Emelkedik a hangulat. A követető sztoriban már felkészült társasággal van dolgunk, de a kiszolgálás és az ellátás a Planet Sushi-ban sem volt zökkenőmentes. A levél a TGI Friday, Il Patio és Planet Sushi marketing vezetőjének ment el ma reggel.
Update: újabb Planet Sushis és Il Patio-s hőbörgések érkeztek. Erikáékat forró szusival riogatták, Péter pedig 2 óra 40 percig élvezhette a tegnapi vacsoráját, de nem önszántából.
Önnek, mint marketinges szakmabélinek írok, remélve, hogy Önben megvan a kellő empátia és tud a vendég szemével látni.
Tegnap este 10 órára, 6 főre foglaltunk asztalt Torkos Csütörtök keretében az IL Patio – Planet Sushi Venezia Étterembe (Budapest, VIII. ker., József krt. 85.) mert sushit szerettünk volna enni. Sosem voltunk még itt, de nyitottak vagyunk az újra, kipróbáljuk. Amikor telefonáltam (feb.21.) egy nagyon kedves férfivel beszéltem, aki mondta, hogy sajnos már csak az olasz részében van hely, de természetesen megoldható, beírja a könyvbe a foglalásunk mellé, hogy sushit szeretnénk fogyasztani, és áthozzák. Jó lesz, köszönjük.
Csütörtök délután telefonáltak, hogy biztosan megyünk-e 6 fővel, mondtuk igen megyünk.
10 órakor meg is érkeztünk, mind a 6-an, megmutatták hova ülhetünk. Az asztalon még az előző vendég által hátrahagyott poharak és evőeszközök (szalvéta, morzsa, stb) voltak. Eltelt 45 perc. Kerítettünk egy pincért, hogy szeretnénk rendelni. A pincér így szólt: "Nem mondták nektek hogy a rizsünk már elfogyott?"
És akkor már sejtettük, hogy ma éhesen megyünk haza. Akkor kérünk inni. És itt hibáztunk! A rendelést felvette, az asztalt nem szedte le. Eltelt további 18 perc: ital sehol.
Megpróbálom leírni a megfigyelteket:
Mögöttünk egy hosszú asztal, lehett vagy 20 fős társaság, várakoztak mint mi, hogy végeztek vagy akkor jöttek nem tudom. A többi földszinti asztalnál, úgy szintén, és a karzaton is. A japán részébe nem láttam be. Közülünk meg is jegyezte valaki: "Nem veszitek észre, hogy nem csak mi, hanem senki nem eszik?"
2 pincérlány poharak pakolgat, olyan tempóval mint egy átlagos forgalmú napon, közben beszélgetnek. 2 másik pincér szintén pakolgat, tálcákat, étlapokat, a lányok tempójában.
Mellettünk 2 pizzasütő, figyeltem 52 perc alatt sütöttek meg 1-1 pizzát fejenként, persze amíg a pizza a kemencében sült, ők ráértek beszélgetni, mint egy átlagos forgalmú napon. Eközben 2 kész pizza ugyanennyi ideig hűlt a pulton. ÉS KÖZBEN LEGALÁBB 50 FŐ ARRA VÁRT, HOGY A PÉNZÉT A SZOLGÁLATÁSÉRT OTT HAGYHASSA! (megjegyzem az év többi 364 napján meg súlyos pénzeket költenek reklámra és hirdetésre, hogy sikerüljön lasszózni maguknak vendéget)
63 perces várakozás után felálltunk és eljöttünk.
Tanakodás hova menjünk: menjünk indiaiba. Átmentünk az Indigo-ba (1066 Budapest, Jókai u. 13.), jóval 11 után. Itt sem voltunk még. Az ajtón láttuk 11-kor zárnak. Mi azért belépünk, illedelmesen megkérdezzük zárnak-e. És jött a meglepi! "Nem, jöjjenek csak, foglaljanak helyet!"
A pincér segítőkész volt, barátságos, mosolygott, segített ételt választani, 2 perc múlva ital, 8 perc múlva meleg étel gőzölgött az asztalunkon. Véletlenül kiöntöttünk egy őszilevet, azonnal cserélték, új terítéket kaptunk és a kidőltet a végén nem számlázták ki! Hoppá! Hát kérem, lehet csinálni így is. 1 óra múlva már el is jöttünk. A pincér előtt le a kalappal (mondjuk az olaszos - japános tapasztalat után nem volt nehéz levenni minket a lábunkról), hagytunk neki jókora borravalót (pedig egyáltalán nem vagyok az a típus), de nagyon megérdemelte. Mindenhova ilyen pincér kéne! Köszönjük!
Soha nem voltunk Torkos csütörtökön, úgy gondoltuk, kipróbáljuk. Nem is leszünk többet. Viszont sok kérdés megfogalmazódik bennem:
1. Ha előre látják a foglalásból, hogy hány szájat kell megetetniük, hogy fordulhat elő hogy elfogy a rizs, ami mint tudjuk a sushi alapfeltétele? Miért nem rendeltek be többet?
2. Miért nem vettek fel több pincért aznap estére? Nem az történt, hogy egyszer csak, véletelenül betalált egy 80 fős turistacsoport. Ezt már hónapok óta tudták.
3. A szervezés egy nagy káosz volt, és ezen senki nem is próbált javítani. Nem érteztem egyik pincéren sem hogy ez zavarná őket és hogy ezt bárki is igyekezné orvosolni.
4. Meggazdagodni nem a ma estén kellett volna (amikor amúgyis 1/2 áron van minden), ezt egy befekteteésnek kéne felfogni, ami a későbbiekben, ha elégedetten távozik a vendég, többszörösen megtérül. Úgy látszik ez nem számít.
5. A Turizmus Zrt ha már ilyet szervez, igazán felügyelhetné és szabályozhatná, hogy melyik étterem alkalmas a részvételre, mert sokan megakadnának a rostán. Jó a kezdeményezés, csak nincs szabályozva.
Ha ez Önnel történt volna meg, Ön az én helyemben most milyen véleménnyel lenne a saját éttermükről?
Üdvözlettel:
Polly + 5 elégedetlen vendég
***
Tisztelt Planet Sushi Étterem/Rosinter Magyaroszág!
