Tékozló Homár

Philippe, a Balzac utcai csalódás

2008.12.08. 08:56 | szily | 194 komment

Az éttermek fantasztikus indulatokat képesek kiváltani a fogyasztókból, ami nem is csoda, ha az embert akkor alázzák meg, amikor éhes és sok pénzt készül elkölteni. Ismerősöktől már hallottam, hogy az Újlipótvárosban kívülről ígéretes étterem nyílt, a Philippe. Nem kellett egy hetet sem várni, és megérkezett az első fogyasztói panasz. Szerzőnk, petriadam a hisztéria határvidékére került, mert leírása szerint cefetül bántak a kabátjával. Fogalmunk sincs, hogy az étterem tényleg ilyen-e, vagy csak rossz napja volt a tulajként azonosított hölgynek, vagy egyszerűen Naiv Ügyfelünk volt klimaxos. Éppen ezért aki arra jár, kérjük, tartsa nyitva a szemét és írja meg nekünk az élményeit.
 
 

Minthogy sorok írója napjai túlnyomó részét megbeszéléseken tölti, amelyeket igyekszik a lakása környékére szervezni, továbbá, bár rendesen főz naponta kétszer, szívesen megy gyermekeivel is étterembe, repesve várta, a tőle saroknyira lévő Balzac utcában a Phillipe belga étterem megnyitását. Talán a sok szempontból problémás újlipótvárosi étteremháromszög (Kiskakukk, Firkász, Dunapark) valami gasztronómiai szempontból is figyelemreméltóval bővül – biztatta magát.

Az óceánkék portál, a széles üvegablakok reménykeltőek voltak.

Ma azonban beljebb került, utoljára, s másoknak is azt javasolja, hogyha nem kéjes álmuk a damasztterítő melletti durva szadotechnika és a katonai kiképzőtábor-aura, akkor kerüljék el Phillipe-et. A kívülről tetszetős hely belülről úgy fest, mint bármelyik észak-német kisváros négycsillagos szállodájának recepciókörnyéke: jó anyagokból összerakottan jellegtelenül ronda. Érkezéskor a decensen felöltözött, ötven körüli tulajdonosnő fogad, aki, ahogy szemrevételez minket, arcjátékával jelzi: eltűri, ám nincs ínyére, hogy a két és fél éves Sámuellel érkeztünk, s abban bízott, a vendégköre minimum úgy fog öltözni, mint a szolgálatos svájci gárdatiszt, nem farmerban, pulóverben. Azért beenged, sőt hellyel kínál, bár azt jelzi, hogy a gyerekszék kicsi lesz a Sámuelnek, párna azonban nincs a rendes székekre. Mégis leülünk.

S elkezdődik a kiképzés:

Akkor viszi a kabátokat a ruhatárba. Nem, köszönöm, az enyémet nem kell. De a ruhatár zárható, az irodájában van, mondja. Köszönöm nem kell, hárítok újra, és a fekete műbőrszék háttámlájára rakom a kabátom, majd leülök a székbe. Úristen sóhajtja halkan, de azért hallhatóan, majd enyhe ajakrángással közli, akkor annyit kér, ne abba a székbe rakjam a kabátom, amelyiken ülök, hanem a mellette lévőbe. Miközben ezt mondja, már fogja is a kabátom és átrakja az általa választott darab háttámlájára.

Normálisan ez lenne az a pont, amikor elmennénk Babarral (A Naiv Ügyfél élettársa, a gyermek anyja, a szerk.), hiszen se illemórára nem akartunk benézni, se olyan önvizsgálatra nincs szükségünk, ahol kideríthetjük, hogy képesek vagyunk-e megfelelni egy rendmániás, szereptévesztéses ötvenes kényszereinek a kedélyünk megőrzése mellett, nem, mi csak egy vasárnapi ebédre gondoltunk. De mivel Sámuelt nem rég azzal csaltuk el a póni kocsikázásról, hogy kagylót eszünk, hát maradunk.

Kisvártatva ki kell vennem a kabátomból S.-nek a Hóc-hóc katonát, meg egy barna lovat, hogy elérjem, lerakom a kabátot a szék ülőlapjára, és ott is hagyom. Amint kivettem a könyvet, odapattan az asztalunkhoz egy kopaszodó, gyomorbajos tekintetű pincérnek látszó fiatalember és az elégedetlenségtől torzult arccal, durva mozdulatokkal visszahelyezi a kabátot oda, ahova a tulajdonosnő rakta pár perce, majd elmegy. Mimikája, testbeszéde meggyőző erővel mutatja, hogy ebben a lágerben ilyen súlyos kihágásra még nem volt példa.

Mintegy negyedóra  múlva megérkeznek a konyhából az üdvözlő falatok. Mikor megkérdem a pincért, hogy a kis tálacskák milyen finomságokat rejtenek, azt bírja válaszolni, hogy az legyen a konyha titka. Legyen, csak jussunk ki mielőbb.

Később megoldhatatlannak látszó feladványt okoztunk azzal, hogy főétel helyett több előételt rendeltünk.

Van, bár ritkán van így, hogy mindegy, milyen egy étteremben a konyha, mert egyéb okok maradásra vagy riadt menekülésre késztetik az embert. (Egyébként a kagyló friss volt, de kissé túlfőtt, a sült királyrákfarokhoz a homármártás elmaradt paradicsomsalátástul, ám volt közepesnél jobb kakukkfűves paradicsomszósz hozzá,  a rák állaga pedig tökéletes volt, a libamáj terrine borzasztó mellékízekkel terhes, a péksütemény mellé adott vajról annak ellenére hogy fagyottan hozták ki. érezni lehetett: vacak. )

            Óvakodjanak Phillipetől.

petriadam
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2008.12.08. 13:15:49

tengeri cuccokat négyéves korig nem ajánlják

É2I 2008.12.08. 13:16:47

@schokobanane 2008.12.08. 13:02:46

:) én is úgy ahogyan Te :)

genyó kapitány 2008.12.08. 13:17:15

decens
juj
póni kocsikázás
jaj
kagyló
münny
sült királyrák
szütty
homármártás
flatty
kakukkfüves paradicsoszósz
hüpp
libamáj terrine
sír-sír

Montezuma 2008.12.08. 13:17:26

"genyó kapitány 2008.12.08. 13:11:13
nem az étel a sznob hanem aki megeszi, aztán a homáron kérkedik vele.
kit érdekel, hogy mit etet a családjával a világválság idején?"

