Tékozló Homár

Soha többet utazási irodával!

2009.07.09. 13:45 | ge | 200 komment

Veronika 3  egész óráig azt hihette, hogy hamarosan nyaralni indul. Gondolta ezt joggal, azután hogy mindent megbeszélt az utazási irodával, sőt, ki is fizette az utat. De végül persze pofáraesett, mert valaki nagyon elszúrt valamit.

Szeretnék megosztani veletek egy egészen friss, tegnapi történetet, röviden arról szól, hogy egy befizetett részvételi díj és egy mindkét fél részéről aláírt utazási szerződés ellenére sem lehet biztos az ember abban, hogy másnap este elutazhat nyaralni.

Már évek óta magam szervezem a nyaralást, idén nem volt betervezve, az utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy mégis körbenézünk a last minute utak közt. Az interneten találtunk rá a Ruefa Utazási Iroda által közvetített korfui ajánlatra, 9-i indulással, apartmanos elhelyezéssel. Telefonos egyeztetés után sikerült kideríteni, hogy van még hely, a szállás Benitsesben található, közel a tengerhez és a település központjához, ami számunkra ideálisnak tűnt. Kb 10 perces átgondolás után megegyeztünk az utazási referenssel, hogy mennénk, már csak a fizetés módja kérdéses, lévén az iroda pesti, mi viszont egy közeli városban lakunk.

Felajánlottam, hogy ha szükséges személyesen utazom oda, ami nagyjából másfél óra, de ha lehetséges, itthonról is tudom utalni a pénzt, emailben elküldeni a szükséges adatokat, ez  gyorsabb. A hölgy biztosított róla, hogy ez a megoldás nekik tökéletesen megfelel, ő addig lefoglalja a szervezőknél a helyet, mert ők csak közvetítenek. Elküldtem az emailt 11:40-kor a kért adatokkal, ahogy megbeszéltük, és vártam a szerződést és a számlaszámot, ahova utalhatom az összeget. Másfél óra és két sürgető telefon után már meg is érkezett a levél, amiben biztosítottak róla, hogy az út délután háromig le van foglalva számunkra. Fizettem, szerződést aláírtam, visszaküldtem a bizonylattal együtt, és egy újabb visszaigazolás után vártam az ígért részvételi jegyet, már délután kettőnél jártunk.

15:20-kor csörgött a telefonom, hogy van egy kis probléma, az utunkat időközben eladta a szervező cég (az Imperátor Travel) egy másik ügyfélnek, nagyon sajnálja a Ruefa Iroda, a repülőn ugyan van hely, azonban a szállás egy másik, kisebb és a közeli reptér miatt zajosabb, ámde közlekedés, látnivalók és vásárlási-étkezési lehetőségek szempontjából is enyhén szólva gyérebben ellátott faluba szólt (Perama). Szerintük mindezekért a hátrányokért kárpótolt volna a medence és a tv. Ezt az egyetlen megoldást tudták csak felajánlani, amit viszont már az elején sem választottunk volna, hiszen semmilyen szempontból nem felelt meg az elvárásainknak.

Innentől ráment a délutánunk az egyezkedésre, időközben beszéltem az utazást szervező Imperátorral, hogy kiderítsem, tényleg igaz-e a Ruefa állítása. Mindenki nagyon sajnálta, ha a felajánlott másik szállás mégsem kell, akkor visszakapjuk a pénzünket, amint megérkezik a számlájukra, ez kb 2-3 nap. Egyszóval se pénz, se a befizetett út+szállás. Ma reggel azzal zárult a történet, hogy az ügyvezető hölggyel zajlott utolsó telefonbeszélgetést követően (akivel egyébként tegnap délután óta próbáltunk dűlőre jutni), legalább a pénzünket visszautalták. Már csak pár apró megjegyzés:

-         Számomra teljesen érdektelen, hogy az utazást szervező Imperátor Travel vagy az azt közvetítő, és velem szerződésben álló Ruefa Utazási Iroda hibázott.

-         Nem tartom megfelelő reklamációkezelésnek a másik szállás felajánlását, mivel az az én szempontjaimnak egyeltalán nem felel meg. A csütörtöki indulás és Benitses volt a döntő érv az út mellett, az adott településen belül bármilyen másik szállást örömmel elfogadtunk volna.

-         Nem tartom elfogadható indoknak, hogy egy last minute út esetében, illetve nyári csúcsszezonban ilyen hiba a nagy forgalom miatt előfordulhat, mert én sem olyan munkakörben dolgozom, ahol tévedni lehet, nekem az az állásomba kerülhet.

Tanulság: soha többet utazási irodával, akár szervező, akár közvetítő, mert ennyi idegeskedés az elmúlt sokévi saját szervezésű nyaralás alatt összesen nem ért minket, pedig azok is a lehető legfapadosabb-legolcsóbb utak voltak!

