Tékozló Homár

Braun-féle mixerkommunizmus a Pannónia utcában

2009.05.15. 11:00 | szily | 125 komment

Ha valaki beletunyulna a fogyasztói kapitalizmus kényelmességébe, és elege lenne abból, hogy a szolgáltató szektorban állandóan a fenekét nyalják, Avalokitesvara tippje az újlipótvárosi Braun márkaszervíz, ahol tök ingyen vehetjük öl a kádárista tempót. Kalandok egy késbetét körül alant:


A történet lényege, hogy elvesztettem a Braun típusú kézimixerem egy darabját, nevezetesen a mixerhez csatlakoztatott aprítótál műanyag késbetét tartóját és magát a fémkést. Gondoltam, mégsem veszek emiatt egy új mixert, csillió forintért, szépen utánanézek, hol lehet alkatrészt venni hozzá. Netet felkutatva látom, ó igen, lehet alkatrészt venni, méghozzá az egyetlen Braun szervizben, hurrá! Próbáltam felhívni a  Braun szervizt, hogy tartanak-e ilyen alkatrészt, de nem vették, fel, így a gondolatot tett követte, felkerestem a szervizt. 
 
1. látogatás: 
A szerviz a régi 70-es évek hangulatát idézi, két sorban tömörülnek az emberek, a falakon található polcokon több éve ott található kifakult Braunos és Moulinexes dobozok, de az áruválaszték inkább a hiánygazdasággal küszködő egykori békebeli Centrum áruházra emlékeztet inkább. 
 
A két sor a javítás, illetve az alkatrész eladás sora. Beállok az alkatrészes sorba, majd várakozom türelmesen többedmagammal. Előttem egy bácsika valamit vásárol, majd 15 percen keresztül keresi az aprót olyan hajléktalan tescos jutazsákban, közben elmeséli az életének ezt megelőző 92 évének fontosabb állomásait és büszkeséggel jelenti ki, hogy sikerült megőriznie remek egészségét. Az eladó egy ideig türelmesen vár, majd félreállítja bácsikát, ekkor előreszökkenek. Gondoltam naivul, hogy ha mással így bánnak akkor rám is szánnak némi időt. 
 
Mondom van egy mixerem, amihez.... - erre eladó férfi előttem egykedvűen üldögélve, maga elé meredve, rám sem nézve felcsattan: - Mi a gyári száma?   Erre én zavarban mondom: -, hát tudtommal nincs olyan sok Braun kézimixer, ilyen nyeles, barna,  erre ő – meg sem várva a mondat végét - kérlelhetelen hangon: - de mi a száma? Így nem tudom beazonosítani!   Erre én, megijedve rávágom: - a  típusa Multiquick! Eladó rázza a fejét, még mindig maga elé mered, de én rendületlenül folytatom: - megnéztem a weben a Braun alkatrészlistáját és úgy láttam minden Braun mixerhez ugyanez az aprítótál jár, én csak egy egyszerű, hozzávaló műanyag betétet és egy belevaló kést szeretnék venni. Gondolom nem olyan nehéz utánanézni.... Eladó néz rám, mint egy totál hülyére és közli, hogy fogalma sincs miről beszélek, majd kioktató hangon közli, hogy ennek a kérdésnek sokkal jobban utána kell járni mielőtt csak úgy  kedvem szottyan igényelni valamit. Neki pontos cikkszám kell. 
 
Őszintén szólva, itt elfogyott a cérna nálam, megköszöntem a segítőkészségét , indulatos hangon és kiviharzottam. 30 percet töltöttem teljesen eredménytelenül a boltban. Diplomás ember létemre, régen éreztem magam ilyen hülyének és tehetetlennek, hála a remek kiszolgálásnak. De gondoltam, ilyen egyszerűen nem adom fel! Hazatérve fogtam magam és a webről kinyomtattam a pontos cíkkszámokat a braun oldalról és gondoltam, most már nem fognak ki rajtam. Vissza tehát a szervízbe. 
 
2. látogatás: 
 
Megint várakozás a szocreál környezetben, majd eladó orra alá dugom a papírokat rajtuk a pontos cikkszámmal, ez kellene. Eladó nézegeti, forgatja, beüti a számítógépbe a számokat, és közli szenvtelenül, fogalma sincs mik ezek, ilyen cikkszámokat nem ismer fel a gép, valószínűleg nincs is nekik ilyen. Erre mondom, hogy múltkor azon buktam el, hogy nem tudtam cikkszámot, most itt van kinyomtatva, akkor legyen szíves nézzen utána. Eladó turkál a gépen kelletlenül, majd közli, hogy ugyan megtalálta a weben, de a saját rendszerük ezt mégsem mutatja, ő megmondta, ilyen nekik nincs, szóval nincs mit tenni. Ezzel eltelt 20 perc. 

