Tékozló Homár

Csótány ült a budapesti pizzába

2009.01.08. 01:21 | szily | 165 komment


A Homárnak mindig fogas kérdés, mi legyen a "döglött vombatot találtam a kacsamájkrémben"-jellegű olvasói beszámolókkal. Hogy is állíthatnánk, hogy vombat volt a májasban, ha nem mi magunk vágtuk fel a gyanúsan dudorodó húsipari terméket? Nem is szoktunk ilyet állítani, de a hitelesnek tűnő sztorikon persze szívesen csámcsogunk, már amennyire a szájszervünk ezt lehetővé teszi. Itt viszont konkrétan olyan esetről volt szó, amikor a Pizza Hut - ha némi huzakodás árán is - látatlanba visszafizette egy pizza árát, amiben állítólag csótányt talált Szajuri Szan, a Naiv Rovarszakos Ügyfél. Ez arra utal, hogy a cég legalábbis elképzelhetőnek tartotta, hogy a Tiroli pizzában tájidegen svábbogarak mászkáljanak. Vagyis feküdjenek döglötten. Ez azért tényleg valószínűbbnek is tűnik, minthogy Szajuri Szan cselesen megölt egy csótányt és aljas cselszövésből elhelyezte egy PH-termékben. Rovargasztronómiai beszámoló alant, legnagyobb erőssége az "internetes weboldal" kifejezés.
 
„A Pizza Hut megérinti az embereket a világ minden tájáról…" – olvasható a Pizza Hut internetes weboldalának bevezető soraiban. Valóban így van. Engem is mélyen megérintett, amikor a házhozszállítással megrendelt 6 szeletes Tiroli pizzából 2 szelet elfogyasztása után felfedeztem egy szépen átsült 'Blatella germanica'-t, ismertebb nevén csótányt.

Nem mintha vegetáriánus lennék, de ami sok, az sok! A másnapi telefonos reklamáció során fájdalomdíjként felajánlották egy másik pizza kiszállítását, de valahogy nem volt gusztusom élni ezzel a lehetőséggel… Nehezen, de többszöri felháborodott telefonálgatás után végül visszafizették az „extra feltéttel" készült pizza összegét…

Ez persze nem kárpótol, ha belegondolok hogy naponta százak rendelnek ételt egy olyan konyháról ahol nagy valószínűséggel nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat és nem figyelnek oda hogy mi is kerül a kemencébe és később az asztalunkra… Egy biztos: a történtek után messziről elkerülöm a Pizza Hut összes éttermét, és rendelni sem fogok tőlük!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2009.01.08. 10:53:49

@sörecet: Az OK hogy ott született nevelkedett és elvégezte a megapaskál egyetemet.

De a magasságos zeusz szent segglyukára kérdem az embrió az hogy került a manométerbe??:))

É2I 2009.01.08. 10:55:41

@sörecet:
Volt ez is a megfejtések közt, de meg lett cáfolva, mivel a kijelzőben magában normál atmoszféra van.
Meg aztán jött az az ellenérv is, hogy ki tojta oda a petét?
:DDD

É2I 2009.01.08. 10:58:27

@ofélia:
Megelőztél :)
De erre is volt egy elég elfogadható magyarázat; miszerint összeszereléskor került bele.
Erre volt az ellenérv; hogy vazzeg ez a szaros csótány tegnap még nem volt az órában....

Lilyke 2009.01.08. 11:15:32

Nekem két éve nyárom törött cserépdarabok voltak a pizzámban (fehér, mint egy kávéscsépsze)ha ráharapok annyi a fogamnak. Majd utána két nappal nekem és a főnökömnek súlyos gyomorbajaink lettek a kárpáti borzaskától. Olyan büdös volt a hús, hogy öröm volt szagolni..Két falat elég is volt...Soha többet nem rendelek tőlük!

Almatlan Jozsi 2009.01.08. 11:17:08

A Friderikusz anno ilyet evett nem? Lehet, hogy neki szantak csak eltevesztettek a cimzettet...

Visszaidezodnek regi szep emlekeim a panelos korszakomrol. Ejszaka konyhaban villanyt felkapcsol, szemet fel precig csukva tart, majd lassan kinyit...

Átlagarcú 2009.01.08. 11:30:46

- Magát hogy hívják?
- Szabó. Há nélkül.
- Maga normáli? A Szabóban nincs is Há!
- Én is ezt mondom.

Deuce Bigalow 2009.01.08. 11:33:45

azabaaaj, hogy attól, hogy a homárnak eztet elküldted, még nem fog a PH egy jó kis köjál ellenőrzést kapni.
amúgy meg, örülj neki, hogy nem a benkő dánielhez jársz vacsizni! BROÁFFF!!!

kisgalád 2009.01.08. 11:36:43

@akak: az mondjuk elképzelhető... és talán zuhanás közben megfagyott.....mint a vízcsepp, és akkor hónak hívjuk.

kisgalád 2009.01.08. 11:45:27

@sörecet: :)))) Igen ez EDE.

A csótány egyébként nemcsak az egyik legrégibb élőlény a Földön, de egyes teóriák szerint simán túlélnének egy atomháborút is. Mondjuk érdekes, hogy ez a példány a sütést se bítra ki...

Egyébként honnan veszi a Homár, hogy a csótány Tirolban tájidegen?

Átlagarcú 2009.01.08. 11:49:03

A Benkő nem hülye. Pontosan rámutatott arra, hogy kik azok a múlthéten kikupálódott sznobok, akik a szart is megennék, ha föl lenne pántlikázva. ...és lemondanak a legkitűnőbb ízekről, csak mert nem szép. Persze megírhatjátok, hogy a gasztronómia esztétikai kategória is, de nem azonos a festészettel. Elsősorban az ízekről kell szólnia. ...és a tegnapi szösszenet pont erről szólt, az érthetőség kedvéért kicsit eltúlozva.

Carnivora (törölt) 2009.01.08. 11:50:15

Ez az új ízesítés a la africa ...