Ha neked az jött le az egész cikkből, hogy az illető kérkedik azzal, hogy ő biza kagylót meg homárt falatozott akkor olvasd el még párszor hátha felfogod a lényeget. Bár ha jobban bele gondolok esélytelen a dolog úgyhogy ne is fáraszd magad.

elwood 2008.12.08. 13:18:38

garnélát enni sznobság, dehát micsináljak ? Fussa ...

É2I 2008.12.08. 13:20:30

Eléggé dagályos lett a poszt, ebből jön a sznobság érzete. Nem feltétlenül, abból mit ettek. Ennyi.
FONTOS!!!!

bekbórd! 2008.12.08. 13:27:17

Azon én is kicsit meglepődtem, hogy kagylóval sikerült a 2,5 éves gyereket elcsalogatni a lovaktól, de mégiscsak jobb, mintha vmi mekis cuccal tették volna.
Szerintem ha anyuka nem csak karácsonykor eszik halat, a bébit sem fogja felkészületlenül érni 1-1 tengeri állat megemésztése.

genyó kapitány 2008.12.08. 13:30:37

montezuma
attól, hogy személyeskedsz nem lesz igazad. de ha csak így lehet veled beszélni...
Leereszkedő, kioktató hagsúlyodból arra következtetek, hogy egy a szakmájától megfáradt ámde korábban sokat foglakoztatott szopólidérccel van dolgom.
A kapitányok kézikönyve külön fejezetet szentel ennek, 'Ne vitatkozz vele, mert ostoba' címszóval.

Szóval te lápi majom.
Mi köze van a történetnek ahoz, hogy mi a rákot ettek újgazdagék?

nem várt fordulat 2008.12.08. 13:34:29

apuka az az anyuka, már többen többször leírták.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.08. 13:38:21

Nem azé, de ez nem az a fazon, akit ecce otthagyott a sofőrszolgálat és másnap taxival kellett fodrászhoz mennie? Nekem gyanús...

É2I 2008.12.08. 13:42:53

Tudjuk, hogy apuka. Annál gázabb a stílus.
Bár a VM-s posztot is férfi ember panaszkodta. Úgy látszik, ezt teszi a nagy szabadság......

Pepin bácsi 2008.12.08. 13:48:40

a Pozsonyi söröző télleg f*sza

Sokorai_Atala 2008.12.08. 13:50:43

Amúgy én megnéztem a képeket az étteremről a honlapjukon, szerintem nem jellegtelenül ronda. Ha valami jellegtelenül ronda én pl. be se megyek, mert akkor elcseszem az egész napom:)

Montezuma 2008.12.08. 13:55:12

genyó kapitány 2008.12.08. 13:30:37

Semmi köze hozzá éppen ez a lényeg.
De te állítottad fentebb, hogy azzal kérkedik, hogy mivel etette a családját

Amúgy neked mint kivülállónak mi a véleményed az inteligenciáról?

É2I 2008.12.08. 14:00:20

@Pepin bácsi 2008.12.08. 13:48:40

És tényleg olyan a pincérnő hátsója, mit fentebb írták ? Füstös, kajaszagú, de azért életszerű ? :P

2008.12.08. 14:01:22

"szopólidérc" ez murvajóó :)))

É2I 2008.12.08. 14:02:39

@Kulics 2008.12.08. 14:01:22
"szopólidérc" ez murvajóó :)))

Nálam is vitte a mai nap beszólását :DDD

genyó kapitány 2008.12.08. 14:09:36

Valaki le tudja rajzolni montezumának?
De csak képekkel, mert nem érti.

Megpróbálom

Minek ír le olyat, aminek a történethez SEMMI köze.

ÉÉÉÉrted?

Kit érdekel a póni, meg a rák meg a kagyló?
Mert ő étteremben eszik homárpasztát meg kakukkszart, az hozzáad valami plusz információt a sztorihoz?
Írja azt, hogy a kaja szar volt.
Vagy jó.
És kész.
A tulaj viselkedése még egy útszéli krimóban sem megbocsátható.
Tiszta villamedici

Balance Of Power 2008.12.08. 14:09:42

Elbasztam, termeszetesen a hely fustos, kajaszagu :D
Es konkretan az egyik pincernonek nagyon jo segge van, de a tobbi se banyarem.

Es Montezuma, en sem vagyok proli, mint ahogy a kommentelok joresze sem, de a posztolo stilusa tenyleg felsobbrendusegi erzest sugaroz. Nem veletlenul emlegetik tobben a Villa Medici sztorit.

flea 2008.12.08. 14:09:52

"Gorcsev egyenesen Nizza csodálatos
parti sétánya felé tartott, amit úgy hívnak, hogy plage és gyönyörű pálmafái mentén a Riviéra legelőkelőbb hotelei sorakoznak a tengerparton. Itt beül a Méditerranée nevű, megkülönböztetetten
főúri szálló éttermébe. Az unottan sütkérező vendégek szinte rémülten nézik a suhancképű fiatalembert, aki vitathatóan fehér vászonnadrágot visel, kék matrózblúzt és valamilyen érthetetlen okból kifolyólag az angol haditengerészet számára készült fehér, kerek sapkát.
Egy piros ruhás leány a szomszédos asztalnál elneveti magát. Az ifjú barátságos mosollyal megemeli az angol haditengerészet számára készült sapkáját, azután néhányszor nagyot üt az
asztalra:
- Garcon! Egy sört!
A pincér sápadtan odasiet:
- Hallja! Ez nem matrózkocsma!
- Érdekes... Pedig esküdni mertem volna, hogy ez itt a Fel, Vidám Orgyilkosok nevű étterem, ahol ötórai bicskázásra jön össze az úri közönség... No de most már mindegy. Jó lesz itt is. Hozzon egy korsó sört.
- Nem szolgálunk fel csapolt sört!
- Hát akkor hozzon egy fél kiló kaviárt, egy üveg francia pezsgőt és száz szál La France rózsát!
A pincér erre elkövette azt a hibát, hogy a távozást sürgetve hozzáért Gorcsev Iván karjához. És ezt nem kellett volna tennie...
Az érintést követő másodpercben a pincér előtt elsötétedett minden, és csak nagy sokára tért magához arra, hogy többen támogatják, és egy vizes ruhával mossák az arcát. Holott mindössze egy pofont kapott. Az idegen pedig végre megsértődött, felállt, megemelte az angol haditengerészet számára készült sapkáját, azután tudja az ördög, honnan, előszedett egy fekete
keretes monoklit, a szemébe csíptette délcegen, amitől tisztára hülyének tűnt, és míg a személyzet a távoli asztalok alatt elgurult pincért keresgélte, távozott. A piros ruhás hölgy ismét elnevette magát, és Gorcsev hökkenten megfordult egy percre. Hű, de szép!..."

