Tékozló Homár

Használt búvárszemüveget nem cserél a Hervis

2008.08.15. 11:30 | ge | 62 komment

Mi csak annyit szeretnénk megkérdezni a Hervistől, hogy egy búvárszemüveget hogy lehet kipróbálni víz nélkül?

Egy Hervis üzletben vettem egy búvárszemüveget, ami szárazon illeszkedni látszott a  fejemre, de a tengerben befolyt  a víz a szigetelő gumi mellett, így nem tudtam használni. Egy kipróbálási kísérlet után visszakerült a dobozába, majd hazatérésünket követően visszavittem az üzletbe, naivan azt feltételezvén, hogy visszaveszik, és más terméket vehetek helyette.

Erről az üzletben lévők szerint szó sem lehetett, csak magamra vethetek, ha olyan szemüveget választottam, ami beengedi a vizet. A másik elem a történetben, hogy Hervis klubtagsági kártyával is rendelkezem, ezért küldenek reklám anyagokat, ahol a következő, számomra az én esetemet egyértelműen lefedő kitétel szerepelt:

Ha mégsem az az igazi

Klubtagként valamennyi Hervis áruházban vásárolt terméket, amellyel valamely ok miatt nem elégedett bármely Hervis-országban kicserélhet 6 héten belül blokk nélkül is - mindez érvényes a már felpróbált, de sértetlen termékekre is.


Az üzletben első körben felvették a reklamációs jegyzőkönyvet, bár az eladó leányzó nem éppen kedves stílusban adta tudomásomra, hogy a helyzet fekete-fehér: én hibáztam, magamra vethetek, amiért a terméket nem tudom használni. Később visszatértem, a fenti Hervis brossúrát lobogtatva, és végül visszakaptam a pénzemet, azzal, hogy az üzletvezető szükségesnek látta leszögezni: nincs igazam, tehát kvázi kegyet gyakorolt.

Bár a dolog financiálisan elrendeződött, bosszantott az egész, mert mostanában azért nem ehhez a kiszolgáláshoz vagyunk szokva kiskereskedelmi téren. Kíváncsi voltam, merre az igazság, ezért írtam a Hervis címére, ahonnan korrektül válaszoltak, de megint csak nem nekem adtak igazat:

A szolgáltatásunk (felpróbált, de nem használt termékek cseréje) sajnos nem terjed ki az ön által megjelölt esetre.
 
A szolgáltatásunk a felpróbált, de nem használt termékekre vonatkozik, pl ha valaki kellemetlenül érzi magát üzletünkben próbálni cipőt vagy  textil terméket, módja van ezt otthonában megtenni, és ha nem elégedett a vásárlásával a nem használt terméket visszahozni hozzánk.
 
Higeniai okokból használt terméket nem áll módunkban kicserélni pl utcán hordott cipő, vízben kipróbált fürdőnadrág és búvármaszk.


Lehet, hogy velem van a probléma, de én nem látom be, a reklámanyag szövegéből hogyan lehet levezetni az előbbi, lényegesen szűkebb garanciális szolgáltatást? Ha azt mondjátok, ez így normális, én elfogadom, de akkor a korábbinál is nagyobb kétséggel fogok mindenféle reklámbeli állításhoz viszonyulni.
 
Tudom, hogy caveat emptor, és én is lehettem volna okosabb a szemüveg választásakor (pl. nem a Hervisbe kellett volna menni :-), de én azt hittem, a kiskereskedelem már túllépett ezen a szemléleten, és kétes esetben a vevőnek igazat adni az üzletpolitika része. Ráadásul a reklám alapján nem is kétes esetről van szó, szerintem. Nemrég hasonló esetem volt egy univerzális távirányítóval (nem akartam a tengerbe merülni vele, de pont az én tévémhez nem volt jó), a Saturn üzletben szó nélkül stornózták a tételt, nem kezdték el feszegetni, vajon nem én voltam-e elővigyázatlan a vásárlásnál.

Várom véleményetek!

