Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tékozló Homár

Megalázta az FHM a magyar pókereseket?

2008.10.21. 15:21 | szily | 157 komment

A szoft pinalap szervezői begerjesztették az egész magyar versenypóker-szcénát egy nagy kupával, aztán pár zsetonnal kiszúrták a szemüket? Polacheck mindesetre ezt állítja alanti levelében. Egy gyanakvó tízlábúban azért kérdések serege vetődik fel a panasz olvastán. Elsősorban persze az, hogy hogy indulhat valaki úgy egy versenyen, hogy nem tisztázza, milyen a díjazás? A csalódottak az egyéni viadal egymilliós fődíjára mutogatnak. Az mindenképpen vicces, hogy a 2-5 helyezett csapatok tagjai fejenként 10 darab zsetont és egytized FHM-előfizetést nyertek. Dühödt asztalcsapkodás alant.


A napokban sikerült az FHM csapatversenynek annyira sárba tiporni a teljes magyar pókeres társadalmat, hogy a mellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

Adott volt egy csapatverseny, ahová 450 induló csapatot sikerült elhívniuk a szervezőknek (ez 4500 embert jelentett). Freerollként hirdették, azaz ingyenes versenynek. Természetesen ez nem teljesen volt így, mivel egy-egy FHM kuponnal kellett rendelkeznie minden egyes versenyzőnek, valamint be kellett regisztrálnia az egyik online pókerterembe.
Árukapcsolás volt tehát bőven. Ezen felül brutális, már-már diszkószintet megütő büfével sokkolták a szervezők a népet, de ez igazából nem fontos a történetünk szempontjából.

Már az elején fel kellett volna figyelnünk arra, hogy bizony a díjazás nem igazán volt kihirdetve és amikor erről érdeklődtünk, akkor is csak homályos "meglepetés" válaszokat kaptunk. De nem is igazán foglalkoztunk
ezzel, mivel a jelenlévő kiscsillió szponzor és az egyéni verseny díjazása (1 milla az első helynek) valami értelmesebb díjat sugallt.

Nos, nem volt így. 450 csapatból 18 jutott az utolsó napra, ahol egészen a legutolsó leosztás végéig nem derült ki az, hogy pontosan miért is küzdenek a felek. Ezután elkészültek a csoportképek a magazinok számára,
majd ezután hirdették ki a díjakat:

5. helyezett: egy darab  100 darabos zsetonkészlet
4. helyezett: ugyanez plusz 3 hónapos FHM előfizetés
3. helyezett: ugyanez plusz 6 hónapos FHM előfizetés
2. helyezett: ugyanez plusz 12 hónapos FHM előfizetés

Mindez csapatonként és nem csapattagonként. Azaz 10 ember boldogan nézegethette együtt a az 1 darab FHM-et, és kaptak fejenként 10 zsetont. Várat építeni ideális. Az első helyre komolyabb panasz nem lehetett:

1.helyezett: 10*2 személyes wellness hétvége

Egészen addig ezzel sem volt probléma, amíg oda nem vetette a szervező, hogy: egy tálca kólát is elvihetnek a büféből.

Itt áll tehát a teljes magyar pókerélet értetlenül, ugyanúgy, ahogy az emberek a díjkiosztón. Hiszen két évvel ezelőtt a szervezők eddigi versenyeinek díjazását össze sem lehetett hasonlítani a mostanival, ráadásul olyan promóciós gépezet és szponzori háttér állt a verseny mögött, mint eddig sosem. Tudom, ajándék lónak ne nézd a fogát, de ezt azért illett volna előre kiírni, hiszen nem ezért utazott több száz ember akár több fordulóra a fővárosba.

Szánalom, ahogyan a magyar pókeresekkel bántak a szervezők és félelmetes, hogy volt pofájuk egy ilyen versenyt ilyen díjazással megszervezni.

Polacheck

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ntakacs · http://www.pokerstrategy.com/uMQPQJ 2008.10.21. 18:30:38

Már elnézést kérek a belepofazasért, de ezúton hivom fel mindenki figyelmét arra az "apróságra", hogy a csapatverseny első helyezett csapatának minden tagja a párjával együtt egy wellness-hétvégét nyert. Ez szerény számításom szerint kb. szintén 1 milla értékű ajándék.

A "futottak még" kategória kapta a zsetonokat, egy csapatnak amúgy egy készlet kb. elég is, lehet szépen otthon gyakorolni :)

Ráadásul FREEROLL-díjazás miatt reklamálni tényleg ősi román szokás...

Saint 2008.10.21. 18:35:30

azért ejnye, ejnye, valaki nem néz túl sok "tényfeltáró riportot" a pókeresekről. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, ahogy a mondás is tartja, elveszted a pénzed ha túl nagy téten játszol és túl tapasztalatlan vagy. A pókert is lehet hivatásként, megélhetésként játszani(ahogy azt teszik is, a nagyok). Persze a pókeresek pénze abból jön, hogy mindenki azt hiszi "jajj, de könnyü" szóval végülis az igaz, hogy a pókeresek nagy része hülye, hiszen kimás tenné be (pl. 8 évi kemény munkáját) egy-egy partiba :P

havajj 2008.10.21. 18:37:18

parasztok, mér érzem én úgy hogy te rosszindulatú vagy "néha"? :DDDD

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.10.21. 18:55:19

Azért az sem mindegy, hogy miért van teli reklámmal, vagy hajlandók lennének egyesek 1800-2000 Ft-ot kiadni egy újságra? Kötve hiszem :)

É2I 2008.10.21. 19:01:44

A qurva életbe, igen így kiírva!
Már megint lenyelte a hozzászólásom ez a faxa homár motor, vagy a tréonlány. Tudja a fax, csak idegesít, ha tíz mondatnál többet írok elveszik a francba.

Nesze nekeg fogyasztói blog hahaha.

havajj 2008.10.21. 19:02:19

FHMért 50Ft-ot nem adnék, ha csajokat akarok nézegetni, akkor playboyt veszek, ha híreket akkor napilapot, ha meg reklámokat akkor felveszem a vezetékes telefont ha csörög

nem várt fordulat 2008.10.21. 19:09:29

esszelelj:

nyilván ha nem jön ki a lap, akkor addig nem számolhatsz, ha csak nem Te vagy a hívó, de azért kenésekből lehet látni ki kivel van. illetve ha olyan az asztal, hogy lehet alatta rugdosni a másikat :))

herk 2008.10.21. 19:36:59

Kedves ntakacs!
"Ez szerény számításom szerint kb. szintén 1 milla értékű ajándék."
A számitásod félrecsuszott valahol.
25 ropi/kopf (párjával együtt = kétágyas szoba = olcsóbb) egy wellness-hétvége.
20 fő * 25 ropi = 500 ropi. Ekkora összegnél 400-ra ki lehet alkudni.
Üdv,
C

Tron65 2008.10.21. 19:44:06

"a díjazás nem igazán volt kihirdetve és amikor erről érdeklődtünk, akkor is csak homályos "meglepetés" válaszokat kaptunk"
Azlett nem?
Ha jóltippelek a következő versenyükre 10 alatt lesz a jelentkezők létszáma...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.21. 20:16:42

ja ez az FHM
nekem Mary tok eleg, bar egyszer dugtam 2 not pokerasztalon
amugy itt is megy a poker a rv-ben
bazott nagy pezeket nyernek akik nyernek
eloben eleg korulmenyes pokerozni, vgy indian rezervatumba kell menni vagy hajoval ki a nylt vizekre
masholt tiltja a torveny

rockstopper 2008.10.21. 20:25:03

Lehet EDE szervezte a partit. És a díjakra vonatkozó kérdéseket nem tartotta FONTOSNAK. Szét kellett volna ütni a dohányzóasztalt.

Ofélia . 2008.10.21. 20:47:20

na most elmegyek ultizni és ha megnyert pirosbetli után a kocsmáros nem ad ingyen sört hát összetöröm az üvegasztalt.

ntakacs · http://www.pokerstrategy.com/uMQPQJ 2008.10.21. 21:03:20

Kedves herk!