Szeretném megosztani Önökkel észrevételeimet a Ferenc körúti étteremben Torkos Csütörtökön tapasztaltakkal kapcsolatban.
Már régóta szerettem volna kipróbálni a sushit, ezért jó előre, egy hónappal korábban foglaltam asztalt két főre. Örültem is a figyelmességnek, hogy előző napon felhívtak, biztos megyünk-e.
Bár sokan álltak sorban, nekünk nem kellett várakozni, viszonylag hamar megkaptuk az étlapunkat és rendelhettünk italt. Kiválasztottunk leveseket és egy "combo" sushitálat. A meglepetés akkor ért, amikor a felszolgáló jelezte, hogy sushit inkább ne kérjünk, mert legalább 40 perc, amíg kihűl a rizs, és utána még meg is kell csinálni (!), ráadásul előttünk már többen kértek hasonlót. (Hmm, ez meglepő lehet egy, a sushit a névtáblájára tűző étteremben.) Inkább egyéb ételeket ajánlott, illetve jelezte, hogy hétfőnként is akciós nap van/lesz.
Mivel hangsúlyosan a sushiért mentünk oda, kifizettük italainkat és távoztunk.
A következő kérdések merültek fel bennünk:
-Egy sushira szakosodott étteremben miért lepődnek meg, ha azt kérünk, miért nem készülnek fel a flott és gyors kiszolgálásra? (Hozzátéve, hogy eleve nem volt sok asztal.)
-Amennyiben csak az étlap egy részét tudják megfelelő időhatárokon belül kiszolgálni, ezt miért nem jelzik választás/rendelés előtt?
-Mivel felhívtak előtte, gondolom minden előfoglalásos vendéggel ezt tették. Eszerint lehetett tudni, hogy nagyjából milyen kihasználtságra -feltételezem, teltházra- lehet számítani. Miért nem tudtak mégsem felkészülni?
Vélményem szerint még akkor is jobban jártak volna, ha néhány alapanyagból felesleg képződik, minthogy vendégek elégedetlenül távozzanak.
Sajnálom, hogy nem sikerült megismerkednünk ezzel az ételkülönlegességgel, viszont legközelebb biztos, hogy nem a Planet Sushinál fogunk próbálkozni.
Kár, hogy nem ismerték fel azt, hogy bizony ennek az akciónak negatív marketingértéke is lehet, illetve jól láthatóan nem mérték fel, mire számíthatnak.
Üdvözlettel:
Erika
***
Elmesélem a mai esténket az Il Patioban (Corvin). Nagyon tanulságos. Megérkezésünk után kb 25 perccel nekem kellett a pincért hívni, hogy végre rendelni szeretnénk. Természetesen az étlapon az általam kinézett főételt nem lehetett rendelni, elfogyott. A leves és az ital 45 perc után érkezett. A vacsora során 3X kértem egy likőr kihozatalát, harmadjára azt a választ kaptam, hogy ma nem hozzák ki!!! A feleségem még 1 pohár gyömbér üdítőt szeretett volna inni, de ő is ezt a választ kapta!!! Kerestem a kandi kamerát, mert ezt nem akartam elhinni.
Mikor 30-40 perces várakozás után az általam külön rendelt sült krumplinál is ezt válaszolta a hölgy, nagyon ideges lettem. Látva ezt 2 perc után ott volt az asztalon. Az evőeszközök koszosak voltak, a terítő és a szalvéta is. Az érkező vendég ha nem akart álldogálni, a még előző vendég által otthagyott terítékhez ülhetett le. A vacsora elfogyasztása (leves, főétel és desszert) 2 óra 40 percig tartott, a kiszolgálás? színvonala miatt. A honlapon nem tesznek említést róla, de ezért még 10% szervízdíj is felszámításra kerül. Senkinek nem ajánlom a helyet! Komolytalan társaság! Nagyon sok bosszúság ért ezalatt az este alatt.
Péter
Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.02.27. 12:23:08
Asidotus 2009.02.27. 12:24:13
jusztlacika 2009.02.27. 12:24:26
Smacika 2009.02.27. 12:25:04
Rohadt drága és még nem is kapsz semmit.
Abdab 2009.02.27. 12:25:07
Abdab 2009.02.27. 12:26:57
Smacika 2009.02.27. 12:29:00
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 12:30:28
szóval az elfogyáshoz nem kell torkicsüt.
Smacika 2009.02.27. 12:30:29
Asszem abban van a titok nyitja, hogy miért akarnak az emberek nyersen enni halat.
Smacika 2009.02.27. 12:33:25
Ha nyers halat akarok elmegyek a madaras teszkóba, hazaviszem kinyírom, megpucolom, megeszem.
Minek ezért fizetni sok-sok pénzt amikor 900 ft 1 kiló keszeg?
Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.02.27. 12:33:28
Ha már a 8ker, akkor Csiga!
;)
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 12:34:55
Smacika 2009.02.27. 12:37:02
:)
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 12:38:27
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 12:39:34
Gumidomino 2009.02.27. 12:40:21
Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.02.27. 12:41:55
AvgDvl 2009.02.27. 12:42:22
get a life.
2009.02.27. 12:44:07
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 12:44:12
Banxa - Changes 2009.02.27. 12:44:41
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 12:45:40
a'merikaban ki van zarva hogy leultetnek nem tiszta, ujrateritett asztal nelkul
ha nagyonnagy a forgalom, akkor ulsz, allsz az ajtoban
dehogy mocskos asztalhoz...
kizart
amugy a szusit szeretem nehanapjan
de ha egy etteremnek az a neve hogy planet shusy es nincs suhi
az monti pajton
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 12:46:00
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 12:46:42
de hát libát mártonnapkor kell enni, nem torkicsütön.
mézesbundás libamell, pároltkápival, hercegnőkrumplival. nyamm ennék most egyet :D
szemig jimmy 2009.02.27. 12:48:20
staropramen 2009.02.27. 12:49:08
tessék példát venni a posztról."Marketinges szakmabeliek" ilyen kulturált módon fejtik ki nézeteiket a hirtelen felindulásból elkövetett rizshiányról. Semmi baccpapucs, hogy durvábbról már ne is beszéljek rántva.
Azt persze tényleg nem értem, hogy ha előrendelésben(megerősítve) teltház ígérkezik akkor mi a bánatért nem lehet arra felkészülni.
