Tékozló Homár

Átverés-e Magyarországon minden Windown Live-os játék?

2009.06.01. 00:13 | szily | komment

Miklós szerint igen. Többfajta játékszoftvert árulnak a kisebb és nagyobb boltok, "Games for Windows Live" címkével, úgy, hogy a terméken sehol sem szerepel magyarul az a figyelmeztetés, hogy a Live szolgáltatás Magyarországról nem érhető el. Miklós szerint ez így nincs jól. Főleg, hogy a rendszer szinte kényszerít a kisebb-nagyobb csalásokra. Jól megírt, hosszú levél alant.


Itt egy igazi Homáros sztori, ami szerintem kicsiny országunkban eléggé sok embert érint.

Szerény véleményem szerint sok-sok ezerre rúg azoknak a száma hazánkban, akik élnek-halnak a számítógépes játékokért. Jól kiépült az iparág, szinte hetente jelennek meg a jobbnál jobb játékok, amiket persze nem kevés pénzért adnak. Pár évvel ezelőtt a Microsoft beindította (az akkor még Xbox-hoz kötött) LIVE szolgáltatását és ez a szar... izé, akarom mondani szolgáltatás azóta átterjedt a pécékre is (sajnos). Egyre több olyan számítógépes játék jelenik meg a piacon, aminek a tetején 46-os betűmérettel virít a GAMES FOR WINDOWS LIVE felirat, ami azt jelenti, hogy a többjátékos online üzemmódot csak a Microsoft erre rendszeresített LIVE szolgáltatásán keresztül lehet használni. (Ezzel persze nincs mindenki tisztában...)

Ezzel még nem is lenne gond, hiszen maga a LIVE egy értelmes és hasznos, jól kitalált szolgáltatás, ami képes például a játékosokat képességeik, tapasztalatuk alapján összepárosítani, aminek az eredménye elvileg a tartalmasabb online szórakozás lenne. Azért írom azt, hogy lenne, mert kicsiny hazánkban ez a szolgáltatás NEM elérhető. Bizony. Annak ellenére, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, a mélyen tisztelt Microsoft fityiszt mutatott a magyaroknak (és még sorolhatnám, hogy mely országoknak) és nem tette számunkra is elérhetővé ezt az elit klubot, ahová csak olyanok csatlakozhatnak, akik (a Microsoft szerint) civilizált országban élnek. Ezt természetesen nem a Microsoft mondta, hanem csak én feltételezem, hogy így gondolhatják, hiszen jónéhány évnyi működés után sem tették ezen szolgáltatást elérhetővé hazánkban, azoknak az ökrösszekéren közlekedő nomádoknak úgyse lesz rá szükségük...

Eddig még nem is homárba illő a történet, de mindjárt rátérek arra is, csak egy kis türelmet kérek még.

A legjobb az egészben az, hogy annak ellenére, hogy kicsiny országunkból elviekben nem elérhető ez a szolgáltatás, könnyedén lehet csatlakozni, hiszen csak egy hamis címet kell megadni a Games for Windows Live-hoz történő csatlakozáskor (egy olyan országét, amelyikben támogatott a LIVE) és voilá, máris mehet az online játék. Najó, mégsem olyan egyszerű ez az egész, mert lesz még egy-két akadály, amit le kell küzdenünk.

Itt vannak például a Games for Windows Live klienshez kiadott javítások. Ha nem olyan nyelven lett telepítve az operációs rendszer, amelyiket támogatja a mélyen tisztelt Games for Windows Live (pl. angol), akkor egyszerűen nem lehet frissíteni a klienst. Ha pedig nem lehet frissíteni a klienst, akkor nincsen online játék sem. Ez ilyen egyszerű. Namármost, vannak persze amolyan sufni megoldások, amik lehetővé teszik ezeknek a frissítéseknek a telepítését olyan rendszerekre is, amelyek nem az egyik támogatott nyelven lettek telepítve, de ehhez a Windows Registry-n keresztül a rendszer file-jain át minden baromságot modifikálni kell, ami elviekben megsérti a Windows felhasználási feltételeit, nem beszélve arról, hogy többnyire nem ajánlott szakképzetlenül ilyet csinálni, mert könnyen lehet komolyabb következménye is a dolognak. Nekem ez nem jelent gondot, lévén hogy IT a szakterületem, de el tudom képzelni, hogy mondjuk egy 12-16 éves gyereknek, aki nem rendelkezik elég szaktudással (vagy bátorsággal) ahhoz, hogy ilyenekbe belenyúlkáljon, igenis problémás feladat...

