Tékozló Homár

A netes kereskedőket fenyegetik a tolvaj postások

2009.01.15. 01:23 | szily | 144 komment


L. nagyban árul cuccokat a Vaterán, heti 25-50 megrendelője van, és a kisebb értékű termékeket kénytelen a Magyar Postával küldeni. A minap micsoda meghökkentő baleset érte egy vevőjét! Memóriakártyát vásárolt L.-től, de a boríték a "postai kezelés folyamán sajnálatos módon megsérült". Nem fogják kitalálni, milyen ez a véletlen sérülés. A boríték sarkánál van, és pont ki lehet rajta csúsztatni egy memóriakártyát! Olyan ritkaság ez, mint a kétfejű szakállamtitkár. Bilincsbe vert postásokról álmodunk ma. Füstölgés, sztori és kép alant.
 

Elég sokat használom a vatera piacteret , amely nagyon is elterjedt hazánkban. Heti szinten 25-50 megrendelőm van, akiknek mindig elmondom, hogy ajnálottan kérjék a levelet illetve csomagot ( dobozt), mert ha eltünik vagy bármilyen gond lenne akkor a későbbiekben legyen valami a kezünkben ( reklamáció esetén ) Így is elég sok ajánlott levél illetve doboz tünt el, amiből természetesen nem láttam semmit se vissza csak a postaköltésget és egy nagyon sajnáljuk sablon szöveget a postától. A Magyar Posta honlapján szerencsére már elég jártas vagyok ilyen téren és ha jól körülnézünk akkor láthatjuk hogy ajánlott szelvényes küldés esetén a postaköltség 20-szorosát köteles vissszafizetni a posta - kártérítésként - gondolom elég sok embert átvernek így hogy küldik a sablon szöveget és vissza adják a postaköltséget és Ők meg jót röhögnek rajtunk.

Még most sem értem , hogy hogy lehet az hogy pont a levél sarka sérült meg úgy mintha valaki felszakította volna....nevetséges Sajnos a tapasztalatok miatt a boritékot már celluxal körbe ragasztom, legyen szó ajánlott vagy sima elsőbbségi levéről, legalább ez valamennyire megvédi a boritékot. Természetesen a vevő szabja meg hogy milyen boritékban küldjem számára a vásárolt terméket : sima boriték vagy bélelt ( bár a postán úgyis mindegy, mert mindkettő meg tud sérülni ) A postán már teljesen mindegy, hogy az ember hogy küldi el ismerősének a kivánt dolgot , mert ha akarják úgyis szétszedik, kilopják ami benen van, majd  bocsánatott kérnek és később úgyse történik semmi sem belöle, sőt folytatják tovább.

Gondolom a nevünk a postások számára már közkedvelt lehet és megunták a sok panaszt és kártéritést amit tettünk ezért folyamodtak ehez a módszerhez. Reggelem úgy indúlt mint mindig, korán reggel már a vevő keres - csak most nem rendelést akart leadni, hanem panaszkodott.

A megvásárolt termék amely a boritékban volt :

"Kedves kmatalik,

Köszönöm, hogy megvásárolta az alábbi terméket.

Termék neve:       Akciós 2GB SanDisck SD Ulra II

Szia!

kmatalik néven leütöttem egy SanDisk UltraII 2GB SD kártyát.
A csatolt állapotban érkezett meg.

Kaptam egy felszakított, üres borítékot és egy üzenetet: "...küldeménye a
postai kezelés folyamán sajnálatos módon megsérült...". Magyarország 2009.

Szomorú.

Üdvözlettel,
Krisztián  "


Én a továbbiakban is sajnos a magyar postát kell, hogy használjam mert ilyen kis küldemények esetén a futárszolgálatok túlságosan drágák, vagy az értékbiztositás amelyett a posta tudna biztositani ( bár akkor se csodálkoznék, ha kivennék a terméket a dobozból vagy boritékból).





 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fogyasztóvédő 2009.01.15. 09:45:40

Találtam egy anyagot, ahol végre foglalkozik egy szervezet a POSTA disznóságaival és gyűjti is a hasonló bejelentéseket.Úgy tudom ,már 2-3 ezren készülnek velük perelni a postát.(perszövetségben) Add,tovább és értesítsd őket minden postai visszaélésről:(az egész anyagot ide teszem)

A Vállalkozók Szövetsége egyik célja az, hogy az állami szervek és intézmények vállalkozó- és fogyasztóbarát politikát folytassanak. Ezért a Magyar Posta Zrt. tevékenységét és üzletpolitikáját kívánjuk ezen elvek alapján megvizsgálni.

A Vállalkozók Szövetsége egyik célja az, hogy az állami szervek és intézmények vállalkozó- és fogyasztóbarát politikát folytassanak. Ezért a Magyar Posta Zrt. tevékenységét és üzletpolitikáját kívánjuk ezen elvek alapján megvizsgálni.

A Magyar Posta Zrt. a postai szolgáltatások területén részben vagy egészben - még jelenleg is monopolhelyzetben van, vagy uralja az adott szolgáltatási szegmenst. Épp ezért fontos, hogy a Posta vállalkozó- és fogyasztóbarát üzletpolitikát és magatartást tanúsítson tevékenysége során. A VSZ nem ért egyet és tiltakozik a Magyar Posta Zrt. alábbi üzletpolitikája ellen.


A gazdaságnövekedési programmal kifejezetten ellentétes, hogy az amúgy is drága postai szolgáltatások tarifáit emelik: a szállítási költségek jelentősen csökkentek, a szakhatóságok pedig sajnálatosan asszisztálnak az inflációnövelő áremelkedéshez.

Nem támogatjuk, hogy a postai ingatlanok értékesítése után évente milliárdokért béreljenek székházat maguknak, hiszen az ilyen jellegű költségek is árfelhajtó hatásúak lehetnek.

Felháborítónak tartjuk, hogy a posta nem tartja be az MNB állásfoglalását a fel- és lekerekítés szabályaival kapcsolatban: csak a Posta vezetői által meghatározott bélyegeket értékesítik, nem azt és annyit, amit az ügyfél kér.

A postahivatalok nagy számában az ügyfelek számára nem biztosított a bizalmas ügyfélkezelés és -ügyintézés: pl.: nincsenek ügyfélbiztonsági sávok. Minden ügyfél láthatja egymás bizalmas, személyes adatait, információit.

