Tékozló Homár

Segitsetek megszabadulni a Unicreditbanktól!

2008.11.13. 11:25 | jackyll | 66 komment

A Homár nem érti, hogy annak ellenére nem döntöttek még be poénból egyetlen bankot sem az elégedetlen naiv ügyfelek az elmúlt évek szopatásaiért bosszúból, hogy naponta több panasz érkezik mindenféle pénzmozgató intézményre. Tékozló olvasónk az Unicreditbanknál próbálja felmondani a számláját, de mivel még csak a 3. hónapnál tart, most keresik, hova tűnt a felmondási kérelme:

Én kis naiv ügyfélként bementem a Váci úti fiókba, hogy mivel megszűnt annál a munkáltatónál a munkaviszonyom, amelynek a dolgozói (hitem szerint) kedvezményes számlavezetésben részesülnek a Banknál, szeretnék választani egy számomra elfogadható számlacsomagot. Ez volt juniusban. Aztán ajánlották nekem a létező legdrágább csomagjukat és, hogy erre nem jöttem rá akkor rögtön, máig szégyellem magam. Ezek után 3 hónapig szerintem top listás voltam azok sorában akik a legtöbb bankköltséget fizették. Közben a szomszéd bank folyamatosan bombázott ajánlataival, amit végül gyarló emberként elfogadtam. Elkezdtem átterelni a bankügyeimet és meg akartam szüntetni a Unicreditbankos számlámat. És itt kezdődött a kálváriám!

Először is egy közeli fiókban kezdeményeztem a lakástörlesztés ill. közművek lemondását. Ekkor "hívta fel" az ottani ügyintéző a figyelmemet, hogy miért is fizetek ennyi bankköltséget ??  (tényleg miért is ??)  Érdekes módon a lakástörlesztés lemondását azonnal beállították - holott csak szeptember 30-tól kértem - emiatt aztán késedelembe estem az FHB-nál egy részlettel és cirka 120 Ft késedelmi kamattal.


Közölték, hogy a számlát megszüntetni csak a honos fiókban tudom. Ez eltartott egy darabig míg kisgyermekes anyaként meg tudtam szervezni egy kirándulást a honos fiókba. Ott több mint egy órás ügyintézés keretében elvették kártyáimat, tokenemet, mindent, amivel a számlához férhettem volna. Azok után, hogy elmondtam azért megyek el, mert drágák, hosszan számolgatták mennyi pénzt hagyjak a számlán, hogy fussa még a 45 napos felmondási időre a bankköltségekre.  Mert kiderült, hogy 45 nap a számlafelmondási idő, azaz 45 napig semmit nem csinálhatok a számlával, de ők azért besöprik a nem kevés számlavezetési dijat. Ekkor már sietnem kellett és még valamit akartak csinálni az általam aláirt számlamegszüntetési kérelemmel, igy semmilyen papirt nem kaptam arról, hogy elinditottam a számlamegszüntetést. Rendben, gondoltam, egy bankban papir nem tünhet el, visszaélés nem történhet.


Ez volt szeptember 22-én. Vártam türelemmel, mig nem aztán kolléganőm tévedésből a novemberi bért a régi számlámra utalta.
 
Ekkor kiderült, a számlám a mai napig él, szó sincs megszüntetésről, egyelőre még keresik annak a nyomát, hogy ilyet kezdeményeztem. Az megnyugtató, hogy az általam leadott kártyákat eddig senki nem használta. Persze ha vissza akarom kapni a téves utalást, azért megint fizessek. Most megint újra kezdődik a 45 nap? Menjek el újra a honos fiókba ? És hány óra ügyintézésre kalkuláljak ? (bébiszitter óránként 800 Ft) Vagy vegyek ki mindent az utolsó fillérig és hagyjam a fenébe az egészet ? (Ha nem tudják behajtani előbb-utóbb úgyis leirják veszteségként ?) Az biztos, hogy én mint ügyfél soha többé látni sem akarom ezt a bankot, de BAR listára sem szeretnék kerülni. Adjatok tanácsot mit csináljak ? (Az ügyintéző akivel most beszéltem kérte nevezzem meg kivel beszéltem szeptemberben. Ti szoktatok névjegyet kérni ?)
 
Igy most leirva - összehasonlitva mások problémáival - nem is tűnik olyan tragikusnak. És mégis az. Tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érzem magam és amivel találkoztam minden csak nem ügyfélcentrikusság. Ráadásul egy olyan piacon ahol már nagyon sok bank verseng a "kegyeimért".

