Tékozló Homár

A naponta széteső Deichmann-papucs vs az emberiségbe vetett hit

2008.07.02. 13:54 | jackyll | 171 komment

Zseniális pozitív sztorit küldött Dia 5 napja, amit jól nem raktunk ki. De nem is baj, mert azóta sokkal viccesebb lett a történet, miután kishíján naponta cserélt papucsot a Deichmannban, egészen addig a pontig, amíg már nem volt belőle több: (update: Lecserélődött az illusztráció a valódi papucs képére.)

Olyasmi történt velem tegnap, ami alapvetően megrengette a világnézetemet, és visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Történt, hogy május végén (30-án) vettem egy pár nyári utcai papucsot a Deichmannál (tudom, sikeres ember nem lehetek innentől). A papucs viszonylag drága volt, nem is volt leértékelve, így gondoltam, semmi bajom nem lesz vele. Így a blokkot is eldobtam, én balga. De kártyával fizettem.... Szerdán felfedeztem, hogy a jobblábas papucs talpa keresztben nemes egyszerűséggel kettétört. A balos is megrepedt. Kisebbfajta agyvérzés kerülgetett, mert a blokkot ugye eldobtam...

Sebaj, bősz telefonálgatásba kezdtem, és eljutottam egy 40-es számon egy igen kedves hölgyhöz, aki megnyugtatott, hogy nem lesz baj, ha mégis, hivatkozzak rá. Ezzel felvértezve bevonultam szerdán a debreceni Tescoban lévő üzletbe -ahol vettem -, és nemes egyszerűséggel levettem a lábamról a papucsot és a pénztáros orra alá dugtam, hogy lássa, mi a bibi. Ő meglepődött, kérte a blokkot (naná, hehehe!). Mondtam, nem van, de van helyette bankszámlakivonat, ahol feketén-fehéren ott a vásárlás ténye.
Itt csak abba kötött  bele a lányka, hogy a lábamról nem cserélheti vissza a lábbelit, hozzam vissza csomagolva. Mondtam, hogy a dobozt is eldobtam. Nem baj, egy szatyor is jó lesz... Nem igazán értettem a logikát, de hagytam. Rákérdeztem, hogy ha másnap visszamegyek és a papucs szatyorban lesz, akkor rendben vagyunk?! Állította, hogy igen.

Tegnap délután lelkiekben felkészülve (vagyis minimum tömegverekedésre számítva) szatyorban bevittem a sérült lábbeliket. Azonnal hívták nekem az üzletvezetőt, aki valamiért rögtön a biztonságos őrrel egyetemben érkezett... Ez csak megerősítette a verekedéstől való félelmemet.

Ám láss csodát: minden gond nélkül kicserélték a papucsomat egy másikra!!! Amikor ugyanazt a modellt szerettem volna (mert nagyon szép ám!), lebeszélt róla az üzletvezető, mondván, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezzel a problémával fordult hozzájuk. Anyaghibások. Rendes volt, hogy figyelmeztetett (bár nem értem, hogy miért vannak akkor a polcon még ugyanolyan papucsok, miért nem veszik le őket és küldik vissza mittudoménhova....?)

Az új papucsomnak már megtartom a blokkját, just in case....

Ja, és írtam a vásárlók könyvébe is, mert jól esett a kedvességük és a korrektségük. És ígéretet tettem, hogy a Homárnak is írok. Ezen mosolyogtak és megköszönték. Arra gondoltam, hogy ne csak fikázó hozzászólások legyenek, hanem építő jellegű kritikák és pozitív végkifejletű események is dokumentálva legyenek. Ezért rimánkodom, hogy tegyétek ki!

Köszönettel:
Dia

Történt, hogy a szerencsésen kicserélt papucsom is megadta magát! Mindjárt egy fél nap után. Nem akadtam ki nagyon, sztoikus nyugalommal visszavittem. Na, akkor egy kicsit elment a kedvem az élettől, mert a boltban nem akarták kicserélni, a javítást ajánlották. Egy fél napos papucsnál, muhaha... Én ragaszkodtam a cseréhez és az üzletvezetőhöz. Nyilván ilyenkor üzletvezető nincs... Sebaj, van egy bűvös telefonszám, amit felhívtam, bediktáltam(!) a papucs típusának sorozatszámát, és már jött is az információ: igen, vannak hibás szállítmányok, vigyem vissza nyugodtan, odaszólnak, ki fogják cserélni. És lőn: így történt. Egy röpke óra múlva visszamentem a boltba, mosolyogva fogadtak és kicserélték a gyönyörszép papucskámat (ami nagyon-nagyon dögös! :-D).

