Tékozló Homár

Lábtörlőnek nevezték a magyarokat, majd kidobták a görög buszból a családot

2009.10.06. 01:00 | szily | 589 komment

Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen kiteszik egy buszból Görögország közepén. Fantasztikus fordulatok, mellbevágó versidézetek, váratlan nemzetkarakterológia, oláhozás a XXI. században, nem túlzok, hogy soha nem volt ehhez akár csak hasonló utazási irodás sztorink. A történet annyira cifra, hogy az érintettek véleményének ismerete nélkül a világért sem mernék állást foglalni róla, de olvasmánynak elsőrangú.

Görögországi útiélményeim

avagy óvakodj - na nem a törpétől, hanem a JIMAKOS TOURS-tól,

Kicsiny családommal úgy döntöttünk, hogy ebben az évben mi is  Görögországban nyaralunk. A szomszéd településen, Szalkszentmártonban   üzemel egy  utazási iroda, mely  a görögországi  Nei  Poriba (is) viszi utasait: annyi szépet és jót hallottunk róluk,  régóta ismerjük a tulajdonosokat,  így egyértelmű volt számunkra, hogy megbízhatunk bennük, baj nem lehet, gondoltuk

2009 szeptember 18-án 19 órakor indultunk Szalkszentmártonból Nei Poriba, ami mintegy 1150 km, kellemesen utaztunk, az érkezést beárnyékolta az a tény, hogy 4 órát kellett várakozni a szerb-makedón határon, de végül  délután 16-17 közt végre megérkeztünk a szállásunkra.

Görög házigazdánk, az apartman tulajdonosa, kedvesen fogadott, édességgel és itallal, mégpedig helyi specialitással uzóval és cipuróval.  Ezek ánizs illatú italok, melyeket  egy helyi vadontermő gyümölcsből főznek,  különbség a szeszfokban van.

A hét kellemesen telt, az idő csodálatos volt, a tenger kellemesen meleg.  Jártunk  a platamoni várban, az Olymposon,  Skiatos szigetén  és a Meteóráknál. Nálam a pálmát a Meteorák vitték el, csodálatos, lenyűgöző látvány, lehetetlen úgy fényképezni, hogy  a kép a valóság  élményét nyújtsa.

Egy hét hamar elröpült, és  elérkezett szeptember 26.-a, ( szombat )  a haza indulás napja: azt közölték a buszon  Nei Pori felé menet, hogy nem azzal a busszal jövünk vissza, amivel mentünk, de ez nem okozott különösen megrázkódtatást, mivel tudtam, hogy a társaságnak több busz van a tulajdonában, azonban azt csak  pénteken tudtuk meg, hogy nem ugyanaz az utazási iroda visz haza, amely hozott, hanem  a JIMAKOS TOURS nevű utazási iroda, az  LMW-053 rendszámú emeletes busszal. ( a társaság székhelye jelenleg: Budapest Szent István krt 23)

Megállapítható a   mindenki számára nyilvános cégadatokból, hogy a társaság elég gyakran változtatja a nevét, székhelyét,  vezető ügyintézője személyét, hogy ennek mi lehet az oka, azt az olvasó fantáziájára bízom…….

Itt  kezdődött  magam és családom számára egy rémálom:  a legelenyészőbb probléma az volt, hogy fél 11 helyett egy órával később jött a busz, de ez az egy óra kellemesen telt: apartmanunk teraszán beszélgettünk, jól éreztük magunkat.

A buszban már ültek utasok, a felső szinten  magyarországi görögök ( az ő  szüleiket mentette meg a magyar állam azzal, hogy 1945 után, mikor üldözték, kivégezték, bebörtönözték a kommunistákat Görögországban, befogadta őket, menedéket adott nekik,  gyakorlatilag az életüket adta vissza nekik…   a legtöbbjük Beloianiszban telepedett le. )

A busz alsó szintjén magyarok voltak, pontosan nem számoltam meg, úgy 10-12 ember lehetett.

Nem kívántam az emeleten utazni, de  az alsó szinten is volt 3x2 szabad hely, gondoltam  leülünk oda:  egy görög nő   ránk szólt, hogy oda nem lehet, és mutatta, egy menjen föl az emeletre, egy oda, egy amoda - hárman 3 felé…  mások - a magyarok is,az összetartozók egymás mellett ültek – nekünk ezt nem engedték meg.

Szóltam, hogy szeretnék együtt lenni a családommal, hiszen más összetartozók is egymás mellett ülnek. Erre az előző  nagyszájú, kiabáló görög nő odajött és közölte, hogy itt nem én fogom meghatározni, hogy hova üljek.  Iszonyatos kavarodás támadt, a görög sofőr, elkezdett kiabálni, igazából nem tudtam, hogy nekem kiabál, elfordultam, erre  elém állt, és tovább üvöltözött: megrántottam a vállam, hogy  nem érdekel,  és szóltam a mi utazásszervezőnknek, hogy ilyen körülmények között nem akarok ezzel a busszal  utazni –  olyan volt  a hangulat légkör, hogy nagyon nyomasztóan hatott rám,  akkor már sírtam.

Erzsike,  a szervezőnk, rábeszélt, hogy  utazzak ezzel a busszal, és elintézte, hogy  a lányommal végül is egymás mellé ülhettünk, ( nagy kegy – sic… ) a férjem 3 üléssel hátrább ült, …. végre elindult a busz. Elkezdtünk beszélgetni az utasokkal,  és egyre félelmetesebb dolgokat tudtam meg: egy pécsi srác, aki  a barátnőjével utazott elmondta, hogy jó, hogy nem mentünk föl az emeletre, mert ott fönn   magyarországi görögök vannak, akik utálnak bennünket, és lábtörlőnek neveznek. Egy idős, 70 év körüli hölgy elmondta, hogy azt a megaláztatást amit egész héten el kellett viselniük, már sok neki, és csak az az óhaja, hogy épségben hazaérjen …

Sokat nem lehetett beszélgetni, mert megszólalt a zene, iszonyatos hangerővel: erre a lenti magyarok  papír zsebkendőt vettek elő, és bedugták a fülüket, nem értettem a helyzetet: miért nem  kérik, hogy halkítsa le a zenét a sofőr? egyszerűbb lett volna, hiszen szemmel látható volt, hogy mindenkit zavar az üvöltő görög zene…  mondtam, hogy én szólok, hogy halkítsák le,  jaj ne tegyem, mondták…. Ugyan miért ne?

Felálltam, és előbbre mentem, kértem a  magyar váltósofőrt, hogy szíveskedjen egy kicsit meghalkítani a zenét, aki  kérésemnek azonnal eleget tett. A görög sofőr erre indulatból  még hangosabbra vette,  a zene üvöltött, majd lekapcsolta, és  lehívta az emeletről azt a görög nőt, aki a felszállásnál is kiabált, aki közölte, hogy  a mi  görög sofőrünknek kell a zene,  úgy le tud 80 órát is vezetni (!), ezt követően  lekezelően  azt mondta, hogy aki nem fizet, az ne dirigáljon, mert vegyük tudomásul, hogy bennünket szívességből visznek el.

Elnézést én fizettem… mondtam, erre ő: kuss , ne szólj bele, ha én beszélek!!  Ledöbbentem: primitív emberekkel nem tudok vitázni….

Ezt követően a görög nő  azt mondta a sofőrnek: Katerini stop, majd olyan mozdulatot tett, amiből arra lehet következtetni, hogy engem leszállítanak….  Fölhívtam telefonon  Erzsikét, az utazásszervezőnket, és elmondtam neki a történteket, aki azt mondta, hogy ezt nem tehetik meg velem. Természetesen ezt én is tudtam, hogy jogilag nem tehetik meg, de mit tudok tenni ellene, ha valóban megteszik?

Megtették!

A busz megállt Katerini mellett, az Olympos plaza nevű helyen, és a sofőr szinte feltépte a csomagtér ajtaját, - mert szerinte  nem nyílt ki elég gyorsan -, és kidobálta a csomagjainkat - mindhármunkét, annak ellenére, hogy sem a férjem, sem a gyermekem egész úton nem szólt egy szót sem.

A busz még kb fél órát állt, aztán  elment. 2009 szeptember 26-án 13 órakor, ott álltunk  egy idegen országban, egy ismeretlen helyen a csomagjainkkal, és fogalmunk sem volt, hogyan kerülünk haza, Magyarországra.   Senki sem kérdezte van-e pénzünk, mit fogunk tenni, senkit nem érdekelt, hogy mi lesz velünk és hogyan jutunk haza …

.. és a  többi magyar hallgatott….      „ mert vétkesek közt cinkos aki néma… „  / Babits/ 

A lányom sírógörcsöt kapott, a férjem nem tudott megszólalni, én meg – szinte hihetetlen abban a helyzetben – óriási megkönnyebbülést éreztem ….   Gondolkozzunk pozitívan gyerekek, hiszen óriási szerencsénk van, hogy itt tett ki, és nem Macedóniában, vagy Szerbiában az autópályán, mondjuk az éjszaka közepén, hiszen ez is megtörténhetett volna, mégis csak egy civilizált országban vagyunk és  fényes nappal.

Most mi lesz, kérdezte a családom:  mi lenne? hazaindultunk, és haza is megyünk …  válaszoltam, de valójában magabiztosságom, csak felszín volt…

Végül taxival eljutottunk Thesszalonikibe, a vasútállomásra, ahol megtudtuk, hogy 17 óra 04 perckor van egy IC vonat  Belgrádon át Budapestre, de helyjegyet nem tudtunk már venni rá, meg a vasárnapira, meg a hétfőire sem, mert már akkor elfogyott, viszont volt  23.49-kor indult egy vonat Budapestre, Szófia Bukaresten át. 

Nem volt választási lehetőségünk: megvettük a menetjegyet erre a vonatra, valamint  hálókocsijegyet, mert ez jelentette a biztonságot számunkra, és másnap 17.15-kor éreztünk Bukarestbe, itt újabb hálókocsi jegyet vettünk és átszálltunk a budapesti vonatra, majd hétfőn 10 óra körül érkeztünk a keleti  pályaudvarra, onnan taxival KÖKI, de oda nem lehet bejutni, mert minden fel van forgatva, akkor irány Ferencváros, délután 14 órakor már szülővárosomban  szálltunk le a vonatról, 50 órai utazás után….

Elsírtam magam:  „ Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel  egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,   tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton,”  /Radnóti /

Ennyi a sztori, azonban ez a történet nem csak a mi  kalandos utunkról szól, hanem arról a gyűlöletről, megvetésről és utálatról amit ezek az általunk, magyarok által befogadott  görög kommunisták leszármazottai tanusítottak, tanusítanak irántunk.

  Lábtörlő: ez többször elhangzott, ezt mondta a pécsi srác is, hogy lábtörlőnek tekintenek bennünket, de ezt mondta a magyar sofőr is, hogy ő itt csak lábtörlő, és ezt mondta, az egyik festett szőke hajú görög nő is a lányomnak  Kateriniben, lekezelő hangnemben, hogy „ csillagom,   majd ha dupla annyit fizettek mint mi, akkor nem lesztek lábtörlők…. Lábtörlőnek tekintenek bennünket, és ezen véleményüket nem is rejtik véka alá.    …..de  megtehetik, hiszen eltűrjük….

