Tékozló Homár

Nehezen érkezik meg a visszautalt pénz a Spar-ból?

2008.10.10. 08:35 | ge | 107 komment

Syphone egy meggondolatlan gombnyomás után közel 200 ezer forintot hagyott ott a Spar-ban, amit a bolt azonnal visszautalt, ám az a számlán nem jelent meg. A pénz több, mint egy napig valahol máshol volt. De az alap igazság: blokkot, visszaigazolás mindig megnézni, összeget ellenőrirzni!

Tanulságként szeretném megosztani mindenkivel az alábbi sztorit, aki bankkártyával szokott fizetni. Történt, hogy vasárnap délelőtt az egyik Spar áruházban vásároltam 17.752,-Ft-ért, amit a pénztárnál a bankkártyámmal fizettem ki. A pénztáros hölgy egy nullával többet azaz 177.520,-Ft-ot ütött be a bankterminálba, amit én mondanom sem kell, hogy nem vettem észre (tudom sikeres nem lehetek) és szépen meg is nyomtam a zöld gombot.

Mit sem sejtve elballagtam az autómhoz a csomaggal és éppen megnéztem a telefonomon az időt és akkor láttam a bank által küldött sms-t, ami szerint 17 ezer forint helyett 177 ezret húztak le a számlámról.

Hajaj gondoltam rohanás vissza, hiszen ez így nem lesz OK, de már magamban felkészültem a kellemetlenségekre és még ki tudja mire, miután majd sikerül visszaszereznem a pénzem.

Szerencsére a blokkok megvoltak a vásárlásról, meg a tranzakcióról is. Odamentem az információhoz, ahol egyből elnézést kértek és mondták, hogy sebaj ezt azonnal korrigálják, visszautalják a számlámra az összeget.

Csodálkoztam is magamban, hogy ez igen! Csak ennyi lenne?

Visszaballagtunk a főpénztárossal az említett kasszához és egy aranykártyával, vagy mivel meg az én kártyám segítségével stornózta a tranzakciót. Aztán jelezte, hogy a 17 ezret ki kellene akkor fizetni, mert most így nullán vagyunk…

Erről kaptam is egy bizonylatot tőle, de sms nem jött a bankomtól, így ezt egy kicsit szkeptikusan fogadtam és mondtam neki, hogy várjuk még, mert lehet hogy ön valóban stornózta ezt, de engem a bank erről nem tájékoztatott és hát addig a pénzem nincs meg.

Vártunk, de semmi.

Mondtam, hogy ez így nem lesz OK, hiszen a számlámon mindennemű tranzakció után kell jönnie sms értesítésnek és hát addig miért fizessek még 17 ezret amikor már úgyis náluk van 177 ezer.

A hölgy jelezte, hogy nyugodjak meg, mert a pénzem hétfő reggel már a számlámon lesz. Hát nehezen hittem neki és miután ezt közöltem is vele felhívta a bankjuk (OTP) kártyás helpdesk munkatársát.

Ő is bizonygatta, hogy nyugodjak meg a pénz ott „van” lesz a számlámon. OK mondom, de még sincs ott, mert erről nem kaptam sms-t és hát ez így nem OK.

Nem tudott meggyőzni az ellenkezőjéről.

Miután befejeztük a beszélgetést nem tudtam mit tenni, kénytelen voltam kifizetni az összeget, de jeleztem a főpénztárosnak, hogy vegyünk fel jegyzőkönyvet az esetről, ami meg is történt.

Ezután 177e+17e = közel 194 ezer mínusszal távoztam a boltból remélve, hogy ha hazaérek megnézem a netbankot, ott már az összeg szerepelni fog a számlámon.

Csalódnom kellett, mert ott sajnos szépen látszott a 177 ezres és utána a 17 ezres vásárlás, de a visszautalás/stornózás nem!

OK mondom, majd hétfő reggel. Persze semmi nem történt. Hívom délben a Spar-t, hogy mi a helyzet, erre ők, hogy tudnak a dologról és dolgoznak rajta, majd hívnak…

Itt volt a pillanat, hogy kezdtem megijedni, hogy a pénzem ugrott. Hívtam is azonnal a bankomat (ERSTE), hogy mit lehetne ilyen esetben csinálni, mert már több mint 1 napja nincs a számlámon a pénzem.

Ők nagyon kedvesen kértek, hogy faxoljam át nekik a bizonylatokat. Miután ezt megtettem kb. 10 perc múlva hívott a bank, hogy minden OK a számlámon van az összeg. Erről meg is jött az sms. A Spar meg valamikor este 6 körül hívott, hogy nem tudják mi a gond és hogy én keressem meg a bankomat…

Szóval a lényeg, hogy ha valakivel ilyen történik legyenek meg a bizonylatok, meg a jegyzőkönyv és hívni kell a bankot, nem az üzletet, mert ők nem tudnak semmit.

Legközelebb 10 centiről fogom megvizsgálni milyen összegre nyomok zöld gombot az tuti.

Ja és érdekesség képpen: a pénzemet ki használta 1 napig, mert én nem tudtam az tuti….?

Üdvözlettel:

Syphone

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojan Krkic Perez 2008.10.10. 08:45:57

Ilyen marhaságokat hogy lehet kipostolni?
1. Mielőtt zöld gombot nyomsz, nézd meg az összeget. Nem véletlenül kell megnyomni. Ha nem veszed észre, az a te bajod.
2. Hol láttál olyat, hogy átutalsz egy pénzt és az 10 másodperc alatt megjelenik a számládon? Meg lehet oldani, de az elég drága, nem hiszem, hogy a spar fizetni fog. Ha meg nem, akkor 1 vagy 2 nap az átutalás.
3. Már jó hogy nem a spar meg a bank a hibás, ha egyszerűen hülye voltál.
4. Ha berakod a kártyát az OTP-s terminalon (meg gondolom a többin is) vissza lehet rá tölteni a pénzt, de az meg 2-3 nap után lesz jóváírva a biztonsági ellenőrzés után.

