Tékozló Homár

Nem csípik a kajajegyet a Friday'sben

2009.10.07. 14:35 | jackyll | komment

Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet:

Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy mexikói étterembe a körúton. Mivel azonban a munkahelyen kapott, étkezési jegyes tömbben egy jó ideje Rosinteres ebédjegy is van, gondoltuk ma a Westendben lévő Fridays-be megyünk. Rengeteg ilyen 1000 Ft-os papírka összegyűlt, ideje volt legalább egyet-kettőt felhasználni. Utánanéztünk a felhasználási feltételeknek: akkor használhatunk fel egy ilyet, ha legalább 2000 Ft értékben fogyasztunk. Ha mindenki külön fizet, akkor külön-külön is elfogadnak egyet, de a 12% szervízdíjat így is, úgy is felszámolják. Mondjuk szerintem ez kicsit sok, pláne, hogy előre kijelentik, hogy ennyit hozzáírnak. Szívesen adok ennyit, vagy még többet, de csak önként, miután a kiszolgálás jó volt. De nem baj, legalább kicsit fogy az utalvány mennyisége, és ez örvendetes. Legalábbis először így tűnt.

Aztán mikor odaértünk, az étlapon volt néhány ajánlat, ami úgymond a Torkos Hétfő akciója, ennek fejében a 4000 Ft-os hamburger „csak” 2000 Ft. A többi étel valahogy aránytalanul drágának tűnt, így mindannyian erről a lapról válogattunk, kivéve az italokat, ami a normál lapról volt. Meglepetés akkor ért minket, mikor kértük a számlát, de mindet külön-külön. Ekkor a srác már húzta a száját. Hogy nem lehetne-e mégis egyben. Mondtam, hogy de igen, ha fejenként egy-egy utalványt felhasználhatunk. Úgy nem lehet, mert két akciót nem lehet összevonni, és mi Torkos Hétfős kajákat kértünk. Úgyhogy vagy fizetjük a teljes árat, és akkor utalvánnyal is fizethetünk, vagy kp. az egész. Jó, akkor hozza a számlát, legyen kp, bár nem nagyon tetszett ez a hozzáállás. Miközben kihozta a számlát, eszünkbe jutott, hogy az italok a normál itallapról voltak, akkor legalább azt szeretnénk az utalvánnyal fizetni. De azt sem fizethetjük úgy, mert az meg csak 1950 Ft, nem éri el a 2000 Ft-ot. Még úgy sem, ha adunk egy ezres utalványt, meg 950-et kp az italra, vagy 1000-et, és akkor nem kérem a visszajárót. Nem, úgy sem, mert ha ő (mármint a pincér) elfogad egy ilyet, akkor azt személyesen a menedzser ellenőrzi, megvolt-e a 2000 Ft, hogy élhessen az akció, és ugye nekünk 50 Ft-tal kevesebb volt.

Na mármost, szerintem nem elegáns egy olyan étteremnek ilyen filléres dolgon fenn akadni, ahol 4000 Ft egy hamburger, és magát a minőség csúcsának tartja. Mindezt úgy, hogy amúgy az én vacsim részét képező pulykaszelet egy része nyers volt. A vacsiért három személynek pedig elkértek közel 8000 Ft-ot (két hamburger, meg egy pulykasült körettel, szószokkal, meg a három gyömbér). Az biztos, hogy most voltunk utoljára a Fridays-ben. Elveszítettek három potenciálisan minden héten visszajáró vendéget a kicsinyességük miatt. Ezért megérte az ebédjegyes akciót meghirdetni, BRAVO!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_UnderCover_ 2009.10.08. 11:44:48

@prüntyike:
Nem akarjátok abbahagyni ezt az egymás seggének nyilvános kinyalását?
Kérd el Mihály msn-jét vagy telefonszámát.

Tökös Veréb 2009.10.08. 11:47:41

@diwat26: jaja, hagyjanak másnak is segget :)

inyesmester 2009.10.08. 11:53:46

Mihály, a casual dining restaurant a magyar félvidéki szleng szerint " beülős étterem"

Timil 2009.10.08. 11:58:20

@kirschebabe: ilyen szép és kerek mondatokban az étterem minden (vélt) előnyös tulajdonságát pontosan összeszedő, az extra borravalózás tényét külön kiemelő hozzászólás nem születhet szimplán egy vendég tollából. LOL Ugye nem hiszed, hogy ez így működik?

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.08. 12:09:03

Én egy egyszerű paraszt vagyok, de MI A REKTES FASZ KERÜL 4000 FT-BA EGY KIBASZOTT HAMBURGEREN?
Ennyi pénzből egy igazi étteremben igazi kajáből halálra zabálom magam, és még be is rúgok.

