Tékozló Homár

Re: A legtrágárabb parkolási panasz

2008.06.11. 10:45 | jackyll | komment
Még a mocskosszájú naivügyfélnek is válaszolt a türelmes Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., bár azért a hivatalos válasz után Oszkár kapott egy fejmosást is. A Homár eredeti formájában, vágatlanul közli a válaszlevelet, mint ahogy azt szerzője "elvárja":
A ****** forgalmi rendszámú gépjárműre kiadott 208051911004748 hivatkozási számra érkezett e-mail kérelmét kivizsgáltam és az alábbiakat állapítottam meg: Ön 2008 év folyamán hét esetben kapott pótdíjat Társaságunk üzemeltetési területén. Ezeket Ön hat alkalommal rendszeresen öt naptári napon belül postai úton befizette. Az öt naptári napon belüli fizetés esetén az egyórai parkolási díj 11-szeresét (az Ön esetében ez 1430 Ft volt), öt naptári napon túli fizetés esetén a 21-szeresét kell fizetni.

A panaszolt 2008. április 16-i pótdíj befizetésére csak az eseményt követő 10. napon, 2008. április 26-án, a 92467984 azonosító számú csekken került sor. Ekkor már a rendszerünk ennél az eseménynél 2730,- Ft pótdíjtartozást jelzett, melyből Ön csak 1430,- Ft-ot fizetett ki.. Miután a befizetések jóváírását rendszerünk könyveli le a pótdíjhoz csatolt csekkeken szereplő azonosítószám alapján, így az Ön tartozása csupán a befizetett összeggel csökkent. Tehát még  fennmaradt 1300,- Ft pótdíj (a 11 szeres és 21 szeres különbsége), plusz a járulékos költségek 2210,- Ft (mely 2000 Ft ügyviteli költséget, 210,- Ft KEKKH lekérdezési díjat foglal magában). 

Jelenleg cégünkkel szemben fennálló tartozása összesen 3510,- Ft, melyet a mellékelt „készpénz-átutalási megbízáson”, vagy belföldi postautalványon (rózsaszín csekk) vagy banki átutalással az OTP-nél vezetett 11705008-20466323-00000000 számlaszámra a levél kézhezvételétől számított 10 naptári napon belül megfizetni szíveskedjen. A közlemény rovatban feltétlenül tüntesse fel a hivatkozási számot ill. gépjárműve forgalmi rendszámát.

A határidő eredménytelen elteltével követelésünknek polgári peres eljárás útján kívánunk érvényt szerezni. Ebben az esetben kizárólag a gépjármű forgalmi engedélyében bejegyzett üzembentartó, ennek hiányában a gépjármű tulajdonosa felel a gépkocsi üzemeltetésével kapcsolatban keletkezett tartozásokért.

Budapest, 2008.06.02


Üdvözlettel,

Rusznák Imre
Ügyvezető igazgató



Utóirat:  MK/02577/08 iktatószámú levélhez


Tisztelt Horváth Oszkár úr!

Nagyon bízom benne, hogy sikerült Önnek szabad, független – a magyar anyanyelvet mélyen megalázó – gondolkodónak, a hivatalos válaszomat elolvasnia és megértenie, hogy bizony Ön tévedett. Sajátos, egyedi hangvételű levelében, melyben Ön közölte, hogy a pótdíjat befizette, nem fukarkodott a költői magasságokba emelkedő jelzős szerkezetekkel.

Tévedhettünk volna mi is, hiszen itt is emberek dolgoznak. Ezért is írjuk le Fizetési felszólításunkban, hogy „Amennyiben a kimutatásunkban szereplő tételekkel nem ért egyet, kérjük, hogy dokumentumokkal alátámasztva tegyen észrevételt ügyfélszolgálati irodánkban személyesen vagy levélben.” Ön ezt nem várta meg, hanem minősíthetetlen stílusban válaszolt, ja persze mondják: „a stílus maga az ember!”.

A mi cégünk, mely nem magán cég, hanem három Önkormányzat által létrehozott társaság, legjobb tudása szerint végzi munkáját. Társaságunk jogi képviselői vizsgálják, hogy az Ön kijelentései mennyire merítik ki a magyar jogszabályokat. Amennyiben azt fogják javasolni nekem, hogy ne pereljünk, akkor is azt remélem, hogy közeli hozzátartozói, ismerősei nem lesznek büszkék Önre, azért a „bátor” tettéért, amit leírt.

Mi tesszük a dolgunkat, Ön is tegye! Kérem, hogy a továbbiakban is buzdítsa arra a gépjárművezetőket, hogy jogkövető állampolgárként eljárva váltsanak parkolójegyet, amennyiben parkolási zónában hagyják gépkocsijukat. Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol ilyen szöveg, ami Ön írt, nem jelenhet meg.

Felhatalmazom, és egyben elvárom, hogy válaszomat nyilvánosságra hozza ugyanazon a fórumon, ahol levelét Ön megjelentette.

Üdvözlettel,

Rusznák Imre
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gumidomino 2008.06.11. 13:02:40

Persze ha tévedtem a - teljesség igénye nélkül felsorolt - pozíciók tekintetében, akkor kérek egy sünt.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.11. 13:09:59

\\||||//
\||||/
-=====-Ö
UU UU

ez egy sün akar lenni

herk 2008.06.11. 13:11:14

Valaki fel tudna homályosítani, hogy mi az a 2000 Ft ügyviteli költség?? Hogy keletkezik? Miért számítják fel? Mit visznek? Az ügyet?
Szerintem ez szimpla LOPÁS.
Van egy adatbánya, ahol az ügy "ül". Oszt kész. Ha lesz esemény, akkor lekezelik. De az nem esemény, hogy eltelt 5 nap...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.11. 13:19:46

ha bemész egy kisboltba/benzinkútra és az van kiirva hogy kóla 610 FT/2L akkor azt mondod a pénztárosnak hogy ez lopás, mert a tesckóban csak 299?

ha meg van szabva hogy nem fizeted be, és ki kell küldeni értesítőket meg ilyenek, és ez 2000 Ft plusz pénz ügyviteli eljárás címen, és ez le van fektetve a cég működési szabályzatában és minden, akkor kurváramindegy hogy te mit gondolsz, azt neked meg kell fizetni, és nem lopás.

ex-Zep 2008.06.11. 13:27:37

Torpedó!
Persze, persze. Mem lopás. Teljesen ok. Ezt már ismerjük, hisz itt élünk ebben az országban.
Nem lesz gázáremelés, soha nem hazudtam, nem volt taggyűlés, stb.
Minden törvényes.
Egyébként a véleményem:
users.atw.hu/helena/457.jpg

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.11. 13:28:11

Nem arról van szó hogy korrekt volt az első levél. Hanem arról van szó azon kéne csodálkozni hogy nem mindenki ilyen levelet ír. Senkinek nem tűnik fel, hogy mondjuk 120/óra parkolás helyett immáron majdnem 5000 HUF-nál tartunk? Tényleg nem lóg ki a lóláb hogy itt elsősorban arról van hogy a büntetés a lényeg nem pedig a díjszedés? hol vannak a kimutatások hogy azt a rahedli pénzt mire fordították eddig? Főként a rendszer fentartására, és a proftra - mert ugye ilyen cég az amelyik profit nélkül működik? Egyszerűen hihetetlen. Mindenki benne van ebben az aljas történetben, és ami tényleg a legdurvább hogy egy ügyfélnek ilyen magas lóról levelet írni külön öröm...
Mi történt? Kevesebb autó lett a városban? Nem. Kevesebb lett a környezetszennyezés? Nem. A BKV-ra fordítanak belőle? Nem. Bringautakat épyítenek belőle? Nem. Valakiknek a zsebébe megy? IGEN. 120HUF ból 5000-et csinálni jogilag rendben van???? Mi ez a rettenetes hülyeség. Az ügyfélnek kell bizonyítania hogy mit csinélt vagy mit nem csinált? Úrilány voltál Te már ilyen ügyfélszolgálaton? Tudod ott hogy beszélnek veled?
Én is elítélem az eredeti levelet, annak ellenére hogy mosolyt csalt az arcomra, de nehogy már ne legyen olyan szint ami felett az embernek kinyílik a bicska a billentyűzetében. Ja lehet hogy nem is volt igaza. De ez az ember fizetett, és ez nem volt elég. Még fizetni fog, és még ki is oktatják. Tényleg csak én érzem ezt nagyon furcsának??? Nem arról van szó hogy ami pénzbe kerül azért nem kell fizetni. Vajon hogy lehet hogy másodszor is pert nyertem ellenük nem, ráadásul többszázezer HUf értékben? Lehet hoyg mert nyilvánvaló a lehúzás - és ha kiállsz magadért akkor mégsem ilyan egyszerű? Én szeretnék egy olyan országban élni, ahol csak ott kell fizetni a parkolásért ahol elvárható - vár, és abszolút belváros! Ahol ha ott laksz akkor azon az útonis jó a parkolási engedély ahol laksz, még akkor is ha az egy másk közigazgatási részhez tartozik. Ahol a perkolásból befolyt pénzekből az ország előtt nyilvánosan elszámolnak, és abból a tömegközlekedést, a parkolókat, és bringautakat fejlesztenek. Valamint egy óra parkolási díjért nem szednek közel negyvenszeres szorzóval pótdíjat. Lehet hogy akkor ritkábban káromkodnánk...
Szóval az alapokkal van a baj. Mi meg az emeleten vitatkozunk

staropramen 2008.06.11. 13:29:16

hurrá torpedo
tudomásom szerint csekkes befizetés esetén a feladás dátuma a kiegyenlítés dátuma.legalábbis a bankoknál sőt az apeh is elfogadja.
az persze egy másik kérdés, hogy az eredeti levél írója elég nagy bunkó lehet.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.11. 13:30:32

