Tékozló Homár

400 ezer forintja bánta a Lufthansát

2008.12.12. 12:54 | szily | 180 komment

"A Lufthansáról alkotott véleményem? Vízfejű multi, cselekvésre képtelen, felelősséget maximálisan elhárító, udvariatlan, tájékozatlan, arctalan, fogáspont nélküli, zsírosan csúszós hájtömeg, az ügyfelet semmibe vevő társaság." Mi gerjeszt egy kisgyermekes apát ilyen kemény szavakra? Ismerkedjenek meg Péterrel, akit egyszer már megszívatott a Lufthansa, de ez neki nem volt elég, amit most 400 ezer forintja bánt. Ja és pár pótolhatatlan emléket is elvesztett. A történet rávilágít, hogy a válság egy rakás céget joggal söpör el a föld színéről.

Sokan kezdik így a Neked címzett levelüket: "sose gondoltam volna, hogy egyszer én is...". Nos, én tudtam, hogy egyszer én is... Régen levedlettem gyermeki naivitásomat, hogy velem senki nem akar kitolni, és álltam már a pult túloldalán is, szóval várható volt, hogy lesz okom (s)írásra.

Egyszer, úgy öt éve volt szerencsém ellátogatni Életem Értelmével Új Zélandra. Lufthansával repültünk. Odafelé minden rendben volt, visszafelé káosz (az út egy irányba 30 óra, ebből 25 fent a levegőben). Előre jeleztük a légitársaságnak, hogy igen, haza fogunk utazni, nem viccből vettünk jegyet mégis úgy volt, hogy lemaradunk a gépről. Aztán lett helyünk, egymástól 30 sor távolságra. Az asszony vega kajáját odaadták valaki másnak. Végül elfelejtették elszámolni a gyüjtött mérföldeket, és amikor ez kiderült, a repülőút után 5 hónappal a beszállókártyámat kérték, mondván, hogy már nem szerepelünk a nyilvántartásukban.

De ez csak bevezető volt, amiből okulnom kellett volna. Az igazi sztori abból ered, hogy hülye módon még egyszer repültem velük.

Történt, hogy októberben eljutottam Csibémmel és Gergővel, a majdnem-kétéves kisfiunkkal Orlandóba. Újból a Lufthansát választottam, mert elég jó volt az ár és egy átszállással értünk Floridába, ami kisgyerekkel egy nyeremény. Kifelé megint simán ment mindent, visszafelé viszont akadtak bonyodalmak.

Orlandó repterén nem úgy van a biztonsági ellenőrzés, mint mondjuk Ferihegyen. Amikor az ember becsekkol, nem szedik el a csomagjait, hanem odébb kell tolnia a pár méterre lévő röntgenesekhez és lerámolni. Az idegen rendszert nem ismerve megkérdeztem a security lady-t, hogy minden csomagot le kell-e adnom, vagy a kabinba szántak nálam maradnak-e. A válasz ennyi volt: "si!". Később kiderült, hogy csak spanyolul beszélt, nem is értette az angol kérdésemet. Amikor észrevettük a tévedést, miszerint a kabincsomagokat meg kellett volna tartani, fejvesztve rohantunk vissza, de már késő volt, a gumiszalag bevitte azokat az elzárt területre. A szekuritisek elküldtek a légitársasághoz, hogy csak ők tudják visszaszerezni a csomagjainkat. Ők megígérték, hogy a gép bejáratához szállítják, de ez nem történt meg, ott senki sem tudott semmit.
Végigrepültük hát a 10 órás Orlando - Frankfurt utat a kicsi pelenkái, mesekönyve, állatkája és egyebei, illetve a mi cuccaink, pl. egy 300eFt-os Pentax DSLR gép sorsának ismerete nélkül.
Pesten megismertük a holmink sorsát: természetesen eltűntek. Reklamáltunk és kaptunk jegyzőkönyvet. Megkértek, hogy 21 napig legyünk türelemmel, de ha előbb meglesz, értesítenek és futárral ingyen kiszállítják. A 25. nap környékén rájuk telefonáltam. A csomag nem lett meg, ki kell töltenem a kárpótlási kérvényt, amit (elvileg) a jegyzőkönyv mellé adtak. Mivel nem adtak ilyet, kértem, hogy faxon küldjenek egyet. Amikor másnap megint telefonáltam, küldték is pár percen belül. A nyomtatvány gyakorlatilag ugyanazokat az adatokat tartalmazta, amelyeket egy hónappal korábban a ferihegyi reptéren már megadtam. Sebaj, elküldtem a megadott @dlh.com (Deutsche LuftHansa?) e-mail címre. Tíz napot vártam, majd írtam a honlapjukon megadott fly@lufthansa.hu e-mail címre. Mivel innen se jött egy hétig válasz, elkezdtem telefonálgatni, hogy mi van már. A pesti elveszett-csomagosok azt mondták, hogy ők nem tudnak mit tenni, írjak a nyomtatványon megadott liverpooli fax számra. Írtam. Persze semmi sem történt, ezért újabb egy hét elteltével megint telefont ragadtam. A pesti csomagosok nagyon készségesek és udvariasak voltak, multihoz méltatlan módon segíteni próbáltak, sőt! utána néztek és egy órán belül VISSZAHÍVTAK!!!, de csak egy másik pesti számot tudtak adni. A másik szám a pesti helyfoglalós lufthansásoké, akik már nem voltak annyira udvariasak. Elmondták, hogy a fly@lufthansa.hu címet senki sem olvassa. És nekik rálátásuk sincs a csomagosok munkájára. Adtak viszont egy harmadik pesti számot, hogy majd ott... Az a szám ugyanannál a csomagosnál csörgött, ahol az első. Mivel vele már szinte baráti viszonyban csevegtünk, elmondta, hogy a LH átszervezett és leépített, itthon szinte mindent bezárt, mindent Liverpoolból irányítanak, és semmiféle magyar manegér nincs, akire rá lehetne szakítani az ajtót.
Na itt aknamunkába fogtam. Sok netes keresés után találtam egy budapestre szóló LH állásajánlatot (talán jelentkezni kellett volna rá és belülről rohasztani az ellenséget), egy német hölgy elérhetőségével. Őt megkerestem, hogy tud-e pesti kontaktot adni. Tudott. A vonal végén egy addig ismeretlen úr szintén elmondta, hogy ő csak egy irodaszolga, se menedzser, se panasziroda, se semmi nincs magyarul, irány Liverpool. Vagy... írjak egy felháborodott levelet a lufthansa.com-on lévő elektronikus rendszerbe, azokat nagy fejesek olvassák és nagyon komolyan veszik. Megtettem. A tőlem tellő kulturáltsággal kidühöngtem magam. És most már kb. 2 hete érzem, hogy nagyon komolyan vesznek. Történni ugyan semmi sem történt, de biztos fog.
Na persze...
A feleségem a biztonság kedvéért írt egy dörgedelmes levelet és szétküldte az összes fellelhető @lufthansa.com és @dlh.com címre. Ennek két napja, de borítékolom, hogy cseszhetjük a csomagjainkat, meg az ellenértéküket is. A gyerek egy hónapig zokogott minden este az elveszett alvócicáért és mesekönyvért, az utunk egy rémálom volt hazafelé, a gépen kéregettünk pelenkákat az utastársaktól, egy francia nő ajándékba adott egy cumisüveget és elmondta a németekről alkotott véleményét. Még jó, hogy a sztyuvik tudtak tejet adni. Én elvesztettem a kedvenc MP3 lejátszómat és a fényképezőgépet a három hetes nyaralás (gyerekkel az első) összes fényképével, az asszony a kedvenc pulcsiját, könyvét, napszemüvegét és egyebeit hiányolja. Az össz kárunk kb. 400eFt, nem számolva az elveszett emlékeket, rengeteg idegeskedést és a telefonszámlát. Volt biztosításunk (fizetett volna vagy 200EUR-t), de elbuktuk, mert csatolni kellett volna a légitársaság nyilatkozatát, de kicsúsztunk a hatvan napos határidőből.

A Lufthansáról alkotott véleményem? Vízfejű multi, cselekvésre képtelen, felelősséget maximálisan elhárító, udvariatlan, tájékozatlan, arctalan, fogáspont nélküli, zsírosan csúszós hájtömeg, az ügyfelet semmibe vevő társaság. Ha netán egy repülőjeggyel akarnának kárpótolni, akkor az utcán az első szembejövőt jól tökön rúgnám, hogy legyen egy haragosom, és neki adnám a jegyet, még ha Bora Borára szólna is, első osztályon. Még egy ügyvédet rájuk uszítok és teszek egy rendőségi feljelentést (valaki csak eltette azokat a csomagokat), de ezzel talán kellemetlen perceket tudok okozni nekik, egyéb eredményt már nem várok. Az ilyenek megérdemlik, ha lefejezi őket a világválság.

Lufthansa? There are many better ways to fly!

Üdv:

R. Péter

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Primavera 2008.12.12. 12:57:03

Elsőre naon hosszú!!!

hiszti 2008.12.12. 12:59:42

Hú, de pipa valaki!

Primavera 2008.12.12. 13:00:10

Új Zéland?
A régivel mi lett? :))

Pepin bácsi 2008.12.12. 13:03:28

Életed Értelme tudja-e, hogy Csibével voltál Orlandoban ?