És akkor itt érkeztünk el a homároid részhez. Tekintve, hogy maga a LIVE feature Magyarországon nem támogatott, így nem tudom elképzelni, mi lehet az oka annak, hogy az összes, számítógépes játékokat értékesítő bolt/áruház polcai tele vannak Games for Windows Live játékokkal. Ott sorakoznak szépen rendezett sorokban, büszkén hirdetve, hogy ők bizony Windows Live enabled software. Fantasztikus. Ennél jobban még ha akarnák sem tudnák átbaszni a mezei júzereket a forgalmazók. Ott van rajtuk ugyan a figyelmeztetés, hogy 'Internet connection required for activation', de ez ugye egy Magyarországon forgalmazott termék esetében nem jelent semmit sem, hiszen külföldiül van. Aztán van még egy másik figyelmeztetés is a hátoldalán (nem olyan feltűnő pirossal kiemelve, mint az előző esetében), hogy: LIVE is not available in all countries, please visit www.gamesforwindows.com/live/countries for details.
Nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem ez sem felel meg a magyar jogszabályokban foglaltaknak, hiszen újfent nem magyarul szerepel ott a figyelmeztetés, ami egyeseknek gondot okozhat. És akkor még nem említettem azt, hogy kicsi a valószínűsége, hogy azonnal hazaszalad valaki leellenőrizni a megadott weboldalt, mert a jóhiszeműség azt diktálja az embernek, hogy: "Ugyan már, biztosan nem akarnak rámsózni olyasvalamit, amit a teljes ár fejében csak félig tudok kihasználni...".

Engem a legjobban az idegesít az egészből, hogy miért forgalmaznak valamit Magyarországon TELJES áron, amikor csak félig lehet (hivatalosan persze) kihasználni azt? Miért akarják belenevelni azt a magyarokba, hogy ha valamit nem kaphatsz meg legálisan, akkor hazudj (lásd: LIVE szolgáltatás regisztráció) és sérts törvényt (lásd: szerzői jogi - a Windows rendszer file-jainak a megváltoztatása)?  Feltételezem, hogy a legtöbb ember, aki megvásárol egy LIVE szoftvert és rájön, hogy mi a nagy büdös helyzet, egyszerűen fogja és bevágja a sarokba dühében, hogy már megint átvágták. Nem hiszem, hogy túl sokan lennének olyanok, akik megkeresik a magyarországi forgalmazót és panaszt emelnek az általam a fentiekben leírtak ellen.

Sajnos nem csak kis cégek élnek az átbaszás lehetőségével, hanem egytől egyig mindegyik. Media Markt, Saturn, 576KByte - és ezek csak a kiskereskedelmi eladók, még nem említettem a magyarországi forgalmazókat, mint például a Multimédia Holding ZRt. Nem foglalkoznak azzal, hogy szart adnak el a magyarnak, csak vegyék azt meg. Félértékű csak a játék? Kit érdekel, jó lesz az a parasztjának... Persze a játékok fejlesztői mind mossák kezeiket, mondván, hogy nem állnak hivatalosan szerződésben egyetlen magyarországi forgalmazóval sem és hogy ezek a játékok export/import útján kerülnek az országba.

Röviden: egy dolgot tudok ajánlani mindenkinek, kerüljétek el az összes olyan játékot, amire az van írva: Games for Windows (LIVE).

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylady 2009.06.01. 13:18:21

@lófő: céklával? óóóóó
én ecetes almapaprikát gondoltam hozzá...

jesszumpepi (törölt) 2009.06.01. 13:28:38

@agymester_b:

Kretén (1995/6.szám)

Nulla Dick típusú találkozás

Döbbenetes esetről kaptunk hírt a dunántúli Kisnyögről.Először mi sem akartuk elhinni,aztán másodszor se,míg végül riporterünk úgy érezte,utána kell járnia.Az alábbi riportot vágás nélkül ezen az oldalon közöljük,egy az egyben cakumpakk,húzódjanak közelebb.