Felmerül az emberben a  gondolat: meddig tűrjük? meddig?  hogy minden söpredék lábtörlőnek tekintsen bennünket. Igazuk van: amíg tűrjük,  addig azok vagyunk: lábtörlők…

Hova lett a büszkeségünk? Volt-e egyáltalán? Mi miért nem vagyunk  büszkék a magyarságunkra, a hun, szkíta őseinkre? Árpádokra?  Az oláhok által kisajátított Hunyadi Mátyásra?  és folytathatnám még a sort történelmünk nagyjaival, kiknek élete, és hazaszeretete példaértékű lehetne még mai kor emberének is, de elsősorban legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk, legyen végre egy egészséges nemzeti öntudatunk.

Grandpierre Attila szerint Homeros tanítója szkíta mágus volt. Lehet, hogy kultúrájuk alapjai, műveltségük sem a sajátjuk? Lehet, hogy tőlünk kapták?

Emberséget a buszon csak 3 ember részéről tapasztaltuk,  ( a magyar váltósofőr és  egy kedves magyar öregúr a feleségével, a szintén görög származású Szofival mindent megtett, hogy ne maradjunk ott, de ez kevés volt )  a többi  útitársunk (?) részéről talán még együttérzést sem, és ami  szomorú,  a magyarok részéről sem, pedig ha abban a helyzetben a magyarok összefognak, akkor úgysem hagyott volna ott mindenkit a busz – de nem tették, meg sem próbálták .. .. és a  többi magyar hallgatott….    

„Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?" /Ady /

Kunszentmiklós, 2009 szeptember 30.

Sz. R.

 

Update: Szerettem volna csinálni a poszthoz egy kis szavazógépet a poll-r.hu-n a következő kérdéssel: "Milyen nyelven mondhatták azt, hogy lábtörlő? - görög - magyar - szkíta", de az oldal sajnos órák óta nem elérhető. Az alapítót még nem tudtam elérni, nem tudja valaki, hogy kisebb műszaki hiba történt, vagy vagy valami komoly gond van az oldallal?

Update 2: Már meg is jött a válasz Etelétől: "Na, kiderult, nincs semmi baj, csak uj nameserveruk van, es meg nem frissult be, lehet, h lesz egy nap meg amig nem megy."

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inmem 2009.10.06. 23:29:15

"@A Nép - Te vagy!: A Nép - Te vagy! · www.kibulizottorszag.net 2009.10.06. 10:09:14
Engem olyan nagyon nem lep meg a történet, akármilyen vad. Tudjátok miért? Mert volt olyan Bp-London viszonylatban működő határozottan magyar busz járat (nem akarom megnevezni, mert a nem tetszésemmel együtt sem célom, hogy ártsak a tulajnak), aminek a vezetője összehasonlítható dolgokat csinált, ki tudja hányszor, más magyarokkal. "

Anno 93 körül az Attila tours (létezik még?) csinált ilyeneket... Hab a tortán, hogy ott a külföldre szakadt disszidensek voltak azok akik miatt én később kerül amibe kerül de mindig repülővel közlekedtem... (banyek... azok is nagypofájúak voltak, magyarabbak a magyarnál, bölböltették a LL-t és amikor a mo-i magyarok reklamálni mertek emiatt ott pofáztak, hogy mi nem is vagyunk igazi magyarok és kidobnak minket az ablakon... az Attila meg persze az ő seggüket nyalta ezerrel... utána meg magyar lányokat kezdett zsidó családokhoz közvetíteni háztartási alkalmazottnak - persze bébiszittyó fizetéssel...)

inmem 2009.10.06. 23:48:38

(ja, és, hogy miért vannak benne a zsidók: a sima angol családoknak jellemzően heti 5 napra kell a segítség, a teljes hétvége szabad és tényleg csak segítségnek használják őket, nem cselédnek - ezzel szemben a már említett családoknál ugye "kissé" hiányos a hétvége, jellemzően csak a vasárnap szabad plusz péntek este, szombaton a magyar lány a lenézett mindenes, őt ugráltatják mindenért ... így külön szemétség amikor valaki ilyen családokhoz közvetít ki magyar lányokat drága pénzért... de ez nagyon OFF volt, csak a buszosok lelkivilága miatt írtam :)

2009.10.07. 10:22:52

@Fuckup With Marmalade / Arlene:
Egyetértek veled. Aki ilyet posztol az minimum magyar szakos ált.isk tanárnő. Ezek megmaradtak szellemileg a gyerekek szintjén és mindenre van egy Petőfi vagy Arany idézetük.

facsipesz 2009.10.07. 10:32:01

A posztolót lehet már?..

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.07. 10:36:28

@inmem:

Az au-pairek többsége akikkel találkoztam és zsidó családoknál voltak, éppenhogy az ellenkezőt mondta róluk. Többnyire anyagilag is, munkailag is sőt emberileg is a legjobb helyek közé tartoztak. Úgyhogy jobb ezekkel a hírekkel óvatosabban bánni.

Azért szép, hogy görögözésből is zsidózás lett. Aki keres, talál.

facsipesz 2009.10.07. 12:05:31

Most akkor a posztoló egy amazontermészetű öntudatos magyar-töritanár. Imádkozzunk, hogy ne így legyen, mert ha belekeveri ezt a Grandpierre-t - aki amúgy ultragáz, csak meg kell nézni a honlapját - a tananyagba, irdatlan baromságokat adhat át az utókornak.
Ahogy megnéztem, az az igazi szíriuszos-szkíta-mágusos-fényszubsztanciás agyeldobásos borzalom, ami mostanában teret nyert az egyszerűbb lelkek körében.
Atyavilág!...

Lábtörlő vagyok az Univerzum közepén...

KeeganBong 2009.10.07. 12:58:41

Van itt kommunistától kezdve görögkíg minden.Lehet még bunkók is voltak a buszon. Arról a post egy kicsit elfeledkezik, hogy :

A szomszéd településen, Szalkszentmártonban üzemel egy utazási iroda, mely a görögországi Nei Poriba (is) viszi utasait: annyi szépet és jót hallottunk róluk, régóta ismerjük a tulajdonosokat, így egyértelmű volt számunkra, hogy megbízhatunk bennük, baj nem lehet, gondoltuk

Illetve a történet másik vége, hogy:

azt közölték a buszon Nei Pori felé menet, hogy nem azzal a busszal jövünk vissza, amivel mentünk, de ez nem okozott különösen megrázkódtatást, mivel tudtam, hogy a társaságnak több busz van a tulajdonában, azonban azt csak pénteken tudtuk meg, hogy nem ugyanaz az utazási iroda visz haza, amely hozott, hanem a JIMAKOS TOURS nevű utazási iroda, az LMW-053 rendszámú emeletes busszal. ( a társaság székhelye jelenleg: Budapest Szent István krt 23)

Magyarul szerintem a saját utazási irodájuk mutyizott.Akik még a poszt elején kvázi ismerősök voltak, de a poszt végén sem lettek elküldve a csipába, csak mindenféle nagymagyar idézet, kommunista görögök, meg ilyenek.

Kedves SZ.R.!

Igazad van, hogy méltánytalanság ért, de ha egy tartálykamiont küldenek, beszálltok abba a kifinomult fogyasztói viselkedésetekkel?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.07. 13:01:06

@facsipesz:

Csak kérdés mi van ott? A Mennyek, vagy a Poklok Kapuja? Lábtörlő ilyen ajtó izék előtt szokott lenni. Ami azt illeti nem is rossz meghatározás magyarokra, akármelyik. Ebből is látszik, hogy Extra Hungariam Non Est Vita.

Emellett mint közismert, „kulcs a lábtörlő alatt”. Vagyis alattunk. Tehát Mennybe vagy Pokolba csak rajtunk keresztül lehet bejutni. Mennyire így van! Gondolom mindenki ösztönösen érzi. Minden rajtunk múlik.

Egyébiránt meg totál egyetértek.

betépett felhasználó 2009.10.07. 14:10:09

volt, csak a sunyi homar visszaporgette a kmorat

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.10.07. 17:35:25

Szerintem szkíta nyelven mondták, majd rovásírással Hunor mellkasába vésték. (Ott volt ő is a buszon, aztán később őt is ledobták, "fülébe forró ólmot öntének", vagy nem, az Dózsa Gergely... mindegy, ő is velük utazott.)

Ritka ellenszenves poszt - nem itt kéne mélymagyarkodni, hanem megoldást találni a felelősök meggyepálásához/ra/re.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.10.07. 17:36:33

Dózsa György, hazaárulóként összekeverem az ilyesmit (van egy D. Gergely nevű ism.-öm.)

angele 2009.10.07. 23:22:17

ektoplazm,Igazad van.A Magyarok álltalában lejáratják magukat.Úgy gondolják hogy máshol mindent szabad,főleg ha az alkohol párosul hozzá!!Minden évben utazom
Görögországba!busszal vagy repülővel. Barátokkal,vagy diákokkal.Soha nem találkoztam ilyen Görögökkel!!Ön egy rakás szerencsétlenség!!Ha ilyen férjem lenne kecskepásztornak hagynám Görögorszába a felesége helyében.!!!Szégyelje magát! nem itt kellene kinyitni a száját hanem a buszon kellett volna,vagy nem volt önnél a verses kötete??

inmem 2009.10.08. 00:07:15

@A Nép - Te vagy!: nem tudom, több évig kint éltem és az összes észak-londoni ismerős lelépett onnan annyira zavarta, hogy soha nincs szabad hétvégéje miközben ugyanannyit keresett mint egy átlag au-pair (és hidd el, hogy marha sok lányt ismertem a suliból - nem csak magyarokat). A kérdéses iroda meg gondolom jellemzően észak-londoni ügynökségekkel volt kapcsolatban. A családok viszont tény, hogy sokkal jobb anyagi körülmények között éltek mint az átlag.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.08. 13:39:40

@inmem:

Fura, hogy ugyanolyan háttérrel ennyire különböznek az értesüléseink. Én hallottam rengeteg au-pairt panaszkodni. Többnyire joggal. Nem találtam úgy, hogy a panaszok inkább vonatkoztak volna zsidó mint nem zsidó családokra. Ugyanúgy, azok között akik jól érezték magukat ahol voltak, rengeteg volt, akik zsidó családnál voltak. Ezzel semmi nehézségük sem volt. Pedig némelyik ilyen csajnak, mint elmondta, jelentős antiszemita háttere volt a hazai családjában, szóval az indíttatása eleve nem volt egészen semleges, akkor sem, ha ő maga nem osztotta a mondjuk nagymama igen vad nézeteit. Amit tapasztalt, néha különös volt, mert a vallási előírások úgy hatottak (rám is amikor hallottam róluk), de nem rossz ez, csak szokatlan annak aki nem ismeri őket. Egyébiránt korrektül bántak velük többnyire, inkább jobban fizették, mint rosszul és ami nem utolsó inkébb vették őket emberszámba mint a nem zsidó angolok annyiból, hogy beszélgettek velük, meghallgatták és megosztották személyes problémáikat, szóval úgy kezelték őket családtagként ahogyan azt az au-pairek eleve elképzelték, hogy várható, de messze nem mindig igaz. Mondom, nem fekete-fehéren, mert volt példa az ellenkezőjére is, de ez az összkép ami kialakult bennem a hallottak alapján.

