Tékozló Homár

Lehazugozta a késő pizzafutárt

2008.09.08. 15:22 | jackyll | 294 komment

Minősített naiv ügyfél egy pizzarendelés 25 perces késése miatt volt képes többoldalas levelet írni, illetve vissza is küldette a pizzát, annyira túlgyorsult a nagy várakozásban. Ugyanezzel a lendülettel le is hazugozta a pizzafutárt, aki állítólag tankolni ment előbb az étel kiszállítása helyett. Sőt, a telefont sem vették fel 10:30-kor, amikor nyitottak. Egészséges paranoia?

Tegnap (péntek) este úgy döntöttünk, hogy szombat délelőtti ebédfőzés helyett 2 éves kislányunkkal egész szombat délelőttre programot csinálunk, aztán majd rendelünk egy pizzát ebédre. Az internetről megtudtam, hogy a Don Pepe II. kerületi pizzériájából 10:30-tól lehet rendelni, gondoltam, jó lesz, megrendelem hamar, aztán ebéd után időben le tudjuk tenni a gyereket aludni. A megrendelést 10:50-kor sikerült feladni, a gyermek időben lefeküdt, de pizzát nem ettünk. Valamint kiderült az is, hogy szegény vagyok. Íme a levél amit e-mail cím híján hétfőn adok fel a postán:

Don Pepe Kft. Központi Iroda
Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.


Tisztelt Cégvezető Úr/Asszony!

Üzletláncuk II. kerületi (Árpád fejedelem útja 8.) étterméből 2008 szeptember 6-án szombaton, a honlapjukon megjelenített telefonos megrendelési idő kezdetekor, 10:30 perckor próbáltam pizzát rendelni. 10:50-kor vették fel a telefont, és egyben a rendelésemet is. Mielőtt megrendeltem volna a pizzákat, megérdeklődtam, hogy mennyi idő alatt garantálják, hogy a Komjádi uszodától a Batthyányi utcába (1,4 km közúton, autóval szombati forgalomban 5 perc) a megrendeléstől számítva a pizza kiérkezik. Maximum 45-50 perc, jött a válasz, erre leadtam a rendelést.

A pizzának tehát a rendelés befejezésétől (10:55) számított 45-50 perc alatt ki kellett volna érnie (11:40-11:45). 12:00-kor (15 perc késés) hívtam éttermüket, ahol egy kollégájuk biztosított, hogy 2 percen belül megérkezik a futár. 12:05-kor újra telefonáltam, azt mondta, még 5 perc, mert a futár elment tankolni a benzinkútra, és ott várnia kell. A futár végül 25 perc késéssel érkezett, addigra gondoskodtam más ebédről, és jeleztem a futárnak, hogy nem veszem át az ételt 25 perc késéssel, valamint megkértem, hogy jelezze az étteremben rendelést felvevő kollégájának, hogy ha lehet, a jövőben csak akkor vállaljanak időre kiszállítást, ha valóban teljesíteni is tudják. Szombat délben a forgalom minimális ez sem jelenthet problémát. A futár (30 körüli baseball-sapkás alacsony férfi egy szétrohadt fehér Ford Fiestában - a nevét kérésem ellenére nem volt hajlandó megmondani) arra hivatkozott, hogy autójából hirtelen kifogyott a benzin, és sorba kellett állni a kútnál.

Történetesen tudom, hogy a szállítási címhez közel 2 benzinkút van: az egyik a Ganz utca és a Fő utca sarkán (kb. 1000m), a másik a Széna térnél a Hattyú utca és a Csalogány utca között (kb.300m). Kérdeztem a futárt, hogy miért nem lehetett a pizza házhozszállítása UTÁN megtankolni, miért kellett a mi ebédünkkel a kocsiban beállni az egy sarokra lévő kúthoz. A futár azt válaszolta, hogy mert kifogyott a benzin. Kérdeztem, hogy nem bírta volna-e még egy sarkot, nem tudott volna-e a kiszállítás után tankolni. Erre azt mondta, mindegy, és visszaült. Jeleztem, hogy jobban örültem volna, ha tankolásról szóló hazudozás helyett egyszerűen elnézést kérnek. Elszúrták, van ilyen.

Erre a futár tegezésre váltott, és fenyegetően, minősíthetetlen hangon kezdett velem beszélni: "Te hazudozol, te szegény vagy, te szegény ember vagy, stb". Amikor a nevét kérdeztem, azt mondta, szintén tegezve: "Ahhoz neked semmi közöd". Jeleztem, hogy mindenképpen jelenteni fogom az agresszív viselkedését, erre visszatolatott az autójával, és fenyegetett, majd közölte még mindig tegeződve, hogy én egy szegény ember vagyok, meg hogy most éhes maradok, nem lesz pizzám, majd gázt adott, és egy szitkozódással távozott. A jelenetnek több szomszédom szem-és fültanúja volt.

Kérem a tisztelt Cégvezető Asszonyt/Urat, hogy segítsen megérteni néhány dolgot:

1) Miért nem veszik fel a telefont az étteremben 10:30-kor, ha a honlapon ez van kiírva, mint a rendelés-feladási idő kezdete?

2) Miért vállal a rendelésfelvevő olyan kiszállítási időt, amit nem tud teljesíteni?

3) Ha nem tudja teljesíteni, miért nem értesít, miért én kell, hogy hívogassam, hogy hol az ebédem?

4) Miért nézi a vendégét hülyének azzal, hogy külső okokra, jelen esetben a benzinkúton való sorbanállásra fogja a késést? (korábban ugyanebből az étteremből egy teljes óra késésre azt mondták, hogy defektet kapott a robogó, és a futár maga javította, ezután a számlán 40 perces dátum volt)

5) Miért nem tudnak olyan alkalmazottakkal dolgozni, akik az emberi kommunikációban a másik iránti tisztelet minimumát elérik, a vevővel udvariasak, nem fenyegetik, nevezik neveken, és nem tegezik le, ha az ügyfél a szolgáltatás minőségét kifogásolja náluk?

Mivel a mai eset nem az első csalódásom a Komjádi uszodai éttermükkel kapcsokatban, a jövőben nem fogok Önöktől semmit rendelni. A kapitalista verseny az Önök területén nem csak az árak és a termék minőségének versenye, hanem komplex szolgáltatásoké. Hiába kínálnak jó minőségű ételt jó árakon, ha közben késnek az étellel, és a házhozszállítást végző személy kulturálatlan, és aggresszív a vevővel.

Várom mielőbbi válaszukat, és kérem, hogy az Önök cégének jövőbeli sikeressége érdekében fontolják meg a felvetéseimet.

Üdvözlettel:

***** Imre

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cujo 2008.09.08. 15:23:27

wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 1

Cujo 2008.09.08. 15:26:28

az ilyen rinyagépeket én is megszivattam volna... brühühühü brühüühüh, 10 percet késik a pizza.

Boo 2008.09.08. 15:27:33

Lehet hogy sikeres vagyok, de nekem időben szállítottak mindig. Bár lehet ez csak vidéken működik XD

Billy Bibbit 2008.09.08. 15:28:46

brog, sok brog -> paranoia
vagy simán tróger. :)

Abdab 2008.09.08. 15:30:36

Imre Ede barátja.

zsoci 2008.09.08. 15:31:48

Hát szóval attól még nem dől össze a világ ha késik pár percet a pizza, van ilyen. ettől még telefonálgatni se kell.

Mondjuk a futár egy tapló volt, de annyi pézért ilyen munkerőt kapni.

Az meg felfoghatta volna az éhes kollega hogy KIFGYOTT a benzin, tehát nem megy tovább a kocsi.

Tehát summa az elöttemsuzólóknak igaza volt.

dr. _mmm_ 2008.09.08. 15:31:49

Lehetőleg a kisgyereket ne etesd ilyen szeméttel. Főzzél Neki rendes kaját!!

microlas (törölt) 2008.09.08. 15:32:11

pf

homáron ez a sz@r sztori? na, megyek, feljelentem a boltost, hogy elfogyott a cukor.

dosszié 2008.09.08. 15:33:21

"...1,4 km közúton..." Biztos tovább tartott azt a levelet megírni, mint odaérni gyalog...
Mellesleg örülj neki hogy ingyen kihozzák. Máshol fizetni kell és ugyan ilyen még szarabb.

Taurusz 2008.09.08. 15:33:37

"Főzzél Neki rendes kaját!"

Ja. Lehetőleg bográcsban.

zsizsik 2008.09.08. 15:33:55

azért a poén az az,hogy 12:05-körülre várta a pizzát...állt.mindenki akkor rendeli meg.így elképzelhető némi késés.vagy nyers a pizza közepe.de ez baromság.ha a 2 éves gyerek egész délelőtt foglalkoztatva van,a minima másfél óra alvással jár.az jobb esetben12:30-körüli ébredés.felesleges volt a feszült helyzet.semmi értelme.két embernek megy fel a vérnyomása,ráadásul a gyerek is nyűgös lesz apuci feszült hangulatától.

Majmász Gedeon 2008.09.08. 15:37:27

Mi a múltkor egy tanyabuliba rendeltünk pizzát. Nem tudom, hogy késett-e, mert iszogattunk a várakozás ideje alatt, de rendesen volt rajta cucc, és finom is volt, úgyhogy egy plusz pont a Don Pepének.

Abdab 2008.09.08. 15:38:19

Igazából én azt nem értem, hogy miért várja el a korgó gyomrú jóember, hogy szerencsétlen pizzafutár fejből tudja, hol van benzinkút, és ne csak megörüljön, ha egy szembejön, amikor aggódni kezd, hogy üres a tankja.

Calogero 2008.09.08. 15:39:27

Szánalmas vagy... de lassan már a homár is,h ilyen történeteket egyáltalán lehoz,már bocs,de én nem csak tegeztelek,hanem meg is vertelek volna

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 15:50:05

abdab

esetleg műszak felvétele előtt vagy leadása után megtankolni a gépet? mint a taxisok, ők sem állnak be a ferihegyi fuvar kellős közepén a kútra, hogy bocs, de elfogyott a benzin.

lalalala 2008.09.08. 15:52:12

Hát a választ én is várom, mindeképp postold majd!

nolf 2008.09.08. 15:52:26

ha 2 éves gyermeknek pizzát akarsz enni adni, nem lennék a gyereked.

ha a pizzéria 1,4 km-re való voltát ecseteled, de nem tudsz ennyit sétálni a szeptember 6-i gyönyörű időben az ételedért, akkor senkid sem lennék.

helianthus 2008.09.08. 15:55:16

Hát nem sűrűn rendeltem pizzát eddig, de mindig úgy számoltunk, hogy kb 1 óra mire kijön, akkor másfél óra múlva lesz pizza, aztán ez be is jött, átvettük kifizettük, megettük, még borravalót is szoktam adni, bár nem annyit, mint a Dolce Vita Mediciben, vagy miben, viszont többet, mint a ráckevei strand parkolóőrének, aki vigyáz az IFÁmra, amikor lecsúszik a csúszdán, hogy ne folyjon a motorjába a víz, mert attól kitörne rajta a dzsungelláz, aztán vihetném az állatkertbe, ahol csak üdülési csekkért vennék be.

CsakLajosAz 2008.09.08. 15:56:07

Az ilyen szó szerint F*SZFEJ nem hogy a szitkozódást, hanem egy alapos szívlapáttal történő fejbevágást is megérdemel.. Ha én lettem volna a futár, lehet, hogy kapott volna.. Mellesleg rendszeresen rendelek kaját, heti 4-5 alkalommal.. (tudom, sikeres ember, stb..) de soha nem fordult elő, hogy a futárt vontam volna bármiért felelősségre.. egyszerűen azért a pénzért, amit szerencsétlenek kapnak, még az ilyen seggeket is el kell viselni.. félelmetes..

EDE hozzá képest kismiska..

mellesleg valóban igaza van.. Nem kell onnan rendelni.. Neki.. :) percek.. betojok.. micsoda problémák.. Irigylem..

Én lennék terrorista! 2008.09.08. 15:57:44

Azt a pesti burzsuj fajtád! A Don Pepe eleve egy hányás, Homár-minősített, minek rendeltél pont tőlük?
Amíg ezt a sok-sok szöveget begépelted, süthettél volna egy pizzát magadnak, nem nagy tudomány, és úgy olcsóbb, egészségesebb is. Ráadásul postán adsz fel nekik levelet, basszus, nehogy öngyilkos légy egy ilyen tragikus, nyilvánvalóan nagy horderejű esettől!
Inkább csinálj még két gyereket, nem lesz időd ilyen hülyeségekre!

beachball 2008.09.08. 16:00:05

Ez most komoly ez a post?

MosoMasa 2008.09.08. 16:00:33

A gyerekedet ne pizzával tömjed vazze, aggyá neki rendes étket, amitől nem lesz akkora paréj, mint az apja!

maincoon © 2008.09.08. 16:04:49

"Tegnap (péntek) este úgy döntöttünk, hogy szombat délelőtti ebédfőzés helyett 2 éves kislányunkkal egész szombat délelőttre programot csinálunk, aztán majd rendelünk egy pizzát ebédre."

1. Imréék tehát 10:30-kor otthon voltak, akkor ugyanis már telefonálgatott.

Kíváncsi lennék arra az egész délelőttös programra, mi volt...

2. Igazuk van az előttem szólóknak: ha az idő lejárta után 5 percenként telefonálgatott, akkor tényleg nem lehetett egy nyugodt, meghitt program a kisgyerekkel ...

3. Az igazi szegény nem Imre lehet, hanem a kislány: fantáziátlan, idegbeteg apuka, pizza ebédre...

4. És még az e-mail írással is csak magát húzza fel, azon a dolgon, hogy az autók benzinnel járnak - nem fog tudni változtatni.

Imre, igyál inkább halványzöld színű tropical orange bacardi breezert, arra nem kell ennyit várni!

Meklén és Tamara 2008.09.08. 16:04:53

Imre még nálam is nagyobb szociopata.

humornyomor 2008.09.08. 16:07:29

Pizzát sütni otthon kell. Finomabb is, több is, jobb is. Igaz lassabb is. Kivéve, ha mindig tartasz otthon a fagyóban tésztát.

Amúgy meg, egy rinyagép a posztoló. Az ilyen emberektől szar a világ...

Lapidus Ted 2008.09.08. 16:08:03

Véletlenül nem arról van szó, hogy valamit megígértek a Vevőnek, aztán szartak betartani? Aztán nekik áll feljebb? De.
Azt se mondja senki, hogy a benzin úgy fogy ki, hogy pont a kiszállítás közben kell tankolni. Ugyanmár. Hogy mennyire kell túlizgulni egy pizzarendelési diszfunkciót, azon lehet vitatkozni, de a kommentelők is f@szok.
Én is szoktam rendelni a donpepétől, egyszer volt olyan, hogy nem akart jönni a pizza sehogyse és akkor nagy nehezen felhívtam őket, mire kiderült, hogy nem is tudnak a rendelésről. Tudomásul vettem, hogy ez nem a svejci vasút.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 16:13:26

lapidus

Victim blaming terén mindig is erős volt a blog. Az, hogy szarnak betartani ebben az országban bármit, részben ennek a gondolkodásmódnak köszönhető.

jusztlacika 2008.09.08. 16:16:59

szerintem az Ede vitte ki!

Lapidus Ted 2008.09.08. 16:18:14

Erik,
szoktam is röhögni rajta sokat, de ez felkúrta az agyamat. Életmódtanácsadók magyarázzák el, hogy hülye aki a gyerekének pizzát rendel, mintha a legkevesebb közük lenne hozzá :)

fokaorr 2008.09.08. 16:20:26

a szallito modora miatt megertenem a postot, de a 25perces keses mar vicces
(valoszinu azt is meri Imre, mennyi ido alatt fogy el a pizza)

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2008.09.08. 16:21:21

Most komolyan azért fikázzátok a postírót, mert megköveteli a szolgáltatást amiért fizet? Valamit állítottak neki, nem tartották be, jogos a felháborodása. Az meg, hgoy a pizzafuti mennyit kap fizetés gyanánt k*rvára nem tartozik senkire. Ezt vállalta. Ha valóban ilyen stílusban válaszolt a futi, biztos, hgoy kirugatom.

rigojanos 2008.09.08. 16:23:29

Egyetertek Erikaval. Ezert nem valtozik semmi customer service teren Magyarorszagon, mert a tobbseg egyszeruen elfogadja, sot - a fentiek szerint - meg is vedi, ezt a kereskedoi hozzaallast.

birdito 2008.09.08. 16:27:58

1. Egyre szarabb a Homár! Tessék nem fröcsögős bulvárt betenni, hanem valódi fogyasztó szenvedéseket.

2. **** Imre: "Hiába kínálnak jó minőségű ételt jó árakon..." Azt elismerem, hogy a DonPepe pizzái a legjobbak. Na de hogy jó áron????????? Könyörgöm!!! Fele ennyiért kapsz bárhol máshol házhozszállított pizzát! Vidéken! Plána, ha Nagyfaluba rendeled, ahol mérhetelenül nagyobb a választék.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.08. 16:32:52

Ilyen levél miatt bélyegre pénzt kiadni..muhaha!
Az ilyenek miatt ér hozzám később a postás a válasszal, hogy felvettek-e a BKV honlapján meghírdetett vezérigazgatói állásra.. :/
;D

Szűcslaci 2008.09.08. 16:34:03

Kedves polgártársaim, eléggé meg vagytok tévedve. Ha egy tetű cég pizzasütésre adja a fejét és azt vállalja, hogy rühös 50 perc alatt kiszállítja a szegényes termékét, akkor szállítsa ki! Láttatok már élőben pizzafutárt? Igénytelen és nem egy jámbor fajta....igaz, nem is elvárás a diploma.