=Ford Prefect= 2008.10.10. 08:46:00

Örülj, hogy csak egy napig volt náluk a pénzed.
Nekünk az OTP egyszer duplán vont le egy ATM-es készpénzfelvételt. Két hetes veszekedés után tették vissza a lóvét, pedig még harmadik fél sem volt belekeverve...
Mielőtt bárki megjegyezné, már évek óta nem vagyok az ügyfelük...

staropramen 2008.10.10. 08:47:11

Valami nem kerek.A kasszaösszeget lehet fizetni kp-vel vagy kártyával a termilálnak ehhez semmi köze.
Azért kell okézni a vásárlást, hogy ellenőrizd.
A pénzed megvan azt a kis idegeskedést pedig tekintsd tanulópénznek.
csak,hogy tudd a pénzed 1 napig a ráckevei strand felújítási alapjának számláján volt és a megyeri híd világítását finanszírozták belőle.

syphone 2008.10.10. 08:55:45

Kedves Bojan Krkic Perez!

1. OK tudom én hibám, sikeres nem lehetek...
2. Érdekes, mert a lóvét meg egyből leveszik, zárolják. Egyébként ezt a Sparban mondták, hogy valami aranykártyával az összeget azonnal vissza tudják tenni. Ilyet eddig valóban nem láttam, de nem is működött...
3. Jaja tudom, hogy hülye voltam, csak tanulságként írtam a postot.
4. Ha leveszik, akkor nincs biztonsági ellenőrzés, ami 2-3 napig tart? Csak amikor vissza kellene tenni? Érdekes...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2008.10.10. 09:00:10

utalásnál mindig így van.
a zárolás azonnal megtörténik, azaz levonódik az összegből, de a másik oldalon nem jelenik meg rögtön.

EÖ (törölt) 2008.10.10. 09:02:24

az egyik boltban a pénztáros hölgy megnyomta az előttem lévő helyett is a zöld gombot, de az a birka még csak nem is szólt érte
mikor én jöttem, szóltam előre, hogy ezt ne tegye meg velem is
- dehát így gyorsabb, mondta ő

Dr.Bio74 2008.10.10. 09:02:48

Kutykuruty, és ahol még zöld gomb sincs?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 09:02:58

most mit csesztetitek szegény...elnézte...más is hibázott már nem? vagy itt mindenki tökéletes? parázni meg azért parázott mert nem ismeri a bankos pénzes dolgokat...én egyszer béreltem autót....egyből lezároltak a visa-n 300.000 pénzt, miután az autót visszavittem még 1 hétig zárovla volt a máni...akkor engem is vert a viz, de tudtam, hogy egyszer vissza jön, nem úgy mint a Józsinak adott 500pénz amit beleszórt a gépbe :)

Bojan Krkic Perez 2008.10.10. 09:04:12

syphone: ha én kártyával fizetek, azt csak zárolják, s még másnap is látom a számlámon. Ugyanez visszafelé is.

Vissza tudják tenni azonnal, de elsősorban bankon belül. Ha már más bankod van, jópár nap lesz, mire keresztül megy.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.10.10. 09:05:43

amikor kártyával fizetsz, akkor a bolt egy érést küld a bankodhoz, hogy van e elég pénzed, ha igen akkor a bankod az összeget elkülöníti. ez a pénz akkor még a te számládon van, csak nem férhetsz hozzá. egy-két nap után fut ki, és érkezik meg a bolt számlájára.

a zárolt összeg, és a rögtön feloldás azért nem olyan egyszerű, hogy a bank akkor leeszi a zárolást. a pénz ilyenkor ki sem ment tőled.

egyébként ha kártyávasl fizetsz legközelebb a sparban, akkor nézeged otthon a netbankot, és nézd hogy a pénz még 2-3 napig is nálad van a zárolt tételek között. ilyenkor persze nem reklamálsz, hogy úristen, úristen, adják már oda a boltnak, már. és a bolt sem hőzöng, neked hogy mivanmár.

ha nem érted a rendszert akkor ne komplikálj.
a pénzed az egy nap alatt senkinek nem hozott hasznot. ugyangy a te számlád része maradt, igaz neked nem kamatozott (= buktál 0,2 Ft-ot), ellenben a bankodnak továbbra is hozta azt amit normális esetben.

EÖ (törölt) 2008.10.10. 09:07:33

másik sztori:

szlovákiában egyszer nekem is a tízszeresét írta be a pénztárgépbe, de csak a normál összeget vették le a kártyámról
észrevette és vissza akarta adni kápéban a különbözetet, mondtam, nem kell, minden oké
persze nem értették, jött a biztonsági őr, az tudott kicsi mágyár, Mondja: Kell kicsi várni! Kásszá ádjá nekem vissza sok pénz.
Alig értette meg a nő, hogy csak a gépbe írta be rosszul és a levonás okés volt.
aztán a kocsiban (yuppie-Skoda) rájöttem, hogy hagyni kellett volna és menni még egy kört a sörös pultnál az ajándék zsokesszal
aznap nem voltam túl sikeres...

EÖ (törölt) 2008.10.10. 09:09:28

tük vagytok parasztok

az autókölcsönzéskor zárolt pénz az akár hónapokig is zárolva lehet, mert abból vonják le az időközben beérkező sebességmérő/autpályamatricaellenőrző/pakolójegy fényképek árait.
ez keserű tapasztalat...