A bankkártyás fizetés sem ügyfélbarát: bankkártyás fizetés esetén áthárítja a kártyahasználati díjakat az ügyfelekre a Posta, és megtévesztően használja a bankkártyát úgy, hogy drága készpénzes megoldásokat használ.

Nem vállalkozóbarát a postai üzletpolitika a tekintetben sem, hogy kizárólagosan előre, 3 havi díjat megfizetve lehet szolgáltatásokat igénybe venni (postafiókhasználat, átirányítás, alfiókdíjak stb.). Tehát a monopolhelyzetet tekintve: él a gazdasági erőfölényével a szolgáltató, hiszen a Magyar Posta Zrt. ezirányú blankettaszerződéseit a szerződő fél nem módosíthatja. Mindez ráadásul a nehéz gazdasági helyzetben még egy teher a vállalkozóknak!

Egyre több külföldi vállalkozás és szervezet érzékeli negatívan a Magyar Posta Zrt. munkájában felmerülő zavarokat, pl. a kézbesítések területén: az interneten tömegével olvashatóak azok a panaszok, amelyek a külföldi internetáruházak elutasított ügyfeleitől származ-nak: egyre több webáruház nem szolgál ki magyarországi ügyfelet a Magyar Posta Zrt-re hivatkozva.


A jogbiztonságot pedig jelentősen veszélyezteti a Magyar Posta Zrt. tevékenysége a hivatalos levelek kézbesítése kapcsán: számtalanszor tapasztalhatja az ügyfél Magyarországon, hogy a neki címzett levelet nem kapja meg, vagy az általa küldött levél nem megfelelő kezelés után - visszaérkezik a feladóhoz, ezzel nemcsak a címzettnek, de a feladónak is károkat okoznak. Mindez arra vezethető vissza, hogy a Magyar Posta Zrt. önhatalmúlag megszüntette a címnyomozás intézményét, noha e szolgáltatás a cégek esetében még adatvédelmi problémát sem vet fel, és a szolgáltatások árrésében is kezdetektől szerepel a címnyomozás eseti díja.
Teszi mindezt úgy a Magyar Posta Zrt., hogy közben - pl. a számlázás során - az Igazságügyi Minisztérium és KSH adatbázisát is használja a cégek és szervezetek azonosítására!

Minden ügyfél személyesen is tapasztalhatja, hogy van néhány európai szintű postahivatal, ahol a kulturált és ügyfélbarát ügyintézés személyes szinten megvalósulhat, amennyiben az ügyfél a fentieket nem panaszolja. Ellenben kistelepüléseken, nagyobb települések kisebb postahivatalaiban áldatlan állapotokkal is találkozhatnak: ideges ügyfelek akár 1 órán keresztül is várnak a kiszolgálásra vagy küldeményük átvételére. Mindez nemcsak az ünnepek előtt tapasztalható!
Tehát a szolgáltatások színvonala egyáltalán nem egységes, ellenben az árak annál inkább! Amennyiben az ügyfél panaszolja a hosszú sorban állást, a postai dolgozók az alacsony bérekre hivatkozva vonogatják vállukat.

Tiltakozunk a Magyar Posta Zrt. a faluromboló hatású üzletpolitikája ellen: több száz településen számolják fel a postahivatalokat, azon településeken, ahol bezárták a postahivatalokat mozgó postai kézbesítést kínálnak fel, így azoknak, akiknek van még munkahelyük a vidéki Magyarországon, a küldemények fogadása is nehézségekbe ütközik!

A VSZ szeretné elérni, hogy a különböző állami szervek, melyek ellenőrizhetik a Magyar Posta Zrt-t, ellátva feladataikat, megvizsgálnák e tevékenységi körökben tapasztalható mindennapi visszásságokat, minderre persze nem lenne szükség, ha a Magyar Posta Zrt. felelős vezetői szakmailag megfelelően, a fentiekkel figyelemmel végeznék a tevékenységüket.

Amennyiben tapasztalt hasonló jelenségeket, kérdése vagy kérése van, kérjük, forduljon hozzánk e-mailben (info@vallalkozokszovetsege.com).

Vállalkozók Szövetsége - www.vallalkozokszovetsege.com

Bit Rot 2009.01.15. 09:46:52

Nekem relatív jó tapasztalataim vannak a postával.

Csak azért relatív, mert ugyan megjönnek a dolgok, de pl. hiába van otthon bárki, még a rohadt kapucsengőt se képes benyomni a postás, hogy megkérdezze, felhozza-e az ajánlott levelet?

Plusz ugyanez csomaggal.

Botrány!

liven 2009.01.15. 09:50:05

Megjöttünk!!! A Pocsay család.

MP 2009.01.15. 09:51:56

Nekem egy bőr tolltartó veszett így el. Egy 300 forintos tétel. :) Szegény eladó meg magyarázkodhatott. De nem ő volt a hunyó. A posta lopta el. Hogy ki és hol nem érdekes. A lényeg hogy semmit sem tesznek. Az is elgondolkodtató hogy ha a parkoló társaság küld egy sima levelet akkor elvileg a postakönyvük elég bizonyíték arra hogy kipostáztak nekem bármit is. Itt meg az ajánlott vagy elsőbbségi cuccok is szabadon elveszhetnek.

petyo 2009.01.15. 09:52:36

Használt telefonom is tűnt el, Budapestről Budapestre ment, ajánlva, meg se tudták mondani hova lett.
Azért állapodjunk meg, hogy a jó hír nem hír. Az nem ügy, hogy "valakitől nem loptak", az lenne a dolguk.

MP 2009.01.15. 09:56:31

Ja azt elfelejtettem hogy az eladó bizonyítani tudja a feladást meg a kiszakított és visszakapott borítékot is be tudja mutatni.

csimpi_ 2009.01.15. 09:56:55

El kellene kezdeni skorpiokat, mergeskigyokat, nyilmeregbekakat, patkanymerget, meg hasonlo egeszseges dolgokat feladni es rairni a dobozra, hogy tartalom: keszpenz. Eleg hamar kiderulne kinek ragados a keze a postan.

JuliÁnusz barát / gyengeelméjű fikabajnok 2009.01.15. 10:01:39

A szakállamtitkár olyan, mint a bajuszomtitkár?


Ezdeszarvót...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.01.15. 10:09:25

A JBKA a Magyar Postának! :-(

A pénzt, csomagot már ki sem hozzák. Végiglopózik a rohadék (nem)kézbesítő és bedobja az értesítőket, hogy nem voltunk otthon, menjünk érte magunk a (nagyon nem útba eső) hivatalba. Amiben csak az a szép, hogy otthon voltunk és azt lestük, hogy mikor csönget. (Elég lett volna egyszer is.)

