Tékozló Homár

Zaklat "a bankom"

2008.09.25. 11:38 | jackyll | komment

Egészen elképesztő, orwelli figurák dolgozhatnak a Raiffeisen egyik fiókjában, ha hihetünk g. élménybeszámolójának. A bőrkabátos tartótisztek unatkozó alkalmazottak azzal szórakoznak, hogy halálra terrorizálják telefonon, smsben, újabban pedig családtagjai basztatásával, amióta nem tudja időben fizetni törlesztőrészleteit:

A bankom (ők hívják így magukat) miatt írok...Történt egyszer, közel három éve, hogy személyi kölcsönért folyamodtam a Raiffeisen bankhoz. A gyors, korrekt ügyintézés - még engem állandó szkeptikust is - meglepett. A konstrukcióval, és a feltételekkel is elégedett voltam. A hitel törlesztőrészletét havonta, hellyel-közzel, a megadott napon, befizetésekkel teljesítettem, egészen egy évvel ezelőttig amikor is munkahelyet váltottam, ami a fizetésem megérkezésének ütemét is megváltoztatta. A bank által meghatározott napon (minden hónap 22.-e) történő befizetés, ezátlal már részemről nem volt tartható, a bank kérésemre nem tudott változtatni a perióduson. Sebaj, egy életem egy halálom alapon gondoltam, hogy azt a cirka tíz napot a 23% os büntetőkamat ellenére valahogy kibekkelem... ekkor követtem el a legnagyobb hibámat:

23.-a és 2.-a között telefonok tucatjai érkeztek reggel 7 és este 20 óra között (a hétvége kivételével szerencsére). Ha éppen munkám miatt nem tudtam felvenni (szerintük elképzelhetetlen az ilyen) a telefonomat akkor smsekkel bombáztak: "Tisztelt X.Y.! Bankjából kerestem,a saját érdekében sürgős visszahívását várom az alábbi telefonszámon..." vagy "ügyének békés rendezése céljából sürgős visszahívását..."
 
Saját érdekemben amint tudtam felvettem a telefont, az ügyintéző hölgy/úr közölte hogy rögzíti a beszélgetést és már indult is a vallatás: "mi a nemfizetés oka?/tudja e hogy BAR listára kerülhet? stb stb"
 
Amikor válaszként a likviditási problémaimmal érveltem, pontosabban a fizetés ütemezésének problematikáját említettem, az operátor vitát lezárva ultimátumként közölte hogy ekkor és ekkorra mennyi pénzt szeretne befizetve látni a számlámon, majd elköszöntünk egymástól. Eltelt pár nap, megérkezett a fizetésem és már indultam is befizetni. A büntetőkammattal terhelt törlesztőrészletemet...
 
Amiért valójában írok:
 
EZ ÍGY MEGY EGY ÉVE!
 
23.-tól telefonos/sms-es zaklatás és fenyegetőzés, telefonos beszélgetés szóról-szóra való megismétlése (lsd fent), büntetőkamatos törlesztőrészlet befizetés 10-12 napos csúszással...
 
A biztosítékot nálam a bank és kedves alkalmazottai legutóbbi fondorlatos cselekedetei verték ki: (Biztos majd veregetik is egymás vállát a karácsonyi kardigános-nyakkendős céges bulin hogy mekkora agyak is ők, és mekkora balfékek az ügyfeleik)
 
Ha engem adott napon a huszadik telefonjukkal sem érnek el, és nem is hívom őket vissza, (dolgom van, nincs nálam mobil, már nagyon unom őket, vagy csak egyszerűen aznap le vannak ejtve magasról) támadásba lendülnek: telefonkönyből nyomozva feleségemnél érdeklődnek, legutóbb addíg mentek hogy a szüleimet zaklatják telefonon és hagynak náluk üzenetet: mekkora bajban van fiúk/férjük. Kérésemre, hogy ezt talán mégsem kellene, a válasz annyi, hogy ezt nem tiltja a törvény, egyébként is nem szégyenlem magam hogy felnőtt fejjel nem veszem fel a telefonom?
 
Ezt (a legutóbbi) beszélgetést már én is rögzítettem, bár ekkor már nem tudtam kordában tartani magam ,és elég durván megkértem a telefonos droid-urat hogy ne oktasson ki és ne vonjon felelősségre, illetve hogy szakadjanak le egyszer és mindenkorra a hozzátartozóim telefonszámáról. Kérésem válaszából ítélve már sokadszorra nem ért célba így bontottam a vonalat.
 
Most ott tartok hogy a maradék összeget kifizetem nekik, hogy egyszer és mindenkorra felejtsenek el... Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy a hitelt én vettem fel, az adós én vagyok,én fizetek késedelmesen kvázi én tartozom 18E Ft -tal több napot a kelleténél, de úgí gondolom, hogy ez a magatartás a bank részéről nemhogy nem korrekt, de egyenesen szánalmas és gusztustalan.
 
Ezt tényleg megtehetik? Nem szól rájuk senki?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.25. 18:41:22

tik
nem vagyok hazudos es valoban hallottam Fabrytol is
de nalunk is igy volt
azt mondta el abban a \az izeben ami nalunk is volt
csak visszahallottam, amit beszeltunk a noveremmel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.25. 18:43:14

sot a faterom /isten nyugosztalja/ abban a neylon boxerben leledzett neha vonalkoddal
hat nem fabry volt az egyetlen aki igy elt
O mondjuk jobban el tudja mondani
amugy ismerem szemelyesen:)
nem most jo regen meg a Kurirtol, jott oda parszor

gelsystem 2008.09.25. 18:45:49

elolvastam kb a 40-ig hozzászólásig.......
NEM LÁTJÁTOK A FÁTÓL AZ ERDŐT!!!!-fontos-
a következő a szitu: 2008 van, hogy húzná meg a ravatalon disznószaros gumicsizmában a "metált bírod"-at aki akarja:) egy rohadt hiteltörlesztés ütemezést nem lehet átrakni naptárilag????eszem megáll!!!
.
nekem pl tele arépám, hogy össze-vissza jönnek a fizetendő csekkek:(:(:(
a kékpropellernél egy napon kötöttem 2 szerződést -FONTOS!- és nem bír egy napon, ugyanarra a határidőre jönni a 2 db csekk...........ez a hájteK
.
és igen: nem vagyok sikeres ember, mert csekken fizetek...viszont, az megvan, ha gond adódik, akkor bevisz, kintről ablakon feltéglára erősítve fénymásolat kézbesít....
volt már rá példa
az, meg hogy a postoló szeret széllel szemben folyamatosan vizelenteni....istenem, szíve joga

nawazzeg 2008.09.25. 18:48:55

A lenyeg el sem hangzott!Szerintem...Ugyanis a zaklatas csak 1 dolog DE KI IS SZAMLAZZA A MOCSODEK!!!Nekem peldaul 1 sms 350ft(!!!),1 telefonos megkereses 900ft(!!!)...valaki lojjon le...Lehet,hogy megerdemelne egy kulon post-ot?

Szakyster 2008.09.25. 19:06:48

Azért tetszik a tobzódó IQ.
Dramatizált log, két Homáros fórumozó közt:

-Biztos TV-re vetted föl a hitelt, mert hülye vagy!
-Hitelt nem csak TV-re szoktak felvenni, hanem pl temetés, vagy költözés...
-Nemérdekel mire veszed fel, hülye vagy!

...és álljon le az ember vitatkozni...

T. Homár! Nem gondolkoztál el, hogy megint egy ideig tiltani kellene a kommentelést, hogy a sok inteligencs ember lekopjon?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 19:09:31

hagyma 2008.09.25. 18:41:22

végülis az élet a legjobb forgatókönyv író. én is emlékszem mikor anno még keréknyomból ittuk a vizet! :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 19:10:36

gelsystem 2008.09.25. 18:45:49

ebben teljesen igazad van! merev a bank. bár biztos van rá magyarázat, majd valami bankár leosztja itt nekünk....

geecore 2008.09.25. 19:33:58

pari!

a "Gustav" képletes volt. Ilyen pl. a Mr Gregory Tesco, a Hermmann Lidl és mondjuk Blll McDonald's. "Guglizni" én is tudtam volna az első emberük nevét, de úgy gondoltam így egy kicsit viccesebb.Ezek szerint nem.Mindegy.
Mertem remélni hogy nem bántasz :)

Szakyster!

a költözést/temetés:
kifejtem(valóban félreéthető):
-tegyük fel, másik városba költözöl, apu nem töm ki lettával, lefoglalózol egy albérletet, leraksz egy szolidabb kauciót "é satöbbi..."
- temetés: meghal egy szeretted és hirtelen mondjuk nincs xszázezer Ft-od hogy elkapartasd.
nagyon ritka és különleges esetek ezek-
könnyen nem lesz sikeres az ember. mindegy.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 19:48:04

geecore 2008.09.25. 19:33:58

figyi nem pari! ha én képes vagyok a bámulatos copy&paste varázstrükkre akkor tőled is elvárom!

az első kommentedből azthittem értelmes gyerek vagy ( bár ezt már a poszttal megcáfoldat, annak ellenére azthittem) no ez is mind1!

az meg, hogy fáj az igazság...azt bizonyítja, hogy igazam van, há nem, há de...nem? de!


Szakyster 2008.09.25. 19:06:48

én szívesen vitatkozom, végülis erről szól a kommentetlés nem ? vagy csak elsőzés van, meg 300 felett zsidózás? vagy csak a külföldön élőknek szabad?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.25. 19:49:54

Hadd tegyek föl egy nagyon okos avagy nagyon buta (majd mindenki eldönti maga) kérdést: ha a banknak nem érdeke, hogy szívassa az ügyfelet - mert a bank a pénzét így is-úgy is visszakapja, ez nem vitás! -, akkor A) a havonta jelentkező ügyfélszolgálatos vagy B) a banknak egy online olvasható vagy papírra kinyomtatott és az ügyfélnek postán elküldött FAQ-ja miért nem magyaráz el egyszerű lehetséges megoldásokat az ilyen hitelvisszafizetési problémákra?

Ha esetleg hülye az ügyfél, ne csak addig segítsenek neki, amíg alá nem írta a szerződést - és a markukba került -, hanem utána is! Miért kell a problémát ilyen zaklatós, fafejű, minden más megoldást elvből kizáró módon "megoldani", nem lehetne inkább kompromisszumokat javasolni?

efi 2008.09.25. 19:53:11

Mi a faxnak vesz fel valaki kölcsönt (amin nyilván van kamat vagyis összeségében bukik majd rajta), ha annyi pénze sincs, hogy 10 nappal előbb tudjon fizetni.

Secnir 2008.09.25. 20:11:06

"geecore 2008.09.25. 17:39:49
ja, Sencir nagy vagy, legközelebb valamelyiket biztos bedobom..."

nm, csak nyugodtan, lemodok a jogdíjakról...

hiszti 2008.09.25. 20:22:44

olyan ez mint a hólapátolás.
ha lapátolod ,jó.
ha tolod magad előtt a végén rohadt nagy rakás lesz, esetleg rád borul.
ezt nyóc ellemivel is tudom.