Én: - nem lehetne esetleg megrendelni? Gondolom azért valahol a Braun világában fellelhető ilyen, ha már a weben is fent vannak ezek. 
Eladó: - hát végül is meg lehetne, de az 3-4- hét 
Én: ok, akkor rendelje meg. 
Eladó nehézkesen nekifog, rögzíti a gépen, majd kapok róla egy visszaigazolást. Azt mondják majd sms-ben értesítenek.
 
Ismét egy jó félórámba került  az egész, megköszönöm az újabb szíves segítségnyújtást, majd távozom a boltból, megint kicsit felindult állapotban, de végre túl vagyok az egészen. Otthon még egyszer lecsekkolom a rendelést, ekkor látom, hogy az eladó elírta az egyik alkatrész cikkszámát. Nem látok most már  a pipától, de még egyszer már nem vagyok hajlandó visszamenni. Telefonálás kitartóan, mire végre többedszerre felveszik, kijavítattom a cikkszámot. 
 
Most itt tartok, kíváncsi vagyok ezek után mire számíthatok. 
 
Viszont aki belefáradt a vadkapitalizmus fogyasztó centralizáltságába, illetve bosszantja a túl készséges kereskedői társadalom, esetleg csak egy kis retro érzésre vágyik, annak melegen ajánlom a Pannónia utcai Braun szervizt, amely hamisítatlan szocreál hangulattal és  maximálisan kelletlen hozzáállásával szívesen megalázza a szerencsétlen vásárlót.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frucsasz 2009.05.15. 11:35:23

@potrzebie: "- megba...om anyádat a ravatalon!" ez de rég volt már :D

b[ALien] (törölt) 2009.05.15. 11:37:21

@Frucsasz: Nem bizony! Na jó, a cikkszámot elírták, de ha egy elírásból mindenki postot írna...
Ha meg olvas homárt, tudhatta volna, hogy a diplomásra mindenki ugrani fog:)

Harlequin 2009.05.15. 11:37:45

Ahhoz képest, hogy diplomád van, annyi eszed nincs, hogy te magad rendeld meg az alkatrészt külföldországból.

Sir Mortzosch 2009.05.15. 11:38:00

Nekem akkor is az tetszik a soksok blogon meg poston, hogy mindenki diplomás, többdiplomás, stabil anyagiak között él, neki van igaza mindenképp, másnak meg a kurvaannnnyaaaaa.
Ezeket a kvalitásokat természetesen KI KELL emelni, különben a kommentelőkben nem keletkezni néminemű empátia a SZERENCSÉTLEN BALFASZ!! iránt (emelkedő hangnemben, asztalcsapkodással egybekötve).
Yuck!

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.05.15. 11:38:49

- Jó napot, diplomás vagyok, Braun alkatrész van-e?
- Cikkszám?
- azt nemtom, de diplomám van.
- ja, akkor megrendelem.

:)))

Sir Mortzosch 2009.05.15. 11:39:35

Apropóóóóóóó... nekem meg annyi diplomám van, hogy el is adok belőle időnként. Gondolom tőlem vásárolják a diplomákat. hö!

Harlequin 2009.05.15. 11:41:44

Nekem nincs diplomám, de annyi eszem van, hogy titánból kellett abroncsot készíteni a fejemre, hogy a sok ész nehogy szétfeszítse a koponyámat.

Frucsasz 2009.05.15. 11:41:52

@gothic: Kérek fél liter villamosmérnökit, meg 10 deka kommunikácó és média szakost. Mennyi lesz? 30% kedvezmény van?

miss poppy 2009.05.15. 11:42:07

Én ugyanebben a szervizben neten rendeltem meg egy krups kávéfőzőhöz alkatrészt, sms-ben értesítettek, odamentem, 2 perc alatt átvettem, és elégedetten távoztam. Érdemes előbb utánajárni a dolgoknak, mint később alaptalanul hőbörögni.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.05.15. 11:42:21

Tegnap lementem itt a cégnél az alkatrészbótba (szintén kisháztartási), és volt előttem két emberke. Én sosem értettem, hogy a szervizes kollegának mitől tikkel a feje állandóan. De amíg vártam a soromra, megértettem. Tényleg klasszikus, hogy nem tudja a típusszámot, és hogy: -nem ugyanaz kell hozzá?
Szép.

Amúgy diplomához: Zárthelyi dolgozat, jön egy ilyen pink maci…itt pörgeti a pink autó pink kulcsát, hajba kettõ pink, mûköröm pink, bele van akadva a telefonba, ruhácska pink, és annyi szemfesték van rajta, hogy recseg. Be lett fizetve az oskolába, helyet foglalnak, barátom mondja – nem túl nagy lelkesedéssel, de hát diploma gyár- név, szak…kiscsaj szeme felvillan: évszak? A többiek sirva röhögnek, õ ebbõl semmit nem vett észre, azt mondta meglepõ módon: igen. Irja fel a négy évszakot, hónapot, napot, a Duna vizállását Paksnál, a Barátok Közt tegnapi epizódjának öt soros összefoglalását, továbbá a mûkörmöse mobilszámát. Haverom gondolta, ennyi baromságra csak veszi a lapot. Ááá. Csõre töltötte a rózsaszin tollat, szélsebesen irt és pár perc múlva készen is lett. Egyetlen dologra nem válaszolt, a Duna vizállása Paksnál. Haverom kérdezte, hogy miért. Azt mondja: erre nem válaszoltam, mert ez beugratós, mert Paks a Tiszánál van. És ez az ember diplomát fog kapni. (by Fábry, aki a bash.hu-ról lopatta a dumát :)))