[Sven] 2009.01.08. 12:16:00

Hányszor mondjam még, hogy DON PEPE!!! Aki ennél a szar pizza hutnál eszik meg is érdemli.

a_tom 2009.01.08. 12:21:20

Én is dolgoztam PH-ban régen, volt olyan hogy miközben vágtam fel a pizzát egy csótány átfutott rajta. Mivel ekkorra a munkamorálomat 0-ra csökkentette a vezetőség, kissé be is voltam zombulva sokminden más miatt is, simán bedobozoltam az extrával együtt. Végül azonban egy kolléga kivette belőle a bogarat mert úgy gondolta nagyon feltűnő. Mondjuk ha én is többet kerestem volna mint az üzletvezető, lehet engem is érdekelt volna.

changebug (törölt) 2009.01.08. 12:21:40

Ecsém! de balfasz vagy...
Videóra felvenni, ahogy jóízűen befalatozod, pizzásdoboz reklámnak mellé aztán ki az internetre aztán te lennél a nap celeb-je. Aztán még a fürge ujjak is kapna utánad

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.01.08. 12:27:40

Ne fikázzátok a Pizza Hut-ot, mert hamarosan úgyis minden étterem az lesz. Aki nem hiszi, nézze meg a Demolition Man-t.

menino 2009.01.08. 12:28:04

Olvasva a cikket fajo emlekek jutottak eszembe, abbol az idobol, mikor a Kiraly utcai Pizza Hut-ban dolgoztam.Azota csak ugy hivom, hogy "csotanyos" Pizza Hut.Hogy miert?Hat azert, mert nem egyszer kinyitva az oltozoszekrenyt a lenti pinceben a csotanyok eppen lakodalmat tartottak es ezt mindig sikerult felbeszakitanom.Persze a sajat kajankat nem engedtek felvinni az etteremreszbe, mert meg "kojalilag" nem megengedett, igy a parizeres szendvicsemet rendszeresen megosztottam veluk.Ez meg hagyjam!Mikor a vendegek kerdezgettek aztan az etteremben, hogy a bokszok belso sarkaban vagy a falon ugye nem csotanyok rohangalnak.Ilyenkor mindig a hianyos biologiai ismereteimre hivatkova haritottam el a kerdest es megkoszontem az eszrevetelt.... vagy mikor a kollegaim az asztalok alatt uldoztek a csotanyokat az etterembe beterok szeme lattara.HIHETETLEN, de igy volt!!!

Szoval, aki tovabbra is kitart az imadott PIZZA HUT-ja mellett, annak csak jo etvagyat kivanok!(meg gusztust)

Sæll 2009.01.08. 13:21:48

Huttos pizza egy rakas kaka... en a sajat pizzamat sutom:)(megvan kb 200 ftbol egy csaladi hussal sajttal gombaval stbstb-vel megrakott) abba nincs csotany. mellesleg h a fenebe biggyesztette ilyen szerencsetlenul a pizza melle azt a tetu bogarat??
Es ki a bre eszi a dobozban megerkezett pizzat tanyerrol????

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.01.08. 13:21:50

Régi jó laktanyás idők jutnak eszembe amikor a vaságy lábait 4 vizesvödörbe tettem, mert meguntam, hogy átmászik az arcomon a kicsiny állatka... Nem is ébredtem köhögve mint néhány más katonatársam :)

ott a kaját is vagy megettem, vagy konzerv volt, vissza nem csomagoltam semmit. Volt egy szabolcsi srác akinek még a párnája alatt is kifli volt meg a ruhásszekrényében is.

A Herczegh egyszer hozatott pizzát a laktanyába hétvégén, ki is szállították, meg is ette. Csótányoknak nem hagyott. Volt neki egy barátnője na rajta a fél század keresztül ment, kalandvágyó típus volt...

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.01.08. 13:29:41

@sambalabammbumbumm: Húha, térj vissza közénk, mert egyre homályosabb a tekinteted! :D

voice 2009.01.08. 13:49:52

a pizza hut nem a tisztaságáról híres. a győri üzletük kirakata és ajtaja is olyan mocskos volt, hogy már belépéskor elment az ember étvágya. hozzá kell tenni, hogy az éttermük tisztasági problémáit nagyon korrekt módon megoldották: január elején végleg bezárták a győri pizza hut-ot.

Nálunk meg itt Tarpán (törölt) 2009.01.08. 13:55:54

@sörecet: Edéről elfelejtetted megemlíteni, hogy tagja volt egy nemzetközi kutatócsoportnak, akik kifejlesztettek egy szoftvert, (egyelőre csak béta verzió) aminek van szerencséje a nevüket viselni. KERESK EDE LEM. Azt ígérik, hogy néhány évtized és útjára indul a 1.0-ás verzó. Természetesen magyarított változatban is.
Ede nagy hatással volt a magyar étkezési kultúrára is: népszerű receptje a "grilezett bográcsgulyás".
Az is szóba került, hogy Balatonfüred önkormányzata javaslatot tesz a város nevének megváltoztatására alacsony költségvetéssel. A településjelző táblákra mindössze egy "E" betűt festenek és így a város neve Balatonfürede lesz.

helianthus 2009.01.08. 14:10:58

Én már sok helyen, de pizzériában még nem dolgoztam. Viszont a koliban, ahol laktam ott voltak. Ha jött az ellenőrzés, takanyók jó hypós vízzel felmostak meg lemostak mindent, hogy fulladt meg mindenki, ettől elbújtak az állatkák egy időre, aztán előjöttek megint. Egyszer éjjel bemászott egy a takaróm alá, de akkor már annyira belefásultam, hogy csak felhajtottam a takarót, lepöcköltem magamról és aludtam tovább.

