Tékozló Homár

Hibázik az Apeh, bosszúból megbünteti az adóalanyt

2008.10.29. 10:50 | szily | 112 komment

Egyre több hasonló levelet kapunk: az adóhivatal félrekönyvel valami nem egetverő tételt, elismeri, elnézést kér, majd postafordultával jól megbünteti miatta az ártatlan áldozatot pár ezresre. Kinek áll ez érdekében? A levélírókkal ellentétben én nem hiszem, hogy ilyen összegeken akarnának nyerészkedni. Ha már összeesküvéselmélet, az azért ijesztő, hogy ha valaki Magyarországon akár verbálisan ujjat húz a Hivatallal, reflexből attól tart, jön a vagyonosodási vizsgálat.

Egy igen furcsa dologgal találkoztam, sőt ismerősöktől is hallottam, hogy nem egyedi eset, így gondoltam megérhet egy postot. A történet előzményei: Volt egy ingatlan, ami eladásra került. Az APEH Illetékosztálya azonban a visszterhes vagyonátruházási illetékként nevezett terhet" nem a vevő adószámához könyvelte el, hanem az eladóéra. Ez még ugye meg is bocsátható, tévedni emberi dolog, jeleztük a hibát, az ügyintéző készséggel ügyintézett, ellenőrzött és minden szépséges dolgot csinált, majd a végén közölte, hogy a 2007. október elején - tévesen rögzített - illetéket törölték 2008. január 1-jén. Nagy volt az öröm. Aztán jött egy úgynevezett "Nettó pótlék számítási lista" vagy mi a szösz, amin közölték, hogy 2007. október 1. és 2007. december 31. között tartozás volt az illetékszámlán, így ők arra most jól kivetnek kicsit több, mint 5000 Ft pótdíjat, hiszen nem lett "időben" megfizetve. Ez azért már kivert minden biztosítékot.

 

 

További szócséplést mellőzve az alábbi levelet továbbítottuk az illetékes elvtársaknak és elvtársnőknek. Elég volt az, hogy már egy állami intézmény is ilyen módszerekkel szerez "mellékes" bevételt. Természetesen, ha a válasz megérkezik (vagy a vagyonosodási vizsgálat megindul...) újra jelentkezem.

A levél:

A 2008. szeptember 5-én készült, x iktatási számú levelüket megkaptam, melyre az alábbiakat reagálom:

Levelükben arról tájékoztatnak, hogy az 507-es pótlékszámlámon 2007. október elejétől 150.000 Ft tartozás állt fenn, melyet jelen levelük z. oldalszámú, q. sorszámú, ittsokkarakteres technikai azonosítójú Folyószámla-kivonattal
támasztottak alá. E tartozásra vonatkozóan a „Nettó pótlékszámítási listán” megküldték, hogy az illetéktartozásra vonatkozóan mennyi késedelmi pótlékot kell megfizetnem.

Ez úton tájékoztatom Önöket, hogy a kiszabott pótlék-követelésük JOGALAPOT NÉLKÜLÖZŐ, így megfizetésének NEM teszek eleget.

Teszem mindezt azért, mert az ÖNÖK rendszerében történő hiba miatt került a folyószámlámra a visszterhes vagyonátruházás miatt a 150.000 Ft-os illeték, melyet az illeték megfizetésére történő felhívás kézhezvételét követően azonnal jeleztünk is az APEH felé. Az illetéket NEM az én folyószámlára kellett volna felvezetniük, melyet el is ismertek és az ILLETÉKET A FOLYÓSZÁMLÁMRÓL TÖRÖLTÉK. (A kivonatuk szerint 2008. január 1-jei dátummal.
A megküldött kivonat is az adónemben 0 Ft-os egyenleget mutat.) Felháborítónak tartom azt, hogy az ÖNÖK által vétett hiba miatt, jogtalanul kirótt illetékre vonatkozóan, a kivezetés időpontjáig késedelmi pótlékot számítanak fel. Sajnálatos módon több személlyel találkoztam, aki hasonlóképpen járt. Nem elég az a tény, hogy ÖNÖK HIBÁZNAK, még az adófizető állampolgárokkal a hibájukra vonatkozó „késedelmi pótlékot” is megfizettetik. Persze hazánkban sokan félnek az APEH-től érkező borítékoktól (nem is tudom hogy miért…), így ha abban az áll, hogy fizetni kell, akkor azt készséggel meg is teszik. Elvégre a kiszabott alig több, mint 5000 forintnyi pótlék nem olyan nagy összeg, hogy ne lehessen megfizetni. Csak akkor számít nagyon soknak, ha ezt jogtalanul, alaptalanul és csalárd módon követeli egy állami
intézmény.

Természetesen megértem, hogy mindenki hibázhat, így ilyen jellegű válaszlevelet nem szükséges küldeniük. A hibát el is néztem akkor, amikor a jogtalanul kiszabott illetékre vonatkozóan reklamációt nyújtottam be. Készségesen együttműködtem hivatalukkal az illeték törlésével kapcsolatban, mely meg is történt. Eddig volt „megbocsátható” a történet. Ez a pótlékfizetési felhívásuk már nem az.

Véleményem szerint igen nagy felháborodást váltana ki, ha a következő év
végén hasonló listát küldenék meg hivatalukhoz, amelyben felszámítanám a
jogtalanul kirótt illeték, valamint a megküldött pótlékfizetési felhívás
miatt az ügyintézési időt, a postaköltséget illetve azt a nem vagyoni kárt,
amit egy-egy ilyen levéllel okoznak.

Úgy gondolom, hogy hivataluk addig SEMMILYEN JOGKÖVETŐ MAGATARTÁST nem
várhat el az állampolgároktól, amíg az intézkedő hatóság képtelen a
munkájában megfelelően eljárni, az illetékeket és pótlékokat megfelelően
vezetni. Ha a következő évi adóbevallásnál egy nullát lefelejt valaki a
jövedelméből, valószínűleg igen súlyos retorziói lesznek. Önök kiróttak 150
000 Ft illetéket – jogtalanul, aztán amíg sikerült törölni az illetéket,
arra az időre felszámították a késedelmi pótlékot – szintén jogtalanul.
Ennek lesz valami következménye? Nem hiszem. Hiszen még egy „ügyintézői név”
sincs a levelükön. Persze a megküldött pótlékszámítási lista is egy nagyon
jó bizonyíték. Egy tévesen kirótt illetéket hivataluknak 91 nap alatt
sikerült törölni. Hiszen ennyi „késedelemre” rótták ki a pótlékot.

Összefoglalva: Várom a pótlék törlésére vonatkozó levelüket és valami érdemi
magyarázatot arra, hogy ez hogy történhet meg a XXI. században. Kérem
továbbá Önöket arra is, hogy a most kirótt késedelmi pótlékra vonatkózan a
2008-as évi pótléklistán újabb késedelmi pótlékot ne szabjanak ki, hiszen ez
is JOGTALANUL kirótt nettó késedelmi pótlék volt, újabb, jogtalanul kirótt
késedelmi pótlékot már nem tudnék elviselni. Pláne úgy, hogy a késedelmi
pótlékkal nem is esek késedelembe. Mert nincs is késedelmi pótlék. Sem a
jogtalanul kirótt illeték után, sem a jogtalanul kirótt illeték után kirótt
késedelmi pótlékra vonatkozóan.