GQ 2008.09.25. 20:43:01

azért sztem nem kéne baszogatni a post-olót. ha felvette a hitelt, számolt, úgy érezte, időben kapja meg a pénzt, és ami marad, épp elég köv fizuig. most bekevertek neki.

egyszer kívánom mindenkinek, aki hitelt vesz fel, és itt nagy szája van, hogy egyszer basszon rá, és csússzon el - magától független ok miatt...

strázsa (törölt) 2008.09.25. 20:43:29

Azt mondta a bank alkalmazottja, hogy hozzátartozókat hívogatni, nem tiltja a törvény? Btk.: "176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 20:50:51

GQ 2008.09.25. 20:43:01

te egy mekkora köcsög vagy!

én egyszer vettem fel 1,5M hitelt, de ez a pénz megvolt a számlámon is, mivel nem akartam lenulázzni magam ezért vettem fel + hitelbiztosítás, hogy az ilyen jókivánságok miatt ne kelljen félnem!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 20:55:10

strázsa 2008.09.25. 20:43:29

Csókkolom Kedves Posztoló Úr!

itt a megoldás! BTK-t meglobogtatni...droidot lecsukják, te meg továbbra is fizetheted a hiteled összevissza!

dik mán szevasztok...én ezzel ezt a posztot befejeztem!

hedgy 2008.09.25. 21:09:18

Hi all!
A postírónak: Véletlenül dolgoztam a "bankodban" ugyanebben a munkakörben. Tudom, ez már eleve eltörli az esélyét, hogy valaha az életben is sikeres ember legyek, dehát fiatal voltam még...
Naszóval: Legközelebb, amikor a droid felhív, közöld vele, hogy te minden hónapban ekkor és ekkor kapod a fizetésed, ezért aztán teljesen felesleges hamarabb zaklatnia, fizetni úgyis csak akkor fogsz. Ezt ő tudja rögzíteni a behajtási munkát segítő rendszerében, és ezek után a rendszer tudni fogja, hogy téged addig nem kell keresni.
A droidokat legszívesebben lelővő-beperelő-felgyújtó kollégáknak pedig csak annyit üzenek, hogy a hitelt senkinek sem kötelező felvenni, viszont ha már kötök egy szerződést, akkor ahhoz tartsam is magam...
Ja, és természetesen a rokonokat, szomszédokat, mindenkit lehet jogszerűen hívni, és keresni a kedves adóst. Ugyanis minden alkalommal csak annyit mond-ír a kolléga, hogy a "bankodból" keres, arról, hogy honnan, melyik bankból keres, vagy milyen ügyben, egy szót sem ejt. Nem is ejthet, mivel ezek az adatok banktitkot képeznek. A bank szeretné visszakapni a kölcsönadott pénzt, hiszen nem jótékonysági intézmény. El lehet kerülni a telefonokat, kutakodást, "zaklatást": fizetni kell időben.

B43L2WY 2008.09.25. 22:24:11

Itten egy részletkérdés kapcsán fogalmaznék meg egy problémát, amelyet tán jogvégzett olvasók meg tudnak válaszolni.
Ha a bank felhívja a szülőket, barátnőket, miazmás, és eközben tudatja, hogy alanyunknak személyi kölcsöne van a bankkal, az nem-é sérti a személyes adatok védemelméről szóló törvényt? Merthogy az egészségi állapotról, vallási meggyőződésről és szexuális orientációról szóló adatok mellett azért az ember az anyagi-pénzügyi helyzetével kapcsolatos információkat is igyekszik privatim tartani, azaz azok szenzitívek.
Szóval erős a gyanúm, hogy a bank ezzel törvényt sért.
Vagy nem?
Másfelől, túllépve a részletkérdésen, adósságot vállalni nagy felelősség, és bár látszólag nem tűnt el az adósrabszolgaság, praktikusan ma is létezik. Hisz a szolgaság nem más, mint hogy más akarata erősebb, mint a tiéd. Gondold végig!

Üdv.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.25. 22:34:00

már sosem tudjuk meg mit is mondod a "droid" a kedves ügyfélnek, ill. a rokonoknak...mert ha igaz amit ( hedgy 2008.09.25. 21:09:18 ) ír akkor erre kurvára ügye a bank, mert a végén megütheti a bokáját és nagyon nem lenne nekik ez jó! másfelöl meg szerintem ez úgy zajlódhatott le, hogy keresték a kedves delivenst a szülőknél

BANK: jónapot xy vok, XY keresném a bankjából!
SZÜLŐ: nemtudom adni sajnos
-------------------------
vége, majd a következő volt

SZÜLŐ: kisfiam, hívtak a bankból, csak nincs valami baj?
GEECORE : jaj anya, nincs semmi nyugi!

aztán a GEECORE magában, a jóbüdös kéletbe, ez a kibeba***ot g***i bank már zaklat minket....majd jól írok a homárnak....

Mylady 2008.09.25. 23:00:49

Geecore,
csak egy megoldási lehetőség:
ma már bármelyik bank hozzádvág egy folyószámlahitelt, ha akarod, ha nem.
Onnan felveszed a 18ezret, befizeted a részletet időre, majd amikor megkaptad a fizetést, visszafizeted a folyószámlahitelt. Lesz rajta egy kevés kamat, de legalább nem zaklatnak.

Esetleg ezt továbbfejlesztheted azzal, hogy amikor visszafizeted a folyószámlahitelt, mindig egy picivel többet fizetsz. Ez a lehetőségeidtől függően akár párszáz forint is lehet.
Ami azt jelenti, hogy következő hónapban már egy picit kevesebbet kell a folyószámlahitelből fizetned. És így tovább. És azon a számlán szép lassan összegyűlik a plusz 18ezer.

Ha ügyes vagy, találsz olyan bankot, ahol van valami alap vagy bázisszámla, amin nincs havidíj és ha semmi másra nem használod, csak erre a havi egy tranzakcióra, gyakorlatilag semmibe sem kerül.

Szakyster 2008.09.26. 00:32:07

Azért azt hozzátenném, hogy bár egyesek azt állítják, hogy hitelt nem kötelező felvenni, azért ez nem mindig igaz. És ezt a bankok jól kihasználják.

feherpako91 2008.09.26. 04:52:00

Én a Citibankkal jártam így. Hozzám kijöttek személyesen a munkahelyemre és ott zaklattak. Kicsit sajnálom is magam, hogy ennyi kulák között,akik időben tudnak fizetni a banknak,( mert ugye nem jön közbe semmi, meg az ember biztos nem azért vesz fel hitelt, mert ilyen árak mellett nem jön ki a fizetéséből) alig vagyunk szegények. Tegnap meg odajött hozzám egy nő a benzinkúton, hogy ajánlgassa a Citibank hitelkártyáját. Elküldtem melegebb éghajlatra.Elmeséltem neki, hogy vettem fel 2000-ben egy 110000 forintos hitelkártyát, aztán több, mint 300000-t kellett visszafizetnem akkora kamatot raktak rá.Egyből elhallgatott.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 08:28:53

Ti nem értitek amit én itt pofázok….ha épphogy alig bírok megélni a fizetésemből akkor nem veszek fel hitelt, mert a végén eladósodom…ez egy ördögi mókuskerék! Persze a lakáshitel más, mert az ember az legjobb esetben is min 10évre veszi fel ( de ott kötni kell hitelbiztosítást, ahol munkanélküliség esetén is fizetik, vagy ne adj isten meghalsz akkor kevesebb hull a porontyok nyakába mint „örökség“!
Sajnos ilyen rosszul élünk, hogy sok embernek ez olyan probléma amit a bankok galád módon még ki is használnak! Nekem sem ment mindig jól, párszor én is szívtam meg és volt álmatlan éjszakám felelőtlen hitelek miatt ( milyen érdekes, a kulák is szívott mint a boci) de ebből tanultam, jobb lett volna nekem is más kárából tanulni, de sajnos a sajátomon kellett…ez van! azóta erre kínosan ügyelek. Mert ha hitelt veszel fel az FIX, akkor minden hónapban kopogtat a bank….hogy ecsém hol a zsé….

egyszerüen 2008.09.26. 08:35:36

Azzal hogy a rokonokat zaklatja az törvénysértő, lehet perelni.
A harmadik fél felé aláirás kell.

Amugy egyszerü a képlet cserélj telefont oszt hali


Elég rugalmatlanság a banktol hogy nem tud határidöt modositani.

Anno velem a citi játszotta el hogy keress, majd az anyám nevét kérdezte. Én meg azonnal mondtam semmi köze nincs hozzá, mivel én nem tudhatom ki van a vonal tulso oldalán.
Sokadiknál, telefont cseréltem. Az más kérdés hogy minden telefon titkositva van:))

A vicces az volt mikor meg akartam szüntetni a fiokba. Azt nem lehet csak telefonon keresztül lehet megszüntetni. Ki érti ezt??

Papirt meg hogy nincs tartozásom a sokadik probálkozásra kaptam.

Persze előtte 1-2-3 honapig felszámoltak minden szart. Aztán volt egy asztalcsapkodás a citibe. A biztonsági emberke kicsit ideges lett. De a plusz manikat törölték és a papirt nagy nehezen megkaptam.

Magyarország, hajrá.

hedgy 2008.09.26. 09:19:10

tik vagytok parasztok 2008.09.25. 22:34:00

Nagyjából az általad felvázolt módon zajlanak a beszélgetések. Az adóson kívül senkinek semmit nem mondanak, legfeljebb visszahívást kérnek. GEECORE pedig valószínűleg ugyanigy anyázik, mivel ő tudja, miről van szó...:)

mz1234 felvetését pont az első hozzászólásommal válaszoltam meg.

feherpako91: Képzeld, én minden hónapban használom a hitelkártyámat lassan egy éve, és még egy fillér kamatot nem fizettem a banknak. A megoldás: fizesd vissza a kamatmentes időszakban az egész tartozást, így tényleg ingyen használod a bank pénzét. Persze az éves kártyadíjon felül... Ha pedig előre tudod, hogy nem fogod visszafizetni, mert pl. ebből akarsz plazmatévét venni, akkor nem hitelkártyára van szükséged.

