Tékozló Homár

Eltörik a gyerekek kezét a villányi panzióban?

2009.09.21. 12:08 | szily | 156 komment

Janus-arcú élet sorozatunkban megint egy panziós sztori következik, abból a fajtából, amelyiknél minél mélyebbre ás az ember, annál kevésbé biztos abban, hogy mindig a Naiv Ügyfélnek van igaza. Persze az ellenkezőjét sem akarom állítani.

A dolog úgy kezdődött, hogy a következő levelet kaptam Erikától:


A hétvégén ért nagyon nagy csalódás Villányban. Az Ottó Panzióban töltöttünk el egy éjszakát, baráti körben, 14-en. Amikor először tettük be a lábunkat a Panzió területére, a gondnok nő, vendéglátóshoz nem mérten viselkedett. Értem ez alatt, hogy közölte, hogy amennyiben a gyerekek (volt kettő, az egyik még babakocsis, a másik már tud menni) bemennek a virágok közé, letörik a kezüket. Aztán, ha mi, felnőttek véletlenül rosszul állunk be a kocsikkal az udvarra (nem tudom miét értett ez alatt) jön a Csaba és eltöri a kezünket. Majd ha véletlenül beriasztana éjjel a riasztó, vagy nem 8.00kor kelnénk fel reggelizni, vagy reggel 10.00kor már nem vagyunk kapun kívül, vagy tulajdonképpen bármit csinálunk el lesz törve a kezünk. Mert jön a Csaba és eltöri. Ez volt a „kedves” vendégfogadás.

 A reggelinél még ott ültünk 8.30 és 9.00 között, amikor a gondnoknő elkezdte leszedni az asztalt, mert őneki sietnie kell, nincs kocsija, szerelőnél van, és messze lakik. (??? Mi meg fizető vendégek vagyunk, vagy mi…) Aztán reggel, a fizetésnél is voltak problémák. Többek között az, hogy hogy merünk mindannyian üdülési csekkel fizetni? (üdülési csekk elfogadó helyként van megjelölve). Meg mi az hogy elkérem a számlát a szállásdíj fizetése ellenében? Hiszen szerinte úgy sem tudok vele, mint magán személy mit kezdeni. A fizetési procedúra kb. 1 órán keresztül tartott. Természetesen ezzel túl léptük a kéztöréssel fenyegetett 10 órás határt. Végül Csaba nem jött, mindenki ép kézzel indult haza felé, de ez nem volt az a kellemes, vendégorientált szállás. Eléggé rányomta a bélyegét a hétvégénkre a fent leírt sztori.
Szerencsére a hétvége többi része nagyon jól sikerült, mind az étterem (Maul pincészet és kisvendéglő), ahol vacsoráztunk, mind a Jekl pincészet borkóstolása ízletes, színvonalas és kellemes volt. Ennek köszönheti Villány, hogy nem pártolunk el tőle végérvényesen, de ha jót akartok a kezeiteknek és a hangulatotoknak, az Ottó Panzióba be ne tegyétek a lábatokat.

Üdvözlettel: T. Erika

Ugye milyen felháborító? Talán túlságosan is az. Bár nálam több panaszt a világon senki sem olvasott, sőt munkám révén egy pár stokk bolond, hiperagresszív vendéglátóssal is megismerkedtem, az még nekem is furcsa volt, hogy valaki miért fenyegetne kapásból, bármilyen előzmény nélkül a gyerek kezének eltörésével. Mivel ilyen szélsőséges viselkedésről a Homár se hallott soha, felhívtam az Ottó panzió tulajdonosát, Ottó Csabát, mert gyanakodtam, hogy kell itt lennie valami eltitkolt részletnek. (Beszélgetésünk közben a háttérben jelen volt a gondnok hölgy is.)

Summázva a telefonhívást: nem voltam jelen, bizonyítani nem tudom, hogy elhangzott-e kéztöréses fenyegetés, de az biztosnak néz ki, hogy a Naiv Ügyfél levelében igen fontos, az ügy szempontjából jelentős eseményeket elhallgatott, ami eléggé ingataggá teszi a súlyos vádjait.

Amit nem mesélt el: a szállást eredetileg 19 felnőttre és 4 gyerekre foglalták le, amire kaptak némi kedvezményt is. Ehhez képest 14 felnőtt és 2 gyerek érkezett meg, anélkül, hogy előre jelezték volna ezt. A panziós jogosan elkérhette volna az 5 hiányzó felnőtt vendég szállásdíjának 40 százalékát, de nem tette. (Ottó Csaba állítja, az egész foglalási folyamat emailben zajlott, és szükség esetén minden állítását bizonyítani tudja.)

Erika szintén nem mesélte el az üdülési csekk körüli konfliktust. Ez a tulajdonos elmondása szerint azzal kezdődött, hogy egy férfi vendég előbb távozott, a rá eső összeget pedig a nevére szóló üdülési csekkel fizette be. Mint a közös fizetéskor később kiderült, ez a vendég otthagyott a többieknek további, nagyjából 26 ezer forint ára csekket. Csakhogy a csekket és a számlát a törvény szerint a tulajdonosának alá kell írnia, a panziós, illetve az alkalmazott viszont nem ment abba bele, hogy a társaság valamelyik tagja aláhamisítsa a nevet, így kénytelenek voltak ezt a részt készpénzzel fizetni. Ottó Csaba szerint emiatt támadt igazából konfliktus köztük. A panziós, a gondnok hölggyel együtt állítja, hogy nem volt semmiféle kéztöréses fenyegetés, az egész szerintük bosszú az el nem fogadott  csekkekért.

Minthogy nem voltunk jelen, ennél közelebb nem nagyon juthatunk az igazsághoz. Meglehet, hogy az Ottó panzió egy titkos gyerekkínzó kamra, de nehéz ilyen meredek dolgokat elhinni annak, aki ilyen fontos elemeket elhallgat előttünk. A tulajdonos a telefonban igen kedves és beszédes volt, de ugye ez se jelent feltétlenül sokmindent. Aki járt már az Ottóban, megírhatná az élményeit!
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambuló Házisárkány 2009.09.21. 13:40:25

Miből gondoljátok, hogy egy borvidéken csak a vendégek isznak? Lehet, hogy gondnoknéni is kóstolgatta a fröccsét, aztán őszinteségi rohamot kapott. Az ücsekkes rész pedig így szabályos. Bezzeg ha nem kapsz számlát valahol, megy a szájtépés, de ha valaki törvénykövető, akkor már buzi?

zooDoo 2009.09.21. 13:40:49

Na ezt nem hiszem el. 14 embert befenyít egy öreg néni. :D

14 emberrel a házat is lebontanánk, és újat építenénk neki, nem hogy befenyítsen a Csaba. Eltöri a kezed, meg fenyegeti a gyereked. Hát az urad? Addig átkapcsol másik csatornára vagy mi van? Ha a gyerekemet fenyegetné akkor nyomnék egy akkora büdös pofont neki, hogy a féltett virágágyását szántaná fel.

Basszus. Ki hiszi ezt el? Szerintem ez sántít erősen.

=Ford Prefect= 2009.09.21. 13:44:46

Kötbér, persze. Ha van szerződés. A szerződésben rögzítve is van. Esetleg szerződésnek minősülő megrendelés - megrendelés-visszaigazolás, melyben ez szerepel. Ezek nélkül hogy úgymond pusztába kiálltott szó...

És igen hallottam már ilyenről, de ez nem egészen így működik.

Ha pedig mégis kiadja, akkor visszafizeti a kötbért?

EnZsolt 2009.09.21. 13:46:21

@Miss Marple: csak az a fránya ár :(

@Majomka: akkor az üdülési csekkes dolog, hogy is volt? Most mindenki avval akart fizetni, vagy tényleg otthagyta xy és ezért nem fogadták el?

Imre haggyad, mert ha nem Csaba jön és eltöri a kezedet.

staropramen 2009.09.21. 13:50:45

@Majomka:
Sztrovacsek!
Ti az akárholi aggok háza elfekvő részlegéből mentetek kirándulni?
Ne próbáld bedumálni senkinek, hogy 14 felnőtt ember majrézni kezd a majdjönazottóésjóleltöriakezed dumától.Nem volt senki aki félemelt hangon elmagyarázza a néninek , hogy mit csinéljon inkább Ő és Ottó?
Hazudtok, oszt jónapot!

staropramen 2009.09.21. 13:52:45

Sztrovacsekek!
az előző kommentben minden Ottót kéretik Csabának olvasni.

effective 2009.09.21. 14:02:07

@csíra: Ki hogy hívja! Nálunk kötbér a neve, a lényeg annyi, ha nem jelensz meg, az első éjszakát tutira megpróbálják beszedni, ha nem sikerül, így jártak.

effective 2009.09.21. 14:08:06

@=Ford Prefect=: A megrendelés, amit elküldesz e-mailben, levélben, faxon, bárhogy egy szállodának, az hivatalos, a visszaigazolás, amit kapsz, azon szerepel, hogy "in case of no-show, the first night will be charged", meg az is, hogy mennyivel érkezés előtt mondhatod vissza a foglalást anélkül, hogy kötbért/biztatási kárt/lemondási díjat kéne fizetned.

Tapasztalatból mondom, hogy nem lehet kiadni egy olyan szobát, amire foglalás van. Reggelig tartjuk a szobát, és ha addig nem érkezik meg a vendég, akkor töröljük a foglalást.

Ha pedig délután érkezéskor mondja le valaki az általa foglalt szobák egy részét, akkor valóban nem szoktunk mi sem szenyózni.

Rák Attantam 2009.09.21. 14:12:04

Igen, régebben ezt úgy nevezték, hogy "az első éjszaka joga".
Szóval örüljenek, hogy nem lettek megb..ántva.

helianthus 2009.09.21. 14:15:33

Én ezt nem értem. Ha tudtátok, hogy akinek a csekkjével fizetnétek, elmegy, mi a faxért nem vonultatok le fizetni, amikor még ott volt?
Kifizetitek a zsét, mindenki aláír aztán megy amerre lát.
Utólag nem mondta volna a szállásadó, hogy akié a csekk volt, elment, ezért visszaadja az ücs-t és cash-t kér helyette.
14 felnőtt embernek együtt nincs ennyi sütnivalója?

buvarpocok 2009.09.21. 14:17:01

nemtom, ha valaki azt mondaná, hogy eltöri a gyerekem kezét annak kihúznám a gerincét és agyonverném vele^^

de ez a sztori kicsit sántít...

papugaja 2009.09.21. 14:18:19

Két és fél éve voltunk az Ottónál, Mind ő, mind a gondnok hölgy kedves, készséges volt, pedig nem voltunk egyfolytában józanok... A kiszolgálásra, szolgáltatásra semmilyen panaszunk nem lehet.
Üdülési csekkel sem volt semmi gubanc.

Majomka 2009.09.21. 14:21:32

Nem majréztunk be az Eltöröm a kezedet szövegtől. Csak parasztságnak tartottuk. Ezen felül nem vagyunk hülyék és nem is hazudunk.
Az üdülési csekkel az volt a baja, hogy miért akar mindenki azzal fizetni? A sajátunkkal... Az xy üdülési csekkjét valóban ott hagyta, hogy rendezzük le vele a szállásdíj egy részét. Mert bárki kifizetheti a vele együtt társaságban nyarló szállásdíját a saját ücs-jével. A nőnek később esett le, hogy számlát is kell írnia, és örült, hogy így hajthat be pénzt is, nem csak ücs-et. Számlát senkinek nem adott. Az egyikünk kimondottan felszólította erre és tőle kérdezte meg, hogy: De hát mire kell magának? Miután közölte, hogy xy ücs-jét így nem tudja elfogadni, azt a részt pénzzel kiegyenlítettük.
Egyébként az egész nem azért indult el, mert szarakodtak a fizetésnél, hanem mert előző naptól az eltöröm a kezedet szöveg ment.
Gondolkodjatok el egy kicsit, hogy mi érdekünk lenne befeketíteni valakit, ha nem lenne igaz, amit Erika írt? Legfeljebb sohasem látjuk többet. Az az érzésem, hogy neki fontosabb a jó hírneve. De ami ott ment, az valóban felháborító volt.
Nem tudtam egyébként hogy ennyi rossz indulatú ember böngészi a netet, mint akik hazugsággal vádolják a sztori íróját. Nem voltatok ott, nem tuhatjátok...

2009.09.21. 14:22:30

Többször voltam Villányban, de panaszkodni nem tudok.

Azonban, ha a kíséretemben bárkinek a kezét töréssel fenyegetnék, akkor ott igen hamar törne valami... . Egész egyszerűen, ha valakit megfenyegetnek, miért marad ott? Van még Villányban más szálláshely.

Itt valami nagyon nem stimmel. Ennyire nem lehet papucs senki.

Eric_Cartman 2009.09.21. 14:22:58

1. Szerintem Forma1 -et mentetek nézni Villányba, ezért lett balhé. Ott már keményebb dolgok is történtek ilyen miatt.
2. A 23 főből 5 felnőtt és 2 gyerek "lebetegedett". Ja persze. Ehhez mi köze a vendéglátósnak ?
3. Az üdülési csekk elfogadásának szigorú szabályai vannak bármilyen hihetetlen.
"az alkalmazott viszont nem ment abba bele, hogy a társaság valamelyik tagja aláhamisítsa a nevet"
Elképesztő, milyen alkalmazottak vannak... Miért nem jelentettétek fel ?

papugaja 2009.09.21. 14:23:42

Az nem lehetetlen, hogy ÜCS "aláhamisítás" miatt volt már problémája a panziónak, ezért nem mennek bele ilyesmibe többé.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.21. 14:25:04

@szily: Szerintem ez tévedés.

Először is, ha van foglalási díj, amit előre le kell fizetni, akkor el nem menés esetén az nem jár vissza.

Ha csak beírják a foglalást, minden előleg nélkül, akkor sem hiszem, hogy a foglalást végző személyen bármit be lehetne hajtani. (Ez egyébként baráti dolog a szállodástól.)

Ha egy csoport foglal 15 helyet, de csak tizen mennek el, akkor ugye nem mondod komolyan, hogy mindenki, aki elment, fizessen 50%-kal többet azok helyett, akik otthon maradtak? Esetleg akkor, ha valami iroda szervezte az utat, akkor az irodával szemben lehet benyújtani valamiféle követelést.

Magához a történethez nem tudok hozzászólni, két ellentétes állítás - nekem a fizetéses sztori a szállodás által előadott módon hiteles (személyes megjegyzés: ki a faszom ellenőrizné azt a rengeteg csekket hiteles aláírásminta nélkül??), ugyanakkor az is könnyen lehet, hogy egy félmondatban célzott valaki valamilyen módon a kéztörésre, mert ilyesmit szerintem magától senki nem talál ki.

/tno+DA= 2009.09.21. 14:25:58

@Miigeii:
Nem olvassák a kommentjeiket a bejegyzéseknél nem részei a társaságnak és írnak egy kamu posztot bolhából elefánt megoldással, hogy kitűnjenek.
aztán persze a társaság felfigyel rájuk, jól ki is cikizi, de szerintem nem érdemelnek többet annál, hogy kéz és lábtörést kívánjak a továbbiakra...

=Ford Prefect= 2009.09.21. 14:26:56

@effective:

Természetesen. Te mondtad ki a lényeget:
Ha szerepel rajta.
Egyébként én is dolgoztam Ausztriában egy panzióban. Mi SOHASEM szenyáztunk, ha valaki ilyen helyzetbe került. És jófejnek sem állítottuk be magunkat ezért...
Sokan nem értik a mondnivalom lényegét:
Nem azt mondtam, hogy nem tudom, hogy miről van szó, vagy nem találkoztam ezzel a gyakorlattal, hanem azt, hogy egy ígénybe nem vett szolgáltatásért kéne fizetni. Ez azért mindenképpen furcsa (mégha a gyakorlatban így is müxik). És így ebben a gondolatmenetben éppen leszarom a szálloda érdekeit...

/tno+DA= 2009.09.21. 14:27:28

@RAMBO:
Biztos célzott a gondnok amint a fizetés unalmas egy órájában az unatkozó gyerek elkóricált a növények felé és a drága virágok leveleit tépkedte le nagy kedvvel. Mert ez elég életszerű asszem...

wartaz 2009.09.21. 14:28:36

@=Ford Prefect=: Ez így működik, ugyanis azt a szobát a panziós nem tudja értékesíteni, tehát kára keletkezik. Ezért is törvényes joga, hogy ezt a kárát megtérítsék. Jeleznie kell a lemondási feltételeket és aszerint eljárni. Próbáld ki néhány on-line szállásfoglalási oldalon, látni fogod, hogy a foglaláskor meg kell adnod a bankkártyád számát. Ha nem érkezel meg - jelen esetben ez történt -, már terhelik is meg a kártyádat. Aztán ha mész a bankhoz reklamálni, ők bekérik a szállásadótól, hogy miért is történt a terhelés illetve volt-e megfelelő tájékoztatás a foglaláskor (pld. a web-lapon) és ha igen, már vetheted is a kereszted a pénzedre.

2009.09.21. 14:30:03

Ebből látom már ballada lesz, oly homályos a történet.

wartaz 2009.09.21. 14:35:18

@RAMBO: Természetesen az, hogy a foglalás biztosítva legyen, a szállásadó feladata (pld. bankkártyával). Abban igazad van, hogy ha a 15-ből megjelennek 10-en, nem azon a 10 főn lehet behajtani az 5 meg nem érkező szállásdíját. Ha a szállásadó nem biztosította a foglalását, az az ő baja. A meg nem érkezett (ún. no-show) vendégek után - pld. bankkártyás biztosítás és megfelelő tájékoztatás esetén - akár az első éjszaka 100 %-át is terhelheti a szállásadó.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.21. 14:36:06

azt hittem jön Ede és eltöri a homár ollóit.

2009.09.21. 14:36:17

Egyébként kezdem úgyérezni, mintha egy titkos szervezet hülye kifogásokkal szeretné a villányi vendéglátást lejáratni... . Először a Forma-1, aztán ez a kéztörés... ... .

=Ford Prefect= 2009.09.21. 14:37:09

@wartaz:

huh. Te még mindíg nem érted...

hatesz 2009.09.21. 14:50:02

@=Ford Prefect=: amúgy a "pusztába kiáltott szó"-t másnéven szóbeli szerzödésnek is nevezhetjük, vagy ráutaló magatartásnak. Akkor már beszélhetünk kötbérröl, pláne ha (nem néztem utána hogy itt van-e) létezik ÁSZF vagy foglalási feltételek vagy mittudomén.

sramenzikarbonát 2009.09.21. 14:50:42

Kedves Kommentelők!
Villány helyett gyertek inkább Siklósra, villányi (és siklósi) vörösbor itt is van, sőt sokkal jobb siklósi fehérborok depláne!
Egészségetekre! ;)
Ja, szállás az nincs sok...de majd kialakul

=Ford Prefect= 2009.09.21. 14:56:36

@wartaz:

Bizony.
Ugyanis leírtam, hogy nagyon jól tudom, hogy miképpen működik/müködhet a dolog, de nem tartom jogosnak.
Ezennel lezártnak tekintem a témát. Nem szükséges, hogy még egy szállodás elmesélje, hogy hányféleképpen lehet kifizettetni (előre vagy utána) a fel nem használt szolgáltatást.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.21. 14:58:47

... miért nem marad otthon, aki nem tudja megbecsülni az élő- és tárgyi környezetet ...

P75 2009.09.21. 14:59:53

De most komolyan: ilyenkor Villány teljesen tele van, lehetetlen máshova menni és ezzel bizony vissza lehet élni keményen... Ti mit csinálnátok, ha megjelentek valahol tizenöten és bunkóznak veletek? Máshol nincs hely. Hazamentek? vagy lenyelitek a békát és utólag beolvastok? Én az utóbbit. Főleg gyerekkel nem egyszerű felcuccolni és visszakocsikázni 150 km-t...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.21. 15:02:54

"Ne verje ki, ne rázza ki
Erikával szívassa ki!
(Erika az új magyar porszívó.)"

májgeriberi 2009.09.21. 15:21:18

@Bukowszky: nekem is ede jutott nyomban eszembe.

vajon miért XD

Alikam 2009.09.21. 15:24:14

@RAMBO: nincs mindenhol foglalási díj. Másodsorban meg a panziósnak kára származik, ha 15 helyett csak 10-en mentek el, ugyanis 15 főre elég szobát nem adott ki, nem 10 főre eleget.

Elmondod, hogy hogyan értékesítse a maradék 2-3 szobát?

Kicsit ésszel kéne üdülni menni. Ha a naív ügyfél felhívta volna időben a panziót, biztos vagyok benne, hogy nem lett volna semmi gond.

Alikam 2009.09.21. 15:28:02

@Majomka: Ilyen esetekben akár száz ember is lehet tanú. Semmit sem ér, főleg, miután baráti, rokoni kapcsolatok vannak.

Szerintem egy fogadósnak sem érdeke bunkózni a vendéggel, mert tudja, az könnyen az ő veszte is lehet.

2009.09.21. 15:28:02

mondjuk akit Ottó Csabának hívnak, az sikeres ember amúgy sem lehet. Erikáról már nem is szólva... ez okozhatta a bonyodalmat.

Majomka 2009.09.21. 15:29:24

Ti most tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy csak nem olvassátok el az összes hozzászólást?
2 nappal előtte lemondtuk azokat a szállásokat, amelyeket nem foglaltunk el. Akkor meg miről hablatyoltok?

Talán kicsit ésszel kéne fórumozni is, nem?

májgeriberi 2009.09.21. 15:34:00

messziről jött ember azt mond amit akar
ez vonatkozik mind a két félre.
tuti, hogy köcsög volt az Ottós és a vendégek is hibáztak (abban, hogy ottmaradtak).
már a virágos mondatnál sarkon kellett volna fordulni és elfutni.

Chazz Reinhold 2009.09.21. 15:34:27

Csabának biztos kezesre volt szüksége és a vendégek kvázi kéznél voltak, de hiába állította őket kéz (!) tények elé, ők a lekezelő modor okán nem viselkedtek kezes bárányként, ezáltal kézenfekvőnek tűnt a közben kezelhetetlenné vált szituáció fent vázolt lezárása.
(elnézést az offért, csak kéztetve éreztem magam a megnyilatkozásra)

eznemisénvagyok 2009.09.21. 15:38:45

Ha tényleg nem kaptak 16-an se számlát, se nyugtát, elég pofátlanság lett volna még a távolmaradók után is foglalási díjat fizettetni. Erre a kifogásra valahogy nem is reagált a panziós úr.

Persze, lehet hogy ez is csak rosszindulatú vádaskodás.

bruno0621 2009.09.21. 15:45:47

Számla biztosan készült, legalábbis az üdülési csekkekhez, miután a panziós csak számlamásolattal együtt válthatja be azokat. A vendég valóban nem sokat tud kezdeni az eredetivel, legfeljebb jól jön egy vagyonosodási vizsgálatnál.

A kötbér (biztatási díj?) pedig hitelkártya garancia nélkül is behajtható elméletileg - bár 10-20,000 Ft-ért nem szoktak perelni.

A meg nem érkezett 5 fő szállását (vagyis az arra eső kötbért), ha azt a lemondási határidő lejárta után mondták (volna) le, a megrendelőnek kellene fizetni - feltehetőleg egy személy levelezte le emailban az egész foglalást, tehát az ő sara.

fejó 2009.09.21. 15:45:54

Elég gyakori vendég vagyok Villányba, többször étkeztem már az említett Ottó panzióban, konyhájuk, kiszolgálásuk hagy ném kivetni vallot maga után, de minek után Ottó Csabát személyesen ismerem, nem tartom valószínünek az eset megtörténtétt. Sajnos az elmúlt években rohadt nagy dívat, lett Villány, és ezért sok oda nem való is oda kerül, mert azt hiszik ha van pénzük mindent megtehetnek. Az az egy biztos hogy az aki Villányba gyerekkel megy borozni nem tudja hogy mit csinál! Javaslom nekik legközelebb Harkányt, és ha a szülők esetleg borozni szeretnének 10 perces taxiuttal megtehetik!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.21. 15:57:27

@Alikam: Igen, meg kicsit ésszel lehetne üzletelni is, pl. ahogy korábban valaki leírta, bankkártyához kötni a foglalást.

BKV reszelő 2009.09.21. 15:58:47

@mi nem foglalt még: +1

Ha így fogadnak valahol, be sem megyek, hanem a mondat közepén fordulok is ki a helyről és keresek akár drágábban másik helyet.

BKV reszelő 2009.09.21. 16:03:33

@=Ford Prefect=: Ha rezerváltál, akkor már igénybevett szolgáltatásról van szó, ugyanis erőforrást vásároltál. Ha nem használod fel, az a te bajod.

KenSentMe 2009.09.21. 16:15:43

Majomka, a fogadatlan prókátor:) .. nagyon hitelesen adod elő apám, hogy te is ott voltál, majdnem bevettem.. igazából tök jó vicc volt:))))).

BKV reszelő 2009.09.21. 16:24:19

@VRbagoly: Egyszer csak a fogadatlanból fogatlan prókátor lesz... :D

indapasssucks 2009.09.21. 16:24:25

na ezért szeretjük a homárt, mert nem fröcsög (kondérban nehéz is az ilyesmi), hanem utánatolat a tényeknek.

Lacibetyár 2009.09.21. 16:27:46

Gondolom, hogy inkább a 19 fős foglalás miatti kedvezményes ár és a sima ár közötti különbségről volt inkább szó. Egy panzió, ha lefoglalják az összes szobáját, adhat akárr nagy kedvezményt is, ami nem jár akkor, ha ténylegesen kevesebb szobát foglalnak el a vendégek. Kedvezményesen pl. 20 eFt, simán meg 25 eFt a szobaár. Kisebb létszám esetén melyiket kellene fizetnie a majomka erikájának?

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.21. 16:28:49

erősen feljavítás szagú a történet
mindennek két oldala van, lehet, hogy a gondnok nem volt kedves, viszont a kisebb létszámú érkezés az pofátlanság, mert mi van, ha a panziós kiadhatott volna még szobát, csak hát ők lefoglalták
ellenben, ha tényleg így viselkedett a gondnok, akkor ott a helyszínen balhét csapok és elintézem melegében, nem utána írkálok a homárba, szerintem
sose értettem az ilyen, miért utólag tépi a száját

bruno0621 2009.09.21. 16:33:28

@Lacibetyár:
hát azt, ami a visszaigazolásban szerepelt kötbérként - gondolom 20,000-et a példádban. Másrészt időben lemondták állítólag - persze megint csak akkor időben, ha a két nappal korábbi lemondásnak nem volt szankciója a visszaigazolás szerint

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.09.21. 16:38:42

Nyitok egy panziót!
Nyitok egyet és azzal fogom a rohadék vendégeket kínozni, hogy éjjel üdülési csekkekeket dugdosok a lábujjaik közé és meggyújtom!
Aztán mindenkinek letöröm a kezét...Kétszer!

Szánalom

johevi 2009.09.21. 16:46:45

Szerintem csak félreértették a kirándulásra szánt jókívánságokat: "Kéz és lábtörést!"

Gyilkos nyúl 2009.09.21. 16:51:43

- Nem olvastam az eddigi hozzászólásokat, szóval biztos másokat ismétlek, de aki velem akarja közölni, hogy eltöri az épp csak járogató gyerekem kezét, ha...
-Na az nem fogja tudni befejezni a megkezdett mondatot, mert a fejét a seggébe felnyomom, nem pedig végighallgatom, aztán ott éjszakázom, reggel pedig pampogok fizetéskor.

töklámpa 2009.09.21. 16:54:58

A tizenhárom barátod között nem volt senki, aki azt mondta volna a gondnoknőnek, hogy ha valaki hozzányúl a gyerekhez, akkor eltöröm a kezed, és bónuszként kiverem a fogaidat, te rohadék?

eweres 2009.09.21. 17:10:21

1. nem derül ki, hogy kaptak-e tájékoztatást a lemondási ill. le nem mondási feltételekről. (kötbér kizárási feltétel)
2. jobb helyeken pont ezért szoktak 105%-ig kiadni szobákat. ha mégis eljön mindenki, átküldik a szomszéd hotelbe (megegyezés szerint kölcsönösen)
3. max. annyit tudok elképzelni, hogy a recepciós a gyerekeknek mondta azt, hogy eltöröm a ..., az meg tovább adta a felnőtteknek. ha ilyet mondana valaki a gyerekemre, vagy a feleségemre, háát isten adjon neki szerencsét
4. ha az üdülési csekk nincs aláírva, nem érvényes, kár ezért reklamálni
5. a recepciósnak nem érdeke a fizetést és a számlázást egy óráig húznia

binary11 (törölt) 2009.09.21. 17:19:15

Én az Otto panzió tulajdonosa vagyok. A fenti esetből természetesen semmi nem igaz, rosszindulatú lejárató kampány!

Peren kívül fogom megoldani, amint megtalálom Csaba telefonszámát.

bruno0621 2009.09.21. 17:30:03

@eweres:
Nem jobb helyeken adják ki 105%-ig a szobákat, hanem nagyobb helyeken, ahol a tapasztalatok szerint 5% körüli meg nem érkezés várható. Semmiképpen nem egy 20-25 szobás panzióban

röntgenszeműlány 2009.09.21. 17:50:13

@binary11: Te szerencsétlen, a saját telefonszámodat keresed?

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.09.21. 18:02:10

Aaaaaaaaaaaz NORMÁLIS, hogy most minden le van foglalva az egész országban okt 23.-ra????
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

andika25 2009.09.21. 18:11:52

Szerintem hülyeség az egész. Nyilván volt valami, a kedves vendégeknek kevésbé tetsző beszólás, de az nagyon valószínűtlen, hogy a gondnok csak úgy kéztöréssel fenyegessen.

Volt annak előzménye is, lehet, hogy épp a csökkentett létszámon borult ki a bili. Ki tudja?

O.Cs. 2009.09.21. 18:22:13

röntgenszemülány: én tudom a saját telefonomat, aki a nevemben ír annak meg kell kérdeznie a Csabát, azaz engem.

Mike36 2009.09.21. 18:50:25

ha valahol így indítanak, miért kell ott megszállni?

anterosz omniposz 2009.09.21. 19:39:00

Szilike!
Tóta Wé Árpi!
Imádunk benneteket! Kár, hogy a vécén nincs internet.

(Ki ez a szili amúgy? nő vagy herma droida?)

Megdobbent 2009.09.21. 19:40:12

De szerintem az van, hogy csaba nem johetett volna le, mert EDE-nel nyaralt, illetve megallapodast kotottek, hogy EDE atadja a kisszenest, ha Csaba hoz 2 toretlen dohanyzoasztalt, es ez FONTOS!

A kekszalagrol sajnos nem tudok, a keztorest nem hiszem (14 felnottet fenyeget egy fokotos oregasszony, azok meg sirva allnak elotte lehajtott fejjel).

A Homart egyebkent megkerem, mint joerzeso polgarember, hogy amennyiben neki _is_ ketsegei vannak egy-egy level kapcsan, akkor a bevadoltat ne nevesitse, kibirjuk anelkul is. Itt pl. panzionev nem, Csaba igen.

Nah ennyit igy egyszuszra, ugyis haldoklik a Homar, megcsinaltak maguknak a bulit.

Egyszer járok erre 2009.09.21. 19:50:15

Párom és én 1 hetet töltöttünk az Ottó panzióban idén.

Rendkívül kellemes éreztük magunkat, a gondnoknő kedves volt és alkalmazkodó (pl a reggelit is mindig akkor kaptuk amikorra kértük) - ha nem így lett volna akkor most nem írnék ide a védelmükben.

Vonattal érkeztünk Villányba, a gondnoknő kijött elénk autóval; fizetéssel, távozással sem volt probléma.

Senkivel nem akarok vitázni, hogy a fent megírt eset megtörtént-e, csak megosztottam a saját tapasztalataimat, mint Erika :)

avatartalan 2009.09.21. 20:02:07

apropo ede
a norc.hu-n megtekinthető a séta utca és a főút sarkán a háza a kocsma mellett
klassz kis oldal,lehet barangolni sokfelé :-)

LOOOVE · http://szerelmes.dolgok.com 2009.09.21. 20:09:12

ez ilyen nagyon kéztörőszakkörre járt társaság lehet!

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2009.09.21. 20:10:39

A lemondási feltételek az Ottó Panzió honlapján fenn vannak, tehát azok ismertek voltak a postoló számára is.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2009.09.21. 20:19:34

Egyszer Csák Norisz is ellátogatott az Ottóba.
Aztán meggondolta magát és a gondnoknőt beleállította az Ottóba. Vagy fordítva.

Starlark 2009.09.21. 21:00:59

Ez nagyon sántít...
Ahol a gyerekemet kéztöréssel fenyegetnék meg nem maradnék ott egy percig se tovább

Coholol 2009.09.21. 21:11:16

Az a stájsz, hogy senkit nem érdekel fenyegettek e kéztöréssel vagy nem, ha a posztíró ilyen egyoldalúan írja le a történetet.

Ennyi, T. Erika, legközelebb majd több ésszel és kevesebb indulattal operálsz a homáron...

urbanlegend 2009.09.21. 21:22:21

Én idén nyáron voltam ebben a panzióban, nagyon készséges és segítőkész volt a gondnoknő, adott prospektusokat is a környékről, miegymás. Ja, és üdülési csekkel fizettünk.

Trójai 2009.09.21. 21:51:40

Hát ehhez csak annyit tudok mondani, hogy persze hogy balhé volt, de szily, te se higyjél már el mindent.

Meg mi az, hogy felhívod őket, ahelyett hogy Re. posztban közölnéd a panzió válaszlevelét??? Mi, homár olvasók nem hallottuk a telefonbeszélgetést. Szóval ez így nem korrekt.

A sztori viszont tényleg bűzlik, de ettől függetlenül én a panzió részéről is feltételezek egy egész kicsi agresszivitást.

A témához nem kapcsolódva, pedig megjegyezném, hogy:

1. HA szily tündér csemetéiről van szó:

akkor a színpadhoz négykézláb mászó lurkók ártatlan és sérthetetlen kis angyalkák, barom állat a biztonsági őr, (holott nem kiabált, csak +kérte hogy ne másszanak oda a gerekek), az eset indokolatlan támadásnak minősül a rendezvényt látogató családosok felé, balgaság a szervezők részéről,hogy ilyen elvárásaik vannak, továbbá lehet konstatálni, hogy a magyar nemzet gyermekgyűlölő.

2. Ha más csemetéje mászik bele a virágágyásba, akkor barom állat a kedves szülő, aki történetesen ügyfél is.

urbanlegend 2009.09.21. 22:10:54

@Gyilkos nyúl:
éppen gépelek vele:)

Ambassador Club Pécs · http://www.ambassador-pecs.hu 2009.09.21. 23:25:38

Az eredeti kérdés az volt, hogy aki volt az Ottó Panzióban, Villányban, az mondja el a véleményét, hogy mit tapasztalt.

Mi, testületileg vonultunk Ottó Csaba úr villányi panziójába, az előretárgyalt menetrend szerint.
Akkor éppen ott volt Ottó úr (aki egyébként egy kb. 1,90 m magas, volt NB I-es kosaras, tehát szín izom), aki kifejezetten nyájasan fogadott bennünket, valószínűleg (a leírások alapján)azzal a hölggyel együtt, aki - állítólag - kirobbantotta a "balhét".

Welcome pálinka, welcome zsíroskenyerek, stiforder - ez volt, amit nem kellett kifizetnünk, mert benne volt a bortúrában. Hogy pontosabb legyek; a bortúra program leírásában és árában nem volt benne, de kaptuk grátisz, hogy jól érezzük magunkat.Ételek, italok, pincemegtekintés, ahogy általában a villányi programoknál zajlik, és nagyon kedves házigazdai tájékoztatók, kostolók, magyrázatok, beszélgetések. Mi ezt tapasztaltuk ezzeel a hatalmasra nőtt, barátságos, mosolygós, nagy medve-szerű Ottó Csaba úrral.

Ismerve a segítőjét, a hölgyet, háááát... hmmm... elég nagy a fenntartás az eredeti állítással szemben; valaki írta is, hogy 14 ember egy kardos hölggyel szemben az x-dik napon olyan vádakat hoz fel, ami - ismerve, megismerve őket - kellően lehetetlennek tűnik.

Ha bennünket megbánt egy vendéglátó(nak önmagát kinevező) valaki, akkor szedjük a sátorfánkat, és 1 órán belül ott sem vagyunk!
Szerencsére, akkora nagy a kínálat és konkurencia Villányban, hogy ez ma már
egyszerűen nem okozhat gondot!

Gyanítom, hogy a tisztelt esetleírókat, és társaikat az alkalmazott hölgy valami csekély dologgal megsérthette (vagy sértve érezték magukat), aztán már a kákán is csomót kerestek, és úgy próbáltak elégtételt venni, hogy még a villanyoszlopba is bele próbáltak kötni, hogy az meg miért ácsorog...?)

Mi évente 2x, nagyobb társasággal kirándulunk a villányi borvidékre, így tiszta szívvel, nyugodt lelkiismerettel ajánljuk mindenkinek a Tiffán Pincészetet, a Polgár Pincészetet, az Ottó Panziót, hogy csak néhány példát említsünk.

Néha mi is becsiccsentünk, néha talán kötözködünk is egy kicsit, és oda nem megyünk, ahol nincs megfelelő tolerancia -, de az Ottó Panzióba el fogunk menni továbbra is, mert ő a klasszikus (békebelinek is mondható) vendéglátók közé tartozik, és mi nem hisszük el, hogy a történetet leíró társulat képviselőjének története minden fontos részletében igaz lenne.

P75 2009.09.22. 06:14:28

Este ugrott be paromnak, hogy a @P75: latogatasunk alkalmaval vegul az Otto Panzioban foglaltunk szallast. Azert nem esett le egybol, mert nem a panzioban szalltunk meg, hanem a tulaj egyik csaladi hazaban.
Minden rendben volt, udulesi csekkel fizettunk es kicsi gyerekkel voltunk.
(Imadta a pinceket, mindenhol kapott szolot, szololevet, szoval elvannak a kicsik is egy ilyen helyen siman.)

Gastroger 2009.09.22. 09:31:03

Hát két eset van:
1. ez így megtörtént. Akkor a 14 felnőtt ember, akit eligazított a gondnoknéni, maradjon csöndben, és ne itt hirdesse a nyúlságát. Szóltak volna ŐK Csabának, és megkérdezték volna, hogy a kéztörés benne van-e az árban, vagy külön kell érte fizetni. Csaba meg kirúgta volna a gondnoknőt, és felajánl valami kompenzációt. (Csabával nem is beszéltek).
2.) Fotosopp. 14 felnőtt embert, 8 napon túl gyógyuló testi sértéssel fenyeget egy otthonkás néni. Egy vendéglátóhelyen. Bazzzze... Az első az lett volna, hogy megkérdem, hogy vajon hogyan hívja a Csabát a mobilon, ha törött kézzel gombokat se tudna nyomogatni, meg törött vérző szájjal amúgy is nehezen tudna telefonálni. Ezután minimum behajtani a kocsival a virágágyásba, éjjel beb*szva hazaérve, meg befeküdni a virágágyásba. (Villányban szerintem amúgy is nagyobb tolerancia kell a vendégekhez, mivel jellemzően ittasodnak. :) )
Szóval itt már sántít a dolog.
A másik 2 nappal korábban jelezték a "betegség" miatti távolmaradást. A honlap szerint 8 nappal előtte kell jelezni. Jogos lett volna elkérni a 40%-ot. Hát itt is sántít a történet.

Nekem is az az érzésem, hogy vagy valamivel kihúzták a gyufát a kedves vendégek, vagy a fizetési hercehurca miatti bosszú, kamusztori, vagy erősen elnagyolt.
(14 ember, mind fizetési csekkel, azt a helszínen kell aláírni, + szgépen regizni stb., akár egy órát is eltarthat, sztem ezen nem kell meglepődni..)

Matyikááám 2009.09.22. 13:16:54

"Kedves" és Erika és Majomka!

Nagy az Isten állatkertje! Mint ahogy ez a neveden is látszik :)Hogyan tudtok tükörbe nézni? Nem szégyenlitek magatokat?!Én személyesen ismerem a Gondnok nénit, ahogy a villányiak nagy többsége! Hozzá kell fűznöm, mindenki szereti!És akkor jöttök ti? Kik vagytok ti? Egyébként tényleg igaz a mondás: Messziről jött ember, azt mond amit akar! Honnan veszitek a bátorságot, hogy lejárassatok valakit, aki szívét lelkét kiteszi a vendégekért?!Több száz ember fordult már meg a panzióban, mindenki szereti. Mert a végtelenségig jóságos! És akármennyire hihetetlen,de még nem akarta senkinek eltörni a kezét! :)Hát nem furcsa?
Én tuti, azok után, hogy arra kértem volna a Gondnok nénit, fogadja el, az aláhamisított ücsekket, lapos kúszásban hagytam volna el Villányt, nem pedig még pocskondiázom és lejáratom a hölgyet!Ez a ti szegénységi bizonyítványotok!
Te meg MAJOMKA csak nyaljál be még mélyebben, kíváncsi lennék mind a 14en erre emlékeztek -e! Vagy itt is működik a birka szellem?Ne hagyjuk Erikát a maga által kevert sz*arban fetrengeni? Annyira tudlak benneteket sajnálni!
Ne is hallgass rájuk Gondnok néni, a villányiak szeretnek! Puszi :)

facsipesz 2009.09.22. 13:59:42

@Matyikááám: Hosszú nyelv bélsarat mos:))

Matyikááám 2009.09.22. 14:25:10

@facsipesz: @moli: nem igazán érdekel a véleményetek!De gusztustalan hogy ez az Erika, szétkürtöli a majom hazugságait és lejárat embereket! Szemét hamisító!Azon érdekes nem lovagol senki, milyen aljas emberek vannak a világon!Csak azért mert nem az történt amit ő akart, inkább bemocskol mindenki mást! A leveléből vajon ezt a részt miért hagyta ki???Szerintetek okosok!!!Nekem meg tőletek fordul fel a nyomrom.....

moli 2009.09.22. 14:29:24

@Matyikááám: ahhoz kepest, hogy nem igazan erdekel...

torpi 2009.09.27. 18:43:28

ket eve voltunk az otto panzioba a holgy nagyon kedves volt,udulesi csekkel fizettunk nem volt semmi gond,iden is akarunk oda menni.

kispesti 2009.09.30. 09:14:10

@Matyikááám: nem az a baj,hogy nagy az állatkert,az a baj,hogy alacsony a kerí-tés...

FalóNyúl 2009.10.08. 00:24:28

Gere panzió oszt jónapot.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.10.08. 08:15:32

A kevesebb létszám miatt lehetett feszültség, de a duma olyan mint Orbán Viktor meséi, a fele sem igaz!
Ottó Csaba korrekt vendéglátós közgazda.
süti beállítások módosítása