A sztorit természetesen megkapja a fogyasztóvédelem és a Ruefa anyacége Ausztriában is.
 
Üdvözlettel:
 
Veronika 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.09. 15:44:01

@Egyéves Önkéntes: nincs mobilja. nem ismeri a számokat. (nem járt általánosba)
egy cérnát szoktam a bokájára kötni mikor elmegy otthonról és azt finoman pöckölgetve, morze jelekkel tudunk kommunikálni. mondjuk előfordult már, hogy kevés cérna volt a spulnin és a 7-es busz egyszercsak elrántott a gép elől.

2009.07.09. 15:55:01

nincs igaza a posztolónak, az iroda korrekt volt, ez a lastminute kockázata.

Van aki a tenyerével választja el a tojás sárgáját a fehérjétől, nem ?

AvgDvl 2009.07.09. 15:58:27

"nem kérek több brióst nagymama, vár a hangversenyzongorám."

kissé demcsákzsuzsás a posztoló, nézzen
magába...

LaurentNkunda 2009.07.09. 16:12:34

Aki korfura megy nyaralni, az meg is érdemli. Meg egy nagy lófaszt a seggébe.

Eric_Cartman 2009.07.09. 16:22:46

Jól megijesztegettek ingyér. A Horálszki Luxus Travel-nél ez 10 rugó lett volna. Korrekt.

elwood 2009.07.09. 16:23:15

pedig igaza van a poszternek.
Veronika ne add fel.
Az általánosítás (soha többé iroda) túlzás, csak komolyabb céghez menj.

Balogh Ádám Software 2009.07.09. 16:24:21

Imperátort nem ismerem, Ruefa-Gulet kombinációval mentem kétszer is Törökországba, egyszer Ausztriából, egyszer itthonról, semmi probléma nem volt velük. A Bécsből induló útnál csak vendég voltam, de ott fordult elő, hogy csődbe ment az Aero Loyd, amelyikkel mentünk volna, gyorsan szerveztek helyette másikat (Pegazus Air) másnapra, és egy napi pénzt visszaadtak. Visszafele meg Lauda volt, csak Bécs helyett Linzbe, így még volt egy kétórás mikrobuszozás is utána. Szóval megoldották az utolsó pillanatban felmerült problémát viszonylag jól.

Blogger Géza 2009.07.09. 16:28:07

A leghisztisebb posztoló díjra esélyes a szerző. Talán csak a bébiételt IKEÁ-ban kukába azért kidbobó anyuka lehet vele versenyben, mert a pénztáros letekerte a tetejét.

Akinek ekkora igényei vannak, hogy válogat egy szigeten a falvak közöt, ne last minute úttal menjen. Képzelem, mekkora hiszti lett volna, ha ne adj isten nem pont úgy süt ott a nap, ahogy a prospektusban!!!

indapass90210 2009.07.09. 16:30:11

Azt volt már, hogy a Ruefa egy ősi román utazási iroda?

stab 2009.07.09. 16:32:13

a pötyi-tours feledhetetlen kalandtúrákat szervez itthon és külhonban is. annyira értik a dolgukat,hogy már csak ők vannak a piacon, mindeki mást kiszorítottak. csak ajánlani tudom, az élmény utánozhatatlan és mindent megér !

üdvözlettel
M.P.

inselle 2009.07.09. 16:35:09

Olcsó húsnak híg a leve :)
Előre mindent pontosan.

moli 2009.07.09. 16:35:46

@elwood: ujraolvastam (sajnos a stilusa eleg olvashatatlan), ebben az egyben, de csak es kizarolag ebben az egyben, semmi tobben, csak ebben az egyetlen egyben igazad van.

csak ebben. az egyben. csak.


mas kerdes, hogy minden ebbol kovetkezik - szar ugy, ha nem var meg a 7-es busz...

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.07.09. 16:37:17

Jobban meg kell nézni kivel áll le az ember.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.07.09. 16:38:32

Te idióta, találd ki előre, ha nyaralni akarsz menni. Ha az utolsó pillanatban kezdesz el pattogni, akkor előfordul, hogy rábaszol. A pénzed megvan, legalább izgultál is kicsit. Mi a bajod?

keke80 2009.07.09. 16:39:49

A hátamon hegyekben áll a nemléttezö ször attól, ha valaki NONÉM utarási iroda által át lesz verve, de úúúgy ááám!!! mié nem tanul a naiv ügyfél??? Aztán meg sír a pénze miatt.

Menj inkább 5évente, de akkor rendesen megszervezett útra, ne ilyen lehúzós szarra.

Nem az úticéllal volt a baj, Korfu gyönyörü, éltem-dolgoztam ott.

nothing.at.all (törölt) 2009.07.09. 16:42:35

ez most gerillamarketing? vagy a konkurencia?
mert komolynak elég nevetséges.
visszakapta a pénzt, nem? akkor mit rinyál? van még 32635462 db last minute ajánlat a világon, amiből választhat.