[...]

"...A Méditerranée vendégei már régen elfeledték a bolondos matróz ügyét, amikor megjelent egy csomaghordó külsejű egyén, vadonatúj lódennadrágban, amely kápráztatóan zöld volt, mint a háztartásokban használt rovarpor, és térdben végződött, gombolható szárral. A térdnadrág érthetetlen ötlettől áthatott feltalálója bizonyára nem ilyennek álmodta e viselet ideális férfitípusát, mint amilyen Vanek úr volt, vékony lábszárainak látszólag ondolált, lágy hullámaival. Nyomban a főpincérhez sietett és szigorú, rejtélyes arccal, mintha titkos vészhírt közölne, mondta:
- Engem Cservonec herceg őexcellenciája küldött...
- Parancsoljon!
- Megrendelést kell feladnom, élelmiszercikkeket illetően, és azonnal magammal viszem.
- Mit óhajt őexcellenciája?
- Hideg löncsöt, becsomagolva, rákot, pisztrángot, ananászt, két üveg pezsgőt, továbbá szarvasgomba pástétomot és sült csirkét.
- Igenis!
- Gyorsan!
Vanek úr kijött csomagjaival a szállóból, és a terasz előtt, egy padnál megállt. Váratlanul odalépett hozzá valahonnan Gorcsev.
- Köszönöm, öregem.
- Nevem Vanek.
- Köszönöm, Vanek úr.
Kabátja zsebéből elővett egy hihetetlen köteg ezres bankjegyet, a csomaghordó külsejűnek átnyújtott kettőt, néhány megbízást adott még és leült pontosan a Méditerranée szállóval szemben egy padra.
A csomaghordó külsejű elment, és a matróz kirakta maga elé a kaviárt, sült csirkét, pezsgőt, tortát, különböző kocsonyázott halakat és hozzálátott jóízűen. A pezsgőspalack fejét egyszerűen a pad széléhez csapta, hogy a csonka üvegből hosszú, habfehér sugár freccsent szét. Egyhajtásra kiitta az egészet. A terasz közönsége felé így szólt mosolyogva:
- Egészségükre.
A piros ruhás lány hangosan nevetett. Gorcsev a tetszésnyilvánítást hálásan vette tudomásul, és egy másodpercre ismét megállt a szeme a nőn.
- Hűha! Csinos!...
Később újra megjelent Vanek és valahonnan hetven szál La France rózsát hozott. Ekkor már néhány száz főből álló kíváncsi bámészkodott a Nobel-díj nyertes ifjú körül.
- Nem volt több - mondta lihegve, és átvette az újabb ezer frankot, azután hozzátette -, jól fizet, de dolgozni kell.
Ismét elsietett.
A hotel titkára izgalomtól remegve, fojtott hangon korholta a lábadozó pincért, akinek bal szeme szinte nyom nélkül eltűnt egy violakék daganatban.
- Szerencsétlen fráter! Nem ismeri fel az inkognitóban utazó turistákat. Egy pincérnek legyen szeme!
- Hogy kiüssék? - mondta nyöszörögve. - Tudhattam, hogy a vendég bolond?
- Mikor jön rá végre, hogy épelméjű üdülővendégekre nem lehet világfürdőhelyeket bazírozni!"

És ezt Rejtő már 1940-ben megírta.
Elnézést a hosszú idézetért, de szerintem az utolsó betűig ide való. :)

flea 2008.12.08. 14:13:59

Aki nem értené, hogy mit akarok a Rejtő-idézettel:
Teljesen mindegy, hogy a posztolónak van-e felsőbbrendűségi érzése, mekkora sznob, hogy néz ki a kabátja stb. Bement egy étterembe, és ott nem úgy bántak vele, mint egy vendéggel. End of story. Én kérek elnézést.

genyó kapitány 2008.12.08. 14:25:54

flea

azt senki sem vitatja, hogy bunkó volt-e a vendéglátós.
Mert szerintem egy matrózláb (R) buttplug járt volna neki.

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 14:32:07

flea:
Szerintem a Homár úri közönségének (akár bicskázik, akár táncol) jó néhány kommentelője egyetértene abban, hogy ha a posztoló ugyanabban a briliáns stílusban írta volna meg az egyébként izzadságszagú és érdektelen szösszenetét, amely sajnos mára kizárólag Rejtő sajátjának mondható, akkor sok fikázó egészen másképp reagált volna a történetére.
Balance of Power utolsó gondolata előtted szintén megfontolandó.

Montezuma 2008.12.08. 14:32:24

genyó kapitány 2008.12.08. 14:09:36

Értem én, hogy miről beszélsz csak azt nem, hogy ezen mért akadsz ki ennyire?

Már hogy ne lenne köze az kagylónak meg a ráknak a történethez? Elvégre egy étterembe mentek be ahol enni lehet. Pl akár még rákot is vagy kagylót. A homár mint blog egy fogyasztóvédelmi blog vagy mifene lenne. Tehát, hogy milyen volt jó vagy rossz a kagyló meg amit ettek nagyon is ide tartozik. Mint az, ahogyan bántak velük mint vendégekkel. Ha egy cipővásárlásról szólna az egész valóban nem tartozna ide.

Éééérted? Vagy lerajzoljam?

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 14:33:36

elnézést, az "amely sajnos" mondatrész az "ugyanabban a briliáns stílusban"-ra utal vissza.

flea 2008.12.08. 14:36:56

schokobanane, egyrészt egyetértek, másrészt meg fenntartom, hogy a lényeg nem a posztoló stílusa. Nem lehet mindenki Rejtő. Sőt éppenséggel nem is minden fizetőképes vendég kultúrember. (Remélem, érzed az iróniát.) És vannak régesrég bevett és működő módszerek a fenti tényekkel való megbirkózásra.

flea 2008.12.08. 14:38:34

(Lejött a visszautalás, ui. egyébként nem lenne folytatása az "ugyanabban"-nak.)

Balance Of Power 2008.12.08. 14:47:31

Igenis szamit a posztolo stilusa.
Kulonben sem ertem azt, hogy "napjai tulnyomo reszet megbeszeleseken tolti, amelyeket igyekszik a lakasa kornyekere szervezni" es mindemellett "naponta 2x foz".
Mint ahogy azt sem, hogy igen ritka az, hogy egy posztolo szemelyesen reagal a kommentekre.

