Tékozló Homár

Maga egy szar alak, mondta a telemarketinges

2009.01.22. 10:15 | szily | komment

A Capital Partners nevű brókercég paradigmaváltást hozott a hullamosáshoz és kutyaszappanfőzéshez hasonlóan népszerű telefonos zaklatás marketing világába: nem elég, hogy reggeltől estig otthonukban inzultálják az ártatlan lakosságot, ha valaki menekülni próbál előlük, azt káromkodva gyalázzák. Forradalmian újító levél Andrástól alant.


Végletekig fel vagyok háborodva.
Hivogatott ajánlatával a Capital Partners brókercégtől B. Norbert  /06-52-880-xxx/ (ha lehet hinni az aláírásnak amit email-ben küldött, mert telefonban csak hadar nem érteni a nevét).
Egy jó pillantomban megadtam az email címünket az ajánlatuk elküldésére, sőt még talán meg is igértem, hogy ránézek ha lesz időm (SPAM-re van külön cím:)
 
Történt ma, hogy megint hívott, hogy "Ó kedves András, biztos emlékszik rám ..." amit én egy kellemes "hagyjonbékénmostnemérekerrerá" szöveg mellett kapásból le is tettem. Nem telt el fér perc, a telefon megint csörgött, felvette helyettem a kolleganőm, aki elmondta, hogy velem most nem lehet beszélni, elfoglalt vagyok, amit elég sértődötten fogadtak a túloldalt. Pár perc elteltével megint sajnos én vettem fel a telefont, kedves női hang, hogy adom (kapcsolom?) a kollegámat... kollega nem volt más mint a korábbi B. (?) úr (?), aki nemes egyszerűséggel ennyit mondott: "Maga egy szar alak" majd lecsapta a telefont.
 
no comment, csak a kérdés ... Hova jutunk?
 
Megpróbáltam a cég központjánál vezetőt keresni, hogy elmondjam a történteket, sajnos pont házon kívül van, persze visszahívna.... én viszont sajnos pont most vagyok felháborodva,  ezért írtam a Homárnak, hátha megért és megosztja bánatom mással is.
 
 
Egy kisvállalkozás zaklatott vezetője.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polovcev 2009.01.22. 16:56:23

@moneyworld: A kiskésit. Ezek szerint mégis igazat mondtak nekem és tényleg van pénz az Afinban. :))

objektumorientált 2009.01.22. 16:59:49

Én is dolgoztam a CP-nél. Kb. egy órát. :)
A felvételi eljárás egy vicc már leírták fentebb, tőlem is megkérdezték mi a pénzügyminiszter. jó válasz: megvan a szakmai kompetencia. majd pár nap múlva jött a nagy hír, megfeleltem.
Mivel éppen ráértem és mert szeretek tapasztalatokat szerezni, belementem.
volt egy kb. 6 órás képzés, ami kb. arról szólt hogy hány bmw-t tört össze a menedzsermókus, meg mekkora házat fog venni, meg hogy milyen kőgazdag lett amióta itt van.
Aztán egy vicces felvételi teszt, amit ha nem sikerül megcsinálnod, akkor újraírhatod.

Ezek után megkaptad a mobiltelefonodat, meg a fél asztalnyi helyedet egy 100 fős irodában, és már igazi bróker vagy.

Jah, és volt kommunikációs tréning.
Ami abból állt hogy ha kiejtetted a szádon azt a szót hogy KÖSZÖNÖM, KÉREM, ELNÉZÉST, meg ezekhez hasonló trágárságokat, akkor leordították a fejedet, és lehülyebarmoztak.
Alap hogy az ügyfél egy szánalmas köcsög akivel fentről kell beszélni, mert tuti síkhülye az illető.

És elvileg a minimum befektetés 10 guriga. és csak cégvezetőket hívogatnak...(nem is tudtam, hogy ennyi kft. tulajdonos homározik)

Na, kb. egy órát szórakoztam, figyeltem mi megy körülöttem, majd illedelmesen elköszöntem a többi szerencsétlen droidtól, lepasszoltam a szolgálati telefont(annyira gagyi volt hogy nem érte meg elhozni. a töröknél a nyugati-aluljáróban 500ért megkapod), és leléptem.

egy tapasztalattal több. Tudom hogy nem fogok milliókat keresni szerencsétlenek átveréséből, így még mindig nyugodt az álmom.

moneyworld 2009.01.22. 17:00:07

miazhogy pénz?? az van csak igazán... hát havi 5-6 millió dollár beáramló tőkéből, és az 1,9-es tranzakciós díjból, illetve a havi 5-6 (mert most sokan a nagy bukó miatt, nem pörögnek) tranzakcióból ki lehet számolni, hogy valyon mennyi pénz van ott...

Cufil von Mir 2009.01.22. 17:02:38


Nekem is volt "szerencsém" hozzájuk,mint álláskereső.Oltott az ember,hogy neki több hónapja 7 számjegyű a fizetése...Azt mondja a végén,hogy zökkentsem ki a beszélgetésből, -hülye ez?- mondom mit szólnál 1 vagyonosodási vizsgálathoz?!Ok,majd jelentkezünk...

Csak azt sajnálom,hogy van 1 cimborám,aki bedőlt nekik,és nem tudom meggyőzni arról,hogy mekkora GÁZ amit csinál...

objektumorientált 2009.01.22. 17:07:56

Még egy kis adalék, talán az Apehnél is olvassa valaki a homárt.
Minden újonnan felvett "brókerrel" oktatási szerződést kötnek aminek a félmillás díját az Afin fizeti.
Természetesen el lehet képzelni milyen színvonalú oktatás kapnak, miközben napi 10 órát lógnak szerencsétlenek a telefonon...