És még egy utolsó jó tanács mindenkinek: olvassátok el azokat a q*va szerződéseket, amiket elétek tolnak az ügyintézők! Ha nem értetek valamit, kérdezzetek! És még az utolsó pillanatban is visszaléphettek, ha valami nem tetszik. Nem kell mindig a bankokat okolni, ha a kedves ügyfél olyan balf*sz, hogy azt se tudja, mit ír alá, aztán meg veri a tamtamot, hogy őt hogy átverték.

muci83 2008.09.26. 10:09:53

tik vagytok parasztok 2008.09.25. 20:55:10

"...hitelbiztosítás, hogy az ilyen jókivánságok miatt ne kelljen félnem! "


sok eszed van Neked is :)
a hitelfedezeti védelem nem erre való....
Bár mindig azok a legokosabbak, akik nem értekenk hózzá :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 10:17:48

muci83 2008.09.26. 10:09:53

akkor mire való....kifejtenéd? mert lehet két különböző dologra gondolunk csak rosszul fejezhettem ki magam! az én értelmezésemben, ha van egy hiteled akkor köthetsz úgymond hitelbiztosítást is pl ha munkanélküli leszel, belerokkansz, vagy éppen elhalálozol! jah, hogy éppen nemtudok 22-én fizetni jah arra tényleg nem való! én tényleg nem értek hozzá ( csak laikusan) mert nem vagyok pénzügyi szakember, bankom sincs, csak szívtam ezzel eleget!

muci83 2008.09.26. 10:30:52

tik vagytok parasztok 2008.09.26. 10:17:48
Pont arra való, amiket most itt leírtál....
Arra hogy nem tudsz fizetni 1 hétig vagy 1 hónapig vagy 1 évig mert keveset keresel arra sajnos még nem találtak ki semmit :)

Pedig egyszerűbb lenne mindenkinek :)

Amúgy az a baj, hogy mindenki a bankok ellen van, de fordítva senki nem gondol bele.

Nem olyan vicces nap mint nap végig hallgatni 25-30 tök hülye embert (tisztelet a kivételnek) aki persze mindent jobban tud és ő sokkal okosabb.
Legyen szó egy jelzálog vagy lakáshitelről vagy csak egy sima egyszerű lekötött betétről...mindig mindent jobban tudnak a kedves ügyfelek....és persze nem is figyelnek Rád. De aztán ha mégsem tudta jobban akkor lehet jönni panaszkodni meg írni ide meg oda blogokra hogy ez vagy az a bank milyen szar .....
Végig kellett volna halgatni az ügyintézőt.

Annyi mindenre tudnék reagálni a hozzászólásokból mert annyira nem úgy látjátok a dolgokat mint ahogyan az egy bankban van:) de akkor olyan hosszú lenne a komment hogy nem olvasná el senki :)

feherpako91 2008.09.26. 10:38:04

Hedgy!

Neked a banknál, ahol dolgoztál úgy látszik, az agyad is átmosták. A bankszektorban jobban lehet keresni, ezt mindenki tudja, így nem csodálom, hogy te mindig vissza bírod fizetni a hiteledet.Nem értem, mit csodálkozol azon, hogy például egy diplomás , aki elmegy segédmunkásnak vagy egy szakmunkás nem tud annyit összeszedni, mint te. Egyébként inkább maradok büszke szegény, mint hogy más embereket zaklassak telefonon egy vagyonért.

feherpako91 2008.09.26. 10:40:21

A szerződések pedig úgy vannak megfogalmazva, hogy a balfasz ügyfél ne értsen belőle egy szót se. Az ügyintéző meg olyan banki szlenggel magyarázza el, hogy még annyira se értsd!

muci83 2008.09.26. 10:54:56

feherpako91 2008.09.26. 10:38:04

a szerződéseket minden bankban el lehet kérni előre, hogy a kedves ám balfasz ügyfél meg bírja érteni :)

És elmondom Neked, hogy abszolút nem fizetnek sokat a bankban sem azoknak akik utolsó fogaskerékként az ügyfeleket szolgálják ki nap mint nap :)

feherpako91 2008.09.26. 11:01:10

Na, még egy agymosott...

Balance Of Power 2008.09.26. 11:04:53

Bank es rugalmassag? 2 kulonbozo dolog!

Nekem a Casco-t vonjak beszedesi megbizassal. Egyszer nem figyeltem oda es valamiert kevesebb penz maradt a szamlan (ho elejen vontak, fizu 10-en volt, mondjuk ez is no comment, hogy egyszercsak a ceg bejelentette, hogy jovo honaptol az 5.-ig helyett 10.-ig jon a penz, szervezz at mindent te, ok meg egy indokot sem mondtak). Nem tudta levonni a biztosito es egy tortura volt visszaallitani a dolgokat a rendes kerekvagasba. Pedig par nappal kesobb rendbejott az egyenleg es amikor allitolag ujra probalkozott a rendszer (ha nincs eleg fedezet a leemeleshez, automatikusan ujraprobalja honap kozepen - allitolag!), mar le kellett volna tudni vonni a dijat. En meg kozben ugy jelentem meg a biztosito rendszereben, mint aki tartozik.

feherpako91 2008.09.26. 11:05:43

Biztosan azért van az USA-ban is hitelválság, mert a sok-sok banki alkalmazott ért a dolgához ott is.

hedgy 2008.09.26. 11:18:10

feherpako91:
Akkor mostan elmondok egy nagy titkot: csak annyit költök minden hónapban a hitelkártyával, amennyit tuti, hogy vissza is tudok fizetni a következő hónap elején, kamatmentesen. Addig pedig a saját pénzem nekem kamatozik. És ez nem függ attól, hogy mennyit keresek. Egyszerűen nem költök többet annál, ami van. Mert, hogy egy klasszikust idézzek: "a hitel nem ajánék..."
Más embereket zaklatni: nyilván ez is egy munka, mint a kőműves, vagy az ács. Én se jókedvemből csináltam, ott is hagytam, amint lehetett.
A banki ügyintézőkről pedig annyit: lehetséges, hogy kifogtál egy olyan tagot, aki valóban nem a szakma csúcsa volt. Nálam biztos nem jártál, mivel én elmagyaráztam volna nem banki szlenggel is...:) Ha meg nem értettél valamit, miért nem kérdeztél rá újra? Vagy ha annyira nem tetszett, miért nem mentél el másik fiókba/bankba? Elvileg erről szól a verseny, van más is.

muci83 2008.09.26. 11:20:32

hedgy 2008.09.26. 11:18:10

végre egy pozitív hozzászólás :)
(az enyém mellett)


feherpako91 2008.09.26. 11:01:10

ez nem agymosás, hanem a napi munkám!!!!
ha kéri a kedves ügyfél megkapja előre....könnyebb neki is meg nekem is ha nem a szerződéskötéskor köt bele mindenbe.....ennyi!!!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 11:29:50

na a vége az lesz, hogy az ügyfél a hülye....hát igen...aki nem olvassa el a szerződést....nem kérdez rá....nem számol utánna....hitelt vesz fel mikor alig bír megélni a fizetéséből is az tényleg hülye....!!! persze az átlag embereket megtévesztik a reklámok....gyorsan most kölcsön...vedd meg azt...vedd meg ezt...fizetni ráérsz később....

egyszerű ökölszabály

van x fizetésed ebből y-t tudsz félre tenni ennek max a felét költsd hitelre és akkor nem ér meglepetés...mert a másik fele még mindig ott van vésztartaléknak! jah, hogy valaki nem jut egyről a kettőre mert fizetésből is alig tud megélni de mégis kell autó meg lakás...ez hitellel sem fog menni...ilyen csak a mesében van!

Balance Of Power 2008.09.26. 11:39:43

Na igen. Nalunk az Erste-s ugyintezo elkuldte elore a szerzodest, hogy alairasra mar ugy menjunk be, hogy elolvastuk, ha valamit javitani kell, szoljunk. Mondjuk ott a kozjegyzo volt elkepesztoen balfasz. Maguk a banki ugyintezok altalaban joindulatuak es sok esetben maguk is aldoazatok.

Ugyanigy a CIB-nel is, ahova epp mostanaban adtam be panaszt, 15 napon belul kell valaszolniuk (cib.hu tanusaga szerint), kivancsi vagyok, mi lesz, jovo het elejen telik le.
Egyebkent ezt a CIB-es panaszlevelet elkuldtem masolatba a Fogyasztovedelemnek es a PSZAF-nek is. A Fogy.ved. azt valaszolta, ha 30 napon belul nem mond semmit a CIB, forduljunk a PSZAF-hez. A PSZAF allaspontja: megkapta, iktatta, de mivel o ugymond cc-zve volt, tajekoztatasnak tekinti a levelemet, ha nem rendezodik a nezetelteresunk a CIB-bel, forduljunk ismet hozzajuk. Kicsit olyan nesze semmi, fogd meg jol-erzesem van.

sogo 2008.09.26. 11:58:01

bocsi srácok, nem olvastam végig a kommenteket, de egyet nem értek. miért nem tudja a cikkíró félretenni mindig a pénzt, oszt jól befizetni, amikor kéri a bankja?

muci83 2008.09.26. 13:34:41

feherpako91 2008.09.26. 11:05:43

mert a hitelválságok általában a banki alkalmazottak hozzáértésén múlnak....

feltételezem Te is a "felsőközépkategóriás" IQ szintbe tartozol!

Szakyster 2008.09.26. 13:39:24

Más embereket zaklatni: nyilván ez is egy munka, mint a bérgyilkosság, vagy a kokaincsempészet. Má nem azért.

Szakyster 2008.09.26. 13:46:41

A hitelválságok a banki marketingesek/reklámosoknak köszönhetőek. Amúgy próbáltam többször is elolvasni a banki szerződéseket. Kínai. Annyi lejött hogy: Banknak mindent, nekem semmit, amugymeg kuss. Akármelyik bankhoz megyek.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 14:21:27

Szakyster 2008.09.26. 13:46:41

ami a lényeg

mennyit fizetsz és meddig?
mi van ha nem tudsz fizetni?
- visznek asszonyt, kocsit, gyereket, házat?
+ az apró betü....de a homáron olvasott posztokból nekem az jön le általában az elsővel van probléma...mert mindenki csak otthon számolja ki, hogy aztmondja 25.000 x 120 hónap aztak****va oszt csodálkozik, hogy hát olyan jól hangzott, csak havi 25 ( vagy 18? ) és a végén majdnem a dupláját fizetem ki....júj ez így nem jó megyünk a homárra....(volt ilyen poszt is...asszem valami suzukis)

demizson bobby 2008.09.26. 14:48:19

Már bocsánat,de...balfasz-e vagy?
A bank is-e?

Laliath 2008.09.26. 17:17:40

Rollergraph - Hungarian people shaper 2008.09.25. 14:59:01

Be, adj meg panasz rá és kérj számlát az igazolásról. Írtam már jóvá ilyet.

Secnir 2008.09.25. 15:04:22

A Bank munkatársa, ha nem éri el a kedves nem fizető Ügyfelet az általa megadott telefonszámokon (ez minden olyan számot jelent, amit megadtak a számlához), akkor a Tudakozóho fordul. Az onnan kapott számokon, amennyiben nem az Ügyfél veszi fel a vonal másik végén, akkor közli, hogy:
„X.Y-t a számlavezető bankából keresem, kérem adja át neki, hogy minél hamarabb hívjon vissza ezen-meg-ezen a telefonszámon.”
Még azt sem mondja meg, hogy melyik bankból telefonál, hacsak nem az Ügyféllel, vagy annak állandó, bejegyzett meghatalmazottjával beszél

+ még néhány megjegyzés:
Mivel a szerződés pontosan rögzíti a havi törlesztés dátumát, ennek a módosítása kizárólag újabb, közjegyzős miegyebes eljárás folyamán új szerződés kötésével lehetséges. Egyszerűen nem éri meg se a banknak, se az adósnak – az eljárás „árából” bőven kijön a havi részlet, amivel elcsúszott. Vagyis ha ezt ki tudja fizetni, akkor a törlesztőt is.