Mindez pusztán helyrajzi kérdés. Hidd el, van olyan hotel is, ahol 25 ropi/fő/éjszaka, (pl.Hunguest Hotel Hőforrás, Hajdúszoboszló 24.300/fő/éj). Lényegtelen is, a lényeg az, hogy egy senki, futottak még kategóriás, freerollokon induló pókerjátékos a maga személyes sérelmét a teljes magyar pókertársadalom sárba tiprásának nevezi, nagyvonalúan eltekintve attól a ténytől, hogy egyebként mintegy fél-egy milla közötti nyeremény volt a verseny fődíja a csapatverseny esetében is. Az, hogy neki nem sikerült megnyerni egy dolog. Az, hogy az első és a második/többi helyezett között a díjazásban nagy a különbség, az egy másik dolog. De egy freeroll esetében reklamálni szvsz pofátlanság. Különösképpen akkor, ha ráadásul elég jelentős nyereményalapról beszélünk. (Egyéni plusz csapatverseny alhangon másfél-két millió forint össznyeremény egy ingyenes versenyen)

2008.10.21. 21:04:51

ezt a sok süket észosztót, aki itt beírogat:) most átfutottam a kommenteket, mert érdekelt a téma, de ez az indexfórum nagyon gáz, ennyire dúl az unalom?
a jelen/jövendő nagy fishei lehetnek az életben.:)

Swind 2008.10.21. 21:08:13

Miert vagytok meglepodve?
Anno talan 1995-ben osztrak diaktarsaim meglatogattak magyarorszagon.
A teveben a szerencsekerek ment. Mi volt az egyik "hatalmas" nyeremeny?
turorudi 5000 HUF ertekben.

Nem kicsit csodalkoztak. Aztan hummogtek. En meg egtem.

Secnir 2008.10.21. 21:08:34

ulti rulez
csak úgy miheztartásképpen mondom

Sics68 2008.10.21. 21:13:58

Üdv!

Az FHM a nevét és a jóhírét tette fel pókerban - és elvesztette. Mit kell ezt ragozni?

Ők a felelősek, hisz ők bízták meg az adott marketing/rendezvényszervező céget...

Szóval most lesz 4500 ember, aki évekig nem vesz FHM-et, a kezébe sem. Plusz ahány fele még elterjed a sztori:személyes kapcsolatok, játékosi fórumok, internet...

Zseniális marketingfogás volt - rövidtávú, szemellenzős hülyék.

( Lehet hogy a marketingcég volt a sügér, de megszívni az fogja, aki a nevét adta hozzá... )

***

Amúgy meg promotált terméket nem megvenni, hanem messze elkerülni ... és megvenni a konkurens, nem promotált de amúgy hasonló minőségű terméket - vélhetőleg még olcsóbb is lesz, hisz nincs benne az árban a kibaszott sok felesleges reklámköltség.

Sőt ha nem olcsóbb, akkor is a nem promotáltat venni, elvből, hogy leszokjanak a reklámozásról...

Esetleg fogyasztást minimalizálni, tényleg arra költeni csak amire szükség van - felesleges szart eladni próbálók meg forduljanak fel, kopjon fel az álluk stb.

Sics

gyilkos galóca 2008.10.21. 21:22:56

Kedves ntakacs!

Mivel nem volt ingyenes a nevezés, mert az FHM 500 forint akkor, ha összeszorzod az indulók számát a lap árával, akkor láthatod mennyi jött be csak az "ingyenes nevezésből. Azonfelül ugye fogyaszás is volt, ami szintén nem volt olcsó, ugye a reklámbevételt ne is említsük stb-stb. Arról nem beszélve, hogy a tavalyi és azelőtti díjazás is többet ért, mint most.

JohnnyB 2008.10.21. 21:22:57

"Esetleg fogyasztást minimalizálni, tényleg arra költeni csak amire szükség van."

Ezt csinálom 3 éve... Sajna nem hobbiból.

Almatlan Jozsi 2008.10.21. 21:52:28

Mi az a Wellness hétvége?
Valaki dugott már ilyenen?

Az a sikeres aki elmegy rá vagy az aki szervezi (és jó pénzért eladja)?

Én itt az ánglusoknál nem panaszkodhatom, de egy fillért sem adnék egy wellness micsodáért, inkább egy vadvizi evezés vagy túlélőtóra az RTL klub szervezésében (csak Győzike ne legyen ott).

2008.10.21. 21:54:56

Nem a rackevei strandon volt veletlenul ez a verseny? Palkovicsne meg a foszponzor...

bogec 2008.10.21. 22:03:28

Elképzelem a díjkiosztó intelmeit a 2. helyezettnek:
- Na figyeljetek, itt van egy táska zseton, gyakoroljatok, mert sikertelenek vagytok! Ja? Ezt a fost meg nem itta meg senki, ebből is vigyetek vidékre a többi parasztnak! Meg kaptok előfizetést, hogy legyen mit olvasni a faluházba'...

bogec 2008.10.21. 22:05:22

Amúgy mit vártak az emberek egy olyan újságtól, aminek már a címlapja is hemzseg a helyesírási hibáktól?

Almatlan Jozsi 2008.10.21. 22:09:36

JohnnyB: tőlem is egy pont.

Én amióta eszemet tudom ezt csinálom. És csak gyűlik a sok pénz a bankban, csak gyűlik az a sok 1-2 forintos...

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.10.21. 22:11:51

a wellness hetvege vajon a Pallas hotelbe-e van-e?

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2008.10.21. 22:28:44

Póker ide, póker oda, nagyon szarul mehet az FHM-nek, ha a 10 fős csapatoknak a raktárban elfekvő megmaradt újságokból egy darabot tudtak felajánlani.,... amit különben máskor ingyen osztogatnak vmelyik női magazin mellé odaragasztva.. akárhogy is nézem, égés a köbön.

Professzor A 2008.10.21. 22:30:50

Miaza a póker társadalom? még legjobb eseteben is csak Macska alomnak se titulálnám azt ott megjelenő pókeresek 80%-át. Ingyenes verseny volt, és nem az újságot kérték bemutatásra hanem a kupont belőle. Na de durr...4500 ember vett újságot (700HUF és sztem kerekítettem) ami azt jelenti 3000000 volt a bevétele az FHM-nek (nem a haszna) De kis utána járás kiderül, hogy ebből a pénzből még 3napig se tudják bérelni a rendezvény központot. És még nincs kifizetve egy rakás ember(osztók teremfőnökök, felszolgálók, táncosok stb.) Ahogy számolgattam olyan 20M lehetett csak hogy működjön a dolog, és plusz a nyeremények meg olyan 4-5 millió forint. Amiért cserebe csak egy kis kupont kértek...nem többet és nem kevesebbet. Aztán szépen Gratuláltak minden helyezettnek, meg volt az elismerés, majd adtak egykét ajándékot is mellé (lehet nevetséges volt de adtak úgy hogy a nagy pókeres társadalomnak 4500 db újságába került). Na jó pontatlan vagyok, mert mondjuk a csapat bajnokság díjaira költöttek 500000 az egyénire meg 3.5-t. De ha azt akrod hogy ne érjen csalódás a nyereményt illetően nevezz be az EPT-re 1000000+200000 ért vagy a BPO-ra 300000+50000 ért, és majd ott akkor lesz nyeremény. EZ EGY INGYENES VERSENY VOLT!!! Ami a szponzoroknak gondolom komoly pénzbe került, hogy egyesek jól szórakozhassanak, ha meg drágálod 280at a kóláért, akkor vigyél otthonról vizet...az occcóbb.

Xezs 2008.10.21. 22:40:44

Póker bazmeg... Hagyjátok már ezt a divatbuziságot és nézzetek valami IGAZI játék után (pl. sakk).

