Tékozló Homár

Az osztrák vasút is tud alkotni, ha akar

2008.09.11. 11:54 | jackyll | 65 komment

Marciék biciklivel túráztak volna Passautól Bécsig, de Bécsben sem német, sem osztrák IC-re nem engedték fel őket, pedig online még helyjegyet is vettek rá:

Az egész úgy kezdődött, hogy gondoltuk, elmegyünk biciklitúrára, Passautól akartunk Bécsig a kék Duna partján tekerni, a biciklik és saját magunk Passauig történő szállítására az ÖBB-t (Osztrák Szövetségi Vasút) néztük ki. Az internetes jegyvásárlásról nem írna szonetteket Shakespeare, ha látná, de át lehet rajta vergődni. Némi tortúrát követően kiválasztottam, hogy szeretnénk biciklit is vinni magunkkal, és ezért nem sima jegyet, hanem 1-PLUS-Freizetticket (azaz 1+szabadidőjegy) nevű jegyet veszek, ami nagy meglepetésre csak 2 ajróval volt több, mint a sima jegy. A program előzékenyen közölte, hogy erős forgalom várható aznapra, amikor megyünk, ezért vegyünk helyjegyet is, ha le akarunk ülni. Azt is írta a kedves kis program, hogy jó korán menjünk ki a pályaudvarra, mert a vonatunk csak korlátozott számban szállít bicilkit. Én még meg is dícsértem, hogy milyen kis rendes program, mi mindenre gondol(t a tervezője). Gyorsan megvettem a jegyet + helyjegyet kártyával, majd huss, kimentünk 2 hét múlva Bécsbe.

Kiértünk a Westbahnhofra, helyes kis karavánt alkotva a drótszamarakkal és a csomagokkal rákötözve, majd vártuk, hogy begördüljön az áhított szerelvény. Ez meg is történt egy óra 40 fokban történő ácsorgást követően. Nem értettem, miért kellett két órával korábban kijönni, de ez érdekelt a legkevésbé, mert egyből rossz érzésem volt, amikor megláttam, hogy nem osztrák a vonat, hanem egy német InterCity Express (a virslizabbbantók hiperexpressze). Mikoris a biciklivel elkezdtük támadni a kocsit, a deutsche kalauz is elkezdett támadni, és mondta, hogy hess innen a biciklikkel, ez a vonat ilyen eszközt nem szállít. Én mutattam a jegyem + a helyjegyet az orrom előtt álló, és általa felügyelt vonatra + magyaráztam az ő szép nyelvén, hogy a vonat szállít biciklit az internetes tájékoztatás szerint, méghozzá korlátozott számban, de erre az volt a reakció, hogy akár a hajamra is kenhetem a hülye kis cetlimet, meg a hülye netemet, raus és kuss, Ordnung muss sein. Bicilkit akkor sem visznek, ha nyugaton kel fel a nap, az a korlátozott szám, amit én láttam, az meg a 0-ban van a mai nap meghatározva. Vita lezárva, fertig, raus. Ah, schuldigung, Herr Miniführer.

A peronon két német biciklista is várakozott, akik mondták, hogy minket bizony rendesen átbaszott az ÖBB, mert olyan DB vonatra adtak el jegyet, ami felett az ÖBB-nek hatalma és belszólása nincsen, de van egy jó ötletük: szedjük szét apró elemeire a bicikliket, és rakjuk fel csomagként, arra nem tud majd mit lépni a mogorva teuton kaller, max a jól fejlett bajszát rágja majd tövig az idegösszeomlást megelőzően. Ők is mindjárt ezt teszik majd, milyen jó lesz, majd meglátjuk. Nekünk ehhez sok kedvünk nem volt, meg még reménykedtünk, hogy hátha más vonatra felengednek minket, ami nem DB-s, hanem ÖBB-s. A "más vonat" egy sima IC lett volna, a Westbahnhofos indulás-érkezés tábla értelmében szintén korlátozottan szállít bicikliket.