gelsystem 2009.05.15. 11:43:52

a hét nyertese:
Pannónia utcai Braun szerviz!!!!!
ez FONTOS !!!
.
mivel én is kereskedelemben dolgozom, számtalanszor megfordult a fejemben, hogy addig rendben, hogy van Fogyasztóvédelem....
na de, kereskedő-eladó-bótos védelem mé nincs?????
pedig bőcsész sem vagyok
.
szervezzünk sün-gyűjtést a szervíznek, hogy legyen mit odaadni az ilyen diplomás-bőcsész júzereknek:):):)
apám: hányszor is írtam már le hogy aszonygya: bőcsész?!?!?
.
a posztolónak üzenem: ez hitelrontás, és szegénységi bizonyítvány!

Avalokitesvara 2009.05.15. 11:44:54

köszi a hozzászólásokat, nos kétféle braun kézimixer van és egyféle késtartó mindkét típushoz, gondoltam egyből egyet nem nehéz megtalálni, de úgy látszik mégis.
A másik, hogy a cikkszámot engedelmesen vittem másodszorra, hogy egy cikkből egyet megtaláljunk, de ugye ez sem volt teljesen elég.
Hadd ne kelljen már ezek után a mixert is elvinni.

mqqq 2009.05.15. 11:45:47

0 pont. A küldő volt a hülye.

Harlequin 2009.05.15. 11:46:20

@Avalokitesvara: Akkor még egyszer, miért nem rendelted meg te magad?

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.05.15. 11:47:13

@Avalokitesvara: nézd, most minden viccen kívül. Legközelebb így kell csinálni, ez meg sajnos tanulóidő volt, amit ott töltöttél. Tökmindegy, micsinálsz, így működnek. Amúgy meg már akartam facetoface kérdezni, régi vágyam, hogy posztírót kérdezzek: bőőőőőcsész-e vagy? (Nem megsértődni... :)))

imrus100 2009.05.15. 11:48:34

Az eladón barna köpeny volt-e?

Etelka a tapír 2009.05.15. 11:49:11

Nekem is sokszor eszembe jutott már, hogy okés, van panaszkönyv a kedvesvevőnek, de engem ki fog megvédeni?? He???
A múltkor is bejött egy tipikus Mercis, kopasz, agyontetovált állat, és (persze nem tudot típusszámot...és ez is az én hibám volt) majdnem megvert...

Etelka a tapír 2009.05.15. 11:53:26

az előbbinél "tudot" helyett "tudott"....
Írni is elfelejtek már....

májgeriberi 2009.05.15. 11:53:30

-mennyi az évi fizetése?
-ki az az évi?

ámbátor 2009.05.15. 11:56:27

A fejhallgató zsinórja meg van törve, ide ne hozza, ha elbaszódik!

Frucsasz 2009.05.15. 11:58:32

@Avalokitesvara: Nem tartozik ide, de ha már itt vagy, kiváncsi lennék az alkatrész elhagyásának részleteire. Nekem ugyan nem braun van, de ez a kés meg a betét nem egy fél centis kis bigyó, ami elkeveredne...

Az alapvető gond, hogy itt azért írtál posztot, mert nem tudtad, mit kell vinned, és így ők nem tudtak segíteni. Az, hogy elírtak valamit, annyira triviális, sablonos, hétköznapi, hogy ha az ilyenekről mindenki beszámolna, napi ezer poszt lenne, és minden homározóra jutna legalább 5 elsőzés.

"- de mi a száma? Így nem tudom beazonosítani! Erre én, megijedve rávágom: - a típusa Multiquick! " Na, ezek után tényleg muszáj volt még hangoztatni a diplomádat. Nem tudom mit hittél, mit érsz el, vagy mennyivel hiszed/érzed magad többnek emiatt. De megérdemled, hogy hülyére szivassanak itt most.
Nekem (vigyázz, ez most szubjektív lesz!) az jön le az ilyen "diplomás ember vagyok, és ezt meg is osztom mindenkivel" típusú népekről, hogy ők ez alapján mérnek. Aki diplomás, az okos, aki nem, az meg hülye és dögöljön meg. Elmesélem, hogy a sok nem diplomás ember próbálja még egyben tartani valamennyire az országot: lakatosok, asztalosok, takarítók, eladók, termelők... egyik sem diplomás szakma, de annál becsületesebb és értékesebb.
Mielőtt még megkapnám, hogy biztos nyócátalánosom van, azért védem így a diploma nélkülieket: Én is tanulok a diplomáért, de nem azért, mert attól hű de okos leszek, egyből megkülönböztetem a batzpapucsot a féltéglától, hanem mert már sajnos mindenhova elvárás. Nem kell tudnod gondolkodni, elég ha van papírod. Ha meglesz, nem leszek több tőle emberileg. Értékesebb se leszek.

