Tékozló Homár

Szabad rablás: bírság parkolójeggyel a Centrumnál

2008.07.25. 11:42 | jackyll | komment

Amíg fel nem számolják és be nem hintik sóval az összes parkolótársaságot, kénytelenek vagyunk az összes sztorit lehozni, hátha felfigyel rá a gondviselés, a független ügyészség, vagy egy hollywoodba szakadt überproducer és kanyarít belőle egy szappanoperettet.

Vasárnap este, inkább hétfő hajnalban elég későn parkoltam le a Dob utcában. Váltottam jegyet... hogy hétfő reggel ne kelljen korán felkelnem és pénzbedobás miatt leszaladnom. Így sem sikerült elég korán ébredni a 9:55-kor lejáró parkolójegyemmel 10:15-kor megbüntettek... korrekt. Legyen... Bedobom a következő másfél órányi aprót a pénznyelő autómatába. A jegy lejárata 11:41 erre mikor megyek le a szélvédőn ott van a kis kék mikuláscsomag... 11:37-es időponttal... káromkodok egyet magamban... bedobom a következő másfél órát azzal a megnyugtató tudattal, hogy érvényes jegyem van nem büntethettek volna meg... úgyhogy majd bemegyek a központba és kinulláztatom a büntetést. Megyek le másfél óra múlva ismét bedobok pénz. Megyek le immár azzal a céllal, hogy megyek el otthonról. Az utolsó jegy lejárati ideje 14:39, újabb büntető cetli a szélvédőn 14:46-os időponttal... megint egy elmormogott káromkodás... de ismét a tudat, a több mint egy órára váltott jegy után 15 perc türelmi időn belül vagyok. Elviszem a kocsit leteszem olyan helyen ahol nem kell fizetni a parkolásért.

Történet második része:

Igazam megnyugató tudatában megyek be a Centrum kft-hez ma (csütörtök) délelőtt a Dohány utcába, hogy kiüssék a két büntetést amikorra érvényes parkolójegyem van. És azzal a szándékkal, hogy a jogos büntetést amit az első csomag keretében kaptam befizessem. Az ügyintéző srác mondja, hogy Ő nem nullázhatja ezt a büntetést, mert a parkolójegyekből látszik, hogy több, mint három órát parkoltam ugyanabban a "parkolási övezetben" és ezzel túlléptem a korlátozást... így a büntetést nem az érvényes parkolójegyre kaptam hanem az utolsóra amit szerinte megválthattam volna. (minden büntetésen időkorláttúllépés a megjelölt ok - a 10:15-ös büntetésen is...)
Mondom Neki, hogy ezt mégis hogyan? Erre mondja, hogy egy autómata körzetében egyszerre három órát lehet parkolni. Kérdezem, hogy ezt hogyan? Mondja hogy "Így próbálnak küdezni Budapest légszennyezése ellen." (Ez a mondat már nagyon közel hozott a biztosíték kicsapásához.) Mondom, hogy akkor legyen szíves kinullázni a büntetést. Hívta a hivatalvezetőt. Ő megmondta, hogy nem fogják kinullázni a büntetést, hanem fizessem be mind a hármat. Itt már csöppet ingerülten válaszoltam Neki, hogy esetleg nem azokat kéne baszogatni akik láthatóan egész napra folyamatosan bedobálják a pénzt és fizetik a parkolótársaság által (egyébként alkotmányellenesen) szedett díjat. Mondta hogy fizessem be a büntetést, mondtam hogy én ezt a büntetést nem fogom befizetni. Mondta, hogy akkor majd küldik a felszólítást, mondom azt sem fogom. Mondta hogy akkor majd jön a behajtó, mosolyogva bekarikázta a büntetésen az 1150 Ft-ot hogy akkor ezt fizessem be, lepecsételte aláírta és elment. Nem fizettem be...