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Mortzosch 2008.11.13. 11:27:31

mondjam-e???
nem olvastam el. minnyá

elwood 2008.11.13. 11:29:24

még éppen zep előtt

Sir Mortzosch 2008.11.13. 11:30:38

háhááá nem :P :D
Elolvastam.
Tehetetlenség. Eljött a pénz dunyhában tartásának ideje.
Xarjanak sünt az unikreditesek, csekket 90 napig pihentetnek.

Fairy Girl 2008.11.13. 11:31:35

ÉN viszont elolvastam. :)

Én is Unicredites vagyok, ami lehet hogy a sikertelenség jelképe, viszont rengeteg évnyi Zótépé után (ami meg ugye...) választottam ezt. Nekem teljesen okés, sose kell várnom, mindent tök gyorsan ellintéznek, igaz, eddig sok ügyintéznivaló nem volt :)

Én mindig felírom a bankos nénik (Uninál egy bácsi is van) nevét, ill. az asztalukon van egy rakás névjegy, és lehet belőle vinni, és igyekszem mindig ugyanahhoz kerülni. Lehet hogy ezért intéznek nekem gyorsabban?

Mondjuk a 45 nap miatt akkor is sün jár, még az OTP-ben is "csak" 30 nap ez az izé, felmondási idő.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.13. 11:32:57

nekem ez nem kerek!

1. megszűnik a munkaviszony...és már rögtön bankot váltasz holott a céged még utal rá egy fizut?
2. a régi cégeddel közölted, hogy új bankszámlád van?
3. ha nem fizetsz a föld alól is előkeresnek....ebben ne reménykedj
4. nagy szívás ez.....nem irigyellek
5. általában megszoktam kérdezni kivel beszélek, ha volt már olyan bunkó hogy be sem mutatkozott az illető...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.13. 11:34:37

mi bajotok már megint az OTP-vel? a legjobb!

Fairy Girl 2008.11.13. 11:34:59

Jaja! Minél messzebb vagyok tőle, annál jobb :)))

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.13. 11:36:51

de mééééé? mit tud az otp szarabbul csinálni amit a többiek nem? eztet nemértem-e! nekem eddig mindenhol + élményem volt!

elwood 2008.11.13. 11:37:50

Amellett, hogy lúzerek, azért adok két tanácsot is ha már kérted.

Ha megszűntetsz egy kártyát vagy számlát ne rohanj el igazolás nélkül. Erre hivatkozhatnál később is.

Ne utaltass pénzt a már megszüntetett számládra, mert csak összezavarod őket.

elwood 2008.11.13. 11:39:57

Mi az a hónos fiók ?

Én a BB számlámat úgy szüntettem meg, hogy bementem a legközelebbi fiókba és kész. Ahol hónos fiók van, eleve gyanús, ott az adatbázis egy mappa.

=Ford Prefect= 2008.11.13. 11:42:46

sün oszt kész

A vogonok hintsék be sóval a bank helyét!

Fairy Girl 2008.11.13. 11:42:48

tüvapok 2008.11.13. 11:36:51

Kinek ez, kinek az. Látod, nekem meg az UInicredit van rendben. Az OTP-nél nekem nemhogy 1-2 hónapig, hanem több, mint fél évig (!!!) tartott, mire megbírták szüntetni a számlámat. De mire odáig jutottunk, előtte már hónapokig nem volt kártyám, netes hozzáférésem, semmi, utalni, neten fizetni számlákat nem tudtam, pénzt felvenni nem tudtam, stb. (De ezt már leírtam valahol egy otp-s posztban részletesen.)
Szóval nekem meg az nem vót jó.

Zepnek milyen bankja lehet? :)

Mylady 2008.11.13. 11:44:56

Én egyszer találkoztam személyesen az Unicreditbankkal, bár akkor még HVB volt.
Lakáshitelt akartam felvenni, a reklámjuknak köszönhetően náluk érdeklődtem először. Annyiban speciális ügy volt, hogy munkáltatói kölcsön mellé vettem volna fel tőlük hitelt. Bementem egy fiókba, a nagyon készséges ügyintéző ürge kapásból közölte velem, hogy ilyet nem lehet. De javasolja, hogy vegyek fel személyi kölcsönt (lakásvásárlásra, MUHAHA).
Még kis is számolt mindent és felvázolta, milyen jól járnék. Mondjuk nekem az jött le az egészből, hogy ŐK milyen jól járnának.
Elregéltem neki, hogy bankban dolgozom, hitelezésből is van tapasztalatom, szóval van némi fogalmam a dolgokról, engem ne etessen.
Még a fiókvezetőt is odahívta és együtt bizonygatták, hogy SEHOL nem fogok ilyen konstrukcióban hitelt kapni. MErt ilyen nincs, meg a jogszabályok, meg blabla.
Nem szeretem, ha hülyének néznek.