Harlequin 2009.05.15. 11:59:22

@ámbátor: AEditke néni!

Ezért tart itt az ország volt már-e?

Frucsasz 2009.05.15. 12:01:50

na most majd mindjárt jön,hogy ne fújjam fel magam :D

betépett felhasználó 2009.05.15. 12:02:28

tegnap durexeknel jartam es az alabbi parbeszedet produkaltam a szervizes kiscsajjal, termeszetesen miutan turelmesen kivartam, h. negy 18eves kipipe elpanaszolja, hogy a vibri,meg a szutri, meg a dodi igy, meg ugy nem mukodik es nekik ez meg az az alkatresz kell. (csak zarojelben jegyze meg, hogy mind1ik tudta a bibi cucc tipusszamat, az szam tatva maradt, milyen profin csinaltak, sot, az egyik a utlravibrapro2009et el is hozta magaval es mar mar bemutatta volna, hogy "tulsasogsan remeg", de a drot nem ert el a konnektorig, a kislany meg spargaban ult a szeken...khm. , szoval hol tartottam?)
ja, ramkerul a sor, duskeblu recepcios ramnez es csak annyit mondott:
-betepett ur, mar megint itt, ne is szoljon semmit, ugye a szokasos ugyben van itt?
Igenloen bologattam es huncutul megnyaltam a homlokom
Csajszi telefont felemel, hatraszol raktarosnak: Cucim, itt van Mr. Betepett, kerlek hozzatok ki neki egy raklap Durex MXW07-14WWW01-Q8-ast.

Ennyi volt. MEg se kellett szolalnom.
Alig varom a jovo hetet h. ismet visszamenjek oda.
1eduli kellemetlenseg, hogy a hasznalt ovszereket vissza kell vinnem. allitolag igy olcsob az uj, ez valami zoldados marhasag, de vegul is 8, ha ettol 3 kaucsukafaval kevesebbet vagnak ki, am legyen. csak ne lenne olyan nehez a hasznaltcuccosraklap...na de ott az ifa

maincoon © 2009.05.15. 12:03:54

jézusom, én felismertem valakit a posztból... egy társunkat, ha jól gondolom...
drága, mennyit fizetsz, hogy hallgassak????????

Harlequin 2009.05.15. 12:05:18

@betépett felhasználó: Hát igen, aki lányokat futtat azt egy idő után látásból megismerik az óvszergyárban.

Secnir 2009.05.15. 12:05:40

Avalokitesvera:
"Most itt tartok, kíváncsi vagyok ezek után mire számíthatok."

nekünk ugyanez ment tönkre (asszony határozott tiltásom ellenére kétszer mosogatógépbe tette, 90 fokos programon. beállt mint a szög)
Pozsonyi utcai szerviz/bolt. 3 hetet ígértek, 3 hét alatt meg is jött. küldtek SMS-t. nem kellett gyári szám.

májgeriberi 2009.05.15. 12:06:02

a Sündíjas megin nemnyugszik?:)

staropramen 2009.05.15. 12:08:27

Sztrovacsekek!
Annál a régi jó NDK levehető ajtajú turmixgépnél nem voltak ilyen gondok.Kétdiplomás létemre nekem még mindig megvan és működik.
Egyébként meg mi köze az egésznek ahhoz , hogy milyen volt a szerviz belsőépítészeti aspektusa?
Ha nem szocreál, hanem rokokó stílusban nincs ilyen ketyeréhez biszbasz akkor jobban érzed magad?

É2I 2009.05.15. 12:12:25

/kicsit off

A múltkor voltam egy megbeszélésen. Egy villamos mérnök egyed olyan triviális dolgokról beszélt hüjeségeket, amit általános iskolai fizika órán tanítanak.
Már beharaptam a számat, hogy el ne küldjem a faxba.
Ja, hogy miért nem? Mert ő volt a HIVATAL embere.
LOL
/on

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.15. 12:15:19

@maincoon: én nem lehetek, az biztos, mert nekünk a macskával együtt van összesen 3 diplománk. Az egyiket a macska szerezte a közgázon, a másik egy bőcsészmérnöki, amit lomtalanításkor túrt ki egy kupacból a kutya (szarvasgombát kerestünk amúgy, a harmadik viszont a sajátom, az ecserin cseréltem egy braun késbetétért.)