Mike255 2008.10.22. 00:42:20

I. FHM Csapatverseny
A díjak :

1. díj: 6 napos wellness pihenés a Hotel Residence****-ben Siófokon 20 fő részére (10 szoba). www.hotelresidence.hu

2. díj: 10 db Panasonic Házi mozi rendszer SC-HT545W (fogy. ár: 87.000 Ft) és 10 db James Bond DVD
3. díj: 10 db Póker csomag: Oakley MP3-as napszemüveg és sapka (fogy ár: 60.000 Ft)
4. díj: 10 db 50.000 Ft értékű PLAYERROOM'S vásárlási utalvány
5. díj: 10 db 150 darabos zsetonkészlet (James Bondos) és 10 db Samsung MP3 (YP-V2X) + 1 db Cartamundi pókerasztal
6. díj: 10 db Győr wellness hétvége (2 éjszaka)(20 főre - 10 szoba)
7. díj: 10 db Big Ben Játékkupon és vacsora meghívás (30.000 Ft értékben)
8. díj: 10 db borválogatás (érték (20.000 Ft / válogatás)
9. díj és különdíj: 10 db előfizetés Sanoma lapokra ( 4 különböző lapra, mint például FHM, National Geographic....)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.22. 01:26:23

Xezs
lejart az orad
nyertem
egy sima megnyitassal
hiaba............

trazz 2008.10.22. 01:51:58

Szerintem tisztázzunk egy-két dolgot. Valóban, ez egy ingyenes(nek számító) verseny volt amitől alapból nem várhat túl sokat az ember, a lényeg a szórakozáson van. Viszont : a 4500 újság bizony az haszon volt. Mert igaz, azt nem állít(hat)om hogy mind, de gyanítom, legalább 3-4000 jelenlévő korábban még a kezében se vett efháemet, nemhogy vásárlója legyen...
Valóban, ebből a pénzből nehezen tudták volna bérelni a termet, a személyzetet, a táncosokat stb.
Azonban ne feledkezzünk meg néhány apróságról, mint pl arról hogy a jeles eseménynek volt néhány szponzora. Egy viszonylag nagynak nevezhető sörgyár, egy viszonylag nagynak számító pókerterem, egy kifejezetten nagynak számító üdítőgyár, egy meglehetősen ismert whiskey gyártója, plusz egy hazai viszonylatban (amennyire én tudom) nagynak számító játékteremhálózat. Minden bizonnyal belepusztulnak a hatalmas költségbe. (arról nem is beszélve hogy egy részét valószínűleg leírják az adójukból mint promóció/kultúrális/sport esemény támogatása)
Az olyan apróságokat hogy az ember ugye pókerezni ment, a fene sem kért pl táncoslányokat, most hagyjuk.

Viszont, az esemény CSAPATVERSENYként lett meghírdetve. Elméletileg lehetett ugyani egyénileg is nevezni, de a kiírás szerint a csapatok elsőbbséget élveztek - csak akkor indulhattak volna a csak egyénileg jelentkezők ha nem telik be az összes hely a csapatokból - márpedig (állítólag nagy) túljelentkezés volt.
Az egyéni verseny fődíja 1M forint volt, de még a 3. helyezett is 100 rongyot + wellness utalványt kapott, a 7.-10. helyezett meg házimozi és hordozható DVD között.

Na ezek után kaptak a csapatverseny döntősei CSAPATONKÉNT EGYETLEN GAGYI MINŐSÉGŰ zsetonkészletet (amit egyébként könnyen lehet, hogy a döntő lebonyolítása közben vásároltak meg a közeli tescoban hogy mégis legyen valami :D). Mindezt ráadásul úgy hogy amikor érdeklődtek az emberkék hogy milyen díjak vannak, csak annyi választ adtak nekik sokat sejtetően hogy "az meglepetés". Hát tényleg az volt.

És nem, NEM az a probléma hogy nem milliós díjak voltak. Az a probléma hogy mindezt úgy tálalták mintha az lenne. És ez nem is volt nehéz, ez ugyanis már a harmadik ilyen néven futó rendezvény volt, és az első kettőn bizony tényleg milliós nyeremények voltak.

Ja, hogy mit akar az ember amikor ingyérverseny volt, azt nekik meg került vagy húsz misibe? Plusz fél-egy misi díjba belehaltak volna, hogy ne egy kétrongyos zsetonkészletet kapjon egy tízfős csapat?
Azonkívül, a tévében a reklámidő percenként mennyibe is kerül? Merthogy az eseményről ugye felvétel is készült amit lednak majd a tévében (ha jól tudom, a sport-TVn), és hát ne legyünk olyan naívak hogy azt képzeljük hogy nem voltak a teremben bőven reprezentálva azok akiknek a pénzéből létrejött a neves esemény. Hacsak egy negyedórás összefoglalót adnak le az egészről, már nyereséges számukra dolog.

Arról már ne is beszéljünk hogy az már önmagában is szegénységi bizonyítvány (legalábbis szerintem) ha egy eseményen a főszponzora a saját termékeit aranyáron méri. :))))

Az meg hab a tortán, hogy mindezek után (márminthogy amikor eldőlt a verseny), összeszedték a boldogan vigyorgó győztes csapatokat a fényképezkedéshez, majd UTÁNA gyorsan kiosztották a nyereményeket... Vajon miért ez volt a sorrend? :)
Aki szerint ez nem überparasztság, annak csak gratulálni lehet a fejlett etikai érzékéhez.

Ez kis (na jó, nagy) túlzással olyan mintha mondjuk az olimpia után a női kajaknégyes ezüstérme után Kovács Katiék hazaérkezés után jutalomként kaptak volna egy kajaklapátot (négyen egyet) meg mondjuk félévnyi szolárium előfizetést (négyen egyet).
LOL. Szánalom.

Aki szerint meg a második hely a "futottak még kategória", javaslom hogy egyszer próbálja ki magát egy hasonló méretű csapateseményen (bármiben, felőlem lehet porbafinkás is ha abban tehetséges), és akkor beszéljen lekicsinylően az eredményről ha szolid 450 csapatból 448at ők is maguk mögé utasítottak.

s_marky 2008.10.22. 03:38:12

A köcsög szerencsejátékos pókeres nénikédet!!!Mindig is utáltam az ilyen szánalmas szar alakokat,MUNKA NÉLKÜL NE AKARJ PÉNZT KERESNI!!!
És kezd el inkább azon sírni,hogy a gyereked egy országos sportversenyen miért kap egy szelet túró-rudit nyereményül!!!Ez a szánalmas,nem az amit írtál...szerintem

b4rb1 2008.10.22. 08:22:20

s_marky.
azthiszem te vagy a köcsög. a póker egy sport és aki sikeres egy sportban az általában pénzt is kap érte.

mellesleg mi is ott voltunk a csapatveresenyen, de hál isten lemaradtunk a döntőröl. Az előző csapatpóker versenyen döntőben is szerepelhettünk: A előkelő helyezésünk fejenkénti értéke nem volt több 30 ezer forintnál, ami a versenyekre történő felutazás kölcségénél nem sokkal volt több. Úgy nézem össze tehetem a kezem.
FUCK FHM.

Pikka 2008.10.22. 08:52:36

1: nem vertek át senkit, nem ígértek olyat, amit nem adtak mega végén. Ha valaki nagy nyereményre vágyik, akkor nézzen utána, hogy megkaphatja-e egyáltalán. Különben meg ne sírjon.

2: azt, hogy a póker mennyire sport, inkább nem ítélném meg. De nehogymár egy ingyenes versenyt az olimpiához hasonlítsunk! Gondolom ezen a hobbipókeresek indulnak, akik hetente "csak" egy-két estét áldoznak e nemes sportnak. Ha meg elindul egy ingyenes versenyen, azt tegye az élményért. Kábé olyan ez, mint amikor Pécsről felutaztam a Kékesre Téli Mátra Túrára, nem kevés az utiköltség, kifizetem a regisztrációs díjat, 7órát gyalogolok esőben, hóban és ha 7órán belül beérek még egy kitűzőt is kapok az emléklap mellé. Pusztán az élmény miatt megéri. Nem is kaptam milliós nyereményeket, se egy fél pókerzsetont.

Szórakozás srácok, ez itt a kulcsszó, ingyenes versenynek az a lényege...

trazz 2008.10.22. 09:02:47

Kedves s_marky! A hangnemedet inkább nem minősíteném - magáért beszél.