Hazamentem, felhívtam az első bankot a névsorban (CIB), aholis kapásból mondták, hogy természetesen, meg hogyne, meg persze. Előzetes hitelbírálat, minden OK, megkaphatom a lóvét. (Lakáshitel és még a kamat is kedvezőbb lett, mint a HVB-nél)
2 nap múlva beadtam a papírokat, 1 hét múlva hívtak, hogy mehetek szerződni.

Unicredittel ne kezdjetek!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.11.13. 11:49:54

amelyik bank nevet vált, az már eleve avas :o)

Balance Of Power 2008.11.13. 11:53:01

Miert is utaltak a regi szamlara a fizut, ha megadtad az ujat? A berszamfejtesnek is egy szivlapat jar akkor.

Egyebkent latszik azert, hogy van fejlodes, nyilvan a valsag miatt. Az Erste-tol felhivott egy fiatalember, hogy a szamlavezeto fiokombol beszel (nem is emlekeztem, hogy ott van) es hogy most egy uj program van naluk, miszerint szemelyes ugyintezot kap mindenki. Gyanakodo voltam, ra is kerdeztem, hogy ez most valamilyen sales-tevekenyseg-e reszerol, de kiderult, hogy nem, annyi, hogy en szemelyesen hozza tartoznek es hogy ezert kellene bemennem, kvazi ismerkedes celjabol, a jovoben pedig o intezne barmit szamomra. Nem tudom, hany ugyfel tartozik majd egy bankarhoz, de alapvetoen ezt nem tartom hulyesegnek.

Balance Of Power 2008.11.13. 11:54:16

Mylady: CIB-nel akkor vigyazzal, ha szerzodest modositasz. En kicsit beleoszultem :))

Fairy Girl 2008.11.13. 11:55:54

Mint azt már sokan előttünk megírták: egyik bank, mint a másik :))) Képtelenség olyat találni, amivel valaki ne szívott volna már. Ez van :(

2008.11.13. 12:01:20

Persze a bankok se piskóták, de miért is van ez az egész homár rovat ?
Nem azért, hogy a júzerek öntudatosabbak legyenek és ne hagyják magukat átverni ?
Miért is mentél el a bankból megszüntetési másolat nélkül ?
Ez olyan szarvashiba, ami után nem reklamálhatsz már semmit.
ez FONTOS !!!!

Fairy Girl 2008.11.13. 12:03:55

De az mosmán nem postabank vagy mi? :-O

helianthus 2008.11.13. 12:12:47

Mylady 2008.11.13. 11:44:56
"Hazamentem, felhívtam az első bankot a névsorban (CIB),"

Tévedsz én lédim, az első bank a névsorban Az OTP! :D

Figyelem, enyhén irreleváns hozzászólás következik!

Amúgy én is zótépés vagyok nagyon egyszerű megfontolásból, sokat kell utaznom, és ők azok, akiknek szinte minden kis településen, vagy annak szomszédos településén :) van automatája. Ennyi.
Kapásból nem egy települést tudok, (nagyobbakat is, 10000 lakos, vagy efölött), ahol a mai napig csak OTP van.
És amíg ez így lesz, addig ők lesznek az ország bankja. Márpedig az Unicredit pl. nem fog nekiállni pár ezer automatát kitelepíteni, meg párszáz fiókot nyitni, hogy felvegye a versenyt.

helianthus 2008.11.13. 12:14:24

Hajrá Zep, már nyolcnál tartasz!

suklemovics 2008.11.13. 12:15:25

zep!
Írtam... Nem válaszoltál...
Az esrte pedig pocsék, rossz, felkészületlen ügyintézőkkel.
Mást mondanak a számla megszüntetésről az egyik, mást a másik fiókban, majd telefonálok a callcenterbe, Ő is mást mond...
Na mondom jó, inkább átolvastam az ÁSZF-et. Ennyit róluk...
4x mentem be hozzájuk, mire sikerült megszüntetnem...

helianthus 2008.11.13. 12:15:48

Nekem mondjuk gyanús kicsit, hogy zepnek sikerül mindig pont elém kommentelnie, lehet, hogy én vagyok zep? :) Nem megnéztem, nem én vagyok!

Secnir 2008.11.13. 12:17:12

ha a bérszámfejtő nem arra a számlaszámra utal, amit te megadtál, kötelessége a helyes számlaszámra utalni.
aztán a bankon majd leveri a pénzügy. ha le tudja.
abból nem eshet károd, mert egy másik számra utalt (az most mellékes, hogy az is a tied).
mellesleg nem tudom elképzelni, hogy egyszercsak egy másik számlaszámra utalja a pénzed. ennyi erővel a sajátjára is utalhat :)

én már régóta ugatom: felejtsétek el a bankokat. TAKARÉKSZÖVETKEZET emberek. kicsi, emberségesek, nincs sorbanállás, ismernek személyesen stb.