No, ez a papucs már három napot is kibírt... És ugyanaz lett a baja, mint az elődjének. Sebaj, felkészültem, hogy hosszú házasságot kötöttem a Deichmannal, doboz, blokk elő, irány az üzlet. Még szerencse, hogy trehány vagyok, és van egy pót lábbeli az autómban.... :-) Mindez tegnap délután történt. A biztonságos őr meglát, meglepődik, és csak annyit kérdez: "megint...?". Én csak bólintottam. A srác kivette a papucsot, megnézte, és megkérdezte: "cipész ugye szóba sem jöhet?" Mondtam, hogy nem bizony, cserét akarok.

Fiatalember el, néhány perc múlva visszajön:
- van egy jó és egy rossz hírem...
- Kezdd a rosszal!
- Nem tudunk ugyanilyet adni...

Történt ugyanis, hogy annyi panasz volt ezzel a modellel kapcsolatban, hogy az összest levették az összes Deichmann polcról. De kérhettem egy másik modellt, vagy vásárlási utalványt, vagy a vételárat... Kértem egy másik modellt. Egy még dögösebb, most fekete magassarkú strasszos, csillivilli papucskát... Tök trendi vagyok, hetente új lábbeliben parádézok... Még hogy nem sikeres, aki a Deichmannál vásárol?!

Kérlek Téged szépséges vízi állatkám, tedd ki az írásomat! Hadd tanuljon belőle más is!

Előre is köszönöm:

Dia

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2008.07.02. 16:40:21

Palkovicsnénál akciós Deichmann papucs kapható. Az áfát előre kell fizetni!

pamutmacska 2008.07.02. 16:40:23

Sok sikert hozzá!
A papucsot is...főleg, ha Batz... :p

Carnivora (törölt) 2008.07.02. 16:47:44

Rékuc · fika.blog.hu 2008.07.02. 16:39:55

most ez lenni divat a nyálas f*szok meg a nőstényeik körében ...

BéLóg 2008.07.02. 16:57:07

A ráckevei strandon
Gőzölős padlótisztít laptop is van leárazva!
Üdvözlettel: Palkovicsné

p@rasztpicsa 2008.07.02. 17:00:24

nem okoskodom, csak szárazon basznám.

Ariadne12 2008.07.02. 17:30:52

Írtátok itt páran, hogy a javítást mindig el kell fogadni, ha hibás a cucc. Na ez egy oltári nagy tévedés.
El kell olvasni a 49/2003 GKM és a 151/2003 Korm. rendeleteket (plusz hozzá némi Ptk-t), abból látszik, hogy ha 3 munkanapon belül viszi vissza az ember a hibás terméket, nem lehet javítani, kötelesek cserélni vagy a vételárat visszaadni.

Papucsra, cipőre viszont ez nem vonatkozik, tény. De az is, hogy egy eltört műanyag papucsot józan paraszti ésszel belegondolva is lehetetlen javítani...

Egyébként meg undorító, hogy ilyen igénytelen papucsokban mászkálnak ma férfiak nők egyaránt, soha nem veszek fel ilyet utcára, ott cipőt hord az ember (értsd szandál mondjuk ilyenkor)...

Toronydarus 2008.07.02. 17:32:48

Jaj, ez olyan édi-bédi, tündibündi történetke volt... Olyan happy a endje is!

randomuser1 2008.07.02. 17:42:11

fura, én egyszer voltam a dájhmánnban de vhogy rögtön rájöttem h ez cipőboltnak álcázott kinai műanyagflakon-ujrahasznosító üzem.

Hellisfitar 2008.07.02. 17:44:28

Ha rájössz, hogy a kártyás vásárlás - tranzakicó - díját te fizetted, akkor is szeretni fogod a Deichmann-t? :)

Carnivora (törölt) 2008.07.02. 17:45:07

Rékuc · fika.blog.hu 2008.07.02. 17:16:30

Te miben járni nyár?

rexter 2008.07.02. 17:46:52

uristen mennyire udnorito valaki visszavisz egy papucsot a sajat laban es ugy teszi az elado ele... Pfuuujjj mi djar hanyok, a koszos undorito budapesten eleve papucsban maszkalni es igy levenni es az elado ele baszni, te joisten, en szejjel vertem volna a vasarlo fejet a koszos szakadt papuccsal.

kerdes: ha a papucs szakadt volt, hogy tudta sajat laban bevinni?