EÖ (törölt) 2008.10.10. 09:10:41

sőt ebben a válságos időben még szerencséd is lehet, mert ha nem a te számládon romlik a pénz az már tiszta haszon

csigafrédi 2008.10.10. 09:10:54

jaja!ha ugyanaz lett volna a bankod, mint nekik, akkor egyből látszik.. sztem sima ügy volt, gördülékenyen ment minden, túlizgultad a dolgot...a jegyzőkönyv ügyes!
én az autópálya matricánál egyik hajnalban aláírtam, persze nem az én rendszámom vol (egy bötű el lett ütve) jön a csekk, meg a papír, hogy 15.000.-et gyorsban csengessek... áháá, gondoltam, ráb@sztatok, mer' megvan a cetli. ..na akkor láttam, hogy szar van a palacsintában...gondoltam ez 15e-be fog nekem fájni, drága tanulópénz...de nem!! 1000.-HUF ért kijavították, csak el kellett ballagni egy ügyfélszolgálatra & bemutatni a blokkot, meg a forgalmit.

Dr.Bio74 2008.10.10. 09:15:16

A múltkor én is zároltam az asszonyt, me túl sok volt a számláján, így viszont nem nyúlhattam a gombhoz (nem zöld).
Parázott, mert nem ismerte a banki rendszert na ja, szerintem aki ismeri a rendszert az is parázott volna, mert némely Mo. rendszer sikeresen legyűri az embert, meg az igazságát.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 09:18:31

Bio74 2008.10.10. 09:15:16

hogyne az a baj, hogy az ember már eleve skeptikusan áll az ilyen dolgokhoz függetlenül attól, hogy mennyi embernek hány diplomája van. nagyon sok a negatív tapasztalat és emiatt nem bízik senki semmiben...ezért tartunk itt...:)

Bugreport 2008.10.10. 09:21:15

Nekem nem is kell gombot nyomni ez a szar... :S Dombornyomott Visa Classic kariknál csak lehúzzák, se pin, se puszi se pá, zöld gomb a láthatáron se sincsen. Hát ilyenkor nézem én a boltos kezét mennyit üt be. Egyébként az én bankomnál van default "lopás" védelem, ami gyakorlatilag csak annyi, hogyha egy megadott összegen felül akarnak a kártyával fizetni, vagy kp-t felvenni felhív egy kellemes hangú hölgy, hogy ez a szituáció, és mi legyen? Vagy pusztán netbankon keresztül lehet vásárlási és kp felvét limitet állítani ami azonnal tiltja a keretösszeget meghaladó tranzakciót. Viszont ha előtte telefonál a tag a bankhoz, akkor esetire feloldják a korlátozást. Mondjuk ebben a pörgős és macerás világban fel lehet tenni a kérdést, hogy kinek éri meg, de ilyet azért el lehet kerülni... Mondjuk nem tudom te mennyit szoktál költeni esetenként bank karival, de azért ilyenért kérés nélkül is szokták hívni az ügyfelet...

Pikka 2008.10.10. 09:30:51

Olyan boldog vagyok, amikor ilyen postot olvasok, de komolyan! 2 hónapja még arra gondoltam volna, hogy örülnék, ha 6jegyű lenne az összeg a számlámom és örömmel jelentem, ma már negem is át tudnának baszni (no nem sokáig, mert ma elköltöm az első fizum:) )
Amúgy egy gyakorlati krédés OTP kártyát használóknak: másnál is úgy van, hogy ha boltban fizettek, akkor zöld gomb után nem lehet azonnal a pint írni? nekem legalábbis soha nem reagál az első számra, azaz a pinem első számát duplán kell beütni. Na nem mintha életbevágó kérdés lenne, de furcsa. Mindenesetre jól meg lehet így zavarni a pint kilesni szándékozókat:D

Bugreport 2008.10.10. 09:37:41

Az én OTP-s kártyámnál nincs ez... Várni kell picit. Tegnap teszkóban fizettem kártyával (OTP-sel) Mögöttem egy tagnak majd kiestek a szemi. Mondtam neki, hogy ha ennyire érdekli a pin kódom, miért nem kérdezi inkább meg? (mondom ezt nagy pofával, mert sosincs rajta sok pénz)

tv2qtya 2008.10.10. 09:39:06

Bojan Krkic Perez 2008.10.10. 08:45:57

2. Hol láttál olyat, hogy átutalsz egy pénzt és az 10 másodperc alatt megjelenik a számládon?


Ilyet tényleg nem láttam még. Csak mert nem szokott kelleni ennyi idő hozzá.
Hogy vasárnap este is azonnal megy?
Biztos sikeresen választottam bankot.

Zakó Zoltán · http://celebtestor.blog.hu/ 2008.10.10. 09:50:19

Ilyenkor a különbözetet egyébként kasszazáráskor a pénztárosok felosztják egymás között? :)

Dr.Bio74 2008.10.10. 10:14:45

Tük
Vagyok ahol vagyok, ne firtassuk, de itt jelenleg, akikkel össze kellene dolgozni, azoknak a 70 % -a mindig úgy közelíti meg a problémát, hogy miért nem lehet megoldani (és szerintem nem csak itt).
Én egy pesszimista csávó vagyok, aki szerint a kedves vásárló még nagyon jól járt.

Acsi
Ha nincs zöld gomb, akkor is van aláírás, nöm?

Bugreport 2008.10.10. 10:16:51

tv2qtya: PayPal :P

Bio74: Nincs ... (ez komoly)

Bugreport 2008.10.10. 10:21:45

illetve, hogy pontos legyek, sok helyen nincs alárfirka, csak kapom a blokkot a vásárlásról, meg a bizonylatot a fizetéről, meg egy esemes

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 10:33:08

Bio74 2008.10.10. 10:14:45

én is vagyok aki vagyok és pont ezt mondom én is...utólag mindenki olyan überokosch...nem jól járt ez a dolgok mente és kész...ebből nálunk szerencsésebb történelmi hátterű helyeken nem is csinálnak problémát...ez csak nálunk van, mert itt tartunk, hogy ilyenekért lehet parádézni a homáron...a homár meg már mindent kirak válogatás nélkül...szerintem a beérkező levelek egyből konvertálódnak át posztra olvasás nélkül....

syphone 2008.10.10. 10:42:00

Ácsi te tük vagytok parasztok!