Gyors ügyintézésben nem bízva, maradok tisztelettel

 

Remélem, hogy megér egy postot. Mindenki nézze meg azt a "Nettó pótlékszámítási listát", amit az APEH-től kap, mert  ki tudja, hogy mire kell fizetni. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.10.29. 10:54:41

Ja, az Apeh már ELSŐ körben is büntethetne.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.10.29. 10:57:28

De marha jó fejek, várnak 3 hónapot

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.10.29. 10:58:42

Felgyújtani nem a TV székházat kellett volna anno...

Mylady 2008.10.29. 11:01:56

Én is kaptam egyenleget. A lakásvásárláskor az illetéket még az illetékhivatal szabta ki, de befizetni (részletekben fizettem) már az apehnak kellett.
Ez úgy jelenik meg a számlámon, hogy fizetési kötelezettség nincs, befizetés van, így ott figyel kb 400 ezer Ft adótöbblet.
Kár, hogy nem igényelhetem vissza.

princessophia 2008.10.29. 11:06:10

Az APEH-al valóban nem célszerű vitatkozni,viszont mivel tökéletesen igazad van, ezért kíváncsian várom hogy mit fognak majd válaszolni.
Légyszi majd azt is írd le.

malloc (törölt) 2008.10.29. 11:09:53

hú hát szerintem az utolsó mondatokkal most kiverted náluk a biztosítékot nem? Szerinted érteni fogják? Ez nincs benne a folyamatábrában amit követnek. Fatal error fog villogni a fejükben, ahogy eddig is, csak sajnos a hibakezelés náluk még nem implementált.

havajj 2008.10.29. 11:10:36

APEHnak van-e ISO minősítése, hogy ennyit téved?
Zrt?

havajj 2008.10.29. 11:12:25

Egyszer úgy találkoznék egy vicceskedvű APEH ügyintéző válasszával. Valami ilyesmi lenne:
Tartozását töröltük.
De próbálkozni szabad, nem?
:)

elwood 2008.10.29. 11:16:01

A sztori jó, de ilyen hosszú levelet írni.
Ha elovassák sem értik meg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.29. 11:17:02

Azért nem ártott volna azt a levelet bekopizás után újratördelni...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.29. 11:19:31

bűntesség meg őket példásan...ha már ilyen csalárdok....MIÉRT KELL MIDNENT NAGYBETŰVEL ÍRNI? MERT FONTOS?

csibenyussz 2008.10.29. 11:20:50

tényleg hosszu levél, rövidebben lehet kezelhetőbb (olvashatóbb, értelmezhetőbb) lett volna. az utolsó mondatért meg kár, mert nem sértegetni kell őket, kár volt az amugy korrekt levelet igy eltolni - szerintem.
én is kiváncsi vagyok az eredményre... majd meglátjuk...

csibenyussz 2008.10.29. 11:21:54

tük vagytok parasztok 2008.10.29. 11:19:31

hogy lássad hogyha JOGTALANUL vagy hülye, JOGSZERŰEN meg leszel büntetve! :DDD

Secnir 2008.10.29. 11:24:13

Tűzoltóparancsnok lesétál az ügyeleti szobába, az emberek vigyázzba vágják magukat.
-Pihenj, nem tartok ellenőrzést, semmi ilyesmi, csak körbenéztem, milyen az ügyeletesek élete. Ahá, van DVD lejátszó is. Nincs kedvetek megnézni az Alien sorozatot? Gyertek üljünk le, nézzük meg.
6 óra elteltével:
-Fiúk, messze még az ügyelet vége, nincs valakinél kártya? Tudom, mit mond a szabályzat, de játszanék egy parti ultit.
2 óra múlva:
-Ok, rendben, nyertetek. Tulajdonképpen csak azért jöttem szólni személyesen, hogy ég az APEH székház...

malloc (törölt) 2008.10.29. 11:25:00

Tartozástörlés csak a "Tartozástörlő igénylőlap" kitöltésével kérhető. A "Tartozástörlő igénylőlap" igényelhető postai úton eljuttatott "Tartozástörlő igénylőlap igénylő" kitöltésével, ajánlott levélben. A "Tartozástörlő igénylőlap" igényelhetőségi vizsgálata legalább 15, legfeljebb 30 napot vehet igénybe. Pozitív elbírálás esetén a hivatal postai utánvétes küldeményként juttatja el az igénylőlapot, melyet kérnénk személyesen, illetékbélyeggel ellátva, minden páratlan szökőév húsvéthétfőt megelőző kedden a központi APEH hivatalban délelőtt 11:58-11:59-ig leadni. Az "Tartozástörlő igénylőlap" hiányos kitöltése esetén Hivatalunk fenntartja a jogot "Tartozástörlő igénylőlap helytelen kitöltéséből származó bírság" kiszabására, melyet a "Tartozástörlő igénylőlap helytelen kitöltéséből származó bírság kiegyenlítő kérelmi lapon" lehet kezdeményezni....

Pályát tévesztettem. Megyek megnézem nincs-e felvétel valami állami hivatalban. Rettegjetek :)


melynek érvényesítéséhez 10ezer Ft illetékbélyeg felragasztása szükséges (bármely postahivatalban beszerezhető)

malloc (törölt) 2008.10.29. 11:26:07

hopp, elbtam, az utolsó mondat az első változat volt. ignorálandó.

Bableves 2008.10.29. 11:28:39

Kis történet:

Fejlődő vidéki építési vállalkozó sok és kemény munkával kb. 20 év alatt elérte azt a szintet, amikor már csak a megszerzett munkagépek és állványanyagok bérbeadásával is elég jövedelme lett volna családja eltartásához. Persze mindent szabályosan csinált, számlával, etc. Tavaly a sok megrendelése miatt végülis keletkezett 4 millió forint ÁFA visszaigénylése, amit be is nyújtott szabályszerűen. Mielőtt kifizetésre került volna, "hirtelen" és "véletlenül" APEH ellenőrzést kapott. Sokáig vizsgálódtak, nem találtak semmit, persze sok fénymásolással, utiköltséggel, stb... járt a dolog, de ezt be kell nyelni. Végül abba kötöttek bele, hogyan vásárolta az állványanyagot. A cég, akitől rendelte (azóta ezt is tönkretette az APEH) kis szállítókapacitása miatt egy napon, de kétszeri fuvarral tudta leszállítani az anyagot, és fizetség ellenében szabályos számlát is adott. A hiba az APEH szerint az volt, hogy az első forduló után külön számlát kellett volna készíteni! Ezért 5 millió forintos bírságot szabtak ki! A vizsgálat során a közben megszüntetett szállító cég segédmunkásait is behívták "tanúkihallgatásra", nyilatkozzanak a szállítás körülményeiről (délelőtt leszállították az egyik felét, délután a másikat). Közben pár évre visszamenőlegesen felkutattak megrendelőket, akinek a vállalkozó dolgozott. Özv. X. Y.-nét kérdezgették, hogy anno milyen színű kocsival jött a vállalkozó, meg ilyenek. Meg miért van motorja kettő (egy hobbi-egy munkára)? Végül az APEH-os ügyintéző elárulta, hogy felsővezetői körökből jött az utasítás, hogy ilyenkor fölözzenek. Szó szerint az hangzott el, hogy a "libát is megkopasztják, majd újra nő a tolla".

Vállalkozó becsődölt természetesen, fontolgatja, hogy külföldre költözik. Nem fog még egyszer 20 éve rámenni a kormány seggnyalóinak kistafírungozására. Nos, minimum igaza van. Bezzeg, ha csalt, lopott, hazudott volna, most meg sem kottyanna az a kis bírság.

A LEGNAGYOBB BŰNÖZŐK A PARLAMENTBEN ÜLNEK.

b[ALien] (törölt) 2008.10.29. 11:30:31

Esetleg részletfizetéshez is valami spéci űrlap kell? Én írtam nekik, de b*sztak válaszolni, telefont nem veszik fel...

