Tékozló Homár

Eltekint a büntetéstől, valamint sok boldogságot kíván a parkolótársaság

2008.09.30. 00:05 | ge | 57 komment

Mg, a Homár barátja apa lett. Egy augusztusi hajnalon vitte be feleségét az 1-es számú Klinikára, leparkolt a kórházzal szemben, délre pedig a gyerek mellé egy büntetést is kapott: lejárt a parkolójegye, mert két nyomás és nagylevegő között nem vett újat az automatából. Akkor panaszt tett, mostanra pedig megérkezett a meglepő válasz is.

Ő az az ember, aki a szülészet előtt álló autók parkolójegyét ellenőrzi és megtorol minden kihágást. Ő az aki ha megnézi a jegyet és azt látja rajta, hogy hajnali kettőkor váltották ki a szülészettel szemben lévő automatánál, a maximális befizethető összeget leperkálva, akkor szívére teszi a kezét és az üzemidő kezdetétől számított harmadik óra végén, és 3 perccel a jegy lejárta után korrekten ráteszi a büntetést a csekkel.

Szeretem hogy ilyen flottul mennek idehaza a dolgok, nincs kecmec, meg kiskapu és egyéni mérlegelés. Végzi a dolgát és kész. Azt szeretem még ennél is jobban, hogy május 1. óta táppénzen lévő feleségem még véletlenül sem kapott egy kanyit sem az Állam bácsitól, szerencsére nem kell összezavarodnunk az insatbil kiszámíthatatlan fordulatok miatt. Én kérek elnézést.

A legkissebb örömöm is nagyobb ennél, csak valahogy ezt így le kellett írnom. Apu gyomorszorításának véget jelentő, felszabadító büffentése vagyok.

 ***

Levelet kaptam hejj. Nagyon meglepődtem, mondhatni meghatódtam, mert ilyenre nem számítottam... Volt az a parkolási affér a szülészet előtt (azóta már a hírekben is szó volt róla, micsoda görény dolog). Anno nem voltam rest és mivel pont arra volt dolgom, bementem a parkolási cég központjába. Előtte a kocsiban, küzdve ellenérzéseimmel - tájcsi légzéstechnikát alkalmazva értem el az alfa állapotot, majd zenbudhista nyugalommal nyitottam be a fullasztóan kicsi ügyfélszolgálatra. Az ott dolgozó mentálisan jól láthatóan leterhelt, neonfakó, középkorú hölgy unott arcal hallgatta végig mondandómat, majd egy ürlap kitöltésére szólított fel. Teljesen teleírtam az A4es méretű lap felét elfoglaló "megjegyzés" rovatát, majd a lap tetején látható "Panasz-felszólalás" feliratot áthúzva odabiggyesztettem, hogy: Méltányossági kérelem

In medias res leszögeztem, hogy a büntetés melyet kiróttak rám technikailag jogos, rávilágítottam annak a napnak a derűt okozó eseményeire és olvasmányos formában közöltem milyen folyamatok zajlottak aközben amíg a korahajnalban megváltott és az üzemidő kezdetétől a maximális ideig érvényes parkolójegyem lejárt. A levelet egy halovány mosoly kiséretében vette át a hölgy majd közölte hogy egy-másfél hónapon belül írásban válaszolnak, helyt adva, vagy elutasítva a "reklamációt".

Láss csodát, megérkezett a helyreigazítás, a büntetés befizetésétől eltekint a társaság, egyúttal gratuláltak és sok boldogságot kívántak kis családomnak... Nem csak a borsos büntetésről van szó, hanem elvekről... Ezekszerint a fakószürke bürokrácia dohszagú bugyraiban is dobog szív.

Apu szeme alatt eldörzsölt könnycseppe vagyok.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elsokuva (törölt) 2008.09.30. 00:09:42

Petrovszki az elso alkoholista a fold szinen!

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.09.30. 00:10:12

éljen, éljen, sokasodjunk ahogy csak bírjuk, a "hatalom" is ezt szereti.

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2008.09.30. 00:16:48

Három.