Köszönettel:

Gábor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hottentotta 2008.08.15. 11:48:32

és akkor most lehet sorakozni ;)

Páneurópai Harci Kos 2008.08.15. 11:52:14

"Hervis üzletben vettem egy búvárszemüveget"
na ne vicceljünk, tiszetsséges szemüveget nem multinál vesz az ember.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.08.15. 11:55:48

Visszaadták a pénzedet. Mi kell még? Szórjon hamut a fejére?

Páneurópai Harci Kos 2008.08.15. 11:58:11

Nemhiszem hogy a kereskedelem kölcsönzőként működne.
megúsztattad a tengerben, (sőt még bele is köptél:) és ezekután vissza akarod váltani?:)

Dr. Kix 2008.08.15. 11:58:39

Örülj, hogy kicserélték. Pont.

Páneurópai Harci Kos 2008.08.15. 11:59:34

közben végigolvastam, hogy sikerült is:)
milyen rendesek:)

2008.08.15. 12:00:58

A ráckevei strandon direkt van egy búvárszemüveg kipróbáló medence. Ode kellett volna menned és annak az igazolását elfogadja a Hervis is és még 140 forintot vissza is adnak az ezresből.
Állítólag egyes benzinkutaknál ingyenszex is jár a tankolás mellé. Én nem kaptam a múltkor, de a feleségem kétszer is nyert már.

gelsystem 2008.08.15. 12:01:51

nincs próbamedencéjük????
nem is megyek oda!
lehet, hogy igazuk van....
csepfertőzéssel egy csomó betegséget be lehet sz.pni, gondolva itt arra, hogy a búvárszemüveg páramentesítése merülés előtt egy hatalmas mélyről felszívott turha finom behelyezésével az üvegre - kezdődik
.
NNNNNYyyyyyami, mindenkinek jó étvágyat itt délidőben

Layosh 2008.08.15. 12:03:00

Felújítás kezdetekor vettem egy inox mosogatót a Baumax-ban. Pár hónap !!! múlva kiderült, hogy olyan konyhaszekrényt vettünk amiben már van mosogató tálca is.
Visszavittem próba szerencse alapon, de nem reméltem semmi jót mivel kicsit koszos lett a felújítás közben képződött portól.
Ügyfélszolgálat hívott egy osztályos kollégát, aki megnézte, hogy minden rendben van-e vele, megvan-e az összes tartozéka, és már mehettem is levásárolni.
2 hónapig a pénzt is visszaadják, 1 éven belül pedig le lehet vásárolni.
Ez így korrekt, azóta már ott hagytam pár 100 000-Ft-ot.

Árpóca · http://sosefelejtemel.blog.hu 2008.08.15. 12:05:17

Aléyneg jah hogy a pénzed megvan. Viszont én megértem tényleg bosszantó hogy van kártyád is amin ráadásul a visszacserélést reklámozzák stb..ezek a baromságok nélkül egyszerű lenne az életünk :P Én pl még soha nem tudtam normális szemüveget venni najó 1szer de aztis szaküzletbe nem olcsó péznért.

elwood 2008.08.15. 12:05:25

Jól néznék ki ha visszavették volna. Én meg majd megveszem a taknyos, nyálkás búvárszemüveget mer valakire nem illeszkedett.

Kitehetnék a Dia gombás papucsa mellé.

Fürdőgatyád jól illeszkedett ? Nem akarod visszavinni ?

Páneurópai Harci Kos 2008.08.15. 12:06:08

Kis faszenes kerti grillezőt vajon árul-é a Hervis?

pepinko 2008.08.15. 12:09:21

Otthon van fürdőkádad?

borsócska 2008.08.15. 12:13:55

Biztos az én hibám, és én várok el túl sokat, de nem csak az a lényeg, hogy a pénzt visszaadják, hanem az is, hogy milyen körülmények között. Ha már úgyis visszafizetik a pénzt, akkor nem lenne nekik is jobb úgy, ha az ügyfél örül ennek, és nem rontják el azzal ezt az egész gesztust, hogy kifejezére juttatják nemtetszésüket. Az "anyázás" joga mindenkinek fönn van tartva (eladó/jegyellenőr/biztonsági őr/ügyfélszolgálatos stb.) de nem az ügyfél előtt! Miután elment, ki lehet beszélni a kollégákkal, hogy mekkora oltári f*kalap volt az iménti "kedves" vásárló.