Jó Estét 2009.01.22. 17:11:57

amennyi idiota rohangal szabadon, es meg penze is van hat nem csodalom hogy megelnek, a brokernet es tarsai is hasonlo szinvonalon nyomjak amugy, egyszer pl egy taxisofor akart nekem penzugyi tanacsokat osztogatni utkozben valamejk ilyen fasza "tanacsado" ceg neveben. De vannak is am hulyek akik ugy gondoljak hogy egy taxis vagy egy 19eves kiscsaj (egyszer betalt, hogy utottem volna agyon az ismerosomet aki megadta a szamom) tobbet ert a penzugyekhez mint o, az meg is erdemli hogy lehuzzanak rola sulyos 10 vagy 1000 ezreket...

polovcev 2009.01.22. 17:14:15

@Cufil von Mir: Én sajnos 3 hetet maradtam, mert olyan figura vagyok aki nem szeret hamar kiszállni. Fizut mondjuk nem kaptam, de most már nem is számít. Csak az vigasztal, hogy az általam otthagyott kitöltött adatlapok egy része kamu. Erőlködjenek, az én munkámból több hasznot nem húznak.

soseleszekelső 2009.01.22. 17:17:35

@polovcev:
Akkor lehet, hogy én is azon a listán vagyok és azért nem hívnak? De jó lenne...

Az utolsó kis trükkös volt.
Kérte az e-mailemet, mondtam, hogy nem adom, és ne hívjanak többet.

Erre ő: Akkor erről írjak nekik egy E-MAILT!

Mondtam, hogy a hülyék a túloldalon laknak.

moneyworld 2009.01.22. 17:20:49

@soseleszekelső:

én találkoztam már olyan vállalkozóval, akit még sosem hívott az Afin! vannak még csodák :)

habba habba · http://twitter.com/ezazbazmeg 2009.01.22. 17:21:27

Ha kell valakinek az "Ő akit nem nevezünk nevén" sztori annak szívesen elpostázom pdf-ben ha az uw-s címről véletlenül lekerülne.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.01.22. 17:21:38

Tudodki bérelhető is a saját házába..
Háziállat:2,5 € / nap / kedvenc írja a BalatonfürED (+a D után következő betű az ABC-ben)
Ez FONTOS!!!!!!

soseleszekelső 2009.01.22. 17:22:22

@polovcev:
Hogy én mennyit szídtalak Titeket :)
Már bocsánat, de anyukátok csuklott rendesen.

Volt, hogy a Balaton parton üvöltöttem a csávóval, hogy melyik szót nem érti abból, hogy NEM ÉRDEKEL! A békés fürdőzők meg engem néztek elmeroggyantnak.

moneyworld 2009.01.22. 17:23:56

@soseleszekelső:

amúgy elárulok egy titkot! a legkönnyebben úgy lehet lerázni őket, hogy csak annyit mondasz: "én már ügyfél vagyok"
senki nincs ott 2 hónapnál régebben, szóval fogalma sincs, hogy igaz-e, és nem fog utánajárni...

soseleszekelső 2009.01.22. 17:26:06

Na akkor egyet árulj el.

A második alkalommal megadtam az e-mailem, hátha utána nyugton maradnak. Küldtek is tájékoztatót, utána el is mondtam, hogy nem hatott meg.

Mi a jó francért hívtak még fel 23-szor, hogy szeretnék elkérni az e-mailem? Ott volt nekik.

polovcev 2009.01.22. 17:26:06

@soseleszekelső: Az igazi probléma az, hogy szinte levakarhatatlanok. Két példa:

1, egy nagy adatbázisból dolgozik mindenki (cégkódex, telefonkönyv nem tudom biztosan) így értelemszerűen ugyanazok a nevek bukkannak fel a dolgozóknál. Ezek ráadásul elavultak. Hány olyan embert hívtam akik nem dolgoztak a cégnél és/vagy halottak voltak 3-4 éve.

2, egy alkalommal megígértem egy nyugdíjas néninek, hogy kihuzatom a listáról, közölték velem, hogy az ki van zárva, majd valaki más felhívja néhány nap múlva.

Ne érts félre az, hogy odamentem az én saram, de valahogy nem is számítottam erre.

soseleszekelső 2009.01.22. 17:29:01

Ja, hogy papírról telefonáltatok? (mármint nyomtatott telefonkönyvből)?

moneyworld 2009.01.22. 17:29:59

@soseleszekelső:

azért , mert mindíg vesznek fel újakat, azok helyére, akik idő közben megvilágosodnak. számítógépes adatbázis nincs, szóval ahány helyről beszerezhető a telefnoszámod , annyi helyről beszerzik, és ha a végére érnek, kezdik előlről.
El kell érned, hogy tiltólistára tegyenek! Ennyi. egy telefont megér, és te hívd az irodát, mert a recepciós lányok megértőbbek picit!!

soseleszekelső 2009.01.22. 17:32:47

Szerintem elértem, mert jó két hónapja csend van.
Eszembe sincs odatelefonálni.
Még azt hinnék, hogy érdeklődöm.
Aki felhív, annak szerzek pár kellemetlen percet.

Cufil von Mir 2009.01.22. 17:35:22

@polovcev:
Én se adom fel,ha van értelme,de ezen már az elején látszott,hogy blama...
A kocsibejárótól kezdve,az öltönyben rohangáló bohócokon (sorry) át,a vigyorgó "főnökig"...

+1:cimbinek kiadták,hogy OTTHON A SZABADIDEJÉBEN a neten fellelhető adatbázisokból másoljon ki mindenféle telszámokat,amit aztán bentről lehet lelkesen tárcsázni...

Feltenném a kérdést capitalosok: MI VAN VELETEK?

polovcev 2009.01.22. 17:36:22

@soseleszekelső: Remélem szerencséd lesz, de nincs rá garancia. Engem egy hónapja hívtak, hogy nincs-e kedvem náluk dolgozni. Szétröhögtem magam. Arra sem veszik a fáradtságot, hogy az ex-kárhozottakról listát vezessenek.

polovcev 2009.01.22. 17:45:23

@Cufil von Mir: Én személy szerint nem vagyok teljesen normális ezt ismerősök hosszú sora erősíti meg bármikor, eskü alatt.

polovcev 2009.01.22. 17:49:39

@habba habba: Engem érdekelne. És -bár éssel nem kezdünk mondatot - köszönöm.

holysmoke the one 2009.01.22. 17:56:08

vuk_ · www.metallica.hu/aisha/ 2009.01.22. 11:53:03
Nahh pont most talaltak meg:
"Kokas Andras vagyok a wellness termals hotels-tol..." - katt.
Remelem nem hiv vissza :)

itt van a nyomorultja

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10198471

jesszumpepi (törölt) 2009.01.22. 18:00:12

E DEcemberi esethez hasonló már velem is megtörtént.

jesszumpepi (törölt) 2009.01.22. 18:02:29

A Harry Potterben Tudjukkinek nevezik azt,akinek a nevét nem lehet kimondani.

soseleszekelső 2009.01.22. 18:03:11

@holysmoke the one:
Na ez is egy tolvaj banda.
Nem szabad szóba állni velük.
Time share-t árulnak, ami egy átverés.

jesszumpepi (törölt) 2009.01.22. 18:11:01

Az ezfontos.uw.hu-n csak maga a poszt,és a kommentek töredéke olvasható.