De az ÖBB-s IC sem vitt bicilit, el lettünk paterolva, mondván, hogy IC nem visz biciklit, bármi is legyen kiírva, csak személyvonattal próbálkozhatunk. Ja, bocs. Erről miért nem szólt senki a legelején? Nem azzal van a bajom, hogy személyvonattal kell menni, nekem tökmindegy, imádok vonatozni, de kicsit másképp tervezem a napomat, ha tudom, hogy nem 3 órát, hanem 7-et kell vonatozni. Nem rakok be után 70 km tekerést, mert sose nem érünk oda a szállásra. De miért is ad el az internetes rendszer IC helyjegyet a biciklis jegy mellé, ha a vonat nem visz biciklit, és miért írja ki, hogy korlátozott számban visz kétkerekűt a vonat, ha nem visz + a pályudvari indulás-érkezés táblákon miért vannak hülyeségek, amikor ez alapján tudunk csak tájékozódni? Ezt még tán a MÁV is megirigyelné...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsilara 2008.09.11. 11:59:33

:) egyre jobb vagyok! :P mellesleg a MÁV szele megcsapta osztrákiát is....? ekkora balf*szágot...szép.

JohnnyB 2008.09.11. 12:13:13

Az ÖBB szarjon vasúti sínt.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.09.11. 12:19:26

és akkor most mi lett?
jegy árát visszakaptátok? vagy elmentetek személlyel, és nem értetek vissza a szállásra? és akkor a helyjegyet visszaváltottátok?

vagy jó magyar mamlasz módjára belenyugodtatok a helyzetbe, a jegyeket eltettétek emlégbe, vonattal nem mentetek, bicajtúra elmaradt, és idejöttetek fikázódni anélkül hogy valami megoldást találtatok volna a problémára az ÖBB ügyfélszolgálatán?

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.09.11. 12:28:51

A bicikli úgy látszik mindenhol suxx. Bár kicsit nyugatabbra (pl: thalys, db, stb) működik.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.09.11. 12:29:14

A top 10ben lenni is nagy dolog? Az ÖBB meg szarjon sünt, de csak miután pofán verték őket baccpapuccsal.

MarsellusW 2008.09.11. 12:30:39

HurráTorpedó kedvéért jön a kiegészítés. Nem akartam 8 kilométeres posztot küldeni, így is hosszú lett.

1. Jegy ára azóta visszakövetelés alatt, még nem fizették vissza, de fogják. Az ügyintézés ott is lassú, de legalább belátóbb, mint nálunk. Azt már sikerült elhinniük, hogy ez így komplett leégés nekik, mert hülyeségeket árul a rendszerük.

2. Teutóniát ezek után kihagytuk, ami nem megy, azt ne erőltessük alapon, nyugat helyett déli irányt vettünk, és megszálltuk Velence környékét. Biciklizni ott is teljesen jól lehetett + még a tenger is ott volt nekünk. Igaz, nem oda készültünk, de azért jól sikerült a "vigaszdíj". A Duna-menti bicikliutat ettől függetlenül nagyon sajnálom, mert gyönyörű a képek alapján, de majd legközelebb.

3. Az már csak hab a tortán, hogy Németországban és Ausztriában 12-14 fok és jó sok eső volt 3-4 napig a történtek után, tehát nem nagyon tudtunk volna tekerni, vagy csak tundrabugyiban.

Tehát végső soron még akár hálás is lehetnék a sógoroknak, hogy a balfék vasútjuk miatt nem kellett 12 fokban és szakadó esőben biciklizni, hanem 35 fokban tekerhettem Veneto útjain?

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.09.11. 12:33:13

Édesapám: :DDDD

MarsellusW: akkor végül is jól jártál, de mégsem az eredeti terv szerint.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 12:38:33

najovan de ehhez hogy kapcsoljuk be EDE-t?

MarsellusW 2008.09.11. 12:43:20

Andrei: a végeredmény a véletlenek totális összejátszása folytán jó lett. Olaszország kb. "ha kedd, akkor Belgium" alapon lett kiválasztva, ehhez képest az észak-olasz biciklis főváros, Treviso tőlünk 30 km-re volt, és Olaszországra nem jellemző mód szinte mindenhol volt bicikliút, ennyi talán járt a bécsi fiaskó után.

A dunai útra meg legközelebb kinézek 3 személyvonatot, arra veszek jegyet, és végigzötyögöm Osztrákiát. Most már legalább tudom, hogyan kell ezt csinálni.

elwood 2008.09.11. 12:54:13

Nem látom a sok okostojás megjegyzéseit, hogy Magyarisztán, Abszurdisztán, meg ilyen is csak nálunk fordulhat elő ...

Pedig ki lehetne terjeszteni a Monarchiára mondjuk Monarchisztán.