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 12:49:15
☺ágica (törölt) 2009.02.27. 12:49:38
Azért ez nem semmi!!!!!!
Gumidomino 2009.02.27. 12:50:07
van két ezer forintos kuponom asszem az est tv-ből amit még ma be lehet váltani a rosinter éttermekben (ilpatio, planetsushi, tgifridays)
darabonként ÖCCÁHÚ! csak ma!
ha nem kell senkinek akkor megyek és eszek sushit. legalább a rizs friss lesz!
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 12:50:33
ha kinaiba mesz kifejezetten gyalazd a szusit
dupla adagot kapsz es te leszel a legjobb csavo
tapasztalat
warcry83 2009.02.27. 12:51:01
Tojglius 2009.02.27. 12:52:33
amúgy a sushinak nem "alapfeltétele" a rizs, szimplán azért, mert az maga a sushi... :D Amit pedig enni szerettetek volna az lehet a maki meg nigiri és társai...
Úgyhogy üzenem a post írójának, hogy hamár kioktat egy étteremvezetőt (minden egyéb miatt jogosan), hogy mit szeretett volna enni akkor legyen tisztában az alapfogalmakkal... kevés dolog cikibb mint tudás nélkül vagdalkozni...
Ettől még tényleg cink, ha elfogy a rizs egy japán vagy kínai étteremben, ahogy a post többi része is jogos...
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 12:53:22
az iranyitoszam nagyon fontos volt
az teny
meg eltevednenk
maszogep 2009.02.27. 12:54:14
Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.02.27. 12:54:32
☺ágica (törölt) 2009.02.27. 12:55:52
Pittykapitany 2009.02.27. 12:58:45
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 12:59:59
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:00:00
hat nekem nem
ha a tulaj raer es akar lovet akkor beengedi, ha nem akkor szol sajnos bezartunk
itt ha pl egy etterem 11=kor zar akkor 11 utan nem ultetnek de ha 11 elott 5 perccel jossz skoor ulhetsz ejfelig
a szusi meg szusi hal es rizs
sok valtozata van de a lenyeg hal es rizs
egyutt
pizsama 2009.02.27. 13:00:22
☺ágica (törölt) 2009.02.27. 13:00:36
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:03:53
ja amugy tuttam mire elezed ki
mahyaros
azert mentem el az iranyitszam iranyaba
nekem az viccesebb
az hogy ki van irva 11 a zarora es bemehyek megkerdezni OK vagyok -e az nem gaz es elfogadom ha azt mondjak bocs de bezrtunk
de miert ne kerdeznem meg?
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:05:02
☺ágica (törölt) 2009.02.27. 13:05:46
Tojglius 2009.02.27. 13:06:19
roflmao
Neménvótam 2009.02.27. 13:06:22
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:06:26
a szushi az maximum eloetel
en meg eletemben nem lattam hogy valaki szushit vacsorazik
maximum szauna utan
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:08:13
OK@Tojglius:
itt is tobb fele neve van a hotelben
de atfogoan szusi
3-4 felet csinalnak eloetelnek
de rizs mindegyikben van
meg hal is
elwood 2009.02.27. 13:09:04
Polly nem rinyál, tényszerű, megszívta.
A Il Venezia szarjon sünhalat.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:11:25
es meg dicsertem
ha 10 eve valaki aszongya hogy szeretem a homart meg a szusit es Mary horkol az agyamban....
hat ez az elet
gelsystem 2009.02.27. 13:11:38
de csakis nyersen, ez FONTOS!!!!!!!!
lolperec 2009.02.27. 13:13:43
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:14:25
megyek is lefekudni
tul sok ez nekem mara
szusibarban nincs rizs
tamas nem szaunazik
fekete a legjobb golfjakatekos
es 1 tojas van itthon, pedig ehes vagyok
Tojglius 2009.02.27. 13:15:13
amire Te gondolsz az a sushi+sashimi (ez a nyershal) asszem ez a nigiri (alul rizsa, rajta hal (de lehet rák is)
de pl avokádós makit ettél-e máe? abban vajon halat találtál-e már :D
fúdepéntekvan
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:17:24
rakkal toltoot avokadot ttem
itt a.merikaban
vagyis nalunk a szusiban van hal
de kedden megkerdezem a hidegoldali szakcst
tutálibermáliber 2009.02.27. 13:18:48
Hasonlók, csak nálunk még volt rizs, ellenben több mint 1 órát kellett volna várni...
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:20:21
akkor frissitest akarunk!!!!!!!!!!!
itt 20-25 perc a maximum
1 ora??????
hehe
hat addig ehen halok
ekive 2009.02.27. 13:21:45
Tojglius 2009.02.27. 13:22:17
elmondom mégegyszer :D;
Alapesetben japánul a sushi CSAK a rizst jelenti... ettől még a köznyelv a rizs+nyershalat ismeri sushiként...
nézz utána a neten (wikipedia pl megnéztem írja is, megnéztem), de felőlem megvárhatod vele a szakácsot is... ha japán szakács akkor tudni fogja... :D
(rákkal töltött avokádó isteni kaja :D)
Amúgy amerikában a pizzán is van kecsöp (itthon is), de kérdezz meg erről egy olaszt... :D
tutálibermáliber 2009.02.27. 13:22:53
Mourinho már nem a király 2009.02.27. 13:24:17
Mit kell beszólni már?
Torkos csütörtök volt, féláron lehet zabálni, most mért ne használják ki?
Biztos a pizzasütők szólogatnak be a 2 pizza közti 52 percbe.
2009.02.27. 13:25:06
ha te csak kérdezted akkor ne tessék felvenni az inget mert nem önnek szántam.
Nyers tengeri halból csinálják a szusit, azért drága mert hamar romlik ezért sokat ki kell dobni.
