Tékozló Homár

Brutális jegyellenőrök a Szigeten

2008.08.29. 12:04 | jackyll | 364 komment

Talán a tavalyi volt az első Sziget, amikor az inkalosok nem verekedtek a fesztiválozókkal. Idén helyettük a jegyellenőrök vertek meg egy lányt, aki reggel 9-kor még nem hagyta el a terepet egy órája lejárt jegyével. A részletek az Indexen olvashatók.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.30. 13:04:29

brigusz
nem ugy ertettem
de aki tapsol annak hogy egy / akar reszeg qrwat, nem a hosnonkrol beszelunk/ janyt eroszakkal kivezetnek azt en nem ertem
es elnezest kerek
es itt sokan tapsolnak
ugy kell neki lejart a jegye, stb.
hihetetlen

kéjenc 2008.08.30. 13:16:15

balfasz index. fehérre festett hídról,hogy kerül zöld festék az autóra?

kukatr 2008.08.30. 13:16:44

és miből gondoljátok, hogy az index cikk 100%-ig fedi az igazságot?

kéjenc 2008.08.30. 13:20:31

e4zt senki nem mondta

Briguszka 2008.08.30. 13:30:58

Nem szeretem az agressziót semmilyen formában sem. Még a verbálagressziót sem viselem jól.

kéjenc 2008.08.30. 13:37:21

jólvan brigu,nemajrézz

váj mí 2008.08.30. 13:40:32

Hmmm... nem lehet itt igazságot tenni, kérem alássan. Nem voltunk ott, nem láttuk, nem tudhatjuk. Persze attól véleménye még mindenkinek lehet ;)
A Szigetről különben eszembe jutnak sztorik, mindkét oldalt (biztiőr vs. fesztiválozó) érintően.
Még aktív újságíró koromban részt vettem pár Sziget-fesztiválon. Fordult elő nemegyszer, hogy a konverteken első sorokban csápoló/bulizó tömegből, a kordon mögött álló biztonságiak kikaptak egy-egy gyereket. Csak úgy, szórakozásból, gondolom, mert nem arról volt szó, hogy a delikvens a színpad megostromlására készült. Ezt a tevékenységüket csak akkor hagyták abba, amikor rájöttek, hogy az a villanás, egy vaku volt, és nem villám. Illetve, amikor megláttak a backstage/press -es kitűzővel és fényképezőgéppel ...
Másrészt meg nem egyszer voltam tanúja, amikor merevre beállt fesztiválozók csinálták a balhét fényes délelőtt olyan szinten, hogy mindenkinek az jutott valszeg eszébe, hogy "két zsák cementbe köss bele apámé".
Sokoldalú ez az érem, instállom alássan ....

Briguszka 2008.08.30. 13:44:04

" kéjenc 2008.08.30. 13:37:21
jólvan brigu,nemajrézz "

Nem azt mondtam , hogy félek, hanem hogy nem szeretem

Gumidomino 2008.08.30. 13:53:05

hagyma
talán túlzás diktatúrát emlegetni akkor, amikor a kommentelők egy része - ismerve a médiánkat - megkérdőjelezi az egyoldalú sztori teljes hitelességét.
nem hiszem hogy innen bárki tapsolva nézte volna végig ahogy a lányt megverik.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.30. 14:28:27

... illetve kicsit vicces a "diktatúra" szót negatív célzattal pont az USÁ-ból írni, amely - a "terrorizmus" jegyében a ló túlsó oldalára esve - lassan rendőrállammá válik...

ms_mester 2008.08.30. 14:41:51

Gumidomino 2008.08.30. 13:53:05 :

Hagyjad, a közmondásnak - mint oly sok esetben - most is igaza van:
'A kibicnek semmi sem drága"
avagy: "Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"
hagyma elvtárs olyan ezen a forumon, mint az általa tövig benyalt izraeli nagytőkés, aki osztja az észt az eszkimónak arról, hogyan kell fókát vadászni...
Nem kell törődni vele.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.08.30. 14:55:50

Azért érdekes olvasni egyesek olyan mértékű elfogultságát a Sziget iránt, mintha az ő zsebükből venne ki pénzt az aki akár szándékosan, akár akaratlanul tovább maradt bent mint ameddig a belépője feljogosította.
Fenti esettel kapcsolatban az őröknek igazat adók számára ajánlom az empátia és az emberségesség című emóciók magukévá tevését.

Kenton Delacruz 2008.08.30. 15:00:11

Lehet zsidózni 300 alatt?

kukatr 2008.08.30. 15:05:49

ööö, miért érezzünk empátiát egy olyan személy iránt, akit könnyen lehet, hogy meg se vertek? ha tényleg elverték, akkor oké, de az ilyen "Most megöllek!" szintű mondatokat még belőlük se nézném ki... most én meg ajánljam az előitéletmentesség elsajátítását? :P

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.08.30. 15:33:20

finisz: Valóban sok oldala van az éremnek, hiszen sokféle a vendég, sokféle az őr. A gond az, amikor már a vendég maga is bevallja, hogy olyat csinált, aminek egyenes következménye az események eldurvulása.

A gond az az, hogy ahhoz, hogy ne legyen a szigeten, vagy máshol, minden nap több alkalommal verés, a legfontosabb, hogy a szabályokat betű szerint kell betartani. Egyetlen őrnek sem lehet önmagában túl nagy hatalma, túl sok döntési jogköre. És minden feladatot megfelelő emberre kell bízni.

Ezeket a szabályzatokat sokan, sokféle szempont szerint ellenőrzik, és az ezek után elfogadott szabályzat betartására is vigyáznak, ergo állandó az ellenőrzés.

Megvallom őszintén a Szigetnek nem túl jó híre van, és könnyű megérteni, miért is alakult így. A válasz egyszerű: A többnapos, fokozatosan elvaduló bulik kitermelik a balhékat, a biztos balhé miatt kiteleptülő, a legális bunyót, balhét kereső őrök pedig megteremtették a saját balhéjukat, ha nem jó helyre voltak beosztva. Szinte semmi nem volt megfelelően szabályozva, ezeknek az őröknek túl nagy hatalma volt.

Nézzük meg a mostani történetet összehasonlításképpen.

