Tékozló Homár

Hazugsággal keres lakásonként újabb 40 ezret a gázművek

2008.08.01. 00:38 | ge | 229 komment

Az alanti levél lendületesen átkozódó stílusa emberileg abszolúte érthető: Katit gyors egymásutánban kétszer ültették hintába, és még 40 ezer forintot is ki kell köhögnie. Először - lássuk be, a maga szempontjából igen ügyesen - megszívatta a Gázművek behajtócége azzal, hogy rutinellenőrzésre hivatkozva behatoltak a lakásába, ahol hirtelen levették az álarcot, és pikk-pakk kikapcsolták a gázt nemfizetés miatt. Másodszor - vagyis igazából először - maga a gázművek verte át barátunkat azzal, hogy azt mondta, küldött felszólítást, pedig Kati állítja, hogy nem is. Az eset ráadásul nem elszigetelt, nemrégen ugyanez történt Winkler "Robby" Róberttel is. Először jönnek az indexesek, aztán az olvasók, úgyhogy vigyázzanak és ne üljenek föl senkinek, aki a "gázóra" szót kiejti a száján. Vérhorror alant.

Már a gázművek is sunyi módon szopatja meg fogyasztóit. Hülyék vagyunk persze, hogy erre nem számítottunk, de nagyon megnyugtató volt a gázművekesként bemutatkozó ürge a telefonban, hogy csak az óra működését kell ellenőrizniük. Megmondtuk, mikor vagyunk itthon amúgy is a kéményellenőrzés miatt, de a biztonság kedvéért ma (csütörtök) reggel egy órával előbb jöttek a megbeszéltnél, nem is csöngettek, csak dörömböltek. Amikor aztán itt állt a két pasi a konyhánkban, és az egyik leszedte a plombát, szólt, hogy lekapcsolja. Mondtam, hogy ne, egyben kifizetjük most a tartozásainkat, meg hogy ha tegnap nem hazudik, akkor utánanézünk és mint a mérgezett egér spurizunk a postára, és befizetjük, de mondta, hogy késő, és neki nem lehet fizetni a számlát helyben, az az ELMŰ. Mindezt azért, mert mint mondta, már kaptunk felszólítást.

Egy telefonos ügyintézőt hívtunk utána egyből, aki közölte, hogy 40 000 forintért kapcsolják vissza, meg hogy nem vállalnak felelősséget a behajtók viselkedéséért, mert az egy külsős cég. (Tényleg csak az volt a baj velük, hogy hazudtak, bár ők azt mondták, ez a munkájuk, ezt kell mondaniuk.)

A másik, hogy már maga a gázművek is hazudik (a FŐGÁZ Fölgázelosztási Kft, a Fövárosi Gázművek leányvállalata), itt helyben és utólag a telefonban is megkapott felszólítást emlegettek, miközben ilyet nem kaptunk. Az utolsó levél egy június havi számla július 16-i határidővel, és még az eset után sem találtunk felszólítást a postafiókban. A kérdés a "miért kell kapásból hazudniuk" mellett az, hogy miért nem használ maga a gázművek rendesen postát? A telefonról nem is beszélve. Bezzeg a hazudós taktikával dolgozó behajtócégük (Goldex Security Kft) seperc alatt elért minket. Pontosabban lecsaptak ránk a felszólítás postára adása helyett.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Édesapám 2008.08.01. 11:55:46

babraba, tényleg nem érted vagy csak szeretsz középpontban lenni?

Dr.Bio74 2008.08.01. 11:57:10

Ha a fogyasztó nem veszi át a levelet annak NYOMA van ! Alap a további fogyasztás felfüggesztésére (szaki kijön csap elzár). Másik levél indul, a költségek és a számla megfizetéséről, vagy a behajtás mikéntjéről.
Ha a felszólító küldemény át van véve, a normál állampolgár biztos nekiindul rendezni az ügyet, ha nem, jön a második levél rész, és az elzárás.
Van-e ebben valami újdonság?

babraba 2008.08.01. 11:57:25

édes vagy, de nem mutatom meg... ne érezze mennyire felnézek rá, bár gondolom ez számodra ismeretlen fogalom... nem is irígyellek a munkahelyedért :) /jah, és azóta visszaszedte a lelkem :)))/

white cat: senkire sem mondtam, hogy hazug, legfeljebb nem hiszek csont nélkül minden szart el, hogy ő mennyire nem hibás, mindent megpróbált, de hát csak nem jött a számla, de a gáz igen...
:))))

akkor a magánembereknél hogyan szednéd be a lóvét édesapám???? vagy inkább emeljék fel az árát (valahogy be kell hozni a nemfizetés miatti veszteséget), hogy még jobban kibaszhassanak azzal, aki fizet??? hmmm... asszem igazatok van, majd inkább jól én sem fizetek, szívjon más inkább...

whiteCat 2008.08.01. 11:57:57

babraba: Te egy akkora sunyi bunkó lehetsz, hogy fát lehetne hasogatni rajtad.
Mi azon a nehéz felfogni, hogy ha valaki minimál bért keres, mert a környéken nem lehet ettől jobban keresni. A cégek összebeszélnek ugye. Abból fizetni a lakás kölcsönt ami kb 30ezer alatt nem szokott lenni, villany, fűtés, kaja, iskoláztatás gyerekeknek, plusz ugye nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, szórakozni is kell pl minimum TV. Ez már nem jön ki még 2 minimál bérből sem.
Így oszd az észt. Néha igenis dönteni kell enni az-az élni vagy valamelyik rezsivel elmaradni.
Nagy eszeddel eddig nem tudsz elgondolkodni? Vagy az internet is csak neked jár? Ugye? Aki meg megpróbál tisztességesen dolgozva élni és előállítani a betevő mindennapit neked, pl tej, kenyér, cukor stb az dögöljön meg, ne fűtsön, ne TVzzen és főleg ne legyen jelen a neten mert még ellent tud mondani Neked.
Húzz a sunyiba.

babraba 2008.08.01. 11:58:25

édesapám: imádok olyan középpontban lenni, ahol a nemfizetők királykodnak... :))) ott egyenesen császárnak érzem magam :))))

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.01. 12:03:47

Ráckevén pl így mennek a dolgok:

- Halló, jó napot kívánok, Sztrovacsek vagyok a Gázművek alvállalkozója. Egy időpontot szeretnék egyeztetni, mikor kapcsolhatnánk ki önöknél a gázt.
- Jajj de örülök, hogy hívott, már tartottam tőle, hogy olyankor jönnek, amikor nem vagyok itthon. Egyébként bármelyik hétköznap délelőtt 8 és 10 között lenne ideális.
(Kis matatás a noteszban.)
- Jó, akkor ha megfelel, holnap reggel 9-re tudnék menni.
- Remek! Jajj, csak még annyit, hogy szerszámot mindenképp hozzanak, mert a múltkor, amikor az Elműsök jöttek leszerelni a villanyórát, nem volt náluk kombináltfogó és emiatt vissza kellett jönniük másnap. Nem szeretném, ha önnek is hasonló kellemetlensége adódna.
- Köszönöm a figyelmeztetést, természetesen minden szükséges szerszám azonnal rendelkezésre fog állni.
- Nagyon hálás vagyok, akkor holnap várom!
- Viszontlátásra.

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:05:33

babraba

Magánembernél is be lehet szedni a lóvét, és sajnos meg is történik, mondom sajnos, mert sokszor gagyiba megy az amiért megdolgoztak, és számukra komoly értéket képvisel.