Vision 2009.01.08. 14:17:57

@Mária: Intranetes weboldal.;)

egy ember · http://egy-ember.blog.hu 2009.01.08. 14:41:50

Nem is értem, hogy miért róják fel a PH-nak az extra-csótányt. Benne van a receptben? Rajta volt a számlán, mint extra? Mert ha nem, akkor nyilván nem a PH tette bele. Azért meg nem felelhet szegény gyártó, hogy kik és mik másznak bele szándékán kívül a termékébe. És ha egy politikus sül bele valamelyik pizzába, akkor az ellenzéke lesz a hibás? (Nyilván...)

schokobanane (törölt) 2009.01.08. 14:46:10

@Eddie Krueger: :DD

@helianthus:

Úgylácc, ilyen koleszos élményei többeknek akadtak. Én mondjuk nem voltam ilyen megadó, jóllehet a szomszéd szobában lakó hülyepicsákat az istennek sem tudtam rávenni, hogy ne hagyjanak kaját szerteszét, mert arra jönnek a dögök. A tököm tudja, hogy bírták megtűrni az állatkáikat. Egyszer hajnalig üldöztem seprűvel egy, az ágyamban nyakamba futkározott tündibündit, de a végén én győztem. Aztán gondoltam egyet, és fintorogva bár, de felcelluxoztam a hülyepicsáék ajtajára. Utána nyugi lett.

elwood 2009.01.08. 14:58:49

Én meg szeretem a Pizza Hut-ost. Vastagtésztásat.

Ezt boltnak a nyűgje lehet. Vagy azt gondoljátok, hogy a csótány alfaja a franchise része és központilag szállítják ki ?

helianthus 2009.01.08. 15:31:17

@schokobanane: hát ez volt a baj, azt hitte játszol vele! Mivel én lesöpörtem, tudta, hogy alvás idő van, és békében hagyott aludni.

2009.01.08. 15:46:20

Aki ilyentől rosszu lesz az ne rendeljen sehonnan kaját! Sehonnan ahol nem ő készíti még a vizet is a kajához. Ugyanis a gyárakban, ahol az alapanyag készül, szerintem ott sokkal durvább dolgok vannak!
Ha nem akarod h bármi szemetet megetessenek veled, akkor kénytelen leszel az első paprikától az utolsó marháig, amiből hús lesz magának megtermelni! Sok szerencsét hozzá!
:D
De oféliának igaza van, szép jövő állt a srác előtt, míg pizza nemn lett belőle. Belegondoltatok már micsoda kínok között halt meg? :D:D:D

Guido (törölt) 2009.01.08. 15:47:19

most miért, tudjátok milyen fini a sült csótány?jol kisütik nincs azzal semmi gond xD:P:P

Átlagarcú 2009.01.08. 15:53:00

Valahol olvastam, ha nem lennének kultúrális akadályai, csak a rovarok fedeznék az emberiség fehérjeszükségletét. Én kaptam egyszer szépen mogyorószerűen gyárilag csomagolt sült sózott termeszt. El nem fogyasztottam ugyan, de megkóstoltam. Biztos vagyok benne, hogy lehet szeretni.

Berci_JCHC (törölt) 2009.01.08. 15:54:20

Tirol... Svábok...
Még szerencse, hogy nem a Sváby volt belesütve.

pizsama 2009.01.08. 16:09:15

staropramen!
Te most melyik entekről beszélsz? A hidegsz entekről, vagy a fasz entekről?

TaDaM87 2009.01.08. 16:11:50

tudom, hogy a ph-s pizzának igazából szinte semmi köze a valódi pizzához, pl zsíros, stbstb...dehát kurva finom sztem.
(nyilván csótány nélkül)

schokobanane (törölt) 2009.01.08. 16:44:52

@Hivatásos beszólóművész:
Nyilván elég sok ember tisztában van azzal, hogy miféle állapotok uralkodnak egy akár látszólag tisztán tartott kenyérgyárban is. Azzal is, hogy testünk felületén milyen szabad szemmel nem látható élősködők tanyáznak. Vagy milyen édes bacik mocorognak a fürdőszobában, sokszor néhány méterre vagy akár centiméterre tőlünk. A legtöbb virsliről és gyári lekvárról is tudjuk, nagyjából hogyan és miből készülnek. Mégis, az ember olyan állatféle, amely nem nagyon szeret ilyesmikbe belegondolni. A fenti eset a képekkel együtt azonban, tudniillik, hogy miféle lényecskék tenyészhetnek a pizzád közelében és kerülhetnek is rá, olyan pofátlanul kéretlen módja a nem kívánt szembesítésnek, mintha egyfolytában azt hajtogatnák az egészséges érzékenységű embernek, hogy "vér... vér... vér..." szóval nem csoda, ha felbassza rajta az agyát. Még akkor is, ha a csótány köztudottan tisztább állat, mint az ember.
Szóval maradjunk inkább a dolog egyszerű elfojtásánál, mentálisan is egészségesebb.

kisgalád 2009.01.08. 17:07:39

@Sæll: Ember! Ha nem volnánk lusták a konyhában melózni, senki se rendelne pizzát.

kisgalád 2009.01.08. 17:23:43

@schokobanane: @helianthus: Mondjuk engem megkímélt az élet a kolitól, de volt szerencsém lakótelepi házban lakni, a Havanna lakótelepen. Akkor még ennyire se voltam sikeres.:) Nagyjából minden okés volt, amíg egy szép napon elkeztek a csótányok megszállni minket. Nem vicc. Addig egyet se láttunk, aztán szabályos, több ütemes invázió jött. Irtottuk. Jöttek. Aztán már a szomszédoknál is megjelentek. A gyanús az lett, hogy az emeleti szemétledobót szállták meg a kontingensek utoljára... Amikor már szinte falat bontottunk a csótányírtókkal (kb 2-3 hetente vendégeskedtek nálunk, már a feleségük nevét is tudtam) jött az ötlet nem -e alulról jönnek. Kiderült, hogy az alattunk lakó bácsi elhúnyt és a rokon aki a helyére költözött...nos nem a legtisztább ember a földön. Engem azzal a szöveggel küldött el, hogy azért nem száll be a közös csótányírtásba, mert egyrészt a csótány tisztább mint a legtöbb ember (ezzel mondjuk nem tudtam vitázni...), másrészt meg természetes, hogy lakott helyen megjelenik, így volt már Egyiptomban is. Aztán este lement a szomszéd a 4 fiával és meggyőzték... Utánna nem is volt csótány akármien természetellenes állapot is ez.:)))))

maccar 2009.01.08. 17:40:02

Nyilván nem kerülni kell a pizzahát éttermeket, sokkal inkább felkeresni az összeset az ántsz társaságnak, és persze nem elfogadni a szokásosnak mondható borítékokat, javasolnám, hogy kezdjenek el komolyan büntetgetni...