Jól látható, hogy a történet elárulja, jelenleg nem ez a helyzet volt. Gondold csak végig, hogy történt. Nem ellenőriztek mindenkit, csak akit kiszúrtak lejárt jeggyel. Ahhoz sem az ment oda aki sasolt, hanem valaki udvariasan szólt. Nem állták körbe, nem léptek fel túl keményen, stb.

Ideális esetben a történetnek itt vége is lenne, hiszen feltételezhető, hogy aki gondolkodik, felfogja, másfél órája nincs jegye, egyenesen irány a kijárat. Nem így történt, nem is szedelőzködött a két hölgy. Sem ez, sem a jegy nélkül benn tartózkodás nem tekinthető a biztonsági őrök hibájának, ugye?

Talán ezek után nem lep meg, ha azt mondom, igen valószínűtlen, hogy a szigetet ezúttal olyan emberek őrizték volna (szabadjára engedve), akik a "legális bunyó" kedvéért mennek ki, és keresik a balhét.

Ezek után történt az, hogy a hölgyet kivezették. Nem csak azért, mert nem volt jegye, hanem azért is, mert az első felszóllítás után nem indult el, amikor az újabb ellenőrök jöttek nem azonnal indulta, hanem nála a megyek azt jelentette, hogy de előbb még beszélget egy kicsit, talán bulizik.

Kivezették. Ha ekkor siet, nem kell őtt mozgatni, hanem tényleg megy magától. egy szót nem hallottunk volna a történetről.

Senki nem akar vele félórákat dulakodni, senki nem akar túlzott erőt alkalmazni, megvan erre a kultúrált módszer: HA köteles a területet a lehető leggyorsabban elhagyni, akkor ki lehet vinni autóval. Az autóban biztosan nem marad le, nem fut el, nem megy másfelé, stb. Ha tényleg ki akar menni, és mást nem, és eddig kultúrált volt veleminden őr, akkor nincs oka nemet mondani.

Eddig minden szép és tiszta, a többség szépen be is ül, semmi sem történik, nincs miről írnia az indexnek. Természetesen akad egy kisebbség, ami nem csak 50-60 kilós lánykákból áll, sőt... Na ők azok akik azt hiszik, ilyenkor erőszakos ellenállással mennek a legtöbbre, mert ők majd erősebbek minden őrnél, és...

Az egyik őr feladata pont az ilyenek kezelése. Ő az aki üt. Na amikor az ő figyelemzetése, stb. után sem sikerül leállni, vele szemben is küzd valaki amikor megpróbálják beültetni a kocsiba, a valaki jelent némi valós veszélyt is...

Akkor bizony az extrém kisebbség, extrém kisebbsége kénytelen elviselni, hogy megütik. Többnyire olyanokról van szó, akik az üótés kiprovokálásában már némi rutinnal bírnak, és nem véletlenül vállalták be, hogy ők az őrrel szemben megengednek maguknak pár dolgot.

A gond az, hogy egy 60 kilós lányka is lehet veszélyes, problémás, azzal is eldurvulhatnak a dolgok. És ő lesz az extrém kisebbség, extrém kisebbségének az extrém kisebbsége.

Többnyire azért mert hülye. Az orvosnál is bizonyítja, rendőrnél is. De találkozik vele, nem ő az egyetlen akit megvertek (neki mindegy, kit, miért, stb). Balhézik az orvossal, mindenkivel.

Miért kell őt is megütni? Mert a szabály nem lehet diszkriminatív nemre, korra, testsúlyra nézve, ha valaminek általában következménye az ütés akkor nincs kivétel.

+ ha egynél viszakozol, mindenkinél viszakoznod kell, aki erőszakos, és ezzel kiprovokálod az eldurvuló erőszakot, a sok sérülést, ezért nem lehet ő kivétel azért mert nő, vagy mert vékony.

Ofélia . 2008.08.30. 15:37:06

Hagymát nem piszkálni ő egyébként is mindent eldob.

A lányt EDE tette a bográcsba és elfelejtett alágyújtani a kicsi faszenessel.

Utánna meg szó szót anyázás anyázást követett, ahogy ez lenni szokott.

miért kell minden pofon mellé imbuszmannt állítani???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.30. 15:46:35

a dikjtaturat azert emlitettem mert ott altalaban al;egnagyobb a rend
eszt nem osztok, velemenyem van
akarmi tortent zsanettel vagy nem le lett qrwazva a TV-ben
most par poszton elul a holgy is
O is csak kitalalta a storyt

nyalni nem zsido nagytokeseknek szoktam...
Maryt kerdezzetek errol

Ofélia . 2008.08.30. 15:51:46

The elf Ez így tökéletesen igaz.

Engem se azért vertek nyakon egy régi koncerten "Flower Potman" mert nem a kijárat hanem az eggyüttes felé rohantam.

ms_mester 2008.08.30. 15:52:39

"TheElf 2008.08.30. 15:33:20"

Maximálisan egyetértek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.30. 15:59:27

The Elf
tokeletesen nem ertek egyet
ha a holgy cirkszol es nem akar kimenni rendort kell hivni
ezt ertsetek mar meg
annak van joga intezkedni

Ofélia . 2008.08.30. 16:16:16

Hagymacsacska te láttál rendőrt balhénál intézkedni???

Még este jegyzőkönyvet kellene írnia!!!!

Talán ha rálőnek???

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.08.30. 16:20:31

ofélia: Ez az egyik fele, a másik, hogy a kivezetés, stb. az a biztonsági őr hatásköre, ha közben jogos védelmi helyzetbe kerül, akkor bizony őt is megilletik bizonyos jogok, stb.

Más kérdés, hogy a napijegyek rendszere nem jól van kitalálva :)

Gumidomino 2008.08.30. 16:21:15

az a legnagyobb baj, hogy a hölgy hívott rendőrt, azok meg bacctak kimenni, később meg intézkedni!!
ilyen világban mi sem szeretnénk élni, ezért menekülünk inkább oda, ahol talán ő volt a hibás. mert így egyszerűbb, nem kell szembenézni a problémákkal. ez tagadható, de ha a népek magukba néznek, rájönnek hogy igaz.
remélem érthető(bb)így.

"az általa tövig benyalt izraeli nagytőkés"
ms_mester a kommented szerintem felesleges fröcsögés.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.08.30. 16:22:36

Adott esetben a rendőrnek nem volt oka intézkedni...