É2I 2008.10.29. 11:30:59

Nekem az idén volt apró történet:

Volt némi adótartozásom, amit közöltek, megnéztem tényleg.
Felhívtam a pechet, mondom csekket kérnék, mivel az már nem fért el ;).
Jó, küldenek.
Kérdezem, ennek lesz némi kamata is?
Igen.
Akkor azt is csapja hozzá, oszt' egyben fizetem.
Azt nem lehet.
?
Mivel azt csak augusztusban számítják ki mindenkinek és akkor küldik ki külön.

Tudom nem nagy ügy csak; egy ügyintézés három posta költség, meg két telefon.
Nyílván adófizető pénzből....

(Egyébként készséges volt az ügyintéző, azzal semmi baj, csak már túl van minden bonyolítva. [Nem] csoda, hogy gyakran hüjeségekkel idegesítik az adófizetőket.)

Pistike_ 2008.10.29. 11:31:07

Ismerősömnek megmondták mit csináljon, hogy járjon el, majd amikor végigcsinálta megbűntették 400000 ft-ra, mert azt tette, amit az APEH kért. Gerinctelen szemetek ...

csibenyussz 2008.10.29. 11:32:09

az a baj hogy aki nagyban csinálja a stikliket az biztosan nem kap ellenőrzést... de ha csinálgatod a kis boltodat, vállalkozásodat és egyszer végre már pénzt is látnál belőle akkor kész, tuti belefutsz...

csibenyussz 2008.10.29. 11:34:32

igazából érthető is ha valaki egy-egy ilyen sztori (ld. bableves története) után azt mondja hogy elég, és elhúz innen a pi*ba... :((

FaBRiK 2008.10.29. 11:34:33

APEH-nak ISO? Minek? Melyik versenyszférában van???

Egyébként még hasonló mondatokat érdemes betenni:
"Továbbá kérem részletezzék, hogy pontosan milyen lépéseket tettek/tesznek, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló hibák ne fordulhassanak elő sem velem, sem mással kapcsolatban"
"Jelzem továbbá, hogy amennyiben bármilyen további ügyintézésre kényszerítenek, az ezzel kapcsolatos eddigi és további költségeimet (úgymint utazási, szabadság, postaköltség) önökre hárítom."

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.29. 11:40:43

Nálunk plö a fatelepen úgy van, hogy a Józsi 8órát dolgozik (bocs bent van) de csak 4órásra van lejelentve....meg félig zsebbe kapja a fizuját….ez most vicc….de mocsok sok geci vállakozó így csinálja….őket kéne szopatni

petyuska74 2008.10.29. 11:43:58

nem is ír butaságot malloc.
ha az apeh helyesen jár el, akkor leveledet fellebbezésként kezeli (már az elsőt is, amikoris a 150eFt illeték kirovását vitattad), és akkor hiánypótlásra szólit fel, hogy a minimum 5eFt államigazgatási illetéket fizesd meg a fellebbezésre. Csak megfizetése esetén foglalkoznak érdemben az üggyel. Aztán majd hónapok múlva esetleg visszakapod a fellebbezési illetéket, ha a fellebbezés jogos volt.

Flash_scaevola 2008.10.29. 11:46:46

Mi a lakásvásárlásunk utáni felháborító illetékre kértünk részletfizetést amit megadtak. A határozatukban annyit írnak, hogy a díjfizetés havonként esedékes, semmi fizetési határidőről szó nincs. Másfél év után küldtek egy levelet, hogy 300,- Ft kamatot vetettek ki ránk az elmúlt másfél évre visszamenőleg. Tekintettel arra, hogy nincs a határozatban fizetési határidő, s minden hónapban befizettük az erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhető illetéket, leszophatnak. Mocsok, szar gecik. Ebben az országban mindent lehet, mindenki hazudik.
| rrr100.wikispaces.com/ |

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.10.29. 11:54:03

Stimmel. Nálam két befizetést is félrekönyveltek, és a minap vettem észre, véletlenül. Az egyik az SZJA-m, amelyet természetesen az általuk küldött csekken fizettem be, vagyis szó sem lehet arról, hogy másik folyószámlára küldtem, mint kellett volna. Mert ezeknek sokféle folyószámlájuk van ám, külön a TB-ra, külön az SZJA-ra, és, csak hogy ne lehessen normálisan elintézni a dolgokat, külön számlák vannak ezek késedelmi pótlékaira is. Vagyis hiába fizettem be másfél éve annyival többet, amennyi a becsült késedelmi pótlék volt egy akkori csúszásomért, az azóta is ott csücsül többletként, a pótlékszámla meg ott virít teljesítetlenül. Hogy ennek mi az értelme? Mást nem tudom tippelni, mint hogy jól megszívassanak, amikor csak akarnak. A teendő az, hogy átvezetést kell kérni az egyik számláról a másikra, ha már a kis barmok nem tudják ezt maguktól elintézni, a 0817-es űrlappal. És ha büntetni próbálnak, akkor úgy elküldeni őket a kurva anyjukba, hogy csak zörög. Kezdjenek perelni.

Mellesleg adóhivatalra szükség van. Az adó kell, ez van. Csak azoktól a rohadékoktól is be kellene hajtani, és erre volna ez a tetves hivatal, akik milliókat nem fizetnek be büntetlenül, mert nekik mindent szabad. Hát itt fogy el a cérna nálam, jön az, hogy "azt mondja hogy elég, és elhúz innen a pi*ba".

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.29. 11:54:04

eltebőcsészmenőlogós adóazonosító igazolványt annyámmal kérhetünk közöset? az csúcsszuper lenne!

Yasashi Tanuki 2008.10.29. 11:54:09

A gond ott kezdődik, hogy ha valaki állásfoglalást kér az apehtől (kb. 2 hónap) azt mindig hangsúlyozzák, hogy ha azt csinálod amit mondanak akkor se garantálják, hogy védve vagy.
Az adótanácsadókban ezek után mennyire lehet megbizni?
Az alap az lenne, hogy az adótörvényeket minimum 5 évre hozzák. Jelenleg évente háromszor módositgatják salátatörvényekbe ágyazva ráadásul ha megnézzük ezek mennek át leggyorsabban és módositó inditványok nélkül a parlamenten mert a honatyákat legkevéésbé sem érdekli. Mondjuk nem is értenek hozzá lásd Kovács László EU adóügyi biztos esetét.

elwood 2008.10.29. 11:57:13

Ez a Bableveses sztori túl erős.

Jogszerű volt a bírság ? Méltányos a nagyságrendje ?

Vannak azért más fórumok is erre mint a homár, nem ott kéne utánajárni ?

HKati5149 2008.10.29. 11:58:56

Vettünk egy házat, lányom az illetékre részletfizetést kért, meg az elsõ ingatlanra járó 40.000 Ft-ot, Rá is nyalt illetékbélyeget, 1 évig nem jött válasz, csak lett egy szép nagy tartozása meg büntije.

Válasz 13 hónap eltelte után sem érkezett, pedig ez államigazgatási eljárás, és 30 napon belül (na jó, 60 napon belül) értesítést kellett volna kapnia.

lincoln ábrahám 2008.10.29. 12:08:40

Ki fogják találni az átalánybüntetést, mindenkit januárban megbüntetnek 10-20000 forintra, cserébe arra az évre a baszogatási határt felemelik 5000 Ft fölé.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.29. 12:10:58

bőőcsészeket mindenhova és minden probléma megoldva...! én csak bőcsészeket képeznék...és csak bőcsészeket vennék fel....a bőcsészeké a világ....