maincoon © 2009.05.15. 12:15:51

az érintett keressen meg privát üzenetben! megadom a bankszámlaszámomat és az arra érkező összegtől függ, hogy szétcseszteti-e a társaság vagy hallgatok :DDDDDD

xpedient 2009.05.15. 12:18:22

Most nem azért, de miért kell leparasztozni szegény gyereket? Én se gondoltam volna hogy ilyen bonyolult 1 alkatrészt beszerezni. Egyébként meg ha szervíz, akor legyen már katalógusuk a kütyüjeikről, amiből az egyszeri munkásember képről kiválaszthatná a sajátját. Vagy 1 számítógép nettel. És lekeresné onnan. Nem lehet olyan sok késgépük.
Érdekes, autósboltban tudnak tartani katalógusokat. Van nekik jó pár, és a Háború és békével vetekszik a vastagságuk. Az már más kérdés, hogy ők is így állnak a szériaszámokkal(náluk motorszám), hogy ugye már rutinból viszi az ember a forgalmit, amiből kilesik a motorszámot, 5 perc keresgélés után viszont benyögi a srác, hogy ehhez a motorszámhoz 4 fajta alkatrészt hoz a katalógus, úgyhogy hozzam már be az alkatrészt, az a biztos.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.15. 12:23:07

@maincoon: nem tudom ki lehet a poszter, egyelőre eddig jutottam:
- a neve alapján feltétlen férfi vagy nő
- van otthon számítógépe és nyomtatója
- van mobilja
- nincs braun mixerhez kiskése

A te személyazonosságodra tippelhetek? Miss Marple?

Etelka a tapír 2009.05.15. 12:23:33

@xpedient:

mert mindenki életét megkönnyítené azzal, ha tudná, hogy pontosan mi a rákot is keres...
A sajátját, az eladóét, és a szerencsétlen utána következő kedvesvevőkét is.
Ennyi.

staropramen 2009.05.15. 12:25:14

@nelson
Én is szeretnék a kutyáimnak diplomát.Elsősorban az önbecsülésük megerősítéséért, másodsorban viszont azért, hogy ha elromlik az NDK turmixgép el tudjam küldeni valamelyiket a szervizbe.Szerinted hova irassam őket?Lehetőleg államilag finanszírozott hely legyen. Így legalább nem termelődne több diplomás munkanélküli.

betépett felhasználó 2009.05.15. 12:27:49

na megjott az SMS homartol
ez mar hetvegi posztnak marad.
lehet elhuzni....
bocs szily hogy elkotyogtam.

staropramen 2009.05.15. 12:30:53

fél 2 -ig kitartok, de szerintem is ez már a hétvégi.

Sir Mortzosch 2009.05.15. 12:31:51

@Frucsasz: Van már valamilyen diplomád ? Ha nincs, akkor elég hülye vagy MÉG, hogy átvágjalak a kedvezménnyel :D Ha meg MÁR van diplomád, akkor felárat számolok.
De ha megfelelsz egy találós kérdésemre, istenuccse megkapod a kedvezményt.
A kérdés : Magyarisztánban hogy hívják a talicskát?

maincoon © 2009.05.15. 12:33:13

@Nelson Mandula: teljesen jók a feltételezéseid, idáig :DDD
de még hallgatok, amíg nem jelentkezik ;)
és ha tévedek, akkor hétvégi poszt lévén én leszek az, akit halálra lehet csesztetni :DDDD bevállalom :D

igen, miss marple. "Van, aki elköveti, van, aki belekeveredik, és van, aki rájön a nyitjára."

Frucsasz 2009.05.15. 12:34:43

@Nelson Mandula: és még egyet tudunk: van diplomája is.
@xpedient: nem parasztoztuk. Hiszen diplomás. A paraszt pl nálam dicséret, amit ki kell érdemelni :) Csak simán hülyézzük. És de igen. Ha már diploma: amikor jelentkezel egy felsőoktatási intézménybe, ugyebár ott is beírod a választott intézmény és szak kódját. Nem azt írod, hogy "hát nem is tudom pontosan fejből, nem néztem meg, de ott van az Astorián, régi, szép épület,van neki holdudvara és azon belül meg mondjuk valami keleti szak jó lenne".
Azért van gyári száma, mert ez az azonosítója. Téged se a cipőméreted, hanem a személyi számod, ill. szig.számod alapján azonosítanak. Akkor is, ha név alapján amúgy csak egyedül vagy az országban. A posztoló ezt nem tudta, ami rendben is van, előfordul. Most megtanulja, hogy legközelebb így kell. De ha ő nem tud valamit, azért ne az üzletet szidja.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.15. 12:40:46

@staropramen: Na most, az hogy te szeretnél a kutyáidnak diplomát, nem elég. Nagyon fontos, hogy ők is motiváltak legyenek! A miénk most elsőéves a Ráckevei Népfőiskola disznósajtszagértő-killer (utóbbin angol nyelven folyik a képzés) szakán. Kicsit izgult a közelgő vizsgák miatt, de mióta lóbalzsammal kenegetjük a homlokát, sokkal jobban tud koncentrálni a tanulásra.

betépett felhasználó 2009.05.15. 12:46:06

".. - erre eladó férfi előttem egykedvűen üldögélve, maga elé meredve, rám sem nézve felcsattan: - Mi a gyári száma? "


de hiszen a braun cuccoknak nincs is gyari szamuk.
Egyedi hendméd darabok mind, furge ujjacskak szerelek ossze valamelyik kabodzsiai kisfaluba. ejszakai muxakban, nappal meg labdakat varnak a gyerekkezek. persze azoknak sincs gyari szamuk.

ennek ellenere elterjedt gyakorlat, hogy e cuccokat a
666-os szammal illetjuk.
termeszetesen csak a raktarszoft
kedveert


tehat 1duli eroltetett helyes valasz = HATSZÁZHATVANHAT

selymesszőrű tejbegríz 2009.05.15. 12:46:41

Jobban jártál volna ha nem írod le, hogy diplomás ember vagy.

selymesszőrű tejbegríz 2009.05.15. 12:48:44

Ja, és egy ilyen botmixer már pár ezer forint között mozog. Akkor még szarrágónak is teccik lenni? Ennyire nem fizet jól a diplomás állás? Röhej.