Gumidomino 2008.08.30. 16:23:27

"eldobhato nyalasom van"

néha tényleg nem ártana ékezetes betűt írnod! melyik az á? :D

ms_mester 2008.08.30. 16:33:11

" havajj · theunfunnytruth.ytmnd.com/ 2008.08.30. 16:27:38
eldobháto "

:-))))))))))))

kukatr 2008.08.30. 16:55:46

de akkor legalább a mozgásodban megakadályozhat a biztőr, míg a rendőr kijön?

Ofélia . 2008.08.30. 16:56:56

Elf ha a hisztis lányka a seggébe harap akkor persze intézkedik ha jogos hanem.

Csak egy szösszenet még kb 1938-bol.

A rendőr akkor még rendőrnek kinéző tárgy volt.

Hatalmas verekedés a kocsmában ő bemegy csípőre teszi a lapát tenyerét.

Halálos csend támad mire egy hangocska: Hájjájjáj itt a talpasrendőr pucoljunk mert ír magja sem marad a törzsvendégeknek.

Na én ezt nevezem közbiztonságnak.

Lehet, hogy undorító aljas szemét diktatúra de nem kellett a kiccsávóktol félnie a normális embereknek

havajj 2008.08.30. 17:13:30

Ofélia, ezt meg lehet oldani egy jogállamban is.
Csak mondjuk a Gerendaiéknak többet kéne költeni a rendőri biztosításra, az óccó biztonsági balfacok helyett.

De van eccerűbb is:
És nem is kellene többet költeni a zsíros bevételből és nem lenne gond.
Sőt talán még olcsóbb is lenne.
Jegyellenőrök helyett chipes karóra. Nem oly drága ám, főleg nagytételbe.
Mikor bemész egyeztetik az adataidat, megkapod, lehúzod a kapun. Kijövetelkor megint lehúzod, és megmondják mennyit voltál benn, mennyit kell fizetni. Ha nem fizecc, adatok ott vannak, bíróság, behajtás, kész.

Tudom, hogy nem gondoltad komolyan, de diktatúrát azt semmilyen áron se. :(
Irány a terror háza. :(
Hidd el, akkor kéne igazán félniük a kiccsávóktól a normális embereknek...

ms_mester 2008.08.30. 17:14:40

Ofélia:

Lehet, hogy diktatúra volt, de rend volt... Valamint Nobel díjasakat kinevelő, nem pedig jó pénzért minden hülyét felvevő oktatás volt!

ms_mester 2008.08.30. 17:23:22

" havajj · theunfunnytruth.ytmnd.com/ 2008.08.30. 17:13:30 "

"Jogállam" ...Na, ettől áll fel a szőr a hátamon! Jogállam az, hogy ha a lakásod (szerződéssel, ügyvéden keresztül!) kiadod és a t. c. nem fizet, 8 évedbe telik, hogy kirakjad - ami alatt "természetesen" te fizeted a rezsit és egy árva kanyit nem kapsz!... Jogállam az, hogy saját hazádban jogodban áll 3.5 millió genetikailag segílyre szorulót eltartani... stb.

A chipes karóra nem megoldás... Meddig tartana nevén nem nevezhető kisebbségi, olaszliszkai, maugli-fan kölöknek - jó esetben - letépni Anyád/ Kedvesed/ Gyereked kezéről; rosszabb esetben kezét levágva a beléptetőkapuhoz nyomni?? (Bünti persze nem járna érte, hiszen ez is, mint a 12 éves lányokkal való közösülés, a kultúrájuk része!!)

havajj 2008.08.30. 17:23:43

Ja. Nem vettek fel akárkit. Főleg azt nem akinek a keresztapjának a nagyapja nem volt jóba a párttitkár elvtárssal.
Egyébként melyik Nobel-díjjas nevelkedett kommunista diktatúrában?
Ez most lehet hogy ciki, de én tényleg nem emlékszem ezekre.

havajj 2008.08.30. 17:29:43

Abban teljesen igazad van, hogy először a rendfenntartó szerveknek kell tisztában lenni azzal, hogy mi a dolguk. A két dolog amit írtál a mindenkori kormány, ill. törvényhozó testület hibája. De egy demokráciában ezen lehet segíteni, még ha q.lassan is.
A 8 évedbe tellik rész pedig 100%-ig így volt a régi rendszerben is, mert emlékszem konkrét esetre.

Chipes karóra: a karszalag is csak addig érvényes amíg nem sérült. A karórát se lenne értelme letépni.

havajj 2008.08.30. 17:31:51

8 év: na olyankor kell ütni! jogod akkor sincs hozzá, de kell! :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.08.30. 17:34:09

havajj: 1938 nem az a régi rendszer... Akkor nem párttitkár volt.

Ofélia . 2008.08.30. 17:35:28

Hű de kár volt elmenni a politika felé.

Egyébként A mostani hazai demokrácia a bűnözők demokráciája

ms_mester 2008.08.30. 17:35:41

havajj:

Olvass, ne csak írj!

I.

"Nobel-dijjas" nem nevelkedett a kommunista diktatúrában, két ok miatt sem.

1 - Nobel díjas
2 - Kommunizmus tudtommal nem volt Magyarországon.

II.

Ofélia általam reagált írása az 1938-as évről szól - tudom, hogy nem ismered a számokat, de kérlek hidd el egy írástudónak, hogy 1938 < 1947

További jó gépézíst a segílyekből, kopasz izomagyú barátom! :-)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.08.30. 17:47:20

ofélia: Valóban kár volt, mert akad olyan, aki az USA gazdasági problémáit is Gyurcsányra fogná, a nagy gazdasági világválság kapcsán komcsizna...

Ofélia . 2008.08.30. 18:05:36

Theelf Mit szólnának vajon a nagy demokraták ha rájuk lenne szabadítva világ legnagyobb demokráciájának"USA" rendőrsége.

A fél ország éjjel egykor autóra tett kézzel imátkozna.

havajj 2008.08.30. 18:43:22

Teljesen igazatok van. Nem figyeltem az évszámra, csak a diktatúra "ütötte meg a fülemet".
Akkor úgykérdezem: Ti szeretnétek diktatúrában élni? (mindegy milyenben)

mester:
Nehezen érettségiztem le, mer tudod segélyből élő kopasz izomagyú vagyok.
Mintha rémlene - de egyáltalán nem biztos, mer rég volt - egy olyan hogy:
X. tétel (értsd:ikszedik. mielőtt megmondod, hogy nem a X. volt, hanem a VIII.)
A kommunista diktatúra kiépítése Magyarországon.
Lehet ám hogy nem volt, csak szivatnak minket, nem? :)

Sajnálom, hogy nem írtam helyesen egy számodra ilyen kiemelten fontos szót, mint a Nobel díjas. Tudom, hülye szokás, hogy az ember egy blogon olyanokat ír, mint eszt, aszt, hüjje, fijú, stb.