Aki több kommentet szeretne elolvasni,az írjon oféliának,aki naponta homározik,és ő e-mailben elküldi az 5000 valahányszáz komment 90 %-át.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.22. 18:42:51

Nincs most időm elolvasni a kommenteket (PONT MOST SAJNOS nem érek rá) de annyit mondhatok, hogy
1. rúgják ki ezt a gecihuszárt onnan
2. rúgják ki ezt a gecihuszárt onnan.

FéeVerte 2009.01.22. 19:23:23

Kedves Homár!

Mikor lesz karácsonyi ajándék-fotópályázat eredményhirdetése? Vagy megy a kutyanévadás mellé?

Fénygalogos 2009.01.22. 19:37:40

Kell ide egy Ede hallod-e jer ide izibe zizibe Ede.
Vidd el Füred(e)re ezt a telemarketinges .armot azt majd jól meglesz edézve.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.01.22. 19:52:53

Na igen, a parkolós posztnál már jópár órája megkérdeztem, hogy.

Azóta se válaszol senki.

Egyébként elolvastam a B.fürEDEs posztot, ááááhhh!!!!!!!!!!!!!!!!
Halálra röhögtem magam!!!!
Nézzél már rá az órádra!!!
Nem hiszem, hogy nekünk itt még foglalkoznunk kéne egymással!!!

Utóbbi két mondat egyébként nem idézet, éppenpont most ezt akartam mondani.

Szerintem egyébként nyugodtan lehet edézni, ezt egyszerűen NEM TILTHATJÁK MEG. (Edézés: idézgetés, visszautalás, nem pedig pocskondiázó gecizés - ofkórz.)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.01.22. 20:20:12

@jesszumpepi:
Igazad van, most vettem én is észre, szerencsére Ofélia a haveromnak is elküldte, a haverom meg nekem, úgyhogy tőlem is lehet kérni.

Anyaaa · http://galeria.hu 2009.01.22. 20:24:48

A CP-el néha napi szintű a "jó kapcsolatom". Engem is küldtek már el 1-2-szer melegebb éghajlatra, merthogy nem lehet velem értelmesen beszélni. Korábban én is írtam róla egy postot: orultekhaza.blog.hu/2008/12/02/capital_partners_az_elvadult_telefonspam_legdurvabb_fajtaja .
Meglepő módon egyik nap választ is kaptam rá, alatta olvasható commentben, de annyira azért nem hat meg. Ha többet nem hívnak, akkor ok, működik a dolog...

soseleszekelső 2009.01.22. 20:35:40

@Anyaaa:
Látom neked is elküldték a kis válaszlevelüket a leiratkozásról.

Mondjuk a szuperbiztos hívástiltó rendszer elég kétségesnek tűnik, ha figyelembe vesszük a fenti kommenteket, miszerint kézben tartott mobilról telefonálgatnak...

nyulambulam 2009.01.22. 20:49:06

legalább nem tegezett le ;)

M13 2009.01.22. 20:59:08

Még vagy tíz évvel ezelőtt mikor ez a dolog kezdett kibontakozni, én is voltam egy-két állásinterjún (tovább nem merészkedtem), mert gondoltam jobb egy irodai meló mint robotolni. Aztán megtaláltam a megoldást. Kitanultam egy jó szakmát és DOLGOZOM. Kevesebb idegeskedés, több lóvé. A gond az hogy LÉTREHOZNI nem akar senki, mindenki csak seftelni akar más szarával.

sálas 2009.01.22. 21:37:08

mindenekelőtt leszögezném, hogy fiatal voltam, balga, diák, és nagyon kellett a pénz!
...én dolgoztam ilyen helyen... igaz nem sokáig, mert agyhalál.
bemész, szerzel magadnak egy asztalt, (ahol én dolgoztam, ott gépen kaptuk a listát) bámulod a monitort, és klikkelsz sorban a tel.számokra.
rengeteg olyan cég van, akik kereskednek az ilyen-olyan adatbázisokkal, tehát azt a kérdést felesleges feltenni, hogy: -maga honnan tuggya??
szóval elkezdesz telefonálni, persze elhajtanak 10-ből 9-szer. pedig csak közvélemény kutatást csináltam, eladást nem. persze van olyan is (és ez az igazán szemét dolog) hogy "használt" listát kapsz. olyat, amit valaki már végighívott. jó esetben mellé pötyögte, hogy a kérdezett nem elérhető vagy nem hajlandó válaszolni. ha ez nem volt ott, hívtad, mert muszáj. és kaptad a -hogyajódurvaannyátmagának!-ot.
kb 2 hete dolgoztam, mikor egy hitelkártya tartozásosdit kezdtünk. aki tartozott, azt felhívtuk, hogy jólenne fizetni, mert... (itt is el lehet gondolkodni, hogy hogyan kerültek ki a bankból az infók) az egyik ilyen hívásomnál nem az adós, hanem a házastársa vette fel. elkezdtem mondani, hogy hát van itt ez a 300ezer, és... mire a házastárs majdnem szívinfarktust kapott. ugyanis nem tudott róla.
másnap már nem dolgoztam ott.

broker81 2009.01.22. 23:05:52

A cikk szerzőjének aláírása:
"Egy kisvállalkozás zaklatott vezetője."

Ennyi.
A magát sikeresnek tartó "cégvezető", és néhány figura, aki azt hiszi, hogy azért, mert jól bevált, kicsinyes módon gondolkodik beír ide történeteket, és még elmésebb kommenteket.
Nem gyanús, hogy kisstílű mind?