Sir Mortzosch 2009.05.15. 12:55:11

Braun-gyári-alkatrész-beazonosító-droid diploma eladó.
Az első 3 jelentkező aprítótál műanyag késbetét tartót és magát a fémkést kapja ajándékba, háccsóba feltolva.
--------------------------------
off : senki sem tudta, hogy hogy hívják a talicskát ...

staropramen 2009.05.15. 12:56:09

Nelson
a két komondor baromira motivált.A szomszéd macskája tett valami megjegyzést arra, hogy manapság érettségivel már nem lehet házat őrizni.Szétkapták és szóltak, hogy ilyen inzultusnak nem teszik ki magukat többé.Előkészítőre járnak, házvigyázás-postás-villanyszámlás-kergető szakra.Ott a szolgáltató EON miatt német az oktatási nyelv, különben is jön a Mercedes.
Lóbalzsamos kezelést próbáltam, de megették az egész 5 literes dunsztosüveggel.

staropramen 2009.05.15. 12:57:25

gothic
nem hívják, tolják

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.05.15. 12:59:56

maincoon: posztolót vagy hozzászólót ismertél fel? nem mindegy :))))

moli 2009.05.15. 13:05:45

@Avalokitesvara: diplomas ember letedre odamesz egy szervizbe modellszam nelkul, azzal, hogy ilyen barna es nyeles.

hat ezert tart itt az orszag, es ezt most halal komolyan mondom.

betépett felhasználó 2009.05.15. 13:08:49

tessek hasznalni!!!!!
http://www.addletters.com/diploma-generator.htm

holnaptol ebben az orszagban mindenkinek legyen diplomaja. (vagy diplomalya?)

Bemirszeng elvtars a propaganda osztalyrol (vagy osztajrol?)

Frucsasz 2009.05.15. 13:11:57

@gothic: öhöm. Furik? Aprómajom? Vgy nem is hívják, mert úgyse jön magától?
Feladom, inkább vállalom a -30%ot :D De akkor kérek grátisz egy pint továbbképzést is.

Frucsasz 2009.05.15. 13:19:58

Hm. Közel jártam a harmadik megfejtéssel...

EÖ (törölt) 2009.05.15. 13:20:15

@májgeriberi: e! rám-e gondolsz? megakadt ijedtemben a vaníliás karika a torkomon.

ez most nem én voltam! becsszó!

nekem egyébként három diplomám van:
1. bőcsészmérnöki
2. szociológiai (itt a diplomamunkámat a Nelson Mandula közgazdász macskájából írtam)
3. közhivatalnoki, (passziánsz-aknakereső szakpár)

EÖ (törölt) 2009.05.15. 13:22:29

@Nelson Mandula: az én kutyám diploma nélkül is kiválóan hamisítja a traubit
szóval nem minden a papír!

Frucsasz 2009.05.15. 13:29:46

Na gyerekek, azt hiszem, elijesztettük.
Hja, kemény az élet.

EÖ (törölt) 2009.05.15. 13:34:29

@maincoon:

"és ha tévedek, akkor hétvégi poszt lévén én leszek az, akit halálra lehet csesztetni :DDDD bevállalom :D"

akkor én erre jelentkeznék! :D

É2I 2009.05.15. 13:38:01

@gothic:
Saroglya.
Hol a diplomám?

Frucsasz 2009.05.15. 13:42:21

Hülyén fogok meghalni. Ez fontos.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.15. 13:45:37

hihetetlen, hogy a postolót basztatják. Ez az, ami kibírhatatlan ebben az országban: ha az ember a legminimálisabb dolgot el akarja intézni, előre fel kell szerelkeznie cikszámmal, bizonylattal, jótállással, szavatossággal, bejelentőlappal, anyja nevével, személyi számmal, és a jó ég tudja, hogy még mivel, hogy egyáltalán szóbaálljanak vele. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen papírokat fognak követelni.
Megsúgom, hogy a legfapadosabb rendszerben is utána lehet nézni cikkszám nélkül is az alkatrésznek, mert kereshető a főcikk név, jellemzők, típus szerint is, és a rendszer ott már listázza az egyes alkatrészeket, tartozékokat is. Csak ez kb. fél perccel tovább tartana, mint elhajtani az ügyfelet a büdös p*csába.