Nekifutok mégegyszer az évszámot is figyelembe véve, hátha így tudsz rá válaszolni, mert biztos a helyesírás miatt is félreérthető volt.
Melyik "Nobel díj"-as nevelkedett diktatúrában?
Egyébkén a kirohanásodból ítélve félreértettél. TÉNYLEG nem tudom, lehet hogy volt ilyen.

Napi politikára meg nem hiszem, hoty kitértem volna azzal, hogy leírtam a kommunista szót, főleg, hogy kommunista diktatúra összefüggésben. Bár ezek szerint, van aki ebből Gyurcsányra asszociál. :)
Hmm...elgondolkottató.
Nem kell ám mindig aszinni, hogy komcsizik valaki.

Ja, és a gépezíst nem úgy írják ám, meg a segílyeket sem. Vagy ez egy poén volt?

ms_mester 2008.08.30. 18:49:01

Kedves csökkent IQ-jú öcsém!

Feltett kérdésedre ("Melyik "Nobel díj"-as nevelkedett diktatúrában?") válaszolva - és nem kiemelve ismételten elkövetett, ám IQ-d ismeretében megbocsájtható tévedésed - mondanám:

1905 Lénárd Fülöp fizika physics
1914 Bárány Róbert orvosi medicine
1925 Zsigmondy Richárd vegytan chemistry
1937 Szent-Györgyi Albert orvosi medicine
1943 Hevesy György vegytan chemistry
1961 Békésy György orvosi medicine
1963 Wigner Jenő fizika physics
1971 Gábor Dénes fizika physics
1986 Polányi János vegytan chemistry

Mindannyian diktatúrában nevelkedtek, értve ez alatt a rend megteremtését, valamint azt, hogy a csendőr szava szent volt és a bűnözőket helyre rakni nem volt hiba...

havajj 2008.08.30. 19:13:05

Wigner Jenő pl. azt hiszem Münchenben, vagy Berlinben tanult, Gábor Dénes 100% hogy berlinben.

Meg kellene keresnem egyenként, hogy hol melyikük mikor ment el Magyarországról? Arról a Magyarországról ami olyan szuperjó volt? Lehet hogy volt olyan aki nem. Mondom mégegyszer: nem tudom, nem ismerem az összes Nobel díjast, azért kérdeztem. Nem hiszem, hogy ettől csökkent IQ-jú lennék. De nyugi, nem vagyok sértődős.

Többi? Kommunista diktatúra? Kíváncsi lennék rá, de csak vasárnap fogom tudni elolvasni, ha eszembe jut, hogy folytassuk ezt az elmés társalgást. Remélem nem.

Yól írtam mindent?
Sziasztok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.30. 19:59:30

na itt nalunk aszongyak demokracia van
de ugy bebaxnak a sittre 2 perc alatt, ha le nem lnek , ha emberkedsz hogy iuhajj
egy 0.008 feletti ittas vezetes azonnali borton bilincsben visznekel a helszinrol pl.
de nem bizonsgi or
a demoracia ugy tarthato fenn ha eros rendorseg betartatja azokat a torvenyeket, amit a lakosok altal megvalasztott szenatorok stb. hoznak
ez van
itt nincs gatya
aki viszont betartja a torvenyeket annak OK minden
en torvenytisztelo vagyok
amugy meg enm tudom mi tortent volna ha a jegyellenor aszongya jovan kapsz 10 percet es setalj ki
de emberkedni kell

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.30. 20:12:54

@hagyma Igen, ezt akartam én is mondani. A demokrácia nem azonos a szabályok b nem tartásával. Ha valahol sok ember van (USA) akkor az antiszociális elemek aránya is megnő. Azokat vagy féken tartja valami (rendőr) vagy nem. Ha nem akkor az ilyen elemek száma tovább nő.


@Havajj : Amit a Rezsőnek reagáltál, azt feszegettem én is már mióta, csak a másik oldaláról.
Nem az a kurva nagy baj hogy a biztiőr megkér hogy mutasd mit loptál, mert ha semmit akkor normális esetben elnézést és mehetsz tovább. Ez 2 normális ember között működne. Persze ha loptál akkor jön az eljárás, ami érthető.
De sajnos ugye a jelenlegi szekusok nem túl normálisak, és emiatt gáz ha egyáltalán megűllít. Ez jelenleg igaz, de nem kéne így lennie.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.30. 23:43:34

@ms_mester: Ha már szőrszálhasogatsz... Helyesen "Nobel-díj" és volt kommunista diktatúra, csak nem jutottunk el velük a kommunizmusig, mert még előtte összeomlott gazdaságilag az egész szovjet blokk. (Bár nyilván tudod - hiszen utánaolvasás nélkül semmiképpen sem szólnál hozzá semmihez sem -, a rend kedvéért megemlítem: a szocializmus - ameddig sikerült eljutni - az átmenet a kapitalizmus és a kommunizmus között.)

@hagyma: Ha az erős rendőrség - ami önmagában kétségtelenül klassz - a lakosok érdekeiért harcol - mert folyamatos kemény polgári ellenőrzés figyeli a törvényhozó és végrehajtó hatalmat -, abból remek demokrácia lesz. Ha azonban az állam elnyomja a lakosait, és a biztonság nevében egyre inkább magához ragadja a hatalmat és az ellenőrzést egyre inkább ledobja magáról, abból diktatúra lesz. (Ugye, te is rájössz magadtól, hogy az USÁ-ban most éppen melyik az aktuális?)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.31. 00:43:03

@Joe Forster / STA : Na igen, de a magyar viszonyok sem túl jók, amikor annyira nem erős a rendőrség hogy már a nagyobb bűnöket sem tudják megállítani.

ms_mester 2008.08.31. 07:27:30

" ColT 2008.08.31. 00:43:03 "

A "nem tudják" és a "nem tehetik" közt eléggé éles választóvonal húzódik...:-)

szgyula 2008.08.31. 09:23:29

Olvassátok már el a törvényt. Szekus ork őrzött területről kitehet, rendezvényről nem. Innentől kezdve miről is beszélünk? Szerintem garázdaságról, emberrablásról. Tudom, innentől kezdve orkok azt fogják állítani, hogy a csajszi igazából öngyilkos merénylő volt, és ezért kellett eltávolítani (amit ekkor már szabad).