Egy dologban tökéletesen egyetértek veled. Tényleg szánalmas - és legfőképp szomorú - ha a gyereked egy országos sportversenyen egy szelet túró-rudit kap nyereményként. (azért gondolj bele, mennyivel szánalmasabb lenne ha előtte a szervezők nás nyerteseknek értékesebb díjakat adtak volna át, és Neked csak annyit mondtak volna, hogy a nyeremény meglepetés lesz :D)

A hozzászólásod többi része egy nagy baromság. Munka nélkül pénzt keresni? LOL!
Te nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed hogy munka nélkül pénzt lehet keresni bármivel is. Javaslom Neked hogy soha ne próbáld ki a pókert, ugyanis bukni fogsz. Persze nem sokat, mindössze annyi pénzt amennyit beletoltál. És nagy valószínűséggel azok nyerik el tőled, akik kemény (és folyamatos) tanulással azon dolgoznak (valószínűleg a "civil" munkidejük lejárta után) hogy nyerő játékos váljon belőlük.
Bár tulajdonképpen, inkább próbáld ki. Gondolj bele, még ha elbuksz is pár rongyot egy fél óra alatt, utána milyen jót fröcsöghetnél neten hogy "mocskosszemétköcsögszerencsejátékosok", meghogy mekkora sérelem ért téged és az egész mekkora egy szemétség, tíllcsákbe!!!!!!. Ez végülis minden pénzt megér, nem? :)

b4rb1 2008.10.22. 09:08:32

ezzel csak az a hiba, hogy, ha pókereznél tudhatnád, hogy tét nélkül nem lehet játszani.

bekbórd! 2008.10.22. 09:11:44

Majd jó sokat gyakorolsz, edzel, jövőre ügyesebb leszel, jobb lapokat gyűjtesz, azt' lehecc egyedik. Vagy próbáld meg az ittapirosholapiros OB-t, ott 4. helyezettől fölfelé nincs kizsebelés!

Pikka 2008.10.22. 09:13:09

trazz 2008.10.22. 09:02:47
"Tényleg szánalmas - és legfőképp szomorú - ha a gyereked egy országos sportversenyen egy szelet túró-rudit kap nyereményként."

Szerintem nincs olyan, hogy egy versenyen "túl kicsi az ajándék". Mielőtt elengeded a gyereked egy országos versenyre megnézed, hogy mi a díj, nem? Ha kevésnek tartod a túrórudit, hát nem engeded el, ilyen egyszerű. Ha meg elengeded, akkor ne panaszkodj. Ha utána se néztél a díjnak, akkor főleg ne. Bár szerintem a legtöbb gyerekversenyen adnak egy érmet, az "igazi díj" a büszkeség meg az elégedettség.

A póker ugyan nem érdekel, de egy előző hozzászólóhoz csatlakoznék a Catan versenyen:D

Pikka 2008.10.22. 09:14:46

b4rb1 2008.10.22. 09:08:32
Ez így van. Mi például Balcsin gyufában játszottunk, a nyertesnek nem kellett mosogatni. Életemben elöször pókereztem (és utoljára), mert mindenki megunta, szóval a fiúk mosogattak:)

trazz 2008.10.22. 09:17:31

Pikka, nem érted az egésznek a lényegét. A jelenlévők kb 99%a leszarta volna hogy mi a nyeremény. Továbbmegyek, ha nyereményként egy kitűzőt meg egy oklevelet ajánlanak fel a döntősöknek, ugyanúgy telt ház lett volna.
Itt ellenben

- Bazi nagy volt a felhajtás a verseny körül, komoly szponzorokkal.
- A többi (egyéni) győztes értékes nyereményeket kapott.
- Ha utána akartál nézni hogy tulajdonképpen mi is a nyeremény, csak annyi információt kaptál még a díjkiosztás előtt fél órával is hogy "meglepetés". Ami hát finoman szólva nem egy turó-rudit sejtetett 10fős csapatonként. :D
- Hónapokkal korábban regisztrálni kellett az eseményre.
- Mindezek után a díjkiosztón még elhangzott egy nem kissé lekezelőnek tűnő "ja, meg a győztesek elvihetnek egy tálca kólát" féle mondat...

Az olimpiás példa meg nem az esemény jelentőségére utalt, hanem a meglepetés mértékére. Mondok egy másikat. Képzeld azt hogy sejtetik veled a munkahelyeden hogy a jó munkádért kapsz karácsonyi jutalmat, de csak annyit mondanak róla hogy meglepetés. 23.án be is hív a főnököd az irodájába, te mész be boldog mosolyjal, kinyitod az ajtót, mire a főnököd pofán basz egy péklapáttal. MEGLEPETÉS! Ez is az volt. :)))

bekbórd! 2008.10.22. 09:19:29

Pikkával egyetértek. Ha egy akármilyen versenyre csak azok neveznének, akik esélyesnek érzik magukat, akkor miből lenne nyeremény? (5-6 versenyző a szponzort se fogja odavonzani) Ezzel azt akarom mondani, hogy nem csak a nyereményért érdemes JÁTSZANI.

bekbórd! 2008.10.22. 09:23:38

A tálca kóla -így- valóban gáz. Megnéztétek a szavatosságát, lehet, h csak azért adták, mert úgyse megy már el az idén...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.10.22. 09:58:17

Sics68: könyörgöm mondj egy olyan férfi lapot, amiben nincs promóció, csak egyet. És mutasd mennyivel olcsóbb.

Nem értem a hozzászólásokat, ez egy ingyenes verseny volt. Az, hogy mennyit költött az ember útiköltségre, vagy ott fogyasztásra az ki a nudlit érdekel. Jó hogy már követelitek, hogy fizessék ki nektek az árat. Kötelező volt fogyasztani? Nem. Kötelező volt jelentkezni? Nem. A játék szeretete miatt van az egész? Igen. A csapatok, annyira szeretik a játékot, hogy felcaplattak ide, az élmény miatt. Erre most jön az ennyi benzint költöttem, letoltam 30 szendvicset és 40 kólát, majd nem kaptam semmit. Brühühü.

gyilkos galóca 2008.10.22. 10:19:34

Na belinkelem én is, mert úgy tűnik egyesek nem értik a léyneget.


I. FHM Csapatverseny
A díjak :

1. díj: 6 napos wellness pihenés a Hotel Residence****-ben Siófokon 20 fő részére (10 szoba). www.hotelresidence.hu

2. díj: 10 db Panasonic Házi mozi rendszer SC-HT545W (fogy. ár: 87.000 Ft) és 10 db James Bond DVD
3. díj: 10 db Póker csomag: Oakley MP3-as napszemüveg és sapka (fogy ár: 60.000 Ft)
4. díj: 10 db 50.000 Ft értékű PLAYERROOM'S vásárlási utalvány
5. díj: 10 db 150 darabos zsetonkészlet (James Bondos) és 10 db Samsung MP3 (YP-V2X) + 1 db Cartamundi pókerasztal
6. díj: 10 db Győr wellness hétvége (2 éjszaka)(20 főre - 10 szoba)
7. díj: 10 db Big Ben Játékkupon és vacsora meghívás (30.000 Ft értékben)
8. díj: 10 db borválogatás (érték (20.000 Ft / válogatás)
9. díj és különdíj: 10 db előfizetés Sanoma lapokra ( 4 különböző lapra, mint például FHM, National Geographic....)

Kicsit nagy a kontraszt nemde?

Pikka 2008.10.22. 10:21:04

trazz: értem én és azt is megértem (mint magánember és mint marketinges), hogy egy ekkora cécó mellé illene vele arányos méretű ajándékot is rakni. Azt is értem, hogy ha csapatnak volt meghirdetve, akkor ne az egyéniek kapják a nagy ajándékot. Én csak azt mondom, hogy ne hőbölögjön olyanért amit nem ígértek neki (na jó, hallgatólagosan igen, hisz a szponzorok alajpán elvárhatta volna a nagy ajándékot.)

Amúgy itt csak az újság, illetve a marketing-szekciója járata le magát mind a pókeresek, mind a szponzorok előtt. Szerinted jövőre hányan fognak nevezni? Vagy így folytatják és jön majd 3 csapat, vagy be kell ígérniük nagy nyereményt, ami sokkal több pénzbe fog nekik kerülni, mintha idén adtak volna egy méltányos-közepest.

punpa 2008.10.22. 10:41:06

Sziasztok, nem tudja valaki, hogy mik voltak az I. Fhm verseny nyereményei?

Zsan Pool Trigonya · http://kutyapisa.blog.hu 2008.10.22. 11:09:30

Szerencsére nem jutottunk el, szerintem igy volt a legjobb ...

trazz 2008.10.22. 11:44:22

Már csak ismételni tudom magam. Nem a díjazás a lényeg, hanem a tálalás. Összecsődítettek 4500 embert az ország minden tájáról, csinálták köré a felhajtást aztán ez lett a vége.