Riporter:-Itt áll előttem Skiccpauer Vince,akit a falu hamar a szájára vett.Összesúgnak mögötte az emberek,de nem nagyon érdekli.Pedig ilyen szűk közösségben élni nem könnyű az iszonyatos teherrel,tudva,hogy így különbözik tőlük,hogy másnak tartják,egyenesen bolondnak.Most felé fordulok és tőle kérdezem:-Önről azt beszélik,hogy még sohasem látott ufót.Igaz ez?
-Igaz.
-Hogyan lehet ez?
-Úgy,hogy az emberek megszólnak a szájukkal és azt mondják:a Vince még sohasem látott ufót.
-Jó,de hogyan történt?
-Egyik este kiálltam az udvar közepébe,fölnéztem az égre és nem láttam ufót.
-Megmutatná,hol történt ez pontosan?
-Kérem.Bár nem tudom,minek.Naszóval,itt álltam,ufók meg ott nem voltak.
-Biztos ebben?
-A tulajdon két szememmel nem láttam.
-Semmit?
-Azt.
-Egyetlen furcsa fényjelet,sejtelmes ragyogás-foszlányt sem?
-Annyit se.
-Ahogy felnézett az égre,azonnal nem látott ufót?
-Rögtön az elején.
-És közben sem?
-Mialatt nem láttam?
-Igen.
-Nem.
-Nem furcsa ez?
-Kéremszépen,én már máskor sem láttam ufót.
-Ejha,mikor történt először?
-Még egészen kicsi voltam,gyerek.
-Akkor is az udvar közepéről nem látott ufót?
-Á,dehogy.Akkor az ól mellett álltam.
-Nem lehet,hogy az ól eresze takarta el őket?
-De.
-És?
-Másnap aztán odébb álltam,de akkor is ugyanannyi ufót láttam.
-És nem csodálkozott?
-Nem.Hamar megszoktam,hogy nem látok ufót,tudomásul vettem,hogy így kell élnem,hogy Nulla Dicknek csúfolnak.De nekem már a nagyapám se látott ufót,pedig jó szeme volt.Sokszor mesélte,hogy nem látott.
-Nem lehet,hogy kicsit túlszínezte?
-Nem.De hagyjanak már békibe ezzel!Jöttek ide hozzám Amerikából,Ausztráliából,Kínából,még Érdről is...
-Akkor csak lehet valami a dologban.
-De mi?
-A nagyapja is az udvar közepéről nem látott ufókat?
-Igen,de mért érdekes ez?
-Sokan furcsállják,hogy erről az udvarról sose látni ufót.
-Akkor jöjjenek ide,aszt nézzék!

Élve a meghívással, riporterünk filmes stábjával egész éjjel forgatott,fel-felverve a falu csendjét:
-Odanézzetek,ott se jönnek!
-Hú,mennyi nem jön!
-Tényleg!
-Csak most be ne dögöljön a kamera!

Megérte a fáradságot,hihetetlen felvételek születtek.Csaknem hétórányi olyan anyag,amelyen egyetlen ufó sincs.A páratlan felvételeket jelenleg a NASA vizsgálja,de amint visszakapjuk,várhatóan már a télen megrendelhetik videókazettán a Hómsoping,tavasszal pedig az Esőmsoping boltjaiban.

Wágner B.György

borovi 2009.06.01. 13:49:00

Én csak azt nem értem, hogyha ingyenes a Live szolgáltatás, akkor milyen fél árról meg teljes árról beszél a levélíró.

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:04:35

elolvastam!
azért szolidan beleszőtte, hogy ő nem egy átlagpolgár, hanem IT-s!
csodálom, hogy senki nem csapta le a ziccert:)
mijazaz IT? ET gyereke?
egyébként...
:)
ja! most jut eszembe én is ET-s vagyok!
ET call home
de azért jófejség volt az ünnepi post!

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:07:15

lófő! látom az édesség többszörösen megvolt:)
térjünk át az alkoholos italokra!
busafejileg:)

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:08:56

amúgy valaki elárulhatná, hogy mit csinált itt Jézus még 40 napig
nem, nem busafejlevest evett:)

Bicskas 2009.06.01. 14:09:46

En mostanaban a WINDOWS LIVE MESSENGERrel szoktam jatszani es meg a regisztribe se kellett belepiszkalni, szoval a cikk cimeben szereplo "minden" kamu

Tsabi 2009.06.01. 14:17:20

Javasolnam a usafejpalinkat mango-mandulas izesitessel, vaniliakarikahoz idealis!

@b[ALien] a kopasz baba: micsinalt volna, vart a vamosokra, hogy felalljon a renccer!

A vindozlajvban van Jezusszimulator?

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:20:46

most eszembe jutott még egy vicces
több sorozáson is voltam
mindegyiken ugye vetkőzni kellett
és én reggel nem figyeltem:)
képzeljetek el 49 fiatalembert fecskében
meg egy lökött hülyét boxerben, amin ördögfiókák dasznak:)))
rosszabb volt, mint feketeként egy KKK gyűlésen találni magad:)))

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:25:27

@Tsabi: :)
ezt az úristent láttad amúgy? @menny
mer érdemes:)
leejté vala a menyország kulcsát...
és megáldá a Sefült! (Steffl)
a kukát nézd! ez nagyon meleg cucc bmeg! (füveztek)

Tsabi 2009.06.01. 14:27:11

@b[ALien] a kopasz baba: nem, nem lattam, mikori a film?