Másrészről szerintem, ez az ocsmány módszer hozta pénz be van kalkulálva a nyereségbe, és jobban megéri ez, mint költeni egy normális módszerre.

babraba 2008.08.01. 12:10:40

whiteCat 2008.08.01. 11:57:57
tudod, kiscicám, pont az ilyen elkúrt figurák miatt, mint Te tehetik ezt meg...
leszarom az ilyen csórókat... engem sem kergettek otthon az asztal körül, ha nem néztem Tv-t, mert nem volt, vagy nem ittam ásványvizet, csak csapvizet, mert nem tellt rá... sőőőőt, amikor gyerek voltam, kifejezetten voltak szíroskenyér hónapok, mert anyu/apu nem lopásból/tolvajlásból éltek, hanem munkából... érdekes, a számláink viszont mindig be voltak fizetve...
ellenben most elfogadott, hogy plazma tv van otthon, mert a tehetősebb szomszédnak van, akkor a csóró köcsögnek is kell!
ha nincs pénze gázra, ne legyen tv-je, internete, laptopja...
és sajnálom, de én még olyanokat nem nagyon ismertem, aki TISZTESSÉGESEN (tehát, nem lop, nem alkalmi munkából él...) dolgozik, de nincs pénze enni... jaaa, hogy max azért mert 20ezer forintos mobilszámlája van? vagy mert most jött vissza a kéthetes üdülésről... sajnálom, szívás...
érdekes, senki sem kommentezett még itt, hogy csóró vagyok, én nem tudom fizetni... valszeg csak az olyan köcsögök nem fizetik, akik nem akarják!

és a hócipedlim van tele azzal, hogy pl. a házunkban lakó család két éve nem fizetett közös költséget, de null km-es autóra futotta nekik! szarjanak sünt, és azok is, akik hasonló okokból nem fizetnek... akiknek kajára kell, respetk, de ha elolvastad volna a posztot, az írónál kurvára nem ez a helyzet

Édesapám 2008.08.01. 12:10:48

babraba... Nehéz volt a felvételi?

Egy ismerősöm is el akar helyezkedni a McDumálszál, mint menüajánló-szakmenedzser
(Bár nekem gyanús, hogy a cicibanknál vagy telefonos munkatárs...)

staropramen 2008.08.01. 12:11:10

Barb.
felnézni az evangélikus lakópark tornyára kell, van-e benne harang, nem a főnökre.pláne ha visszaszedte a kilóit.A melóhelyemért meg nem kell hogy irigyelj, az felnőtteknek való munka.Tudom, hogy nőknél illetlen kérdés de vagy már 25?ennyi élettapasztalat, ennyire sarkos fogalmazás .Jártál a héten a földön v. csak 20 cm vel fölötte.?

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:11:30

Mandula

A gázóra, vízóra, és előtte a rendszer a szolgáltatóé. A saját tulajdonához a szabad hozzáférését (akármilyen okból)minden fogyasztójának biztosítani kell. Ellenkező esetben igényelheti megfelelő szervezet segítségét a bejutáshoz.Ez így szabályos. Ha erre szólt a szösszeneted.

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:12:28

Bemegyek a kocsmába, megiszok 10 whisky-t, aztán közlöm, hogy most nincs pénzem; majd ha a jövő héten lesz, akkor fizetek...

Szerintetek a fogsorom javíttatása kijön majd 40 ezer forintból?!?!

Édesapám 2008.08.01. 12:14:34

Pista bácsi, az spec. rossz példa volt :)

T2006 2008.08.01. 12:15:40

Nem csak a Főgáz ilyen! Az örökölt családi házon tavasszal kicseréltettem az ablakokat, leszigeteltük a házat és új takarékos gázkazánt szereltünk fel! Június 3-ám bementem az ÉGÁZ tatabányai kirendeltségére, hogy szerződés módosítással csökkentsék a éves keretet, és így a havi fizetendőt is (éves kiegyenlített számlázás). A hölgy nagyon készséges volt elmagyarázott mindent megcsinálta az új szerződést. Mondta, hogy a már kiküldött júniusi számlát még fizessem be, de a júliusit már ne, mert küldenek újat, a korrigált összegről. Így is tettem! El is felejtkeztem a dologról, míg az új számla helyett a múlt héten fizetési felszólítást érkezett, hogy a RÉGI összeget 5 napon belül vagy kikapcsolás, levágás! + 75 ft felszólítási díj!
Na most ki a hülye?! Tudom én, miért nem költözöm melegebb éghajlatra!

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:17:52

babraba

Az elv amit kifejtetél rendben (nálam), de módszer?

Megjegyzem szeretem a zsíroskenyeret.

És megjegyzem, (demagógia nélkül) igen csak előfodulhat egy családnál, hogy se TV, se autó, se számítógép, oszt mégis gondolkodni kell, hogy miből lesz a gyereknek meleg fürdővíze.
Ugyanakkor a sünis példának is van nagyon sok hasonló társa.

babraba 2008.08.01. 12:21:09

édesapám: miért volt rossz példa??? tééényleg valaki, fogja már fel, hogy a posztírónak volt pénze rá, csak éppen lusta volt / feledékenyen volt / rossz hiszeműen nem fizetett, csak akkor kapott észbe, amikor már muszáj volt! mennyi türelmet kellene, hogy kapjon?

staropramen: sőőőt, már 30 is elmúltam :), mint már írtam, én is voltam "nemfizető", de nem reklamáltam, amikor ki/lekapcsoltak, hanem hamuszórás és azonnali fizetés... bár igaz, sosem lesznek millióim a bankban, de mindenem ki van fizetve...
a főnökömre való felnézés, nem a fogyijának szólt, bár ezek szerint számodra ez ad okot a tiszteletre /ezek szerint kis 150 kg-os bálnácska vag??? :)))/

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48

babraba:
Látom szándékosan és tökéletesen félre érted amit írtam. Inkább no comment. Mint írtam már minősítetted magad.
Csak mert nekem rendben a számláim és telik netre is tudod én ezért nem nézem le azokat akik minimál bérért készítik el nekem amit megeszek és amit használok. Javaslom holnaptól ne egyél és ne használj semmit amit minimálbérért készítenek a dolgozók. Így talán felfogod rövidke agyaddal és pökhendi modoroddal, hogy igenis minimálbérből nem lehet emberi életet élni!!! Ki beszélt itt bármiféle külföldi nyaralás miatt be nem fizetett számlákról, TE gyenge elméjű!!! legalább arra figyelj amit olvasol. Arról volt szó rezsi vagy élet!!! És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is és nem csak annak aki megeszi, megissza azt amit azok készítenek akiket épp most alázó.
Ha nem tudnád nélkülük Te most nem gépelnél baromságokat, de még csak nem is élnél már.

babraba 2008.08.01. 12:24:32

Bio74 2008.08.01. 12:17:52

ok, a módszer tényleg undorító... de hogyan szűröd ki a valóban problémákkal küszködő nemfizetőt a csakazértsem fizetőkből???
akkor, amikor az egyik poszton egyfolytában reklamálunk azért, hogy az állami segélyeket olyanok veszik fel, akiknek semmi közük hozzá, mert nem úgy állnak anyagilag, és reklamálunk érte, hogy csak munkáért kapják, de a nemfizetőknek, meg csak a türelem jár??? akkor most ez hogy is van?

staropramen 2008.08.01. 12:25:49

Picim,most vicces voltál,csak nem érted miről van szó
Megismétlem szépen tagoltan, hogy te is értsd:
Felnézni az evangélikus lakópark tornyára kell nem a főnökre.
A 30at elhiszem .akkor más a baj.

babraba 2008.08.01. 12:27:06

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48

kívánom Neked, hogy Te olyanokból élj, akik nem fizetnek... kíváncsi vagyok, hogyan fog menni... :)

jahhh... és Neked vannak az IQdal problémáid, és még olvasni sem tudsz :))) semmi gond, hozzászoktam az idiótákhoz :)

Secnir 2008.08.01. 12:27:09

"Bio74 2008.08.01. 11:57:10
Ha a fogyasztó nem veszi át a levelet annak NYOMA van !"

na ne kacagtass, a Magyar Postánál? Ma? te hülye vagy drága öregem, azok még azt is letagadják, hogy abban a városban van kirendeltségük...