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:12:00

Nem is! közgazdászokat akarok... abból nincs elég.

Ügyeletes Megmondóember 2008.10.29. 12:15:09

Flash_scaevola 2008.10.29. 11:46:46:

Nekem is szintúgy, viszont 33 000 Ft-t a "késedelmi" kamat...

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:17:24

Akkor te nem kevéssel maradtál el... :(

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.10.29. 12:17:51

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:12:00

sőt lehetne olyan szak, hogy bőcsész-zinformatikus közgazdász! az kell ide....és rendbetennék az országot

ac07 2008.10.29. 12:24:42

Az adótanácsadó, ha aláírta pl.: a bevallásodat, akkor őt fogják elővenni, anyagi felelőssége is van, nem véletlen, hogy annyit kell tanulni hozzá, meg annyiba kerül a szolgáltatás, amihez a nevüket is adják...

AlulírottFentemlített 2008.10.29. 12:25:25

Én büfé-ruhatár szakon végeztem, az nem jó?

nbk 2008.10.29. 12:28:17

Hasonló nálam is a helyzet...
Vettem egy 15 millió alatti új építésű lakást és egy garázst egy épülgető társasházban. A lakás nem tartozik az illetéktörvény hatálya alá, a garázs igen. Ezzel tisztában voltam. Vártam, h garázsomra megküldik a várt illeték összegét. De az APEH a lakásom és a garázsom árát összeadta, majd ezt már 15M feletti lakásként kezelve kiküldte erről az illetékkövetelést, DE külön egy másik ügyintéző a garázsról is. Kérvényeztem az első, tévesen kirótt illeték törlését.
Majd, a múlt havi APEH folyószámlám megkapva láttam, h a tévesen kirótt összeg ott van rajta még mindig tartozásként, és csodálatosan hozzátettek még vagy 7e Ft pótlékot is, illetve a meg nem fizetett 2200 Ft eljárási illetéket, mivel a kérvényt e nékül nyújtottam be...
A levelezgetést én is elkezdtem ismét... a Posta mindenképp jól jár...
Szégyen, h az ő hibájuk miatt a védtlennek kell rohangászni, levelezgetni, hogy nehogy őt büntessék az APEH hibájából...

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:28:18

Ezt az országot már nem nagyon lehet rendbetenni, annyi a tolvaj, csíter.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.10.29. 12:31:45

Hasonló gonosz levelet küldtem én is, 3 nap múlva készséges telefonhívás, elmondták, mit tegyek, megtettem, 15 napon belül kezemben volt a határozat megszüntetése. Boldog karácsonyt kívántam telefonban, meglepődtek.
Szóval elsőkörös tapasztalat dettó, de el lehetetett intézni.
Nagyon fontos, hogy az APEH is "csak" egy csomó ember.

Fikkentáger 2008.10.29. 12:37:29

Bableves, a történeted ottan sántít, hogy a számlakibocsátásért a kibocsátó felel, azért nem lehet büntetni a vásárlót. Ha meg engem az apeh az egy napon de két részletben leszállított áruért egy számlán (és nem lettőn)kiszámlázott történet miatt megbüntetne, röhögve tennék a jegyzőkönyvre megjegyzést, és a határozatban tutira nem lenne már szó semmiről, mivel azt azért már jogvégzett ember írja, nem árokpartról szalajtott revizor.
Szóval az APEH definíció szerint persze hülye, de aki ilyen sztorival akarja ezt bizonygatni, az nem nem különb náluk.

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:37:35

Nem, az apek maga az állam. nem állítom, hogy nem hibázhatnak, de nem kéne pitiánerkedniük.

Alf (törölt) 2008.10.29. 12:41:14

Apám is egyszer 1.300.000 ft-ot tudott visszaigényelni egy nagy megrendelése miatt, egyből jött az APEH ellenőrzés, azaz apám kellett bemenjen "kihallgatásra".

Ez ilyenkor "rutin", tehát ha jogosan valaki vissza akar igényelni pénzt, akkor leellenőriznek az utolsó nyakkendőcsipesz-számláig mindent.

De miért pont a visszaigénylőket ellenőrzik szigorúan? Erőfitogtatás? mint amikor a rendőr a sebkötöző szavatosságát is lecsekkolja, ha elkéred az igazolványát? Hogy elmenjen az emberek kedve a visszaigényléstől?

Egu 2008.10.29. 12:43:36

Én is vásároltam házat, közben meg eladtam a régi lakásomat ugyanakkor. Megkértem az ügyvédet, aki mindkettőt bonyolította, hogy biztos, ami biztos, küldjön egy levelet a kedves illetékhivatalnak (már APEH), hogy ugyanmár ne felejtsék majd el levonni az eladott lakás értékét, amikor számolnak. Hála az égnek, hogy megírattam!
T+2 nap dátummal kapom a levelet az illetékhivataltól, hogy fizessek be 800.000 Ft-ot. Természetesen felhívtam őket, mire közölték, hogy biztos elkerülték egymást a levelek a postán. Persze közben küldettem egy következő levelet, amiben meghivatkoztam az elsőt, hogy ugyanmár...
De legalább kedves volt a hölgy és szóban közölte, hogy nem, nem kell fellebbeznem, majd feldolgozzák gyorsan a levelemet és küldenek új csekket. Ja, telefonon gyorsan kiszámolta, hogy tényleg csak 200.000, amit be kell fizetnem....:))))
Erre mit kapok nyáron, 1 évvel később? Papírt, hogy van 870.000 tartozásom, a 70.000 a késedelmi díj, úgyhogy ehhez küldenek is egy csekkett, hogy 15 napon belül befizethessem.
No erre ismét telefon, mire közli velem a nő, hogy látja ő, hogy nincsen feldolgozva, nem kell aggódni, talán év végéig megküldik a csekket.
Szóval most nem aggódom.
Csak várom, hogy mikor állnak elő azzal, hogy mivel nem fizettem x000 forintot a fellebbezésre, ezért mégiscsak fizessek késedelmi kamatot, mert hát ugye bármi megtörténhet. Legfeljebb majd nem vesznek észre valamit a rendszerben.

Ja, a rossz csekk a szerződéskötést követő 20 napon belül már megjött, a korrekcióra 1,5 éve várok.

LiberAll 2008.10.29. 12:49:19

Apeh-nek csak levélbombát vagy atomot szabad küldeni, de támogatom a Postálos hivatalnok irtást is. S ezeket fizetjük mi az adónkból, tényleg normálisak vagyunk mi, hogy ezt tűrjük ????

Dee_ 2008.10.29. 12:49:58

Csak hogy tudjátok, midnez azért van, mert ha kiró valamit az apeh, rögtön be kell fizetni. Utólag visszaigényelheted, de ha nem fizeted be a még téves összeget is, akkor kamatostul számítják, mint követelést.

Nem ritka ez egyetemen sem. Elszúrnak valamit, de kérelmet kell írnod ahhoz, hogy meghallgassanak. A kérelem 1000 Ft. Jiogosnak fogják találni a kérelmed, de az ezrest azért le kell csengetned, és maximum utólag visszakérheted, de amíg az nincs a számlájukon,nem foglalkoznak az ügyeddel.

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:51:11

Egu... ez igen.
Én már tuti, hogy lélegeztetőgépen lennék. Vagy börtönben emberölési kísérlet miatt.