A keszeg szálkás, abból nem szusiznak, a tőkehal meg óriási nagy állat és karvastag szálkái vannak csak.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:25:56
en ehiszem neked
csak azt mondtam ha nalunk szusibar van receptionnak abban hal is van meg rizs is
ez nagy tevedes hogy amerikaban van a pizzan kacsap
van amelyiken van
az en kedvencem a spenotos a Papa Jhnstol
sose latott kecsapot
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:27:06
viszont isteni szardianak
lodenkabat 2009.02.27. 13:28:58
tutálibermáliber 2009.02.27. 13:31:01
lodenkabat 2009.02.27. 13:33:03
jusztlacika 2009.02.27. 13:33:11
mókus 2009.02.27. 13:33:44
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:34:57
hihetetlen hogy egy szusietterem rendelesre akarja csinalni a szushit
vagyis hat lehet de en latom meddig tartha ott a hal es kesz minden alapanyag
3 perc
nade ha akkor akarjak arizst megrendelni kinabol........
lodenkabat 2009.02.27. 13:35:02
Tojglius 2009.02.27. 13:35:45
a pizzás dolog csak egy hasonlat volt... lehetett volna konkrétabb, hogy ne értsd félre, pl: "eredeti" olasz pizza vs pizzahut vastagtésztás 5 feltéttel ÉS kecsappal... :D
én sosem tévedek, max nem fogalmazok pontosan :D
A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.02.27. 13:35:52
Megfejtettem!
A hangszórót szeretném, Vágó úr!
tutálibermáliber 2009.02.27. 13:35:55
EÖ (törölt) 2009.02.27. 13:36:20
na már nem hiába néztem be ide.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:36:41
imadom
a papa Johnsos spenotos pizza meg tultesz minden szusin
Maryn azert nem
Rajmond 2009.02.27. 13:37:28
mindenki jól járt
ennyi
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:39:07
vettem de annyi tevedes van amerikarol hogy neha ledolok a szekrol
de Mary elkap
ja es szerintem itt legalabb olyan jo a pizza mint olaszorszagban
vagy jobb
vagyis van 2000 fele
es a felet olaszok csinaljak
onnan jottek
hehe
a kinaiban meg ferdeszemuek vannak
stb.
lodenkabat 2009.02.27. 13:39:23
EÖ (törölt) 2009.02.27. 13:39:44
a vastagra szelt párizsit gulyáskrémmel megkenjük, sajt jellegű készítményből vékony csíkot ragasztunk a gulyáskrémbe, a párizsit feltekerjük és egy mozdulattal legyeljük
utána Chateau Migrén bort kortyolgatunk a kanna mélyéről.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:40:33
a kulonleges vagdalthus mellett a debreceni hianyzik a legjobban
imadtam szetroppantani
rament a szomszedra a zsir a piacon de banta kanya
Gyilkos nyúl 2009.02.27. 13:41:14
A posztoló akkor is új helyet tesztelt, szar volt, ezért inkább átment az INDIGOBA - cím telefonszám, e-mail gondosan mellékelve, egekig magasztalás, hogy "jajjj de jóóó volt, máskor is odamegyek" stb.
Ezek után kissé gyanús, hogy a tisztelt posztolót (posztolókat?) szorosabb szálak fűzik az indigohoz, mint egy átlagos fogyasztót.
lsd73 2009.02.27. 13:41:53
És ha éjfélig vár?
Rajmond 2009.02.27. 13:43:08
Rajmond 2009.02.27. 13:44:13
lodenkabat 2009.02.27. 13:44:37
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:44:45
hat ezt mondtam en is agizanak, hogy legalabb az iranyitoszamot kihagyhatta volna
en meg eletemben nem mentem be etterembe ugy hogy mond meg az iranytioszamodat mert qrwa nagy baj lesz
11 utan mentem be
elwood 2009.02.27. 13:45:25
Viszont nagyon finom !
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:46:24
ez tenyallas
anyam volt kint tavaly es atcsempszte a hataron
nagyon jo volt de az is kisebb lett mint a vagdalthus meg a danon
nem beszelve a medvesajtrol
Rajmond 2009.02.27. 13:47:34
ezeket a kajákat nem lehet überelni semmilyen makival vagy mivel
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:48:04
az igazi olasz pizza az legenda
nincs olyan
mas napolyban es mas milanoban
nem várt fordulat 2009.02.27. 13:49:11
lodenkabat 2009.02.27. 13:49:31
Na ja az a 110 kilón nem ilyen szusiktól lett.
elwood 2009.02.27. 13:51:37
sztem is. de mindig jön egy-két fószer aki fitogtatja, hogy így az igazi olasz meg úgy az igazi olasz. finom legyen nem ?
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 13:54:23
sure
tokom tudja eppen Bolognaban milyen pizzat csinalnak
itt a sarkon qrwa jot
es ki is hozzak
Campobasso-Sambenedettese zero zero
hajovontakrl nincs hir
lodenkabat 2009.02.27. 13:55:56
Tojglius 2009.02.27. 13:56:36
én is imádom a vastagtésztás pizzahut pizzát... és tojok rá, hogy milyen az igazi olasz... ahogy az is mindegy, hogy ezt most sushinak hívjuk-e vagy sem... a lényeg, hogy a postíró megszítta, ráadásul ha kapott volna, akkor se jófajtát kapott volna!
de ha az ember egy étteremvezetővel kekeckedik, akkor - bár a vendégnek mindig igaza van - nem árt ha nem beszél hülyeségeket, mert akkor nem veszik komolyan (pl a vendég aki kioktatja valami a someliert arról, hogy a borosüveg dugóján ő a bort illataromáit szaglászza)
Rajmond 2009.02.27. 13:56:58
EÖ (törölt) 2009.02.27. 13:57:14
mert ugye más az aznapi étlap
helyenként más az aznapi ár
esetleg más az aznapi adag
netán limitálva van az ott tartózkodás
vagy a fogyasztás
nagy a nyüzsi
a pincérek terheltek
ha nem terheltek, akkor helyből tahók
mi az értelme ennek a torkos csütörtöknek?
nem a homár szponzorálja, hogy legyen poszt elég???
elwood 2009.02.27. 13:57:27
EÖ (törölt) 2009.02.27. 13:59:05
már hogy ne lenne: Engelhartszell-nél nincs jelezve, 34-2355 folyamkilométer között hajóúttágulat, hajóvonták találkozása kötelező!
EÖ (törölt) 2009.02.27. 14:00:09
nem árultad el, hogy hová mentetek ünnepelni?
lodenkabat 2009.02.27. 14:01:08
mbond 2009.02.27. 14:01:40
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.27. 14:02:08
Esküszöm nyitok egy éttermet, és a szakácsok vidéki nagymamák lesznek.