Az FHMeseknek meg üzenem hogy tecciktudni, a magyar ÁTLAGpókeres az olyan hogy elmegy ő akkor is játszani ha egy tálca kóla a főnyeremény, maximum nem az ország másik végéből.

Ja, hogy akkor azért valószínűleg nem lehetett volna 4500 embert összecsődíteni meg tévéadást csinálni belőle?

(csak halkan kérdezném, az első napi celebpókeren - kik lehettek ott? Majka, Győzike, Kiszel Tünde? :D - vajon szintén efháem előfizetések voltak a nyeremények? :D)

Xezs 2008.10.22. 11:56:06

trazz: Azért azt ugye te sem gondolod komolyan hogy a pókert a munkával egy lapon említed?

gyilkos galóca 2008.10.22. 12:09:00

Már bocs, de aki olyan szinten van az igenis leül napi 8 órában játszani, mintha dolgozni menne és megkeresi, akár 1 hét alatt a hazai átlagbért.
Nem kell lenézni és lebecsülni a pókert.

Xezs 2008.10.22. 12:25:47

Akkor segítek: Az, hogy valamivel pénzt szerzel, az attól még nem munka. A munkának kézzelfogható haszna van.

Valami kurva nagy baj van ezzel a világgal, ha ilyen gondolkodású emberek létezhetnek...

Csodagyerek 2008.10.22. 12:27:24

Gyerekek!!!! A játszás a fontos, nem a győzés!!

gyilkos galóca 2008.10.22. 12:45:45

És miért nem munka? Vezesd le légyszíves.

Xezs 2008.10.22. 12:49:29

gyilkos galóca szerinted milyen haszna van egy pókerjátéknak azon kívül hogy pénzt kereshetsz vele? Egy kiló kenyér lesütése, egy vízvezeték rendbetétele, netán egy számítógépes program megírása, na az munka.

Ha a póker munka, akkor a betöréses rablás is az.

Gondolkozz már el...

Tovább nem vitatkozok, tudtad hogy hasonlókat fogok írni csak jólesik a lelkednek kötözködni és adni a nagyokost.

gyilkos galóca 2008.10.22. 12:50:27

Kézzel fogható haszna. A PÉNZ.

gyilkos galóca 2008.10.22. 12:54:07

Akkor úgy mondom, hogy hivatásszerűen űzhető tevékenység, amivel pénzt lehet keresni. Így jó?

Pikka 2008.10.22. 12:54:29

galóca: amit xezs haszon alatt ért az a GDP növelése.
Ámbár az is igaz, hogy ilyen alapon az olimpikonok sem "dolgoznak". Ettől függetlenül nem tartom normálisnak, ha valaki napi 8órában pókerezik. Ne kérdezd miért: szerintem nem az.

Xezs 2008.10.22. 13:05:06

Pikka: Közgazdasági mélységekbe nem akartam belemenni mert nem tisztem, de abszolút egyetértek.

Én sem tartom normálisnak hogy valakik napi 8 órát pókereznek, de ez legyen az ő dolguk. Szerintem nem egy biztos megélhetés, mivel csak addig lehet csinálni amíg vannak mások akik hajlandóak asztalhoz ülni az illetővel. Az meg abszolút nem biztos hogy 10 év múlva is ekkora divat lesz a póker, és az illető majd ott áll hogy semmit se tud és semmilyen munkára nem jó.

De ne írjuk meg senki jövőjét előre, majd az idő eldönti hogy nekem van igazam vagy nekik.

Egy okfejtés a végére: Ha mindenki csak pókerezne, nem lenne pénz amit elnyerjenek egymástól, hiszen azt a pént amit most elnyernek egymástól, előbb meg kell termelni valami értelmes (hasznos) tevékenységgel. A pókernek nincs értékteremtő jellege, csak a meglévő javakat osztja el újra. De ez már megint közgáz, és túlmagyarázom :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.10.22. 13:08:03

Jaj, na. Az egyéni verseny díjai vannak a www.pokerverseny.hu/dijak.html oldalon, az a lényeg. A csapatverseny csak egy bónusz, akár 1 szál nyeremény is elég lett volna oda. Ide azok a csapatok jutottak tovább, akik közül 4-5-6-an az első nap 300-ból bennmaradtak az utolsó 60-ban, és ezzel továbbjuttaták azokat is, akik akár elsőnek estek ki.

Kvázi egy ingyen jó élmény részt venni egy ilyenen, nem hiszem, hogy a "póker-szcéna" kifejezés helyénvaló volna, mert aki rendszeresen versenyzik, azok nincsenek ennyien, és a fele ha eljön egy ilyenre.

Az esemény az újság színvonalát szerintem nem reprezentálja, nekem pl. az FHM egy "vegyé olyasmit, amire úgysincs pénzed, vagy másoltasd le, és recskázz olyan csajokra, akikkel sose kúrhatsz, vagy szerezz be egy messziről ugyanolyan jónak tűnő de kiélt arcút". Ehhez képest a verseny az FHM megítélésemet pozitív irányba változtatta.

gyilkos galóca 2008.10.22. 13:25:47

Akkor dolgozni és mellette pókerezni ér? :D

nem várt fordulat 2008.10.22. 13:52:33

Xezs: haggyá má ezzel a baromsággal.

Ha az a munka, ami termel is valamit, akkor pl. a sok köcsög marketingmenedzser, kreatív, stb... azok nem dolgozók? Lószart nem termelnek.

Munka az, amivel törvényesen pénzt tudsz szerezni. Ha valaki azt hiszi, hogy milyen jó szórakozás is 4-6 órán keresztül teljesen gépiesen fixed limitezni 1/2 dolláros téten pókerezni, elviselni gyomorral amikor egy hosszú rossz szériád van, vagy folyamatosan bad beatekbe futsz bele, akkor te még nem játszottál pókert.

amúgy pl. amikor indultam a poker.com -on a 3000$ -os frerollon, és 6 óra játék után második helyezettként 540$ -t kaptam érte, na az elismerés volt. pedig ingyenes verseny volt, freeroll.

az ilyen versenyeket általában promóciós célokkal rendezik meg, azért, hogy népszerűsítsék a játékot, hogy az emberek az ő termükbe menjenek. vannak olyan versenyek, ahol 100$ összdíjazásért játszanak tízezren, az első 100 hely fizetős. Ha első leszel, akkor kapsz kb. 30$ -t, a tizedik hely után meg kb. 0,5$ -t, és mégis rengetegen játszanak, valószínűleg kezdők és gyakorolnak, tudják hogy 3-4 óra alatt lepörög az egész, mennek a következőre. De itt akkor felhajtás volt hogy csak na. Végül is öngólt rúgott magának az FHM.

itt pedig arról, hogy mennyire szerencsejáték a póker:

www.pokerhirek.com/index.php/component/content/article/23-a-poker-vilaga/705-keplet-bizonyitja-hogy-a-poker-nem-szerencsejatek.html

Pikka 2008.10.22. 14:14:29

karacsi_maci -te vagy az, aki baromságokat beszél! Nehogymár sajnálnunk kelljen szegény pókereseket, amiért az asztal fölött görnyednek egész nap! Ha nem megy nekik az ülőmunka menjenek kapálni, senki sem kényszerítette őket.

Azt meg különösen rühellem, amikor lefikáznak olyan munkákat, amelyeket nem is ismernek. Van fogalmad arról, hogy mit csinál egy marketingmenedzser? Egy nagyvállalt sem lenne meg nélkülük, ők azok akik kitaláják, hogy mik a fogyasztók igényei, beárazzák, eljuttatják a boltba a cuccokat stbstbstb. A marketingnek a legkisebb szelete, amit te reklámozásnak és befolyásolásnak hívsz. Talán olvass el egy marketingkönyvet, mielőtt fikázod őket. Ne gondold, hogy könnyű munka napokon át pl kérdőíveket rögzíteni, kielemezni stbstb. Vannak persze kirívó esteket (a D@G papucsos medicsivillás managerek lehet), de egy átlagos marketinget/menedzsmentet/HRt/nemtommit elvégzett ember ugyanolyan egyhangú (és hasznos!) munkát végez, mint bárki más. Nem kéne általánosítani.

