Tékozló Homár

Torkonakadt Csütörtök - Szuperlassú kiszolgálás az Amadeusban

2009.03.02. 13:10 | ge | komment

Annáék sem hisznek tovább a Torkos Csütörtökben. Órákig várni egy fogásra féláron sem szeretünk, főleg úgy, ha a társaság fele már túl is van rajta, mire a másik fele megkapja. De mégis a sunnyogó pincér a legidegesítőbb, aki egy szemernyi megbánás nélkül csinálta végig az egész estét.

A tegnapi torkos csütörtöki vacsoránk életünk egyik legrosszabbika volt. A zuglói Hotel Amadeus éttermében voltunk, nem volt teltház, tehát átlagos forgalom volt torkos csütörtök ellenére is. Az egy dolog, hogy az étterem kínálata átlagos, hazai színvonalú, az elkészült ételeknél én itthon bármikor jobbat csinálok, de nem is számítottam ennél többre, jó ízűen megvacsoráztunk volna, ha nem olyan a kiszolgálás, amilyen.

Két salátát rendeltünk előételként, plusz egyikünk egy levest. Ezt sikerült is bő 3/4 óra alatt kihozni, ez már önmagában elég gáz. No de aztán vártunk a főételre.....további 1 órát. 5-en voltunk és ebből hármunknak! kihozták az ételt, persze már szinte hidegen. Valahol itt kezdődött az egész esti abszurdum. Eleve, az milyen már, hogy 3-an esznek, a másik 2 meg nézi??!? Én nem így képzelek egy vacsorát...

Voltunk olyan bátrak, hogy  kértünk egy adag vegyes salátát a főételhez, amit egy átlagos rendes étteremben kb. 2 perc alatt kihoznak. Itt nem ez történt. A kért saláta egész este nem érkezett meg, már azon viccelődtünk, hogy ezek képesek és a főétel elfogyasztása után 1 órával is kihozzák :)) Szerencsére ez nem történt meg, egyáltalán nem hozták ki a salátát, gyakorlatilag elfelejtkeztek róla. Végülis 5-ből hárman megettük a kis főételkénket, majd az el nem vitt üres tányérok felett vártunk további 1 órát, amíg megérkezett a maradék 2 főétel.

Egyszerűen botrány volt az egész, és hogy főként miért? Mert a várakozási idő alatt a pincér oda se tolta a pofáját, csak sunnyogva, ránk se nézve negyedóránként elment a sorok között, néha-néha kivitt egy-két adag valamit más asztalokhoz, bár ahogy elnéztük mások vacsoráját sem sikerült rendesen kiszolgálni. A hosszú várakozási idő alatt egyszer nem szabadkozott, nem kért elnézést, nem volt kedves, nem hozott legalább egy-egy pohár italt engesztelésül, ha kértünk valamit, akkor is a kollégáját küldte, a kérdéseinkre nem válaszolt, illetve egyszerűen nem kommunikált a személyzet tagjai közül a vendégek felé senki.

Az egész hozzáállásuk és viselkedésük felháborító volt. Végül kértük a számlát az ominózus pincértől, amivel egy kollégáját küldte hozzánk, nehogy neki kelljen jönni. Kihozta a teljes fogyasztásunkról a számlát , mire mi mondtuk, hogy akkor a maradék 2 főételért, amit 1 órával később hoztak ki, nem fizetnénk ki, mivel ennyi a minimum, amit a botrányos nem-kiszolgálásért cserébe elvárunk. Erre az ember válasza az volt, hogy "hát már kiállítottuk a számlát, nem lehet visszavonni, ha előbb szólunk.." blablabla... tehát még a szemünkbe is hazudott. Erre én fennhangon közöltem, hogy már ne is haragudjon, de NEM fogunk fizetni a két főételért, amit ilyen körülmények között szolgáltak fel. Erre, természetesen szó nélküljött 1 percen belül az új számla.

Ha valami baj van, megértettünk volna bármit, emberből vagyunk, mindenkinek lehet rosszabb napja a munkában, de közösen megállapítottuk, hogy egy étteremről, az ott dolgozókról, akkor derül ki, hogy minőségi, vagy megfelelő, vagy jó szolgáltatást nyújtanak, ha az ilyen stresszes helyzeteket kezelni tudják, és nem hagyják katasztrófálissá fajulni a dolgokat, foglalkoznak a vendéggel, esetleg tán még kedves is, és azt már mondanom sem kell, hogy nem hazudik. A panaszkönyv kimaradt, na de ezúton is küldöm a sünöket.

A Hotel Amadeus éttermét a tegnap estiek alapján senkinek sem ajánlom.