Lehet bármennyire is zaklatott egy vezető, ha nem akar ilyen jellegű hívást kapni, ne csináljon vállalkozást, és akkor nem lesz a végletekig zaklatott.

Nyilván nem illik bunkón beszélni senkivel, de azért sokszor kettőn áll a vásár...

Nem mellékesen pedig aki ott hagyott bármilyen brókeri munkát két nap után, az meg is érdemli, hogy ennyi jusson neki: írogat böszmeségeket, közben irigykedik a Hugo Boss-os nyakkendőre, vagy éppen a valóban 7 számjegyű fizetésre.
De nem baj, hit nélkül nem lehet belevágni semmibe! Ha nem hiszed, hogy sikeres lehetsz, már bebuktad!

Azt pedig szívesen megnézném, hogy pl. nemleszekazelső és társai milyen "komoly" céget vezetnek, ha munkaidőben van energiájuk ide írogatni...

soseleszekelső 2009.01.22. 23:16:11

@broker81:

Na megjelent az első jelenlegi CP droid. Esetleg kismenedzser.

"Lehet bármennyire is zaklatott egy vezető, ha nem akar ilyen jellegű hívást kapni, ne csináljon vállalkozást"
Eszednél vagy? Szerinted bárki azért indít egy vállalkozást, hogy valami hülye hivogassa?

Nem azzal van a gond, hogy felhívnak egy ajánlattal, hanem, hogy 25-ször hívnak fel, amikor 25-ször elmondom, hogy nem érdekel.
És olyan dilettáns módon teszik ezt, hogy az első mondatuk alapján egyértelmű, hogy a kocsimat sem mosatnám le velük, nem hogy a pénzemet rájuk bízzam.

Van brókercégnél számlám, de megválogattam, hogy hová teszem a pénzem.

Magam részéről egy jónevű multicég gazdasági igazgatója vagyok. Megfelel?

A kommentelők meg nem brókeri munkát hagytak ott, hanem telemarketingest. Nem ugyanaz. Az nem bróker, hogy telefonálgatok, hogy küldhetek-e e-mailt.

Bugajozsinemszepgyerek 2009.01.22. 23:30:08

Nini, az első capitalos a kommentezők közt.
Barátocskám, a cégem kb 1milliárdos forgalmat bonyolít élelmiszerkereskedelemben, több, mint felét EUR-ban, az egészet lehedgelve profi brókerekkel, nem ilyen kis seggdugaszokkal, akik azzal jönnek, hogy vegyem meg a cseh pelenkagyár részvényeit, jövő hétre 30%-ot kereshetek rajta, potom 20 milla a minimum befizetés.
Ez volt a cp első hívása, a mai napig emlékszem rá. Az ominózus gyár részvényei SOSEM emelkedtek azóta sem. Nevetséges az egész. Te elhiszed, hogy komoly üzletet lehet kötni ilyen stílussal?
A profizmus nem az armanin meg a dócsegábbánán mutatkozik meg. De inkább megyek aludni, holnap is munkanap. Peace!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.22. 23:58:35

@broker81: Na az ilyeneket, mint te, szoktam kiröhögni. Tipikus a fajtád: nyomorultakat akartok bepalizni, hogy dolgozzanak nálatok "brókerként", "üzletkötőként", nyomatjátok a "többszázezer forintot fogsz keresni, bla bla bla" dumát,meg hogy "nézd meg, én is". Hát nekem ezt speciel olyanok mondták, akikre ránéztem, és
- férfi: pár foga hiányzik, kopott ezeréves bőrönd (irattartó táska helyett!), nyúzott cuccok
- nő: gagyibizsu, ócska kínai ruha stb.
Na az ilyenek ne pofázzanak nekem, hogy "csak akarni kell" meg ezek a hasonló sületlenségek, mert a mai világban már nem annyira hülyék az emberek, hogy minden szarral be lehessen őket palizni.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.01.23. 00:46:02

@broker81: apám, te nemrég másztál le az uborkafáról, akkora egy paraszt vagy. ügóbossz nyakkendő, arra irigykedik itt mindenki. ó, a parasztja, a seggszagú tahó! hogy oszt itt mindenkit a minimálbróker! nyolc osztály megvan? könyv már volt a kezedben?

ide érzem a szájszagodat

Megdobbent 2009.01.23. 01:37:44

Karalabet kell enni, nyersen!

broker81 2009.01.23. 06:45:38

Gratulálok a teljesítményéhez minden cégvezetőnek!
Persze, Capital! Anyád van?
Elég bajt okoznak nekem is, éppen a stílusukkal, és a modorukkal.
Ahogyan gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a munkájában olyanok is helyet kapnak más cégnél, akik után mosni kell a szennyest.

Pusztán azt mondtam, hogy két oldalú a dolog. Igenis, sokan őstulkok a cégvezetők is.
Teszek arra, kinek mekkora a forgalma; egy netes portálon sírni akkor is szégyen.
És még egyszer megkérem a kedves hozzászólókat, ne sértsenek meg azzal, hogy CP-tagnak titulálnak. Mindennek van határa... a CP a legalja lenne.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.01.23. 08:36:52

broker81: te biztos sikeres ember vagy, a bunkóságod meg van hozzá.

Tudod 3 féle cég van:
1.) Aki zaklat a megkereséseivel, telefonálgatásaival
2.) aki pénzért hirdet (ezzel eltartva sokakat)
3.) akinek nem kell hírdetés, hogy ügyfele/munkája legyen

Aztán persze vannak átfedések és árnyalatok, de ami biztos - aki az ügyfél keresésnél bunkó az egy esetleges vitánál/garanciánál/kártérítésnél/javításnál is bunkó lesz.

moneyworld 2009.01.23. 09:38:43

kezdjük ott,hogy állásinterjún a CP-nél gondolkodás nélkül elhajtják azokat, akiknek véletlenül pénzügyi végzettsége van, vagy neadjIsten egy értékpapírjogi vizsga, vagy egyeneses brókervizsga...

moneyworld 2009.01.23. 09:49:55

@broker81:

amíg a CP-nél dolgoztam mindennapos volt az összeveszés emberekkel.
amióta nem ott dolgozom, ámde még mindíg hasonló munkakörben, azóta még egyszer sem kellett, még a hangomat sem megemelni, mert hozzám is máshogy viszonyulnak az emberek. Ja és némileg sikeresebben is dolgozok...
Ebben nagy szerepe van, hogy az ügyfeleink elégedettek a szolgáltatással, és ajánlás útján keresnek meg sokan!!

moli 2009.01.23. 10:28:38

@broker81: """Pusztán azt mondtam, hogy két oldalú a dolog. Igenis, sokan őstulkok a cégvezetők is."""

lehet.
csakhogy ok nem hivnak fel ezzel teged.


