekre várnak, hiszen a 30 IQ-s barmának egyszer megmondták, hogy kikre kell vigyázni, és ő ezt csinálja. Nem érdemes velük vitatkozni, nincs agyuk ugyanis. Ugyanez vonatkozik azon bejegyzésekre, hogy "kidobtak a szemét securitysek, pedig mondtam nekik, hogy..." Egy secussal nem lehet beszélgetni, nem lehet szót érteni, azt kell csinálni amit mond, különben megver. Ez egy ilyen világ sajnos. Ha normálisan viselkedik valaki, akkor nem lökdösik a bkvsok, és a secusok sem verik meg. Igen, birkanép, de a birka sem köt bele a farkasba, mert annál okosabb.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.02. 17:19:51

"Egy secussal nem lehet beszélgetni, nem lehet szót érteni, azt kell csinálni amit mond, különben megver. Ez egy ilyen világ sajnos."
Nem. Az a világ állítólag elmúlt, a secusok továbbmenetek nyugatabbra, kivéve Mucuskát, aki úgy kémlelte ki kormányunk titkait, hogy mindenkivel dugott, aki nem buzi. A koalíciót fel lehet mondani, de a luksógorság örök.

atomanti 2008.06.02. 17:42:56

Ok, majompásztor, akkor nem egyedül nézek bambán a témában.

Ami viszont összességében:

HÜLYE PICSA !
Én ezek alapján, még gumibotot vagy sokkolót is rendszeresítenék az ellenőröknek.
Milyen már, hogy NYÍLVÁNVALÓAN nem tudja igazolni helyszínen, hogy az az ő bérlete, még hepciáskodik, hogy ez feltűnt az ellenőrnek az eltérő számok miat. Persze gondolom, már ott a helyszínen is adta a nagyokost, meg a jogait. Ezek után széttépi a büntit, hogyhergelje tovább a közeget, hisz ő egy sztárjogász, akinek pont a jogkövetés derogál. Ezek után még lenne pofája nem tisztázott bérletével újra felszállni, peresze megint az ellenőrök előtt. Majd csodálkozik, hogy a rendőr is hülyének nézi.
Az az előállítás, egy este fogdával használt volna pedig.

atomanti 2008.06.02. 17:49:08

És persze becumizza az egészet a Tékozló Homár, mert mi volt a főoldalon:
"Lerángatták az ellenőrök"
Még szép, az előzmények után.
Ezúton tanácsolom, hogy Okoska tegyen feljelentést, és a bíróságon papírt is kap róla ítélet formájában, mennyire hülye volt.

Jegkoko 2008.06.02. 18:13:06

Milyen furcsa, hogy ilyen velem sose fordult elő, sőt a metrónál még ha egy wc papírt mutatok fel, akkor is tovább engednek.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 19:08:42

Számomra rendkívül elszomorító, hogy egy szarul kitöltött bérlet, meg egy talán meg sem történt hisztiskedés miatt egy csapat jegyellenőr úgy léphet fel egy utassal szemben, mint a csendőrök a Horthy korszakban.
És ezt itt, a Tékozló Homáron 2008 tavaszán 10 emberből minimum 5 teljesen normálisnak tartja.
Jó reggelt, Magyarország...

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:12:08

herodes:

teljesen egyetértek

C10 H12 O6: neked elment a józan eszed b+?

Ezt az Esztert gusztustalanabbul anyáztad (melyik nőre ennyire haragszol életed korábbi szakaszából ennyire?), mint a söpredék férgeket a karszalaggal.

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:14:06

az első "ennyire" persze kihúzva

Azt sem tudod mi történt, hogy történt, szépen rekonstruálod a sztorit az előítéletes agyaddal és itt megmondasz, baszki? :-(

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:20:21

Atomanti, a másik mindentudó:

Ha csak "gondolod", akkor ne alkossál kész ítéletet b+, Uramisten.....

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.06.02. 19:48:35

Amilyen az utasközönség, olyan a BKV is.
Én inkább BMW-vel járok.

atomanti 2008.06.02. 19:51:56

ájdon !

Saját maga leírta, hogy a szám nem stimmelt. Ellenőr gondolta utánajár, és nini tényleg nem. Ezek után nem az jött, hogy elnézést hülye vagyok, fél éve nem korrigáltam, jogos az ellenőri észrevétel, hanem hiszti.

És nézd meg, hogy nem egyértelmű mikor is vették el tőle a bérletet, mert Eszter szerint 2X, és másodjára már van kobzási is. Ez most így hogy ???????