Dr. Deedee 2008.12.12. 13:04:04

Hát azt kell mondjam, hogy ez szopó nyaló volt, de egyébként ilyen mindenhol megtörténik nem csak lufthansánál...van egy rakat ismerős akiknek már tűnt el csomag stb stb....
Mi ebből a tanulság? Ne vigyél értékés holmikat repülő útra...sajnos ez így megy

Pema 2008.12.12. 13:07:13

Hát ez szopás....
Vegyél érzékeny búcsút a cuccaidtól.
Ha véletlenül megjönnének magyarországra a csomagok akkor majd a reptéri bünszövetkezet jól lenyulja és osztozik egymás közt.

Ede a posztírtó 2008.12.12. 13:09:08

A nevem emlegetését kérem BEFEJEZNI!!!!!
Remélem még időben szóltam!!!

Pepin bácsi 2008.12.12. 13:09:58

Frankfurtban volt csöcsörészés ?

bogec 2008.12.12. 13:10:14

Az a mexikói pali médium lehetett. előre megmondta, hogy a Senor SZÍ!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.12.12. 13:10:27

A repülők a legnagyobb környezetszennyezők, szakadjon rájuk az ég!

Gumidomino 2008.12.12. 13:11:51

mindkétszer visszafelé történt.
szerintem azt akarják hogy senki se jöjjön vissza haza magyarországra. szerintem már a spájzban vannak. jó lesz vigyázni.

kiderült a levélből hogy egyáltalán ki a felelős ezért? a lufthansa vagy a reptér? mert a kabincsomagon nincs jelzés nem? szóval lehet hogy kiderült de nekem hosszú volt és kusza.
azért a lufthansa összes manegere hétvégén csináljon sünfarmot otthon.

Gumidomino 2008.12.12. 13:13:54

Cigiző
azért azt ne. vannak ott rokonaim.

bekbórd! 2008.12.12. 13:14:08

A Pentaxszal már az orlandói (o)(o)-ket fotózzák!

Meklén és Tamara 2008.12.12. 13:16:30

lehet a csomagjaidat feladták postán, ők meg azt hitték, hogy két csavar van benne.

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 13:20:13

Szívás. A csomagok nem lesznek meg, törődj bele.
Nem mellesleg Orlando repülőterét külön minősíti, hogy (nyilván az "esélyegyenlőséget a latinoknak" program keretében alkalmazott) földi személyzet némely tagja, akiktől ráadásul információt vár az ember, nem beszél angolul. Báhh.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:21:34

nekem ez kicsit sántít!

ill. az "Életem Értelmével" valamint a "Csibém" megnevezések után majdnem nem olvastam tovább....de az alvócica után öklendeztem egy nagyon!

ennek ellenére aztmondom nekem itt valami fura.....

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:25:05

miért kell egy posztot agyoncifrázni???

ORLANDO - FRANKFURT LUFTHANSIVAL!

a csomagokat szintén beadtuk a check in-nél (mert rosszul voltunk tájékoztatva)
a csomgokat ellopták a lufi nem áll velünk szóba, nem fizet!

ennyi...erre itt csibézik meg alvócicázik....ááááááá

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:27:39

" csomagot le kell-e adnom, vagy a kabinba szántak nálam maradnak-e. A válasz ennyi volt: "si!". "

vagyis a kabinba szánt cuccok nálad maradnak! erre mondta, hogy szííí.....most akkor ki a hülye? a spanyol hódító vagy ki?

myrtill 2008.12.12. 13:28:46

primavera: a hollandoknál hagyták :)

Secnir 2008.12.12. 13:28:58

"Még jó, hogy a sztyuvik tudtak tejet adni"

LOL
a férfiak meg sorban álltak a sztyuviknál, nem?
"Én is, én is, van még tej?"
tiszta pornó :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:29:02

ennek ellenére persze kapja be a lufi amiért nem válaszol neked, és nem lehet őket rendesen elérni!

Darth Revan 2008.12.12. 13:31:23

A csomag elvesztese szerintem nem a Lufthansa hibaja.

Talan meg meg is lesz valahol az orlandoi repteren (hiszen elmeletileg csak a feladott poggyaszon kellett lenni azonositonak, a kezi poggyszra nem szoktak tenni)

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 13:31:36

tüvapok 2008.12.12. 13:27:39

Az "A csomagot le kell-e adnom, vagy a kabinba szántak nálam maradnak-e?" kérdés nem eldöntendő jellegű. Magyarul lefordítva: nem lehet rá igennel vagy nemmel felelni. Sőt, "si"-vel és "yes"-szel sem. Értem?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:31:39

ezért kell utazni fapadossal....ők otthagynak csomagostúl ahogy vagy! :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:32:41

schokobanane 2008.12.12. 13:31:36

értem én értem! de akkor is sántít!

helianthus 2008.12.12. 13:35:35

Asszem, ha a házam egész berendezését magammal vinném és úgy utaznék, sem lenne négyszázezer forint.
Ezek után nem tudom mit mondhatnék még azon kívül, hogy kérek tejet! (o)(o)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.12. 13:37:03

a Lufthansa volt pár éve az a légitársaság, amely durván nyers, arrogáns stílusban válaszolt kérdéseimre (pilóta állás ügyben érdeklődtem)

érdekes, most, pontosabban pár hete meg a Lufthansa az egyetlen cég, amelyik egyáltalán válaszra méltat, sőt, kifejezetten kedvező , kedves stílusban tálalt választ kaptam tőlük, szemben a kontraszelekció iskolapéldájával, a mi csodálatos ruszki befolyás alá került úgynevezett nemzeti légitársaságunkkal.

parapali 2008.12.12. 13:39:50

én még nem ültem repülőn:-(
:-):-)

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.12.12. 13:40:05

hetente repülök lufthansával évek óta... soha semmilyen problémám nem volt velük. ahogy igy olvasom neked sincsen.
az elején ködösen fogalmazol "mégis úgy volt, hogy lemaradunk a gépről" mi köze ennek a lufthansához. aztán nem tudod, hogy kell becsekkolni a csomagot külföldön a reptéren? mit vártál, hogy majd a lufthansa kiküld melléd egy tolmácsot??? a csomag eltűnése sem a lufthansa gondja. a beszállókártyádra ragasztott kis vonalkódon rajta van az a CÉG aki a poggyászokat intézi, pld globetrotter, etc... velük kell pereskedned nem a lufthansával...

Pepin bácsi 2008.12.12. 13:42:08

A rendőrségen kit fogsz feljelenteni ? Az orlandói spanyol szekuritis lédit ?

craig 2008.12.12. 13:42:35

2 éve repültem a Lufthansával New York-ba, két és fél hónappal később meg vissza. Mindkétszer frankfurti átszállással. Egyszer sem volt gond a csomagommmal (najó, visszafele fizettem egy 100 dolcsit plusz egy bőröndért), minden klappolt mindig.

Ez a szitu meg szívás... :/

É2I 2008.12.12. 13:44:25

Hát 3k-s gépet nem szívesen cipelnék kézi poggyászként. Gondolom a gépen már nem akartál fényképezni.
Bár az is igaz minden szívfájdalom nélkül kilopják az útiból is :(

Legközelebb veszel egy 16Gib pendrivot. Az elfér a csikkzsebben is. Legfeljebb nem készítessz kismillió fotót.....

Amúgy a Lufthansa monnyon le!!!

Bár lehet becsukja a kaput anélkül is ;)

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 13:45:01

Darth Revan,
sajnos a posztból pont nem derül ki, hogy az átvilágítás előtt vagy után teszik-e rá az azonosítót. Valószínűleg egyébként utána, mert mi értelme lenne gyanús vagy előbb ellenőrizendő csomagokat azonosítóval ellátni. A kézipoggyász pedig az alkalmazott alkalmatlanságának köszönhetően a feladandó csomagok közé került. Azonosítóval, vélhetően, ha már. Innentől szerintem az orlandói repülőtér személyzete gyanúsítható egyfelől (ugyanúgy, ahogy a ferihegyi esetek jelentős százalékánál is), illetve ha feltételezzük, hogy ők nem lopnak, akkor minimum leszállás után a frankfurtiak. Egyszóval a csomag bárhol lehet. Ha felrakták a gépre, akkor a Lufthansa abban sáros, hogy szarik utánanézni, mi történt velük, Frankfurtot ellenőrizni végül is könnyebb volna, mint Orlandót.

papucsbojt 2008.12.12. 13:46:48

azert ha ennyi cuccom van benne a kezipoggyaszban, akkor nem elegszem meg egy "si"-vel, hanem ott helyben elkezdem a raplit angolul, hogy akkor mit-hova-mikor. de tenyleg szivas, a gyerek kedvenc cuccanak eltunese kulon elmeny, azt ismerem.

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 13:49:14

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.12.12. 13:40:05

"aztán nem tudod, hogy kell becsekkolni a csomagot külföldön a reptéren? mit vártál, hogy majd a lufthansa kiküld melléd egy tolmácsot???"

Nem tudta, mert valamiért más volt a rendszer. Épp ezért kérdezte meg, naivul. Amúgy hol van a Lufthansánál az lefektetve, hogy az utasnak feltétlenül muszáj spanyolul beszélnie, különben baszhatja a csomagját?
Olvass már, ne csak gyanakodj.

pizsama 2008.12.12. 13:49:33

Emberek! Olyan reklámlevelet kaptam, hogy beszartok. Mindjárt küldöm Szily-nek, hátha kiteszi.

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 13:50:59

papucsbojt 2008.12.12. 13:46:48

"azert ha ennyi cuccom van benne a kezipoggyaszban, akkor nem elegszem meg egy "si"-vel, hanem ott helyben elkezdem a raplit angolul, hogy akkor mit-hova-mikor."