Gyorsak, pontosak, sokat főznek és finomat :)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 14:03:09
nekem volt 13-asom
2 haromesely 4 fix
7 ketesely
2 hibaponttal
egyszer bejott
majdnem a felet nyertem mint amibe kerult
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 14:04:40
az mas
megnyugodtam
lodenkabat 2009.02.27. 14:08:10
Impega 2009.02.27. 14:08:24
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:08:55
Impega 2009.02.27. 14:09:26
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.27. 14:10:19
Impega 2009.02.27. 14:10:36
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 14:10:46
elwood 2009.02.27. 14:11:11
lodenkabat 2009.02.27. 14:12:05
@a paraszt a fatelepről:
Tudjátok Ti is hogy mitől döglik...:-)
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:12:12
Impega 2009.02.27. 14:14:09
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:14:37
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 14:15:00
de nem mindenhol így csinálják, vannak ahol nem sütőbe tepsiben, hanem lábosban a tűzhelyen.
Impega 2009.02.27. 14:15:15
lsd73 2009.02.27. 14:15:31
Rajmond 2009.02.27. 14:15:34
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 14:15:54
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:16:54
lodenkabat 2009.02.27. 14:17:14
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:20:07
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.27. 14:20:10
lsd73 2009.02.27. 14:20:54
lodenkabat 2009.02.27. 14:22:19
Énbagoly 2009.02.27. 14:22:27
Nálunk továbbfejlesztett dödöle van, mert mi még rakunk közé sós túrót is.
És így sütjük meg sütőben.
Imádom...
Impega 2009.02.27. 14:22:27
Ok, es akkor mikor is mehetek ezt enni? :D
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.27. 14:23:17
nekem így jó, ha fehérjedús.
Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.27. 14:23:19
Jah, az nekem is tetszik, hogy megszagolják a dugót, mert valami filmben úgy látták és utána műértő arcot vágnak :)
Pedig csak azt kell nézni, hogy nem sérült ill. penészes a dugó, az illatát a kóstolópohár fölött, majd körbelöttyent, szín megnéz, végül kóstol, amit benntart pár másodpercig, majd a pincérhez fordulva "Jó lesz fiam" felszólítás :)
Nem mintha flancos helyekre járnék, de nekem legtöbbször elég a kóstolópohárból egy korty (pincében nem mindig látod) és utána mondom, hogy akkor ebből a hordóból lesz 5 liter elvitelre :D
Amúgy meg a poszthoz:
Én még januárban írtam 2 étteremnek, hogy lehetséges-e foglalni torkicsütire.
Kértem, hogy igazoljanak vissza telefonon, hogy 18-24 óra között pontosan mikor mehetünk. Nos, se hívás, se email... így szűrűfeltétel is lett.
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.27. 14:26:16
lodenkabat 2009.02.27. 14:26:56
Egyébként 1x német barátaimmal megkóstoltattam, azóta ha jönnek, ezzel kell fogadnom őket.
Banxa - Changes 2009.02.27. 14:28:24
Ez az elv, hogy torkos csütörtökön nem megyünk sehova szerintem ilyen állsznobkodás, karótnyeltség.
Igenis ki lehet fogni nagyon is jó helyeket.Meg ez nem megoldás hogy bekommenteljük, hogy minek mész TCS-n zabálni konzumcsávesz, részrehajlás, semmiféle objektivitás nincs benne. Vannak olyan éttermek ahol ezt nagyon "nemjól" oldják meg hát azokat majd legközelebb kihagyják.Sajnos szerintem nagyon rossz felfogás, hogy mint szolgáltatást nyújtó embereknek ilyen a hozzáállása és ezt nem csak az éttermekre értem.
Kicsit prostituáltnak kéne érezniük magukat mivel szolgáltatást/szórakozást nyújtanak.
Jól meg kéne az ilyenekek bitchslap-kodni, azt rájönnének higy mi az hogy minőségi szolgáltatás.Ne csodálkozz, hogy sokan elmennek tcs-re, recesszió van.Egyébként szarok az egészbe, péntek van, tűnjünk már haza! :)
ïslāndęr 2009.02.27. 14:29:52
a planet sushi 1 tragédia, aki sushi-t akar enni a közelébe se menjen, a nigitik és makik zömét vajkrémmel és majonézzel teszik tönkre (az igaz, hogy laktat, csak semmi köze az eredetihez, legfeljebb buggyant rózsaszíngatyás 150 kg-os amerikaiaknak lehet eladni).
én egyszer elmentem ebédelni, nem fogtam vissza magam, de a 10eFt-os számla mellbevágott.
kritikán aluli hely és nem csak a Torkos Csütörtökön alkalmából. csak tudnám, hogy minek nyitnak újabb helyeket, a Mammutban vendéget még nem láttam náluk.
ïslāndęr 2009.02.27. 14:32:55
a Planet Sushi drága és sz@r, minden nigirit és makit majonézzel v. vajkrémmel vágnak tropára (igaz, hogy jobban laktat, de ezt a szemetet csak elhájasodott agyú amcsi turistáknak lehet eladni, ill. olyannak, aki még csak fotón látott sushit).
egyszer megebédeltem náluk, nem fogtam vissza magam, de csak sushit ettem - a 10eFt feletti számla meggyőzött, hogy ez életem egyik legnagyobb tévedése volt.
Impega 2009.02.27. 14:32:56
Banxa - Changes 2009.02.27. 14:33:27
(csak viccelek mielőtt torkomnak ugrotok)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 14:33:29
amugy velemenyem szerint
aki torkos csutortokn kocsog az maskor is
mar az etterem
de lehet kicsit jobban
a pincereket nem ertem
ilyenkor szamithatnank jobb borravalora
a mi hotelunkben az etteremben 2 dollar 50 az oraber
ha kotsog egyreszt ehenhal, masreszt meg elotte kirugjak
lsd73 2009.02.27. 14:35:05
Te lenni próféta
lodenkabat 2009.02.27. 14:35:16
Ja és dödölle előtt zalai vegyesbüdös, utánna homoki savankás
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.27. 14:36:53
egy ezres nekem nem ér annyi bosszúságot.
az a baj hogy a magyar "sose" jár kajálni. nemhogy pccos, de még szolid helyre se. azt ilyenkor meg mindenki a legmenőbb, legismertebb, legpuccosabb helyre akar menni, a legdrágábbat akarja féláron.
azaz 6000-res kaját 3-ért. ahelyett hogy elmenne másnap egy kultúrált helyre ahol alapból megvan 3-ból engedmény nélkül.