Jéé... őket is anya szülte??

ssx 2008.09.30. 01:09:21

Hát mikor az én lányom született, engem is megbüntettek. Feleségem 12 órán át vajúdott, én meg közben rohangáltam le pénzt váltani(mármint 500-assal rágót vásárolni,mert az 5000-el elküldtek a PI*be) és szorgossan dobálni a pénzt a parkolóaumatába. Tényleg meghitt dolog, hogy miközben a feleségem a szülészeten szenved, nem lehetek mellette, mert bocsi, de centrum kft várja a jól megérdemelt jussát, tarts ki, 10perc és jövök, addig ne szüljél :), mert azért ott akarok lenni! Aztán persze mikor megszületett a kicsi, a boldogságtól megrészegülve b@sztam lemenni pénzt dobni az ótómatába, meg is lett a következménye, egy kemény bünti, pedig csak 15percet késtem és kiraktam a kocsiba egy cetlit a 3 jegy mellé, hogy ne büntizz, mert szülünk. De hát a droidokat nem hatja meg holmi kézzel firkantott papir cetli, vagy csak a számokat ismerik a parkoló cetlin, a lényeg hogy büntizett. Viszont egy kedeves autós kolléga - ezuton is köszönöm neki - a télapócsomag mellé bigyesztette a saját parkolójegyét, ami pont a bünti után 5 percig volt érvényes. Ezzel megusztam a dolgot.

Bezmag 2008.09.30. 01:10:44

OLCSÓ!

PR!

FOGÁS!

ALTERNATÍV MARKETING!

TUDTÁK! HOGY EZT A TÉ-HOMÁLY LEKÖZLI!!!

Ne szopjátok be emberek!!!! nekem is kint van a falon a két jogerős!!!!

Ugyanitt felkiáltójel faesztergályos 3 diplomát kifarag egy parafadugóból!!!!

s_marky 2008.09.30. 01:36:27

De ez NEM A CENTRUM, csak egy gyenge utánzat (mint pl. coca-cola -> pepsi);ezért fordulhatott elő ez a hatalmas hiba. Holnap biztos kirúgják az ügyet kezelő emberüket...

báró Leopold 2008.09.30. 01:46:50

Pont azt akartam mondani, hogy ez nem a CENTRUM. :-) Náluk ilyen nem történt volna meg...

Megdobbent 2008.09.30. 02:54:51

Nah, azert az sem volna baj, ha ezeknek a kis eunuchoknak elmagyarazna a nagy allambacsi, hogy "bazdmeg ott a ferfiak felesegei, noi hozzatartozoi szulnek, ugyhogy bazdmeg nem tudnak kirohangalni, mert te sem rohannal, ha kepes volnal nemzeni, es a korcsod a vilagra szarodna".
Ettol eltekintve meg kell ronom "s_marky" kommentelonket, mert annyira bena peldat hozott fel. A Pepsi az pepsi izu ital, a Coca-Cola pedig a sajat izet kepviseli. Nem akarjak egymast utanozni, ket kulon ceg. Mig a parkolo izek max annyiban probalnak hasonlitani, hogy mindeannbyian taplok, de az nyer, aki az ov alatt tudja rugni a legnagyobbat, szemben a torvennyel.
Mindezek mellett leszogezem, hogy kaposztat ettem es mar emesztodik, ugyhogy...

babsz 2008.09.30. 03:54:48

Én egyébként voltam ennek a parkolási káefténak az ügyfélszolgálatánál, és olyan bájos volt az ügyintéző ötvenes hölgy, hogy utoljára külföldösön, a bajorországi sarki cukrászdában bántak így velem, amikor epertortát akartam venni. Szóval én elhiszem most ezt a történetet.

babsz 2008.09.30. 03:55:58

Én egyébként voltam ennek a parkolási káefténak az ügyfélszolgálatán, és olyan bájos volt az ügyintéző ötvenes hölgy, hogy utoljára külföldösön, a bajorországi sarki cukrászdában bántak így velem, amikor epertortát akartam venni. Szóval én elhiszem most ezt a történetet. Kivételesen.

babsz 2008.09.30. 03:58:29

Egyébként most már szülés előtt nem csak babahordozóról, légzésfigyelőről, párásítóról, pelenkáról kell gondoskodni manapság, hanem a mobilparkolás időben való felkonfigurálásáról és teszteléséről is.

puncipöcögtető 2008.09.30. 06:45:10

gyerekek, szerintem kis hazank valami ter-ido szingularitasba kerulhetett, es mindenki megőrült egy pillanatra...
ilyen nincs, fotosopp

Vladimir Harkonnen 2008.09.30. 06:59:57

Csak én nem látom azt az ominózus mondatot, hogy "A pótdíj befizetésétől eltekintünk"?