Ez mondjuk igaz.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.12. 13:51:05

Nem látta valaki a késemet? Lassan télleg el kéne indulnom dolgozni.

Amúgy nemrég az orlandoi repülőtéren találkoztam egy 300k-s pentax-szal, kérdeztem tőle, mi újság, de csak annyit mondott: si.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:51:20

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.12.12. 13:40:05

papucsbojt 2008.12.12. 13:46:48

ugye ugye én megmondtam, hogy valami sántít!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 13:52:47

schokobanane 2008.12.12. 13:31:36

akkor a kedves posztolónak miért volt egyértelmű??? Si, gyere Csibém ide rakjuk az alvócicát! Si, Si....

2008.12.12. 13:54:10

Na ezért kell spanyolul tanulni, comprendes amigo ?

É2I 2008.12.12. 14:01:01

Vaffankúló!

Ja ez olasz. Mindegy. FONTOS!!!!

hiszti 2008.12.12. 14:01:58

Luxus út volt. Szívás, szopás,tejjel.

Sokorai_Atala 2008.12.12. 14:05:36

Én is gyakran (szinte csakis) Lufthansával repülök és még soha semmi panaszom nem volt rájuk. Pontosak, megvár a csatlakozás mindig, van tea-kávé-újság a repülőtereiken, bemondják még a gépen, hogy honnan megy a csatlakozás, ha változik.
Egyszer nem értem volna el a csatlakozást, áttettek egy másik gépre, és 300 euro bánatpénzt kaptam, mert 1,5 órával később szálltunk le a másik útvonal miatt.
Szóval én ne panaszkodom.
Szerintem sikeres vagyok:)

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 14:07:20

tüvapok 2008.12.12. 13:52:47

Nem tudom (mert nem voltam ott), hogy pontosan mit kérdezett a panaszos. Lehet, hogy csak a kérdés első felét tette fel: "A csomagot le kell-e adnom?", és erre volt válasz a "si", és ezért értette és rakta oda a kézipoggyászt is. Én korábban mindössze neked válaszoltam, amikor feltetted a kérdést, hogy akkor ki a hülye... A teljes kérdésre valóban nem egyértelmű a "si" válasz. Ezért adtam igazat papucsbojtnak, hogy ha nem egyértelmű, akkor kérdezzünk vissza, és ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy angolul beszélő elmagyarázza.
Szóval nem tudjuk, mit kérdezett a panaszos, pedig lehet, hogy épp ezen a ponton vehette volna kézbe a csomagjai sorsát. Az viszont nonszensz, hogy az alkalmazott, akinek eligazítást kéne adnia, csak spanyolul beszél.

Sokorai_Atala 2008.12.12. 14:08:02

Jó de ha a takarítónő az alaklmazott?:)

Sokorai_Atala 2008.12.12. 14:10:12

Csak cselből állt ott a security helyén, bár a security az nem information, esetleg csak Orlandoban (ami nem egy férfi néV:))

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 14:10:38

schokobanane 2008.12.12. 14:07:20

lehet, hogy csak egy biztonsági őr volt(azok meg nem bőőőcsészek ugye)

na szóval!

ha azt kérdezte amit te írsz : akkor is SI a válasz az secusnak nem kell visszakérdezni, hogy az alvócicát is beakarod adni, mert ha itt beadod akkor megy befele

ha meg azt amit írt : akkor megm kérdeztem volna tovább!

ha ugyvan ahogy én gondolom akkor ez a sztori sántít!

zsukimuki 2008.12.12. 14:13:58

...szerintem a románok "lovasították" meg a cuccot

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 14:16:42

főleg azért is mert a szily posztolta be! ő meg mostanság csak tudjuk kiket/miket posztol! :)

nálam ez az egész poszt már a Csibénél elvágta magát, majd az alvócicánál végképp lecsapta a biztosítékot!

Kimmi 2008.12.12. 14:22:50

A Luft(*)(*)hansanál csinosak a sztyuvik?

maincoon © 2008.12.12. 14:22:52

tüvapok, engem őszintén érdekelne, hogy úgy pontosan mire gondolsz az alvócicával kapcsolatban? :D

Sokorai_Atala 2008.12.12. 14:23:34

És én még az Új Zélandos részt sem értem.
Tehát ha volt jegyük okézva visszafelé, akkor miért nem akarták felengedni a gépre őket? Vagy mi van?

zsukimuki 2008.12.12. 14:24:49

Péter inkább örüljön hogy hazafelé kavarták el a cuccait, egy 3 hetes nyaralás gyerekkel 0 ruhával még kellemetlenebb és megkockáztatom anyagilag is húzósabb lett volna

garage 2008.12.12. 14:26:19

"400 ezer forintja bánta a Lufthansát" - ez mit jelent? valaki fordítsa le magyarra. Esetleg: 400 ezer forintja bánta a Lufthansánál / a Lufi miatt?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 14:27:23

maincoon 2008.12.12. 14:22:52

"A gyerek egy hónapig zokogott minden este az elveszett alvócicáért és mesekönyvért"

erre gondolok! de te nem arra vagy kiváncsi ez mit vált ki belőlem? :)

Secnir 2008.12.12. 14:30:24

"Még jó, hogy a sztyuvik tudtak tejet adni"

nem lehet, hogy férfiak voltak a sztyuvik, azért szoptál?

maincoon © 2008.12.12. 14:33:19

tüvapok
rossz az aki rosszra gondol.
ma úgy látszik én vagyok rossz.

secnir
ejnye ;)

maincoon © 2008.12.12. 14:39:04

Ez a történet szerepel a Repülni jó sorozat, Légikatasztrófák c. kötetében?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 14:41:04

én nem gondoltam semmi rosszra! csak arra, hogy miért van az hogy a gyerek nyomorával kell posztotírni? meg nem képesek neki venni egy másik alvócicát(vagy miazistent) és inkább képesek 1 hónapig hallgatni ahogy bőg a gyerek érte! persze 300ezres Sanaxra futja :)

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 14:42:28

tüvapok 2008.12.12. 14:10:38

Nem tudom, mit kérdezett pontosan a poszt írója, de több verzió is lehetséges.
1. Az írás szerint ezt kérdezte: "MINDEN csomagot le kell-e adnom, VAGY a kabinba szántak nálam maradnak?" Erre nem normális válasz az, hogy "si", és valóban nem normális reakció, hogy ekkor mindent odapakolok, a kézipoggyászt is. Itt a posztíró figyelmesebb lehetett volna, főleg, ha értékes gép is van a kézipoggyászban. Másfelől a reptér ne alkalmazzon olyanokat, akik bármilyen kérdésre csak spanyolul hadoválnak.
2. Lehet, hogy a fenti kérdésnek csak az az első felét tette fel: "Kszjúzmí, MINDEN csomagot le kell-e adnom?". Ha "si" a válasz, akkor odapakolom én is a kézipoggyászt (sajnos, énishülye, mivel feltételezem, hogy esetleg érti, amit kérdezek, csak lányos zavarában válaszolni nem tud egy "yes"-t. Van ilyen.)
A biztonságisnak valóban nem kell visszakérdeznie, hogy biztos úgy gondolja-e a kedves utas, ahogy cselekszi éppen, de ha pont arra vonatkozott a válasz lényege, hogy igenis minden csomagot oda kell pakolni, akkor nem fogja spanyolul gajdolni, hogy szenyor, a kézicsomagját inkább tartsa magánál, illetve nem teszi ezt akkor sem, ha egyébként nem kell odapakolni, egyrészt mert leszarja ő, másrészt amúgy sem tudja elmondani angolul, harmadrészt amúgy se tudja, mit szán a kedves utas feladandó csomagnak. Nem tudom, persze, mit jelenthetett a posztban az, hogy "később derült ki, hogy nem is tud angolul", de szerintem a legtöbb repülőtéren amikor nem szólnak ránk, hogy valamit nem úgy kell csinálni, ahogy csináljuk, fel sem merül bennünk, hogy tán máshogy kéne. Egyszóval itt a panaszos joggal érezhette azt, hogy talán rendben van, amit csinál. Valahogy így akartam elmondani, amit a posztból ki lehet hámozni. Kétségkívül lényeges pont, mert itt dőlt el a csomagok sorsa.

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 14:45:41

tüvapok, nekem nincs gyerekem, csak unokaöcsém és -húgom, de az általuk szerzett tapasztalatom szerint elég fontos egy gyereknek, hogy mivel alszik el esténként. Nekem is fontos volt legalább tízéves koromig, hogy a macim (amelyet csak könyörgések árán hagytam anyámnak kimosni) mellettem legyen az ágyban. Ezért kinevetni a posztolót felesleges.

maincoon © 2008.12.12. 14:46:18

most már látom, hogy csak én gondoltam rosszra. és secnir.

azt hiszem én is inkább vettem volna neki új alvócicát, bár tapasztalataim alapján az új úgysem jó, megérzi rajta a gyerek, hogy nem az ismerős nyálszaga van.

Átlagarcú 2008.12.12. 14:58:11

...most akkor sünjön szart a lufthansa, vagy ne sübjön szart?