Impega 2009.02.27. 14:38:45
akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.02.27. 14:40:48
Mit vártok egyébként a nulla szintet lefelé átlépő magyar vendéglátásról és az un. "magyar gasztronómiáról"? Nincs ebben az országban 20-nál több a középszar szintet átlépő étterem. Menjetek félár helyett egész árért és fele annyi alkalommal normális éttermekbe.
lodenkabat 2009.02.27. 14:41:05
dodollet hutobe tenni szentsegtores lenne, azt jelentene, hogy nem izlik
Csodálatos Világ 2009.02.27. 14:43:23
Impega 2009.02.27. 14:44:13
88wx335dsf 2009.02.27. 14:45:38
lodenkabat 2009.02.27. 14:47:10
Anonymouse 2009.02.27. 14:47:53
lodenkabat 2009.02.27. 14:49:19
Ezt nem hagyhattam ki
NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.02.27. 15:01:01
hubert_1975 2009.02.27. 15:16:24
vannak olyan embertársaink, akik a zanzásított fekáliát is megveszik, ha olcsó/ingyen van
itt találkozott a kettő. Welcome to Hungary!
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 15:28:45
garantáltan hideg rizzsel hozza a futár
és nagyon gyorsan, gyorsabban, ahogy a torkosborz napon kiszolgálnak bárkit is egy étteremben
bármilyen flottul ment a másik helyen, a 8, azaz nyolc perc múlva meleg étel a tányéron elgondolkodtató, szerintem jó a mikrójuk
Banxa - Changes 2009.02.27. 15:33:35
ez egy olyan nap amire pont a félár miatt sokan elmennek illetve reklám az étteremnek, egyrészt nem mondd már hogy egy-két ilyen nap a csődbe vinné az éttermet másrészt pont ilyenkor kéne megmutatni, hogy mekkora király étterem/felszolgálás, barátságosak,segtőkészek.
Ha ezt nem tudja nyújtani illetve nem akarja az adott étterem akkor ne csináljon torkos csütörtököt.Nem ingyenélők, lehetőséget használnak/használnának ki.Vedd le a szemfedőt.
varadig 2009.02.27. 16:05:31
Mi januárban voltunk 6 fős társasággal:
1. nem volt fűtés, mert elromlott és képtelenek voltak összeszedni 3 hősugárzót- persze pénzbe kerül, tudom
2. 3x választottunk olyan ételt, amit aznap nem tudtak kihozni
3. amit kihztak hagymaleves címén, ehetetlenül sós volt
4. és hideg....
5. A pincérnő szájából egyszer sem hangzott el a bűvös szó, amit Magyarországon valamiért nem nagyon szeretnek kimondani az emberek: "elnézést"
mikike 2009.02.27. 16:15:52
Matteo147 2009.02.27. 16:18:01
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.27. 16:20:31
Fashionistas 2009.02.27. 16:24:46
ekive 2009.02.27. 16:25:16
mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.02.27. 16:26:32
----------------------------------------
Kedves levélírók és kommentelők!
Köszönjük a sok visszajelzést az éttermeinkkel és általában a Torkos Csütörtökkel kapcsolatban.
Örömmel csatlakoztunk a Torkos Csütörtökhöz, mert magunk is szoktunk hasonló napokat tartani, így örömmel látjuk azokat a vendégeket, akik a "próba kevéért" ellátogatnak hozzánk, és nagyon igyekszünk, hogy úgy szolgáljuk ki őket, hogy rendszeres vendégekké váljanak.
Ezen az egyetlen napon 10 éttermünkben több, mint 12.000 vendéget szolgáltunk ki.
A Corvin Mozival szemben található IL Patio és Planet Sushi éttermünkben kb. 1200 főt.
Vendégeink a megszokott egy főre eső mennyiségnél lényegesen több ételt rendeltek egy asztalhoz - nyilván az árkedvezmény miatt, ezért az 1200 főre kb. 1800 adag ételt készítettünk el.
Sajnos egyetlen éttermet sem lehet felkészíteni ekkora forgalomra - ezt most egyértelműen be kellett lássuk, valószínűleg sokkal több vendégünket érte kisebb-nagyobb csalódás, mint aki e fórumon megszólalt.
Éttermeink sajátossága, hogy bár a két különböző koncepciójú (japán és olasz) étterem elkülönül egymástól, mégis lehetővé tesszünk vendégeinknek, hogy "keresztbe rendeljenek", azaz egy asztaltársaság akár egyszerre fogyaszthat olasz és japán ételeket is.
Ez a különlegessége éttermünknek azt eredményezte, hogy az olasz étteremrészben szinte minden asztalhoz rendeltek sushi fogást is, míg a sushi étteremben csak a japán specialitásokat keresték.
Ez a rugalmasságunk ezúttal ellenünk fordult, ugyanis a sushi alapanyagául szolgáló (egyébként megfelelő mennyiségben előkészített) rizs dupla sebességgel fogyott el, folyamatos készítése pedig nem volt képes felvenni a versenyt vendégeink kívánságával.
Sajnos a rizs nem hűl attól gyorsabban, hogy rákiabálunk.
Minden éttermünkben folyamatosan igyekeztünk kiszolgálni minden vendégünket - ilyen terhelés mellett annyira szakszerűen és színvonalasan, amennyire csak képesek voltunk. Többszáz kollégám nevében (szakácsok, felszolgálók, konyhai kisegítők, ültetőpincérek, éttermi vezetők, bártenderek, takarítók, marketingesek, pénzügyesek, ... remélem senkit nem hagytam ki) köszönöm, hogy minket választottak azok, akik Torkos Csütörtökön ellátogattak hozzánk.
Azoknak, akiknek a hihetetlenül nagy forgalom miatt negatív élményük született vagy nem tudtunk asztalt adni, szeretnénk felajánlani, hogy ismételjük meg egy kevésbbé "viharos" napon a torkoskodást. Március 2-án, hétfőn ismét féláron lesz a Torkos Csütörtökön legtöbbett rendelt tételek mindegyike.