Édesapám 2008.08.01. 12:27:19

"funkcionális analfabéta"

na kire gondolok?

babraba 2008.08.01. 12:29:03

staropramen 2008.08.01. 12:25:49


nekem azért inkább a főnökömre van szükségem az életemhez, mint az evangélikus lakópark tornyára... azt meghagyom Neked és a hozzád hasonló imádkozz és ne fizessnek :) mert valszeg akkor onnan várjátok a segítséget :) hajrá, ha majd sikerült, szólj és én is neki látok, addig meg inkább munkából szerzem meg a tej/kenyérre valót :)

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:29:08

Látszik, hogy ide csakis otthonülő kismamák, szabadságon lévő világmegváltók és ráérő irodai droidok írnak.

Ha valódi vállalkozók is írnának ide, akkor lenne ezer sztori arról, hogy hogyan b@szták át őket, hogyan nem fizették ki nekik az elvégzett munkát az olyan emberkék, akik nem értik meg, hogy az elfogyasztott gázért bizony időben KELL fizetni :-(((

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:31:18

Pista bácsi

Legalább a fogsor kiverését nem érzed majd.
Amúgy eddig ha kocsmáztam, akkor kértem és perkáltam, mert lóvé nélkül nem tették elém a piát( lehet, hogy nem megnyerő az arcom?).
De mondjuk, ha étteremben csinálnám gondolom rámhívják a yardot, aki felveszi a tényálladékot, és azonosít a további eljáráshoz, vagy kipofozzák belőlem az adataimat, bár magára adó étterem ilyet nem tesz.

staropramen 2008.08.01. 12:32:19

Hajrá kicsilány de már most szólok, hogy a gonosz ráckeveiek eltöröltették a munka hőse kitüntetést.(pedig éppen a strand kabinosa kapta volna)
Fogalmad nincs mi, hogy mi van a lakópark tornyával?

babraba 2008.08.01. 12:32:41

whiteCat 2008.08.01. 12:21:48


"És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is"

és mindenkinek joga van bármit csinálni ellenérték megfizetése nélkül...
halló Te szolgáltatsz? akkor hozzám is jöhetnél, ingyé' én is kérek bármit! A plazma tv nem az emberi élet része szerintem... vagy ha igen, akkor jár nekem is (még nincs), és jár a nyaralás is nekem, mert még nem voltam, mert nem tudtam kifizetni! lécci, küldhetem neked a számlát? mert az utazási irodának kevés, hogy azt mondom, szerinted jár...

Magenta (törölt) 2008.08.01. 12:36:25

Baromi egyszerű: időben kell befizetni a számláidat.

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:37:41

Babraba

Több helyen le volt írva, hogy a szolgáltató 3 hónap után sem mindig mozdul meg.Miért? Esedékes befizetés dátuma plusz 5 munkanap, és indulhat az általános eljárás amit már írtam.
Egy a lényeg korrekten kell eljárni, slussz.

Pista Bácsi 2008.08.01. 12:38:19

"És igenis szerintem mindenkinek joga van egy emberi élethez akár plazmaTVhez is"

Igen a plazmaTV JÁR mindenkinek, de (szerencsére) csak azoknak JUT, akik ki tudják fizetni :-)

Rengetegen vettek nulla forint befizetésével, 100 hónapos hitelre autót, az 5. hónaptól a részletet se tudják fizetni, de ők vannak felháborodva, hogy a bank visszaveszi az autót tőlük.

Édesapám 2008.08.01. 12:41:03

Pista bácsi, nem vagy Te házmester?

staropramen 2008.08.01. 12:42:20

A házmester az egyfajta fröccs

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:43:11

A főnökre meg én is szívesen felnéznék, de nincs miért, a cég meg K.O., de hogy jön ez ide?

pitzburg 2008.08.01. 12:43:57

általában mindenhol várnak egy-másfél hónapot a kikötésig.és miért kell megvárni egyáltalán a felszólító levelet?ha tudom,hogy van csekk,ami még nincs befizetve akkor befizetem.nálam ez az első.gusztustalannak tartom,hogy emberek százai az utolsó pillanatra hagyják a fizetést,holott elhasználták az adott szolgáltató nyújtotta gázt,villany,akármit.és ami még gusztustalanabb az az,hogy ő nem teszi meg a kötelezettségeit(ergo nem fizet határidőre)de a szolgáltatótól elvárja az empátiát és a türelmet.....

Siuan 2008.08.01. 12:46:46

Jaj de jó,hogy még egy okos...
Olvass vissza,polihisztor!!

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:47:30

pitzburg

Nem kell megvárni a felszólító levelet, de a helyzet nem mindig ilyen egyértelmű, hogy használom a gázt oszt nem fizetek érte.De a rendszer ocsmány és nem kívánom, hogy egyszer téged is bedaráljon egy tévedhetetlen droid félreütése miatt.

staropramen 2008.08.01. 12:48:29

nyár elején a ráckevei strandra PR managernek jelentkezett egy hasonlóan nagytudású 30 év körüli ifjú hölgy./ráckevén így mondják szépen a hangosbemondó kezelőjét)
Azon bukott meg a felvétele, hogy mindenképpen fel akart nézni a főnökére, de az csak 150 centis volt, és márianosztrán ült.Lebukott , ugyanis a gázos alvállalkozónak adta ki magát, és gázórákat kapcsolt ki.
sajnos így végképpen nem volt kire felnézni

Dr.Bio74 2008.08.01. 12:50:23

Nekem nincs 150 cm se, de lehet úgy helyezkedni, hogy felnézz rá.

Édesapám 2008.08.01. 12:56:05

pitzburg

Te az vagy, aki napalmot szórna az összes afrikaira?

Javaslom, lőjjük le az összes állását (és ezzel egzisztenciáját) vesztett honfitársunkat, illetve azokat is, akik néha fagyit akarnak venni a gyereknek (a kedvedért Pista bá)! mert miattuk megy tönkre az E-ON!

babraba 2008.08.01. 13:00:08

staropramen 2008.08.01. 12:48:29


szegény barátnőd... akkor nem jött neki össze az állás a strandon idén sem... :))))

whiteCat 2008.08.01. 13:01:04

Hmm a szolgáltató szolgáltasson és ne nyerészkedjen. Ha így tenne sokkal többen tudnák befizetni a számláikat és még így is lenne haszna. Szerintem igenis pimaszul nagy haszonkulcsal dolgoznak. Plussz ugye bekalkulálják a büntiket is :)
Kifejezetten hasznos nekik ha valaki elmarad mert tudják pótdíjjazni, büntetni stb. Enyhén szólva gusztustalan magatartás.
Amúgy nincs autóm így így kölcsönöm sincs rá. Sőt igazából semmilyen kölcsönöm nincs és nem is szándékozok felvenni. Viszont van bringám és elvisz oda ahová nem busszal megyek pl. Amúgy megengedhetnék egy autót is akár, de a mai közlekedési morál mellett inkább kihagyom. Ma jellemzően potenciális gyilkosok vezetnek az utakon :(

