Tékozló Homár

Nagykátán részegek lesznek az OTP-ben január 2-án

2008.12.29. 08:18 | szily | 28 kommentA dolog teljesen természetes, a világért sem kritizálnánk azt a banki alkalmazottat, aki félelmetes őszinteséggel rejtette el azt az üzenetet az ünnepi nyitvatartásról informáló cetlin, hogy 2-án pénteken akkor is zárva lesznek, ha formálisan esetleg ki is nyitnának. Ki nem így van ezzel? Például a Homár, aki kicsiny gyermekeivel bulizik otthon szilveszterkor, így tuti nem lesz másnapos. A cetlit Jeanpierre fotózta le.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tron65 2008.12.29. 08:21:52

Azt 31-én mi a bánatnak nyitnak ki? Vagy akkor kezdik?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.12.29. 08:39:40

A nyitvatartás rendje 2-án: zárva. Mi ebben a probléma?

manualis mammografus 2008.12.29. 08:42:19

31-en tartjak a ceges evzaro bulit, csak elfelejtettek kiirni, hogy ugyfelfogadas nyista. majd lesz belole poszt jovore.

szatyorka 2008.12.29. 08:58:44

Január 10.én kell ledolgozni ...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.12.29. 09:21:50

Ez egy...

és tényleg 10.-én kell ledolgozni.

Ugorgyunk.

Nanemá 2008.12.29. 09:22:01

"Bőrdzseki helyett idegbaj a Zarától
2008.12.22. 09:25: A Homár leveles ládája már most duzzad a karácsonyi fogyasztóvédelmi sztoriktól..." - Akkor miért kell még azóta is ilyen gyenge posztokat olvasni?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.12.29. 10:20:33

és ki az a két rosszarcú, potenciális befektető?

manualis mammografus 2008.12.29. 10:53:12

az aurajuk mindenesetre tisztan kiveheto :)

É2I 2008.12.29. 10:54:09

Ezek úgy berugnak a 31-i céges bulin, hogy még másodikán se tudnak kimászni az ajtón. A fiókvezető úgyis a Bahamákon siel tízedikéig....

Bejutási jelszó 31-re: trifterpaty.
FONTOS!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.29. 11:25:41

pentek=
szerdai nyitvatartas
hat megszolalni sem tudok
mongyuk nem lehetett volna kiirni
kedd 8-5-ig
szerda zarva
petek 7-1-ig
hihhetetlen

É2I 2008.12.29. 11:59:22

@hagyma:
Az túl egyszerű lett volna.
Nem hallottál még a keresztrejtvényről?
Nálunk ez dívik mostanság.

.cukijomi 2008.12.29. 12:34:54

Ez mar csak akkor erdekes, ha az eredeti nyitvatartasi tablara a kovetkezot irtak:

Hetfo: lasd tavalyi nyitvatartasi tabla
Kedd: lasd hetfo
Szerda: lasd kedd
Csutortok: lasd szerda

...es igy tovabb. Ez mintha valamiben lett is volna...Aaa, nem tudok gondolkozni. Savanyu a team.

.cukijomi 2008.12.29. 14:24:27

A telllyam, hagyma!:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.29. 15:48:57

hat ha romlott tejet teszel bele, ne csodalkozz
en borral iszom
hama'r

.cukijomi 2008.12.29. 16:31:27

Mostmar nem csodalkozom. Akkor, hogy csodalkoztam, mikor belekortyoltam...Akarod mondani: bor, s menta teat?:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.29. 17:27:19

ys yes
kizarolag bosmentat iszom
jot tesz a szzevzetnek es amugyis kijott az allergiam

vércica 2008.12.29. 19:06:30

...aztán a 2 bankrabló kirabolta a bankot.

selyemhernyótalpas szamuráj 2008.12.29. 20:18:39

komolyan mondom a Homárnak is kijárna már itt egy poszt az ilyen gyenge posztok után:-)

kisgalád 2008.12.29. 21:31:36

@Cigiző: az két leendő bankrabló, akiket a nyitvatartás érdekelt, aztán alibiből postoltak a Homárra. Mondjuk biztonsági okokból nem hátrány a nyitvatartási idő homályos megfogalmazása. :)

gonnaburninflames 2009.01.05. 23:33:29

Azt hogy "zarva" es "nyitva" azt ertem. De mi az a tartas?