Nem parádézunk, csak információt osztunk meg. Ez a blog ezért van, vagy nem?
Még1szer leírom, azért küldtem a sztorit, hogy az én hibámon tanuljanak esetleg belőle az emberek.
Ha már 1 valaki elkerüli a kellemetlenségeket, mert olvata a történetet, már akkor megérte.

Aki meg okos úgyis annak meg mind1, nem?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 10:44:48

syphone 2008.10.10. 10:42:00

na most én vok a köcsög mert az elején megvédtelek...??? utánna meg a homárt fikkerolom, hogy mindenféle posztot kirak...ácsi mán...azé te is érzed, hogy ez egy normális országban nem bír hírértékkel...

elwood 2008.10.10. 10:51:19

Hát szifon (nomen est omen), ez szívás.

Mindenki hibázik ,de hogy saját maga rakja ki a netre ?

Nyomtál egy gombot amit nem kellett volna, van ilyen. Ahelyett, hogy a saját kártykibocsátó bankoddal egyeztetnél, hogy mit kell csinálni, inkább hat általánost végzett pénztárosoktól kérsz segítséget, rendben van.

De hogy felhívod végre a saját bankodat, 10 perc után ott a pénzed, mi a kóchengert akarsz még ? Hogy ki használta addig a pénzed amit saját kezűleg dobtál ki az ablakon, és 10 perc alatt visszakaptad ?

Nem akarlak ijesztgetni, de lesznek az életben nagyobb problémáid is

Dr.Bio74 2008.10.10. 10:54:18

Figyi Tük..

Tanulj a hibájából, tehát ne nyomd meg a gombot csak úgy ellenőrzés nélkül, mert a trágyát mögint rábúrítod a vartyogóra, oszt téli gumi ide, or oda, lapátúhacc.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 10:59:49

Bio74 2008.10.10. 10:54:18

ilyen már, vót, mikor a Józsi bejött hótrészegen a fatelepre oszt nem nézte mit nyom a körfirisz levágta az ujját, de ott ő volt hülye...mondtam neki írjunk a homárra...brutális csonkolás a fatelepen címmel...de inkább elmentünk a kocsmába

Miss Marple 2008.10.10. 11:03:01

Na én meg egyszer lehettem volna sikeres... Egy méregdrága csillárt fizettem kártyával, a tranzakció - "Elutasítva - terminál hiba" - nem jött létre, de se az eladó csaj, se én nem vettük észre, mert a bizonylat tök úgy nézett ki, mint egy érvényes. Aláírtam, a csaj elfogadta, becsomagolta a csillárt, én meg hazavittem.
Órákig betűzgették a macskakaparás aláírásomat, mire kisilabizálták, és elkezdték hívogatni a telefonkönyvből az összes ilyen nevűt. Utolértek, visszamentem, kifizettem, tudom, nem vagyok sikeres. De nem akartam közel 80 rugóval megváhgni szegény kiscsajt. Pedig mindketten elnéztük a bizonylatot.

Miss Marple 2008.10.10. 11:04:10

KÓCHENGER - ez jó szó.

syphone 2008.10.10. 11:06:19

Ez tetszett tük vagytok parasztok :)

Igazad van, akkor én is csak olvasni fogom a homárt majd a kocsmából legközelebb...
Nincs harag és kösz, hogy az elején megvédtél, nem vagy köcsög.

syphone 2008.10.10. 11:09:37

elwood:
Igazad van... nem kellett volna elküldenem a homárnak a saját hülyeségemet, de még soha nem történet velem hasonló dolog, amit esetleg megoszthattam volna a nagyközönséggel éshát erről azt hittem megéri.

Akkor már legalább 2szer hibáztam... :)

Én lennék terrorista! 2008.10.10. 11:11:59

"...de inkább elmentünk a kocsmába..."

Én valóban láttam ilyet, a jómunkásember bejött az asszonyával a kocsmába, tiszta vér volt a pólója, bebugyolálva a keze. Cirkula power. Ivott egy felest a bódottágra, azután hazamentek. Szegény már nem él, pedig tényleg rendes koma volt.

Más: miért nem pengővel fizettél, az elektromos pénz szívás. Nem-e?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:12:19

aki a homárra ír az mindenképpen megszívja vagy megszívta....ha azt írod nem szívtad meg akkor a kommentelők szopatnak halálra...ha megszívtad...akkor meg elve úgy jövöl, hogy szívás van...ha megszívtad...és még hülye is valaki akkor a kommentelők mégjobban szanaszét szoptaják....na ez mehet bele egy szócmókus doliba be

Dr.Bio74 2008.10.10. 11:13:35

Tejes köcsög nem is, de boros köcsög mért ne? A frankó, főleg ha mindig tele van a jobbikbó.
Syphone
Nálam már előfordult, hogy a pénztáros nyomta zöldgombot, de a nézésemből rájött, hogy elbacpapucsozta.
Ha úgy nyomta volna , hogy 170 rúgóval több valszeg légnyomást kapott volna az üvöltésemtől.
Elnézted, ez van, a gyomorgörcsért nem irigyellek, de nagyon simán és jól túlkerültél rajta.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:21:21

Én lennék terrorista! 2008.10.10. 11:11:59

pár év múlva meg már a kocsmában háborús sérülésként adja elő...mikor légnyomást kapott a fronton...:)

Pikka 2008.10.10. 11:24:00

Van amikor kell, most szerintem nem kéne fikázni Syphonet. Mindenki hibázhat, nem? Szerintem tök átlag dolog, ha elnéz egy nullát a kijelzőn, ezután biztos jobban fog figyelni. Szerintem az emberek 95%ának halvány lila fingja sincs, hogy egy ilyen esetben mi lenne a legcélravezetőbb és leghatékonyabb megoldás. (jójó, tudom, ide nagyon tudatos fogyasztók írnak, akik kívülről fújják a paragrafusokat, jogokat, midnenféle szervek telefonszámát stb.)
Ha valaki hülye és nem veszi észre, az megérdemli. Ha valaki hülyeséget csinál és felismeri és mesok okulására megosztja itt az esetét, annak örülni kéne.
Bevallom, amióta a homárt olvasom én is sokat "tanultam", de ehhez kellettek azok az esetek/kommentek, amiből tanulni lehet.