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:29:10

jútyúbon rajta van
20 perc vigyor

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:30:39

@Tsabi:
http://www.youtube.com/watch?v=aK-7V32Ncqc
http://www.youtube.com/watch?v=pp0QsWLu-bI

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:33:31

@jesszumpepi: ajándék ördögök voltak az aktuális nőmtől:) és elengedett úgy...

Tsabi 2009.06.01. 14:36:26

@b[ALien] a kopasz baba: asszimilalodni kell, eeted? :) eeez nagyonjooo :)

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:38:49

@Tsabi: a fogatlan kurva néni, aki olyan csúnyán beszél
Ő Emese! A BB reklámból:)
Bár lehet ezt nem vágod
volt még vagy 2 nagyon jó filmje ennek a csapatnak
hosszabb
de most nem jut eszembe:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 14:40:30

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
tavaly volt itt egy baseball meccs, mar nem emlekszem ki jatszott, de ez amugy is hosszu jatek, node itt hosszabitas volt, nem is keves/amerikaban olyan sport nincs aminek a vege dontetlen, mert akkor minek jatszanak/ szoval ugy 6-7 ora utan a nezoteren feltettek egy molinot, hogy
"mama kuldjel kajat!"

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 14:40:39

@Tsabi: ez a sok lőn meg vala...
Isten fut windózon, hogy érdemi is legyek:)))

Tsabi 2009.06.01. 14:53:44

@b[ALien] a kopasz baba: nomeg isten a legjobb mosogep.. :) Koszi, elraktam kedvencekbe, szerintem meg parszor meg fogom nezni :)

maincoon © 2009.06.01. 14:57:02

kár, hogy pünkösd van és nincs nyitva semmilyen bolt...
isten bizony főznék ilyen uborkalevest, de sajna elhasználtam a szememre kozmetikai célokból.... :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.01. 15:22:43

@ge-za: De most tényleg, könyvet olvastál már? :D
Abban van hogy 100 oldalakon keresztül ilyen van :D

Fasz kivan, hogy egy levelet képtelenek egyesek végigolvasni.


@b[ALien] a kopasz baba: Na de tényleg. Az ájtí az olyan mint a bölcsészmérnök?
És eltés-e? Akkor okosabb?
Van-e benne elktronika?
Ez mind FONTOSCH!!!

maincoon © 2009.06.01. 15:31:23

viszont megkezdődött elvileg az idegenforgalmi szezon. ennek alkalmából tulajdonomban van az első 2009-es fotó egy ismert balatonparti város híres műemléki környezetben lévő utcájának hírhedt házáról, amit személyesen készítettem...

mindezért szeretnék köszönetet mondani a szántódi rév jóképű alkalmazottainak, akik megvárták, hogy a fagyizótól spintelve elérjem a kompot és ne átúszva kelljen megtennem a tihanyig hátralévő utat úgy, hogy az autóm és a családom mindeközben a kompon tartózkodva könnyesre röhögi magát... thanks...

jesszumpepi (törölt) 2009.06.01. 15:46:29

@maincoon:

Pár éve a szemem alatt megjelentek a kis duzzanatok.

Pont úgy,mint a testvéreimnek.

Megkérdeztem a kozmetikust,mit lehet tenni.

Azt mondta,tegyek rá uborkát.

Körülnéztem,és vettem uborkás zselét.

Reggel,este bekenem.

Egész jól rendben tartja :-)

jesszumpepi (törölt) 2009.06.01. 15:48:28

@maincoon:

Írd meg a címet oféliának!

Füredre megy nyaralni,és ő is megnézné a helyszínt.