Amúgy helyesbíteném magam: munka nem csak a GDP előállítása, de ugyanúgy hasznos tagja lehet a társadalomnak egy művész is, elvégre ki kell kapcsolódni. A pókeres maximum egy mázlista, aki a hobbijából élhet, de azzal, hoyg napi 8 órát görnyed az asztal fölött (szegény!) semmi hasznosat nem tesz társadalmi tekintetben.

nem várt fordulat 2008.10.22. 14:29:27

Pikka: először is én csak az összehasonlítás kedvéért fikáztam le őket. Azért, hogy lássátok, igen, lehet munka ez is. 1980 -ban én valahogy nagyon jól meg voltam marketing nélkül.

Dolgoztam médiaügynökségen, na amit ott a csajok körülöttem műveltek, hogy kiköptek magukból egy nap 3 ábrát, hát azt semmiképp nem nevezném munkának.

Dolgoztam közvéleménykutató cégnél, én készítettem a mintát, programokat írtam, amik autoreportokat készítettek, meg egy halom más ilyen dolgot is csináltam, tudom miről beszélek.

Maradjunk annyiban, én elismerem, hogy a marketingmenedzser is munka, cserébe nektek is be kell látnotok, hogy a poker is lehet munka. Ráadásul haszons tagja a társadalomnak, ugyanis azt a pénzt amit nyer leadózza, és vásárol belőle.

Pikka 2008.10.22. 14:37:06

Karcsi: 1980ban is volt marketing, ha nem is teljesen ebben a formában, de most inkább ne menjünk bele a történelembe.

Xezs 2008.10.22. 14:40:34

karacsi_maci: Olvass el egy marketingkönyvet, hogy legyen fogalmad róla, milyen munkáról beszélsz. Aztán olvass el egy közgáz könyvet, hogy legyen fogalmad a munkáról. Aztán fogadd meg a tanácsom, és ne higgy el mindent, amit neten olvasol. Olvastad már például az Index brittudósok mellékletét?

Bizonyítgathatsz akármit, de azért ugye te is érzed, hogy egy-egy pókermenetben nem mindenki ugyanolyan esélyekkel indul? A kezdőlapok döntően befolyásolják hogy játékban maradsz-e vagy kiszállsz. Na ez szerencse.

Sakkban hogy is van ez? 16-16 bábu mindkét félnél, mindenki látja hogy a másiknak mije van?

El ne hidd már hogy a sakk és a póker szerencsefaktora ugyanannyi vagy hogy egy kicsit is megközelíti egymást.

euAgWzgmmtq7K 2008.10.22. 15:06:31

könyörgöm, mi a kurva életet vártatok egy újság promóciós célú, kvázi ingyenes pókerversenyétől? tényleg, ahogy írta valaki, sportkocsit akartatok nyerni, meg féléves világkörüli utat? loosers for life

Répalaki Edömér 2008.10.22. 15:45:07

- Fiaim, megmondtam nektek számtalanszor: dolgozni, dolgozni, dolgozni! - hangoztatta mindég nagyapám, miközben kalapjába söpörte az aprót egy jól sikerült ulti-party után. Majd zsebrevágta a gyűrött kártyapaklit és odabiccentett a szerecsétlen megkopasztott embereknek, miközben hozzáfűzte:
- Különben éhen vész a kis családom, kurafik!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.22. 15:48:03

Amikor a apácák INGYEN ápolják a sebesült katonákat, az munka-e vagy sem? Ha a koldusnak pénzt adsz, annak ellenére, hogy semmit nem kapsz tőle cserébe, akkor ő munkát végzett-e vagy sem? Vonatkoztassunk már el a pénztől!

Pikka 2008.10.22. 15:51:03

joe: definiáljuk munkának azt, amikor valaki hasznos tevékenységet végez a társadalom számára.
Egyébiránt az apácák sem ingyen ápolnak, csak az ő fizetésük nem pénz, hanem hit (no meg önzetlenség), de az a közgazdaságtannak egy másik oldala. Akit érdekel, annak elküldöm a szakdogám idevonatkozó részét:D

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.22. 17:36:11

A hasznot miben méred? Mert anélkül ez a definíció tautológiává válik.

Az önzetlenség (altruizmus) pedig faj szintű optimális evolúciós stratégia, semmi köze a közgazdaságtanhoz. Hacsak nem az, hogy mindkettő a játékelméleten alapszik. (Ezt extraként meg lehet ideologizálni egy hosszú életű, bölcs, szakállas öregúrral is, de tök fölösleges.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.22. 18:10:02

en amugy a loversenyt sokkal jobban szeretem

nem várt fordulat 2008.10.22. 18:22:49

Xesz: nyilván nem ugyanannyi a szerencsefaktora. azt írták, hogy majd annyi, az a része nekem sem tetszik.

ennek a játéknak pont az a lényege, hogy hiányos információkkal rendelkezel, és ez alapján kell meghoznod a döntést.

nyilván számít a két kezdőlapod ha holdemről beszélünk, és itt válik el a szar a májtól.

ugye a szabályokat még egy ötödikes is megérti 5 perc alatt, ezért hiszi mindenki azt, milyen könnyű. aztán amikor elolvastál már 4-5 könyvet, megnéztél jó pár videót, és játszottál már itt is ott is, rájössz, hogy nem mindegy hol ülsz az osztóhoz képest, milyen stílusban játszol, mennyit emelsz, mennyi esélye van, hogy javuljanak azok a lapok, stb...

pozíció, stack mennyiség, induló lapok, odds számolás, implied odds, reserved implied odds, emelés, blöff, read, és még sorolhatnék neked itt rengeteg olyan tényezőt, ami befolyásolja a játékod. ha ezeket mind tudod, és keményen gyakorolsz sokat, akkor beszélj róla.

mindenki itt azzal lök a padlola dulván, hogy olvassak el ilyen könyvet, olyan könyvet, míg a pókerre csak mint egy mezei szerencsejátékra tekintetek, de fogalmatok sincs az egészről.

rulettben, black jackben mindig a ház nyer hosszú távon, míg pókerben matematikailag nagyobb esélyed van elérni azt, hogy jó játékkal hosszú távon nyerő legyél, főleg mivel más emberekkel játszol. a pókerarcokban nagyon jól megfogalmazta a srác, miért van az, hogy a WSOP-n mindig valahogy ugyanazok az arcok ülnek az utolsó asztalnál. mindig szerencséjük van?

Xezs 2008.10.22. 18:49:31

karacsi_maci: Abban egyetértek veled hogy nem lehet mindenki egyből pókerbajnok, tudni kell azt hogy minek mi a valószínűsége, mikor mit érdemes csinálni stb.

Sőt, elárulom, én is szoktam néha játszani (pont egy hete volt egy parti).

Nekem azzal van bajom amikor valaki kijelenti azt hogy ez munka, vagy a sakkhoz hasonlítja.

Egyébként egy utolsó gondolat: Miért van az, hogy a póker dögunalmas valódi tét nélkül, míg sok más játék nem az?

Pikka 2008.10.22. 19:13:52

joe: nem vagyok filozófus, meg sokat dolgoztam, de szerintem érthető, hogy mire akartam utalni. Hasznos vmi másoknak, ha azok "állapotán" javít (jaj, nem működik már az agyam). Ha asztalos vagy, hasznos a munkád, mert klassz asztalokat csinálsz. Ha apáca vagy, hasznos a munkád, mert életeket mentesz. Egy művész szép dolgokat csinál. stb Na most nekem ebbe nem illik bele a póker, mint mások számára hasznos dolog...