A levélben az áll, hogy a panaszt elfogadták az esetet lezárták, vagyis magyarul: Sírjál csak, látom nem akarsz önként sarcot fizetni, ezért átadtuk az ügyet az Intrum Justitiának!

Aztán majd néz amikor jönnek a verőemberek a 6500 forintért!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.30. 07:05:26

valamelyik nap kaposvaron dugott valaki es mar meg is van a gyerek
felgyorsult a vilag

pazola 2008.09.30. 07:17:12

" Apu gyomorszorításának véget jelentő, felszabadító büffentése vagyok."

Ez kurvajo, en is szeretem a filmet :DD

chop 2008.09.30. 07:18:14

Naigen, ugy lenne szep, hogy: "gratulalunk az oromteli esemenyhez, de azert a szabaly az szabaly es FIZESS!"

jusztlacika 2008.09.30. 07:21:07

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én gratulálok a családnak!

INGYENES TERMÉKMINTA!

Amúgy ez beetetés! Szerintetek, EZ A GYEREK NEM FOG SOHA PARKOLNI???

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EÖ (törölt) 2008.09.30. 07:50:08

nem irigylem ezt a gyereket, milyen világban fog felnőni?
Valaki nem figyel eléggé és tévedésből kap salátát a sajtburgerébe.
Más valaki nem figyel eléggé és méltányosságból elengedi a pótdíjat.
Ezért tart itt ez az ország...

Impega 2008.09.30. 08:02:11

Gratula a boldog szuloknek!

tocibacsi 2008.09.30. 08:06:33

ssx 2008.09.30. 01:09:21
Milyen övezet volt? Adott esetben olcsóbb "csak" a büntit kifizetni... Értsd, ha 320 Ft / óra, akkor inkább a büntit fizeted ki azonnal, és jobban jössz ki... Legalábbis ez régen működött, tán az autómatába is bedobálhattad?! nemtom már...
Ugyanakkor meg mennyi a bírság? Nem egyszerűbb hagyni a fenébe? (Csak kérdezem, de télleg) - amellett, hogy az egész alapjaiban gáz, kórház előtt pénzt szedni, meg egyebek, de talán az egész bosszúság nem ér annyit a saját egésségünknek.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.09.30. 08:23:25

egyébként, meg miért nincsenek olyan óttomaták ott amin nem csak 1-2 órás jegyet lehet venni, hanem pl egésznaposat! olyan nehéz dolog ez? és akkor nincs ez a kecmec!

balazst 2008.09.30. 08:28:12

Tavaly engem is megbüntettek szüléskor, de én befizettem. Nem vagyok sikeres ember. :-)

Igaz utánna még majd egy évig zaklattak minmdenféle késedelmi kamatokkal, aztán bekülkdtem a bankszámla-kivonatot a befizetésről, úgy látszik az már elég volt nekik.

2008.09.30. 08:50:44

En csak az angol burokraciaval tudok peldalozni. Szombaton megbuntettek a berelt kocsimat Ipswichben, mert tul hosszu ideig alltam ott, ahol csak fel orat lehetett. Szombat este irtam e-mailt, hogy mivel sehol nem jeleztek rendesen, szegeny kulfoldi, honnan tudjam?! :) Hetfon jott a valasz, hogy irjak cimet is, mert irasban fognak valaszolni. Ennek ellenere kedden megirtak, hogy a buntetestol eltekintenek, es legkozelebb 30 percnel tobbet ne parkoljak ott, mert az a maximum.
Koszontem szepen :)

Carnivora (törölt) 2008.09.30. 09:01:37

Nem akarok kárörvendő lenni csak, nehogy 4 év múlva jöjjön ilyen intrum justica vagy miszar cégtől levélke, hogy te még tartozol a társaságnak százezer forinttal amit rajtuk keresztül tudsz rendezni ... nem árt ez a levelet gondosan megőrízni.