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 00:29:35

Tegnap találtam az egyik blogon egy nagyon jó és igaz anyagot. www.vallalkozokszovetsege.blog.hu
Kaptak a mocsadék bankok a pofájukra.Végre egy szervezet, aki adott nekik.
Ime:

Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal


A Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen, a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján.


A válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen. Mindezt nem csak a kényelem okán, de az előrelépés lehetőségeként is vállalták az adósok: ennek persze mély társadalmi okai vannak, mert egy magyar tömblakás ára jelenleg 183 havi minimálbérért ill. nagyjából 107 havi átlagbérből vásárolható meg. Egy átlagos, új, családi autó (nem luxuskategória) „mindössze” 42 havi minimál- ill. 25 havi átlagbérből már megkapható.


Tavaly szeptember óta hallgatjuk, hogy válság van, a világ hitelpiacai egyre nehezebb helyzetbe kerültek, fel kellett vásárolnia az amerikai kormánynak a legnagyobb bankokat, hogy az emberek a befektetéseiket biztonságban tudják, mert ha nem, még nagyobbra nő a válság és a bizalmatlanság.


Igen, halljuk, látjuk, olvassuk. De a PSZÁF nem lép „akcióba”: mintha Csipkerózsika-álmát aludná a felügyelet, el van foglalva azzal, hogy egyes ügyeket vizsgál (amely fontos a szereplőknek), de az össztársadalmi érdek, miszerint a bankok üzleti magatartása mélyen hátrányos és pénzügyileg ellehetetleníti tömegesen az embereket, mintha észre sem venné. Miközben már kiderült, hogy a világ „gazdagabbik felén” a bankok a tőkeinjekciót arra fordították, hogy vezetőik megjutalmazzák magukat, mert hiszen „olyan jól dolgoztak, és hát ezért jár is a bónusz”.


Néhány tény:

Egy átlagos magyar bank vezetője minimum 100 millió forintot keres évente a juttatásokkal, bónuszokkal stb.

A rendszerváltás után, de a 90-es évek közepétől bankokban volt a legmagasabb az átlagkereset, és ebben a szférában lehetett a legtöbb, időnként rekordnyereséget realizálni.

A megkötött blanketta-szerződések számtalan helyen sértik az adósok jogos érdekeit a bankok/pénzintézetek érdekeit előrehelyezve.


PSZÁF tehát tűrte, hogy a BAR-listások száma az egekbe ugorjon, és lassan minden tizedik felnőtt lakos szerepeljen e listán, miközben felmerülhet az emberben néhány kérdés.

- Vajon a PSZÁF mindezt azért tűri, mert a legtöbb döntéshozó vezetője hivatali állása előtt maga is bankár volt, majd a későbbiekben - a jól kereső pénzintézeti szféra - vissza várja „hű” fiait?

- Vajon a PSZÁF számára ezek a blanketta-szerződések miért elfogadhatóak?

- Vajon a PSZÁF vezetősége megkezdte a magyarországi bankok és tevékenységük széles körű átvilágítását, hogy megismerhető legyen az adott bank valós pénzügyi helyzete? A megszerzett éves rekordbevételek és nyereségek elkönyvelése után – ilyen hirtelen – miért lett bajban a hazai bankok meghatározott része?

- Vajon a PSZÁF a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit elszámoltatja, mielőtt és miután a bank felveszi a magyar adófizetők pénzét?

