Tékozló Homár

Egészségügyi vizsgára kötelezték a mentőtisztet

2009.06.03. 09:15 | ge | 250 komment

Rika orvosnak tanul és mentősként dolgozik, mégsem jutott egyszerűbben a jogosítványához, mint bárki más. A szabály alól senki sem kivétel, az egészségügyi vizsgára a rendszernek szüksége van, pontosabban a vizsga díjára.

Történt ma velem, hogy a Duna-menti szocreál álomvárosban (Dunaújváros) megkíséreltem a sikeres forgalmi vizsga után vizsgaigazoláshoz, majd jogosítványhoz jutni. Ezen okból kifolyólag felkerestem a Közlekedési Hatóságot (vagy vmi ilyesmit). Vizsgalap a zsebben, elsősegélyvizsga meg minek kéne, ha egyszer a rendelkezésemre állnak a következők: orvosi egyetem - 1szigorlat, igazolás a "korszerű elsősegélynyújtás és újraélesztés" kurzus teljesítéséről, ill. mentőtiszt III. képzés elmélet, tantermi gyakorlat pecsétes papíron igazolva.

Nos előadom az óhajt az ablak mögött trónoló hölgyeménynek, mire az harsányan reám kukorékol a privát szemétdombjáról: Nincs egészségügyi végzettsége! Tanfolyam nem számít! Addig nem kap vizsgaigazolást, amíg az összes vizsgája meg nincsen!

És még arra sem volt hajlandó, h legalább felhívja a nyamvadt Vöröskeresztet, h egyáltalán találok-e ott vkit, ha már egyszer oda esz a rossznyavalya...
Nos át Vöröskeresztékhez, ahhol közlik, hogy valóban ez a szabály. És ugyan ők sem láttják értelmét annak a rendszernek, amelyik kvázi olyan, mintha egy egyetemi hallgató általános iskolai bizonyítványának meglétét kérdőjeleznék meg, de azért fizessek 4300ft-ot, illetve bumlizzak vissza a jövőhéten (2x1000ft), mivel vizsga csak akkor lesz, és ugyan vizsgáznom nem kell (micsoda kegy), de csak akkor tudják nekem kiállítani a kártyát.
Szóval megint a jó öreg szívj, és fizess 3X engine.

További szép napot:
Rika

Ui: És akartok slussz poént? Utána elmentem mentőzni...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neménvótam 2009.06.03. 12:41:05

Hol van a szalámis téma, nem nyílik meg, pedig első lehettem volna.

májgeriberi 2009.06.03. 12:41:39

@Neménvótam: azt te csak hiszed, hogy első lehettél volna :)

Secnir 2009.06.03. 12:44:05

@Frucsasz:
"Én meg magyar vagyok. Születésemtől tanultam magyarul. Ez az anyanyelvem. ÉS a szemét rendszer nem kötelezővé tette nekem is a magyar érettségit?"

..de nem sikerült letenned, ha ÉS-sel kezdesz mondatot. A magyar érettségi nemcsak arról szól, hogy hol születtél, hanem a helyesírásról, a helyes és szép beszédről - nem mellesleg történet- és társadalomtudomány is.

viszont

aki ügyvéd, és elvileg levizgázik jogból, tehát vizsgázott a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet-ből is, annak miért kell elmennie KRESZ vizsgára külön?

Neménvótam 2009.06.03. 12:45:16

Salynos nincs megjeleníthető bejegyzés.
Én írtam először róla. Ez lesz az, hogy a szalámi az érleléskor vizet veszít. Még csak ötször volt az idén a homáron ilyen.

aardwark 2009.06.03. 12:47:55

nem lehet elsőőőőzni....
brühühühühühühühüüüüüüüüü

betépett felhasználó 2009.06.03. 12:48:55

homar kepe suljon le!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://img200.imageshack.us/i/becsapos.jpg/

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

b[ALien] (törölt) 2009.06.03. 12:49:29

@Tsabi: azt látnád némelyik medikus milyen magasan hordja az orrát! Aztán a nagy többségnél előbb utóbb elmúlik
Mikor rájön, hogy a nővér jóindulata nélkül sokkal nehezebb...

Almatlan Jozsi 2009.06.03. 12:51:59

Elsozni szeretnek :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tsabi 2009.06.03. 12:52:34

@Palkovics Ede: a boritekolas meg szerintem magyarorszagon annyira beivodott mindenhova, hogy generaciok kellenek a visszaszoritasahoz. Nezz korul, mindenki okosba akar elintezni mindent, jol latszik, hanyan gondoljak komolyan az adofizetest, minimalberre lejelentettek, az afa- es nyeresegado csalok, es akkor meg az utszeli megelhetesi rendorokrol nem is beszeltunk. Vannak udito kivetelek, sot, de az ilyen mentosoktol mint a posztolotol mentsen meg engem az isten az ut szelen verbefagyva, elobb a zsebeimet nezi majd at, hogy egyaltalan vagyok-e olyan (anyagi) helyzetben, hogy segitsen rajtam.