Balance Of Power 2008.09.26. 11:04:53

Ami a csoportos beszedéseket illeti – változott a jogszabály :(
A bank csak aznap utalhatja át a szolgáltató által kért összeget, amelyik napra az beküldte a terhelési kérését. Ha aznap nem megy (4-szer nézzi meg a rendszer a számlát, hogy érkezett-e rá pénz), akkor vissza kell utasítanunk. Utána adott szolgáltatón múlik, hogy próbálkozik-e újra másik napon, vagy sem. Mi meg csak feltüntethetjük a következő havi kivonaton, hogy ekkor próbált leemelni a szolgáltató, ennyit-meg-ennyit, de ilyen okból nem sikerült.

L.

hedgy 2008.09.26. 17:47:38

Szakyster:
A bank jogos követeléseit behajtani, ez is egy munka. Én soha senkit sem zaklattam, minden adóssal a lehető legudvariasabban beszéltem. A családtagjaikkal meg főleg. Mivel az volt a célom, hogy fizessenek. Ezt persze ők nyilván zaklatásként élték meg... Hiszen hogy is képzeli a bank, hogy miután a szerződésnek megfelelően adott nekik pénzt, szintén a szerződésnek megfelelően vissza szeretné kapni. A szemét... Azt hiszem, mindez nem meríti ki a zaklatás fogalmát, úgyhogy a vitának ezt a részét részemről lezártnak tekintem.
Maga a meló persze egyáltalán nem könnyű. Sokszor üvöltözött velem a tisztelt adós, szidták az összes rokonomat. Néha szomorú történeteket ismertem meg. Néha pedig az ügyfelek símán csalók voltak. Elég nagy lelki teher ez, nem is csinálja senki 2 évnél tovább. Lehettem volna persze kőműves is, csak sajna közgazdász lettem, így nem értek a házépítéshez. Akkoriban ez a lehetőségem volt.
Az egész történet nem lenne, ha az ügyfél is betartaná a szerződést. Mert ez a lényeg.

panda007 2008.09.26. 18:08:08

Ugyanezt az eljárást folytatja a CETELEM Bank is, már néhány napos csúszásnál! Megkérdezik okosan, hogy "mi az oka, hogy nem fizette be a törlesztőrészletet?" Ugyan mi lehet?? Mindenki tudja, hogy fizetnie kell és hogy mikor, akkor is ha ezen kötelezettségére nem erőszakosan, és minden eszközt megragadva hívják fel a figyelmét, de van úgy, hogy az ember megszorul, vagy nem jut el a postára stb. Nem hiszem, hogy ez a módja, hogy "telefonos behajtókat" küldenek az ügyfél nyakára. Ettől még nem fog tudni hamarabb fizetni.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 18:24:37

egyre jobban az az érzésem, hogy valaki hazudik, de az a valaki nagyon! GEECORE is nagyon elhúzott miután mindenki leosztotta a g**be...ami meg egyre jobban furcsa erősödik a bankos csapat...hol az igazság??? ezt már sosem tudjuk meg.....

Picujka 2008.09.26. 18:48:04

Muhahahah! A cikk alatt meg a Ráfázol Bankos banner jó poén! :)

hedgy 2008.09.26. 19:02:37

Tik vagytok:
Miért, szerinted ki a hunyó ebben a történetben? S szerinted mi/hol az igazság? Őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre. Meg Geecore véleményére is.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 19:12:50

hedgy 2008.09.26. 19:02:37

pont ez az, hogy nemtudom...:) de köztünk legyen mondva én a bank oldalára állok...mert szerintem a zaklatásnak tűnő beszélgetések egy kicsit elnagyoltak lettek a dühtől tajtékozva szerintem....mint ahogy pár kommentel feljebb már vázoltam...kiváncsi lennék az említett bank véleményére is...Geecore már elmondta...aztán lépett...sérelmezte...hogy itt mindenki leragadt a nem fizet időbennél és nem koncentráltunk eléggé a lényegre...aminek meg az igazság tartalma vitatott (lásd : egykét benfentes hozzászólás). A bankok egyébként nem basznak át mert a szerződésben benne van minden, csak némelyik ügyfél b*szik elolvasni...továbbá nem számol utánna, de ezt is már írtam! amit egyébként utálok az az a köcsög nyomulós bankos / pénzintézetes reklámok...olyankor mindig arra gondolok na ennek most hány hülye fog bedőlni....

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.26. 19:40:25

Az adós fizes dolog müködik mindenhol.Viszont amit csinálnak az már zaklatás kategória és ezért simán pépesre kefélik a valagukat.De ki?Az adós akinek nem lehet igaza?
A személyi kölcsön egy mézesmadzag, arra találták ki hogy gyorsan tudj felvenni pénz ami után majd szép kamatot behorgásznak.Verseny van, iszonyu mennyiségü hitel van magyarországon és minden második sarokra kinő egy biztosító vagy egy bank.Ezek egymást tulkiabálva küldik az ödönöket hozzád te meg úgy gondolod hogy milyen jó, tudsz választani, meg fontos vagy meg ilyen faszságok.Lószart vagy te fontos, a pénzed kell bármi áron.Ez ellen nem tudsz tenni semmit, legfeljebb spórolsz és nem a bankokba hordod be a fizetésed törlesztőrészletekre.Nemszabad kölcsönt felvenni.Még a szerződésmódosításhoz is felszámolnak pénzt.Ha nem politikus vagy akkor meg azt sem tudhatod hogy holnap nem basznak-e utcára a munkahelyedről aztán hiába fizetnél, nem megy időben.
Az az ötlet hogy rakjál a számlára és csinálj tulfizetést müködne ha az ember anyit keresne hogy ezt megteheti, de akkor meg nem vesz fel hitelt bameg!
A bankok köcsögök, én már csak tudom mert ott dolgozom,mind egy rohadék atomzsivány.Belemosolyognak a szádba és amint kiteszed a lábad rajtad röhögnek.
Akárcsak a biztosítók.

szerény olvasó 2008.09.26. 20:00:14

Nagyjából végigolvastam a kommenteket, s igen elszomorodtam...

Nekem (és a férjemnek)is van bankhitel a nyakamon, többek közt lakáshitel is, de had ne sajnáljam a szegény bankot, ha nem tudom épp aznap utalni a pénzt, csak mondjuk 3 nappal később...
Tudom, szerencsés ember már nem leszek, a 26 éves lakás megvételéhez a hitel 8.5 M volt, s a letelte után több mint 20M-ot fizetünk vissza.
Ennyit a bankok jóindulatáról. (Tudom, nem kötelező a hitelt felvenni, de manapság egy fiatal pár mi a búbánatos öreg ördögből tud elővarázsolni egy lakásnyi zsák pénzt...)
De hogy ezek után a szüleimet kezdenék el zaklatni, nah az télleg bunkóság lenne. A bankokban nekem mindig azt mondták, hogy a közös számlánkhoz tartozó hitelről nekem nem adhatnak felvilágosítást, mert mi van ha mondjuk válunk és így akarom kideríteni a férjem anyagi helyzetét... De ha tartozása van, arról tudhatok?
Mellesleg ha a szülő, barátnő nincs benne a szerződésben, akkor szerintem még a tudakozó alapján sincs joga felhívni őket a banknak...

S még egy kérdés a banktudorokhoz...
két félállás után kapom a fizetésem, a kettő együtt ad meg egy teljes munkaidős fizetést. Erre ha hitelt akartam felvenni (nem plazma tv miatt, hanem lakásfelújításhoz) nem kaptam volna szinte semmit. Egyszerűen nem vonják össze, csak a magasabb után kaptam volna hitelt, az meg sajna nem lett volna elég semmire... Jah és ez bankfüggetlen, eddig 4 banknál próbáltam..

Előre is köszike

Ha erre valaki értelmes választ tud mondani, amit meg is tudok érteni, küldje el emil-ben a címét, küldök egy sportszeletet, mert eddig ez egy bankmukinak sem sikerült...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 20:10:23

szerény olvasó 2008.09.26. 20:00:14

ez megint egy tipikus magyar hozzáállás
"..had ne sajnáljam a szegény bankot, ha nem tudom épp aznap utalni a pénzt, csak mondjuk 3 nappal később..."

ez mi???? erről a szemléletről kellene már leszkoni! kiváncsi vagyok ha én kérnék tőled x összeget akkor te mennyire vernéd a tamtamot ha mindig késnék! jah mert a banknak sok van? akkor legyen már engedékeny? szorozd már össze, hány ember szeretné ezt az országban a világban mindenhol!

igen szomorú a helyzet...én is hasonló cipőben járok...lakás vásárlást tervezek...de eddig kilátástalan...DE ERRŐL NEM BANKOK tehetnek fogjátok már fel!!!

abból a 8,5-ből, hogy lesz 20??? hány évre vettetek fel hitelt? ( bár semmi közöm hozzá)

egyébként meg ha lehet hinni a bankos hozzászolóknak akkor nem árulnak el semmit rólad csak azt hogy EMESE vagyok őt keresném a bankjából, hívjanak vissza!

szomorú a valóság...de arról hogy szarul élünk nem a bankok tehetnek kéremszépen.....

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.26. 20:20:42

szomorú sajnos de ez van...és sok ember a kilátástalan helyzetben van....a drága országung vezetői meg belehajszolják az embereket sőt egyenesen bele kergetik aa bankok karmaiba őket!

hedgy 2008.09.26. 21:16:57

szerény olvasó:
Természetesen nem mindenki poénból vesz fel hitelt. Nekem nincs lakásom. De ha venni szeretnék egyet, nekem is csak hitelből menne. (Hiába, nem vagyok elég sikeres...) Kis hazánkban kevesen vannak, akik hitel nélkül összedobnak x millió Ft-ot egy hajlék megvételéhez-felújításához. Ezeket a dolgokat teljesen megértem.
Az, hogy a szülő-barátnő nem szerepel a szerződésben, mint adóstárs, vagy kezes, vagy bármi, az azt jelenti, hogy a bank tőlük semmit sem követelhet. Legfeljebb az adós halála esetén a törvényes örökösöktől, de ennek pontos szabályozását nem ismerem. Azonban azt nem jelenti, hogy a bank tőlük nem tájékozódhat az adós/társ/kezes hollétéről, elérhetőségéről. Ha a szomszédod tartozna neked x összeggel, és megállapodnátok, hogy havonta y összeggel törleszti, de egy idő után nem tenne így, sőt eltűnne, valószínűleg te is megpróbálnád felkutatni.
A válásos témára: amennyiben a férjed a te tudtod nélkül nyitott valahol számlát és vett fel hitelt, és te nem vagy rendelkező a számla felett, akkor csak nagyon kivételes esetben árulnak el bármit is a bankban. Elvileg még azt se mondhatják meg, hogy a férjed egyáltalán ügyfelük-e, mivel ez is banktitkot képez. Fontos, hogy minden számlára külön lehet megadni a rendelkezőket. Ezért, ha van egy közös számlátok, de a férjed a tudtod nélkül nyitott egy másikat, és arra a számlára folyósítottak hitelt, arról nem adhatnak felvilágosítást. Azért ha tartozása van, és nem fizeti rendesen, arról előbb-utóbb tudni fogsz...
A két fizetéses kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, mivel nem a lakossági értékesítés területén dolgozom, így nem ismerem a bankok ezirányú gyakorlatát. Mindenesetre a jövő héten utánakérdezek, és ha tudok valami pozitívat, küldök egy üzit!:) Remélem azért van itt valaki, aki ennél konkrétabbat is tud majd mondani.

hedgy 2008.09.26. 21:20:09

Nem bírtam ki, megkerestem a törvényben, hogy mi is pontosan a zaklatás. Íme:

Az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény 8. §-ban meghatározott tulajdonságával (neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, anyanyelve, fogyatékossága, egészségi állapota, vallási vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, családi állapota, anyasága (terhessége) vagy apasága, nemi identitása, életkora, társadalmi származása, vagyoni helyzete, érdekképviselethez való tartozása, egyéb helyzete) függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.
Forrás: 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Úgyhogy a pert fontolgatók csak gondolják meg még egyszer a dolgot, mert ebből a szemszögből annyira nem tuti nyerő a helyzet.