Balance Of Power 2008.11.13. 12:21:35

helianthus 2008.11.13. 12:12:47

Mi otthagytuk a faszba az OTP-t, mert kovethetetlen volt, hogy mikor mennyit vonnak le, peldaul penzkivetelert. Sokaig pl. abban a hitben eltunk, hogy havi ket keszpenzfelvetel sajat automatabol ingyenes. Hat nem. Szoval nem biztos, hogy jol jarsz, lehet, hogy barmilyen mas automatabol sem dragabb felvenni a penzt.
Es most nem akarok megint a Citivel jonni...

Juzer 2008.11.13. 12:28:17

OTPben volt hasonló: mondom meg akarom szüntetni. Azt mondja, 1 hónap míg megszűnik a C hitel, 1 hónap míg a normál számla, és még be kell jönnöm. Mondom jó akkor hozza a vásárlók könyvét. Elment hátra, jött vissza, alá kellett írnom, C hitel azonnal megszűnt, folyószámlám 1 hónappal később, de már nem kellett semmit fizetnem arra az egy hónapra és vissza se kellett mennem. Néha meg tudják oldalni, ha nagyon akarják...

Megszeppent kisgyerek 2008.11.13. 12:30:50

Unicredittel semmi baj, azon túl, hogy ott is emberek dolgoznak, mint mindenütt. Sok éve van náluk számlám, volt hitelem, semmi bajom nem volt velük. Sőt, eggyel több számlám is volt, mint kellett volna (kifutott hitel miatt) - honos fióktól 220 km-re szüntettem meg gond nélkül.
Nyertem Mastercardon egy zacsi mindenfélét, értesítő elküldött a honos fiókba. Én meg bementem az említett 220 km-re távolabbiba, megkérdeztem, mi a teendő. Két telefon, és két nap múlva külön csomagban várt rám a cucc.
Havi négyötvenért további költség nélkül utalsz, amennyit akarsz,n etbankjuk jó, automata ingyen van, mi a bánat kéne még?

suklemovics 2008.11.13. 12:33:50

Juzer 2008.11.13. 12:28:17

Na mikor nekem elegem lett a berohangálásból, akkor az erste szarvascsárda téri fiókjában játszottam el ezt. nálam spec volt egy kinyomtatott példány az ÁSZF-ből, bejelölve a megszüntetésere vonatkozó pontok, majd mikor nem akart az ügyintéző úgy eljárni, ahogy oda leírva vagyon, akkor hívtam a fiókvezetőt+vásárlók könyvét...
Könyvet nem, vezetőt kaptam, 10 perc múlva nem volt számlám...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 12:33:56

Simán csak szartak rád. Végülis, el akarsz menni, el is mész,de akkor már nem érdekled őket.
Szép újy fogyasztói társadalom.

Breki77 (törölt) 2008.11.13. 12:46:47

Menj át a K&H-hoz. Na, ott is ez a helyzet. Akkor lássam őket legközelebb, mint a hátam közepét. Mellesleg most jelenleg én az Unicredit-nél vagyok és egyenlőre úgy ahogy meg vagyok velük elégedve. Igaz, hülyeségért nekik sem kell a szomszédba menni. Most, hogy vannak ezek a magas kamatok, kérdeztem tőlük, hogy akkor nekem is megadják e a magas kamatot. Nem, volt a válasz. Hát nyitottam egy másik banknál számlát és oda átutaltam és kaptam rá magas kamatot. Most pedig utalom vissza, mert már itt is megadják nekem a 13.5%-ot. Ami pár millánál azért már nem olyan rossz.

vic 2008.11.13. 12:49:45

BAR listára (új neve KHR), csak minimálbért meghaladó több mint 3 hónapja fennálló tartozással kerülhetsz fel...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 12:55:47

Izé. Lehet nekem azért nincs bajom az OTP-vel, mert nem van hitelem, stb-m náluk (máshol se), meg aztán csak anyira használom őket hogy van 1 számlám, kártyával, és néha pénzt veszek fel...?
Bankfiókba kb. fél évente megyek, amióta netbankom van, azóta annyit se.
Ez így jó. Ha bonyolítani kezdeném a dolgokat akkor biztos szívnék én is...