A neten már nem rendelhetek, mert a jobb helyek már nem szállítanak Magyarországra. Ha feladják, akkor jobb esteben úgy préseli bele a CD-t a levélszekrénybe, hogy csak a tokja törik darabokra (sebaj, pótolható), rosszabb esetben egyszerűen ellopják.

Miigeii 2009.01.15. 10:18:29

Nos. Ide a sün már kevés.
Ide Tarajos Sül kell!


( Testhossza 60-90 centiméter, testtömege 13-25 kilogramm. Háta közepétől a farkáig 40 cm hosszúságot elérő, fekete-fehér gyűrűs tüskék borítják. A kimeresztett tüskék az állat fején hosszú, tövises tarajt képeznek. Tüskéit védekezésre használja, veszély esetén felmereszti, majd hátrálva támad az ellenségre. A visszahajló horgokkal sűrűn tűzdelt tüskék lazán ülnek az állat bőrében és azonnal leválnak, amint egy másik állat húsával érintkezésbe kerülnek. Az áldozat minden egyes mozdulatára egyre mélyebbre hatolnak testébe a tüskék. Az állat farkán lévő üreges tüskevégződések keltik a sülre jellemző csörgő hangot, amely figyelmeztető jelzésként szolgál. Forrás: Wikipédia)

nagyárpi 2009.01.15. 10:26:17

Ne bántsuk a sünöket!
Simán feladni memóriakártyát a borítékban, de olyat ám, ami vírusos. Neeem, nem olyan vírust! Valami egyszerűt, talán egy kis ebolát, ha sietsz még utoléred az afgán menekülteket a bazilikánál, nekik biztos van raktáron. Namármost, feladod boríték, másnap vegyvédelmi ruciban besétálzs a lopisztikai központban, oszt amelyik mókus épp a füldről kanalazza a kezét, na ő volt a hunyó.

Fashionistas 2009.01.15. 10:28:32

Se ajánlva nincs a levél se biztositva nincs. Mit vár az ember....

szvsz 2009.01.15. 10:30:23

tavaly kaptam csomagot allamokbol (igen, megjott), amikor vettem at, volt egy naiv ugyfel aki bement es lelkendezett, hogy az elozo 5 -az allamokbol kuldott- csomagja eltunt, de a 6.-rol mar itt a kezbesitesi ertesito. Keri is a csomagot, de nem talaljak (a kiado hely ugy nez ki, hogy nagyobb szoba a pult mogott, a kozepen padlotol plafonig raccsal es haloval levalasztva a tarolo, oda teszik mig naiv ugyfel erte jon). Nezik az ertesitot es fasza, a postakonyvben benne van, hogy atvettek kezbesitesre, a postast hivjak, nem-e maradt az autoban (hat persze, hogy nem!), a lezart tyukolban megsincs. Kozlik naiv ugyfellel, hogy faradjon at a posta epuletebe (kulon bejarat), es tegyen panaszt. Naiv ugyfelnek meg mondtuk, hogy faradjon at, de ne a postara, hanem a szomszedos keruleti rk-ra es ne panaszt tegyen, hanem feljelentest. Utana gyorsan tavoztunk, mert nem akartuk, hogy ven szatyor postasok a verunket lefetyeljek miutan levagtak a fejunket egy lopott pendrive boritekjaval...

Stern James 2009.01.15. 10:31:19

Nem szép dolog a csomagokból lopni, de a postánál van lehetőség arra is, hogy kereskedelmi csomagként vegyék fel a dolgot, vagy az MPL-nek is van díjszabása netes kereskedőknek, ott nincsenek ilyen gondok.

Ha már tolvajokról beszélünk, a heti 25-50 ügyfél megrendelése után mennyi adót fizet a kedves posztoló? Áfa, nyereségadó, vagy ha egyéni vállalkozóként csinálja, SZJA, járulékok?
Vagy szeret tisztességtelenül versenyezni azokkal, akik Artisjus, ÁFA, mindenféle járulék fizetése mellett szeretnének ugyanezekkel a termékekkel kereskedni? Ő lesz az olcsóbb.

Ebben az országban a foglalkoztatottság a legalacsonyabb az EU-ban, és még tovább csökken. Az ilyen vaterások miatt nem éri meg vállalkozni, Téged mindenért bírságolnak, neki még csak adóznia sem kell. Ezért nem lesz, aki a vaterások nyugdíját fizesse.

Potibab 2009.01.15. 10:36:09

@izoom: Én régi vaterás vagyok, kb 500 eladásom volt amiből kb 350 postán ment ajánlva. eddig mind odaért!!! egy esetben volt olyan hogy teljesen elázott a levélküldemény. Postai utánvétnél volt olyan hogy a pénz nem ért vissza hozzám! Amúgy postás ismerős mondta hogy ne sajnáljuk az elsőbbségi felárat (50-100 Ft) mert teljesen más embereken megy keresztül a levél (igényesebb postai dolgozók) és nem beszélve arról hogy másnapra odaér! Azokhoz tuti nem nyúlnak mert nem jut csőcselék kezébe!!!

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2009.01.15. 10:44:13

@Biro_Peti:

Én meg éppen a visszautalások miatt olvasom ;o))(persze nem csak!) ugyanis sztem igen szellemesen kapcsolják össze a régi sztorikat az újakkal. bár a sünt már unom.

IndaMuncher 2009.01.15. 10:44:17

Namost ténlyeg nem érdemes 2 gigás memókártyát venni vaterán, talán még az MM-ban is édremes keresni.

Nadeviszont Melyik régi posztban lehet Pocsayékról olvasni? A többi visszautalást értem, csak ezt nem.

Potibab 2009.01.15. 10:46:46

@John42: A párom ebay-en árul. Közel 200 levélpostai küldeményt küldött 2 év alatt a világ minden részére, többnyire USA, de volt Ausztrália, Japán de még Chile is! Ami meglepő, hogy az összes levelet (minden küldemény levélként ment el mert 2kg alatt volt) simán elsőbbségiként adta fel, még csak nem is ajánlottan és egyetlenegy kivételével mindet megkapták átlagosan egy hét alatt! ami elveszett az se volt nagy érték, 5 dkg-os pirospaprika volt benne meg 2 db libamájkonzerv. Szerintem ez több mint korrekt magatartás a posta részéről, hisz akár már a felvevőhelyen is ellophatnák a küldeményt és még csak nyoma se lenne hisz nincs átvételi bizonylat sem!!!

munkagep 2009.01.15. 10:52:52

én egyszer rendeltem egy CD-t interneten amerikából, meg is kaptam a csomagolást CD nélkül. Azóta mások is mondták, hogy hasonlóan jártak és számos csomagküldő már nem küld semmit Magyarországra hasonló okok miatt. Azóta már én sem rendelek semmit...