Secnir 2009.10.08. 12:17:27

korrekt mihály válasza.
és szeretném megjegyezni, hogy a marha az valóban argentin marha.
a múltkor horgásztam a duna-parton, és két uszály jött fel a dunán, tele szomorú szemű argentin marhákkal, és egy indián faszi pánsíppal meg dobbal játszott nekik, hogy ne legyenek szomorúak a hosszú út miatt, meg hogy nem láthatják többet az óhazát.
mondjuk lehet, hogy a zene minősége miatt voltak szomorúak, de ezt nem tudhatom.
ami az ízalapú orgazmust illeti, nekem az jut eszembe, amikor a faszi megkérdi a nőt orgazmus után : drágám, milyen íze volt?
szervizdíj, vagy borravaló?
borravaló az, amit a pincérnek stb. adok.
szervizdíj, amit az autószerelőmnek adok.
"akkor már csak 1000 Ft. Mindenkit bátorítok, hogy próbáljon meg ennyiből előállítani egy JD Burgert! Akinek sikerül, azt azonnal felvesszük a konyhára."
khm, gyanítom, hogy az előállításí költsége veri a 200 forintot. a többi -amire mihály gondol- az az egyéb járulékos költségek, úgymint bér, fűtés, villany stb. úgy már lehet, hogy eléri az 1000 forintot.

NGA 2009.10.08. 12:28:47

@mihalytoth:
"Sajnos, Évi arról nem írt, hogy az étel íze, minősége, a felszolgálás milyen volt, de alapos levelét olvasva, biztos nem lehetett velük baj, mert akkor azt is minősítette volna."

"Mindezt úgy, hogy amúgy az én vacsim részét képező pulykaszelet egy része nyers volt. "

Misikém, olvasni nem tudsz?

jokkmokk 2009.10.08. 12:31:49

Mostanában divat a pro-forma számlázás.
Ez általában csak egy előszámla. Múltkor egy ilyet kaptam, rendes számlát nem.
Minden tétel meg ÁFA még a szervizdíj is szerepelt rajta.

Egyáltalán mitől számla egy számla?

Szerintetek mit szól ehhez az APEH?

jokkmokk 2009.10.08. 12:34:15

Mi az a proforma számla?

akikaztmondjákni 2009.10.08. 12:36:34

Utánakerestem:)

A számla olyan bizonylat, amelyet áru értékesítésekor vagy szolgáltatás teljesítésekor állítanak ki. Megjelenési formája lehet papír vagy elektronikus dokumentum. Tartalmazza a vevő és szállító azonosítására szolgáló adatokat (pl. név, cím, adószám), a teljesítésre vonatkozó adatokat (áru vagy szolgáltatás megnevezése, mennyisége, értéke), illetve a kifizetéssel kapcsolatos adatokat (fizetési mód, esedékesség, bankszámla). A számvitelre illetve az adózásra vonatkozó jogszabályok előírják azokat a formai és tartalmi követelményeket, amelyeket a bizonylatnak teljesítenie kell.

A mindennapi szóhasználatban gyakran keveredik a számla és a nyugta fogalma. Míg a számla az ügylet teljesítésére vonatkozik, a nyugta az ellenérték átvételét igazolja

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 12:42:41

@inyesmester: Köszönöm az előremutató kritikát. Szerencse, hogy az összes hozzászóló hátterét egy-két egérkattintással lehet ellenőrizni, így egyértelmű, hogy ki-kivel van (vagy nincs).

Ha marketingfogás lenne, akkor sem lenne rossz ez a post.

Szerintem olvasd el a karmamedia írását: karma.blog.hu/2009/08/04/ebook_az_online_community_managementrol

akikaztmondjákni 2009.10.08. 12:43:31

Tessék:)

proforma számla fogalma alapján az egyfajta fizetési értesítés, melyet a vevőnek kiküdve vagy a szállítótól kapva szeretnénk a rendszerben rögzíteni úgy, hogy közben ne történjen tényleges könyvelés, csak legyen egy bizonylat, ami utal a várható teljesítésre, ellenkező esetben adóügyi vonzata lenne.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 12:52:04

@NGA: De tudok, viszont libát nem őriztünk együtt.

A TGIFriday's éttermekben a felszolgáló az étkezés közben megkérdezi, hogy "Rendben van az étel, ízlik?"

Erre ha azt feleli a vendég, hogy "nem, mert..." akkor kicserélik neki.

A post hitelességét nagyban aláássa, hogy nem árulnak a TGIF-ban pulykából készült ételt.