schokobanane (törölt) 2009.01.08. 17:41:15

@kisgalád:
Baszkiii... amikor odáig értem az olvasásban, hogy az alattatok lakó bácsi elhunyt, tisztára azt hittem, hogy arra... Na mindegy.
Egyszer volt szerencsém a Discoveryn vagy hol valami dokumentumfilmet látni olyan takarítócégek munkájáról, amelyeket kifejezetten olyan emberek lakásához hívnak ki takarítani és fertőtleníteni az utolsó négyzetcentiméterig, ahol magára maradt, többnyire idő ember lakott és csak halála után törték be az ajtót, akkor is már a szag miatt. Na, amikor mondta a jófej csapatvezető a kamerába, hogy mennyire fontos az ilyen munkához az erős gyomor, meg öltöztek be a védőruhákba, már akkor gondoltam, hogy tán nem feltétlenül kéne végignéznem a filmet. Azt már nem ecsetelem, hogy utána miket mutogattak, de volt néhány képkocka, amelyet azóta sem tudtam elfelejteni... főleg, amikor elértek a konyháig... na de hagyjuk is, ez most csak mellékesen jutott eszembe.
Amúgy csak egyetérteni tudok a szomszéd és négy fia cselekedetével.

dwdHU 2009.01.08. 18:01:06

az ott a csotany "felett" geci? nem tul guszta. amugy hogy sikerult ilyen mernoki precizitassal levagni a szeletet hogy a csotany nem serult? vagy szamitottal ra es milimeterenkent mentel lezervagoval! igy mar ertem .. kamu

TPZ 2009.01.08. 18:09:37

Előfordul. Ráadásul kifizették, ez nálam jó pont.

BushDoctor 2009.01.08. 18:38:00

Aki Pizza Hut pizzát eszik az sikeres ember nem lehet.
Aki mindezek mellett még k. finomnak is nevezi, az meg egyenesen gasztoidióta !!

Mike36 2009.01.08. 18:40:11

senki nem reagált a fake felvetésemre
nem hiszem el, hogy egy belesült csótány ilyen szép állapotban megmarad, a lábai is sértetlenek, hacsak nem a pizzán kivül volt, mert ha benne, igy megpucolni max akkor lehet, ha aki lefotózta, előtte jól leszopogatta

a kép FAKE

ez egy pizza, amibe otthon belenyomott potrohhal egy csótányt

ezzel együtt előfordulhat, hogy bogaras a kaja, bár én ilyet még életemben nem láttam, pedig rendeltem már nem egyszer kaját mindenféle helyről

VIT0 2009.01.08. 19:21:20

Azért ilyen fehér a pizza mert ráverték. Egyébként meg a potrohából kifolyó válladék keveredik a gecivel. Jól összekomponálták, lehet h még szar is van a pizzán.

Elar 2009.01.08. 19:47:37

Én dolgoztam ott
Mindig volt csótány, mindig lesz.
A Király utcában is sok van, de mindegyik étteremben... :)

schokobanane (törölt) 2009.01.08. 19:59:34

@Mike36:
Imádom az "ilyen velem eddig nem fordult elő, ergo nem is létezik" jellegű vélemények hangoztatását.
Amúgy honnét tudod, hogy nézhet ki egy sült csótány? Olyan sokat sütögetsz belőlük otthon? ;)
A harmadik képen amúgy látszik, hogy egy sajtszál tapad a potrohához. A sajt mindennél gyorsabban olvad a kemencében, a pizzát amúgy sem sütik sokáig, simán elképzelhető, hogy a reszelt sajt gyorsan összesült, és alatta épségben megmaradt a csótány.

Mike36 2009.01.08. 20:00:07

mondjuk szerintem a csótány kiirthatatlan ilyen helyeken, max minimalizálni tudod a létszámukat

Zmrzlina 2009.01.08. 20:11:52

Pizza Hutban én azóta nem eszek, hogy végigszaladt az asztalon egy termetes csótány.

Ugyanez az Árkád kajáldájában is megtörtént már velem.
És nem igaz, hogy nem lehet őket kiírtani, mert innen egy sarokra kiraktak egy kínai gyorskajáldát, mert elszaporodtak a csótányok. Amióta arabok viszik az üzletet, egy darab sincs.

Mike36 2009.01.08. 20:12:06

az lehet, de ha belesütsz valamit, láthatóan trutyis jellegü vmibe, nincs az az isten, hogy ilyen állapotban abból kibányászd

nem mondom, hogy nem fordulhat elő
de ez a kép akkor is fake
egyszerüen nem hsizem el, hogy ilyen állapotban ki tudta volna szedni a tésztából, illetve ha kiszedte akkor szépen lepucolta, izlésesen a pizzaszelet elé rakta, megkomponálta, mint vmi ételfotót

úgyhogy FAKE

sima hitelrontás a konkureciától

Mike36 2009.01.08. 20:16:00

ha lenne itthon pl. döglött darazsam (nyáron, ahol nyaraltam, volt belőlük elég) ezt a képet simán tudnám reprodukálni

joos 2009.01.08. 20:37:27

Ebben nincs semmi meglepő. Jómagam kb. 5 éve beszéltem egy rovarírtóssal. VIII. kerületi informatikai cégnél melóztam, ahova évente két alkalommal jöttek ki csótányt írtani. Ők mesélték, hogy a Pizza Hut-nál milyen állapotok uralkodnak. Állítólag a Keleti PU-nál levő étteremben a legdurvább a helyzet, folyamatosan ki kellett járniuk oda...