Xezs: életemben egyszer pókereztem (na jó, kétszer, de a következő nyárra elfelejtettem hoyg kell,d e minden kártyajátékkal így vagyok:) ) És gyufában is izgi volt. Bár annyira nem, hogy rászokjak:P

babraba 2008.10.22. 21:02:36

fiúk/lányok :)
a munka nem a hasznosságáról ismerszik fel, hanem arról, hogy értéket hoz létre, ill. ad hozzá vmihez... tehát, munka a kaszálás, kenyérsütés, érthető okokból... de munka a marketing, mert hozzáad a termékhez egyrészt reklámot, másrészt megszervezi a logisztikát, felméri a piacot bla-bla-bla... a póker és a sport (igen, az olimpikonok sem "dolgoznak") azért nem munka, mert nincs "termék" a végén... a sportoló azért lesz "munkás", mert a hazája értékéhez ad hozzá a jó eredményével (egyébként, azért lássuk be, egyéb hasznuk nincsen). A sportot csak ezért nevezzük munkának... (a társadalmi összefüggéssel azért nem értek egyet, mert pl. ha a háztájiban nevelgetem a petrezselymet, malacot, és csak magamnak, nem eladásra, attól még dolgozom, de a társadalomnak nincs haszna belőle...) jaaa, és még fontos az ellenértéke a munkának, amitől viszont munka bármi, amiért pénz kapsz... /tehát a szülinapod is, amikor a család összedobja a plazmára, vagy a következő pókertornára valót :)/
az fhm torna szerintem jó volt, igaz, mi a selejtezőn elvéreztünk, és sajnos egyéniben sem jutottam tovább, de ha döntőben lettünk volna, biztos, hogy kiakadunk!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.22. 23:22:10

Abban nem is fogunk vitatkozni, hogy a "megélhetési pókerezők" nem hasznosak a társadalom számára. (Sőt! Az a pénz, amit beszednek, vagy a szponzoroktól van - tehát, mi vásárlók fizetjük meg -, vagy buta, kifosztott kisemberektől "buborékol" fel hozzájuk.)

Csak ne dobálózzunk olyan kifejezésekkel, amelyeknek a jelentését a mai világrend alapján definiáljuk, mert azzal implicite ennek a világrendnek a helyességét is kimondjuk, egyetértünk az általa felállított értékrenddel. (Pedig tudjuk, hogy nem helyes.)

A reklám mai formájában valójában hazugság és/vagy féligazság, alkalmazott pszichológia. Amelyik termék tényleg jobb, mint a másik, azt legfeljebb az elején kell reklámozni, mert utána már szájról-szájra fog terjedni a híre, exponenciálisan. (Ezt támasztják alá az Interneten terjedő jópofaságok, alias vírusmarketing.) A szocialista idők reklámjai, amelyeket ma már gyerekesen bugyutának tartunk, még valódi reklámok voltak: valódi cégek valódi információt közöltek valódi termékekről.

És hogy a sportoló a hazáját teszi büszkévé a teljesítményével... Mondd ezt egy kozmopolita Mars-lakónak, akinek a haza szó nem mond semmit, amióta John Carter egyesítette Barsoomot. ;-)

Az otthoni állattartás és növénytermesztés meg azért jó, mert a társadalmat megszabadítod az ellátásod terhétől. (Persze, ha több időd megy el vele, mint egy profi parasztnak, akkor az egyenleg negatív, de ez már a te bajod.)

Preston · http://www.prestonline.hu 2008.10.23. 01:31:13

na erről jut eszembe az a fotópályázat, amit egy marketingcég szervezett és amire egy volt külkeres évfolyamtársam, akkor ott dolgozó kolléga hívta fel a figyelmem...

Beneveztem, nem is elsősorban azért mert a díjakat a HP és a Magentás mobilcég ajánlotta fel, hanem sportból. Na de néhány hét múlva jött a levél hogy a nyertes pályázók büszke táborába kerültem és mehetek átvenni a tárgynyereményeket...a fényképezőgép-,és egyéb elektronikus mütyüket gyártó HPtól egy BÖGRÉT, a telefonokkal és adsl-el üzérkedő T-mobiletól egy Robbie Williams CD-t...

szerintetek vettem a fáradtságot h bemenjek értük?

helyette ex-évfolyamtársamnak írtam hogy ez meg miez, ő kért elnézést a főnökei helyett, akik az értelmes nyereményeket állítólag inkább megtartották maguknak...

Hazay-Decker Marketing Kft, Magyarország. Ott tartunk ahol.

nem várt fordulat 2008.10.23. 14:23:36

arra az egy kérdésre azért még válaszoljatok, ha már asztalos szóba került. ha van egy pancser asztalos, de ő azt hiszi magáról, hogy jó, és a legjobb tudása szerint is csak tákolmányokat tud összehozni, és eladni, ami a második használatnál szétesik, kukába kell dobni, de mindig talál magának egy pancser vevőt, akkor az most munka? mert nem, hogy hozzá nem adott semmit, legfeljebb bosszúságot, hanem ki is cseszett pár emberrel. de mondom, ez a szakmája, ebből él. ez akkor vajon munka?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.23. 14:59:17

Ez is relatív... Azért talál magának mindig vevőt, mert nem szájhagyomány útján terjed a híre.

Ha faluban lakna, nemhogy munkát nem kapna, de kiutálnák a közösségből is, ha (legalábbis az ottani standard szerinti) szar minőséget állítana elő. Ez csak a mai, városiasult, elembertelenedett világban működik, amikor nem közvetlen információk alapján kell döntened, nem személyesen ismert emberek között kell választanod.

nem várt fordulat 2008.10.23. 16:05:03

no de ezzel a kérdésemre nem válaszoltál, sima igen / nem kérdés az előző megállapítások alapján.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.23. 16:31:39

Ha mindenki ilyen szétesős szemetet gyárt (azért a mai kétkezi "szakemberek" színvonala nem ismerős?), akkor nincs mihez hasonlítani, tehát azt mondod: igen, ez munka. Ha van jobb, akkor azt mondod: nem, ezt ki sem fizetem, mert ez szar. Szóval relatív.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.23. 22:47:58

legkozelebb megyek loversenyre, mondom Marynek megyek melozni
tuggyatok milyen idegmunka
meg elotte megnezem a lovakat, le kell mennem a tribunrol
sorba kell allni a kasszanal, aztan a bufenel sorert
es akkor jon a futam, az meg stressz
es mindezt 12-szer vasarnap
persze nem futballszezonban
bar az is stressz, mikor a Buccaneers jatszik
tulajdonkeppen en egyfolytaban dolgozom ha nem alszom

nem várt fordulat 2008.10.24. 15:16:30

ha relatív, akkor viszont végképp nem értem, hogy miért ne lehetne a póker és/vagy sportfogadás is munka.

de közben azért eszembe jutott még pár dolog. pl. az alkohol és dohánygyárban dolgozók is dolgoznak, amit meg hozzátesznek a társadalomhoz, szétesett családok, tüdőrákos halottak...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.24. 15:55:03

karacsi_maci · bulvarsajto.blog.hu 2008.10.24. 15:16:30

na fel ne találd a fedőn a púpot vazze...a szétesett családokról az alkoholisták tehetnek, a tüdőrák már jobban köthető a cigihez ez tény. de akkor az autógyártók is hibásak a sok közúti balesetért.....

nem várt fordulat 2008.10.24. 17:01:36

akkor maradjunk a ciginél. az mennyi értéket ad hozzá a világhoz? de mind1, részemről vége ennek a vitának, maradok a saját álláspontomnál, miszerint a póker is lehet munka.

bugsy 2008.10.24. 17:41:41

Jópofák vagytok, látom mindenki a saját affinitása szerint dönti el egyes tevékenységekről, hogy munka-e vagy sem. Vajon munka-e a rablás? Vagy a kocsisoron a lányok munkát végeznek-e? Vagy a jegyüzér tevékenységét minek tekintitek?
Ugye, nem is olyan könnyű a válasz ma, pedig úgy 500 évvel ezelőtt a rablás (pontosabban a kalózkodás) teljesen legális munka volt, maga az uralkodó adott rá parancsot. A srichelés is munka, sőt, régebbi, mint a marketing-tanácsadóé. :-D
Ha a telkemen lenyírom a füvet, legyen az is munka, bár sem pénzt nem kapok érte, sem a környezetem nem látja a magas kerítés mögül.
Ebből is látszik, hogy se nem a társadalmi hasznosság, sem az értékteremtés nem döntheti el valamiről, hogy az munka-e vagy sem.
(hu.wikipedia.org/wiki/Munka)

A pókerezés és annak szerencsefaktoráról vitázva érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért léteznek élvonalbeli hivatásos pókerjátékosok? Szerencsesorozatuk lenne...? :-D

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.24. 21:10:27

A wikipediás oldal is tautológia, mert egymáshoz hasonló jelentésű fogalmakkal definiálja egymást: munka, energia, erőfeszítés, haszon, (ellen)szolgáltatás, tevékenység, létrehozás/átalakítás, javak, fogyasztás, fáradság. Kb. mint "a közlekedési eszköz az, amelyikkel utazni lehet", csak nem ennyire nyilvánvaló. (Most nem mennék ebbe mélyebben bele, mert már így is bőven off-topic...)