Ja, és én is szarjak sünt hogy nem írok helyesen, és kihagyok egy csomó betüt...velem is mi van?:-))

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.06.11. 13:34:35

úrilány :)
korrekt? kioktatónak nevezném talán -> nem megengedhető üzleti_partnerral szemben, még ha alpári (de mondjuk azóta ezen röhögök) stílusban is írt azűpé :D

Gumidomino 2008.06.11. 13:35:33

Torpedó,
ha meg van szabva, hogy a szemétszállítási díj (Budapesten jelenleg köteles vagy az FKF Zrt-vel elvitetni a háztartási szemetet) havi mondjuk 25.000 Ft-ra emelkedik, és ez "le van fektetve a cég működési szabályzatában és minden" akkor azt sem érzed (majd) lopásnak, hanem szó nélkül befizeted?
Nem hiszem.
A példád nem áll.


a lefejezett sünért külön köszönet! :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.11. 13:39:02

Na de hurrá torpedo - azért abban egyezzünk meg hogy a Te döntésed hogy hol vásárlosz - de itt mitha nem lenne döntési lehetőséged. Ha már itt tartunk Te befizetsz 3 óra parkolást, és hamarabb eljössz, ki adja vissza a pénzt?
De ami ennél is fontosabb - a levélben izgató...úr azt írja ez nem egy magáncég - akkor meg különösen gyanúsak a pótdíjazzási szorzóik. Mi a cél? Mert ha ez az egész értünk van, akkor a célt nem sikerült megvalósítani. Viszont mindnekinek rossz. Nyilván nem nyálhidas levelek a megoldások, de nem is az hogy mindent elfogadunk úgy, hogyan elénk rakják. Szerintem ebben nincs igazad.
Ha veszel egy kólát, egyértelmű hogy egy termék a Te tulajdonod lesz. Ha igyénbeveszel egy szolgáltatást, akkor egyértelmű hogy miért fizetsz. Itt egy rossz törvényről van szó, és egy nagyon kusza, nyilvánvalóan sanda pénzszedő helyzetről, amiből senkinek nem származik előnye, csak egy szűk körnek. Szerintem itt érdemes a polgári enegedetlenség válfaja. Ráadásul elég faramuci helyzet egy tiszta kereskedelmi helyzethez hasnolítani mint egy üveg üdítő megvásárlása. Akik ezeket a törvényeket hozzák, azokat mi választjuk, mi tartjuk el őket. NIncsenek olyan törvények, melyek mindenkinek megfelelnek, sőt olyanakot is kell hozni amik senkinek sem jók, de muszály, mert különben nem működnénak jól dolgok. De ami senkinek sem jó, és még lehúzás is, az bizony elgondolkodtató. Szerintem egyszerűen rendbe kellene rakn ezt a dolgot, csak sok érdeket sért. Erről van itt szó. És ezek mellett nagyon felháborító hogy a vezető egy ügyfél panaszára megírja hoyg milyen országban szeretne élni. Erre én mondom azt hogy menjen a retkes piskótát enni...

herk 2008.06.11. 13:43:05

"le van fektetve a cég működési szabályzatában"
Hurrá Torpedó, azért azt ne felejtsd el, hogy a működési szabályzat nem ütközhet törvénybe, tehát NEM lehet akármit lefektetni a szabályzatban..
Egyébként a példád szvsz rossz, mert a boltban el tudom dönteni, hogy kell-e 3x-os áron a kóla vagy sem..

Póktalicska (törölt) 2008.06.11. 13:45:15

"Társaságunk jogi képviselői vizsgálják, hogy az Ön kijelentései mennyire merítik ki a magyar jogszabályokat."

Ezt én nem értem, hogy egy ilyen levél mit, hogyan és miért merít a jogszabályból?

Decesso (törölt) 2008.06.11. 13:47:12

Osztom Zsir véleményét, és Rusznák úr meg szarjon süncsaládot, hogy azután, hogy lopják a pénzt még neki áll feljebb...

herk 2008.06.11. 13:47:54

Most látom, hogy Legelő Őse már megirta...

Egy korábbi kommentben olvastam, hogy ha hamarabb elhagyod a parkolót, mint ameddig a jegyed szól, és a helyedre állnak, akkor ő is fizet érte (nahát :-)) Tehát van egy periódus, amikor a "szolgáltatásért" (muhaha) duplán szedik a pénzt. Itt sem smakkol minden..

2008.06.11. 13:49:43

... és a tamponáltagyú faszparittyáknak még mindig a lenyúlós, köcsög, zárt rendszerű parkolási cégek válaszlevelei korrektek és színespatikusak vs. kovácstakácsszabó oszkár jogos, állampolgári kifakadása. faszombele, lassan tényleg ideje lesz összepakolni, és itthagyni birkafalvát.

tangerine71 2008.06.11. 13:56:31

Elmegy a Debil család horgászni. Kifognak egy aranyhalat, mire az megszólal:
- Ha visszadobtok, teljesítem három kívánságotokat.
Megszólal a kisgyerek:
- Sünit, sünit !
Az apa:
- Sünit anyád picsájába !
- Vedd ki, vedd ki !

ex-Zep 2008.06.11. 13:56:35

misikeh 2008.06.11. 13:52:23
Mégis milyen becsületre gondolsz?

Boo 2008.06.11. 13:56:38

Mi itt a gond? Egymásra talált két gyökér. Sünt nekik oszt jó van.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.06.11. 14:07:38

Hurrá Torpedó, akkor most alkosd meg az általad felskiccelt sünit svédacélból, és egy laza mozdulattal tegyük a Rusznák őr és a T. levélíró hátsó traktusába. Batz papucsot ér hozzá használni egyfajta szögbeverőként, ha elakadna, utána pedig ingyen lehet Árkádba menni. De a karfiol levelét ne szedjed le!!!


Amúgy korrekt válasz, én maximálisan egyetértek a tartalmával. A választ megíró viszont menjen haza és kollektíven köpje szembe magát lopás büntetténe kalapos gyanúja miatt... :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.11. 14:13:40

igaz a boltban lehet dönteni. de itt meg utána kellene járni hogy mi a fene van.

sosem kaptam ilyen büntit, így konrétan nem tudom mi ez a költség. de javaslom megkérdezni az illető céget, hogy mi az az ügyviteli költség, és mi alapján számolják fel nekem, még azt a 210 forintot is.

ha nem mondja meg, akkor asztalt kell verni. ha megmondja és nem érint, akkor asztalt verni és kihúzatni. ha megmondja és jogos csak nem tudtam róla akkor sunnyogva kifizetni, és magamat szidni hogy miért nem kérdeztem meg hogy mit mikor hogyan kell csinálni a büntivel, és milyen következményei vannak annak hogyha nem azt, nem akkor csinálom amit kell.


villanyszámlánál is van pl késedelmi kamat. mindenki tudja, de hogy mennyi azt nem. gondolom a telefonszámlánál is van. gondolom más mint a villanyosoknál. igaz ez nem tűnik fel senkinek, mert késedelmi díj néven fut, és nem 2000 FT hanem csak 50. az ügyviteli díj simán lehet késedelmi díj is, ha a késedelem miatti intézkedések, ügyintézések díját fizettetik meg.

az most más kérdés, ha ez igaz, akkor a semmiért jogosan 2000 Ft-ot kaszálnak. persze hogy felháborító.

jár a sün a seggükbe, de ha jogilag nem fogható meg akkor ki kell fizetni, akármennyire is nem tetszik.

Nick-son 2008.06.11. 14:15:54

Nem tudom kinek van igaza, nem is érdekel.

De: így a kommunizmus alkonyán ne szabja már meg holmi parkolótársaság igazgatója, hogy mi jelenhet meg ebben az országban és mi nem.

rez 2008.06.11. 14:17:07

mosnézem a cégjegyzékben ezt a káeftét:
9. A cég tevékenysége
9/1. 5221'08 Szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatás
Hatályos: 1999. november 5. - ... [*]
[Megjelent a Cégközlöny 1999/48. számában]

9/2. 7487'03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás
Hatályos: 2003. augusztus 28. - ... [*]
[Megjelent a Cégközlöny 2003/39. (2003. szeptember 25.) számában]

kokeny13 2008.06.11. 14:25:13

Rajtam kívül senkinek nem sérti a fülét ennek a tudálékos, félművelt parasztnak (elég volt a nyóc általános ahhoz, hogy ügyvezető igazgató legyél, ecsém?)ez a mondta: "(...) hogy az Ön kijelentései mennyire merítik ki a magyar jogszabályokat."?
Jogszabályokat kimeríteni? Jó hogy nem már szívkatéterezést is végez a Rusznák.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.06.11. 14:25:20

szarjanak parkoloautomatat, meg otnapos ugyviteli koltseges sunt. naplopo banda. mi kozuk van nekik az aszfalthoz, a helyhez ahol megallok?