Lapidus Ted 2008.09.08. 16:36:06

"Fele ennyiért kapsz bárhol máshol házhozszállított pizzát! Vidéken! Plána, ha Nagyfaluba rendeled, ahol mérhetelenül nagyobb a választék. "

Lécci mondj egyet.

pepipapa79 2008.09.08. 16:36:19

25 perc késésért levél meg homárra való írogatás???
Ne má....
Nem vagy valami sikeres....
A futár letegezett...
Valószínű Te voltál neki a 95-ik fuvarja, s már tele volt a hócípője, s még neki is állsz rinyálni...
Amúgy azt nem értem miért ne ehetne a gyerek pizzát????

Szűcslaci 2008.09.08. 16:36:48

5 perc alatt megeszek egy nyamvadt pizzát - tehát a 25 perc a rohadtul sok! Nyaljon szart a donpepe vagy a futárja.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.09.08. 16:38:42

A Don Pepe pizzája szar, Imre stílusa úgyszintén.
A futárral üzengetni meg tök fölösleges, a pizza visszaküldése önmagáért beszél.

theutat villám 2008.09.08. 16:39:51

Erre szokták mondani, hogy szacsek, szacsek, a jó kurva anyádat. Normális vagy te, bazmeg??? 20 percet késik a pizza, te meg elkezdesz hisztizni és még elveszel vele 5 percet is az életemből, amíg elolvasom, meg reagálok rá? A homár meg monnyon le ezekkel a postokkal, húzzatok a picsába!

Chrom 2008.09.08. 16:42:36

Ha valóban ilyen volt a futár viselkedése az gáz, de a postból kiderül, hogy megérdemelte nagyjából a kedves vevő.
Amúgy ekkora hisztériát meg levélfolyamot, ekkora problémát csinálni belőle szerintem gáz. Amíg ezt megírta, utánanézett, hogy hol lehet tankolni, addig egy 3 fogásos ebédet meg lehetett volna főzni, megenni és utána félretenni a maradékot vacsorára. Igazi agresszív bunkó, aki ötpercenként telefonál, hogy neki legyen igaza. Amúgy hogy a f*szba jön ahhoz, hogy megmondja a futárnak mikor tankoljon? Előfordul nem? Az ilyennek nem pizzát vinnék, hanem diszkoszt.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.08. 16:43:09

Amúgy én tökijeim is esznek pizzát - persze amit asszony készít: friss, vastag, a mennyiségétől lefolyni készülő feltéttel.
Nem turházik bele senki, még forró mikor az asztalra kerül - roppant sikeresek vagyunk. :)
A főnökségükről:
Egyszer a szekszárdi Tuskóban található egységükben lekurváztam a főnöknőt mert nem akarta kifizetni akkori párom fizuját (aki ott dolgozott, persze feketén; de miután neki akartam menni hamar leperkálta a pénzt..) .
Nem sokkal utána kiderült hogy nem tévedtem: pár éve a hölgyemény a 6-os úti Agip-kútnál kínálta bájait. :D

Lapidus Ted 2008.09.08. 16:47:30

Chrom,
ha szolgáltatsz, azt viszed a vevőnek, amit kér, akkor, amikorra vállaltad. Semmi közöd a személyiségéhez. A kocsmában UTÁNA szervezheted a kommunista felkelést.
Így van ez a kapitalizmusban.

euAgWzgmmtq7K 2008.09.08. 16:51:52

te egy szánalmas, sikertelen ember vagy, de remélem most legalább jobban érzed magad, hogy a homár olvasók előtt is kiröhögtetted magadat. továbbá minden normális, a futárt emberként kezelő, nem komplexusos stbstb pizzarendelő nevében köszönöm, a magadfajták miatt köpik tele az összes kaját már a konyhán az éttermekben.

rexter 2008.09.08. 16:52:55

muhaha lol, ismerősöm is itt dolgozik. ő az ilyen ügyfelek fejét baltával verné.

Chrom 2008.09.08. 17:00:14

Lapidus Ted, ez valóban így van, én is a versenyszférában dolgozom:) Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a kedves ügyfél picsogásba befektetett energiája nem teljesen arányos a 25 perc késéssel. Ez nem kommunista felkelés, ez egy vélemény. Jelzem úgy tudom késés esetén adnak valamit mindig. De akkor álljon alant az én történetem a Don Pepével még kollégista koromból:
Elhatároztuk négyen hogy rendelünk a Don-Pepétől a koliba azt a gigabaszomnagypizzát. Fél órás késés után telefonáltak, hogy nem érnek ki, mert lerohadt a futár valahol. (Baszom hideg tél volt, még fontos lesz.) Kérés nélkül mondta a csávó, hogy küldenek egy másikat, mert az eredeti már mirelit lesz. Eltelt fél óra, jött a friss ropogós gigabaszomnagypizza, csakhogy szét volt csúszva az egész a dobozban, mintha kicsit lepottyant volna 40 méter magasról. Futár srácnak szóltunk (ez a második futár) és szó nélkül telefonált, hogy küldjenek másikat. (Másfél órája vártunk, egy hangos szó sehol.) Mondta, ezt itt hagyná, hogy ne kelljen cipelni vissza. Közben betoppant az első futár a jéghideg pizzánkkal, mondta sorry, de itthagyná, mert gyalog hozta a lerohadt kocsitól. Volt két pizzánk, útban a harmadik. A szétkentet elkezdtük kiskanállal enni, mert koliban az ilyen nem gond, majd meg jött a harmadik pizza, szépen okésan, 2 liter kóla kíséretében kárpótlásul. Ott álltunk három parabolapizzával és 2 liter kólával. Nagyjából az egész folyosó jóllakott. Volt ez négy éve, legszebb téli emlékem. Mielőtt bárki megkérdezi nem a Don Pepénél dolgozom:)Tanulság: ha normális vagy az emberekkel, ők is normálisak veled. Gondolom ha mi is agyvérzéses állapotban kezdünk telefonálgatni, hogy hol a pizzánk, nem hogy másikat nem hoztak volna, hanem a jéggé fagyottat basszák hozzánk izomból:) Hát ennyi:D Szerintem sikeres vagyok (voltunk).

Lapidus Ted 2008.09.08. 17:02:36

Chrom,
nekem se volt bajom még a pepével, csak arra próbáltam rámutatni, hogy aki a postíró személyiségét boncolgatja, az ebben az esetben tévúton jár.

Chrom 2008.09.08. 17:05:51

Lapidus Ted,
arra probálok rámutatni, hogy nem a Don Pepe a gócpont az én történetemben sem, hanem az ügyfél-szolgáltató (jelen esetben kiszállító) viszonya. Csak nem tudtam kiemelni neked a lényeget, mert nem találom a "bold" funkciót. De megteszem másként:"Tanulság: ha normális vagy az emberekkel, ők is normálisak veled."
(néma értő olvasás: 2-es, leülhetsz :D:D:D)

ambbay 2008.09.08. 17:25:15

Ötcsillagos Imrénk szerintem tuti hogy a Donpepe gerillamarketingese

Lapidus Ted 2008.09.08. 17:26:47

Tehát ha késnek és számonkérem, akkor már nem viselkedek megfelelően ahhoz, hogy ne köpjenek a kajámba. Lényegében ezt mondod, Chrom.

Palkovicsné bejglije · www.panaszfal.hu 2008.09.08. 17:28:01

Jó minőségű étel jó áron a Don Pepétől? Ez valami vicc, vagy fotosop?

mr.guargumi 2008.09.08. 17:29:32

azért van benne igazság..én egy sokkal kisebb helyről szoktam rendelni, neten keresztül. Múltkor a rendelés feladása után 2 perccel csörgött a telefon, vonal végén diszpécser, nagyon sajnálják, de csak 60-70 perces intervallumban tudnak jelenleg szállítani (a megszokott helyett), tartom e így is a rendelést..mondtam, hogy igen, még egyszer elnézést kért, és elköszönt..lehet ezt így is, csak a cég hozzáállásának kérdése.

kamushamus 2008.09.08. 17:29:58

Tisztelt hozzászólók
Arra senki sem gondolt,hogy a konyha túlterheltsége miatt nem ért ki a futér időben,és hogy a tankolás dumával a hátországot próbálta védeni?
Hánynom kell az ilyen idiótáktól.Ha többször rendelt,és nem sikerült teljesíteniük a vállaltakat,akkor miért rendelt megint?
Illetve azt mondja a futárnak hogy hazudik,én le is köptem volna.Bocs a drasztikus kifejezésmódért.

Rajmond 2008.09.08. 17:35:37

Kedves Imre! Mindenhol elofordul hogy kesik a futar. elusznak a pizzasutok,torlodnak a rendelesek stb. de 25 perc kesesert igy befordulni... Azt elhiszem hogy taplo volt a futar, de hogy a budos kurva anyadba mersz altalanositani? Nem minden futar bunko es valoszinuleg kevesnek van diplomaja de becsuletesen dolgoznak! Nagyon sok csalados ember melozik futarkent masodallasban is mert altalaban egeszen jol megfizetik. Ja igen, az auto: nem csak egy rothado kasznis verdanak tud kifogyni a benzintankja... Ez elofordul bar a futar figyelmetlensegerol van ilyenkor szo!

Palkovicsné bejglije · www.panaszfal.hu 2008.09.08. 17:37:12

Aki meg rinyál azon, hogy sz@r a Homár, az a legnagyobb marha. Nem veszitek észre, hogy ezt a blogot nem a postok, hanem a kommentek teszik naggyá. Ha szerintetek sz@r a Homár, akkor nem kell olvasni, de még kevésbé kell postolni, és ha nem lesz egy hozzászólás sem, akkor majd leesik a tantusz szilyéknek is.

Megvagy hadnagy 2008.09.08. 17:37:21

Ma pizza, holnap mar hamburger. ***** Imre, esszel elj, ne mergezd a gyereked.
Egyebkent pedig igazad van, de szerintem tulzas, amit csinaltal. Neha jon egy poszt, ami azt mutatja, hogy sokat felreertik ezt a nagy fogyasztoi tudatossagot. Egy kis rugalmassag, attol meg nem leszel luzer, ellenben mindenki boldogan megy a dolgara

mr.guargumi 2008.09.08. 17:38:34

és hol általánosít? Ó emberek..szövegértelmezés..kellene. Meg at is be kellene látni, hogy 20-25 perc késés nem kéne TERMÉSZETESNEK venni, de legalábbis annyi elvárható lenne, hogy a cég hivogat téged, s nem te őket, hogy mi van má'? Az, hogy túllihegi, mit ad a gyerekének, mit csinált délelőtt, már kit érdekel..

Palkovicsné bejglije · www.panaszfal.hu 2008.09.08. 17:40:39

Amúgy meg vállalt valamit a pizzéria, amit nem teljesített. A minimum az lett volna, hogy felhívják a barmot, ha már megtisztelte őket azzal, hogy tőlük rendelt, hogy: "Bocsi, te ökör, qurvára nem fogunk odaérni, amikorra ígértük, kell-e így is a cucc, hogy sz@rnál sünt!" A postoló meg legalább akkora tahó, mint a pizzéria a futárral együtt.

Szűcslaci 2008.09.08. 17:56:48

zsebmicsoda: Ki nem szarja le, hogy túlterhelt-e a konyhája a donpepének, vagy nem? Csináljon nagyobb konyhát, több alkalmazottal, vagy vegyen fel kevesebb megrendelést!! Beszarás, hogy be akarjátok magyarázni, hogy a pénzemért még kussoljak is! Majd ha indul a repülőtök 40 perc múlva, a taxis magígéri, hogy 20 perc lesz az út, forgalom nuku, viszont fél órát tankol és lekésed a gépet, akkor jópofáskodj a Homáron, hogy 25 perc késés semmiség...

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 18:01:38

palkovicsné:

1) a postolót átbaszták a pénzéért, nem kapta meg, amit ígértek neki
2) még hülyének is nézték a tankolós kifogással
3) amikor a fenti kettőt nevén nevezte, tahóskodtak vele

táncsak felbaszhatta az agyát a fentieken.

psztrnk · http://702.klog.hu 2008.09.08. 18:12:59

Ehh, átlag hetente kétszer rendelek a kétkerben Pepétől, egyszer sem volt vele para, a leghosszabb várakozás 60 perc volt.

Vaklárma.

psztrnk · http://702.klog.hu 2008.09.08. 18:16:12

Amúgy Vitéz utca - Fő utca sarok, a Ganzon nincs kút, Stars Imre... Hamá' okoskodunk.

Ofélia . 2008.09.08. 18:18:44

Imádom ezt a PÉZEMÉÉÉÉRT mindenki nyalja ki a seggem dumát.

Az ilyen hagyja ott az irodában a félig rágott csirkecombot és a koszos poharát, mivel a takarítót azért fizetik.

További magyar hang 2008.09.08. 18:21:57

1 kiló liszt
1 maroknyi só
1 maroknyi cukor
3 kis zacskó élesztő-por
melegvíz szükség szerint
(kb. 6-8 db 25 cm-es vékonytésztáshoz)

összegyúrod, megformázod, megkened, ráteszed, kisütöd, megeszed, örülsz

az első pizza cca 30 perc múlva fogyasztható

kamushamus 2008.09.08. 18:30:01

Szűcslaci
Nem tudom mit szólnál hozzá, ha azt mondaná neked a kedves női hang, hogy bocsi nem tudunk annyi pizzát sütni,úgyhogy te nem kapsz.
Kérj máshonnan.
Akkor biztosan ez lenne a következő post.

kamushamus 2008.09.08. 18:41:08

Szűcslaci Hajrá magyar mentalitás.
Meglobogtatsz ezerakárhányszáznegyvenakármennyi forintot,és elvárod hogy mielőtt megérkezik a pizza kinyalják a segged.
Hajrá!

ascella 2008.09.08. 18:44:42

Hát engem csak az foglalkoztat, mit tudhat az a férj aki 12.05kor még a pizzériával, 12.10kor már a futárral hisztizik és közben gondoskodott más ebédről. Imre, kérlek fedd fel a titkod! :)

A többit leírták előttem.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 18:46:32

zsebeibezse:

"sajnos sok megrendelésünk van, elképzelhető, hogy csak 90 perc múlva ér ki a pizza. korbábban lehet, de később nem. így is felvehetem a rendelését, vagy fontos Önnek, hogy gyorsan kiérkezzen az étel?"

valahogy így képzelném, ha én lennék a tulaj. lehet, hogy elveszíti 1 pizza árát, de megtart egy potenciális ügyfelet. hosszú távú gondolkodás

ha átbasz - nem szól, hanem reménykedik, hogy sok birka társához hasonlóan pinkód úr is olyan éhes lesz mire kiér a pizza, hogy elfelejt pampogni, és különben is empatizál a szegény futárral, esetleg a szoc rendszerben nőtt fel, ahol örülhettél, hogy kapsz valamit a pézedért - rövid távon lehet, hogy bevételhez jut, de ha sokszor basz át, elveszít egy tartós ügyfelet.

magam is szolgáltatást árulok, ha gebasz van, én hívom fel a klenst, hogy elnézést, gebasz van, hogy tudnánk megoldani. nem állok neki utólag magyarázni, miután otthagytam a szarban, hogy ez azért van mert sárga a villamos, és a kolléga meg színvak és nem vette észre. az ügyfél értékeli, ha őszinte vagyok hozzá, mert az a bizalmát növeli, még egy rossz tapasztalat során is.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 18:48:49

ps: az, hogy megcsinálod amit vállalsz az seggkinyalás?

welcome to Hungary

rigojanos 2008.09.08. 19:05:04

Ugy tunik, hogy nagyon sokan szereptevesztes aldozatai. Nem kellene egy regebbi kor szerepehez annyira ragaszkodva bebeszelni magunknak, hogy oruljunk, hogy egyaltalan kapunk valamit, es legyunk halasak a szivessegert, hogy sutnek nekunk pizzat.

Nem kell lemenni kutyaba, csak hogy kevesbe erje csalodas az embert. Nyugodtan es jogosan el lehet varni, hogy a penzeert barki korrekt es magas szinvonalu szolgaltatast kapjon, es annyit es ott reklamaljon ahol akar, ha azt nem kapja meg, holott a penzet elveszik egy nem teljeseitett igeret fejeben.