Snayperskaya 2008.08.31. 15:04:06

Szerinem mindenki kezdjen el sünt szarni, és egy kicsit elgondolkodi... Na én megyek... :)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.31. 15:12:17

@hagyma: Igen, ez a diktatúra is finoman, lépcsőzetesen érkezik. (Azért azt javaslom, hogy ha hosszú a szakállad, ne lépj ki közterületre úgy, hogy törülközőt csavartál a fejed köré, mert azzal szárítod a hajadat. Hátha arab terroristának néznek, és kérdezés nélkül lelő egy mesterlövész.)

@ColT: Nálunk rossz demokrácia van, a dolgok ezért nem működnek.

Ofélia . 2008.08.31. 15:18:09

Msmester csökkent agyu folyamatosan kommunistátó barátaimtol elnézést szeretnék kérni mivel ezt a házi feladatot "NOBELDÍJASAINK" én is elvégeztem csak tegnap lerohadt a gépem. "Gyurcsán Orbán takarodj" Tehát voltak nóbeldíjasaink.

Na tehát aki csak fröcsögni tud a játékgép mellöl"Orrbán Gyurcsán hibája" miatt talán tanulni is kellett volna és nem csak irigyelni azt aki valamit már letett az ország asztalára.MUNKÁVAL és nem mellébeszéléssel.

Ma mindenkinek minden kell inGYÉÉÉ persze azt annak kell kifizetni aki még tudja,hogy mit nevezünk munkának.

Ofélia . 2008.08.31. 15:35:45

Gyermekeim és urak a sün szarása már kezd elavult lenni de EDE örök.

nickla 2008.08.31. 15:45:09

"A felsőfokú végzettségű, több nyelven beszélő lány"

Lemaradt, hogy "színünk fehér" és, hogy "ha veszi a fáradságot, hogy rákeressen a nevemre a Google keresőkben, hamarosan a társadalmi, gazdasági, és politikai státuszunk is kideríthető"

...AZAZ NEKÜNK VAN IGAZUNK BAZDMEG!

Nem tűnik fel kedves Homár, hogy pont ugyanolyan ez két érvelés? A felsőfokú végzettségű, több nyelven beszélő lány vajon csak pont magyarul nem beszélt és pont az óra mutatói által közölt adatok feldolgozását nem tanították meg neki a fantasztikus felsőoktatási rendszerünkben?

Rég lejárt a jegyük, de "Egy beszélgetést még be szerettek volna fejezni". Muhaha! És ez vajon mennyiben akadályozta őket, hogy a kijárart felé kezdjenek tendálni? Ez az egész történet egy vicc. Pont annyira van alpja háborogni a két csajnak mint a papucsos szcientológusnak.

Vajon melyik Indexes ujságírónak a kicsodái ezek a csajok?

Innen is cenzúrázza majd a homár a lányra nézve hátrányos kommenteket mint a Villa Medicis posztból?
Gratulálok!

Ofélia . 2008.08.31. 16:12:44

nickla eddig még nem cenzúrázták.

A két lökött libát hála istennek kiverték onnan ahol már semmi keresni valójuk nem volt.

Amint már írtam ebben a blogban szó szót pofon pofont követett.

Lelki szemeim előtt látom " tudod ki vagyok én? ( válasz egy lökött liba)".

A többit mindenki fantázijára bízom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.31. 18:14:25

Joe Forster
hga tudnad hany arab van itt
nekem vicces amikor kendoben meg csadorban ul mondjuk a Ford terepjaroban
sot hat a vicc az , hogy mondjuk etiopoiabol is konnyebb bejutni ide mint pl otthonrol
hat tt aztan mindenki van es mindenkit a cselekedetei utan itelnek meg
namost persze hogy iut sem tokeletes a rendszer, rendori tulkapasok vannak, de alapjaban veve rend van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.31. 18:18:18

ofelia en altalaban egyet szoktam veled erteni de...
nezdd mar az emberi oldalat....
tuti kiment volna 10 perc muva
es siman nem tortenik akkor semmi
hat keson ebredt, kesett
ha annyira fontos a szietnek ez penz hibjanak rendort, irja fel az adatait azan kuldjenek neki csekket, hogy tulmaradtal fizessel ennyit meg ennyit
egy ilyen rendezvenyre amugy itt amerikaban 21 ev alatt be seengednenek
ez csak ugy eszembe jutott

Ofélia . 2008.08.31. 18:23:39

hagyma ebben teljesen igazad van de rátennéd az életed arra tuti 10 percre.

Ofélia . 2008.08.31. 18:30:45

hagyma nálatok mit kezdenek a szervek azzal a teenagerrel aki azzal kezdi,hogy
"te hülye zsaru tudod ki vagyok én".

Ez itt napi gyakorlat és nem csak a szigeten.

Ilyen piti ügyre rendőrt hívni lehetetlen.

Csak ha gyilok van

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.31. 19:30:48

ofélia, nickla : OK hogy parasztságattal dobálóózni hogyő okosabb és egyebek ha tovább maradt bent.
De azért aránytalan hogy egy 50 kilós csajt az őröknek meg kell verniük ahhoz hogy kitegyék...
Egyiket sem védem, csak az egyik picsa volt, a másik banda meg tapló.
Ennyi.
Mindenkinek normálisabban kéne viselkedni ebben az országban.