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.12.12. 15:00:23

Ha valamit ilyen helyen nem tudok, nem értek, vagy engem nem értenek akkor kettőt hátralépek és megnézem pl. a japó turista mit csinál, tuti láttad volna, hogy nem adja le a kézipoggászt.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 15:00:58

schokobanane 2008.12.12. 14:45:41

nem kinevetem, csak ezt minek írja le??? hóóót nem tartzik ide a poszthoz! ezzel csak egy érzelmi szálat szőtt bele, hogy szimpatizáljunk vele.....ennyi! felesleges beleírni!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 15:02:28

maincoon 2008.12.12. 14:46:18

Sencir első pornós látomása eléggé fura volt nekem főleg, hogy pornóval hozta össze, fura egy poreszokat nézhet!....a másik már inkább pornós a tej hasonlat végett, de az olcsó poény volt!

maincoon © 2008.12.12. 15:04:44

tüvapok, miért hadakozol az érzelmi szálak ellen???

Nayime 2008.12.12. 15:08:35

Keresném a nyári EDÉ-s posztot, de nem találom a címék alatt sem, tán levették? Aki megtalálja, küldje már el a link címét légyszi. FONTOS!!!!!

Meklén és Tamara 2008.12.12. 15:10:00

Nayime
ott lesz a Villa Medicis, Mundruc Tamás poszt után.

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 15:11:36

tüvapok 2008.12.12. 15:00:58

Szerintem az is épp eléggé "érzelmi szál", hogy a pelenkáskorú gyereknek nem volt pelenkája a repülőgépen, pontosabban kölcsön kellett kérni. Plusz tejet, plusz cumit. Tuggyisten, valahogy megértem ezt a fajta kellemetlenséget. Azt is (figyelj, szintén érzelmi szál!), hogy egy rakás kép most nincs meg, amelyet a nyaraláson készítettek. Mi több, az is mind érzelmi szál (!), hogy nincs meg a kedvenc pulóverünk, sőt a fényképezőgépünk és az MP3-lejátszónk sem. Most akkor tök felesleges ezeket is leírni? Tényleg kevésbé "szimpatizálsz" a posztolóval, csak mert leírta, hogy a gyerek sírt az elveszett plüssállata mián? Ugyan már.

little honey 2008.12.12. 15:11:47

Sajnállak Benneteket, de a poszt a realitásérzék (sértettségtől történő)elvesztéséről tanuskodik. a cuccaidat ellopták. nem véletlen elveszett, amit a légitársaság majd előkerít, hanem lenyúlták valószínűleg a reptéri rakodók. teljesen felesleges a légitársaságot baszogatni, akiknek legfeljebb az udvariatlanságukat róhatod fel - meg magadnak hogy nem voltál elég óvatos, egy 300.000-es gépet én csak akkor engedek el a kezemből, ha arra egy fegyveres reptéri őr konkrétan rámutat, és látom milyen úton fogom visszakapni.
de a stílusod kiváló. és tényleg sajnállak, de ezt ne kend a légitársaságra.

elwood 2008.12.12. 15:14:08

A Lufthansa-val álltál szerződésben ezért ők kell helytálljanak a csomagért nem a globetrotli vagy mi.

Panaszkönyvet is keress, fogyasztóvédelem, pszáf, ...

elwood 2008.12.12. 15:15:29

némelyik sztyuvi jó alvócicának ha ad tejet ha nem ...

maincoon © 2008.12.12. 15:16:49

elwood: mekkora a tapasztalatod ezügyben? :D

elwood 2008.12.12. 15:17:58

próbáltam végigolvasni, de nem találtam a "burzsuj posztoló Új Zélandra röpköd, meg Orlandoba, 300 ezres Pentax-szal" kommenteket.

lehet nem jó a UPC-s netem, és kiestek ezek

elwood 2008.12.12. 15:19:16

(psszt. semekkora. de ne mondd el senkinek ... )

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.12. 15:19:46

schokobanane 2008.12.12. 15:11:36

jóóó igen! ugyanmár tényleg! az elején leírtam! tök felesleges volt neki ekkora levelet a homárra rittyenteni! 3 sorban megírhatta volna bánatát! de egyébként csak ő szívott ezzel a spanyol bevándorlóval? hmmm nekem ez sántít!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.12.12. 15:23:03

Nna. Ennyi pénzzel és ilyen kevés ésszel sokat ne várjon a posztíró. Egy sima sí-re ennyit adni?! Ez most komoly? Többet kellett volna nézni az Apádra ütök c. fílmet, és ott a minta: ölelgetjük a csomagunkat, még ha a sztyuvi ordítozik is velünk... :-)
Viccet félretéve: a gazdag apuci megszívta, mert a dagadt pénztárcához nem jár észtől duzzadó koponya ezek szerint...

Matiz Papa (törölt) 2008.12.12. 15:23:23

300 ezres Pentax, Új-Zéland meg Orlando? Jövök! Csak elöbb megkersem a füredi posztot.

Nayime 2008.12.12. 15:24:34

Meklén és Tamara,

Melyik címke alatt van a Villa Medici?

lazlo85 2008.12.12. 15:25:13

uj zéland, orlando, el se olvasom
érdekelne rajtad kivul hány magyar ember engedhet meg ieneket magának
igy karácsony előtt remélem meglátogat az apeh

elwood 2008.12.12. 15:25:42

sztem rábökött egy másik hosszúkás csomagra: Ez meg milyen léc ? Sí !

elwood 2008.12.12. 15:28:35

na végre megjavult a netem

schokobanane (törölt) 2008.12.12. 15:29:29

elwood 2008.12.12. 15:17:58
"próbáltam végigolvasni, de nem találtam a "burzsuj posztoló Új Zélandra röpköd, meg Orlandoba, 300 ezres Pentax-szal" kommenteket."

Amint látod, utánad a bátorításra meg is érkeztek ezek a kommentek. Fő a csordaszellem.
Báhh.

anarch 2008.12.12. 15:33:34

Bizony-bizony, ez erősen reptéri melónak tűnik. Orlando és a sün esete.

Nayime 2008.12.12. 15:33:51

Légyszi please, valaki küldje el az Edés poszt linkjét, kössssziii

facsipesz 2008.12.12. 15:38:50

Erre mondaná az öreg Kevin Spacey, hogy "That's all stuff, baby, that's all stuff"....

Van egy előadás a Mindentudásegyetemén a hálüzatokról, ha az segít, pont erről is van benne szó (mármint a csomagelhagyás utáni krízisről). Lazán.:)

További magyar hang 2008.12.12. 15:39:12

"...minden csomagot le kell-e adnom, vagy a kabinba szántak nálam maradnak-e. A válasz ennyi volt: "si!"..."

Te vagy a hülye, ha annyit sem értesz meg, hogy "si"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 15:44:07

annyit megjegyeznek, hogy ilyen helyeken, , hogy repter, meg posta, meg a tokom tudja senkit nem alkalmaznak aki nem tud angolul
ez teljesen kizart
mosogatni, tetot szigetelni, utat epiteni az OK, de amugy nem megy
amugy az orlandoi klassz repter, ketszer volt szerencsem arra jarni, minden rendben volt
namst akkor augusztusban Maryvel melyik ceget valasszuk?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 15:45:42

EDE torolve lett
ami felhaborito

Darth Revan 2008.12.12. 15:47:01

Voltam mar en is olyan repteren, ahol nem a check in pultnal vettek el a borondot. de ott ragasztottak ra a vonalkodot. Bar nem tudom Orlabdoban hogy megy, szerintem ott is hasonlo az eljaras.

Szoval szerintem a borond ezert veszett el es Orlandoban kellene keresni.

maincoon © 2008.12.12. 15:47:22

hagyma: válasszátok a shrekből a sárkányt - nem mondja, hogy "si" és a kézipoggyászt is magatokkal vihetitek.
Mary nagyon csinos. ;)

Nayime 2008.12.12. 15:47:38

Hagyma, valaki azt mondta, hogy a Villa Medici alatt van. Én a turizmus, vendéglátás címszó alatt kerestem Edét, de nem találom...

Átlagarcú 2008.12.12. 15:49:31

Bocs, én nem értettem világosan. Minden csomag eltűnt, vagy csak a kézipoggyász?
Mert útipoggyászt el szokott kavarni minden légitársaság elég sűrűn, viszont kézipoggyászt csak elveszíteni lehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 15:50:06

maincoon
atadom neki, bar szerintem nagy az orra, mondjuk Umanak is nagy
Nayime
orokre toroltek, EDE-t pedig en voltam az utolso

Impega 2008.12.12. 15:51:50

Parizsban nyuljak a repteren a csomaghurcigalosok a csomagokat.

Nayime 2008.12.12. 15:53:00

Sajnálatos és szomorú tény, hogy a legnépszerűbb posztot törölték. Ezt megírom a Homárnak, talán ki is teszik ;)

maincoon © 2008.12.12. 15:53:12

hagyma: az összhatás fontosabb. nem kell egyenként nézni a részeket.

további szép napot nektek.
én megyek. focimeccs lesz. céges dolgozók + cégpartnerek. jót fogok röhögni. :D

Impega 2008.12.12. 15:53:53

Valaki nem kopizta ki EDE-t?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 15:55:41

miota nincs EDE visszajott az allergiam
mondjuk minden decemberben visszajon
de akkoris

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 15:58:53

osszhatasban nagyon elegedett vagyok vele
valoban ez a lenyeg
raadasul el tud engem viselni
az en angolommal
hehe
mongyuk jo sokat rohog rajta
de egyre jobban megerti mit makogok:)

Impega 2008.12.12. 16:02:35

Megvan a hetvegi poszt. Gyertek fotozni!