Flash_scaevola 2008.10.29. 12:55:17

Liberall... jogos a kérdés. Már nagyon régóta várom, hogy felnyíljon az emberek szeme, de ez nem csak erre a topikra vonatkozik. Nagyon nagyot fog durranni a világ egyszer csak. Ma minden mű, mű a pénzvilág, minden mesterséges. Egyre rosszabb minden, miközben folyik az agymosásos parasztvakítás... 1-5-20 vagy 100 év múlva, de egyszer eljön a nap, mikor azt mondja az emberiség, hogy most már elég. S aki tudja, hogy most mások bőre alá bújva él, az fosson, mert az írmagja sem marad fenn.
| rrr100.wikispaces.com/ |

File 2008.10.29. 12:56:52

Bôcsészgépész!

AlulírottFentemlített 2008.10.29. 13:02:25

Amennyiben nem kapnak majd 13. havi fizetést az apehkosok sem, akkor mi lesz?

A seggünk ki lesz.

2008.10.29. 13:02:51

jajj apehes története mindenkinek van:
eladtam házrészt - vettem belőle lakást. Persze az illetéket úgy szabták ki mintha nem vettem volna helyette ingatlant. megfellebeztem, utána egy évre rá (!) kijött a határozat, hogy oké a kisebb összeg, amit rögtön be is fizettem.
Na persze a késkamat számlámon meg ott ketyeg azóta is a nagy összegű meg nem fizetett tartozás ami jogtalan volt. Sztem lelkileg aberrált emberek gyülekezete az egész hivatal.

Dr Kangörény 2008.10.29. 13:12:23

Igen, az apehnál is emberek dolgoznak, akik hibázhatnak. Ezeket a pótlékokat pedig szoftverek számítják ki.
De lófasz annak a seggébe, aki nem ellenőrzi le, hogy jól működik-e a program, lófasz annak is a seggábe, aki kiküldi ezeket a szarokat ellenőrzés nélkül és külön lófasz annak a seggébe, aki még most is küldözgeti ezeket a szarokat, pedig már hónapokkal ezelőtt kiderültek ezek a hibák.

Hivatalnokok, akik nagy ívben leszarják azt, hogy milyen károkat okoznak másoknak. Ja, és persze minden rendben van, felelősségre ezért nem kell vonni senkit.

bangoci 2008.10.29. 13:13:48

Megértem a felháborodást,de sajnos ki- szolgáltatottak vagyunk. Ez olyan mint az előző rendszerben a besúgás utáni ál
lapot.Valami baj van a demokráciánkkal.
Tenni kellene érdekében.

staropramen 2008.10.29. 13:14:41

@alulírott
Nagyon jó a felvetésed.Az Apeh dolgozói a 13. havi fizetésen felül rendeszeresen ( évi 3-4 alkalommal) nagyösszegű jutalmakat kaptak.Az évenkénti béremelés biztos pont volt.Mindez akkor ha az elvárt adóbevételt elérték vagy meghaladták.Már csak a korábbi nyugdíjazás hiányzott.
Remléem jövőre ők is velünk szívnak.

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:19:46

sör, nem jó ez a tipikus magyar hozzáállás, hogy ők is szopjanak. Inkább senki ne szívjon, próbáljunk meg összeállni, mint a gecisbugyi. Ez a magyar hibája, hogy pusztuljon minden, ha neki szar. Nekem is szar, igen, majdnem mindenkinek szar, de inkább össze kéne fogni, mintsem a másiknak rosszat kívánni.
De nehogy aztán most nekem essetek, nem védeni akarom őket. :)

wryvery 2008.10.29. 13:20:58

Az apeh-l a fizetésüket csak akkor kapják meg,ha teljesítik az előírt tervet. Mármint amit előrínak nekik ennyi adót es bírságot kell behajtani. Őket semmi nem érdekli csak az,h teljesüljön a terv. S persze,h az átlag embert piszkálják hisz ott gyorsan letudnak gombolni pénzt - bármilyen jogcímen. Lehet radikális vagyok , de aki az fent említett intézménynek dolgozik az hazaáruló!!!

Ja és nyugodjatok meg Ők megkapják a 13., 14. havi fizetést + tanulmányi extra szabdságot + különböző potlékokat + jutalmakat + középvezetőtől fel fele extra jutalmakat - ja es mindezt negyedévente.....

staropramen 2008.10.29. 13:22:42

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:19:46
Azt hiszem félreérted a helyzetet. Arra vagyok kiváncsi, hogy fog viselkedni ez az eddig erősen kiváltságos társaság, ha azonos elbírálás aláesik atöbbiekkel. A remélemet úgy értem, hog yvalami nagyagyú idióta nem mentesíti őket a megszorítások alól.

evacat 2008.10.29. 13:22:45

Mi is kaptunk ilyen felszólítást, ami jogtalan, már elavult és az apeh dec 31 után már kijavította.
Sajnos ez tipikus hivatali gondolkodás.
A pótléklistákat az adott dátumra automatikusan kilöki a számítógép és olcsóbb minden beavatkozás és felülvizsgálat nélkül kiküldeni, mint postázás előtt megnézni, mit tartalmaz.
Gondolkodásuk szerint, ha jogos akkor úgyis kifizetik, ha jogtalan, akkor meg majd reklamálnak és akkor majd megnézik.
Jó esetben még a jogtalant is kifizetik, mert nem mernek a hivatallal vitába szállni.

dshk 2008.10.29. 13:24:01

Fikkentáger, szerintem alábebecsülöd az APEH-et, sokat hallottam már, hogy mindkét felet megbüntetik, úgy hogy ráadásul közben az államot vagy nem érte kár, vagy még jól is járt.

Pl. ebben az esetben megbüntethették a számla kiállítóját, mert "rossz" számlát állított ki, a számla befogadóját, mert a "rossz" számla alapján ÁFÁ-t igényelt vissza. Ezeket a tulajdonképpen poénos büntetéseket ráadásul a magyar bíróságok jóvá is hagyják.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.10.29. 13:27:42

bőcsész-zinformatikus-közgazdász :)
juhéjj ebbő má kettő megvan, enyém lesz a jövő, de most még nem vagyok sikeres... vagyis csak kétharmad részben vagyok sikeres

Gumidomino 2008.10.29. 13:27:46

Egy volt tanárom azt mondta hogy az APEH-ben a szürkeállomány (nyilván ügyintézőtől felfelé gondolta) világszínvonalú, a rendszer (közte az informatikai is meg úgy az egész RENCER) egy röhej. emiatt nem tudnak hatékonyak lenni.

hát szerintem ez így kva hatékony csak kvára nem igazságos.

۝merta-X 2008.10.29. 13:32:45

Haveromhoz a boltba múltkor kijött az APEH, ő kézségesen lezárta a kasszát, kirakta a ZÁRVA táblát, majd mondta nekik, hogy pillanat, 5 perc múlva jön az ügyvédje, tanúnak. Mondták, no problem, addig isznak egy kávét a szomszéd büfében, azóta se jöttek vissza.

Ehhez persze kellett a tavaly év végi 500 rugós bírság, amit egy példásan kitöltött/vezetett alkalmi mv.-i kiskönyből hiányzó aznapi bélyeg miatt vetettek ki, a reggel nyolc órai ellenőrzés során.

EÖ (törölt) 2008.10.29. 13:34:21

File

Bőcsészmérnök!! (ez megtörtént eset, egy rendezvényen így köszöntötték őket)

EÖ (törölt) 2008.10.29. 13:36:25

na de az milyen, hogy a fogyasztóvédelem előírja neked (szolgáltató) hogy 15 napon belül kell a válaszolnod a panaszokra, ugyanakkor a fogy.véd-nek 60 napja van ugyanerre
esélyegyenlőség. lóf..szt!