T...... 2008.11.13. 13:00:18

citibankban szerettem volna vásárlókártyát megszüntetni: személyesen közölték, hogy azt csak telefonon lehet. De akkor hogyan kapok róla igazolást, hogy megszűnt? Majd postán. Egyébként is a beszélgetést ők(!) rögzítik. Amivel én mit tudok bizonyítani?
Aztán számlakivonat jött 250 Ft pozitív egyenlegről. Újabb telefon: a túlfizetés miatt nem tudják megszűntetni.
Miért nem szóltak?
Akkor törölhetjük az összeget?
Jó, legyen az önöké, csak zárjuk le.
Azóta ismét érkezett nulla forintról egyenleg, megszüntetésről semmi.
És ugye személyesen ezt nem intézik.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.13. 13:00:28

ColT 2008.11.13. 12:55:47

na ez az....ezért nincs bajom nekem se velük. egyébként nekem ez a poszt nem kerek....nem az a sztereotípiám, hogy ő az az anyuka aki egésznap otthon van hivogatja betelefonálós műsorokat....:) a hibák jó részélről nem is bank tehet...nekik csak annyi, hogy 45 nap felmondás....a többi problémát ő okozta saját magának és most csodálkozik.....hmmmm? vajon már megint miért rakták ezt ki posztnak? nem is értem!

bianconeri 2008.11.13. 13:01:14


vedd ki/utald el a lóvét (vagy ha nagyon lelkiismeretes vagy, hagyj rajta 500 Ft-ot), és felejtsd el őket...BAR listára nem kerülsz fel, ahhoz kicsi az összeg, amit kérhetnek...egy idő után leírják, és elfelejtenek

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 13:05:16

NA de miért ő okozta saját magának? Azért az is kiderül hogy a bank, amikor számlamegyszüntetésre kerül a sor, akkor hirtelen nem nagyon kezd el foglalkozni az ügyféllel.
Ez valahogy sok más helyen is így van. Ez faszság akkor is ha a user bénázott.
Ha megkövetelik a pontos hitelfizetést, számlavezetési díjat, befektetik a pénzem, stb. akkor lesznek szívesek dolgozni, akkor is ha épp eljövök onnan.

zep10 (törölt) 2008.11.13. 13:06:22

Bocs zep08 -at keresem, nem írt ide véletlenül ?

zep06-tól lenne egy üzenetem a számára, de elég hosszú a mondandóm és nem akarom ide leírni.

tetulada 2008.11.13. 13:07:32

vic 2008.11.13. 12:49:45

... továbbá, ha egy évben legalább 3 bankkártya-reklamációdat utasítják el.

É2I 2008.11.13. 13:28:26

Tényleg kireggeljük zep elől mind a kismilliárd lehetőséget...Akkor vaLYon lenne még rövid mondandója-e? FONTOS!!!!

Balance Of Power 2008.11.13. 13:31:41

Zep beirasait magam sem ertem, de nem mertem eddig megkerdezni, hogy mi ez.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.13. 13:36:40

Secnir!
Navracsics is azt javasolja, meg valami takarékszövetkezetből kinőtt tisztán hazait, valami dunántúli Kinizsi Bankot. De annak még nem láttam Debrecenben fiókját. Se a Rakaca-tónál.

DonCiccio 2008.11.13. 13:51:08

Zep az ügyeletes kemény csávó. :-)

Mylady 2008.11.13. 13:58:48

helianthus 2008.11.13. 12:12:47

Tévedsz, takarékszövetkezetet bárhol találsz. Legyen az kicsi vagy nagyváros, falu vagy Budapest, mindenütt van.
Nem egy cég mind, de a kártyádat tudod használni mindenhol és egy csomó mindent azonos feltételekkel csinálnak.
És azért a legtöbb ember szerintem nem akar minden nap más városban bankolni.

A többi előnyét meg írta Secnir.


Kitalátor feljegyzete · kitalator.blog.hu 2008.11.13. 13:36:40
Vannak nagyobb takarékszövetkezetek, amik bankká alakultak (pl. Nagyvázsony -> Kinizsi Bank), de ez csak formaváltás.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.11.13. 14:03:32

nekem anno BB banknal nem tudtak atirni a nevem 2 honap alatt, na akkor lettem otepes. BB bankbol par honapig jott szla kivonat, mikor mar nagyon minuszos volt, beken hagytak. geci banda.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.11.13. 14:04:17

bianconeri,

azt te csak hiszed, hogy elfelejtenek. Szépen minuszba ketyeg a számla a havi díjakkal, aztán előbb-utóbb bahajtják és akkor már egy tetemesebb összeget kell kicsengetni.

ui: Zepet leszarom.