Hellisfitar 2008.07.02. 17:52:37

Rexter!
A sztori debreceni. Sebaj.

rexter 2008.07.02. 18:01:06

na akkor megse lepodok. kicsit meglepo lett volna h egy budapesti ilyen paraszt modon viselkedik. de igy mar minden ok, koszi :D

pamutmacska 2008.07.02. 18:09:29

crazymokus ha javítható, akkor elvileg el kell fogadni, pénz csak akkor jár vissza, ha nem az. Én így tudom. De nem vagyok ügyvéd, amikor még én dolgoztam, és kellett tudnom a törvényt ez volt. Úgy tudom, nem változott. De lehet, hogy igen, és én nem vagyok elég naprakész. :)
Egyébként nem biztos, hogy lehetetlen javítani a műanyag papucsot. Attól függ, hogy hogyan volt eredetileg rögzítve. Kínai papucsoknál leginkább sehogy. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.07.02. 18:18:25

Carnivora: alkalomtól függően magassarkú szandál, pumps, alacsonysarkú de nőies szandál vagy sportszandál... van miből választani bőven, nem kötelező a vietnami papucs.

szkaccsotjeggel 2008.07.02. 18:31:25

Dia hogy Te mekkora egy hüJe picsa vagy.
az alapbol sikeres ember nemlehet aki nyalja az ollóLYait Jackyllnek, hogy tegye ki a postot.
bujjá el, majd meKKereslek.

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2008.07.02. 19:02:33

Juj! Pink papucs? Made in China és forgalmazva bei Deichman? Jujujj.. ebbe még én is belepirultam.. igaz, nincs is onnan papucsom....:)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.07.02. 20:12:46

azize 2008.07.02. 16:23:24
Mao elvtárs: hol élsz te? :(

Magyarisztánban, tízmillió pornósztár hazájában, ahol háromféle ember él (illetve ezek mutációi):

1.) aki bevállalja, és sokat keres
2.) aki nem vállalja be és irigykedik
3.) aki szarik arra hogy másnak mije van és éli a saját életét a saját standardjai szerint.

Utóbbiból állítólag láttak már egyet a hatvanas években, de ez csak városi legenda, Magyarisztánban gyakorlatilag kihalt.

verm 2008.07.02. 20:58:45

pamutmacska
3 napon belül kötelesek visszaadni a lóvét, vagy felajánlani a cserét, amik közül te választhatsz. A garanciális idön belüli javitást csak akkor vagy köteles elfogadni, ha az nem okoz értékcsökkenést. A cserére pedig akkor kötelezheted az értékesitöt, ha a csere és a javitás között nincs aránytalanul nagy különbség. 3 napon belül viszont egyáltalán nem kötelezhetnek javitásra. Ha interneten rendeled a pacskert, akkor a 3 nap = 8 nap.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.02. 21:17:27

Miért nem Batz papucsot veszel! Azzal az atót is le lehet tépni :D

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.07.02. 21:25:01

tavaly ugyanilyet csomagoltak a cosmopolitan melle. /nem vettem belole, csak lattam az ujsagosnal/
borzalmas, amikor ilyenekbe futkosnak at elottem a gyalogosok, lesem mikor esnek pofara.

pamutmacska 2008.07.02. 21:30:08

Köszi verm!
Mindig tanul az ember...
:)

pamutmacska 2008.07.02. 21:31:29

De ez a papucs ettől függetlenül nekem sem tetszik. Főleg úgy, ahogy a képen van. :o)

pamutmacska 2008.07.02. 21:33:01

Ja, mégvalami. Gondolkodtam rajta, mennyibe kerülhet egy ilyen. Szerintem még háromszázért is sok...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.02. 21:45:56

@Kardinális díszpinty. Figyi, ez a Homár. A maga tradícióival, mint elsőzés, hülye beszólások és szállóigék. Sajnos, csak ilyen van. Ha nem tetszik akkor el lehet menni ebből a... fórumból...? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.02. 21:48:20

Amúgy én kínait szoktam venni 350/db.-ért. Legalább ilyen ronda, csak általában fekete. Ugyanígy nem utcára való. (Rühellem az utcai papucsot / szandált, főleg hogy a lábam is ronda. Na meg nő sem vagyok.) Kitart min. 1 évig, van hogy tovább.

Párom vesz NDK strandpapucsot (otthonra). 1-2 évig jó. 1200Ft. Én ennyiből 4 évi papucsom fedezem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 00:37:03

30 eve volt rajtam papucs
alfoldinek hivtak
vot ugyanolyan bakancs is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 00:38:49

es birta a strapat, az astorianal volt a boltjuk

Sir Mortzosch 2008.07.03. 07:14:04

a post írója egy paraszt, mert letegezte az udvarias eladót.
baccpapucsot neki. sünöset.
dajhkmannal 1 problémám volt, cseréltek szó nélkül, udvariasan. Nekem bejön.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.03. 07:32:12

Az Astoriánál lévő boltra én is emlékszem.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.03. 08:12:35

Jajj, nagyon sokat röhögtem a hozzászólásokon, főleg, akik az eszemért fikáznak... Ja, én volnék a Dia.
Először is: az eszemből élek (merthogy okos vagyok ám!), másfelől meg: a képet a Homárosok tették fel, köszönő viszonyban sincs az aktuális lábbal és lábbelivel... Egy szó sincs a postban vietnámi papucsról! Senkinek sem tűnt fel? Ejnye-ejnye, és még engem nem visznek el az eszemért...
Ha lesz időm - és a Homár segít - csinálok képet a saját lábambról, a saját papucsomról.