Az ideális meg az lenne ha a rendőrt bárhová kihívhatnád, és kijönne, nem pedig a Skodában cigizve néznék a szabálytalankodókat az utcán.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.31. 19:50:16

it meg ara is kimennek ha szomszedd feljelent hogy valaki aszonta rad feketeseggu pl.
oszt jol e is viszik par orara fogdaba
aztan megy birosagra
a sheriffet nem hulyeznem le itt jol felfogott erdekemben....
bar nem tudom ott elhangzott-e
a szabalyokat be kell tartani, lejart az ido lejart, de asszem rugalmasabban is el lehetett volna intezni
hat en azt honnan tudjam kiment-e 10 perc mula de, talan kaphatott volna annyit es ha nem akkor ujabb felszolitas es ha nem akkor rendor
nalunk ez igy megy
nem mondom hogy a szek gardoknak semmi joguk, de aze.....

neet 2008.08.31. 21:27:49

Még mindig a Szigeten vagyunk? Holnap szept. 1. kőkemény meló indul vagy 9 hónapra... :D (nem, nem gyerek készült ma, neet lenni tanár)
neet

Briguszka 2008.08.31. 21:44:52

Helló Hagyma! Helló mindenki! CSK-ra nem enged be az indapass , ide meg igen , elég érdekes

euAgWzgmmtq7K 2008.09.01. 03:09:34

szarok rá, hogy igaz-e a cikk vagy nem. Sikeres ember nem jár szigetre pénzért, sikeres embert nem kapnak el, mint ahogy engem se kaptak el, amikor már második napja voltam bent átragasztott napijeggyel.

hetlabu · http://hetlabu.blog.hu/ 2008.09.01. 07:04:19

nickla ha bekussaolnal vegre a medici faszsagoddal, sokan lennenk halasak. Tanuld meg egy eletre kis surmo: ahol masok esznek, nem a te meztelen labad akarjak latni. Szarnak (ok) ra, hogy mifele faszom markakkal teszed magad nevetsegesse. Oltozkodj fel, vagy kenj egy kiflit, mas ut nincs a civilizalt vilagban. Google, ahhhh... Na ne bosszants.

hetlabu · http://hetlabu.blog.hu/ 2008.09.01. 07:05:36

Nahameg pont azt mondanad, amit en is, akkor olvasd el megegyszer azt a postot, ott a vegen ket sorban a mi velemenyunk ;)

genyó kapitány 2008.09.01. 07:23:48

Az mit jelent, hogy felsőfokú végzettségű, több nyelven beszélő?
Akinek diplomája van meg nyelvvizsgája már nem is lehet neveletlen picsa aki kötözködik?
Vagy aki csak 8 általánost végzett azt lehet verni?
webkettes elitista köcsögök.

euAgWzgmmtq7K 2008.09.01. 10:08:24

biztos ezerszer leírták már normálisabb kommentelőtársaim. szóval, a végzettség, többnyelv ellenére igenis lehet szó egy baszatlanság miatt hisztis, fennhéjázó stílusu, kihaénnem nőről. úgyhogy van az érmének másik oldala, és nem csak egy, képzavar 4ever :) de. nőket megverni nem szép dolog, és érdekes nem arról szól a cikk, hogy a szekusok most az egyszer kemények voltak egy 4-5 fős, tagbaszakadt, csúnyán néző sötétített BMW-s társasággal. vajon mikor olvasunk ilyet?

Kulics 2008.09.01. 10:45:28

hetlabu · hetlabu.blog.hu/ 2008.09.01. 07:04:19
Miért cseszegeted nickla-t ? Ugyanazt mondja mint te.
Nem ő akart a medicibe menni rövidgatátyában és nem ő guglizott, hanem pont ő is kritizálta ezt.
Nem tudsz szövegértelmezni ?

céerem 2008.09.01. 12:33:50

AKinek nincs annyi esze, hogy időben kimenjen a szigetről a jegyével, az így járt.
Nyilván a csajszi is fel lett volna háborodva, ha egy órával az érvényesség előtt be akar menni és nem engedik. Ha meg ment volna elsőre, nem esnek neki.
LÉnyeg a lényeg: megszegte a szabályt és az őrök csak a munkájukat végezték, így vagy úgy, de a lány szabályt sértett.

Dr.Bio74 2008.09.01. 13:17:21

céerem 2008.09.01. 12:33:50

Más fajta eljárási rend nincs ?
A rendőreink meg csak úgy tudják megoldani a problémákat, hogy:
1. Meg sem jelennek a hívásra.
2. Kifizetik zsebből...
3. Megkeresik a legkisebb ellenállással biró személyt és azt kezdik basztatni.

szgyula 2008.09.01. 13:30:38

Céerem: Csak úgy megkérdezném, hogy ha nem megy ki a csaj magától, akkor milyen (mellesleg törvényellenes) retorziókat tartasz elfogadhatónak? Ha jól látom, akkor megverést, emberrablást igen. Erőszak? Kartörés? Nyakelvágás? Nálad hol a határ? Ezt meg kéne mondani, mert a törvényesen már túlmentél.

Mégegyszer, lassan: Szekus (illetve bárki) a rendezvényről NEM TEHET KI törvényesen. A be nem engedéshez joga van bizonyos esetekben, a kipateroláshoz nem. Szigetről legalábbis nem, mert az nem őrzött objektum, lévén közterület.

A feledékeny nő problémáját csak zsaru tudja megoldani. NEKI joga van kivinni, ami után a szekus már nem köteles visszaengedni. Sőt, rendőr igazoltathatja, azt (utólag) kikérheti a rendező, behajthatja, stb. De a szekus orkok nem hajthatják be természetben. Igen szívás, de ez van. Jogállamiságnak ára van.

Kulics 2008.09.01. 13:53:41

[i]Szekus (illetve bárki) a rendezvényről NEM TEHET KI törvényesen. [/i]
Hát már dehogynem !
A te tulajdonodban van a hajógyári sziget ? Vagy mégis milyen jogon tartózkodnál ott amikor lejárt a jegyed ?
Lassan mondom: KITEHET !

Dr.Bio74 2008.09.01. 13:57:38

Megjegyzem, valakinek szarrá lopják a javait, oszt a védelmi intézkedés közben a hívatlan vendég kicsit meghal, a valaki igen rosszul jár. De ha valaki öt perccel tovább tartozkodik egy rendezvény céljára elzárt közterületen, és ezért brutálisan eljárhatnak vele szemben a felelősségre vonás esélye nélkül?
Nem a hölgyemény miatt mondom, mert az események sora számomra is sok érdekes kérdést vetett fel, hanem azok miatt aki a leírt eljárást megfelelőnek tartanák ilyen esetekben.

szgyula 2008.09.01. 14:54:20

Tessék már elolvasni: www.szvmszk.hu/node/115

"az ott jogellenesen
tartózkodó személyt kilétének igazolására felszólítani, a rendezvényen való részvételét megtiltani, távozásra
felszólítani, amennyiben az érintett személy ennek nem tesz eleget, és az élet- és vagyonbiztonság érdekében
szükséges, a rendezvényről kivezetni."