(ha nem esett volna le: te hivod oket.)

moneyworld 2009.01.23. 11:18:26

@moli:

igen, aki nem tudja kezelni a helyzetet, nem való erre a munkára. Fel kéne tudni ismerni, miért kelnek ki magukból a Tisztelt cégvezetők.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2009.01.23. 11:54:46

Engem a mobilomon egy mittudoménmilyen, lehet, hogy mondta, de egyszer sem jegyeztem meg, utazással, üdüléssel, vagy ilyesmivel foglalkozó cég hívogat állandóan, hogy kedvezményes lehetőséget ajánljon, továbbá időpontot egyeztetne velem, hogy menjek el ajánlatuk bővebb meghallgatásáért x helyre.

Mivel Pannonos előfizető vagyok, gondolom a Pannontól tudhatja a számomat.

Azt nem értem, hogy miért adásvétel tárgya egy olyan jog, amely csak engem illet meg, illetve azokat, akiknek a számomat én megadom.

A fenti zaklatásokat, már csípőből kezelem, röviden lerázom azzal, hogy évekre előre el vagyunk adósodva, építkezünk, nyaralni majd nyugdíjas korunkban lesz lehetőségünk, illetve pénzünk rá.

Nem veszik komolyan az állításomat, mert azóta is rendületlenül hívogatnak.
Tőlem viszont a fenti sablon szöveget kapják. Helyükben már kapcsoltam volna, hogy itt - a mi esetünkben - üzletről szó sem lehet, csak kidobott pénzük bánja a felesleges telefonálgatást.

Nem egy kapcsolós cég. Bár valszeg, kedvezményt kapnak a telefontársaságtól.

Midkemia 2009.01.23. 13:04:46

Nekem is volt szerencsém CP-nél dolgozni:(

Ha valakit érdekel, akkor leírom pontosan, hogy megy az üzletelés.

moli 2009.01.23. 13:30:36

@Midkemia: aaaaa, szerintem hagyjad.. nem erdekel itt senkit.

Midkemia 2009.01.23. 13:49:31

Pedig igen tanulságos a dolog.

moneyworld 2009.01.23. 14:11:14

aki itt megfordul, annak több mint a fele tudja, miről is beszélsz

moneyworld 2009.01.23. 14:13:48

@Midkemia:

moneyworld 2009.01.22. 16:30:34

tessék itt van amúgy :D

Midkemia 2009.01.23. 14:42:09

Ez nem az, de része a dolognak.

Midkemia 2009.01.23. 16:12:46

@moli: na ennek nem volt értelme.

Deddi 2009.01.24. 01:27:12

Midkemia:
Please mond el a te verziódat is! Engem érdekel. Én is ott dolgoztam 4 hónapig. Állítólag az akkori időszak legnagyobb üzletét kötöttem, de mégse fizettek ki, hivatkozva arra, hogy nem forgattam meg a pénzt. No de mindegy, ez már a múlté...mindenesetre 3 hónapig megkaptam a beigért fix pénzt, csak a jutalék maradt el, a behozott k***va sok millión...
Tapasztalatnak mindenesetre jó volt...persze elég erősen átjött a brókerarcok feeling...nem hiába anno mindenkinek a kedvcenc filmje volt...

Funi 2009.01.24. 20:33:48

már bocsánat, de a "hagyjonbékénmostnemérekerrerá" mennyivel kulturáltabb megszólalás?

kernelpanic 2009.01.24. 21:16:58

@
baskiria 2009.01.22. 11:21:57

ez hatalmas, sirva rohogtem 3 percig. mann mann mann, szep ez a szombat este.. LoL

2009.01.24. 22:25:30

Engem legutóbb a jupiszi egyik levakarhatatlan ügynöke sokkolt halálra a digitális kábelszolgáltatás forradalmi eszközeinek megvásárlásával. "meg lehet állítani, visszanézni utólag, hűűű-háááá micsoda technika". Inkább valami nézhető műsorra lenne szükségem, ilyen kondíciók mellett nem hiszem hogy bármirőlis lemaradok. De csaknem tágított. Nem értettem sosem, miért nem értenek a szép szóból, miért kell elnézést kérve 30 szor elmondanom, hogy köszönöm szépen, de most jelen pillanatban nem tartok igényt erre a szolgáltatásra... miért várják meg amig elszakad a cérna, és 500 decibellel üvöltöm a kagylóba, hogy a "A KURVANYÁD ÉRCSED MÁN MEG HOGY NEM ÉRDEKEL B+!!!" Persze utána sértődés meg hüppögés. Ejjjj....

trónkövetelő 2009.01.26. 08:00:25

Én a Capital Partners vagy mi emberkéjét 8. hívás után brahiból úgy bekevertem... Régebben tőzsdéztem, addig kérdeztem technikai adatokról (mondom beszállok sok millió forinttal de győzzön meg) hogy teljesen megzakkant. A rögzített beszélgetés vége vmi ilyesféle volt: "jóvanna, akkor rosszul tudtam, igaza van, elnézést..." aztán letette :D azóta nem hívtak... Pedig csak belementem kicsit hogy az Apple részvények árfolyama nem feltétlenül emelkedik akkor mikor kijött az első I-Pod, mert ugye technika... Én igazam is lett (karcos kijelző - emlékeztek?). Höhö baromira röhögtem rajtuk

trónkövetelő 2009.01.26. 08:02:51

A lényeget kihagytam. a kegyelemdöfés az volt, hogy hülye vagyok, száguld az amerikai tőzsde, mondom nem... Hogyhogy nem? Mondom MÁR nem, talán nem 15 percre késleltetett adatokat kéne nézni :)

moneyworld 2009.01.27. 11:34:52

@trónkövetelő: milyen kis gonosz vagy te :D kárörvendő... arra nem gondolsz , h szegény "brókerek" meg éhenhalnak, míg te szórakozol velük?? :D:D:D:D

Midkemia 2009.01.27. 16:37:08

A cégről is írok pár szót, illetve arról, hogy hogyan zajlik a munka:


Öltöny, nyakkendő az elvárt viselet.
Senkinek sincs számítógépe a kereskedőn kívül, kivéve a menedzserek saját laptopjait. bemész, kapsz valami igénytzelen telefont a recepción. Az aláírásoddal igazolod, hogy magadhoz vetted. Majd leülsz a helyedre, 08:00-tól van egy meeting a piacok előző napi eseményeiről. 08:30-tól pedig elkezdődik a termelés.