A szerelő 2008.08.01. 13:05:22

Nálunk a házban teljes alapvezeték csere volt. A tervben úgy szerepelt, hogy a lakás 5 helyiségéből a felújítás után 3-ban ment volna gázvezeték, nagyon furcsállottam. De mivel közöltem a kivitelezővel, hogy ez számomra nem elfogadható, ezért megoldották másképp. Az, hogy a felvert követ "elfelejtették" visszaburkolni, amikor oda volt készítve a tartalék járólap, az is csak egy dolog, majd megoldom, mert azt mondták, már elmentek, rakjam vissza én magamnak. Hogy újra kell festeni a helyiséget, az se számít. De hogy az átadás után 2 héttel se kapcsolták vissza nálam a gázt, az már kezd bosszantani egy kicsit. Jött a minőségellenőr, én dolgoztam, a gyerekemmel (15 éves) aláiratot valami papírt, de hogy mit, azt a mai napig nem hajlandóak elárulni, nem hogy egy példányt adni belőle. Egy cetlit találtam a gázórán, hogy nem kapcsolható vissza a gáz, indoklásnak "közös légtér" van megnevezve. Na, elkezdtem utánajárni, hogy mit is jelent ez. Ez volt az első furcsaság, ugyanis akárhány embert kérdeztem meg a gázműveknél, mindenki mást mondott. Kértem, hogy a jogszabályt vagy annak a fellelhetőségét adják meg nekem, amire hivatkoznak, de ezt sem sikerült elérnem. Adtak egy telefonszámot, hogy hívjam fel az ellenőrt és kérdezzem meg, hogy miért nem kapcsolja vissza. A szám nem jelentkezik, kiderült, hogy szabadságon van. Újra telefon, visszahívást igérnek. Nem kapok. Megint telefon. Nem részletezem, még küldözgettek más helyekre. Most ott tartok, több mint 2 hét után, hogy a tervhivatalnál módosíttassam a lakás tervrajzát, mert a felújítás után ki lett véve egy ajtó. Megérdeklődtem, ez nem építési engedély köteles, ezért nem is kell módosítani a tervet. Az az érzésem, hogy valaki hülyének néz. De a jogszabályt, ami a hivatkozási alapjuk, még most sem ismerem. Esetleg meg tudná valaki velem osztani?

sirT 2008.08.01. 13:06:24

azt en se ertem, hogy a szolgaltato ceg miert er el 7milliardos nyereseget...(lasd mol kontra benzinar, eon, stb)
de a szamlat be kell fizetni, atutalassal a legegyszerubb, csak kell a szamlara rakni egy felso limitet, hogy ne tudjanak "veletlenul" 300m3-t kiszamlazni egyben...bar nekem is probaltak mar jogosulatlanul nagyot szamlazni, es a kis sunyik ket reszletben probaltak meg lefejni a szamlarol,de nem sikerult

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:08:18

whiteCat

Kikérem magamnak a gyilkosozást, nem veszel használt kerékpáralkatrészeket?

Édesapám 2008.08.01. 13:10:50

sirT!

Már mind (víz, gáz, csatorna, villany...) el lett adva -mert az állam nem jó tulajdonos-, vagyis nyereség-érdekeltek.

privatizációnak csúfolták

Pitta2 2008.08.01. 13:11:48

Mindenkivel egyetértek aki azt mondja, hogy fizetni kellett volna és nem utólag fűhöz fához rohangálni.

A XXI. században nem is kell csekkel rohangálni a postára. Tessék szépen felhatalmazást adni csoportos beszedésre. Ha nem bízunk a szolgáltatóban akkor a megbízás mellé adjunk egy alacsony limitösszeget is. Rendes bank internetes rendszerében napokkal a terhelés előtt lehet látni a tételt és ha limit feletti lenne, akkor lehet egyedileg engedélyezni.

Jogos, hogy átverték az ügyfelet. Ő is becsapta a gázműveket. Amikor aláírta a szerződést azt ígérte, hogy fizetni fog. Nem fizetett. És nem 1-2 nappal lépte túl a határidőt.

Aki nem tudja havi 6-8 számla kifizetését fejben tartani az írja fel a bejárati ajtóra.

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:11:55

Szerelő

Szerintem ők sem ismerik, de ha igen akkor illene megadniuk hivatkozási alapként az azonosítójával együtt (kiadási dátum,sorszám, kiadószerv).

kaqxar 2008.08.01. 13:13:32

EBBEN az esteben szerintem a postoló is és a szolgáltató is pofátlan volt. Ennyi. Túl sok ingyenélő van, és miattuk szív mindenki más, szegény, gazdag, vállalat, magánszemély.

staropramen 2008.08.01. 13:13:57

Babra csk nem magadra ismertél?

whiteCat 2008.08.01. 13:16:50

Bio74:
Tökéletesen ill majdnem tökéletesen fut a cajga, ha veszek akkor új alkatrészt veszek. Az üzlet garanciát vállal és még fel is szereli ingyen ha nála vásárolok.
Nem kell magadra érteni mindent akinek nem inge....... De aki szándékosan szegi meg a szabályokat arra érvényes. Bocsi az off-ért.

Édesapám 2008.08.01. 13:17:38

Pitta2!

Ma mindenki a géphez ülhet az dühöngőben vagy babraba írogat álnéven?

kaqxar 2008.08.01. 13:22:03

hűtsd le magad apuka lécci

Dr.Bio74 2008.08.01. 13:23:02

WhiteCat

Pech, pedig van egy-két bringa, na jó a vázuk egy kicsit tekeredett, de a kisebb alkatrészek jók rajta, és olcsón is adnám, mert az autóm tele van horpadásokkal amit javíttatni kellene, meg elég sokat költök első fényszórókra is.

Édesapám 2008.08.01. 13:24:19

A kommentek ajánlom: Winkler "Robby" Róbertnek!

Indoklás:

"Az eset ráadásul nem elszigetelt, nemrégen ugyanez történt Winkler "Robby" Róberttel is"

Biztos ő sem fizetett, szidjátok őt a blogján, mert miatta drága a gáz!

staropramen 2008.08.01. 13:27:10

Ki a bánat az a Winkler és hogyhogy csak most került elő.?

Breka 2008.08.01. 13:39:30

És mit csináljon akkor az ember, ha a Díjbeszedő a gázszámlát évekkel később kezdi el keresni rajta? Nálunk az történt, hogy egyszercsak kaptunk egy ügyvédi felszólítást, hogy 4 évvel korábban egy hónapot nem fizettünk e, úgyhogy kikötés és peres eljárás fog indulni ellenünk, hacsak a kamatokkal és mindenféle költségekkel megtűzdelt díjat nem fizetjük be azonnal.
Az nem tűnt fel senkinek, hogy amit kértek rajtunk, az egy nyári hónapra állítólag nem befizetett 25.000 Ft-nyi IPARI GÁZ volt, miközben a téli gázfogyasztásunk sem haladta meg soha a 15.000-ret. Szerencsénk volt, hogy 2 évvel korábban kellett a lakás megvásárlásához (előtte csak önkormányzati bérlők voltunk) a 0-ás számla tőlük. Ügyvéd, telefonálgatás, bizonyítási eljárás, és a végén nagy nehezen hajlandóak voltak beismerni, hogy tényleg nincsen tartozásunk. Semmi bocsánatkérés, semmi telefon és ügyvédi költség térítés. És ha én egy 80 éves nénike vagyok, akkor lehet, hogy egy szívinfarktus után rohanok befizetni a nem létező tartozásomat, hiszen ki tartja meg 4 évre visszamenőleg a számlákat és csekkeket (most már azóta én igen), ha egyébként soha nem szokott a befizetésekkel késni? És ha nem vesszük meg a lakást, és emiatt nem tudom a nullás számlával bizonyítani, hogy két éve még ne mvolt tartozásom, akkor most miért van, akkor mit tehetek?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.08.01. 13:42:40

Nah, sok posztot elolvastam, van okosság minden oldalon. Ehhez mit szóltok?