EÖ (törölt) 2008.10.29. 13:39:57

staropramen

Köszönjük a felvetését!
Hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot, kérjük, írja be ide az adóazonosító jelét.
Köszönettel:
Apeh Vagyonosodásvizsgálati Elitosztag, Ráckeve, Júdeai Népfront utca 9.

wagabound 2008.10.29. 13:40:16

A tűzoltóparancsnok bemegy az embereihez a pihenőbe. Tölt egy kávét az automatából, rágyújt egy cigarettára és komótosan elszívja, majd feltápászkodik: "Na, emberek, lassan lehet készülődni. Ég az APEH"...

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:43:14

Hurrá Torpedó, hogy mennyire örülüünk neked!
Azt el sem hiszed.

AlulírottFentemlített 2008.10.29. 13:44:40

Az élet egy határidős játék, kinek 15, kinek 30 vagy 60 napos határidővel.
Ajánlom magamat, ja persze sürgősségivel.

Itt már nem segít a sünszaratás sem :-(

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:45:08

staropramen 2008.10.29. 13:22:42

Ok, akkor félreértettelek. Bocs.

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:47:02

Júdeai Népfront utca...
sünszaratás...

:))))))))

staropramen 2008.10.29. 13:47:41

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:45:08
semmi gáz,spongyabob rá

scubadiver 2008.10.29. 13:49:03

800 Ft ért akartak engem akasztani!!! De honnan a f@szból került ez elő, a mai napig nem tudom. Befizettem, jobb a békesség. Azóta nem kerestek (szerencsére)!!!

lovasbébi 2008.10.29. 13:51:18

Nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá:-)
Tavaly vettem egy új építésű lakást, még be sem költöztem már ott volt, hogy fizessem be az illetéket, természetesen úgy számolták ki, hogy nem vették figyelembe az új építésű lakásokra vonatkozó kedvezményt. telefon, ügyintéző megnyugtat, küldjem el az észrevételemet, biztonság kedvéért a beruházó plusz igazolását és minden OK lesz javítják, törlik a törvénytelenül kiszabott illetéket, kivetik a jól kiszámoltat.
Természetesen 1 évig semmi nem történt, folyószámla kivonaton a törvénytelen illeték a késedelmi pótlékkal. Levél, telefon újra, ígérgetés, hogy soron kívül intézkednek. Majd újabb levél, hogy ha 15 napon belül nem fizetek jön a végrehajtó.
Levél APEH elnöknek, aki 5 napon belül válaszol, hogy intézkedik az ügy kivizsgálásáról, ennek két hónapja, és megint semmi nem történik.
A t@k@m tele van ezzel a bandával, ha én így dolgoznék, már régesrég az utcán lennék, dilletánsok gyülekezete.
Ha valakinek ötlete van, hogy még mi a túrót tudnék csinálni, azt szívesen veszem.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.10.29. 13:53:07

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:43:14

sajna érzek egy kis iróniát...

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2008.10.29. 13:53:14

Én az elengedett illeték után két kört futhattam a kamatos kamatok miatt, 1x az illeték után járót számolták fel, mire ezt sikerült töröltetnem, addigra a az illeték után járó után járót is kiküldték, hogy fizessük be. Úgyhogy a poszt utolsó mondata teljesen reális!!!

Flash_scaevola 2008.10.29. 13:59:01

Torpedó, semmi személyes, hidd el. :)

scubadiver 2008.10.29. 14:06:58

Ismerősöm náluk dolgozik. Tisztességes fizetése van, és minden hónapban + 1 havi bérnek megfelelő jutalmat kap! Valamiből ki kell fizetni!

bogec 2008.10.29. 14:13:58

Voltam vagy fél évig vállakozó. Vmit elrontottam a járulékokkal, és felhalmozódott 30e FT elmaradás miatt (Majdnem beszartam)kijöttek !ketten! hogy beszedjék. Az incasso-t persze ottfelejtették a számlámon, így Rá egy hétre mégegszer levonták.
Utólag még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy csak egy nap utánajárás ment rá, és visszautalták.

Leszarják nagy ívben mi van, pénzt visznek, ahol tudnak, Te meg dögölj meg. Biztos apellálnak arra, hogy sok ember inkább kussol.

Laszlo2 2008.10.29. 14:15:13

Hasonlo tortent velem is. Ingatlanvasarlashoz kapcsolodo illeteket reszletekben fizettem, mindig (!) pontosan utaltam, de az APEH elkonyvelte es igy most 14.000 forint kesedelmi potlekot allapitottak meg. Mivel kulfoldon tartozkodom nem all modomban bemenni, igy be kell fizetmen a birsagot.Remek.

Sokorai_Atala 2008.10.29. 14:18:31

A gyerek két éve nyáron 2 x 1 hónapot dolgozott. Szépen megcsináltam a 0-á adóbevallását. Majd jött egy ajánlott levél, hogy "kisorsolták" vizsgálatra. Maj 30 nap múlva egy másik (szintén ajánlva), hogy minden OK. volt.
Kb. 70ezer Ft-ot keresett, kb 30ezer volt az adó.
Ki lehet számolni, mennyi energiába és az általam befizetett pénzbe került, ennek a tetemes összegnek az ellenőrzése.Ja plusz az én időm, midőn a két levélért loholtam a postára, mert a gyerek vidéken én meg beijedtem, hogy mit akar az APEH:)

Bee-Lah 2008.10.29. 14:29:27

A gazdasági igazgatónknál van 2 papír:
az egyiken azok a cégek vannak, amelyek 180 napnál régebben tartoznak 100M felett az APEH-nek, a másik egyenleg: 600M túlfizetés az APEH felé...
Mindkettőn szerepelni egyidőben szép teljesítmény...

annyira töketlenek és/vagy idióták...

Flash_scaevola 2008.10.29. 14:30:28

Szerintem hívjuk ÁVÓ-nak az APEK-ot.

GaborPesti 2008.10.29. 14:33:16

Egy APEH től eljött jogásztól hallottam hogy 1 évvel ezelőttig tényleg csak a csalókra mentek rá, de azóta nőttek az irányszámok, és a cél olyan pénzeket is beszedni ami nem jár, illetve likviditást növelendő olyat is beszedni amit nem jogos és előre tudják hogy biróság előtt nem állja meg a helyét...

Dr F. 2008.10.29. 14:45:13

Én azon agyalok épp,hogy melyik országba húzzunk el innen.Kurvára unom már ezt a szemét kormányzást és kilátástalan helyzetet ebben az országban.

Bableves 2008.10.29. 15:19:18

Kedves Fikatrógernek (alias Fikkentáger) ezúton üzenem, hogy szegényes fantáziáján az élet és az APEH percek alatt túltesz, majd meglátja - hacsak nem ott dolgozik. Akkor meg tudja. Nade.

Elmesélem még, hogy 1997-ben egy zöldségesnél dolgoztam Veszprémben. Rendszeresen szállítottunk "akciós" gyümölcsöket az APEH különböző irodáiba (Kórház utcánál és a Táncsics Iskola mögötti utcába is két helyre), ahol a dolgozók kapták "kedvezményes" áron. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy leraktuk a portán, és otthagytuk-később elhordták. Soha -SOHA- nem kellett fizetniük, és sohasem kaptunk ellenőrzést.
Próbáld meg elképzelni, Fikatróger, meglátod menni fog.

egggyüttműködő partner 2008.10.29. 15:29:34

Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az APEH magatartása elrettent, megsemmisít, korlátoz és távol tart.

GaborPesti 2008.10.29. 15:35:06

"Dr F"
Gyere északra, itt nagy hiány van nyelveket nem beszélő kisiparosra kolbászból kerités fonására.