Ideje lenne ugy csinalni, mint egy, a penzeert elvarasokkal rendelkezo vasarlo, aki az eladonak es szolgaltatonak diktal. Nem tyukperes ugyvedkent vedelmezni azokat, akik hulyenek nezik azt, aki penzt akar adni nekik. Fogyasztoi tarsadalomban elunk, es csak nekunk lesz jobb, ha mindannyian ugy viselkedunk, mint fogyasztok, a kereskedok meg ugy viselkednek, mint akiknek legitim konkurenciajuk es potencialisan visszatero vasarloik vannak.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.09.08. 19:13:17

Picsogógép... 20 perc késésért ennyit rinyálni bassza meg... A futár helyében én még pofán is vertem volna. :D
Amúgy meg nekem nem úgy tűnt, hogy időre rendelte volna a tisztelt picsogógép, hanem egyszerűen megrendelte, a 45-50 perc SACC volt és nem IGÉRET... Az ilyen hülye picsákból annyi van sajna itthon, mint égen a csillag, irtani kellene már őket. A Homár meg nem tudom mi a pöcsért süllyed le az ilyen és ehhez hasonló idiótáknak a szintjére... :-/

sergioramos 2008.09.08. 19:18:18

Az a baj hogy minkét oldalnak igaza van a don pepe is hibázott és jogosan lehet elvárni egy bocsánat kérést de a azt is mindenki tudja hogy Imre az a típusu ember aki keresi az alkalmat és kötekedjen és okoskodjon. Nem olyan volumenü dolog egy nyamvadt pizza rendelés hogy ne bírna ki 25 perc késést anélkül hogy idegbajt kapnánk.De mindkét fél viselkedése tipikus magyar és ezért tartunk itt ahol vagyunk.

kamushamus 2008.09.08. 19:18:35

Erika Zangolna
Hát igen.
Ezt így is lehet.
Csak sajnos aki felveszi a rendelést az olyan alkalmazott aki nincs motiválva arra,hogy ily módon foglalkozzon az "eseményekkel"

Layosh 2008.09.08. 19:22:08

A jó ..... anyját, mit kell lenézni a Fiestákat? Nekem is az van (igaz nincs szétrohadva). Meg különben is, 25 perc késés és összeomlik a világ?
Hozzám mindig pontosan hozza a DonPepe a pizzát, tökéletesen elégedett vagyok velük, az átlag idő 20 perc.

rigojanos 2008.09.08. 19:22:57

Sergioramos, tipikusan magyar csak a Don Pepe viselkedese ebben az esetben, a reklamaloe meg veletlenul sem. Az itt reagalo, Don Pepet vedelmezoke viszont igen.

Teljesen mindegy, hogy mit rendelt es ki, aki fizet egy termekert, szolgaltatasert, annak joga van elvarni es reklamalni, teljesen fuggetlenul attol, hogy mi az a termek/szolgaltatas. A Don Pepe "nyamvadt pizzat" arul, ebbol el.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 19:23:27

Nem olyan volumenű dolog egy nyamvadt pizza rendelés hogy ne bírna ki 25 perc késést anélkül hogy idegbajt kapnánk.

lanparti közben nyilván nem, de lehetett itt más a szitu. én is küldtem már vissza kaját, amikor x időnk lett volna kajálni, aztán indulni kellett valahova. pizza nem egy svájci expressz, nem tudom már ki írta, naiv ügyfél ezt jól megtanulta a bőrén. majd legközelebb főz.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 19:27:55

zsebi.

a magyar piac klasszikus csóringer posztkommunista piac, a legfontosabb az ócsóság, utána jön messze lemaradva a minőség (ezért lesz kisebb a joghurt, és nem az ára nő) és legvégül a szolgáltatás, amit vele kapsz: szervizháttér, kiszállítás, kedves hangú néni, stb.

akár minőségben, akár szolgáltatásban akarsz valamit, meg kell fizetned a pluszt. Pizza Hut lehet, hogy drágább lett volna, de talán kiért volna időben, de nem tudom, mert nem eszem csak otthoni pizzát.

Chrom 2008.09.08. 19:29:35

"Tehát ha késnek és számonkérem, akkor már nem viselkedek megfelelően ahhoz, hogy ne köpjenek a kajámba. Lényegében ezt mondod, Chrom."

Lapidus Ted, nem magyarázom tovább, mert nem akarod érteni. Elolvastam újra, hol van itt beleköpés? Azaz miről beszélsz?!?
Amúgy nem minfegy HOGYAN kéred számon. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 19:36:14

Amúgy nem minfegy HOGYAN kéred számon. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Chrom, ez egyenrangú helyzetben így van. De akár a keresleti (szocializmus), akár a kínálati (kapitalizmus) oldal felé billen az egyensúly, valaki válogathat, és valakinek versenyeznie kell.

Emlékszem, amikor jóban kellett lenni a zöldségessel (értsd: ki kellett nyalni a seggét) hogy déligyümölcsöt kapj a pénzedért, ez egy keresleti irányban felborult egyensúly volt, a kereskedő válogathatott, hogy kivel nyalatja ki a seggét a szolgáltatásáért.

A kapitalista rendszerekben több szolgáltató versenyez a keresleti oldal pénzéért (a zöldséges kedves, és miután lemérte a barackot, és fizettél, rátesz még egyet utólag, hogy a gyereknek küldi) következésképp itt sincs meg az adjonisten fogadjisten viszony, itt a függőség és a verseny fordított.

Shagrath 2008.09.08. 19:41:33

Én egyszer rendeltem a pepénél. Véletlenül összekeverték a címeket és egy Bentley Continentalt hoztak ki, mert azt hitték, hogy azt rendeltem, aki meg azt rendelte, meg vitték neki a pizzát. Mivel Ő éhes volt, nem aggitált. 990-ért most meg van egy kék Bentley Continentalom. Sikeres vagyok-e? (Bár sok a benzin bele, lehet elcserélem egy Dodge Viper-re...)

Chrom 2008.09.08. 19:49:30

Erika,

ha visszaolvasod alaposan és Lapidusnak is ezt próbáltam megvilágítani, emberi oldaláról próbáltam fogni a dolgot. Amit leírsz abban van igazság, mondom én is szolgáltatok, a versenyszféra nem ismeretlen. A post írója az én szememben egy kötekedő bunkó és nem viselkedett másképp a futár sem. De néha elszakad a cérna és bunkóságra bunkóság a válasz. Mondom mégegyszer: nekem túlságosan fel van fújva az, hogy mindkét ember a maga igazát védte. Ha én minden kellemetlenségemre (megjegyzem akár a kellemes élményeimre) ennyi időt és energiát fordítanék, öt évre előre adnék munkát a Homárnak, valahogy így néznének ki a homár post címei:

"Brutálisan nézett a kisközért pénztárosa"

"Bestiális támadás - nekiment az autómnak egy biciklis"

"Pornográfia a villamoson - XY-né melltartója kivillant jegyellenőrzés közben"

"Átvert az áramszolgáltató - ipari áram helyett csak 9V a marógépben"

"Szivatja az ügyfeleit a sajtgyár - csak lyukból állt a sajt"

"Elcsalja a pénzemet a hipermarket - nem adta vissza a százast a bevásárlókocsi"

Kell még?:D:D:D Ez a jellemző mostanában ,sajnos a homárra is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.08. 19:55:07

1. amerikaban regebben ismertem egy diplomas pizzafutart
2. a pizzanal mindig be lehet kalkulalni kesest, aki ezt nem tudja ne rendeljen
3. itt is vot ma hogy tok ideg votam mert kesett vagy felorat, de eszembese jutott visszakuldeni mer dog ehes votam
4. azt abszolute nem ertem, hogy a pizza melyik resze egeszsegtelen egy gyereknek
5. Maryvel ma rendelunk is egy spenotos Papa Johnsosat
6. majd beszamolok kesett e?
thx

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 19:56:39

szerintem kötekedő bunkó akkor lenne, ha nem lenne maradéktalanul igaza. én pl szóvá szoktam tenni, ha átkúrnak, mert hiszek benne, hogy azzal javítom a szolgáltatás minőségét. és bevallom, magam is felkúrom az agyam, ha nyilvánvalóan akarnak hülyének nézni, de ezt már leírtam: én abban hiszek, hogy tökéletes, hibák nélküli ember, szolgáltatás nem létezik. de ha elbaszok valamit, bocsánatot kérek és én állok neki agyalni, hogy hogyan tegyem jóvá, nem nekiállok ráfogni a nesquik nyuszira.

nem azért mert ezt tanultam a menedzserképzőn, hanem mert magam is csak abban a szolgáltatóban bízom meg, aki nem summog ha elbasz valamit, hanem előáll a farbával, és kitalál valamit.

de ezek

G Zoli · http://twitter.com/garamiz 2008.09.08. 19:56:47

vannak, akik minden kis hülyeségen felhúzzák magukat. Most 20 perc késés miatt szerintem nem kell telefonálgatni

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 19:58:27

*de ezek lehet hogy csak nekem fontosak, mindenesetre én azt látom, hogy a saját ügyfeleim értékelik, hogy nincs ködösítés, hanem megmondom, hogy mi a kotta.

Chrom 2008.09.08. 19:59:07

"nem azért mert ezt tanultam a menedzserképzőn" OMFG LOL

hathuszas 2008.09.08. 19:59:48

csak a miheztartás végett: a kiszállított étel hőmérséklete nem lehet 65c foknál kevesebb az előírások szerint!

rigojanos 2008.09.08. 20:01:39

"Ez a jellemző mostanában ,sajnos a homárra is."

Igen, hiszen a homarnak ez a funkcioja. Ez kb. ugy hangzott, mint ha azt mondtad volna, hogy a CNN-re jellemzo mostanaban, hogy hireket kozol.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:02:30

hathuszas:

ez egy remek fizikapéldához adhatna alapot, ha ismernénk a képletet és a pontos adatokat.

fagylalt-házhozszállítás esetén gondolom a fenti előírástól eltekintenek.

Chrom 2008.09.08. 20:06:06

rigojanos,

amiért én kedveltem a homárt az tök másról szólt. Ez az én véleményem, nem kell vele egyetérteni. Bulvárosodik, ahogy az index maga is. Bár én még bízom benne, hogy helyrerántják a dolgokat.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.09.08. 20:06:29

Imre:

1) igazad van, nem vették fel időben, ez hiba

2) elhiheted teljesíteni akarja, de közbejöhet egyéb probléma is

3) na ne nevetess, majd a futár fog mindenkit felhívni, hogy te figyi, tiéd a szalámis, mert nem érek oda időben, ugyanmár

4) egyszer késtek már 1 órát és még onnan rendelsz? Sikeres-e vagy?

5) tény, ami tény bunkózásra váltott és csúnya dolog az "ügyfelet" akiből él a cég ilyen hangnemben megszólítani, de te sem voltál egyszerű a lehazugozásoddal, egyébként meg kurva jó szemed lehet, ha láttad, hogy tele van-e tank most már, vagy láttad, hogy nincs sor a benzinkútnál.

Egy szó, mint száz, rendelj mástól.

hathuszas 2008.09.08. 20:06:48


Kedves Erika !Tényleg ilyen sötét vagy?

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:08:24

hathuszas! Te tényleg autista vagy, vagy csak Ihos József dvd-ken nőttél fel? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.08. 20:10:14

ma' nem tekerek vissz nem tudom k monda de az igazsag, hogy itt a kommentek viszik a botot, mapedi ahhoz hogy komment legeyn post kell
neha van komolyabbb is az igaz, de az is kivesezzuk felora alatt es akkor jon az okorkodes
es ez igy van jo
a bulvar nem feltetlen szitok szo abban is van minosegiBB

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:12:27

Chrom:

a címadás a kereskedelmi médiumok szíve-lelke. hatalmas hír- és információkínálat, de csak korlátozott befogadási kapacitás.

ahol az érzelmekre vagy az ösztönökre intenzívebben ható szavakat lát a nép, oda kattint.

ezért van tele pinával az index

Chrom 2008.09.08. 20:16:45

Erika,

ó köszönöm. Hálás vagyok. Én ezt nem is tudtam. Holnap veszek a cégemnek én is egy honlapot meg egy bullshit generátort.:) Ezt melyik menedzser kézikönyvedből másoltad ki? Próbáltad ezt már megetetni ügyfelekkel?:D:D:D
OMG...

Thom Yerk 2008.09.08. 20:23:00

ez most csak kötözködés v miféle, de a cím nem úgy lenne helyesen hogy "Lehazugozta a késő pizzafutáR" ?

forumuser 2008.09.08. 20:23:43

winyetta
Nem picsa, mert Imre.

gabbró 2008.09.08. 20:40:57

A honlapjuk közepén ott feszít a szöveg:
Ha a rendeléssel kapcsolatban észrevételed, ötleted, esetleg panaszod van, várjuk leveled!
persze mail címmel ellátva
Illetve itt: www.donpepe.hu/oldal.html
De kapásból azzal kezdi hog nincs mail cím feltüntetve...

Ez a ****Imre nem naiv ügyfél hanem egyszerűen egy kötekedő hülye. Ő még biztos nem késett sehonnan egy percet se, az autójában örökké van benzin és mindenkivel mindig szuper illemtudó (a fenti esetben sem volt az). És tuti EDE rokona!

malvinka 2008.09.08. 20:45:36

második Homár-kommentem... Késik a pizza, visszaküldöd, kész. Nem kell fenyegetőzni, meg hülyeségeket beszélni közben... Hogy a pizzafutár milyen autóval közlekedik az attól függ, hogy milyen van neki... Ahhoz valami elit helyről kéne rendelni, ha azt szeretnéd, hogy egy A6os Audival meg egy öltönyös komornyik hozza ki a kajádat... Akinek egy öreg Ford Fiestára telik, az azzal fog dolgozni... Aminél meg előfordul, hogy kifogy a benzin... ha üres a tank, akkor 300 méterre sem tudja odavinni a pizzádat...
Kicsi off: Szűcslaci, ha te a géped felszállása előtt negyven perccel akarsz elindulni otthonról, akkor az már rég rossz... mert felszállás előtt 30 perccel bezárják a kapukat... a check-in meg kétórával előtte kezdődik, és minden jegyfoglalásnál fel is hívják a figyelmedet, hogy két órával előbb legyél ott.

malvinka 2008.09.08. 20:47:25

ott egy fölösleges "meg" szócska... azt nem akartam :)

anarch 2008.09.08. 20:48:18

Szerintem Magyarország a létező világok legjobbika. Most már csak ilyen panaszok vannak, nagy baj már nem lehet.

Mindenki tökéletesen elégedett a bankjával, nem számolnak fel uzsorakamatot meg a lábméretét díjként, nem tűnnek el a csomagok a postán, nem akarnak nyugdíjasokra elsózni minden hülyeséget, időben jön a bkv és lehet jegyet kapni az éjszakai kalauznál, nem lopnak kábelt, nem épül közpénzből értelmetlen dolog és mindig minden nagyon jó. Csak az a fránya pizza érkezik 20 perccel később délben, amikor amúgy sem akar senki rendelni. Homár, szerintem vissza adod a hitét pár embernek hogy Mo-n élni sikeres emberhez méltó :).

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:49:28

malvin:

ha én lennék a főnök, azt kérném, hogy a futárok úgy vegyék fel a műszakot, hogy legyen a gépben annyi nafta, amivel műszak végéig eldöcög. ne hozzon az én pizzériámra szégyent azzal, hogy az ő hülyesége miatt késik el az egyébként időben elkészült pizza.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:52:06

ps:

ahol az időfaktor fontos, ott nem nagyon bízzák a benzintank kérédst a véletlenre. láttál már pl szirénázó mentőautót, vagy rendőrt, esetleg tömött bkv buszt, utasokkal teli taxit a benzinkútnáll sorban állni? :P

kamushamus 2008.09.08. 20:54:25

Erika
Ha te lennél a főnök,milyen fizetésért cserébe várnád el mindezt?

LehengerlőEmberevő 2008.09.08. 20:58:24

honnét való ez a Imregyerek?
Hát valami különleges buborékban élhet.
Ha ezért ennyit szürcsög akkor rendesen fogja koptatni az ujját ennél különb dolgokért is, és csomó szar posztunk lesz.
De ájfont ne vegyen, pláne ne a júpiszitől, mert az tuti kicsinálná a lelkét...

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 20:59:43

zsebi:

van olyan, hogy munkaköri leírás, na azt aláírja, és a munkaszerződésben vállalja, hogy annak betűje szerint jár el.

ha a fenti irat elolvasása után is úgy gondolja, hogy vállalja a munkát, akkor kell aláírni a szerződést.

szerinted az a taxis meddig taxizik még az adott cégnél, akinek fuvar közben fogy ki a benzin a taxijából?

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 21:02:02

ps: szerintem tankolnia effektíve ugyanannyiszor kell, csak arra kell odafigyelnie, hogy műszak előtt, vagy után, és ne alatt történjen meg ugyanaz a töltés. nem olyan sok ez, nem kell hozzá A6-os se háromjegyű iku

Tora Hosegawa 2008.09.08. 21:05:47

Tisztázzunk néhány félreértést!

Elöször is nagyon nagyon szeretném leszögezni, azt a marhanagy, mérhetetlen félreértést, hogy ez az oldal a FOGYASZTÓk VÉDELME érdekében jött létre.