Történettel kapcsolatos észrevételeim:

1) A parkolásért a Centrum Kft. alkotmányellenesen szed díjat: Nem lehet ugyanis olyan dologért pénzt szedni ami nem hoz létre hozzáadott értéket. Mivel az utat nem a Centrum Kft. építette ezért ez nem szolgáltatás, mivel az autókat nem őrzik ezért ez sem szolgáltatás. Nincs hozzáadott érték, tehát nem lehetne érte pénzt szedni. Az nem hozzáadott érték hogy parkolóellenőrök járják a várost, hogy hol lehet büntetni. Pont.

2) Ha már szedik a pénzt és büntetnek, ha valaki nem fizet, akkor miért azt baszogatják akinek érvényes parkolójegye van? Miért tesznek büntetési cédulát érvényes jeggyel  parkoló autóra? (Mert gondolom arra számítanak, hogy valaki inkább befizeti a büntetést, minthogy bemenjen a központba reklamálni - többet ér ennél az ideje.)

3) Mi az, hogyha valaki bemutatja az érvényes jegyet, akkor nem nullázzák ki a többszörösen jogtalan büntetést? Arra meg ne hivatkozzon senki, hogy több, mint három órát parkoltam ott, mert

  • mi van akkor, ha valakinek a munkája olyan, hogy ott kell parkolnia több mint 3 órát?
  • bizonyítsa be, hogy közben végig ott parkoltam... és nem mentem ki az övezetből és nem utána mentem vissza.
  • azt már talán csak nem lehet szabályozni, hogy egy nap három órát tölthetek valahol.
  • ezt az egészet meg Budapest légszennyezésének csökkentésére fogni a csúcsok csúcsa.


4) Mivel a parkolási büntetési tétel a parkolási óradíj 10x-ese, logikailag ez azt jelenti, hogy a parkolóőr nem foglalkozik azzal, hogy az autó mikor állt oda, meddig van ott, ha nincs érvényes jegye akkor fizesse ki az egész napos parkolási díjat (8-18 óráig 10 óra van). Így ha jogosan büntetnek meg valakit hétfőn akkor fizesse ki azt az összeget amit a hétfői parkolásért fizetnie kéne. Ebben az esetben milyen alapon büntethetnek meg egy napon többször (háromszor) ugyanazért? (Ez kicsit sarkítva azt jelenti, hogy jogos lenne, hogyha a parkolóőr lát egy lejárt parkolójegyes autót addig ott áll mellette amíg a tulajdonos meg nem érkezik és percenként rátesz egy büntetést...)

Várom a Ti észrevételeiteket, és hogy Ti mit csinálnáltok egy ilyen szituációban!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kováts Oltvas 2008.07.25. 11:50:44

ha nem azzal tökörgök, hogy mi a bejelentkező jelszóm ( tényleg: jelszóm v.jelszavam ? ) első lehettem volna.

maincoon © 2008.07.25. 11:54:08

Bár én nem a fővárosban lakok, mélységesen felháborít amit a parkolási társaságokkal kapcsolatban olvasok.
Az érveiddel maximálisan egyetértek, de a korábbi történetek ismeretében csekély esélyt vagy hosszadalmas utánajárást látok a probléma megoldásában.
Nagyon szét kellene már kergetni ezt a mocskos bandát (is)...

jesszumpepi (törölt) 2008.07.25. 11:57:17

Ez egy olyan probléma,hogy még egy sztrovacsek sem képes megoldani.

Bit Rot 2008.07.25. 12:12:56

"mert a parkolójegyekből látszik, hogy több, mint három órát parkoltam ugyanabban a "parkolási övezetben" és ezzel túlléptem a korlátozást..."

Dehát te "3 óra elteltével kiálltál, majd visszaálltál ugyanoda egy kör megtétele után"!

Ha nekik így, akkor neked úgy!

Legjobb lenne bíróságra vinni az ügyet gyorsan, csalás vádjával!