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.11. 14:30:11

Ez a Rusznák Imre nekem ismerős. Ez a stílus is. Érdekes.

Amúgy Rusznák (a büszke BÖP diri) annyira jófej, hogy falaz a cégnek a törvénysértő munkakörülmények miatt. Kizsákmányolja a beosztottakat, megvágja az autósokat és fizetésemelésért kilinccsel. Mindezt siránkozva, növekvő nyereség mellett. Fluktuáció, mi? Nagy parkolótársaságnak három önkormányzat mossa partjait. De szar biznisz. Mindent a közért.

A zsírdisznó :) Az inturisztból már kihasogatta a maga szeletét, mi?

Sloow 2008.06.11. 14:30:43

Oszkár, ha beperelnek, akkor szólj csak ide, sztem lesz kb 50 ember, aki megküldi ezt a suttyó lopós céget jóízű és igen durván faszozó levelekkel, legyen dolga az ügyvédjüknek, nekünk is lesz kiváló képviselőnk
iigen, ezt lehet fenyegetésnek venni :P

amúgy én egyetértek a belváros fizetővé tételével, lényege az lenne, hogy kevés autó legyenés hogy az jusson be (ingyen) aki ott lakik
ez egy koncepció (lenne), sok tényezővel
de itt nem erre megy a játék...
hanem hogy "jön a Rusnyák fajta, aztán beszedi a rózsadombilakásravalót magának"

Íves csorgó fasznyálhidra fel!

herk 2008.06.11. 14:32:20

Hurrá Torpedó!

"villanyszámlánál is van pl késedelmi kamat"
Itt is van: 11x befizetés helyett 21x!! Ez a késedelmi kamat. De mi a 2000???

Amúgy próbálna a bankom felszámolni 2000Ft-ot ügyintézés cimen. Úgy otthagynám, hogy csak na.

Mégvalami. Megértem, hogy az ELMŰ szed késedelmi kamatot, meg egyéb szolgáltató cég, mert ÁLL BENNE A PÉNZÜK.
Pl.: egy import cég már kifizette a gyártónak a lóvét, és áll benne a pénze. Na de ezek????????? Gondolom, már nagyon kéne az új AUDI-ra új felni...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.11. 14:34:01

a 11×, és 21× az nem késedelmi kamat!
az a bünti díj. 5 napon belül 11×, különben 21×

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.11. 14:41:03

nem teljesen értem miért tetszeleg egy adófizetők pénzéből élő parkolós bürokrata ebben az igazságosztó szerepben.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.06.11. 14:45:36

Nick-son 2008.06.11. 14:15:54
"De: így a kommunizmus alkonyán ne szabja már meg holmi parkolótársaság igazgatója, hogy mi jelenhet meg ebben az országban és mi nem."

A szívemből beszélsz. Az se zavar, hogy igazuk van, az se, hogy milyen árakat szabnak meg, az is csak kicsit, hogy szerinte kioktathat arról, hogy mennyire vagyok felbaszva, és ahhoz milyen stílus dukál.

De ez a cenzúra visszasíró mondat, na ez zavar... vérciki ilyet leírni szerintem. Olyat is, amit én írtam! :) De másképp. Én válogathatok a stílusok között, van bekészítve másmilyen is, de ezt éreztem adekvátnak.

Továbbra is csak egy sört kérek.

Szumi 2008.06.11. 14:46:29

Tisztelt Rusznák Úr!

"Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol ilyen szöveg, ami Ön írt, nem jelenhet meg"

Én pedig remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol fel sem merülhet, hogy valaki korlátozza az egyéni vélemény kinyilvánításának és a sajtónak a szabadságát. Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol nem kell fizetni abanaz esetben, ha a pénzünkért semmilyen szolgáltatást nem kapunk.Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol az állami vagyont nem síbolják el rokonok és barátok zsebébe. Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol egy parkolótársaság, miután ingatlanokat vásárolt, azokon parkolókat létesített és a gépjárműveket ott őrzi, udvariasan próbálja megnyerni a kudsaftok kegyeit, nem pedig perrel fenyegeti Őket, illetve nem erőszakol rájuk nullát érő "szolgáltatás"-t aranyért. Rühös, tolvaj banda!
Szűcs László

Bit Rot 2008.06.11. 14:47:46

@Hurrá Torpedó:
"ha bemész egy kisboltba/benzinkútra és az van kiirva hogy kóla 610 FT/2L akkor azt mondod a pénztárosnak hogy ez lopás, mert a tesckóban csak 299?"

Nem.
Ha bemész a kisboltba, és ki van írva, hogy kóla 610 Ft/2 liter, majd a pénztárnál felszámolnak +2000 Forint "ügyviteli költséget", akkor az lopás.

A parkolócégeket semmilyen törvény vagy rendelet nem hatalmazza fel a +2000 Forintra!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.11. 14:48:48

Szerintem nincs ilyan ország ahol a gazdaságért versenyző hivatal megendegdné a 21szeres szorzót...ugyebár...
Szerintem nagyon kilóg a lóláb. Az hogy jogilag rendben van, az csak azért van, mert rossz a törvény, szabályozás, ami lehetővé teszi ezt a nyilvános lehúzást. Szertintem ezt nem kell elfogadni. Érzékeltetni kell azokkal akiket érint, és még pénzt is kapnak érte hogy ezt nem sokáig tűrjük el. Addig sajnos ez van - káromodás, és türelem. Már akinek van. Én inkább hagyom hogy bíróságra menjünk. Ott nyerek.-) EZ jó nekem, mert úgy érzem mégis van igazság.

Szumi 2008.06.11. 14:49:46

Az ABANAZ eset nagyon komoly ám :) !

Bit Rot 2008.06.11. 14:52:17

www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/11/0130.doc

"Rusznák Imre: Elnézést kérek a késésért. Bemutatom a cég főkönyvelőjét, ketten próbálunk az Önök kérdéseire válaszolni. November 20-a óta vagyok a Kft. igazgatója. 12 évig fővárosi képviselő voltam. Véleményem szerint ez a tevékenység egy szolgáltatás, nem egy hatósági tevékenység. Ennek megfelelően kell eljárni, ügyfélbarát fogadtatást kell kialakítani. Az emberekben rendkívül rossz vélemény alakult ki a parkolási társulásokról, illetve a díjfizetésekről. Azt tudom, hogy ez egy nagyon hosszú folyamat, de valamikor el kell kezdeni. Egy nagyon nyitott rendszerben kell működni, az emberekkel meg kell ismertetni tevékenységünket; mit, miért csinálunk, mire használjuk fel a pénzeket. A tulajdonos elvárásainak is szeretnénk megfelelni. Ahhoz, hogy ezt megtegyük, bizonyos feltételrendszereknek meg kell valósulni, ezeket próbáltuk az üzleti tervben leírni. Szeretnénk egy sokkal hatékonyabb, még magasabb színvonalú ellenőrzési tevékenységet kialakítani. Több ellenőrrel kell a tevékenységet végezni, hiszen a terület nagysága, a munkaidő és egyéb feltételeknek meg kell felelni. Nagyon szeretnénk az ügyfélszolgálat tevékenységén is javítani. Tárgyalásokat már folytattunk, s előkészítés alatt van, hogy a lakossági matricás rendszert átvesszük, s próbáljuk ezt a tevékenységet is ellátni. A XIII. kerületben már végzünk ilyen tevékenységet. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy nagyon korszerű számítástechnikai, informatikai rendszert alakítsunk ki, a cég szinte minden tevékenységét átfogóan. Az ellenőrök ellenőrzését is egy új rendszerben szeretnénk végezni. Nyilván ennek költség kihatásai is vannak. Igyekszünk mindenből a legkorszerűbb dolgokat beszerezni. Elöregedett pl. a gépkocsi park. Igyekszünk a bevételeket növelni, a költségeket csökkenteni. A céget teljes körűen át kell világítani, és az ISO minősítést szeretnénk megszerezni. "

"Dr. Lehel Zoltán: Osztalékot fizet az önkormányzat részére a cég? Előző éves időszakra kérdem.

Rusznák Imre: Nem. "

"Rusznák Imre: Cégünk eredetileg nem profitorientált cég. Célunk az, hogy a bevételt az önkormányzatoknak átadjuk. Tájékoztatom a bizottságot, hogy a közeljövőben mintegy 150 ezer értesítést fogunk kiküldeni, amit ha nem teszünk, akkor ezek a követelések elévülnek. Most vizsgáljuk, hogy a nem fizetők esetén megéri-e bírósághoz fordulni.

Szilassy Gábor Cézár: Az első 11 hónapban miért növekedtek meg ilyen formában az ügyvédi költségek?