EDE viszont töröltette a vendégházat és saját magát is a netről.

maincoon © 2009.06.01. 15:57:11

@jesszumpepi: köszönöm az uborkás tippet, pár év múlva biztosan alkalmazni is fogom, de még egyenlőre az ilyen nagyobb hétvégi kilengések után kell, napi szinten nem... ;)

oféliának szerintem hiába írok, ezer évben egyszer megnézi a postaládáját... :S
nagyon könnyen megtalálná pedig, főúthoz közel, a központtól sincs távol, mellette ki volt írva a csirke csülök étteremnél, hogy orja leves, amit úgy megkívántunk, hogy még aznap este főztünk egy halászlét :)

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 16:05:47

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: megvilágosodtam!!!!
IT = Idegen Tulajdon!
A leltárból volt ismerős:)

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 16:08:16

@maincoon: nem-e kéne-e megosztani-e? velünk
mer a blogodon csak egy kaktusz van:)

maincoon © 2009.06.01. 16:17:38

@b[ALien] a kopasz baba: kaktusz, kaktusz... az nem terem banánt!!! :))
cikizzetek csak, majd meglátjátok a fotókat, amin bikiniben szüretelem éppen ;)

még nincs levéve a fényképezőről, mert jelenleg egy olyan gépről írok, amelyiken barlangrajzok szerepelnek márkajelzés helyett; és egyébként is szeretnék szakhatósági véleményezést kérni a képek közzététele előtt abból a célból, hogy az ügyész ne életfogytiglant indítványozzon részemre személyiségi jogok megsértése miatt.
na de komolyan, feltehetem holnap reggel a fotókat vagy az érintett rámküldi a NBH-t???

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 16:18:04

újfent megállapítottam, hogy másnaposan takarítani rossz dolog
de legalább kipipálva
meg kéne már tanítanom a macskákat a porszívó és a felmosó használatára

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 16:23:41

@maincoon: távol áll tőlem a cikizés kedves cicanevű!
tényleg!
ez csak olyan barátkozós csipkelődés:)
ha emlékszel, és ha szabad erről beszélni (:)) azokat a bizonyos képeket is csak dicsértem
szerintem felteheted
1-2 napra:)
bikinis szüretes fotót NEM MERED!!:)))

Tsabi 2009.06.01. 16:33:40

@maincoon: remelem most akkor nem mered, amikor en is gepkozelben vagyok :)

maincoon © 2009.06.01. 16:41:07

@b[ALien] a kopasz baba: tudom és emlékszem ;DDDDDD én is csak csipkelődtem :DD
cicusokkal minden rendben, teljesen meggyógyultak?? látnád nekem milyen 2 pici tündérkém van + az anyjuk!!!

@Mylady: igen, sajnos :(((((

@Tsabi: hááá' most nem tudok szolgálni szüretelős bikinis fotókkal, mer' még nem terem :)))

schdl (törölt) 2009.06.01. 16:47:03

@staropramen: Egyszerű: a gáz ára változatlan marad, csak nő az ÁFA és kevesebb lesz a kompenzáció - ezért lesz drágább, miközben az ára emelkedik...
Mi vagy Te? Vámos? :)

schdl (törölt) 2009.06.01. 17:00:57

@schdl: Miközben az ára NEM emelkedik...

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 17:14:27

@maincoon: végül csak az egyik volt beteg, már hetek óta tünetmentes, de még 2 hónapig Royal van:(
azért néha meglep, csak hogy parázzak
múltkor elfogyott éjjel a kaja, a kis hülye meg úgy gondolta vizet eszik
hajnalba meg arra keltem, hogy hányt nekem vagy fél liter vizet
de amúgy jól van!
játék + simi + étvágy rendben, az a lényeg:)

kiccicáid vannak?
fényképed is van róluk?:)
szüretelős helyett beszámítom:))
olyan hamar megnőnek
kicsinek a legviccesebbek
nem is értem, hogy képes valami emberszabású létforma bántani egy kismacst
ez most onnan jutott eszembe, hogy nekem a Kicsi meg volt kínozva
mai napig el van törve a farka
le volt vágva a bajsza
füle teleszórva földdel (állatorvost a pucolás után kötözni kellett:))
na mindegy, ezeket a talányokat úgysem fejtem meg, most jól van, az a lényeg:)

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 17:19:20

Oféliát meg lehet hagyják egy kicsit pecázni az önjelölt tó-folyó tulajdonos f*szkalapok?
Lehet engem még jobban felcsapott agyilag, mint Őt magát
busafejet fogtál-e?:)

maincoon © 2009.06.01. 17:37:08

@b[ALien] a kopasz baba: holnap délelőtt megmutatom ;)
most mennem kell, majd holnap jövök.

Balamber 2009.06.01. 17:37:32

Én nem is tudom...