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.07.25. 12:17:46

menj be az első csomaggal, fizesd be, majd hétfőn ,menj be a másodikkal, kedden a harmadikkal, hogy nullázzák ki :) nemtom megeszik-e lehet hogy csak én hiszek a csodákban :)

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.07.25. 12:20:14

john42 :) jól tolod te is :D én megnézném a centrum használatiját, hogy van-e ilyen hogy 3 óra a max, de a te megoldásod jobb :P

SylverRat 2008.07.25. 12:22:57

no comment.
aki bp-en akar élni, szíjjon csak... :D

uniko92 2008.07.25. 12:26:13

Lapozgatom itt az alkotmány szövegét jobbra meg balra, de sehogy sem találom benne azt a passzust hogy csak hozzáadott értékért kell fizetni. Hamár itt tartunk: az áfa sem ad a termékhez értéket, nem lesz tőle finomabb a kifli, mégis fizetjük. Alkotmányellenes!

Orizatriznyák 2008.07.25. 12:30:53

Lényegében Off leszek:
Mi folyik ebben az országban?? Évek óta már csak pislogok, hogy velünk mi mindent meg lehet tenni. Most már mintha fel is pörögtek volna ezek az események: öszöd, k&h, tocsik, vegyépszer, máv biztosító pszáf-fel karöltve, parkolási maffia...nem tudom folytatni, mert nincs annyi időm.... az emberek már egymást marják, egymással gonoszkodnak, mert nem bíznak abban, hogy a mocskos rabló politikusok és hozzátartozóik valaha is megbűnhődnek azért a nyilvános és pofátlan rablásért, amit ebben az országban évtizedek óta folytatnak, ezért a kicsik a kicsiken állnak bosszút. Olyan nyilvánvaló és egyértelmű bukások voltak már itt, hogy egy enyhébb fokú aljassággal megáldott ember is már elmenkült volna az állampolgárok elől, ezek a vérszívó mocsadék véglények pedig továbbra is a pofánkba vigyorogva és a szánkba sz@rva úgy fosztják ki ezt a kis országot, hogy nem kell hozzá sok év, hogy becsődőljön és welcome Argentína.
Olyan szinten el vagyok már keseredve, hogy én is a távozásomat fontolgatom és készítem elő ebből a pöcegödörből. Nem bízok már sajnos senkiben, hogy feláll, és kiüldözi az összes tetves rablót a parlamentből és képletes környékéről. Sajnálom, még egyszer, de muszáj volt kiírnom magamból. :(

rockstopper 2008.07.25. 12:32:58

Ezen a napon nem voltál sikeres, ez lejött...

shibuya 2008.07.25. 12:33:10

Szart csak ott lehet eladni, orszagosan ott lehet kibaszni emberekkel, ahol hagyjak.Sajnos ez van.Ertelmesebb orszagokban ilyen tarsasag letre sem johetett volna ( es itt nem azt ertem, hogy olyan ceg ami parkolasert szed penzt, hanem olyan amelyik ennek tetejeben ezt muveli mint ez a Czentrum Zsrt).
Meg a balkani nepek is gyorsan szetvernek az osszes ilyen kocsogot. De hat mi nyulak vagyunk kerem....

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.07.25. 12:33:28

Engem azért büntettek meg időn belül, mert nem jó parkoló órából vettem a cetlit.
Persze semmiből nem derült ki, miért kellett volna másból...
Az én ügyem jólv égződöütt, mert persze balhézás néllkül visszaadták a pénzt, sőt látszott, hogy fel vannak készülve szegény hülyékre akik ez miatt bejönnek.
Akik meg nem, mert nem tudják, azok pedig befizetik a pláne jogtalanul beszedett pénzt.
Nekem ugyan pénzbe nem került, de munkaidőbe ügyezni és idegeskedni ezen pár órát... hát köszi.
Egyébként részletesen itt:

probadolog.blog.hu/2008/05/20/budapesti_parkolas_ha_fizetsz_is_megbuntetnek

Secnir 2008.07.25. 12:37:01

", és hogy Ti mit csinálnáltok egy ilyen szituációban!"
asszem az irodavezetővel kezdtem volna, ugyanannyit kapok érte, mint bármelyik rendes emberért....
utána megdugnám a titkárnőt, számítógép szétszed (ha üzemel, akkor adatbázistörlés mindenki nagy örömére), papírokkal begyújtani az épületben a nagy hidegben, titkárnő elzavarása, hogy most nem érek rá dugni, újabb papírok gyújtogatása, de most már a felszólító papírok és egyéb formanyomtatványok jönnek, utána a titkárnő megint, írni a T. homárnak, hogy most már rend van a centrumnál, épület felgyújtása, majd titkárnő elzavarása.
így röviden.