Viszont az ellenőröknek nyilvánvalóan nem hiteles bérlettel, amit Eszter is elimert, az ellenőrök szeme előtt újra felszállni SZÁNDÉKOS POFÁTLANSÁG. ÉS ezt nem gondoltam, hanem Eszter írta. Meg a bünti széttépése is fölösleges volt, csak hergelésnek jó, mert, ha nem jogos, akkor később széttépés nélkül is törlik. (Csak NEM AKKORA POFÁVAL KELLENE HOZZÁÁLNI)
Ezért írom én is, hogy nyugodtan jelentsen fel mindenkit, mert az összes részlettel együtt kap egy papírt, hogy milyen hülyén csinálta.

2008.06.02. 20:29:16

Herodes LoL

Bazeg, ha Te Horthy-rendszert vizionálsz, amikor egy érvényes jegy nélkül felszálló embert levakar az ellenőr a villamosról, akkor ottan súlyos problémák vannak. Fejben, úgymond.

Ha egy eszterszabású Koppenhágában kezdene el érvényes jegy nélkül kötekedni az ellenőrrel az S-togon, akkor nem az ellenőr, de a saját utastársai kúrták volna ki úgy a vonatból, hogy Győrnél beméri a légvédelmi radar.

Ez "háméfizessekértemikóegyhatárszarazegész" egy tipikusan káerópai proligondolkodás.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 21:09:47

majompásztor, ha Koppenhágában egy ellenőr egy utas tárcájából kérdezés nélkül kikapná a bérletét, mert nem láta jól a fényképet, mi történne ott?
én nem éltem ott, tényleg nem tudom, de kérlek, világosíts fel.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 21:23:09

rágódtok ezen a "kétszer vette el a bérletét, hátezmeghogylehet" dolgon.
mik a lehetőségek?
pl ez: hazudik! csalárd nőszemély, megbukott a kitalált sztorija ezen a momentumon, hehehe!
ez is egy lehetőség.

ahogy pl az is, hogy amikor végülis odaadta a flepnit a kallernak, a 12 rugós csekkel együtt visszakapta a bérletét is, csak ezt egyszerűen kifelejtette a sztoriból.

de nyilván én vagyok a geci a kültelki stílusommal, míg azok, akik a fenti két lehetőség közül gondolkodás nélkül az elsőt valószínűsítik, a tolerancia meg a jószándék fedettpályás bajnokai.

majompásztor, te, meg a hozzád hasonlók azok, akik miatt a köcsög ellenőrök, a tahó boltosok, meg a többi, szolgáltatást emberek felé történő közvetítésre teljességgel alkalmatlan ember még mindig meg tud élni pályán. haragszom rátok, rohadtul, mert ez a húzdbefüledfarkadhajótakarsz meg kussoljhacsakegycseppvajisvanafejeden mentalitás az, ami miatt sokszor engem sem vesznek emberszámba, pedig én veled ellentétben akkor is igényt tartanék rá, ha elbaszom az igazolványszámot a bérletemen.

Perillustris 2008.06.02. 21:29:04

Ahogy múlik az idő, ahogy egyre régebb óta bicajjal közlekedem, úgy válnak egyre homályosabbá a BKV-s emlékek, bár igazán necces szitum nem volt a 25 év alat, amíg napont utaztam a járművein.

Pont emiatt sokkol, amikor havonta egyszer-kétszer metrózom vagy buszozom. Hogy ne legyek igazságtalan: általában nem a BKV okoz traumát, hanem az aluljárók népsége. Nem vagyok félős gyerek, de néhány hete, amikor a Nyugati felé vitt a sors, szedtem a lábaimat, hogy minél hamarabb kinn legyek.

Perillustris 2008.06.02. 21:53:21

alatt és naponta - kötözködőknek :P

dimitrij 2008.06.03. 08:03:09

"..SZÁNDÉKOS POFÁTLANSÁG.."

ez polgári jogi, vagy büntető jogi tényállás? :)

dimitrij 2008.06.03. 08:07:55

lehet érdemes lesz kivárni, hogy mi lesz az eset vége, milyen eredménnyel zárul a vizsgálat, annak hiányában pálcát törni valaki feje fölött dőre dolog.

viszont egy dolog elvitathatlan, van egy tendencia, ami arra utal, hogy valóban gondok vannak a bkv környékén, részint a bérletek és jegyek ellenőrzése körül, részint az ellenőri feladatokat is ellátó biztonságiak körül. ha maga a történet egyesek számára meg is kérdőjelezhető, a tendencia elvitathatatlan...