Gumidomino 2008.08.15. 12:18:24

remélem amikor legközelebb búvárszemüveget veszek a hervisben eszembe fog jutni hogy valamelyiket már használták.

staropramen 2008.08.15. 12:23:24

a Hervis klubról csak annyit:
nem lennék tagja annak a klubnak, amelyik hajlandó lenne engem felvenni

Ficak 2008.08.15. 12:25:55

Hű én is vettem a fent említett szalonban búvárszemüveget és pipát. A majdnem legdrágábbat. Naív ügyfélként azt reméltem az ár és a minőség egyenesen arányos de nem. Nekem is befolyik és párásodok mint aaz állat.Megyek én is hervisékhez. Doboz nélkül is ér reklamálni??? Mert a doboz már valamelyik szeméttelepen vesz részt az evolúciós körforgásban.

Secnir 2008.08.15. 12:30:15

és használt tengeri búvárt nem cserélnek vissza?

különben a cikkíró egyértelműen hibázott, kétszer is.
1. nem kellett volna bevallani, hogy használta, csak felpróbálta.
2. nem folyami búvárszemüveget kellett volna vennie, hanem mélytengeri búvárszemüveget.

franjof 2008.08.15. 12:40:44

uszogatyat vettem a hervisnel beleszartam .nagy nehezen visszafizettek a penzt ,de meg bocsanatot se kertek .

Secnir 2008.08.15. 12:49:07

phelpsnek még búvárszemüveg sem kell; olyan hosszú a keze, hogy kitapogatja a medence falát

szekertabor · provo.blog.hu 2008.08.15. 13:02:30

Szerintem a fogyasztóvédelem nem csak az újraeladható termékekre vonatkozik. Ha fost árulnak, akkor azt akkor is vissza kötelesek venni, ha más lúzerre már nem tudják rásózni, legyen szó joghurtról, alsógatyáról vagy búvárszemüvegről. Ha a termék nem alkalmas eredeti rendeltetésszerű felhasználásra, pl a búvárszemüveg rosszul szigetel, akkor azt (a kereskedelmi láncon keresztül) a gyártó (és nem a vásárló!) bebukta. A vásárló egyébként sincsen abban a helyzetben, hogy a helyszínen mindent körültekintően kipróbálhasson. Szóval csak rajta, vissza minden ótvaros gagyit az eladónak!

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.08.15. 13:02:37

elwood 2008.08.15. 12:05:25

Általánosságban még meg is tudnám érteni, hogy pl használt, odahaza felpróbált fürdőnadrágot nem vesznek vissza, mivel azt felveszi az ember és vagy jó vagy nem. A búvárszemüveg nem ilyen. Aki már ment le méllyebre az tudja, hogy a szemüvegnek tökéletesen kell az arcra illeszkedni, mivel bármi apró rés esetén, nem jön létre az a vákumhatás, ami miatt nem megy bele a víz a maszkba. Ha meg belemegy akkor a víz alatt kell üríteni belőle, ami nem megoldhatatlan de jelentősen rontja az élményt. Szóval, ha ilyen szabályok vannak akkor igazán lehetne ott egy próbamedence.:) Persze ez nem megoldható, de akkor meg vegyék vissza a maszkot, aztán az erre használatos spray-val fertőtlenítsék. Ez volna a megfelelő megoldás.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.08.15. 13:03:20

a szemüveg hibátlan, szar a fejed!

hervis szempontjából ez tényleg nem garanciális probléma. fej ügyben lehet reklamálni otthon szülőknél, de ennyi idő távlatában, és blokk nélkül, nem hiszem hogy tehetnek valamit az ügyed érdekében...