Sean 2009.01.15. 10:57:17

A megoldás kurva egyszerű: Mindenki küldözgessen levet 1-2 hónapig valami kis bizbazzal benne, hogy ráhaparjanak a lopós postások, a tartalma meg legyen valami egészségre ártalmas dolog, lépfene, kolera, cián, ilyesmi. A címzettnek persze szólni kell, hogy ha megkapja véletlenül akkor semmisítse meg, nehogy valami baja legyen. Ha meg a postás nyomoronc kibontja hogy lopjon belőle akkor megfekszik. 1-2 hónap alatt lehet végezni a lopósokkal, aztán mehet tovább a küldözgetés, immár problémák nélkül.

polgár jenő (törölt) 2009.01.15. 11:04:03

vaterán üzemeltet WEBÁRUHÁZAT?????


ez má alapbó gáz.....


és az APEH....? pl.

:S:D

elwood 2009.01.15. 11:05:32

Egyszer külföldi reptéren egy faszi egy ránézésre is rohadt nehéz táskát akart a fedélzetre vinni. Stewik nem engedték, csekkolja be.

A faszi könyörögve sírt: "But hungarians steal, everyone knows that ..."

Úgy kell neki, mit mászkál a Balkánra ...

Volti 2009.01.15. 11:10:02

Komolyan nem szabad a postával kezdeni,el kell felejteni,hogy van vagy hogy valaha is volt, most lehet,hogy esetleg drágább a futárszolgálat,de ha már egyszer ellop tőled egy nagyobb értékű dolgot a posta,akkor máris sokkal rosszabbul jársz,ergo megéri a futárszolgálat,mert ott megkapja a címzett,ennyi.

Annyi post volt már arról hogy mekkora egy fingfos a magyar posta,nem tudom minek erőltetitek,ezt nem kötelező használni 2009ben.

Volti 2009.01.15. 11:11:14

@Sean: haha ez nagyon bejön!!!

EÖ (törölt) 2009.01.15. 11:17:43

megoldás még szabvány levélben (hogy ne fogjanak gyanút) platós Ifát küldeni, amikor kibontják, leesik és eltöri a nyomorult tolvaj lábát
egy hét múlva (elsőbbség küldeménynél 2 hét múlva) be kell menni a Hermann Ottó Logisztikai Központba és a törött lábút lepofozni (de Batzpapuccsal ám)

megsemnyikk@n 2009.01.15. 11:27:33

megoldas, penzt a boritekba, bekenni egy kis mereggel, aztan varni, hany postas dol ki az allomanybol. megerdemelnek.

elwood 2009.01.15. 11:28:03

mérget küldeni vszínűleg törvénysértő, de valami jó erős nejlonbacsomagolt bűzbombát, vagy jó erős festéket lehetne.

Ami csak akkor jön ki ha ollóval kivágják a borítékkal együtt a nejlont.

Void Bunkoid 2009.01.15. 11:28:29

@Stern James: ott a pont.

De igazából ez nem is baj, mert ez indítja el az igazi öngondoskodást majd, amikor eljön a víziód, hogy csakugyan nem lesz már semmi, ami mehetne tb-nyugdíj-satöbbi alapba.

Ilyenkor semmi gáz nem lesz, egyszerűen össze fog omlani az egész tb-nyugdíj-segélyrendszer ahogy van, és az éppen aktuális államvezetés, ha van elég vér a pucájában, akkor simán megmondhatja a népnek, hogy ti akartátok, ti csináltátok magatoknak, nemakartok adózni, nemakartatok állami s*ggnyalást, akkor most innentől kezdve nincs is más lehetőség, mindenki fizesse a dokiját/gyógyszerét/diplomáját a kis saját vaterás seftjéből, ahogy tudja :P

Madg 2009.01.15. 11:28:51

@Potibab: Nekem elsőbbségivel is tűntek már el DVD-k...

megsemnyikk@n 2009.01.15. 11:28:57

hupsz, nem olvastam mindet vegig, sorry. de igy van, doljon ki a mocska

oneandonly 2009.01.15. 11:30:23

Másfél éve vagyok kénytelen a magyar posta szolgáltatásait igénybevenni, havi 4-5 alkalommal küldök saját készítésű design-cikkeket leginkább amerikába, de európa több városába is. Sajnos muszáj ezt használnom, mivel a termékek értéke általában 5000 forint körül mozog, ehhez nem adhatok meg egy 10000 forintos szállítási díjat. Tehát marad a posta. 10 csomagból 7 érkezik meg, és ebből legalább 3 sokhetes késéssel. A legjobb az volt, amikor egyszer egy feladott csomagom nem érkezett meg, és felkutattam a postával (mindent ajánlva adok fel).. három hónap (!) múlva kaptam egy levelet a postától, hogy csomagomat most sikerült kézbesíteni. Na erre írtam egy levelet, amiben részletesen ecseteltem, hogy ez mennyire vágta haza a kis boltomat, a vevő szemében megbízhatatlannak tűnök, stb stb, és egyébként is, hogy gondolják.. :D Egy hét múlva visszajött a levelem, amit a Posta Zrt.-nek küldtem, egy hatalmas sárga matricával: A CÍMZETT ISMERETLEN :D :D :D

ennyit a magyar postáról.

avogadro00 2009.01.15. 11:31:09

én bezáratnám a postát

Bob Button 2009.01.15. 11:34:00

egyszer írtam egy könyvet egy csajnak ajándékba, beköttettem és ajánlva feladtam, a postán eltűnt. Karácsony után hívtam és mondja hogy nem kapott semmit...Azt mondta a postavezetőhelyettes, hogy biztos azt hitték a buborékos borítékra a postások, hogy valami értékes van benne és kibontották...nekik nem volt értékes...

gerilla 2009.01.15. 11:35:06

Én ékszereket küldök a postával,az elmúlt 4 évben minden esetben megkapta a vevőm.

grigorij (törölt) 2009.01.15. 11:39:22

A Postával jó tapasztalata van egyeseknek?