Frucsasz 2009.06.03. 12:54:07

Hova lett a legutolsó poszt a szalámiról???

aardwark 2009.06.03. 12:55:26

Ehhez a bejegyzéshez nem fűzhető komment!

na ezt írta a blog.hu ....
akkor most mi van?

és el is tűnt a szalámis post
pedig lett volna érdemi hozzászólásom...

WYW 2009.06.03. 12:56:05

Ilyen szintű szakmai tudással simán levizsgázhattál volna (időben!!) és nem kellene itt nyavalyogni!

Ez ilyen egyszerű.

Alf (törölt) 2009.06.03. 12:56:43

egeszegugyi vizsgam ugy zajlott, hogy be kellett fizetni 200 ft-ot a voroskereszthez, nem emlelkszem, miert, egy 90 eves neni irta ossze, hogy ki fizette be, es amikor ram kerult a sor, megkerdojelezte, hogy befizettem volna, mert nem emlekezett ram. Ott volt kb 30 tanu, mindenki mondta, hogy igen, befizettem, de a neni nem hitte el. mondtam, akkor befizetem megint. erre mondta, nem, nem kell, es sertodotten ideadta a papirt, mintha nem fizettem volna be...

Tsabi 2009.06.03. 12:57:23

@b[ALien] a kopasz baba: no meg a noverek sokkal, de sokkal tobbet tudnak az emberek gyogyitasarol, mert ok eleve emberekkel foglalkoznak. Az orvosok csak betegsegeket diagnosztizalnak/kezelnek, az ember nekik elvont fogalom.

Trackback 2009.06.03. 12:57:33

üdv,

az ehhez hasonló posztok mindig ékesen illusztrálják azt a közismert tényt, hogy a szakmai-, iskolai végzettségnek, az egyéb képzettségeknek, szakköröknek, tanfolyamoknak, és a diplomák, valamint az egyén OKJ-s, EU-s papírok számának az égvilágon semmi, de semmi köze nem volt, most sincs, és nem is lesz az intelligenciahányadoshoz és az emberi értelem fokához.

A legnyomorékabb emberek, akiket ismerek, többdiplomás, szakképzett díszmajmok, akiknek komoly problémát okozna pl. egy ajtókilincs működésének intuitív megértése is.

Az oktatási rendszer sz*r, mert igazodik az egyre siralmasabb mentális állapotokhoz.

Zaphod

Alf (törölt) 2009.06.03. 13:03:38

Szerintem amúgy Jókait nem lehet egy napon emelgetni El Grecoval mert a kersztmerevítők terén sokkal magasabban veri a lécet, mint a Tokkáta és Fúga.

Tsabi 2009.06.03. 13:08:49

@Alf: az a BACH csomopontnak is volt. Marmint huga. Tokanya meg a busafejnek van, csak nem latszik, mert alapvetoen a valla meg a homloka kozott van, de ugye a fejezes utan nincs vall.

csubus 2009.06.03. 13:13:06

Már ne is haragudjál, de jelenleg nincs semmilyen egészségügyi végzettséged.

Felejtsd el a mutyizást, kiskapuzást.

silent76 2009.06.03. 13:18:22

Helyesen írni nem tanítottak meg?

"ahhol" "láttják" "jövőhéten"

Palkovics Ede 2009.06.03. 13:27:35

@Frucsasz: egyre jár az agyunk a kommenteddel. :-)

Ez a post néhány hozzászólással olyan, mintha parlamenti közvetítést néznék: fröcsögés, kettős mérce, no comment...

@Tsabi: annak idején a sámán ételt kapott a gyógyításért cserébe, mert neki az volt a feladata, (persze sok más dolog is) és nem tudott részt venni a táplálék beszerzésben. Jelen korunk sámánjai is megkapják a betevőt, de igen sokan tömik még őket desszerttel. Szüleim már nem borítékoltak, én sem teszem. Sok kicsi, sokra megy. :-)

Doubledeceker 2009.06.03. 13:37:22

Hát annak idején, én is 200 Ft ért kaptam igazolást a vörös kereszttől, az elvégzet vizsgáról, pedig még tanfolyamra sem jártam, lófaszt sem tudok az egész témáról.

Kurvára nem is értek az elsősegélyhez, kicsit aggódom is emiatt, igaz volt már részem egy két komolyabb balesetben, álltam is bénán, mert fogalmam sem volt, mit kezdjek az ájult emberrel, inkább csak hívtam a mentőt. Szerncsére mások észbe kaptak, már akik megálltak egyáltalán.

Amúgy nincs ezen, mit hörögni kell a papír? Kell! Kifeizteni oszt jónapot, ezek a dolgok sajnos soha nem fognak változni.

Mentem volna én is annó a jogosítványért, mondom én tudok ám vezetni, erre a nő a saját szemétdombjáról azt mondja, azt én nem hiszem, lássam a papírt, modnom tudok, hát a tulok csak nem karta ide adni, a végén csak kellett papírt szerezni.