Dr. Horváth Péter: Ahhoz hogy kiküldjek egy értesítőt, ahhoz nem kell ügyvéd. Amikor jogi képviselőre van szüksége a cégnek, akkor bízza meg az ügyvédet. "

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.11. 14:53:02

jóvannna szájjunk mán le a bótos példámról mert tudom hogy nemjóbakker, és ezt már 56-an elmondták, és nem kell még 25× elmondani nekem. sem. másnak. sem.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.11. 14:53:10

Szumi...megesik hogy az ember mikor kommentel, kicsit gyorsabb akart lenni mint amit a gabalyodó újjai engednek....nekem is kimaradnak betűk, összecsúsznak savak..:-)
A bele fér...

Amúgy meg ABANAZ egy szörnyű város, tele parkolóautómatákkal...

Bit Rot 2008.06.11. 14:53:26

"Timár Gábor: 2006-ban kb. 57-58 %-os arányban jutott a bevételekhez az önkormányzat. Ez 2007-ben alig haladja majd meg az 50 %-ot. Miközben jelentősen emelkednek a bevételek. Mi indokolja, hogy ennyire alacsonnyá válik a haszonbérleti teljesítés? Mi indokolja, hogy a bérköltségek ilyen mértékben emelkedjenek egyik évről a másikra?

Rusznák Imre: Új fajta tevékenységet, új fajta szolgáltatást szeretnénk végezni. Egyik kiemelkedő plusz bérköltség a parkoló ellenőrök létszámemelése, hiszen minimum 10 fő hiányzik, így nem tudunk teljes munkaidőben parkolást ellenőrizni, a törvényes munkaidőt nem tudjuk biztosítani számukra. Munkakörülményeink elég rosszak, pl. nincs olyan helyiségünk, ahol minden reggel a parkoló őrök számára eligazítást tudunk tartani. Télen, nyáron az udvaron tartjuk az eligazítást. Az öltözőjük jelenleg olyan, hogy ha felveszünk 10 főt, akkor az öltözőszekrényt sem tudjuk elhelyezni. A gépkocsikat le kell cserélni, hiszen a javításuk már nem érik meg. Le kell cserélni a parkoló őrök által használt szerkezetet. Ma olyan fajta plusz költségek vannak, melyek a 2007. évben meg fognak jelenni, amit nem tudunk csak a bevételek rovására megcsinálni. Az tudom mondani, hogy olyan fajta takarékosság valósult meg eddig a cégnél, ami a tevékenység rovására ment, ezt bárkinek meg tudom mutatni, pl. két informatikus dolgozik egy 3,5 m2-es szobában. Ez semmiféle szabálynak nem felel meg, ezeken mindenképpen változtatni kell. "

Dirk Diggler 2008.06.11. 14:56:31

most avmantól idézek: "... és a tamponáltagyú faszparittyáknak még mindig a lenyúlós, köcsög, zárt rendszerű parkolási cégek válaszlevelei korrektek és színespatikusak vs. kovácstakácsszabó oszkár jogos, állampolgári kifakadása. faszombele, lassan tényleg ideje lesz összepakolni, és itthagyni birkafalvát."

ez itt a lényeg. birkafalva, ahol az olyan emberek mint hurrá torpedó és úrilány valami elképesztően kitekert gondolatmenet alapján egy olyan cég mellett érvelnek, amelyről köztudott, hogy elképesztő módon, markolóval lapátolja be a pénzeket és tünteti el MAGÁNSZEMÉLYEK zsebében, ahelyett, hogy fejlesztésre, a parkolási rend élhetőbbé tételére fordítaná. Vagy mondjuk arra, hogy a fent említettek szerint mondjuk ne fizessen a szerencsétlen lúzer fasz budapesti kétszer egy parkoló helyért, ha mondjuk hamarabb hagyja el a helyet és a másik meg odaáll. Vagy ne legyen kvóta rendszer az ellenőreiknél, ne álljanak résen a kocsim mellett az órájukat nézve, hogy 30 mp-es késésért rábaszhassák a mikulás csomagot, hogy a parkolásból befolyó pénz ne a három kerület pártkasszáiba fusson kampányra, hogy ha nincs nálam apró akkor basszam meg az anyámat, és sétáljak 1 km-et és találjak egy boltot, ahol nem küldenek el a picsába, ha váltót kérek, közben meg jól rámbasszák a mikulás csomagot. MILYEN ÉRTÉKREND SZERINT ÉLTEK TI????...hurrátorpedó és úrilány, rólatok csak olyan kifejezésekre tudok asszociálni, mint a vamzer, tégla, átkos.

hawkeye 2008.06.11. 14:59:32

1. Ugyan már kérdezze meg valaki Rusznák Imrét, hogy miért kellett eljönnie a Centrumtól!

2. Ugyan már kérdezze meg valaki Rusznák Imrét, hogy miért vannak elrontva a XII-ban a BÖK parkolóautomatái, mindegyik úgy, hogy pénzt nem fogad el!

3. Ugyan már kérdezze meg valaki Rusznák Imrét, hogy igaz-e, hogy nem kis pénzt kap zsebbe a mobilparkolós társaságtól!


Amúgy pedig igen furcsán veszi ki magát, hogy Rusznák Imre tisztességről beszél. Ugyan honnan tudná pont ő, hogy ez a szó mit jelent...

ÁSÉS gyerek · http://ases.blog.hu 2008.06.11. 15:01:20

Az ÁSÉS Brigád (ases.blog.hu nevében továbbra is őszinte szívvel szeretném megköszönni, hogy gyermekünket, a mintegy 9 évig kispadon szottyadó FASZNYÁLHÍD kifejezést felkaroltátok. Már dickspitbridge néven próbáltam neki amerikai karriert intézni, de nem köszönt vissza.

Szülőként könnyes szemmel, egymás kezét fogva állunk a parton, és nézzük, ahogy elvitorlázik a köz nyelvén, de tudjuk, ez az élet rendje. De vajon mi lehet a GECIDUGÓval?

hawkeye 2008.06.11. 15:01:21

Sorry, a XIII-ban... és BÖP...

avogadro00 2008.06.11. 15:02:49

nem birom az ilyen bunkó válaszokat, azt felejtik el hogy mi vagyunk a vevők, ők meg az eladók. egyszer egy zuhanygyártó magyar képviselete igen bunkón válaszolt, pedig csak igy irtam:"Remélem nem gondolják komolyan, hogy a 60e ft-os zuhanykabint 30e Ft-ért fogom beszereltetni", ugyanis csak akkor adnak rá garanciát, ha ők szerelik, na és erre jött a válasz, hogy ezt a stilust hagyjam meg a barátaimnak, na erre bepipultam és megirtam, hogy hogy képzeli, hogy ilyeneket irogat, én nem személyeskedtem

ViraLMinD 2008.06.11. 15:02:58

Picit off csak:
A 2000 forintos ugyviteli dijjhoz:
Minap betertem egyik bankhoz ahol hitelem van?!Szerettem volna erdeklodni hogy ha egyosszegben kifizetnem akkor mennyi is lenne az annyi,azt gondoltam ez egy teljesen hetkoznapi manover lesz es szepen belevagjak majd arcomba az osszeget en regisztralom hogy nem tom majd kifizetni es kesz.Am az ugyeletes droid mikozben epp a paszianszbol felnezve bekodolta hogy talan hozza jottem es megkerdezte miben segithet?Ecseteltem a szitut mire mondta hogy ahhhhhham toltsek ki egy igenylolapot hozza majd nyujtsam szepen be,valamint fizessek szepen 5000huf-ot mint eljarasi dijjat,mindekozben o szepen ralavirozott a accountomra es ott villogtak az adatok!!!!!!!!!!
Mondtam is neki hogy innen latom hogy ott van a cuccos a kerenyon akkor egy sima print-et nyomjunk mar aztan felejtsuk el egymast a lehuzasukkal egyutt,erre o :MI AZ A PRINT?Itt szakadt a cerna es sajnos mar nem tudtam uralkodni magamon es hat elhagyta ajkaimat a kovetkezo:az a szajbabaszott nyomtatas ami nem kerul 5000hufba es megvan az amiert jottem es asszem teljesen jogosan kerek ilyet ingyen,es max kifizetem a 10 huf papirt+tintat wazze.Nos nem jutottunk dulore de mivel incidens volt azert szoban megmondta az osszeget de ha ezt irasban szeretnem toluk /PRINTELVE/ Akkor 5000 huf-ot kell lepengetnem ,Hogy mire azt mindenki talalja ki,mert nekem nem tudtak megmondani!
Elnezest az off-ert csak prezentalni szerettem volna hogy a 2000 huf ugyviteli dijj semmi ahhoz kepest hogy egy print gombot benyomnak 5000huf-ert!

Peace!

Sloow 2008.06.11. 15:06:42

ÁSÉS srác: a gecidugó félre van rakva a BKV ellenőröknek (csak várjuk, hogy megverjenek egy 10 éves kislányt, gondolom még az idén meglesz...)