...még ha egyesek szerint Koppenhágában önbíráskodó utasok vannak, ami egyébként egy méretes kamunak tűnik. :)

renugard 2008.06.03. 08:31:42

Azért megnézném a bringásokat január 10-én egy erős olvadás utáni köruti közlekedés után, ha mondjuk be kell érni időre a hivatalba (természetesen öltönyben). :)))Inkább a BKV.

nemethsanyi 2008.06.03. 10:15:31

Kedves Bigbada! (BigBada 2008.06.02. 15:27:54 )

Tartok tőle, hogy már nem olvasod amit írok, de megadom az esélyt és némiképp reagálnék a válaszodra.
1. Nem vagyok szamaritánus, nem is voltam soha, de uszítani sem uszítok senkit utálatra.
2. Igazad van. Nem olcsó a BKV, de általában véve, a közlekedés sem az.
3. Rohadtul elégedetlen lehet mindenki, biztosan meg is van az oka rá a szolgáltatással, de én arra hajaztam volna, hogy az ellenőri munka is csak egy munka. Emberek végzik. Éreznek,lélegeznek, szükségleteik vannak, szar napjuk van, megjött nekik, és néha amikor az embernek olyan hyper ba..ott sz.r napja van, jól eshet az ha emberként bánnak vele nem egy kiba..ott autómataként.
A kiba..ott járműveket pedig mi tetves, neveletlen, kiskö..ög barmok tesszük olyanná amilyenné.(mert mindenki leszarja a másikat és a másikét)
5. Ha olvastad a korábbi írásaimat akkor azt is látod, hogy teljes mértékben elítélem a postban leírt viselkedést.
6. Én csak 15 éve BKV-zom. Biztosan kisebb a tapasztalatom mint a tied. Ezen nem vitatkozom.
Végül
Sajnos abban is igazad van, hogy nem a megfelelő hangnemben írtam neked, ez úton kérek érte elnézés.
Igazából nem ellened szólt, hanem a gondolkodási forma ellen amit többen is képviseltek. (utálkozzunk, gyűlölködjünk mert az milyen fa..a, nyírjunk ki mindent magunk körül, mert nekünk olyan sz.r, hogy miért ne legyen másnak is sz.r)

kérdések órája 2008.06.03. 10:37:39

Hihetetlen mennyi cinikus, ostoba,vagy provokátor ember van itt. Kíváncsi lennék,ha az ő anyukáját/gyermekét/kedvesét stb. inzultálta volna egy ilyen demszki-droid,akkor is így írogatnának-e. A "polgárbarát" rendőrségünk is domborított, én tudnék nekik munkát adni egypár "frekventált" kerületben,meg településen, de hát portás-proliországban vagyunk...

Chrom 2008.06.03. 15:36:31

Nem is lepődtem meg, hogy kérdések órája már megint nagyot mond. Szelíden kérdezném, Te érted amit leírsz? Megfigyeltem, hogy Te és a hozzád hasonló, fóbiákkal küzdő kebelbarátaidnak mániája ez a névadogatás. demszki-droid, meg proliportás:) Komolyan mondom szánalmasak vagytok...de hát ilyen az amikor valaki nem tud mit kezdeni a gyerekkori frusztrációkkal. Tényleg komolyan veszed magas kis jibbi-jobbikos?:D:D:D Vagy talán árpisávi-girdi-gárdista vagy? :D:D:D
Tudod mit mondok? Félig péppé verve és magad alá hugyozva te is csak vinnyogni tudnál.

Pendely-tengely 2008.06.03. 17:55:54

A BKV ellenőr elkérheti az igazolványodat. A sarki virágboltos is elkérheti.
De te nem vagy köteles átadni.

Ha rendőrt hív, akkor a RENDŐR igazoltathat, de NEM ADHAT ÁT rólad semmilyen adatot a BKV-nak!

safsea 2008.06.04. 00:21:22

Secnir: az első kommentek egyikében általad írt viccelődőnek szánt fiktív panasz igencsak rasszista, s ez elrontotta alapvetően jó hangulatom, és fáj; kérlek, ne csinálj ilyeneket

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.06.04. 06:09:10

Én még mindig azt mondom hogy felkészületlenek az ellenőrők, nem képesek kezelni a helyzeteket, így aztán agresszíó és tetlegesség meg fenyegetőzés a vége.
Lehet szakszerűen is végezni azt a munkát mégha szar napja is van az embernek, mindig lesznek bliccelők, figyelmetlenek vagy arogáns bunkók.De lesz tévedő utas, figyelmetlen utazó is akit nem feltétlen kell egy kalap alá venni a késsel hadonászó napbarnította vandállal.Alapjában minden utasnak jár a normális hangnem, a tájékoztatás mert ez is egy szolgáltatás.

kérdések órája 2008.06.04. 14:37:24

Chrom te miről beszélsz? kicsit mintha ki lennél borulva. A mellébeszélés az ócska libsi fajtádra persze tipikusan jellemző.
remélem áttétes rákod van

A kaszás 2008.06.04. 22:20:20

Szerintem az lenne a leg megfelelőbb mindenki számára hogyha taxival járnál.Nem lennének hasonló problémáid
süti beállítások módosítása