YZ 2008.12.12. 16:17:40

Csak hogy képben legyen a posztíró: A DLH a Lufthansa ICAO-kódja, amit a repülés során és annak dokumentálásához használnak. Az utasok általában a 2 betűs IATA-kódokkal találkoznak (pl. MA MAH = Malév), ami esetünkben az LH lett volna. A kódoknak nem minden esetben van logikusan köze a légitársaság nevéhez - általában a sok felvásárlás-névváltoztatás után megmarad a régi kód, a régi név viszont feledésbe merül. Itt viszont, ahogy R. Péter is jól kitalálta, a D Németországra, az LH pedig a Lufthansára utal.

Csak egy kis érdekesség, hogy a repülőtereknek is kétféle kódja van. A jól ismert 3 betűs IATA-kód és a 4 betűs ICAO-kód.
Ferihegy esetében ezek BUD és LHBP.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.12.12. 16:42:40

Van egy haverom aki mellesleg informatikus és hacker valamint a frankfurti gépen csöcsörész.

Van egy jó gépe, nem tudom honnan szerezte, azzal fényképezi a csajokat. Van egy tök menő pulcsija is, de szerintem női, mert elől púpos ( o ) ( o ) Van még alvócicája ha mégis egyedül feküdne le, meg praktikus csepegésmentes végű kulacsa is, ha kirándulna.

Néha olyan zenét hallgat az MP3 lejátszóján amitől menten besz*rik, ezért van nála pelenka.

:)))))

Amúgy repülőre szánt csomagot senkinek nem odaadni... Testüregvizsgálatkor is szorítsd jó erősen magadhoz

Egyébként meg tök felesleges bármilyen idegen nyelvet beszélni: nyáron is haveromék nulla reptéri és angol nyelv ismerettel (vannak ilyen emberek is! ) repültek vissza Görögországból, kifigyelték a többiek mit csinálnak és azt tették ők is.

Almatlan Jozsi 2008.12.12. 17:11:30

Egyszer szeretnem elvinni Eletem Ertelmet Uj Zelandra. Bar lehet visszafele mar kulon jonnenk.

Hu neki megtestesult az Eletenek Ertelme! Ha elhagyjak egymast akkor meg busonghat, hogy nincs az eletenek ertelme!

Almatlan Jozsi 2008.12.12. 17:17:42

A mar ertem a panaszt.

Multihoz meltatlan g.e.c.i modon segiteni probaltak.

Eszem megall. Vesszen a globalizacio! Persze csak azert segitettek mert magyar a magyarral osszetart. Errol vagyunk hiresek.

Koli 2008.12.12. 17:23:20

Én a Malévról vagyok hasonlóan rossz véleménnyel, és kb. fél éve nem utazunk velük (rendszeresen repülök, főleg Európán belül).
Talán azért tartanak ma itt, mert sokan gondolkozunk így róluk?

Almatlan Jozsi 2008.12.12. 17:38:47

8 eve utazok evi 5-6 alkalommal repulon. Voltam Lufthangyasavval is egy hosszabb uton, de egyetlen egy ertektargyamat nem vesztettem el. (3 laptop, mp3 lejatszo, mobil, kulso vinyok, fenykepezogep, elektronikus konyvolvaso)

Hogy csinalom? Ugy, hogy egy specialis borondben tarolom ezeket, mely egy fogantyu segitsegevel a kezemben vegzodik es azt ketrecbe zart tigriskent orzom. Minden egyes checkpoint-nal udvariasan magam ele engedek masokat, hogy lassam mikeppen zajlik az esemeny mielott alavetem magam es kezipoggyaszomat.

Szoval kis elovigyazatossaggal sok kellemetlenseg elkerulheto, sot mi tobb fontos tanulsag, hogy angol nyelvu kerdesunkre ne fogadjuk el valaszkent azt, hogy Si. Legalabbis gyanakodjunk.

kukatr 2008.12.12. 17:49:39

vmelyik ferihegyi rakodómunkásnál landolt a cuccod.

kp2 2008.12.12. 18:00:23

en eleg sokat jarok amerikaba meg lufthansaval is es a velemenyem a kovetkezo (persze ha erdekel):

- a lufthansanak ehhez semmi koze, mivel a repulogep kozeleben sem voltal. Hibaztal hogy beadtad a cabin luggage-t, de persze nem tudhattad.
- szerintem meg el se loptak a csomagodat, valoszinuleg meg mindig orlandoban van. Gondolom semmilyen jelzes nincsen a csomagokon, hogy kihez tartoznak, szerinted honnan tudjak hogy mit csinaljanak vele? (Igazabol lehet, hogy mar fel is rombantottak mint bombagyanus cuccost, ahogy az amcsikat ismerem...)
- igazabol a csomagkereses folyamatok (a papirok amiket toltogettel) nem igazan hatekonyak itt, mert azok mind becsekkelt csomagra vonatkoznak, ami pedig a tied ugye nem volt.

Szerintem menj vissza orlandoba es ott tepd le az ajtot... Sajnos jobb megoldas nincs... szivas. ;(

Rajmond 2008.12.12. 18:06:05

Összevissza repked a burzsujparaszt a világban ellopják a szutyok fényképezőgépét meg pár szaros pelenkáját és itt sír a szája...


amúgy 121.!

Rajmond 2008.12.12. 18:07:26

Csak mert ilyen hozzászólás még nem volt.. :)))

kp2 2008.12.12. 18:09:41

Ja es meg azt is akartam mondani, hogy az biztos hogy nem fogsz senkitol sem penzt kapni, mert a kezipoggyaszodert csak Te egyedul vagy felelos!
Ha benthagyod a telefonfulkeben, akkor perled a Matavot?????

vércica 2008.12.12. 18:26:01

1. 300 ezer a pentax és 100 ezer a plüssmacska?
2. Rokonod a wizzaires lúzer újságíró csaj?
3. A csomagodat a Theo papás pizzafutár vitte el.
Ennyi!

vércica 2008.12.12. 18:27:56

1. 300 ezer a pentax és 100 ezer a plüssmacska?
2. Rokonod a wizzaires lúzer újságíró csaj?
3. A csomagodat a Theo papás pizzafutár vitte el.
Ennyi!

vércica 2008.12.12. 18:30:15

bocsi, nem akartam duplán írni, duplán írni :-D
de azt hittem h. eccerse ment el...

AvgDvl 2008.12.12. 18:41:01

"Az asszony vega kajáját odaadták valaki másnak. Végül elfelejtették elszámolni a gyüjtött mérföldeket..."
"A gyerek egy hónapig zokogott minden este az elveszett alvócicáért és mesekönyvért, az utunk egy rémálom volt hazafelé, a gépen kéregettünk pelenkákat az utastársaktól..."
"sztyuvik tudtak tejet adni"

Lég löhögtem ennyit, megéldemelnéd, hogy a vélengző oloszlánok elé vessenek ezért az olcátlan sznobságélt.

Almatlan Jozsi 2008.12.12. 18:50:48

vercica:

ird meg ujra, nekem masodszorra sem esett le a poen :)

moli 2008.12.12. 19:01:20

R. Péter: ajanlok egy fotobankot, pl Conceptronic CPBOXLCD csak 15000ft. bar en ~20000ft-os geppel fotozok, megis hasznalom biztonsagi masolatnak

Shagrath 2008.12.12. 19:04:58

Percy: Múltkor amszterdamba mentem ferihegyről a lufival. Jobb ha tőlem tudod a BUD, az Budweiser ki is volt írva! Amszterdamba érkezve AMS volt kiírva, az pedig Amstel. Visszafelé a vízeldével jöttem, ótán mentem a ráckevei strandra egy borsodit inni. FONTOS!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.12. 19:05:41

mongyuk egyszer reen en is egy honapig minden nap lereszegedtem mert lelepett az alvocicam
vagy en leptem le mar nem tudom de hianyzott az tuti

guruka 2008.12.12. 20:51:50

Lufthansával alapvetően nincs gond. A postban is a szerencsétlen utas hibázott. Budapesten minden lezáratlan értéket kilopnak, ha rutinos utazó volt, tudhatná.

Hunterdog 2008.12.12. 21:08:09

Ha arra felé spanyolra váltanak az az angol tudásod kritikája, a törve beszélők zöme ott dél-amerikai és segíteni akar, mivel úgy véli jobban tud spanyolul mint Te angolul.
A repülőjegyen található szöveg fele a csomag elvesztés miatt érvényesíthető kártérítés mértékéről és feltételeiről szól, tapasztalati tény, hogy minden elveszett csomag kincseket rejt.
A Lufthansa nem is rossz, csomagot pedig bármelyik reptéren és légitársasággal el lehet hagyni.

Mikkamak 2008.12.12. 21:14:48

Ha a csomagon nincs vonalkód (ezt a becsekkeléskor teszik rá), akkor az nem létezik. Ezért nem a Lufthansát kell utálni, nem ők csinálták. Lehetséges, hogy egyszer előkerül. Én egyébként a Lufthansa helyett az orlandói repteret hívogatnám, ugyanis a célállomás nélküli azonosíthatatlan csomagok ott várnak sorsukra (de csak egy ideig). Ha az utas nem tudja, hogy - kivételes esetektől eltekintve - a kézicsomagot (két napi tiszta ruhával és némi hideg élelemmel, meg az összes értékkel és gyógyszerrel) SOHA NEM ADJUK FEL (tőlem akarták már elvenni Ferihegyen, nem adtam oda: micsoda mázli, mert a bőröndjeink két nap késéssel értek oda és aranyat ért a tiszta ruha), akkor legalább tegye azt meg, hogy két embert megkérdez, hogy mit kell csinálni, és figyeljen arra, hogy olyan nyelven válaszoljanak, amilyenen megkérdezte. Vagy fáradjon az információhoz. Az út közbeni mogorvaság és pelenka, stb hiány pedig a költségcsökkentés hosszú folyamatának eredménye, sajnos minden légitársaságnál ez van, kivéve esetleg néhány távol-keletit, melyek persze nem repülnek a környékünkön.

hellsing 2008.12.12. 23:30:47

Én írtam a lufthansás storyt. Megpróbálok válaszolni pár postra.