Zoltika 2009.06.03. 13:43:44

@Secnir:

Barátom (2*15 dioptria) a vakok és gyengénlátók gimnáziumában érettségizett. A gépírás kötelező tárgy volt nekik. a vizsgán bekötötték mindenkinek a szemét. Az egyik tanuló méltatlankodott:
-De Tanár Úr! Én teljesen vak vagyok!
-Nem baj! Azt mindenki mondhatja!

A precíz illetékes nyilván azt is ki kell zárja, ha a posztoló az Ecserin vette a papírjait. Ugye, hogy van benne logika?
:-))

(Abszurdisztán)

Mylady 2009.06.03. 13:50:47

Én még azon mélázom itt csendben, hogy nincs ezeknek a vizsgáknak kötött sorrendje?
Amikor én csináltam a jogosítványt, első volt az eü meg a kresz és a műszaki, és csak ezek megléte után lehetett előbb a rutinpályán, majd a rutinvizsga után a forgalomban vezetni.
Mert ahhoz, hogy kimenj a forgalomba, már felkészültnek kell lenni.
Ez ma már nem így van???

Valandil 2009.06.03. 13:51:50

Mat-fiz szakos középiskolai tanár ismerős volt olyan bátor (botor?), hogy eldöntötte: mérnök lesz. Közölték vele kedvesen, hogy emelt szintű érettségit kell tennie fizikából, mert anno nem az volt az érettségi tárgya (a matekot elfogadják). Ugyan látják, hogy neki abból van tanári diplomája, de ez a szabály!
A poén az egészben, hogy ő szokta volt felkészíteni a diákokat emelt szintre...
Mindkét tárgyból bevállalta az emelt szintet, gondolatban középső ujját mutatva a jogszabály kidolgozójának.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 13:59:28

@Mylady: én először az eüt csináltam meg, aztán kresz...De úgy emlékszem mindegy, hogy az eü mikor van meg. De lehet, hogy rosszul tudom

aardwark 2009.06.03. 14:06:20

@☺ágica: @Mylady: anno ha jól emlékszem a műszaki és az eü volt szinte egyszerre, utána kresz, és utána ülhettél autóba egyáltalán....

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 14:08:27

@aardwark: nálam a műszaki közvetlenül a rutin előtt volt, tk 2 az 1ben

Morfologista 2009.06.03. 14:10:25

A cikkíró valamit nagyon elbaltázott, ugyanis az orvosin az első féléves oxiológia vizsga alapján, a vöröskereszt annakidején kiállított egy igazolást, aminek elégnek kell lennie a jogsihoz. Ha ezt most nem tette meg, akkor a Vöröskeresztnél van a bibi és nem a hatóságnál! Nekünk anno direkt elmondták az oxiológia vizsga után, hogy ne hagyjuk magunkat lerázni a Vöröskeresztnél. Ja és szintén Dunaújvárosi vagyok, mondjuk kurvarégen volt már az a jogsi.

A Tyne folyó déli partja 2009.06.03. 14:15:00

szerintem felig-meddig igaza van a posztolonak, bar talan nem teljesen, az ugymond "nem teljes" vegzettseg miatt. viszont, ha mar mentozhet, akkor nyilvan kicsit tobbet tud, mint amit az eu vizsgan kernek, es en se fizetnek szivesen azert, h. megkapjak egy papirt arrol, amit amugy kivul-belul tudok...

amugy nekem anno kellett egy igazolast vinnem az egyetemrol egyik mukahelyre, h. tudok felsofokon angolul. mert mivel 5 evet jartam angol szakra, nem volt felsofoku nyelvvizsgam, de az lett volna a kovetelmeny...mondtak, miert nem megyek el vizsgazni. hat ezert. mert egy angolszakos diploma utan hadd ne fizessek meg pluszban egy papirert, amikor az egyetem kicsit magasabb vegzettseget adott...

Frucsasz 2009.06.03. 14:34:02

@Mylady: igazad van, vmi olyasmi dereng nekem is, hogy a rutinra már úgy kellett mennem, hogy vittem magammal az vöröskeresztes bilétát. De lehet, hogy ez iskolafüggő. Semmin nem lepődnék meg.

@Secnir: és ha még jobban elmélyedve tanulsz magyart, akkor azt is megtanulod, mi az a hiperkorrekció. Meg azt, hogy adott esetben és-sel is kezdhetünk mondatot, nyelvtanilag és szemantikailag is lehet helyes.