Secnir 2008.11.13. 14:21:55

mai cikk az indexen:

Felére csökkent az UniCredit profitja
Olaszország vezető bankját, a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező UniCreditet érintette a legsúlyosabban a pénzügyi válság az olasz bankok közül: adózott eredménye 54 százalékkal esett vissza a harmadik negyedben a "drámai piaci körülmények", a milliárdos leírások miatt. Az adózott eredmény 551 millió euró volt az egy évvel korábbi 1,2 milliárdot követően, elsősorban a megbízási díjak csökkenése, és a saját számlás ügyletek veszteségei miatt. A csoport szerdai közleménye szerint a nettó megbízási díjak összege 13 százalékkal csökkent, elsősorban a vagyonkezelési ügyletek zsugorodása miatt: az ilyen ügyletek volumene 27 százalékkal 198,7 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A bevételek 18 százalékkal nőttek, Kelet-Európában viszont 50 százalékkal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 15:55:13

@Secnir : Az OK hogy ezek miat máris érdemes eljönni onnan, de mi jogosítja fel őket hogy szarjanak az ügyfelekre...?

Secnir 2008.11.13. 18:09:16

coit:
azt tőlük kellene megkérdezni.
gyerekkorom óta a takszövnél vagyok, ha bemegyek, még be sem csuktam az ajtót mögöttem, már hangosan köszönnek. indulásképpen.
ezt melyik bankfiókban tapasztaltad eddig?

princessophia 2008.11.13. 18:31:34

Szóval minden banknál megszivattak már valakit és csak a Takarékszövetkezetről hallottam jót eddig.Lehet holnap átviszem a számlámat hozzájuk:)
Bár, ahogy mifelénk mondani szokták:
"Kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a harangkötél."

azize 2008.11.13. 20:59:40

Takarékszövetkezet? Hmm.... :) 2-3 van, amelyiket szívesen ajánlom, aztán ott a többi 198-197.... :(
De továbbra is bank témában: minden az ügyintézőn múlik!! Nekem az Erstében, amikor számlacsomagot váltottam, egyik kérdésemre sem tudtak válaszolni, azt mondták, hívjam a telebankot. Előtte a telebankban azt mondták, váltani csak bankfiókban tudok :) A fiókban a srác megnyomta a gombot, aztán amikor eljöttem, a telebankos csaj meg válaszolt a kérdéseimre...ki van ez találva, kérem szépen!

cseresznye1 2008.11.13. 23:23:38

most öszintén elmondom nektek nekedis kedves post iró!!!!!! Az nem LÈTEZIK HOGY SZÀMLÀT HONOS FIOKBAN KELL MEGSZÜNTETNI!!!!!!!!!!!!!!
Elnézést ez kikivánkozott belöllem.
Az sincs hogy 45 nap stb. a bankok 75%ánál ha bemegyek és mondom hogy a számlámat megszüntetem 1böl applikálják a dolgot. nem 45 nap...............
Téged igen megvezettek szal szerintem fogyvéd és helyi fiok asztal verése többet hoz mint ahonos fiók meglátogatása. minden bankban nyithatsz számlát és az ország másik feléböl le is mondhatod!!!!!!!!!!!!!!!! Nefeledd RABLÒ BANDA AKI A PÈNZEDRE HAJT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lefty Rosenthal 2008.11.13. 23:24:48

Tanacs: koltozz el Magyarorszagrol.

Szelíd hangorkán 2008.11.13. 23:33:11

OFF
Én is erstés vagyok, már 7 éve, mégse hívott fel senki, hogy lesz személyes ügyintézőm. :-(((((((((((( Lehet, hogy csóró diákszámlára nem jár ilyen. Igaz, hogy már 3 éve nem vagyok diák, de az ügyintéző aszonta múltkor, hogy nembaj, még diákszámlám van. Nekem meg aztán hóttmindegy, felőlem akár naccságos ifiasszonynak is hívhatják a bankszámlámat.
Vagy azt nézik, hogy havonta mennyi pénz érkezik a számlára, és ha 150.000 Ft felett vagy (Citibanknál is csak akkor 0 Ft-os a bankszámla), akkor kapsz ilyen apródot a seggedbe, hogy 1000 nyelvcsapás/perc fordulatszámon bizonygassa, hogy még ezt a hitelt is vedd fel, meg ilyen takarékbetétet kössél.
Amúgy Erstével nekem minden OK, bankfiókba csak akkor megyek, ha az előtérben van az ATM, telebankon, netbankon eddig mindent simán el tudtam intézni.