Tehát: ez NEM az az oldal, ahol a sok, agresszív pizzafutárként dolgozó bunkó véleményére kiváncsiak vagyunk, mert ez az oldal az, ahol nekünk fogyasztóknak megvédenünk kéne egymást, nem pedig köpködni!!!

Ezt gondoljátok át kérlek! Az ilyen oldalak megléte kezd el megvédeni téged, és téged és téged is!!!

Aztán:

"""Szánalmas vagy... de lassan már a homár is,h ilyen történeteket egyáltalán lehoz,már bocs,de én nem csak tegeztelek,hanem meg is vertelek volna"""

- Erről beszéltem. Az ilyen emberek örülnének, ha vásárlóként bunkó lenne velük a kereskedő, akit ELTARTANAK, és még utána öket ütnék agyon egy lapáttal, amiért szót mernek emelni???
Egyébként kedves komment író, üsd csak a vevőt, üsd! Majd éhendöglesz, ha már egy vevő sem megy hozzád, az udvarias konkurenciád meg meggazdakszik, míg te majd éhenhalsz...

Harmadik:

"""esetleg műszak felvétele előtt vagy leadása után megtankolni a gépet? mint a taxisok, ők sem állnak be a ferihegyi fuvar kellős közepén a kútra, hogy bocs, de elfogyott a benzin."""

- Köszönöm, vele értek együtt!!! Ugyanis:

Bolttulajként, ha az alkalmazottam így merne beszélni az ÉN vevőmmel, hát bizony úgy b@sznám ki egy másodperc alatt, hogy többé a szakmában sem kapna állást. A viselkedésével ugyanis engem is csőd szélére küld, nemcsak magát.

Vevőként pedig nem én találtam ki, hogy mit ajánl a Don Pepe. NEM ÉN. Ők ajánlották ezért a pénzért azokat a szolgáltatásokat, amelyeknek a felét utána nem adták meg a kedves vásárlónak.

Ezért bizony félpénz járt volna cserébe.

Amúgy én is sokat rendelek, de már nem a Don Pepétől, mert ott elég sok futár ütötte meg velem szemben azt a hangnemet 1 órás késés után, amit én viszont nem tűrök el.

Kössz Homár! Továbbra is képviseljétek csak a vevők érdekeit, hiszen ezért dolgoztok! Köszönöm az egymásra köpködő fogyasztók nevében is, mert ti öket is véditek ezzel. Ha nem is veszik észre...

Zsírfeka 2008.09.08. 21:19:44

mivel vigye a pizzát?:)
maybach biztos a szervizben volt, és csereautónak kapott egy fiestát
amúgy miért nem a palkovicsné laptopjáról rendelsz?:)
amúgy meg én nagyon sokat rendelek a donpepéből, itt van a házunk mögött
bizony előfordult hogy nem időre jött, tudom én is lemehetnék megvenni a szaros pizzámat, de mivel vállalják a kiszállítást, kiszállíttatom
ez jó dolog.
késett is már, sőt volt, hogy a munkahelyemre (12 km) előbb jött ki, mint az otthoni címre (600 m)
szarok bele, remélem a pizzafutár nem szart bele, eddig mindig finomat ettem:)
egyébként meg ha 10:30-kor rendelte meg ebédre a pizzát, és kb 12 körül jött meg, az pont ebéd, tehát időben jött:)
úgyhogy én megvéden a donpipit, mer jó
még ha drága is
sikeres ember vagyok, mert megtehetem hogy onnan rendeljek:)
igaz sodexho-ra veszem, de jattost is adok, mert mindig korrekt volt
fütyimre: az a szitu, hogy szerintem ne aggódj, egyik pizzacég sem tökéletes, lehet hogy az első rendelésed jól megjött, de a többivel biztos lesz pár késés, rosszul kiszállítás, mert ez ilyen
ha nem tetszik, menj le a trófeába, kb 1000 m, és ott azt kapsz amit akarsz
vagy a symbol-ba, kb 1000 m, és ott még egy csomó trend majommal kajálhatsz
szóval van alternatíva, de ha végképp nem tetszik, lehet menni szlovákiába:)

Chrom 2008.09.08. 21:22:46

Tora Hosegawa,

ha ezt a sokmindent amit leírtál komolyan is gondolod, akkor csak szánni tudlak. A homár minden csak nem érdekképviselet. Nyilvános fórum az igaz, de hogy képviselne mint fogyasztót? Na ne röhögtess...
A homár nem szerv, a homár nem hatóság. Tartom a véleményem, hogy bulvárfórum marad ha ezt a színvonalat tartja. Nézzél meg pár régebbi postot, arra azt mondom, hogy valami volt.

"ahol a sok, agresszív pizzafutárként dolgozó bunkó véleményére kiváncsiak vagyunk,"

Ez meg taplóság, ilyet leírni. Próbálj meg egyszer azon az oldalon dolgozik, meglátod mennyi bunkó van az öntudatos fogyasztók között...

Tora Hosegawa 2008.09.08. 21:23:33

"""Ez a ****Imre nem naiv ügyfél hanem egyszerűen egy kötekedő hülye. Ő még biztos nem késett sehonnan egy percet se, az autójában örökké van benzin és mindenkivel mindig szuper illemtudó (a fenti esetben sem volt az). És tuti EDE rokona!"""

- Nem!!! Ez az Imre, nem tökéletes. Ennek az imrének néha nincs teli a tankja, és ez az Imre néha el is késik TALÁN.

DE!!!

Ez az Imre ugyanakkor tud is bocsánatot kérni érte ha késik, ha kifogy a nafta, ha néha hibázik.

Nem azt kértük, hogy működjön egy cég tökéletesen, mert az képtelenség!

De azt jogosan várjuk el, hogy igazi Gyúrcsányos magyar módra odaálljon az, akié a felelősség, és azt mondja:

"Bocsánatot kérek. Elkúrtam. Én kúrtam el."

Nálam a mininimum az volt, ha fél órát késett a futár, hogy oké, legközelebb szívesen elfogadnék egy ajándék desszertet, és igérem, nem leszek mérges.

Nem akarták, hogy az legyek, így mindig küldtek egyet legközelebb.

Aztán egyszer többé már nem küldtek.
Akkor váltottam éttermet, és havonta több tíz ezer forintomat azóta az udvarias, pontos és megbízható MixR pizza futárainak adom, akik fontosnak tartanak engem.

Semmi gond. Nem haragszom a Don Pepére! Csak majd ne csodálkozzon, ha egyszer csődbe megy.

malvinka 2008.09.08. 21:28:35

oké, abban igazatok van, hogy a késés, még ha két perc is, akkorsem megengedhető, és a pizzafutárnak még az ismert univerzumok legnagyobb bunkójával szemben is udvarias hangnemet kell megütnie, illetve a tankolást is műszak előtt, vagy után kell megoldani (gondolom itt nincs senki, aki valaha egyszer is elaludt volna, és késve indult munkába). Ez persze nem mentesíti a Don Pepét, vagy a futárt, az alól, hogy a késésről értesíteni kellett volna a vásárlót, de ebben a nagy fogyasztóvédelemben sokszor mindenki elfelejti, hogy a szolgáltatásban is emberek dolgoznak akik a mindennapos munkájukkal a többi szolgáltatásban, vagy nem szolgáltatásban dolgozó ember életét könnyítik meg, és igen, én is ilyen munkát végzek, ezért bátorkodom védelmembe venni a többi hasonló munkakörben dolgozót, mert pont a "nálam van a pénz, én diktálok" elv miatt hiszik azt sokan, hogy a futárokkal, pénztárosokkal, jegyeladókkal, stb. úgy lehet beszélni, mintha az ember épp az imént rángatta volna őket elő a fenekéből... Ez mondjuk már kicsit off. Be is fejeztem mára :)

Tora Hosegawa 2008.09.08. 21:29:11

Chrom

Én tiszteletben tartom a véleményedet, ne vedd már észre, vagy tapasztald már meg kérlek, hogy egyrészről a bolt ahol vásárolsz, másrészről a hatóság szarik a jogaidra.

Ha ide leírom pl azt, hogy az xy plázában a 2. szinten az x.edik boltban átbasznak a végösszeggel, akkor az, itt a homár oldalán egyre jó:

lesz kb. 20 ezer ember aki elolvassa, ebből:

13 ezren átfutják a cikkem,
4 ezren elolvassák, de szarnak rá,
2 ezren elolvassák, értelmezik és elgondolkodnak,
500 -an nekem támadnak, de...

a maradék 500 ember nem fog oda járni.
És ezzel már nagy dolgot értem el.

Ugyanis ha más nem foglalkozik a te jogaiddal, akkor legalább mi fogyasztók hadd mondhassuk el egymásnak valahol, hogy ne menj oda kedves vevő, mert nekem ott rossz volt.

Erre jó a Homár.

Ezt pedig kérlek te tarsd tiszteletben.
A 20-ból a másik 19 és fél ezer a tiéd lehet!

mutant · http://universal.blog.hu 2008.09.08. 21:31:57

Hiába oltjátok szegényt,akkor is gáz a pizzéria!nálunk 20 perc alatt kint van a pizza!márha rendelek,mert sokszor inkább sütök...de valamikor,ha este 10-kor esek haza,azért jól esik,hogy nem kell baszakodni a konyhában.A 2 éves gyereknek meg tényleg ne adj pizzát(egy csecsemő és kisgyermek gondozó mondja neked)!

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 21:37:32

Tora:

a homáron postolók nagy része nem tudja, mi fán terem a kapitalizmus, és a lehető legprimitívebb algoritmus szerint jár el: az áldozatot okolja.

erre sajnos a homár is rájátszik, ld a cikk címe. a minősített ügyfél hazugozott. ezután mit vársz, a sok lekötetlen agresszivitás kin fog lecsapódni, ha nem a naív ügyfélen?

Nyugat-Európában, vagy Amerika északi részén a blaming the victim effektus nem megy le a fogyasztóvédelem szintjére, hanem kb. Zsanett ügyekben válik mérhetővé: megérdemelte, hogy megerőszakolták, biztos kihívóan viselkedett.

A mienknél fejlettebb kultúrájú országokban automatikus, hogy az elkúrást kompenzálják, de leginkább olyan erős a fogyasztói tudatosság, hogy aki hagyja a vállalkozását ennyire elkanászodni, azt 2 perc alatt bedarálja a konkurencia.

kukatr 2008.09.08. 21:43:02

ha 5 percet késik a pizzafutár, fejbelövöm. tegnap ástam el a negyediket.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 21:43:53

az agyát rá kell rottyantani a pizzára, nem szabad a földbe dobálni.

MosoMasa 2008.09.08. 21:49:52

Tora Hosegawa 2008.09.08. 21:23:33

gyúrcsány nem állt oda, de ez egy más kérdés.
A másik meg az, hogy könnyű a szolgáltatót basztatni, hogy késnek, hogy pontatlanok, hogy nem a megrendelt.... stb. Ez igaz is lehet, és jogos is, tessék csak. De! A kedves fogyasztó/megrendelő/vevő is tud olyan tahó lenni (l.m.f.), hogy külön regényt lehetne írni. Magam is dolgoztam eladóként, postásként, hivatalban - úgyhogy tudnék mesélni.
Egy kb. időpontot ne vegyünk már szentírásnak és ahogy itt valaki írta már, nem kell 5 percenként telefonálni, és főleg nem tahó, bunkóparaszt módjára!

kukatr 2008.09.08. 21:53:37

"Te hazudozol, te szegény vagy, te szegény ember vagy, stb"
ez milyen hihető már, egy szintben van a Most megöllek!-el. XD
egy kurvaanyád hihetőbb volna...

8-as 2008.09.08. 22:03:17

Az isten szerelmere Imre! Ez csak egy rohadt pizza. El se tudom kepzelni mit tennel, ha egy reggel kesne a busz. Lelovod a vezetot? Bocs, akkor most nem vagyok jo kapitalista?

Tora Hosegawa 2008.09.08. 22:05:58

Igen magampista, neked van igazad! Tényleg nem kell gyakran a vevőt sem félteni és tényleg esküszöm, hogy fél óránál kissebb késésért még én sem szóltam soha egy szót sem.

Tudom, tudom... tudom milyen bunkó a fogyasztó.

De engem anyám is és minden fönök is úgy tanított, a vevő fizet, ezért sajna a vevő megteheti.

De esküszöm, hogy soha még nem használtam csúnya szót egy eladóval/futárral/kereskedővel szemben sem!

De aki fizet, az a főnök, mert pénz beszél, kutya ugat.

De azért lássuk be, a fenyegetőző ordibáló futár azért már jócskán túlnyúlik azon a szinten, ahogyan ti a futárt véditek.

Párom a citibank középvezetője:

ha egy ügyfél kurvaanyázik, AKKOR IS nagyon udvariasan válaszolnak neki.

De ha egy alkalmazott kezd anyázni, abban a minutában úgy basszák ki páros lábbal, hogy lába nem éri a földet.

Volt egy bazijó főnököm, nagyon bírtam, ezt tanította:

Aláírtam? Vállaltam szerződésben? Akkor csináljam is meg!!!
Nem akarom? Nem tudom megcsinálni? Akkor máskor ne vállaljam.

De ha aláírtam, akkor csináljam is meg!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.09.08. 22:15:10

én 10 év után hagytam ott a donpepét.... olyan rendelés csak 2x volt, hogy minden klappolt, valami mindig lemaradt! sőt a legjobb, mikor rendeltem egy rakat kaját, a pizzán kívül minden lemarad! deszer, ital.. minden! volt hogy alkoholmentes sör helyett alkoholosat hozott etc.

tegnap esti kaland nem donpepe, hanem pizzafutar.hu 40-50 perc, 80 perc után lemontam! azt mondja a diszpécser, hogy értesíti a futárt! na azt is elfelejtette, de legalább a futár srác nem volt bunkó és megértette, hogy lemondtam

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.09.08. 22:16:15

jah azt még halkan hozzátenném a pepével kapcsolatban, hogy még a mezei teskó gazdaságos bacon-ben sincs egy darab porcogó sem! de az övéké mindig tele van vele valahogy... (legalábbis a csepeliben mindig!)

kamushamus 2008.09.08. 22:16:37

Tisztelt kommentezők
Azért én kiváncsi lennék a másik oldal véleményére is.
A kedves Imre már 10-30-kor felhúzta magát azon hogy nem ő az első aki rendelni tud.
Később beesik egy kis késés,aminek okát sosem fogjuk megtudni,el tudom képzelni,hogy milyen hangnemben fogadta a futárt(aki lehet hogy tahó volt)de nem biztos hogy a legkisebb porszemet kéne elsődlegesen felelősségre vonni.
Az sem derül ki hogy milyen állapotban volt a pizza.
Lehet hogy a szakács nem állt feladata csúcsán?

ne felelősségre vonni elsődlegesen.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.09.08. 22:25:38

zsebeibezse 2008.09.08. 22:16:37
olvasol is vagy csak írogatsz?

nem foglalt volt a telefon, mert más rendelt, hanem nem vették fel :o)

45-50 percre, még 25percet késni, az pontosan 50%os hibahatár, ami tűrhetetlen! ez nem kis késés!!!

ha pedig valaki dolgozni indul, akinek a gépjármű a munkaeszköze (futár, taxi, etc) kutya kötelessége benne legalább annyi üzemanyagnak lenni, hogy a megrendelőt ne érje kár!

az előbbi fuvarja _után_ kellett volna elmenni tankolni, csak hát az éheskedés, hogy akkor én kapom előbb a következő címet, nem a másik futár na az nagy úr! azt időnként beszeled 1-1 ilyen!

arról meg nem beszélve, a céget miősíti az is, hogy milyen munkaeszközzel járnak a futárok! hát én pl tuti nem rendelnék a gastroyaltől, mert abelvárosban állandóan látom az egyik rommátört 20 éves mazdás gyereket! ezt a ruppótlanságot... jó reklám a cégnek azt hiszem! mikor megáll vele a roosevelten a város egyik legdrágább irodaháza előtt, az meg már szánalmas, tuti nem látték még mivel érkezik a rendelt kaja :o)

kamushamus 2008.09.08. 22:34:41

RosszQtya 2008.09.08. 22:25:38
Lehet hogy a felsőbb körökben kéne keresni a hibát,több fizetés-jobb autó,esetleg egy saját flotta?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.08. 22:36:30

Ja tényleg, most esett le: két órával a munkakezdés után már kifogyott az üzemanyag a gépkocsiból...

Mondjuk, 50 litér a tartály, fogyaszt 100-on mondjuk 7-et, az 700 kilométer. Két óra alatt 700 kilométer, az 350-es átlag. Mekkora tuning-Fiesta lehetett az, milyen sofőrrel! És mi, bunkók, meg fikázzuk...

Xezs 2008.09.08. 23:01:29

A pizzéria hibázott ez tény. A kiszállító bunkó volt, ez is tény. De ettől még a kedves ügyfél egy akkora beképzelt, komplexusos fasz, hogy megérdemelne egy tarkónbaszást. Igen, Batz papuccsal.

bldo 2008.09.08. 23:10:05

Haver, kezeltesd magad, beteg vagy.