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 14:53:52

flea,
tökéletesen értelek, ámde sajnos úgy tűnik, itt a Homáron (amúgy sok más blogon is) eléggé lényeges a kommentelők szemszögéből, milyen stílusban adja elő a sértettnek érzett posztoló a történetét; erre nem egy példa volt már (legutóbb talán éppen a wizzaires újságíró hölgy regénye). Van is egy olyan mondás, hogy aki nem tud arabusul, az ne is kotyogjon úgy. Ha stílusom távolról sem vetekszik Rejtőével, akkor ne erőltessem (képletesen) a tulajdonos hölgyre a Potrien őrmesterére hajazó kiképzési módszereket, mert azzal többet ártok a posztomnak, mint amennyit használok. Azzal pedig különösképpen egyetértek, hogy nem minden fizetőképes vendég kultúrember. Sajnos, ha én megszimatolom az ilyesmit a sztoriban, egy-két mondat után nem igazán tud érdekelni, hogy amúgy mennyire érezte magát kellemetlenül az adott helyen. Ha előkelően akar étkezni, és nem akar (képletesen) megelégedni a szálló előtti paddal, akkor öltsön a matrózruha fölé szmokingot, ekképp a főpincér sem fog aggályoskodni. Talán még az ebédjét is ízletesebben fogják elkészíteni.

elwood 2008.12.08. 14:58:39

hol ez az étterem ? kezd érdekelni :-)

A gugli már csak a homáros posztot meg az eszetergomi éttermet hozza ki

Sokorai_Atala 2008.12.08. 15:00:17

elwood

www.philippe.hu


Ez az új internet címük, nem tudom bemásolni bocs mert béna vagyok:)

elwood 2008.12.08. 15:06:25

köszi, csorog a nyálam,

szóval a kabátot piszkálják majd menet közben, de a kaja jól hangzik

Sóskifli 2008.12.08. 15:12:22

Elwood: ha olyan a kaja mint az esztergomi étteremben volt, akkor minenképpen próbáld ki. Max a kabátodat hagyd kint:)

Sokorai_Atala 2008.12.08. 15:13:49

Vagy tavasszal menj, amikor elég egy kardigán:)

Prusszilla Jagenharth 2008.12.08. 15:16:39

Es meg reggel ota senki nem nezett utana, hogy ki is petriadam? :)

flea 2008.12.08. 15:19:53

schokobanane,
egyetértünk, és remek a stílusod :)
Azért írtam mégis azt, amit, mert sajnos a Homáron is jellemző (mint mindenhol máshol), hogy nem elsősorban azok szaladnak világgá kürtölni a problémáikat, akik egyébként végtelenül korrektek és ideális vásárlók/vendégek/stb, hanem akiknek maguknak is van egy kis vaj a fejükön. (Ami valahol természetes is, mert a korrekt vásárlóval sokkal kevesebb helyen és kevesebbszer bánnak méltatlanul, így kevésbé frusztrált, és ha mégis megtörténik vele valami ilyesmi, akkor se húzza fel magát annyira.) Ezért aztán hajlamosabb vagyok a szolgáltatóra koncentrálni. Külön pikantériája ennek a blognak, hogy az a verzió (ti. az eladóé, szolgáltatóé) ritkán jelenik meg...

Gumidomino 2008.12.08. 15:23:44

"Es meg reggel ota senki nem nezett utana, hogy ki is petriadam? :)"

hát hacsak nem az a kisfiú aki budapesten született 2006-ban akkor vagy nem tudom ki az vagy nem tudom használni a guglit.

Prusszilla Jagenharth 2008.12.08. 15:25:32

"Es meg reggel ota senki nem nezett utana, hogy ki is petriadam? :)"

hát hacsak nem az a kisfiú aki budapesten született 2006-ban akkor vagy nem tudom ki az vagy nem tudom használni a guglit.

Bocsi :D en az iwiw-et hasznalom (szoke no)...majd utana a guglit:D

Walter Melone (törölt) 2008.12.08. 15:28:24

Kedves petriadam!

Túl proli voltál te ahhoz a helyhez.

Ha van ruhatár, akkor az alap, hogy nem a széken tartjuk a ruhákat.
Ha drágának találod a főételeket, akkor ez nem a te helyed....

Nem kell ezt tovább ragozni...

Montezuma 2008.12.08. 15:43:01

Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.08. 15:28:24

"Ha van ruhatár, akkor az alap, hogy nem a széken tartjuk a ruhákat"

Egy normális étteremben nem mondják meg, hogy hova tedd vagy hova ne tedd a kabátod hanem ha akarod a ruhatárba teszed ha akarod a fogasra ha akarod a szék háttámlájára.

"Ha drágának találod a főételeket, akkor ez nem a te helyed...."

Egy szóval sem mondta, hogy drágának találta a főételeket.

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 15:44:47

flea, ne dicsérgess, mert kénytelen leszek a gondolatfűzésedet méltatni :) Nekem eszembe sem jutott Gorcsevet passzintani a poszthoz, holott ez az egyik kedvenc részem, és valóban remekül illik ide... rámutat, hogyan reagált egy sérelemre Gorcsev, és hogyan petriadam.
Ja, és igenigen, mint korábban kifejtettem, nekem is hiányzik a másik oldal véleménye.

Walter Melone (törölt) 2008.12.08. 15:49:47

Kedves Montezuma!

Tudod, van egy szint, ami fölött alap a ruhatár. Javaslom egyszer próbálj ki egy ilyen éttermet.
Lehet, hogy ezt nem érzed majd normálisnak, de hidd el hogy az...

Montezuma 2008.12.08. 15:58:52

Walter Melone

Úgylátom nemigazán értetted meg amit írtam. Mégha alap is a ruhatár ahogy te mondod. Ellenben ha a vendég úgy óhajtja, hogy a széken legyen a kabátja akkor a tulaj vagy a mitugrász pincér nem mondhatja neki, hogy márpedig nemteheted a székre a kabátod.
Egy vendéglátósnak nem az a dolga, hogy kötözködjön a vendéggel ha jólsejtem..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.08. 16:02:10

namost ezaz
bizonyos szint folott egyszeruen kell ruhatar, nem akarnak kabatok kozott bklaszni
sot bizonyos szint foltt kotelezo a zako barmilyen meglepo
a miettermunkben is!!!! ez FONTOS!!!!
ha nincs neki, adunk, es ez nem vicc
hogy mit zabalt az tok mind1
es nem igaz, hogy " ha en megfizetem akkor szolgaljanak ki es nyaljak ki a seggem minden korulmenyek kozott mert akkor legkozelebb klottgatyaba megyek be atletatrikoval
intelligencia kerdese, hogy hova hogyan oltozom, nem olyan bonyolult ez
azt en se ertem miert problema a ruhatar?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.08. 16:04:05

Montezuma
de
megmondhatja es akkor eldontod maradsz vagy mesz
bebaszna ha az ettermunkbe kabatokkal jonnenek
ugyan mar
aztan legkozelebb 3 boronddel meg ilyenek

Walter Melone (törölt) 2008.12.08. 16:05:13

Egy vendéglátósnak a vendéglátás a dolga. De ez nem azt jelenti, hogy a D&G papucsban(ha még oly igényes is...) beállító vendéget is jól kell, hogy tartsa.