Egyébként tényleg nem helyesen használtam az és-t. Csakhogy a komment nem szépirodalom, hanem az élőbeszéd része, egyfajta virtuális beszélgetés. Lazább, kötetlenebb, kevésbé merev. Más az elmélet, és más a gyakorlat. A mondanivalóm lényege nem az volt, hogy tudok-e helyesen írni. A magyar nyelvet nem helyesírásában vagy nyelvtanában akartam megragadni. Lehet, hogy a példa nem volt jó (sőt, biztos, hogy nem volt jó, mert a magyar érettségi elsősorban az irodalomról szól), ezért sorakoztattam föl mögé a nyelvvizsgás példát is. Van ismerősöm, aki Kanadában született nőtt fel (magyar szülőkkel), a magyart, a franciát és az angolt egyaránt anyanyelvi szinten, készségként sajátította el. Itthon ennek ellenére nyelvvizsgáznia kellett a diplomájához. Szerintem többet tudott, mint a vizsgáztatói. De a bizonyítvány, az bizonyítja, hogy te tudsz valamit. Ugyebár ,ezért bizonyítvány...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.03. 14:36:43

mindenki protekciót akar, meg mentességet, mindig, mindenhol

a szabály az szabály

tessék végre megtanulni

én sem kaptam az egyetemen felmentést a számítástechnikai oktatás alól, amiben a word volt meg az excel, pedig volt ecdl vizsgám, nemzetközi számítógépfelhasználói jogosítványom.

jól leszartam, odamentem, öt perc alatt megcsináltam oszt csá

vagy ott van a kölköm néhány osztálytársának néhány hülye szüleje.

perfektek angolból, és középfokú nyelvizsgára hajtják a kölküket, amivel az érettségi már nem váltható ki. mi a faxnak? kötelező emelt szinten így is úgy is + 2 tantágy angolból, és íme a felsőfokú angol nyelvvizsga.

papírország vagyunk még mindig

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:39:34

@☺ágica: nekem nem sikerült az eü vizsgám és csak olyan záradékkal kaptam jogsit, hogy nem okozok balesetet

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:55:00

@☺ágica: nem-e hiszed-e?
bemásolom ide, szó szerint:
Záradék: balesetet nem okozhat
pecsét, dátum, aláírás

na látod! :)

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 14:57:34

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): pecsét, dátum, aláírás; így azért mindjárt más:) Meg vagyok győzve:)

EÖ (törölt) 2009.06.03. 15:00:33

@☺ágica: van rajta szárazbélyegző is, csak azt nem tudom szépen lemásolni! ilyesmi: O (csak nagyobb) :)

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 15:37:43

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): még olyan is van rajta? Akkor tényleg 100,5 %-osan hiteles:)

EÖ (törölt) 2009.06.03. 15:43:09

@☺ágica: legalább 100,5%-ban!
az a baj, hogy én jobban szeretem a félszáraz bélyegzőt, de olyan nem volt a jogászunknál

(ja, ékezetes szót nem emel ki! )

kutyasz@r versus kútyasz@r

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 15:57:34

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): aha, úgy kell nekem! A fenének próbálok én mindig helyesen írni...

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:02:57

@☺ágica: azért törekedj rá, mert jön Malymász és szétaláz bennünket. lehet hogy még máma!

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:17:58

@jesszumpepi: na látod milyen öreg vagyok!? az én időmben még kiváltotta.
de ez még a kiegyezés előtt volt! :)

@☺ágica: óvtosan, mert most is itt ólálkodik, csak read-only üzemmódban!

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 16:19:41

@jesszumpepi: nálam fordítva volt, az érettségi egyenértékű a nyelvvizsgával

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): a kis galád:) Egyébként járhatna erre sűrűbben is

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:24:59

@☺ágica: hát mongyuk engemet is zavar, ha valaki nem tud helyesen írni
de azt már túlzásnak tartom, hogy kijavítja azt aki nem hátravetett jelzőt használ melléknévi igevonzatok utáni harmadik mondatban

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 16:28:22

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): hát, ezt kb háromszor kellett elolvasnom:) Hiába, öregszem. Meg egy kávé sem ártana...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.03. 16:28:41

en delelott 10 fele kezdtem el a jogositvany megszerzesi procedurat es delutan 3-kor a kezemben volt a jogsi
az otthoni annak idejen olyan3-4 honapig tartott
vagy tobb
vicc

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:30:00

@☺ágica: szerintem ha magyar tanár olvassa, annak meg vizes borogatás kell! :)

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:42:14

@☺ágica: az egy ausztrál vadkutya? :)

A dingó (Canis lupus dingo) az emlősök (Mammalia) osztályába a ragadozók (Carnivora) rendjébe a kutyafélék (Canidae) családjába tartozó farkas (Canis lupus) alfaja.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 16:45:34

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): ezt most miért kellett? Néha még álmodom a szigorlattal, pedig nem most volt...A legsz@rabb vizsgák egyike:)

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:48:13

@☺ágica: miből szigorlatoztál? Ausztrália vadvilága?

