Tékozló Homár

Nem könnyű kanapéhoz jutni az ASKO-nál

2008.08.29. 08:52 | ge | 52 komment

Az, hogy a raktárkészlet nem egyezik a nyilvántartással, egy dolog. Hogy emiatt Takinak másikat ágyat kellett választani, amiről később szintén kiderül hogy nem elvihető, még mindig nem egyedi eset. De hogy a joggal visszakért pénzt átutalással akarja rendezni az áruház, azon még a Homár álla is leesett.

Az ASKO bútorboltban keresgéltünk 12 éves fiunknak ággyá nyitható kanapét. Két darab között hezitálva, kiválasztottunk egy kék színű szöveten fehér-fekete kinai írásjeleket ábrázoló darabot.(A gyerek szereti a távol-keleti harcművészetet,űzi is,így telitalálatnak bizonyult a választás.) A számítógépes pultnál egy kedves hölgy megnézte a raktárkészletet, kiírta a számlát, elmagyarázta, hogy merre is menjünk a bútorért. Nagyon kedves, készséges volt. Még azt is megemlítette, hogy ez a bútor csak ebben a színben létezik, ugyanis előttünk valaki szintén ezt választotta volna, ha más színben is forgalmaznák. 

Fizettünk,elindultunk a külső raktárba elégedetten. A telephez érve a számlát beadtuk egy hölgynek, majd vártunk.Tovább vártunk. Eltelt harminc perc, de senki nem szólt hozzánk, a bútor sem jött ki a raktárból. Hozzáteszem ha az előttünk állók miatt kellett volna várni, egy szót sem szóltam volna,de csak mi voltunk az egyedüli vásárlók. Megjelent egy raktári dolgozó, majd annyit közölt,hogy "nincs ez a bútor, menjünk vissza, majd valamit csinálnak az üzletbe!" Értetlenkedve álltunk, kérdéseinkre nagy nehezen közölte, hogy más színű kanapé van (bár ezt csak kék színben gyártják!) Miután megszerettük volna nézni, közölte,hogy nem hozza ki! Telefon az üzletbe, egy kedves fiatal férfihang nyugtatgatott, pár perc, és visszahív. Közben az előbbi raktáros megjelent újra, hogy menjünk be, megmutatja a másik kanapét. A szín valóban más volt, de a kanapé is gyökeresen más volt. (Nem is nyitható.) Ismételt kérdésünkre,hogy vajon a számítógépes raktárkészletben szereplő kanapék hol lehetnek, az volt a válasz, hogy biztosan valakinek rosszul adták ki a megvásárolt árukat. (Tehát teljesen mást vitt valaki haza,mint amit vásárolt!Ez szerintem azért kicsit nehezen hihető.)

Jött a telefon az üzletből, menjünk vissza, válasszunk másikat ,találunk megoldást. Egy valóban készséges, megértő fiatalember fogadott, aki jelezte, hogy nézzünk újra szét, próbáljunk választani másikat, nem baj ha drágább is. (Egy bizonyos határon belül) Egyik ámulatból a másikba estünk. A vásárlás elején említett másik típust kiválasztva a fiatalember rögtön telefonált a raktárba, hogy nézzék meg, valóban van-e, illetve az igenlő válasz után megkérte őket, hogy készítsék is ki, mire odaérünk. Minket megkért, fáradjunk le vele az ügyfélszolgálathoz, elvégzi a papirmunkát.

Leültetett, majd néhány perc múlva leforrázva jött, hogy mégsem adhatja oda azt a bútort.... Ekkor már elszakadt a cérna nálunk is. Megkértük,hogy most akkor kérjük vissza a pénzünket, nem választunk ezek után semmit, megyünk haza. Itt kel megjegyeznem, hogy ekkor már a pénztárnál történő fizetéstől közel három óra telt el várakozással. A kedves eladónk visszament a főnökéhez, majd szinte sírva jött, röstellkedve, hogy mivel 30 ezer forint fizettünk, csak átutalással adják vissza a pénzünket, néhány napon belül. Nem tudtuk, sírjunk, vagy nevessünk. Kértem az áruház vezetőjét. Első kérdésem az volt, hogy esetleg valami kandi-kamera műsornak vagyunk-e részvevői, bár már annak is sok. Rezzenéstelen arccal közölte, ez van, nem tud mit tenni, várni kell. Próbbáltam érvelni, hogy én nem 3 nap múlva hoztam vissza egy árut, és úgy kérem vissza a pénzem, hanem kifizettem valamit, amit nem tudok elvinni, mert nincs. Egyszerűen kölcsönadtam nekik pénzt, tulajdonképpen. Megemlítettem, hogy ilyen alapon másnap bejöhetnék, kérve néhány tízezer forintot, mondván néhny napon belül átutalom...