További szép estét mindenkinek!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.27. 01:31:27

Az nem zaklatás, hogy felhívnak X ügyben telefonon, megmondod, hogy nem érdekel, ne hívjanak a továbbiakban, de mégegyszer, kétszer, többször megteszik?

Secnir 2008.09.27. 06:54:24

hedgy:
"az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény 8. §-ban meghatározott tulajdonságával [...] (vagyoni helyzete,) [...] és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása."

khm.
kéremszépen nos, erről van itt szó kéremszépen
(hogy B.G.-t idézzem....)

szerény olvasó 2008.09.27. 09:17:02

Tik vagytok...

35 évre vettük fel, az első öt évben csak kamatot törlesztünk, havi 43... amikor a tőketörlesztés is hozzájön majd lesz 54, amiből 43 még mindig csak a kamat... így lesz 20 a végére... és nem forintban vettük fel, akkor még több lenne....
Viszont a hozzászólásaid alapján te nem kisfizetésből élsz havonta, boldog lehetsz, a magamfajtának néha igen sokat jelent ha 3 nappal később fizetem be/ vonják le a pénzt a bankban.
Nem a bankok tehetnek a mi életkörülményeinkről, de maximálisan kihasználják, hogy sajna az emberek nagy része rá van utalva az ilyen-olyan banki kölcsönre, hitelre. Nem azt kérném, hogy engedjék el a tartozásom, hanem ha "rendszeresen" pl 3 nap késéssel egyenlítem ki a tartozást, akkor a 3.hónap után ugyanmá ne birizgáljanak... ha addig nem ment előbb, csoda történik, és most majd menni fog?! (tudom, az én kötelességem fizetni és kussolni, de ezt csak akkor tudom megtenni ha hagynak élni).

hedgy...

nem az uram külön számlájához nem férek hozzá (alapból nincs is neki), hanem amiben ő a főtulaj, én társtulaj vagyok. ehhez vettünk fel (mindketten ott voltunk, igaz csak neki kellett aláírni) hitelt, s erről sem adnak tájékoztatást... még a levelezési címét sem tudtam módosítani. de ez megint egy másik történet...ű
ami a két fizus történetet illeti, szívesen veszek minden ötletet (előre is köszi).

a zaklatásos téma meg úgyis minden banknál másképp működik, lehet, hogy éppen nem a jó (ezt eddig is tudtam) bankot fogtam ki...

hedgy 2008.09.27. 12:19:33

Joe Forester:
Nyilván itt nem az az eset forog fenn, hogy a bank folyamatosan azért hívogat, mert pénzt akar neked adni, te meg azt mondod, nem érdekel.

Secnir:
Az adós esetleg elérhető családtagjain keresni az adóst szerintem nem számít megfélelmítésnék, sem megalázásnak. Főleg, hogy amint azt már néhányszor leírtam, ha nem magával az adóssal beszél a bankos, akkor még a bank nevét sem ejtheti ki, legfeljebb, ha pl. anyuka mondja magától, hogy: "az Ödön bankból telefonál ugye a hitel miatt, tudok a dologról."
Az adóst sem fenyegeti senki, csak elmondják, mi lesz a következménye, ha bizonyos ideig nem fizet: hitel felmondása és egyösszegben követelése, a biztosítékok érvényesítése, KHR-listára kerülés. Ezekre a dolgokra azért van szükség, mert az ügyfelek legalább fele (inkább 70%-a) teljesen pénzügyi analfabéta, sokan még a kamat szó jelentésével sincsenek tisztában. Azonban ha az adós konstruktívan áll hozzá a dologhoz, nem pedig egyből az anyázásasl, hidd el, a bank se cseszegeti.

szerény olvasó:
Indolkolta valami, hogy türlemi idő is legyen az ügyben? Csak azért kérdezem, mert ez azt jelenti, mintha 5 évig még bérelnétek a lakást, mielőtt egyáltalán elkezdenétek törleszteni. Szóval nincs sok értelme. Ráadásul, ahogy írtad, annyival nem lesz magasabb a törlesztő, ha már tőke is lesz benne. Az eredeti 35 éves futamidővel, de türelmi idő nélkül nem lehetett volna megcsinálni? Így legalább 2,5 millával kevesebbet kéne kipengetni, úgy, hogy a törlesztő valahol a mostani és az 5 év múlvai között lenne.

szerény olvasó 2008.09.27. 13:24:42

hedgy..

sajna igen, mert 5 év múlva a többi hitel már nem lesz, viszont addug még kell fizetni azokat is havonta... (mellesleg a 8.5 helyett 18 M sem álmaim visszafizetett összege).

Ami az adós konstruktivitását illeti... nem minden bank hajlandó sajna erre...

Viszont kezdte már nekem is hitelcég alkalmazottja úgy a telefonbeszélgetést, hogy "tudja, hogy tartozása van? miért nem tud fizetni?"
Nah ehhez aztán végképp semmi köze, mellesleg igazán megkérdezhette volna, hogy zavarhat-e egyáltalán... Arra nem gondolt, hogy a rejtett számú hívásnál nem feltétlen vele akarok beszélni?
De gondolom ez megint ennek a "bank"nak a dolgozóira volt csak jellemző, ott viszont mindegyikre.
de ez megint egy másik történet :)

Picujka 2008.09.27. 18:38:31

Hahaha. Én rejtett számú hívásnál fel se veszem a telefont. Úgyhogy bekaphattya a sok fallosz bank.

feherpako91 2008.09.27. 18:44:45

muci 83!

Nem lehet mindenki olyan okos és szép, mint te! Kíváncsi vagyok, ha kivinnének egy nap mondjuk napszámosok közé dolgozni, akkor meg tudnád e különböztetni a kapát a kaszától. Akkor talán megtudnád, mi az igazi munka, és nem itt sértegetnél személy szerint másokat. De végül is neked van benne gyakorlatod, hiszen te magad írtad, hogy ez a napi munkád...

Tik vagytok parasztok!

Nem a bankos csapat erősödik, hanem a pofájuk nő! Nem is vártam tőlük mást.

emzéperiksz 2008.09.27. 21:16:01

szerény olvasó 2008.09.26. 20:00:14

"had ne sajnáljam a szegény bankot, ha nem tudom épp aznap utalni a pénzt, csak mondjuk 3 nappal később..."

Te mit szólnál, ha a munkáltatód közölné: hadd ne sajnáljam már szerény olvasót, ha mondjuk, 3 nappal később kapja a fizuját?

"a hitel 8.5 M volt, s a letelte után több mint 20M-ot fizetünk vissza."

Csókolom, törleszteni is kell, nem csak kamatot fizetni, akkor nem lesz ennyi. Amúgy te mekkora betétkamattal lennél elégedett? Inflációt hozza a kamatadó után? Az kb. 8%, ilyen betét van is a piacon nem egy. Nos, a 8,5 milliód 5 év múlva, mire lejár a türelmi iső, így 11,5 millió lenne. 35 év után, ha nem veszel ki belőle menet közben, 116,4 millió forintod lenne.
Ugye betétesként elvárnád a nagy pénzt, adósként meg a 20 millát is sokallod visszafizetni. Így szokott ez lenni azoknál, akik számolni sem tudnak, csak hőbörögni.

szerény olvasó 2008.09.28. 07:50:15

emzéperiksz...
Nah áljon meg a gyászmenet....

én nem hőbörgök, csak nemtetszésemnek adtam hangot.
Igen, nekem nem tetszik, hogy hitelt kellett felvennem egy lakás miatt, (ami ugye alap az ember életében, hisz valahol lakni kell). mellesleg a 3 nap csúszás pont a fizu miatt szokott kialakulni, mert később kapom.
ha már muszáj volt hitelt felvennem, akkor mér nem fizethetem vissza csak azt amit felvettem egy olyan kamatmennyiséggel, ami nekem is, meg a banknak is jó?
Mert ez csak a banknak...
Nem tudom, milyen érzés betétesnek lenni, mert a fizetésemből sosem tudok egy fillért sem félrerakni. Sajna az egész elmegy...
Amikor meg majd hitelt is törlesztünk megmarad a kamatmennyiség és arra jön a tőketörlesztés... nem én találtam ki, a bank így mondta el...

asszem erről ennyit...
de lehet velem nem egyetérteni, viszont nem szeretem, ha hülyének néznek.

emzéperiksz 2008.09.28. 08:34:37

szerény olvasó: hát, ez az. Ha hitel kell, akkor az legyen kamatmentes, ha betét, az meg adjon 20 százalékot - ez a magyar mentalitás.

És nyavalyogjunk meg hazudozzunk. "hitelt kellett felvennem egy lakás miatt" Miért KELLETT? Előírta valaki? Az albérlet miért nem volt jó?

Ha csak a banknak jó a szerződésed, mondd fel. Nem tilos ám! Keress másik bankot. Vagy lakj bérelt lakásban, akkor nincs bank, nincs kamat. Ilyen egyszerű.

Jó nem nézlek hülyének, (bár a matek érettségin valszeg féldisznóért mentél át, ha nem tévedek).
Ki a francot érdekel, hogy 35 év alatt mit fizetsz vissza, ha nem számolsz jelenértéket? Csak úgy kapsz reális képet, úgy pedig valszeg még a 8,5 milliónál is kevesebbet fizetsz vissza. Te számításom szerint cca. 6%-os thm-mel törlesztesz, most az infláció magasabb ennél. Szóval a pénzednél vagy, ne aggódj.