Üdv,

Anna

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rajmond 2009.03.02. 13:12:20

szerencsés napom van

Rajmond 2009.03.02. 13:13:43

Az első helyemet ajánlanám szüleimnek,tanáraimnak a barátaimnak és mindenkinek aki hitt bennem :)

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2009.03.02. 13:18:14

A homárból ennyi maradt? Elsőzés és TCS?
Unalmas.

szemig jimmy 2009.03.02. 13:20:31

videón majd megnézzük...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:21:29

ennyifele nem tudok koncetralni
buuuuuuuut
az ki van zarva hogy egy asztalhoz ne gyszerre vigyuk ki a foetelt
ha nem mindenki ker salatat akkor ez van de a foetel csak tugeter
/mapaici kedveert that's all/

Rajmond 2009.03.02. 13:21:44

Na,ez is egy ingyenélő vendégbagázs...

szemig jimmy 2009.03.02. 13:23:05

hotelba aludni tessék nem enni.
Mi se fekszünk be a mekdonácba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:23:28

mondjuk ezeket a 40 perceket meg 1 oras idoket nem is ertem
salata: 15- perc utan udvariasan kerdez
meg 10 perc
es adijjos ha nincs ott

Banxa - Changes 2009.03.02. 13:24:34

képzelem mennyi tcs-s levelet kaptok ha még mindig van mit kirakni, tényleg kezd uncsi lenni.

Rajmond 2009.03.02. 13:25:34

a TCS unalmas elsőzni pedig jó!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:28:17

@A mosóporos:
es arra nem is gondoltal hogy dugni is akartak?
tegyef el a kezet aki meg nem dugott hotelben, kulonosen ha Mozart

staropramen 2009.03.02. 13:29:37

@hagyma
most trafáltad telibe a dolgot Sztrovacsek.Nem igazán értem miért nem hagyták ott a jó büdös francba?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:32:17

@staropramen:
javitanek
most IS:)
thx
/basszus itt ugy lelepnenek ha ovetrtajm van hogy asse mondanak kalap/

elwood 2009.03.02. 13:34:21

"Végül kértük a számlát az ominózus pincértől, amivel egy kollégáját küldte hozzánk, nehogy neki kelljen jönni."

Ezt fizetőpincérnek hívják.

staropramen 2009.03.02. 13:36:58

Sztrovacsekek
Jól számolom, hogy ezek cirka 3 órát vártak? Szabad már szidni a posztolót?
Ha kedves Anna tudta, hogy szarul főznek, ő ennél helyből jobbat tud akkor mit kerestek egyáltalán ott?
Lehet, hogy tekepálya is van? (Mozart kugli?)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:37:03

@elwood:
itt meg aki foglalkozik veled
felszolgal stb
na az fizettet is
mer a jatt az ove

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:38:49

@elwood:
ma nekem is kotekedosnapom van
kuldjel nekem egy fizeto pincert
fizethet barmennyit
Mary fodraznal vlt, minden cent jol jon

szemig jimmy 2009.03.02. 13:38:52

@hagyma: aztán meg szopás lett belőle :)
hotelben még nem, zsiguliban igen

elwood 2009.03.02. 13:41:27

@hagyma: csak a neve fizetőpincér, egy nagy brieftasni van nála, és csak nála lehet fizetni. sok helyen így van.

Marinak vágd le a haját, sokkal olcsóbb házilag

Rajmond 2009.03.02. 13:42:39

@A mosóporos: Zsiguliban én is szopattam már
szerintem ez már afféle hungarikum

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:43:45

@elwood:
es ez a baj
arra azert nem vallalkozok
es super lett
/azt nem tudtam hogy mindenki Fizetopincer Ede akinel briftashni van/
az en idomben 10 ft-os is volt a muanyag oldalan
balra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:48:14

ez itt a'merikaban ugy mukodik, hgy
a segedpincer ad jegesvizet csapbol es megkerdezi egyebb kulonos kivansag? valamint odaadja az etlepot
na ezek utan jon az igazi felszolgalo
/ja azt elfelejtettem, hogy eloszor is egy host vagy hostess helyere kiseri a vendeget/
szoval jon a pincer/kis idot hagyva/ es felveszi a rendelest
ezekutan odamegy a pulthoz es beuti a rendelest a microba
a rendeles megjelenik a konyhan egy nyomtatobol kifolyolag
a szakacs elkesziti
a pincer felszolgalja, majd
zaba utan lezarja a szamlat es kis konyvecskeben odaviszi a vendegnek
a vegen izgatottan megnezi mennyi a tip