É2I 2009.07.09. 16:43:24

@az igazi mpl kurtaszoknyában, ijedt arccal:
/off
Hogy vígasztaljalak:
Hétfőn fűvet nyírtam - de ettem előtte egy kis olajos halat -, lehajoltam (nem tré) kábel igazítási szándékkal, oszt' a hal aszonta; jobb a frisslevegőn. Én is csodálkoztam a kérésen, de nem volt időm vitatkozni, így hát utat engedtem.

Nem mintha lett volna bármi beleszólásom ;) De szívesen vettem volna, ha valamelyik utazási iroda lemondja ezt a retúrt.

zzozz 2009.07.09. 16:43:30

Last minuttel néha jól is jársz. Két napja foglaltam holnapi indulással Törökországot, visszaigazolták a 4 csillagos szállodat. És most jött a fax, hogy túlfoglalás van, ezért átteszik az utasokat 5 csillagba, közelebb a reptérhez, homokos-sziklás part helyett homokos, az ár meg ugyanaz.
És Veronika ügyével kapcsolatban nem vagyok elfogult, egyszerűen csak más szempontból is látom az esetet. (én is kis irodában dolgozom)

nothing.at.all (törölt) 2009.07.09. 16:43:59

ez most gerillamarketing? vagy a konkurencia?
mert komolynak elég nevetséges.
visszakapta a pénzt, nem? akkor mit rinyál? van még 32635462 db last minute ajánlat a világon, amiből választhat.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.07.09. 16:44:04

Üdvözlett!

Ha apartmant foglalsz akkor szerintem mindegy hol, legalábbis ezen a szép szigeten. Ha nem a pihenős-punnyadós nép vagytok akkor béreltek robogót, kocsit olcsóért és elmentek szórakozni akkor és oda amikor akartok. Ha meg punnyadósok, akkor meg medencéztek, tengereztek úgyis egész nap. Én inkább plussz 20% kedvezményért kuncsorogtam volna, mert ha a repcsi akár egyetlen üres székkel repül, hát az már mínusz és az iroda jobban jár ha mégis elmentek vele.

De ha mégsem tetszik lám visszakaptad a pénzed, bár kicsit buktál a telefon költségen, kivéve ha a cég hívott vissza. Nincs mit sünözni. J

Amúgy meg szerintem idén először olcsóbb utazási irodával menni, egyénileg nem is nagyon lehet ilyen jó árakat kifogni, minnél messzebb utazol annál inkább.

Aztán vigyázzatok, el ne vigyen a szőrny, pláne ha Évának hívnak JJ

Kobe 2009.07.09. 16:44:49

megint egy olyan post, amikor a legnagyobb szarrágó a postoló maga. Csodálkozik, ha utolsó pillanatban nyaralni támad kedve, elviszik előle a helyet. A legnagyobb fail meg az, hgy utána a teljesen korrekt és jogos eljárást - pénzvisszafizetést 2-3 napon belül - miért szerinted utalást fogadni majd rögtön visszaküldeni mennyi ? Minimum ennyi - nem fogadja el, mert hát mekkora proli az iroda hogy esetleg más megoldást javasol, ahelyett küldené a raktárban tárolt 72 arab szüzet kárpótlásul...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.07.09. 16:47:04

Hoppá, ki miért internál a Szerver? Kikérem magamnak a hátrányos +különböztetést, megyek a gombdúcmanóhoz!
J
Az volt már, hogy internetes idegenvezető nélkül el ne induljatok ?

kispestipeti 2009.07.09. 16:47:22

ó későn kapcsolódok be valószínű nem olvassa már a posztoló, de azéert megkérdezem;
aki sohasem hibázik a munkájában, az miért ilyen béna a magánéletében????

hibázott, mert;
1.)lásztminút úttól (túl)sokat várt
2.)balhézott, ahelyett, hogy kompromisszumra törekedett volna,
3.) mindezen hisztijét közkinccsé tette a homáron (nem ide való)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.09. 16:49:49

aszongya Mary
jart utat jaratlanert sose de sose el na haggy
meg azt is mondja, hogy komolyabb dolgokat minimum 60-70 eves cegekkel intez
jovore mi teljesen magunktol megyunk haza
repulojegyet is tudok venni meg szallast is tudok foglalni otthon
amugy meg nagy a jolet Korfu meg ilyenek a valsagban

elwood 2009.07.09. 16:51:06

vigyázat a másik strandon homokos sziklás part helyet, homokos sziklás úszómesterek vannak

elwood 2009.07.09. 16:57:13

namármost a last minute úttól is ugyanazt kell várni mint a nem last minute-tól

ami a katalógusban van.

Ha átrakják egy másik faluba joga van nem kérni, aki szernit ez hiszti, azt rakják át V. kerületi szállásából a VIII. kerületibe.