Egyedül a California Club Sandwich-ben van, de ott meg füstölt pulyka van, ami nem lehet félig sült...

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 12:52:14

@Secnir: most ha lenne argentin marhabőr süvegem, akkor megemelném neked. :))

NGA 2009.10.08. 12:56:43

Akkor vajon hol evett a posztoló? Na innentől kezdve ez az egész egy nagy mese.

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 13:00:35

Az ALDI-ban ennyi pénzért egy komplett argentin marhacsordát adnak, a hozzá szükséges méretű pampával.
és mosolyogva.
JJ

kriszur 2009.10.08. 13:04:41

@mihalytoth:

Kedves Főpofázmány!

"Nagyon köszönjük Évinek, hogy egyik éttermünket választotta.
Sajnos, Évi arról nem írt, hogy az étel íze, minősége, a felszolgálás milyen volt, de alapos levelét olvasva, biztos nem lehetett velük baj, mert akkor azt is minősítette volna."

Leírta, hogy az extra pulykátok egy része nyers volt, nem volt eldőlve az étel minőségétől.

A felmerült kérdések az alábbiak voltak:

1. Te jó Isten, mitől 4000 egy hamburger?
2. Szervizdíj vagy borravaló?
3. Mint a torkos...
4. A Kajajegy végzetes titka
5. Olimpiát nyerni

1. Te jó Isten, mitől 4000 egy hamburger?
" A TGIF éttermekben a franchise szabályok szerint kizárólag AAA besorolású argentin marhából készülhetnek a hamburgerek. A 3950 Ft-os Ultimate Jack Daniel's Burger ezenkívül még Jack Daniel's whiskyből készült szószt is tartalmaz a KÉT óriás húspogácsa mellé. Csak annak javasoljuk ezt a burgert, aki képes megbirkózni egy ízalapú orális orgazmussal - és az annak előállításához szükséges költséggel.
A "sima" Friday's Chesseburger 2500 Ft-ba kerül, így az argentin marhát és az eredeti amerikai hamburgert kedvelők ezt a "belépő" hamburgert is választhatják.
Az árak az ételen kívül tartalmazzák többek között az étterem bérleti díját, a felszolgálók folyamatos képzését, a tisztaságot és higiéniát - és az én béremet is, hogy ezt most megírom (bár az utóbbiról, gondolom, szívesen lemondana mindenki)."

Teljesen felesleges menőzni a vákuumcsomagolt argentin marhával, ugyanis azt valamire való étterem nem használ.
Hozzá kell tenni, én 13 fontért ettem 12 unciás, 30 napig érlelt, eredeti skót marhából származó marhasültet, körettel és zöldborsmártással Skóciában egy a kellemes étteremben a Rose streeten.
Nem értem, hogy a szaros, vákuumcsomagolt, ki tudja miből összedarált selejthúsotokban, amit műízekkel dúsított szabványmártással mi oylan menő? Csak nem az a pár csepp középkategóriás tömegwhiskyvel feldúsított E-től hemzsegő ipari mártás?
Mindenhol vannak állandó és változó költségek, még se ilyen áron árulnak trendi "mcdonaldsos" mű tömeghamburgert.

"2. Szervizdíj vagy borravaló?
A borravaló egy adózatlan jövedelem, ami a hálapénzhez hasonló. A vendégek néhányszáz forinttal kifejezik, hogy mennyire elégedettek. A szervizdíj, az egy, a számlán szereplő adózott tétel, amely a könyvelésbe is bekerül. Ez a felszolgálás díja. Ott, ahol nincs külön feltüntetve, ott is beszedik, de ott elrejtik az ételek árában."

Ez aztán szuper! Úgy tűnik, nagy marketingfogásnak hiszitek, ha az árképzést úgy alakítjátok, hogy ne tűnjön olyan drágának az általatok felszolgált túlárazott tömegétel.

"3. Mint a torkos...
A Torkos Hétfő szerint, minden hétfőn a vendégeink kedvenc ételeiből összeállított külön menüről féláron lehet fogyasztani. Az italok valóban nincsenek benne. Ez egy különleges ajánlat, nem tudok olyan étteremről, amelyik a legmagasabb költségen előállított ételét (JD Burger) hajlandó eleve féláron adni hétfőnként. A WestEnd TGI Friday's-ban minden hétfőn van féláras torkos étlap, rajta számos ilyen tétellel."

Legmagasabb költségen előállítani vákuumcsomagolt, dél-amerikai marhahúsdarálékból? Ha mondjuk érlelt, minősített Angusból csinálnátok, akkor még megérteném, de így .... Elég szánalmas magyarázkodás.
Egyébként az étteremláncotok egy alsó-középkategóriás Nyugaton. Nem kell eladni úgy, mintha michelin-csillagos étterem lenne. Nem csináltok mást, mint "vidéken" trendi, szabványosított tömegétkezést. Legjobb esetben is trendi kifőzde minősítést érdemeltek.