A papucs - mivel mindig autóval járok - tiszta volt. Igen, lábról vittem be, mert agyvérzést kaptam, hogy a hatezer(!) - jöhetnek a finom hozzászólások - forintos papucs bírjon már ki többet, mint három hét...

Debrecenből elég nehéz felugrani a józsefvárosi piacra... Főként, hogy utálom a vietnámi papucsot, ergo: nem venném meg...

Jó, hogy csak minden második szót olvasnak el a kedves fikázók... Nekem megalapoztátok a jókedvemet! Köszönet érte...

Még, hogy nincs eszem... Hát, némelyikőtökhöz képest IQ vitéz vagyok, az biztos. Bár Albi szerint minden viszonylagos, mint tudjuk.

Ja: és igen, én egy agresszív hülyepicsa vagyok. De ezt már írtam soxor, sok helyen. És?!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 08:18:36

en varom a labadat
lehetne egesz alakos is:)?

Sir Mortzosch 2008.07.03. 08:22:10

te aranycsillag, melltartót is kellene vásárolnod :D

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.03. 08:26:39

gothic:
az problémás az én méretemben sajnos. Ami méretileg stimmel, az mégsem. Nekem nem a hátam nagy...

Szil-Ka 2008.07.03. 08:44:08

Most akkor röhögtél, vagy agresszív lettél?

Cipőt/papucsot akkor sem a lábán visz vissza az ember, már akinek tényleg esze van. :)))

Ettől az egy vicces részlettől eltekintve én is rendre hordtam volna vissza a lábbeliket ugyanúgy, mint Te.

Sir Mortzosch 2008.07.03. 09:00:46

kekecke, nagy a cickó? megkereshetnél :D
sajnos errefelé nincs deichmann, de a suszter csinál olyan papucsot, hogy csodájára jársz

Sir Mortzosch 2008.07.03. 09:03:27

helyesbítek - nem sajnos,hogy itt nincs Deichmann, tesco auchan stb stb

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.03. 09:13:56

Röhögtem. Nem összeegyeztethetelen az agresszivitással... :-)

gothic: kösz, el vagyok látva pasival. :-P

jesszumpepi (törölt) 2008.07.03. 09:37:29

jesszumpepi 2008.07.02. 15:13:55
Néhány nőnek több esze van annál,mint amennyit a kordivat miatt mutat.

:-))

pamutmacska 2008.07.03. 09:57:27

Szia Dia!
Én sehogy sem értem, hogy a szakadt papucs, a hatezer forint, és a lábról "reklamáció" hogy fér össze. És mit tettél volna, ha azt mondják, hogy jó, visszaadják az árát (mert pl. nincs a méretedben cserepapucs)? Mezítláb mész a kocsidig? Vagy veszekszel, hogy most azonnal rendeljenek egyet Neked?
Egyébként hatezerért viszonylag átlagos az ára...ettől függetlenül valóban jogos, hogy ne menjen szét. (A Scholl ennél pl. klasszisokkal drágább, de nem is megy szét...legalábbis csak ritkán.)Én a levelednek, hozzászólásodnak csak bizonyos részeit nem értem. De mit csináljak, sajna ilyen értetlen vagyok.

EMMI 2008.07.03. 10:10:28

Lehet, hogy nem vagyok sikeres - az Invitel ügy óta biztosan - de én már többször is vásároltam Deichmanban, és eddig nem volt gondom a cipőkkel, és szandálokkal. Az igaz, hogy vannak hordhatatlan cipőik, de azokat nem veszem meg, meg jó rondák is, de azokat sem veszem meg.
2 éve vettem náluk utcai papucsot, magamnak és anyukámnak is, és egyiknek sincs semmi baj, sikerült valami egészen jót kifogni.

leszálló ág 2008.07.03. 11:08:59

Naon formás az a lábacska!