Nem járnak Postára?
Egy csekk feladása 30-50 perc...

vagy

Negyedéves szinten a levelek, számlák alig fele érkezik meg! Családi házas terület!

Bruno 2009.01.15. 11:44:49

A posta vagy ellopja vagy elveszti a leveleket és a csomagokat (más verzió nincs). KIvétel az Amazon, amelynek a csomagjait "nem nagyon" lopják, mert kaptak "tanácsot", hogy ne tegyék.

Jöjjön már a Deutsche Post (vagy bárki) aki kirugja ezt a tolvaj bandát.

TuskóHopkins 2009.01.15. 11:48:35

Néha az egész postás eltűnik. De idővel azt is előkerítik...
Persze küldemények nélkül.
Persze logisztikai központ. Nem az a logisztikának az egyik lényege, hogy nyomon lehet követni a küldeményt?

Blokkolnám 2009.01.15. 11:50:47

Rakjál bele antraxot. Akkor tuti megtudjuk, hogy ki volt az enyves kezű :)))

Nowar · http://kurkuma.blog.hu/ 2009.01.15. 11:56:56

Vatera, de a másik oldal, leginkább csak vevő.
Ha még is fel kell adni valamit, szigorúan ráírom: ALKATRÉSZ
Amivel dolgozni kell, ami nem azonnal használható (eddig) nem kellett :-)
De lehet most ezt is elcsesztem??? :-D

Pista Bácsi 2009.01.15. 12:09:36

Nincs ezen mit szépíteni, a postások lopnak, mint a szarka :-(

Én a pozitív prevenciót próbálom alkalmazni, ha találkozok a postással, akkor adok neki egy ezrest.

Tudom, hogy a láncban előtte még sok-sok postás ellophatja az érkező küldemény tartalmát, de legalább egy kis részben biztosítom a levél érkezését.

Herlock Sholmes 2009.01.15. 12:12:30

Én Ukrajnából vettem egy telefont.
Elég szarul nézett ki, memóriakártya se volt benne.
Postán küldték.
Mire hozzám került, addigra kicserélték az előlapot egy újra és beletettek egy 2 gigás memóriakártyát is.
Ja, új akku is került bele.
El is adtam a duplájáért.
A postásunk a Palkovicsné keresztfia, ezt azért tudni kell a dologhoz.

mzs 2009.01.15. 12:13:07

Nincs még egy önálló blog a postás esetekre? Megérné...

mzs 2009.01.15. 12:15:31

Vajon az általuk csomagküldésre melegen ajánlott postaboxokat is felbontogatják? Azt csak nem, hiszen saját termék, nem mondhatják, hogy néddmá', milyen szar minőség, ez is megsérült...

Vajon naiv vagyok? :)

mzs 2009.01.15. 12:16:52

Pista bácsi, te megőrültél? Lefizeted a postást, hogy ne nyúljon a saját személyes cuccaidhoz?
Ááá, már itt tartunk?! Beszarás..

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.01.15. 12:39:49

Na mi ezért (is) futárszolgálattal küldjük a cuccainkat. Egyébként nekem, mint magánszemélynek, is érkezett meg már több levelem felbontva. És a legfelháborítóbb: kaptam egy telefont egy állami "cégtől", hogy akkor érdekel-e a dolog. Mondom milyen dolog? Hát amit a levélben küldtünk. Nem kaptam semmilyen levelet. Aszongya hát ez érdekes, mert ajánlva adták fel, és a posta azt mondta, hogy kikézbesítette. Fasza. Valaki írta, hogy anthraxot kellene küldeni. Jó ötlet, egy ínycsiklandó csokis kuglóf tetejét hinteném meg vele, rohadék postások. Remélem az anyja értékeit is ellopják az intenzívről...

C10H12O6 2009.01.15. 12:46:52

1. csomagolja be jobban a feladó (buborékos tasak + szigetelőszalag

2. Nyissák meg végre a piacot, legyen több posta társaság.

Boo 2009.01.15. 12:47:18

Én feladtam egy rotweilert kis borítékban és nem lopták el. Sőt. Kibontáskor még egy bonus postás kar is volt a szájában XDD.

lotht 2009.01.15. 13:00:09

@JuliÁnusz barát: Nem, nem. Olyan, mint a bajuszombudsman.

monticello (törölt) 2009.01.15. 13:20:56

Én a múltkor faxot küldtem. Azt is ellopták útközben.

Tightend 2009.01.15. 13:24:20

GLS elviszi kb. 1300 Ft-ért biztosítással együtt, kell keresni egy GLS pontot ahol fel tudod adni. Csak igen ritkán tűnnek el cuccok, azok is inkább külföldön. Lehet nincs a sarkon, de legalább biztos odaér 1 nap alatt.

selyemhernyótalpas szamuráj 2009.01.15. 13:45:08

egy csomagom nekem is visszament amerikába dvdkel, mert be sem dobott a postás értesítőt, hogy megérkezett, így ott rostokolt hetekig a postán, majd visszaküldték a feladónak ...

sorbanállás is stimmel, szabadságot kell kivenni szinte arra a napra, ha a postán akars intézni valamit az ember.
legutóbb illetékbélyegért tértem be, 3-4 ablak üzemelt, plussz az előtérben a 'mindenes' trafik de rengetegen voltak. egy ablaknál álltak ketten(gyanús) mondom megkérdem, hogy ott tudok-e venni illetékbélyeget. a sorból vki szól, hogy ne is próbáljam, mert kérték, hogy ahhoz az ablakhoz már ne álljon senki. oké. végigvárom a sort ami kb 20-25 perc volt majd az ablak mögül közlik, hogy nála nincs bélyeg, csak a másik ablaknál ami közben bezárt. mondom odafáradna és hozna nekem. ő nem árulhat ennél az ablaknál. próbáljam a kis 'mindenes' trafiknál az előtérben. újabb 30 perc telt el mire a kezemben tarthattam az áhított bélyeget. grt magyar posta.
azt még értem, hogy a közértekben a húsos pulból nem árulnak zöldséget és fordítva, de két csekkbefizetés között miért nem tud kiadni 2 bélyeget ugyanaz az alkalmazott?

peca1000 2009.01.15. 13:48:01

Webkamerát az összes postai csomagelosztóba. Akkor majd megszűnnek a lopások.

fehérgalamb 2009.01.15. 13:49:52

hozzánk csak 2-3naponta jön a postás,utána a lakok dobálják a tévesen kézbesített küldeményt egymásnak.de azt kell mondjam erre is fejétől bűzlik a hal.

kiskár 2009.01.15. 14:04:02

Minap, a harmadik szomszédom ajánlott levele volt a postaládámban...
Az, hogy sima levél, képeslap másoké van bedobálva, illetve pl. vasárnap hajnalban levél kerül a ládámba az már természetes.
Itt a peremkerületben ez a szokás, hordjuk egymásnak a levelet. (Lehet, hogy továbbfejlesztették az iwiwet?)