Nosza rajta, itten van az utánozhatatlan sale koncepció, a szakma csúcsa:

Senkinek sincs számítógépe a kereskedőn kívül, kivéve a menedzserek saját laptopjait.

kapsz egy rakás adatlapot és elkezded felhívn az a rengeteg potenciális ügyféljelöltet aklikből rengeteg anyagod lesz, amiből később dolgozhatsz.

Ügyfelet felhívod (CANVAS hívás), rádumálod a tájékoztatóra. Utána nem hívhatod egy hétig:) Majd hívod egy hét múlva (ANTISALE hívás), amikor is jelentéktelen dolgokról beszélgetsz vele, bizalmasabbá teszed a légkört. Majd közlöd vele, hogy jelenleg nem tudsz ajánlani semmit, úgy teszel, mintha nem akarnál neki eladni semmit, de megígéred, hogy ha lesz valami jó üzleti lehetőség, akkor felhívod. Ismét egy hét szünet.
A következő hívás, már kőkeményen az eladásra megy rá (SALE). Naponta 2X van úgynevezett SALE a cégnél. 11:00-12:00 és 14:00-15:00 között. A "brókerek" kb. 100-an egy közös helyiségben SALE-elnek, hogy legyen tőzsdehangulata az egésznek és az üf. higgye azt, hogy a tőzsdén vagyunk.

Minden héten jön a központból anyag, hogy milyen részvényt kell ajánlani és milyen érvekkel, adatokkal kell alátámasztani az ajánlatot.

A kicsit hezitáló ügyféllel emelt hangon kell beszélni, hogy lássa ki a főnök és szigorú határidőt kell adni, különben elkezd gondolkodni és nem lesz belőle üzlet.

Ha beesik az ügyfél és szerződik is, akkor, az utalás megérkezése után elkezdhetsz neki üzletelni. Sajna mivel nincs géped, így csak a 15 perccel késleltetett árfolyamokat látod. A kereskedő megmondja, hogy mit veszel az ügyfelednek. Ha ellenkezel akkor bünti, 5-10-20k Ft, attól függ hányszor ellenkeztél. 20 m Ft-os üzlet után jár neked 500k Ft, de csak akkor, ha megforgattad 3x a pénzt (egy vétel-eladás egy forgatás), hogy a cég haszna is meglegyen, ami ugye 1,9% tranzakciónként, ami összesen 3,8% egy forgatásnál.

Az ügyfél részvénye emelkedik, akkor ha eléri a stoploss-t (1,9%-ot emelkedett, tehát a cég haszna már megvan) akkor ügyfél nem bukik, hanem pénzénél marad. Ekkor a kereskedő szól neked, hogy hívd fel az ügyfeledet és adasd el vele a részvényt.

Te felhívod, mindenféle hülyeséggel meggyőzöd, hogy el kell adni a papírokat. Ha nem akarod eladatni vele, akkor bünti… A kereskedő felhívja, azonosítás, pontos adatok, mi, mennyi, milyen áron, stb.. A részvény eladásra kerül és kezdődik a kör előröl.

Majd a kereskedő hasraütés szerűen kitalálja, hogy mit vetess az ügyfeleddel, megint felhívja, azonosítás, stb… ugyanaz a kör.

A cég keres, te keresel, az ügyfél meg nem keres. Ha bukik, márpedig sok ilyen van, akkor neked kell közölnöd vele a hírt és újabb befizetésre ösztönözni azzal a dumával, hogy ha nem tesz még rá pénzt, akkor kidobja a piac.

Nagyjából ennyi.

Ha kérdés van, szívesen válaszolok rá, amennyiben tudok.

Deddi 2009.01.27. 21:12:41

Azokon csodálkozom, akiknek nem jön le az, hogy itt csak bukhatsz.

Mi van akkor, mikor épp Antisale-t csinálsz: "nincs semmi a piacon bla bla bla"...mögötted meg a másik "MOST VEGYÉL,te PARASZT" kőkemény sale-t mondja?!
Ez is előfordult gondolom?!

Háháháháhá....

Leo-Gec 2009.01.28. 11:52:07

@Deddi:

Az nem fordulhat elő, mert ha SALE van, akkor mindenki SALE-el, és ha ANTI-SALE, akkor meg mindenki azt csinálja!
Kivétel, ha még teljesen új vagy/pár napos/!

Háháháhá....

Leo-Gec 2009.01.28. 12:07:34

@Borys:

"a napokban voltam 'ezeknél'. Az átlagéletkor 19 év, gyűrött öltöny és sáros cipő az alap.

Az egyik főnökkel egyeztettem (én mentem hozzájuk eladni XD),..."

-Mi az az XD...?

nevem.senki 2009.01.28. 16:51:07

:D
En egy evig dolgoztam naluk. Volt sok (8-9) ugyfelem, es nekik sok veszteseguk.

Azzal nem ertek egyett, hogy csak hulyek dolgoznak ott. Vannak akik jol ertenek hozza, de mint minden vallalatban, itt is, a fonok mondja meg mi legyen, neki meg az o fonoke, annak meg a megnagyobb fonok. A fonok pedig nem nyereseget, hanem tranzakciot akar, es aki kicsit is foglalkozott tozsdevel, az tudja, hogy vagy sok tranzakcio, vagy nyereseg, a ketto egyutt nem megy. Normalis esetben, amikor nincs valsag.