Kérjük azokat, akik a "marx-i minőség-mennyiség" 22-es csapdájába estek, hogy tegyenek egy újabb kísérletet éttermeinkben. Nagyon fogunk igyekezni mindannyian (szakácsok, felszolgálók, konyhai kisegítők, ültetőpincérek, éttermi vezetők, bártenderek, takarítók, marketingesek, pénzügyesek, ... remélem senkit nem hagytam ki), hogy mindenkiből visszatérő vendég váljék.
Üdvözlettel:
Tóth Mihály
KERKOM | a Rosinter Magyarország kommunikációs partnere
www.kerkom.hu
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 16:31:08
De azt, hogy a rizs nem hűl attól gyorsabban, hogy rákiabálunk, cáfolnom kell:))) Próbálták már?
b[ALien] (törölt) 2009.02.27. 16:34:43
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.27. 16:38:06
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.27. 16:39:41
gastro, missing in action 2009.02.27. 16:40:33
Kaschmarrr....
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.27. 16:40:49
elwood 2009.02.27. 16:46:03
"Sajnos a rizs nem hűl attól gyorsabban, hogy rákiabálunk."
Viszont sokkal szórakoztatóbb a várakozás és a vendégeket is be lehet vonni.
b[ALien] (törölt) 2009.02.27. 16:47:27
2009.02.27. 16:50:18
Az indiai ételek nagy része gondolom készétel, mert elég sokáig tartana a rendelés után elkészíteni (ki várna szívesen 2 órát egy sárgaborsó dálra?).
Egyébként a "2 óra 40 percig élvezhette a vacsoráját" felvezetés félreérthető, én azt hittem, ennyi ideig maradt odabent a kaja :).
elwood 2009.02.27. 16:56:10
Matteo147 2009.02.27. 17:01:24
Ofélia . 2009.02.27. 17:45:09
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 17:47:59
mókus 2009.02.27. 18:01:04
Kedden pedig spenótos spagettit csináltam, de nem vácott tanultam a receptet..
mókus 2009.02.27. 18:03:23
mókus 2009.02.27. 18:05:55
ilyenlegyen 2009.02.27. 18:40:36
Tessenek írni és s(z)avazni:
ilyenlegyen.hu/
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 18:44:42
ilyenlegyen 2009.02.27. 19:19:19
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 19:24:29
de tényleg tedd már bele a neved mellé az oldalt, itt így kell spamelni
ilyenlegyen 2009.02.27. 19:29:04
Fdisc: nem, nem Mihály. Ő itt a megmondóember, mi meg a droidok, akik még ilyenkor is bent. Azisigaz, hogy megvárom, míg a torrent lejön. :)
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.27. 19:33:57
(a spamelnit értsd képletesen)
lásd:
megélhetési sünöző
hurrá torpedó
és a többiek
Ha ezt Mihály olvassa, holnap mehetsz ordibálni a rizsnek
ilyenlegyen 2009.02.27. 19:40:23
hogy én még ilyen pusztítást nem láttam, amit emberek műveltek tegnap. Az okés, hogy a hely úszik, de amit az asztalon hagytak a magasrangú vendégek, azt otthon biztos nem csinálják. Meg más napokon sem. Ugyan csak egy helyen láttam (nem a crovinnál), de az megérne szintén egy postot. Várom, mikor ír egy vendéglős panaszlevelet a vendégének (és külde el ide) hogy primitív módon viselkedett.
Na ennyit erről. Megyek, mer lejött hiróz.
Jó anáyzást midnenkinek.
-prgrssv-
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.27. 20:55:11
Vacon en meg nem szerettem a spenotot
kgzoli 2009.02.27. 22:46:59
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.27. 23:04:44
Itt csak annyit látok, hogy sokan voltak, nem hűlt a rizs, mi igyekeztünk szakszerűen (postban cseverésző nem igyekvő pincérekről van szó), de ha már elcseszted itt a pénzed, gyere máskor is ugyanennyiért, hátha korrektebbek leszünk.
Hátmeganagynégerlófaszt!
mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.02.28. 00:21:02
Fogalmazhatok bárhogy, a tényeken nem változtat. Az Ön kedvéért azonban:
elnézést kérek a kellemetlenségekért.
Önt és afrikai származású barátait egyaránt szeretettel várjuk, hogy személyes tapasztalata is legyen, ne csupán hozzászólása.
Üdvözlettel:
Tóth Mihály
mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.02.28. 00:28:09
A magán hozzászólását bár nem tekinthetjük a cégünk álláspontjának, valóban érdemes lenne felmérnie a blogíróknak azt is, hogy a vendégek hogy viselkednek az éttermekben. Igaz, az kilógna a csupán a fogyasztók szemszögét bemutató írások közül, de ha komoly szándékkal felkeresnének, több étterem tapasztalatait is készséggel (torzítás nélkül) megmutatnám.
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.28. 00:45:53
bár az tény és való, hogy a magyar ilyenkor átváltozik állattá! több kell a szemének, mint a szájának, csak azért mert féláron van!
azért ehhez az interkulturális étteremhez hadd gratuláljak! Japán-Olasz muhaha! melyik volt előbb? vagy már így jött a világra?
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.28. 00:54:14
HavocS · http://www.obsidianshell.com 2009.02.28. 10:18:06
mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.02.28. 10:37:34
A sushi (japán eredetiben "egészséges étel") legelterjedtebb formája a tekercs (=maki), amit felvágnak kisebb karikákra. Ebbe kerül hal, legtöbbször lazac, sárgafarkú sügér, vörösfarkú sügér, rák, stb. de lehet bele zöldséget is tenni.
Keszeget még nem próbáltunk. Van viszont angolnás, tonhalas, polipos, stb.
Ennél részletesebben itt: www.planetsushi.hu/menu.php meg tudja nézni.
Az olasz+japán combo étteremről annyit, hogy ez egy moszkvai központú nemzetközi cég koncepciója, hogy egy melegkonyhával és személyzettel két éttermet üzemeltet. E percben 293 ilyen étterem működik a világon - egyébként sikeresen. Sok helyen nem egy bejáratuk van, csak ott, ahol nem lehetett másképp megoldani (pl. Oktogon, Mammut, Fashion Street, ezeken a helyeken két külön bejárat van.)