Olvastátok a youtube új kitalációját? Visszaolvassa hangosan a kommentet, hogy a kommentelő rájöjjön mekkora egy tapló:D

Pikka 2008.10.10. 11:24:01

Van amikor kell, most szerintem nem kéne fikázni Syphonet. Mindenki hibázhat, nem? Szerintem tök átlag dolog, ha elnéz egy nullát a kijelzőn, ezután biztos jobban fog figyelni. Szerintem az emberek 95%ának halvány lila fingja sincs, hogy egy ilyen esetben mi lenne a legcélravezetőbb és leghatékonyabb megoldás. (jójó, tudom, ide nagyon tudatos fogyasztók írnak, akik kívülről fújják a paragrafusokat, jogokat, midnenféle szervek telefonszámát stb.)
Ha valaki hülye és nem veszi észre, az megérdemli. Ha valaki hülyeséget csinál és felismeri és mesok okulására megosztja itt az esetét, annak örülni kéne.
Bevallom, amióta a homárt olvasom én is sokat "tanultam", de ehhez kellettek azok az esetek/kommentek, amiből tanulni lehet.

Olvastátok a youtube új kitalációját? Visszaolvassa hangosan a kommentet, hogy a kommentelő rájöjjön mekkora egy tapló:D

Pikka 2008.10.10. 11:25:54

ej, de szeret engem, kétszer is kirakta... bocsiii

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:27:31

Pikka 2008.10.10. 11:25:54

meee összevissza nyomogatod a gombot....:)

Pikka 2008.10.10. 11:29:57

hmmm, pedig nem is zöld :O

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 11:30:14

hat nem nagyon ertem az otthoni szisztemat
van ugye credit katyam, ha azt huzom le akkor kion a blokkm oszt elem tolj a pitscha, latom az osszeget, alairom
ha debit akkor lehuzom, ott van az a szar elottem megkerdezi kerek a kp-t aztam kiirja ennyi az oszeg OK nem OK leokezom
jonapot
pemztaros meg nem ut sehol semmit csak kocsmaban
a kocsiberlesnel meg ahogy viszavittem a kocsit megy vissza a penz, masnap rajta van, de lehet hogy rogton

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:32:24

hagyma 2008.10.10. 11:30:14

nézz már körbe, hogy hívják az országot ahol élsz...és nézd meg ez a poszt hol született, vesd össze és rájössz, hogy nincs közöshalmaz

Pikka 2008.10.10. 11:34:21

@hagyma: tényleg, most hoyg belegondolok, nem úgy van, hogy lehúzza a vonalkódot és úgy automatikusan adja az összeget? Illetve kisboltokban van ugye a manuális módszer, de a spár azért ennyire nem indurpindur. Ráadásul a kereken 10szeresre, azaz egy nullával több beütéshez az kéne, hogy egy darab cikket vegyen a vásárló.

csigafrédi 2008.10.10. 11:36:07

hagyma 2008.10.10. 11:30:14
itt mindenki minden(ki)t nyomkod.
zöld gombot, szódát a rizlingbe...még Bözsit is nyomkodják, bár ezt csak halkan merem megjegyezni, nehogy Gejza beleveregesse a fejemt a yuppiskodába

۝merta-X 2008.10.10. 11:38:42

nekem az OTP megemelte a hitelkeretemet, hogy le tudják venni a havi törlesztőmet, mert én geci módon kivettem a zsét egy nappal ráterhelés előtt, mert kellett 1 hétre, utána persze vissza akartam tenni. Kérdezem a csajt, mennyi a restancia? Erre ő, semmi.
És akkor kijött, hogy ők adtak nagyobb hitelkeretet. Végül is asszem, ez annyira nem volt szép húzás tőlük, pláne, hogy basztam berakni a lóvét aznap.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:39:48

a Géjzával az a nagy szerencse, hogy csak a traktorhoz ért...mi meg a Bözsihez...néha leül a gép elé, de akkor is poreszt néz...

csigafrédi 2008.10.10. 11:51:34

Ez a Géjza egy sikeres ember, már látom...traktor + pornó...mi kell még?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.10.10. 11:52:18

ha rossz összeget húznak le a terminálon, ezt lehet törölni a "manager kártyával" a törlés tényéről a terminál _azonnal_ ad egy cédulát, amit el kell tenni, ez a te bizonylatod a törlés tényéről! netbankon és egyéb helyeken általában, csak a napi zárást követően látszik a tranzakció, illetve a "napi záráson" külön jelölve vannak a vásárlások és a törölt tételek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 11:52:30

jovan kisbot itt is van, mongyuk a peksegben nem huzzak le a kenyeret, sot az en peksegmben, mar ahol veszek kenyeret, ott csak kp.vel lehet fizetni
meg sose fizettem egy nullaval tobbet
ja meg a benzinkuton nyomkodnak, de ott csak sort veszek, az osszeg meg ott van az orrom elott es ott is en OK-zom 6 dollar 49 egy pakk sor
12-es kisdobozos

Dr.Bio74 2008.10.10. 11:54:42

Mennyi a traktor végsebessége a Gézával, a szőlőben, 3 dl thöürköllyel tuningolva?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.10.10. 11:54:48

hagyma 2008.10.10. 11:30:14
kocsibérlésnél és egyébnél a számládon van a pénz, csak zárolva van! visszaviszed ott a pénz jobb helyeken... de van ahol lehúzzák átterhelik a saját számlájukra azt később visszautalják... akkor még lehet az utalási díjat is köhögni :)

Dr.Bio74 2008.10.10. 11:55:46

Manager kártya?