De, hogy még tarkább legyen, tudok olyanról is, ahol a magyar zsidó au-pair csaj viselkedett totál szemetül a vele mint au-pairrel végtelenül rendes és túl türelmes angol zsidó családdal. Van minden, és ez a zsidó-nem zsidó dolog nem szempont.

kékszemű66 2009.10.08. 14:40:21

Első kézből ismerem a " szegény, kicsiny " család történetét" Az idézetekben bővelkedő " családfő asszony " csak azt felejtette ki hányattatott utazásának leírásából, hogy az utazása megkezdésétől a befejezésig összeférhetetlen volt,már már mindenkit nyomasztott, és rendkívül a viselkedése. A magyarok nagy valószínűséggel azért nem álltak ki a " kicsiny család " mellett, mert nem neki adtak igazat, tekintettel az eltöltött 10 napra. A férjét és a lányát elvitték volna, ők döntöttek úgy, hogy nem hagyják ott a családfőt.
Azon is rendkívül csodálkozom, hogy az idős kedves magyar urat így titulálja, mikor az indulás első órájában ezzel a kedves bácsival ordítozott, mintha egyedül lenne a buszon.
A jogászhölgy által leírtak 99.9 % nem fedi a valóságot, és elfelejti azt, hogy ezt kb. 70 ember alátámassza.
A hölgynek tudomásul kellett volna vennie, hogy ez nem tárgyalóterem, hanem társas utazás, ahol tudni kell viselkedni, alkalmazkodni és kompromisszumokat kötni. A hosszú levél helyett ezzel kellett volna foglalkoznia.

kek_macska 2009.10.08. 20:40:03

Kedves Szily, eddig elég sokra tartottalak, de most elszomorodtam. Bármilyen (egyébként a legtöbb ide bekerült irománynál különb) stílusban is íródott e levél, ha az írója megtisztelte azzal a blogot, hogy írt ide, nem hiszem, hogy a legfontosabb mondanivalónak ÉPPEN RÉSZEDRŐL annak kellett volna lennie, hogy a görög/magyar/szkíta szavakról tartasz szavazást. Kellemesen, gusztusosan magyar szokás... gratulálok immáron neked is!!! :(

Biyb 2009.10.08. 20:40:48

@szubotaj:
1.Egyrészt nem vagyok a picinyed. Tarts halakat!

2. Embertelen hozzáállásnak látom amit leírsz. Véletlenül nem leragadtál a középkorban?

U-H-U 2009.10.08. 20:44:56

én Stavroson voltam 1 hetet, semmi probléma nem volt, mindenki nagyon kedvesen szólt hozzánk (magyarul is próbáltak) nem értem mi lehet... talán Görög Gárda-tagok voltak :D

kilt 2009.10.09. 00:59:35

Nekem apukam gorog, anyukam magyar. Velem most mi legyen?

motoszka 2009.10.09. 09:24:05

Egyszer voltam Spanyolba busszal a szervezés jó volt, de visszagondolva azért fizettem nem is keveset, hogy szenvedjek az úton! 25 óra buszozás kiakasztó, de komolyan.
Egy a lényeg soha egyetlen utazási irodával sem fogok utazni! Mi az amit ők meg tudnak tenni és én nem? Annyival meg nem olcsóbb, hogy megérje a függést egy cégtől. Mert ez az.Hány sztori van arról, hogy nem tudták hazahozni az utasokat utána évekig pereskedés stb... vagy nem tetszett a szállás ráadásul olcsóbban is meg lehet szállni, mint amilyen árakat kínálnak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.09. 10:05:28

@kilt:

Egész úton a nyitott ajtón kilógni, fél lábbal a lépcsőn állni, másik kint. Egy kézzel egy rúdba kapaszkodni.

Ajánlott még hozzámenni egy zsidóhoz, a született fiatok vegyen el egy cigány csajt, emigráljatok az Egyesült Államokba. Homár kerülendő.

kékszemű66 2009.10.09. 18:11:31

@Fuckup With Marmalade / Arlene: óriási vagy,minden elismerésem!!!
Egyébként ügyvéd a lelkem - ???? -

Ab ovo Taigetosz 2009.10.09. 20:42:31

Na már most, ha feltételezzük, hogy a posztíró nagyszájú, vérmes menyecske, ezzel még nem volna baj, én is ilyen vagyok, de lehet ezt a tulajdonságot jól is használni: például nincs az az isten, aki engem leszállítana egy buszról, ha én haza akarok menni. Mondjuk, nincs az az isten se, aki feltesz rá, magamtól meg pláne nem megyek, de ha muszáj, akkor leülök a seggemre és füldugó. Az egy dolog, hogy ő ilyen, de kitenni ennek a hercehurcának az egész családot?? Legalább a saját gyerekére (gyerekeire?) lehetett volna tekintettel...

Mik17 2009.10.10. 12:11:57

Mint magyar országon élő félig Görög azt kell, hogy mondjam hogy igen vannak az itt élő görögök között elég nagy bunkók akik nem tanultak meg viselkedni!
De ez a nő aki ezt a levelet leírta szánalmasan ostoba ember már abból látszik ahogy Homéroszt hozta fel példának!!!! Ostoba de nagyon!
Így nem lehet átlagosítani egy népet mert találkozott egy-két paraszttal akik az Iváncsai cigányok stílusában nőttek fel tudjuk hol!!
Szerencsére a Magyar Görög barátság nagyobb annál minthogy ez a szánalmas levél nagyobb vízhangal bírjon!!

kékszemű66 2009.10.10. 12:28:34

@Kockásboxer: én vele utaztam (sajnos), szörnyű 1 nő.10 napon keresztül a migrénes fejfájás és a kötözködés-kiabálás volt a fő profilja

ea55 2009.10.10. 19:50:01

Nem értem az egészet.
iért nem a fogyasztó védelemnek irt a Hölgy?
Mire jó a kommunistázás? Ja és honnan tudja, hogy rohadt kommunisták akik idejöttek?
Csak az angolok ellen harcoltak? Nem biztos, hogy kommunisták! De még azt sem értem görög sóför vezette a magyar buszt?

LMW-053 rendszámú emeletes busszal. ( a társaság székhelye jelenleg: Budapest Szent István krt 23)

És hogy mondták azt hogy lábtörlő, görögül vagy magyarul?

milyen szövegkörnyezetben használták a lábtörlőt. Nem értem, de tényleg!
A magyar az lábtörlő?
Lehetséges nem arra gondoltak esetleg, hogy a kuruc.infon lehet lábtörlőt rendelni néhány magyar képmásával! Gyurcsány, Demszky, Havas stb. Nem lehet hogy ezért mondták?

Röhej egy primitiv és ostoba jogásznő elinditotta szemét görögözést.
Éppen a multkor meséltem eddig a görögöket kihagyták az itt élő kisebbségek szidalmazásából.
Úgy látszik tévedtem!

flowers66 2009.10.11. 22:07:44

@Mik17: Visszhang.....de mindegy!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.12. 11:56:24

Csak nem én leszek az utlsó?
Egyébként meg LÁBTÖRLŐ!!!!!!!!!
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.13. 13:22:13

@Jani haverja:

Nem lábtörlő vagy te, hanem még rosszabb: egy utolsó.

(Föltéve, hogy újra írsz.)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.13. 15:08:12

@A Nép - Te vagy!:

:)) Azért megpróbálkozom még egyszer, hátha legalább az utolsó címet sikerül megszereznem, ha már lábtörlőnek sem vagyok jó:))
De, ha még utolsó sem lehetek, akkor mi jöhet még ezután? :))

halaszlo 2009.10.13. 15:27:43

Én cipősszekrény vagyok.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.13. 17:26:07

@halaszlo:

Ja, bulgár? Kuss, a hely Jani haverjának jár. Ő utolsó.

szubotaj 2009.10.13. 19:27:19

@Biyb: Kicsikém, mi az embertelen hozzáállás? Ezt fejtsd ki bővebben. Mi a baj a középkorral?
Most már képzelődsz is, remek! Mi jön még?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.13. 21:03:15

@A Nép - Te vagy!: Köszi:))
Én tényleg utolsó szeretnék lenni... :))

halaszlo 2009.10.13. 22:53:02

@A Nép - Te vagy!: Mi az, hogy kuss? Átadom az utolsó helyet, ha nem vagy ekkora tuskóparaszt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.14. 10:22:16

Na, most már tényleg utolsó.... :))

Biyb 2009.10.14. 15:43:08

Tudok egy jó kis állatkereskedést, ahol tudsz halakat venni, de jobban járnál egy ölebbel és azt el tudod nevezni picinyemnek vagy esetleg kicsikémnek.

Vissza kellene olvasni esetleg, mielőtt írogatnál.

"A buszban már ültek utasok, a felső szinten magyarországi görögök ( az ő szüleiket mentette meg a magyar állam azzal, hogy 1945 után, mikor üldözték, kivégezték, bebörtönözték a kommunistákat Görögországban, befogadta őket, menedéket adott nekik, gyakorlatilag az életüket adta vissza nekik… a legtöbbjük Beloianiszban telepedett le. )"

Elmaradott gondolkodásra vall: a magyarországi görögök, akik Magyarországon születtek és semmit sem tehetnek arról, hogy a szüleik milyen körülmények között és miből kifolyólag kerültek Magyarországra.

Te nem a szocialista rendszerben születtél?

Biyb 2009.10.14. 15:44:44

@szubotaj: Tudok egy jó kis állatkereskedést, ahol tudsz halakat venni, de jobban járnál egy ölebbel és azt el tudod nevezni picinyemnek vagy esetleg kicsikémnek.

Vissza kellene olvasni esetleg, mielőtt írogatnál.

"A buszban már ültek utasok, a felső szinten magyarországi görögök ( az ő szüleiket mentette meg a magyar állam azzal, hogy 1945 után, mikor üldözték, kivégezték, bebörtönözték a kommunistákat Görögországban, befogadta őket, menedéket adott nekik, gyakorlatilag az életüket adta vissza nekik… a legtöbbjük Beloianiszban telepedett le. )"

Elmaradott gondolkodásra vall: a magyarországi görögök, akik Magyarországon születtek és semmit sem tehetnek arról, hogy a szüleik milyen körülmények között és miből kifolyólag kerültek Magyarországra.