Az alapgondolat onnan jött, hogy sokszor nem ugyanazt a típusú ételt akarják enni a társaság tagjai, így jó, ha nem kell igazából választaniuk, mert mindkét típus elérhető egy helyen. Másrészt pedig sokkal gazdaságosabban üzemeltethető így egy combo étterem.
A sushi rizst nem lehet olyan könnyen átvizezve hűteni, mert ez egy kicsit ragacsos, "összeállós" rizs. Egy nagy massza. Ez amikor lefőtt, sokkolással (gyorshűtéssel) hűtve tönkremegy. Tehát marad a várakozás, amit kiabálással lehet izgalmassá tenni.
A hosszúszemű "ánklibenszt" egyszerűen át kell mosni hidegvízzel és lehűl. Nem is lehet belőle sushit készíteni.
A témáról egyébként többet lehet megtudni itt: www.planetsushi.hu/actual2.php vagy ha eljön megnézni.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.28. 14:11:50
ez OK
de a egyszeruen arrol van szo hogy
- nem mertek fel jol mennyi rizs kell
- sporoltak vele, ami azert gaz mert ha 3 kg rizsenmulik egy etterem
az zarjon be holnap
EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.28. 17:45:23
Nagyon is számít a megfogalmazás, de úgy látom végre sikerült kicsikarni magából azt, hogy elnézést kérjen, ez valóban figyelemre méltó teljesítmény.
Nagyon szépen köszönöm az invitálást, de nekem és méretes hímtaggal megáldott afrikai barátaimnak már megvan az a helyünk, ahol mindig szeretettel várnak, normális felszolgálással, ahol a főnök úgy rúgja seggbe az alkalmazottat, ha telt háznál cseverészni látja őket, hogy leég a hajuk. A vendég azért ül ott, mert szeretne kiszolgálást és ételt kapni a pénzéért. Önöknek ezt nem sikerült megfelelően teljesíteniük. Az, hogy hány éttermük van a világon, és hogy milyen jó, a kutyát nem érdekli. Itt egy dolog van, mégpedig az, hogy panasz érkezett Önök felé, részletezve a problémákat. Felesleges a mellébeszélés.
Egyébként ügyes, hogy így próbál még vendégeket csalogatni, ezért tényleg elismerésem, és ahhoz is, hogy legalább jelentkezett a probléma miatt. Legközelebb legyenek felkészültebbek, és akkor nem fog negatív post születni Önökről.
Miruska 2009.02.28. 20:08:17
ami meg a magyar vendéglátást illeti, állandóan azon jajgatnak, hogy kevés a vendég, de mindent megtesznek azért, hogy még ennyi se legyen.ilyen hozzáállással,hogy órákig kell várni, míg hozzád szól valaki,miben reménykednek?
Miruska 2009.02.28. 20:12:30
a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.03.01. 21:48:14
jamagi 2009.03.03. 16:22:30
A postban (főcikkben) említett 2o fős asztaltársaság egyik tagja voltam azon a bizonyos csütörtök estén, életem első Torkos Csütörtökén....a "vacsora" után sokáig azt gondoltam, egyben az utolsón is...mostmár csak azt gondolom, az utolsón az Il Patioban.
Teljesen egyetértek EnZsolt hozzászólásával, sőt, azt hiszem, egy ennyire elkésett és ráadásul kierőszakolt "elnézést" édeskevés (nekem).
Azon az estén mindent elrontottak,amit és ahol lehetett, és ehhez képest semmivel nem próbálták kompenzálni, hogy legalább a vendégek egy részének eszébe juthasson, talán egyszer még visszamegy a körúti étterembe. Az volt az érzésem,hogy pont ez a cél: nem viszontlátni a vendégeket.
Azt hiszem, Nyugat-Európában egy ilyen alkalommal az lett volna a természetes viselkedés a vendégek részéről, hogy fizetés nélkül távoznak. Nálunk ez még nem így van (talán soha nem is lesz), ami azt jelenti, a vendéglátósok büntetlenül verhetik át a nagyközönséget.
A teljesség igénye nélkül álljon most itt,ami azzal a bizonyos 20 fős társasággal megesett:
- az ételekre minimum 2 órát vártunk és azután sem kaptuk meg egyszerre, így nagyjából mindenki külön eszegetett magában
- az italokra is minmumu 40 perc volt a várakozási idő
- a főétel megérkezése után derült ki,hogy a rendelt leves (!) már elfogyott (Pincér:"Lécci,léccci vedd el a pisztrángot, mert ki fog hűlni, a levesedet majd ezután hozzuk!"-persze nem hozták)
- a rendelt italok és ételek egész más alkotórészeket tartalmaztak,mint ahogy az étlapon (pl. ananászlé helyett almalé, zöldségköret helyett sült krumpli)
- a kihozott ételek is kihűltek voltak már
- az evőeszközöket átlagosan 5 perccel később kaptuk meg a kajához képest, így azok még tovább hűltek, hacsak nem volt valaki elég torkos és elkezdett kézzel enni
- a számla kifizetése is bonyodalmakba ütközött
...stb.
Éjfél után szabadultunk az étteremből, én speciel éhesen...
ilpatio 2009.03.05. 19:33:29
jamagi 2009.03.06. 13:23:34
Dolgoztam a vendeglatasban es bizony a fonok ket labbal penderitett volna ki mindenkit, ha megtortenik,hogy a fel 10-kor leadott rendeles 11 utan meg sehol sincsen..akarmilyen sokan vannak is.
Ezen kivul nem hiszem,hogy a sokak altal dicsert, torkos csutortokon meglatogatott egyeb ettermek mindegyike 3 napos etelt szolgalt fel....lehet,hogy nem vagyuk egy etterembe jaro nep, mi magyarok, de azert azt a legtobben eszreveszik,ha allott vacsorat kapnak.
Es ez az alsznob beszolas, hogy "el sem megyek egy ilyen torkos csutortokre" csak azt mutatja, hogy nincs tulsagosan tisztaban a magyar (gazdasagi) valosaggal es a TCS alapgondolataval.
udv es tovabbi szep munkat a magyar vendeglatasban,ahol a vendeg lassan megtiszteltetesnek erezheti, ha kiszolgaljak