QM 2008.10.29. 15:46:06

"Egy APEH től eljött jogásztól hallottam hogy 1 évvel ezelőttig tényleg csak a csalókra mentek rá"
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy csak 1 éve rabolnak? Még az átkosban megtették azt, hogy a nekik "kereseti adóként"(akkor ez volt a lenyúlás neve) befizetett összeg után, adóhiányt állapítottak meg, mondván azt nem nekünk kellett volna befizetni(átalánydíjas részleg), hanem az anyacégnek, tehát mi nem számolhattuk el költségként a nekik befizetett összeget= rohadt adócsalók voltunk.Bírság a befizetett adó után? Szerinted ma kik dolgoznak az APEH-nál?
Nem ugyanazok?
Más. Bátonyterenyén megtalálták a cimbit, hogy bírság, mert nem adott be adóbevallást. Mondta, hogy nincs miről mert nincs vállalkozása. Nem úgy van az, mert az ő rendszerükben magántaxis Pesten(Ja, volt 7, azaz hét évvel ezelőtt). És igenis a Pesti APEH-hez be van ez vésve, hogy azóta is. Kérdése cimbinek: Ha Pesten taxis, akkor hogy találták meg B.terenyén? No problem, utazzon fel B.terenyéről Pestre adatot egyeztetni. Telefon: Igy télvíz idején nem olyan jó ötlet. Semmi gond 30 ezres bírság. Így aztán mégis csak kénytelen volt családjával együtt neki indulni, meg sem ált Írországig.
Itt a mese vége...Kedves APEH vége? Vagy még most is Pesten taxis?
Rendszer rablóváltáskor adtam vissza az ipart. Engem is ugyanígy megtaláltak 6 év után, nekem kellett bevinni az iparmegszüntetéséről a papírt, hogy végre tudomásul vegyék. Jó tanács: felejtsétek el az 5évet. Minden papírt megtartani. Az APEH-nál más időszámítás van.

Pista Bácsi 2008.10.29. 15:51:42

Van főállásom, mellette vállalkozó vagyok, vettem lakást, eladtam földet, stb. stb. Ennek ellenére 36 eFt túlfizetés van az adófolyószámlámon.

Tutti, hogy sikeres ember vagyok!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.10.29. 16:51:40

Te Bableves!

"elérte azt a szintet, amikor már csak a megszerzett munkagépek és állványanyagok bérbeadásával is elég jövedelme lett volna családja eltartásához"
Akkor miért is rokkant bele a bírságba a cég?

Tamaravera 2008.10.29. 17:54:57

Nyugodj meg! A hivaltal valóban hibázott, bocsánatot nem fog kérni.

Az történt, hogy a rossz folyószámlára könyvelt vagyonátruházási illetéket a reklamáló leveled után, nem az eredeti esedékességével törölték, hanem az aznapi dátummal. A késedelmi pótlékot mindig következő évben számolják ki és akkor értesítik ki az ügyfeleket a hátralékukról. A számítást egy program végzi, ami nem veszi figyelembe az egyéb körülményeket, csak azt hogy volt e hátralék a folyószámlán és meddig. Így állhatott elő a jelenlegi helyzet.

A késedelmi pótlék természetesen nem jogos, a leveledet észrevételként fogják kezelni és törlik a késedelmi pótlékot a folyószámládról. A késedelmi pótlék nem pótlékolódik tovább, tehát a kálváriád itt véget ér reméljük.

Vagyononosodási vizsgálatra akkor számíthatsz, ha évek óta nem volt bevalott jövedelmed és ingatlant vagy autót veszel, vagy nagyértékű életbiztosítást kötsz, vagy ha a vállalkozásod évek óta millió nagyságrendű veszteséget termel, vagy egyéb kontroll adat érkezik rólad, mondjuk egy banktól. Vagy ha valaki följelent.
A pótlék rendezés és az ellenőrzés két külön szakterület, nem ér össze a kettő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.29. 18:39:45

mint bizonyara kozismert en voltam apeh revizor
szegyellem is magam
de parttag nem voltam
szoval azert annyit megjegyeznek hogy a visszaigenyleseket azert vizsgaljak, mert a 90-es evekben, foleg az elejen milliardokat summantottak ki egymasnak valo szamlazgatassal
Mary aszonta ma egyunk hideget
a hutoben meg csak sor van

Bableves 2008.10.29. 18:51:22

csirkének:
4 misi visszatérítés már be volt tervezve a költségvetésébe, ez ugrott, ill. ami a büntetésből visszamaradt 1 misi meg több százezer az ügyvéd és költségek. Ezt meg elő kell kaparni, mert ketyeg a kamat. Ez egy kisvállalkozást tönkere tesz, nem beszélve az elmaradozó ügyfelekről. Ki akar egy eljárás alá vont vállalkozóval bizniszelni. Nem egy nap ám egy ilyen vizsgálat.

Van itt pár hitetlen alak, aki nem a témához ír, hanem kötekedik a kommentelőkkel. Kár. Mindenesetre a fő cikk valódiságát senki nem kérdőjelezi meg. Kívánom, hogy senkinek se kelljen az APEH-el bajlódnia.

Herr von Kartz 2008.10.29. 19:48:23

komolyan mondom, polgári ellenállásra volna szükség, de általános érvényűre

az egész adóbefizetési-nembefizetési mizéria azzal is enyhülne, ha egyszerűsödne a rendszer, ami persze nem akar egyszerűsödni, és mint már fentebb is említették, kábé háromhavonta változik benne valami. ráadásul magától az APEH-től sem várhatsz rendes tájékoztatást (régóta tervezem, hogy valahogy szerzek hangfelvétel készítéséhez engedélyt, és három-négy különböző előadó válaszát egy adott kérdésre rögzítem - ha nincs engedély, akkor illegálisan, szarok bele), utána meg, ha saját magad próbálod kiokumlálni, hogy most akkor mi is van meg hogyan, akkor tuti találnak valamit, amit TE nem tartottál be, pedig hát szerintük be kellene.

nem kívánom hogy rámjöjjenek, de jöjjenek rám egyszer
a) ügyvéd, de minden egyes alkalommal
b) onnantól kezdve hogy elkövetnek egy hibát a rovásomra, nem kezelem a szervet egyenlő félként, idézzenek be, vigyenek tárgyalásra, jöjjenek inkasszózni, nem lesznek egyenlő félként, emberként kezelve - akibe nem szorult értelem, azzal nem lehet tárgyalni.

viszont ezt a fajta engedetlenséget kellene általánosan alkalmazni. mégis, mit csinálna az APEH, ha hirtelen többszázezer, többmillió vállalkozó és számlaadó hagyná abba a reklamációt, az indokolatlanul kiküldött fizetési felszólításokra a válaszolgatást, az ügyintézést, és azt mondaná, hogy nem hajlandó mások hibáit korrigálni a saját szabadidejében. mindenkit letartóztatnának? mindenkihez kiküldenék a revizorokat? uggyanmá :))

EÖ (törölt) 2008.10.29. 20:31:39

ha SZÁZ-szor leírjuk, az apeh akkor sem javul meg...

nyulambulam 2008.10.29. 20:37:38

Jaja, hasonlót velem is megjátszottak. Nálam rossz csekket küldtek ki, én meg mivel nem tudom fejből az adóhivatal számlaszámait, jól befizettem az adómat. kb. másfél év múlva jött az értesítő, hogy az egyik adószámlán tartozásom van, a másikon meg túlfizetésem. Ezért aztán fizetnem kell még késedelmi pótlékot, meg a tartozásos számla után kamatot...