Póktalicska (törölt) 2008.06.11. 15:09:36

Hova lenne a világ, ha minden ügyfélszolgálaton csatolnának egy ilyen személyeskedő, kioktató, fenyegető levelet is a hivatalos válasz mellé, mert nem szimpatikus a panaszos stílusa...

pizsama 2008.06.11. 15:18:26

"A mi cégünk, mely nem magán cég, hanem három Önkormányzat által létrehozott társaság, legjobb tudása szerint végzi munkáját." - Na, ez itt a baj forrása!

ex-Zep 2008.06.11. 15:23:43

Ez a honlapjuk.
www.bop.hu/

Ok, nem egy nagy szám, de hát nem is ez a lényeg.
Nézzétek jobb oldalon a büszkeségüket: EUROPEAN PARKING AWARD 2003
Dokument jeszty, ugyhogy pofátokat befogjátok hálátlan csűrhe!

herk 2008.06.11. 15:24:20

ViraLMinD 2008.06.11. 15:02:58
Na, fröcsögök még egy kicsit..
- A banknál tudsz választani: kell 5 rugóért vagy sem..
- Azért az 5 ropiért mégis kapsz valamit + a hölgy tett is érte valamit: katt a Print gombra.
De:
A 2000Ft-ért semmit, tényleg SEMMI-t sem tesznek. Eltelik X nap, oszt hozzácsapnak 2 rugót..Mire fel???

Dirk Diggler 2008.06.11. 15:36:30

Olvassatok inkább itt, jókat: ases.blog.hu

LightBringer 2008.06.11. 15:37:19

Én azt nem értem, ha ők hibáznak, miért nem fizetik ki nekem az én járulékos költségeimet? (Benzinköltség az ü.f.szolg-hoz, papírköltség, a munkától megfosztás, stb.) Minden szolgáltató fennhangon tud követelni, ÁSZF-ekre hivatkozni, stb., de egyik sem képes arra, hogy ha elbaszott valamit, kárpotolja az ügyfelet. (Ennek többnyire az az oka, hogy 1 mm-es betükkel az ÁSZF legeldugottabb részére le van írva, nekik bármit lehet, Te viszont fizess!!!)

moli 2008.06.11. 15:38:46

kurva anyad Rusznák Imre!

ViraLMinD 2008.06.11. 15:55:41

herk 2008.06.11. 15:24:20

Nyilvanvaloan,lopas,lehuzas ezt nem is vitattam,csupan szovatettem hogy mashol is ugyanijen lehuzas tortenik sot meg durvabb is amit ilyen-olyan cimszoval illetnek lasd:eljarasi dij,ugyviteli dij miafasszom stb....Durvan lehuznak mindenhol es qrvara nem tudja megmagyarazni senki mik ezek a dijjak,mert ugye ha ott van elotte a kepernyon,es latja ill szoban ki is bokte viszont irasba tilos adni,ha viszont leperkalok ott rogton 5000-ret akkor mar mindjart lehet nyomni a print gombra.Na most a ketto kozott nem tudom es sztem senki nem tudja milyen bonyolult folyamatok jatszodnak le amig a fizetest kovetoen eljutunk a nyomtatasig:-) valszeg valami nagyon bonyolult es tobb szervergepet megmozgato processzor kill folyamat lehet ha ennyire draga:-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.11. 16:11:04

Erről a postról valahogy a "Soha véget nem érő lehúzás" és a "Fejőtstehén" kifejezések jutnak eszembe.

"Mi tesszük a dolgunkat, Ön is tegye! Kérem, hogy a továbbiakban is buzdítsa arra a gépjárművezetőket, hogy jogkövető állampolgárként eljárva váltsanak parkolójegyet, amennyiben parkolási zónában hagyják gépkocsijukat."
Magyarul : tejelj, mert azt akarjuk, jó birka módjára bégess, és tömb a zsebünket, mert mi nem szeretnénk dolgozni.
(Ugyebár a pénzért meg nem kapott szolgáltatás esete.)


A végtelen lehúzás meg azért, mert túlléped a határidőt, emelkedik a bünti. Befizeted az emelt összeget, de amgí kiért a csekk és feladtad, addig is ketyegett, tehát újra be kell fizetned pár 1000-et... Hetente befizethetsz a társaságnak.
Jó, tudom hogy nem így van, de csak azért mert nem merik meglépni :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.11. 16:13:01

Amúgy azt már én is felvetettem egy másik topicban, hogy mi a ráknak fizetünk adót ha minden okmánycseer x ezer Ft? Ugyanígy az autópályadíj. Azt is az adómból építették.

gaffer 2008.06.11. 17:55:41

Előttem már mindent leírtak ami a véleményemmel megegyezik,így csak ismétlésbe tudok bocsátkozni:
Rusznák Imre és csapata szarjon sünt szögesdrótba csavarva.

lolperec 2008.06.11. 19:08:42

aki parkol, sikeres ember nem lehet..

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.06.11. 19:13:07

rusznak imre es az osszes hasonlo ilyen elmehet a bubanatba. Ha a posztolo ezt nem teszi ki a Homarra, akkor kb iktattak volna a levelet jo melyre, termeszetesen meg nem valaszolvan azt. Ugy kell ezeknek a talpnyaloknak, magan vagy onkormanyzatilag mukodtetett akarmiknek az osszes magasabban ulo fejesnek. Minden nap kapjanak ilyen levelet, de huszasaval. Ha hozzam bejon egy ugyfel es ilyen stilusban adja elo magat, akkor is mosolyogva beszelgetek vele, elkepzelven ot ruha nelkul! De nem hozzafuzok maganvelemenyt a hivatalos szoveghez... Ez kicsit nonszensz, talan a monopol helyzete iratta vele, ugyis neki fizet mindenki azon a kornyeken, nincs valasztasi lehetosege, mint pl egy kave-vasarlasnal... Teljesen korrekt lett volna a backlevel ha nem dobja hozza az aljat. Akar a Rusznak irta, akar valamelyik csicskaja. Gondolom, hogy vagy negyen irtak/fogalmaztak hat-het oran keresztul ezt a levelet, minden egyes szavat, betujet megragva, nehogy bele lehessen kotni. Szanalmas banda, en aszondom.

led 2008.06.11. 19:38:45

ezt a lehúzó, lelkitoprongy, segffaszmakk bandát egy igazán durva másnapos bélrendszerrel szájpadláson kellene fingani.

lionking 2008.06.11. 19:51:49

Teljesen egyetértek LightBringer kollégával
Nekem 5 azaz ÖT alkalommal tettek büntizacsit a szélvédőm mögé, úgy, hogy VOLT ÉRVÉNYES JEGYEM, a szévédő mögött jól látható helyen...
Az ezzel kapcsolatos ügyintézésre (2 alkalommal személyesen, 3 alkalommal emailben) erre fordított költségeim a két személyes ügyintézésnél 240ft parkolási díj, mert természetesen mindkét iroda fizetős övezetben leledz
Az ott eltöltött idő kb 1 óra.
Otthoni munkavégzés azaz elfoglaltság
1 óra fénykép készítés, a szélvédő mögött jól látható hely meghatározásának céljára, plusz igazolandó, hogy le lehet úgy fotózni autómat, hogy nem látszik a jegy...
kb 2 óra szkennelés levélírás, emailküldés.
Ez összesen 4 óra munka, és 240ft bedobált parkolási díj (persze mert többet dobtam, nem voltam biztos benne, hogy félóra elég lesz...)
tehát ha én saját munkámban 4 órát eltöltök, az nekem 4x6000ft így tartozna nekem a Centrum 24240ft-al (+Áfa)
nem sietnek megadni....

evicacica 2008.06.11. 19:53:01

Es milyen jogi kovetkezmenyei lesznek a levelnek? Beperelik hitelrontasert??? Erted: HI-TEL-RON-TAS-ERT?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.06.11. 20:52:27

Nem mintha bármiféle állást is akarnék foglalni, de a BKV-nál is sokezreket kell mostanában fizetni, ha elkapnak jegy és bérlet nélkül (direkt nem írtam bliccelést, mert az szándékosságot takar). De, amint mások írták, külföldön még sokkal durvábbak az ilyen bírságok. Pont azért, hogy elrettentsen!

Tilcsák Bea (törölt) 2008.06.11. 21:23:43

1. mikor írta alá az ügyfél, hogy nemfizetés esetén jogosan számláznak neki 2000+210 ft-ot?
2. a csekkenknél a befizetés dátuma számít, ezért érdekelne, mi van a csekk tőpéldányán. be kéne szkennelni és megmutatni.

2008.06.11. 22:40:40

A Centrum egyszer büntetett meg, mikor az óvodás gyerekemnek el volt törve a lába. A Baleseti Intézet környékén nem volt parkolóhely, ezért távolabb, fizető övezetben álltam meg. A kis utcában csak egy parkolóóra volt, az meg kiírta, hogy üzemen kívül. Láttam, hogy egy autón sincs cetli, hát mentünk. Mire visszamentünk már ott volt a Miki csomag. (végig az összes autón) Az parkolóóra már rendben működött. Békés természetű ember vagyok, de akkor elgurult a gyógyszer. Fél órán keresztül kerestem a környéken a kis bélférget, de nem találtam egy darabot sem belőlük. Szerencsére, mert abból súlyos testi sértés lett volna. Hívtam az ügyfélszolgálatukat, de 3 nap alatt egyszer sem vették fel. Befizettem. Rusnya úr téved. Náluk nem emberek dolgoznak hanem retardált rosszindúlatú hullarabló dögevők. Büszke is lehet magára, hogy ilyen helyen vezető. "A mi cégünk, mely nem magán cég, hanem három Önkormányzat által létrehozott társaság, legjobb tudása szerint végzi munkáját." Ezek a halott anyjuk aranyfogát is ellopnák. Remélem, hogy Magyarország egyszer olyan ország lesz, ahol az ilyen gátlástalan tolvajokat rács mögött mutogatják.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.06.11. 22:40:53

Dirk Diggler 2008.06.11. 12:11:10
Teljes egyetértés.