A pénzt meg átutalta és nem foglalták le neki. Aki szerint ez hiszti annak kívánom a bank utalgassa ide oda a pénzét aztán pár nap múlva kapja meg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.09. 17:01:08

arrol nem beszelve hogy tessek otthon nyaralni
mindenki elmegy korfura mi lesz az Edekkel?
magyar borsot azt keresunk oszt elemegyunk last minit
nahat

zzozz 2009.07.09. 17:03:46

@elwood:

Ember. A pénz az irodában kell legyen, mert hanem a referens nem foglal. Nem kattint rá a foglalásra, amíg nem kap pénzt. Mert ha rákattint és mégsem jön a vevő, aki az üknagyanyja sírjára is megesküdött, hogy jönni fog, de mégsem teszi, akkor mehet a referens Korfura, persze miután a részvételi díjon felül kifizeti a névváltoztatást.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.07.09. 17:05:53

Utazási iroda? 10 éve utaztam velük utoljára, azóta csak egyéni szervezésben. Mióta vannak fapadosok és interneten a saját igényeim szerint minden le lehet zongorázni, nem is hiányzik, hogy elvigyenek jó drágán... vagy el se vigyenek...

elwood 2009.07.09. 17:08:08

@zzozz: én mindig úgy foglaltam, hogy azt mondták most tesznek rá egy ideiglenes foglalást, hogy ne a habokra utaljak, és ezt tartják két napig. ha nem viszem a zs-t akkor törlik. ha viszem akkor lesz végleges.

Ha ezt nem tudják megcsinálni ne foglalkozzanak ilyennel.

zzozz 2009.07.09. 17:09:49

@elwood:

Nem mindenhol lehet opciózni. Főleg ha 3 nap múlva utazol...

elwood 2009.07.09. 17:13:09

@zzozz: akkor ezt mondják el a telefonba, itt azt mondták a usernek 3-ig opciója van.

zzozz 2009.07.09. 17:16:10

És ott lépett be a fő utaztató, az Imperator, aki eladta másnak.

zzozz 2009.07.09. 17:17:39

Mert valaki állt a készpénzzel a kezében egy irodában és az iroda fix megrendelést küldött, nem opciót. Az Imperator meg leszarta user opcióját.

elwood 2009.07.09. 17:19:43

kb. így lehetett, de akkor most a user hisztis vagy az iroda suttyó, mert sztem az utóbbi

Rosszindulatú Vászka 2009.07.09. 17:21:18

Mink eccer voltunk a viperátor (macerátor) túrsszal nyaralni, majnem a lázasságomba került :(

Tuttátook, hogy a korfui tengerparton nem csak denevérek, hanem patkányok is élnek?

zzozz 2009.07.09. 17:22:37

A user hisztis és picit tájékozatlan, az Imperator meg a biztosat választotta a bizonytalan ellenében (és egy picit hibás szerintem), de a kis irodát a leírtak alapján nem találom bűnösnek.

Harlequin 2009.07.09. 17:24:12

Egy nagy ipari sünt kérek kiutalni a poostolónak! Meg is érdemli aki ilyen piripócstravelekkel utazik, örüljön, hogy visszakapta a pénzét!

elwood 2009.07.09. 17:28:48

sztem meg a usert félretájékoztatták és vagy a kis, vagy a nagy iroda elég nagyot hibázott

én igen mérges lennék ha a pár nappal későbbre tervezett utamat elrontják és még a pénzem sincs meg még egy-két napig hogy máshova bemenjek egy last minute-re.
de nem vagyunk egyformák

úgy látom ezt a csontot lerágtuk.

MACISAJT 2009.07.09. 17:34:03

Soha több utazási irodával, jaj.
Akkor mivel mennél babám pl. Korfura...mivel is, ja például Athénon keresztül menetrendszerinti
járattal, százezerért...

A posztoló amúgy a szokásos fapina.
Jaj, lastminute féláron, oszt nem jó
Perama, csak Benitses...

A szervező meg tartsa a helyet bárkinek pénz nélkül ugye az utolsó pillanatig, a közvetitő meg hitelezzen.Mert különben jön a "homár".

pazola 2009.07.09. 17:39:57

Na, most ha jol ertem, volt egy majdnem ket napos idegeskedes?

Babam, egyszer probalj meg mondjuk hitelt kozvetiteni, beszarsz.

Walle 2009.07.09. 17:47:02

Kedves Veronika!

Több is veszett Mohácsnál. Tessék magácskát alaposan kikormoltatni apussal/szomszéd suhanccal/kutyával/ruefás katalógussal/akármivel, majd a fogyasztóvédelem válaszleveléből készített hajcsavarókkal a hajában húzzon le zamárdiba a hatnegyvenötössel. Ottisjólesz.

akos147 2009.07.09. 17:57:39

a posztolót lehet már?