pizsama 2008.09.30. 09:06:26

Ez nem méltányosság, ez következetesség. Ha nem kell büntit fizetni, akkor a gyereked jólétben nevelkedik fel, egyetemre megy, lesz jól fizető állása, és természetesen autója, és akkor majd 26 év múlva őt fogja jól lehúzni a parkolótársaság! Mellesleg gratula. :)

winston01 2008.09.30. 09:09:56

Ha lesz kocsim, oda járok majd parkolni, és kiírom, h "bocs, szül az asszony". Kapok-e méltányosságot?

mikike 2008.09.30. 09:12:26

Tessék olyan kórházban szülni, melynek saját parkolója van és 300 Forintért napokig állhat bent az autó.

Impega 2008.09.30. 09:15:43

Mikike

Lassan oda jutunk hogy meg korhazat is nehez lesz talalni, nemhogy meg ingyen parkolosat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.09.30. 09:40:41

Jé, elengedték...
Betegek ezek?

Nem baj, végre valami pozitív is történik :)

Érdekes, olyan post eddig nem volt ahol temetési menetet büntettek volna végig. Pedig kinéztem belőlük.
Amúgy elvekben is, 3 perccel a lejárat előtt nem osztunk büntetést, jó lenne ha rájönnének végre.

Siendor 2008.09.30. 09:46:55

Azért nincs olyan automata, amin egész napos jegyet lehet venni, mert nem akarják hogy egész nap ott parkolj. Ugyanakkor nem is lehet, elvileg a jegy lejárta után el kéne állnod, és máshová parkolni. Végül is alapvetően jó dolog lenne ez a parkolóautomata - ne gyere autóval a városba, ne foglald a helyet napokig, és ömlik a pénz az önkormányzatokhoz... Csak persze Abszurdisztánban élünk, jól el van rontva ez is, mint minden...

CoolKoon 2008.09.30. 09:54:01

LOL Én amikor először megláttam a parkolócég logóját, azt hittem, hogy az egy horogkereszt :D

non-sans 2008.09.30. 09:57:46

Gratula a szülőknek!

Ha a feleségem szülne nem érdekelne a parkolás, utólag kifizetném. Tuti nem rohangálnék. Meg hát van már telefonos fizetési lehetőség, nem rohangálnék...

Ha a korházak elött nem kellene fizetni, akkor mindenki ott parkolna. Ugye nem kell mondanom, hogy nincs hozzá kultúra, hogy ezt meg lehessen tenni.

Baráti kézfogás az kedves személynek, aki rakott -ssx- autójára parkoló cetlit.

Balance Of Power 2008.09.30. 09:59:48

Korhazak elott nem ingyen van a parkolas? Laszlonal, Szabolcs utcanal legalabbis igy volt - mondjuk ez utobbit meg is szuntettek...
Sot, talan be is kellene engedni a beteget sorompon tulra, nem? Igaz, a Baross utcai szuleszeti klinika a legkemenyebb fizetoparkolos zonaban van.

elwood 2008.09.30. 10:06:21

Én már látom, hogy ezentúl a terepjárókhoz, és strici bmw-khez szériafelszerelés lesz a rokikártya mellett a meggyőző sietséggel skrájbolt "Szülünk" felirat.

2008.09.30. 10:11:44

Pontosan az ilyen visszaélések miatt kell büntetni, mindenki egységesen!
Az a baj, hogy ha nálunk vmi mentséget lehet találni arra hogy azt a 1-2000 ft-t ne kelljen kicsengetni, akkor a sok gyökér bmws-merdzsós cigány és kemény hülyegyerek, yarisos-sportverdás ribanc mind-mind arra megy rá!!!
Van egy 20millás verdám, de szíven üt az a szaros pár ezer ft!

Na ezért kell mindenkit büntetni, én is ezt tenném!
Egyszer, ha te jófej vagy vkivel és adsz kölcsön tecskóba 100ast kocsira, és utána észreveszed hogy hirtelen kb 40en állnak sorba akik mind csak azt a jófejséget várják amit az imént nyújtottál, akkor legközelebb fogsz adni???