Törvényes lopás. Minden jogos. Elnézést, hogy én még nem járultam hozzá a szegény informatikusok 3,5 m2-es munkahelyének bővítéséhez! Mert mi másra is fordítanák?

Kopasz Mercis 2008.06.11. 22:44:50

Tisztelt :)))) Rusznák Imre,

maga csak ne háborogjon. A rohadt igazságtalan eljárás ellen szerencsétlen ügyfélnek két lehetősége van:
a) megüti a guta
b) ír egy ilyen levelet.
Az első esetben önök elveszítenek egy jól tejelő marhát, komolyan ezt akarják?
Egy vezetőnek a jó gazda gondosságával kellene eljárnia, nem így.

Meg különben is, ha valaki elmegy k.rvának, ne sírjon ha b.sszák.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.12. 00:16:30

egyrészt psmith:-))
másrészt, Joe Forster - azért csak állást foglaltál. Persze hogy tőlünk nyugatra nagyobbak a büntik. De azért azon meglepődnék ha mondjuk angliában nem tudnának elszámolni a lével. Vagy mondjuk kiderülne hogy az egyik parlamenti politikusnak a mobilját ők fizetik, mert az unokatesójától kapta...ja és azt mondja nem tudta hogy hol dolgozik...
nem is tudom. Ott van mit követelni. A gatyád is rámegy. De azért ott mintha adnának is cserébe valamit. Most voltam Prágában nemrég, el is szállították a belvárosban az autómat, fizettem is érte. De ott olyan a tömegközlekedés, hogy éjjel háromkor kevés sörrel bendőben bárhová elvillamosoztunk. A baj az volt hogy bárhová...:-)
Szóval érted-e. Ez itt lehúzás. Komolyan. Ha minden évben kiállna a egy nyomorlut politikus a kerületből hogy emberek. Az idén ennyien fizettek a parkolásért. Ez ennyi bevétel. Ebből ennyi a miénk. Ezt pedig tessék nézni, erre fordítottuk - és itt nem saját budai villákra mutogat hanem parkolóházakra, játszóterekre, bringautakra, tömeges közlekedésre, fárafűrebokorra, terekre, kutyazacskókra, leszedett grafitikre, és végül tiszta utcákra - ahol szedik a lét jövőre is. Akkor azt mondom, monnyak le ha nem fizetek - ha nem ott lakom.
De így???? nemáne

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.12. 00:18:19

jó...ez a kutyazacskó dolog félreérthető volt...szóval amivel fel lehet szedni a canis mergat...

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.06.12. 02:13:57

@Legelő Őse: Én csak a bírságok magas összege miatt panaszkodóknak mondtam ezt - függetlenül attól, hogy a bírság jogos-e vagy sem, hasznos célra használják-e a pénzt vagy sem, melyben nem akarok állást foglalni, lévén sohasem volt autóm, így parkolni sem szoktam.

kártékony 2008.06.12. 04:16:46

Én minden csak közleményébe beleírom, hogy "költsétek anyátok szívgyogyszerére". Valahogy úgy mégiscsak jobban esik befizetni a büntetést.

Rusznák Imre pedig teherbebaszhatja a tetves kurva annyát! Perelni, hahaha, ugyan mire? :D :D :D Nevetséges majom...

Zorro2007 2008.06.12. 08:13:28

Nem olvastam veigig, lehet, hogy mar irta valaki, de a feladott csekknel a csekken szereplo datum szamit nem az amikor megerkezett, ha a csekken 21-e van(tehat 5 naptari napon belul) akkor megint mehet egy szep magyar stilusu level a Rusnyanak, hogy mikor erkezett meg azt a rusnyanak a kiralyi postaval kell(ene) leleveleznie...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.12. 09:00:06

Joe-megkövetlek..szerencsés is lehetsz..nincs autód...mondjuk én is inkább bringázom ilyen időben(konkrétan nyáron...nem ma...)

shúméker 2008.06.12. 12:26:31

na kérem,csak most olvasgattam ezt a kis trécset.mondok én nektek valamit:ha itt kölnben rossz helyen parkolsz:megbüntetnek(ha nem vettél parkolócetlit akkor is).ha rossz napja van a "felírónak",meg ha olyan "csúnyán" parkolsz,akkor el is vitetnek,azt kezdheted keresgetni telefonon hogy ugyan melyik külvárosi telepre vitték a romodat,lehet odataxizni,csak ne felejts el elötte 200 eurócskát behelyezni a zsebedbe.ez eddig ok,igaz?
ha nem fizeted be a büntetést,akkor a felszólítás után feljelentenek,és máris sokkal többet fizetsz.ez is ok,eddig,igaz?
namármost:ha a feljelentésre,késedelmi kamatra,stb. egy ilyen hangvételü levelet fogalmazol,mint oszkár öcsi,aki ráadásul annyira marha,hogy még azzal is brusztol mennyi léje van,tehát ha egy ilyen levélkét postán benyomsz nekik,akkor egyben nagyon azaz inkább két dologban nagyon biztos lehetsz.
1.:a cég vezetöje magas lóról le fog téged szarni(mármint akit sértegettél),soha nem fogja neked azt a fáradtságot venni,hogy levelet írjon,urambocsá kikérje magának.
2.:arra viszont veszi a fáradságot,hogy egy emelettel lejjebb(feljebb) vigye levélkédet az ügyvédeihez és olyan pert akaszt a jogi képviselöjével a nyakadba,hogy arról koldulsz és ha szerencséd van akkor megúszod pár ezer euróval,ha nincs szerencséd akkor még a jogsidat is elveszik,mert beszámíthatatlan(hülye)vagy.
egy pár száz eurós büntetésre már akkor számíthatsz,ha pl. a büntetöcéduládat eltéve,éppen elindulsz megbüntetve,mérgelödve és a még ott álló "felírónak" megmutatod a középsö ujjadat úgymond nemtetszésedet kifejezve.
itt is van mindig egy-két oszkár rambo,akik aztán a bíróság elött nem gyözik bizonygatni,hogy bizony az nem úgy volt,nem is az az ujja volt,és esze ágában sem volt seggfejnek nevezni a "felírót"--még senki pert nem nyert meg...
szerintem egy tanulsága van a dolognak:magyarországon jelenleg mindenki azt hiszi,hogy az a demokrácia,hogy mindent de mindent megengedhet magának az állampolgár,mert ö adót fizet a többi meg csak lop,csal,monnyon le...
még ha így is van:határ az minden demokráciában van(mármint a normálisabbjaiban)-csak ehhez át kell kelljél a lajtán.
csókollak benneteket.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.06.12. 12:45:32

Addig jó nekünk, amíg a BÖP ilyen szinten nyomja. HA lesüllyed a Centrum szintjére, ami megjegyzem, remélem soha nem fog megtörténni, akkor leszünk bajban.
Az meg egyenesen felháborító, hogy a kedves parkoló emberek azzal sincsenek tisztában, hogy mi a különbség a parkolóőr és a közteres között, így már nem csodálkozom, hogy a Centrumos őrt nem tudják megkülönböztetni a BÖP-östől.

akarki99 2008.06.12. 14:20:13

batzpapuccsal üssék vissza a beleibe a frissbiben kiszart sünt az ilyen idiótáknak

Alikam 2008.06.12. 17:04:31

Szerintem a mocskosszájú írónak most kéne magát összeszarnia, mert Imruska a tintanyaló faszokat is beveti:)

Imrus, mit szólnál hozzá ha kapnál egy adóhatósági vizsgálatot???

2008.06.12. 17:33:10

Örömmel látom, hogy többen is rátapintottak a lényegre. Ameddig olvasni volt türelmem, zsir és Dirk Diggler.
Ez a Rusznák meg egy faszkalap.
Perelj köcsög!

trewq 2008.06.12. 19:49:26

Egyszer már póruljárt szegény rusznák:
64.233.183.104/search?q=cache:hN5ZafdanskJ:heol.hu/index.php%3Fapps%3Dcikk%26cikk%3D5884+ruszn%C3%A1k+imre&hl=hu&ct=clnk&cd=85&gl=hu&client=firefox-a

Egy "becsületes" vállalkozó lehetett, ha ez történt vele.

És a taxis-kartel létrehozásában is résztvett, amiért a GVH megbüntette a taxiscégeket.

Ábelesz-kobelesz 2008.06.12. 19:50:18

Előre közlöm, hogy nem olvastam végig az összes kommentet. Szarjak drótkefét?