Lehet benne valami

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 17:42:07

erdekes az elet
reggel 6 ora megy a tv es edig olyan 100-szor enekelt Susan Boyle es beszeltek rola hogy masodik lett angliaban
es egy mp-t se lattam a gyoztes tanccsoportbol, meg a nevuket sem tudom

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.01. 17:51:38

@jesszumpepi: Utóbi azért nem csoda :D

@maincoon: Várjuk a képeket < nyálcsorgós-gúvadt szemű smiley :) >

@b[ALien] a kopasz baba: Micsoda ötlet >:>

Egyébként mi visz rá valakit hogy ilyet tegyen egy macsekkal... :(

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 18:16:33

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: sajnos nem egyedi eset
kutyákkal is megesik
beteg féreg az ilyen

ezt a Susant nem értem miért sztárolják ennyire
persze jó hangja van, de emberek százezreinek van jó hangja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 18:20:09

@b[ALien] a kopasz baba:
hgat ilyen hangja nncs 100ezreknek, sot nagyon nagyon keveseknek
inkabb benne van a 100-ban
azert az meglepo ha valaki 47 evesen tehetsegkutaton elindul es igy enekel
en imadom

.lll. 2009.06.01. 18:22:14

suzanne bekerült a kórházba,mert sokkot kapott

uzsonázzok egy kis aszalt busafejet

Átlagarcú 2009.06.01. 18:26:41

Jól látok?
Csak nem egy új post-e?
Egyébként mi a nyű az a winowslive?

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 18:30:49

@hagyma: az hogy elindult, tényleg le a kalappal
én valahogy nem imádom, de elismerem
mondhatni fejet hajtok
de akkor sem értem, miért sztárolják ennyire:)
ki lett az ELSŐ?:))

jesszumpepi (törölt) 2009.06.01. 18:31:44

@maincoon:
ofélia szinte minden poszhoz kommentel.Itt is megírhatod neki,hogy hogyan talál oda EDE házához.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 18:42:11

@b[ALien] a kopasz baba:
fantasztikus a hangja siman kivagta a magas C-t
en vegigneztem az american idolt is
/mer Mary szerette/, egy se kozelitette meg
@jesszumpepi:

EDE hazahoz mindenki odatalal kulon oldala van a GPS-en
a lenyeg az hogy 14 orakor kell menni

b[ALien] (törölt) 2009.06.01. 18:51:17

@hagyma: amit végképp nem értek, az meg a Mónika só
nyilvánvalóan sokan nézik, különben nem menne
kb. 5x10mpet láttam meg egy olyan 5-10 percest a neten, de azt nem adták le
bőven elég volt
7i hetesnek mostanában nem vagyok rendszeres nézője, de abban legalább van némi értelem
meg ha a Bajor-Gálvölgyi formában van, az vicces ám!:)

.lll. 2009.06.01. 19:16:01

azt rebesgetik,hogy EDE kiszállt a turizmusból és átállt busafejcsempészetre/de ez bizalmas/

EÖ (törölt) 2009.06.01. 19:39:20

@lófő: így hallottam én is, kandírozott busafejet csempészik be Örményországból (bikinibe varrva) :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.06.01. 19:47:24

Hosszú post. Nincs kedvem végigolvasni.

Ez már a hétvégi?

Pajtás 2009.06.01. 20:03:57

live! nélkül nem ér többet a tört verziónál. INKÁBB TÖLTSD LE!

schdl (törölt) 2009.06.01. 20:04:34

És akkor most már én is blogger vagyok, mint Polgár Tamás? Mert akkor elhatárolódnék!

Busafejleves van félkészen is? Én nem tudok főzni, ezért ez PHONTHOSCH!

Holnap egy hétfőiesített kedd lesz, ezt ne feledjétek! Nehogy véletlenül a hétfői fecskét húzzátok fel!
(Értem én, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de most hogy jön ide a fehérnemű?)

A Microfosh zéjerté?

Mylady 2009.06.01. 20:29:24

Voltam futni (megfagytam, de ez nem fontosch), közben találkoztam egy kisbusznyi rohamrendőrrel.
Éppen azokat a rögbis izéket öltötték magukra, amitől olyan izmosnak néznek ki.
Én meg aszittem tényleg olyan deltásak...
Micsoda csalódás!!!
Bánatomban sütök palacsintát...

.lll. 2009.06.01. 20:40:17

ezúton ünnepélyesen megalapítom a Busafejleves Zrt.-ét
ki akar alapítótag lenni?

facsipesz 2009.06.01. 20:52:34

Az, aki a szombat estéjét csajozás-bulizás helyett gamézással tölti, szánalmas barom, és megérdemli, hogy szopjon. Itt természetesen nem beszélek a családos emberekről, akiknek csak ez az egy öröm maradt az életükben:)))

EÖ (törölt) 2009.06.01. 20:52:43

@lófő: én inkább pénztáros lennék, ha az a poszt még szabad
jegyeztesd be Balatonfüreden, akkor off-shore lesz és kedvezőbben adózik


más: aki volt már a baráti Szovjetunióban-Oroszországban az mondja már el, milyen lekvárt tesznek e teába (állag-íz)
én ugynanis nem fogadtam meg azt a jó tanácsot, hogy "látogass el a Szovjetunióba, mielőtt a Szovjetunió látogat el hozzád.

elnézést a spamért!
és azért is hogy kiemeltem a kutyasz@rt!