Szomszédunkat elvitték a rendőrök, le is csukták. Hozzá járt a víg, gáz, villany jöttek a számlák szépen. A konyhai villanyt felkapcsolva hagyta, nehogy betörjenek hozzá :)
Teltek a hónapok.. Egyik téli hónapon mivel nem volt fűtés elfagyott a falban a cső, ömlött a víz.. mikor észrevettük már a fél fal ledőlt.. jó szomszédként elzártam az utcai csapot, ne menjen el neki sok köbméter... A villany időközben kialudt, gondolom kikapcsolták. A gázzal kapcsolatban jöttek a verőlegények, de mivel nem volt aki beengedje őket nem tudták levágni. Az már asszem fedte volna a birtokháborítást:) Így jöttek szépen a számlák az első évben egy tévés dobozba gyűjtöttem. A második évben már nem nagyon jöttek, bírósági végzések csak. Mivel az egyik annyira szétázott láttam, hogy mekkora az összeg: villanyszámla 470ezer Ft, gázszámla 170e, a víz meg csak 110e körül.. Sajnos nem tudom meddig lesz még börtönben a kedves szomszédom, de szerintem jobb neki ott... Az önkormányzat is volt kint, mert a 2m-es parlagfű nem csak egészségtelen de az utca látképét is veszélyezteti...

Szóval értem én a szolgáltatók tartozás utáni aggódását, de nem lenne jobb automata szabályok helyett valami humán által történő kivizsgálás és döntés? Mert akkor a posztoló megúszta volna olcsóbban az én szomszédomnak meg nem szaporodik az adóssága, sőt talán ha tél előtt elzárják a vizét nem dől ki a házának a fala...

kaqxar 2008.08.01. 13:51:40

sambalabammbumbumm 2008.08.01. 13:42:40

Na ez üt. Ez most azt juttatja eszembe, hogy miért nem kért meg egy akárkit, rokont, mindegy, hogy ugyan kapcsoljamárle, zárjamárel? Ha emberfia elmegy 2 hétre, megpróbálja rövidre zárni ezeket a dolgokat. Kikapcsol, kihúz, stb.

pdjames 2008.08.01. 13:54:44

Azt senki se vonja kétségbe, hogy a számlákat fizetni kell. Az nem derült ki, hogy a poszt írója miért maradt el a számlákkal, lustaságból, vagy meg kellett műttetni a kutyát, vagy csőtörés volt, bármi lehet, mindenesetre rögtön a rendelkezésére állt a megfelelő összeg, amint megjelentek a zord emberek, az is előfordulhat, hogy ha a gázt kifizette, akkor a villanyt nem fogja tudni. Az se derült ki, hogy rendszeresen van elcsúszva a számlákkal, vagy csak most csaptak össze a feje felett a hullámok. De azért jó lenne egy kicsivel több szociális érzékenység, igenis előfordul, hogy nem jut pénz gázszámlára. Egy átlagos keresetű kétgyermekes panelpolgár család kb 40-50 ezret fog fizetni a távhőért, összehasonlításképp nekem cirkóm van, kb 10 000 az átalány. Vagy a kisnyugdíjas, aki végigdolgozta az életét, miből gazdálkodja ki? Egy szolgáltató cég nem vizsgálja a lehetséges okokat és motivációkat, csak könyvel, az előbbire egy normális országban ott van a szociális háló és megtámogatja a rászorulókat, azért kíváncsi lennék, hogy a gázártámogatási rendszerből mennyi pénz megy oda, ahol tényleg szükség van rá. Bocs, ez már elég off volt. Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.

Dr.Bio74 2008.08.01. 14:02:51

sambalabammbumbumm

A legtöbb esetben gazdaságosabb az egy droid - 150 000 fogyasztóra alkalmazása, és a nem fizetések kialakult nem fizettél hát legyen harc gyíkarc kategória, hiszen az erkölcsi alap megvan, hogy földig romboljak és sóval szórjak be mindent, és mivel igen sok legyalázott csak pillog, hogy igen elbaszarintottam, de nekem kell az a gáz, és fizetnék is érte, hát meg lehet fizetetni vele a rombolást, extra pénz.
Megjegyzem már csúsztunk mi is a befizetéssel, (csekk elkeveredett) és a hideg veríték levert minket, mikor kiderült ( Befizettél mindent drágám?), hogy lógunk. De a szolgáltatónk ügyintézője azt mondta, nincs gáz, be kell fizetni, és kész.
A baj az, hogy nem nyugtatott meg, mert láttam már ilyet, és a befizetés után mégis kikötötték az áramot, mert a humánum hamar elvész az idióta rendszerben, akkor is ha van.

babraba 2008.08.01. 14:16:36

staropramen 2008.08.01. 13:13:57
Babra csk nem magadra ismertél?

nem... miután én a gázműveknél vagyok óraleszerelő és szemétbehajtó egyben, a strandra nem jut időm... azért gondolotam, hogy a barátnőd... :))))

édesapám: huhhh... szar érzés lehet, hogy többen vannak, akik rühellik már mások tartozásait kifizetni... gondolom, te is tartozol, és zavar, hogy nem akarom kifizetni helyetted is... :(

Sasfióka 2008.08.01. 14:23:57

Drága babraba!

Egy dolgot kellene tisztázni:
Létezik egy úgynevezett gázszolgáltató. Ez a gázszolgáltató az adott piacon erős monopolgyanús helyzetben van. (Persze itt már lehet oligopol piacról is beszélni, hiszen lehet szolgáltatót váltani...)
Tehát az, hogy neked, mint nyamvadt és bárkivel helyettesíthető üzletkötőnek nem fizet a cég, nem igazán vonható párhuzamba a gázszolgáltató. Nem koherensek egymással. (Nem a tőke, a piaci helyzet miatt.)

Te mit teszel, ha nem fizet - felmondasz. A cég mit tesz - keres másik üzletkötőt.
Viszont monopol piacon ezt nem igazán lehet eljátszani. Ott valahogy úgy szól az a bizonyos "íratlan szabálykönyv", hogy szolgáltatni kell, amíg lehet.

Ha neked nem fizet a céged és alkalmazott vagy, akkor a rendkívüli felmondás lehetősége NEM NYÍLIK meg automatikusan. Neked fizetést kell adni minden hó másodikáig. Az egyik hónapban harmadikán még nem kaptad meg a pénzt, megírod a RENDKÍVÜLI felmondásod, majd negyedikén megkapja a cég (még pénzt nem utalt), ezt követően a cég teljesen JOGOSAN!!! fordul munkaügyi bírósághoz, és MEG IS NYERI a pert, a te rendkívüli felmondásodat nem fogják elfogadni. Még a bíróság sem.
Ha a cég három-hat hónappal tartozik, és te IGAZOLHATÓAN felszólítottad a fizetésre, akkor lehet indok a rendkívüli felmondás.
Persze lehet jönni, hogy de így az ÁSZF meg úgy az ÁSZF. Valóban. Az ÁSZF-ben az is benne van, hogy az ügyfelet tartozásáról igazolható módon értesíteni kell.

És igen, futni kell a mai világban a pénzed után. Mert nem kapod meg másképp!

A gázszolgáltató nem járt el jogosan, amikor a szerződésben foglalt kötelezettségek nem teljesítéséből eredő következményekre igazolható módon fel nem hívta a figyelmet.

