Tékozló Homár

A bank hibázik, az ügyfél fizet

2009.03.04. 10:20 | ge | 259 komment

Kem bankkártya-kálváriája még nem ért véget, de reméli, hogy ez a poszt segít a pozitív kimenetelben. Most ott tart, hogy az Erste Bank az előző hitelkártyáját elfelejtette törölni a rendszerből, ezért ha most újat akar, fizetnie kell. És nem is keveset.

24-én este egy CBA boltban kártyával fizettem, amit sikeresen ott is hagytam a kasszánál. Erre csak másnap késő délután jöttem rá, amikor egy másik boltban ismét kártyával akartam fizetni. Visszarohantam a CBA-ba, ahol legnagyobb meglepetésemre visszaadták a kártyát. Még aznap este szerettem volna pénzt kivenni a kártyámról, de ez nem sikerült, mivel azt zárolták. Felhívtam a Telebankot, ahol elmondták, hogy előző este felhívta őket valaki, és letiltatta a kártyámat.  Nem dühöngtem emiatt, szerintem teljesen fair eljárás volt a CBA részéről, hogy egy egy talált kártyát egyből letitalt, figyelembe véve, hogy dombornyomott kártya, amihez nem is kell PIN kód, ha vásárolni akarsz.

26-án bementem a Campona Erste fiókba, hogy új kártyát igényeljek. Ez egy céges folyószámla, és egy Visa Business kártyát kértem. Az ügyintéző hölgy tájékoztatott, hogy nem tudja elindítani a kártya igénylést, mivel van egy másik – élő – kártya a számlámhoz rendelve, és egyszerre kettő, azonos típusú kártya nem lehet egy számlához.

Átgondoltam, hogy ez miként történhetett. Tavaly novemberben a Visa Business kártyám tönkrement. Elkopott, nem tudtam vele sehol fizetni. Bementem szintén a Campona fiókba, elmondtam, hogy a kártyám használhatatlan, újat szeretnék rendelni. Nevezzük a rossz kártyát X-nek, a megrendelt kártyát meg Y-nak. Felvették a rendelést az Y kártyára, majd utamra bocsájtottak. Mindezt úgy, hogy a rossz kártyát nem kérték el tőlem, illetve nem ütötték ki a rendszerből. Én szépen kivágtam a szemétbe a használhatatlan X kártyámat, és meg is kaptam az Y-t időben (ezt tiltatta le most a CBA).

Vagyis a következő történt: tavaly november óta fizetek egy nem létező kártyára havi díjat (éves szinten 12 ezer  Ft), illetve most nem tudok újat rendelni, mert amíg az él, addig nem indítják el a folyamatot. Kérdeztem mi a megoldás? Válasz: hívjam fel a Telebankot és tiltassam le (ne feledjük, egy bankfiókban ülök, és a fiókvezetővel beszélek). És ennek mennyi a költsége – kérdem én.

30.000 Ft. Először azt hittem, hogy rájuk borítom az asztalt. Kicsit lenyugodtam, majd megkérdeztem: azért fizessek 30.000 forintot, mert tavaly a kolleganője elfelejtette bevonni a kártyámat, illetve aktívan hagyta a rendszerben??? És egyébként is: ha most nem lehet két, azonos típusú  aktív kártya egy számlához, akkor az Y kártyámat miként tudták megrendelni tavaly????

Válasz: ők ezt nem tudják sajnos. De az biztos, hogy addig nem lesz kártyám, míg nem tiltatom le az X (nem létező kártyámat). Kb. másfél órás huzavona utána azt a javaslatot kaptam, hogy tiltassam le, fizessem be a pénzt, és ők felvesznek egy panaszt és imádkozzak, hogy az Erste bank méltóztatik majd jóváírni nekem. Várható átfutási idő: kb. 1 hónap. Kurvára nem volt jobb ötletem, a kártyára szükségem van, így tehát felvettem a szopóálarcot és belementem.
Felvették a panaszomat, én letiltattam a kártyámat, és most várok a fejleményekre. Annyit még megkérdeztem, hogy remélem az nem került 30 ezerbe, hogy a CBA letiltatta a kártyámat. Azt mondták, hogy nem. Azért ezt majd a havi számlarészletezőn megnézem...Milyen vicces lenne: ha ki akarsz baszni valakivel, akkor elég a kártyaszámát felírnod, majd letiltatnod. Megteheted, nem kérnek semmilyen azonosító a Telebankban. 30 rongy + 12 az új megrendelésért. Muhaha.

Kérdéseim: normális dolog az, hogy egy bank hibázik, amiért az ügyfélnek kell – nem is kis összeget – bepengetni? Normális dolog az, hogy egy kártya rendelésért fizetek 12 ezer forintot, fizetem az éves díját, majd ha le akarom mondani, akkor 30 ezer forinttal lehúznak? Azért mert nem akarok használni egy szolgáltatást, amiért egyszeri és folyamatos díjat is fizetek??? Micsoda kibaszott rendszer ez? És ha nem rendelek most új kártyát? Akkor évekig pengetem az évi 12 ezres kártyadíjat egy nemlétező kártya után?

Én elhiszem, hogy Mátyás király, Rómeó és Júlia, meg a fuckin' Lúdas Matyi halálosan boldog, amikor beülhet egy Erste fiókba, de nekem a tököm van teli azzal, hogy azért is pénzt kér egy bank, hogy rávetem szemem sugarát egy automatára, vagy bank fiókra.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége az ügynek. Most vagy beteszek magamnak ezzel a beírással, vagy meggyorsítom az ügymenetet. Lényeg a lényeg: megírom majd nektek.

Üdv,

Kem 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mqqq 2009.03.04. 10:25:39

Attól hogy dombornyomott még kell pinkód... hacsak nem manuális "leolvasóba" teszik, de olyan kb 0,00001%-ban fordul elő Magyarországon...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 10:28:18

CBA korrekt volt tényleg, bár ha csak elteszik jegyzőkönyvvel a széfjükbe akkor le sem kellett volna tiltatni. Viszont az sem baj hogy letiltották, hátha nem az ileltékes jön érte...


" Annyit még megkérdeztem, hogy remélem az nem került 30 ezerbe, hogy a CBA letiltatta a kártyámat. Azt mondták, hogy nem."
Asszem lesznek azon érdekes dolgok.

Amúgy nézd a jó oldalát. Ha mondjuk egy külföldi út közepén derül ki hogy nem OK a kártyád az cikibb...


Egyébként meg a banknak alanyi jogon jár a sünszarás!

milyen_Péter? 2009.03.04. 10:28:25

mqqq: az enyémnél sem kell pint ütni. Még külfölfön sem kellett.

milyen_Péter? 2009.03.04. 10:31:21

"Válasz: ők ezt nem tudják sajnos. "

Ez a kedvencem. Mindig van egy fantom, aki valahogy elintézett valamit, amit nem lehetett volna. Kérdés, hogy hogyan csinálta a fantom? Ezt persze senki nem tudja, illetve tesz rá nagy magasságból, hogy kiderítse. Ezért tart itt ez az ország. Vagy éppen sokezer már miatt is.

Énbagoly 2009.03.04. 10:32:02

Ne reménykedj. Minden lehető összeget fel fognak számolni.
Aztán utólag reklamálhatsz...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 10:33:31

@milyen_Péter?: Úgy csinálja hogy a rendszer engedi, az ügyintézőcskének kéne tudnia hogy nem szabad. Ez olyan kicsit bankhoz méltatlan dolog, és ilyenkor szopod.

Itt a melóhelyen olyan cucc van - pl. termékkövetésre - ami ellenőrzi rendesen a műveleteket, és amit nem szabad azt akkor sem tudod végrehajtani ha te vagy a baszdszájba.

Pittykapitany 2009.03.04. 10:38:50

@mqqq: nekem dombornyomott Mastercard van es soha nem kell PIN. Csak ha ATMbol veszek ki penzt. Gondolom nem erre gondoltal manualis leolvaso alatt. :)

esef 2009.03.04. 10:38:55

@mqqq:

Nem feltétlenül. Nekem is dombornyomott (igaz betéti) kártyám van, ahhoz egy csomó helyen nem kell PIN.

lótumfaktum 2009.03.04. 10:39:27

túl hosszú, érdekesebb nincs?mi újság az autó szerelőknél?senkit nem baxtak át mostanábam,eredményes a 0 tolerancia?