Xezs 2008.09.08. 23:16:37

RosszQtya: Te tényleg az alapján minősíted az ételt hogy milyen kocsival viszik ki? Te sem vagy komplett... A Gastroyal azért a pénzért szerintem egész jó kaját ad. Ki nem szarja le hogy mivel viszik ki? Ennyire sznob hülyegyerek nem lehetsz.

Xezs 2008.09.08. 23:18:46

Tora Hosegawa: A bank ügyfélkapcsolati osztálya meg marhára örülni fog hogy itt példálózol a nevükkel. Legalább a párodnak lenne annyi esze hogy letöri a kezed mikor le akarod írni a cég nevét...

shúméker 2008.09.08. 23:24:44

xezs,namostakkor:miért is ne példálózhatna(ráadásul éppen jó példával)a párja munkahelyével??ezt nem nagyon fogom...amúgy ez pontosan egy olyan blog,ahol mindenkinek és senkinek lehet és nincsen igaza.akár futár,jelölt,sikeres,vagy imre.

maalls 2008.09.08. 23:32:22

Igen ez Magyarország. Üljünk le és rinyáljon közösen hogy 20 perccel később tudtam megrendelni a pizzát és ezek mellett 25 percet késett az a átkozott futár.... de arra nem gondolt hogy pl. nem csak az ő nyamvadt pizzáját szállítja ki és van még rajta kívül több ilyen suttyó is.

De lehet hogy egyszerűen a csirkét kergették hátul a kertben.

shúméker 2008.09.08. 23:33:45

maalls.... a II.kerületben....csirke hátul az udvarban.naja.

manualis mammografus 2008.09.08. 23:39:34

nos, valaki irta, hogy le akarta csapni egy pizzeria vezetonojet. szepen kerem az illetot, hogy kopjon mar fel es alljon ala. koszonom.

imre es nehany itt jelenlevo ember abbol merit batorsagot - es igy vezeti le a feszultseget -, hogy 'en fizetek, jogom van mindenhez'. de boritekolom, ha veletlenul osszefutna a csori futarral egy szombat este az utcan, csak hebegne-habogna a kerdorevonas utan. az pedig, hogy nem mondta meg a nevet a futar, ez vicc :D

Xezs 2008.09.08. 23:40:26

shúméker: Nem akarok nagyon belemenni, szinte minden cégnél TILOS a cég nevében bármit is mondani, kivéve az ügyfélkapcsolatisoknak. Ez igaz, hogy közvetve, de mégiscsak egy belső dolgozótól származó információ, ahol a bank is nevesítve van. Nem én találtam ezt ki, kérdezzetek meg bármilyen multinácit.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 23:44:08

maalls

szerintem ez úgy van, hogy azt vállaljon a cég, amit teljesíteni tud. ha nem tudja 50 perc alatt, akkor mondja, hogy 80 és vagy nincs megrendelés, vagy van, de nincs pampogás, és tiszta az ügy.

ha meg vállalta, hogy 50, akkor csinálja meg, különben jogos a pampogás.

ez nem annyira bonyi. hogy a +25 perc kinek milyen helyzetben sok vagy kevés, az szerintem tök szubjektív. tény, hogy 50-55%-a az eredeti időnek, ami azért neccesnek tűnik.

Gyilkos nyúl 2008.09.08. 23:44:22

Imre, Te " SZEGÉNY" szerencsétlen ember.

Remélem senki nem került az éhhalál közelébe a 25 perces késés miatt.

Mégis mit mondtál a gyerekednek, miért nincs pizza ebédre? " mert a bácsi aki kihozta késett, sz'al most bosszúból böjtölünk kislányom."

Egyébként ha meg tudtad nézni a honlapon, hogy mikortól lehet rendelni, akkor miért telefonon rendeltél? El lehetett volna intézni az egészet "on lájn" és akkor nem kell a drága idődet hasztalan telefonálgatásokra pazarolnod.

shúméker 2008.09.08. 23:44:28

"Párom a citibank középvezetője:

ha egy ügyfél kurvaanyázik, AKKOR IS nagyon udvariasan válaszolnak neki.

De ha egy alkalmazott kezd anyázni, abban a minutában úgy basszák ki páros lábbal, hogy lába nem éri a földet."

kedves xezs,tényleg ne menjünk bele,de!
hol látod itt azt,hogy valaki,valami a cég nevében lett mondva??
ez itt egy szimpla példa volt(és mint minden ilyen sántít is-de ez más tészta)-ebben semmilyen belsö információ nincsen,de semmilyen ám.
ennyi.

Gyilkos nyúl 2008.09.08. 23:46:10

Tényleg!
El is felejtettem megkérdezni, hogy végül miként oldottátok meg az ebédet.
Piritós kenyér tükörtojással?

Jól kibabráltál magatokkal.

shúméker 2008.09.08. 23:48:36

mondom na:itt mindenkinek lehet igaza,attól függ hol állok(futár vagyok,multi vagyok,vevö vagyok,lakáj vagyok,sikeres-e vagyok,kivagyok)

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 23:49:25

afta

a pizzafutárok ezek szerint agresszív, fizikai erőszakra hajló emberek? vagy mit értesz az alatt, hogy ha szombat este találkozna vele?

shúméker 2008.09.08. 23:51:05

erika:azt,hogy szombat este nem dolgozik,mert szabadnapos éppen,vagy imrének vitte már szombat délben a cuccot és aznapra már befejezte,mert zárva lett a benzinkút.ezt.

manualis mammografus 2008.09.08. 23:53:08

nem, pusztan veletlen osszefutnak es a srac rakerdezne, hogy lehiggadt-e mar. ez szimplan sajat tapasztalat.

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 23:54:15

ja értem, de mi történne? pizzafutár letékvandózná imre fejét? vagy kihívná egy sakkpartira? Esetleg együtt beheggesztik a fiestán a rohadást? Vagy milyen félelmetes dolgot csinál egy pizzafutár a naív ügyféllel szombaton, ha vége a műszaknak?

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 23:56:21

aha. te lehiggadt naív ügyfél vagy, vagy megtankolt, műszakot leadott pizzafutár? :P vagy honnan a tapasztalat?

shúméker 2008.09.08. 23:57:16

zangolna ne tettesd már a hülyét:afta arra gondol,hogy imre csávó talán égne egy picikét,meg a futár csávó is égne egy kicsit-mert mindketten olyan marha setétek voltak még délben.naiv ügyfél elgondolkozna miért akar fél 12-kor pizzát zabáltatni a kislányával(kétéves nyeretlen),futár pedig mondaná,hogy most jön a citibankból,ahol szóltak neki,hogy imre nem is szegény,mert elég sok pénz van a számláján.na?

dr. Erika Zangolna 2008.09.08. 23:57:25

erdőmérnök? de hogy jön ez ide?

shúméker 2008.09.08. 23:58:26

bocs:pontban fél 12-kor

manualis mammografus 2008.09.08. 23:59:12

kimaradt egy 'a'. egyebkent hja, onnan a fakocka. bar nem mernoki, de erdesz

shúméker 2008.09.09. 00:00:26

afta:te szegényezted le gazdag pinkód imit???te voltál "a" futár???
te szerencsétlen,te...ha tudnád iminek mi vagyona van....

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 00:02:01

hmm tényleg nem értem, mi rossz van abban, hogy valaki 11:30-kor akar enni, és csalódott, ha valaki megígéri neki, hogy ehet, aztán nem ehet? tényleg nem értem, ha egyszer ezt vállalta a cég, akkor mi furcsa van azon, hogy az ügyfél csalódott?

ha mondjuk imre szívességet kért volna, hogy hozzanak neki egy pizzát ingyen, akkor érteném, de itt egy pénz/szolgáltatás cseréről volt szó, amelyben az egyik fél nem teljesítette a vállalását.

rigojanos 2008.09.09. 00:03:10

A hozzaszolasok tobbseget olvasva hatradolhet minden kozepszeru, es a vevot hulyenek nezo lusta kereskedo. Szerencsere az o idejuk meg nem aldozott le, hiszen elegen vannak, akik nemcsak utanuk hajitjak a felesleges penzuket a minosegen aluli, igerettel nem megegyezo szolgaltatas fejeben, mondvan, hogy ez csak egy pizza, egy cipo talpalas, es kulcsmasolas, egy viragrendeles, vagy egyeb, trivialisan hetkoznapi tranzakcio, de hajlandoak onkentesen harcba szallni a szakmajukra szegyent hozo kereskedok vedelmeben, es tamadasba lendulni azoknak a szemelye ellen, akik fogyasztoi szerepukkel jogosan elnek.

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 00:05:51

egyébként nem tudja valaki, hogy milyen szubkultúrában szoktak szegényezni amikor mérgesek valakire?

én még soha nem hallottam, valami retro szidalom lehet.

manualis mammografus 2008.09.09. 00:07:45

ez a gazdag pizzafutarok sajat szokincsenek egy darabkaja.

shúméker 2008.09.09. 00:10:06

hmhm.
mondám,és tartom magam:ez az a helyzet,ahol minden oldalnak van is igaza,meg nincs is.de tényleg.
futár paraszt-le vele,jöhet a bástya :-D
imi ugrál-le vele,talán tudhat kicsit várni,vagy változtasson szolgáltatót.amúgy imi helyében én nem telefonálgattam volna(eltekintve attól,hogy szinte soha nem rendelek pizzát,pont ezek miatt az lehetöségek miatt-és még csak nem is a II.kerületben lakom,jó sok száz kilométerrel arrébb,ahol rigojancsinak is tetszene a szolgáltatás minösége),tehát csak egyet telefonáltam volna:a másik pizzériának,hogy hozzanak kaját.a fiesta meg visszaállhatott volna tölem a benzinkútra újra sorba.

manualis mammografus 2008.09.09. 00:10:23

ja tenyleg, ha mar gazdagsag meg mittudomen. latott mar valaki kajafutart lexus-szal, ml mercivel vagy hasonloakkal? nem futart, mert olyat en is lattam, de kajafutart :) ha valakinek volt ilyen tapasztalata, irja mar meg mennyivel volt izletesebb az a kaja, amit ilyen verdaval hoztak. koszonom. (bmw-t, audit azert nem irtam, mert azzal hoztak nekem is, de semmi extra iz nem jart vele)

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 00:12:13

shú:

ehhehe, gondolom ezután dp-ből úgysem rendelne. legalábbis besamel alapút biztosan nem :D

shúméker 2008.09.09. 00:14:21

itt nálunk egy kisvárosban egyetlen kiszállító van(az is a másik kisvárosból hozza)-és fiat uno-ja van a futárnak(vagy a cégnek).szinte mindegyiknek fiat unoja van ezt vettem észre...
ezen elgondolkozott már valaki??én asszem szólok is torinóba agnellinek,jó lesz ha levédetik az uno márkát a pizzamaffia ellen-nem arra lett az anno tervezve!!!

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 00:15:46

rothad az az únó rendesen?

shúméker 2008.09.09. 00:16:17

az uno-s futár monnyon le!
éljenek a lexussal kiszállítók!!!
(vagy a sushi bárok...)

shúméker 2008.09.09. 00:18:26

erika:ezt még nem is néztem,bár itt szokott baszakodni a házam elött...legközelebb ha látom,kihívom rá a rendört,hogy nézzenek már utána van-e müszakija meg zöldkártyája annak a romnak....

Lobster County Sheriff 2008.09.09. 01:57:09

FONTOS!!! Ha a pizza nem er oda 12:00-ra, akkor meg az anyad se tudja atvenni. Ez van, a pizzafutar faradt volt, hiszen a kis faszenes bogracsrol frissen lekapott pizzaval egyenesen at kellett vitorlaznia masfel kilometert...es meg csak a a kek szalagot sem nyerte meg.

Postolo, te mekkora seggfej vagy.

mircibanán 2008.09.09. 02:32:47

Ha már úgyis a Batthyány utcában laksz, mért nem rendelsz a 50 minutes-től? Vagy hozod el, onnan közúton kábé 300 méter a Batthyány utca. Vagy Pizzaboy, vagy bárni, csak ne a Donpepe...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 04:44:44

itt meg amugy szinten foleg a csorok hordjak, tobbseguk feketemunkas 100 eves kocsival es a legkisebb fogyasztasuval
kutyat nem erdekli mivel hozza, nem is latom altalaban
fizetesuk szinte zero, csak a tipsbol elnek
ezert igyekeznek is, de kesni itt is lehet, a pizzeriak felvesznek minden rendelest, aztan majd lesz valami
egy etteremben se tudhatod, hogy az elvarhato 30-35 perc lesz vagy 35
persze ha sokkal tobb itt is komplenolnak
swzoval tovabbra is aszondom, hgoy pizzanal nem lehet tudni , itt is mindig 30-at mondanak \de tudom benne van a pakliban a 45

Lobster County Sheriff 2008.09.09. 05:02:07

hagyma: USAnkaban es Mo-n is annyi tenyezo kozbejohet, a forgalom, egy baleset, utlezaras, a szakacs elbambult es a teszta odaegett...stb
En mikor rendelek, ezeket mind belekalkiulalom.
Azt irjak 30 perc, akkor en ugy veszem, hogy az egy ora es kb igy is szokott lenni. Ha tobb, akkor mar en is telefonalok, de csak azert, hogy nem-e baxtak el valamit es/vagy elfelejtettek felvenni a rendelest.
De hogy 25 percet kessen a futar...huu bazzeg, gondolom volt nagy felhaborodas, egyszeruen borzalom. Sot tragedia.

Tobbieknek meg akik fikazzak, hogy miert eteti a gyereket pizzaval:

A jo zsiros koromporkolt, paprikaskrumpli, hurka-kolbasz, sult virsli mustarral, gulyas leves telekurva fuszerrel...stb egeszsegesebb?
A ti korotokban pizzat maximum az amerikai filmekbol lattatok meg a melyfagyasztoban, ezert nem kene irigykedni, en ha 1x evesen pizzat kaptam volna ebedre es nem grizes tesztat, akkor tuti becsokoltam volna az egesz csaladfamnak.

Etteremben valoban sok lenne, ha 25 percet kellene varnom a steak-emre, de annak is meg van a varazsa, addig sorozgetni, beszelgetni, nezni a csajokat.

Szoci csaladfater meg elkuldte a kurva annyaba a pizzafutart, hat akkor egyen gazdasagos zsomlet gazdasagos mocsing darabkas sonkaval a kiccsalad.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 05:47:03

hat a 25 belefer, ha korabban hozza az a gyanus
en se tudom mi az egeszsegtelen a tesztaban, sajtban paradicsomban/ aztan valasztas szerint sonka szalami kolbasz spenot/
hogy ettol miert mergezodik meg egy gyerek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 05:50:06

ja mar tudom
mer draga
ettol fuggetlenul en ideg tudnek lenni es voltam is mar ha tul sokat kesik, de egyet tudok, nem a futar tehet rola, meg meg egyet, dehogy kudom vissza, mikor vegre megjott
mosd gondold el kesik a csajod fel orat oszt inkabb maszturbalsz....egy zsiroskenyerrel
\hat nem vagyunk egyformak

Lobster County Sheriff 2008.09.09. 05:52:46

Sztereotipia, amerikai kaja /pedig olasz vazze/, a kulok meghizik, elbutul tole. Inkabb fozzon neki az anyja egy csirke paprikast, nehogy mar modernizalodni probaljon a szoci csalad es pizzat rendeljen.
Viszont, hogy valaki 25 percet kessen, az elfogadhatatlan. Foleg mikor epp vitorlazok, anyamnak pedig a piacra kell menni faszenert.

shúméker 2008.09.09. 06:40:21

de jól elposztolgattok itt amerikások...
hagyma te 1920 óta élsz ott??csak a nyelvtanod miatt kérdem...nagyon zavaró nekem,ez a szép amerikás magyar(pl. tipsböl él:borravalóból...)persze,ez így kúl.mindegy.
te meg lobszter miket beszélsz össze-vissza így az éjszakai müszak lejárta felé?
ember,csak picit kell innen a posttól távol lenned(amíg keresöszavakat ütsz be,pl.):ugyan nézzél már utána,miért is nem jó egy kétéves gyereknek pizzával tömni a fejét délben(javasolnám a google keresöprogramot pl...)
mi köze ennek "szoci"-ékhoz?sok okosságot írsz ám,hajjaj.mondok neked még valamit:ha nem vársz a steak-edre(mondjuk lehet azt bélszínnek is hívni)minimum 30 percet,akkor az nagyon nem jól ven megcsinálva(mondom ezt úgy,hogy én kizárólagosan angolosan eszem,tehát amelyik a leggyorsabban elkészül-és mégis kell neki idö,a köretröl nem is beszélve---kivéve akkor nem,ha grízes tésztával kérted)
nem vágod,miröl szól a post??

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 07:09:49

Lobster, ha az étteremben azt mondják, 50 percet beszélgess, mert frissen sütik a sztékedet, és ezután ehhez az 50 perchez képest késnek 25 percet, azért nem tetszene ugye? de lehet, hogy te időmilliomos vagy, és egész napokat szánsz a tápolásra. :) ez esetben tényleg tökmindegy

dr. Erika Zangolna 2008.09.09. 07:18:50

lobster:

egyébként a sikeres ember agyas-szemes-tüdős-körmös pacaltot ad a kétéves gyerekének, nem mindenféle szemetet lisztből, olivaolajból, élesztőből, paradicsomszószból, zöldséges feltétekből meg egy pötty gépsonkából.

hiába, a magyar gyermekgondozók országos szövetsége is leírta, a pizzától écces lesz a gyerek, ha kétéves.

remélem ki tudják lobbizni, hogy a cigarettásdobozhoz hasonlóan a pizzára is rá kelljen írni nagy fekete betűkkel, hogy rákot okoz.