Szóval kezelési költség azért van, hogy a papírtologatók munkabérét is ki lehessen fizetni.

T. Levélíró pedig ne csodálkozzon! Elküldte a Rusznákot a k ák f ára, őt is elküldték a k va anyja pi jába.
Valamivel irodalmibb stílusban. Egyébként pedig a jogi lépések akár jogosak is lehetnek. A T. levélíróról még a gatyát is le kell perelni, merthogy véleményem szerint irománya kimeríti a becsületsértés fogalmát.

trewq 2008.06.12. 20:28:31

milyen becsületsértés? Mindössze aktív szexuális életet kívánt a parkolási cégek alkalmazottainak. Erre nem fognak kártérítést kapni. És egy olyan szarházi beszél a törvényekről, aki a szólásszabadságot korlátozni akarja.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.12. 20:45:01

node shúméker...hogy jön ide Köln? Mármostde tényleg - mintha ott egy kicsit másmilyen körülmények, fizetések lennének. De mindez mindegy. Érteni kell hogy nem teszik zsebre ott. Érted hogy ez a baj? Hogy itt nem épül a város belőle mint ott...ez a baj. A baj hogy lehúznak, és nem tudjuk kinek megy a pénz. Ezért nagyon nagyon gáz a válaszlevél különösen..ezért van ki a répa ettől a rendszertől. Meg ha egy hónapban a munkahelyemen bedobnék minden nap, akkor az több lenne mint a minimálbér!!! Hát hogyan? Ja, és ha egész napra bedobok - amit nem lehet - akkor egyszer csak megbüntetnek 15 percért 2500.- HUF-ra. Akkor aznap több mint 7000.- HUF-ért parkoltam - és mindez hová megy?
Ez a baj.

Színes Géza 2008.06.13. 09:10:27

Egyetértek abban, hogy egy 2 milliós városban szabályozni kell a parkolást és erre a parkolási díj egy jó módszer. De attól elönti a vér az agyamat és lángszóró után kiáltok, hogy ez a pénz különböző átlátszó trükkökkel patkány magánemberek zsebében landol ebbe a kibebaszott banánköztársaságban.
Remélem az összes ilyen lenyúlt pénzt kemoterápiára költik.
Ha lenne egy csöpp büszkesége a magyarnak, akkor gyalogsági ásókkal vernék szét a kibaszott automatákat.

camparisoda 2008.06.13. 12:56:25

Tévedések áldozatai vagyunk: először a panaszos levélíró, akinek már annyi a túlparkolásos büntetése, hogy összekeveri őket, és bosszúságát trágársággal vezetné le; másodszor a kedves jó Homár, aki egy ízes szófordulat kedvéért (íves f.ny.híd)leközölt egy levelet; végül - és ez a legsúlyosabb -a hivatal vezetője, akinem jobb a Deákné vásznánál azzal a burkolt anyázással, viszont alaposan összetéveszti a "megbízhatójóelvtársi" állását a cenzorok hivatalával, mintegy visszasírva azt! Fújjjjj

Belial666 2008.06.13. 13:56:07

Nos, említettem, hohgy megnyertem az Intrum Justitia ellen a pert (nem tudom fejből a pontos összeget, de 260,000 Ft felett). Már el is utalták a perköltséget, 12,400 Ft -ot! A győzelem főbb okai, elemei Ügyvédem szerint:
1. Tisztázatlan jogviszony köztem és az Intrum között. Milyen alapon perelnek, ha jogszerűen azt sem tudták bizonyatani, hogy a követelést jogszerűen szerezték meg a Centrumtól. Erre nézve nem tudtak bemutatni semmilyen iratot (amit Ügyvédem kért), a Bírónő 14 napot adott a slendriánul és elnagyoltan összeállított irományuk kiegészítésére, adatok pótlására, de ez 30 (!) nap alatt sem történt meg...
2. Ügyvédem kérte a bírságot kiállító parkolóőr munkaszerződését - persze, nem volt ilyen...
3. Mérésügyi Hivatal hitelesítését a mérőóráról - nem volt ilyen
4. Kétségbe vontuk az adatnyilvántartásuk zárt voltát, nyilvántatásuk helyességét. Bizonyító erejű - színes, jól látható rendszámmal, utcanévvel ellátott - fényképeket, videokat kértünk be - semmi nem érkezett.
5. Kétségbe vontuk az első szintű átruházás jogszerűségét: Önkormányzatok ill. Centrum - ezt a Törbvényalkotó jelenleg is vizsgálja, nem tisztán szabályzott kérdés.
6. Kértük a 60 nappal előzőleg feladott Felszólító Levelet - nem tudtak előállni ilyennel...
7. Végezetül, de nem utolsósorban, a követelések egy része már elévült, hiszen jóval túl voltak a törvény által előírt 5 éven.
8. Van egy bombabiztos paír az Ügyvédem kezében. Erdeti, egy bizonyos belső utasítás, mely a bírságolás gyakorlatáról szól. Aláírva. Megagáz - de ezt nem akarta kiadni a kezéből. Mert egy időzített bomba.
Az Intrum ügyvéd(bojtár)ja - hiszen még rendes ügyvédet sem küldtek, csak egy szakadt, kezét végig zsebben tartó, hebegő - habogó jelöltet - tárgyalás előtt sunyin felhívta az Ügyvédem, és Egyezséget (!) ajánlott. Úgy, hogy semmilyen iratot nem mutattak be a Bírónő határozott kérésére sem... Ügyvédem kérdésére, hogy mi lenne az "egyezség", azt mondta, hogy pontosat nem tud monsdani, mert a matematikát át kell gondolni. Pár perc múlva meggváltoztatta álláspontját, javasolta a per elhalaszttását (amit ők indítottak, s az ő saját hibájukból lett elhalasztva az első tárgyalás). Innentől börleszk jelleget öltött a dolog - hiszen, ha elhalasztottuk volna, akkor később - ha esetleg összegyűjtenek ezt - azt - újra perelhettek volna. Ítéletet kértünk, s elutasították a keresetet. Kár, hogy gyorsan fizerttek, mert Ügyvédem végrehajtást szeretett volna krni rajtuk. Röviden ennyi - ma, ha hazaérek, ígérem felteszem a z anyagot, nevek nélkül. Küzdjetek, érdemes! Felkészületlen, ostoba banda!

Dr Bubo 2008.06.16. 13:31:15

Az, hogy a rusznyák félék állami cégek igazgatótanácsaiból és felügyelőbizottságaiból ide-oda vándorolnak a zsírosbödön körül, azt bizonyítja, hogy nem volt rendszerváltás.
Neki nincs erkölcsi alapja kioktatni a legutolsó suttyót sem.

autós 2008.06.17. 19:00:18



bopkft.12gbfree.com/

Figyelem Rusznák igazgató!!!!

A cégénél súlyos korrupciós esemény történik!!!!!
Ha visszatekint az elmúlt egy havi parkolóellenőri napi munkabeosztásra érdekes dolgot tapasztalna.
Ugyanazok az ellenőrők járnak ugyanazokon a munkaterületeken nap mint nap….
Mi az oka az,hogy a kedves ellenőrzési csoportvezető helyettese T. Sándor késziti a napi munkabeosztást,és
némi anyagi ellenszolgáltatás fejébe,a “zsirosabb” munkaterületekre a saját neki zsebre fizető embereit teszi.
A nagy terület összevonások,ha négy munkaterületet két ellenőr visz akkor azt úgy írja meg,hogy az ő zsebrefizető embere visz
három munka területet,a nemfizető ember visz egyet!!!!Érdekes munka megosztás nem!!!
Az sem lehet a mentségére kifogás,hogy ezek az ő emberei,akik átlagon felül sok büntetést állitanak ki,azért vannak a legjobb területeken,mert akkor kérdem én
egy olyan ellenőr aki nem rég jőtt a céghez a munkája is csak erősen átlagos akkor miért van a “legjobb” munkaterületeken nap mint nap.
Az ő emberei miért nem mennek a köztudottan utált kőrúti munkaterületekre???
A válasz egyszerű T. Sándor a munkabeosztást zsebre, pénzért csinálja aki nem fizet mehet a körutakra és soha nem mehet a legjobb helyekre azokat már ő eladta másnak előre.
Aki fizet neki zsebre az megkapja nap mint nap a legjobb munkaterületeket.
Jelenleg négy,öt emberrel dolgozik területenként napi leadó 1-2 ezer forintért ami napi szinten 8000-10000,az az heti 40000-60000 forintot jelent számára.
Ja és ezért éri meg neki,hogy a területösszevonásra az ő emberei kerűljenek mert akkor aznap dupla,tripla pénzt fizetnek érte.

Felháboritó,hogy már a cégénél vezető helyettesi szinten van a korrupció,ez nagyon súlyos bűncselekmény ugye tudja vezetőbeosztásban szervezett korrupció stb.
Állitólag már maga is tud erről az eseményről miért nem tesz semmit…..
Az nem megoldás,hogy ezentúl nem T. Sándor irja a napi munka beosztást mert már eddig is már többszázezer forintot zsebre vágott…
Itt most a cégénél tőrténő súlyos szervezett büncselekmény jutott a tudomására!!!!!!

autós 2008.06.17. 19:01:36

FIGYELEM!