Tanguay 2008.11.14. 07:37:04

Jomagam jelenleg Kanadaban elek csak nehany mondat az itteni viszonyokrol. Ha meg akarod szuntetnia szamaladat a banknal ahol vezeted bemehet akarmelyik fiokba nem kell oda menni ahol nyitottad. A szamlamegszuntetes kb. 3 percig tart. Volt szamla nincs szamla. Szinte az osszes banknak van igyenes szamlacsomagja. folyatassam...

lwcolors 2008.11.14. 09:48:12

freesleep 2008.11.14. 08:36:39
Valószínű igazad van, talán ezért van már a 4. bankom. Ha problémába ütközöm, bankot váltok.
Eddig talán a legjobb sztori az OTP-s volt. Történt pár éve, hogy lett(kocsi eladás) 1 mill Ft-om, amiről tudtam, hogy egy év múlva kell majd. Akkor az OTP kínálta a legjobb kamatot, bementem, beraktam. Egy év múlva bementem, odaléptem az ügyfélbetét ablakhoz, közöltem, hogy xy vagyok és ezt a számú számlát szeretném megszüntetni (figyelem, ezek az adatok minden postán kiküldött számlaértesítőben benne vannak!). Erre leszámoltak 1 mFt-ot plusz a kamatot, semmilyen más papírt, igazolványt nem kértek!

Virus 2008.11.14. 10:41:16

papírt máskor nem szabad otthagyni.
ezt az országot meg kell nevelni, de csak úgy fog sikerülni, ha odafigyelsz. azt ténynek kell elfogadni, hogy ha nem vagy résen, úgysem fognak rendben zajlani a dolgok, még egy bankban sem, sehol.

2008.11.14. 13:48:27

Tanguay: es mit dolgozol?

Tanguay 2008.11.14. 19:46:16

baskiria: Egy internet marketingel foglalkozo cegnel dolgozom.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.11.15. 01:25:57

ELLA Bank, illetve most már AXA Bank: magánszemély szaros, lekötetlen folyószámlája (október 22. óta) félmillió alatt évi 8%, afölött évi 11%, céges számla 6%, naponta számított kamattal, további kisbetűs, aljas szivatások nélkül. Oszt jónapot.

Koppi 2008.11.16. 09:50:40

1. Azt hogy az UniCredit Bank az külön írjuk.

2. Mint oly soxor elbaltázol valamit, vagy nincs ismereted vagy nincs merszed kérdezni, utána fikázol.

3. A hülyeség sokba kerül. Ha tehetetlen vagy rábaxol.

VR6 2009.01.20. 09:37:24

UniCreditnél az akciós lekötést csak a bankfiókban lehet papíron megtenni.. Aztán az ügyintéző elordítja magát, hogy "4 milliót szeretne lekötni, Uram, biztosan?" Ezt természetesen mindenki jól hallja mögötted/melletted. (erről a 80-as évekbeli humor jut eszembe, amikor óvszert vett valaki a gyógyszertárban...)

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 00:37:49

Tegnap találtam az egyik blogon egy nagyon jó és igaz anyagot. www.vallalkozokszovetsege.blog.hu
Kaptak a mocsadék bankok a pofájukra.Végre egy szervezet, aki adott nekik.
Ime:

Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal


A Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen, a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján.


A válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen. Mindezt nem csak a kényelem okán, de az előrelépés lehetőségeként is vállalták az adósok: ennek persze mély társadalmi okai vannak, mert egy magyar tömblakás ára jelenleg 183 havi minimálbérért ill. nagyjából 107 havi átlagbérből vásárolható meg. Egy átlagos, új, családi autó (nem luxuskategória) „mindössze” 42 havi minimál- ill. 25 havi átlagbérből már megkapható.


Tavaly szeptember óta hallgatjuk, hogy válság van, a világ hitelpiacai egyre nehezebb helyzetbe kerültek, fel kellett vásárolnia az amerikai kormánynak a legnagyobb bankokat, hogy az emberek a befektetéseiket biztonságban tudják, mert ha nem, még nagyobbra nő a válság és a bizalmatlanság.


Igen, halljuk, látjuk, olvassuk. De a PSZÁF nem lép „akcióba”: mintha Csipkerózsika-álmát aludná a felügyelet, el van foglalva azzal, hogy egyes ügyeket vizsgál (amely fontos a szereplőknek), de az össztársadalmi érdek, miszerint a bankok üzleti magatartása mélyen hátrányos és pénzügyileg ellehetetleníti tömegesen az embereket, mintha észre sem venné. Miközben már kiderült, hogy a világ „gazdagabbik felén” a bankok a tőkeinjekciót arra fordították, hogy vezetőik megjutalmazzák magukat, mert hiszen „olyan jól dolgoztak, és hát ezért jár is a bónusz”.


Néhány tény:

Egy átlagos magyar bank vezetője minimum 100 millió forintot keres évente a juttatásokkal, bónuszokkal stb.

A rendszerváltás után, de a 90-es évek közepétől bankokban volt a legmagasabb az átlagkereset, és ebben a szférában lehetett a legtöbb, időnként rekordnyereséget realizálni.

