Tékozló Homár

Milyen egy igazi kínai szakács?

2009.04.27. 00:18 | szily | 25 komment



Tomtom lőtte a Homár gyermekkorának színhelyén, a József körúton ezt az ígéretes táblát. Ha valaki tényleg tesztelni akarja a szakembert, menjen be és kérjen sült sertés vastagbelet.  Ha igazi kínai vagy igazi szakács, nem fog meglepődni. Ez egyébként a Homár kedvenc kínai étele, a Telepy utcai Wang mester konyhájában, pillanatnyilag kedvenc budapesti éttermünkben például álomszerűen csinálják.


ezt a József kőrúton lőttem, de nagyon röhögtem közben....:) Gondoltam, hogy bemegyek kérni egy stroganoff bélszínt hamár bármit lehet rendelni, de nem akartam zavarba hozni egy igaz kinai szakácsot...:)  Bár lehet, hogy simán megcsinálta volna...:)
üdv, tomtom

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.04.27. 00:19:29

Kici gulyászlevszet kérek cépen!

Mylady 2009.04.27. 00:20:56

bármit? én a lottóötöst kérném...

pizsama 2009.04.27. 02:08:34

Bográcsgulyást ala Ede!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.04.27. 02:28:04

bakker, nem tudtok olvasni???
nem igazI, hanem IGAZ kínai!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.27. 03:08:02

@Lesley:
az olyan aki hisz maocetunbgban?
vagy csak jol pingpongozik?

Der Zebulon aus Tirol - Stacheligel für alle - 2009.04.27. 03:14:41

A Telepy utcai Wang mester konyhájában álomszerű sült sertés vastagbelet lehet kapni?? Egyszer kipróbálnám, de félek, hogy ólcsó, rosszmínőségű süntüske lyuggatta vastagbelet sóznának rám...

☺ágica (törölt) 2009.04.27. 07:19:57

IGAZ kínai szakács:DDDDDDDDDD

Ofélia . 2009.04.27. 07:38:02

Igazhitü kicsicsencsel bárdlig fogu méregkevering:)

É2I 2009.04.27. 07:47:49

Az igaz kínai köszön a coca-cólának.

bolhaplaza.hu 2009.04.27. 08:26:02

Rántott zongoralábat kérnék!))

Ofélia . 2009.04.27. 08:31:28

@www.bolhaplaza.hu: Egy kínai szakácsnál ez nem probléma csak vigyázz a szálkára:)

Kazimír 2009.04.27. 08:50:52

Gondolom van 3-4 féle alapanyag, azokat úgy variálja, ahogy a t. vendég akarja.. :)

Troppauer Hümér 2009.04.27. 09:44:26

Párolt teveborda rettegő szamuráj módra, frissen hántolt, pirított hangyahomlokkal, instant csípős-mustáros süntüskeszósszal.

Ofélia . 2009.04.27. 09:48:12

@Troppauer Hümér: Te is a nagy levinnél tanultál??:))

Troppauer Hümér 2009.04.27. 09:58:07

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Sajnos nem.
Még kósza gondolat sem voltam, mikor a nagy Levin befejezte pályafutását.

Mylady 2009.04.27. 11:29:49

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: A nagy Levin? A cári balett kosztümtervezője? :DDD

Smacika 2009.04.27. 14:03:59

Én meg igazi bográtschban főtt, abálódott, disznósajtot kérek.

Agicer 2009.04.27. 14:38:17

A kínairól jut eszembe! Pécsiek és nemcsak azok! Már régóta próbálok rájönni annak a kajának a nevére amit úgy a 1991-92-93-as években a Pécsett a Széchenyi téren és környékén egy mozgó, amolyan pereces kocsiból árultak a kínaiak. Néhány távol keleti (vagy magát annak mondó) helyen rákérdeztem már, de nem jártam sikerrel. Pár hasonlónak mondott terméket meg is kóstoltam, de se külsőre, se ízre nem volt olyan mit emlékeimben.
A lényeg: valami (sós-kelt? talán pogácsához hasonlítanám) tésztaféle, benne fűszeres, jó hagymás(?) (sertés?) hús. A mérete kb. akkora lehet mint egy kisebb túrós bukta. A teteje olyan szép hasított és pirosra volt sütve. A méretéhez képest jó súlyban volt, 2-3 nál többet ritkán tudtam megenni belőle. Ha valaki emlékezne rá és az elnevezését (receptjét)tudná, megköszönném. Emlékeim szerint anno volt 40-50 ft/db.
Köszi!

nadivereb 2009.04.27. 20:39:52

@Agicer: Javaslom, hogy nézz el a kk.blog.hu-ra, ott nézd meg az "Enni Kínában 1. és 2." posztokat, más ötletem nincs.

kerekdomb 2009.04.29. 17:27:56

Agicer: az egy nagyon elterjedt kínai étel, magyarul mondjuk batyu a neve :) Sok helyen leht kapni, én a Momotaro Ramen étteremben szoktam.
süti beállítások módosítása