Sluck Ödön 2009.07.09. 17:57:47

"mert ennyi idegeskedés az elmúlt sokévi saját szervezésű nyaralás alatt összesen nem ért minket"

A falkland-i háborúban állítólag egy angol romboló rakéta-elhárító rendszere összegabalyodott egy programhiba miatt és újra kellett indítani a számítógépeket.
Na ők idegeskedtek.
A gép boot-ol a halál meg jön 2 MACH-val.
Na és persze ez az igazi last minute trip.

EnZsolt 2009.07.09. 18:20:12

Jól jegyezze meg mindenki!!!

Mindig személyesen bemenni, mert már az ott fogadott látvány, illetve fogadtatás is nyomhat a latba, legalábbis nálam.

Ott helyben Mancika telefon fel, van még hely? Van. Akkor foglalnám 2 személyre. Rendben. Telefon lerak.
Foglaló befizet. És akkor ha mégsem a tiéd lesz a dolog, reklamálni, asztalt verni, falhoz állítani.

Kobe 2009.07.09. 18:34:30

ekkora szarrágó postot istenem.... Diana komplexusban szenved az író, vagy mi ? Nem kicsit úgy jött le, hogy most mindenki az utazási irodában álljon vigyázzba és közben szarjon sünt, mert megérkezett első Veronika hercegnő, aki a last minute utak last secondjében elfingja magát, hogy ő akkor menni akar. Az ilyen vajon tovább lát a műkörménél ?

Mellesleg teljesen korrekt volt a cég, bár a postoló teljesen megérdemelte volna ha külföldön, vagy busz indulás előtt bőröndökkel felpakolva nyögi be a cég, hogy bocsi, szopóka van.

1 mezei utas 2009.07.09. 18:36:33

Legalább a pénzed visszakaptad.

Javaslat: Itthon kéne nyaralni a szép magyar tájakon

sls 2009.07.09. 18:47:19

"ha a felajánlott másik szállás mégsem kell, akkor visszakapjuk a pénzünket, amint megérkezik a számlájukra, ez kb 2-3 nap. Egyszóval se pénz, se a befizetett út+szállás."

Mi a f@sz van? Vagy csak én érzek ebben ellentmondást?

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.09. 18:50:11

@LaurentNkunda sztem Te nem voltál még ott. Különben nem mondanál ilyet...

ladislaus 2009.07.09. 19:27:18

én messze elkerülöm őket! Csak csak neten foglalva, Travelocity, Lastminute... stb.

Szőke kisfiú 2009.07.09. 20:03:58

A Naív ügyfél mindig azt hiszi, hogy az olcsó, no name utazási irodával jól jár... Még a nagyoknál is előfordul a bibi, hát még ilyen névtelenekkel...

Calden 2009.07.09. 20:24:13

1. Kaptál kompenzációt? Igen, mert felajánlottak egy másik alternatívát ( az, hogy nem felelt meg, saját probléma )

2. Mivel nem fogadtad el a másik lehetőséget, ezért visszakaptad a befizetett összeget? Vissza!

Akkor minek a hiszti? Ha annyi eszed van, hogy az utolsó pillanatban foglalsz, akkor miért noname irodánál teszed? Megérdemled, hogy így jártál, mert ostoba és felelőtlen vagy. Ennyi.

Az utazási irodákkal pedig semmi baj, csak nem azt kellene választani, aki 2000 forintért a csillagokat is beígéri...Hanem jó nevűeket, vannak vagy 50-en...gondolom ott 500 forinttal többet kellett volna fizetni.

BigTom 2009.07.09. 20:36:00

Hülye vagy! Perama ott van Benitzes mellett, fél órás séta a tengerparton, vagy felszálsz a buszra, és pár eurocentért elvisznek 3 perc alatt. Ráadásul közelebb lett volna Kerkyra, meg a repülőtér (ami óriási attrakció). Mondom, hogy hülye vagy.

Monthy 2009.07.09. 20:59:35

Veronika, nem ez a te tereped, túl szűk itt a célcsoport.

Ha kiállsz a Deák tér közepére és felírod piros krétával a homlokodra hogy hülye vagy, akkor több emberhez jut el az üzenet.

Rosszindulatú Vászka 2009.07.09. 21:01:36

Az 5 kontinenses nyaralni vágyók, na az hirig!

GáborGábor 2009.07.09. 21:04:14

Visszhangzik a Homár...