Shagrath 2008.09.09. 07:21:13

SZÁZNYÓCVANHATODIK!!!!!

genyó kapitány 2008.09.09. 07:58:25

RosszQtya 2008.09.08. 22:25:38
"arról meg nem beszélve, a céget miősíti az is, hogy milyen munkaeszközzel járnak a futárok! hát én pl tuti nem rendelnék a gastroyaltől, mert abelvárosban állandóan látom az egyik rommátört 20 éves mazdás gyereket! ezt a ruppótlanságot... jó reklám a cégnek azt hiszem! mikor megáll vele a roosevelten a város egyik legdrágább irodaháza előtt, az meg már szánalmas, tuti nem látték még mivel érkezik a rendelt kaja :o) "

omg

cézé 2008.09.09. 08:32:18

Lehet, hogy fizetek a szolgáltatásért, de azért élünk a világ civilizáltabb felén, hogy legyen bennünk egy kis tolerancia is.
12:00-kor azt mondták, hogy két perc, és ott van, te meg már 12:05-kor telóztál.
Szóval három perc késésért verted a nyálad, gratulálok te paraszt.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.09.09. 08:56:27

Ekkora baromságot RosszQtya, lehet hogy én vagyok a helikopter, de ha nekem egy Skoda 120-assal hozzák ki a kajámat, ami nagyon finom, nem drága, akkor tökéletesen meg vagyok elégedve, mert engem a kajában az érdekel, hogy mennyire lakom jól, milyen az íze, és hogy mennyibe kerül. Majd a temetésemen nem lesz mindegy, hogy milyen autó viszi a koporsót, meg ha az esküvőmre megyek, de az még hátrébb van. Remélem :) Mármint a temetés. Ugye most ezt nem látta asszonyka? :D

dehiszezénvagyok 2008.09.09. 09:13:47

Hát azért szerintem ennyi késés belefért, nem írtam volna ezért levelet...másrészt meg, ha jól értettem, 20 perc alatt főzött ebédet Csillag Imre, minek kellett akkor pizzát rendelni. :P

dehiszezénvagyok 2008.09.09. 09:19:11

Rosszqtya

1. Ha Te az alapján rendelsz magadnak ebédet, hogy milyen autóval jár a futár, gratulálok.

2. "mikor megáll vele a roosevelten a város egyik legdrágább irodaháza előtt, az meg már szánalmas, tuti nem látték még mivel érkezik a rendelt kaja :o) " --> pfff...

fatesz 2008.09.09. 09:30:59

Ebből az egészből látszik, hogy szegény ember vagy. Csak nem vérszegény, hanem hülye szegény.

zsizsik 2008.09.09. 09:48:20

Annyit szeretnék hozzátenni,hogy mivel látom,itt majdnem mindenki valamilyen szolgáltató,hogy én is ezzel foglalkozom.a piac iszonyú szoros,és nem mi vagyunk a legolcsóbbak,de ki van a t***m,az olyan kedves ügyfelekkel,akik úgy jönnek ide,hogy ő itt hagy nekem 600000ftot,és legyek érte hálás,és nyaljam körbe stb...és amikor ez nem történik meg,akkor jön azzal,hogy máshol olcsóbb...erre szoktam mondani,hogy akkor most miért itt ülünk??akkor miről beszélünk??én tudom,hogy ezért a pénzért amit ő fizet én a lelkemet kifogom tenni,hogy az ő ügyét intézzem,és minden a lehető legnagyobb rendben menjen,és valóban megkapja máshol ezt a terméket olcsón,de nem biztos,hogy az tényleg minőség is lesz.azaz.a donpepe nem olcsó.van akinek nem finom,azért mert a szomszéd nem szereti,nekem esetleg ízlik.attól hogy késik a pizza,még nem biztos,hogy csődbe megy a donpepe.és nem utolsó sorban..a pizza futár kif.jól keres..tudom,mert nálunk az összes futár olyan marhára menő,hogy én kérnék elnézést,hogy kikellett hoznia a pizzát(tényleg nagyon trendi mind,és kihalásos alapon lehet futárkodni a don pepénél)mellesleg még hasonlóan nagyon menő szakma a shell kutaskodás,és a mcdonalds.itt valami felettünk álló népség dolgozik.

zsizsik 2008.09.09. 10:04:20

Jah!!és nem szakadt autókkal járnak..és vannak olyan nagydarab kopasz félék is akikkel tényleg nem áll le vitázni az ember...és ha azt mondja,hogy kétezresből nem tud vissza adni az 1240-es pizzánál,az ügyfél véleményt nyílvánít persze,de csak miután a kedves futár elment..nálunk ilyen is van.és mégis a legmenőbb(egyik)munkahely a donpepe,és mégis menő dolog tőlük rendelni,és mégsem megy csődbe,ha kihozzák a kis salátámat,és nem tudom,megenni,mert vastagon földes a saláta levél,amivel nincs gond,csak ne ropogna a fogam alatt.,..és autó szerelőből pillanatok alatt mester szakács válik a don pepénél,ez jó dolog...karriert építhetsz,szakosodhatsz stb..akinek baja van vele,rendel máshonnan.ennyi.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.09.09. 10:09:39

Tisztelt imre, megkaptuk levelét. örülünk neki, mert a mai napon 10.30-kor pontosan be tudjuk gyújtani a kemencét, levelének gyútósként való felhasználásával.

szombaton sajnos nincs posta, nem tudtuk időben begyújtani. az egész étterem gyújtósért rohangált, így 10.50-re sikerült begyújtani, és akkor tudtuk csak fogadni a hívását.

a futárnak tényleg tankolni kellett menni, mert papír híján a szakadt fiestából szívtuk le a benzint, hogy begyújthassuk a kemencét, amiben a pizzát sütjük.

üdv
pizza üfsz
nem mondom meg a nevem mert ahhoz semmi közöd

Dr House 2008.09.09. 10:36:19

Imruska Imruska...vedd le az SZTK keretes szemcsidet, és fésüld meg a hajadat aztán meg töröld meg a szád szélét. Tiszta szívemből kívánom, h ez legyen az életedben a legnagyobb "probléma" amit ide írtál..

Lobster County Sheriff 2008.09.09. 10:37:55

Shumaker,

Te is roppan okos vagy am igy az ejszakai muszakod lejarta utan, vegulis keresgeltem kicsit a guglin, de nem nagyon akarta elmondani, hogy miert karos a dagasztott teszta sonkaval, paradicsommal es sajttal egy ket eves szamara:
img134.imageshack.us/img134/3853/picture1xj2.png

Egyekbent a szteket valoban lehetne belszinnek is hivni, meg vegulis a wc-t is toilettnek, gondolom te nem hasznalsz angolszasz szavakat es a monitorodat is kijelzonek hivod, sot a telefonod sem mobil telefon, hanem hordozhato tavkozlesi keszulek,.
Egy medium-well /csakazeertis/ stake-hez meg boven eleg 25 perc, az etterem ahova te jarsz, a szakacsok jol angolosan a tokeiket vakarhatjak az ido nagy reszeben.
A szocizast meg nem kell olyan veresen komolyan venni, csupan egy tipikus viselkedesi forma az ilyen "na majd en jol megmutatom ezeknek"-apukaknak, hogy visszakuldi az etelt, mert kemeny 25 extra percet a Mokka elott kellett eltolteni.

ps: Tenyleg nem talaltam a gugliban, hogy miert egeszsegtelenebb a pizza a ket eves gyereknek, mint a teperto?

balazst 2008.09.09. 10:55:58

A kedves levélíró egy pöcs. E-mail cím hiányában ezt ide írom.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2008.09.09. 10:58:39

Kicsit nekem is túlzottnak és túlspilázottnak tűnik ez az egész.

Annyi szól mellette, hogy jól tette, hogy nem slattyogott el 1,4 km-t sem a Don Pepéig, mert Őrmezőn már jártam én is úgy, hogy ha már arra jártam, beugrottam 2 pizzáért, hogy elvigyem magammal haza.

Bár ne tettem volna. Már csak a becsület kedvéért is kitartottam és megvártam, a megrendelt pizzát ott helyben. Ült és várakozott ott néhány futár, gondolom a megrendelt és kiszállításra váró adagok miatt.

Nem vagyok rosszindulatú, ezért azt feltételezem, hogy olyan sok rendelés futott be és mindez az én rendelésem előtt, hogy ezért kellett várnom csaknem háromnegyed órát.

Már csak az a kérdés, hogy a helyben fogyasztó, az étteremben akkor pizzát rendelőknek mennyit kell várniuk?

Azóta eszem ágában sincsen személyesen pizzát hazavinni, még ha éppen arra járok sem.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2008.09.09. 11:03:52

Megjegyzem: van email cím

onlinerendeles@donpepe.hu

csak ezen a címen nem biztos, hogy az illetékes elvtárs kapná meg:DDDDDD

manualis mammografus 2008.09.09. 11:05:21

en meg hazaertem este negy12kor es pizza helyett ettem egy nagy tanyer tejfeles szekelykaposztat kenyerrel. mondjuk nem esett annyira jol, mert varni kellett 3 percet a mikrosutore, gondoltam is, hogy elkuldom az edesanyjaba es visszarakom a hutobe a kajat. de! akkor olvastam ezt a postot es ugy dontottem, hogy en sikeres akarok lenni es megettem az illatos es izletes etket (bar nyilvan nem egeszseges ejjel a szekelykaposzta, ugye?)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 11:24:43

shumeker
csak 11 eve
a magyar nyelv es irodalom kozelebb all hozzam mind gondolnad
de van egy interneetes stilusom, amit mar mexoktak vagyis mexoktam
ez nem az irodalmi munkassagom resze
raadasul tudod mennyire jobb leirni ejjel azt hogy tips, mint azt hogy borravalo
es most 4 ora alvas utan megyek vissza melozni mer en is tipsbol elek
egy abszolute "velldan" szteknek is siman eleg fel ora
persze ha uszik a konyha akkor nem
de pl a mi konyhankban van akkora nem kis FASZENES! szteksuto, hogy csak dobaljak ra a husokat
elfer rajta vagy 200
Te meg szeritem nemigen lattal amerikai konyhat belulrol, hogy mi folyik ott
en meg 6 eve ebben dolgozom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 11:56:29

egyebSt a T-Bone steaket ne hivjam mar belszinnek ha lehet

shúméker 2008.09.09. 12:11:51

okker skacok,tehát:
lobszter-alakul már,nem is vagy annyira agresszív mint az elöbb-és már alig alig csúsztatsz.
off-a medium well az nem angolos....a rare az az angolos.én csak arra akartam rávilágítani:25 perc egy étteremben sem a világ,még a leggyorsabb kajánál sem(angolos bélszín max. 5 perc,föleg ha pácolva van)...
én csak azért ugattam bele,mert nagyon agresszívnak tünt a hozzászólásod,föleg a szocizás-de ez már meg is oldódott,már lazultál(nem vagyok szoci,nem vagyok semmi-viszont ezen a kiba homáron már nincs olyan téma ahol ne jönne mindig elö valamilyen formában a jó magyar politika-legutóbb éppen a magyar vízilabdaválogatott olimpiai aranyérmével kapcsolatban olvastam "érdekfeszítöeket".)
el is érkeztünk hagyma komához:bibibi én nyertem,én 20 éve élek külföldön.és most kapaszkodj meg:ebböl 16-ot a vendéglátásban töltöttem,abból is ötöt egy amerikai étterem(nem meki-étterem és sportbár-és még csak nem is franchise)vezetöjeként...hm,most akkor mi lesz??mégsem felejtettem el magyarul és mégsem törni egy picikét sem...ajjaj
afta---->LOL

shúméker 2008.09.09. 12:17:25

az meg,hogy 4 óra alvás után hova mész---ide-e tartozik?sikeres-e vagy?
a t-bonenak is lenne magyar neve,de tudod mit:ha hazatalálsz és mondjuk elmész akárhova magyarországon vidékre(mondjuk legyen bakonyi túra a kölykeiddel vagy az ami kollegádnak mutatod be aggteleket és környékét)kérjél már magadnak egy tíbónsztéket ha megálltok kajálni....hm.megnézném a felszolgáló arcát szívesen.
hidd el csak arra megyek ki:azért mert valaki már 10 éve ámeriggában nyomja,még lehet magyarul tudni beszélni,írni.
részemröl vége.

fishmaster · http://www.lakashitelezo.com 2008.09.09. 12:25:54

egyszer a pizza hutból rendeltem, 2 óra után jött meg a pizza. a gyerek elvileg valamilyen balesetben volt...
mondtam neki, hogy nem vérzik semmid, meg nincs behorpadva a bukósisakod, így inkább visszaküldeném a pizzát.
úgy is hideg volt...

HandG 2008.09.09. 12:38:06

Emberek!:)

Hogy micsoda indulatokat tud kiváltani egy késő pizzafutár!

És mi lett volna, ha valakinek a gyerekét közben elüti a pizzafutár?
Előkerülnek a pizzaszeletelők?!
És kommandósok tesznek majd igazságot?

Nem csodálkozom már, hogy tiszta ideg ez az ország!

El vagyok szomorodva...

T_S 2008.09.09. 12:52:28

Évek óta rendelek a Don Pepétől pizzát és kivétel nélkül minden alkalommal nagyon rossz élmény. Nem köszönnek a futárok érkezéskor, 100-200Ft-os borravalónál távozáskor sem. A párom mindig azt hiszi, hogy magamban beszélek, amikor a Pizzát veszem át.. Max. akkor szólalnak meg, amikor bunkózni "kell".
El kell menni ebből az országból. Maradjanak itt a futárok és a cigányok. Marakodjanak itt egymással, mi meg éljünk egy jobb helyen, békességben..

Road Runner 2008.09.09. 12:55:42

Shumaker,

Valoban kicsit agressziv lett a tegnap esti postom, a "szoci"-ban nem szandekoztam semmifele politikai toltetet belevinni, egyfajta "embertipuskent" probaltam abrazolni a tipikus papucsban es Umbro melegitoben kint a panel elotti padon uldogelo embertipust, aki az elore megtervezett pizzas ebed utan elkuldi a pizzafutart a kurva anyjaba, mert a csapnivalo melos kepes volt 25 percet kesni...
Kicsit kinyomta nalam a biztositekot, remelem egyszer o is elkesik egy "meetingrol" mert rajon a fosas feluton es jol hazazavarjak a turoba. Nah :)

Egyebkent hagymat szemelyesen ismerem es a kolyket is, aki felnott csalados ember es mindketten kertek mar t-bone szteket, sot onlany is lehet rendelni meg magyar ettermekbol is. /Bar az lehet nem bakony.../.

Nem vedeni akarom, de tobb portalon is kovetem irasait, tud magyarul nagyon is jol, de neki ez a netes nyelvezete, ez van. De legalabb nem emos sztekcsi, velldan, sorcsivel meg felretolt baseball satyko stilus.

No, reszemrol is tul targyalva, mennem kell, mert lekesem a vitorla versenyt.

Road Runner 2008.09.09. 12:56:55

Jaaaj, veletlen felesegem geperol postoltam, mas nickel volt bejelentkezve. Szoval Lobster voltam...

Chrom 2008.09.09. 13:00:29

Ez egy Don Pepe rendelésből van, igaz online-ból:
"A várható szállítási idő 55 perc, de rajtunk kivülálló okok miatt ez módosulhat."

Kucc-kucc mindkét oldalnak...

Mnofőnix 2008.09.09. 13:29:53

Nekem még nem volt bajom a donpepével. Igaz nem túl gyakran rendelek onnan.

bekbórd! 2008.09.09. 13:38:54

Ha az adott kerületben lennék pizzasütő, biztos fenntartással kezelném ezek után az 5 betűs vezetéknevű -pl. Faint- Imréket...

dwdHU 2008.09.09. 14:44:02

hogy te mekkora egy tenyeres talpas igazi faszszivo vagy . remelem a kis taknyod is pontosan ekkora emberre cseperedik a sok finom pizzatol mint te .

kutya23 2008.09.09. 15:00:07

a torának tökéletesen igaza van.azért tart itt ez az ország,mert egy ilyen szitut követően egy csomóan a bunkó,faszkalap pizzafutárt védik.ez a pizzafutáros meló hasonlatos a taxishoz:semmi gáz,ha vhonnan kirúgnak a bunkóságod miatt,mert a konkurenciánál tárt karokkal várnak.

Dr.Bio74 2008.09.09. 15:09:26

A pizza az szerintem soha nem érkezik az előírásos időben, ez van, ezen rángatózni felesleges Ön (és pizzafutár) pusztítás.
Oszt tényleg elgondolkodtató a két éves csöppséget kitenni gyorskajás dolgok lehetséges folyamodványainak, bár az óvodai flamóban is lehetnek érdekes dolgok.