Rajmond 2009.01.15. 14:05:07

juhééééééééééé
én leszarom a postát mert szart se küldök velük az összes cimbim motorosfutár szóval mi mindent megoldunk egymásközt.

s_marky 2009.01.15. 14:09:08

NEMÉRTEM!NEMÉRTEM!NEMÉRTEM!

Mi a faszért kell csomagot küldeni,feladni és szopni vele 1500ft-ért,amikor BÁRMELYIK futárszolgálat kiviszi 1800-2000ft-ért????
AZÉRT MERT DEJÓÓÓÓÓÓ,spórolunk 500Ft-ot,MAGYAR VAGYOK,SPÓROLOK,DEJÓ!!!!
Mindennek van alternatívája,ezért nem értettem soha ezt a sok lúzert,MINEK???Más a tészta a külföldről érkező csomagok esetében, ott bonyolultabb,ez tény

Buttercup 2009.01.15. 14:24:27

Egyszer egy kisfiúnak küldtem karácsonyi csomagot, csokoládékkal, kesztyűvel, sapkával stb. A csomag úgy érkezett meg, hogy a tetves postások kizabálták belőle a csokoládékat a papírját pedig visszabaszták. Még gyerekes csomipapírba is csomagoltam, hogy lássák rajta, hogy kisfiúnak lesz. Rohadjanak el, remélem az ő gyereküknek pont ennyi jutott karácsonyra.

wiener 2009.01.15. 14:32:50

L-nek egy adoellenorzest kivanok
meg egy vam es penzugyorseget is
kibaszott pitianer zugkereskedo

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

torma99 2009.01.15. 14:53:13

Gondolkodtam a dolgon. Sok külföldi webshop, aki sír a magyar posta miatt, otthon futárszolgálattal kézbesít. Ezt nem tudná nemzetközi forgalomban is megtenni? Teszem azt angol cég 1,5 fontért futároztat angliában, nekem 5 fontért küldi el sima levélben, inkább mondanák azt h 10 font és ide is futár.Na mind1

csárli hárper 2009.01.15. 15:19:04

nekünk eltűnt pár tértink...kitöltöttem a "tudakozvány" nevezetű űrlapot de a postás kisasszony nem tudott "tudi sorszámot" adni mert az illetékest nem találták, később visszamentem illetékes már volt de most a füzetet nem találták a sorszámokkal....holnapra ígérték..ezmilyenmár?????

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.01.15. 15:21:50

Lehetne olyan termeketet kuldozgetni, amiket ha ellopnak, eleg gyorsan lebuktatna az illetoket. Szoval ha nagyon akarna valaki akar kivulrol (pl. rendorseg, elszant harcosok), akar belulrol megbuktathatna eleg embert ahhoz, hogy visszaforduljanak normalis iranyba. Lenyeges valtozas persze csak akkor lenne, ha lenne belso tamogatas. De amig tagadjak a problemat, addig minden marad ahogy volt - szokas szerint.

@John42: Nalunk is ugyanez a helyzet. Es az MPL is bekaphatja, mert doszt ugyanugy bekurjak a postaladaba az ertesitot, igy lesz a felaras 24 oras szallitasbol 48 oras, plusz meg lehet erte elmaszkalni meg sorba allni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.15. 15:41:43

@Biro_Peti: Te mekkora egy savanyú b...f..sz vagy??? Minek jársz ide jó humorú emberek közé? Vagy ha már jársz, minek rontod itt a hangulatot???

helianthus 2009.01.15. 15:55:18

@megélhetési sünöző - Kakikálj Sünikét!: vigyázz vele, régóta figyel lsd.: "Korábban is folyamatosan láttam ilyen visszautalásokat régebbi posztokra, de nem "

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.15. 15:59:26

én csak azt sajnálom, hogy az edésről lemaradtam, bár úgy tudom, megvan valakinek az a post...

manoka1971 2009.01.15. 16:23:05

Szerintem ezek a dolgok amik eltűnnek ezek valahol az elosztóban tűnhetnek el mert nem hiszem,hogy a kézbesitök lopnák el. Az övéké egy bizalmi állás nem hiszem hogy egy szaros memoriakártyáért eljátszaná azoknak az embereknek a bizalmát akikből él.És különben is ö az utolsó aki ellophatja addig már átmegy egy csomó ember kezén.

zdlr 2009.01.15. 17:47:52

@Manyizga: Senkit, soha érdemben felelősségre NEM vonnak.
Ez hazugság.

zdlr 2009.01.15. 17:51:29

@selyemhernyótalpas szamuráj: "egy csomagom nekem is visszament amerikába dvdkel, mert be sem dobott a postás értesítőt, hogy megérkezett, így ott rostokolt hetekig a postán, majd visszaküldték a feladónak ..."

persze nem mondom,h veled történt meg, de sokszor kidobják az emberek az értesítőket a sok reklámszarral együt, mert becsúszott a lapok közé v akármi... de télleg...

zsebtelep 2009.01.15. 18:40:00

azért a UPS se fenékig tejfel :]

www.youtube.com/watch?v=9Z_i2L-dqN8
lehet még találni sok ilyen kínos biztonságikamerás felvételt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.01.15. 18:45:16

@manoka1971:
legritkabb, hogy kezbesito lop
akkor az egesz lakotelep nyugdijat
vagy esetleg ha helyettesit
az elosztoban eloszeretettel atvilagitanak mindent
a repteren nem tudm hogy megy a dolog
de en az elosztokra gyanakszom

GentleSpecter 2009.01.15. 18:54:12

@ColT: És ki az az EDE?