Te nem a szocialista rendszerben születtél?

egylábtörlő 2009.10.14. 21:01:54

Azt hiszem tisztázni kell a félreértéseket!!!
Először is: nem hangzott el semmilyen jelző a magyarokra!Kedvesek voltak velünk...Szívességet tettek azzal, hogy hazahoztak bennünket...
Másodszor is...A "kedves" hölgyről néhány tulajdonság aki a cikket írta:
-Mi vele utaztunk...és nyugodtan mondhatom, hogy mindenkit felháborított a viselkedése!!!Nem tudom felfogni, hogy egy felnőtt "értelmes" ember,hogy tud így viselkedni.
1.Sajnos kevés ember gyűlt össze az utazásra...ennek köszönhető, hogy az odafele út nagyon kényelmes volt...
"a kedves hölgy" elkezdett ordibálni egy idős emberrel...hisztériázott...ráadásul egy olyan dolog miatt amiben teljes mértékben nem volt igaza!!!
2.Gyönyörű kirándulásokra mentünk...Tele buszokat indítottak a kirándulások helyszínére...visszafele senki nem oda ült ahol odafele... de ezzel senki sem törődött... igazából teljesen lényegtelen...lett volna... de "a kedves hölgy" odaállt egy úriember mellé, aki már helyet foglalt... üvöltött és hisztizett a fülébe...hogy az az ö helye és hogy ő ott ült ( na most én sajnos nem láttam hogy "a kedves hölgynek" a székre lett volna írva a neve).
3.Két fiatal elkezdett énekelni a buszon. Egyáltalán nem hangosan... "a kedves hölgy"- mer kedves:D- lekezdett üvölteni hogy hagyják már abba!!!
4.Szólt halkan a rádió a buszon... előre zavarta a lányát, hogy kapcsoltassa ki!
- Teljesen felháborító!!!Sőt nevetséges...Én 3 éves koromban sem csináltam ilyet ... sőt... én még nem is csináltam ilyet:D
Hazafele út: megjött értünk a busz...ami szívességből vitt minket haza... ugyanis túl kevesen voltunk..."a kedves hölgy" elkezdett üvölteni már a busz előtt, hogy mindenki szanaszét ül és nem tud kényelmesen elhelyezkedni...
A buszsofőr persze ideges volt (24 óra állt előtte)... Jó nagy nehezen sikerült a felszállás... Természetesen halkan szólt a zene...Na mi történt?:D
Hát nem le kellett kapcsolni...
(60 emberről van szó aki a buszon utazott) hát ne vicceskedjünk már kéremszépen:D:D
Én ilyet még nem láttam... ordibál...éles rikácsolós hangon...mindenkinek a nyugalmát megzavarva...
A buszsofőr 1 liter vizet izzadt kb:D
namost... 60 ember élete nem játék... a sofőr idegesítése SEM JÁTÉK!!! Szükségszerű volt lerakni a hölgyet...
És nagyon (nemmondom meg minek tartom)... hogy egy ilyen oldalon irkál mindenféle hazugságot.. de persze, hogy mi is volt pontosan azt nem meri leiirni...csak az alényeg hogy amit ö kitalált azt mindenki elolvassa és neki adjon igazat...csak kár hogy egyedül van a véleményével:D:D
A másik pedig az, hogy nem azért fizetett elég nevetséges összeget hogy 5 csillagos buszon utazzon ráadásul ugy hogy egy emberre jusson 5 szék... ha százezreket fizetett volna sem mondhatja meg hova akar ülni és hány széket akar magának...VICC AZ EGÉSZ!!!Én csak a lányát sajnáltam... ugyanis láttam az arcán a kétségbeesést és a megalázottságot. Részvétem!!!
Gondoltam leírom mi és hogy is történt pontosan

Biyb 2009.10.14. 22:43:01

@egylábtörlő: Én a magam részéről megköszönöm a kommentet.

Viselkedni tudni kell egy társaságban, legyen az busz, legyen az repülőgép, étterem, szórakozóhely, színház, munkahely stb. Össze vagyunk zárva egy időre.

Ha totálisan tudom, hogy tényleg Nekem van igazam, csak akkor reklamálok.

A postoló full nevetséges. Egy igazi házi boszorkány, fúria, aki még a kákán is csomót keres. A férj meg egy papucs, vagy inkább mamusz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.15. 12:57:17

@egylábtörlő: És szerencsétlen férjét nem sajnálod? :))

Viccet félretéve: Írhatnál még egy kicsit bővebben is a dologról, szerintem sokunkat érdekelne. Már csak azért is, mert esetleg az általam mélyen nem tisztelt Kurucinfo (oda is megírta a "kedves" hölgy az észrevételeit) olvasói is (néhányan ide is járnak) máshogy látnák talán a történteket...
Pl. érdekelne, hogy ki volt az a bizonyos görög hölgy, aki a sofőrrel együtt leszállította őket, meg valahogyan az egész történet egy kicsit részletesebben...

Előre is köszi.

Cserébe lemondok az utolsózásról:))

jahogy 2009.10.15. 15:59:59

Rögtön bevezetésként megemlíteném, hogy magam is a buszon utaztam és mélységesen megrendített mennyire el lett ferdítve a "sztori"! Fél órája még úgy nyilatkoztam volna a történtekről, hogy "ez a megoldás ( a leszállítás) azért nem kellett volna", de miután felhívták a figyelmemet erre a ....., kezd megváltozni a véleményem! A lányukat - akiről nem sok szó esett" nagyon sajnálom, mert ezek szerint nem ért időben be az egyetemre. Egyben remélem, hogy Belőle nem olyan jogtudós lesz, mint anyuci.
Nem is tudom mivel kezdjem, talán azzal hogy "a nagyszájó, kiabáló görög nő"-nek, akit elsőre tolmácsnak nézett semmi köze nem volt a leszállítattásukhoz! 2.akik arra tippeltek, hogy a magyar utastársak azért nem álltak ki a "hölgy" mellett, mert esetleg Nekik is tele volt Vele a ..., azok BINGO nyertek, Övék a hangszóró! 3. Az egész sajnálatos esetből rasszista, kommunistázó ... -fel sem bírom sorolni, hogy mit csináltak, az valahol tükrözi a mai Magyarországot. Elég egy megferdített elbeszélés és rögtön minden előjön: zsidók, komcsik, gárdák, bunkók, sosem lenne vége a felsorolásnak!
4. Talán a legfontossabb: Idézve a Bazi,nagy, görög lagziból én is csak olyanokkal találkoztam eddig az ominózus utazásig, aki görögök vagy görögök akarnak lenni! :-D

jahogy 2009.10.15. 17:12:04

Még annyit hozzátennék az előbbiekhez, hogy a múltról ne okoskodjon olyan, aki nem tudja mi volt akkor. Hogy én is a szólásoknál maradjak, "Nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik."Annó a szüleimet is befogadták a "megmentő magyarok", de hogy ez hogyan is történt, ennek talán előbb utána kéne járni. Nem hiszem, hogy annyira jó volt egy 8-10 éves gyereknek, hogy elszakították a családjától, akiket történetesen sose látott viszont. És alapjában véve nem értem, az ő történetük hogy jön két-három ember közti vitához. És az már részletkérdés, hogy nemcsak Beloiannis-ba telepítették őket, hanem az ország különböző részeire. Ezt csak azért gondoltam közölni, ha az egyik előttem felszólaló mégis küldeni akarná a gárdát:)
A lényeg az egészben, hogy itt nem görög-magyar ellentétről van szó, (de a faji megkülönböztetéseket látom szeretik mostanában egyre gyakrabban használni)hanem hogy tudni kell viselkedni ilyen helyzetben.És ha a "kedves hölgy" nem tudott viselkedni, akkor ne várja el a másik fél részéről se a korrekt magatartást.Abban egyetértek utastársammal, hogy ha idegesíti a görög zene, akkor legközelebb más tájat válasszon utazásai céljának. Igen kíváncsi lennék arra, hogy reagálnák le mondjuk a Mátyás pincében, ha valaki el akarná hallgattatni a magyar népzenét is játszó cigány zenészeket?!

egylábtörlő 2009.10.15. 17:15:35

Nem a férjét nem sajnálom...aki papucs az viselje el:)
Nem tudok mindent pontosan elmesélni mert nem hallottam minden beszélgetést és nem is láttam mindent...De az biztos hogy a nő förtelmesen viselkedett...és jogos volt a leszállítás, ugyanis mindenki idegeire ment...a buszsofőr tessékelte le... én nem tudok görög hölgyről...volt egy görög nő...de ő segíteni próbált...odavezette a sofőrhöz hogy kérjen bocsánatot...csak sajnos előbb kellett volna gondolkodnia...
A szitkozódás nem magyar o.-t jellemzi ...hanem az abban élő néhány zavarodott elméjű hölgyeményt aki felháborodásában már nem tud mit felhozni...
ja és hozzáteszem: hogy ha lett is volna olyan hogy odament a sofőrhöz egy görög nő ... akkor is : a sofőr csak azért leszállítaná mert valaki csak úgy odamegy és mondja neki...?!
Nem akarok ezzel bántani senkit... de lehet szakemberhez fordulnék a helyébe...

kékszemű66 2009.10.15. 17:56:46

Tisztelt Dr. Sz. R.!"JOGÁSZNŐ
A fenti hozzászólások után sem jut a hajad alá ( mert eszed nincs ), hogy elnézést kérj az utazási irodától, Erzsikétől, illetve utastársaidtól????
( Úgy tudom kikövetelted a neveket a bírósági tárgyaláshoz, )

egylábtörlő 2009.10.15. 18:42:46

Szerintem a bocsánatkérést elfelejthetjük... ugyanis mikor leszállt a buszról megvolt róla győződve hogy ő nem csinált semmit...és nem hisztizett.. az a baj, hogy nem váltjuk meg a világot...nem fogja magát észrevenni... semmi tartás nincs benne...összetenném a helyébe a kezem hogy a családom még mellettem áll...
A tárgyalásról meg annyit, hogy gyűjtögesse csak a neveket.. nem nekünk lesz gáz hanem neki...ugyanis nevetséges..és már elnézés de szánalmasnak is tartom

kagyló 2009.10.15. 21:16:43

Én is a buszon utaztam. A "Kedves Hölgy" valóban csúnyán viselkedett, de a görög busz nem szivességből szállított minket haza. Mi kifizettük az utazást, bár a többi utas morgolódott, hogy kevesebb hely jut nekik. Én nem vettem róla tudomást, de hallani hallottam a megjegyzéseket. Úgy érzem a sofőrtől is elvárható lenne némi tolerancia és más megoldást is találhatott volna. Nem védem a hölgyet, de a sofőrt is elítélem .Az aláírásokról pedig: szerintem senki nem olvasta el, hogy mit ír alá! Mondani mindent lehet.

Parakaló 2009.10.16. 00:44:41

Nos, úgy érzem, hogy immáron nekem is írni kell, bár jól meglettem volna e nélkül is. Egyszerűen gusztustalannak tartom mindazt, hogy egy személyes „rosszérzésből” megint elkezdünk etnikai kérdést csinálni, és elkezdünk „fikázni” egy nemzetet, és megint általánosítunk úgy, hogy nem írjuk le a teljes történetet. (miért nem vitt el bennünket az ide szállító iroda, vagy az a másik x (talán 3) iroda, akivel dolgunk volt Görögországban) …merthogy ennek a történetnek itt még nincs vége…
Egy fontos dolgot szeretnék mindenek előtt közölni: az objektivitás, mint szó, csak ott bír jelentőséggel, amikor megtanuljuk a jelentését. Onnantól már felejtős, mindenkinek célja a maga igazának közvetítése.
Ennek ellenére megpróbálok csak, és igazán CSAK a saját élményeimre hagyatkozni!!!!!!! (a fenti megjegyzés alól én sem vagyok kivétel)
Mint az előttem szólók egy része, én is ott utaztam, igaz a „lábtörlők” között fent, az emeleten. Egy percig sem éreztem magam lábtörlőnek, sőt nem is hallottam ezen szót senki torkából elhangozni.
Úgy érzem, sok mindent megtanultam ezen egy hét alatt, ami őszintén megmondva nem, hogy bosszantana, inkább kellemes érzésekkel tölt el. A Görög emberek, minthogy mediterrán emberek, kissé hevesebb vérmérsékletűek, kissé temperamentumosabbak, mint MI. Ezt el lehet felejteni, de célszerű tudomásul venni!!!!
Természetesen nekem is van véleményem erről az esetről, de célszerűbbnek tartom megírni a tapasztalataimat a JIMAKOSTOURS-ról.
Egy hetet töltöttünk Görögországban. Az egy hét alatt mindig ott volt egy ember körülöttünk, ott „loholt”, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Ez az ember vezette le (odafelé) azt a közel 1200 km-t, ő volt ott, amikor valami panaszunk volt, és ő volt az is, aki ezeket a dolgokat megoldotta, vagy megoldatta. Látszott rajta, hogy fáradt, hogy lehet, hogy nem ért egyet velünk, (igaz, ez nem érdekelt akkor sem, és nem érdekel most sem), ezt vállalta, ezt kellett megoldania. …és megoldotta. Elintézte a „Magyar” csoportnak a kedvezményes vacsorát az első két napban, amiért nemhogy köszönetet, de még egy „megismerést” sem kapott. Ez az ember, ez a cég volt az, aki minden nap ott volt velünk a vacsora végéig, és hazaszállított, és további programokat ajánlott a még nem álmos „turisták” számára. Nem csak ajánlotta, részt is vett, még ha másnap reggel ismét vezetnie kellett is. Ja, és mindemellett mosolyogva, jókedvűen tette mindazt, amit tett. Kemény, de igazságos emberként ismertem meg ezt az embert. Személy szerint ezt az egy hetet én kellemes élményként éltem meg.
Hallottam, és fültanúja is voltam olyan eseményeknek, amire nem biztos, hogy büszke lennék, mint túrista. …azonban elvárom a Görög emberektől is, hogy ezáltal ők se általánosítsanak, mint elvárom a honfitársaimtól is, hogy ezen dolgok alapján ne próbálják meg az egész nemzetet a problémájuk okozójaként feltüntetni…
Összességében azt hiszem, leszűrtem a megfelelő konzekvenciát, és ez nekem bejött!!! Úgy indultam neki ennek az egy hétnek, hogy jól fogom érezni magam. Ehhez szükségem volt némi toleranciához, de azt kell mondanom, hogy sikerült. Egy nagyszerű hetet töltöttem el Görögországban, ahová bármikor visszamennék, és még az sem „rettentene” el, ha ezt a fent említett irodával kellene tennem.
Annyit szerettem volna mindezzel közvetíteni, hogy nem értek egyet azzal, hogy „valaki” a rajta esett sérelmeket egy konkrét személyen, vagy cégen próbálja meg orvosolni, majd ezt kivetíti egy egész nemzetre úgy, hogy nem néz a dolgok mélyére, és nem vizsgálja meg azon utat, ami idáig vezetett.