۝merta-X 2008.09.11. 12:56:34

Nade várjál, itt nem az volt a lényeg, hogy a bicikli nem ment föl, hanem az, hogy a kaller nagypofájú volt?

Én ilyen esetekben lebénítom a pályaudvart. Odahívatom még a minisztert is a köcsögjének, miért nem tud normális hangnemben magyarázni.
Múltkor 50 percen keresaztül tartottam föl egy fél postát a bánásmód miatt.
Üvöltöttem be az ablakon, amikor pampogott az ügyintéző, hogy mit írok a panaszbejelentésre, hogy "Kussolj, te mongol idióta", mindezt úgy, hogy két biztonsági bakter állt mögöttem.

Prakt! 2008.09.11. 13:04:22

ahoj

Elég sokat utazgattam német IC/ICE-vel mostanság. valahogy mindig rossz végére szálltam, így át kellett baktatnom az egész vonaton, hogy elérjem a bordbistroban lévő áhított sörömet. olcsóbb mint a helyjegy. :D
Minden ilyen vonaton volt egy fél vagon ahonnan kivették az üléseket, csak a falból lehajtható fajta volt. A másik oldalon drótszamarak álldogáltak, kormányukon cetli, hogy nekik is van jegyük.
csak 5-6 bringa fért el, de volt.
Kicsit meglepett a poszt, de simán el tudom képzelni...

۝merta-X 2008.09.11. 13:05:30

Azért is érdemes a helyszínen óriási balhét csinálni, mert különben beléd ragad az ideg, és rongál, meg az ügyintézés rendszeréből nem valószínű, hogy jól jössz ki.
Inkább legyen a feszültség a helyszínen levezetve.

Salgo2 2008.09.11. 13:07:34


elwood 2008.09.11. 12:54:13
Nem látom a sok okostojás megjegyzéseit, hogy Magyarisztán, Abszurdisztán, meg ilyen is csak nálunk fordulhat elő ...


Én is csak néztem, hogy az osztrák vasút töketlenségei okán sikerült belerúgni egyet a MÁV-ba.


:) egyre jobb vagyok! :P mellesleg a MÁV szele megcsapta osztrákiát is....? ekkora balf*szágot...szép.


Ahogy Bazijoe mondaná: "Ezt a negatív kisugárzást!!"

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.09.11. 13:08:49

jól van akkor látom nem hagytátok annyiban. bár ahogy írod sokkal gördülékenyebben megy arrafelé a panaszkezelés, mint nálunk.

nyugodtan beírhattad volna a posztba is ezeket, láttunk már sokkal hosszabb posztot is.

shúméker 2008.09.11. 13:14:20

prakt:
nem kevered az ice-t az ic-vel?
ice-n szerintem nincsen biciklis,felhajtható üléshely,de ha arra járok utánanézek.így csak feltételezés részemröl,hogy nincs is.mármint ice-n.

Édesapám 2008.09.11. 13:14:41

omerta nem figyeltél...


bicikli =/= targonca
kaller =/= targoncás
üvöltés =/= gyilkosság

É2I 2008.09.11. 13:19:32

#hagyma

LetekertEDE? Oszt kész, itt van.

A sógorok meg egyre bunkóbbak, bár amióta ismerem őket sose voltak valódi "sógorok". Az orruk mindig feljebb volt, mint a homlokuk.

۝merta-X 2008.09.11. 13:21:24

"Édesapám 2008.09.11. 13:14:41"

Édesapám, nem értem, mit akarsz. Valami beszólás akart ez lenni?

The Good Boy 2008.09.11. 13:22:38

hagyma 2008.09.11. 12:38:33
najovan de ehhez hogy kapcsoljuk be EDE-t?

Ede miután megtudta, hogy két órával korábban ki kell érni a peronra, készitett egy bogratsch-ot, miközben a mellette levő törött üveg dohányzóasztal árnyákában szép kis kék szalagokat akasztott a kerékpárjára.
Igy jó lesz?

Zorro2007 2008.09.11. 13:34:32


www.adfc.de/16_1

Roviden:
a nemet kerekparszovetseg is probalja elerni, hogy LEHESSEN biciklit felvinni az ICE-re...eddig meg sikertelenul...

Reci 2008.09.11. 13:35:50

Azt mondjátok már meg, hogy aki biciklitúrára megy, miért cibálja mindig vonaton azt a k. biciklit? Tekerjen oda, tekerjen vissza, oszt télleg azt mondhatja, hogy kerékpártúrán volt. Míg fiatalabb, meg kevésbé lusta voltam, sok ilyen túrára mentem, ország egyik végéből a közepéig, meg vissza, vonatot csak messziről láttam.