a_tom 2009.01.08. 20:48:39

Vazze, miért kell ilyen korlátoltnak lenni? Nyílván ha megsűlt volna a pizzával akkor olyan sötét lenne mint az a szalámi vagy hagyma vagy mi ami van rajta. Talán meg sem lehetne mondani hogy mi az.
DE a sütés után is rákerülhet, ezt támasztja alá hogy ahol szeletekre van vágva ott figyel a szélén beleragadva, mégincs kettévágva.
Amúgy a csótány rendesen el szokott bújni, és éjjel jön elő bulizni. Nappal akkor, ha megzavarják vagy bedrogozott méreggel és a halálán van. Én a legtöbbel csomagolásnál találkoztam, el volt bújva az előre hajtogatott papírdobozok között és mikor beletettük a pizzát elmászott valamerre. Vagy jó irányba, vagy nem.

Amúgy jópár évet lehúztam a cégnél, eleinte nem volt bogár, tiszta és finom volt minden, de aztán szép lassan leépült. A csótányt ki lehet írtani ha megfelelő pénzt és időt áldoznak a dologra, de a jelek szerint nem ez a legfontosabb.
Nem minden élelmiszeripari vagy vendéglátó egység undorító, csak ahol nem törődnek vele.

Ettem ott finom pizzákat, a vékony tésztás elég jó(a vastag, kelt, olajos nem jött be) de csak kizárólag SK elkészítve :D

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.08. 21:14:48

Mit akarsz, ennyi pénzért homárt rakjanak rá neked? Örülj, hogy nem számították fel az extra feltét árát.

Amúgy én is azt mondom, hogy sikeres ember nem eszik ph-ban, pesten ehető pizzát egyedül a Don Pepe csinál.

kisgalád 2009.01.08. 21:29:22

Különben nem kéne fikázni a Pizza Hutot. Mégis milyen fokú higéniát vártok, ha a pizzát egy kunyhóban sütik? ;)

Én már 2x rendeltem tőlük. Először amikor másfél óra után kiderült, hogy a központ tovább sem adta a rendelésem, ezért még 1 órát vártam a pizzára, amihez a rendelt desszertet kiszámlázni nem, csak kihozni felejtették el. Mikor szóvá tettem a "hölgy" aki kihozta azt mondta vagy levonjuk az árból, vagy (mivel sok a cím) kb 1 óra múlva hozza azt is. (Az europarki boltjuk kb 500 m-re van.) Mondom vonjuk le. Mondja oké, szerinte ez kb x száz Ft lehet. Mondom, tán pontosan kéne tudni. (Persze részletezés nem volt a számlán, szórólapot meg nem hozott.) Erre mondja oké, akkor "telózik". Rágó bal szájszegletbe át, telefon jobb fülhöz. Majd a telefonba üvöltve (!) elmagyarázza, hogy pontos ár kell, mert "hisztizik" a kuncsaft. Nem voltam hisztis, sőt igyekeztem uralkodni magamon és direkt kedves hangot megütni, mert gondoltam nem a futár hibája, hogy 2,5 órája várok a kajára. (Még kevesebb borravalót se készítettem ki, mint szoktam). Azért itt csöndesen megjegyeztem, hogy halkabban kéne telefonálni, mert a lépcsőházban állunk, este nyolc van és a többi lakó valószínűleg pihenni szeretne. Erre halkabbra vette úgy fél decibellel. (Ismeritek azt az embertípust, aki ha agyon lövik se képes alaphangon beszélni?) Na végül pontos ár megmond, számlából levon. Bocsánatkérés a késésért, hiányos teljesítésért, kellemetlenségért nuku, viszont közli ám, ha zavar a zaj, ne este 8-ra rendeljek pizzát. Na, mondom neki, akkor most bukott a borravaló. Erre ő, nem is szorul rá. Végül lépcsőn leviharzik, villanyt égve hagy, ajtót lendületből bevág. De nem vártam mást. Na ez volt az első eset hogy náluk rendeltem. Másodszor az utolsó is. :)))))

Azóta visszatértem a PizzaFutárhoz. Max. 40 perc alatt szállítanak, a futárok kedvesek, köszönnek, jó étvágyat kívánnak és még a villanykapcsolót is megtalálják, sőt a kilincset is ismerik. A pizzájuk (és más ételeik) FINOM! Eddig csótányt se találtam pedig heti rendszerességgel rendelünk... JA! Tavaly és idén karácsonykor ajándék kuglófot kaptunk, mint kedves törzsvásárlók. :)))))

Mike36 2009.01.08. 21:29:37

hát nem tudom a Don Pepés pizzáktól én rosszul leszek

kisgalád 2009.01.08. 21:32:43

@megélhetési sünöző / béka, kutya, kis görgős emelő: Nem akarlak elkeseríteni, de azt hiszem pont a Don Pepéről volt vmi hasonló post pár hónapja. Akkor punciszőr volt az extra feltét. Mondjuk az esetleg jobb, mint a csótány, de amellé meg kerülhet lapostetű...

Mike36 2009.01.08. 21:34:43

@kisgalád:

ha ennyit kell várni, nem ingyen van?

fbal02 2009.01.08. 21:46:51

Nem tudom egyesek miért csodálkoznak ezen. Már kezdetben is csótánytól hemzsegett a legtöbb Pizza Hut, és ez elmondható a legtöbb kínai büfiről is. A Pizza Hut a legszemetebb és legundorítóbb társaság, még a futárok is lenézik azt, aki ott melózik.

nol · http://www.blog.hu 2009.01.08. 21:49:49

szerintem pedig aki a pizzaháttól renddel, sikeres ember nem lehet. egye csak meg a fehérjedús táplálékot :P

kisgalád 2009.01.08. 21:57:21

@Mike36: Ezt nem tudom, modjuk nem is közölték velem. Úgy tűnik, még hálás lehettem, hogy levonták a ki se hozott desszertet.