Egyre hangosabb szóváltás (emberi keretek között!), még azt is mondta, hogy mivel zárás előtt vagyunk, a pénzszállító kocsi elvitte a kassza tartalmát, ha akarná sem tudná visszaadni, persze nem is akarja, mert nem teheti meg. Ekkor telefonálgatni kezdtünk, majd ezt látva tíz perc múlva odahívott a kasszához, hogy visszadja a pénzt. Érdekes, volt benne....Megkaptuk a pénzünket, és mellékelve, hogy reméli, hogy ha ezért őt kirugják, majd mi alkalmazzuk, eltartjuk a családját! Ehhez már inkább nem fűztünk semmit. Hazamentünk. Ágy nincs-tőlük nem is lesz....

Ennyi a történet. A segítőkész kollégájuknak köszönjük amit megpróbált az érdekünkben. A nevét nem szeretném leírni, az esetleges problémák miatt.

Üdv:Taki

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepin bácsi 2008.08.29. 09:21:56

Előbb a bútor, aztán a lóvé.
Én legalábbis így szoktam.
Sikeres vagyok-e ?

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.29. 09:24:51


...ragASKOdtál az igazadhoz, látodlátod mindenjóhaavégejó.

Mellesleg, azt azért elárulhatnád, ha ilyen helyzetbe kerülök, kinek és hogyan kezdtél el „telefonálgatni” hogy egyből fizettek...?

pepipapa (törölt) 2008.08.29. 09:27:00

A legdurvább, hogy nem akarta visszaadni a pénzt.
Anyád!
A raktárkészlet nem stimmel ok, nálunk se, sose:)

Pepin bácsi 2008.08.29. 09:29:29

De mija f@szér köll előre fizetniiiiiiiiiii ???????

Tyimofej Kuzmics (törölt) 2008.08.29. 09:29:39

Céadaoin, olyannak telefonálj, akinek kilóg a sajtszagú lábujja a Dolce Gabbana pacskerból!

Pepin bácsi 2008.08.29. 09:32:43

Jól mondod Tyimofej elvtárs !
Magasabb szintre kell telefonálni, akkor talán a Villa Medicibe is beengednek.
Dolcsegabánában ofkorsz

megamenn 2008.08.29. 09:34:57

Ezmekkoraötlet!
Nyitok egy boltot, ahol nincs semmi csak sok katalógus. Beszedem a pénzt,utána a "nem egyezik a raktárkészlet, de a pénzt csak 3-5-9-17 nap múlva tudjuk visszaadni" dumával gyorsan meggazdagodom. Vagy meghalok, mert az emberek nem szeretik, ha bASKOdnak velük :)

megamenn 2008.08.29. 09:37:26

Mindegy kinek telefonálsz, csak oroszul beszélj, ujjaiddal pisztolyt formálva mutass párszor a boltosra...

Secnir 2008.08.29. 09:37:40

nekem van pénzem.
neki van bútor.
odadom a pénzet.
odaadja a bútort.

nekem van pénzem.
neki nincs bútor.
nem adom oda a pénzem.

nekem van pénzem.
neki nincs bútor.
odaadom a pénzem.
neki nincs bútor, de van pénze.
nekem nincs bútor, és nincs pénzem.


a három közül az első tipikusan a sikeres emberek jellemzője. a második is.
és a harmadik?
és ez?:

nekem van pénzem.
neki nincs bútor.
odaadom a pénzem.
neki nem is lesz bútor.
nem adja vissza a pénzem.

yooccoo 2008.08.29. 09:37:48

mijaza ASKO?
barkácsáruház?

pepipapa (törölt) 2008.08.29. 09:41:30

Na most tényleg kit hívtak fel vajon?
Rendőrt?
Vagy a Homárt?
:)

törpegyík 2008.08.29. 09:43:57

Tessék mondani, az ASKOban van konyhabútor törpegyík méretben?

megamenn 2008.08.29. 09:44:35

Rendőrt kell hívni, mert az
- kifizeti a különbözetet
- hoz neked frankó bútort
- visszaadja a pénzedet

Pepin bácsi 2008.08.29. 09:48:33

a cilyentológusokat kell hívni

Shagrath 2008.08.29. 09:51:41

Én a praktikerben jártam így, pár pozitív volt a sztori vége. Ott vettem egy 160x200-as ágyat, kifizettem. Mivel szállítással kértem, megvolt a telószámom is nekik. Mire hazaértem hívtak, hogy mégsincs olyan ágy. Hát furcsa volt, hogy valami olyanért fizettem, ami nincs is. Mondták menjek be és adnak ugyanazért a pénzért egy másikat egy 180x200-ast.
Na másnap bemegyek persze másik műszak, senki nem tud semmit, kizárt h. ilyet ígértek volna. Anyád. Aztán a nőci hátrament, aztán fél óra múlva minden oké volt. Sikeres -e vagyok?!

törpegyík 2008.08.29. 09:52:12

ne fesziccsed, pepin, ne fesziccsed

liven 2008.08.29. 09:53:39

Korán reggel egy kicsit zavaros volt a sztori! Volt butor, nem volt butor, mégse volt butor, mégis van butor, de azért sincs butor, vagy lehet hogy van butor?????? A pénz utját meg már nem is bírtam követni.(iszom egy kávét)
Amúgy meg utolsó!!!