szubotaj 2009.10.16. 22:52:40

@egylábtörlő: " Nem tudok mindent pontosan elmesélni mert nem hallottam minden beszélgetést és nem is láttam mindent...De az biztos hogy a nő förtelmesen viselkedett...és jogos volt a leszállítás, ugyanis mindenki idegeire ment... "

nem láttál semmit, meg nem halottál, de azért biztos vagy a leszállítás jogosságában...
picinyem nem vagy te egy kicsit rosszindulatú ? vagy nagyon is az vagy, gyülölködő gonosz nőszemély vagy

szubotaj 2009.10.16. 23:02:05

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közhiteles nyilvántartása szerint a JIMAKOS TOURS utazási iroda szerepel a hivatalból törölt utazási irodák listáján, valószínű, hogy nem véletlenül törölték,

illegálisan működött ezen az úton is, lehet védelmezni az irodát, lehet szapulni a hölgyet, de a tények makacs dolgok, közhiteles nyilvántartás adataival nem lehet vitába szállni

forrás: mkeh.gov.hu/nyilvantartasok

utána lehet nézni, meg annak is, hogy miért vonták meg a JIMAKOS tours utazás szervezési tevékenységét

szubotaj 2009.10.16. 23:17:21

@kagyló: ezek szerint aláírattak valami ami senki nem olvasott el, csak aláírta

ennek mi értelme volt?

szubotaj 2009.10.16. 23:26:01

@egylábtörlő: szánalmas te vagy, mert árad belőled a gyülölet és a rosszindulat

a rosszindulatú fröcsögéssel meg éppen annak az " utazási irodának" ártasz, amelyiket védeni akarsz

hogy miért tettem idéző jelbe az " utazási iroda szót " annak nézz utána, ha rájössz, utána mélységesen hallgatni fogsz ... mert lesz miért ..

Parakaló 2009.10.17. 00:06:02

@szubotaj: Tisztelt szubotaj!

Nem tisztem a vitátokban igazságot tenni, nem is törekszem erre... Megnéztem, és valóban szerepel a törölt irodák listáján, de vettem a fáradságot, és megnéztem az utazási irodák listájában is (ezek az engedélyes irodák, ha jól gondolom). Nos, ott is szerepel. Hmmmmmm, ez érdekes.

szubotaj 2009.10.17. 00:24:25

@Parakaló: Szerepel, de nem azon a címen amit a posztíró írt.
Nem tudom mit gondoljak, de valami nincs rendben, az biztos.

Parakaló 2009.10.17. 00:29:16

...én hiszem azt, hogy a fent említett iroda egy percig sem tevékenykedett a szükséges engedélyek nélkül. Ezzel szerintem a megszólított iroda képviselői is tisztában vannak.
A fent említett linken az utazási irodák listájában a 140/303 oldalon olvasható!!!!!

Parakaló 2009.10.17. 00:35:45

@szubotaj: Jelenleg minden vállalkozásnak jogában áll a székhelyét, telephelyét, vagy akár a nevét, tevékenységét, stb... megváltoztatni. Manapság nem nehéz olcsobb, és jobb irodahelyiséget találni, van belőlük bőven. Ilyen esetben a már kiadott engedélyeket be kell vonni, mert az eredeti engedély (jelen esetben) egy másik, régi címen szereplő cégre szól.
Logikusnak tartom ebben az esetben is azt, hogy új engedély kiadására kerüljön sor. Mivel a régit bevonták, ezért szerepelhet a "törölt" listán, de az új székhelyre vonatkozó engedély szerepel az "éles" listán. Nem látok ebben semmi problémát. Maximum a bürokráciát lehet számonkérni.

Parakaló 2009.10.17. 01:33:32

Megint úgy érzem, hogy fogást keresünk (a cikk írója) egy jelentőséggel nem bíró adaton, és következtetések levonására késztetünk olvasókat anélkül, hogy a személyes problémánkon túl bármi oka lenne.

"Megállapítható a mindenki számára nyilvános cégadatokból, hogy a társaság elég gyakran változtatja a nevét, székhelyét, vezető ügyintézője személyét, hogy ennek mi lehet az oka, azt az olvasó fantáziájára bízom……."

Elképzelhető hogy nem értek hozzá, de a leírtakat én nem látom megalapozottnak. A cégnyilvántartásból azt látom, hogy a név a megalakulás óta ugyanaz, a vezető tisztségviseló 2008. évtől más, és a székhely idén változott.
Tényszerűen ennyi, ami kiolvasható a dokumentumokból.
Számomra az sem jelent problémát, hogy az említett busz oldalán még a régi cím volt olvasható. Nem hiszem, hogy ebből messzemenő következtetéseket kellene leszűrnöm. Eddig nem olvastam, és nem hallottam becsapott, otthagyott, megkárosított utasokról. A most leírt történet pedig nem hiteles számomra, mert számos információ nem került említésre a cikk írója részéről, amik viszont elengedhetetlenek lennének a tisztánlátáshoz.

szubotaj 2009.10.18. 14:16:07

@kagyló: ezek szerint aláírattak valamit, amit senki nem olvasott el, csak aláírta

ennek mi értelme volt?
és miért írták alá, ha nem olvasták el?

szubotaj 2009.10.18. 14:26:28

@kékszemű66: egyenlőre a vitaindító írásból az tűnik ki, hogy nem a posztírónak kellene bocsánatot kérni, hanem másoknak tőle, sőt nem csak bocsánatot kérni

miféle " nevek kiköveteléséről " írsz, és milyen tárgyalásról - jó lenne, ha ezt bővebben is kifejtenéd, lehet, hogy más megvilágításba kerülnének a dolgok

SODI 2009.10.19. 16:31:13

@beste: Sziasztok.Amit leirt a hisztérika az kamu.Végig ö balhézott a magyarok azért nem álltak mellé mert egy büdös bunkó volt.Ha enyém lett volna a busz át is mentem volna rajta,egyedül a gyereket meg a férjét sajnáltam,hogy egy ilyen idiotával kell együttélniük.Ugyhogy nem kell ám sajnálni mert én ott voltam és egy igazi féreg volt a hölgy.Csak ennyit akartam sziasztok.

kuman 2009.10.20. 11:27:49

@SODI: Miért lenne vkinek az hasznos, ha kamu történetet irna le?? Nem hinném, h végig balhézott, csak akinek szelektiv az emlékezete meg minden áron szembe akar menni a forgalommal, az lehet h igy adja elő...
Mellesleg ez már kezd vicces lenni....lassan már több ember állitja magáról, h ott volt a buszon, mint amennyi télleg volt.... hogy is van ez?

SODI 2009.10.20. 17:44:11

@kuman: A történet nem kamu csak nem azért rakták le mert ö volt a kis ártatlan bárányka HOGY IS VAN EZ????NAGYON SZIVESEN BEBIZONYITOM NEKED ÉLÖBEN?HOGY OTT VOLTUNK A BUSZON TE......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuman 2009.10.20. 18:30:55

@SODI: szerény véleményem szerint te nem tudsz mindent...senki sem ártatlan bárányka, eleve nem születik annak, ergo te sem, DE ha egy késsel hadonászott volna, akkor sem szabadna lerakni, nem h egy jogos igény érvényestésénél...
Amugy az alpári stilusodtól megkimélhetnéd a jó népet...vajon melyik Győzike-showból tanultad ezt?!

szubotaj 2009.10.20. 19:11:48

@SODI: na most kamu vagy nem kamu, jó lenne ha eldöntenéd
persze az szép tőled, hogy a gyermeket legalább sajnálod.. szemét dolog egy kisgyermekes családot kidobni a buszból idegenben..

egyébként hány éves gyermek volt?

szubotaj 2009.10.20. 19:23:52

@kuman: miért gondolod, hogy sodi nem tud mindent? írta, hogy ott volt a buszon, remélem elmeséli

sodi! várjuk a részletes élmény beszámolót

kuman 2009.10.20. 19:27:30

@szubotaj: egyre gyanúsabb, h lassan mindenki előkerül, aki a buszon volt, lassan már többen is...meg amugyis pontosan csak az tudhat mindent, aki az alsó szinten utazott, mivel ott zajlott minden....most akkor mi van??? a falnak is füle van???

jahogy 2009.10.20. 19:48:00

Mivel emeletes buszon történt, így egyértelmű, hogy nem csak két utas utazott rajta.
És hogy mi történt..., az nemcsak a busz alsó szintjén zajlott (el kellene olvasni a hozzászólásokat!), arról nem is beszélve, hogy a "gaz, bitang megmentett görögivadékok" többnyire a busz felső szintjén utaztak! Hihetetlen, hogy egy hisztérika -akiért igazán még a családja sem állt ki- milyen indulatkeltésre képes!
Ja mellesleg arról is szó volt már, hogy a kisgyermek EGYETEMRE jár.

jahogy 2009.10.20. 19:53:05

@kuman: Emeletes buszról lévén szó, gondolhatod, hogy nem csak két utasa volt! Szerinted, hogy zajlott az alsó szinten minden, ha azok a "megmentett görögök gaz ivadékai" az emeleten utaztak többnyire?! De zajlott ez a szállás előtt is és a leszállítás helyén is, csak hogy felsoroljak még egy-két helyszínt.... El kellene olvasni a hozzászólásokat és akkor azt is megtudhattad volna, hogy a kisgyermek EGYETEMISTA!

kuman 2009.10.20. 19:59:09

@jahogy: miért? mi történt a leszállitás helyén?:O

szubotaj 2009.10.20. 20:11:53

@jahogy: "Szerinted, hogy zajlott az alsó szinten minden, ha azok a "megmentett görögök gaz ivadékai" az emeleten utaztak többnyire?! "

szerinted nem a földszinten zajlottak az események?
a posztból az derül ki, hogy ott.

jó lenne, ha valaki pontosan leírná már, hogy mi történt, elfogultságtól mentesen

szubotaj 2009.10.20. 20:21:19

@jahogy: miért mi zajlott a felső szinten? a posztíró szerint az alsőszinten zajlottak az események
nem igy volt? a hölgy fel alá rohangászott??? vagy mi volt?
miért nem meséli már el valaki pontosan?
valaki az előzőekben valami aláírt nyilatkozatról is irt,
ha ott voltál a buszon meséld el, mi volt az? ahol kitették a családot ott aláírattak velük valamit?

szubotaj 2009.10.20. 22:36:18

jahogy és sodi csak kamuztatok, semmi sem igaz abból amit irtatokk, hülye kis görögseggnyaló komcsik vagytok, összevissza hazudoztok, jobb hijján ez nyult élvezetet nektek, vagy erre maszturbáltok ....