EÖ (törölt) 2009.07.09. 21:05:02

@Nelson Mandula:
MMS? J
nálunk bevált. ahhoz csak a piros meg a zöld gomb kell...
J
amikor letekerek a Polgárőrségbe friss fejésért
tök üres fehér MMS = kecsketej
tök üres fekete MMS = este érek haza csak
stb.

bombadil 2009.07.09. 21:12:16

Na most akkor, mint utazási irodás: figyelve itt a kommenteket, igennagyonrendesen megörültem, hogy az emberek 99%-a teljesen korrekten gondolkodik és áll hozzá ehhez a nyavalygáshoz.
Mert ugye babám, amikor bementél, és közölted, hogy mennél Korfura, de izibe, + rohatttt occsó legyen, + hiperszuper + Benitses, akkor bizonyára még csak lövésed sem volt arról, amit itt az emberkék rendesen megírtak, hogy ez last minute. Vannak előnyei és vannak hátrányai.
Azért meg ne járj Korfura 29.900-ért, hogy elmondhasd: te voltál az idén is görögbe' + olaszba' + horvátba' nyaralni.
Vannak tisztességes utak, megfizethető áron, s főleg ne vedd egy kalap alá az összes iroda összes dolgozóját, mert az nagyon nem korrekt.
Akármilyen döbbenetes vagy hihetetlen, fogadd el: utazási irodában sem olyan gonosz és agresszív emberkék dolgoznak, akiket "direkte" azért vett fel, hogy veled kib...nak.
Van ún. utazási kultúra is, amiről bőven olvashatsz itt a kommentezők között, javaslom tisztességes áttanulmányozásra.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.09. 21:26:12

TESCO gazdaságos utazási iroda is van mán

mazochista, aki próbálta már? jelentkezzen

vagye1 2009.07.09. 21:53:51

Való igaz, valamelyik utazási iroda hibázott.
nagyon nincs követelnivalója a fogyasztóvédelemtől a hölgynek, persze mindenbe bele lehet kötni, hát pereljen, nyer is valamicskét, annak okán, hogy mindenki jót akarván de mégiscsak lemaradt az útról.
De még a per előtt azért figyelmébe ajánlom meggondolatlan kijelentését, miszerint soha többet utazási irodával, majd egyedül megszervezi.
Tájékoztatásul: repülőjegy korfura ( vagy hasonló távolságra illetékkel kb 80.000 Ft
reptéri transzferek óvatos becsléssel kb 10.000 Ft, szállás étkezéssel kb 70.000 Ft
Nagyjából egyéni, bizonyára zseniális szervezéssel 160.000 Ft-ból "megússza"
Jó utazást !!

Blogger Géza 2009.07.09. 22:06:38

@elwood: Te a Veronika férje vagy? Last minute útnál 2 nap várakozási idő??? Itt percek, órák döntenek, aki ennyire szarrágó, az vállalja az ezzel járó rizikót. Akinek ez nem fekszik, szépen előre szervezze le az útját, ahogy a többség.

Maui Wowee 2009.07.10. 00:09:21

egyetértek az előttem szólókkal - Veronika ez olyan mint a tőzsde, aki hamarabb csapja le a kártyát az nyer, vagy valami hasonló, hát mit nem lehet ezen érteni.
Holnap mindenki készüljön, mert írok a Homárnka: epersorbet-et mentem venni a boltba de az előttem vásárló megvette az utolsó darabot. Mondjuk tuskó vagyok mert van citrom, banán és kiwi ízű is de csakazértis megírom a Homárnak milyen bunkó egy világ ez.
Gyenge és nevetséges, Veronika lehethogy nem ártana egypár talpraesettségleckét venni.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 06:34:08

@vagye1: te hüüülyyyeeee:)) 160000E ft ból elmegyek egy hétre pl. Kenyába AI ellátással, illetékkel, stb..

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 06:35:52

@vagye1: Tájékoztatásul: BTS-NRN 1 EUR, BUD-DUB 10 FT, és még sorolhatnám merre jártam olcsóért. És még sosem hagytak ott.:))

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 06:48:09

@bombadil: na bocs. Az hogy az agent nem tud kommunikálni az imperátorral, ill. hogy az imperátor közben eladja az utat másnak, az nehogymá' az utas hibája legyen!! Ajánlottak neki egy utat X ft ért, megvette. Ennyi. Arról később lehet vitatkozni, hogy mit vett. Ár/érték arány stb. Szóval sztem nincs igazad. Mellesleg aki magyar utazási irodában fizet be bármit is, az lúzer. Elmesélem, hogy januárban voltam Dominikában, 2 hét AI ellátás, stb. fizettem 1245 fontot kettőnkre + a BUD-LGW repjegy 20000/fő. SZámolj! És még azt sem mondhatod hogy Last Minute, mert december elején fizettem január végére. Ezezk után meséld el pls, hogy mi a f@sztól kerül ez itt fejenként durván 500000 ba?? Attól bazze, hogy az utazási irodák hülyének nézik a magyart. A magyar meg tudomásul is veszi.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 06:56:29

@vagye1: repjegy BUD-CFU W6 /időben megvéve/ kb 15000/fő retúrban.
Transzfer nincs, mert 140 EUR ért felvehetek eg hétre bérautót. adjunk hozzá egy teli tankot/40eur/ de akkor bejártam a szigetet.:) Szállás+kaja 35000 Ft egy főre/hét sörökkel együtt.
Ha ketten megyünk akkor ez fejenként: max 50-60000!!! kicsit elszámoltad magad, de sebaj:)))

demizson bobby 2009.07.10. 08:21:53

Remélem az utazási iroda küld majd egy posztot Veronikáról. Megérdemeelné.

Jegkoko 2009.07.10. 08:38:12

Nekem csak egy kérdésem lenne.Mi a fene jó annyira Kórfuba?Egy kopár szar az egész, görögország amugyse túl fás meg dús növényes de a halkidiki félsziget a legzöldebb az összes közül, mi oda szoktunk járni.

elwood 2009.07.10. 08:42:07

@Blogger Géza: látom sikerült minden 17.-ik hozzászólást elolvasni. Nem két nap, hanem délután 3-ig foglalták neki, aztán kiderült mégsem.

Itt vagy senki nem szokott utazási irodával járni, vagy leszarja, hogy egy százáezres lefoglalt és befizetett utat visszamondanak neki.

A last minute utak vásárlója vásárló, nem szarrágó.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 08:56:09

@Jegkoko: LOL....Legalább ne vallanád be, hogy gőzöd sincs Görögországról...Korfu egy kopár szar?? Sztem bazze, Te még a Balatonnál messzebbre nem jutottál, de hogy Corfun nem voltál, az biztos.

Jegkoko 2009.07.10. 09:11:53

Igen tényleg gőzöm sincs, csak épp juniusba voltam 4x kinn görögbe, igazad van a balatonnál nem voltam még messzebb

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 09:13:40

@Jegkoko: Akko' hogy mondhatod Corfura, hogy kopár szar????

C. R . M · http://siebel-crm.blog.hu 2009.07.10. 09:30:01

@demizson bobby:
Ah: Visszakapta a pénzt, mit parázik.

Mi befizettünk egy egyiptomi utra 11 naposnak hirdették és max 9 volt, számolták a repülőn eltöltött időt is.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 09:31:03

@edigithu: A legtöbb helyen le van írva: az első és az utolsó nap utazás.

Sly0007 2009.07.10. 13:18:51

Azért az megjegyezném, hogy az imperator travellel már utaztunk peramában volt szállásunk apartmanba, és fantasztikus kilátás volt, gyönyörű környezet, szóval sajnálhatod a csereutat... Igaz nem úgy foglaltuk, hogy mennék, de majd este fizetek, mert sajnos akkor bizony lemaradsz. Ennek ellenére a rufea vagy mi hibázott hogy kiadta az előfoglalási papírt...

Trejo 2009.07.10. 16:31:20

Veronika, maga félelemben tartja a családját?

zzozz 2009.07.10. 16:51:35

@Judge:

Minden ország más piac. Angliában ici-picit magasabb az életszínvonal. Ott a takarítónő is megengedheti magának, hogy egy hónapot üljön Dominikán. Namármost, mivel kurvanagy az utazóközönség, kurvanagy a választék is, ezért az ár is lényegesen alacsonyabb. És sokkal régebben is utazgatnak, mint mi.
Januárt meg ne keverjük júliussal. Vegyél most BUD-LGW-t 20.000-ért.
Valamint mi lett volna, ha a BUD-LGW-d, aminek köze nincs az utad többi feléhez, annyit késik, hogy lemaradsz a dominikai gépről?

Roberto1 2009.07.10. 18:13:41

@edigithu: brávóóóó! Gondolom, ha azt mondták volna, hogy 9 napos az út,akkor kiakadtál volna, hogy nincs is 11nap szabid! Nagyokos...
@elwood: bárki bármit mond, 1 nappal indulás előtt egy gombot se tesznek neked félre, aki fizet, viheti...

Veronika: legközelebb magad szervezed? Semmi akadálya, csak ne lepődj meg, ha 60e helyett 130e/fő lesz a vége. Meg ha a szállodába nincs meg a foglalásod, és nincs kinek leüvölteni a fejét.

És ne várja senki, hogy last minute út vásárlásakor körberajongják!!! Az kérem csúnyán veszteséggel van eladva, és így azt hiszem, egyértelmű, hogy ki kapja a szálloda legolcsóbb-legszarabb szobáját...

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.07.10. 20:00:03

@zzozz: tudod, nem bízom a véletlenre. Most is 1 nappal előbb mentünk. Nem mintha nem bíztam volna maximmálisan az EZY be, de MO-on pont akkor volt BA sztrájk. Elmentünk a reggeli easyvel. Ha nem indult volna, még mindig ott az FR BTS-ből, v. NE VIE ből. valahogy odajutottunk volna. MOst nem vennék LGW-t, vennék STN-t v. LTN-t. És nem biztos, hogy egy ugrással.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.11. 05:12:00

@zzozz:
ez a tevedes
ezt csak a magyarok engedhetik meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.11. 05:28:03

@Judge:
szerencsed hogy 7 vege van
ezert mit kapnal itt
hehe

keyya 2009.07.11. 08:58:35

5 éve törzsutas vagyok a Ruefa utazási irodánál és egyáltalán nem értek egyet Veronikával. Utazásaim során még soha egyetlen probléma nem adódott, a lányok mindig nagyon nagy szakértelemmel és kedvességgel foglalkoztak velem, nem ismereik a lehetetlent (most éppen nagyon komoly indiai utazást szerveztek le nekem olyan feltételekkel és programokkal, melyet a mai irodák szinte el sem kezdenem, mondván nekünk ilyen nincs).
Tévedni emberi dolog akár melyik iroda részéről is történt, nem gondolom hogy ebből ekkora patáriát kell csapnia kedves Veronikánknak.

vauvauvau 2009.07.11. 12:46:32

Kedves Nanya!

Mi csak akkor örölünk, ha KP-ba csenget!
Azt, hogy ilyen-olyan ingyenes emailekről hiteget, azt köszönjük szépen, nem, amikor a másik Ügyfél KP-ba csenget, sőt euróba!
Írhat a bécsi központukba is, leszarom, ez balkán, itt vagy kp vagy csá!

Marketing Igazgató

jenga 2009.07.12. 06:01:15

Aki neve nincs utazási irodát választ az meg is érdemli...

Mogyoró007 2009.07.13. 10:56:00

Nem értem ezt a postot. Több utazási iroda is árulja a helyeket. Órák alatt zajlott az egész és a pénzt is visszakapta. Hol itt a gond? Ilyen előfordul. Vihar egy kanál vízben....

elwood 2009.07.13. 11:15:28

@Roberto1: "bárki bármit mond, 1 nappal indulás előtt egy gombot se tesznek neked félre, aki fizet, viheti..."

tök jól észrevetted, hogy 1) az iroda állítása szerint félretette az utat 2) a user kifizette az utat

Goldika 2009.07.13. 14:33:59

könyörgöm, aki ilyen noname céggel akar utazni, mégis mit vár???

Koczkamacs · http://vaterart.blog.hu 2009.07.15. 02:02:51

@keyya: Mennyire durván egyértelmű, hogy a Ruefa alkalmazottja vagy egyik fejese vagy!:D Ne is állítsd az ellenkezőjét, fölösleges. Lebuktál. Nincs ember, aki egy ilyen kommentért regisztrál!

Más. Veronika, Önnel senki nem cseszett ki. Aki előbb fizet, azé az út. Ez a last minute lényege. Ráadásul maga egy rosszindulatú homár, amiért a végén még kirúgatja azt a szerencsétlen alkalmazottat, aki kénytelen volt közölni a rossz hírt. Ha pedig Ön felelősségteljes munkakörben dolgozik, akkor figyelje meg, hogy mások miatt adódott-e már problémája?

elwood 2009.07.15. 10:05:10

@Koczkamacs: Veronika fizetett. Én nem lett övé az út.

SLacc 2009.07.24. 12:24:39

Én magam szervezem az útjainkat. Eddig egy iroda sem ígért alám. :)

SLacc 2009.07.24. 12:27:55

@keyya: Patália, te szerencsétlen, és igen, ebből lehet. Az más kérdés, hogy egy kicsit lusta-vagyok-nyalják-ki-a-seggem-kicsit-jobbra-nem-is-balra a dolog érzete.

SLacc 2009.07.24. 12:29:13

@elwood: Akkor ha noname, átbaszhatnak?

SLacc 2009.07.24. 12:30:40

@Goldika: Az előző erre volt válasz, én szerencsétlen.

bomoni 2009.08.27. 10:46:10

@jenga: PL. a KARTAGÓ TOURS nem egy nevenincs utazásiiroda, mégis úgy átbaszta a Djerbai Garden Parkba utazókat, velünk együtt, mint szart a palánkon!!! Egy gusztustalan, csótányos szálloda, moslék kajával, bűzlő tengerparttal stb. azóta is gyógyszereket szedünk a bélfertőzésünkre és verjük a seggünket a méregtől a földhöz!!! fogyasztóvédelem nevezetü nómelós abszolut fölöslegesen létező bizbasz szarik a gondunkra!

Eperszem81 2011.08.11. 11:52:32

Kedves cikk író, bár ez egy 2 éves cikk, talán még eljut a véleményem a címzetthez :) A homáron minden ember nagyon okos és mindenki minden helyzetben tökéletesen helyt tud állni. Vannak emberek, akik csak osztani tudják eszet, kincs ami nincs :) Nem kell velük foglalkozni. És csatlakozom: soha többet utazási irodával ;)
süti beállítások módosítása