A megkötött blanketta-szerződések számtalan helyen sértik az adósok jogos érdekeit a bankok/pénzintézetek érdekeit előrehelyezve.


PSZÁF tehát tűrte, hogy a BAR-listások száma az egekbe ugorjon, és lassan minden tizedik felnőtt lakos szerepeljen e listán, miközben felmerülhet az emberben néhány kérdés.

- Vajon a PSZÁF mindezt azért tűri, mert a legtöbb döntéshozó vezetője hivatali állása előtt maga is bankár volt, majd a későbbiekben - a jól kereső pénzintézeti szféra - vissza várja „hű” fiait?

- Vajon a PSZÁF számára ezek a blanketta-szerződések miért elfogadhatóak?

- Vajon a PSZÁF vezetősége megkezdte a magyarországi bankok és tevékenységük széles körű átvilágítását, hogy megismerhető legyen az adott bank valós pénzügyi helyzete? A megszerzett éves rekordbevételek és nyereségek elkönyvelése után – ilyen hirtelen – miért lett bajban a hazai bankok meghatározott része?

- Vajon a PSZÁF a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit elszámoltatja, mielőtt és miután a bank felveszi a magyar adófizetők pénzét?

- Amennyiben a bankok számára csökkentik a kamatokat, akkor – amellett, hogy árfolyamveszteség címén a törlesztőrészleteket megemelik – miért kell az adósoknak – a szerződés egyoldalú módosítása mellett – még kamatokat is emelni? Persze tudjuk, hogy az egyoldalú szerződés ezt megengedi, de a PSZÁF miért tűri?

- Vajon a bankok vezetői miért gondolják azt, hogy nekik nem kell felelősséget vállalniuk a gazdasági kockázataikért (miként más vállalkozóknak - igen)?

- Nem várható el egy pénzintézettől, hogy megkérdezze ügyfelét: „Kedves ügyfelünk, Ön 20 évre vett fel hitelt, gondolt arra, mi lesz, ha 10 vagy 15 év múlva beteg, munkanélküli stb. lesz? Miből fogja fizetni a hiteltörlesztést?”


A bankrendszer sajátosságait nézhetjük más megvilágításban is: a mindent az ügyfelekre terhelő bankrendszer esetenként az aktuális kormányzatot zsarolja, miközben újdonsült „királycsinálóként” a következő kormányzatot próbálja saját sugallatra felállítani. Ahogy bennfentes budapesti körökben mondják mostanában: úgy tűnik, Felcsuti megegyezett az alcsútival.

Ahelyett, hogy a bankok az anyacégeiket szolgálják ki, a bankok és a bankrendszer mai vezetőinek legfontosabb feladata az ország 1,3 millió vállalkozásával, valamint 10 millió lakójával megegyezni a hitelek mérséklésében, a törlesztések türelmi idejének ügyfélbarát kezelésében, törekedni a forint megvédésére, elvárható, hogy beindítsák a hitelezéseket is.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF tisztségviselőit, hogy kezdjék meg és folytassák le e körben a vizsgálataikat, elvárja, hogy a magyar bankok ne merjék egyoldalúan módosítani a szerződéseiket, vállalják a jelenlegi helyzetben a saját üzletük kockázatát, ne hárítsanak át minden költséget – jogtalanul - a hitelfelvevőkre, és tevékenységüket tisztességes üzleti magatartással folytassák.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a bankok törvénytelen szerződésmódosításai ellen. Kényszerítsék ki bankoktól a tisztességes kamatláb meghatározását.

Lépjenek fel a banki „uzsorakamatok” ellen, és - szükség szerint- azonnal vonják meg az ezt használó bankok engedélyét. Egyetlen bank se kérhessen a jegybanki alapkamat duplájánál több kamatot a kiadott hiteleire.

A PSZÁF tisztségviselőinek pedig végre el kell kezdeniük a fogyasztó- és vállalkozásbarát magatartást bevezetni a gyakorlatban, és az elé kerülő ügyekben ilyen módon eljárni.

Elvárjuk, hogy a PSZÁF a továbbiakban a bankok bevételeiből különítsen el egy alapot, mely a banki hitelek károsultjainak szervezete számára juttat pénzeszközöket, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzintézetek ellenében.


A Vállalkozók Szövetsége programjában szerepel a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás is, melyekről – iskolai keretek között – kell hallaniuk, tanulniuk a fiataloknak, hogy minimalizálni lehessen azoknak a számát, akik később belekerülnek ebbe a pénzügyi mókuskerékbe.

Info: www.vallalkozokszovetsege.com

süti beállítások módosítása