Ameddig a recepciós hölgyet tulajdonosnak nézik, addig ők csak felkapaszkodott prolik lesznek. Ha nem tanulta meg idejekorán, hogyan kell viselkedni ilyen helyeken, akkor legalább ne hőzöngjön, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzelte.

Walter Melone (törölt) 2008.12.08. 16:09:14

Egyébként a Homárt sem értem.


Hogy közölhet olyan posztot, amiben Királyrákot esznek Homármártással.....

:-)))

hiszti 2008.12.08. 16:12:59

Kisgyerekes családnak mi a fenéért kell ilyen helyre menni?
Tessék tudomásul venni, hogy van gyereke és azzal együtt jár a pulcsi-farmer szerkó, és az ahhoz ajánlott vendéglátó egység.
Az, hogy mit ettek, ebből a szempontból hótmindegy.Vannak helyek ahova az emberlánya nem viszi a kölköt. Pl.:szexshop, puccos étterem, késdobáló kocsma, Zsolnay szaküzlet stb.

nem várt fordulat 2008.12.08. 16:16:49

Water Melone:

van még egy olyan szint is, ahol nem akadnak fenn, hanem eleget tesznek még eme speciális kérésemnek, miszerint nem szeretném a ruhatárba tenni a kabátom.

nem várt fordulat 2008.12.08. 16:20:16

a ruhatár gondolom a vendégért van, hogy ne legyen ételszagú vagy füstös a kabátja. nyilván az operába nem viszem be a nézőtérre, de azért ez nekem nem tűnik olyan puccos helynek, hogy egy farmernadrágba ne mehetnék be zárt cipővel, és pólóban vagy pulóverben.

egyetértek hagymával, ha van dresszkód, és ezt az elején közlik választhatok. ezt egy sima átlagos étteremnek nézem. és ha zavarja is a kabátom, ne fogdossa, kérdezzen, javasoljon, de ha ragaszkodom hozzá, hagyja a támlán.

Walter Melone (törölt) 2008.12.08. 16:26:59

A széktámlán hagyott kabát utoljára 1987 körül volt megfelelő egy étteremben, amikor az asztalon is a pulyka cordon bleu volt a non plusz ultra.

azárt mára változott néhány dolog. Tessék haladni a korral!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.08. 16:28:21

Fel vagyok háborodva! Az Operában be kellett adnom a kabátomat a ruhatárba, pedig én a székem háttámláján szeretem tartani. (Jól melegíti a hátamat.)
A koszt sem ízlett, a kávé szar volt, a zenéről nem is beszélve... Áh!

Balance Of Power 2008.12.08. 16:32:09

hiszti 2008.12.08. 16:12:59

Mondjuk ez bennem is felmerult, hogy nehezen tudok elkepzelni olyan 2,5 eves gyereket, akit kagyloevessel csalnak el a ponikocsikazasrol.
Ja, meg hogy "Samuelnek" hivjak (Babarrol mar nem is beszelve, ezt viccesnek szanta a posztolo?)

elwood 2008.12.08. 16:38:24

Ha valaki be akar menni egy étterembe, és szotyolát köpködni a padlóra, akkor elvárom a személyzettől, hogy finoman próbálja meg erről lebeszélni.

Tehát igenis a vendég nem mindent tehet meg amit akar anélkül hogy kinéznék.

Legyen az széken hagyott kabát, dolce gabbana papucs, vagy rövidnadrág.

Sokkal többre értékeltem volna a posztot ha a ruhatár funkció helyett az ételeket vesézte volna.

TONTON 2008.12.08. 16:50:41

...akkor most elmondanám egy min. 25 évvel ezelőtti tapasztalatomat: Balcsiról hazajövet beugrottunk a Forum szálló Bécsi kávézó nevezetű műintézetébe. A ruházatunk nem feltétlenül odaillő volt - akkoriban ugyan elfogadottab volt a "szabadidő ruha", mint most, de volt velünk egy nem kifejezetten öleb méretű kutya is....egy szó nélkül fogadtak - azaz, boccsika: jónapotkívánokmithozhatokönöknek...spéci most nem biztos, hogy magpróbálkoznék ilyesmivel...

Balance Of Power 2008.12.08. 16:57:18

Azt azert megkerdeznem, miert pont oda kellet menni kavezni? :))) Persze siman lehettetek volna szallovendegek is, a pincer nem tudhatta.

TONTON 2008.12.08. 17:26:50

...mert nem rég nitott ki és kiváncsiak voltunk... :-)

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2008.12.08. 18:28:24

Ezt nem értem miért a posztoló a barom...
Mondjuk én is kimentem volna a kabát-mizéria után, de ettől még nem hülyeség hogy ő maradt.

Ha dress-code-ja van a Philippe nevű műintézménynek az miért nincs kiakasztva az ajtóra?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.08. 18:30:23

elwood,
"Ha valaki be akar menni egy étterembe, és szotyolát köpködni a padlóra, akkor elvárom a személyzettől, hogy finoman próbálja meg erről lebeszélni."

Helyesen: Ha valaki be akar menni egy étterembe szotyolát köpködni a _padlóla le_, akkor elvárom a személyzettől, hogy dobják a padlóla le. Dulván.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.08. 18:37:33

anyamadár,
Az, hogy a ruhatár kötelező, még messze nem dress code. Sok helyen ajánlott a ruhatár, többek között éttermekben is, amiben semmi kivetnivalót nem látok. Egy bizonyos szint fölött meglehetősen rosszul néz ki (nem elegáns) a székeken elhelyezett kabát-kardigán-sál-sapka halom.
Nálunk a sarki kocsmában pl nincs ruhatár, meg is érzi az asszony a kabátomon rögtön, hol jártam kutyasétáltatás ürügyén...