Mi ér meg Rusznáknak még T.Sándor????
Lassan arrafelé kezd haladni a dolog,hogy az olyan ellenőrők is, akik tisztességesek és nem korruptak -mivel féltik állásukat, nyugdíj előtt állnak - nem éri meg kockáztatniuk, azok is korrupcióra lesznek kényszerítve, mert a napi leadó pénzüket meg kell keresniük, ugyanis T.Sándor követeli tőlük a jussát.
Egyszerűen morbid! Dolgozol becsülettel egy munkahelyen, a főnököd korrupcióra kényszerít, és azzal zsarol, hogy vagy neki zsebre kell tejelsz, amennyiben nem, akkor kirúgat!!! NONSZENSZ.
Most ahogy a fenti hozzászólásomben is írtam: négy emberrel dolgozik - egyenlőre. Négy “pitbullja van”!!!!! Mellékesen az egyik közülök – nyíltan - kábítószer fogyasztó. Többször előfordult, hogy munkahelyén bódultan, drog hatása alatt jelent meg, de olyan is volt, hogy tök részegen tántorgott be dolgozni és az egyik területi ellenőr zavarta haza. A másik embere 3 hónapja van a cégnél (a fent említett drogos nagy haverja). Kinézete alapján 15 év sitt, s most ő a király a trágyadombon! Nyíltan fenyegeti a többieket, olyan mint egy zárkafőnök! Hisz van gyakorlata…
Az ö feladatuk hosszútávon – ami rövid távon, azaz nap mint nap gyakorlatilag már igen jól beváltan működik - , hogy T.Sándor terve szerint és parancsnoksága alatt a többi ellenőrtől összegyűjtik a napi
„TS-féle zsebpénzt”, miközben a tisztlet és az Igazgató Úr által nagyrabecsült – most már csak volt ellenőrzési vezetőből lecsúszott vezetőhelyettes „Quasimodo”-cska teljesen tiszta marad! Majd ha baj lesz, kibújik minden „vád” – vagy nevezzük inkább ténynek! – alól, s másokat dob oda áldozatként, ahogy szokta. Régi jól bevált megtévesztő hadművelet! De veszik és (meg)eszik!

AMI MÉG A LEGSZEBB ÉS AMIT RUSZNÁK NEM TUD T.SÁNDOR FIDESZ SZIPATIZÁNS,ÉS FIDESZ ÉS FIX FIDESZ SZAVAZÓ!!!!!!POLITIKAI VITÁTKAT FOLYTATOTT RÉGEBBEN A CÉGNÉL EGY MSZP SZIMPATIZÁNSAL,A FIDESZT VÉDVE FOGGAL KÖRÖMMEL.MORBID,HOGY PONT AZ IGAZGATÓ PÁRTJA ELLEN FOG SZAVAZNI A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSOKON……CSERÉBE A RUSZNÁK BABUSGATJA ÉS VÉDI ŐT,ÉS ELHISZ MINDEN HAZUGSÁGÁT!!!!!!!!

A PARKOLÓ ELLENŐRŐK NAGY TÖBBSÉGE BECSÜLETES VAN EGY KIS SZÜK CSOPORT AKI,EGYÜTTMÜKÖDIK T.SÁNDORRAL ÉS NEKI FIZETNEK ZSEBRE,HOGY
JÓ MUNKABEOSZTÁST KAPJANAK!!!!!!!

Aki becsületes az is legyen becstelen korrupt mert ha nem T.Sándor kirúgatja őket?????
T.Sándor módszere egyszerű aki nem tetszik neki ,nem akar neki zsebre fizetni,vagy veszélyes az „üzletére” azt bemoszerolja a Rusznáknál valami hazug dumával és kész..
Utána ki lehet rúgatni bármilyen idokkal ………..
De vigyázat a fagyi visszanyalhat jelenleg két munkaügyi per van folyamatban a cég ellen és a következő kettő most indul!!!!!!

Miért nem tesz senki semmit nyíltan korrupció van a cégnél egy vezető visszaél a beosztásával,olyan szemét gusztustalan módon zsarolja ki
az emberekből a pénzt,hogy az már minden jó izlést felülmúl.
A háttérből irányítva manipulál mindent és mindenkit!!!!!

Emberek tegyetek valamit amíg nem késő ha T.Sándor megbukik az egész céget tönkreteheti a korrupciós ügyeivel!!!!!!

RUSZNÁK IGAZGATÓ TEGYEN VALAMIT AMIG NEM KÉSŐ,NE HAGGYA TÖNKRETENNI A CÉGÉT EGY ILYEN EMBER MIATT,A MAGA ÁLLÁSA IS RÁMEHET ENNYIT ÉR MAGÁNAK T.SÁNDOR.
GONDOLJON A CÉG TÖBBI BECSÜLETES DOLGOZÓJÁRA IS,AKIKNEK SZINTÉN VESZÉLYBE KERÜL AZ ÁLLÁSUK T.SÁNDOR KORRIPCIÓJA MIATT HA KIPATTAN AZ ÜGY.

TÖBBI BÖP DOLGOZÓ TI RENDES EMBEREK VAGYTOK NE ENGEDJÉTK,HOGY EGY ILYEN KORRUPT ÖNZÖ,PRIMITÍV EMBER A KORRUPCIÓJÁVAL TÖNKRE TEGYE A CÉGET ÉS VESZÉLYEZTESSE AZ ÁLLÁSOTOKAT.TEGYETEK VALAMIT…
.HA LEBUKIK ÉS KIDERÜL EZ AZ ÜGY RÁSZÁLL AZ ÜGYRE A RENDŐRSÉG,A SAJTÓ,A MÉDIA KICSINÁLJÁK A CÉGET ÉS A TI MUNKAHELYETEK IS ODA.

VICCES MIKÖZBEN EZEN SOROKAT OLVASSÁTOK A 4 PITBULL T.SÁNDORNAK GYÜJTI ZSEBRE A PÉNZT……ÉS EZ IGY MEGY TOVÁBB ÉS TOVÁBB??????????

autós 2008.06.17. 19:06:18

Rusznák egy kripta-kommunista dobálja ide-oda a pártja.Mindent szétbasz de nem baj jó elvtárs.Az irányitási modszerei a RÁKOSI rendszert idézik.

A BÖP KFT ellen eddig három munkaügyi per van folyamatban!!!!!Eddig!!!!

Belial666 2008.06.19. 19:31:42

Ezt ma olvastam. Ha már volt, elnézést. örüljünk együtt!

"Egy év után elévül a parkolási bírság

* Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 06. 19., 15:20 | Frissítve: 3 órája

Csütörtöktől elutasítja a bíróság azokat a parkolási díj elmulasztásával kapcsolatos keresetleveleket, amelyeket az eset után 1 éven túl nyújtanak be. Ha már elindult a per, a bíróság köteles azt azonnal megszüntetni.

A polgári perrendtartásról szóló törvény módosítását tartalmazó Magyar Közlöny szerdán jelent meg, és a vonatkozó rész csütörtöktől lépett hatályba.

Egyes becslések szerint több tízezer pert indítottak az országban a parkolási társaságok illetve behajtó cégek azok ellen az autósok ellen, akik szerintük jogosulatlanul, fizetés nélkül használták a parkolókat.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

Sok esetben a társaságok csak évekkel az eset után nyújtották be a keresetleveletet, többek között ezért is döntöttek úgy a törvényhozók, hogy a módosítással felgyorsítják az eljárásokat.

Azokat a folyamatban lévő pereket, amelyeket eredetileg egy éven túl kezdeményeztek a parkolási társaságok, csütörtöktől már megszüntetik a bíróságok.
A törvénymódosítás pontos szövege

A keresetlevelet (fizetési meghagyást) a bíróságnak... akkor is idézés kibocsátása nélkül el kell utasítania, illetve a perindítás hatályainak beállta után a pert...a bíróság akkor is köteles hivatalból, az eljárás bármely szakában megszüntetni, ha a közút területén vagy a közút területén kívüli közterületen létesített, illetve kijelölt várakozóhely jogosulatlan használata folytán keletkezett igények érvényesítésére a keresetlevelet (fizetési meghagyást) a jogosulatlan úthasználattól számított egy éven túl nyújtották be. E határidő elmulasztása esetén igazolásnak helye nincs ."

Forrás.
index.hu/politika/belfold/parko5958/?main&rnd=603

ÁSÉS gyerek · http://ases.blog.hu 2008.06.23. 11:33:32

Ilyenkor mi van?

"A rendőrségen a parkolási vesztegetések
2008. június 22 - 18:25

A hét elején dönt a rendőrség arról, hogy indít-e büntetőeljárást a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-nél (BÖP) felmerült vesztegetési ügyben. Több parkolóőr is azt állítja, a cég vezetői is kaptak az autósok által zsebbe fizetett összegekből. A Zoom birtokába került hangfelvétel szerint Rusznák Imre ügyvezető igazgató is tudott a százmilliós vesztegetésekről, mégsem tett rendőrségi feljelentést."

zoom.hu/szirena/rendorsegen-parkolasi-vesztegetesek
süti beállítások módosítása