shibuya 2008.07.25. 12:38:22

uniko92:
Hat elvileg az AFA-bol nekunk lesz autopalyank, meg jobb egeszsegugyunk, meg szep iskolaink, meg szep parkjaink.Gyakorlatilag pedig a szarszemeteknek odafent lesz szep Audijuk, meg szep nagy hazuk, meg szep szelet autopalya a hazuk elott, meg tokeletes egeszsegugyuk a maganklinikan stb stb stb.Szoval hozzaadott ertek ez, csak nem NEKUNK akik ezt a sok szar adot befizetik!!!!!!!

Orizatriznyak: En mar egyszer elmentem, jelentem sokkal jobb volt, visszajottem befejezni az iskolat, es amint vege mar itt sem vagyok!

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.07.25. 12:39:53

Orizatriznyák 2008.07.25. 12:30:53
Kurváa igazad van. Sajnos kevesen vagyunk és nem fogunk össze kellőképpen azért hogy tegyünk valamit.. Nézd meg itt is csak a fikázás megy általában és nem arra törekednek az emberek h tegyenek is a xar ellen. Kint nem tudom jobb e de erősen filózom azon h meg akarom tapasztalni..
AMugy meg ha lenne egy ügyvéd aki haver és segít akkor szét lehetne perelni az egész országot, Centrumostól, áv biztosítóstúl meg mindenestül és persze mindezt a neten megszellőztetve ,hogy legyen nagy médiavisszhangja a dolognak. És aztán egy pártot alapítva kibaszni innen a sok élősködő gecit akik az országot vezetik(vezették és vezetni fogják)
Én is csak kiirtam magamből, de lexivesebben beleordítanék a világba hogy a KU.VA ANY.TOK.

lucita 2008.07.25. 12:44:49

3 óránál nem lehet többet parkolni, hogy ne szennyezzem környezetet? Melyikkel szennyezem jobban? Ha egy helyen áll a kocsi akárhány órát leállítva, vagy ha minden alkalommal, amikor lejárna a 3 óra, szépen beindítom és arrébb megyek...
Ez vicc...

Jurij Kakarin 2008.07.25. 13:16:27

nézd, nekem is van pár ilyen esetem, küldik, hogy dr. kiss józsef ügyvéd, én meg kukába egyből. ezzel keziccsókolom.

birdito 2008.07.25. 13:16:46

Én csak azt tudom mondani, amit miniszterelnökünk. Akinek nem tetszik, el lehet menni!
Nekem nem tetszett. Elmentem. És kibaszottul igaza volt Fletónak. Külföldön tetszett!!! Az emberek nem idegesek, kisimult arcúak. Ha átbasszák egymást (pláne a turistát), akkor is mosolyogva teszik azt! Még te kérsz elnézést, hogy átbasztak!
Szóval mindenkinek ajánlom, tessék elmenni!

helianthus 2008.07.25. 13:23:11

Secnir 2008.07.25. 12:37:01
Hát ez azért elég apokaliptikus megoldásnak tűnik, de ha célra vezet, én támogatlak!

staropramen 2008.07.25. 13:24:09

Na megint egy kintről észt osztogató.Vigyázz,maradjon annyi,hogy visszatalálj.A többség kalandvágyból itthon marad.Tényleg, jártál már ráckevén?

tarkamarha 2008.07.25. 13:49:03

Szívás. El kell költözni a vízfejből, mondjuk Borsodba és keresni 5-öt annyit a munkával...
Más: Szerintem a parkolási díj a forgalom szabályozásának eszköze (ill. az kéne legyen). Kisvárosban élek /és 5-öd annyit keresek :( /, ahol szintén van parkolójegy! Hol szedik? Hát ott, ahol nagy parkolók vannak és a kocsik nem akadályozzák a forgalmat! Mindenhol máshol ingyenes! Hogy is van ez?