Mellesleg van olyan szandim, (no, nem AZ! ;)) ami 4 hónap alatt a hatodik csere volt, de ez már tart 2 éve!

jesszumpepi (törölt) 2008.07.03. 11:33:38

A Scholl papucs 10 000 forint körül van,de 10 éve hordok egy párat.Nem divat,de nagyon jó a lábnak.

pamutmacska 2008.07.03. 12:02:58

jesszumpepi!
Én is, én is. :)
Nagyon szeretem, igaz tizenvalahányezerbe került. De mindent kibír, és baromi kényelmes. S még talán divatos is (?). Bár a divatot konkrétan lesz.rom. Nekem tetszen, kényelmes legyen, esetleg meg bírjam fizetni. Ezt is kb. fél évig csak nézegettem. :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.03. 13:08:57

pamutmacska: nem olyan bonyolult ez: rögtön vettem volna egy másikat. Semmiképp sem mentem volna tovább mezítláb...

pamutmacska 2008.07.03. 13:42:27

Dia!
Ez még a tényen nem változtat, hogy cipőt lábról visszacserélni több, mint illetlenség. :) Szerintem.
Egyébként meg bármely kereskedő csak tisztított állapotban köteles átvenni, sokszor a dobozt is kérik. Utóbbi egyébként baromság, én is kidobálom a dobozt (mondjuk cipőnél nem biztos), mert a lakásom nem raktár.
Igazából én ezért éreztem a hozzászólásodat kicsit érdekesnek. :)

hivatásos kisbéka/tejeskávé cukor nélkül... puszi 2008.07.03. 14:10:49

Tulajdonképpen hol lelhetők fel ezek a Deichmann üzletek (nem mintha ott akarnék vásárolni), mert én még 1-el se találkoztam....szerencsés vagyok e? :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.03. 15:09:14

pamutmacska: Mint már említettem vala: a papucska tiszta volt. Mint ahogy a lábam is az. Tegnap pont pedikűrösnél voltam, isteni volt. Engedélyt fogok kérni a Homártól, hogy utólag is betehessek képet a futóműveimről, természetesen az új - egyébként eddig hibátlan! :-D - papucsaimban.

Az az érzésem, hogy visszaélsz a nickemmel, és csak kekeckedsz. Vagy kötözködsz... :-P

pamutmacska 2008.07.03. 15:52:07

Eszem ágában nincs!
Csak kérdéseket tettem fel, reagálok az itt olvasottakra! Ha nem akarsz, ne válaszolj! Vagy ne olvasd el! Nem kötelező.
A lábad tisztaságában egy percig nem kételkedtem (bár izzadni gondolom Te is szoktál, hacsak nem vagy annyira univerzális...), de a papucsod talpa tán csak piszkos lett a mászkálásban. Kivéve, ha a föld felett jársz tíz centivel... ;)
Mindegy, én nem piszkállak, szimplán csak nem értek egyet mindennel, amit leírtál, ahogy itt sokan nem.
Mellesleg engem nem érdekelnek a futóműveid, és örülök, hogy az új papucsod hibátlan!
Kötözködés nélküli üdvözlettel:
pamutmacsek

pamutmacska 2008.07.03. 15:57:35

Ja, mégvalami. A nick-hez.
kekecke: nomen est omen... :o)

randomuser1 2008.07.03. 17:05:01

papucsban autót vezetni?

jesszumpepi (törölt) 2008.07.03. 17:30:46

tejeskávé!

Az újpesti Deichmann a Shop Stopban található.
Eddig bármit vettem ott,minden pocsék volt.Ha nem bőrből készült,akkor pillanatok alatt tönkrement.Vettem ott egy bőrcipőt ünneplőnek,de évek óta töri a lábamat,elég durván.Leukoplaszttal körberagasztom a bokámat és a sarkamat is,ha felveszem.
Hogy essen belém a száraz lepra,ha még egyszer bármit veszek ott!
Mondjuk,a pénztáros rendkívül udvarias volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 19:06:37

ha' me'?
a baccpapucsot kifejezetten kamionsoforoknek talaltak ki
en akkor is az alfoldire eskuszom, mert abban mentunk P mobilra +30 evvel fijatalabb votam
ilyen izet ami bemegy a labujjam koze azt nem birom

rexter 2008.07.03. 19:26:58

papucsban autot vezetni majd az elado elott levenni es pultra tenni igazi roman szokas.

Tajparaszt 2008.07.03. 19:27:24

Szerintem hülye vagy.
3-szor cseréltetni azt ami rossz.
Beírni a panaszkönyvbe, hogy gratulálok, arik vagytok?
Csodálkozol azon, hogy lábról nem cserélnek? Bocs, hoztam vissza a tangámat, van rajta egy barna csík? Cserélitek?
Anno még a Lenke néni is megmondta a panel pincéjébenberendezett csere-bere boltjában, ogy a ruhát tessék kimosva visszahozni és akkor lehet helyette valami mást választani.:)
Komolyan jó annak, aki ennyire ráér.
Napok óta ez az első topic ami annyira felhúzott, hogy be kellett írnom.
Mondottam bocsánat:)
Ui.: Azért mert valaki nő és ide írkál még nem ok arra, hogy védeni kelljen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 19:27:24

ilyen papucsban meg a margitszigeti usziban jartak az uszomesterek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.03. 19:29:02

taj
en birom a not allitolag isteni cickoji vannak, meg a laba is super
bar aszongya van pasija

jesszumpepi (törölt) 2008.07.03. 20:53:49

Hej,hagyma!
"Nálam mindig két forint ez a dal."