Mike36 2009.01.08. 22:01:58

én biztos nem vártam volna 3 és fél órát

kisgalád 2009.01.08. 22:02:14

@Mike36: Egyébként ők valószínűleg nem értékelték késésnek, mert a helyi bolt a rendelés leadása után 1 órával hozta (a pizza meleg volt). Más kérdés, hogy a kp. 1,5 óráig nem adta le a rendelést, csak miután másodszor is telefonáltam.

kisgalád 2009.01.08. 22:06:01

@Mike36: Csak 2 és felet! Az mindjárt más.;) Egyébként úgy voltam vele, mikor másodszor hívtam a kp-ot, hogy ha most más pizzást hívok az is kb. 1 óra, ők meg talán csipkedik magukat és előbb kihozzák, soron kívül... Tévedtem. Dobáljatok meg fagyottvarnyúval. :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.08. 22:11:41

@kisgalád: amíg én nem találok benne punciszőrt, fütyiszőrt, macskaszőrt, fél disznót, sünszart, stb. és finom, addig tojok rá! de azt a pizzát, ami már ránézésre is gusztustalan, és a csótány már nem oszt, nem szoroz, nem enném meg. ez olyan parasztoknak való, akik még a szalonnát is megkenik zsírral jó vastagon, és csepegtetnek rá egy kis nyársonsütött szalonnazsírt.

kisgalád 2009.01.08. 22:23:45

@megélhetési sünöző / VÉRSÜNöző: Én egy ideig odavoltam a vastag tésztás pizzájukért, noha tényleg elég olajos. Végül nem a pizza, hanem a személyzet miatt mondtam le róla. Most már az "éttermük"-be se ülök be. Ja, földműveléssel nem foglalkozom, pedig az is szép szakma. ;)

Fashionistas 2009.01.08. 23:07:36

Na már most mint köztudott a csótányok csápjai 160 fok felett elgörbülnek és a pizzákat pedig ha jól tudom olasz kollegáimtól legalább 190 fokon sütik.

a KFC be meg a konyhai dolgozók régen a fagyott csirkével fociztak.
De hát ki ne csinált volna már hasonlót. Mi pl 17 évesen a szakácsgyakorlaton a csöröge fánk sütésénél a gyúródeszkával baseballoztunk! Hát igen azok voltak a szép idők.
Vagy amikor a tanár Úr kérte a gyakorlat végén hogy csukjuk be az ajtót erre a Viktor osztálytársam gyorsan rá is vágta ' Majd a Köjál becsuk téged'

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.01.08. 23:23:20

Erre most mit lehet mondani? Eddig is azért nem jártam a Pizza Hut-ba, mert a higiéniai elképzeléseikről megvolt a magam véleménye, a fenti sztori csak megerősített a hitemben...

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2009.01.08. 23:26:14

YAMI guza ez az egesz...

Ki tujd mitol hizunk.

De ha megosztanad velunk melyik pizza hut?

En a Kiraly utcai PHutba szoktam menni..

www.ertekelem.hu/search-all.php?pkey=pizza+hut&submit=Keres%C3%A9s

kisgalád 2009.01.08. 23:35:58

@izoom: "Na már most mint köztudott a csótányok csápjai 160 fok felett elgörbülnek " Én nem tudtam. De nem is voltam szakácsgyakorlaton...

kisgalád 2009.01.08. 23:38:51

@izoom: Nézd meg a 2. fotót! El van. Egyébként volt olyan vélekedés, hogy a kisállat a sütés után a dobozoláskor került a pizzára. Akkor viszont evett belőle és attól múlt ki...:))

blackbarika 2009.01.08. 23:42:40

Sziasztok!

Személy szerint rühellem a PH-t, mert egyrészt drága, és az ételek minősége nem egyenesen arányos ezzel, másrészt meg nekem is volt csótányos élményem, pl a Lurdyban sétálgattam és nézegettem a kínálatot, (tudjátok vannak ezek a pultok ahol pizza szeleteket lehet venni), amikor elrohant egy csótány a szeletek mellett, a pultos meg megpróbálta észrevehetetlenül elijeszteni onnan. a mellettem álló férfi is látta és megkérdezte az eladót hogy csótány volt-e mire az azt mondta h nem látott semmit. (mit is mondhatott volna)
a másik: ismerősöm dolgozott ott pár hónapot, és mesélte h az egész tele van csótánykákkal, szóval nagyon gusztusos :P és van hogy rohadt hagymát meg kissé vitatható állagú husit dobnak a jó kis zsíros állagú pizzákra.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.01.08. 23:51:31

kisgalád 2009.01.08. 21:29:22
meséljek a pizzafutárról? 1 hónapja már OK, de előtte... kb 5-7x sütötték el azt a poént, hogy 80-90 percre hozták ki a kaját! a honlapon, 45-50 perc van... azért 50% durva! persze, ha kiírják a 90et, akkor máshol rendelek, gondolom ez alap... vagy megvárom, de akkor az az én döntésem! :)

de hogy jót is mondjak... bedurrantam azt mondtam a futárnak vissza is viheti ezzel a lendülettel, mert már megoldottam a ház aljában lévő közértből a kaját...

1 hét múlva felhívott egy szőke női hang tőlük és tudakolta mi volt a baj... elmondtam... mondta következő rendelésem FREE! nem volt pofám lerendelni az egész étlapot, csak a szokásos kajcsit és tényleg FREE volt!

jah és nem kellett bizonygatnom semmit, ők kértek bocsánatot alapból (hát igen, nem egy pizza6) :)

próbáld ki, ezek eszméletlenk! finom omlós, van hozzá finom saláta (mint a KFCben)

80. Speciál burger menü 2 db-os (marhából)

ez se rossz :)
05. Csípős olasz kolbászos pizza (32 cm)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.01.08. 23:56:45

Zmrzlina 2009.01.08. 20:11:52
Pizza Hutban én azóta nem eszek, hogy végigszaladt az asztalon egy termetes csótány."
miért? ha nem szalad, akkor ennél még? :D

13 évig ettem a donpepében... aztán meguntam... nem hiszem, hogy a 2 rugós pizzában, porcogósnak kell lennie a baconnak... vagy inkább ócsó császárszalonna, ugyebár!? persze a 400 forintos teszkós baconban nincs porcogó :D

arról nem beszélve, túl bratyizósak a pincérek... ami nálam nem egyenlő a közvetlen és korrekt kiszolgálással...