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.08.15. 13:06:19

Ficak 2008.08.15. 12:25:55

Tudom ajánlani, hogy használat elött köpj bele a maszkba és kend szét a nyálat. Nem guszusos, de mivel a nyál alapból párátalanít ezért ez az eljárás ami működik. Hja és ne lélegezz az orodon keresztül a maszkban. Akkor nem fog párásodni. A vizbefolyás ellen mint irtam tökéletesen illeszkedő maszk kell:)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.08.15. 13:06:36

Hibás terméket ki kell cserélni,ill. egyéb módon kártalanítani a vevőt, akár használt, akár nem, erre van a jótállás, garancia stb.
Ha egy cipőnek 1 hét múlva leesik a talpa, az is használat közben derül ki.A hibás terméket újraforgalmazni elvileg nem lehet.
Vannak áruházak, akik már előre tudják szart forgalmaznak, meg sem lepődnek, nem próbálnak cserére rávenni, azonnal adják vissza a pénzt.

elwood 2008.08.15. 13:12:12

elkuró

"Tudom ajánlani, hogy használat elött köpj bele a maszkba és kend szét a nyálat."

... huh ... ha ez sem segít hugyozz bele ... aztán ha még nem is illeszkedik, vidd vissza, jó lesz egy másik búvárnak

Magam_a_Mondomét! 2008.08.15. 13:13:36

FONTOS!!!!
BalatonfürEDE-n kellett volna kipróbálni!

Szumi 2008.08.15. 13:20:07

1. A kibszott szemüveget visza kell venniük, mert rendeltetésszerű használatra alkalmatlan, mert próbálási lehetőséget az üzletben nem biztosítanak, mert ez a törvény és kész.
2. Van egy olyan gép, amelyik mindenki arcát szabványosra csiszilja - aki bedugja a fejét. Na, ezekre illik a szemüveg és tömít is rendesen. A Hervisben nincs ilyen?

Én lennék terrorista! 2008.08.15. 13:31:07

"na ne vicceljünk, tiszetsséges szemüveget nem multinál vesz az ember"

Tisztességes ember még levegőt sem vesz multinál, csak az a baj, hogy erre a multizásra egyre jobban rá vagyunk kényszerítve.

NorbArt 2008.08.15. 13:37:10

HMM ÉRDEKES...

Szintén keresjókedelemben dolgozom de számtech paic.

Nálunk én is mindíg mindent mindenkinek megígérem visszaveszem stb.

De, mikor valami miatt mégsem jó, én szivesen visszavenném de tapasztalatból mondom a sok balfék doboz nélkül, vagy széttépedt dobozzal, koszosan stb hozzák vissza és azt mondják hogy dehát azt mondtam visszaveszem...

Egyszer volt hogy visszahoztek egy mamória kártyát amire szintén azt mondtam hogy persze ha nem ismeri a fotómasina hozza vissza...
Erre pénteken megvette és hétfőn vissszahozta mert állítólag nem ment a gépében, mocskosan lángos zsírosan meg ki tudja még milyen menü volt rajta... Persze visszavettem ha már eccer azt mondtam. Azanp kiderült tele volt fényképpel. Legalább kitörölte volna...
Szerintetek büdös paraszt-e ha csaka hétévgi Balcsipancsira kölcsönöz egy memó kártyát:??? Ez kérem Magyarország, pedig szép hely is lehetne...

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.08.15. 13:38:38

Küld el a kapott levelet az NFH-hoz és kérj állásfoglalást. Ők megmondják, mi a frankó!

Gyilkos nyúl 2008.08.15. 15:04:01

Én múltkor vettem egy kiló sajtot.
Megettem.
Nem izlett.
Visszavittem.
Azt mondták takarítsam fel amit csináltam.

És még a pénzemet sem adták vissza.