De egyébként, ha nem vagy hülye, akkor minek mész bele olyan szerződésbe, ami neked nem jó? Vagy mégis csak jó dolog az a lakáshitel nevű szolgáltatás? Ha az, akkor örülj neki, és ne hiztizz, meg csináld itt a hangulatot.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.09.28. 08:46:26

A fizetési határidőket a bank nem szokta módosítani az ügyfél kérésére, így a munkahelyi változás sem jelent okot a szerződésmódosításra.
A fizetési késedelem azonban nem oldja fel a banktitok kötelezettségét, amit a bank szerződésben és törvény által kötelezve egyaránt vállalt.
A helyedben kicsit megfingatnám őket erre hivatkozva (3.személy felhívása, tájékoztatása a Te banki ügyletedről). Polgári peres eljárásban annyit le is húzhatsz róluk, mint amennyi a hitel összege volt. Talán le is szoknának erről a gusztustalan ügymenetről, és még a PSZÁF is megbüntetné őket. Persze ehhez gyomor kell, de én ezek után megjátszanám.

szerény olvasó 2008.09.28. 09:59:17

emzéperiksz...

látom te bizti nem bérből, fizetésből élsz...
mellesleg nem ismersz, nem tudsz rólam semmit és mégis ítélkezel felettem.
Matek érettségim nincs, az én időmben a szakközepesek fizikából érettségiztek (mellette szakmából is), tehát "érett" vagyok, csak nem abból, amiből te hiszed.
nem KELLETT felvenni lakáshitelt, de inkább törlesztem a "saját" lakásom árát, mint valakinek a zsebébe rakjak X összeget (mellesleg próbáltam, másfél évig éltem albérletben). S az sem mellékes, hogy mikor mondja azt a tulaj, hogy eladja a fejem fölül a lakást... de ezt persze te nem tudhatod...

Nem hisztizek, nem csinálom a hangulatot, néhány értelmes emberrel "vitázgatok", de a hozzászólásod alapján ebbe a körbe te nem tartozol bele....

ami pedig a kamatmentességet illeti... sehol nem írtam, hogy azt szeretném... ( " ha már muszáj volt hitelt felvennem, akkor mér nem fizethetem vissza csak azt amit felvettem egy olyan kamatmennyiséggel, ami nekem is, meg a banknak is jó?")
tehát ez sem igaz úgy ahogy állítod...

Tehét szépen kérlek, hagyj békén, ne reagálj az írásaimra, csak ha esetleg normális dolgokat tudsz mondani. Az eddigi válaszaid nem ebbe tartoznak, tehát inkább ne tedd...


Előre is köszi, én itt és most befejeztem.

hedgy 2008.09.28. 14:06:58

api01:
Gondolom nem olvastad végig a kommenteket, de még az utolsó 20-30-at sem. Úgyhogy csak a te kedvedért még egyszer és remélhetőleg utoljára elmondom, mint volt bennfentes: harmadik személyt akkor hívnak fel, ha az adóst, adóstársat, kezest nem tudják elérni. A harmadik személynek semmit sem mondanak, még a bank nevét sem, azt meg főleg nem, hogy milyen ügyben keresik. De nem is ragozom tovább, olvass kicsit vissza, úgy hátha világos lesz...

feherpako91:
Én úgy látom, a napszámos csapat pofája kissé nagyobb. Főleg, hogy te kezded mindig az anyázást. A "bankos csapat" csak próbálja elmagyarázni a dolgokat, hogy talán más ne járjon úgy, mint a postíró, és talán egy kis pénzügyi műveltséget is el tudunk hinteni a kapák és kaszák mellé.

emzéperiksz:
Eddig viszonylag kultúrált mederben folyt a beszélgetés, úgyhogy kissé disztingválhatnál...

szerény olvasó:
A 6% körüli thm szerintem egész jó. Ebből a kamatból max 2% a bank profitja. Évi 2% profit pedig nem túl kiemelkedő, úgy is mondhatnám, kevés. Szóval szerintem ez az a szint, ami az ügyfélnek és a banknak is jó. És a mai időkben nem hiszem, hogy sokkal kevesebb lehetne.
A törlesztés egyébként nem pont úgy lesz, ahogy mondtad. A lakossági hitelek szinte kivétel nélkül annuitásosak. Ez azt jelenti, hogy a futamidő alatt végig egyenlő összegű részletekkel törlesztesz. Ez úgy lehetséges, hogy eleinte a fizetett összeg legnagyobb része a kamatra megy, és csak egy kicsit fizetsz vissza a tőkéből. A futamidő előrehaladtával egyre fogy a tőke, kevesebb lesz a kamat, így egyre nagyobb részben a tőkét törleszted.
Csak az az első 5 év ne lenne. Azzal buksz a legnagyobbat. Én azt mondanám, próbáld meg 35 év, türelmi idő nélküli konstrukcióra átváltani, ha ez lehetséges.

emzéperiksz 2008.09.28. 14:08:34

Szerény olvasó, azért maradok, ha nem bánod, ugyanis én úgy gondolom, értelmesen vitázom. És reagálok is a hülyeségedre, hátha tanulsz belőle, hátha tanul itt belőle más is. Mert pénzügyi kultúrát ugyanúgy nem tanultál, ahogy látom, ahogy matekot sem, pedig nem ártott volna, és még most sem késő.

1. én is bérből, fizetésből élek, és mégf lakáshitelem is van, cca. ugyanolyan kamattal, mint a tiéd, és elégedett vagyok vele! Mert szerintem egyáltalán nem magas a kamata a jelenlegi kamatkörnyezetben. Ha lenne sok megtakarításom, akkor is hitelre vennék lakást, ha 6%-ra kapok kölcsönt, mert 10%-on van betét, a kettő közti különbség meg az én pénztárcámat hizlalja.

2. Neked mégis mi volna az az "elfogadható" kamat, ami megfelelne? Cca. 6%-os thm-et fizetsz számításom szerint, az inlfáció legutóbb 6,5 százalékos volt, a jegybanki alapkamat 8,5 százalékos. Ilyen kamatkörnyezetben te mit tartanál méltányosnak?

A banknak amúgy miért legyen elfogadható a jelenleginél alacsonyabb kamatszint?

Tudod, hogy mükszik a bank? Begyűjti a betétes pénzét, és odaadja a hitelt kérőknek.

A betétesnek is kell ám ezért cserébe kamatot fizetni! Azt miből tegye a bank, ha az adós nem hajlandó rá, vagy csak keveset ad?
Vigye le a betétkamatot? Okés, de ha a betétes kevesli a kamatot, elviszi a pénzét a bankból, és akkor te sem kapsz hitelt, maradhatsz az albérletben.

emzéperiksz 2008.09.28. 14:16:18

hedgy 2008.09.28. 14:06:58

Oké, igyekszem kulturálódni, kicsit felhúznak a link adósok.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.09.28. 18:56:12

Eszembejutott hogy a lakáshitelhez megkellett adni egy vezetékes telefonszámot...De hogy, amikor nyilván azért veszi fel a hitelt az ember mert nincs lakása...

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.09.29. 11:28:14

hedgy:
Megnyugtatlak, egyet sem olvastam el, volt öt percem, így csak a véleményemet írtam le - azt hiszem, azért van ez az oldal.
Ja, és nálam anélkül is világos van, hogy végigolvasnám az előző kétszázakárhány kommentet, amiből csak egy-két értelmes van.
Ebben a tárgykörben bizonyára szakértő vagy, amit elismerek, de ahogyan előadod, biztosan sokan utálnak már. (én nem, csak megértelek.)

hedgy 2008.09.29. 12:20:42

api01:
Semmi gond, nyilván ha fordítva lenne, én is utálnám magamat...:)
Csak azért írtam kissé ingerülten, mivel minden harmadik kommentelő azt javasolta, hogy jól pereljék be az ügyintézőt és/vagy a bankot. Úgyhogy bocsi a hangnemért!

Balance Of Power 2008.09.29. 14:23:56

Emzeperiksz, hedgy:
Rendben van, hogy banki dolgozok vagytok, de nem hiszem, hogy az teljesitmenyertekelo eves beszelgeteseteken vagy a bonuszkalkulalaskor sokat nyomnak a latba (a nem egyszer szabadidotokben!) Homarba irt kommentjeitek. Nem kell vedeni a munder becsuletet, mert nincs neki. A bankok az emberek lehuzasabol elnek, ezen nincs mit szepiteni. Biztositok detto. Nem jotekonysagi intezmeny egyik sem, nekunk pedig el kell fogadni a jatekszabalyai(to)kat es arra torekedni, hogy minel elonyosebb legyen nekunk is. Erre nem sok esely van persze, mert mas valasztasod nincs, mint fizetni, de mondjuk nekem mar volt olyan, hogy x ido utan lecsokkent a havi torlesztes ilyen-olyan penzpiaci okok miatt. Szerencsere belathato idon belul (nagyon durvak ezek a 20-35 evek, respect mindenkinek, aki bevallalja!) lejar a hitelem, de abban a pillanatban viszont megszuntetem a CIB-nel a bankszamlamat (azert, amiert most panasz van hozzajuk beadva, de ez egy kulon post temaja lehetne), de nagyon ugy tunik, hogy oket baromira nem erdekli az, hogy ugyfelet vesztenek. Ugyis jon masik balek...
Na ezert nem kell itt verni a tamtamot.

hedgy 2008.09.29. 15:40:09

Balance Of Power:
Valóban nem számít a bónuszomban, hogy mi a privát véleményem egyes bankok vagy az egész szektor gyakorlatáról. Nyilván azért írogatok ide a szabad időmben, mert érdekel mások véleménye (habár a mondás szerint a vélemény olyan mint a s*gglyuk: mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé), és szeretek értelmesen társalogni más értelmes emberekkel. Ennek semmi köze a mundérhoz.
Ezt a hozzáállást nem tudom megérteni: A bank valóban nem jótékonysági intézmény. Miért, te ingyen dolgozol? Csak a példa kedvéért: hasonlítsd össze egy bank eszközarányos nyereségét mondjuk egy villanyszerelőével vagy festőével. Ezekért mégsem problémázik senki...

muci83 2008.09.29. 15:40:37

feherpako91 2008.09.27. 18:44:45

Nos azt nem mondtam hogy szép vagyok és okos de mindenesetre köszönöm :)

Amúgy pontosan tudom, hogy mi az a munka, mert eddig mindig mindenért meg kellett dolgoznom!
Már a gimnázium alatt is dolgoztam és ez utána sem volt máshogy.
Csak volt bennem annyi, hogy elvégeztem levelezőn munka mellett egy főiskolát utána pedig egy egyetemet és ez meghozta a "gyümölcsét"

ennyi a nagy recept....de bocsánat hogy nem értem be kevesebbel :)

Azzal meg, hogy tudom e azt, hogy mit jelent az igazi munka ismeretlenül ne dobálózz! De bizonygatni nem fogom!