Itt most nem az a lényeg, hogy tartozik-e vagy nem tartozik-e a posztoló. Az egyik fél kötelezettségeinek elmulasztása nem jogosítja fel a másik felet kötelezettségeinek elmulasztására.

szgyula 2008.08.01. 14:37:39

Tényleg valaki fogja már fel, hogy a posztíró akár jóhiszemű is lehetett. Mindenki a hajlandóságot a fizetésre úgy értelmezi, hogy tudott arról, hogy tartozik. Ami korántsem nyilvánvaló. Mert én úgy értelmezem, hogy inkább fizet, mert akkor tudja fürdetni az egy hónapos csecsemőt, aztán majd visszakéri, ha nem volt jogos. A gyenge agyi képességűek kedvéért: A cikkből nem derül ki, volt-e tartozás illetve tudott-e róla.

Fizetés analógia se jó. Volt, hogy napidíjat nem kaptam meg. Nem asztalt borogattam, hanem udvariasan megkértem, nézzék meg mi van. Megnézték, rendbe jött.

pdjames 2008.08.01. 14:55:56

Én mondjuk nem hagytam volna ki a posztíró nevében azt a tényt, ha befizettem volna a számlát, sőt, azt a címet adtam volna az írásnak, hogy "Kifizetett számla ellenére kapcsoltak ki" vagy valami hasonlót, mert az fontosabb, mint az, hogy hogy jutottak be. De mivel azt tartotta fontosnak megemlíteni, hogy furmányos módszerekkel kapták rajta, azért van egy leheletnyi esély arra, hogy mégiscsak volt valami tartozás. És amikor a behajtók megemlítették a tartozásait (többesszám), nem kérdezett vissza, hogy milyen tartozásokról van szó. Azért valaki az igaza tudatában nem hagy ki ilyen mellette szóló infókat. Kati, nyilatkozz!

Dark Countryman 2008.08.01. 15:19:49

Monopóliumok, profit maximalizálás van, ügyfélbarát ügyintézés nincs.
Szegénység, létminimumon lavírozás mindennapos. Akinek nincs joga bejönni a lakásba, annak nincs joga. A 40 rongy „bünti” be van kalkulálva az üzleti tervbe.
Néhány kielégületlen hölgy olyan dolgokat kever a történetbe aminek semmi köze sincs az alapproblémához. :)

szgyula 2008.08.01. 15:27:08

Idéznék: "utánanézünk és mint a mérgezett egér spurizunk a postára". Azaz Katinak fogalma sem volt. Esetleg nem fizette be, de nem tudott róla. De ennél többet nincs jogot kijelenteni, a nélkül, hogy hazugsággal vádolnád.

lobotómia 2008.08.01. 15:45:24

lehet, kicsit off, érdekelt a sztori, elolvastam az első 100 hozzászólást, ami megdöbbentett, hogy néhányan úgy gondolják, akinek nincs pénze, vagyis rohadt csóró, az adja el a tv-jét, kapcsoltassa ki a telefonját, az internetét és ha lehet tűnjön is el a civilizációból. Jelentem, én időről időre bizony lekopok, de vissza visszatérek, mert hát ma már állást keresni is iszonyú bajos ha nincs neted és telefonod. Gáz és villany még van a lakásban, sőt lakás is van, ami szinte a csodával határos. 3 gyereket nevelek egyedül, 1 éve nincs munkahelyem, mert megszünt, minden tartalék kimerült, a család már utál, és tartozom... mind1. Bármikor jöhet a gázosember, meg a villanyos is, eddig bemutattam a damilon való táncolás 45 méter magasan című produkciómat, így ezek a szolgáltatók, némi dörgedelem után megkapták a pénzüket. A furcsa az, hogy amíg próbálok/unk a középosztálybeliség látszatába tízkörömmel kapaszkodni, addig egyesek elintézik azzal, ne tévézzen, meg bezzeg netre futja. Ez a gáz. szar ország benne furcsa népekkel.
on:

Almatlan Jozsi 2008.08.01. 17:37:12

lobo:

1. Hm. Ne probald a latszatot fenntartani. A felesegem nem enged megvenni egy nagyon kedvezo London kornyeki hazat, mert arrafele SZEGENYEK laknak. Szegeny angolokkal nem akar a magyar felesegem egy levegot szivni, hat basszus mintha mi olyan gazdagok lennenk. A sznobizmusnak is van hatara.

2. Hol laksz, hany eves vagy, fiu/lany? lakast eladni, pestre koltozni, munkat keresni. Irodavezeto-recepcios 240 brutto, kis utanjarassal akad. Felesegem is megfelelt, pedig szo szerint be van szarva a munkavegzestol, meg, hogy o nem jo semmire (volt benne igazsag, de nem rugtak ki, nincs a fonoknek ideje azzal szorakozni, hogy irodavezetoket interjuztat es az emberanyag nem valami minosegi erre a teruletre).

pmg 2008.08.01. 18:06:06

Érdekes módon soha sem azok hőbörögnek,akik komoly bajban vannak,hanem azok akik a "kizárást" követő fél órában befizetik a tartozásukat(sokszor több 100e Forint)! Egyébként minden szolgáltató humánusan jár el azokkal a fogyasztókkal,akik időben jelzik a problémájukat(részletfizetés,haladék, nem a kizárás a lényeg,hanem a fizetés). A fogyasztónak tartozás esetén pedig legalább 3 felszólító levél megy ki!
Míg nem volt gáz,addig is kellett a tüzépen fizetni a fáért/szénért.

lobotómia 2008.08.01. 18:42:34

almátlan józsef: a sznobizmusról tartott kiselőadást mélységesen leszarom. Örülök, hogy a nejed kis utána járással kapott valami munkát 240 Ft-ért. Sajnálom, hogy félreértettél és ilyen roppant agresszívan reagáltál.
Persze beszart feleséggel nem lehet könnyű az élet...

lobotómia 2008.08.01. 18:49:05

Jajj, majd elfeletettem mondani neked, ha az almatlan, netán álmatlant jelentene, brit kutatók kimutatták, hogy a kevés alvás kiszárítja az ember agyát. Én nem kockáztatnék, bár az altatók is legalább olyan drágák, mint a gáz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:11:02

hat en 2 nagy problemat latok
- a szocialis halo egy fax
- akkor is veszek a ballagasra aranylancot vagy akarmit, ha tartozasaim vannak
-tuldraga minden energia, itt pl. floridaban a nyugdijasok mindent kedvezmenyesen kapnak/seniorok/
-magyaran sokan erejuon felul tul koltekeznek, sokan meg keptelenek melot talalni es fizetni mindent, iskolat stb. rengeteg valas
ez a 2

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:13:47

pelda sajat familiambol
anyam 70, de meg mindig eljar a nyomdaba dolgozni, + en is kudozgetem neki a pezet, meg igy is hogy vegigdolgozta az eletet vannak telen problemai
de a kisfiank, nekem 2 havonta csomagot kuldozget, hiaba orditok, a novere unokajanak ballagasa volt, oda nem lehet menni ajandek nelkul stb...
hihhetetlen
ha pizzaban nem is de ebben a nemetek jobbak,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 19:15:34

mikor rokonlatogatason voltam negyunknek a no 6 tojasbol csinalt rantottat, 2 a ferjenek 2 neki, egy anyamnak egy nekem
1 szelet kenyer
lecet
oszt mi votunk a vendegek