Mit is mondtál Hagyma, nálatok ki a manager?

csigafrédi 2008.10.10. 11:59:02

hagyma 2008.10.10. 11:52:30
jó áron megy a sör nálatok! lquor store-ban drágább-e?
monnyuk most lent van a zöldhasú

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 11:59:36

nálunk a kocsmában a kocsmárosné a manager ott nincs kártya...a fiúk is rögtön kisfröccsre váltják a havit..az a hivtalos minden ahhoz képest relatav...nálunk csak facecheck van, a kocsmárosné megjegyez magának oszt ha nem fizetsz akkor a végén fész mert jön az ura oszt rádrugja az ajtót...eddig még mindig mindenki fizetett...egyszer a bolond Józsi nem na akkor volt nagy üvöltözés...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 11:59:46

Kutja, tudom, hat az a normalis azt csak akkor veszik le ha valami gaz van

Bio nalunk mindenki menedzser enyhe tulzassal, de minimum supervisor
ha meg asse akkor nem lehet sikeres

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 12:03:27

hat itt a belvarosban a likor store az joval dragabb
"joval" egy 2 dollarral, viszont a Krogerben 6.19,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 12:05:53

viszont az messzebb van , oda Maryt kuldom
nadeha vodkazni akar akkor masik likorstoreba megy, nem a belvarosiba, az mg kifejezetten diszkont

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 12:08:59

ott viszont lehuznak nem nyomkodnak
mondjuk itt debittel is siman meheszt nyugodtan minuszba meg orul is a bank mer onnantol minden vasarlas agy 40 dollar plusszal jar ertektol fuggetlenul
persze ha sok minuszba megy akor megallitjak
akkor kell bankcsodot kerni, de az maceras

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 12:12:40

kártyát eddig csak egyszer használtunk, me a sógornak van, mikor mentünk a tecsóba a téligumiért a wareszra...már ideje volt mert mikor leesik a hó akkor ingatag egy jószág...a múltkor is elvitte a polgári hivatal kerítését..berongyolt az udvarba...mikor jött haza a kocsmából...na oszt a tecsóban fizettünk evvel a kártyával...ott nem volt semmi gond...oszt utánna a raktáros gyerök rögtön hozta az árut kifele békával...olyan kis suhancképű volt...de nagyon magabiztos...mondta is hogy vesz kertesházat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.10. 12:17:04

csak be ne jelentkezzen a faterja, remelem mondtad neki

csigafrédi 2008.10.10. 12:19:20

tük vagytok parasztok 2008.10.10. 12:12:40
TÓRA néző kertesházat?! gondolom, hogy persze...

Jack__Bauer 2008.10.10. 12:22:52

Mifelénk a Tescoban némelyik pénztárosnak volt egy olyan rossz szokás a, hogy az összeget előre leokézta és csak a PIN-kód bepötyögésére adta oda a terminált.
Mikor szóltam neki, hogy ezt nem így kéne, még neki állt feljebb...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 12:24:14

jaja, és majd a házavaTORA meg majd a sógor vinné a malacot...már le van zsírozva a dolog...ezzel az új gumival úgy tapad a waresz...fel is bátorodott a sógor, de mondom neki vigyázz vele koma...ettől még nem leszel te a súméker

Szarazkoro 2008.10.10. 12:26:45

Elegge hulye tortenet, azt mindenki tudja, h a vasarlas azonnal jelentkezik a szamladon, de a visszateriteshez a banknak 3-5 nap kell mig tisztazza a penzt!!! Orulj h ilyen hamar elinteztek! Ez mindenhol a vilagon igy van hidd el, bejartam... :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 12:34:21

na megyek kikérek két fröccsöt, mert a végén még megszóóónak...vigyázni köll mert hamar rábeszélnek az emberre

csigafrédi 2008.10.10. 12:36:09

húgomék jöttek haza repcsivel...elveszett a csomagjuk, kértek tőlük címet, mert, hogy csak lemaradt, de majd 2-3 napon belül küldik a címre futárral (meg is érkezett rendben)
viszont: volt még egy párocska, akiknek szintén elmaradt a csomagjuk. ők a Meklód klánból valók voltak & innen (bp) egyből húztak a bosnyákokhoz fesztiválozni... na azóta is fúrja az oldalamat, hogy nekik hová küldték, vagy mit csináltak a pakkjukkal..ha erre valaki válaszolna, azt megköszönném tisztelettel...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 13:25:24

csigafrédi 2008.10.10. 12:36:09

én főneműnék ilyen lélekvesztő repülő szerkezetekre...a sógor waresza is elég nagy rémálom nekem bár ezekkel az újrafutózott téligumikkal ami a tecsóban vettünk ég és föld a különbség az ember azthinné valami luxusgépjárműben ül..

csigafrédi 2008.10.10. 13:41:49

..értelek Tük, tiszta szerencse, hogy egyáltalán ők megérkeztek...
ebbe eddig bele sem gondoltam, de most így ebben a megvilágításban máris innom kell egy rizlingfrösscöt...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 14:08:31

azért érezni itt ezt a nagy világválságot...most fogyott el a szóda a kocsmában...de megoldottuk a sógor bepattant a tecsóba oszt hozott, kibékázták neki a parkolóba...osztá most majd megint tudunk nyomni jó benyomni...

zsoci 2008.10.10. 14:29:06

Minek tartasz rajta annyi pénzt. Én mindig kivszem azt ami jön, a kpval nincs ilyen zűrzavar.

Üdv Zsoci

bekbórd! 2008.10.10. 14:29:53

Hány földön rugdosott kiflit lehet venni 177.520 forintért?