Sabolo 2008.07.25. 13:50:43

Nagyszerű:-)

Csak mert, egy jót mosolyogtam, én is elmondom a parkolós sztorimat.
Én pénteken este 17:58kor gördültem végig a Clark Ádám téren, és leparkoltam a Hunyadi utcában, majd az autó órójóra pillantva (ami praktikus okokból 3 percet siet:-) Látom, hogy 18:02, jó, mondom, amíg kiveszem a cuccaimat, letelik az egy perc, úgysem lenne időm elmenni a parkoló óráig. (visszaérni pedig véglépp nem:-) Azután másnap reggel indulok egy hetes utamra, mikor látom, ott a kék angyal csomagja. Nem fizettem be, a jegyen 17:59 volt. (Ezek szerint lesben állt valahol a parkoló autók éber őre:-) Majd kaptam felszólítást is, amelyen másodpercre rajta volt a rögzítés időpontja !! 17:59:42
Nem voltak túl megértőek, de hiába mentem volna az órához, hisz csak hétfő reggeltől számolt volna.
Mindegy. Nyeltem, fizettem:-(

Csak még egy szó:
Szegeden éltem kb. 6 évet. Volt bizony, hogy lejárt a jegyem. Ha nem haladtam meg a 15 perc késést, és nem volt hátralékom, nem büntettek.
Ha valamikor tényleg link voltam a büntetőcédulával egész nap az egész városban (és nem csak a kerületenként változó társasások területén) parkolhattam.

Csak ennyi.
Tényleg fel kéne sózni a társaságok épületeinek helyét:-)

jesszumpepi (törölt) 2008.07.25. 13:53:38

Jelentkeztem Ráckevén,megoldottam a másodfokú egyenletet,de mire megkaptam volna a sztrovacsek-sorszámomat,az ügyintéző elment a Centrum ügyfélszolgálatára,rendezni a büntetését.

elwood 2008.07.25. 13:54:03

Secnir,
kiváncsian várom, hogy megbüntessenek.

Ha kell segítség, szólj, a titkárnőt vállalom.

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.07.25. 13:54:40

Ez nagyon jó! Úgy védi a környezetet hogy nem engedi ÁLLNI az autót. Ha körbe körbe megy az ok?
Jeszzus...

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.25. 14:02:42

Védd a környezetet, egyél parkolóőrt!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.07.25. 14:48:16

Már csak egy évig kell megőrizni a parkolójegyet. Szorul a hurok...

2008.07.25. 15:18:55

vazz. ez már a harmadik poszt amit olvasok ma és nem jut eszembe semmi vicces amit hozzáfűzhetnék.

EÖ (törölt) 2008.07.25. 15:30:16

na nekem elegem volt ebből a nemigazországból, megyek is a ráckevei nagykövetségre és kiváltom a ráckevei vízumot (mindenki megkapja, aki legalább egy másodfikú egyenletet meg tud oldani)

isten veletek, az utolsó húzza ki a palkovicsné laptopját a konnektorból

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.07.25. 15:30:42

a három órás parkolás amugy meg KAMU.
Maga a parkolóóra nem ad ki max 3órára parkolójegyet, de arra nincsen szabály, hogy egymás után hányszor 3 órára használhatod a parkolóórát. Ilyen itt nincs
centrumparkolo.hu/parkolas/parkoljunk_szabalyosan
De máshol olvastam egy érdekeset.
centrumparkolo.hu/pdf/rendelet.pdf 3.számú melléklet 14.oldal
De szerintem az egészet érdemes elolvasni aztán erre lehet hivatkozni

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.07.25. 15:33:39

21. § (3) Várakozási díjfizetés esetén legfeljebb az időtartam korlátozásnak megfelelő ideig lehet várakozni. Az övezetre meghatározott időtartam lejárta után a gépjárművel a várakozóhelyet el kell hagyni. A várakozási időtartam ismételt díjfizetéssel nem hosszabbítható meg.