Shagrath 2008.09.11. 13:38:12

Miért nem vettél bicajt Passauba?! És onnan hazatekertél volna. És nem kell bajlódni az ÖBB-vel, meg MÁV-val, meg a matávval sem...

Chrom 2008.09.11. 13:47:08

Szerintem ez egy gagyi post. Most akkor bicikli vagy vonattúrát akartál? Ha vonatozni akarsz, akkor ne kepesztess biciklivel, ha meg biciklizni akarsz akkor tekerjél öregem.

Chrom 2008.09.11. 13:51:01

Omerta-X,

tényleg valószínű, hogy az üvöltözős-lebénítós-énvagyokafaszagyerek megoldás az sokkal előbbre visz.
Én általában az ilyen őstulkokat szoktam 50 percig feltartani és lebénítani két rohadt nagy sallerrel és nincs mögöttem két biztonsági.
A neved jelentésével ha tisztában vagy, akkor érted miért írtam ezt.

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.09.11. 14:38:43

a levélírót is fikázzuk már kicsit, mert az FONTOS!!! :)
ICE-n nem lehet kerékpárt szállítani, de ezt az öbb és db keresője is tudja
ha marci kerékpárszállítással keresett volna utat bécsből passauba, akkor láthatta volna, hogy jobb esetben is welsben át kell majd szállnia
oda amúgy óránként két vonat is megy bécsből, és a wels-passau viszonylaton is jól járnak a vonatok
nekem csak ott volt gondom az öbb-vel, hogy a kerékpárt rezervírungolás nélkül nem biztos, hogy beveszi a kaller, akkor ha sok a bicaj a vonaton (jah, mert öbb-n a kalauz vette át a bicajokat, mávon "pakold magad" a módi), de a sok járatra előbb-utóbb felfér az ember
mindezt amúgy az info pontnál is kideríthette volna marci, még mielőtt a német kaller feletti erkölcsi győzelmében sértődötten elvonul Velencébe
amúgy sikeresED-E vagyok, ha nekem ÖBB IC vitte a kerékpáromat welsig? :))

www.jateklinkgyujtemeny.hu

A Tyne folyó déli partja 2008.09.11. 14:59:12

Reci: talán azért, mert nem pont biciklitávolságra lév0 helyre akarnak túrázni menni...

kicsilara 2008.09.11. 15:02:33

@Salgo2.:

:) egyre jobb vagyok, értd egyre többször vagyok eeeeeeelllsőőőő....ha zavar ne nézd meg. Azt meg hogy osztrákia ha zavar ne olvasd el. Nem hiszem hogy te nem szoktál ilyen és ehhez hasonló szavakat alkotni. Elég merev, humortalan emberke lehetsz. Örülök, hogy nem ismerjük egymást! :)

MarsellusW 2008.09.11. 15:14:52

Reci: ha 5 napod van, és szeretnél végigmenni az egész úton, és csak az egyik felére van időd, akkor eljutsz valahogy a célig, aztán visszatekersz vagy fordítva. Vagy a meglátásod szerint akkor tekerjen az ember 2,5 napot erre, 2,5 napot arra? Khm...

cégalapító: a kereső még úgy ahogy tudja kezelni az ügyet (a DB-é 100%-osan, az ÖBB-é nem mindig), de az ÖBB-éhez kapcsolt netes jegyeladó rendszer nem tudja már ezt kezelni, mert lazán engedi megvenni a kerékpáros jegyet, majd ad hozzá helyjegyet olyan vonatra, amin nem szállíthatsz biciklit.

beste 2008.09.11. 15:16:39

Múlt héten voltam Zürichben. Ez ott nem fordulhatott volna elő, szinte minden vonathoz van egy negyed/fél kocsi a bringáknak. Ja és az állomásokon horror mennyiségű kulturált és védett bringatároló. Tele is voltak rendesen.

Mnofőnix 2008.09.11. 15:27:12

Ede keze ide is betette a lábát.........