Parakaló 2009.10.21. 01:44:14

...ismét úgy érzem, hogy az emberi hülyeségnek, és butaságnak nincs határa. Megdöbbentő, bár már hozzá kellett volna szoknom.
(Igazán az, hogy ott utaztam a buszon, az tény , és az is tény, hogy leszarom, ha valaki ezt megkérdőjelezi.) Nem hazudok, mert nem szokásom. Számomra roppant elfogult az alaptörténet, és ezt mondom úgy, hogy nem raktam mellé "semmit".
Azt hiszem, hogy ismét találtak egy jó kis "rágógumit" azon társaink, akik a fröcskölő, büdös szájukat nem tudják mással kielégíteni, vagy kielégíttetni. Lehet komcsizni, lehet fikázni, de ezzel csak a mondanivalóm elején említettekre utalnék.

szubotaj 2009.10.21. 05:57:29

@Parakaló: itt már annyian írják, hogy ott voltak a buszon, hogy nagy valószínűséggel olyan zsúfolt volt a busz, hogy álltak az utasok
ha ott voltak, akkor miért nem írják le, hogy pontosan mi történt? miért csak általánosságokat írnak? no meg mocskolódásokat... konkrétumot viszont semmit
Te sem írsz semmit, arról, hogy mi is volt pontosan: te hol ültél? alul vagy felül?
ezt írod első hozzászólásodban: " Ez az ember vezette le (odafelé) azt a közel 1200 km-t, "
ezzel magad ismered el, hogy szabályt szegett ...
kedvezményes vacsorát intézett? miért kellett kedvezményes vacsorát intézni? nem volt elég vendéglő? ki a fenének kell a kedvezményes szar- ja a csóró magyarnak, aki fogához veri a garast, és számolgatja, hogy elég-e az apró még egy sörre, vagy gyrosra
arról sem ír senki semmit, ha egy emberrel volt bajuk, akkor miért hármat tettek le a buszról? miért kellett még két ártatlan embert kidobni a buszból?
tudom, hogy ezek költői kérdések, mert válaszolni senki nem fog rá, megint jön a mocskolódás - mert azt könnyebb tenni..
ha ott voltál a buszon, akkor tájékoztass, hogy mi történt, mit irattak alá, mert itt valaki azt irta, hogy ilyen is volt,amit senki nem olvasott el, csak aláírta
ezt a kérdést többször feltettem, de nem jön válasz rá
ha valaki ott volt, ezt is kellene tudni, meg azt, hogy mi történt valójában- de válasz eddig még nincs rá
szerintem nem is lesz, mert lényegében semmi nem történhetett, és tényleg azért hagyták ott az utasokat, mert a hölgy szólt a hangos zene miatt

és azt is szeretném tudni, hogy te mit tettél volna hasonló helyzetben

Parakaló 2009.10.22. 02:14:37

Kedves szubotaj!

A fentiekben leírtam a tapasztalataimat, igaz a konkrét esettel kapcsolatosan nem írtam sok dolgot. Amit leírtam, az az, hogy hol utaztam. Mint említettem fent utaztam az emeleten. Teljesen MAGYAR embernek tartom magam, semmi kötődésem nincs a „Görögökhöz”. Azért nem írtam többet, mert ebből az egészből sokat nem tapasztaltam, bár sokat hallottam róla. Ez innentől nem lenne teljesen hiteles, ezt elismerem, ezért nem is forszíroztam ezt. A kérésedre viszont leírom mindazt, ami közvetlenül is érintett engem.
Mielőtt megérkeztünk azon utastársainkért, akiket haza kellett hoznunk, a buszon többen szóltak, hogy húzzuk össze magunkat, mert kapunk kb. tíz utast, akiket haza kell hoznunk. A csomagokat átraktuk, és szabaddá tettünk pár ülést, (megemlíteném, hogy páros ülésekről van szó), hogy elférjenek. Megérkeztünk. Pakolás, búcsúzkodás, stb… Egy dologra lettem figyelmes, (ez tapasztalat) hogy egy női hang, mint amikor egy disznót ölnek, eltorzult hangon, undorító módon ordibál. A hangot nem ismertem, ebből arra következtettem, hogy nem a busz „eredeti” utasáról van szó. Annyit értettem (hallottam) ebből az egészből, hogy –inkább megyek taxival-. Utána hallottam, hogy ez az a bizonyos hölgy volt, akit kiraktak. Viszonylag sokáig hisztériázott, de aztán elindultunk. Az úton annyit tapasztaltam, hogy mint addig sokszor, a zene ismét szólt, majd valami miatt nem szólt, majd ismét szólt, stb… (Nincs jelentősége, de számomra a zene nem volt hangos, és nem volt zavaró sem) Ami érdekes, hogy egészen a kiutazás alatt nem volt probléma a zenéből, ami lehet, hogy, a toleranciának volt köszönhető, de a lényeg, hogy ez így működött.
Az, hogy csak egy sofőrünk volt, én úgy hallottam, hogy azért volt, mert a másik sofőr lemondta az utat. Mint említettem, csak hallottam, ezt azért nem írtam le. Ami viszont tény, hogy megálltunk valahol vidéken egy házaspár miatt, akiket vártunk, vártunk, vártunk, és még mindig vártunk, majd valahogy jelezték, miután elérték őket telefonon, hogy odajönnek a határra, és ott találkozunk. Nem szóltak volna előre, mert így egy busznyi embert nem szivattak volna. (biztos, hogy ez a jó megoldás?)
A kedvezményes vacsiról csak annyit, hogy ez egy gesztus volt. Személy szerint, én örültem volna neki, bár tudom, hogy ebben az országban ezt nem szokás értékelni, sőt, mint írod: -ja a csóró magyarnak, aki fogához veri a garast, és számolgatja, hogy elég-e az apró még egy sörre, vagy gyrosra-
Nem köszönömre számított a szervező sem, csak annyit várt volna, hogy megismerjék az utcán, talán még köszönjenek is. …de mi ennél büszkébbek vagyunk.
A listáról azért nem írtam, mert nem tudok ilyenről. Semmit nem írtam alá, mert ezzel senki nem keresett meg. Nem tudom, hogy ki, és mit íratott alá, és nem tudom hogy kikkel. Mint írtam, a „lábtörlő” szót sem hallottam elhangozni a kilenc nap alatt.
Azt azért Te is elismerheted, hogy nem hagynak ott senkit, mert szól, hogy hangos a zene. Erről meg vagyok győződve akkor is, ha a Görög emberek egy „leszakadt” balkáni nép lenne.
Van még egy pár olyan dolog, ami lényeges lehet, de csak akkor, ha az ember meg akarja hallani ezeket. Pl.: A gyerekes anyuka lánya, már egyetemista korú volt, nem pedig kisgyermek, mint azt páran hitték. Egyedül ő volt az, aki sírt, mikor a busz elindult. A férj idegesen járkált, míg a kedves hölgy önelégült arccal álldogált. Az, hogy mi játszódott le benne, azt nem tudom, de biztos nem volt kellemes „élmény”. Fontosnak tartom elmondani azt is, hogy az iroda a Görög út alatt többször ásványvizet is osztott az utasoknak, és korlátlan kávéfogyasztást is biztosított a buszon. Ezek valószínűleg jelentéktelen dolgok a kívülállók számára, de számomra ez is gesztus értékű dolog volt. Kellemes „meglepetés” volt számomra az is, hogy sok utast, akik vidékiek volta, hazavittünk. Ezért IS tartott a hazaút olyan sokáig. Hazafelé úttalan utakon, falvakon keresztül jöttünk, hogy ezen utasokat ne hozzuk fel a fővárosba. Ez is jelentéktelen lehet, de én ezt is értékeltem.
Ami még furcsa volt, hogy az egyik legrugalmatlanabb ember számomra a váltósofőr volt, aki véletlenül a mi honfitársunk volt. Teljesen más helyen álltunk meg, annak ellenére, hogy a ránk váró családtagok az eredeti célállomáson vártak ránk. Nem kis erőfeszítés hatására mentünk át oda, ahová eredetileg is meg kellett érkeznünk.
Rengeteg olyan dolog van még, amiket azért nem írtam le, mert hallottam, és nem éltem át. Ilyenek pl.: a hölgy fejfájása miatt a zenét kapcsolják ki azonnal, meg hogy nem tud háttal utazni, ezért a felajánlott hely neki nem jó, stb… A kirándulás, amin részt vett ő is, eldöntötte, hogy melyik irodák nem hajlandóak hazautaztatni őt. Arról is mást hallottam, hogy hová is utazott ő taxival, miután kirakták a buszról. Egyszóval rengeteg olyan esemény volt, amiről és is csak hallottam, ezért nem tartom egy tényszerű leírásban mérvadónak.
Ami viszont számomra meghatározó, hogy az iroda részéről nem tapasztaltam olyan dolgot, ami az utazásomat, és nyaralásomat megkeserítette volna. …sőt azt tapasztaltam, hogy a vezető, annak ellenére, hogy rengeteg dolga volt, és számos problémával kellett megküzdenie (pl.: lefoglaltattak vele egy szállást, majd közölték aznap, amikor meg kellett volna érkezniük, hogy igazán ők ezt nem is akarják, ...és persze ők is ebből a kicsi, de gyönyörű országból jöttek) akkor is rendelkezésünkre állt, és a problémáinkat megoldotta. Teljesen korrektül állt a problémáink elé, és (volt, hogy láttam, hogy nem ért velünk egyet, igaz ez nem érdekelt egy percig sem) megoldotta azokat.
Az, hogy én hogyan viselkedtem volna ebben a helyzetben, ezt nem tudom, és nem is akarom megfogalmazni, mert gőzöm sincs. Ez rengeteg dolog függvénye. Következtetéseket viszont levonok én is. Abban egészen biztos vagyok, hogy senki nem volt megfélemlítve, tehát ez okként kizárható, hogy nem álltak a hölgy mellé. A beszariságot sem látom jó indoknak, mert a lenti szinten is utaztak páran, és ha más, a falkaszellem ezt megakadályozhatta volna. Azt viszont hallottam (látod, odaírom, hogy nem tapasztaltam, csak hallottam), hogy nekik is problémájuk volt a hölgy „személyiségével”.
Összegezve: elismerem, hogy nem a leghumánusabb megoldást választotta a sofőrünk. (Ja, és ez a döntés nem másé, csak a sofőré) Azzal viszont tisztában vagyok, hogy a legbalkánibb helyeken sem tesznek ki valakit azért, mert hangosnak találja a zenét.
Itt mi megismerkedhettünk egy esettel, ami előítéletektől nem mentesen leírja a hazaút kálváriáját. Az idézetekkel tarkított, szerintem teljesen jól megfogalmazott történet sok olvasó számára a hihető kategóriába segíti ezeket a sorokat. Ezek közben megpróbál hatást gyakorolni az olvasóra, (a szülők megmentése, az iroda címváltozása, stb…) hogy a sérelmeket felfokozva indulatokat keltsen. Sok olvasó számára ez sikerült is. A leírás folyamán úgy érzem, hogy rejtve maradtak még olyan részletek, vagy inkább nem kerültek kifejtésre olyan momentumok, amik a teljes kép megalkotásához nagy segítséget nyújtana. A hangulatkeltés, ami manapság divatos fogalom a közéletben, hatásos eszköz lehet mindenki kezében, de mint olvasó, elvárom a (még ha csak a lehetőségekhez mérten is) hangulatkeltő részéről azt is, hogy a tájékoztatása legyen teljes körű, és nem feltétlenül kell egy teljes nemzet ellen irányulnia, főleg akkor, ha a problémánk középpontjában egy maroknyi kis csoport áll.