akurvaanyjukat

EÖ (törölt) 2008.07.25. 15:39:03

jesszumpepi 2008.07.25. 13:53:38

volt lejárt inkalos passz a nyakadban?
én mindig úgy megyek le ráckevére, ez azért is nagyon praktikus, mert a hátuljára fel lehet írni a másodfokú egyenlet megoldó kódját, azaz,
C = U-I*MB-AKD/(1-PLSZ)-(EOSZ*EOSZ)-NUK/URÁ

ahol,
C = Centrum zrt bevétele
U = UPC által tárgyhóban kiállított számlalemásolási díj
I = IFA plató mérete, nm-ben
MB = mávbiztosítós lenyúlások havi aktualizált adata
AKD = autópálya kényelmi díj
PLSZ = postai lopások inflációval korrigált bázisértéke
EOSZ = elégedett OTP ügyfelek száma, 1000 lakosra vetítve
NUK = Norbi Update Koefficiens
URÁ = Univerzális Ráckeve állandó

jesszumpepi (törölt) 2008.07.25. 16:27:48

Osztva 23 sztrovacsekkel.
Nemdebár?

storage 2008.07.25. 18:11:20

Én egyszer olvastam egy ilyet egy szakadtabb BMW ablakában:

"Ha megbüntetsz megtalállak!"

Nem volt rajta büntetés. :)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2008.07.25. 18:13:14

nagyon megszopattak Téged azon a szent napon, barátom. :D

de nyugtasson, hogy én is szoptam már, és nem kárörvendásből írtam.

ARK-9 (törölt) 2008.07.25. 18:19:05

Eszem-faszom megáll... Vesznek 3-30 millióért valami környezetszennyező tragacsot, aztán sírnak pár ezer forint miatt... HAJRÁ CENTRUM PARKOLÓ, HAJRÁ MINDEN PARKOLÓTÁRSASÁG! Percenként 100000000000000 ft, a benzin litere legyen 3333333333333333 USD! (Természetesen kivéve az állami szállítási cégeket)

Tiszta lesz a levegő, élhető a világ!

Secnir 2008.07.25. 18:59:52

Figyelem, figyelem!

szolgáláti közlámény!

Két tástás ápoólót kárnénk ARK-9-es ápótunkho'
Két tástás ápoólót kárnénk súúúrgőősen ARK-9-es ápótunkho'

Közönnyük.

ARK-9 (törölt) 2008.07.25. 19:06:21

Figyelem, figyelem!

Secnír polgártársunk gyerekének szívműködése leállt, a tüdejébe került kipufogógázok miatt! Kérünk mindenkit, hogy NE kisérelje meg az újraélesztését, mivel Secnir elvtárs szerint ez természetes!

Köszönjük közre(nem)működését.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.25. 19:35:39

ARK-9!
Nem irigyellek.
Egész nap el kell viselned saját magadat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.25. 19:52:11

ARK-9 a tyiszta levegot el lehet erni egy sima taxisblokaddal
akkor meg otthon voltam, en kifejezetten elveztem
/ mikor ciganyhcsavo mondta taxisoknak , engeggyetek at anyam beteg
valasz, es Te orvos vagy?/
secnir
a titkarnot ismerem Aranka es 69 eves
sok sikert

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.25. 21:37:36

ezt mar soxor kielemztuk, vicces, hogy valami zrt vagy mi szedi a pezt, mer "az allam nem jo tulajdonos"
hehe
leveszik a love felet ami mehetne az onkormanyzatokhoz
nyugdijas bacsik is el tudnak latni 30 ezerert nagy orommel
es meg tuskok se lennenek

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.25. 23:12:48

Szöget ütött a fejembe 1 gondolat.

Ha a parkolási díj azért van hogy cserélődjenek az autók, akkor ez nem jött be...

-Nincs parkolódíj? Odamegyek, parkolok n órát, elmegyek.