Vladimir Harkonnen 2008.08.01. 19:22:35

Bocs, hogy nem olvastam most végig az összes kommentet! DE!
A FŐGÁZ pár éve kampányolt az éves elszámolás mellett, és aki nem vállalta a havi leolvasással járó pluszt, azt automatikusan áttették átalánydíjra.
Nálunk (vidék, de Főgázos) márciusban van elszámolás, és a következő évben az előző év átlaga alapján fiztetek. Most így augusztus tájékán kb. dec. 31-ig ki van fizetve az összes elfogyasztott gáz előre! (mert ugye télen lesz majd nagy fogyasztásom, amikor elindul a fűtés, és tavaszra egyenlítődik ki a dolog!)
A számlákat valami rosszarcú emberek dobálják be a postaládába, és mire megjön addigra már lejárt a határidő a befizetésre! Minden elszámoláskor van feltüntetve késedelmi kamat (nem sok párszáz forint).
Kérdés: milyen alapon számol késedelmi kamatot a még el nem fogyasztott gázért?
Még egy: Ha a május+júniusi számlát nem fizetem be jönnek kikapcsolni? Pedig óraállás szerint még mindig túlfizetésben vagyok!
Mi lenne ezekkel, ha az összes fogyasztó átállna a havi elszámolásra? Nyáron éhen döglenének?
Megértem én, jó az átalánydíj nekem is, nekik is! Én tudok tervezni, nekik meg nyáron is kell fizetniük az embereket, ráadásul még karbantartani is kell! Ebben a formában nekik is olcsóbb, mert nem kell nyáron kölcsönöket felvenniük, se tartalékolni.
Csak az lenne a kérésem, hogy akkor legyenek már ők is partnerek, ne diktátorok!

stopp 2008.08.01. 19:28:51

Nem olvastam végig és első blikkre már eltértetek az alaptémától, de sebaj.
Mindenesetre én egyet nem értek. Az én agyamból azt a részt deletelték valamikor, ami a sárga csekkek befizetéséért felelős. Én vagyok a leghálássabb fogyasztó, mivel renszeresen bejárok T-mobilhoz, ELMŰhöz stb., megkérdezem mivel lógok, kicsengetem késedelmi kamattal súlyosbítva, ők boldogok (én meg szépen lemondok valamiről, amire éppen vágytam..) Friss élmény, UPC ma kapott 49ezret. De most cserébe az augusztusit nem kell fizetnem vagy mi, mert megint új elfőfizető leszek és kedvezőbbek a feltételek. Ha kikapcsolják, visszakapcsoltatom, már ha éppen van pénzem, ha nincs, simán elolvasgatok pár hónapig, net meg munkahelyen is van - mondjuk ez csak a UPC. Mert a Fővárosi Gázművek nálam nem elzárja a gázt, hanem minden egyes alkalommal felnyom az Intrum Justitiánál. Intrum felhív engem telefonon - lassan megismerem a számukat - ennyi pénz a Gázműveknek, telefon Gázműveknek ellenőrzésként, tényleg lógok annyival és átutalom. Idén már kétszer. Szó nem volt kikapcsolásról eddig, mindenki boldog és elégedett. Ők azér inkább, mint én.. Ez az Intrumos verzió csak nálam működik??
(Kíméljetek meg légyszi attól, hogy mekkora lúzer vagyok, tudom. Ráadásul kurvára nem vagyok milliomos, csak lusta meg logikátlan csaj meg nem tanultam meg valamiért a pénzt, mint értéket felfogni. Pedig családban mindenki normális átlagfizus.)

pitzburg 2008.08.01. 20:20:38

Bio74 és Édesapám!

Ha valaki megszorul,akkor mi az első amiről lemond??igen,eltaláltátok,a számlák fizetéséről....mondván,majd pótolom....pedig lehet spórolni a fűtésen,a világításon és a vizen is.csak gondolkodni kell!
nincs bajom a szegényekkel,hidd el,nagyon sok az olyan ember,akik 4 tagú családot tartanak el kettő darab minimálbérből és be van fizetve az összes számla.más a lustaság,amit itt stopp emleget,valószínűleg meggondolja a csekkek befizetését ha lesz gyermeke,de az engem igenis felháborít,hogy valaki adós,ergo tartozik,és még neki áll feljebb mert egy ember eközben a munkáját végezvén kiköti a szolgáltatott terméket.

stopp 2008.08.01. 20:25:01

Ja baszki tényleg pontosan erre várok: majd ha lesz gyerek megváltozom. csak a csekkek befizetése, a cigi eldobása meg a piálásról való leszokás egyszerre még túl nagy falatnak tűnik. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 20:25:16

pitzburg
azert azt se felejtsuk el ha mar ott vannak es valaki kiakarja es tudja fizetni, akkor legyen mar jogosultsaguk nyugtaval atvenni a penzt
es OK legyen kiszallasi dij
fos a rendszer
a fel orszag kozhivatalnok, behajto es biztonsagi or
ez igy nemigen muxik
40 szazalek nyugdijas es gyerek a maradek 10 meg szethordta az orszagot a privatizaciokor

Mylady 2008.08.01. 20:29:58

Stopp, szerintem ici-pici odafigyeléssel sokat javulhatna a helyzeted.

Vegyél egy parafa táblát, szereld fel a bejárati ajtó mellé. Amikor érkezik egy csekk, nézd meg a rajta levő dátumot (nemcsak a számlára, a csekkre is ráírják) és illeszd be a sorba. Aztán mikor hazaérsz vagy elmész otthonról (attól függően hogy neten vagy postán fizetsz) mindig vess egy pillantást a táblára. Fel fog tűnni, ha valami esedékes.
És csak néhány hétig kell koncentrálni arra, hogy ránézz a táblára, utána már automatikus lesz.

Rengeteg pénzt megspórolnál így. Ha tényleg számít a pénz, akkor ezt is meg lehet tanulni.
Persze ha lusta vagy erre is, akkor megérdemled.

stopp 2008.08.01. 20:34:17

Köszi a tippet - tényleg - egyébként már tanulási fázisban vagyok, pl. rendszeresebben nyitogatom a postaládát, mint eddig. Parafatábla megvan, csak lekéne kapni a lomokat róla és átadni a helyet a Gázműveknek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 20:39:50

en a hutore teszem ki , mar azt a kettot ami jon, demost eppen en is elfelejtettem, de par napert nem csardzsolnak mingyart at is utalom

amugy ahogy gondolom, az ebben konnyebben lemond 2 csekkrol eg jo hetvegi ebedert, vagy rosszert, 1 hetet ugyis var minden ceg stb.
es ha valasztani kene akkor en isnkabb ennek
es majd lesz valami
de gondolom valoban kozrejatszhat feledekenyseg is

Vladimir Harkonnen 2008.08.01. 22:04:49

Hagyma:
Nálatok még hetente fizetnek? Mert nálunk havonta, és ha valaki ellóg egy csekket, akkor legközelebb csak egy hónap múlva van lehetősége pótolni! Akkor már nagyon el tud szállni vele!