kagyló 2009.10.22. 15:14:15

Az aláírásokról: Azért kértek aláírásokat, hogy tárgyalás esetén tanúkkal tudják bizonyítani a leszállított utas viselkedését.
2 személy biztosan megadta a nevét és a telefonszámát, ezt láttam. Azt, hogy a papírra volt-e valami egyéb is írva nem tudom, mert nem láttam.
/úgy tudom,hogy utasnévsornak is lenni kell/

kagyló 2009.10.22. 15:32:48

Számomra, hogy haza szállítottak természetes dolog volt mivel így fizettem ki az utat. Ez a két utazási iroda közötti megállapodás volt.Nem az én, vagy a többi utas kedvéért tették ezt.

Parakaló 2009.10.22. 17:13:05

Megértem hogy Neked ez természetes dolog, nekem is az lenne. Ezt várnám el attól az irodától, ahol ezt az utat befizettem, mivel vele szerződést kötöttem. Itt azt nem értem, hogy miért nem az az iroda szállított haza, aki kiutaztatott. (Számomra ez lenne a természetes.)
A jogban nem vagyok otthon, de nem tudom, hogy milyen igényekkel léphetek fel egy olyan "partnerrel" szemben, akivel semmilyen szerződéses jogviszonyom nincs. Úgy hallottam, hogy a fent megszólított irodától a hazautaztatás szívességi szolgáltatás volt, bár ennek a hátterét nem ismerem.

szubotaj 2009.10.22. 23:10:45

@kagyló: miért gondolták, hogy tárgyalásra kell készülni? Feltehetően azért, mert rádöbbentek, hogy nem jogszerűen jártak el, és enyhén szólva beszartak.

Nem kell tárgyalás, elég egy panasz az utazási irodák felügyletét gyakorló szervhez.

Utast semmiképpen nem lett volna szabad kitenni, és idegenben magára hagyni.
Gyűjthetnek bár akármennyi hamis tanut, lehet fényezni az utazási irodát meg a sofört, de tény, hogy embertelenül viselkedtek.
Az az utazási iroda, akivel a hölgy szerződéses jogviszonyban volt mindenképpen kártérítési felelőséggel tartozik, az irásból kiderül, hogy a hölgy is kifizette a teljes utat - így a visszautat is
biztos volt utaslista: névvel, cimmel telefonszámmal, tehát mindenki elérhető tárgyalás esetén, aki a buszon utazott
jó kis buli lesz, ha 50-60 embert beidéztetnek tanuként, és lehet, hogy többször is

szubotaj 2009.10.22. 23:41:54

@Parakaló:
Kedves Parakoló!
A nő azt irja, hogy a sofőr és egy görög nő kiabált vele: ha halottad, hogy a nő kiabált, akkor a többit is kellett hallani.
Nem engedték a családot egymás mellé ülni, annak ellenére, hogy lett volna úgy hely ( egymás mellett)
Én azt hiszem, hogy természetes, hogy ezért szólt, nem idegenekkel, hanem a családjával kívánt utazni - leírta
Kiabáltak vele - természetes, hogy erre ő is kiabált - a hozzászólásokból kiderül, hogy szelektív az utasok emlékezete, mindenki védi az utazási irodát.
Már megbocsáss, azt kétségbevonom, hogy valaki azt mondaná, hogy kb 1200 km-es utat taxival akar megtenni, ezt jóindulat nem mondathatja, te beszélsz előitéletről, és te vagy előítéletes.
Egyébként amit a hölgy leirt a tényeken túl, az saját tapasztalai alapján egy vélemény.
A vélemény, amely tapasztalás alapján alakul ki és az előítélet között óriási különbség van.
Hivatkozás történik egy pécsi srácra, aki a barátnőjével utazott, és egy idős házaspárra, jó lenne, ha ők is megszólalnának: biztos alá tudnák támasztani a hölgy állításait.
Persze, nem volt senki megfélemlítve, de amennyiben megszólalnak ők is ott maradnak, esetleg ezt kockáztatták volna: mindenki haza akart jutni.

" A kirándulás, amin részt vett ő is, eldöntötte, hogy melyik irodák nem hajlandóak hazautaztatni őt. " Ezt mire alapozod? szóba került egyáltalán, hogy más utazási iroda hozza őket haza?
Vagy ennek az utazási irodának más utasait másik iroda hozta haza?
Egyébként melyik ez az utazási iroda, mert Szalkszentmártonban nem találtam utazási irodát, végig böngésztem mind a 303 oldalt.

" Arról is mást hallottam, hogy hová is utazott ő taxival, miután kirakták a buszról. " Miért? Hova utazott?
és kitől hallottad? ki tudhatta, hogy hova ment taxival? csak azok akik a taxiban ültek, no meg a taxis, de gondolom nem tőle tudod

Tudod, én mit tettem volna a helyébe?
Visszamentem volna a szálláshelyre, és megvártam volna, mig az az utazási iroda, amelyik kihozott, hazavisz.
Létrejött egy utazási szerződés, ez kötelezettsége lett volna.
Nem utaztam volna fél kelet - európát körbe, az biztos.

szubotaj 2009.10.22. 23:58:14

@Parakaló: Itt a Jimakos Tours - szal szemben a hölgy nem léphet fel, csak a vele szerződést kötött irodával szemben, és ez az iroda követelhet a Jimakostól, mert kárt okozott a hölgy utatási irodájának

Parakaló 2009.10.23. 02:56:12

Kedves Szubotaj!

Úgy látom, hogy Téged a száraz tények érdekelnek, hogy kitették ezen családot Görögország közepén. Meg sem fordul egy (pillanatra sem) a fejecskédben, hogy ez miért történhetett. Így csak fölöslegesen koptatjuk a billentyűket, mert Neked már ez eldőlt a fejedben (nem mintha meggyőzni akarnálak, nekem oszt teljesen mindegy mit gondolsz erről az esetről, és hogy utazol-e ezzel, vagy bármely másik irodával bárhová). Remélem, érzed, hogy ez nem a személyed ellen irányul.
Mint leírtad, „Gyűjthetnek bár akármennyi hamis tanut, lehet fényezni az utazási irodát meg a sofört, de tény, hogy embertelenül viselkedtek.” Ebből nekem úgy tűnik, hogy mindenki hamis tanú, aki nem ért Veled egyet. Ettől még nem változik meg mindaz, ami megtörtént. A hölgy elmesélését már ismerjük, de ki volt az, aki kíváncsi volt a sofőr véleményére is? Te, vagy bárki más, neeeem, Te ezt egy percig sem hiányoltad, elég volt mindaz, ami a történetben megfogalmazásra került.
Véleményem szerint ezt csak úgy lehetne rendesen tisztázni, hogy minden érintett megszólal ebben az ügyben. (Érdekes, hogy ez a felvetés sem volt népszerű ebben a topikban.)
Ami a kiabálásokat illeti, nagy hangzavar volt a „vendégek” felszállásakor. Amit írtam, az azért volt érdekes, mert ez mindenkin, és mindenen túl harsogott. Ezt nem lehetett nem észrevenni, ez hiszti volt. Egyébként nálunk fent is utazott két fiatal kedves hölgy, talán mások is. (Talán itt is írtak már hozzászólást.) Nekik is volt lehetőségük egymás mellé ülni.
Ami a „védelmet” illeti, én is CSAK oly módon védem az irodát, hogy a Görögországban eltöltött idő alapján én teljesen korrekt, és rugalmas hozzáállást tapasztaltam. …igaz úgy látom, hogy ezen is sikerült pillanatok alatt átsiklanod. Nem azt mondtam, és véleményt sem formáltam arról, hogy JOGOS volt a sofőr döntése. Ezt NEKI kell megvédenie bármilyen fórum előtt, ha szükség lesz rá.
Ami az előítéleteket illeti, szerintem ezt gondold át újra. Ki volt az, aki a címváltozás mögött mindenfajta furmányos „okosságot” sejtetett? Én? Nem, ez a cikkíró, és Te voltál.
„Ennyi a sztori, azonban ez a történet nem csak a mi kalandos utunkról szól, hanem arról a gyűlöletről, megvetésről és utálatról amit ezek az általunk, magyarok által befogadott görög kommunisták leszármazottai tanusítottak, tanusítanak irántunk.”
Ez neeeeem előítélet, tényleg nem az. Akkor mi?
…szóval ki van előítéletekkel teli? Biztosan én…
Mellesleg az előítélet igenis a tapasztalatainkon alapul. …vagy Te ezt nem így érzed? Igaz, ez hallomás alapján is kialakulhat, de akkor már régen rossz… Jelen esetben is ennek lehettünk tanúi. A hölgy, a rajta esett sérelmekből állította a fenti idézetet. Nem?
Mellesleg én is annyit állítottam, és állítok most is, hogy a hölgy által leírt tények kissé szegényesek. A reá nézve kellemetlen dolgokat valami úton-módon nem tartalmazza. Ez is a véletlen műve lehet. A leírtak alapján úgy tűnhet, hogy egy tisztességes (ezt sem kérdőjelezem meg egy percig sem) elesett családot tett ki egy utazási iroda Görögország közepén, akik csak egymás mellett akartak ülni, és hangosnak találták a zenét, és ahelyett, hogy hálásak lennének nekünk, még ők voltak azok, akik tisztességtelenül bántak velünk. Kissé "sántának" érzem ezt a történetet ebben a formában. Mint említettem, máig nem tudom elképzelni, hogy valakit kitegyenek egy idegen ország közepén azért, mert a zenét hangosnak találja, és ragaszkodott ahhoz, hogy a családjával együtt utazzon. Ez a felvetés sem ragadt meg senkiben, és benned sem. Folyton úgy érzem, hogy azt hiszed, amit hinni akarsz. Ezzel sincs semmi problémám, mert ez is egy természetes emberi tulajdonság.
A kirándulással kapcsolatosan megint csak az általam hallottakra tudok hagyatkozni, ami tényeket nem feltétlenül jelent. Ezek szerint a kirándultató iroda kijelentette, hogy nem hozzák haza a fent említett hölgyet. Valószínűsítem azt, hogy amennyiben ez így történt, akkor ezt nem véletlenül, és jókedvükben jelentették ki. Biztosan volt valami kiváltó ok. (itt hivatkoznék egy hozzászólóra, aki velük együtt kirándult, és ezt feljebb le is írta.)
Egyébként én meghallgattam volna azt az irodát is, aki kiutaztatta a szóban forgó hölgyet. Szerintem lenne miről ! Érdekes, de ez a dolog sem vetődött fel sok hozzászólónál. (…vagy csak én találom érdekesnek?)
Mint leírtam /sajnos sokszor kell ismételni önmagam/, de a taxival való utazását is csak hallottam, tehát nem fogalmazhatok meg véleményt erről sem, ennek ellenére úgy hallottam, hogy a hölgy először Erzsikéhez utazott. Mellesleg ezt találnám logikusnak is, mivel őhozzá közelebb volt, mint Szalonikihez).
Az igazsághoz például Erzsikét is meg kellene hallgatni, nem? Áááá, nem írom le megint….
Zárásul megint csak a saját véleményem:
Meghurcolunk valakit, azért, mert egy társadalmilag elfogadhatatlan dolgot tett. Ezt tényként kezeljük. Nem vizsgáljuk meg azon dolgokat, amik idáig elvezettek. Nem vagyunk kíváncsiak a valódi résztvevők véleményére (itt értem pl.: a sofőrt, Erzsikét, a pécsi srác, stb…), és a körülményekre, elég az, ami a történet írója tollából származik. Ez is előítélet, vagy talán tévedek? Igaz előítéletes vagyok, mint írtad, de ezt vállalom, ha ezt annak lehet nevezni. Az „eseménnyel” kapcsolatban megpróbáltam, és megpróbálom a „tényszerű” tájékoztatást. (itt megint utalok a fent, régebben írtakra) Igyekeztem a "csak" hallott dolgokról nem tényként megnyilvánulni.
Azt próbáltam, és próbálom kifejteni, hogy az irodával kapcsolatban nekem jó élményeim voltak, és elhiheted, hogy csalódást okozna nekem is, ha kiderülne, hogy a sofőr hibázott, és felelőtlenül döntött úgy, ahogy döntött.
Mindennek ellenére hiszem azt is, hogy ha az ellenkezője derülne ki mindannak, amit hiszel, akkor senki sem állítaná helyre ennek az irodának a jóhírét, egyszerűen továbblépnénk, mint annyi dolgon ebben az életben.
Maradok tisztelettel,
Parakaló

szubotaj 2009.10.23. 16:16:16

@Parakaló: Valóban a tények érdekelnének, ha fentebb elolvasod, többször is kértem, hogy a megszólalók írják le.
Nézd, lehet, hogy hisztizett a nő az indulásnál, de azt te se irod, hogy útközben is ezt tette, akkor miért szállították le?
És miért szállították le a családját?
Szerintem az, hogy valaki hisztizik, nem olyan nagy probléma, hogy igy büntessék, tény, hogy a sofőr minden emberséget nélkülözött.
Szeretném én is, ha megszólalna az az utazási iroda is, akivel a család szerződést kötött: ismételten megnéztem, ezen a településen nincs nyilvántartott utazási iroda, akkor ki utaztatta a családot - és még másokat, mert azt irod többen voltak.

Egyébként egy történet attól, hogy hihetetlennek hangzik és abszurd, még lehet igaz: ezzel nem azt kivánom állítani, hogy igaz amit a hölgy leírt, lehet, hogy a történet csak a fantázia szüleménye, lehet, hogy ki sem mozdult az otthonából, lehet, hogy nagy képzelőerővel rendelkezik.
Nem állítok semmit: DE senki nem tud arra válaszolni, hogy miért tették le őket a buszról, és miért tettek le két olyan embert, akivel szemben senkinek semmilyen kifogása nem volt.
Az, hogy a nyaralás alatt milyen magatartást tanúsított, nem indok: a görög busz sofor nem volt jogosult ítélkezni, és főleg nem volt jogosult arra, hogy döntésénél figyelembe vegyen olyan dolgokat, amit közvetlenül nem ő tapasztalt meg - az, hogy az induláskor esetleg hisztizett, szintén nem indok, mert akkor miért engedték felszállni a buszra, az, hogy kérte lehalkítani a zenét szintén nem lehet indok, de ezzel kapcsolatosan senki nem állítja, hogy ekkor hisztizett vagy kiabált volna, tehát nincs rá magyarázat, hogy miért tették le a buszról őt, és arra végképp nincs, hogy a családját miért.

" úgy hallottam, hogy a hölgy először Erzsikéhez utazott " - ezt kitől hallottad? - ha igy lett volna, vagy így volt, akkor jól tette, mert aki kivitte őket, annak kellett volna hazahozni.
Én is nyomoztam, és sok mindent megtudtam ami más színben tünteti fel a történetet, és a történet szereplőit.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.10.25. 10:41:29

Ötszáznyolcvanadikként talán utolsó...

szubotaj 2009.10.25. 17:57:11

várom még jahogy és sodi élménybeszámolóját, bár lehet, hogy kamuztak, és nem tudnak semmit, mert nem is voltak jelen a buszon

SODI 2009.10.29. 12:09:41

@szubotaj: Az a lényeg egy,hogy te egy agyoniskolázott okostojás vagy még mindig azt mondom nem kamu a történet csak nem ugy volt a ahogy a hölgy elmesélte csak ennyit akartam de ugy látom a hisztérika nagyon megfogott a verses idézeteivel mert nagyon véded talán rokonod?

kuman 2009.10.29. 18:52:43

@SODI: Hm...nem ugy volt, ahogy elmesélte a hölgy...ok, akkor hogy volt??? Kiváncsian várjuk a te verziódat!

szubotaj 2009.10.31. 21:35:24

@kuman: honnan tudná, mikor nem is volt ott? A névtelenség mögé bújva könnyű mocskolódni, ahhoz gerinc kellene, hogy szemtől szembe merje mondani a hazugságait.
Sodinak nincsen semmilyen verziója. Sodi arra maszturbál, hogy mást mocskol.

kuman 2009.11.02. 20:46:19

Találó megfogalmazás...ugy látszik, akkor elég sokan erre izgulnak xĐ

szubotaj 2009.11.05. 08:20:56

@SODI: nem tudsz te semmit, csak a szád járt, és neked teljesen mindegy, hogy kit mocskolsz be, csak mocskolódhass
jellembeli hibád valószínűleg a nehéz gyermekkorodra vezethető vissza

infrablu 2009.11.30. 19:20:33

A vitaindító történet a kötőszavaktól eltekintve nettó gyűlöletkeltő hisztéria, ami mostanában gyanúsan gyakori, talán annyiban új, hogy már nem a szomszéd népeket veszi célba, hanem messzebbre tekint. Bravó!
Mellesleg a lányom Szalonikiben egy évet töltött önkéntesként egy vak + árva gyerekeket nevelő intézetben. Csodálatos évet töltött ott, rengeteg barátot szerzett, megtanult görögül. Az egy év alatt haláleset miatt többször hazajött busszal, (népligeti járat) a görögök is ezen utaznak rendszerint, hát ők a buszon nem tudták szinte hogy járjanak a kedvében, beszélgettek vele, kínálgatták, meghívták a pihenő helyeken, stb. Ezen a járaton lehetőség van, hogy az induláskor kiviszek egy csomagot, felírja a sofőr az adatokat és fillérekért kiviszik, a megadott megállónál várja a címzett és kb 15 órán belül célhoz ér a küldemény. Ez egy idiglenesen kint élőnek rettenetesen jó dolog, a görög busz személyzete udvariasan készségesen, saját idejét feláldozva néha már érthetetlenül udvariasan segítőkész. Vajh, miért? Lehet hogy ezt csak mi nem értjük, nekik (másnak) természetes, hogy passzióból nem gyűlölnek senkit. (talán a törököket egy kicsit)
Sokat tanulhatnánk tőlük, az ő vendégszeretetük és közvetlenségük mellett a mi "legendás myagyar vendégszeretet"-ünk egy szimpla haszonleső karvaly, számító szemforgatás. Idézett költő nélkül.

kuman 2009.12.16. 21:09:34

@infrablu: Még mindig ugyanaz jött le nekem újra-újra elolvasva a sztorit, h nem az összes itt élő, illetve anyaországban élő görögök ellen szól a dolog...csak azok ellen, akik akkor ott voltak és ugy viselkedtek ahogy...Lányod szerencsés lehetett, h nem azokkal találkozott, akikkel a történet szereplői...s ez még mindig nem gyűlöletkeltő hisztéria, csak egy vélemény, megírta az illető a tapasztalatait!!Nem igazán értem h mi ezzel a probléma, vagy netán itt sem(!) lehet véleményt nyilvánitani...?

swindler (törölt) 2010.01.31. 15:45:51

Érdekes történet!

Én 14 éve minden nyáron Görögországban nyaralok legalább egyszer a családommal,túl azon, hogy egy utazási irodánál dolgoztam 7 szezont, ami szintén görög illetve spanyol tartózkodást jelentett.
Ez az apropó talán kissé elfogultá tesz,de nézzük a tényeket.

Hát, .......!
Sok-sok story részese voltam,de olyat nem hallottam és nem történt meg a környezetemben sem, hogy a görög emberek bármilyen jellegű atrocításban részesítettek volna magyarokat.
Tovább megyek; amikor nyilvánvalóan a magyar ember volt a problémás,akkor is magasfokú toleranciával kezelték a problémát.
Miért? Egyszerű a válasz.
A görög ember szereti,szeretettel vendégeli a turistákat, és IMÁDJA A MAGYAR EMBERT!
így, nagy betükkel!

Azt viszont könnyen el tudom képzelni, hogy a sok-sok honfitársam akár egy görög nyaralástól,de akár egy "MÉZESRÖCSÖGEI" kirándulástól már csillagokat tud látni, az egekbe képzeli magát,kifordul magából és elveszíti emberi mivoltját,mert sikerült kiruccani a kis porfészkéből.
Sajnos, mi magyarok gusztustalanul tudunk viselkedni idegenben és egyébként bárhol,főként egymással.
Ezek tények, azon emberek szájából, tapasztalatából,akiknek hivatása a "csavargás" és a magyar turisták kiszolgálása az üdülőhelyeken.

Van egy mondás,amit előszeretettel használnak közép-európában,főként Ausztriában,Németországban,de sajnos már Olaszban is a munkaadók,ami ennyi:
Ha túl renben megy körülötted minden, végy magad mellé két magyart.
Ez sajnos igaz,mind a határmenti ingázók, mind pedig a kirándulok között.

A munkám során nem egy, nem két NYARALÓBUSSZAL UTAZÓ(!) "multimilliárdossal" találkoztam,akik éppen hogy csak belém nem beszélték a kis elefántot,de azért az út végén, amikor a Hősök terén vagy bárhol kiszállt a buszból,nem tudta,hogy kitől mit kérjen "kölcsön",hogy haza tudjon jutni.
Ezek elgondolkodtató történések,amiket ne én fogok megoldani,de próbálok tenni ellenük.
Tisztelettel,
egy ízig-vérig MAGYAR
(NEM ZSIDÓ,NEM CIGÁNY,NEM ARAB,NEM BELLOIANISZI GÖRÖGMAGYAR, STB.)
aki hisz abban, hogy tud tenni a világviszonylatban is a béka segge alatt lévő magyar mentalítás felemelkedése érdekében.
Swindler Laci
süti beállítások módosítása