Sofian 2008.10.10. 16:13:10

Nem tudom mi ez a pattogás...azonnali utalás csak bankon belül történik meg. Bankok között 2-3 MUNKANAP.
That's all folks...
A Spar korrekt volt.

karnak 2008.10.10. 16:47:15

túl sok amberikai film .. "most utaljuk a pénzt és közben figyeljuk a transfer processing csíkot" ..
a banki átutalás GIRO rendszerben történik, ami azt jelenti (próbálom rusztikusan), hogy a bankok egymással elszámolásban vannak, a tranzakciók T+1 napon realizálódnak (azaz x bank számlája megtelődik éjjel, míg a másikén jóváíródik... így számodsra látszólag másnap történik a jóváírás egy mai utalásban)
devizában ez több nap (T+2-3, a rendszer emögött persze jóval bonyolultabb.
quasi azonnali jóváírás VIBER utalással lehetséges, de ennek komoly díja van.
A Spar tehát azonnal utalta az összeget, ami a te másik bankodnál nyitáskor jóváírásra került a számládon.
Természetesen ugyanígy ha Te utalsz, a másik fél számláján - HUF alapú megbízás, magyar bank a másik oldalon feltételekkel- másnap kerül jóváírásra az összeg.

Szűcslaci 2008.10.10. 18:08:07

Egy kerek napig használták a pénzedet? Ó, Te szegény....lehet, hogy te már nem is tudod használni, úgy tönkretették. Marha.

syphone 2008.10.10. 18:12:21

Szűcslaci:
Látom megtaláltad a legfontosabb részt, hogy nem tudtam használni a pénzem...
Legalább olvastad volna el rendesen te, te marha!

jesszumpepi (törölt) 2008.10.10. 18:19:58

Hej,homárok!

Hétfőn EDE napja lesz!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 19:26:21

jesszumpepi 2008.10.10. 18:19:58

kügggyünk neki ingyé szódát...mi ja hörpintünk a fatelepen az egészségére

Mylady 2008.10.10. 20:20:35

Pikka 2008.10.10. 11:34:21
Az ket kulon dolog. Amikor a vonalkodot leolvassa, az a penztargep.
A kartyat viszont a termimnalon huzza le, oda manualisan utogeti be az osszeget. Ezt neked le kell okezni (ez az ellenorzes).

Vladimir Harkonnen 2008.10.10. 20:37:09

Jack__Bauer 2008.10.10. 12:22:52
Mifelénk a Tescoban némelyik pénztárosnak volt egy olyan rossz szokás a, hogy az összeget előre leokézta és csak a PIN-kód bepötyögésére adta oda a terminált.
Mikor szóltam neki, hogy ezt nem így kéne, még neki állt feljebb...

Én ilyenkor nyomok neki egy piros gombot, majd ezt addig ismételem amíg rá nem jön, hogy mit rontott el! Ha sokáig játszik, szégyenfalra kerül, és zuhan a fizetése!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.10. 20:47:15

Vladimir Harkonnen 2008.10.10. 20:37:09

ez qjó....:) videjójáték a tecsóban...lehet vele békát is irányítani?

birdito 2008.10.11. 00:50:37

Amíg zárolva van a pénzed, addig id neked kamatozik a látraszóló kamattal. Tehát kamatveszteség nem ért, senki nem hasznélta a pénzed, csak épp nem fértél hozzá. Szívás. Ennyi. A többit már előttem elmondták.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.10.11. 09:17:39

Csak annyit tennék hozzá, hogy az Erste egy kalap szar, mégha ebben az ügyben nem is ők a hunyók.

Azt az elb@szott Netbankjukat...! Egy barátomat (új netbankos) a napokban próbáltam bevezetni az Erste netbankolás örömeibe, hát... Vazze mindenhez az ég világon küldenek sms-ben egy kódot, amit be kell pötyögni az oldalon. Tranzakciónként külön külön! Ha 10 átutalást akar csinálni, akkor 10 kódot küldenek, amit be kell írni. Biztos baromi biztonságos, csak éppen kezelhetetlen és állat lassú a sok visszaigazolás miatt. Belépéskor sms kód, minden tétel után sms kód. Ha közben lemerül a telefon, már cseszheti az egészet. A virtuális kártyát nem lehet netbankon feltölteni, hanem külön telefonálni kell. Agyrém.

Perillustris 2008.10.11. 18:26:02

Nem mellesleg érdemes napi limitet beállítani kártyás vásárlásra és készpénzfelvételre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.12. 07:24:09

ezt meg elek nem ertem meg miert kell kulon beutni a vegosszeget meg kiadni a terminalt meg ilyenek
hihhetetlen

jesszumpepi (törölt) 2008.10.12. 07:32:21

Mit nem értesz hagyma?

Magyarországon kicsit később,és máshogy terjedt el a bankkártya használata.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.12. 08:24:16

de ez nem a bankkartyan mulik hanem a rendszeren
ki kell tenni azt a lehuzos izet es ha latja acassas hogy kartyaval fizetek nyom egy gombot
en lehuzom, utom a pint, kiirja menyi es az jo -e nekem OK
10 mp lassuaknak
it megkaphatod a 101-et, leszek olyan galans