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2008.12.08. 18:46:34

Nelson Mandula - bocs félreérthetően írtam - szóval, nem a posztra akartam visszautalni, hanem azokra a hozzászólókra akik a farmer-pulcsit kifogásolták, hogy valaki abban éttermezik.
Tehát ott nincs dress-code - mert nem volt kiírva. Ruhatár van, de ha nincs jelezve, hogy kötelező használni akkor tarthatja akár magán is a kedves vendég, nem?
:)

A sarki kocsmában úgyis kabátban melóssapkában áll meg az ember ledönteni a fröccsöt, nem? :)

Fashionistas 2008.12.08. 18:59:52

És a kicsi Samuka mit evett? Kicsi rákot kicsi kagylóval? Fincs volt?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.08. 19:06:17

de konyorgom ehez nem kell dress code
hat tudom, hogy a mekibe megyek
a rock coffeba,
a fridaysbe vagy egy elegans szalloda ettermebe, ahol meg le is segitik a kibaxott kabatomat es nem fogok cirkuszolni hogy be akarom vinni
uristen.....
amugy halvany segedfogalmam sincs milyen ez a filipps vagy mi

birdito 2008.12.08. 19:21:56

Hálló!
Ez most sznobfikázó, vagy fogyasztóvédő blog. Tessák nm keverni a szezont a fazonnal.
Javaslom a Homárnak, hogy nyisson egy Királyrákfarok blogot, ahol a sznobokat lehet fikázni, itt meg maradjanak a fogyasztó-szenvedők.

John.M 2008.12.08. 19:41:06

Két éves kisgyermeket belga étterembe csábítani, kagylóevés ígéretével, ez eleve rosszul kezdődik... Szerintem a McDonaldson kívül sehova se menjetek ezentúl, de az ottani tapasztalataitokat se írjátok meg, mert ilyesmire senki sem kíváncsi:)))

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2008.12.08. 19:59:03

Hagyma a pulcsi-farmer sima hétköznapi viselet. Beengednek vele (+ a kutyával) egy drága németországi étterembe is akár, vagy egy angliai puccosabb helyre.
Ez a személyes tapasztalatom.
Kirándulás, városnézés után volt, hogy beestünk ilyen típusú étterembe - megnéztem a honlapjukat - és senkinek nem volt semmi baja ezzel. Se pincérnek se tulajnak.

Engem tudod mi zavar? Az a fintorgás, meg pofavágás amit csináltak a posztíró szerint és amit simán el tudok képzelni milyen lehetett...

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2008.12.08. 20:10:20

Egyébként nem azonosulok semmi szinten a posztíróval (nem vagyok elfogult vele szemben):
- ritkán járunk étterembe, puccosba meg elvből nem :)
- a gyereknek tuti nem adok rákot, kagylót hatéves koráig legalább (én sem ettem még soha:)),
- a kabátokat - ha lehet - nem a székeken szeretem tárolni.
De eszméletlennek tartom hogy itt a csapat fele szerint mindig a posztíró hülye, a bunkó, a sznob barom...

rexter 2008.12.08. 20:13:46

igazabol nekem is az a bajom mikor valahol a lazacos garenellarak salataban nem megfelelo a gyomber homerseklete es a kaukkfuvet hosszaban es nem keresztben talaljak, de mindezt megbocsatom ha a dezsameles libapastetom afonyas szerecsendios koritese melle kis talcan hozott kecsketuros-mezes koretben a frissen vagott majorannaban erezni a citrus aromajat! De nagyon keves ilyen hely van am!

rexter 2008.12.08. 20:15:46

- gyere Samuka megyunk a Philippbe kagylot enni!
lol

Montezuma 2008.12.08. 20:56:17

"hagyma 2008.12.08. 16:02:10
namost ezaz
bizonyos szint folott egyszeruen kell ruhatar, nem akarnak kabatok kozott bklaszni
sot bizonyos szint foltt kotelezo a zako barmilyen meglepo
a miettermunkben is!!!!"

Bizonyos szint fölött nem ilyen tahó módon intézik a dolgot megjegyzésekkel és arcrángásokkal.
Ez az étteremtulajdonos csak szeretne abba a bizonyos szintbe tartozni az éttermével. De a tahó viselkedésével meg sem közelíti azt.
Ennyi. Nem a nyamvadt ruhatár jogosságát vitatom..

Montezuma 2008.12.08. 21:06:17

"anyamadár 2008.12.08. 20:10:20
De eszméletlennek tartom hogy itt a csapat fele szerint mindig a posztíró hülye, a bunkó, a sznob barom..."

anyamadár minden tiszteletem a tiéd. Végre egy normális ember aki normális értékrendekkel rendelkezik.

sálas 2008.12.08. 21:08:29

ajajaj kérem!
a bunkóságban nincsenek szintek.
volt szerencsém (?) 1-2 túl vip rendezvényen jelen lenni.
azt hinné az ember, hogy kossuth díj meg ilyen-olyan elismerés, mert értelmiségi a lelkem, szóval hogy nem újnemes. DE! a jó büdöd dulva annyát, csak elnyomta az ajtófélfán a szivarját!

sálas 2008.12.08. 21:09:58

és mit szólt?
semmit. szerinte neki ezt lehet. mert Ő.
mérges lettem. megyek eszek sütit.

sálas 2008.12.08. 21:12:51

szóval, az hogy étteremben mit eszik, ő baja. tudja mi az a terrine, és hogy készül? ő baja.
sznob? ő baja.
étterem nagyon ámátőr? igen.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.08. 21:41:50

Én is mindig szigorúan harmadik személyben vagyok elégedetlen.

Bár Morrisal szívesen olvassa a Homárt és a többi indexes blogot, a monitor előtt ülés kissé fárasztja, mert a szék módfelett diszkomfortábilis, így hát olybá tűnik, hátfájása már-már irreverzibilis folyamattá vált. Édesanyám gyermeke (e sorok írója) ezennel búcsúzik, az elválás fájdalmát enyhítse a viszontlátás öröme.

Ne menjetek a Nyugati téri hotdogoshoz. Ne. Menjetek. Oda.

Gróf Kechkéssy-Vérnősző Sylvester

Ps.: vajh miért vagyok oly ellenszenves

Megdobbent 2008.12.08. 21:50:53

Sajnos a poster egy faszkalap, a babar nevu jopofa csaladtagjaval egyutt. Na most en nemtom, de tutira ruhellnem, ha 2 eves kiskolyok ordibalasat meg hisztijet kellene hallanom a szomszed asztalnal. Aztan csokoltatom, hogy leteptek a jatekarol, hogy marpedig kagyloeves lesz. Wehehe, gondos szulok.