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:53:19

@☺ágica: én imádtam a rendszertant
csak sajnos én nem szigorlatozhattam belőle, mert nálunk teljesen más tárgyakból volt szigorlat
(zacskóragasztás, ilyesmi) :)

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 16:56:25

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): az kemény lehetett! Ez mellett eltörpül a rendszertan. Pedig azt hittem, annál nincs rosszabb:)

Átlagarcú 2009.06.03. 17:03:25

Nem értek egyet a post írójával.
Ha jogsit akar szerezni, adjon számot a tudásáról. Az, hogy máshol, más céllal már már szerzett másmilyen egészségügyi képesítést, csak könnyít a dolgán. Ennek örülnie kellene.
Persze ez nem kisebbíti érdemeit, én is fejet hajtok orbitális felkészültsége előtt és ezt mindenkitől elvárom:)))
...de legalább egy elismerő bólintást.

rikavagyok 2009.06.03. 17:09:47

@Sobri Jóskáné:
Nem az orvosira verem magam. Az elsősegély az mindenhol,mindenkinél elsősegély. Gyanítom minden nyelven ugyanúgy fektetnek "stabiloldalba".
A mentőtiszt képzésben vizont tényleg sokkal több helyszíni ellátást tanítanak. Ez volt az igazán nonszensz.

Viszont azt is rohadtul utálom, h az ápolók/nővérek komoly százaléka élből úgy gondolja, h orvos/orvostanhallgató= istenkomlexusos elszállt tapló. Ebből kifolyólag az átlag orvostanhallgató már némi gyomorgörccsel jár gyakorlatra, h vajon mikor fogja a kisebb-nagyobb orvosok mellett még egy-két nővér is megszívatni. Pedig mind ugyanannak a méteres kékeres harcibránernek csüngünk a boldogtalanabbik végén, (és értem én, h mindenki frusztrált ettől...), de ahelyett, h összetartanánk, még marjuk is egymást.

Átlagarcú 2009.06.03. 17:13:58

Az erinaceus europaeus canis lupus dingo
meg nem más, mint a sündingó.

rikavagyok 2009.06.03. 17:25:16

@Mylady:
ez az én lúzerségem... de egyszerűen úgy túlszerveztem magam az elmúlt 1 évben, h egyszerűen nem maradt kapacitásom az előrelátásra.

rikavagyok 2009.06.03. 17:58:20

@Palkovics Ede:

0: Kikérem magamnak.

1:Szerinted Dújv neogótikus stílusban épült? Ha igen, szólj!

2:Ha abban, h beállok egy sorba, miután az összes vizsgámat rendben letettem, és fennakadok egy hülye szabályon/szabályértelmezésen, aminek következtében az egyik mégsem érvényes,nos ha ebben megtalálod a protekcionizmust, kérlek mutass rá!

3:Ha tudsz jobb kifejezést arra, mikor valaki minimális hatalomhoz jut és rögtön kicsinyesen kihasználja, mint a szemétdombon kukorékolás, kérlek oszd meg velem!

4:Az a 6300 HUF az ösztöndíjam fele. És a szüleim sem milliomosok.

5:Nem fogok orra bukni csak attól,h Vöröskereszt.Valaha biztosan volt olyan célja ennek a rendelkezésnek, h lehetőleg megtanítsanak mindenkit alapszinten elsősegélyt nyújtani. Ebben az esetben viszont a bürokrácia haszonélvezői.
És én tiszta szívemből gyűlölöm a bürokráciát! Csakúgy, mint az értelmetlen szabályokat, illetve azt a hozzááállást, amikor valaki betűszerint akarja betartatni a szabályt, szarva az értelmére.

6: Nem ügyintéző és aktatologató szakra járok.(Legalábbis idáig úgy tudtam.) És egészen sok dolgot fel tudok sorolni, ami ebben a szakmában fontosabb, mint a papírgyűjtögetés és szortírozás szakkör.


7: Mutass nekem egy embert, aki üdvözült mosollyal az arcán megy el ügyet intézni.

hardrock 2009.06.03. 18:15:10

Most már nemcsak (végzett) orvos lehet mentőtiszt? Másfelől meg az elsősegélynyújtási vizsga úgy, ahogy van, faszság, mert jelentkezzen az a nem eü-s végzettségű, de jogsival rendelkező, aki egy ujjal is hozzá merne nyúlni a súlyos baleseti sérülthöz.

májgeriberi 2009.06.03. 19:05:53

@hardrock: én eü-s végzettségű vagyok, de nem mernék hozzányúlni az emberhez ha baj van.
Mondjuk megoldanám ha muszáj lenne de inkább nem.

májgeriberi 2009.06.03. 19:08:10

@rikavagyok: Rika, szerintem végezd a dolgod úgy, hogy ne kelljen szembeköpnöd magad a tükörben.
Szembeköpnek mások..

flamingojoe 2009.06.03. 19:28:05

Néhány hónapja olvasom a homárt. És egyre jobban azt látom, hogy a kommentek tele vannak az egymással való üzengetéssel, illetve, hogy ki az első, második, stb....
Mi lenne, ha a kommentelést arra használnátok, amire való és a cikkhez szólnátok hozzá?