Tsabi 2009.03.04. 10:39:35

Dombor kartyanal csak akkor kell pin, ha automatabol veszel fel rola penzt. Tehat ritkan. A poszthoz : istentelenul nagy szopoalarcot sikerult osszehozni. A rendszerben amugy annak is benne kene lennie, hogy meddig (volt) ervenyes az az electron kartya, mert ha nemsoka lejar, erdemes lenne azt megvarni.. Nem baszkulodaskepp, de megneztem, az en bankkartyaim hatoldalan szepen ra van irva, hogy a kartya a bank tulajdona. Szoval azzal, hogy kivagtad a kukaba, nem epp jot tettel magaddal. De ettol fuggetlenul a helyedben en mennek masik bankhoz, naluk lezarni az osszes ugyletet, oszt csovaz, hogy egy klasszikust idezzek..

hogyaza 2009.03.04. 10:39:39

Megkérhetted volna a CBA-t, hogy a régi kártyádat is tiltassák le....ha nekik ez ilyen könnyen megy...

mqqq 2009.03.04. 10:40:46

@Pittykapitany: Igazad van, nagyon rég még adtad olyan kártyát amihez nem kellett, ma már nem nagyon... hitelkártyához egyáltalán nem, betéti kártyához meg ritkán, de ki az a hülye aki olyat kér...

Pittykapitany 2009.03.04. 10:40:53

Amugy Erste nekem mar diakkorom ota haton valo szorfelallast okoz. Azota a kozelebe sem megyek egy kategory az OTPvel szerintem. Most (P)unicreditnel vagyok es megszunt az I can't get no satisfaction feeling. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.04. 10:42:56

én azonnal megszüntettem volna a számlámat, kikértem volna a maradék pénzt és mentem volna más bankhoz még aznap.

Candy Anderson 2009.03.04. 10:45:15

@mqqq: nem ettől függ, h kér e pin kódot... a termináltól függ, h melyik szolgáltató tulajdonába van. Pl az OTP-s terminál szinte egyik dombornyomott kártyához sem kér pin kódot. Ezért kell aláírni a teminszalagot minden ilyen esetben, ha nem kér pin kódot, mivel azzal bizonyítod, h te vagy a kártya tulajdonosa.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.04. 10:45:31

amúgy a sztori legelejére reagálva: egy pénztárosnak kutya kötelessége a vevő kezébe visszaadni a kártyát. Nem megtartani, nem letenni a kis aláíró tálcára, hanem a kezébe nyomni. Legelső és legfontosabb...

lótumfaktum 2009.03.04. 10:46:28

20 talán? h&h válalkozói kártyát vót kötelező nyitnom a kocsog számla díjak miatt.mellé kellet valami mejesztro is na tölem nem fogják le nyúlni.össze vagdaltam s be vágtam a kis vasporos tyúkszaros vaskályhába de büdös volt

elwood 2009.03.04. 10:47:38

Furi, a bank ott hibázott, hogy nem törölte az első rossz kártyát. De ez nem tűnt fel usernek, hogy szépen hazasétál a törölt kártyával, érvénytelenítés nélkül ? Lehet volt valami félreértés.


Letiltás 30K, ez nem semmi. Kövér süncsaládot, melegített csapágyakkal.
Ez minden Business kártyára így van, vagy csak Ödönnél ?

Meklén és Tamara 2009.03.04. 10:48:28

magyarországon élsz, fogd már fel! Itt a bankok mindent megtehetnek veled. Jobban jársz, ha az osztrák központba írsz egy szép kis levelet.

milyen_Péter? 2009.03.04. 10:49:05

@ColT: Olyan akkor sem fordulhat elő, hogy áthágva a céges policyt össze-vissza barangoljon egy ügyintéző, akiknek ráadásul ehhez joga sincs. Mégis megesik. Netán hiba a mátrixban?

zsukimuki 2009.03.04. 10:51:20

most nem rosszból, de nem tűnt fel hogy kettő db (X és Y) kártya éves díját fizeted? de ha 12 000Ft minusz nem tűnik fel a számládon akkor az a 30 se lesz nagy érvágás...

Impega 2009.03.04. 10:51:42

@Meklén és Tamara: Szerinted az tobbet er? Nem hiszem! Te is ebredj mar fel!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.03.04. 10:53:58

amúgy ez a dombornyomott kártya mire jó?

lótumfaktum 2009.03.04. 10:53:59

@Pittykapitany: drága a faxén szánom -bánom nem jutott eszembe tisztes neve,de kösz. tudom viagra nem! mi is?HM....

elwood 2009.03.04. 10:54:12

Nem rosszindulatból, de nem tudom megállni, hogy kifejezzem a vágyamat:

bár lenne egyszer egy business kártyám ami a sok használattól _elkopik_

Candy Anderson 2009.03.04. 10:54:28

elvileg azért elég dúrva, de úgy tudom, h a bankba szét kell vágniuk a rossz kártyát... lehet rosszul tudom, de akkor se lehet visszaadni az ügyfélnek

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 10:55:40

@Rékuc: A vevőnek meg érdemes észrevenni ha nem kapja vissza.


@milyen_Péter?: Hát valahogy csak sikerült, mint a mellékelt post bizonyítja.
Na ha valamiért, akkor ezért húznék el a bankból... Meg a K&H Explorer alatti webes kliensei miatt is onnan (vagy már nem olyan van nekik?)

liven 2009.03.04. 10:55:53

Lehet, hogy én nem értem, de ha van egy X és egy Y kártya, és a tag mégegyet akar igényelni, akkor nem 1, hanem 2 élő kártya van! (mivel azt irta a X kártyát nem törölték)
A POCSAY és Vidéke Takarékszövetkezetnél ilyen problémák sose voltak! Kártya nélkül lehet pénzt berakni és tanu sem kell! (egyáltalán nem kell!)
Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re! A Pocsay család.

milyen_Péter? 2009.03.04. 10:58:48

@Candy Anderson: Nekem volt anno Otp junior kártyám. Sikeresnek éreztem magam, amíg jött egy levél a banktól, hogy elkészült az új kártyám. Nem értettem, ezért nem foglalkoztam vele, hiszen nem rendeltem új kártyát. Azám, amikor viszont pénzt akartam felvenni vele (szökőévenként egyszer) elszippantotta a kártyámat és még némi digitális röhögőzajokat és véltem felfedezni az automatából. Akkor döbbentem rá, hogy lejárt és az új kártya nem véletlenül készült el. Néhány hónap késéssel is még ott várt rám az új kártyám a bankban. Ezt az egész baromságot azért meséltem el, hogy alátámasszam: a bank elveszi a rossz és lejárt kártyát.

Pittykapitany 2009.03.04. 10:59:06

@Candy Anderson: en ugy emlekszem hogy a sajatomat szemelyesen vagdaltam darabokra otthon amikor ujat rendeltem. Szerintem ami FONTOSabb hogy ha uj kartya igenylest ad le akkor a regit ertelemszeruen ervenyteleniti a rendszerben. Onnantol meg dugdozhatod akarhova. :) Bar lehet hogy ezt is bankja valogatja. Nekem asszem igy zajlott...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 11:00:56

@liven: Sőt, a tanúkkal akkor van gáz ha vannak :D

@milyen_Péter?: Ja ezt velem is eljátszotta...
Éppen csak előbb elvette, és utána készült el az új kártyám.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.03.04. 11:01:07

engem hívott a bank, hogy akarok-e ilyen meg olyan kártyát?
mondom igen
erre letették

Üdv Gergely

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:01:45

@ColT: Én is az Ödönnél vagyok. Akartam személyi kölcsönt felvenni, de kis híján kiröhögtek. Azóta morfondírozom, hogy elmegyek onnan.

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:03:14

@ColT: Azért az elég szopó. :)

elwood 2009.03.04. 11:05:11

valami dokuman csak keletkezett a rossz kártya bevonásáról, azt kéne az orruk alá dugni (ha van)

lótumfaktum 2009.03.04. 11:05:38

@milyen_Péter?: ajánlom a providenxet
most vegyél fel maximumot karsai elvtárs mondta :csak 5 ft-vel kell törleszteni. ha nem jönbe rá kell tolni vén faxra Ö mondta !!!!

zsukimuki 2009.03.04. 11:06:40

csak azt nem értem hogy miért engedi a bank rendszere hogy legyen két élő kártya...lehet hogy rájuk férne egy kis software frissítés vagy valami hasonló

Impega 2009.03.04. 11:08:38

Engem a káendhá szivatott fél even keresztul. Vertem az asztalt, mindenki nezett. Uvoltottem is, de se pálesz se dödölle.

Magyarországon az osszes kocsog bankos kapja be. Draga a hitel, szar a bank, kocsogok droidok vannak az ablak mogott.

A nyomosfagyis mami jobban erti a munkajat!

Candy Anderson 2009.03.04. 11:11:04

@milyen_Péter?: igen, de amint mondtad, az egy junior kárty volt...nem business... a junior pin kódos, nekem is az van és énis postán akptam újat mikor lejárt a másik.