Az se igaz, hogy ez mindig ugy megy, hogy a kereskedo rabok a monitorra, hogy azt vegyuk meg, mert az van kozepen.. (persze nem azt mondom, hogy ilyen nincs.) Feleloseg a fentebb ecsetelt okok miatt veszteseg eseten nincs, igy nyilvan rosszabb napokon mondhat ilyet, de ez nem altalanos... Persze ez nem mentesiti oket, csak ugy hozzafuztem.

Nyilvan nem kotelezo ott dolgozni, de en is, mint tobben rajtam kivul, szeretik a sok penzt, es ott igy vagy ugy meg lehet keresni a hetszamjegyuket, mikozben mashol a kozelebe se jutnal. Ha nem te, akkor valaki helyetted ugyis felhivja oket, akkor mar miert ne en legyek az? En igy voltam vele.

MOST PEDIG KOVETKEZZEN A LEGFONTOSABB!

Ha nem akarod, hogy hivjanak:

Allati egyszeru trukk, nem is erttettem soha miert nem elnek ezzel a zaklatottak:D

A mobilok mind az afin kft neven vannak (aki beuti a tel szamot tudakozoba az egy masodperc alatt maga is rajon), bemegy, vagy betelefonal a sajat szolgaltatojahoz, es megkeri hogy tiltsak le a hivo felet. Ez azt jelenti, hogy ha nekem van pannonos telefonom, akkor szolok pannonak, hogy az afin kft neven levo telefonokat, hivasokat, ne kapcsolja, azaz tiltsa le. ILyenkor a broker majd csak annyit hall a telefonba, hogy az elofizeto letiltotta a hivasokat... Ha jol tudom, csak harmincas es hetvenes telefonok vannak capitalnal (70/***-bol kevesebb).

Aki meg pereli oket, akar a penze miatt, mert elbuktak, akar a "zaklatas" miatt, az ne sok remenyt taplaljon. Ugyse nyer, eleg jo ugyvedi hatter van ott. Raadasul kulfoldi alvilagi erdekeltsegek vannak a cegben...

moli 2009.01.29. 10:07:02

@nevem.senki: kerek erre konkret megtortent esetet igazolaskent, ugyanis ilyet nem lehet csinalni a vodafone-nal rendorsegi feljelentes nelkul. ezt viszont en tudom bizonyitani: hivd fel a 1270-et es kerdezd meg.

Clearman 2009.01.29. 14:56:25

Az én megtakarításaim fele odaveszett, mert bedőltem ennek a szélhámos cseh (!) cégnek, amelyik nálunk AFIN HU Kft. néven működik. A másik felét is csak hosszas követelőzés után kaptam vissza. Nemrég rábukkantam egy-két fórumhozzászólásra és azok is megerősítették személyes tapasztalataimat, miszerint egy agresszív szélhámos cégről van szó.

transporter28 2009.01.29. 19:34:21

hello mindenki!
hát nekem is volt szerencsétlenségem ehhez a tetü bandához,de velem befaragtak,mert csúnyán lefenyegettem pár emberkét.ha nem fognak meg nyakon verem a "mentorok" :) egyikét!tényleg üvöltenek az ügyféllel,eröszakosak mint a bkv ellenör!A telefonálgatásig jutottam el,de orditanak melletted tizen,nem értesz semmit...erre elfutott a méreg üvöltöttem egyet hogy kuss legyen és mind kimeredt....ezek után felálltam és otthagytam öket...

transporter28 2009.01.29. 20:09:24

@broker81: te büdös paraszt!!Saját fülemmel hallottam hogy beszéltek az ügyfelekkel,de barátom Te sem vagy golyóálló!!!!!!ezt jol jegyezd meg!!!:)

transporter28 2009.01.29. 20:16:25

@broker81: beszolásom törölve!!!de a CP-sek pusztulni fognak!!sorry

papem 2009.01.30. 09:18:25

Ejha! Itt mi alapján szelektálnak a moderátorok? Mi nem tetszett abba, amit a commentembe írtam, nem volt semmi valótlan benne, és a kevésbé szalonképes kifejezéseket is kipontoztam. Na erről ennyit, már a szaba vélemény nyilvánítás is bűn?

Magik 2009.02.02. 10:52:17

Én csak annyit fűzék ehhez , amit tapasztalatból mondok mert kb 4 hónapot ott dolgoztam, h a managerek direkt ezt mondogatják, h ott az lehetsz aki akarsz és ha kell elküldheted ahova csak akarok, ha a helyzet úgy hozza. .Max belőle már nem lesz ügyfél.+ A telefon beszélgetéseket nem rögzítik. Én elhiszem amit a post írója mond mert én ennél még durvábbakat is hallottam az ex-kollégáktól.

Leo-Gec 2009.02.02. 20:45:47

@Magik:
Hi!
Ha hónapot dolgoztál ott, akkor biztosan voltak már ügyfeleid is...
Ha lehet ilyet kérdezni?
Mennyit kaszáltál 4 hónap alatt?

Big-B 2009.02.03. 13:37:16

Volt szerencsénk nekünk is a CP-vel, (pár perce is hívtak). Múltkorában a főnök nem volt elérhető, úgyhogy a cc úgy próbálta meg elérni, hogy mint VPOP mutatkozott be.

Big-B 2009.02.03. 13:51:28

Különben meg akik eddig hívott tőlük, mind beszédhibás volt. Nem is mernék mást kérni a telefonhoz, mert félek csak még rosszabbul érteném, mit akar. Feltéve, ha érdekelne egyáltalán...

Leo-Gec 2009.02.04. 17:33:05

@Magik:
Nem jelentkezel...? :(

Leo-Gec 2009.04.01. 12:50:49

Szóval nem is kaszáltál mi...? ;)

Kaliff (törölt) 2009.04.15. 12:31:18

Ilyenkor hol vannak a szervek, már bocs a kérdésért?
Gazdasági Versenyhivatal? APEH? PSZÁF? Munkaügyi Felügyelet? Fogyasztóvédelem?

Nem lehetne valamelyiknél felnyomni ezt a céget?