A 300 ezres pentax nem fake. K10D+50-135+vertikális markolat + 2 akku és 2 4GB-os CDHC. Számoljátok össze.

Nem szívesen tettem volna a csomagtérbe. Talán nem lopják el, de sokat repülök és már többször kaptam meg sérülten a csomagomat.

Az azonosítót az átvilágítás elött, a check in-nél tették rá. Ezzel a gyanús csomag leadóját is könnyebb (lehet) megtalálni. Szerintem egyébként kivették a szalagról, de mire visszaért a csekinhez, addigra mi már a gépen ültünk. De ez csak tipp.

Eddig 28 ország repterein jártam, ebből 27-ben a csekinnél látod utoljára a csomagodat, a securityhez csak a kézicsomagot viszed. Orlandoban az összes csomaggal mész az első pulthoz, ott check in, aztán az első security elveszi a poggyásztérbe valót, majd jön az átvizsgálós a kabinpoggyásszal. Soha máshol nem találkoztam még ezzel a rendszerrel.

A "si!"-ről annyit, hogy bár mindenki mondta, hogy Floridában a hivatalos nyelv a spanyol, a gyakorlat nem ezt mutatta. A nő olyan gyorsan válaszolt, hogy fel sem merült, hogy nem érti a kérdést.

Direkt azt kérdeztem, hogy a kabin csomagokat le kell-e adnom átvilágításra. Azt gondoltam, hogy ott helyben visszakapom. Épp nem volt ott más utas. Amikor kivertem a balét, akkor derült ki, hogy nem ért szinte semmit.

Nem luxus út volt. Legolcsóbb repjegyes, autóbérlős, pukkant motelben alvós út volt, offszezonban, 18 fokos tengervízzel. De élveztük. Persze Korfura menni olcsóbb lett volna, ez tény.

A Lufthansánál nem csinosak a sztyuvik, hanem németek :) De minden LH alkalmazott megtett mindent, ami tőle tellt, abszolút segítőkészséget éreztem. És tehetetlenséget.

Az új zélandi úton azért jutottunk fel nehezen a gépre, mert túl volt bookolva. Két embert ott is hagytak.

Vettünk a gyereknek másik alvócicát, de nem hüje az, felismerte, hogy nem ugyanolyan és nem fogadta el egyiket sem.

Úgy gondolom, gofy a csomagokat a LH-ra bízom, amikor felszállok a gépre. Nekik fizetek a cargoért. Mondjuk úgy, hogy a reptérrel nem állok szerződéses viszonyban. Ők nyújtanak a jeggyel poggyászbiztosítást, és ezzel válalják a felelősséget. Így hát rajtuk keresem a csomagot.

kekecke, próbálj meg egyszer szembeállni az amcsi home securitysokkal meg a határőrökkel. Sok sikert!

A pénzemet főállásban keresem, napi 10-16 órában. Komolyan együttérzek azokkal, akik nem keresnek annyit, amennyit a munkájuk ér, vagy az nem ér annyit, amennyit szerintük kellene.

sambalabammbumbumm: :-)))

Álmatlan Józsi: nem értetted meg a posztot és az ilyen hozzászólások semmit nem érnek. Így értsd: multira nem jellemző módon: segíteni próbáltak.

kp2: ha a kézipoggyászod a csomagtérbe kerül, akkor az már cargo és nem kézipoggyász. Az sem veszhet el. A telefonfülkés hasonlatodnak köze sincs az esethez.

Guruka: szerintem rutinosnak számítok, de eddig soha semmi nem tűnt el, max megsérült.

Legközelebb majd behazudom, hogy mindez a Pest-Bukarest vonalon történt. Akkor majd a geci románok, a szemét multi, a reptéri tolvajok, vagy kitudja ki tehet a dologról. Az sokkal jobb lesz, ugye?

lolperec 2008.12.13. 01:08:12

én az asszony vega kajájáig jutottam.. :D

lolperec 2008.12.13. 01:12:15

énis írok már egy ilyen "el kellett mennem a postára a 134millás Pagani Zondámmal, befizetni a 3százezres ájfon számlámat és sorba kellett állni ejj.." posztot :D

epeficam 2008.12.13. 03:19:40

Nem tudom mit kell azon lovagolni hogy Péter mit kérdezett, szerintem az "Ön visel-e szuszpenzort?" vagy "Önnek valóban három feje van?" kérdésekre is azt a választ kapta volna, hogy "Si!"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 06:03:13

basszus en mindent elhiszek sajnalom a karodat
de...
en nem jartam 28 orszagban de meg 28 allamban sem. olyan 6-ban\de
en olyat meg eletemben nem tapasztaltam hogy egy repteri securitis ne beszljen angolul
Te tenyleg a takaritonovel beszeltel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 06:14:54

a takaritonot ugy lehet mrgkulonboztetni a securitostol, hogy bar az egyenruhajuk hasonlit, altalaban nem beszel angolul es tol maga elott egy vodrot, de legalabb a kezeben van egy tabla, hogy vigyazz mer csuszik
csak a jovore nezve,,,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 06:18:08

a Universal studioban voltatok?
az igen klassz

picml3 2008.12.13. 11:21:21

A csomagokat a rájuk ragasztot sárga vacak segítségével azonosítják, nem a 300000 Ft-os fényképezőgépek alapján.

A becheckelt csomagokra kerül ilyem matrica. Amit mgaddal viszel azért Te felelsz. Ha berakod a becheckelt csomagok közé, vagy a kukába vagy akárhova akkor viszlát.

A fényképezőgéped jó eséllyel bezúzták, mint ahogy minden gazdátlan=bombagyanús csomagot minden reptéren.

schokobanane (törölt) 2008.12.13. 11:30:51

hellsing 2008.12.12. 23:30:47

Együttérzek. Szerintem a Lufi helyett (bár valóban velük álltál szerződésben, de az eddigi tapasztalatod nem azt mutatta, hogy tőlük bármit megtudsz, olyan időtartamon belül amikor még lehetne tenni valamit) próbáld meg az orlandói repülőteret elérni (telefonszám, mél, minden elérhetőség fent van az oldalukon), elképzelhető,hogy úgy van, ahogy sejted, és a kézipoggyászok még mindig ott vannak, azonosítóval ellátva.

--
Azt továbbra is fenntartom, hogy a reptér szarjon 8,5 millisünt, amiért angolul nem beszélő latínókat alkalmaz. Lehet, hogy ott a spanyol a hivatalos nyelv, de szerintem mellette az angol is az, ahogy Ferihegyről is elmondható, hogy ott meg a magyar a hivatalos nyelv, és nem tudom elképzelni, hogy egy magyar biztonságis ne tudna válaszolni egy englishmannek angolul, ha az kérdez valamit. Ha meg így lenne, kivágnák az első kalamajka után.
Egy repülőtéren mondjuk egyedül valóban a takarítónőnek nem kell angolul tudnia... de egy biztonságisnak kötelező. Az utasok általában a kézipoggyászba tesznek minden olyan szirszart, ami nem vihető fel a fedélzetre, Orlandóban ezexerint azt is spanyolul hadarják el, hogy hölgyem/uram, lesz szíves a kézipoggyászából a féldecis kóláját/manikűrkészletét/kézkrémét stb. eltávolítani. Te meg értsd meg. Nonszensz.

schokobanane (törölt) 2008.12.13. 11:49:21

Ja, mondjuk van itt még valami, amit nem értek. A gépek nem a check-in után indulnak negyedórával. Sőt, félórával sem. Általában kemény időtartamokat, tapasztalataim szerint legalább egy órát, másutt akár többet kell várakozni a tranzitban (ezt mondjuk pont azért találták ki, hogy ha gyanús/gazdátlan csomag akad, el tudják még érni a gépet, mielőtt az felszáll). Szóval: az alatt az idő alatt egyszer sem lehetett visszatérni a biztonságisokhoz, érdeklődni, hogy bocs, véletlenül a kézipoggyászunk a feladandó csomagok közé került, már kértük, hogy hozzák vissza, tudnak valamit arról, hogy áll az ügy?
Ja, mondjuk, ha ők is spanyolul beszéltek csak, akkor nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 12:07:56

haggyatok mar ezt a spanolt, hat ott eltem 4 evig
sok spanyol van
vannak koloniak ahol meg az aruhazakban is spanyol a hangosbemondo de........
hivatalos helyeken vagy angolul beszelnek vagy mindketton
orlandoi repteren csak spanyolul beszelo biztonsagis, vagy akarmi elkepzelhetetlen
aki dobalja be a csomagokat az lehet angolul nem tudo mexikoi

schokobanane (törölt) 2008.12.13. 12:14:04

hagyma: há' ugyanezt mondom én is. Felőlem beszélhetnek spanyolul egész Florida összes áruházában, iskolájában, egyetemén, szenátori ülésein, beszélhetnek a vécésnénik a nyilvános klotyókban, beszélhetnek a munkahelyeken meg isten tudja, hol még, ha már Florida úgyis spanyol gyarmat, de a reptéren ott, ahol közlendőt vár az ember, ne tegyék.