Egyszer Velenceben esett meg velem, hogy a kameramat egy szekre tettem magam melle, jott az olasz MAMMA, mondott valamit a telejesen korrekt nyelven, es a kamerat feltette az asztalra, ahol nem zavart.

Nah, eszembe se jutott visszapofazni, odatette, neki igy szimpi, ez van. Megaztan mondjuk egy zart kis belso udvar volt a helyszin, bent az etteremben a rokon ferfiak foglaltak helyet, ergo ha megsertem a MAMMAT, lazan pizzafeltetkent vegeztem volna. De az egesz olyan szimpi volt mindenestul, hogy vegul a MAMMA-val fotozkodtam, es buszke is vagyok a felvetelre.

Amugy amelyik faszkalap azt hiszi, hogy a pizza az egy gyorsetel, amit a tuskok esznek, hat az talan egy darabig tekintsen el attol, hogy barmiben is allast foglal gasztronomiai teruleten. Egy jobb pizzeriaba eleve csak akkor mehetsz be, ha van szabad asztal (ha tele a helyiseg a pincer nem enged be ujakat), aztan rendelsz, varsz vagy 40 percet, es olyan pizzat kapsz, hogy korrekten megvan aznapra az orgazmusod, kulonosen pl. az eredeti kornyezetben rendelt, eredeti parmai sonkas pizza eseteben ;)

Egyszoval hiszti hiszti hatan, feleseleges post, ertelmetlenul talalva.

btw: volt mar olyan eset, hogy ordito, hisztizo cca. 2-3 eves kolyok miatt hagytam ott egy ettermet, fasznak se hianyzik, hogy a minden penzemet arra koltsem el, mintha egy kisgyerekes csaladhoz mentem volna ebedelni. Weh.

I-i-igen, hosszu es omlengosen semmitmondo komment, de olyan jol esett itt degeszre tomve, egy konnyu cigi mellett visszaemlekezni ezekre a kulinaris elmenyekre :>

Megdobbent 2008.12.08. 21:53:21

Oh, ruhatar ugyben pedig tessen tajekozodni Efrajim Kishon halhatatlan ausztriai "Garderob"-os sztorijabol :>>>

bekbórd! 2008.12.08. 22:06:09

A logón mik azok a (o)(o)? Kamera-e van az étterembe?

vércica 2008.12.08. 22:20:08

Számomra sajátságosan érdekes, hogy az első szótól kezdve fikázza a helyet, ahol gusztustalan a berendezés,
bunkó a kiszolgálás és nem ugranak a plafonra örömükben attól, hogy egy disznómód evő 2,5 éves gyereket is hoztak magukkal paraszték. Aki nem tudja felfogni, hogy étterembe nem klottgatyában és csattogós papucsban megyünk, az tényleg ne menjen oda. Az vegyen fuxot meg üljön BMW-be, amivel bunkómód demonstrálhatja a gazdagságát, és még látványos is. Én is utálom, amikor bemegyek egy elegáns étterembe, és valami vadparaszt ott játssza a nem létező agyát, egyes esetekben hányingert is keltvén az enni vágyó normális állampolgárban. Mellesleg a kedves apukának egy komplett játékbolt is volt a zsebében, ami szerintem qrvára nem való egy étterembe és ha én lettem volna a
tulaj, hát úgy kivágtam volna őket, mint a macskát szarni. Az ilyen menjen ikeába kajálni, vagy mekibe, ott van
játszóház, és a kabátért sem szólnak.És mellesleg nem kell a többi vendégnek a gyereke vernyogását sem hallgatni.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2008.12.08. 22:46:05

Kedves Vércica,
idézlek:
"és ha én lettem volna a
tulaj, hát úgy kivágtam volna őket, mint a macskát szarni. Az ilyen menjen ikeába kajálni, vagy mekibe, ott van
játszóház, és a kabátért sem szólnak"

Tudod vannak olyan helyek ahol nemcsak hogy nem ciki vinni egy-két kisebb játékot a gyereknek, hanem az étteremtulaj/étterem maga ad kis meglepetést a kis vendégeknek - kifestőt színes ceruzákat, apró "repijátékot" és nem a mekiről és társairól beszélek. A fizetővendég apuka-anyuka meg visszajár oda csemetéstül. Vannak olyan helyek a világon ahol a gyereked is fizetővendégnek minősül és elmehetsz vele bárhová, nem kell a négy fal között maradnod azért, hogy nehogy megzavarja esetleg mások harmóniáját...

Még jó, hogy nem vagy tulaj...

Montezuma 2008.12.08. 22:58:21

vércica 2008.12.08. 22:20:08

"bunkó a kiszolgálás és nem ugranak a plafonra örömükben attól, hogy egy disznómód evő 2,5 éves gyereket is hoztak magukkal paraszték."

Remélem, hogy nincs gyereked mert egy gyerek sem érdemli meg, hogy a sors egy ilyen tapló szülővel verje mint amilyen te vagy. Egy igazi nagy tuskó vagy.
Nézd meg a családfádat. Ott vagy az alján. Te vagy a gyökér.

2008.12.08. 23:02:37

@vércica 2008.12.08. 22:20:08
Úgy viselkedsz mit egy gonoszlelkű, ostoba, irigy boszorkány. Remélem sosem lesz gyereked, ez a genetikai állomány inkább haljon ki.

Gyilkos nyúl 2008.12.08. 23:32:25

Biztos angolul rendelt, aztán magyarul hozzá tette, hogy "aztán mártás is legyen a farokhoz"

genyó kapitány 2008.12.09. 07:48:25

anyamadár 2008.12.08. 22:46:05
Kedves Vércica,
idézlek:
"és ha én lettem volna a
tulaj, hát úgy kivágtam volna őket, mint a macskát szarni. Az ilyen menjen ikeába kajálni, vagy mekibe, ott van
játszóház, és a kabátért sem szólnak"

Tudod vannak olyan helyek ahol nemcsak hogy nem ciki vinni egy-két kisebb játékot a gyereknek, hanem az étteremtulaj/étterem maga ad kis meglepetést a kis vendégeknek - kifestőt színes ceruzákat, apró "repijátékot" és nem a mekiről és társairól beszélek. A fizetővendég apuka-anyuka meg visszajár oda csemetéstül. Vannak olyan helyek a világon ahol a gyereked is fizetővendégnek minősül és elmehetsz vele bárhová, nem kell a négy fal között maradnod azért, hogy nehogy megzavarja esetleg mások harmóniáját...