Gumidomino 2009.03.04. 11:13:57

az Erste elindult a lejtőn. azt még nem derítettem ki hogy a válság miatt vagy ő húzza a válságot.

ma érdeklődtem és tájékoztattak, hogy hogy van egy makacs technikai problémájuk.
a bankszámláról egyszeri betétlekötés konstrukciónál részösszeg feltörése után sima 0,25%-os (látraszóló) kamatra csökken a lekötés. pedig nem kéne neki.

nem véletlenül fordult elő tavaly év végén is meg tegnap egy másik lekötésemnél is, hogy részösszeg feltörése ezt teszi a RENCERREL, azaz minimum három hónapja nem sikerült megoldaniuk ezt a "technikai problémát".

persze a 15 banki napos PANASZKEZELÉS (amit decemberben egyszer már végigörvendtem) elindítása csak akkor aktuális, ha lejár a lekötés...
addig sehogy se tudok sünt szaratni velük, nincs senki, akinek a figyelmét erre fel lehetne hívni, aki tenni tudna valamit.

Senki ne vigye Erstébe a pénzét.
Én meg mazochista vagyok baccameg.
legközelebb korbácsot ajándékozok nekik.

zsukimuki 2009.03.04. 11:14:20

engem a butapest bank lepett meg egy kártyás malőr miatt. sikerült eltörnöm a kártyámat (tudom aki farzsebbe teszi a kártyáját és még rá is ül az nem lehet sikeres ember) felhívtam őket, mondtam hogy eltört kérek újat...szépen letiltották és 3 nap múlva ott csücsült az új kártya a postaládámban, és még fizetnem sem kellett érte!

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:15:16

@lótumfaktum: azóta már máshonnan felvettem, de köszi az ötletet. Amúgy a Cetelemnél sikerült még jobban eladósodnom, ott elég érdekesen működik a telefonos szolgálat. Felhívott egy nő, hogy a bankom (Ödönke) nem reagált a csop. beszedési megbízásra, ezért küldenek egy levelet. Mikor próbáltam közbeszólni, nem válaszolt, csak színtelen hangon, mint egy robot tovább folytatta, elmondta amit el kellett mondania és letette. Ott álltam, mint egy f@sz, hogy most akkor minek hívott fel, ha csak elmondta, hogy küldenek egy levelet, amit amúgy is küldenek, de engem nem hagyott szóhoz jutni. Kicsit egyoldalúnak éreztem a telefonos kapcsolatunkat.

szemig jimmy 2009.03.04. 11:17:26

Árdekesek ezek a bankok. Asszony céges hitelkártyája tiszta vicc, pedig sokat költenek róla. De amikor gond van vele megáll a tudomány. Ja, az CIB.

szemig jimmy 2009.03.04. 11:18:46

@milyen_Péter?: ha megkérdezed tőle hogy árul-e mosógépalkatrészt egyből lerakta volna...:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 11:22:03

@milyen_Péter?: Én nem voltam Ödönnél, csak anyám megtaarítása amit én is használtam néha. Aztán átvitte az OTP-hez, aztán meg valami máshoz, lehet vissza Ödönhzöz?
Én világéletemben OTP-s voltam - az a titka hogy nem kell mindenféle szirszart akarni tőlük, hanem van 1 bankkártyám, arra néha jön fizu, én meg néha veszek le pénzt róla.
Így nem szopó az OTP.

Ja, Ödönéknél nem egyszer fogalmuk nem volt hogy az ott az én aláírásom-e vagy nem. Na a másik ok az volt amiért eljöttünk onnan, hogy emiatt rendszeresen órákig tartott egy kis pénzfelvét.

@Impega: Te, ezeket a kajákat étteremben kell kérni, nem csoda ha a ban nézett :D

zsukimuki 2009.03.04. 11:22:22

a homáros blogolós populáció az belterjes vagy esetleg be lehet valahogy férkőzni KÖZÉTEK, csak hogy kicsit sikeresebbnek érezzem magam?
naaaaaaaaaa lécccciiiiiiiii

Tsabi 2009.03.04. 11:24:34

@zsukimuki: hoztal dodolet? :) egyebkent meg udv :)

szemig jimmy 2009.03.04. 11:25:45

@zsukimuki: ha nő vagy akkor könnyebb szerintem, ha pasi akkor meg udvarolj a csajoknak :)

zsukimuki 2009.03.04. 11:29:16

kösziköszi jófejek vagytok, és főleg sikeresek :-) nőből vagyok, akkor várhatom az udvarlókat?

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:30:10

@ColT: Sokan ajánlják az otp-t. Még nem tudom mit tegyek. Lehet, hogy átmegyek, csak egy kicsit kapjon erőre a részvénye. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de ki tudja?

@A mosóporos: legközelebb megkérdezem, majd megírom, hogy mi történt. Lehet, hogy ugyanúgy fogok állni, mint az előbb említetten.

szemig jimmy 2009.03.04. 11:31:02

@zsukimuki: na hát hízelegni azt tudsz!
Ebből lesz valami :)

elwood 2009.03.04. 11:31:13

kérlek szépen, mikor érsz rá ?

azize 2009.03.04. 11:31:17

Erstés dombornyomott VISA hitelkártyám van, nem kér PIN-t.

Nem értem egyébként, kártyára havidíj, ami havonta 1000 Ft, akkor is, ha nem használja? :o Ezt nem vette észre a számlakivonatban? Vagy? Mert akkor párhuzamosan 2 kártyára kellett vonniuk a díjat, ha jól értem.
Egyébként számlacsomag váltásnál nekem is a telebank adott egyértelmű választ az Erstében, maga az ügyintéző tanácsolta, hogy hívjam őket. Azért az oktatásra fektethetnének nagyobb hangsúlyt :(

Ja, egyébként megnézném azt az embert magamnak, aki megpróbálná felírni az én kártyaszámaimat, hogy ki...toljon velem... :)

szemig jimmy 2009.03.04. 11:33:32

@milyen_Péter?: ki ajánjla a zotépét? Csak nem ellenség ? :)
Nekem unic bejött amúgy

zsukimuki 2009.03.04. 11:34:11

@A mosóporos: próbálkozom...szólj ha valamit rosszul csinálok!

azize 2009.03.04. 11:34:51

www.erstebank.hu/file/Kvhird_m7_20081117.pdf
2/b pont
éves díj van, az a 12e ft. akkor most 24e Ft-ot vontak a 2 kártya után, és nem tűnt fel?

greggrant 2009.03.04. 11:35:06

Az erszte gagyiságánál csak a káendháé nagyobb... bár, ha jobban belegondolok, akkor minkdettő gagyi... nameg az ótépé is... tényleg, van egyáltalán madzsarisztánban nem gagyi bank?

zsukimuki 2009.03.04. 11:35:17

@elwood: ez nekem szólt? mármint a ráérős kérdés

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:36:07

@A mosóporos: Lehet, hogy az. :)) Majd kiderül. Amúgy már nagyon kopik a sima bankkártyám, mert sokat használom. Várhatom, hogy valahol betojik? Utána pedig bekerülök a problémakezelés bonyolult labirintusába térkép nélkül?

zsukimuki 2009.03.04. 11:36:30

@azize: kicsit feljebb én is ezt kérdeztem...és továbbra is tartom hogy ha nem tűnik fel neki 12 000 extra levonás akkor ne sírjon!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.04. 11:37:21

@milyen_Péter?: Ajánlja a halál, csak azt nmondtam hogy ha nem kényszeríted munkára őket akkor nyugis :D

szemig jimmy 2009.03.04. 11:40:40

@milyen_Péter?: majd figyeld a táblaerdőt! At seggít :)

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:40:42

@ColT: A halál még nem ajánlotta, de akkor szerintem megfontolnám. :) Amúgy alapjában véve nyugis ügyfél vagyok, nem csinálok komoly dolgokat, úgyhogy itt is nyugis az életem. Majd amikor lakáshitelt szeretnék felvenni, akkorra ajánlották, hogy menjek az otp-hez, mert ha náluk van a számlám, akkor "Müszire" adnak hitelt. Még mindig megfontolás alatt áll az ügy.

elwood 2009.03.04. 11:41:12

@zsukimuki: jaja, hogy vegyem a lapot

staropramen 2009.03.04. 11:43:58

Sztrovacsekek!
A mostanság méltatlanul feledett B.Brecht mondta egy helyen :semmi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest.
Milyen igaza volt. A legnagyobb labló nem Lobelt Ledfold, hanem egy működő bank.

zsukimuki 2009.03.04. 11:44:34

@elwood: máris jobban érzem magam! köszi! ez ugye még csak a kezdet?

milyen_Péter? 2009.03.04. 11:44:42

@A mosóporos: a gyors ügyek sávja? hahaha... úgyis torkos borz lenne belőle.

moli 2009.03.04. 11:47:37

@Kem: ez pszaf-gyel nyert ugy. igaz, birsagot fognak kapni, te ebbol semmit nem latsz.

azize 2009.03.04. 11:48:24

@zsukimuki: Én ugyanezt gondolom! Én minden bankszámlakivonatot tételesen nézek át, a legolcsóbb számlacsomagom van, nagyon odafigyelek, hogy egyik bankot se gyarapítsam a szükségesnél jobban :)

Egyébként alapból az erstével nincs bajom, elmondható rá, mint minden bankra, hogy az ügyintéző tudásán és gyakorlatán múlik minden.