Na, kipuffogtam magam mára is, jóvan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 12:26:38

ertsd mar meg hogy nem hiszeem el
es egyaltalan nem spanyol gyarmat
baromsag

moli 2008.12.13. 13:39:50

hagyma: """en olyat meg eletemben nem tapasztaltam hogy egy repteri securitis ne beszljen angolul"""

palma de mallorca. kb 90 masodpercbe kerult megertetnie velem, hogy vegyem le a cipom. ez volt az elso repulos utazasom (fostam is rendesen)

moli 2008.12.13. 13:45:25

hanyozacskot is kertem. mellettem ulo csavonak nagyon remult volt a feje.

schokobanane (törölt) 2008.12.13. 14:53:42

hagyma,
végül is igazad van. Florida állam lakosságának mindössze alig több mint 20%-a latin-amerikai bevándorló (2006-os adat, source by wiki). Floridának minden bizonnyal az sem jelent problémát, hogy 5 év alatt csaknem 29%-os volt a latin népesség növekedési aránya. De hát ez még valóban távolról sem nevezhető többségnek, elismerem (ahogy azt is, hogy a "spanyol gyarmat" kifejezés alatt sem ezt értettem).
Mondjuk ez a 20% engem erősen emlékeztet arra a mondásra, hogy a világon minden ötödik ember kínai.
Mindamellett nem is az a gond, hogy vándorolnak, tegyék csak, ha a policy lehetővé teszi. De akkor tanuljanak is meg angolul.

Az pedig, hogy te mit hiszel el a posztból, végül is a te dolgod. Én mondjuk készséggel elhiszem a posztírónak, hogy az alkalmazott nem értett angolul, mivel ő állítja, ő volt ott, és egyelőre nem cáfolja itt az orlandói repülőtér igazgatója.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.13. 16:35:40

moli
termeszetesen amerikara ertettem
schoko
nem tudom elhinni, mert meg a jelentkezest se tudja beadni, meg interjura kell menni
volt mar par munahelyem itt\de ha a lenyegrol is beszeljek a kezipoggyaszt az ember a kezeben viszi a gepre mindenhol, ahol en eddig jartam 28 orszag utan O is tudhatta volna
ettol kezi
kipakolsz min dent a zsebedbol beleteszed egy kosarba es a kezipoggyaszoddal egyut atmegy a rontgenen, aztan Te is a kapun oszt annyi
a nagy borondoket befoliazzak barkodoljak
Si vagy nem Si
ettolfuggetlenul szar ugy
/ja es tenyleg nem a posztolot akartam fikazni/
az orlandoi egy kifejezetten modern atlathato repter
az atlantain siman el is tevedtem akkora

LyukasBogrács 2008.12.13. 22:20:53

Legközelebb repülj Luftwaffe-val! Azokon a gépeken nincs hiszti, nyafogás, alvócica, meg egyáltalán semmiféle gyomorforgató civilizációs csecsebecse.

Tara 2008.12.13. 22:26:09

Nekem egyszer szerencsem volt egy rendorhoz New Yorkban, aki csak spanyolul tudott, De azert elnezest kert angolul. :-)

galtono 2008.12.13. 23:36:56

schokobanane!!Javaslom, menj Ferihegyen oda egy biztonságishoz-pl. a biztonságikapun- beszélj hozzá angolul...és lepődj meg..
Én is utaztam a lufival.Kétszer!(előszür és utoljára..)Torontói út, többszöri kérés ellenére sem volt hajlandó egy csésze kávét adni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.14. 02:41:17

na azt meg mar vegkepp nem hiszem el hogy valaki rendor lehet amerikban angol nelkul

Szűcslaci 2008.12.14. 06:51:57

Tudom, hogy későn kapcsolódok be, ámde:
1. Nem tudom, mekkora világutazó vagy, de hogy azt ne tudjad, hogy a kézipoggyász azért kézipoggyász, mert kézipoggyász, elég nagy marhaság.
2. Az összes nemzetközi repülőtéren - beleértve a kínai, thai, stb-eket angolul ki vagyon íratolva, hogy mekkora és mennyi kézipoggyászt lehet a gépre vinni, azok tartalma mi lehet.
3. Ugyanezen információk a repjegyen is megtalálhatóak.
4. Lófaszt vesznek fel csak spanyolul beszélőt reptérre biztonsági őrnek. Még Spanyolországban sem.
5. Aki a Lufthansát fikázza, utazzon AIR FRANCE-val. HAHAHAHAHAHAHAHA!
Az Alitalia se volt kutya........
6. Ne beszéljen arabusul, aki nem tud arabusul - ismerős?
7. A gyerek pelenkáját, kajáját akkor sem adom le, ha kényszerítenek. Jó, hogy nem tetted a gyereket is a futószalagra.
8. Marha.

Átlagarcú 2008.12.14. 08:15:03

A görög kocsmárosnak még a beója is elég jól érthetően beszél angolul. Vacsora közben állandóan belepofázott a beszélgetésbe, pedig mi magyarul beszéltünk:)))

petyo 2008.12.14. 08:57:33

Elolvastam a postot de nem jöttem rá, hogy miért gondoljuk, hogy a csomagot a Lufthansa tüntette el, és nem a ferihegyi rakodók, mint oly sok esetben.
Mi lett például a többi csomaggal? Ha megjöttek, akkor elég egyértelmű.
Hát igen, a szerző kicsit el van kényeztetve. Meg a gyerek is.
Aztán lehet, hogy a Lufthansával nem tud dűlőre jutni, de 4*10^5 -es kárnál már megérné perelni.

LiberAll 2008.12.14. 10:45:29

Most már értem, hogy miért nem lehet bombát feladni a csomagban, mert akkor felrobbannának a csomagtolvajok. Szerintem vissza kéne hozni a karlevágást, mint régen. Amúgy a biztonságiak, most a mi biztonságunkért vannak, vagy a tolvajok miatt ???

schokobanane (törölt) 2008.12.14. 13:14:42

Szűcslaci 2008.12.14. 06:51:57

a) A 2-3. pontok tökteljesen ellentétben állnak a 7. ponttal. Ha a gyerek kajája tej (folyadék), akkor nem vihető fel a gépre.

b) az 1., a 4. és a 7. pontok kivételével a többi egyáltalán nem kapcsolódik a poszt támájához. Ennyi energiát a sünszarási szokásaid ecsetelésére is fordíthattál volna.

c) az 1. és egyben 7. pont magyarázatát a posztíró kétszer is kifejtette. Felhívom figyelmedet továbbá arra, hogy másodszorra azt írta: direkt azt kérdezte, hogy "a kabin csomagokat le kell-e adnom átvilágításra". Erre kapta az igenlő választ.

d) A 4. pontot többen vitatják, ez kétségtelen, ám sem elfogadható cáfolat, sem bizonyítás nem érkezett melléje. Ennek igazságtartalma legyen a posztíró lelkiismeretére bízva.

e) szarjál sünt (Ja, bocs, ez a pont végül is a poszt szempontjából nem irreleváns.)

Etihad 2008.12.14. 13:34:56

KEdves Kommentezők! Lehet h nem teljesen ide vág de szeretném megkérdezni hogy akinek rossz tapasztalata van az Air France-val, ez konkrétan miből adódik?? Nekem még nem volt szerencsém hozzájuk

Etihad 2008.12.14. 13:36:07

Air France-szal :-P

Szűcslaci 2008.12.14. 15:01:30

Schokobanane:
1.A kézipoggyászt is le kell adni átvilágításra - mikor a kapukhoz mész át, ahogy a zsebek tartalmát is. Tehát az információ helytálló volt.
2. Csecsemő kajáját akkor is felengedik a gépre, ha folyékony tejből van.
3.Szarjál Te sünt.

Etihad:

Ha valahol hajlamosak akár csak időlegesen is eltűnni poggyászok, az az Air France. Nekik a specialitásuk az is, hogy a csatlakozó járatok nem várják meg egymást. A csárlszdegól repterük meg olyan, mintha naponta lebombáznák kétszer. Továbbá eleddig az egyetlen hely, ahol még a cipőt is előre levetették a detektoros kapunál.

Etihad 2008.12.14. 16:24:16

Szűcslaci én azt hallottam hogy a crew kissé modortalan... Ezt a lebombázást hogy kell érteni?
Én 3x voltam Párizsban mindig wicc air-rel. (Kapcsolódó cikkek bőven vannak a homáron :-P )

besz@rok 2008.12.14. 23:12:14

Ez a sunszaras, ez nagyon erdekes dolog.
Most akkor a @Szucslaci, vagy @schokobanane fog szarni sunt?
Esetleg @Szucslaci @schokobanane-t fog szarni, vagy talan forditva, @schokobanane @szucslaci-t szarik?
Nem azert, mintha annyira kivancsi lennek, hogy kinek milyen a szeklete, de valoban erdekelne a dolog, hogy ki szarik kit. Vagy ki szarik le kit. Vagy ki kit szarik.
Le.
Szerencsetlen sunre meg senki nem gondol. Ennyiszer kiszarni valakit...