Vladimir Harkonnen 2008.07.03. 23:24:53

Ha már papucs: Valaki elmagyarázná mi a különbség a Hervisben 9990 Ft-ért kapható lyukacsos kínai műanyagklumpa, és a színre, szagra, gyártási helyre megegyező, a piacon 900 Ft-ért kapható társa között? Azonkívül, hogy a Hervisben egy tábla lóg felette: 10 érv, amiért neked is ilyen kell! (vagy valami hasonló!)
Azért a tízezerért kicserélik háromnaponta?

Tajparaszt 2008.07.03. 23:49:15

Hagyma:
Nem az számít mekkora a cickója, ha jó nagy:)
Amúgy meg messziről jött batz papucsos azt mond amit akar. :)
De akkor is ez a véleményem:)

Bezmag 2008.07.04. 02:18:24

A papucs az Birkenstock aus Deutschland. Az enyém 80 ájró volt sok éve (5?), de ma is olyan, mintha vadiúj lenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.04. 03:13:37

vladimir
elmagyarazom
veszel mondjuk egy sportcsukat a gyerekednek a kinain
lamb\\bgombaja lesz, kipattanasosdik az arca es fel ev alatt tonkre megy a csuka
veszel egy adidast, hordhatod negyven evig mellekhatosok nelkul
vehetsz nike-t is mer' egesz jol neznek nemellik darab, de fel evre terveztek
ez van

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.04. 08:10:53

tajparaszt: :-D

ez is nomen est omen! :-P

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.04. 08:12:42

Küldtem képet a Homárnak, remélem, updateli a postot, és láthatóvá válnak végre a szóban forgó papucsok. Amik UTCAI - tehát akár autót is lehet bennük vezetni - PAPUCSOK.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.04. 08:54:15

Autót vezetni legjobban magassarkú papucsban lehet.
Nemdebár?

leszálló ág 2008.07.04. 08:55:47

hagyma 2008.07.04. 03:13:37
Ott a piros pont!

Az @did@s magasszárúm 10 éves, abban focizok, erdőt járok, havat seprek és még a varrás is az eredeti.
No jó, a talpán a sarkánál már nem látszik annyira az eredeti minta.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.04. 09:10:03

A magasszárúd már lassan leszálló ágban lesz.Bár,ki tudja?

leszálló ág 2008.07.04. 10:08:25

A hagyma (2008.07.04. 03:13:37) által prognosztizált 40 évet alapul véve, a 10 év még igencsak felszálló ág! :D

hivatásos kisbéka/tejeskávé cukor nélkül... puszi 2008.07.04. 10:44:19

Nem igazán nyerte el a bizalmamat ez a "márka"... Maradok tisztelettel az eddig megszokottnál :) Az legalább nem rohad le a lábamról két lépés után :)

helianthus 2008.07.04. 10:50:09

Idézet Diától: "Egy még dögösebb, most fekete magassarkú strasszos, csillivilli papucskát... "
Hát ez a papucs tényleg dögös, és 6000-ért a hülyének is megéri, nem?
Nem az ilyen termékekre szokták mondani, hogy még jó hogy lehet kapni?

pamutmacska 2008.07.04. 11:15:56

Ez a "papucska" csúúúúúnyaaaaa!!!!
Én 6 forintot sem adtam volna érte...
Dehát ízlések és pofonok...
meg lábak...vörös körömlakk...blááááá
Dia!
Te tudod... ;)
Homár!
Kérhetnénk vissza az előző képet? :)

pamutmacska 2008.07.04. 11:17:45

Hagyma!
Éljen az alföldi! Sokkal szebb, mint ez a .... "papucska".

leszálló ág 2008.07.04. 12:00:53

Ez a veres lagg.....nemá'!
Tessék gyorsan leszedni.
A korábbi lábacska sokkal kifinomultabb, szebb! Még a szakadt papuccsal is! ;)

De ha másnak így teccik.... :$

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.07.04. 12:52:03

De jó, hogy ízlések és pofonok...
Nagyon-nagyon jó, hogy nem vagyunk egyformák. És nagyon-nagyon jó, hogy az én környezetem - szűkebb s tágabb - más ízlésű, mint az itt jelenlévők.
De ezzel sincs semmi gond.