Barnebyte 2008.10.12. 21:58:36

Kedves Posztíró, ezt már illene tudni, mindenhonnan ez folyik:
kártyás tranzakció után az összeg csak ZÁROLÓDIK a számlán, nem terhelődik. A terhelés kb 4-5 napon belül érkezik meg, amikor is a zárolás feloldódik, és az összegterhelésre kerül. Az SMS értesítés éppen ezért vicces: a zárolásról kap az üf értesítést, hiszen a kártyája használatának a pillanatában csak zárolás történt. De ez nem jelenti azt, hogy az összeg nincs a számlán, és éppen ezért, mivel ott van, azon a számlán kamatozik, szóval hagyjuk már, hogy "ki használta a pénzemet", mert hányingert kapok ettől.
Az elfogadóhely is fel tudja oldatni a zárolást, neki is csak a bizonylatot kell elfaxolnia, de sokan nincsenek ezzel tisztában. Egyébként meg ha egy zárolásra nem érkezik terhelés, akkor 2 héten belül automatikusan feloldódik.
Erről kellene posztot írni basszus, mert az emberek sipákolnak, hogy "jaj, ki használja a pénzemet?", holott ez tipikusan nem az a helyzet.
Ja, csak szólok: a bank akkor is "használja" a pénzedet, amikor a számláján van, ami ugye a te számlád...

why-not 2008.10.13. 00:59:25

Ha ennyi pénz van a számládon, akkor már sikeres vagy!

fukisunni22 2008.10.13. 08:33:34

Hogy ki használta a pénzedet egy napig? Az ERSTE!!!
Több banknál is van számlám, így tapasztalatból írom, hogy amennyiben az Erste-nél indítok el egy elktronikus utalást, az minimum egy nap késéssel érkezik meg az ellenszámlára, de inkább, kettő. Volt rá példa, hogy emiatt fizettem késedelmi díjat. Az OTP-nél aznap teljesül az átutalásom, sőt a Raiffeisennél is.

Mylady 2008.10.13. 09:33:25

fukisunni22 2008.10.13. 08:33:34
Ez egy baromság.
Átutatlási megbízást kétféleképpen adhatsz: giro-n keresztül a következő munkanapon teljesül, viberen keresztül kb. azonnal (ez utóbbi belekerül pártízezer forintba).
Ha aznap megérkezett a pénz, az úgy lehet, hogy bankon belül történt az utalás.


Barnebyte 2008.10.12. 21:58:36
Jaja, már én is felvetettem, hogy (al)blogot kellene indítani, ahol az ilyen dolgokat tisztáznánk, mert pénzügyi kérdésekben elképesztően tudatlan a magyar emberek többsége.

mmerna 2008.10.13. 10:21:06

Egy hipermarketban vagyok pénztáros a terminál használata a következő:pénztáros beüti az összeget majd te a zöld gombbal le okézod,vársz!!!majd nyomod a pin kódot/ha kéri/és újra zöld gomb.A legelső pin-t azért nem veszi el,mert te nem vársz/a gépnek is kell egy kis idő hogy az adatot feldolgozza /Akinek nem inge ne vegye magára!!!!!!

fukisunni22 2008.10.13. 10:55:51

off
Mylady!

Baromság, vagy sem, így van.
Az Erste-től indított utalásaim nem nem mindig teljesülnek a köv. munkanapon, hiszed, vagy sem, baromságnak tartod, vagy sem.
A bankon belüli utalásban igazad van, megnéztem, valóban OTP-s bankszámlája van azon szolgáltatónak, akinek átutalni szoktam az OTP-s számlámról.

Egy kérdés, mert ha jól értelmezem, Te pénzügyekhez jól értő magyar ember vagy. és ez tényleg érdekel.
Miért van az, hogy én átutalom, mondjuk a hitelem törlesztőrészletét 10-én (fizunap), ami a fizetési határidő előtt van két nappal, a hitelt nyújtó banknál vezetett számlán, csak 13-án reggel teljesül az utalásom, így fizethetem a késedelmi kamatot, pedig a pénz, már 10-e óta számomra nem hozzáférhető. És itt a kérdés, amit már nagyon nehezen viselsz: kinél van a pénzt az eltelt idő alatt? És egyáltelán miért nem úgy van az utalásnál, mint a csekkes befizetésnél, aholis a postai bélyegző dátuma számít, nem a bankszámlán teljesülés napja? Ha a csekket 12-én este nyolckor adom fel, nem fizetek késedelmi díjat. Pedig, ha postai csekken adom fel a részletet, az senkinek nem jó, csak a postának, ráadásul legalább öt nap alatt érkezik meg, azaz "teljesül" a befizetés. Hogy van ez?

Majmász Gedeon 2008.10.13. 15:00:33

fukisunni22 2008.10.13. 10:55:51

A hazai bankok elég pofátlanok ilyen szempontból, tényleg csak azt tudom elképzelni én is, hogy használják a pénzedet 2-3 napig, mert túl kevés a hasznuk. Ma, amikor egy e-mail megérkezik pár másodperc alatt a világ másik felére, amikor egy online fogadóirodához kiutaláskor pár másodperc alatt kiér a pénzem, és azt használni is tudom, akkor vajon miért nem ér oda egy másik bank számlájára néhány másodperc alatt? Ja, hogy le kell könyvelni? Aha...

zorglub 2008.10.14. 16:54:27

Más országokban nem kell az összeget leokézni, ez egy magyar bunkóbarom eljárás, amivel az eladók össznépi szinten szopatják a vevőiket. Miért nem volt még soha összegbeli problémám leokézás nélkül sem külföldön?

A leokézást kellene végre megszüntetni: vagy adja át a pénztárgép az összeget, vagy szopjon az eladó, ha elkúrta.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2008.10.15. 11:57:34

Nem tudom, ki hogy van vele, de én általában 100eft/nap fölé nem engedem sem a POS vásárlás, sem az ATM kivét limitjét.
Ez azonnal megakadályozza a hasonló mértékű szívásokat: automata és hülyeségbiztos. Amennyiben mégis nagyobb összegű vásárlásra van szükség (ez általában nem fordul elő velem hirtelen felindulásból/meglepetésként), akkor felemelem a limitet a kívánt öszegig arra az 1-2 napra, amikor szükségem van rá. Utána szigorúan visszaállítom! Éljen a netbank és a telefonos ügyfélszolgálat (arra az esetre, ha mégis elfelejteném).
süti beállítások módosítása