Na jó, az otp kivétel, kifejezetten irritál a kondíciós táblázata :(

Impega 2009.03.04. 11:52:42

@zsukimuki: Hééé! alljon meg a menet! Fogadjunk ez Tamas (vagy krisztian :))

Amugy meg ferfiak, konnyen odavetetitek magatokat! Es gyorsan elfelejtitek a "regiek" dekoltazsait! Ez nem er. Be fogok titeket martani Mamapicinel, Jesszumnal meg Maincoonnal is!

zsukimuki 2009.03.04. 11:57:20

@azize: szerintem a netbankolás egy nagyon nagyon okos dolog, és megkönnyíti az életed, és így elkerülheted a nem túl segítőkész viszont cserébe rosszul tájékozott banki alkalmazottakat...akinek nem inge ugye...

a külkerbank tudja kihozni belőlem a legrosszabbat, hitellel kapcsolatban csak az a fijjók tud segíteni ahol felvetted a hiteled. Ha deviza alapú a hiteled akkor szopóág, igaz kaphatsz sms-t a havi tartozásodról, viszont ezt nem forintban hanem az illető devizanemben. Aztán már más dolgod nincs is mint kisakkozni hogy akkor ők melyik napi és főleg melyik árfolyamukon fogják ezt kiszámolni.

elwood 2009.03.04. 11:59:36

@Impega: meg kell dolgozni az új posztokért

zsukimuki 2009.03.04. 12:00:17

@Impega: őőőőőőő, faxon küldjem az azonosításomhoz szükséges iratokat vagy jó lesz pdf-ben?
egyébként meg új seprű,de ne aggódj előbb-utóbb majd engem is megunnak

elwood 2009.03.04. 12:02:02

egy megfelelően zoomolt fénykép elég lesz

Gumidomino 2009.03.04. 12:03:35

@zsukimuki:
pont jókor tetted ide magad, legalább tudjuk kit kell keresni ha sokáig nincs új poszt. :)

Impega 2009.03.04. 12:06:15

@zsukimuki: Miaz hogy "előbb-utóbb majd engem is" IS??? Miert meg kit :D

ELWOOD? Akarsz valamit esetleg hozzatenni?

zsukimuki 2009.03.04. 12:06:28

@elwood: mióta olvastam az zoom-os esetet csak garbóban járok vásárolni, probléma a garbós zoomos kép?

zsukimuki 2009.03.04. 12:07:49

@Impega: Téged biztos nem!!! ;-)

zsukimuki 2009.03.04. 12:08:52

@Gumidomino: ha elég jól zoom-olsz tuttira meg is találsz ;-)

elwood 2009.03.04. 12:09:00

@Impega: ööö ... ebből női a csetepatéból most inkább kimaradok

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2009.03.04. 12:11:47

1. Lehet hozzá PIN kódos használatot kérni.
2. Ha papírokkal tudod igazolni, hogy a kártyádat letiltották (deaktiválták), akkor ők fognak fizetni, egyébként neked kell sajnos.

Impega 2009.03.04. 12:13:09

@elwood: Az egeszet te gerjesztetted most meg behuzot farockal meghatralsz.:D Ez nem ferfias! Elmegyek enni. Addig gondokozzol el :)

elwood 2009.03.04. 12:14:33

@Impega: jó étvágyat, ne felejtd el az öltözetet a pincérhez igazítani ... a kávé miatt

zsukimuki 2009.03.04. 12:16:21

@elwood: küldj neki virágot vagy zoomolj rá, majdcsak megenyhül

Fortresse 2009.03.04. 12:17:02

Az Erste egy szar.
Tapasztaltam.
_Váltani, de azonnal.

Impega 2009.03.04. 12:17:48

@elwood: a ferjemmel fogok enni, a kv tan csak ingyen lesz :) Jo etvagyat!

Gumidomino 2009.03.04. 12:18:00

@zsukimuki:
velem ne kokettálj, ne fáraszd magad, lány vagyok. csak az iróniát nem adja vissza a szmájli. :)

zsukimuki 2009.03.04. 12:20:44

@Gumidomino: még új vagyok, nem vagyok tisztában a házirend pontjaival

azize 2009.03.04. 12:29:56

Lánybuli? Jöhetek? ;)

azize 2009.03.04. 12:32:57

@zsukimuki: Számlacsomagot csak személyesen lehet váltani, viszont csak a telebank tudja, mikortól él ;)

zsukimuki 2009.03.04. 12:37:30

@azize: akkor hajrá ;-)
de nem ér ám hülyét csinálni belőlem aztán meg kinevetni!!!! mert beperellek ám!

varvizib 2009.03.04. 12:38:10

Én a cikkíró helyében úgy otthagytam volna az Erstét, hogy hátra se nézek! - Avagy ő direkt szereti ha szivatják?

azize 2009.03.04. 12:40:07

@zsukimuki: Belőlem nem lehet hülyét csinálni, mert azt én tudok a legjobban saját magamból :)

azize 2009.03.04. 12:46:04

@zsukimuki: Versenyezzünk! :) 9 évig bankban dolgoztam.....na, nyertem? :D

b[ALien] (törölt) 2009.03.04. 12:53:37

Nahát mennyi pipihusi így ebédidőben:)

zsukimuki 2009.03.04. 12:54:46

@azize: én csak szerény két és fél éves service centeres múltat tudhatok a hátam mögött, meghajlok nagyságod előtt :-D

azize 2009.03.04. 12:57:18

:) :) az olyan, mint a call center vagy a helpcenter? Akkor én meg kalapot emelek :) ügyfelekhez sosem (vagy nagyon ritkán) volt türelmem :) én a mélyebb bugyrokat szeretem......:))))))

Calogero 2009.03.04. 13:06:50

Nekem pont tegnap küldte ki az HSBC egyik londoni fiókja a dombornyomott csiribiri vadiúj kártyámat pontosan 0 fontért, aminek az éves díja 0 font, a pénzkivétel és a tranzakció pedig UK-n belül pontosan 0 fontba kerül. Mindezt utánam küldték Pestre, mindenféle kérés nélkül, azért mert az előző kártyám lejárt náluk tegnapelőtt.. Ilyen itthon mikor lesz?

zsukimuki 2009.03.04. 13:07:41

@azize: ha ebből a kettőből válogathatok akkor inkább a helpcenter, nem csak bejövő hívások voltak hanem kimenők is, sok-sok kedves angliai doktorbácsival és nővérkével lehetett kiabálni verinájsz

zsukimuki 2009.03.04. 13:12:13

@Calogero: ébresztőőőőőőő, erősen közeledik a kezed az éjjeli edény felé, hamarosan bele is fog lógni!!!

azize 2009.03.04. 13:19:53

@zsukimuki: ó, milyen kedves :) akkor te egy kiabálós leányzó vagy?

zsukimuki 2009.03.04. 13:21:25

@azize: csak ha a körülmények határozottságot kívánnak, illetve ha szeretném hogy hallja a kedves üvöltő ügyfél hogy mit mondok :-)

azize 2009.03.04. 13:25:05

:) :) a Homár teret ad a határozottságnak :)

szemig jimmy 2009.03.04. 13:25:36

@zsukimuki: végre lesz egy szakértő az ügyfélszolis posztokhoz...