A képpel azt akartam bizonyítani, hogy nem VIETNAMI a papucs. A többi innentől kezdve nem izgat.

Igenis örülök, hogy jogos reklamáció esetén nem hajtottak el, mint a legyet, hanem udvariasan, segítőkészen álltak hozzám, a VEVŐ-höz. És akárhogy is vesszük, ez sajnos igen ritka manapság a kereskedelemben.

És a post tulajdonképpen erről szólt. A többit a kedves jóindulatú humanoidok látták bele.

Á Dieu!

jesszumpepi (törölt) 2008.07.04. 15:06:52

Az egyik kolléganőm rendszeresen visszavisz különféle boltokba különféle árucikkeket.Köztük a Deichmannba is.
Úgy látszik,ez is egyfajta időtöltés.

balooboy 2008.07.04. 15:17:47

rettenetesen csúnya ez a papucs, gipsy style.... ilyen jellegű "ócópapuc"-ot kapsz a kínain is "öcccáfointé"! a piros körömlakk totál lúzer, a bokalánc meg műmájeres :P
Ennél már csak a gumipapucs (flipflop) hányásabb.... Sikeres ember kínai piacon és kommersz cipőboltban (deichmann, humanic, stb) nem vesz semmit, max cipőfűzőt! ;)

Tajparaszt 2008.07.04. 16:26:42

kekecke:

Te még hiszel az ilyenekben? :)
A név csak közbotránkoztatás végett lett feltéve. Egyszer, valahova, más okból.
Most már azért meg tartom.
Kellemes időtöltést a 20-ik papucs cseréig.

(ui.: mi is vettünk ilyen papucsot és a mai napig az egyik favorit, pedig már van egy éves. Sosemnem kellett cserélni. Meg lett nézve funkcionális alapokra téve:)

pamutmacska 2008.07.04. 17:36:35

Dia!
Te a post-ban először is lehúztad a Deichmann-t. Egy szó nem volt kedvességről. Sőt, szóvá tetted, hogy az eladó miért nem volt hajlandó a cipőt a lábadról (!) cserélni. Nálam ez csapta a biztosítékot! Olyan "jól megmutatom én a parasztoknak" szerű emberkének látlak, de lehet, hogy tévedek! Az egy dolog, hogy kinek mi tetszik és mi nem. Én például soha nem vennék ilyen papucsot, meg körömlakkot, de ez tényleg a Te dolgod.
A kép valóban bizonyítja, hogy nem vietnámi...kínai. Egy kutya. Ja, hogy bele van írva (esetleg), hogy "made in Italy". Megsúgom, de halkan, hogy senki ne hallja, azt is itthon gyártják legtöbbször. Főleg ennyiért...
Abban, hogy jogos a reklamáció, teljesen igazad van, egy percig sem vitatta senki, az is tök jó, hogy nem hagyod magad! Én sem szoktam, ha igazam van. De a STÍLUS, drága, az sokat elárul Rólad! De nem baj, a lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó.

pamutmacska 2008.07.04. 17:41:15

Upsz! Bocsi, tényleg ott van, hogy kedvesek voltak. Az is. Meg az is, hogy "kérte a blokkot (muhaha)". Figyi, a blokk nem azért kell neki, mert nincs elég dolga, még akkor sem veheti vissza anélkül, ha emlékszik Rád (amiben biztos vagyok). A dokumentálás miatt kell részben.
A többi építő jellegű megnyilvánulásról már nem is beszélek!
Csak egy apró kérés, és senki nem fog bántani: ha elvárod, hogy Veled kedvesek legyenek (főleg amikor reklamálsz, ez tapasztalat), akkor Te is légy nagyon-nagyon kedves! Sokkal többre mész! Próbáld ki egyszer!
Na, tényleg elég volt részemről.
Pamutmacsek

Szarazkoro 2008.07.05. 01:26:43

Dia es a rozsaszin baccpapucsa. Hol lapulnak a sunok? Add elo oket!!!!

mesegomba 2008.07.05. 12:40:39

Kedves kis történet, nekem is volt hasonló élményem a fent emlegetett cégnél..én is nyári papucsot vásároltam, és kb 1 hónap után levált a kb 3mm-es talpa. Gondoltam visszaviszem blokkal, de nekem nem volt ilyen kellemes élményem, ugyanis nekem rögtön közölték, hogy javítani kötelesek. Nehezen, de belementem, kb 1 hétig nem volt papucsom.(nem jártam mezitláb!:-) )
Majd végre megkaptam a gyönyörűen megragasztott papucsot. Mondanom sem kell, hogy kb 2 nap után megint leválta a talpa. Akkor már kevésbé barátságosan mentem vissza az üzletbe és mikor közölték hogy megint megragasztják, elmeséltem a néninek, hogy ebbe nem megyek bele, mert javíthatatlan!! Miből gondolja, hogy a folyamatos ragasztgatással megoldják a gondot??? Vagy az a céljuk, hogy a sok ragasztó rétegből csinálnak egy új talpat??? Közöltem, hogy vagy kicserélni a papucsot, vagy visszaadja az árát, vagy levásárlom, mert különben a seggébe dugom:) Erre levásárolhattam.