Nem tudom, ezen mit nem lehet megérteni...

Lord Loch Ness 2008.09.01. 15:11:48

A kitehetés teljesen oké. A móccer dilettáncs. A fénykép alapján nem egy medvével kellett volna megbirkózni

Majmász Gedeon 2008.09.01. 16:00:07

Egyszer én lógtam egy napot a szigeten. Sikeres vagyok-e?

A Tyne folyó déli partja 2008.09.01. 20:36:08

lejárt a jegye, jogtalanul volt ott, felszólították, nem ment. pedig nem is kellett volna gyalogolnia, vitték volna busszal...
na, szóval, ezek után mégis mit kéne tenniük a biztonsági őröknek (jó, nem verekedni, de kénytelenek valahogy erőteljesebben fellépni, nem?)
udvaroljanak neki, hogy menjen ki, vegyenek virágot, vagy mi?
amúgy meg enyhén szólva gyanús, hogy állítólag mindenki tök bunkó a lánnyal, az őrök, a sofőrt, az orvos, stb. ő meg mindenkivel jól nevelt? ezt erősen kétlem. engem hogyhogy nem vertek meg még soha, meg egyik ismerősömet sem? (pedig voltak bent lejárt jeggyel, meg egyéb nem egészen tiszta dolgokat is elkövetett egyik-másik.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.01. 22:52:28

tovabbra is felhaborit a tobseg hozzaallasa
nincs jegyed , cirkuszolsz megevreunk, de legalabbis eroszakkal kiteszunk
hat ez nem mukodik mindenhol
itt tuti nem
Ti egyszeruen jogositvanyt adtok egy hazmesternek is hogy dontson
hihhetetlen
itt kutya kemenyek a rendorok
vannak securititsek is
de mindenki tudja mit teht meg
tapsoljatok tovabb
Oh istenem bent maradt egy oraval tobbet
rugjak szet a segget

vauvauvau 2008.09.02. 03:06:02

In Kall Securitytől mit vársz?
2006. október 23.-án is ők verték az embereket.
Volt MSZMP volt Munkásőrsége az elődjük.

genyó kapitány 2008.09.02. 07:35:55

Lássuk a tényeket.

Bróker apuci kicsi szeme fénye elmegy a szigetre.
Szekusok megkérik távozzon amikor lejárt a jegye.
Kicsilány nem megy mert neki jogai vannak ezért inkább kötözködik.
Harap, rúg, nyakláncot tép, hisztizik, ovi.
Az egész világ ellene van. Mindenki csak bántani akarja.(...szipp...hüpp...)

A filmekben a főhős ezt a jelenetet egy irdatlan pofonnal zárná le.
Én a szekusok helyében benyomtam volna egy kicsit a dunába, majd amikor lehiggadt mehet isten hírével.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.09.02. 08:06:16

Azt nem értem, hogy a cikk legalább KÉT lökött libáról szól.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy a másik láthatatlan volt, nem szólt be legalább... Mégsem olvasni egy betűt sem arról, hogy elverték volna.

Hogy miért? Talán mert ő csak a száját jártatta nem ment neki a bizti őrnek, nem csinálta a fesztivált, még azt is feltételezem, hogy esetleg nyugtatni próbálta a lüke barátnőjét.

Márpedig egy autónyi biztiőr ha tényleg bevadult köcsög lenne, csak elkapta volna a másikat is nem? de ezek szerint nem erről van szó.

szgyula 2008.09.02. 09:04:24

Genyó Kapitány: Igen, b@ssza meg, az embereknek jogai vannak. És igen, ha valaki ezeket a jogokat nem tartja tiszteletben, akkor a csaj teljesen jogosan hisztizik, karmol, tép nyakláncot, stb. Úgy hívják, jogos önvédelem. A szekusokat meg a BTK megfelelő fejezetében tárgyalják.Persze csak elméletben, hiszen a bírói kar is megéri a pénzét. Centrum és társai is meggyőzték őket, nyilván a szekusok is megteszik.

Alapvetően a hatályos törvények szerint ha már bent vagy egy rendezvényen, ami közterületen zajlik, akkor csak a zsaru tehet ki, mint macskát szarni és utána már a szekus is megakadályozhatja, hogy visszamenj. Szekusnak nincs jogszerű lehetősége, hogy kitegyen. Pont. Ez van, lehet menni Iránba, ha nem tetszik.

genyó kapitány 2008.09.02. 09:31:15

szgyula
Ne légy demagóg. jogok magyarisztánban... cöcöcö :)
A szekusoknak joguk lett volna kifizettetni még egy napot a picsával de ehelyett megkérték szépen, hogy távozzon.
Nekem a történet olvasása után a 'hölgyről' a neveletlen és a hisztis jelzők ugrottak be elsőre.
(diplomával, beszélt idegen nyelvekkel)

Nekem ez a történet erősen sántít. Valahogy nem áll össze a kép a tündéri kislányokról akik virágszirmokat pergetve víg táncot jártak a mezőn, de a gonosz szekusok sötét varázslattal rontást hoztak rájuk.

Én csak próbálok empatikus lenni.
Tegyük fel, hogy szekuritis vagyok (nem!). És egy részeg picsa (feltéve de meg nem engedve) édesanyámra tesz becsmérlő megjegyzéseket.
Innen nem folytatom, mert horrorregényem jogait nem engedem át egyetlen internetes blognak sem...

szgyula 2008.09.02. 11:12:25

Teljesen egyértelmű a kép. Csaj elnézte a szabályokat (azt hitte 10, mint előző évben). Jön szekus, hogy kiküldje. Csaj szarik rá valamilyen szinten. Erre szekus kib@assza, mint macskát sz@rni. Csajnak de jure igaza volt, szekus meg erre szart, mert tudta, hogy de facto megteheti. Mint látszik tényleg: rendőr kijött és nem csinált semmit.

Mint írtam párszor, rendőrt hívunk, igazoltattatjuk a csajszit, azt kikérjük a zsaruktól, majd eladjuk Intrumnak a tartozást (belépő+pótdíj). Az jogszerű lett volna. Hasbarugásonként X Ft nem az.