Páneurópai Harci Kos 2009.01.08. 23:57:49

nem bizonyítható hogy a PH nál került bele:) belerakhatta a kedves posztíró is:)

u.i. Mondjon valaki jó Budapesti pizzériát (ne a donpepét, mert attól hányok)

blackbarika 2009.01.09. 00:01:40

@RosszQtya: A Don Pepe valamivel jobb mint a Ph, de azt is meg lehet unni. Én inkább a noname pizzériákra esküszöm, ahol igazi husiból készült feltéteket tesznek a pizzára, mert a Ph-ban pl van a marhahús, ami nem is az, hanem vmi szárított kutyakajára emlékeztető izé :D
Amúgy összesen 2szer ettem ph-ban, az egyik pincér elég fura volt, kissé iq fájter ha lehet ezt mondani, viszont a másik az normális volt. jó, az ilyen helyeken nem lehet elvárni hogy egy gundel szintű kiszolgálásban legyen részünk, bár az árak alapján jobbat várna az ember :P

kisgalád 2009.01.09. 00:05:17

@RosszQtya: " 1 hónapja már OK, de előtte... " Én ennyi időt népnevelésre nem szánok. Nincs megfizetve.
Az mondjuk rendes volt, hogy ingyen rendelhettél legközelebb, ahogy a postoló is visszakapta a pénzt. Mondjuk érdekes, hogy alapból, minden utánna nézés nélkül elfogadták a magyarázatot. Ez azt jelenti, hogy a dolog vagy igen gyakori (mint a csótány)vagy a cég úgy gondolja ennyit megér a jó (?) híre és inkább kivizsgálás nélkül is kompenzál. (Mondjuk ilyen is van. Sőt valahol hallottam, hogy már kishazánkban is van olyan étterem, ahol csak akkor kell fizetni, ha ízlett az étel.)

Ui.: Speciál a burger nem jön be, vega vagyok.:))

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.09. 00:08:21

A Pizza nem egy étel, hanem egy költemény. Egy költemény, mely az ember összes életszeretetét magába foglalja, egy csodálatos dal, mely a legszebb szólamban miuzsikálja el nekünk, hogy élni jó és élni tovább kell. Akár egy újabb pizza árán is.
A Pizza Hut pedig az élő bizonyíték amerika szánalmas hiányosságára. Lehet, hogy van pénze, így van reklámja, lehet, hogy mindent megtehet, arrogánsan pizzának nevezheti a zsírban tocsogó, drága, fantáziátlan, íztelen tésztájú, szósztalan(csak ketchup) SZEMETET, de ettől még az marad, ami. Nekünk pizzahívőknek pedig megvannak a saját szentélyeink és csak mosolygunk azokon, akik még mindig nem tudják az igazságot és bedőlnek a Pizza Hutnak.
Szerény véleményem szerint a csótány csak jobbá teszi azt az amerika undormányt.

kisgalád 2009.01.09. 00:12:37

@Páneurópai Harci Kos: PizzaFutár. Mondjuk azt nem tudom, hogy éttermük hol van, a honlapjukon talán megleled. Nemcsak a pizza jó, a többi kaja is és mindig van új az étlapon. Én imádom a bundázott mozarella golyókat juhtúros salátaágyon, koktélparadicsommal, de a palacsintájukat is.

kisgalád 2009.01.09. 00:16:45

@sanche: "A Pizza nem egy étel, hanem egy költemény. Egy költemény, mely az ember összes életszeretetét magába foglalja..." Ez speciel a csótányt foglalta magába. Nem mondom az élet néha nem könnyű, de ennél azért jobban szeretem...:))))))
Vagy talán ez az ott dolgozó, alulfizetett, kizsákmányolt diákmunkás életszeretete? :))))))

Zahal 2009.01.09. 00:17:39

A PizzaHut pizzái nagyon finomat, viszont kibebaszottul drágák.
Nagytakarítást a konyhán! A dolgozók közt legfőképp!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.09. 00:24:53

Páneurópai Harci Kos: Ha hánysz a donpepétől, akkor nem nagyon tudok neked mit ajéánlani. Mi a probléma vele? Igazából az az átlagosan jó pizza itthoni kínálatban. Ha az nem jön be neked, akkor Te nem szereted a pizzát :) ergo nem fog neked senki mondani olyat, ami bejön.
Azért ajánlok kettőt is, egyhelyen. Tetthely: Móricz Zsigmond Körtér, BP, 11 kerület. Ott van egy pizzakuckónak nevezett műhely.Nem lehet eltéveszteni. Úgy kell menni, hogy leszálsz a villamosról(mondjuk a gellért tér felől jössz a 47essel) leszállsz és mész egyenesen előre egy kis utcához. Azthiszem csak egy járda és nincs útneve, mert a körtér része. De az a járda betorkollik a bartók béla útra. Nem kell addig menni, megtalálod ott haladva, egy kínai étkezde mellett a Pizzakuckót. Nem olaszjellegű pizza, mégis kiváló. Kizárólag a húsospizzájukat ajánlom(egy sajátos bolognai szósz az alap, tehát nem hurkával van teleszórva, de mégcsak darált húsgombócok sincsenek benne!).

A másik pedig a donpepe (tehát az igazi olasz pizza) irányvonal, csak annyi, hogy ez ezerszer jobb. Beleharapok, becsukom a szemem és Jesolóban vagyok. Forró nyári éjszakán.