Átlagarcú 2009.06.03. 19:33:28

@flamingojoe: Igazad van! Csinálj rendet! Mi ez a disznóól itt?!
Ez tűrhetetlen!

májgeriberi 2009.06.03. 19:40:20

@flamingojoe: miért zavar barátom? az elsőzés max 3 komment.

Átlagarcú 2009.06.03. 19:45:50

@májgeriberi: ...najó, max a Háború és béke, de annál semmi esetre sem több:))))

hazank fia 2009.06.03. 20:16:42

Erdekes felfogasu posztolo...

Egyreszt valoban nincs egeszsegugyi vegzettseged. Akkor mirol beszelunk?

Masreszt mi az, hogy "orvosi egyetem -1 szigorlat?" 6. even juniusban nincs meg egy szigorlatod, tehat nem fogsz allamvizsgazni es evet ismetelsz? Talan jobb ha nem tudjuk ennek okat, es akkor az is jobb, ha megiscsak el kell menned arra az elsosegely vizsgara.

Harmadreszt. Pl az USA-ban csak ugy lehettem orvos, hogy letettem a licence vizsgat. Ami nagyjabol a teljes orvosi egyetemi tananyagnak felel meg. Pedig mar orvos voltam, diplomaval. Akkor most kezdjek en is pattogni? Mellesleg durvan 2000 dollar volt. Lehet irok itt a fogyasztovedoknek :P

májgeriberi 2009.06.03. 20:20:51

@hazank fia: figyi, az ember MENTŐN van szolgálatban - ezt lehet
de jogsija nem lehet?
hol van itt az egyenlőség?

májgeriberi 2009.06.03. 20:27:50

@hazank fia: na meg ott van az a nő, aki 5 perc alatt fordult meg az úton..na annak van jogsija.

jesszumpepi (törölt) 2009.06.03. 20:47:22

Rikával értek egyet.

Valaki tanácsolta,hogy nem az egyszerű ügyintézőhöz kellett volna fordulni.Ő valószínűleg nem értette,mi a helyzet,és döntési jogköre sincs.

Felmentési kérelmet talán be lehetett volna adni írásban,iratokkal alátámasztva.Az ügyintéző főnökének.

rikavagyok 2009.06.03. 21:30:52

@hazank fia:

Nem buktam meg. Aug. végén van az államvizsga. 5hét van az utolsó szigorlatomig. 2 turnus van, a szeptemberi most végez. Egyéb kérdés? Hitelesített index fénymásolat? Kreditigazolás? Szigorlati adatlap?

Ne onnét kezdje már mindenki az érvelést, h úgyis egészen bizonyosan sík hülye vagyok, és bunkón álltam hozzá.

Nem is az egészségügyi végzettségen pörgök, hanem azon, h ez egy ELSŐSEGÉLY vizsga. Én pedig olyat már tettem (többször...és nem azért mert megbuktam). Jah és vizsgáztatni nem is akarnak, "csak" fizessem be a csekket, menjek vissza a vizsga napján, és odaadnak érte 1db papírt.

Átlagarcú 2009.06.03. 21:41:16

Rika, lássuk be, hogy Te súlyos méltánytalanságnak érzed azt, amit mindenki más természetesnek.
A vezetői engedély megszerzésének megvannak a maga feltételei, nem fognak egyedi eseteket elbírálni, mert nem dolguk. Te annyival vagy szerencsésebb helyzetben, hogy könnyebben leteszed azt a vizsgát. Mégegyszer mondom, ennek örülnöd kellene.

Mylady 2009.06.03. 22:02:11

@májgeriberi: azt én is láttam
de senki nem mondta, hogy az illetőnek van jogsija...

Mylady 2009.06.03. 22:07:30

@jesszumpepi: azt én tanácsoltam

szerintem az a normális menete egy ilyennek, hogy
- az ember utánanéz, miből kell vizsgázni
- ha valamiből már van érvényes és sikeres vizsgája, akkor végiggondolja, hogy akar-e mégegyszer vizsgázni
- tisztelettel (mert mégiscsak hivatal...) érdeklődik az illetékeseknél, hogy lehet-e felmentést kérni/kapni és annak mi a menete
- beszerzi a szükséges dokumentumokat, amikkel alá tudja támasztani a kérelmét
- beadja a kérelmét
- ha engedélyezik a felmentést, örül

de nem bántani akarom a posztert, csak úgy érzem, ő is tehetett volna ezt-azt a sikerért, ha kicsit felkészültebb

hazank fia 2009.06.03. 22:13:50

@rikavagyok:
Ez esetben a szigorlatos megjegyzesemert sorry. Ezek szerint tul oreg lettem, es mar egesz maskepp mukodnek a dolgok...