Az, hogy pókerezésből meg lehet élni, csak a mai társadalom kicsavart értékrendjét bizonyítja. Valódi értelme akkor volna, ha a játékban használt stratégiákat valami komolyabbra is használnák; olyanra, ami az egész társdalomnak hasznos, nem csak egy-egy embernek. (Mert az önzés hosszú távon hiába jó az egyednek, rossz a fajnak. Pontosan ezt mutatja az nagyobb léptékben, ami ma a világban folyik kapitalizmus néven.) Két sci-fi ebben a témában:
- Orson Scott Card: Végjáték (Ender's Game),
- Iain M. Banks: A játékmester (The Player of Games).

bugsy 2008.10.25. 15:40:14

Joe Forster/STA · sta.c64.org 2008.10.24. 21:10:27
"Az, hogy pókerezésből meg lehet élni, csak a mai társadalom kicsavart értékrendjét bizonyítja."

A világ, a társadalmak, az emberi szokások folyton változnak. 50 éve elképzelhetetlen volt, hogy a tizenéves lányok atomra kokszolva közterületen leszbiset játszanak. 20 éve Te sem gondoltad, hogy erről a témáról nem egy sörözőben fogunk filozofálgatni, hanem egy netes blogon.

Amit Te kicsavart értékrendnek hívsz nem más, mint maga a változás.

A társadalmi hasznosság mint olyan, mesterséges jelenség. Az egyén SOHA nem a társadalomra való hasznosság miatt cselekszik (ha úgy tetszik: dolgozik), hanem minden esetben egyéni érdekből.

Az ember ugyanolyan önző, mint bármely élőlény a Főd nevű bolygón, de ráadásul álszent is, mert nem ismeri be...! :)

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.10.25. 19:05:44

én az első helyezetnek még felajánlok egy iwiwmeghívot bameg :D mármint 10embernek aztán együtt regisztrálhatnak :D
Nem kell olyan versenyen indulni ahol a dijra pályázol mikoözben azt sem tudod mi az.
Olyan vagy mint a kisgyerek aki leveszi a polcról a dobozt majd fel van háborodva mert ő arra számított hogy krokodil van benne, senki nem mondta hogy az vam benne.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.25. 19:24:11

@bugsy: "Az egyén SOHA nem a társadalomra való hasznosság miatt cselekszik (ha úgy tetszik: dolgozik), hanem minden esetben egyéni érdekből."

Na, pontosan ez az, amiben sokan kételkednek, és úgy vélik, hogy az önzetlenség FAJI szinten optimális evolúciós stratégia. Az altruizmus mozgatórugója valóban lehet egyfajta önzés, de nem a szokásos értelemben vett (amire te is gondolsz), hanem az önzetlen viselkedésért kapott hála miatti öröm, illetve a várható viszonzás. Lásd még: en.wikipedia.org/wiki/Altruism

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.25. 19:27:05

"A társadalmi hasznosság mint olyan, mesterséges jelenség."

Tehát pont, hogy BIOLÓGIAI jelenség. Erről a en.wikipedia.org/wiki/Altruism_in_animals lap szól részletesebben. Az állatoknál definíció szerint nem feltételezhető a nem-természetes viselkedés.

Xezs 2008.10.25. 20:37:14

bugsy: "vajon miért léteznek élvonalbeli hivatásos pókerjátékosok?"

Azért mert ők tudják hogy mik azok a szerencsétlen kombinációk amiket kézhez kapva azokat azonnal el kell dobni. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb kapnak jó lapokat is, de lehet olyan napjuk amikor semmi se jön össze. Hiába vagy profi, a szerencsefaktor még így is túl magas.

nem várt fordulat 2008.10.26. 16:28:17

Joe Foster: "Valódi értelme akkor volna, ha a játékban használt stratégiákat valami komolyabbra is használnák; olyanra, ami az egész társdalomnak hasznos, nem csak egy-egy embernek."

Használják is sok mindenre. Pl, ha jól tudom, pont menedzsereknek tanítják a logikáját a játéknak. Számos dologban az életedben is párhuzamot vonhatsz a pókerrel, pl. egy tárgyalás esetében, milyen pozícióban vagyok, mik az ütő kártyáim, mikor játszam meg őket?

Engem pl. megtanított az egészséges agresszióra, és itt nem a verbális vagy fizikai erőszakot, energiavámpirságot, vagy valami negatív dolgot kell elképzelni.

Xezs:
Ennyi persze nem elég. 27 offsuitedet azonnal dobsz bárhonnan, kivéve ha tornán vagy, és a következő nagy vakra már nincs pénzed. Míg kezdő pozícióban 88párt simán dobsz, ha késői pozícióban vagy és nem volt emelés, akár emelhetsz is az agresszivitásodtól függően, de a limp az szinte biztos.

nem várt fordulat 2008.10.26. 16:32:48

Xezs: ezzel azt akartam mondani, hogy ha csak az induló lapok tudása elég lenne, akkor megint csak a szerencsén múlna. Sok ilyen kis tényező tudásában a minimálisra tudod csökkenteni a szerencsefaktort. Akkor is ott lesz nyilván, de a profi játékos így 70% -ban a tudására tud támaszkodni, míg a szerencsétlen kezdőknél pont fordított lesz az esély.

Ott van aztán az odds számolás. Hiába van viszonylag jó esélyed a lapodra, ha a pot mérete nem megfelelő. Pl. 4:1 -hez eséllyel megyek egy lapra, miközben a potba jóval többet kéne betennem. Pont ez a játék lényege, hogy matematikailag számold ki, az adott szituációban hosszú távra számolva esélyes vagyok vagy sem. De mindez nem elég, hiszen jön még flop / turn / river, ezekkel is kell számolni. Ismerned kell az ellenfeled, ő ilyen szituációban mit csinálna, ilyen szituációban 10-ből hányszo blöfföl, stb... és ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. nem olyan egyszerű az hidd el.

drhb (törölt) 2008.10.27. 18:46:06

Szerintem itt nem az a lényeg, hogy a póker munka-e, nyilván vannak akik ebből(is) élnek, vagy hogy összetett-e, mert biztosan az, de pl. bridzs, tarokk összetettebb.

A lényeg, hogy a Polacheck szerint megalázták a hazai pókereseket. Én azt gondolom, igen, de jogosan alázták meg őket, legalábbis azokat akik felháborodtak, mert nem a játékért és nem is a dicsőségért játszottak. Akkor meg mi értelme a játéknak? Tudtommal a hazai pókeresek nagy része nem ebből él. Akkor meg nem mindegy, hogy ha sikerül megnyerni egy ilyen versenyt, akkor mit adnak, egy értékes nyereményt, vagy csak valami emléktárgyat, oklevelet? Vagy én vagyok hülye, hogy ha pl. sportversenyre elmegyek, akkor a sport szeretete és az esetleges dicsőség miatt vagyok ott, és nem érdekel hogy mit adnak? A rendezők eleve adnak valamit, azt hogy megszervezték a versenyzőknek a versenyt(=játékot). Szóval gratulálok az FHM-nek, még ha nem is ez volt a céljuk, megalázták azt ami nem normális ebben a társadalomban.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.29. 17:03:12

@karacsi_maci "'Valódi értelme akkor volna, ha a játékban használt stratégiákat valami komolyabbra is használnák; olyanra, ami az egész társdalomnak hasznos, nem csak egy-egy embernek." Használják is sok mindenre. Pl, ha jól tudom, pont menedzsereknek tanítják a logikáját a játéknak."

Tehát nem használják semmi olyanra, ami a társadalomnak hasznos. Ezt mondtam az előbb is. ;-)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.10.29. 17:09:23

@vava: "Másképpen a pókerben az a 'kézzelfogható' munka, hogy akitől elnyered a pénzt, annak újra dolgoznia kell - helyetted is."

Jobb helyeken ezt ingyenélésnek hívják, a brókereket, befektetőket, spekulánsokat és a kapitalizmus által kitermelt egyéb gyöngyszemeket is beleértve.

A megélhetési bűnözőnek is sok munkájába kerül, amikor átmászik a kerítéseden, betör a házadba, kicipeli a cuccaidat, és vitatkozik az árakon az orgazdával. Pénzt kap érte, tehát munka, idejébe és szaktudásába van, tehát vállakozás!
süti beállítások módosítása