Király Pizza a neve(tehát nem pizzakirály, mert az más!), a móriczhoz ez is közel van. Inkább négyessel kell menni, mondjuk egy megállót. Ha a petőfi híd felé mész akkor a jobboldalon találod, az Október23-a (és az irínyi) sarka közelében. Kizárólag vékonytésztával kérendő!!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.09. 00:28:03

kisgalád: semmi köze a pizzának a pizzahuthoz, sem a csótányokhoz, sem a kapitalista rendszer rabszolga-rendszeréhez, de még csak gyurcsány ferenchez se!

A csótányról meg csak annyit, hogy pont úgy járt, mint az az éhes ember, aki pizzahutba ment enni. Rosszkor, volt rossz helyen. R.I.P.

kisgalád 2009.01.09. 00:34:50

@sanche: Király Pizza, Pizzakuckó megjegyezve, Don Pepébe régóta nem járok. A pizza jó volt, de mintha a pincérek mind ugyanabban a pszichózisban szenvedtek volna. Mind azt hitte, hogy már a nagyapáink is együtt őriztek disznót, mi meg már ovis korunkban is közösen játzsottuk az énismegmutatomhateis játékot. Ez a pizza érdemét nyilván nem csökkenti, de elég kellemetlen volt az este egészét tekintve.:)

balu56 2009.01.09. 01:07:41

Ez ínyenc falat lehet ahhoz a virslihez képest, amit 198Ft/kg egységáron a Tesco-ban vásároltam! Naivan azt gondoltam, hogy a négylábumnak is lehet egyszer szilvesztere. Nem fogod elhinni, de a kutyám bizalmát azóta sem nyertem vissza!

Ofélia . 2009.01.09. 06:21:49

@balu56: Nem csodálom:)) agyártó főnökének kellene ennie min egy hétig:(((

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.01.09. 06:27:48

Pizza hutban én azóta nem eszem, mióta átszaladt az asztalon egy elefánt! Vagy inkább mióta bezárták az árpád úti üzletet. Don pepetől azóta nem rendelek, hogy kihoztak egy xxl pizzát és volt rajta bőven haj (annyira nem elemeztem, hogy ez vajon pinaszőr-e), jeleztem, küldtek újat. Persze, hogy ezen is volt, amikor ismét jeleztem, azt is, hogy nem szeretnék több pizzát, tehát nem kell küldeni helyette, de ha nem direkt engem szopatnak akkor figyeljenek oda mert ez nem lesz hosszútávon kifizetődő, akkor megjegyezte a kishölgy!%!%! hogy elég szépen fogyott a visszaküldött pizzából! Akkor a társaság miatt nem világosítottam fel, hogy ezt direkt véghez vinni maximum náluk szokás a toplák cigány kurvaanyjuknál.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.01.09. 06:30:14

Persze utólag hálás vagyok, hiszen felfedeztem 2 olyan pizzériát ami magasan ver mindent.
Amúgy a pizzát nem 190 fokon sütik... 250 felett van mód csak igazi vékony tésztát sütni. (Kemence)

balu56 2009.01.09. 06:41:43

@ofélia: Én nem lennék ennyire lágyszívű.

dr. Szirmay 2009.01.09. 10:15:04

@Páneurópai Harci Kos:
da Lello (alkotás), da raffaello (bartók), due fratelli, okay italia.

don pepét felejtsd el, az úgy olasz mint a hut.

kircsyke 2009.01.09. 11:58:49

Csótánykás pikáns pizza!
Hmm... ez fincsi

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.01.09. 14:37:39

kisgalád 2009.01.09. 00:05:17
Mondjuk érdekes, hogy alapból, minden utánna nézés nélkül elfogadták a magyarázatot."
hát nézd, 80 perc után felhívtam őket és lemondtam... ill értékeltem a pizza.hu-n :)

gondolom a telefonálásnak és a lemondásnak nyoma volt már a szgépben náluk :)

vegy vagy? akkor egy jó hagyma leves és mondjuk egy lencsefőzelék tojással? nyamnyam :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.01.09. 14:41:25

kisgalád:

jah, most 27 perc volt rendeléstől házig :)

VIT0 2009.01.10. 02:12:07

@Páneurópai Harci Kos: DON ROBERTO pizzéria-étterem

XIII. kerület Árpád híd metrohoz közel.
Ez a legjobb :)

kunzoo 2009.01.10. 17:34:06

Oh! De válogatós! Haverommal pár éve kőszegen jártunk. A városközpontban betértünk egy étterembe. "Gulascsh"-t rendeltünk, mely kissé szürkés volt. Nofene, biztos nem paprikázzák errefele-gondoltuk. Ettük, egészen addíg míg nem találtam egy nyüvet(légylárvát) a levesben. Kihívtuk a picért és megmutattuk neki, aki erre azt mondta hogy ez tészta nem?(csipetkés volt) A haveromat aznap bármikor meg tudtam hányatni azzal hogy ne kukacoskodj már!

kisgalád 2009.01.10. 18:46:20

@RosszQtya: A népnevelés áldásai...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.10. 21:31:29

Rendeltem egy pizzát a Donpepéből, de nem volt benne csótány. Hol lehet panaszt tenni?

zeugma 2009.01.11. 00:45:20

Annakidején a sulibüfében a rumosgolyó (kb. maradék piskótatészta-darabok, valami kötőanyaggal összegyúrva, némi sütőrum, és az egész csokiba mártva) volt a legnépszerűbb. Sokféle dolgot találtunk benne (persze nem egyszerre): fényes zöld legyet, üdítősdoboz levágott sarkát, félig elégett gyufaszálat, cigarettacsikket, miegymást. A nagy számok törvényére fogtuk mindig, vagyis hogy ilyen sok megevett rumosgolyó között muszáj lennie időnként egy-egy zsákbamacskának is.

kunzoo 2009.01.11. 13:15:42

"Panel gyümölcsei"-pizza:))) Mellesleg azért van csótány a pizzában és nem más, mert a csótány anatómiailag remekül passzol a dobozhoz, szóba jöhet még B-menüként a poloska, esetleg pinceászka.
süti beállítások módosítása