Még jó, hogy nem vagy tulaj...


Az ilyen helyeket bababarát esetleg gyeremekbarát jelzővel szokás manapság illetni. Vércicával értek azonban egyet, hogy ha én a szomszéd asztalnál ülök és egy üzleti vacsorán sámuel virnyogását kell hallgatnom, ujgazdag apucit bizonyára megkérném, hogy fáradjon át egy bababrát helyre és szavaimnak esetleg egy a hátába vágott törött széklábbal adnék nyomatékot. Sámuel fejét emgsimogatnám, hogy ne sírjon, biztos azért kapott ilyen családot, mert előző életében ő volt hitler. Babar meg Tyütyürütyü inkább olvasson el egy dietetikus szakkönyvet, hogy mit szabad ennie egy 3 évnél fiatalabb lurkónak. Szabadidejünben meg járjanak illemtanórára, talán megtanulják, hogy hová lehet egy babával beülni.

A vendéglősnő hozzállása más kérdés...
Egyrészről a vevőnek kell lennie a legfontosabbnak.
Méásrészről viszont, ha egy olyan vendéglőt nyitnék, ahol a célközönség javát üzletemberek adják, akiket irritálhat újgazdag brókerapuci. (a bróker kifejezést szitokszóként kell érteni) elgondolkodnék, hogy vajh mi a jobb, elveszíteni 1 vendéget, vagy esetleg az összes többit...
Az ideális megoldás talán kétfelé osztani az éttermet és az egyik a 'diszkrét' szekció, ahol lehet üzleti vacsizni, a másik meg lehetne a családosoké. De bioztos lenne, akinek nem tetszene a szeparálás és akkor meg azon menne a hiszti.

Montezuma. Te meg tényleg ostoba vagy.
És ez nem sértés, csak ténymegállapítás.

Montezuma 2008.12.09. 09:09:39

genyó kapitány 2008.12.09. 07:48:25:

"Montezuma. Te meg tényleg ostoba vagy."

Mégis mire alapozod ezt a feltevésed?
Neked meg annyi eszed van mint egy marék szárított lepkének.
És ez nem sértés. Ez csak a tény. ;-)

genyó kapitány 2008.12.09. 09:25:27

"Zuzuval beszélgetni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni.-
Enyhén érdekes, de inkább fájdalmas."

Montezuma 2008.12.09. 09:30:47

genyó kapitány 2008.12.09. 07:48:25

"Vércicával értek azonban egyet, hogy ha én a szomszéd asztalnál ülök és egy üzleti vacsorán sámuel virnyogását kell hallgatnom, ujgazdag apucit bizonyára megkérném, hogy fáradjon át egy bababrát helyre és szavaimnak esetleg egy a hátába vágott törött széklábbal adnék nyomatékot."

Ez téged minősít. Egy agresszív alak lehetsz aki utálja a gyerekeket. vércica nem véletlenül a barátnőd?

genyó kapitány 2008.12.09. 09:50:10

Vércica nem a barátnőm, de ilyen névvel akár az is lehetne.
Alkalomadtán majd számot cserélünk.

Most közérdekű közlemény következik:
Mindenki szeresse a gyerekeket, mert különben óránként meghal valahol egy kiscica!

Montezuma, bár nem szeretem a sajtreszelő érzést, de 2 gyermekem van és imádom őket. Alapvetően tudom mennyire rakoncátlan tud lenni egy 2 és fél éves lurkó ezért nem viszem őket olyan helyre, ahol ez zavarhat másokat.
Nem azért, mert nem szeretem őket, hanem így kívánja az illem.

ChGeri 2008.12.09. 10:54:27

Aki Sámuel nevű csemetéjével jár vendéglőbe Újzsélandon, sikeres ember lehet-e? A tulajdonosnő útlevelet nem kért?

reparon 2008.12.09. 12:09:37

A Samuel nem a ponilo volt, amirol a Babart lerangattak, hogy egyen belga kagylolevest vasarnap ebedre? Kar, hogy nincs mar koztunk Rav Antal, o osszefoglalna nekem a lenyeget.

jokkmokk 2008.12.09. 14:39:34

Samuel? A sábeszdeklit nem vetették le?

silent76 2008.12.09. 21:44:34

Undorítóak vagytok az undorító családoddal együtt. Szarjatok héjas kagylót.

zsozso44 2008.12.09. 23:15:43

Pár napja ott vacsoráztunk. Az étel kiváló volt, izlésesen tálalva. A kiszolgálással sem volt semmi baj. A kabátunk elvitték, teljesen normális volt minden. Személy szerint nagyon örülök, hogy nyilt egy ilyen étterem.
Egy dologgal egyetértek. A berendezés borzalmas. Látszik, hogy próbálkoztak, kevés eredménnyel. A kevesebb néha több.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.10. 03:44:48

en nemvitattam, hgy lehettek kotsogok
nem voltam ott , nem ismerena a helyet, nem lattam
de..
annyit akartam mondani hogy en nem tudom mi van angliban mer sose eltem ott, de itt bizony vannak ettermek ahova fel kell oltozni es kotelezo ruhatar van
es vannak mas helyek meg meg olyanabbak
de at kapasbol tudom hogy x szalloda y ettermebe zako nyakkendo ruhatar
a sarki mekibe meg lemegyunk Maryvel akarmibe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.10. 03:50:59

ja
anyamadar
egy elegans helyre bemegyek megzabaltatni nagy pezert a Maryt akkor barmennyire is szeretem az ebeket nem akarok mas kutyajaval vacsoralni
de meg a sajatommal se
ja es meg egyszer nem ismerem a helyet, de h nem is full extras es megkernek haggyam a kabatom a rhatarban akkor hagyom, vagy ha ragaszkodom hozza tavozom
lecet

vércica 2008.12.10. 22:41:04

Ezek szerint nektek kimondott élvezetet jelent, hogy ültök egy étteremben, ennétek a fincsi kaját, a szomszéd asztalnál meg egy gyerek vonyít, és a kaja folyik ki a szájából.
Nekem nem, sajnálom.

vércica 2008.12.10. 22:42:31

Ja és megnyugtatásul, nem akarok gyereket, nem akarok résztvenni az össznépi szívásban :-) Örvendhettek
:-) Szaporodjon a sok pedofil, elvégre azok szeretik a gyerekeket :-D
süti beállítások módosítása