Gumidomino 2009.03.04. 13:27:56

@Calogero:
nem sokkal azután, hogy a bankjainkat az elsők között állította falhoz a forradalom!

szemig jimmy 2009.03.04. 13:28:18

vagyis lehet hogy kettő....

azize 2009.03.04. 13:29:45

@A mosóporos: én is szakérthetek? úgysem hiszi el senki :D

milyen_Péter? 2009.03.04. 13:30:30

120. Régen ennyi volt az autópályán a sebességhatár.

zsukimuki 2009.03.04. 13:31:14

@A mosóporos: szakértő? ez az első lépés a sikeresség felé? :-)

milyen_Péter? 2009.03.04. 13:31:35

Ez nem jött be. Sebaj, a 121 pedig a 11 négyzete.

azize 2009.03.04. 13:34:03

@zsukimuki: Kérdés, hogy ennyi határozott véleménnyel rendelkező hozzászóló között hogy fér meg egy szakértő. Mindenki jobban tudja úgyis :)

szemig jimmy 2009.03.04. 13:34:52

@azize: csak mélyebb bugyrokban :)
@zsukimuki: nem tudom annyira nem vagyok rég itt....:)

zsukimuki 2009.03.04. 13:35:46

@azize: akkor ez a sok bába között tipikus esete lenne? süthetem a szakértelmem ennyi sikeres posztoló között

szemig jimmy 2009.03.04. 13:35:55

@azize: hagyma is szakértő pincéres dolgokban, meg van egy két szakik infós oldalon úgyhogy csak önbizalom legyen a többi meg elmúlik

Pilgram (törölt) 2009.03.04. 13:36:57

jó azért be ne szopjatok már mindent, nagy gecik a bankok, de az ügyfelek még nagyobb gecik tudnak lenni, nem azért a húsz fillérért. az ilyen sztorikban az a jó, hogy mindig kiderül a végén hogy az üf volt a fasz, a bank meg le sem tudja írni, hogy mi is történt valójában, mert az személyiségi jogokat sértene és még az ügyfél őrjöngene, hogy hogy jön a bank ehhez.

zsukimuki 2009.03.04. 13:37:09

@A mosóporos: akkor ezért vagy ennyire kedves az újoncokkal?

szemig jimmy 2009.03.04. 13:37:22

@azize: hagyma is szakértő pincéres dolgokban, meg van egy két szaki infós oldalon úgyhogy csak önbizalom legyen a többi meg elmúlik

szemig jimmy 2009.03.04. 13:39:03

@zsukimuki: én mindenkivel kedves vagyok amióta egyszer hülyeséget irkodtam és leoltottak :)
ezt megpróbálom csak egyszer elküldeni.

azize 2009.03.04. 13:39:41

@A mosóporos: önbizalom? kiegészítem a villámgyorsaságommal és a guglival, aztán kérdezz bármit :D például extra gyorsan találom meg a banki kondíciókat. vagy esszét írok a hitetleneknek arról, hogy miért hagyják ott a francba az otp-t, alátámasztom érvekkel és példákkal (ez már a bugyrok bugyra) :)

azize 2009.03.04. 13:40:57

@A mosóporos: jó jó, elsőre is értettem :)
á, hülyét csináltál magadból? :) beveszünk a csapatba! :)

szemig jimmy 2009.03.04. 13:42:28

@azize: váóóóóóóó. én otthagytam három éve :) még mindig mosolygok ha eszembe jut...

azize 2009.03.04. 13:42:36

@zsukimuki: ha mindenki sikeres lenne, akkor senki nem lenne az.....tetszik érteni a rendkívül szőke fejtegetésemet? :) így hát ne add fel, szakérts, titokban úgyis neked adnak igazat, de csak titokban :)

zsukimuki 2009.03.04. 13:43:01

@azize: nyithatnánk egy toborzó irodát :-)

zsukimuki 2009.03.04. 13:44:44

@azize: nőből vagyok, még szép hogy értem :-) és köszi a bíztatást

szemig jimmy 2009.03.04. 13:44:47

múltkor felvetődött a focicsapat lehetősége, lehet olyan is?
...na most ez nem ment el elsőre, ha kétszer jelenik meg akkor a blogmotor monnyon le!

zsukimuki 2009.03.04. 13:46:57

@A mosóporos: focicsapat? lányokkal? ezt nem gondoltad át szerintem :-)

zsukimuki 2009.03.04. 13:49:11

csak a sípcsontod épsége miatt aggódom, nem kevés koncentrációt igényel egy labda lábbal való eltalálása...legalábbis nekem :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.04. 13:50:32

@A mosóporos: hagyma bankkartyaban is szakerto
es kis faszenese is van igaz elektromos
ahogy elhangzott az angol pelda
minden ingyen van ami kartyaval es szamlaval kapcsolatos
ha mondjuk nem tudok csekket vagy netet hasznalni akkor az atutalas pezbe van peldaul otthonra
kartyat meg nem tudom otthagyni, mert en huzom le es utana rogton eltesz
creditre nem kell PIN, csak alairas
debitre kell
ATM-ben benne lehet hagyni hiaba sipol, a fiamnak egyszer mar sikerult
ja a credit alairasrol annyit hogy egy a nevunk a fiammal es egyszer hasznaltam a creditjet es hat a sajat alairasomat hsznaltam\eleg zaros hataridon belul felhivtak, hogy O vasarolt-e?

szemig jimmy 2009.03.04. 13:51:10

majd szoros emberfogást javaslok,olyankor nem reped a csont... a karmolásnyomok meg nem számítanak :)

azize 2009.03.04. 13:51:15

@zsukimuki: máskor is szívesen :)

azize 2009.03.04. 13:52:24

@zsukimuki: csak vizespólóban vállalom! :D

b[ALien] (törölt) 2009.03.04. 13:52:26

Lécci csajok focizzatok! Én kiülök sörözni a lelátóra és akinek a leghosszabb a combja annak integetek

b[ALien] (törölt) 2009.03.04. 13:54:09

Vizespólóban! Ez egyre jobb
A szoros emberfogásba besegítek

azize 2009.03.04. 13:55:49

@A mosóporos: azótépétől én is épp 3 éve váltam meg :) azóta minden évben gyertyát gyújtok azon a napon :D

szemig jimmy 2009.03.04. 13:56:23

@hagyma: felébresztettelek? :)
elképzelm a teszkóban ahogy bizonyos emberek - hogy meg ne sértsek senkit - kapnak egy olyan plusz feladatot hogy kártyát lehúzni.
még a zöld-pin-zöld kombinációkból is olyan bonyolult szituációk szoktak kijönni, hogy az embernek belefájdul a feje mikor nézi...nálunk ez halott ügy
Jó számlával itt is ingyen van egy csomó dolog csak a népek nem járnak utána.de ezt majd a "szakértők" elmondják

zsukimuki 2009.03.04. 13:56:42

@hagyma: tudom, buta kérdés, de mi a különbség a credit és a debit kártya között kedves mindent tudó hagyma úr?@azize: és a vesztes csapat fizeti a nyertesek homár vacsiját ;-)

azize 2009.03.04. 13:56:51

@b[ALien]: Kicsit OFF lettem ;) Akkor: Erste feliratú vizespólóban....úgy jó? :)

zsukimuki 2009.03.04. 14:02:03

@A mosóporos: az ősszel jártam londonyban és ott az egyik drogériában van egy debil barát gépecske és nem kell sorban állnod a vigyorgós kasszás hölgyekhez, hanem szépen magadnak megoldod az egészet, bepittyegteted a kosarad tartalmát és utána szépen lehúzod a kártyádat, ez után elgondolkoztam hogy ez itthon hogy működne?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.04. 14:03:10

@zsukimuki:
hat nalunk az a kulonbseg, hogy ha debited van akkor annyi kolthetsz amennyi a szamladon va, ha tu leped megcsrcsolnak mint atom es letiltjak
ha credit, akkor akkor van egy adott creditem es addig kolthetek, ez lehet 500 dollartol a csillagos eg es ezt havonta fizeted vissza, mindeg megirjak mennyi a minimum amit most kell
namst ha elcsuszsol itt agyoncsardzsolnak

mindent nem tudok csak majdnem
pl sose csereltem mosogepmotort mert nincs is mosogepunk
ha lenne lehet tudnek azt is

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:03:25

Jelentkeznék nézőnek és kábeltévében tudok szakérteni, kellek-e? :)

Credit a hitelkártya, a Debit meg nem az. :) Gondolom az a folyószámlához kapott bankkártya. Nocsak, lehet, hogy bankügyekben is szakérthetek?

Maradok a fánnál, amit kaptam.

azize 2009.03.04. 14:03:31

@zsukimuki: miért is ne? én a győztes csapatban vagyok :D Én válaszolhatok, vagy mindenképpen a tengerentúlról kell a válasz? ;)

A mosóporos: igen, ingyen van egy csomó dolog. Ingyen utalok. Ingyen van állandó megbízásom és csoportos beszedésim (ilyenem nincs egyébként, bizalmatlan vagyok), ingyen veszek fel havi kettő alkalommal kp-t, ingyen megyek be a bankba kp-t befizetni :) És ingyen vásárolok Madonna koncertjegyet :D

zsukimuki 2009.03.04. 14:03:36

@b[ALien]: vigyázz! lehet fizetni kell a lelátó használatáért! vagy az csak uszodákban működik így?