@nális coitus 2008.12.15. 07:03:43

Röviden a posztíró egy Lúzer! Hosszabban meg nem érdemes kifejtenem, hogy miért!

egyszerüen 2008.12.15. 08:19:40

én Deltával mentem igaz csak Miamiba

Budapest- New york- Miami

New yorknál a csomagok eltüntek, közel 4 orát csuszott a gép. Igy Miami idő szerint éjfélkor érkeztem meg 9 éves gyerköcömmel (na most nem ez volt a nagy gond), a börönd eltünt, mindjárt ott reklamáltam a reptéren, egy cetlit kellett kitölteni. Másnap már mentem vásárolni mert semmi váltoruha nem volt, aztán mielőtt fizettem volna jött a telefon a reptérről hogy a csomagok megérkeztek Atlantábol, legyek szives befáradni érte. bementem, elnézést kértek, és sajnálkoztak hogy ilyen elöfordulhat.

Nekem be happy lett. Arrol nem beszélve hogy én adtam fel a csomagot rosszul a new yorki reptéren. igy elmondták legközelebb mire figyeljek és jo nyaralást kivántak.

Ez is egy hozzáállás, meg tudnám szokni, de itt??:DDD

szajberpiraty 2008.12.15. 09:33:40

A lépfene egye meg a Lufthansát!

Édesapám 2008.12.15. 10:25:01

Az Edés post tipikus példája annak, hogy a homár azt teszi, ami ellen van, p*cs@zza a fogyasztót. Másol büszkék lennének 5000+ kommentre és nem lezárnák+törölnék. Többek között ezért nem írok a homárra.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.12.15. 12:58:48

helsing:
továbbra sem tudlak sajnálni, sőt...
Képzeld, én is utazgattam/utazgatok. Volt olyan ország, ahonnal eljönni nehezebb volt, mint bemenni. És ott is gyér angolsággal beszélt az illető, és amikor emiatt félreértés adódott (majdnem motozásig fajulva), akkor hívtam fel a figyelmét a security-snek, hogy félreérthető volt az angolsága, ne baszakodjon velem.
És lőn: nem tette tovább.
Egyszerűen hülye voltál és kész. Viseld el a kritikát. Ne engedd el a kézipoggyászodat. Ha megsértődsz a kritikán, az a Te bajod.

Gyilkos nyúl 2008.12.15. 14:28:31

Nem olvastam a többi kommentet, lehet hogy másokat ismétlek, de:

1. Ha annyi pénzetek van, hogy csak úgy röpködtök Orlandóba, meg Új Zealandra, meg 300 ezres gép, akkor mi a túróért nem vesztek egy másik ugyanolyan plüssizét, meg képeskönyvet a gyereknek?
Hogy már nem lehet kapni? Francot, a neten mindenből mindíg lehet utánrendelni. A gyerekkori könyveimet most rendeltem meg a gyerekemnek, egytől egyig mindet megtaláltam, ti meg hagyjátok a tieteket bőgni egy hónapig, hogy aztán példálózhassatok, hogy jaj de szenved szegény gyerek az elveszett cuccosa miatt. Remélem azért az eltünt pelenkák helyett vettetek neki újakat.

Gyilkos nyúl 2008.12.15. 14:30:06

2. Mi a francnak visztek egy kicsi gyereket ilyen hosszú útra?
Gondoljátok h majd ezt fogja húsz év múlva emlegetni?
Kettesben a világ végére? OK.
+ kisgyerek+ pelenka+plüsmütyür+...
HÜLYESÉG

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.15. 15:11:10

Egyrészt - fényképezőgép, mp3 lejátszó , egy női pulcsi és sok gyerekcucc eladó!!

Másrészt - nagyon fura nekem hogy az itt posztolóknak tényleg nincs semmilyen empátia beleszorulva a kis lelkületükbe. Ha valaki megteheti hogy utazzon a családdal attól rossz ember? VAgy én ezt nem értem. Komolyan ilyen savanyú és szánalomra méltóak lettünk mi magyar netlakók? Tényleg azt gondoljuk ha valakinek van pénze az máris rossz arc, maffiózó, vagy éppen neki kevésbé fáj egy ilyen egyébként önmagában is gusztustalan kaland?
Nagyon sajnálom azt ami a posztolóval történt, és remélem sikerül jogilag rendezni ezt az ügyet.
A kommentelők egy részének pedig némi önvizsgálatot javaslok. Ne legyetek irigy és rosszindulatú majmok! Az ilyen embert a Lufthansa vigye az utolsó útjára...mármint nyaralni, nem úgy..na...

hellsing 2008.12.15. 22:42:10

Kiábrándítók vagytok, komolyan mondom. Szerintem senkinek semmi oka és joga megkérdőjelezni, hogy igaz-e a történet. Több olyan hozzászólást olvastam, amelyikről lesír, hogy az illető max. a korfui reptéren járt, csoportosan, kísérővel, egyszer.

Aki nem szív el naponta egy doboz 500Ft-os cigit, az kb. annyit takarít meg egy évben, amennyibe nekünk ez az út volt, fejenként.

A kétéves kisgyerek talán nem fogja emlegetni az utat, de IMÁDOTT ott lenni. Szinte el se lehetett hozni a Disney parkokból, összenőtt a delfinárium üvegfalával, hajkurászta a sirályokat a tengerparton, szedte a kagylókat, és (a körülményekhez képest) jól viselte a repülőutat. Oda-vissza saját helye volt (ingyen, hála a Lufthansa kedves és ügyes checkin-es kollégáinak).

Az orlandoi reptér szerint bekerül a csomagunk a LH gépébe.

Amikor megírtam a levelet azt reméltem, hogy talán segít valaki egy tippel, vagy felfigyel a LH egy góréja az esetre, vagy egyáltalán: történik valami. De a tapasztaltak letaglóznak.

Az utcában, ahol lakom, összesen 12 ház van. Ebből ketten csináltuk meg az előkertet. A többiben nincs szemét, csak gaz, de ezekbe az arra járók minden szart-szemetet bedobálnak, mintha utálnák, hogy valami jól néz ki. Szerintem itt ugyanez történt, ez a mai (magyarországi) magyar mentalitás. Itt már régen nem csak a pártok és politikusok tehetnek a szar helyzetről - már nem csak a fejétől bűzlik a hal.

Tisztelet és köszönet a segítőkész, vagy legalább együttérző kivételnek.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.12.16. 08:48:11

hellsing: ha együttérzésre vártál, rossz helyre írtál. Ez nem az üdvhadsereg.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.16. 09:36:17

hellsing jól érzi. Nekem is rossz érzés volt olvasni a hozzászólásokat.

Roppongi 2009.02.02. 08:59:00

Hmm... Van a cikkben igazsag, de ugy latom azert az iroja eleg sokban felelos a kialakult helyzetert...
Uj-Zeland es merfoldek: ugyan szemetsegnek tartom, de a Star Alliance tobb tagja is a foglalasi osztalytl teszi fuggove hogy mennyi merfoldet ir jova... Ha pl a V foglalasi osztalyra szolt a jegy akkor sem a Singapore Airlines sem a Thai (de meg szerintem az Air New Zealand sem) nem ad egy fia merfoldet sem. A gepek tulbookolasa minden legitarsasagnal normalisnak szamit, igy akarjak elkerulni hogy ures helyek legyenek a gepen. Ezt ugy lehet kivedeni hogy online kell becheckolni... Es akkor meg ulohelyet is lehet valasztani. Szoval ez itt hulyeseg No 1.
Florida: az, hogy nem tudja, hogy mukodik az atvilagitas, okes... eltuntette a kezipoggyaszt a szallitandok kozott... De persze a tortenet csuful santit... A kezipoggyaszra ugyanis nem tesznek baggage tag-et. Ami nelkul az atvilagito at sem veszi... tehat ez mar innen nem igaz.. de ha meg az atvilagito atvette, akkor onnantol (ha nincs rajta nevkartya) senkinek fingja sem lesz hogy kie a csomag es hova megy. Innentol kezdve a Lufthansanak az egvilagon semmi koze sincs hozza. Ha meg volt rajta baggage tag (tehat mar a pultnal becheckoltak a csomagot) akkor meg a cikkiro hulye hogy beletette a fenykepezogepet a csomagba. A Luftwaffe tenyleg tetu egy ceg es tenyleg nem konnyu oket elerni... en tobb, mint 15 eve repulok veluk es mostanra en is odaig jutottam hogy mas torzsutasprogramot valasztok... De ebben a sztoriban spec pont semmi saruk nincs...

Roppongi 2009.02.02. 09:11:55

Ja, meg egy... Amerikaban a repuloterek nagy resze igy mukodik... Varjal, vegiggondolom... LAX tutira, aztan WAS PHX PSP es CVG is... Check-in aztan seta a taggelt csomagokkal az atvilagitohoz, amit aztan ott kell hagyni... Aztan mehetsz a kezipoggyasszal. Hacsak nem valasztod a curbside check-in lehetoseget, ahol ugyanezt a hordarok csinaljak meg neked...

KCicó 2009.10.08. 08:14:29

Én kétszer utaztam hosszú úton lufthansával, a sztyuvik kedvesek voltak, egyszer elveszett a csomagom hazafelé de másnap kihozták házhoz ingyen (Békéscsabára).Van Miles&More kártyám, azt hiszem a feltételek között olvastam,h kérhetik utólag a belépőkártyát.Sőt,ha a második utamon kértem volna a törzsutas kártyát, akkor ha az első utam jegyét bemutatom utólag azt is jóváírják.

dinoenzo 2011.01.12. 19:41:39

@hellsing: Hello!

Dinoenzo vagyok!Nem tudtalak elérni a KYOSHO F40 ügyben!
Ezen az e-mail címen értekezzünk inkább.
donaltobello82kukacgmailpontKOM
512 TR
365 gt4 bb
512 bb

érdekelne még

ÜDV

LACI
süti beállítások módosítása