Illetékbélyeges elvtárs 2008.08.29. 10:06:02

Az úgy van, hogy ez az egész tényleg kandi kamerának készült, mi Edével meg az áruházvezetővel már rengeteget röhögtünk a vágatlan felvételeken, majd nézzétek meg Ti is a youtube-on!

A legjobb az volt, mikor telefonálgatni kezdett az ürge a saját anyjának, hogy "mami, most mit csináljak?" :)))

Aztán Edével még festegettünk pár kínai írásjelet a bútorokra, hogy az ilyen "keleti harcművészetet űzök" típusú lúzereknek dupla áron eladhassuk. A feliratokat a "kínai káromkodások és szitokszavak" című könyvből szedte Ede, ez a nagy kópé.

Jonas-R 2008.08.29. 10:11:15

én is jó szívtam ott. Nekem 4 bútorból 3-at vissza kellett küldeni, mert minősíthetetlen volt a cucc ami "hazaért". Az egyiket cseréltettem, 1 hónap után felhívtak és csak annyit mondtak, hogy "megjött a cseredarab, lehet értemenni". Aztán ki akarták fizettetni mégegyszer (úgy hogy a visszaküldött bútorok szállítási díjját első körben eszük ágában nem volt visszadni, mondván, ők teljesítették a kiszállítást, nem az ő hibájuk, hogy hibás volt a bútor. mondta a szállítócég, aki az ASKO hivatalos szállítója) a szállítási díjjat.

Askoba ne menjetek.

pepipapa (törölt) 2008.08.29. 10:11:22

Tudtam, hogy Ede benne van:)

Pepin bácsi 2008.08.29. 10:11:27

Olvastam, amit ráfestettetek Edével, nem káromkodás, hanem az Út a Boldogsághoz kínai fordítása. Hubbard úr örülni fog.

Gyere haza TÖRPEGYÍK, hoztam reggeli a villamedicsiből!

elwood 2008.08.29. 10:13:00

Sok okostojás még nem járt bútorboltban.

_Mindenhol_ előre fizetsz, aztán mész a raktárba a cuccért. Kivéve az IKEA kartonpapírfunér bútorait. Abból néhányat rápakolhatsz a kocsidra, de ott is van ami raktárból jön _miután_ fizettél.

Ez az ASKO volt már itt a Homáron. Legközelebb a keleti harcművész gyerek is menjen veletek és csináljon aprófát a bútorokból amíg unatkozik.

elwood 2008.08.29. 10:14:47

Amúgy a kínai felirat az szokott lenni, hogy "mai menü, tavaszi tekercs, omlós csirkével"

Pepin bácsi 2008.08.29. 10:23:11

fiASKO
Keressétek meg a gugliszörcsön M.Tamást,
felkapja a dolcsegabána pacskerét és már indul is, hogy rendet tegyen a csúnya bútor forgalmazók között.
Talán bográcsolhattok is a raktárban. Persze, ha a dresszkód szerint vagytok öltözve.

Lord Loch Ness 2008.08.29. 10:24:43

Megyem, pepin, itt a jesszum ágya alatt nem az igazi

Prakt! 2008.08.29. 10:27:58

Kurva homär, Kurva nemet program
Ende helyett Edé-t olvastam
basszatok meg

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.29. 10:29:52

ajvé...
akkor én tulajdonképpen kinek az ágyában ébredtem...???
FONTOS lenne tudnom...

pepipapa (törölt) 2008.08.29. 10:32:10

Céadaoin
hát szerintem itten több jelentkező is van
nem néztél körül reggel?
Vagy csak a gyikokra figyeltél?
:)

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.29. 10:36:54

Megzavartak a kínai írásjelek... :-( nem szeretem a tavaszi tekercset.

Pepin bácsi 2008.08.29. 10:45:35

...és harcművészkedtél jesszum ágyában ?

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.29. 10:49:04

...izé, jesszum is lány, nem...??

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.29. 10:53:59

"(Tehát teljesen mást vitt valaki haza,mint amit vásárolt!Ez szerintem azért kicsit nehezen hihető.)"