@húsgombóc:Ja, a sün már tényleg unalmas, bár amikor először olvastam, majdnem lefordultam a kanapéról úgy röhögtem... :D

@megélhetési sünöző - Kakikálj Sünikét!: Van humorom, jókat szoktam röhögni az ilyen idiótákon például, mint te, akinek ez a legnagyobb, és legelmésebb megnyilvánulása, hogy balfasz vagyok.
Csak érdeklődöm, hogy miért jönnek vissza ugyanazok a poénok újra meg újra... De ha ezért balfasz vagyok, akkor állok elébe. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.01.15. 19:04:20

@Biro_Peti:
nem lehet sikeres ember aki EDE-t nem ismeri
hogy miert jonnek vissza ugyanazok a poenok?
mert poenok voltak es a humor egyik fajtaja az ismetelgetes pl.
lepsenynel meg meg volt
de hogy csuszott le?
ez egy huje vicc volt....
stb
es nekunk igy jo, mer mar kiveseztuk hogy a postan gatlastalan lopas folyik es varjuk a posta valaszat
mikor szerelnek fel belso kamerakat
van-e ellenorzes kifele a dolgozok tatyojaban az elosztokban stb.
understand?

sántakígyó 2009.01.15. 19:43:26

Megoldas: minden levelbe kell egy kis lisztet, vagy porcukrot rakni. Talan bekenhagyjak akkor, ha megis kinyitnak.

hatR 2009.01.15. 21:46:23

szerintem nem csak a posta a ludas! ha lehetne, a repteren dolgozok kozott is is korulneznek, az en cuccaim ott tunnek el. gyanitom a legtobb kulfoldrol rendelt motyo ott landol, pár meg tovabb is jut... :(

lutria 2009.01.15. 22:11:39

Az én testvérem épp a napokban kapott egy vaterástól egy usb bluetoot adaptert normál boritékban egyszerű levélként postaládába bedobva és teljesen sértetlenül.Úgy látszik nálunk nem lopnak pedig fény felé tartva látható és kitapintható volt a tartalom.

Xezs 2009.01.15. 22:21:47

szarjon sünt a posta is, meg az is aki lopott memóriakártyákat árul

specgec 2009.01.15. 22:25:22

HA valaki mostanában hasonló dolgokad ad-vesz postán, még a kinyitás előtt kezdjen el videot késziteni a csomag kinyitásárol, aztán ha zsákbamacska mehet a felvétel jóhelyekre.
Bastille-be a tolvajokkal

Xezs 2009.01.15. 22:36:27

@petyo: 20 dollárt shareware-ért cserébe? Nem pofátlanság ez egy kicsit nagyon?

Xezs 2009.01.15. 22:45:18

egyébként én bevezetnék egy olyat, hogy ha valaki tud olyanról, és még bizonyítani is tudja hogy valamelyik kollégája lopott a postán, jutalmat kap. Persze anonim lenne a dolog, és a Posta minden támogatást megadna a "besúgónak". Tudom, csúnya dolog az árulkodás, és volt már olyan rendszer itt Magyarországon, amikor mindenféle koholt vád alapján juttattak börtönbe embereket, na de itt most enyveskezű, semmirekellő, 8 általánost végző szarháziakról beszélünk, akik bizony nem csak egy feljelentést, de egy kurva nagy kiadós verést is megérdemelnének.

Farkasbab 2009.01.15. 23:54:16

valaki írta, hogy az "elsőbbségi" az talán védelmet jelent. hát, sajnos, az ellen nem véd...:)))másnapra való kézbesítést jelent, ha pénteken adod fel, akkor szombat reggel még kiviszik. az én esetemben másnapra való lenyúlást jelentett...
a tértivevény lényege pedig, aki még nem adott fel ilyet: külön papír, (ajánlott feladószelvénnyel együtt érvényes) ami visszamegy a feladóhoz, a címzett aláírásával! ez azért biztosan igazolja, hogy célbaért a levél. kérheted rajta, hogy csak a címzett vegye át, vagy a meghatalmazottja is akár...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.01.16. 09:57:31

@Xezs: szerintem nem vetted le: _ő_írta_ a shareware-t, úgyhogy messze nem pofátlanság a 20 USD. :-)

Mike36 2009.01.16. 12:03:35

miért van az, hogy a Postán legális a lopás

most már parlamenti képviselőmtől fogom ezt megkérdezni

galoca_no1 2009.01.17. 19:55:56

épp ma mérgelődtem,h mért nem küldik már a könyvnyereményemet,amit még 10.17-én nyertem, írtam is a kiadónak, a következőképpen kezdődött a levél:

"El is postáztuk neked,de akkor sajnos nem érkezett meg, volt már erre példa, hogy a postán eltűnt a küldemény. Ilyenkor köröztetnünk kell a postán és minimum két hónap mire megállapítják, hogy eltűnt a könyv, és adnak érte kártérítést."

Köszönöm kedves magyar posta, fel is dughatjátok magatoknak. Köszi köszi.

2009.01.18. 03:22:46

Van valami, -BÁRMI- magyarországon, ami normálisan működik?

facsipesz 2009.01.18. 08:28:17

Valami, ami normálisan működik?

Hát persze! A lopás, meg a közbeszerzéses kenő-csúsztatós korrupciós rendszer. Hihetetlenül hatékony már önkormányzati szinten is! Mármint ami a pénz elsíbolását illeti..

Amúgy én a postával oda jutottam, hogy
1. vagy kurvadrágán csomagküldővel küldetek
2. vagy sehogy.

Ja, pl. a Royal Mail (Anglia) duplaannyiért küld hozzánk biztosított csomagokat, mint az USA-ba. Brávó.

Simán el tudom képzelni, hogy a lopásra érdemes csomagok befutnak egy helyre, ahol egy kis brigád osztozik az egészen titokban.

sizo 2009.01.18. 20:05:03

Dunakeszin a postásunk hetente max kétszer jön de akkor beletöm mindent egy lendülettel a postaládába ... gondolom két körzetet is ki tud szolgálni ezzel a trükkel és még egy napot pihen is :)

HVG rendszeresen következő hét kedden érkezett, amíg a postán reklamáltam nem volt semmi hatása, azután kétszer rájuk küldtem a HVG-t, azóta csak kéthavonta nem kapom meg pénteken ... beletörődtem :)

tiborc2008 2009.01.19. 10:40:48

zdlr, a posta is azt szokta hazudni, hogy kidobtam a reklámszarokkal az értesítőt. Lehet, hogy postás vagy? Amúgy hiába próbálod védeni a mundér becsületét, mert az nincs neki. Utolsó ócska tetves patkány cég. Remélem én is, hogy lesz konkurrenciája és a sok enyves kezű piti bűnöző éhendöglik.

tiborc2008 2009.01.19. 10:50:13

Tessék mondani, az a vezető, aki egy ilyen nyavalyás tolvajbandát igazgat, épp úgy megkapja éves milliós prémiumát, mintha egy rendes céget vezetne?