.lll. 2009.06.01. 21:01:49

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike):

megdumáltál,holnap bejegyzem a céget

1978-ban,mikor a Vlagyikavkázból importáltam a mirelit busafejet,akkor
a teába csak vodkát tettek
/az oroszoknál nincsen semmiféle gyümölcs és zöldség sem,mer mindenből vodkát főznek,busafejből is!/

Mylady 2009.06.01. 21:06:25

@lófő: az alapító atyáknak és anyáknak jár kedvezményesen busafej?
Mert akkor bennevagyok

EÖ (törölt) 2009.06.01. 21:06:44

@lófő: b@szod (nem akartam kiemelni) épp ezeken gondolkodtam, hogy a vodkát ezek tuti nem felejtik ki belőle (sőt lehet hogy teát már nem is tesznek bele)
no meg, hogy ha csirkéből lehet pálinkát főzni*, akkor busafejből méginkább

(*)
Hazajön az egyetemi kollégiumból a gyerek.
Anyja kérdi: -Fiam! csirkét vágtam, mit főzzek belőle?
- Pálinkát, mama!

.lll. 2009.06.01. 21:08:29

@Mylady:

nemcsak,hogy jár,de kötelező is!

üdv a fedélzeten!

.lll. 2009.06.01. 21:12:26

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike):

majd kapsz tőlem pár flaska 5 éves olaszrizlinget/a múlt héten főztük busafejből/

EÖ (törölt) 2009.06.01. 21:16:46

@lófő: nekem a Chateau Migrén a kedvencem, ez se lehet gond, ahogy elnézem a borászati szakismeretedet!í:)

Mylady 2009.06.01. 21:28:09

finom lett a palacsinta
csak azt nem tudom, mivel töltsem: dióval vagy szárított busafejjel?

.lll. 2009.06.01. 21:35:11

@Mylady:

főzzél pudingot három busafejből,az az ideális töltelék

bon apetit!

neet 2009.06.01. 21:36:31

@lófő: hülye állat! Majdnem ráköptem a sört a monitoromra. Sőt, mivel ez laptop, az egész topra. Állat. Sodóval busa. LOL

neet 2009.06.01. 21:46:46

@Mylady: én is voltam futni! És én nem palacsintát, hanem almáspitét, de már a fele elfogyott.

.lll. 2009.06.01. 21:51:09

@neet:
belátom tévedtem,három vendégem még mindig az intenzíven van/készítek is nekik holnapra egy kis diétás busafejlevet/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 21:54:19

chicken brestet fozok
3 perc a mikroban
sikeres-e vagyok?

neet 2009.06.01. 21:58:13

@hagyma: kalifa peanuts, roasted, in shell, és sör, sikeresebb-e?

neet 2009.06.01. 22:00:43

@lófő: hogy is van a mondás? minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? :D

Mylady 2009.06.01. 22:03:17

@neet: és te is láttál rohamrendőröket?

neet 2009.06.01. 22:09:07

@Mylady: én olyat még soha, ellenben ma Budán este láttam olyat, h egy királykék modern skodának (valami nagy, octavia vagy mi) a tetejére volt terpesztve valaki, és sokan állták körbe, villogva, az mi az?

Tsabi 2009.06.01. 22:31:46

@neet: szerintem a csoringer aki tetocsomagtarto nelkulit vett

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.06.01. 22:42:17

Hol van már az új poszt?
Elsőzni akarok, ezen a héten még sokadikozni sem volt időm.

Mylady 2009.06.01. 22:52:24

@megélhetési sünöző ♀ ....::::: iN LuV :::::::.....: a disznósajt eszembe sem jutott
a lóbalzsamon gondolkodtam erősen, de aztán nem találtam itthon
biztos beletettem a halászlébe az összeset

Tsabi 2009.06.01. 22:54:14

En busafejbol keszult disznosajtot eszem epp, ecetespaprikaval, es cinnamonos szosszal.. utana vaniliaskarika halaszlevel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.01. 23:07:59

@neet:
najo de en holnap csinalok kovaszos uborkat
sor meg of curse

Mylady 2009.06.01. 23:08:51

@Tsabi: és a vaniliasodó a disznósajtról hol marad?