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:50:20

ja es egyaltalan nincs nala briftaschni
ha a vendeg kp-ben fizet es ker visszajarot akkor megy a pulthoz es ott a cassier ad neki visszajarot
de a kartyas megoldas gyakoribb amihez nem kell cashier
namost nap vegen lezarja a sajat reszleget es megnezi mennyit keresett

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.03.02. 13:52:15

Nem értem a tisztelt posztolót, a szar kaja féláron megjavul?! Ha tudták, hogy milyen a színvonal, minek mentek oda? Fél óra múlva már látszott, hogy sok jó nem fog történni, ilyenkor oda kell hívni a pincért, tisztázni az elvárásokat és hogy mi tud ebből teljesülni. Ha nem megy, felállunk, távozunk. Ja, és nem kurvaanyázunk, borogatunk székeket és poharakat, úrinő módjára távozunk!

Ha meg mindezek ellenére maradunk és zabálunk, akkor a végén nem cigánykodunk, hogy 2 kaját nem fizetünk ki. Megkérdezhetjük, hogy mivel kívánnak minket kárpótolni és ötletet is adhatunk, de emelt hangon "márpedig"-ezni.... tahóság!

szemig jimmy 2009.03.02. 13:55:01

@Rajmond: 30 fölött legalábbis...
a mai világban kevés a zsiguli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 13:57:20

@elwood:
ja es tudom
a fizeto/s/ pincer
es a halaszle vagy halle problemaja evek ota izgalomban tartja az orszagot
kulonosen jo kocsmakban okoz antagonisztikus ellenteteket

elwood 2009.03.02. 14:00:31

utoljára azt hallottam a hallevesben nincs paszírozott halpép, a halászlében van

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.03.02. 14:01:42

@elwood:
azért erről egy bajait is kérdezz meg:)
(bajai halászlé nem passzírozott, szegedi igen)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.02. 14:02:57

hagyma 2009.03.02. 13:48:14
ezekutan odamegy a pulthoz es beuti a rendelest a microba"

miért? rendes sütőjük nincs? :DD

IndaMuncher 2009.03.02. 14:03:20

@Rajmond: Én csak Daewoo-ban sikertelen-e vagyok?

mqqq 2009.03.02. 14:03:36

Azért az vicces, hogy fizetésénél nem akarjuk kifizetni azt, amit amúgy felzabáltunk jól (mindegy mik a körülmények)... fel kellett volna állni az elején és csók

staropramen 2009.03.02. 14:07:57

Annácska úgy tűnik házhoz jött egynémely pofonért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 14:09:34

@RosszQtya:
annak hijjak asszem
egy ilyen ize
es kiirja mi a kaja, amit meg kertek azt beutod
mar nem ugy csak az ujjaddal
oszt megy a dolgodra
a szakacsmeg szentsegel a konyhaban hogy megint redeles van
mert a szakacs nem jattert dolgozik
hat igy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 14:12:15

@elwood:
a problema gyokere kocsmai szinten mukodik
mer ha halaszlet mond valaki, akkkore felvilagositjak, hogy az a leves nem halaszbol van, hanem halbol, ezert halle
ezek a kerdesk sokszor kocsmai verekedesek eloidezoi is lehetnek

elwood 2009.03.02. 14:24:55

Azért dícséretesen kiállt az érdekeiért.

Van hely ahol kikéri a számlát, és aztán közli, hogy nem fizeti ki, hidegre ordítja a rizst, akkor a pincér nem csak a rendelést üti be hanem az arcát is.

Szóval egy homárolló díjat megszavazok az érdekérvényesítésért.

elwood 2009.03.02. 15:44:39

@szemtanú - alibit nem igazol!: "(bajai halászlé nem passzírozott, szegedi igen) "

na ezér jó idejárni tanulni

Rajmond 2009.03.02. 15:49:22

Én most büntibe vagyok
rosszat nem mondhatok

moli 2009.03.02. 15:56:28

tehat 2 ember tobb oran at nezte ahogy a tobbiek ettek? hogy tudtatok ugy enni?!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 16:36:17

azt nem tudom a felsorolt etelek eseteben miert nem alakult ki ilyen szakmai vita
de a halaszle-halle konfliktus igenis letezik
vagy letezett
felemelt mutatoujjal:
az nem halaszle, az halle!!!!!
az en allaspontom a halaszle es kitartoan emellett allok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 16:41:13

@moli:
lehet kocsonyat kertek es az idoigenyes
vagy a rizs nem volt hideg
netan a szakacs elugrott szaunazni

elwood 2009.03.02. 17:02:14

holnap jön a poszt a Torkonakadt Csütörtökpótló Hétfőről, amikor 15 pincér kiabálja a rizsnek, hogy hűlj ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 17:12:43

he'
az masik etterem
a rizses
itt nincs is szusi
azt viszont odaatrol nem ertem miert kell 3 het 1 pincer betanitasahoz
itt 1 nap
aztan meg kicsit neha segitenek neki
oszt ennyi

moli 2009.03.02. 19:11:23

@hagyma: bar en utalom mind, de ugy tudom, hogy a halleben nincs hus

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 19:19:38

@moli:
en mar nem tudok semmit
biztos a rendszervaltas miatt van
nekem a halaszle az ponty
szeletek es paszirozva
ikra
jo sok fuszer
forro
kenyer

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 19:22:04

ertve
szeletek is meg paszirozva is
azt nem tudom a hal hus -e?