Gyilkos nyúl 2008.08.15. 15:11:10


Amit mondanod kellett volna:
"Felpróbáltam a tükör előtt, de belefútt a szél, berepültek a muslincák, stb."
persze csak ha ránézésre nem lehetett megmondani hogy használtad, mert ha igen, akkor teljesen jogos, hogy nem vették vissza.

8-as 2008.08.15. 15:29:12

A kerdes az, hogy azert ment be a viz, mert szar volt a szemuveg, vagy mert kulonleges az arcformad? Nem mindegy

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.08.15. 15:49:56

elwood 2008.08.15. 13:12:12

gondolom búvártémában nincs nagy gyakorlatod, de ez a bevett szokás. Mindig gondolj erre, amikor felveszed vkinek a maszkját. Lehet ugyan kapni párátalanító sprayt de az fele annyira nem hatásos mint a fent irt módszer.

Káposztakukac 2008.08.15. 16:12:31

a történetből és a hozzászólásokból csak egyet tudok leszűrni: magyarország a balkán közepe. nem csoda, hogy ott tartunk (tartotok) ahol. ha ugyanezt a magatartást egy nyugati országban megengedte volna magának az eladó, akkor baszták volna ki, mint a macskát szarni. arról inkább nem is beszélek, hogy kb. minden ptk-s termékszavatossági szabályt megpróbáltak kijátszani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.15. 16:39:46

en eldobhato buvarszemveget hasznalok

_ev_ 2008.08.15. 17:35:18

a kommenetek végigolvasása nélkül osztom az észt (lehet, hogy már valaki megtette előttem)
a kékszínű tízpróbás sportáruházban kíírták, hogyan kell búvárszemüveget választani
arcra ráfog
levegő beszippant
ha elengedés után is a helyén marad (aza nem szelel), akkor jó

Kopasz Mercis 2008.08.15. 18:20:21

A túl nagy kotont próba után nem szoktad visszavinni?
Esetleg fogkefét, mert erősebb szálú mint gondoltad?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.08.15. 18:25:50

Igen, a Decathlonban ki van írva, hogy kell felpróbálni.
Lehet, hogy a Hervisben nincs ilyen tájékoztatás, így pedig egy tök amatőrnek elég nehéz a megfelelőt kiválasztani.
Más kérdés, hogy azt írja, egy próbálkozás után visszacsomagolta a cuccost. Mondjuk ettől még bőven lehet, hogy semmi baja a szemüvegnek, csak a nagyon kezdők kevéssé figyelnek a finomságokra. Pl. a gumipánt éppen megfelelő feszítésére, vagy arra, hogy haj ne legyen a szemüveg alatt.

Ráckevén a kismedencében télleg ki lehet próbálni és ha nem jó, 2000 ft-ért megmondják, hogy de igen.

K0vasz 2008.08.15. 20:08:01

Én azt nem értem, hogy egy ekkora multi mit baszakszik egy pár ezer forintos tétel miatt. Most tényleg nem jobb az neki, hogy kicseréli, aztán legközelebb az elégedett delikvens ismét nála költi majd el a pénzét??

metrogabe 2008.08.15. 22:31:38

A búvárszemüveg megfelelő illeszkedését az arcodra szárazon ( a boltban ) is ki tudod próbálni. Egyszerűen csak tedd fel az arcodra a pánt nélkül, vegyél levegőt az orrodon és ha nem esik le akkor VÁKUM jött létre. Ergo a víz alatt pánttal felvéve sem fog beázni. Feltéve ha nincs bajszod :)
A már használt szemüveget pedig senki nem venné meg. Úgye Te se, Gábor?
Örülj, hogy visszadták a pénzed!

a jani 2008.08.15. 23:40:04

Az asszony hajvasalóját vittük vissza a Saturnba,mert a teflonréteg megkopott.A vevőszolgálaton egy fél pillantást vetett rá a csaj,majd mondta is,hogy levásárolhatjuk az árát bármire.
Mindketten meglepődtünk,hogy ennyire normálisak voltak és sehol egy "azért nem,mert" meg egy "de akkor sem".