Mylady 2009.06.03. 22:18:36

egyébként a poszter esete nem egyedi, nekem is van hasonló tapasztalatom: nemrég próbálkoztam egy szakmai vizsgával
ez egy 4 részből álló komplex vizsga
nos a 4 részből én kettőt már tanultam korábban kb ugyanennyire komolyan, egyet meg sokkal mélyebben, ráadásul kétszer szigorlatoztam belőle az ország két legjobb gazdasági iskolájában és tanultam 2 idegen nyelven is (és nem mellesleg ez a szakmám)

felmentés semmiből nincs
nem foglalkoztam velük, a tanfolyamot kihagytam (szerencsére nem kötelező), a vizsgára befizettem a pénzt, átismételtem az anyagot, hogy ne érjen meglepetés, oszt jónapot

és a helyszínen döbbenten hallgattam, ahogy mások azon röhögcsélnek, hogy ki melyik részből éppen hányadszorra próbálkozik...

Átlagarcú 2009.06.03. 22:18:38

Sok orvos ismerősöm nincs, de aki van, mind vizsgázott elsősegélyből.
A gépészmérnök pedig műszakiból. Nem hallottam még olyant, hogy valakit felmentettek volna ezek alól. Persze olyant sem, hogy egyáltalán valaki ezt kérte volna. Meg lehet próbálni, de csodálkoznék, ha sikerülne.

rikavagyok 2009.06.03. 22:19:12

@Sörecet:
Elvileg van egy listájuk, h mit fogadnak el (dietetikus, gyógytornász, eü érettségi ilyenek). Akkor az oktatóm nem tudta megmondani, h ezt el fogják-e fogadni. A tanulmányi azt mondták, h ez nem létezik, h nem elég.
Nyilván gyanúsan az lesz a vége, h kifizetem, káromkodok még egy picit, bemegyek a papírért, elküldik a papírt, vezetek. Lényegesen valószínűbb, mint, h hívom a főnököt, ügyvéddel fenyegetőzöm ilyesmi.
Ettől még zavarhat a helyzet abszurditása.

Bár jelenleg, sokkal inkább bánt (nem konkrétan tőled), h az itt kommentelők nagy része az összes egészségüggyel kapcsolatos negatív érzelmét rám vetíti. Hirtelen egyszerre lettem hülye, pénzéhes szemét, beképzelt istenkomplexusos stb.
Mindezt azért, mert egy hülye szituáción, és hivatalnok stílusán felhúztam magam, és ennek hangot adtam.

rikavagyok 2009.06.03. 22:25:19

@hazank fia:
No problem.
Csak azért húztam fel magam pont ezen ennyire, mert mikor legutóbb posztoltam itt, mire ránéztem a beszélgetésre épp retkeslábú bölcsész voltam, akinek azt magyarázták, h ha átvergődött az UV-in menjen el dolgozni, és akkor az utolsó fillérig elihatja, és majd erre tellik majd...

Mylady 2009.06.03. 22:28:52

@rikavagyok: felháborodásod jogos a bürokrácia miatt

az itteni kommenteket meg ne vedd magadra
a törzsközönség ilyen
jó dolog ám szidni a posztolót, mert az olyan vicces
és ennek amúgyis hagyománya van

aki nem szimpatikus, az sokkal durvábbat kap

Mylady 2009.06.03. 22:30:12

@rikavagyok: bőcsész is vagy? ajjaj! :DDD

rikavagyok 2009.06.03. 22:37:21

:)
nem gondoltam volna, h már ez is a szimpátia jele :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.03. 23:36:22

amugy meg bebazna ha elsosegelybol vizsgazni kene
en alkalmatlan vagyok ra
de ilyen erovel a gyalogossaghoz is kellene elsosegelyvizsga mert mi van ha valakinek a fejere esik a tegla
baromsag
ahogy valaki irta tobbseg hozza se merne nyulni
aki meg merne az tudja vizsga nelkul is
az egesz jogositvanyszerzes egy nagy biznisz otthon

EÖ (törölt) 2009.06.04. 07:57:58

kedves rika!
ha egyszer majd dunaújvárosban engem vágsz ki a roncsból, akkor jusson eszedbe, hogy én megvédtelek!

Tsabi 2009.06.04. 08:12:54

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): a kivagosdi egy masik szakkor,a rika az osszevarrosra jar.. :)

Rika, en ettol fuggetlenul fenntartom a velemenyem, ha egy formalis vizsgan (mert ugye a tudasod megvan hozza, legalabbis a szigorlat erre utal) ennyire felhuzod magad, es az asztal masik oldalan levo ember neked a szemetdombjanrol kukorekolo holgyemeny, az azert visszavehetne az arcabol picinyt..