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:04:59

@zsukimuki: A londoni móka nem működne, mert nem biztos, hogy minden tételt bepittyegtetnének a kedves vevők. Aztán lehet, ki tudja...

azize 2009.03.04. 14:05:38

@milyen_Péter?: egy kábeltv szakértő némi bankos beütéssel? :D :D lehetnél a bíró.....

zsukimuki 2009.03.04. 14:05:38

@milyen_Péter?: szakérthetsz természetesen, de csak ha két hiteles tanuval tudod bizonyítani hogy már csináltál magadból hujjét :-D

elwood 2009.03.04. 14:07:04

lávakövesbe mentek ?

b[ALien] (törölt) 2009.03.04. 14:07:35

@zsukimuki: hát rendelek interneten a ticket expresstől! Úgy hallottam nagyon jó a rendszerük:)

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:07:40

@azize: Nem jó, mert a bírókat megverik. Én meg féltem a szépségem. Esetleg a mérleg nyelve lennék, azt nem bántják.

azize 2009.03.04. 14:08:18

A szakdolimat anno A bankkártya üzletág technikai kérdései címmel írtam... :)

De azóta nem is fociztam.... :)

b[ALien] (törölt) 2009.03.04. 14:09:03

Utána természetesen szauna

szemig jimmy 2009.03.04. 14:09:24

@milyen_Péter?: mérleg nyelve a női csapatban mi?
@azize: na most már sikeres vagy!

azize 2009.03.04. 14:09:42

@milyen_Péter?: itt nem verik meg, csak jól kell tartania a slagot, ogy kellően vizesek legyenek a pólók :)

minek a nyelve? :P

azize 2009.03.04. 14:12:25

@A mosóporos: Köszönöm Ezt egyedül ki mered jelenteni? ;)

tygger 2009.03.04. 14:13:13

erstés sztorit én is küldtem, tessék kirakni :)

zsukimuki 2009.03.04. 14:13:21

@azize: te tényleg tudsz labdát kergetni? nem viccelsz?
@milyen_Péter?: ne aggódj egy szakértői csapat nem bántja a bírókat...de ha ragaszkodsz a mérleg nyelvéhez :-)

szemig jimmy 2009.03.04. 14:14:09

@azize: ha vizespólóban hitelesítünk akkor le is írom :)
bár én úgy nem néznék ki jól...

azize 2009.03.04. 14:14:16

@zsukimuki: kergetni tudok :D :D

oké, utána lávaköves majd szaunaszauna?

szemig jimmy 2009.03.04. 14:16:20

amúgy a szaunaszauna majdnem csak pasis program.
nőknek fülgyertya ajánlott
de esetleg tehetünk kivételt

zsukimuki 2009.03.04. 14:17:29

@azize: naná hogy szaunaszauna és még szép hogy lávaköves :-)
@A mosóporos: és az én sikersztorimmal mi lesz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.04. 14:17:40

ja es a bankkartya vagas odivatu
itt bedobta a no a kartyamat a mellette levo daraloba
de adott masikat

szemig jimmy 2009.03.04. 14:17:53

@zsukimuki: beelsőztél a túloldalon? nagyon megy!

azize 2009.03.04. 14:18:30

@A mosóporos: aham, a többesszám ez esetben kettőnk közül rám vonatkozik? :)

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:19:10

@azize: Slagtartásban jó vagyok, arra gyúrok éppen, meg szolizok is, hogy szép barna legyek, amolyan dekoratív slgtartó manager, aki bankos-kábeles szakértő is. Meg bíró. Meg mérlegnyelv. Tudathasadásos leszek...vagy már vagyok?

azize 2009.03.04. 14:19:47

@A mosóporos: észre sem vettem, hogy ez egy elavult post lett közben :D

fülgyertya? vállalod? :)

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:21:08

@A mosóporos: fülgyertya? Az valami irdatlan pepecselős, vontatott unalmas dolog, végig vigyázni, hogy a gyertyázott ne kapjon lángra... Á. Inkább szanua, finn lávaköves.

zsukimuki 2009.03.04. 14:21:32

@A mosóporos: résen vagyok :-)
@hagyma: látod nálatok mekkora királyság van? nálunk lehet hogy visszaadnák a ledarált darabokat hogy rakd össze és ha kész vagy akkor megkaphatod az új kártyád :-D

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:22:34

@zsukimuki: Ezen most jót röhögtem. Zsuki, jól haladsz. :)

szemig jimmy 2009.03.04. 14:23:22

@azize1: meg az egész női szekcióra!
@azize2: egyszer ki lehet próbálni nem? lehet egyszer a szusit is kipróbálom...

zsukimuki 2009.03.04. 14:23:29

@milyen_Péter?: ha mobilszolgáltatókhoz és mosógépekhez is értesz akkor hozzád megyek feleségül! ;-)

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:25:24

@zsukimuki: mobilszolgáltatókat eszek reggelire, mosógépekkel edzek. Jöhetsz! :)

szemig jimmy 2009.03.04. 14:25:53

@milyen_Péter?: könnyen van, szakértő...
@zsukimuki: lehetek tanú? viszek slagot is...

zsukimuki 2009.03.04. 14:26:11

@milyen_Péter?: köszönöm az elismerést :-)

azize 2009.03.04. 14:27:19

@zsukimuki: ne má! ennyi télleg elég? :D :D engem miért nem vesznek el feleségül? én is értek még egy csomó mindenhez: kívülről fújom a posta díjszabását például. most más nem jut eszembe :D

azize 2009.03.04. 14:29:20

@A mosóporos: mikor szusizol velem? ;) meccs előtt vagy után? :)

szemig jimmy 2009.03.04. 14:32:27

@azize: ha nem kell elvenni feleségül akkor bármikor :)
szauna után különösen jólesik, kirakunk egy kokárdát a halacskára és dühösen fújjuk a rizst...remélem nem hagytam ki semmit

zsukimuki 2009.03.04. 14:33:28

@azize: titkold a pasik előtt a tudásod, hagy legyenek ők a szakértők de mi azért tudjuk hogy mi vagyunk azok igazából ;-)
@milyen_Péter?: akkor ezt megbeszéltük, és majd külföldön nászutazunk és csinálunk sokszázezres mobilszámlát és jól nem fizetünk, mert az én Uram tudja erre is a megoldást, ugye? :-)

azize 2009.03.04. 14:39:30

@A mosóporos: :) nem kell. ez csak egy opció :) kihagytál, de most az egyszer elnézem neked :) végülis meghívtál szusizni, vagy mi :D
zsukimuki: elég jól titkolom, álcázásnak rögtön a hajszínnel kezdeném :) és elárulom, hogy béna vagyok a pálcikával :) azzal, amelyikből kettő van ;)

milyen_Péter? 2009.03.04. 14:39:54

@zsukimuki: Hát persze Drága Nejem, erre is tudom a jó megoldást. Ugye azért nem lesz baj, hogyha sűrűn változtatunk lakóhelyet és gyanús alakok fognak néhanapján felkeresni engem? Neked nem fog bántódásod esni, megígérem. :)

zsukimuki 2009.03.04. 14:43:00

@azize: pedig egy pálcikával egyszerűbb, csak simán felszúrod rá a szusit :-) rizsnél nem tudom mi lehet a megoldás :-(

szemig jimmy 2009.03.04. 14:44:13

@azize: hinnye, párosodunk itt vagy mi a fene? mindjárt leiratkozom a társkeresőről, ott egy hónap alatt nincs ennyi sikerélmény
akkor bevállalsz egy torkos csütörtököt???

azize 2009.03.04. 14:45:26

@zsukimuki: hmm....de ezt nem nyilvános helyen, pláne nem az olasz részben :)
rizsnél? közvetlenül a felületről kell megenni, kézzel nem lehet hozzányúlni :)

na, itt kanyarodtam el végleg a témától, azt hiszem, megyek, termelek egy kis hasznot is a cégnek :)

zsukimuki 2009.03.04. 14:47:36

@milyen_Péter?: szeretem a változatosságot, nem gond a költözés
:-) Uram és parancsolóm és védelmezőm, jól hangzik nem?
@A mosóporos: ejnye, ne tessék már ennyire spúroskodni, tanulj a spáros posztból, egy két napig te is bevásárlókocsit tologatsz és egy teljesáru vacsit is ki tudsz fizetni ;-)

zsukimuki 2009.03.04. 14:49:03

@azize: jó munkát! csak nehogy túlzásba vidd!

zsukimuki 2009.03.04. 14:53:08

@A mosóporos: helyes! egyébként meg nem is feltételeztem hogy nem viselkednél vizespólós kolleginával dzsentlemanus módjára!