Balance Of Power 2008.09.30. 10:31:54

Ciganyt Merdzsoval vagy kopasz kigyurt barmot terepjaroval buntetett mar meg VALAHA parkoloor vajon? Szerintem ez egy sikeres reteg. BKV-n se nagyon basztatjak oket, APEH se szall rajuk...

ppgman 2008.09.30. 10:39:20

Hivatásos beszólóművész 2008.09.30. 10:11:44
Ez pontosan így van, holnap már a kocsik fele "Szülünk!" feliratokkal lesz kiplakátolva, és megy majd a rinyálás a Fókuszban, ha megbüntetik őket.

Más: többszáz igazolványt "elvesztettek" a 20 év naplopás (including rendőrszakközépiskolai lógással tölött évek) után 35 évesen hirtelenjében nyugdíjba rohanó kedves rendőreink. Sikeres-e vagyok, hogy mostantól egyetlen rendőrigazolványos köcccsögnek se állok meg vagy nyitok ajtót?

zsotti 2008.09.30. 10:45:11

Nekem 2003-ban született lányom a MÁV kórházban. Reggel 8 előtt értünk oda, de a parkoló óra nem működött. Valahogy nem bírtam utánajárni, másikat keresni. Mire visszajöttem, még reggel, már ott figyelt a kis ajándékcsomag. A szülés kicsit elnyúlt és valahogy nem mindig jött össze a 2 óránkénti dobálgatás, úgyhogy délutánra megvolt a 2. csomag is. Fasza gyerekek nagyon...

céerem 2008.09.30. 10:50:35

Ez kedves, de a parkolóőr teljes joggal büntetett meg. Miért kéne neki tudnia, hogy miért és hova mész - a szülészet környékén van más is - és miért nem gondoskodik a kórház megfelelő parkolóhelyről ilyen esetekre (meg amúgy is, miért nincs a közintézményeknek saját, ingyenes parkolóhelyük?)?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.09.30. 10:55:38

A kispapák és kismamák parkoláskezelését a következő cégek támogatták:

Intrum justicica
Centrum
Credit instant express
BKV
Magyar taxiszövetség

Amúgy (nem) egyszer dugtam parkoló kocsiban...
nem raktak mikuláscsomagot a szélvédő alá...
Azt nem tudom lett-e gyerek belőle, de eddig enm jelentkeztek..
remélem nem adják le valami követeléskezelő cégnek...
A gumis dobozt azért őrizzem meg 3 évig?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.09.30. 11:16:11

Nálunk a kórház előtti parkoló két részre van osztva. Az egyikben egy óra ingyenes, utána félóránként 200 (vagy azóta több), a másik része az első perctől fizetős, de alacsonyabb órabérrel, és a végén egy összegben fizeted...

És a parkolóőr rendes volt a második fiam születésekor, mert mikor kijöttem, és mondtam, mi járatban voltam (közben 1000 Ft feletti összegnél járt már a díj), mondta, hogy akkor sok boldogságot és jó egészséget, és már nyitotta is a sorompót.

Kevés az ember, sok a gép, az a baja a világnak...

sharlax 2008.09.30. 11:18:26

Nagyon vigyázz!!!
nem azt írták hogy ELENGEDTÜK A BÜNTETÉST, hanem hogy A PÓTDÍJAZÁSI ESETET LEZÁRTUK. Ez magyarul annyit jelent, hogy átadtuk a tartozáskezelő és behajtó cégnek, aki természetesen nem fog 60 napon belül követelözni, hanem majd egy-két év múlva, a pótdíjat megfejelve az ügyviteli költséggel, plusz párszor tízezer ft késedelmi kamattal. Ja és hiába kellett volna törvény szerint erről már jóval korábban értesíteniük, nagyjáből leszarják a paragrafust. Ez egy milliárdos maffiózóvállalkozás semmit sem tehetsz.
Jobban jártál volna ha befizeted.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.09.30. 11:30:02

Minek kell szülni egyáltalán? És miért pont ott? Vonattal is lehetne menni dohányzó fülkében. Áh!

2008.09.30. 12:03:21

Kapja be!
Mi hajnalban értünk be a szülészetre, megálltam a fizetőparkolóban, délután kerültem elő (boldogan, minden OK) és ott volt a 8 ezres csekk. Felhívtam őket, kértem szépen, köcsögök voltak, befizettem.
Ennyi.
Szóval nincs méltányosság.

keke80 2008.09.30. 12:22:32

Amikor május végén kislányom megszületett, a kórház fizetö parkolójában parkolt férjem. Miután baba megszületett, a kijáratnál kapott egy parkolójegyet, amivel ingyen hagyta el a tett helyszínét - majd fél nap múlva...