Ja. Kért valaki egy konyhapultot, mondjuk házhozszállítással, és a teherautóról egy franciaágyat vettek le! Volt ám meglepetés! Mondtam én hogy meglepetés kell a vevőnek. Csak ott a melósok kicsit erélyesebbek voltak hogy nem adták vissza a pénzt, hát ez van, jó melósok, a család azóta lábadozik.

Szóval ezért nem volt kanapé.

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.29. 10:54:15

Egyébként látta valaki ma jesszumpepit? Még fel sem ébredt? Vagy megették a törpegyíkok?

pepipapa (törölt) 2008.08.29. 11:03:10

Mégiscsak a jesszum ágyában voltál, ne is tagadd...
Ott is gyíkok....

Pepin bácsi 2008.08.29. 11:10:22

TÖRPEGYÍKOK nem esznek, moderálásból nyerik az energiát

havajj 2008.08.29. 11:10:34

Jesszum nem lesz vasárnapig állítólag.
-->Füredi poszt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.29. 11:31:46

nekem is kell kinyithato harcmuveszti karajetos agy

milena [törölt] 2008.08.29. 12:36:27

az 'asco' spanyolul azt jelenti: undor

:)

törpegyík 2008.08.29. 12:51:25

jól mondta Pein, nem eszünk jesszumot. kizárólag negatív agyhullámokkal táplálkozom. Kezdek is elhízni

Dr.Bio74 2008.08.29. 14:51:19

hagyma 2008.08.29. 11:31:46

A főnökömnek is karatés agya van, csak az utsó megmérettetésen kissé szétcsaphatták neki.

Ezek itt kínai írásjelek?
Nem csak használt az ágy!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.29. 16:44:46

hat mindenkinek van karates?
en meg itt fexem a matracon natur
Maryvel
a szoba kozepen
korkorosen a technika
mindig ilyen szobara vagytam, de mosma akarok harcmuveszeti agyat

Dr.Bio74 2008.09.01. 14:34:36

hagyma

A matrac natur, vagy Mary, esetleg te?

és milyen technika van körkörösen? Hadi? Eldobható?

Máskülönben meg ha ketten vagytok az ágyban Maryvel, akkor az alapmondás:
Szeretkezz, ne háborúzz !

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2008.09.01. 16:13:20

Ugyan! Nekem a Kaki.. izé.. Kikából hoztak a megrendelt és kifizetett ülőgarnitúra helyett vmi rém gusztustalan, margarétás kanapét... felcipelték a csigalépcsőn az emeletre (lift nem volt abban a házban), majd ott, az orruk előtt letéptem a csomagoló kartonpapírt, mert a szakadásoknál kilógó részeknek gyanúsan más színük volt, mint az általam vett cuccnak.. mondtam, hogy kifele! Margarétával együtt... 3 nap ordibálás a Kaki.. izé Kikában és megkaptam a sajátomat.. mondanom sem kell, hogy az, amit kihoztak, egy jóval olcsóbb fos volt... nem is értem, hogy hogyan gondolják.. azt hiszik, hogy meglátod és beleszeretsz?? Szolgáltatás, mi!? ja.. meg Unió..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.02. 07:35:07

Bio
mindenki natur de most eppem a matracra gondoltam, mert nincs alatta agy
ez egy matrac
korkorosen computer van ventillator, tv videjoval, valami hifi olyan 6 telefon, azt nem tudom minek, diktafonok, a masik sarokban Mary irodaja ami sok papir, aztan legkondi egy bepitett szekreny a szennyessel kosarban
aztan a szonyegen van meg 13 db beazonosihatatlan taviranyito meg NyQuil nevezetu szirup mert Mary meg van fazva, olyan harminc konyv 13 ebresztoora mert sose mukodnek
kurva sok kabel sorosdobozok is akadnak meg vizesflakonok ujsagok es tollak
telleg baratsagos kornyezet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.02. 07:42:00

ja a beke es szerelem a jelszavunk
azt itt ugy kell mutatni ami az olaszoknal okrot jelent, tehat a az okolbe szoritott kezedbol kinyulik a mutato es kisujad
ez a beke es szerelem
ez alapjan elunk
van par qrwa szamla is amit ideje lenne kifizetni, most hogy szetnezek,meg vagy 6 pao papucs, nem bacc
, meg egy budha, egy indian totemoszlop kicsiben
hat ez a technika

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.02. 07:44:40

FONTOS hozzatennem meg, hogy az osszes papucs Marye felnott ferfi nem jar papucsban
nahat

Mipi (törölt) 2008.09.02. 22:33:08

Most nézem az ASKO weboldalán www.asko.hu

Dolgozzon velünk menüpont:
Keresnek:

Raktárvezetőt és Raktárost is! :-)))

bútor · http://www.exkluzivbutor.hu 2008.09.06. 13:13:13

Bútorügyben inkább itt kellene körülnézni www.exkluzivbutor.hu
süti beállítások módosítása