Sir Mortzosch 2009.05.15. 13:48:59

@Frucsasz: lásd hihetelen nagylelkűségem, melyre csak a diplomátlan parasztok képesek : megkapod, mit óhajtottál.
Pintet megkapod, kérdés, hogy angol vagy amerikai pintet akarsz?
Megkapod jófajta csíki sörben.

bekbórd! 2009.05.15. 13:50:17

Ha nem tetszik a szoci üzlet és a hajléktalan-szatyros bácsi, menj be a plázába, aztán vegyél húszezerért egy másik multikvikket!

elwood 2009.05.15. 13:50:26

@maincoon: "és ha tévedek, akkor hétvégi poszt lévén én leszek az, akit halálra lehet csesztetni :DDDD bevállalom :D"

ööö ... hol is lesz ez az esemény ? esetleg nézni is lehet ?

Sir Mortzosch 2009.05.15. 13:51:52

@É2I: ad primo: nem hívják, hanem tolják. ad secundo : a saroglya nem kerekes szállítóeszköz, hanem 2 emberes ;) guglizd ki :D
ja, és ülj le, egggggyes!

maincoon © 2009.05.15. 14:07:36

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): @elwood:
mit is jelent nálatok az a szó???? :DDDDDDDDDDDDDDD

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.05.15. 14:09:00

Kedves postolo!
Teny hogy a "barna es nyele van" minimalista megkozelites es hogy a szemelyzet ha nagyon akarta volna, akar segithetett volna. Ami az egeszben szemet szur, hogy mar az elejetol fogva idegbetegkent alltal a dologhoz. Igy nem lehet..

Ha masfel oras a sor, akkor vard ki a masfel orat, kivarja mas is. Mindenki utalja, ha a leallosavon elesietnek es a szukuletnel bepofatlankodnak.

Ha unott/letargikus/erdektelen stb a szemelyzet, akkor is probalj vele szot erteni. A "kerem" szo sokkal hatekonyabb mint a "gondolom nem olyan nehez utananezni".

Ilyen es ehhez hasonlo tucatjaval esik meg naponta, az ember magaba fordul es legkozelebb probal okosabb lenni, vagy legalabb csendes deruvel szemlelni, nehogy mar agyverzest kapj egy kezi mixer miatt..

K0vasz 2009.05.15. 14:24:31

Diploma az van, de azt már nem tudja, mi az a gyári szám.... LOL

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.15. 14:28:52

@K0vasz: ha például molekuláris biológiából van diplomája, akkor nehezen...

Palkovics Ede 2009.05.15. 14:39:25

@gothic: Szalmapityókát magára adsz e? A csíki sör tényleg finom, selymesebb ízű, mint a Szalon (Pécs). :-)

É2I 2009.05.15. 14:40:50

@gothic:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Talicska

"A talicska egykerekű eszköz, aminek két alapformája ismeretes.

- Az egyik alapforma voltaképpen egykerekű saroglya..."

Egy kettes nem kaphatnék? Ha már diplomát nem is.

pizsama 2009.05.15. 15:06:25

Csere? Alkatrész? Hülye vagy? Minek?
Két nagyszerű megoldás létezik:
1. Dobd ki, vegyél újat, hisz fogyasztói társadalomban élünk, vagy mi a szösz?!
2. Válság van, olcsóbb megoldás kell? Erre találták ki a férjet! Hogy otthon McGuyver módra fél nap alatt célszerszámot fabrikáljon neked a maradék karnisból és sniccerpengéből!

Frucsasz 2009.05.15. 15:20:44

@gothic: legyen angol, az mégis eredetibb :)

Frucsasz 2009.05.15. 15:23:30

@vazsmegyeigerdezsház: egyetértek. És ha az emberek tudnák/vinnék a gyári számot is, akkor nem lenne másfél órás sor...

Frucsasz 2009.05.15. 15:29:10

Rékuc, részben (!) igazad van, mert sok helyen túlteng a bürokrácia. De azért ha valami egészen konkrét speciálsi (olyan értelemben, hogy másnem jó, csak és kizárólag az) alkatrészt akarok, ahhoz már igenis kell gyári szám. Kell, mert ha nem tudja, milyen az a mixer, akkor rossz alkatrészt is adhat, és akkor a posztoló lenne felháborodva a legjobban. Az, hogy ő két féle mixerről tud, nem jelenti, hogy annak nincs több variációja is. A bankban vagy az adóhivatalnál sem kezdenek veled semmit, ha nincs személyid. Az ATM-nek se mondhatod, hogy hát a pin- kódot nem tudod, de el tudod mondani, hogy hova tetted, vagy milyen színű volt a papírja...