Sanyi 2009.03.04. 14:57:03

Bankszamla megszuntet, normalis bankot keres.

szemig jimmy 2009.03.04. 14:57:57

@zsukimuki: ha disznómód férfigondolkodásom van az attól még dzsentulmanus?

szemig jimmy 2009.03.04. 15:00:11

@Sanyi: menj ki külföldre :D (amúgy unic)

zsukimuki 2009.03.04. 15:04:20

@A mosóporos: ez most beugratós kérdés?

szemig jimmy 2009.03.04. 15:11:10

@zsukimuki: hááát.. illetve, teljesen egyenes őszinte kérdés, természetesen.

azize 2009.03.04. 15:14:17

:) Mi az ezerszázalékos bizonyíték arra, hogy nő vagyok? Hogy kíváncsiságból visszajöttem :) Férjnél vagyok már? :D

A mosóporos: Figyi, muszáj csütörtökön? :D :D :P

Na, puszi

zsukimuki 2009.03.04. 15:15:28

@A mosóporos: a gondolkodás egy dolog, de hogy hogyan viselkedsz, na az a lényeg :-) a lényeg hogy a póráz a konyhától legalább a hálóig elérjen ;-)

szemig jimmy 2009.03.04. 15:16:55

@azize: pedig már mindenki a koldusokat szidja.
csürörtökhöz nem ragaszkodom, de a többi mostmár ne változzon :)

szemig jimmy 2009.03.04. 15:19:22

@zsukimuki: vááá, ezt még így nem hallottam!!
figyelsz azize?

azize 2009.03.04. 15:20:51

Neeem :) Akkor most honnan kell ennem a szusit? A konyha padlójáról....vagy? :) Állom a szavam. Te mit állsz? :D

zsukimuki 2009.03.04. 15:23:48

@azize: nem mindegy hogy honnan eszed? a lényeg hogy kapsz hozzá pálcikát is ;-)
@A mosóporos: az évek során szedtem magamra ezt a "tudást" himneműek szokták szeretni

szemig jimmy 2009.03.04. 15:24:19

@azize: mint dzsentulmanus természetesen a költségeket állom. Cserébe a helyszínen közlöm honnan kell szuzisnod, na? ;-)

kernelpanic 2009.03.04. 15:26:41

@Rékuc: teljesen igazad van Rekuc, en is ezt tettem volna, meg ha valami felszamolasi dijat biztos fel is szamolnak.
Elhozni minden penzt-szamlat onnan, es tobbet felejuk se nezni.

azize 2009.03.04. 15:27:43

@zsukimuki: egészen addig, amíg ki nem derül, hogy a póráz melyik végén vagy :D
@A mosóporos: pálcika lesz? az FONTOS :D

zsukimuki 2009.03.04. 15:30:09

@azize: ne lődd le a pojjént teeeeeeee!!! ;-)
én a helyedben azért készülnék a pálcikával, mert az valóban !!!FONTOS!!!

azize 2009.03.04. 15:30:57

@A mosóporos: :D Uhhh...nagy kő... :D :D mennem kell, tedd fel a rizst főni, és rántsd meg a póráz végét, ha jöhetek :)

zsukimuki 2009.03.04. 15:32:04

@A mosóporos: erről eszembe jut egy könyv, amit anyukámtól kaptam pár éve, a címe: "minden férfi disznó" ;-)

szemig jimmy 2009.03.04. 15:33:29

Nekem meg az jut az eszembe, hogy lehet nem is a férfiak az igazi disznók?

zsukimuki 2009.03.04. 15:38:43

@A mosóporos: hééé, én nem foglaltam állást! csak meséltem egy könyvről!

szemig jimmy 2009.03.04. 15:39:51

na most kedzem el rázni
azért ha a poszter visszanéz biztos örül hogy témánál vagyunk :)

azize 2009.03.04. 15:43:25

au, valaki rángat :D :D

zsukimuki 2009.03.04. 15:44:45

@A mosóporos: a pórázról beszélgetünk ugye?
@azize: nem neked rázza tisztítós barátunk a pórázt? kész a szusiiiiiiiiiiiii

azize 2009.03.04. 15:46:20

@zsukimuki: ja, elég frissnek tűnik valóban :) elhiszem, hogy KÉSZ :D :D

Walter Melone (törölt) 2009.03.04. 15:48:22

Mi van nincs már több bank ezen az egyen kívül?

Ott helyben bezárattam volna a számlámat. Utána pedig ment volna a levél a PSZÁF-nek.

Nem értem hogy lehetnek ekkora bírkák az emberek. Persze ide levelet írni van esze....

zsukimuki 2009.03.04. 15:54:59

@Walter Melone: ugye ugye, nem véletlenül mondják hogy többet ésszel mint ész nélkül!

zsukimuki 2009.03.04. 15:56:08

@azize: de légy résen! ha még mozog akkor az már túl friss! :-D

szemig jimmy 2009.03.04. 15:57:45

hogy a redva állna a gépembe. vagyis állna ki belőle. pardon.most megjavult.
már a rizs is kihűlt, itt ülök ökölbe szorított talppal hogy mikor eszünk má'

zsukimuki 2009.03.04. 16:00:08

@A mosóporos: lehet hogy én vagyok rosszul informált, de a szusit nem hidegen szokták enni? vagy más célból tartogatod melegen a rizst?

szemig jimmy 2009.03.04. 16:02:04

@zsukimuki: ezért már kaptam egyszer...csak nem tanulok.
mostmár komolyan ki kellene próbálnom
eddig csak ruszlit ettem
hasonlít?

zsukimuki 2009.03.04. 16:08:18

@A mosóporos: hát, hal van mindkettőben, ebben a tekintetben mindenképp hasonlít :-)

szemig jimmy 2009.03.04. 16:11:52

@zsukimuki: lelépett a köv. férjed
leendő vacsorapartnerem meg egyfolytában dolgozik
én meg mindjárt megyek haza
amúgy ha lesz update hogy a bank bocsaánatot kér és korrigál akkor minden kiderül

azize 2009.03.04. 16:15:27

@A mosóporos: most egyszeriben visszakanyarodtál a témához? :) megártott a ruszli? (azt is szeretem).
Én is megyek nemsokára haza, aztán ezek után összedobok valami meleget :D ;)

zsukimuki 2009.03.04. 16:20:50

@A mosóporos: tényleg, az Uram...stb eltűnt, hmm
drukkoljunk hogy a bank belássa hogy hibázott...naiv vagyok ugye?
azize: aztán csak óvatosan a spárban! nehogy betámadjon egy homeless!

azize 2009.03.04. 16:30:06

@zsukimuki: Tűzrőlpattant vagyok, pillanat alatt kiürítem a terepet :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.03.04. 16:39:51

Mi az, hogy káendhá? Sosem fogom megérteni. Vagy káéshá, vagy kéjendécs, vagy nemtomén, de biztos nem káendhá. Azt mégis.

zsukimuki 2009.03.04. 16:43:30

@azize: hmm, kezdem azt hinni hogy te vagy a bandavezér és neked dolgoznak ott a népek a spárban! :-D

májgeriberi 2009.03.04. 17:32:52

Kedves Kem te szopóágon vagy! De szerintem ez te is tudod!
Tán a hiszti (csak a kitartó) az segít!
Az erő legyen veled! ikszdé

milyen_Péter? 2009.03.04. 17:51:57

@zsukimuki: Nem tűntem el, csak dolgozom, hogy meglegyen a nászútra való. Persze rajtad is sok múlik, hogy a menyasszonytáncból mennyit kasszírozunk, de semmit nem bízok a véletlenre.

lótumfaktum 2009.03.04. 20:36:34

@zsukimuki:" csak szerény két és fél éves service centeres"
Na jó estét tisztelt kollegina én 1 évig voltam centerlejszteres, úgy hegyeztem volna .

zsukimuki 2009.03.04. 21:53:10

@lótumfaktum: hello kolléga, te kiket szolgáltál?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.04. 22:13:06

az már volt, hogy bőcsész-e vagy, és anyáddal közösen van-e a számla?

biztos volt, de lusta vagyok elolvasni ennyi kommentet

trónkövetelő 2009.03.04. 22:40:59

a kártyaletiltásról csak ENNYIT: banki tapasznyalatom alapján a dombornyomott kártyákra 60-90 napig utólag is érkezhet terhelés ha a delikvens a holland antillák mittoménmilyen gumidomboros leolvasójánál fizetett és helyenként galambpostával érkezett be a terhelés.

Ezért a felmondott kártyát a bank (jogosan) 60-90 napig akár életben tarthatja (és addig nem ad másikat) mert addig nem tudja nullára kifuttatni.

Mi ebben a bonyolult. Homááááááááár ennyire ... cikket...

David Webb 2009.03.05. 02:29:25

@zsukimuki: Nem csak a drogériában működik ez, hanem a tescóban este 10 után pl...
Sőt, a bankártyáért nem kell fizetni, plusz ha pénzt veszel ki az is ingyenes, kivéve a "cash machine" feliratost..

epeficam 2009.03.05. 03:33:17

Én ugyan az x-eknél meg az y-oknál leragadtam, de tessék megmondani a végeredmény mennyi lett?