Leo-Gec 2009.04.26. 06:07:19

Szerintem ezek úgy le vannak védve , h nem lehet belekötni semmibe!
Cseh-be van a székhelyük, és minden pénz egy cseh bankon keresztül áramol át.
;)

Meko 2009.05.09. 09:59:22

A fiam hívta fel erre az oldalra a figyelmemet...
Én egy fiatalnak mondható cégtulajdonos vagyok. Apám után örököltem a cégemet, amit most nem szeretnék megnevezni. Nos a pénzem egy részét a CPbe fektettem már 1és fél éve. Azóta meg 7szereződött a cseh banknál lévő pénzem ami mellesleg ha jól tudom a cseh nemzeti bank.
Igen igazak azok a hírek hogy irtó "bunkók" a brókereik de kérem szépen uraim ők pénzel foglalkoznak ez a dolguk! Ha nem lett volna rettentő rámenős a brókerem sose fektettem volna be náluk. Az 1,9es Tranzakciós díj engem is rohadtul zavart meg kamunak hittem, de ha 25százalékból ellopnak 3,8 az hidegen hagy engem. Persze igen 1 és fél év alatt volt rá példa hogy vesztetettünk de az én brókerem ezt mindig tudta valamilyen módon minimalizálni. A gazdasági válság kirobbanásánál is rengeteget buktam. Utána valamilyen módon nem pontosan értem hogy de van rá náluk egy szakkifejezés a folyamatosan csökkenő részvényekből is decemberig vissza nyertül a pénzem egy részét és most pedig már újra a berakott összeg 7szerese fölött vagyok. Szóval nem nagyon értem hogy itt egyesek mért panaszkodnak. Én akkor tudtam a pénzem egy részét kivenni amikor akartam csak nekem is határozottnak kellett lenni a brókeremmel szembe. Mellesleg azóta a brókerrel már nyaraltam is együtt. A magánéletbe pedig nem akkora faszkalap mint a telefonba. Ha meg sikerült szar brókert kifognod? Mért nem kérsz másikat? Már bocsánat de jó magad vagy hülye nem a Capitalosok...

Zhanna_Petrov 2009.06.01. 17:56:34

@Meko:

Persze, 1000-ből 1-szer csak sikerül véletlenül nyerni is az ügyfeleknek, de ez véletlenül sem tudatos.
Valóban a kereskedők mondják meg mit vegyenek a brókerek, és ha egy-egy jobb érzésű bróker nem akar veszteséget okozni az ügyfelének, azt vaskos tízezrekre büntetik.
egyébként ők sem dolgozzák halálra magukat, mint már máshova írtam, a munkaidő jelentős részét alkohol, fű, kokain és speed fogyasztásával töltik, a managerek pedig nézegetik a neten, hogy milyen autot vegyenek. ja igen, a manager, akinek semmilyen pénzügyi végzettsége nincs.
sajnos eléggé be vannak biztosítva, nem véletlen, hogy egy 70 oldalas szerződést iratnak alá az ügyfelekkel.:)
Egyébként én mélységesen elítélem ezt a hazug, undorító bagázst, de azért aki beküldi nekik a pénzét, az is megérdemli, ugyanis:
1. A személyes találkozóra behívott ügyfelek amíg várakoznak olvasgatják a cégbemutatót, amiben 1 db helyesen leírt mondat nem szerepel. Ez azért gyanús szerintem, de mindenképpen hiteltelen.
2. Ezután megjelenik a 20 éves brókerke, aki 3 értelmes mondatot nem bír összerakni.
3. Majd megjelenik a manager, aki bűzlik a piától, és elküldi a francba.
Szóval szerintem itt mind a két fél sáros.

szőkecsa 2009.07.09. 16:20:41

Engem személy szerint nagyon zavar az erőszakos marketing.Azokat a csatornákat,ahol az adást reklám miatt többször is megszakítják egyszerűen nem nézem.Ugyancsak bosszantóak a képújságra kapcsoláskor előtérbe tolakodó,gyors kölcsönt ajánlgató hirdetések.Telefonon engem nem zaklatnak,mivel minden lehetőséget letiltattam.

duneem 2009.08.25. 09:32:46

@Midkemia: esetleg ne keverd a stop losst a breakkel...

a stop loss egy teljesen elfogadott dolog a brokerek koreben, sot elegge kivanatos, mar csak a vak majom miatt is...

nyulak 2009.08.28. 01:58:30

@Midkemia: csak egy kerdes:
tudod, mi az a repo, ill margin?

1 mezei utas 2009.09.01. 17:29:41

@Meko:

Te a CP-nél dolgozol ecsém, ugye?
A nyelvtanilag hibás mondataid árultak el? :)

gnme 2009.10.01. 17:27:37

Pénzért megvenném a cégnél dolgozók adatait, brókerek nevei, telszámait stb.

Minden érdekel ami ezzel a céggel kapcsolatos.

Ha vki ott dolgozik és feldobná a kollégákat, szóljon!

Az adatok feljelentéshez kellenek alátámasztásnak.

Csupáncsakén 2009.10.02. 11:32:19

@gnme: Szerintem a weboldalukon minden adat fenn van, nem hinném, hogy meg kellene venned......
Csak egy halk kérdés: nem törvénytelen mások adatainak megszerzése? (Nem a nyilvános adatokra gondolok.....)

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2009.10.26. 14:12:08

Ismét megkeresett egy "kedves" kollégájuk, de én már egyből azzal kezdem, hogy "-Köszönöm a hívását, viszonthallásra!"

Még annyit hallottam, miközben tettem le, hogy "-Mit köszön uram, mit köszön?" De valami ordenáré hangnemben.

Ha az utolsó brókerek lennének a világon, akkor sem bíznám rájuk a pénzem...

Csárlifirpo 2009.11.24. 11:52:29

Meko !
Érdekes amit irsz , mert a Capital Partnersnek egy referencia számlát sem tud felmutatni!
Úgyhogy , szerintem ezt hagyjuk is, mert itt dőlt meg amit irtál! ;)
Szép napot!

szikjáró 2011.02.28. 08:07:03

engem nem zavar a hívásuk, elég jól elbeszélgetek velük, csak nem szabad őket hagyni szóhoz jutni.
szerintem az egyetlen vagyok az országban, akivel szemben a telemarketinges rakta le a kagylót.
előbb-utóbb megunják.
kitartó vagyok.

esetleg rájuk sózok valami sz*rt. :)
ez a távlati cél.:D
süti beállítások módosítása