Tékozló Homár

Költői backdoor német ízekkel

2008.08.01. 12:50 | szily | 65 komment

Sajnos már nem emlékszem, ki küldte, de napok óta itt hányódik a desktopomon ez a csodálatos, versként is olvasható backdoor a Balatonról, jó hétvégét mindenkinek!

Bíróság előtt támadják a fogyasztók a MÁV-Start szemét feltételeit

2008.08.01. 01:24 | szily | 29 komment

Azt mindenki tudja, hogy a vasúttársaság úgy szabta meg a késés miatti kártérítés feltételeit, hogy az utasok véletlenül se kaphassák vissza a jegyük árát. Most kiderül, hogy amit mindenki tud, az mennyit ér a bíróság előtt, a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet ugyanis pert indított a kivagyiskodó mamutcég ellen. Részletek az Index cikkében. Bevallom, az FJSZ-ről ennél egyelőre a Homár sem tud ennél többet, de pénteken beszínezzük ezt a csúnya fehér foltot.

Hazugsággal keres lakásonként újabb 40 ezret a gázművek

2008.08.01. 00:38 | ge | 229 komment

Az alanti levél lendületesen átkozódó stílusa emberileg abszolúte érthető: Katit gyors egymásutánban kétszer ültették hintába, és még 40 ezer forintot is ki kell köhögnie. Először - lássuk be, a maga szempontjából igen ügyesen - megszívatta a Gázművek behajtócége azzal, hogy rutinellenőrzésre hivatkozva behatoltak a lakásába, ahol hirtelen levették az álarcot, és pikk-pakk kikapcsolták a gázt nemfizetés miatt. Másodszor - vagyis igazából először - maga a gázművek verte át barátunkat azzal, hogy azt mondta, küldött felszólítást, pedig Kati állítja, hogy nem is. Az eset ráadásul nem elszigetelt, nemrégen ugyanez történt Winkler "Robby" Róberttel is. Először jönnek az indexesek, aztán az olvasók, úgyhogy vigyázzanak és ne üljenek föl senkinek, aki a "gázóra" szót kiejti a száján. Vérhorror alant.

Olvasson tovább!

A pénztáros nem blokkolt, a vevőből tolvaj lett

2008.07.31. 13:45 | ge | 94 komment

Dóra hiába szeretett volna vásárolni egy körömceruzát, a blokkolás elmaradt de a kapu bejelzett, ő pedig biztronsági kamera híján végül tolvajként távozhatott az illatszerboltból. (A körömceruza meg gondolom két kézmosás után lekopott.) 

Kedves Homár, és (amennyiben úgy döntötök, többi felebarátunkkal is megosztjátok, úgy) kedves jóhiszemű Testvéreim a Fogyasztásban! Azok kedvéért, akik már gimiben is a kötelezők rövident lapozgatták szívesebben, előrevenném a tanulságot: nézzétek a blokkot, ellenőrizzétek szorgalmasan, mielőtt elhagyni kísérlitek az üzletet, különben akár olyan is történhet, ami sokkal rosszabb az átverésnél.

Olvasson tovább!

Nem érvényesítette az eladott matricát a Shell kút

2008.07.31. 11:04 | ge | 89 komment

Az elektronikus autópálya matrica eladásánál talált Kata egy szopatós kiskaput (nem kereste), amivel a kutak nyernek, az autós meg sokszor sokezer forintnyi büntetést fizethet. A vevői példányra tessék odafigyelni, a blokk ebben az esetben nem elég, persze akkor még mindig törölheti a kút a vásárlást.

Szeretném elmesélni egy autópálya matrica átveréses történetet, és egyben felhívni a figyelmeteket egy újabb csalásra. Az eset a következő. Január 25-én 15 óra körül bementünk autópálya matricát venni egy Shell kútra a Moszkva tér közelében. Nem tankoltunk, csak félreálltunk, a párom bement vett egy 4napos matricát meg szendvicset. Kártyával fizetett, aláírta a fizetésről a cetlit, és kijött.