Tilcsák Bea (törölt) 2009.03.05. 06:04:45

"tavaly november óta": ember, március van!
"elég a kártyaszámát felírnod": nem elég, nem vagy hivatalos elfogadóhely, nem fogadják el tőled.
"Normális dolog az, hogy egy kártya rendelésért fizetek 12 ezer forintot, fizetem az éves díját, majd ha le akarom mondani, akkor 30 ezer forinttal lehúznak?": ezt a szerződést írtad alá.
egyébként: egyben igazad van-ha kártya pótláanál nem törölték a régi kártyádat tévedésből, akkor nem jár most annak a letiltásáért a 30 ezer.

lótumfaktum 2009.03.05. 09:17:30

.@zsukimuki: Egy NDK-s 8.6tonna centerleisz köszörű boldogtalan tulaja voltam , Őt szolgáltattam, aminek a kövei 1200 mm átmérőjüek voltak 210 kg súly , mint Kinizsi Pállé. azon szerettem vón hegyezni ,ha téénnyleg hibás kiadás kis kegyed. a választ csak este tudom meg.szlovákba nem tud .netezni pá

tiborc2008 2009.03.05. 18:42:34

Szerintem CBA-nak nincs köze a kártyaletiltáshoz, ők valószínűleg betelefonáltak erste-nek, hogy találtak egy kártyát. A letiltás az erste akciója. Ahogy le lehet tiltani pár klikkeléssel egy kártyát, gondolom ugyanúgy aktiválni is lehetne megtalálás után, ha a mohó mocsok hajlandó lenne rá, de inkább levesznek pár tízezerrel. Hagyd ott őket, amint teheted.

Etihad 2009.03.05. 22:52:38

A kártyának nincs havidíja csak éves díja, és az egyszer letiltott kártyát nem lehet újból aktívvá tenni. A kártyán van egy telefonszám amit hivni kell ha talál vki kártyát a CBA biztos felhivta és a telebank letiltotta. Ennyi.

tiborc2008 2009.03.06. 08:23:19

Ha nem lehet, hát nem lehet. Gondolom ez a világegyetem alaptörvényeiből következik. Biztos fizikai lehetetlenség. Attól még mohó mocskok, hogy ennyi pénzt kérnek egy kártyapótlásért és meneküljön tőlük mindenki, aki teheti.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.07. 00:16:39

A kérdés adott. A Lajtán innen, vagy a Lajtán túl?

Sajtika 2009.03.08. 03:15:17

tudom ajanlani a citibank 0 forintos folyoszamla csomagot, es a dijmentes credit kartyat :)

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 00:21:34

Tegnap találtam az egyik blogon egy nagyon jó és igaz anyagot. www.vallalkozokszovetsege.blog.hu
Kaptak a mocsadék bankok a pofájukra.Végre egy szervezet, aki adott nekik.
Ime:

Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal


A Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen, a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján.


A válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen. Mindezt nem csak a kényelem okán, de az előrelépés lehetőségeként is vállalták az adósok: ennek persze mély társadalmi okai vannak, mert egy magyar tömblakás ára jelenleg 183 havi minimálbérért ill. nagyjából 107 havi átlagbérből vásárolható meg. Egy átlagos, új, családi autó (nem luxuskategória) „mindössze” 42 havi minimál- ill. 25 havi átlagbérből már megkapható.


Tavaly szeptember óta hallgatjuk, hogy válság van, a világ hitelpiacai egyre nehezebb helyzetbe kerültek, fel kellett vásárolnia az amerikai kormánynak a legnagyobb bankokat, hogy az emberek a befektetéseiket biztonságban tudják, mert ha nem, még nagyobbra nő a válság és a bizalmatlanság.


Igen, halljuk, látjuk, olvassuk. De a PSZÁF nem lép „akcióba”: mintha Csipkerózsika-álmát aludná a felügyelet, el van foglalva azzal, hogy egyes ügyeket vizsgál (amely fontos a szereplőknek), de az össztársadalmi érdek, miszerint a bankok üzleti magatartása mélyen hátrányos és pénzügyileg ellehetetleníti tömegesen az embereket, mintha észre sem venné. Miközben már kiderült, hogy a világ „gazdagabbik felén” a bankok a tőkeinjekciót arra fordították, hogy vezetőik megjutalmazzák magukat, mert hiszen „olyan jól dolgoztak, és hát ezért jár is a bónusz”.


Néhány tény:

Egy átlagos magyar bank vezetője minimum 100 millió forintot keres évente a juttatásokkal, bónuszokkal stb.

A rendszerváltás után, de a 90-es évek közepétől bankokban volt a legmagasabb az átlagkereset, és ebben a szférában lehetett a legtöbb, időnként rekordnyereséget realizálni.

A megkötött blanketta-szerződések számtalan helyen sértik az adósok jogos érdekeit a bankok/pénzintézetek érdekeit előrehelyezve.


PSZÁF tehát tűrte, hogy a BAR-listások száma az egekbe ugorjon, és lassan minden tizedik felnőtt lakos szerepeljen e listán, miközben felmerülhet az emberben néhány kérdés.

- Vajon a PSZÁF mindezt azért tűri, mert a legtöbb döntéshozó vezetője hivatali állása előtt maga is bankár volt, majd a későbbiekben - a jól kereső pénzintézeti szféra - vissza várja „hű” fiait?

- Vajon a PSZÁF számára ezek a blanketta-szerződések miért elfogadhatóak?

- Vajon a PSZÁF vezetősége megkezdte a magyarországi bankok és tevékenységük széles körű átvilágítását, hogy megismerhető legyen az adott bank valós pénzügyi helyzete? A megszerzett éves rekordbevételek és nyereségek elkönyvelése után – ilyen hirtelen – miért lett bajban a hazai bankok meghatározott része?

- Vajon a PSZÁF a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit elszámoltatja, mielőtt és miután a bank felveszi a magyar adófizetők pénzét?

- Amennyiben a bankok számára csökkentik a kamatokat, akkor – amellett, hogy árfolyamveszteség címén a törlesztőrészleteket megemelik – miért kell az adósoknak – a szerződés egyoldalú módosítása mellett – még kamatokat is emelni? Persze tudjuk, hogy az egyoldalú szerződés ezt megengedi, de a PSZÁF miért tűri?

- Vajon a bankok vezetői miért gondolják azt, hogy nekik nem kell felelősséget vállalniuk a gazdasági kockázataikért (miként más vállalkozóknak - igen)?

- Nem várható el egy pénzintézettől, hogy megkérdezze ügyfelét: „Kedves ügyfelünk, Ön 20 évre vett fel hitelt, gondolt arra, mi lesz, ha 10 vagy 15 év múlva beteg, munkanélküli stb. lesz? Miből fogja fizetni a hiteltörlesztést?”


A bankrendszer sajátosságait nézhetjük más megvilágításban is: a mindent az ügyfelekre terhelő bankrendszer esetenként az aktuális kormányzatot zsarolja, miközben újdonsült „királycsinálóként” a következő kormányzatot próbálja saját sugallatra felállítani. Ahogy bennfentes budapesti körökben mondják mostanában: úgy tűnik, Felcsuti megegyezett az alcsútival.

Ahelyett, hogy a bankok az anyacégeiket szolgálják ki, a bankok és a bankrendszer mai vezetőinek legfontosabb feladata az ország 1,3 millió vállalkozásával, valamint 10 millió lakójával megegyezni a hitelek mérséklésében, a törlesztések türelmi idejének ügyfélbarát kezelésében, törekedni a forint megvédésére, elvárható, hogy beindítsák a hitelezéseket is.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF tisztségviselőit, hogy kezdjék meg és folytassák le e körben a vizsgálataikat, elvárja, hogy a magyar bankok ne merjék egyoldalúan módosítani a szerződéseiket, vállalják a jelenlegi helyzetben a saját üzletük kockázatát, ne hárítsanak át minden költséget – jogtalanul - a hitelfelvevőkre, és tevékenységüket tisztességes üzleti magatartással folytassák.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a bankok törvénytelen szerződésmódosításai ellen. Kényszerítsék ki bankoktól a tisztességes kamatláb meghatározását.

Lépjenek fel a banki „uzsorakamatok” ellen, és - szükség szerint- azonnal vonják meg az ezt használó bankok engedélyét. Egyetlen bank se kérhessen a jegybanki alapkamat duplájánál több kamatot a kiadott hiteleire.

A PSZÁF tisztségviselőinek pedig végre el kell kezdeniük a fogyasztó- és vállalkozásbarát magatartást bevezetni a gyakorlatban, és az elé kerülő ügyekben ilyen módon eljárni.

Elvárjuk, hogy a PSZÁF a továbbiakban a bankok bevételeiből különítsen el egy alapot, mely a banki hitelek károsultjainak szervezete számára juttat pénzeszközöket, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzintézetek ellenében.


A Vállalkozók Szövetsége programjában szerepel a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás is, melyekről – iskolai keretek között – kell hallaniuk, tanulniuk a fiataloknak, hogy minimalizálni lehessen azoknak a számát, akik később belekerülnek ebbe a pénzügyi mókuskerékbe.

Info: www.vallalkozokszovetsege.com

süti beállítások módosítása