De amikor a szülészetre mentünk, csak úgy, egy infoestre, hogy a szülöszobát meg a kórházat magát megnézni, akkor is, kifele jövet kaptunk szintén egy ingyenjegyet. Mert az itt így szokás...

Mr.Brooks 2008.09.30. 12:26:47

pfff...úgy rühellem amikor a panaszos azt hiszi, hogy tök vicces ahogy ír...pedig nem. Nem bírom elolvasni az ilyen cifra sz*rokat. Írja le röviden, tömören mi gondja van, azt cső! Ez olyan nehéz??!

További magyar hang 2008.09.30. 15:05:29

Ilyenkor szokott az lenni, hogy a távoli jövőben, mondjuk a gyermek első születésnapján kopogtat a végrehajtó és követeli a "tartozást", mert a levelet ugyan megírta a lelkiismeretes ügyintéző, de a büntetés törlését már nem csinálja meg, inkább kávézik, esti sorozatot beszél meg, telefonálgat helyette.
És így tovább a huzavona akár évekig.

Úgyhogy tedd el ezt a levelet!

ssx 2008.09.30. 20:52:41

tocibacsi:
Mivel hajnalban mentünk be és azt mondták, hogy ,már csak 1 óra és kint van a gyerek, majd ezt a mondatot óránként ismételték, ezért gondoltam elkezdem reggel dobálni a pénzt az automatába, utálok a semmire fizetni 2-3000Ft-ot, meg csak "1 óra és kint van a gyerek", ezért mindig bedobtam 2 órát, hogy legyen még időm babázni is :) De hát az 1 órából fél nap lett, akkor meg már inkább dobálom a pénzt ha már elkezdtem :) Egyébként Péterfy S. utcai kórház.

Dr.Bio74 2008.10.01. 08:07:03

Mi is sűrűn ott vagyunk azon a klinikán, de ritkán tudok megállni mellette. Az egyik alkalommal sikerült, de a parkolójegy hamarabb lejárt, mint a vizsgálat, ezért kimentem ismételt hosszabbításra, csak rá kellett jönnöm, hogy a nálam lévő apró kevés. Ekkor ért a meglepi:
-A parkolóőr kérdezte meg, hogy mi a probléma. Elmondtam és megkérdeztem, hogy tudna e váltani aprót a számomra. Közölte, hogy ha lenne nála apró, akkor sem tehetné meg, viszont ha félóránál nem maradok tovább, akkor nem büntet meg. Mondtam, hogy a félóra bőven elég, és botor módon nyújtottam volna egy kis papírost, amit sürgősen visszatetetett a pénztárcámba, majd megkérdezte melyik az én autóm, és a feleségemnek jobbulást kívánva elköszönt. Mi félóra múlva végeztünk, és tényleg nem volt bünti.

papugaja 2008.10.01. 11:25:59

Alapvető gond, hogy bárki kiírhatja a szélvédő mögé, hogy "Ne büntizz, szülünk."

Nem lehet megoldás az sem, hogy az adott szakaszon ingyenes lenne a parkolás, mert akkor meg nem lenne szabad hely.

De mi lenne, ha a kórház kihelyezne egy gyűjtőládát, amibe bárki bedobhatja a már felesleges, adott utcára érvényes jegyét, aztán aki nem tudott két tolás között hosszabbítani, az abból a készletből mazsolázhat magának megfelelőt. De csak ők!

autosave 2008.10.05. 00:10:01

nekem meg ellik a macskám, én sem fizetek
nekem cipelni kell a tv-t, én sem fizetek
nekem nincs kedvem, én sem fizetek
.
.
.
hol a határ? sehol. a rendeletben: fizet, aki parkol - ennyi.

a bűntetés elengedés pedig 3 perc miatt volt, mert 5-öt köteles lett volna várni!

reKorrekt 2008.10.17. 15:06:11

Hmmm, akkor már csak 356288 : 1 oda X|
süti beállítások módosítása