Olvasson tovább!

A Tesco titkolja a vásárlói tájékoztatóját?

2008.07.31. 08:20 | ge | 57 komment

A backdoor kommunikáció egy olyan gyöngyszemét küldte el nekünk Laci, ahol nem a felirattól, hanem az elhelyezés módjától kezd el tikkelni a Homár ollója. A Tesco a fotocellás ajtóra ragasztja a vásárlói tájékoztatót, ami látótávolságba érve természetesen eltűnik a kinyíló ajtóval együtt.

Igazán nem akarom bántani a Tesco alkalmazottait, de vagy szándékosan, vagy pedig ész híján minden napra jut valami bődületes nagy hülyeség. De ezek mind olyanok, ami ép ésszel bíró embernek eszébe sem jutna. A mostani "gyöngyszemet" a budaörsi Tescoban "lőttem".

Olvasson tovább!

Re: Bizarr ingatlan - Öreg-fiatal koalíció a templomos lakóparkban

2008.07.30. 15:34 | szily | 52 komment

Egyházi körökben is népszerű blogunkat szerencsére annak a még nem létező, de máris igen furcsa új építésű háznak a leendő lelkésze is olvassa, amiről ebben a posztunkban írtunk. (A sztori lényege az volt, hogy ugyanazt a még fel nem épült házat két egymás mellett elhelyezett poszter közül az egyiken vallásos öregeknek hirdetik beépített templomtoronnyal és kereszttel, míg a másikon fiataloknak, vallásos rekvizitumok nélkül. Koczor Tamás lelkész kommentben és levélben ismegírta, hogy a telek tulajdonosa, az evangélikus egyház sem érti a fura marketinget, a valódi megoldás pedig az öregek és a diszkófiatalság keverése lesz. Lelkész olvasónk először jól leteremtet minket, léha tízlábúakat, hogy pentagrammának neveztük azt a díszítőelemet, ami valójában egy Luther-rózsa. Később egy lelkésztársa megírta neki, hogy a grafikán mégiscsak pentagramma van, úgyhogy szent a béke. Ezzel együtt biztosak vagyunk benne, hogy a Sátán nem a Thaly Kálmán és a Balázs Béla utca sarkán fog lakni. Levél alant.

Olvasson tovább!

Interested lettem benned

2008.07.30. 11:15 | ge | 32 komment

Eliza Baar után itt van marriam, aki az igaz szerelmet keresi, mert az igaz szerelem nem fejez be igaz szerelmet nem egy happy end ott csak egy dolog, ami tovább, mint az idő tart, és az igaz szerelem.

Itt a nyár, és ilyenkor mindenki társra vágyik, még a szoftverek is. Az uborkaszezonban itt egy felüdülést jelentő kép a "fordítógépek" kategóriában. Külön érdekesség, hogy látni lehet az eredeti szöveget is. Azért még van mit fejleszteni mind szókincsben, mind pedig szórendben. Én nem vállalkozom rá, de valaki írhatna neki pár sort és megmondhatná neki a következő szavak magyar megfelelőit: interested, happy end, above, please, other Üdv. Dave.

A Pannon megbünteti azt, aki sokat telefonál nála

2008.07.30. 10:05 | szily | 92 komment

A kekeckedő ügyfélnél egyet utálnak jobban a magyar cégek: azt, aki fogyasztani akar. "Volt fogyasztani?????!!!" - ordítja az echte magyar cég kiképzőőrmesteres hanghordozással, aztán leküldi a magáról megfeledkezett kuncsaftot fekvőtámaszba. Mai meghökkentő példánk főszereplője a Pannon. Az ismert távközlési vállalat csak addig hagyja békén céges ügyfeleit, amíg azok kicsik és panganak. Amint növekedni kezdenek, jönnek a kegyetlen büntető szankciók. Nehogymá jól érzezzék magukat, ugye. Sorkatonai hangulatú horrorsztori alant.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása