Tékozló Homár

A Malévnek nem számít, hol viszi el az utast

2009.08.31. 16:07 | jackyll | 145 komment

Angelika a Malév túlfoglalásának köszönhetően nem fért fel egy Stockholmból Budapestre induló gépre. Mivel nem akart másnap menni, csak az stewardesseknek fenntartott lehajtható székre tudták besuvasztani. Panaszára a Malév exkluzív várótermükbe invitálta, bár állítólag ha a másnapot választja, normálisan kártérítik. Már nincs messze az idő, amikor a csomagteret is kiadják kedvezményesen:

Tegnap csillapodtak le bennem, egy juliusi utazas hullamai. De azert a totalis lelki bekem erdekeben szivesen megosztom a nagyvilaggal. Nem megyek reszletekbe, az esemenyek pontosan kiderulnek az alabbi levelezesunkbol.(Bocsanatot kerek, de nincsenek ekezetes betuim.) Csak annyit fuznek hozza, hogy nem is tudom mit vartam a Malevtol. Nem szamitottam a jegyem relative borsos aranak visszateritesere, nem szamitottam egy luxusutazasra valo meghivasra. Vagy mondjuk a jegy araba foglalt etkezes keretein belul dupla adag elorecsomagolt, kiszaradt szendvics felajanlasara. Azonban az exkluziv varojukban eltoltheto varakozasi ido, nalam kicsapta a biztositekot. Mondjuk meltanyosnak talaltam volna egy 10%os kedvezmenyt a kovetkezo jegyvasarlasomra. Ez nem lett volna akkora anyagi veszteseg a cegnek, megis europai kiszolgalasban lett volna reszem es talan eltem volna a lehetoseggel. Igy a kozeljovoben biztosan nem oket fogom valasztani...

A levelezés időrendi sorrendben:

Sent: Thursday, July 09, 2009 2:35 PM

Július 5-én érkeztem Budapestre Stockholmból a Malév MA767-es járatával. Túlfoglalás miatt az utat az utaskisérőknek fenntartott helyen töltöttem. Csatolva küldöm a beszállókártyámat.
Várom mielőbbi szíves tájékoztatásukat a kártérítésemmel kapcsolatban!

* * *

From: Kártérítési csoport <claims@malev.hu>
Sent: Tuesday, July 21, 2009 11:22:24 AM

Sajnálattal értesültünk az Önnek okozott kellemetlenségekről, melyekért szíves elnézését kérjük.

A stockholmi munkatársunktól kapott jelentés alapján azonban Önnek kártérítés ellenében a jegy átírását ajánlották fel a másnap reggeli járatunkra. Ön ezt nem vállalta, inkább az un. jump seat-en történő utazás mellett döntött, melyre kompenzáció nem vonatkozik. Mivel az utas és a légitársaság közötti szerződés az utas célállomásra juttatásáról szól, melyet a Malév teljesített, kártérítést felajánlani – legnagyobb sajnálatunkra – nem áll módunkban.

A fentiek szíves tudomásul vételét köszönjük és reméljük, hogy elkövetkezendő utazásaihoz is légitársaságunkat választja.

Tisztelettel,


Malév Zrt.

Kár-és panaszügy iroda   


* * *

Sent: Wednesday, July 22, 2009 4:51 PM
To: Kártérítési csoport
 
Mielott karteritesi ugyem lezarulna... szeretnek nehany eszrevetelt tenni.
Egyben reszleteznem is a tortenteket. A stockholmi repuroteren korulbelul otvenedikkent sorban allva szamomra egy ulohelyszam nelkuli jegyet nyomtatott ki a szamitogep. A ottani kollegak korbetelefonalva egymast, "ertetlenul" alltak a problema elott (mint az igy utolag, szamomra nyilvanvalova valt, pusztan idohuzas celjabol...) Valoszinuleg soroslasos alapon ram esett a valasztas ami a jump seat-en valo utazast illeti.
Miutan kesessel erkezett a gep, az utolso 50-60 embert eleve ulohely kiosztasa nelkul engedtek fel a gepre, igy gyorsitva a tempot. En visszatartva vegignezhettem, amint leteptek a beszallokartya rajuk vonatkozo reszet es felengedtek az utasokat, majd az utolag kinyomtatott helyjegyeik egy elegans csuklomozdulattal a kukaban landoltak. Tehat a helyfoglalas eleve szabad valasztason alapult. Miutan rajtam es egy masik holgyon kivul -aki Budapestrol tovabbutazott, es bar nem kivancsiskodtam, de ugy tunt nala a jegyfoglalassal is gond volt-mindenki felszallt a gepre, pusztan annyi informaciot kaptunk, hogy indulhatunk es a jegyunkre rairtak JMP. Gyakorlatlan leven fogalmunk sem volt ez mit jelent. A feldelzeten derult ki szamunkra, h ez az utaskiseroknek fentartott helyet jelenti. Tajekoztatva nem lettunk, utolag utanunk jott egy sved kollega, aki elmagyarazta, h ez nem az o hibajuk, es Budapesten a Malev irodaban ervenyesithetjuk a karteritesi igenyunket.

Termeszetesen igenyt tartok kompenzaciora a Malev reszerol!

Annyit meg szeretnek hozzafuzni, hogy a gep szemelyzete a korulmenyekhez kepest mindent megtett a kenyelmemert! Ezuton is koszonom Nekik!


* * *

From: Kártérítési csoport <claims@malev.hu>
Sent: Thursday, July 30, 2009 10:21:36 AM

Sajnálom, hogy előző válaszomat nem tartja elfogadhatónak.

Továbbra is fenntartjuk azonban azon álláspontunkat, hogy a légitársaság teljesítette szerződéses kötelezettségét azzal, hogy Önt a célállomásra eljuttatta, így Ön kártérítésre nem jogosult.

Bizalma visszaszerzése érdekében azonban felajánlunk Önnek egy belépőt repülőtéri exkluzív váróink egyikébe, ahol elkövetkezendő utazása alkalmával kellemesen töltheti el a várakozási időt. A belépőkártyát lenti, svédországi címére hamarosan postázzuk.

A kellemetlenségekért még egyszer elnézését kérjük.


* * *


Sent: Monday, August 03, 2009 4:26 PM
To: Kártérítési csoport

Szeretnem idezni az On altal irt korabbi levelet:

Önnek kártérítés ellenében a jegy átírását ajánlották fel a másnap reggeli járatunkra.

Mivel ez a felajanlas nem tortent meg, en azt elfogadni sem tudtam!
Tehat, az on megfogalmazasa szerint engem karterites illet! Ami a felajanlas hijjan nem kaptam meg! Igazan vonzo az exkluziv varoik egyikeben eltoltheto ido... azonban az ugyemet nem tekintem lezartnak!

Varom mielobbi tajekoztatasukat a karteritesemet illetoen!

* * *

From: Kártérítési csoport <claims@malev.hu>
Sent: Friday, August 28, 2009 11:39:29 AM

Sajnos korábbi döntésünkön változtatni nem áll módunkban, hiszen Önt a célállomásra eljuttattuk a repülőjegye szerint.


* * *

To: Kártérítési csoport <claims@malev.hu>
Sent: Friday, August 28, 2009 12:45:26 PM

Koszonom, hogy megtisztelt a mielobbi valaszaval!
Termeszetesen, mivel sem kedvem sem energiam nincs az onokkel torteno tovabbi levelezesre, jogi utra pedig egy ilyen "aprosag" miatt, hogy nem teljesitettek az onok altal vallalt kotelezettsegeiket, nem fogom terelni az ugyet... kenytelen vagyok elfogadni, hogy a Malev szamomra nyujtott szolgaltatasa ezennel lezarult.


Termeszetesen a nagyvonalusagukra valo tekintettel, amit az ugyemben tanusitottak a tovabbiakban szabad akaratombol biztosan nem fogom igenybe venni a szolgaltatasaikat. Igy a szamomra kikuldott exkluziv varojukba valo meghivast targytalannak tekintem. Annal is inkabb mert voltak szinten olyan nagyvonaluak, h harom honapos hataridot szabtak a megtisztelo vendegszeretetuk megtapasztalasara.

Azota fel lettem vilagositva, a tulfoglalas sajnos teljesen hetkoznapi dolog a legitarsasagok gyakorlataban. A statisztikak szerint "viszonylag" ritkan kerul sor az enyemhez hasonlo ugyre. Megis orulok, h legalabb az utasterben jutott szamomra hely, es nem a csomagok kozott kellett utaznom, h onok teljesithessek velem szemben vallalt kotelezettseguket.

Megegyszer koszonom nagyvonalusagukat!
Maradok tisztelettel, am lehetoleg tavol a legitarsasaguktol a tovabbiakban! Nyilvan nem egy utas negativ tapasztalata fogja az onok uzletvitelet meghatarozni...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispista2 2009.08.31. 17:48:55

Szarrágó geci MALÉV! Megéri nekik a negatív reklám? Jusson csődbe az egész bagázs!

Secnir 2009.08.31. 17:53:47

@ficsilla:
fasza
ennyi idő alatt autóval is...

Secnir 2009.08.31. 17:55:26

@Impega - a dolgozô nõ:
tökéletesen. már társ vagy.

@Thames30:
ha már k@rva van, az is elég, legalább nem unatkoznak az utasok.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.08.31. 17:57:59

@ficsilla:
na ez a horror, nem a texasi lánfűrészes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.31. 18:04:35

lehet mar a posztolokat??
1. stockholmbol nem kell hazajonni, orulj hogy ottvagy
2. a faxnak kell kairoba menni
mindenki mardjon a seggen
nahat

Blafit 2009.08.31. 18:06:10

Egy bocsánatkérésel jött volna check in kor a malév (nemecsekes kisbetüzés!!!)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.31. 18:06:43

a rackevei HEV-el is vannak gondok
nem hogy egyiptom meg ilyenek

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.31. 18:14:32

@atpijkamo:
A két fél elbeszélt egymás mellett, mert mindketten a saját igazságukat bizonygatták a "közös megegyezés" helyett.
Szerintem ;)

zauberpferde (törölt) 2009.08.31. 18:25:41

@ficsilla:
nem kötözködni akarok, de ez a "túlkönyvelték" netán nem túlfoglalást akar jelenteni? (booking = helyfoglalás)

Pistie 2009.08.31. 18:30:18

szerintem a VIP váróval még lehet értékesebbet kapott volna, mint egy 10%-os kedvezménnyel! Simán el lehetett volna fogadni. Egyébként a jump seat-en utazni nem olyan rossz azért, még a pilótafülkébe is be lehet kéreckedni :)

zauberpferde (törölt) 2009.08.31. 18:37:51

@Pisti-KSK:
a jump seat azért jó mert a konyha közelében van, és a konyha pedig sok titkot rejteget...:)

a VIP váróban pedig jó a kiszolgálás, és lehet igazi magyar celebekkel is találkozni :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.31. 18:42:44

őőőőő, nemsokára malévval utazom (egy darabig). a foglaláskor szíves figyelmembe ajánlották az online check-int, kiválaszthatom a helyem előre, kinyomtatom és csá. indulás előtt legkorábban 23 órával.

ezt fogom tenni.

PabloVercetti 2009.08.31. 19:08:30

@hagyma: a postolót lehet, ficsilla-t nem :D

Secnir 2009.08.31. 19:12:50

@hagyma:
itt szeretném megjegyezni, hogy a ráckevei HÉV a BKV egyik legszínvonalasabb és legkulturáltabb járata, beleértve a kalauzokat is.
de ez egy másik topic, a bkvfigyelőé :)

kugel2 2009.08.31. 19:32:39

Nekem ugy tunik, hogy a posztolok tobbsege elkepesztoen nagy paraszt, es megerdemli nemzeti legitarsasagat. Tulfoglalassal miatt torvenyben szabalyozott karterites jar, amit a Malev rendre, mondvacsinalt okokbol, megtagad. Nem veletlen, hogy a civilizalt (fizetokepes) ugyfelek nagy reszenel a Malev emlitese eleve kizaro ok, barmennyibe is keruljon. Foleg azutan, amit az amerikai utjaikkal jatszottak az utobbi 2-3 evben. Az mas kerdes, hogy en az utazo helyeben ragaszkodtam volna a "normalis" uleshez es a 3-400 euros karteriteshez.

Frucsasz 2009.08.31. 19:38:41

Pálinkás szép jó reggelt!

Ki a fene az a Földes András?! Ez fontos! Nem tudom, miért utáljuk, és így egy kicsit nehéz...

Elgondolkodtam. Itt, kicsiny hazánkban baj van a MÁV-val, a BKV-vel, a Volánnal, a Malévvel, de tán még a Mahart-tal is. Valójában egyáltalán nem vagyunk képesek problémamentes közlekedést biztosítani. Mi lesz, ha egyszer működni fog a teleport? Majd jól összekeverednek a sejtjeim a szomszéd utaséval? Ellopják a vesémet félúton? Vagy meg se érkezek, mert az atomjaim egy téves foglalásnak köszönhetően a Nap körüli pályára állnak?

Igaza van Hagymának: Mindenki keressen egy neki szimpatikus helyet, és ott maradjon a fenekén. Esetleg a biztonság kedvéért gyökeret is ereszthetnénk.

Én akkor most el is kezdem, ez az ágy pont elég kényelmes az ilyen hosszú távú tervek megvalósításához...

kugel2 2009.08.31. 19:40:32

Es mi lenne a tulfoglalas kezelesenek kulturalt modja? Mar tobbszor voltam fultanuja nem-Malev beszallokapuknal, hogy a steward folteszi a kerdest, ki lenne hajlando $100-ert egy kesobbi geppel utazni. Ha senki sem jelentkezik, 5 perc mulva $150-ert? es igy tovabb. Amint az osszeg eleri egy napi turistaskodas koltsegeit, rogton akad 1-2 vallalkozo kedvu utas, senki sem boldogtalan, es a legitarsasag is viszonylag olcson megussza.

Frucsasz 2009.08.31. 19:42:54

@Secnir: @hagyma:
Itt jegyezném meg, hogy Secnirnek igaza van. Egy évtizeden át utaztam a ráckevei hév vonalán naponta. Immár 7 éve van összehasonlítási alapom a többi BKV-járattal is: a ráckevei hév messze az egyik legjobb vonal.

Csak ne menjen a hőmérséklet minusz 10 fok alá, mert akkor vagy lefagy, vagy leszakad a felsővezeték...
Ó, és persze ne legyél allergiás, mert a parlagfű kiírtását a töltésekről nem érzik saját feladatuknak...

Frucsasz 2009.08.31. 19:44:39

Ó, és Nelsonnak üzenem, hogy tettem fel a szigetről vizespólóversenyes képet. Megtarthatom a süni-díjat?

EÖ (törölt) 2009.08.31. 20:10:45

overbooking
túlfoglalás és nem túlkönyvelés
BR, Gedeon Monkey

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.31. 20:15:23

ezt a szót használta a segítőkész MALÉV-os kolléga, túlkönyvelték :) Klasszikusokat csak szó szerint... :D

EÖ (törölt) 2009.08.31. 20:18:19

@ficsilla: tudom, hogy úgy mondják, dehát mind hülyék. :)
valamiért ez honosodott meg.

zsírfeka (törölt) 2009.08.31. 20:23:38

@ficsilla: ezt szted van, aki elolvassa...?

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.31. 20:25:47

@zsírfeka: ne hari, de a poszt hossza felbátorított, többé nem fordul elő ígérem :P

EÖ (törölt) 2009.08.31. 20:38:54

@ficsilla: ilyen hosszú TELE5 reklámot még az életben nem olvastam. :)))

de legalább az Eiffel tornyot megnézted Kairóban?

P75 2009.08.31. 20:50:12

A MALEV nekem 600 dollart ajanlott fel 2 eve egy NYC-BP tulfoglalas miatt. 3 oraval kesobb erkeztem meg egy kenyelmes es szinte ures Jumboval, 600 dollarral a zsebemben.

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 20:51:04

@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas: nem kellett volna, most így mindenféle gondolataim támadtak:)))

@ficsilla: nyugodtan postolj postot a postba kedves rokon:)
Szép a szemed!:)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.08.31. 20:52:30

@fatality666: Olyan, mint a MÁV-nál a lehajtható ülés a folyosón, csak van hozzá biztonsági öv, és nem esik át rajtad mindenki, aki a klotyóra megy. Szóval kényelmetlen, de pont oda visz, mint a business ülés.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.31. 21:00:27

@1éÖ: @Egyéves Önkéntes


Kösz a jó tanácsot,bár elkéstél vele.

A kommandósok különben sem tudtak elindulni,nem találták a fekete titokzoknijaikat.

EÖ (törölt) 2009.08.31. 21:03:58

@jesszum: értem, ha van rajtuk (a fejükön) titokzokni, akkor titkos az akció! :)

rózsarózsa (törölt) 2009.08.31. 21:04:05

@b[ALien] a kopasz baba:

Lehet,hogy parkoltak,de mikor meglátták Zsömlét,a vérmacskát az ablakban,akkor pánikszerűen elmenekültek.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.31. 21:05:59

@Impega - a dolgozô nõ:


Örömmel tudatom,hogy még élek.

Egyelőre szabadlábon.

Bár ma szereltek be új vezetékes telefont.

Lehet,hogy már lehallgatnak?

Frucsasz 2009.08.31. 21:06:56

És én még mindig nem tudom, miért nem szerettyük (de szép!) Földes Andrist.

És ez már csak azért is frusztrál, mert én ismerek egyet. Mármint egy Földes Andrist. Mondjuk, nem is szeretem, az is tény :D:D

És éssel nem kedünk mnodatot! Hát nem megmondtam már ezerszer?

Frucsasz 2009.08.31. 21:08:23

KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot. KeZdünk. Mondatot.

Ejnye. Már megint gyorsabb volt a kezem, mint a szemem...

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 21:14:25

@jesszum: akkor én biztonságban vagyok a 4 testőrömmel:)

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 21:18:49

@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas: mert provokátor. Én legalábbis azért nem szeretem.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.31. 21:19:26

@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas:

koltozes.blog.hu/2009/08/28/munkaba_menni_budapest_stalker_zonajaban

Az Index elköltözött Újpestről,ő meg beleürítette Újpestbe a fekáliáját.Angyalföldet ábrázoló fotókkal.

Olvasd el a kommenteket is!

Aztán megjelent 4.bloggernek a Homáron,de népszerűségi indexe kissé alacsony.

Énbagoly 2009.08.31. 21:23:01

Jó éjszakát macskások! pá

Frucsasz 2009.08.31. 21:31:27

@Énbagoly: muszáj... Ki kell élnem az ilyen irányú perverzióimat is...

@b[ALien] a kopasz baba: most, hogy elolvastam a jesszum által beadott linket, szerintem még provokátornak is kevés...

@jesszum: Áhá! Köszönöm, így már értem. Mostanában nem volt időm művelődni az aktuálpolitikai/szociológiai/kulturális helyzetről (értsd: nem tudtam netezni napközben), így erről az egészről lemaradtam.

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 21:33:57

@Énbagoly: a kutyásoknak és a baglyosoknak is gúdnájt:)
úgy szeretnék egy boxert
bár a Dagi is éppen nagyon aranyos, ahogy rálógatja a kezét az egérre
sőt, mindig aranyos
de azt a birkózást, amit műveltünk soha senki nem tudja pótolni:(
esetleg egy holland vérvonalú boxer:)

Bambuló Házisárkány 2009.08.31. 21:35:35

Én örültem volna a csomagtérnek is legutóbb. Egy ikerpár (ülés nélkül a szülők kezében) terrorizált 5 órán keresztül. Borzalmas volt, pedig vannak gyerekeim és akkoris vettem jegyet nekik mikor még ülni sem tudtak.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.31. 21:39:57

@P75: csókos, nekem bezzeg csak 100 jutott :(

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 21:45:53

@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas: dobott ide 2 postot
az egyik jobbik taxis, garantált volt a komment fröcsögés
a másik gyerekes, erre garantáltan ugrik mindenki
szándékos manipuláció
(szerintem kissé ostoba, de ez magánvélemény, én az ilyeneken simán átlátok)
És ez a vélemény akkor is megmarad, ha ez a fekete autó nem megy el a ház elől reggelig:)

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.31. 21:50:12

@b[ALien] a kopasz baba: ne aggódj földim, taxisokkal nem törődünk, gyerek ellen a személyiségem a garancia, a nagy fekete autó meg rám vár :)

b[ALien] (törölt) 2009.08.31. 22:03:49

@b[ALien] a kopasz baba: ja nem mintha olyan kurva okosnak képzelném magam, csak próbálom használni a lütyőt a füleim közt

@ficsilla: ja jó, akkor visszahordom a sódert:) most készültem leborítani az erkélyről
bocsi, hogy majdnem veszélyeztettem az autód, én űrhajóval járok:)

Megdobbent 2009.08.31. 22:15:31

Egy szo, mint 100: a malev is kezd lemenni fapadosba. Kar. Maskor jegyzokonyveztetni kell, bar igaz az se szamit, ha egyszer erv, hogy eljutott oda, ahova ment. Tatu(?) bacsira emlekszik meg valaki? Gep szarnyan ulve...

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.31. 22:19:42

@Megdobbent: a kutya ott van elásva h vajon hányszor utazunk MALÉV-vel és hányszor olvastuk már el az ÁSZF-et? Na és ha meg is tesszük és nem tetszik, akkor mit teszünk? Repülünk más társasággal? Ott is van egy ÁSZF, amit magyarul is nehéz megérteni.. Szóval mindent egybevéve lehet reklamálnunk, csak hát értelme nem sok lesz. Nem hallik a kutyaugatás a Holdig :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.31. 22:48:58

@PabloVercetti:
kerek engedelyt.....@Secnir:

en godollore jartam hevvel meg csepelre
tulajdonkeppen asse tudom hol van rackeve

Megdobbent 2009.08.31. 23:01:32

@ficsilla: Naigen, ez mar az uj idok szele. utoljara 2 eve mentem malevval romaba, akkor meg nem is lehetett olyat hallani, hogy tulfoglalas, jump ules, mifene... Vagy legalabbis nekem mazlim volt, a fene tudja.

Bizony ideje uj dolgokat tanulni, en mondjuk mar kovetni sem tudom lassacskan, hogy mi merre hany meter :)

Naiv szocializaciom vegett nekem az a termeszetes, amit en adnek forditott helyzetben.

- Rendes repulogep-ulest rendes penzert
- Ha tudom, hogy kenyelmetlenseget okoztam, akkor nem sajnalkoznek, hogy jajj tehetnek, de nem teszek semmit, inkabb tennek meg akkor is, ha a kovetkezo uton buknek 10%-ot brutto adozatlanban... Na ezt sem buknam tenylegesen netto adozott eredmenyben...

De ugye kiveszofelben volnek a kis maradi elveimmel egyutt is.

Egyebkent persze ez az ASZF meg a telefonos szerzodeskotes az a ket dolog, amit szerintem egy tisztesseges, korrekt orszag torvenyhozasa nem szentesitene. De ez megteszi, tehat egy kis reszocializacio szukseges.

Rigómező 2009.08.31. 23:15:30

Számomra egyértelmű,hogy a posztoló egy álom kártérítésre spekulál. Tök szabályosan jártak el vele. Köztudott,hogy Kb 5 éve az EU távolságtöl függően egységes kártérítésre kötelezte a légitársaságokat ha túlkönyvelés miatt nem visz el valakit. Nekem a haverommal ez be is jött tavaly amikor nyáron Madridban megtudván a tülkönyvelés tényét önként jeleztük, hogy másnap is jó nekünk . Így fejenként 250 EUR-t kaptunk meg fizették a szállodánkat és még egy napot eltöltöttünk a városban, mert még volt program bőven. Szerintem annak akinek fontos elutazni mindegy, hogy hol ül. Még mindig jobb a felajánlott pótszéken mint a 40. sorban két kövér izzadt asszonyság közé beszorulni.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.31. 23:25:32

@ficsilla:
Úgy kell beszélni, hogy meghallják. Zajban hangosabban ;)

M_R 2009.09.01. 01:13:08

A MALEV egy orosz legitarsasag, kb. olyan hozzaalassal mint anno az NKVD (kesobb kulturaltabb valtozatban mar KGB).

Repulni csak europai legitarsasaggal szabad, a MALEV marregen nem az. Allando kesesek, jarattorlesek, a repulogepek esnek-kelnek (MALEV = MALfuncion EVery day)

sertésmájkrém 2009.09.01. 01:25:27

"Repülünk más társasággal?"

simán

Col.Maybourne 2009.09.01. 04:18:17

@Rigómező: Szamomra is. MALEV korrektul jart el, posztolo meg feleslegesen veri magat. Ahhoz egy kicsiket korabban kell felkelni (meg nagyon sokkal tobbet utazni), hogy legitarsasagtol extra penzeket fel lehessen venni.
A lounge-ot meg elfogadhatna, ingyenpia mindig jol jon...

Col.Maybourne 2009.09.01. 04:19:25

@Rigómező: Szamomra is. MALEV korrektul jart el, posztolo meg feleslegesen veri magat. Ahhoz egy kicsiket korabban kell felkelni (meg nagyon sokkal tobbet utazni), hogy legitarsasagtol extra penzeket fel lehessen venni.
A lounge-ot meg elfogadhatna, ingyenpia mindig jol jon...

deputy sheriff 2009.09.01. 07:50:58

En meg reszegen elaludtam a kapunal Parizsban a Washington D.C.-be tarto jartrol, de aztan az American Airlines vegul elvitt a kovetkezo /masnap/ D.C.-be indulo jarattal. A buzi francia ugyintezok jol kirohogtek, bezartak a repteret, en osszetoltam ket padot, betoltam a discman-embe egy Hofi cd-t es szepen kivartam a 24 orat...
Pedig ha akkor olbe felvisznek a gepre, eskuszom meg a jump seat-en is ellettem volna 8 ora hosszat, bar a mozik hianyoztak volna.

csacska macska mocska 2009.09.01. 08:05:18

A VIP váró mitöl olyan jó,hogy felér egy kártéritéssel? ott a sztyuvik az én tökömet is kiverik nem csak a pilótákét?

B@nális coitus 2009.09.01. 08:16:53

A túlkönyvelés benne van az Utazási Feltételekben, szóval az utas benyalhat.
Különben én is jártam már így Air France járattal, csak nekem a kapitány szólt, hogy elfogadom-e a JMP jegyet. Sőt a gépen felvitt a 747-es cockpitbe, ott üldögéltem. Jobb volt, mint egy első osztályú jegy, esküszöm :-DDD

EnZsolt 2009.09.01. 08:22:15

Tisztelt Malév!

Kissé kellemetlenül érintett, hogy az utamat Londonból Budapestre a kerékbe kapaszkodva kellett töltenem. A gyorsulás jó érzés volt, amíg le nem szakadt rólam az összes ruha. Miután a kerekek becsukódtak, ott ültem pucéron a vak sötétben. Leszálláskor így már egy kicsit hűvös volt, és a lassításkor leesett a szemüvegem, ami valószínűleg eltört. Az emberek is furcsán néztek, ahogy pucéran és mocskosan várom a csomagomat. Szeretnék kártérítést igényelni!


Tisztelt Levélíró!

Önt eljuttatuk Londonból Budapestre, teljesítettük, amit ígértünk. Kártérítésként fogadjon el egy ajándék lófaszt a seggébe!

Malév

Impega 2009.09.01. 08:35:37

@Secnir: az jo, akkor most el is mennek nyugdija. A honorariumomat a xxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx bankszamlamra utald at legyszives.
Koszonettel, tisztelettel.

Jurij Kakarin 2009.09.01. 09:10:31

Nálunk az Éroflot a Tu154-eseken a csirkés ketreceket és a kecskéket teszi az ülésre, mert az értékes rakomány, én meg álldigálhatok a közlkedőfolyósón, ha el akarok jutni a Nyizsnyij Novgorodból Bajkonurba. De jó sok vodka van és szamovárocskában teácska és balsoj szép Kamcsatkai kislányok a sztyuvik.

Blafit 2009.09.01. 09:41:50

Topicnyitó címre:

szemétszállító járaton???
Akkor felülhetne egy csomó politikus rá!!!

labi 2009.09.01. 09:47:09

A szerződésben benne van hogy élve kell elszállítani? Csak mert jópár utast oda lehetne kötözni a szárnyra vagy a törzsre, a hullát a célállomáson levágni, oszt a reklamáló családtagoknak azt válaszolni, hogy "hát elvittük a célállomásra nem? Pofa be."

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.01. 10:15:50

Kártérítést igazán megérdemelt volna, de e miatt az egész nyarát elrontani nem volt túl bölcs dolog.

Köldökszösz (csodalampa) 2009.09.01. 11:29:43

Nem értem a felháborodást!!!

Én egyszer jöttem Ausztráliából az Oceanic 815 járattal, azóta se értem haza. Már azt sem tudom, mikor hol vagyok.

Sanyi 2009.09.01. 14:16:37

nem semmi

nem volt mar hely businessen se, hogy jumpra tettek a szerencsetlent?

amugy (4 evig dolgoztam legitarsasagnak - nem malev) sajat tapasztalatbol mondom, hogy a jump azert eleg szar hely a rendes ulesekhez kepest. cockpit az poen, olyanban sajna csak egyszer ultem, tenyleg, miert nem oda tettek? :) akkor biztos nem szomorkodna

malevnak meg a kedves ugyintezo-donteshozo kisasszonynak a claims@malev.hu -nal pedig egy tucat rosszkedvu sunt, ide is meg oda is.

Sanyi 2009.09.01. 14:42:21

@csacska macska mocska: a vip varo nem annyira jo. van tv, kaja-pia-ujsag-altalaban borfotel. viszont nincs taxfree shop (en jobban szeretek menni, a gepen ugyse lehet eleget maszkalni). szinte mindenki szepen feloltozve - farmerban kicsit mit keresek en itt erzesem van mindig...

gaboma 2009.09.01. 14:55:52

kedves hozzászóló, azt gondolom van a vélemények nagy része mögött egy rosszul értelmezett fogyasztói nosztalgia, amit a hetvenes évek gulyáskommunizmusa óta képtelenek vagyunk mellőzni. elmultak azok az idők, sajnos egyik fuvarozó sem engedheti meg magának, hogy ne könyveljen túl, és mindenki takarékosságra törekszik, ahol lehet, csökkenti költségeit. a tv és mozifilmekben látható légi történetek alapján senkinek ne jusson eszébe, a valóságban is a resszkessenek betörők vagy az airport sorozat kiszolgálát kapják egy esetleges lemaradás esetén. senki nem fizeti meg azokat a jegyárakat, mindenki kvázi ingyen utazna, és persze enni inni is szeretne a fedélzeten. az angolok erre csak azt mondják, "there is no free lunch" nagyon igaz

Sapphire blue 2009.09.01. 15:03:46

Na, ha velem történt volna mindez én biztos kikönyörögtem volna,hogy bemehessek a pilóta fülkébe legalább megszemlélni a dolgokat,és nem a stewardess kis wc ülőkéjén üldögéltem volna végig az utat.:))))))))))Ja,és evvel kárpótoltak volna azt hiszem.:)))))))

EÖ (törölt) 2009.09.01. 15:09:58

@Sapphire blue: én még vezetni is szerettem volna, csak pár mérföldet! :D

hegyilany 2009.09.01. 15:34:42

Mi múltkor egy ilyen túlfoglalásos esetben (aznap, de később tudtak minket elvinni, baromi nagy kerülővel, aznapi hivatalos programunkat halasztani kényszerülve) 250 EUR kártérítést kaptunk a helyszínen. Zsebbe. Jól esett, nem mondom. :)
Az viszont nem, amit arra a kérdésünkre válaszoltak, miképpen biztosíthatjuk, hogy rajta legyünk egy ilyen túlfoglalt gépen (neeem nyaralni mennénk keziccsókolom, hanem dolgozni). A válasz lényege az volt: nem tudom. Hadováltak, hogy foglaljunk időben (hónapokkal előre megvolt a jegyünk), menjünk ki időbe a reptérre (elsők között csekkoltunk be), legyen törzsutaskártyánk (van). Végül abba maradtunk, hogy ha business-re foglalunk, akkor valószínűleg feljutunk. Kösz. A cég nem fizet business jegyet. Pont.

Ja, és ez most az üzletpolitikájuk része.

Sapphire blue 2009.09.01. 15:52:53

Mondjuk az első repülő utam 8 órás késésel,f@sza volt!!!Meg kellet várni még,hogy Görögbe menjen onnan vissza,és csak utána mehetünk mi Törökbe ugyan avval a gépel.((((((Hozzáteszem fapados járat volt!!!

P75 2009.09.01. 18:53:19

Úgy van ez, hogy túlfoglalásnál először önként jelentkezőket toboroznak - én akkor önként jelentkeztem, mert mondom, 3 óra különbséggel érkezett a két gépés mivel így déli 12 után érkeztem, eggyel több napra kaptam napidíjat is (céges út volt) :-)
Szóval ha nincs elég önként jelentkező, akkor sorsolnak, de én úgy tudom, hogy olyankor mindenki a kalapba kerül.
Valaki írta a törölt járatot, hát arra egy buznyákot sem fizetnek, csak a taxi utalványt és egy ebédet a reptéren (esetleg szállodát, ha vidéki vagy). Ugyanezen az úton odafelé menet törölték a járatot olajcsorgás miatt, így egy nappal később indultunk, más járatokon már nem volt hely.
Azért ha most így jobban utánagondolok annak az útnak, jó szar cég ez a MALÉV :-))

Etihad 2009.09.01. 21:34:44

Vesszek meg nem értem ki utazik manapság malévval. Lehet fikázni a Wizzairt de én kb 20szor repültem velük és semmi gond nem volt a max késés pedig 10percre volt tehető. Malévval csak azért mentem 3szor mert charter volt, az igaz hogy akkor semmi gond nem volt velük.

droidpalanta 2009.09.02. 01:22:42

Nem értem mit vered itt a nyálad? Eljutottál A-ból B-be, nem?

Undorító! Pffff...

B@nális coitus 2009.09.02. 07:08:49

Én pár éve mentem Air France géppel, 8 óra késéssel indult kis hajtóműhiba miatt. Nem sikerült időben megjavítani, ezért személyzetet is kellett cserélni a 747-esen. Kb 5-6 órát a gépen ülve töltöttünk el, aztán leengedték a kb. 500 utast egy kis váróba, ahol kiosztottak egy-egy szendvicset és italt. Még szerencse, hogy a businessen ültünk, mert legalább az kényelmes volt, de semmi szórakozási lehetőség nem volt :-D

2009.09.02. 09:05:07

@Kobe: Kiscsillagom, látsz-e különbséget egy 64ezer forintos repülőjegy és egy 320 forintos bivalybasznádi buszjegy ára között ? Mert hogy nem ugyanaz a kategória. Emiatt demagóg megjegyzésedet legnagyobb sajnálatom mellett sem tudom elfogadni.

2009.09.02. 09:06:29

@@nális Coitus: nem volt semmi szórakozási lehetőség ? Hát ha a nickedből indulok ki akkor már értem a problémádat ROTFL :)

2009.09.02. 09:15:34

@M_R: "Repulni csak europai legitarsasaggal szabad"
Ez abszolút és relatív értelemben is butaság. Pont hogy NEM európaival kell repülni. Próbáld ki a török, szingapúri, szaudi légitársaságokat és akkor megtudod mi a kiszolgálás.

gyz 2009.09.02. 09:49:37

@@nális Coitus: 500 utas egy b747-esen? Mi volt ez, valami evakuálás? :)


Amúgy az esettől függetlenül a Malév egyre szarabb, unott pofájú FA-k, 0 kiszolgálás (mondjuk ez nem is hiányozna, ha fapados cégről lenne szó), stb, stb. Mivel fizetnem nem kell a jegyért, ezért inkább csak az országimázs szempontjából bánt a dolog.

gyz 2009.09.02. 09:52:18

@Kulics: szerintem úgy értette, hogy Európán belül, vagyis azokon a részeken, ahol Malév is van.

Egyébként igazad van, bár a Turkisht nem sorolnám ide.

angnag 2009.09.02. 15:46:14

Sziasztok! Enyem a poszt...
Osszefoglalva a kommentekre:
- Stockholmbol Budapestere meg 3 legitarsasag szallit kozvetlenul. Tehat a dontes, h tobbe nem szandekozom a Malevval utazni, teljesen realis.
- Nem tette tonkre a nyaramat a tortenet :) (kicsit tulsagosan teatralisra sikerult ironiaval nyitottam)
- Egyaltalan nem volt semmilyen onkentes toborzas felszallaskor... Es ahogy irtam, mar a repulore felerve derult ki, h nincs eleg hely. Ekkor jelent meg egy holgy. Suru elnezeskeres kozepette, es tajekoztatott, h Budapesten tehetunk panaszt a Malev irodaban. Szo nem volt masnapi, kesobbi utrol. Tapasztalatlan leven, en pedig nem eltem a jogaimmat.
Most persze vascso..., de akkor is repultem volna, csak akkor legalabb meglett volna az az illuzio, h szabad akaratombol teszem.
- A jumpseaten utazni messze nem alom. Tenyleg egy hokedli gyakorlatilag, hattal a menetiranynak. Viszont az egyik utaskisero ferfi volt, szoval nem szorakoztam annyira rosszul.
- Igazabol, egyreszt csak borsot szerettem volna torni a Malev orra ala a posztommal. Jajj, nem gondoltam azt, h most hu de kibaszok veluk... Szomorunak talalom, h a ´mi vagyunk az utasert, vagy ok vannak ertunk´ kerdes egyaltalan kerdes lehet. Ahogy ez annyi mas szolgaltatasra is vonatkozik Magyarorszagon. Persze tudom en! Ok sem jotekonysagi szervezet. Megis, ugye belolem elnek... tehat erdemes meghagyni bennem az illuziot, h fontos vagyok!
- Es vegul, tervezem a hazakoltozest. Gondoltam vegzek egy kis elotanulmanyt. Bar a kommentezok kozossege nem lehet egy reprezentativ felmeres alapja, megis gondoltam megnezem magamnak mielott pakolok, h hogy is allunk otthon azzal a `fogjuk be a szankat es oruljunk, h lyuk van a fenekunkon` dologgal.
Orulok, h sokan vannak akik nem azt probaltak belelatni, h akkor most millios, na jo szazezres, na jo tizezres karteritesre vagyom. Csak pusztan a Malev szerintem nem teljesitette azt a szolgaltatast amiert fizettem. Jogi ertelemben talan... erkolcsileg semmikeppen.
Az O hozzaszolasuk az en erkolcsi karteritesem! Mi kell meg?

anarch 2009.09.03. 15:45:24

Őszintén szólva a hiba az volt, hogy a Malév nem irattatta veled alá a papírt, hogy elfogadod a jumpseat-et. Lufthansa fel sem enged ilyenkor aláírás nélkül, éppen azért hogy ne perelhesd őket kártérítésért. Olcsóbban kijön, ha ad 15 eur leehető zsetont.

angnag 2009.09.03. 17:09:00

@anarch: termeszetesen semmilyen papirt nem irtam ala. Semmifele beleegyezest, lemondast. De hat, ha csak nem a fedelrol van szo a fejunk folott, vagy az eletunkrol, akkor a legtobben nem fogjuk a birosaggal bizonyittatni az igazunkat. A Lufthansa azert iratja veled ala, mert Nemetorszagban valos az esetleges pertol valo felelem. Magyaroszagon a malev pontosan tudja, h ez nem fog megtortenni, tehat meg ebbe is szarik bele. Mert a kommenteket elolvasva eloszor kicsit elkeseredtem, h milyen sokan kozombosek total mindenre, ami nem legalabb a masik ember fel karjanak elvesztesevel jar. Aztan vegiggondolva rajottem: az itt irogatok, eloszeretettel almodoznak arrol, h milyen jo is lehetne kis orszagunkban, aztan egy resze reggel atalakul egy ugyanolyan frusztralt 372. ugyintezove, aki naponta tesz masok problemaira: "Lerugom a fejed! A f@szt nyavajogsz? Meg eletben vagy, nem?"
Aztan este hisztiznek tovabb a net elott, h milyen szemet helyen elunk...

lidi400 2009.09.04. 09:03:53

Sziasztok!
Légiutaskísérő vagyok a Malévnél (gondolom, most kapok hideget-meleget) és szeretném elmondani, hogy jó lenne meghallgatni a másik felet is, nevezetesen a stockholmi földi személyzetet is, akik nyilván nem olvassák a Homárt :-). Elvileg nem fordulhat elő, hogy az utas tájékoztatása és beleegyezése nélkül bárkit is jump seaten szállítunk, mivel már fordult elő olyan eset, hogy az utas választotta a jump seatet, mondván neki csak az a fontos, hogy eljusson a desztinációjára, és hálás, hogy elvisszük és utána feljelentette a Malévot, kérve a kártérítést.
Éppen ezért rendkívül szigorúak a jump seaten való szállítás feltételei (kapitány aláírása, utas tájékoztatása, stb.), utassal való aláíratás még nem szerepel, de jó lenne, ha ezután ezt is bevezetnék.

angnag 2009.09.04. 09:52:01

@sünbögyörő:
Szia! En mostmar nagyon kiokosodtam abbol, h minek, hogy kellett volna tortennie. Nem voltak nyelvi problemak, raadasul ketten is voltunk. Eloszor is feljutottam a gepre ahol a stewardessek siman beengedtek volna, ha (es ebben tenyleg loser vagyok...) meg nem kerdezem oket, h az en papiromon miert nincs ulesszam? Na innen kezdodott a problema. En (ismet loser...) felajanlottam nekik, mivel total ertetlenul alltak a dolog elott, h visszamegyek 50 metert es megkerdezem a foldi szemelyzetet. Innen nagyjabol leirtam: korbetelefonalgatas, ertetlenkedes, keztarogatas majd JMP felirattal visszakaptam a beszallokartyamat, es egy mehetekkel ujra fent voltam a gepen. Ahol a szemelyzet elmagyarazta, h mit is jelent a JMP... Ekkor jelent meg a gepen egy "foldi" es elmondta, h sajnos az o hibajukon kivul kettonk szamara nem jutott hely a gepen. Budapesten tehetunk panaszt... ENNYI volt!
Ketten voltunk + 4 legikisero, aki vegignezte az egeszet... szoval. Termeszetesen nem eroszakoltak ram a jump seat-et :) Csakhat elfelejtettek mondani, h van B verzio is...

cbc 2009.09.07. 16:37:42

Nem lett volna szabad eljönni a géppel, kaptál volna egy csomó lóvét.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.02.25. 19:57:11

Stockholm ősmagyar település valaha őseink szent földje volt. Eredeti neve Istókhalma. Ilyen szempontból belföldi járatnak számít!
süti beállítások módosítása