Mylady 2008.08.01. 22:41:04

Ja, hűtőre is lehet (bár abba nehezebb beleszúrni a rajzszöget), csak akkor a hűtő ne az alagsori kamra hátsó végébe legyen eldugva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 23:35:02

termeszetesen havonta fizetunk, de most peldal feledekeny is voltam, meg osszejottek a dolgok es asszem 25-26-a koruli datumot ma utaltam a neten
na ettol nem lesz baj, a net-telefon-internet az nem szol semmit,
a villany lelhet lehuz mongyuk 3 dollara a kovetkezo szamlan
na so


Mylady
hutto az kozvetlenul a bejarat mellett levo konyhaban tele minden szaral es hutttomagnest hasznalunk:)
fel van csipentve tobbekk kzott egy igazi regi zod 10-ft-os, a kovetkezo heti szkedzsolom, az ugvedem telefonszama es minden szar
ha postat kapunk az vagy a szemetben vagy a huttton vegzi, persze elobb utobb a szemetben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.01. 23:38:55

ja es szolid uzenetek is vannak amit egymasnak irunk
szeretlek hulye qrwa, meg ilyenek
azok ontapados matrincak:)
majd eccer lefotozom es majd megmutatom egesz dizajnos a huttonk

redraven 2008.08.02. 09:33:13

Nagyjából végigolvastam azt a sok baromságot, amit itt sokan összehordtatok.
Egykét tényt szeretnék tisztázni.
20000 Ft tartozás alatt nem indul kizárás. Ha nem fizetsz be egy számlát, 3 fizetési felszólítást kapsz rá, a harmadik után a számítógépes rendszer automatikusan elindítja a kikapcsolás jelentést. Még ezek után is van arra hogy rendezd a tartozást. Ha bármi problémát tapasztalsz, van ügyfélszolgálat, telefonon, vagy személyesen. Ha esetleg nem kapnád meg a fizetési felszólítást, akkor is van értesítés a tartozásról, minden számlán van egyenlegközlő, ott egyértelműen látszik ha van be nem fizetett számla. (Egyébként a fizetési felszólítás meg nem kapása nem mentesít a szolgáltatási díjjak meg nem fizetése alól.)Sokan írtátok azt hogy a szolgáltató előre beszedi a pénzt az átalánydíjjas számlázás miatt. Nem kötelező ezt a számlázást választani, lehet havi bejelentésen alapuló rendszerben is fizetni.Ja, hogy akkor télen egyben kell kicsengetni a téli hónap gázfogyasztást, ami elérheti egy átlagos lakásban is a 35-40 ezer forintot? De ha úgy döntesz hogy elfogadod az átalányt, akkor sajnos fizetni kell, elfogadtad a szerződésben.
Ha kizártak, valóban 40000 a visszakötés. És? 2X-es kiszállási díj 12000 pénz, + munkavégzési díj+ ügyintézői dij. De miről beszélünk? A nem fizetéssel szerződést szegtél, nem teljesítetted a kötelezettségedet a szolgáltató felé, egyoldalúan felrúgtad a szerződési feltételeket, ezért kötbért fizetsz. Ennyi. Ja hogy drága a gáz? És? Nem a szolgáltatód találta ki hogy ennyi legyen, beszélj a Putyinnal, pattogjál Ivánéknál. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha esetleg fizetési gondjaid vannak, és nem lapítasz mint szar a gazban,a szolgáltatódnál van lehetőség kamatmentes részletfizetésre is. Tényleg baromi rugalmatlan cég. Ja hogy azt is fizetned kell? Hát bocs. Javaslom keress egy gázmezőt, fúrj lyukat, és akkor semmi gondod nem lesz a továbbiakban. Nem hiszitek el, hogy hányan sunyítanak ebben az országban. Sajnos az igénbevett szogáltatásért fizetni kell, ha sunyítasz és lebuksz, és esetleg kizárnak, vállald a következményeit.

redraven 2008.08.02. 09:41:17

Vladimir Harkonnen-
Késedelmi kamatot a Gázművek egy évben egyszer számláz, és azt is csak akkor, ha összegyűlt 500 forint feletti összeg, azért sokat kell késve fizetned. egyébként ha van egy szla, aminek pl juli 31 a fizetési határideje, 10 nap türelmi idő még van a befizetés megérkezéséig, azaz aug 10-ig nem számolunk rá Kamatot. ha ezután érkezik meg a befizetése4d, jul 31-től fizetsz késedelmi díjjat.
Legalább ne hazudj már ekkorát.

andika25 2008.08.02. 13:38:33

redraven:

Én nem tartom indokoltnak a 12 eFt kiszállási díjat.
Egyrészt azért, mert ebből fél Magyarországot körbe lehetne autózni, másrészt azért, mert nem csak egyetlen ügyfélhez mennek egy nap - nem csak miatta emelik fel a hátsójukat.


Ezt én inkább talált pénznek, vagy extra büntinek hívom.

puncipöcögtető 2008.08.02. 17:26:22

b+, ha jol latom, mindenki tudja itt, hogy tartozik a gaz araval
en is tudom, ha logok valamivel valakinek, es nem lepodom meg, ha be akarja hajtani...

redraven 2008.08.02. 19:45:54

andika25:
A mai világban egyszeri kiszállásért 5-6 ezer forintot fizetni sajnos reális, egyébként is ez van, ez ennyibe kerül, lehet sokallani természetesen, de be is lehet a számlákat fizetni időre, vagy legalábbis a kizárás előtt időben, és akkor nem kell ilyet fizetni. :)

Szumi 2008.08.02. 20:30:51

Bocsi, lusta voltam végigolvasni, felületes véleményem: Miért tartoztatok a gáz árával? Nem értem! Mi mindig kifizetjük időben, ahogy kell. Laknál az USA néhány részén, ahol az áram és a gáz is prepaid. Nem fizettél és vered a nyálad. Fűtsél szénnel. Maaaargit.

kujoon 2008.08.03. 02:41:50

hagyma: mi az a szkedzsolom?
Végül hová mentek nyaralni?
Vicián hová menne?
:D

Vladimir Harkonnen 2008.08.03. 08:05:56

redraven 2008.08.02. 09:41:17

Szövegértési gondjaid vannak?
Egyáltalán elolvastad amit írtam, vagy csak ugatsz?

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.03. 18:08:38

hmmm. egyik ismerősöm is igy járt. mondjuk kevesebbel meguszta.

redraven 2008.08.04. 05:53:33

"Minden elszámoláskor van feltüntetve késedelmi kamat (nem sok párszáz forint)."

Elszámoláskor nem vezetünk fel a számlára kamatot, KÜLÖN levelet kaphatsz róla, de nem az elszámoláskor. Ha én értettem félre valamit, akkor elnézésedet kérem.

lobotómia 2008.08.04. 17:29:42

oké, én se olvastam több hozzászólást 143-nál, de mindegy is. Kaptam már a upc-tól 3 Ft azaz három forint késedelmi kamatról számlát. Feladni ezt a kedves levelet vajon mennyibe kerül, nyilván felszorozva a hozzám hasonló rendkívüli módon eladósodott állampolgárral.

lobotómia 2008.08.04. 17:33:20

ja, a matávtól is, csak az már olyan régen volt, és az sokkal nagyobb összegról szólt, 15 Ft-ról, tizenöt. És nem 1966-ban! 2005-ben.

redraven 2008.08.05. 06:20:07

Nem akarom Főgázt védeni, de szerintem korrekt rendszer, hogy a kamatot akkor kell csak megfizetned, ha 500 Ft feletti tétel összejött. Ergo ha egy-két számlával kicsit elúszol, még nincs bünti, csak regisztrálja a rendszer. Ha meg notórius késő vagy, fizesd ki.

Picinyem 2010.02.22. 20:24:25

FELHÍVÁS !!!
Kedves HOMÁR!
Közérdekű kereset indítását fontolgatom az ki-bekapcsolási költség aránytalansága miatt. (Néhány napon belül eldől.)
Nemcsak nekem segítsége, ha csinnadrattát csapna, hogy minél több érintettel kapcsolatba kerülhessek.
A "hóhérok" eljárása csak hab a tortán, már eleve az összeg erkölcstelensége is bicskanyitogató - különösen a mai körülmények között. Az, hogy a háttérben mi van, azt még nem tudom, de a felszín megkapirgálása után az az érzésem, hogy "lecsó".
Előre is köszönöm a közreműködését.
süti beállítások módosítása