Hagyma, az hagyma, így ahogy van, mijé köll baszogatni? Én is kértem már tőle az ékezeteket, de így utólag, inkább elnézést kérek tettemért.

Édesapám 2008.09.09. 15:14:03

Felejtsétek el a pizzát:

a bogratshozás a menő:

grill.grocceni.com/bogracs.html

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.09.09. 15:31:19

shúméker ha enyire zavar a magyar beszéd hiánya (szték - bélszín) akkor miafaccér nem cipész a neved vazz?

Édesapám 2008.09.09. 15:41:14

Annak idején (huhh, majdnem anno-t írtam...) amikor a BBS is csak gyerekcipőben járt, (nem sokkal az ICQ -ezt nem'tom magyarul- előtt) még nem kötöttek bele a hejjesírásba, mert tudták, hogy az emberek akkor és úgy írnak/leveleznek, ahonnan és ahogy sikerül. Vagyis, amíg nem nyelvi fórum vagyunk szerintem mellőzni kellene egymás b@sztatását a nyelvtani hibák miatt... Persze a gója és a hajjáéhen kivételek...

fluxuskondenzátorgenerátorékszíjfeszítőgörgő (törö 2008.09.09. 16:06:33

Őőő... izé... senkinek sem tűnik fel, hogy mi itt a probléma?! Hogy a II. kerületi feltehetőleg nem bérből és fizetésből élő Imi b@szottul sérelmezte, hogy őt SZEGÉNY embernek titulálta egy rothadó fiestával közlekedő, borravalóval együtt max. 2 kilót kereső "puruttya" (Imre szemszögéből, nem az enyémből!) pizzafuti. Ennyi. Ettől pipult be. Mert most komolyan, egy átlag ember, mint mi itt többnyire, őszintén, hívogatja a pizzériát, hogy mivammá?! Én egyszer hívtam fel őket, amikor 2 óra telt el a megrendeléstől (és 2 sarokra volt a pizzéria), akkor kedvesen közölték, hogy elnézést, máris ott lesz a futár. És ott volt, és hozta a pizzát, ami nem volt kihűlve, és 2 óra alatt úgy megéheztem, hogy marhára jólesett megenni. :) Ez a barom mondhatni marhára kib@szott a pizzafutival, hogy "mostmánemkell a pizzád". Idióta. Seggfej. Az, hogy MO-n milyen a szolgáltatások minősége, az egy dolog. De azt már megszokhattuk. És ebben a sztoriban nem is az a lényeg, hogy ki a hibás, azaz, hogy hibázott a pepe. Nem. Annyi a baj, hogy leszegényembereztek egy valószínű adócsaló, kőgazdag, kisstílű f@szkalapot, akinek csillagos autója van, lízingbe, hogy az APEH ne tudja lefoglalni. :) Uff. Milyen ember má, aki pizzával etet egy 2 évest, de most komolyan?! Az anyja hol a f@szomba van ilyenkor? He?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 16:28:14

shumeker
nekem nem kolykeim vanak hanem gyerekem
tudod-e
megazt is elarulom, hogy nem voltam agrolszakadt otthon sem es ettunk belszint is nehanap, d T.Bonet sose ettem
rantott hus volt divat meg fasir igy ha megfeszulo se tudom a magyar nevet
tyokeletesen beszelek magyarul es nem torom
de T Bont az T bonenak hivom a borravaalot , meg tipsnek mert rovidebb
es meg azt is elarulom, buszke vagyok arra hogy magyar vagyok megha par heten belul mar amerikai leszek es a felesegem is fel vette a nagyon kulonleges magyar nevemet
azonivul magyar forumokon tobbet talalkozok angol kifejezesekkel mint amit en hasznalok, de amugy meg abszolute nem erdeke hogy mi a velemenyed rolam
akik ismernek ismernek
es ennyi
ertEDE?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 16:34:44

ja es mielott belekotnel, hogy flanoloka kulonleges nevemmel, azert kulonleges, mert egyreszt tenyleg ritka masreszt egy amerikainak tulajgonkeppen kiejthetetlen
de 1 het alatt megtanulta es szinte tokeletesen ejti, amire buszke vagyok
\zene fuleimnek
es mi bekes emberek vagyunk, nem tamadunk senkit semmiert, ha valaki agressziv velunk azt elfelejtjuk,ahogy en mostantol teged
nem tamadunk vissza, tudnek am en is neked irni olyat hogy ihajj, de mas a neveltetesem
thx

garázda 2008.09.09. 16:35:11

1.) A Don Pepe már ahonnan már rendeltünk (kb. 3 helyről)
Az ételek sz@rok voltak, zsírosak és undorítóak!!
Na azóta ha tudom megoldom hogy sehonnan ne kelljen rendelni!!!

2.)A pizza amit a "szegény " vevő rendelt 1 óra késéssel milyen minőségű lehetett???
A pizza szerintem forrón jó!

3.) Tudom hogy szegény futároknak ez is meló , de én biztos nem szállíttatnék ki olyan ürgékkel akik a legellemibb higiéniai előírásnak sem felelnek meg!

Az anyacégre pedig negatív megítéléssel van az ha a futár aki dzsuvás szerkóban egy szakadt motorrol egy szakadt, koszos, gusztustalan "melegentartó" dobozból veszi ki azt az ételt, pizzát amit kézbesítenie kell!!

Ez áll a lepusztult kis polskis, Trabantos és az orrán száján olajtól folyó volt nyugati gk-ra is és gazdáikra!!

Remélem ezek a cégek nem reklámozzák magukról az ISO minősítést mert az nem csak az előállításra hanem az átadásra is vonatkozik!!


Sok paréj beírkáló inkább azon gondolkozz el , hogy mit kellet volna csinálnia a "vevőnek" , MEGKÖSZÖNNIE????


fluxuskondenzátorgenerátorékszíjfeszítőgörgő


Gondolom beszívtál, mert amúgy hülyeségeket írkálsz!

garázda 2008.09.09. 16:57:29

Elolvasva a hozzászólások egy részét , leszűrhetjük!

Sok degenerált, "kőbunkó" van itt akik miatt itt tatrt az ország, ahol!!

Nem értem miért kell belekötni abba ha valaki pizzát rendel és jócskán késve kapná meg!!(lsd. 1, 4 km!!!--55 perc???)

Vazeg aki szereti ha valamit későn kap meg az még mondja is a felvevőnek, hogy nyugodtan késhet a futár , mert úgy is hidegen szeretem, és úgy se délbe szeretném megenni hanem reggelire!

Szóval akiknek az a legkisseb gondja , hogy miért is rendelt"szegény" és ezért ő "kőgazdag!!" azok elmehetnek a.... pi.sába!

Buta, gyerekes ,és gusztustalan!

megamenn 2008.09.09. 17:47:14

Hát ez van, ha hülyék rendelnek hülyéktől.
Egyébként állati jó a levél, remélem elküldted valamelyik loszándzseleszi progyuszernek is, hátha megfilmesítik ezt a szokatlan történetet. Nagyon ügyes vagy!

pepipapa79 2008.09.09. 18:22:29

Szerintem Imre egy kicsit sikertelen lehet...
Szerintem bőven belefér 25 perc késés,és ezt majdnem mindenki bele is kalkulálja(forgalom stb)
De Imre nem,ő stopperórával vár, hogy szarna sünt...
Ha már kétszer telefonált,h nem veszi át,basszus harmadszorra nem tudott volna,h ne a futárnak vágja a fejéhez????
És levelet ír...
És a homárnak ír....
És most ő sikeresnek érzi magát...

shúméker 2008.09.09. 18:27:51

EDE érti.

neveltetésemnek mi a köze ahhoz,hogy závár áz már májdnem ámerikásos félmágyár nyelvezet:ezt nem tudom,de biztosan a szüleimben lenni hiba van. a sok t-bone steak ment valószínüleg az agyukra,mert megtaníttatták(és tanították) velem a magyar nyelvet és annak helyes használatát.
mint mondám:lezártam.

pepipapa79 2008.09.09. 18:33:40

hagyma
szerintem inkább hagyd....

kukatr 2008.09.09. 18:46:06

amúgy kíváncsi lennék arra, hogy mit reagált kedves Imre a Te szegény vagy kezdetű dumára...
Pölö: Elnézést uram, de ez a hangnem semmilyen körülmények között nem megengedhető. Kérem mondja meg a nevét, hogy ezt is feltüntethessem a panaszlevemben! :D:D

Rák Attantam 2008.09.09. 18:49:58

Innye, hogy mennyi 49 hozzászólásos igazmagyar őshomáros van itten!

Hagyma, húzzad magad megfele, mer' érik a sárgalap, vazze! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.09. 20:23:44

OK Rak es pepi
en beszelni keves magyar az lehet baja neki
ez a sok ev en felejteni sok szo
sorry

vazze az mar a masodik lesz meg kiallitanak a vegen
EDE melle a nagyobbik vendeghazba a kisszeneshez


aze meg annyi kikivankozik hogy otthonevekig ujsagiro voltam, es most is ha nem is rendszeresen de irok bizonyos portalokra
oda rendesen, mert oda ugy kell es ekezettel meg is szenvedek vele rendesen
de nmem tudok ekezetet hasznalni egyszer egyszer meg nem, ha meg emilt kuldok ekezettel ide valahova akkor olvashatatlan
hat ennyit tudok, ismerek olyat aki atvalt es nem keveri a betuket
en keverem
ez van
de hat O elhatarozta hogy egy kotsog nagykepu vagyok aki eljatsza mintha elfelejtett volna magyarul
es en is telleg lezartam, aki nem akar olvasni, gorgessen, mint en Ot fogom a jovoben
nahat

pecsabi (törölt) · http://hedgehodgy.franksharman.com/ 2008.09.09. 21:30:28

pizzát csak Theo papától rendel aki jót akar enni....

Mylady 2008.09.09. 21:34:09

Ugyan, hagyma, szerintem hagyd.
Most mit varsz egy shúméker-től???
Ha tokeletes magyarsaggal, ekezetekkel irnal, abba is belekotne, mert CSAK.

(Megjegyzem, sokszor en sem hasznalok ekezetet, de ez egyszeruen lustasag.
Angolra van alapbol allitva a billentyuzet es lusta vagyok mindig atkapcsolni. Azt meg nem tudom, allandora hogy kell. Foleg, hogy laptoprol irok es ha magyarra kapcsolom, nem talalom a 0-t.
Ez van.
No vagyok.)

Mylady 2008.09.09. 21:45:26

Ja, Imrenek meg uzenem, hogy olyan megszolitas nincs, hogy Tisztelt Cégvezető Úr/Asszony!

Max. olyan van, hogy Tisztelt Cégvezető Asszony! Tisztelt Cégvezető Úr!

Ha mar a nevekkel nem vagyunk tisztaban.

shúméker 2008.09.09. 23:00:16

node hagyma újságiró vendéglátós,
már másodszor írod,hogy hagysz a fenébe és mégsem...hogy van ez?!
"de hat O elhatarozta hogy egy kotsog nagykepu vagyok aki eljatsza mintha elfelejtett volna magyarul"--->én ezt mondtam,írtam?vagy csak önkritika?vagy mi?
csak tájékoztatlak:ha tényleg 11 éve nyomod,mint újságíró vendéglátós ámerikában,akkor éppen a felét teszed annak amit én(azzal a nem lényegtelen kivétellel,hogy én nem vagyok újságíró-sem-)-mármint külföldön élni.
szerintem nyugodj bele,hogy az itteni(homárblogok) híveid szúrják azt,hogy te laza kúl módon tipet kaszálsz amiban,meg eszed a tíbón sztékedet...és közben félmagyarul szólogatsz hozzá homárcikkekhez.látod mennyien nekemugrottak,nem?örülj neki,dölj hátra,vágj be egy pepsi cola-t.mondjuk én mostmár tényleg sajnállak,de ha szükséges szerzek neked egy magyar billentyüs számítógépet,és még fizetned sem kell érte-ajándékba(amúgy megteszi egy európai is-ugye milady??mert a nyelvtörés nem az ékezeten múlik...)
no mostmár tényleg:görgessetek tovább ahogy hagyma újságíró javasolja,éljen mindenki aki amerikában/ból töri az anyanyelvét...
jah:ez a post nem arról szólna,hogy mi van a pizzafutár vs. pinkód imre vonalon?
hol van hófehérke?
lenni-e lúzer rajtam kívül?

manualis mammografus 2008.09.09. 23:29:06

egyebkent meg aki nem beszel alapfokon angolul, az nem sikeres ember, da? ezentul majd neha betolok egy-ket digo meg spanyol szot, pedig kozom sincs egyik orszaghoz sem (utobbihoz sajnos). de ne legyek mar kevesebb egy kulfoldreszakadt hazankfianal, hogyakutyamegamacskarugjameg :/

manualis mammografus 2008.09.09. 23:31:04

ja igen, keretik nem erteni az ironiat, cinizmust illetve rejtett vitzet, es azonnal nekemesni. koszonom ;]
shumeker nem keresel sofort? ismerem az egyezmenyes nemzetkozi kezjeleket es nincs sebessegintoleranciam ;]

shúméker 2008.09.09. 23:51:44

afta:neked lenni humor.
sajna én csak sebességintoleranciásokat alkalmazok :-D
afta:digóország hun van?mert az "utóbbit" még csak csak tudom...

manualis mammografus 2008.09.10. 00:02:04

hat, itten nagyfalunak 'stonemine'-i reszeben (sikerult villantanom? vagy ez meg keves?) igy hivjuk a csizmaorszagot. aztan nyilvan a digok nem az olaszok, ha mar igy kerdezed :D bar szerintem de

shúméker 2008.09.10. 00:08:55

hajrá sztónemíne!!

vauvauvau 2008.09.10. 02:08:07

Kedves Panaszkodó Ember!

Ez legyen a legnagyobb gondod az életben, hogy a Don Pepe eleve szar pizzája 40 percet késik.
Ilyen hülyeségeken bosszankodni tök felesleges.
Az élet problémái nem ott kezdődnek, hogy késik a pizza.
Majd ha beteg leszel az egész életen át fizetett TB és Nyugdíjjárulék után és majd 8 órát kell várnod arra hogy az egyik kórházból átszállítsanak a másik kórházba, majd megtudod mi a várakozás.
Kedves Homár Úr! Néha harapd meg a beírókat már! Itt tűröd a sok blőd "problémákat", ahelyett, hogy csápjaiddal rendet tennél!

Lobster County Sheriff 2008.09.10. 05:20:12

cipokeszito, nehol mar kezdtem azt hinni, hogy egy egesz normalis "parbeszedet" kezdemenyeztunk veled a hagymaval, de ugy latom tevedtem, mert te csak suketeled a cinikus, gunyos dumat. Szerintem is zarjuk le itt, de ezt meg le szerettem volna irni.

A Don Pepe-bol Ujpesten mindig a Piedone pizzat rendeltem /orult is neki a nejem,,,jo sok fokhagymas bab feltet :D/, nem volt vele gond. Jajj, de volt hogy 26 percet is kestek. Aztan masnap hivtuk a rokonsagot, hogy a plafont a helyere rakjuk, mer' ugy leszakadt hirtelenjeben.
Na joejt.

Lobster County Sheriff 2008.09.10. 05:23:59

Ja es a DELIVERY GUY-nak meg a keses ellenere is adtam TIPPET. De azert CONCERNED voltam, miutan az ora elutotte a 14:00 orat es se EDE se anyuka nem volt sehol.
Addig is csinaltam egy kis QUALITY TIME-ot, es beizzitottam a kis faszenes bogracsot. Vagymi a little tree szén bog cage-et.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 06:09:23

Mylady
kitalaltam a nikkedbol hogy no vagy
sikeres-e vagyok?
micsinalsz 7vegen?
lemehetnek EDEhez bogracsolni
mar 3 hete hazas vagyok es unom
lehet hazatelepulok:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 06:12:24

LObstre haggyad man
aki engem ilyennek gondol annak szerinted mekkfelelo a felfogokepessege, a szovegertese es a humora?
igen lehet
csak nem a mi vilagunk
vagyunk itt a homaron meg a CSK-n paran akik ertjuk egymast
lehet mi vagyunk a hujek
valllaom

shúméker 2008.09.10. 07:29:23

lobszter úr:egy blogba való beírás az "normális párbeszédre való kezdeményezés"-vagy véleménnyílvánítás??
szerintem a párbeszédre ott a chat,vagy rosszul gondolom?
és tényleg haggyá mán,no.
véleményem van,írni le,szabad.

Mylady 2008.09.10. 09:35:08

Hagyma, logikád lenyűgöz.
7végére strandolást terveztem Ráckevén a Dagályban, de most mondták, hogy a rossz idő miatt nem nyit ki csak a téli pénztár, ott meg nem adnak nyári jegyet.
Úgyhogy részemről rendben a bogracsolás EDEnél. Ha esik, majd beizzítjuk a kisfaszenest. Vagy rendelünk a Don Pepétől, szigorúan alanyi jogon.