Tsabi 2009.06.01. 23:24:26

@Mylady: gondoltam beujitok fahejjal, de ha ennyire ortodox a receptura, akkor nem ellenkezem :)

Na megyek aludni, aszondtak neha kell :)

Joccakat, kellemes elsozest, kinek mi jut :)

Dreaman 2009.06.02. 00:17:13

Azért mennyi értelmes hozzászólás született megint. Vagy ez csak szerintem röhejes?!

Magg (törölt) 2009.06.02. 06:49:37

@borovi: mondjuk, ha elolvasnád és _értenéd_ is amit olvasol....

A postoló azt írja (többször is!!), hogy a Live nem érhető el Mo-ról, de a játékot, Live-ra hirdetve mégis teljes áron adják ugyebár fél szolgáltatásért, hisz nincs Live.
Érted?????

ügyfélszolgálatos 2009.06.02. 09:30:39

És ki az a hülye aki vásárol egyáltalán?

GZoli 2009.06.02. 09:34:30

@hagyma: Meg kell írni a nav'n'go-nak, meg a többi fejlesztőnek is lehet, hogy vegyék fel POI-nak EDÉt, mert Füreden elég fontosch látnivaló, és mindenkinek joga van megnézni, így mégiscsak könnyebb lesz.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.06.02. 10:16:45

Már rég láttam ennyire szét-offozott topikot. :-)

Koncsillag · www.konquer.org 2009.06.02. 10:17:03

Nem a védelmükben, de a Games for Windows Live is angolul szerepel rajta, így nem elvárható, hogy a hozzá tartozó magyarázat más nyelven legyen. Hiszen aki azt érti, az a ugyanazon a nyelven a figyelmeztetést is érti.

moli 2009.06.02. 11:47:13

@Miklós: """ahová csak olyanok csatlakozhatnak, akik (a Microsoft szerint) civilizált országban élnek."""

10 millio ember keves.
nagyon keves.
NAGYON keves.

Mylady 2009.06.02. 21:47:26

@winyetta: de csak mert ritkán jársz erre
a homár esténként és hétvégén kocsmává alakul...

Mylady 2009.06.02. 21:48:43

vagy ahogy valamelyik nap a tescoban olvastam: "hétvégénte"

Circus 2009.06.02. 23:37:19

@Mylady: hétvégén?
szerintem újabban néha nem alakul át semmivé...

már majdnem ide is hozzászóltam valmi értelmeset, aztán a lp tetején azt olvastam, hogy:

"esővízben megfőzöl 3 közepes busafejet kevés sóval.
1 liter tejitalt felfőzöl 3 vaniliáscukorral aztán besűríted 2 fakanál lisztel és friss céklával tálalod."

ja és én is voltam futni, de én ma. tegnap hideg volt és hétfő

KolomparVinetu 2009.06.03. 14:53:39

Szerintem meg a GfWL úgy szar, ahogy van. Elve mi az, hogy kötelező?! Miért kell nekem letölteni még egy szar háttérben futó appot, amit semmire sem használok?! Legyen opcionális max, de hogy nem indul el nélküle? És ugye ez autentikációt sem végez a szoftver eredetiségére vonatkozóan - ezen kívül van ugye offline profile... - tehát végképp nem kéne kötelezővé tenni. Én konkrétan leszarom, hogy a 14 éves k5sög japó milyen köridőkkel ment vagy hogy hány perc alatt vitte végig a 3. pályát...
GTA 4 install:
1. Gondolod, hogy telepedik a játék,de nem, mert felteszi a Rockstar Nemtudommit (olyan mint a STEAM, csak szarabb, és nem tudom a nevét már)
2. telepedik a játék
3. nem indul, mert kell GFWL.
4. letöltöd/telepíted
5. létrehozol egy offline profile-t.
6. minden indításkor megnyomod az END-et és bejelentkezel az offline profiloddal... SEHOVA!
Természetesen nem lehet opcióként beállítani, hogy azzal az 1 kurva profillal lépjen már be automatikusan.
7. még jobb a helyzet, ha több profil van, akkor még azt sem tudod megadni, melyik legyen a default.
Szal, nagyon elbaszott, idegesítő, teljesen használhatatlan szar ez, de legalább ingyen!

Végül pedig elnézést, hogy témába vágó a hozzászólásom, ráadásul információ is van benne, tudom, hogy itt nem divat és ban is járhat érte.
süti beállítások módosítása