Szűcslaci 2009.03.02. 19:43:57

"kínálata átlagos, hazai színvonalú,"
Elmész te a picsába. Torkos borz, te.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.03.02. 20:14:08

@moli:
Akkor miből van főzve? A teskós medence vizéből?

lótumfaktum 2009.03.02. 21:08:33

@hagyma: Na most fogódzkodj meg!
japánban a szusi készítő 3-5 évig tanúlja a szakmát. kint a műanyagból nem lehet többet ki hozni elég egy nap is.itkon a mekiben is elég egy műszak csak nem szabad öszekeverniük ,hogy az elő készítetből sűltkrumpli legyen,vagy marhaszelet ,vagy narancsszörp-mert az alap anyag 1.JÓ ÉTVÁGYAT

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.02. 21:12:08

@lótumfaktum:
nekem nem kell
itt pincerekrol van szo
de a szakacsnak se kell mindennel egyutt fel evnel
igaz a suliban nem tanulnak magyar tortenelmet
de a pincer treningje tenyleg egy nap
akinek nem eleg nem lesz itt pincer
ennyi
az mosogat

lótumfaktum 2009.03.02. 21:24:53

@hagyma: igazadvan túl lihegtem,de ithon a pincér már 4év szakközépben.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.02. 22:37:37

Hogy lehet több órát várni egy kajára?
Az első óra (max!!!!) után rá kell borítani a cuccot a pincér fejére, és további szószaporítás nélkül odébbállni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.03. 00:34:44

@deputy sheriff:
most telleg asziszed drag gyerekem hogy nem tudom?
sot azt is tudom a huje a lipszilon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.03. 00:38:01

@lótumfaktum:
tudom
az exnejem is ilyem suliba jart
namost ha itt adsz magadra, volt gyerekszobad es nem piszkos a kormod, kepes vagy egy Microst kezelni/ kosz fiam a javitast/
akkor 1 nap
tudod hany nemet es matekdolgozatat irtam meg az exemnek mire elvegezte a szakkozepet
most meg itt pincer vegzettseg nelkul, mert lakberendezesi eladonak tanult

mthrfckr 2009.03.03. 07:24:03

minek megy valaki egy zuglói "hotelbe" vacsorázni?!

Banxa - Changes 2009.03.03. 08:37:55

@szemtanú - alibit nem igazol!: Meg azt hiszem hogy a bajai halászlét teletolják tésztával, volt olyan csajom akinek a családja így csinálta.
Halászlé-Hallé kérdést eldöntöm gyorsan:
Ez lenni szőrszálhasogatók mánia.
Hallé lehet sokminden, ennyi erővel az is hallé ami a vizesvödör meg a tecsóba ami az üvegtarályban van hisz abban áznak a halak.
Halászlé az meg(hangsúlyozom a szőrszálhasogatók szerint)amit a halászból csinálnak, de az is lehet hogy csak pisilt egyet a halász miután kifogta. Szerintem baromság, halászlé osz' kész, ha valaki hallét preferál annak hajrá, csak szerintem kevesebben fogják megérteni hogy mi a frászt akar.

moli 2009.03.03. 10:01:07

@szemtanú - alibit nem igazol!: szerinted a husleves mibol van fozve?

staropramen 2009.03.03. 11:44:09

Sztrovacsekek!
palócleves?
nílusi palócleves?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.03.03. 14:24:00

"NEM fogunk fizetni a két főételért, amit ilyen körülmények között szolgáltak fel."

De azért megettétek.

A pincérnél csak a vendég volt parasztabb.

zongoracipelő 2009.03.15. 20:14:22

Csak bízni tudok benne, hogy a féláras TCS-n is a KEDVENC üdítő italodat (csapvíz!!) rendelted!
Az is tutti, hogy nem Te emelted fel a hangodat, hanem más, akinek mélyebb a hangja!
Ahogy elnézem csak a melegbárokat nem sikerül fikázni, mert mindketten tudjuk,hogy Te "fiú" vagy, legalábbis papíron.
süti beállítások módosítása