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 16:04:15

amugy itt a helyijaratu buszokon is van bicajtarto a busz elejen ott kivulrol
2 fer el rajta
neked kell felrakn ne varjal kalauzra
mer az vonaton dolgozik
mar ha erre jarna alaki akkor tudja
de ne tekerjen a 25-ik utcatol tovabb delre mert 2 perc alatt ki lesz semmizve
se bicaj se pez se semmi

kérdések órája 2008.09.11. 17:28:05

Lassan mondom,hogy Chrom is megértse:A vonatot azért használjuk biciklitúra során,hogy pl. a forgalmas veszélyes utakat elkerüljük és már a szép természetben, a gyér forgalmú utakon használjuk a bringát. Vagy be akarunk barangolni egy szép tájegységet, de nagyon messze van ahhoz,hogy az egész utat bringával tegyük meg. Kicsit vegyél vissza a nagy arcodból ,öreg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 18:33:44

Passaunal arad
hajovontak talalkozasa tilos
ez tuti

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.11. 18:36:53

ez igy van kerdesk oraja
hulyen neznetek ki az autopalyan 38 ezer kamion kozott
itt is felpakoljak a kocsira, oszt kimennek mondjuk a hegyekbe bringazni
mer' hegyi menok mongyuk

Bandatag 2008.09.11. 18:54:18

nem semmi, de teljesen átérzem a vasúttal kapcsolatos élményeidet. Mi éppen pénteken készülünk Passauba, és mi a buszbérlés mellett döntöttük, pontosan az eltérő "hivatalos" információk miatt, és a kerékpár szállítással kapcsolatos tortúrák miatt.
Kedves blogbejegyző a buszban és az utánfutón van még hely ha még mindig meg szeretnéd/tek hódítani a Dunavölgyét, a kiutazás megoldható :).

Chrom 2008.09.11. 23:53:55

kérdések órája,

1. neked nem vagyok öreg, főleg mert senkid nem vagyok hála égnek

2. ez egy vélemény, elfogadod vagy nem a te dolgod

3. eléggé egy skizofrén forma lehetsz, ha lassan mondod amit írsz...és igen, ez már az a fajta kötekedés amit te művelsz:)

4. a magyarázatod nagyon gyér, semmi olyat nem mondtál ami ne tudtam volna. ha már megpróbálsz kioktatni tedd úgy, hogy tényleg tanuljak is belőle valamit.

5. Kicsit vegyél vissza a nagy arcodból öreg.

6. Hehe.

manualis mammografus 2008.09.12. 00:00:07

mondjuk ez a 'tekerj oda' duma eleg nagy marhasag. aki pedig szeretne turazni a bukkben/matraban/mecsekben az gyalogoljon le, ugye? idiota ;]

Chrom 2008.09.12. 00:04:19

Miért ne? Teljesítménytúra. Pl. rohadtul nem mindegy, hogy honnan gyalogolsz oda.

Nekem pl. van egy ismerősöm aki minden nap 150 km-t biciklizik. Igaz, hogy a kocsmáig, ami száz méterre van a házától, de a hazaút mindig 149 km és 900 m neki. Sőt! Van amikor haza sem ér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 00:57:36

mer doppingol
fogadjunk ut kozben vizeletmintat is ad

Vladimir Harkonnen 2008.09.12. 07:02:38

Salgo2 2008.09.11. 13:07:34

Azt nem Bazijoe mondta, hanem Csodabogár!
:)

A Tyne folyó déli partja 2008.09.12. 14:22:57

van egy olyan erzesem, hogy aki olyanokat ir, hogy miert nem teker odaig az ember, az eleteben nem ult biciklin, nemhogy turan....ha vki szombathelyi, de mondjuk a Bukkben akar turat tenni, tekerjen el odaig? kulfoldre foleg.
amugy, ennyi erovel meg lehetne kerdezni, hogy miert vannak autoszallito kamionok az utakon, igazan beulhetnenek is elvezethetnek oket, meg hozhatnanak is egy-ket utast...