Édesapám 2008.09.10. 09:50:29

Csak most jutott eszembe, hogy a srác spórolt és a Gvadányira ment tankolni...

CID 2008.09.10. 14:09:30

1. ) 1 hónapja, 1 órát késett a szegedi Pizza Torony( az 50 perchez képest ) közben rájuk csörögtem, megjött a pizza forrón. Gondolom elcseszték a rendelést. Semmi bocsi, bónusz egyebek. Megkérdeztem a futárt, nem-e baj ha nem adok borravalót ( vagy, hogy a picsába hívja hagyma ). Azóta nem rendelek.
2.) valóban nem kellene az 1500 frt-os pizza miatt elvárni, hogy körbenyalják az ember seggét, levigyég a szemetet, megsétáltassák a kutyát, s ha neadj isten, szép hosszú combú a pizzafutár, még le is cirdázzon. Ha valaki ennyire igényes, menjen medicibe, persze nem papucsban.
3.) Angolna, te manager. Munkahelyem, budapesti vízfeje, tele van ilyen ifjú titánokkal. Ha rajtuk múlna, már csak ők használnák a 30-as körzetszámot.
4.) Külföldre szakadt honfitársaink. Felmerült bennem a kérdés, jobb e nekünk itthon, vagy rosszabb, hogy kimentetek :)
5.) hagyma : mindamelett, hogy nagyon élvezetessek az írásaid, valóban, nagyon zavaróak az ékezetek, s vesszők hiányai. Pár napja olvasom a homárt, EDE ügyben még csak 2000-nél tarok, de nagyon elszomorított újságíró múltad, :)
6.) ELNÉZÉST, KÚRVA SZAR A HELYESÍRÁSOM ( még, jó, hogy munka közben, csak dumálnom kell :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 16:03:07

aok Mylady intezem a repjegyet van e BAlatonfurEDEn repter?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 16:07:57

az ujsag szent
ez meg szorakozas
vakon irok, rossz a notim, kozben tv-t nezek es sorozok
magyaran nem forditok ra energiat, hogy szep legyek es szabatos
nekem a homar jatek
egyebSt annak mar 10 eve hogy az voltam
de ha erdekel megadok par portalt ahova meg mult evben is es nagyon maskeppen mint ide
ja es a kulfoldi kerdesre visszaterve en szertem a szulohazamat de semmi penzert nem mennek vissza
itt jol erzem magam es en jobban elboldogulok,mint a felesegem tenne otthon
micsinalna magyar nelkul?
de ez csak egy ok az ezer kozul
ha ekezdenem sorolni a kulonbsegeket itt kiherelne az uri tarsasag

CID 2008.09.10. 16:10:44

Szerintem nincs, de ha lassan megkapod az állampolgárságot, szerintem maradj. Mindenkinek jobb lenne. :)

CID 2008.09.10. 16:16:05

Dicséretes, hogy sörözöl, én is azt teszem ( nem munkahelyen, éppen szabadnapos vagyok :)). Persze, szerintem te vagy az eggyetlen ember akinek a szövegét 2x átolvasom, mire megértem. Jó taktika :)

az okos 2008.09.10. 17:49:33

Hát nem itthon érezném magam ha nem a szerencsétlen postolót oltanátok le a pofátlan pizzafutárral szemben és itt valóban semmi nem fog változni addig amíg ez a sok birka ilyen "türelmes".Azt pedig jó ha tudjátok,hogy egy kajásfutár naponta kb.8000-10000.-keres egy munkanapján szegény.És én is szemét módra elvárom,hogy a pénzemért azt kapjam ami után fizetek,tudom egy szar ember vagyok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.10. 20:08:28

azt mar biztos hogy megkapom, meg az is hogy maradok
mindenki megnygodhat
de nyaron elugrnk EDEhez az is tuti

Mylady 2008.09.10. 20:20:41

Persze, hagyma, van.
Most beszéltem Edével, érted megy a vitrolással, pontban 2-kor. Ne késs, különben eltöri a hátadon a dohányzóasztal üveglapját és akkor hol fogunk bográcsolni a kis faszenessel?
Ez FONTOS!

CID 2008.09.10. 21:12:56

Ami fontos, PM 2 kor !!!!!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.10. 23:49:24

@vauvauvau: "Kedves Homár Úr! Néha harapd meg a beírókat már! Itt tűröd a sok blőd "problémákat", ahelyett, hogy csápjaiddal rendet tennél!"

Igen, nekem is az az érzésem, hogy a Homár azért rak ide álproblémákat, hogy az igaziakról elterelje a figyelmet - mintha az igaziakból nem volna elég! Nem is tudom, kikre hasonlít ez a módszer...

[...]

.arkosukitilop raygam a ,negI

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 00:33:43

OK rakevei atszalassal hidroplannal erkezem
EDE legyen 4 km-re a molotol es kek szalag legyen a vitorlan, hogy megismerjem
Te csinalod a bogracsot en a kis faszenesen T-Bonet, mer elfelelytettem a magyar nevet amit sose tudtam
na szoval azt
remelem egyutt is reggelizunk:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 00:35:41

az termeszetes PM 2
mernek en kesni?
de inkabb hivjuk delutan 2-nek mer baj lesz
azt a teremburajat

manualis mammografus 2008.09.11. 10:37:05

elfeleLYtette :| pedig ez nem is rovidebb, mintha pontosan irnank le ;]

Corruptor 2008.09.11. 12:08:57

"5) Miért nem tudnak olyan alkalmazottakkal dolgozni, akik az emberi kommunikációban a másik iránti tisztelet minimumát elérik, a vevővel udvariasak, nem fenyegetik, nevezik neveken, és nem tegezik le, ha az ügyfél a szolgáltatás minőségét kifogásolja náluk?"

Wazzeg... Normális? Gondolkodjál már, hogy mennyit fizetnek ezért a munkáért, és akkor rájössz magadtól is. Ha értelmes, udvarias embert akarsz, menj a Remizbe, vagy ilyen helyekre, de ne a dpbe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 12:44:31

afta
Te is kezded?
a pontos j es ly hasznalatanak tortenete van a homaron...
komolyan azt hiszed nem tudom, hogy kell irni?
ne nezzel mar Te is huJenek

levespostás 2008.09.11. 18:35:27

Valószínek tartom, hogy rendszeresen rendelsz onnan, és már jól ismernek a futárok.
Borravalót egészen biztosan nem, vagy csak piti összeget szoktál adni, és ezek mellé még valószínű a harmadikon is lakszegy olyan házban, ahol nincs lift.
Miért várod el, hogy hozzád menjen előbb, és ne tankolni?

Ha adsz jattot egészen biztosan először hozzád fog menni mosolyogva, és udvariasan a futár, még ha a bagolytorogyban laksz is a pizzériához legmesszebb levő házban.

Brunoka 2008.09.11. 18:47:18

két szó: mundruc-effektus..:)
(pardon: két szó és egy kötőjel)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 19:04:57

Brunoka
megkerlek beszelj magyarul
ne afektajjal nekem itt
miaz az effektus?
mundrucrol nem is beszelve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 19:09:14

a kotojelet ertem, azt nem felelytettem el, mer az itt is kotojel
thx

shúméker 2008.09.11. 20:07:33

tényleg szegény(es)
afta:ne merj itt a homár története ellen szegülni,te!

hardrock 2008.09.11. 22:24:22

don pepétől pizzát rendelni nem szabad, theo papa rulez.

manualis mammografus 2008.09.11. 23:20:40

tavol alljon tolem. nem tudtam, hogy szandekosan helytelenul irni osi roman szokas. kovezzetek meg erte ;]

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 06:54:26

ez nem szandekos ember
igy muzik a notim meg a kezem, mosr eppen tv-t nezek es qwa sotet van mert Mary alszik es semmi kedvem ekokvasni amit irok
en nem tudom mi az erthetetlen
bar nem is erdekel
annyit elmondanek hiaba kovettek mindenhova 3 hetes hazas vagyok es heterosexualis, tovabba huseges tipus mert Mary a begeyedik felesegem mindosszesen
thx

pupak 2008.09.12. 14:09:02

Hm, elég érdekes egy ilyen levelet itt olvasni... Persze minden embernek más az értékrendszere, na de ennyire?!
Oké, don pepe, nem a legolcsóbb pizzéria/étterem, de azért nem egy hilton... Ha belegondolna h 1500ért házhoz hozzák az ebédet, amivel szerintem 2 ember minimum jól lakik, nem kell kimozdulnia, csak az ajtót kinyitni, igazán megérthetné, hogy ebből nem ***/****-os szolgáltatást kell várnia.... Minden ember más és más, van aki csak "úgy ahogy" végzi a munkáját, van aki mindent megtesz a legjobbért és a kettő között millió átmenet. De mégis, ki az az ember aki kb. ingyen dolgozik, és a nap 24 órájában jó pofát tud vágni hozzá??? Szerintem nincsenek sokan...
Néhány helyet leszámítva a futár csak a "jattot" kapja, max néhány ezer forintot benzinre, aminek amyúgy a 10szerese megy el arra, DEEEE sokaknak nincs választásuk és napi 500-1000ftért is képesek dolgozni. És mivel az ember érző lény (néha), van, hogy egy pizzafutár is rossz passzban van és saját hibájából, vagy rajta kívülálló okokból nem ér oda valahova időben, vagy esetleg nem egy széles vigyorral hálálkodik, ha elküldik a búsba...
Persze annyiban igaza van, a T. Levélírónak, hogy mindez a pizzéria hibája, aki tkp. "rabszolgákkal" dolgozik, ami gyakran vezethet eladó-vevő konfliktushoz... DE akkor sem a futárt kell hibáztatni, hanem azt aki tényleg tehet róla, merthát egy jót belerúgni az embertársába mindenkinek megy, de KULTURÁLTAN intézni a problémáit már nehéz.!

Hát az is igaz a borravaló is fontos, főképp ha az ember nem csak évente egyszer rendel kaját, és szeretné, hogy ne köpjenek a kajájába kiszállítás előtt.. Ez van, ez mind a Világ hibája... :)

u.i.: nem értem, hogy hogy köthet bele valaki abba, hogy milyen autóval hozzák a kajáját...??:P legyen finom, meg mondjuk meleg, ennél többet nem a gyorséttermekben kell várni.. (talán még a túlzott finomságot sem)

AlulírottFentemlített 2008.09.12. 15:30:34

Szarjon az ilyen ember erőspistás pizzás sünt!
FONTOS!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.13. 07:15:48

De az ilyen ember ne rendeljen pizzát bameg!Késik a pizza és?Ha nem tetszik akkor nem rendelsz, beprogramozod a mamit hogy délre legyen kaja.Ha meg lusta vagy meg kancso akkor ne egyél pizzát.A kiszállítók nem a pizzáriák alkalmazottai, nekik ez ugyanolyan keres megsütött korong mint a többi ezer.A nevéhez meg aztán semmi közöd.Mit értél el az egésszel?Legközeleb ki sem viszik hozzád :D Inkább örültél volna hogy odaért.Persze ha azt mondja hogy utkö9zben egy gyereket élesztett újra akkor meg térdre borulsz elötte.Szegény vagy bakker, szegény mint a templom egere.Tanulj meg főzni ;)

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.09.13. 19:36:08

hagyma, nem tudom mit vergődsz itt az ámerikaji stilusoddal. Azt hiszed, hogy a Te valogadból süt a nap? Mert 11 éve kimentél, attól még nem kellene itt osztani az észt mint valami oktató. Elhiszem, hogy sok tavaszt megértél már, és a sok nyikhaj Neked itt nem jelent semmit/senkit, de ha mindenki ilyen lenni itt mint Te, akkor hamar bezárna a bazár.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.13. 20:57:10

Eszt
haggyuk mar engem
ez magyar stius nem amerikai
ez az en magyar stilusom es nem osztom az eszt, nncs nekem annyi hogy osztogassam
de majd ha ennyire igy gondolod idezzel mar tolem amikor osztottam, vagy barkit sertegettem mint te most a magyar stilusoddal
huiu de uunom
a prekoncepcio az hogy en dicsekszem es osztom az eszt
erre ugrik nehany ember itt es mongya a tutit
mindenkitol elnezest kerek, hogy kikoltoztem amerikaba, amerikai felesegem van, amerikaban van a csaladom, fiam, stb es meghis irok a homarra
tovabbiakban a szemelyeskedo hozzaszolasokra nem valaszolok
thx

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.13. 21:00:07

ja es eletemben nem vergodtem
jol vagyok, koszonom.
otthon is jol voltam
mocskos jokat rohogok a homarosok kozott rengetetg humoros jo fej van, meg van par szemelyeskedo korlatolt barom
na most ezt is kihoztad belolem
sorry

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.09.13. 23:40:17

igazándiból az zavar, mint ezelött is mondottam volt, hogy azt hiszed hogy amerikában élőként vizen is tudsz járni. Nem érdekel, hogy személyeskedésnek veszed és nem irsz vissza. Leszarom. Mint ahogy Te is engem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 00:08:23

OK idezz egy kommentemet amibol az levonhato hogy en akar az utolsi mateszalkai nemzetisgeninel is tobbre tarom magam
nem, nem
en ezt mar sok forumon ateltem es kulonosebben nem zavar, de ez benne van otthon az e,mberekben, na nyomja a dumat amerikabol a nagykepu kocsog es nem azt nezik mileyn mit ir es miert
mondom mexoktam es valoban lexarom
volt ido amikor felvettem
aki ismer az tudja ki vagyok en aki meg csak minosit annelkul hogy ismerne hat tegye...
csak azt unom, hogy a homar lassan rolam szol....
aki nem szeret felejtsen el
ennyi
tudom, van aki szeret..
az elet nem habostorta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 00:14:36

ja es a lepcsohazi gondolat
komolan azt jhieszed hogy valaki kijon majdnem 40 evesen mert igy hozza az elete az utana megvaltozik 11 ev alatt?
hat nem csak 11 evvel oregebb lettem es megtanultam angolul ennyi valtozott es ha otthonrol kommentelnek ugyanigy tennem es kkor nem kotekednel
enny es telleg ennyi

Tony Almeida 2008.09.15. 11:41:14

Én csak simán nem adtam egy fillér borravalót sem, mert nagyon morcos voltam, amikor egy órát késett a pizzám. Kifizettem fillérre szemrebbenés nélkül, megköszöntem és jó utat kívántam.

A posztíró HP meg remélem éhen maradt.

Tony Almeida 2008.09.15. 11:45:46

Ja és letegezett engem is a pizzafutár, a francba, most esett le...gyorsan írok erre egy posztot én is.

(ki a tököm magázódik már manapság?)

nagyonnagyokos 2008.09.16. 16:32:36

Kissé túlpörögte a postoló a dolgot, de a génkezelt süncsaládot azért ne ő szarja, inkább a futár meg a többi pepés...
Én pl. ha pizzát rendelek, akkor forrón, frissen szeretem enni, nem szottyadtan és hidegen. +25 perc alatt pedig elég sokat tud romlani az állaga.

A retkes dzsuvás futárral kapcsolatban pedig szerintem viszonylag egyszerű a kérdés, van egy kiváló szervezet, amelyet ÁNTSZ-nek hívnak, ők biztosan szívesen meglátogatják a nevezett pizzériát, és a kiszállítás mikéntjét is örömmel megbeszélnék velük.

Sokat rendeltünk a pepétől, volt ott 1,5 és 2 órás késés is max. egy "bocsi"-val elintézve.

A pizzasapkánál (mondjuk nem nagyon hirdetik) bizonyos területekre van időgarancia, ha 1 perccel később jön a futár, akkor a cég vendége vagy. Igaz, az ő áraikba ez bőven belefér... Mi már ettünk így ajándék vacsit, igaz hogy nem 1, hanem vagy 30 perc késés után.

Ui: nem vagyok sem pizzasapka, sem ÁNTSZ dolgozó! :)

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.26. 20:35:28

Pizzat akartam rendelni, beirtam a googleba erre csupa olyan helyet találtam ahonan nem lehet.Egyedül a donpepétől tudtam rendelni, drágán, fél óra alatt kihozták de olyan hányásizü volt hogy másnap megint rendelni kellett.Mazohista vagyok na.
Ha valaki tud webes pizzarendelőt akkor csipogjon.

dave007 2010.05.04. 01:17:09

jó régi ez a téma, én csak most olvasom először.
Nem azért mondom, de ha egy megbeszélt időpontra mész a főnöködhöz és eljátszod ugyan ezt, akkor mit szólna hozzá?
Ha egy szolgáltatást igénybe veszek és fizetek érte, akkor teljesítsék a megbeszélteket. Amennyiben erre képtelenek és ezzel kárt is okoznak (nem jutsz időben kajához), ráadásul még nekik áll feljebb, akkor rohadjanak meg és a levél írója sem valószínűleg a letegezéstől akadt ki ennyire.

Miss Metamorphosis 2016.08.25. 16:00:45

magasabb lenne az ilyen szolgáltatások színvonala (étel házhozszállítás), ha bevezetnék a nyomkövetést, mondjuk egy okostelefonnal, és persze céges mobillal, csak műszak alatt:
hello.inetrack.hu/t/inetracker-alkalmazas/68
süti beállítások módosítása