gabbró 2008.08.16. 01:32:02

"én azt hittem, a kiskereskedelem már túllépett ezen a szemléleten, és kétes esetben a vevőnek igazat adni az üzletpolitika része."
Mondd, melyik országban élsz?

kockapaci 2008.08.16. 11:15:11

Én kereskedelemben dolgozom. Szőnyegeket árulok egy országos hálózat egyik boltjában. Ott is vannak kedves emberek, akik az alig használt, ezzel-azzal összemaszatolt szőnyeget cseles ürügyekkel kiakarják cseréltetni. Azért kicsit álljunk meg, és gondolkodjunk el. A pofátlanságnak is van határa. Mi meg szépen kipucoljuk és adjuk el újnak egy gyanútlan embernek? Most már csak abban bízom, hogy Gábor előtt azt a búvárszemüveget más is kipróbálta már.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.16. 12:28:37

kockapaci
itt meg ugy mukodik, hogy 3 honapon belul minden fele csel nelkul visszvihetsz szinye mindent
aztan visszaadjak a pezt vagy levasarolod
a cucc meg megy a szemetbe
hihetetlen mint hogy Ede kekszalagot myerjen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.16. 12:31:02

jo mondjuk nem dobnak ki mindent van erre szakosdott aruhazak es hasznaltjent ertekesitik
learazva persze

maccar 2008.08.16. 13:00:57

Gábor hazudott, én láttam, ahogy a ráckevei strandon a nagymedencében úszkálás közben kerülgette a téglákat, és az építkezési hulladékokat. Mindezek előtt meg az árkádban a vásárlást követően a férfi klotyóban (nem ingyé) rögtön le is tesztelte a szemüvegét, ne kérdezzétek hogyan...

megamenn 2008.08.16. 15:02:46

A múltkor én is vettem egy búvárszemcsit a kérdéses áruházban, de engem elhajtottak a búsba. Amkor a hátizsákom sem passzolt tökéletesen, már nem is próbálkoztam, elkönyveltem a buktát. Ilyen az élet.

Üdv: Quasimodo

puncipöcögtető 2008.08.17. 05:11:21

olvadt hólében úszkálni szarul illeszkedő búvárszemüvegben ősi román szokás

Swind 2008.08.18. 10:12:57

"Sunt szarni, osi Roman szokas"

RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2008.08.19. 09:25:08

igazából érthető, hogy miért nem kaptad vissza a pénzed...

b4rb1 2008.08.19. 11:29:35

a szitu az kedves cikkíró, hogy a búvárszemüveget tökéletesen ki lehet próbálni víz nélkül. ugyanis, ha az arcára teszi, szív az orrával akkor, ha jó vákumot képez, ha nem, akkor nem.

a vásárlónak vannak jogai. hülyének lenni is?

reKorrekt 2008.08.19. 12:28:55

"hogy lehet kipróbálni víz nélkül"

Nagyon egyszerű. Szárazon felnyomod az arcodra és ha úgy ott marad, akkor a víz sem fog belefolyni.

reKorrekt 2008.08.19. 12:30:56

Ja bocs, előzőben épp ezt írták xD Ha a lustaság fájna...

nyulambulam 2008.08.28. 15:16:13

Az aldinál király búvárszemcsik voltak... :)

nyulambulam 2008.08.28. 15:17:28

ja, az király, hogy higiéniai okokra hivatkoznak...

biztos egy búvárszemüveget nem lehet normálisan tisztítani / fertőtleníteni :)

Alikam 2009.01.14. 13:22:29

Kiróbálás módja: Felteszed, pánt nélkül az arcodra, orrodon át szívod a levelgőt, ha nem esik le, jó a szigetelés, mert vákum fog képződni, han leesik gáz.

Nos azért mindenképpen megjegyezném, hogy bemész bármelyik komolyabb sportboltba, kapásból ezt mondják neked.
süti beállítások módosítása