-Parkolódíj esetén odamegyek, parkolok n órát, anyázok mert fizetni kell+megbüntettek közben, és elmegyek.
Kevesebb dolgom nem lett közben, ha egy nagy cuccot kell elvinnem az sem lett kisebb...

Eredmény : ugyanannyi ideig voltam ott, csak a 2 esetben valaki szívja a vérem.


Megoldás : nem parkolódíjat bevezetni hanem olyan BKV-t csinálni amivel szívesen utaznak az emberek.
Persze erre rájönni hatalmas szellemi feladat a magasabb polcokon.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.25. 23:29:44

Én mindjárt leparkolok az ágyamban.
Alvási célzattal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.26. 01:00:29

jesszumpepi : Akkor te nem vagy sikeres.
Én a melóhelyemen vagyok, lábam az asztalon. Ha elálmosodok elalszom. Ha menni kell valahova úgyis felébredek a telefonra :)

Szerintem sikeres vagyok :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.26. 01:02:04

jesszum : Elfelejtettem odaírni : azért nem vagy sikeres mert alvási célzattal mész és nem a Centrumos szőke cicát meghempergetni :)

puncipöcögtető 2008.07.26. 06:21:58

üljél bicajra, bakker
(hátha elbasz egy kamion...)

jesszumpepi (törölt) 2008.07.26. 07:16:17

Hej,CoIT!

A lábat asztalra felrakás nálam olyankor jön elő,amikor lazításképpen a YouTube-on zenét hallgatok.

datoja 2008.07.26. 10:25:58

Végre egy cég, amely aktívan védi a levegő tisztaságát!Költözz falura /nem Leányfalura/, ott nincs parkolási díj.A legjobb megoldás viszont, ha eladod a légszennyező vaskupacot és kerékpárra pattansz!

datoja 2008.07.26. 10:33:46

robbie73!

Ha nálatok már a kerékpárúton meg a járdán járnak a kamionon,akkor csak a falu marad.Itt a gyerek azt kérdezi: milyen minyon a kaminyon?

DaveSlim 2008.07.26. 11:58:34

Keresek olyan budapesti emberkét, aki meg tudja nekem oldani ezt:
van 5-6 digitális Hi8-as kamera kazettám. Szeretném, ha valaki digitalizálná nekem, kiírná pl. DVD-re az összes tartalmát.
Természetesen nem ingyen, de azért ne kérjen sokat az illető :)
Fontos lenne. Aki tud segíteni, ide írjon:
citromail@freemail.hu
Köszönöm.

avatartalan 2008.07.26. 18:27:47

én megcsinálom de kurva drágán,köll a píz a portugálilyaji nyaralásra

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.26. 19:31:26

@jesszum : Nálunk a juhtyúk le van tilva. :(
De filmet lehet máshonnan is szerezni :D

EÖ (törölt) 2008.07.26. 19:41:21

Nem lehet minden parkolóautomata mellé közlekedési rendőrt álltani!

Attee 2008.07.27. 20:33:38

Mikor robbantják már fel az összes parkolótársaságot??

2008.07.28. 09:22:12

Ki robbantaná fel ??
A parkolótársaságok nem titkoltan a politikusok (mindkét oldal) érdekeletségébe tartoznak: nekik mennek a korrupciós pénzek.
A parkolótársaságok akkor fognak megszűnni, amikor ez a nép elzavarja végre a nyakán élősködő korrupt gazember politikusait: az öszeset.
Ilyen nem lesz, mert ostoba és megosztott ez a nép, tehát a parkolótársaságok élnek és virulnak.
A homáron meg lehet gőzt kiengedni, oszt jót röhögnek rajtunk.