Sir Mortzosch 2009.05.15. 15:39:17

@Palkovics Ede: szlapityókát miccsel, légy a vendégem :D
É2l - legyen kettes, lásd a lelkem;)
Frucsasz, itt sörből a "vider" a mérték . hö.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.15. 15:56:44

mi kezimixerben is eldobhatot hasznalunk
Mary kezet mar vag 64 ezerszer csereltuk

johndoe83 (törölt) 2009.05.15. 16:37:23

Megtaláltam a posztíró diplomáját. Kicsit csalódott vagyok... :( img41.imageshack.us/img41/4397/diploma.jpg

b[ALien] (törölt) 2009.05.15. 18:12:47

@gothic: helyesebben mérték a hordó, tartózkodás az asztal alatt:)

Palkovics Ede 2009.05.15. 18:21:38

@gothic: talicska=taliga. Micset még nem ettem, de ódákat zengenek róla. No, majd hamarosan. :-)

Mylady 2009.05.15. 20:31:23

@betépett felhasználó: köszi-köszi-köszi!
végre én is bőőőőcsész lehetek
szereztem diplomát a budapesti bőőőőcsészképzőn
:D

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.05.16. 10:20:40

Biztos bölcsész a júzer.
Mikor nekem kellett samsung mikróhoz kezelőpanel, először is kerestem hozzá szevizkönyvet a neten, kinéztem belőle az alkatrész cikkszámát, telefonáltam a forgalmazó cégnek, megrendelték, elmentem, átvettem, kifizettem. összesen (guglistól, telefonálásostól, atutózásostól együtt másfél órát futtattam a projektre. + 45 perc szerelés. De én mondjuk gépész vagyok, nem médiaszociológusromológusbüfészakos.

230e 2009.05.16. 10:39:58

Meg kell védenem a szervízt, mert ha jól gondolom ők a Remingtonék is.
A szakállvágóm eltört biszbaszánál, azonnal kiállították a cserére jogosító igazolást, mindenféle barbatrükk nélkül.

Az már más kérdés, hogy az MM mekkora másort csinált a cseréből, de ez nem az Ő kompetenciájuk.

Szóval sok ilyen szervízt.

isti77 2009.05.16. 15:08:44

"...az áruválaszték inkább a hiánygazdasággal küszködő egykori békebeli Centrum áruházra emlékeztet inkább."

Egy kicsit el vagy tévedve Sir, a szervízbe javíttatni megy az ember, vagy alkatrészért, ahogy te is, ezért az ÁRUválasztéknak nem kell nagynak lennie (feltételezem, itt a készülékválasztékra gondoltál). Itt egy olyan dolgot tettél szóvá, ami nem egészen ideillő, szóval innentől egy kicsit fenntartással olvastam a sztoridat, hogy vajon jogos-e a felháborodásod. Nem egészen. Az, hogy alkatrészt típus, vagy cikkszám alapján kell rendelni, csak neked újdonság.
Hogy a szervizes (nem eladó, ez nem bót!) bunkó volt, amiatt jogos a felháborodás, a többi miatt nem.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.16. 16:52:16

"Diplomás ember létemre, régen éreztem magam ilyen hülyének és tehetetlennek"

Ketten három diplomával-e? Skeptikus vagy-E? DE?

Megdobbent 2009.05.17. 05:10:55

Legyunk megertoek.

"Diplomás ember létemre, régen éreztem magam ilyen hülyének és tehetetlennek"

Ugy erti, hogy most eloszor mereszkedett ki egy ganjaval befustolt bolcsesz kollegiumi szobabol a kis tarisznyajaval, es megprobalt nem igazoltan es garantaltan diplomas kornyezetben ervenyesulni :(

En megertem, nyilvan nagy sokk lehet ;)

ChPh 2009.05.17. 09:42:44

Én jártam abban a szervízben, tényleg a múlt rendszerből maradt itt, de
a telefont azonnal felvették
kultúráltak voltak
segítőkészek voltak
pechemre egy hónapig nem tudták megcsinálni, de kaptam zsír új gépet

mégvmi?

anarch 2009.05.18. 10:41:26

Ezt én se értem, a Braun üzemeltet online boltot ahol típusszám (és fotó) kíséretében rá feldobja a rendelhető alkatrészek listáját. Ebből össze lehet klikkelgetni mi kell és küldik póóóstán.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.18. 13:10:06

@ChPh: én is jártam ott, valami porszívót javítottak, korrektek voltak, miazmás.

Lehet, hogy nem szeretik a sokdiplpmás doktordoktor mérnöknagyságosurakat, akiknek akkora arca van hogy nem fér be a boltajtón?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.05.19. 16:14:47

voltmár?
- Mit kérdez a friss diplomás bölcsész a friss diplomás gépésztől?
???
- Adhatom nagyobb üdítővel?

Polgár Ernő · http://polgarerno.com 2009.05.20. 17:15:54

Tisztelettel ajánlom zsidó hitéleti, kulturális és irodalmi blogomat link céljára:
http://polgarerno.com/blog

p308 · http://spor.blog.hu 2010.06.25. 14:31:36

Ha csak alkatrész kell, érdemesebb valamelyik vidéki szervízt hívni, rögtön felveszik a telefont és nagyon készségesek.
pl: ELEKTRO-REFLEX BT.
SZÉCHENYI U. 19.
8000 Szekesfehervar
Telefonszám: 22/504600
süti beállítások módosítása