Grrr...

Fikkentáger 2008.10.29. 21:46:30

QakukMarci: bizony az APEHnál ugyanaz az időszámítás van, mint az adóalanyoknál, és ami azt leírja, azt úgy hívják, hogy Törvény az adózás rendjéről. Nem ők találták ki, hanem azok, akik a törvényeket alkotják. Abban pedig az vagyon leírva (igen régóta), hogy az elévülés az adóbevallás benyújtására előírt határidő évének december 31-től számított 5 naptári év. Így tehát még a hétköznapi emberek által is igen könnyen kiszámolható (a négy alapműveletből még a bonyolultabbak se kellenek hozzája), hogy emiatt a gazdasági események megtörténtéhez képest sokszor 6-7 év is eltelik, mire a dolog elévül, és az iratokat lehet irattározni a vegyes tüzelésű kazánba. Én kérek elnézést.

Fikkentáger 2008.10.29. 21:51:24

Kedves Bableves cimborám!
Többek között a hozzád hasonló gyümölcsszállítók miatt tart még mindig ott ez a korrupciós dolog például az apehhal is, ahol tart. Ne legyél rá annyira büszke, és ne is próbáld rájuk kenni, hogy csak ők tehettek az egészről, ti meg éppen ma születtetek és még bégettetek is hozzá.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.10.29. 23:48:35

Bableves 2008.10.29. 18:51:22
Babuskám!
Én nem belekötni akartam, csak rámutatni, hogy a sztori nem áll erős lábakon, hiszen ha "csak a bérbeadásból" vidáman ellátom a családom, akkor ha jön az apeh a nagy bírsággal, lefaragom a változó költségeket, aktiválom a "csak" bérbeadás funkciót, esetleg eladok, vagy valamit csinálok a prosperáló vállalkozás keretein belül, hogy azt a tetves pénzt kifizessem. De ha ily mértékben prosperál valami, azt nem kényszeríti térdre 5 MFt jogtalan kivetés. Vagy akkor írtad volna, hogy szegény likviditási gondokkal küzködő családi vállalkozás, de ez a kettő nekem nem fér össze, demagógul hangzik.

chicken (

۝merta-X 2008.10.30. 07:26:13

chicken, téged hasba kéne szúrni egy rozsdás filézőkéssel, hogy elfertőzzön, és szenvedj.
Nem magyarázom meg, miért, méltatlan vagy az életre, szaros.

۝merta-X 2008.10.30. 07:27:33

Látszik, hogy te még az életben nem dolgoztál meg a megélhetésedért, a kurva anyádat.

۝merta-X 2008.10.30. 07:32:34

"Herr von Kartz 2008.10.29. 19:48:23

nem kívánom hogy rámjöjjenek, de jöjjenek rám egyszer
a) ügyvéd, de minden egyes alkalommal"

Úgy van. Aki nem szándékszik kifizetni egy félévnyi keresetét/hasznát, NE IS SZÓLALJON MEG, amíg az ügyvéd meg nem érkezik. Ezt halálosan komolyan mondom.

Dr.Bio74 2008.10.30. 08:49:54

Omerta-X

Nyugalom. Nem éri meg az idegesgedést !

Nálunk az APEH ellenőrnek már lassan saját széke és kávés bögréje lesz.
Most például nem is mi vagyunk a célpont hanem a partner szolgáltató cég, mert hogy lehet az, hogy az ügyvezetőjének két ugyanolyan tevékenységű Kft. -je is van. Beztos csak fiktív számlákkal foglalkozik.A két cég kialakításának körülményeit figyelembe nem veszi, hogy fiktív számlát nem talál azt sem, látszik addig keres amíg valamibe bele nem tud majd kötni.
Ráadásul ebben a kurva országban nem lehet egy csomó munkát adó ötletet megvalósítani, mert ha végig számolod, lehet, hogy elmegy az élettől is a kedved.

mivanmivan 2008.10.30. 11:22:36

"Az apeh-l a fizetésüket csak akkor kapják meg,ha teljesítik az előírt tervet. Mármint amit előrínak nekik ennyi adót es bírságot kell behajtani. Őket semmi nem érdekli csak az,h teljesüljön a terv. S persze,h az átlag embert piszkálják hisz ott gyorsan letudnak gombolni pénzt - bármilyen jogcímen. Lehet radikális vagyok , de aki az fent említett intézménynek dolgozik az hazaáruló!!!

Ja és nyugodjatok meg Ők megkapják a 13., 14. havi fizetést + tanulmányi extra szabdságot + különböző potlékokat + jutalmakat + középvezetőtől fel fele extra jutalmakat - ja es mindezt negyedévente..."

Tiszelt kommentetők!
APEH-os vagyok, lehet fikázni! Lehet azt mondani, hogy hazudok! DE!!!!!
A havi fizetésünk (ha valaki venné a fáradtságot és kiszámolná) NYILVÁNOS, hiszen a köztisztviselői törvény alapján kapjuk LEGÁLISAN, NEM BORÍTÉKBA A NAGYJÁT! Tudjátok, egy felsőfokú végzettségű igavonó barom 25 éves munkaviszonnyal kap vagy 170 ezret, egy középfokú végzettségű szerencsétlen meg ugyanennyivel 75 ezret NETTÓBAN! Ugyi gyerekek ezért reggel ki se kelnétek az ágyikóból? NEM LESZ 13. havi jutalom, 14. havi meg NEM IS VOLT!!!
NINCSEN kvóta, hogy hány embert KELL megbüntetnünk!
HATALMAS JUTALOM: anmennyivel több pénzt hoz az APEH a konyhára a TERVEZETTEN felül (ajánlom figyelmetekbe a költségvetési törvény idevonatkozó §-át) csak abbók kaphatunk jutalmat... Ha nem teljesülnek a bevételi előirányzatok akkor nem kapunk semmit! (Ja a hatalmas jutalom: a vezetők és a talpasok jutalma között ÖTSZÖRÖS a különbség! Ajánlom figyelmetekbe az Állami Számvevőszék jelentését az APEH gazdálkodásáról) Tehát, ha elosztjátok azt a rengeteg pénzt 15000 emberre, nem az igazi arányokat kapjátok! (Egy középfokú végzettségű szerencsétlen évvégén kap vagy nettó 80-90 ezer forintot)
Még valami: az APEH-os is fizet adót! És NEM LEHET MELLÉKÁLLÁSA, mert ha megtudják, kirúgják a fenébe!
Tudjátok az egyéb szerveknél IS van jutalom, de azt valahogy nem verik nagydobra, csak az APEH pénzéről megy a szájtépés évvége felé!
Mondom, nem KELL hinni nekem! További kellemes APEH fikázást kívánok!

Apech 2008.10.30. 18:02:29

A vicc az egészben az, hogy ha hibáznak még jól meg is büntetnek. Velem is ez történt. Közel egymillió forintot tévedtek a káromra és még nekem kellett kérelmezni a késedelmi pótlék elengedését. Még nem tudom mi lesz a vége, de kíváncsi vagyok mivel lassan egy éve húzódik a levelezés. Mindenesetre fizetni nem fogok. Legfeljebb megyek Juszt László műsorába....::)

Flash_scaevola 2008.10.30. 22:47:18

Omerta :)
Szívemből szóltál.

Apech
Jusztot hagyd, annyi az esze, mint egy talicska apró majomnak. Nézettség, nézettség, nézettség. Eladta a lelkét az ördögnek, már ha van neki.
Büdösszájú zsírtorony, mocsok pufajkás. Szard le.
Nem fizetsz, már az elég.
süti beállítások módosítása