DonCiccio 2008.07.28. 10:28:11

Meg kellene fizetni néhány IFA tgk vezetőt és kitépni a parkolóórákat. :-)
Lánc körbeteker / indít / leteker és távozik. Max. 5 perc. Szerintetek mennyire sietne bárki is elkapni a tetteseket? :-D

Mad Mind 2008.07.28. 11:39:33

Nálad a megoldás az lett volna, hogy a főnököt pofán vágod, befizeted a büntetést és, utána leülöd a testi sértést. :D

Cynykus 2008.07.28. 15:10:50

storage 2008.07.25. 18:11:20

hasonlót láttam fekete A8-on, csak az így hangzott:

Ha megbüntetsz lemegyek és szétb@szom a fejedet!!!

ezen sem volt cetli

fm! 2008.07.29. 15:18:29

Mindig hálát adok az égnek, hogy nem kell ott lent budapesten a mocsokban, koszban élnem...

kalapocska 2008.07.29. 21:18:58

ez hulyeseg, nem azert fizetsz mert a parkolotarsasag hozzaad valami erteket hanem azert mert kell neked a hely. meg mindenkinek kell a hely. ha ingyen lenne soha senki nem mozdulna el onnan.

ViPleX (törölt) 2008.07.29. 21:52:27

Kalapocskának igaza van, nem önmagában a parkolási díjjal van a baj. Merthogy ha ingyen lenne, a magyar ember lefoglalná magának a parkolóhelyet (pl. egy kibelezett Ladával).

ViPleX (törölt) 2008.07.29. 21:53:27

na jó, ez az általánosítás túlzás, de ingyér parkolóhelyen bizony előfordul..

turorudi · http://check.blog.hu 2008.07.30. 00:41:56

A szörnyű az, hogy valakinek le kell járogatnia a lakhelyén bedobálni. Egyszerűen nincs megoldás arra, hogy ha pl. bérelt lakásban laksz, de a tulaj nem enged bejelenteni, akkor megválthasd a kerületi matricát és parkolhassál ott, ahol laksz. Nekem ilyenből 700 valahányezer Ft. büntetés jött össze: ez kb. két év mindennap többször megbüntetve és be nem fizetve, ezért kamatozva. Plusz akkor még volt kerékbilincs azért, ha nem volt jegyed. Azokat leszedegettem és a Dunába dobáltam.

kujoon 2008.07.30. 01:39:19

turorudi: hogy kell leszedni a kerekbilincset?Mar hogy a gumi azert ne seruljon meg?...

Navarone 2008.07.30. 10:12:06

Micsoda hülyeség, hogy csak másfél órára lehet jegyet venni? Miért nem lehet akár tíz órára is?

Navarone 2008.07.30. 10:13:07

A kerékbilincs a világ legnagyobb hülyesége.
rossz helyen parkolsz, erre odaszögeznek.

Na bravo.

turorudi · http://check.blog.hu 2008.07.30. 11:14:12

kujoon: Ez nyolc eve volt, es akkor meg olyan bilincsek (is) voltak, amelyeknek az egyik oldalso rudjat kellett elfureszelni, es kicsit megemelve az autot szepen le lehetett forditni a kerekrol. A maiakat nem lehet leszedni sztem ilyen konnyen.

Navarone: akkor azert is jart bilincs, ha nem fizettel parkolojegyet. Tehat jo helyen alltal. Ezert azt csinaltam, hogy lehetoseg szerint a tuzcsap melle alltam, aminel viszont nem szabad bilincselni, mert ott vész eseten tenyleg rossz helyen allnal.

SLacc 2008.07.30. 20:46:17

Namármost. Lehet, hogy volt:
Baccpapucs ajtóletépéssel. A Centrum miért van? Parlament miért van?

(Amúgy a Samsung hűtőnk használatijában is benne van, hogy le kell tépni az ajtót.)

Havasi sün · http://havasisun.blog.hu/ 2008.07.31. 00:18:06

Egyre gyanúsabb a Központi Utonálló Társaság:
index.hu/politika/belfold/parkol3979/
már az Ombudsman is utálja öket!

Nekem most éppen két (2) olyan mikulásom, van az elmúlt hétröl, amelyek ellenében van két (2) érvényes parkoló jegyem is! Na most mondja má valaki, hogy ez nem módszeres markecolás?

Megvárom a legutolsó felszólítást is, meglátjuk mi lesz! Zsozsó tölem - az nem!
:-)

Szarjanak sünt! Azután meg üljenek bele!

süti beállítások módosítása