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.06.04. 13:17:43

Miért kell 67 helyen vizsgázni, meg papirozgatni? Amikor én csináltam, akkor minden egy helyen volt. Kresz, műszaki (elektro + mechanika szerviz), elsősegély, adr, stb. Persze vezetni nem az épületben vezettünk.

rikavagyok 2009.06.04. 15:14:12

@Tsabi:
Nem érzem úgy, h mindenkiről, aki bunkó velem, kedvesen és empatikusan kell nyilatkoznom. Valószínűleg, ha mintegy bocsánatkérő mosollyal azt mondja, h értsem meg, ez a szabály, hülye szabály,vagy nem hülye szabály, neki baja lesz, ha nem tartja be, egészen más csapódik le bennem.
Fordított helyzetben (ő szorul énrám, és vmi miatt kellemetlenséget kell okozzak). Persze van 30-40 év fórja az elfásulásban, de úgy rémlik,h az itt fórumozók ezt az orvosok esetében sem tartják mentségnek.

Az már csak ráadás, h konkrétan EZZEL a viselkedéssel, engem az átlagnál messze jobban fel lehet húzni...

rikavagyok 2009.06.04. 15:17:25

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike):
az már régen nagyon rossz...
de ha esetleg mindketten odajutunk, hát nyújtsd be a számlát;)
(a végén majd a zsebembe csúsztatsz pár elismerő kommentet...:P)

Tsabi 2009.06.04. 16:40:30

@rikavagyok: akkor bizony lesz meg par (szerintem felesleges) harcod. Pont akkor lenne tobb idod es energiad masokkal kedvesnek lenni, meg nem belefasulni a Zeletbe, ha nem olyanokkal harcolsz akikkel nem eri meg.

wtchp 2009.06.08. 08:38:25

A jogosítvány elsősegély részénél nem a végzettség számít! Lehetsz szívsebész, attól, még nem kapsz jogsit, csak ha fizetsz a vöröskeresztnek az igazolásért!
Már az is csoda, ha a tanfolyamot nem végeztetik el, és nem vizsgáztatnak!

Magyarország a papírozás vezető országa! Több papír = több lehetőség a korrupcióra!

Nem is lenne ezzel baj, de akkor szóljon úgy a szabály, hogy az kaphat jogsit, aki adakozik 4000-et a vöröskeresztnek!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.08. 09:30:32

én azon csodálkozom, hogy még nem lobbizták ki azt, hogy a repülőgépvezető pilóták is vizsgázzanak elsősegélynyújtásból náluk. (kell tanulni ilyet és vizsgázni belőle, de nem náluk, és gondolhatja a kedves olvasó, hogy nem ezen van a fő hangsúly a képzés során..)

Amúgy azzal egyetértenék, hogy tanuljuk kicsit komolyabban az efféle ismereteket. Mégiscsak a kapitány felelőssége az utasok testi épsége, a logika és a törvény szerint is. Persze nem arra kell gondolni, hogy majd a kapitány megy hátra újraéleszteni a rosszul lett utast, tessék jól érteni.. Netán jó lenne, ha konyítana az ember valamit a dologhoz abban az esetben is, ha a mellettem ülő pilóta kolléga szorul ellátásra..

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.08. 09:34:23

amúgy meg ugyan már.. nem értem a hőbörgést.. azaz értem, de a dokik eltűnődhetnének azon a tényen, hogy a pilótáknak miért kell újra és újra és újra vizsgázni minden tantárgyból rendszeres időközönként..

mert emberek életéről van szó.

az ember meg olyan, hogy felejt. még azok is, akiknek Dr van a neve előtt és PhD utána..

ha én is hőbörögnék azon, hogy miért kell már megint levizsgáznom valamiből, (persze alkalmanként sok sok ezer Ft-ért) az egész Homár blog ezzel lenne tele..

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.06.08. 09:43:59

szaros 4 ezer ft.. én legutóbb 40ezret hagytam ott a hatóságnál. (vizsgadíj + illetékek)

és ha már egészségügy: az évente kötelező repülőorvosi vizsgálat kb. 30 ezer forintomba kerül! és mivel egy konkrét helyen van a vizsgálat, oda el kell jutni (+12 ezer ft-nyi benzin + szállás ára, mert korán reggel kipihenten ott kell lenni)

és úgy általában, ha már a papírokról van szó: csak a megtartása az összes jogosításomnak évente legalább 100, de inkább 300 ezer forintba kerül!

te meg itt 4 ezer Ft miatt hőbörögsz.. neked legalább van munkád, amiből kifizesd. nekem nincs, és a dolgok jelen állása szerint jó sokáig nem is lesz. :(

rikavagyok 2009.06.08. 22:48:09

@Bukowszky:
az orvosiért is fizettem.
nem is a szaros 4ruppón húztam fel magam (bár a vicc kedvéért: az is pénz nekem)... hanem a dolog teljes és totális értelmetlenségén.
hogy TÉNYLEG egy darab sárga papírért fizessek ennyit, buszozzak órákat, b@sszak el egy napot stb. tanfolyam, vizsga nem kell (ezzel gyakorlatilag elismerik, h nem kétségeik vannak a tudásom felől), csak és kizárólag a befizetett csekk, egy általuk megválasztott időpontban.

mondjuk azóta az autószerelő és a műszaki vizsga esete bőven überelte a sztorimat...
süti beállítások módosítása