- Amennyiben a bankok számára csökkentik a kamatokat, akkor – amellett, hogy árfolyamveszteség címén a törlesztőrészleteket megemelik – miért kell az adósoknak – a szerződés egyoldalú módosítása mellett – még kamatokat is emelni? Persze tudjuk, hogy az egyoldalú szerződés ezt megengedi, de a PSZÁF miért tűri?

- Vajon a bankok vezetői miért gondolják azt, hogy nekik nem kell felelősséget vállalniuk a gazdasági kockázataikért (miként más vállalkozóknak - igen)?

- Nem várható el egy pénzintézettől, hogy megkérdezze ügyfelét: „Kedves ügyfelünk, Ön 20 évre vett fel hitelt, gondolt arra, mi lesz, ha 10 vagy 15 év múlva beteg, munkanélküli stb. lesz? Miből fogja fizetni a hiteltörlesztést?”


A bankrendszer sajátosságait nézhetjük más megvilágításban is: a mindent az ügyfelekre terhelő bankrendszer esetenként az aktuális kormányzatot zsarolja, miközben újdonsült „királycsinálóként” a következő kormányzatot próbálja saját sugallatra felállítani. Ahogy bennfentes budapesti körökben mondják mostanában: úgy tűnik, Felcsuti megegyezett az alcsútival.

Ahelyett, hogy a bankok az anyacégeiket szolgálják ki, a bankok és a bankrendszer mai vezetőinek legfontosabb feladata az ország 1,3 millió vállalkozásával, valamint 10 millió lakójával megegyezni a hitelek mérséklésében, a törlesztések türelmi idejének ügyfélbarát kezelésében, törekedni a forint megvédésére, elvárható, hogy beindítsák a hitelezéseket is.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF tisztségviselőit, hogy kezdjék meg és folytassák le e körben a vizsgálataikat, elvárja, hogy a magyar bankok ne merjék egyoldalúan módosítani a szerződéseiket, vállalják a jelenlegi helyzetben a saját üzletük kockázatát, ne hárítsanak át minden költséget – jogtalanul - a hitelfelvevőkre, és tevékenységüket tisztességes üzleti magatartással folytassák.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a bankok törvénytelen szerződésmódosításai ellen. Kényszerítsék ki bankoktól a tisztességes kamatláb meghatározását.

Lépjenek fel a banki „uzsorakamatok” ellen, és - szükség szerint- azonnal vonják meg az ezt használó bankok engedélyét. Egyetlen bank se kérhessen a jegybanki alapkamat duplájánál több kamatot a kiadott hiteleire.

A PSZÁF tisztségviselőinek pedig végre el kell kezdeniük a fogyasztó- és vállalkozásbarát magatartást bevezetni a gyakorlatban, és az elé kerülő ügyekben ilyen módon eljárni.

Elvárjuk, hogy a PSZÁF a továbbiakban a bankok bevételeiből különítsen el egy alapot, mely a banki hitelek károsultjainak szervezete számára juttat pénzeszközöket, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzintézetek ellenében.


A Vállalkozók Szövetsége programjában szerepel a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás is, melyekről – iskolai keretek között – kell hallaniuk, tanulniuk a fiataloknak, hogy minimalizálni lehessen azoknak a számát, akik később belekerülnek ebbe a pénzügyi mókuskerékbe.

Info: www.vallalkozokszovetsege.com

Maximus 2009.04.11. 10:52:45

1xű baki, bárkivel előfordulhat. Köztudott, hogy jan. 2 pihenőnap volt, ezt kellett volna ledolgozni 10-én (ebből lett márc. 28). Sokkal inkább aggasztóbb a bank előtt fényképező 2 úriember, az egyik sapkában, valszín neki fázott a fejbőre, a másik anélkül, és tisztán kivehetően haj nélkül. Gondolom nekik rugalmas a munkabeosztásuk, ezért érte őket sokként a hír és nem tudták hova tenni az információt...