Hozzátenném ugyanez a Humanicban kb 5 percembe került, hogy a télen náluk vásárolt csizmát levásároljam hasonló probléma miatt. Szóval cége válogatja....

Lombroso 2008.07.05. 20:58:14

balooboy 2008.07.04. 15:17:47

Dia Deichmann papucsban jár a kínaira legyezőért.

ancsesz 2008.07.05. 22:38:44

szakmabeli vagyok,bizti a fejedhez vágtam volna a lábadról levetett papucsodat...
reklamáció ok, jogos, de alapvető intelligencia, hogy nem a lábadról veszed le, hanem letakarítod, és úgy viszed vissza...

jesszumpepi (törölt) 2008.07.06. 07:29:44

Diát nem az intelligenciájáért szeretjük...
De a viselkedésével összejött egy 160 kommentes poszt.
Annak is köszönheti,hogy ő is belépett kommentelni,és fényképet is küldött be.Elég beszédes képet.

lbytesxk 2008.07.06. 19:45:55

Elolvastam ezt az egészet és most szeretném az útolsó 15 percet az életemből visszakapni

renugard 2008.07.06. 19:54:26

Kedves Dia!
Mivel lábfetisiszta vagyok, ezer köszönet a posztért. Örök hálám kísérne, ha küldenél pár képet a lábaidról. :)

renugard 2008.07.06. 19:56:08

U.i: meg-e lehetne-e ismerkedni Diával? (-e)

fm! 2008.07.07. 10:25:43

"lbytesxk 2008.07.06. 19:45:55
Elolvastam ezt az egészet és most szeretném az útolsó 15 percet az életemből visszakapni "

:DD

randomuser1 2008.07.07. 12:20:26

a láb ok, a papucs rettenetes. papucsban autót vezetni akkor a legnagyobb poén, amikor hirtelen fékezni kell(nem, összetört autót a kereskedő nem cserél vissza)...

renugard 2008.07.07. 15:37:46

XXXXXXXXXX(nem számoltam): a legszebb az, amikor a fékezés után az izzadt lábikó előrecsúszik, mintegy kitágítva a papucsot, és a lábujjak diszkréten megkapaszkodnak a papucs orrában :D

éniszteri mitkár 2008.07.07. 20:59:26

Senkinek sem tűnik fel a fali dekor????? A cipő ahhoz képest smafu!

Nava 2008.07.11. 14:11:24

A deichmannal én is jártam így. szar minőséget ad magas áron. kizárólag a rénoban vagyok hajlandó bama cipőt vásárolni, azzal még nem volt bajom

zöld fülű 2009.12.05. 10:27:49

@Rékuc: Tudod vagy Te és vannak más emberek. Ez a szép, hogy nem vagyunk egyformák.

KFerkó 2009.12.31. 11:13:57

Whááá! gyönyörű a lábad, szexi és igazán nőies. A paucs is ok, persze 35000-ért
lehet jobbat is venni. Ne foglalkozz a sok oltós *szal. Tipikusan magyaros ízesítésűek.

Éduka 2010.05.03. 14:57:09

Velem ez történt a Deichmannban: vettem egy cipőt, de rájöttem, hogy kényelmetlen, előre csúszik benne a lábam, és nyom, meg hasonlók. visszavittük, és kérdeztük, hogy mit lehetne tenni. azt mondták hogy választhatok másikat, vagy visszaadják a pénzt! le voltam döbbenve. eszembe jutottak a Homáron olvasottak, hogy a legtöbb esetben még akkor sem cserélik ki a cipőt, ha teljesen jogos lenne!
Találtam egy másik cipőt, de sajnos nem volt a méretemben. Kicsi a lábam, és van, hogy a 36 os méret sem jó, de az ott kapható 35 ös meg szorít. Mutattak sarokpárnákat, amivel kicsit lehet trükközni, és megnézték, hogy melyik másik üzletükben tudnám megszerezni a kiválasztott lábbelit. Újabb döbbenet: nem számít, hogy itt vettem? bármelyik üzletükben kicserélik? És igen! Átmentünk, elintéztük. Az eladók mindenféle pofavágás, rosszindulatú, bunkó megjegyzés nélkül segítettek, felvilágosítottak. Nem hittem el, hogy Budapesten vagyok. :)
süti beállítások módosítása