Lehet köpködni a bankosokra meg a nagy multiknál dolgozókra,hogy ott aztán huuu mennyit keresnek -amúgy nem- pedig nem csinálnak semmit de akárki elmehet tanulni vagy akárki felvételizhet a nagybetűs BANK ba :)

Balance Of Power 2008.09.29. 16:03:26

hedgy: Lenyeg a lenyeg - kurvara anem az ugyfelekrol szol a tortenet es ennek tukreben gyomorforgato a bankok minden egyes marketingmegmozdulasa. Es az emberek negativ hozzaallasat is remekul meg lehet lovagolni, lasd Budapest Bank legujabb reklamkampanya, ami plane gyomorforgato: "nalunk is van kisbetus resz, de mi nem trukkozunk vele". Hiszen ezzel azt sugallja, hogy ok mar kulonbek a tobbinel, pedig dehogy. :D

Ja, es engem is erdekel masok velemenye, azoke foleg, akik a masik oldalon erintettek, sajnos igen ritkan vannak ilyenek. Most epp itt meg az APEH-os posztban. Sajnos azonban sose vagytok igazan meggyozoek...

Nalam a hitelszerzodes-modositassal volt gubanc (tobbek kozott). A modositasi dijat+a kozjegyzoi dijat kifizettem egyszer. A bank hibajabol elbasztak a modositast. Masodszorra is en fizettem ki a kozjegyzot - ez elfogadhato? Szerintem nem. A problema ott van, hogy a bank a leheto legarrogansabban viselkedik ilyen esetekben is (a kozjegyzo sracnak mondtak, hogy nyugodtan szamlazza ki nekem, mert ok ugysem fizetik ki), en meg max. a szerencsetlen kapcsolattarto ugyintezot basztathatom, akin pedig latszik, hogy o is rendkivul kinosan erzi magat, de o is huszadik senki a gepezetben.

hedgy 2008.09.29. 19:07:44

Balance Of Power:
Akkor mivel tudnálak meggyőzni? Eddig elmondtam a saját álláspontomat, próbáltam megmagyarázni, hogy ebben a történetben mit miért csinál a bank. Az eljárás jogszerűségét vagy szükségszerűségét vitatod?
Szerződésmódosítás: a konkrét ügy ismerete nélkül elég nehéz nyilatkozni, de szerintem is a banknak kellett volna fizetni a közjegyzőt, ha ők hibáztak. Egyébként elismerték, hogy ők voltak a hunyók?

LyukasBogrács 2008.09.29. 21:08:10

Én nem vettem fel semmilyen kölcsönt. Nem voltam rászorulva soha.
Hitelem van (ami a kölcsön lehetősége), bankból pedig mindjárt három.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.30. 01:34:16

Idevágó klasszikust félig idézve, legfőképpen a banki dolgozóknak emlékeztetőül: Uraim, azért ne szopjuk a bank faszát! Nem termelnek semmit sem - sem fizikai, sem szellemi terméket -, csak a pénzből csinálnak még több pénzt, mások kiszolgáltatottságán élősködve, és néhány haverjukkal együtt az övék a világ. Szóval bármit is csinál bármelyik bank, az főként az ő érdekeiket szolgálja, ezért a jó édes kurva anyjukat! ;-)

muci83 2008.09.30. 08:16:19

Balance Of Power 2008.09.29. 16:03:26

Na itt jön be az hogy ügyintéző és ügyintéző között is van különbség, mert nálunk pl ( a fikázott Raiffeisenben) ilyen nem fordulhat elő.
A mi fiókunkban legalábbis biztos nem.

Joe Forster/STA

"Szóval bármit is csinál bármelyik bank, az főként az ő érdekeiket szolgálja..."
MEG A TIÉDET!!!! még ha nehéz is beismerni...

emzéperiksz 2008.09.30. 08:30:24

Joe Forster/STA · sta.c64.org 2008.09.30. 01:34:16


Ja, ott baszta el az emberiség, hogy feltalálta a pénzt meg a pénzváltást. Pedig milyen jó volna most, ha A4-es Audit lehetne cserélni hasonló adottságú írólapra!
Persze valószínűbb, hogy bankok nélkül nem ez lenne a gondunk, hanem még mindig a középkorban élnénk.

Balance Of Power 2008.09.30. 08:56:09

hedgy: Mit jelent az, hogy elismerik? Szoban, informalisan az ugyintezo elismerte, hogy "elbasztak a biralatot" - ezzel nem megyek semmire es ha ezzel erveltem volna a panaszomban, max. o jart volna rosszul, amit nyilvan nem akarok.
Mondjuk az is vicces, hogy a CIB honlapjan ott van, hogy panasztetel eseten 15 napon belul valaszolnak, na ez eppen letelt, senki nem mondott semmit eddig.

hedgy 2008.09.30. 09:00:56

Joe Forester:
Nem tudom, te hol dolgozol. Amennyiben alkalmazott vagy egy több, mint 10 főt foglalkoztató cégnél, akkor nagy valószínűséggel a céged nem létezne, ha nem lennének a bankok, akik a cég életének valamely szakaszában hitelt adtak/adnak a cégnek. Sőt, a bankrendszer nélkül nem létezne az egész modern gazdaság sem. Vagy épp a gőzgépeknél tartanánk, és mindenki arra várna, hogy összegyűjtsön annyi pénzt, ami egy gumicsizmára elég. Mert ugye hitel nem létezik, meg különben is, egy ördögtől való találmány az egész.
Lehet fikázni a bankokat, de ezeket a dolgokat nem kéne figyelmen kívül hagyni.

hedgy 2008.09.30. 09:27:44

Balance Of Power:
Csak azért kérdeztem, mert nálunk ez úgy megy, hogy ha elismerjük, hogy valóban mi rontottunk el valamit, akkor megtérítjük az ügyfél kárát, vagy esetleg éppen mi fizetjük ki a közjegyzői díjat. De jellemzően nem rontjuk el.:)
Bár nem szeretek a főnökkel fenyegetőzni, de szerintem ebben az esetben az lett volna a jó megoldás, hogyha kéred az ügyintézőt, hívja oda a főnökét, és ő is mondja azt, hogy ők rontották el. Akkor pedig símán mondhattad volna azt, hogy tessék kifizetni, és ha elég hangosan verted volna az asztalt, fizettek volna. Ha már úgyis panaszt tettél, ezt ott is megtehetted volna szerintem. Persze nem tudom, hogy mennek a dolgok cib-ék felé.

hedgy 2008.09.30. 09:41:29

szerény olvasó:
Küldtem neked privát üzenetet!

Balance Of Power 2008.09.30. 09:45:11

Tul bonyolult a tortenet, ez az adminisztrativ hiba csak egy kis nuansznyi resze.
De megmondom en, hogy mukodik: az ugyintezo a villamharito, aki tartja a hatat, mindenki mas, aki felette van, pedig szarik bele. Ha nem tetszik, lehet bankot valtani.

muci83 2008.09.30. 09:48:48

Balance Of Power 2008.09.30. 09:45:11

ha jó a fiókvezető akkor azért Őrá még lehet számítani.....

De igen....végre valaki érti a szitut :)

kék edward 2008.09.30. 21:31:44

emzéperiksz 2008.09.30. 08:30:24
"ha A4-es Audit lehetne cserélni hasonló adottságú írólapra"

:)))))))))))))

Ez volt a legjobb, amit ma olvastam.

ed.

szerény olvasó 2008.09.30. 21:46:41

hedgy...

Igen, bocsánat, megkaptam, nyugtáztam :D

Csak mostanában szinte aludni járok haza :D

De köszönöm, valószínüleg élek a próbálkozás jogával.
És persze tied a virtuális sportszelet :D

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.30. 22:22:23

Az emberiséget az intelligencia-intuíció-kreativitás, a tehetséges emberek alkotni vágyása viszi előre, nem a pénz és pláne nem a bankok! Amikor MÉG nem volt pénz az őskorban, akkor is fejlődött az emberiség, és amikor a kommunizmusban MÁR nem lesz pénz, akkor meg aztán pláne; a pénztől és bankoktól való függés remélhetőleg a történelemnek csak egy átmeneti része. A nagy cégek és a bankok valójában pontosan ezt a kreatív erőt fölözik le azzal, hogy úgy alakítják ki a kapitalista világrendet, hogy alkotni csak rajtuk keresztül, az ő "segítségükkel" lehessen. (Tehát a szituáció nem vitatandó, csak az ok-okozati viszony.)

Ha tényleg volt is szükség rájuk az ipari forradalom során - amelyben ugyan nem vagyok biztos, de sohasem voltam jó töriből -, most már köszönjük szépen, a soha viszont nem látásra! A nagy cégek kialakulása az USÁ-ban is csak egy alkotmányos kiskapu miatt vált lehetségessé (a jogi személyeknek is megadták ugyanazokat a jogokat, mint a természeteseknek), és amikor megpróbálták volna bezárni, már túl késő volt, mert a cégek megszerezték a hatalmat. (Asszem, a The Corporation című film az, amelyik erről a folyamatról is szól.)

Ma a copyright, az intellectual property, a szabadalmak, blablabla egyre inkább csak azt a célt érik el, hogy néhány gazdag gazember - aki az esetek döntő részében nem is azonos az alkotóval! - kedvéért visszatartsák az emberiség globális fejlődését. Az Internet nevű kommunikációs robbanásnak köszönhetően minden újdonság a szó szoros értelmében másodperceken belül elérhetne bárki mást, és ezzel az egymás ötleteire, megoldásaira épülő technológiai fejlődés is még meredekebb exponenciális görbére léphetne át. A mozgatórugó továbbra is az alkotó emberek önkifejezése lenne, amely nélkül az összes gazdag fasz föltömhetné a pénzét a valagába, mert nem volna kivel kitaláltatnia az újabb és újabb technológiákat. És aki úgy gondolja, hogy az igazán tehetségesek a pénzért alkotnak vagy hogy a konkurens csapatok a főnökeik noszogatása nélkül nem versenyeznének egymással, az egy nagy marha: ezeknek az embereknek az alkotás az életük!

Nos, mára ennyit a kommunista propagandából és a bankok hálára kötelező szerepéről a gazdaság fellendítésében.

feherpako91 2008.10.18. 11:02:37

hedgy

Akkor folytatom az anyázást!

Anyád!

Ha szívtál volna annyit a bankok miatt, mint én, talán te is befognád a pofádat. Kívánom, hogy szaladj bele egyszer egy ilyenbe és olyan sokáig tartson belőle kimásznod, mint nekem. Utána megnézem, mekkora pofád lesz!

muci 83

Multiknál én is dolgoztam, tudom, hogy ott szart se lehet keresni.