A Tyne folyó déli partja 2008.09.02. 14:02:21

te hagyma, erstd mar meg, hogy ne arrol van szo, hogy nekiestek, mert lejart a jegye. az csak a kiindulasi helyzet. hanem mikor megkertek, hogy tavozzon, vagy vegyen jegyet, tojt ra!!!! es meg neki allt feljebb, s kezdett kotozkodni. es igen, hol volt a masik lany kozbe? nem mondja mar nekem senki,hogy valakivel, aki udvarias mindenkivel, bunko az orvos, a sofor, meg a biztosnagi or...kicsit gyanus.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.02. 19:32:48

Animacs
\Te is ertsd meg en maskeppen latom
es majd most lelottok tudom
de azota miota kijottem maskeppen latom
amellet hogy pl. a rendor ugy megbilincselt a multkor mint a szel mert 0.009 volt a veremben
ez helyi jellegu konfliktus, normalis ember normalisan intezi
ha a csaj rendorrel emberkedik vigyek be
egy normalis biztonsagi or tudta volna kezelni a helyzetet
kisasszony visszajovok 12 es fel perc mulva ha itt lesz sajnos ki kell hogy vezessem
nem olyan bonyolult ez
de kell intezkedni
kenyszer
alig varja
stb
na mind1

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.02. 21:32:32

@hagyma: "egy normalis biztonsagi or tudta volna kezelni a helyzetet
kisasszony visszajovok 12 es fel perc mulva ha itt lesz sajnos ki kell hogy vezessem" Abszolút egyetértek. Senkinek sem fájt volna egy ilyen kompromisszumos megoldás, sőt, a végén a csaj kért volna elnézést, hogy megváratta az őrt, akadályozta a munkájában stb., illetve az ismerőseinek magyarázta volna, milyen jó fej csávók vannak a Szigeten.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.02. 21:32:32

@hagyma: "egy normalis biztonsagi or tudta volna kezelni a helyzetet
kisasszony visszajovok 12 es fel perc mulva ha itt lesz sajnos ki kell hogy vezessem" Abszolút egyetértek. Senkinek sem fájt volna egy ilyen kompromisszumos megoldás, sőt, a végén a csaj kért volna elnézést, hogy megváratta az őrt, akadályozta a munkájában stb., illetve az ismerőseinek magyarázta volna, milyen jó fej csávók vannak a Szigeten.

szgyula 2008.09.02. 23:11:01

Animacs: Csak kivancsisagbol: elolvastad a cikket? Ment mar reg kifele magatol. Majdnem kint is volt (100m). Csak autoba nem volt hajlando beulni. De igazad van, lincseljek ezert meg. Az eszem emgall...

sörbarát 2008.09.03. 02:35:27

emberek, nekem csak 1 vlmi furcsa...

Nézem a képet és vlmi feltünt, hogy 1 db lila foltja van.

Mármint a cikkben az van, hogy össze vissza ütögették rugdosták és fojtogatták. Ilyenkor csak 1 db véraláfutás szokott lenni? környékén minden tiszta, stb...

genyó kapitány 2008.09.03. 07:07:55

a többit bepúderezte.
Diplomával meg több idegen nyelvvel ez nem jelenthet különösebb problémát.

Mint az ügyvédetek mondom nektek.
A csaj bűnös, mint a szar.
És legközelebb majd tövény apuci fogja megcsinálni a púzóját.

2008.09.04. 01:00:50

Jellemző a rendőrre: keménykedik, ha nála gyengébbet lát, de elhúzza a belét azonnal, ha valamit intézkedni kéne. Lehetőleg kerülni a papírmunkát. Mennyivel jobb így a statisztikánk! Gondolom nincs az esetről jelentés.
A biztonsági öröktől(???) meg nem is lehet mást várni. Rönkök.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.06. 11:28:35

Az egész történet egy vicc, olyanokat röhögtem rajta hogy majdnem leestem a székről :D
HA nem volt joga bent tartozkodni akkor persze hogy kivitték.Az a mondat meg hogy:
,,kényszerintézkedés alkalmazására csak a hatóság jogosult" egy vicc :D
A rendezvény ellőnőrei jogosultak a nemkívánatos egyéneket kirakni, ha ellenáll akkor testi erővel is.Ez nem verés, hanem kivezetés.Ha közben ellenáll meg rugdos hát rávernek hogy lecsillapodjon.Hihetetlen hogy magyarországon az embereknek csak jogaik vannak de kötelezetségeik nincsennek, annak áll feljebb aki eleve tilosban járt hiszen nem volt jogosultsága ott tartozkodni.A ,,még befejez egy beszélgetés" dolog meg hát röhögögőrcs :D Kihúzott volna a picsába és akkor nem sérül meg.A másik amin még oltáriakat röhögtem:
,,A felsőfokú végzettségű, több nyelven beszélő lány".... ki a rákot érdekel hogy mi a végzetsége meg hány nyelven tud orditani?Voltatok már orvosbuliban?Összehányják a dzsakuzit meg ráokád a puncsostálra :D Ugyanolyat szarik mint más, csak ugye azért mert ö a jövö degenerációja már neki szabadna mindent.A kreolbőrü,szociálisan érzékenyek ellentétje a másik rossz képviselője.Na az ilyet én is lekaszáltam volna ha pampog miközben tilosban jár.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.06. 11:41:01

szgyula figyelmét felhívnám arra hogy bármely rendezvényről még őt is kitehetik ha nem tartja be az ottani szabályokat.Ehhez nem kell rendőr, elég ha a rendező megfog és kibasz.Mikor belépsz egy területre ráutaló magatartás teszel hogy elfogadod a szabályait, ilyen szabály az hogy csak díj megfizetésével egy bizonyos idötartamot tölthetsz ott.
Mifelénk is vannak közterületre kivitt rendezvények, annak biztosítására felkérik akiket akarnak és ők majd betartatják a szabályokat, ha másképpen nem megy akkor kivezetnek, ha ennek ellenállsz akkor erővel kivihet.Belekapaszkodsz valamibe, lefejti a kezed, nem mozdulsz, megfog és maga elött tól, húz...Ha meg rugsz meg ütsz akkor védekezik miközben te megfogsz sérülni.Javaslom olvasgasd a 2005. évi CXXXIII. törvényt.Különös képen a jogos védelmi helyzetre vonatkozólag.Ez nem az a világ ahol beleszarhatsz mások szájába azoknak meg mosolyogniuk kell mert a rendőr a rendőr...
süti beállítások módosítása