A Tyne folyó déli partja 2008.09.12. 14:27:09

amugy, angol vasutrol. ugyan ingyenjegy van a bicajnak, de korlatozott szamban megy az is. mikor erre a kornyekre koltoztem, vonattal hoztam a biciklit (nem akartam megpakolva 300 km-t biciklizni, nem is ertem, miert.) szoval, a hely neki annyi volt, hogy oda, ahol a borondok voltak, beallithattam, es ulhettem mellette. a f0ldon...lekotozni nem lehetett, igy ottmaradtam mellette orizni. (meg amugy is tele volt a vonat, nem tudtam leulni sehova) 3.5 ora volt az ut...es ez Virgin train volt, ami eleg nagy nev errefele. de masik vonaton is lattam helyet a biciklinek, ott volt hely, hogy odauljon az ember, csak epp ilyen kis lehajthato ize, marha kenyelmes lehet tobb 0rat uldogelni rajta.

kérdések órája 2008.09.12. 16:29:35

Chrom,te sem vagy nekem senki. Úgy nevezlek ahogy akarlak,nem te fogod megmondani. Örülj,hogycsak így nevezlek. Beszélsz itt a semmiről.Ha a magadfajta panelproli nem fogja fel amit mondok akkor az az ő (ez esetben a te) szegénységi bizonyítványod. Pont az ilyen suttyó fosok miatt tart itt ez az ország, ez a mentalitás, az ilyenekből lesz a "mérnemtekerszodáig" kalauz, vagy BKV-ellenőr. Ezt most itt befejeztem,mert nem süllyedek tovább a te szellemi szintedre. Egy mondatomat nem tudtad megcáfolni, fosod az üres szöveged,de ez jellemző a magadfajtára.

kérdések órája 2008.09.12. 16:43:46

Ja még valami Chrom:Skizofrénia? Átvitt értelemben "beszélgetünk" ,felfogás kérdése.

törvényenkívüli 2008.09.12. 17:03:20

elvira is engedi/engedte a macska szállítását IC-n, jegyet is lehetett rá kapni, a kaller meg a mennyország kulcsának az őrzőjeként lebaszott, hogy még mit nem.

Mylady 2008.09.12. 21:02:27

Animacs!
Lehajtható úlés? Annak idején mit nem adtam volna érte!
Volt néhány alkalom, amikor muszáj volt a legnagyobb tömegben hazautaznom (péntek du).
Volt, hogy állva utaztam 2-2,5 órát, többször is a peronon állva, a wc előtt.
Volt, hogy a wc felől folyó vízben (reméltük, hogy tiszta vízben) ácsorogva.
De a legjobb az volt, amikor úgy álltam 3 órát a huzatos peronon (télen), hogy a vonat ajtaját nem lehetett becsukni, kb. 2o-3o centis rés volt, állt bent a hó. A havazás miatt a 3 órás utat 4,5 óra alatt tettük meg.
Bár ott hiába lett volna ülés, nem hiszem, hogy le mertem volna ülni (odafagyok).

SLacc 2008.09.12. 21:11:03

"A MÁV megvette a világ összes vasútvonalát, üzemeltetési jogát (Zimbabwéért kevesebbet fizetett), jattot, ÁFÁ-t, CSB-t, QWE-t, RTZ-t (na ja, magyar billentyűzet :) ), UIOP-t. Minden MÁV lesz. A járdák üzemeltetése is."

Forrás: STI (Super Távirati Iroda)
:DDD

SLacc 2008.09.12. 21:14:30

kérdések órája 2008.09.11. 17:28:05

Hehe. Rossz, ha a modorodat hallják, nem a közlendőt. Tudom. Légy kevésbé kioktató, és a rendőr is normálisabbá válik.

SLacc 2008.09.12. 21:20:59

Megy is fosozás, hogy a többi személyeskedést ne említsem. De kár, hogy nem személyesen "beszélgettek", úgy megnézném, ahogy két ... izé, ember egymásnak esik akkor is, ha talán nem kellene.

Ültem biciklin. Hosszan. Nem volt 142 km-nél több egy nap, amikor 13 éves voltam. Már több is összejön. Úgyhogy az "elbiciklizekamátrábamagyarországról" sima ügy nekem. Akinek nem, nem baj, de a MÁV-ot ismerjük. Jöhetnek a traktorok meg a sószórók.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.13. 04:00:26

@Chrom: Pláne Magyarországon, ahol a biciklis közlekedés infrastruktúrája a béka segge alatt van, elég életszerűtlen az elképzelésed, hogy az egész országon tekerjen valaki keresztül, csak hogy eljusson valahová, mert effektíve NINCS HOL tekernie. Azaz, persze, nyilván el lehet jutni bármilyen A pontból bármilyen B pontba biciklivel, csak vagy viszonylag nagyforgalmú utakon fogsz haladni, mert arra egyenes (lásd ismeretlen környéken térkép, GPS használata), vagy kis utakon fogsz bolyongani (hogy elkerüld a forgalmat), cserébe az eredeti távolság többszörösét megtéve. (Keress pl. kerékpárral _rövid_ utat Budapestről a Balatonra egy _gyerekes_ családnak!)