Szerettem volna én is továbbtanulni, de a suli utolsó évében anyám agytrombózist kapott, és lebénult a fél oldala. Őt kellett ápolni, és sajnos hiteleket felvenni, amik aztán az orvosok zsebébe vándoroltak, mert amíg nem tömtük ki a zsebüket, addig a kisujjukat se mozdították érte, hogy legalább újra megtanuljon járni. A bankok meg utána csak követeltek. Ne csodálkozz, hogy utálom őket és mindenkit, aki a csatlósuk lesz.

vízözön 2008.10.21. 22:57:05

Hello!Kimondottan kerestem, hogy van e ilyen oldal valahol a neten ahol E témával foglalkoznak, és lám találtam.Nem meglepő.Annál jobban megmosolyogtat amiket olvasok itt, mert annak ellenére, hogy a Mi - ügyfelek - döntése volt a különböző hitelek felvétele, ennek ellenére egyetérthetünk, hogy akikről beszélünk azok egyenesen paraziták, igazi bacilusok.S nem a sértés az igazi célja a gondolataimnak.Ezek az emberek tudatosan választják ezt a foglalkozást, ahol kiélhetik a rejtet arcukkal az iránti vágyukat, hogy hónapról-hónapra megkeserítsék a keményen dolgozó -valószínűleg becsületes - emberek mindennapi életét.Szóval, engem is zaklatnak az Arctalanok.A részletek hasonlóak, mint mindenkinél.Van egy kisebb hitelem amit havonta pont időben kellene fizetnem, de nekem időn túl van rá pénzem és kész.Erre jön a levél, sms,telefon..Vagyis eddig.Mert úgy döntöttem, hogy Rejtett számokat többet nem veszem fel - mert azon hívnak-, ha pedig kiírják azt beütöm s legközelebb tudni fogom ki hív.Hétvégére pedig új kártyát veszek, s a hétközin nyugodtan erőlködhetnek.Nem szabad beleőrülni az biztos.Ki kell nevetni Őket, s közbe nyugodtan fizetni amit kell, amikor lehet.A Föld akkor is ugyanúgy forog, s kis plusz kamat?Jónak nem jó, de az egészség többet ér, higyjétek el.Egyébként , mint az egyik írásban olvastam nekem is bejelentkeztek úgy nem egyszer telefonon, hogy én vagyok e X.Y, mert akkor a bankomból keresnek.Nekem olyan nincs-mondtam.Különben is ki keres?Ő azt nem mondhatja meg.Hát akkor ne várják el tőlem sem, hogy én meg mondjam,én vagyok e az a bizonyos X.Y. Üdv / vízözön

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 01:48:45

Ezektől a mocskoktól minden ki is telne, ha hagynánk. Találtam valamit nektek.Nagyon jó!Végre valaki rúg beléjük egy kicsit...:)

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 01:49:56

Tegnap találtam az egyik blogon egy nagyon jó és igaz anyagot. www.vallalkozokszovetsege.blog.hu
Kaptak a mocsadék bankok a pofájukra.Végre egy szervezet, aki adott nekik.
Ime:

Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal


A Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen, a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján.


A válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen. Mindezt nem csak a kényelem okán, de az előrelépés lehetőségeként is vállalták az adósok: ennek persze mély társadalmi okai vannak, mert egy magyar tömblakás ára jelenleg 183 havi minimálbérért ill. nagyjából 107 havi átlagbérből vásárolható meg. Egy átlagos, új, családi autó (nem luxuskategória) „mindössze” 42 havi minimál- ill. 25 havi átlagbérből már megkapható.


Tavaly szeptember óta hallgatjuk, hogy válság van, a világ hitelpiacai egyre nehezebb helyzetbe kerültek, fel kellett vásárolnia az amerikai kormánynak a legnagyobb bankokat, hogy az emberek a befektetéseiket biztonságban tudják, mert ha nem, még nagyobbra nő a válság és a bizalmatlanság.


Igen, halljuk, látjuk, olvassuk. De a PSZÁF nem lép „akcióba”: mintha Csipkerózsika-álmát aludná a felügyelet, el van foglalva azzal, hogy egyes ügyeket vizsgál (amely fontos a szereplőknek), de az össztársadalmi érdek, miszerint a bankok üzleti magatartása mélyen hátrányos és pénzügyileg ellehetetleníti tömegesen az embereket, mintha észre sem venné. Miközben már kiderült, hogy a világ „gazdagabbik felén” a bankok a tőkeinjekciót arra fordították, hogy vezetőik megjutalmazzák magukat, mert hiszen „olyan jól dolgoztak, és hát ezért jár is a bónusz”.


Néhány tény:

Egy átlagos magyar bank vezetője minimum 100 millió forintot keres évente a juttatásokkal, bónuszokkal stb.

A rendszerváltás után, de a 90-es évek közepétől bankokban volt a legmagasabb az átlagkereset, és ebben a szférában lehetett a legtöbb, időnként rekordnyereséget realizálni.

A megkötött blanketta-szerződések számtalan helyen sértik az adósok jogos érdekeit a bankok/pénzintézetek érdekeit előrehelyezve.


PSZÁF tehát tűrte, hogy a BAR-listások száma az egekbe ugorjon, és lassan minden tizedik felnőtt lakos szerepeljen e listán, miközben felmerülhet az emberben néhány kérdés.

- Vajon a PSZÁF mindezt azért tűri, mert a legtöbb döntéshozó vezetője hivatali állása előtt maga is bankár volt, majd a későbbiekben - a jól kereső pénzintézeti szféra - vissza várja „hű” fiait?

- Vajon a PSZÁF számára ezek a blanketta-szerződések miért elfogadhatóak?

- Vajon a PSZÁF vezetősége megkezdte a magyarországi bankok és tevékenységük széles körű átvilágítását, hogy megismerhető legyen az adott bank valós pénzügyi helyzete? A megszerzett éves rekordbevételek és nyereségek elkönyvelése után – ilyen hirtelen – miért lett bajban a hazai bankok meghatározott része?

- Vajon a PSZÁF a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit elszámoltatja, mielőtt és miután a bank felveszi a magyar adófizetők pénzét?

- Amennyiben a bankok számára csökkentik a kamatokat, akkor – amellett, hogy árfolyamveszteség címén a törlesztőrészleteket megemelik – miért kell az adósoknak – a szerződés egyoldalú módosítása mellett – még kamatokat is emelni? Persze tudjuk, hogy az egyoldalú szerződés ezt megengedi, de a PSZÁF miért tűri?

- Vajon a bankok vezetői miért gondolják azt, hogy nekik nem kell felelősséget vállalniuk a gazdasági kockázataikért (miként más vállalkozóknak - igen)?

- Nem várható el egy pénzintézettől, hogy megkérdezze ügyfelét: „Kedves ügyfelünk, Ön 20 évre vett fel hitelt, gondolt arra, mi lesz, ha 10 vagy 15 év múlva beteg, munkanélküli stb. lesz? Miből fogja fizetni a hiteltörlesztést?”


A bankrendszer sajátosságait nézhetjük más megvilágításban is: a mindent az ügyfelekre terhelő bankrendszer esetenként az aktuális kormányzatot zsarolja, miközben újdonsült „királycsinálóként” a következő kormányzatot próbálja saját sugallatra felállítani. Ahogy bennfentes budapesti körökben mondják mostanában: úgy tűnik, Felcsuti megegyezett az alcsútival.

Ahelyett, hogy a bankok az anyacégeiket szolgálják ki, a bankok és a bankrendszer mai vezetőinek legfontosabb feladata az ország 1,3 millió vállalkozásával, valamint 10 millió lakójával megegyezni a hitelek mérséklésében, a törlesztések türelmi idejének ügyfélbarát kezelésében, törekedni a forint megvédésére, elvárható, hogy beindítsák a hitelezéseket is.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF tisztségviselőit, hogy kezdjék meg és folytassák le e körben a vizsgálataikat, elvárja, hogy a magyar bankok ne merjék egyoldalúan módosítani a szerződéseiket, vállalják a jelenlegi helyzetben a saját üzletük kockázatát, ne hárítsanak át minden költséget – jogtalanul - a hitelfelvevőkre, és tevékenységüket tisztességes üzleti magatartással folytassák.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a bankok törvénytelen szerződésmódosításai ellen. Kényszerítsék ki bankoktól a tisztességes kamatláb meghatározását.

Lépjenek fel a banki „uzsorakamatok” ellen, és - szükség szerint- azonnal vonják meg az ezt használó bankok engedélyét. Egyetlen bank se kérhessen a jegybanki alapkamat duplájánál több kamatot a kiadott hiteleire.

A PSZÁF tisztségviselőinek pedig végre el kell kezdeniük a fogyasztó- és vállalkozásbarát magatartást bevezetni a gyakorlatban, és az elé kerülő ügyekben ilyen módon eljárni.

Elvárjuk, hogy a PSZÁF a továbbiakban a bankok bevételeiből különítsen el egy alapot, mely a banki hitelek károsultjainak szervezete számára juttat pénzeszközöket, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzintézetek ellenében.


A Vállalkozók Szövetsége programjában szerepel a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás is, melyekről – iskolai keretek között – kell hallaniuk, tanulniuk a fiataloknak, hogy minimalizálni lehessen azoknak a számát, akik később belekerülnek ebbe a pénzügyi mókuskerékbe.

Info: www.vallalkozokszovetsege.com

infy 2010.01.22. 17:43:38

Lehet jó szerencsém volt de eddig egyetlen hitel miatt se geciztek ennyit. Ha csúsztam meg mondtam előre, hogy ekkor meg akkor tudok fizetni és minden rendbe volt. Sok ember nagyon el van tévedve. Ha nem tudod időben fizetni a törlesztést beszélni kell velük még az esedékesség előtt, hogy lássák a hajlandóságot. Ha te hiteleznél valakinek te mit tennél ha már nagyon kéne a pénz. Ilyenkor jön az hogy biztos az én pénzem hiányzik, de nem te vagy azt egyetlen aki csúszik. Nem a bankokat akarom védeni, de a hitelfelvevők se úgy állnak hozzá ahogy kell.

Beata44 2015.09.14. 23:23:59

@muci83:

Helló,
Mr & Mrs, vállalkozás vagy egyén, Te szükséges pénzt hitelezési vagy befektetési megbirkózni pénzügyi nehézségek, hogy végre megtörni a patthelyzet provokálta a bankok, a kilökődésének fájlok hitelkereslet? Én vagyok az egyén pénzügyi szakemberek képesek arra, hogy hitelt az összeg, amelynek kell, és a feltételeket, hogy megkönnyíti az életünket. Itt azok a területek, ahol tudok segíteni:
- Pénzügyi Home Loan
- Befektetési hitel
- Adósságkonszolidáció,
- Line of Credit,
- Második jelzálog
- Hitelek megszerzése,
- Személyi kölcsön
- Lakáshitel
- Kész autók vagy más ...
Ön megragadt, tiltott banki és nem az az előnye, bankok, vagy jobb, ha van egy projekt, és szükség
finanszírozás, a rossz hitel, vagy kell a pénz a számlák befizetése, pénzt befektetni a vállalkozásokat.
Felajánlom 500000Ft-45000000Ft, a kamat 3% -kal nőtt, és egy jól tanulmányozott garancia. Lesz még a hitel
72 óra alatt a számláján. Tehát, ha kell kölcsön, ne habozzon kapcsolatba lépni velem, hogy többet tudjon én feltételeknek.
Kérjük, lépjen kapcsolatba velem e-mailben: beatakadar44@gmail.com
süti beállítások módosítása