Sean 2009.01.19. 15:45:50

@tiborc2008: Csak így kapja meg ha lopnak az alkalmazottak. Bocsi, rossz szót használtam: proaktívak!

papu 2009.01.19. 22:47:05

A Magyar Posta bekaphatja. Az áraival együtt. A últ hónapban Hong Kongból (!!!) rendeltem 1 terméket. DHL 4(azaz négy nap alatt!!!!) ajtóig hozta. 11.000 Ft pénzért. És a tuti: végig nyomon lehet követni neten, hogy a küldemény éppen a világ melyik részén van és mit csinálnak vele! Ja, és a csomagolás olyan volt, mikor feladták! Nézz meg egy magyar posta által szállított csomagot vagy levelet, mikor megkapod! Mintha a kutya seggébből húzták volna ki! Fényévekre van a magyar posta az igazi postai szolgáltatástól!!! Viszont az áraik magasan verik a profik (DHL, UPS, TNT stb.) árait! Rohadjanak meg!

Karl Boro 2009.01.20. 09:10:45

Épp múlt héten kedden rendeltem 2 db utángyártott távirányítót Kecskemétről. Szerdán megkaptam. Pufis borítékban voltak, sérülésmentesen.
Amúgy itt, Dunaújvárosban meg vok elégerdve a postai szolgáltatással, engem még nem raboltak ki ezek a szemetek.

yappari 2009.01.21. 00:02:30

Szvsz nem a postán múlik, hanem a postásokon.

Nekem egy időben a tértivevényes küldeményeket azon frissibe' 'átvette' a postás a lépcsőházban, ha nem voltam otthon, a levelet meg bedobta a postaládába. Sorozatosan. Írtam faxot a postának, hogy ezt nemár, mert két hét után most jöttem haza, és látom, hogy már egy hete "átvettem" a határidős cuccot. Másnap hívtak vmi igazgatóságtól, hogy várnak az x. postán, vigyem be a levelet. Szánták-bánták, mondták, hogy sejtik, melyik kézbesítő csinálja (az azért bravúros következtetés volt a részükről, a címem birtokában), és ne lepődjek meg, ha ezentúl más hozza. Élő postást azóta sem láttam, de azóta tértivevény esetében mindig a színesszagos-ropogós értesítő várt. Szóval korrektek voltak.

tiborc2008 2009.01.21. 10:30:47

Valami kupleráj lehet postáéknál, mert egyszer az is előfordult, hogy az Angliában légipostán feladott küldemény 80 nap után ért célba, egy hónapos kézbesítés meg többször is volt.

Gera 2009.01.23. 12:34:49

Nem kell ide méreg, hamis húszezreseket kellene feladni párat sima levélben, aztán magyarázkodhatna a sok derék postai dolgozó a rendőrségen, hogy nem ő csinálta, hanem egy levélből lopta :)

tiborc2008 2009.01.26. 13:55:00

Most reklamáltam a külföldi eladónál, hogy nem jön a holmi. Azt válaszolta, hogy mindig a magyarokkal van baj. Megírtam neki, hogy a világon egyedülálló postánk van. Visszaírt, hogy ezentúl "Shipping to Worldwide Except Hungary".
Hiába no, jó hírünk a világban.

tiborc2008 2009.01.26. 17:58:40

Mit válaszoljak az angolnak, aki értetlenkedik a posta miatt, mondván Szlovákiában és Szerbiában rendben megkapják ügyfelei az árut. Írjam meg neki, hogy kis hazánk már a balkáni színvonalat se éri el?

Peluswebshop · http://peluswebshop.hu/ 2009.01.27. 16:08:53

kellemes csalódtam a mai nap a postában :) a szóban forgó terméket a vásárló kézhez kapta.Idézet a leveléből :
"Szia,
újabb fejlemény: tegnap megérkezett a kártya a Posta Országos Logisztikai
Központjából, ahol csodálatos módon talált tárgyként bukkant fel, és még
csodálatosabb módon kitalálták hogy hová kell küldeni...:)
Amennyiben reklamáltál a postátokon, ezúton is köszi !
Üdv ...."

ezt nem hittem volna...

acka 2009.08.28. 19:18:27

Lehet,hogy már késő a hozzászólásom,de nekem is éppen a magyar postával( így kisbetűvel:)van bajom.Szanatóriumban voltam a tavasszal,és a névnapom ott ,,ünnepeltem,,.Arra gondolt anyósom,és párom,hogy meglepnek egy kis pénzzel.Mivel kb.200 kilométerre voltam tőlük,úgy gondolták,hogy a levél a legjobb megoldás.A párom 5000,míg anyósom 2000 forintot adott föl a részemre elsőbbségi levélben.A párom borítékja a föladás után 2 nappal megérkezett,benne a képeslapba ,,csomagolt,, 5-össel,de anyósom levele csak nem akart megérkezni.Jeleztem az oda kijáró postásnak,hogy mi történt,mire ő megnyugtatott,hogy talán holnap jönni fog a levél.De sajnos nem érkezett meg.Sem másnap,sem 2 hét múlva.Mivel csak 3 hétig voltam ott,és nem tudtam érdemben előbbre jutni a levéllel,így én is ahhoz akarok folyamodni,hogy derítsük már ki ki az a személy vagy személyek akik LOPNAK!!!!Szegény anyósom majdnem sírógörcsöt kapott,amikor megtudta,hogy eltűnt a borítékja...

molaj 2010.04.23. 07:52:58

Régi sérelmemet szeretném a postáról leírni.Igaz ez a történet még a 80-as években történt. Készítettem egy lakodalmas 3-órás videó felvételt /megimételhetetlen/ Pécset.Unokatestvérem
kérésére,hogy másoljam át elhoztam Szabolcsba.Három másolattal postán küldtem vissza érték címmel.A küldemény soha nem ért célba.Igaz kifizették az 1600 Ft.t mondván kárpótólva vagyok.De valakinek értéktelen video kazetta ért e annyit: mint kazettán lévő kárt szenvedett fiatal párnak okozott.Remélem magára ismer az ekövető!?
süti beállítások módosítása