A másik dolog az, hogy Magyarországon a síkvidéken nagyságrendileg kurva kevés a látnivaló. Én legalábbis biztos unalmamban aludnék el a nyeregben, ha mondjuk napi 100-200 kiloméreten át állandóan ugyanolyan kis falvakon mennénk át: templomtorony, öreg házak, por, forróság... amolyan Kárpát-medencei vadnyugat. Ezért nem csodálkozom egyáltalán azon, ha valaki különleges helyeken szeretne bringázni: alföldhöz szokott ember hol másutt, mint folyó mellett és/vagy hegyvidéken...

A Tyne folyó déli partja 2008.09.13. 10:45:04

Mylady: amikor én költöztem ide a biciklivel, lehajtható ülés se volt. ültem a földön a vonaton, a bőröndös mellett, bicikli nekitámasztva a bőröndösrekesznek. kikötni nem lehetett. és ez 3,5 óra út volt, 70 fontért...a hiperszuper Virgin Trainen, amin konnektor van a laptopnak, csak ülőhely nem akad...
amúgy az itteni bicikliutak se semmik. Van sok. de. ilyen szokásos angol logika szerint csinálják őket, hogy a) járdaszegéllyel ér véget/kezdődik b) vagy csak félig van lelapítva, itt ahol lakom, egymás mellett van a gyalogos és a biciklisáv, a gyalogos végig sima, a biciklis tele van bukkanókkal c) tesznek a bicajút közepére egy oszlopot d) egyik oldalon egyszercsak végetért, onnan autópálya jön, látod, hogy a másik oldalon van bicajút, de hogy hogy is lehetne oda átjutni, semmi nem jelzi e) ugyanez az erdei utakon, ha neked valahol le kéne térned róla, azt nem jelzi semmi, a biciklistérkép is csak olyan, hogy ha biciklitúrát tervezel, akkor ezen mehetsz végig, de ha A pontból akar az ember B pontba jutni, és azon nincs végig bicikliút, azt nem jelzi.

kukatr 2008.09.13. 22:52:42

nekem meg van egy ismerősöm, aki napi 10000 km-t biciklizik, és szerinte, aki ennek a felére sem képes, ne is üljön biciklire, mert puhapöcsű...

és mi van, ha én csak megmutatom a cangámnak Párizst, mert idióta vagyok :), jogom van hozzá. vagy nem, Chrom?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 00:21:36

nekem az egyik haveromnak van egy ismerose aki nemtud biciklizni
en meg nem akarok, mer sokkal kenyelmesebb kocsival
gyerekkoromban volt orosz ferfivazs biciklim\
fekete
a menoknek az a cseh vfaltos volt favorit vagy mi
hat ez az elet

keke80 2008.09.15. 10:14:43

Ezen az IC-n az a mogorva német kalauz tuti osztrák volt, mert a határokon mindig váltanak... Tudom, mert nem ritkán jöttem Regensburgból (Németország) Györig. Osztrákiában direkt a hatásron új személyzet száll fel, a németek elhagyják a szerelvényt, ugyanígy a magyar osztrák határon. Tölem személy szerint még nem búcsúzott el egyik sem, de a hangosbemondón mindig közlik, hogy mi a szösz van. Csak a magyar nem, mert otthon nem szokás tájékoztatni az utazóközönséget...

A neten pedig még Németországban sem veszek vonatjegyet, akármennyire is körülményes, inkább megveszem személyesen, mert Gizike még mindig jobb infót tud adni, mint Elvira&co...

Chrom 2008.09.17. 16:54:14

@ kérdések órája, vagy órák kérdése:

"Pont az ilyen suttyó fosok miatt tart itt ez az ország, ez a mentalitás, az ilyenekből lesz a "mérnemtekerszodáig" kalauz, vagy BKV-ellenőr"

Már annyira vártam ezt a mondatot:D Szánlak ember, szánlak! A hétvégén amikor majd sok-sok mindeféle évforduló lesz, akkor mész-e te is a megjavítani az országot randalírozással?
Ott legyél ám nekem, nehogy valami baj legyen ezzel az országgal!
Addig vannak csak rémálmaim amíg ilyen gondolkodásúak rohangálnak mint te...
süti beállítások módosítása