4. A Kajajegy végzetes titka
Évi azt írja, hogy "utánanéztünk a felhasználási feltételeknek". Külön köszönöm ezt neki, mert sokan nem is nézik meg, hogy mi van a kezükben, csak használni akarják... A Bonus utalvány felhasználási feltételeit a rosinter.hu/ oldalon lehet elolvasni. Eszerint (ahogy Évi is írja) valóban csak 2000 Ft-os minimum fogyasztásánál lehet beváltani. Illetve semmilyen más kedvezménnyel vagy kedvezményes ajánlattal nem összevonható. Így a Torkos Hétfő ajánlattal sem. Általános iskolai ismereteim szerint egy 4000 Ft-os étel "torkos áron" 2000 Ft, ha ebből még levonom a bonus jegyet, akkor már csak 1000 Ft. Mindenkit bátorítok, hogy próbáljon meg ennyiből előállítani egy JD Burgert! Akinek sikerül, azt azonnal felvesszük a konyhára.

Ez sok helyen sikerül, még Nyugaton is. Elég süket szöveget nyomsz. Ha az alig látogatott éttermetek egyelőre megél -ráadásul eltart téged is-, akkor nagyon komoly árréssel dolgozhattok.

"5. Olimpiát nyerni
Szegény nagyapám mondta mindig: "majdnem olimpiát nyerni - az mi?" Ha a 2000 Ft-hoz hiányzik 50 Ft, akkor a számítógép nem engedi a kedvezményt rárakni a számlára. Ma már túljutottunk azon az időn, amikor egy blokkra írta fel a bajszos kopaszodó felszolgáló csak számára olvashatóan, hogy "2 buri, 2 sör, 2 csali, 2 pali". A 2000, az pontosan 2000."

Ez az 50 forint mindkét részről kicsinyességre vall. Kultúrállamban valószínűleg lenne annyi esze a menedzsmentnek, hogy a potenciálisan rendszeres vendégnek kedvez. De ez Magyarország, a kisstílűség hazája.
Aztán lehet verni az asztalt, hogy: "nekem van igazam". Az lehet, hogy neked van igazad, csak elvesztesz egy csomó potenciális vásárlót, leértékeled az éttermet stb.. Nem sok eszetek lehet, ha erre nem jöttetek még rá.

Zárásként a kicsinyességről:

"Elnézést kell kérjek, hogy kicsinyes módon kedvezményt akartuk adni. Ígérem, hogy ezután is elő fog fordulni. És ezután is egy alakalommal csak egy kedvezményt lehet majd igénybe venni."

Nem feltétlen kicsinyesség, hanem ostobaság, rossz ügyfélkezelés, balfaszkodás, amit csináltatok. Ezzel a mentalitással nem fogtok túl sok új ügyfelet találni.

"A burger kontesztre jelentkezőket várjuk, üdvözlettel:

Tóth Mihály
KERKOM | a Rosinter Magyarország kommunikációs partnere
TGI Friday's éttermek
+36... "

Ha én lennék a cég vezetője, úgy basználak ki, hogy a lábad se érje a földet. Amit csináltál itt, az nem más, mint flegma okoskodás, a "vásárlók lefitymálása", a mundér ostobán való védelme. Nem valami jó üzletpolitika, de nagy isten állatkertje.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 13:06:21

@NGA: Tudod, napi többezer vendéget szolgálnak ki a TGIF éttermek. Ebből egy-két panaszról tudok, de ezek többsége az étteremben megoldódik. (Hideg volt az étel, kedvetlen volt a felszolgáló, nem ízlett a köret, stb.)

A kuponokból bejövő panaszok száma magas, de ennek egyik oka, hogy a többség nem nézi meg, hogy mire jó a kupon, és hogyan lehet felhasználni.

Az, aki a homárba beküldi a panaszát, az nem megoldást keres, hanem panaszkodni akar, így nagyítja a hibát is. Így lesz a csirkéből pulyka, a valójában okés ételből félig sült.

2009.10.08. 13:07:43

A TGI egy gyorsétterem felszolgálással. AKi ott kifizet 5 rongyot egy hambi+üccsiért, lelke rajta, nyilván van rá igény, hisz működik. Ebből a szempontból a posztoló a gáz, minek ilyen helyre menni, ha féláron meg utalvánnyal akar majomkodni. Másrészről gagyi a vezető mosakodása, mondhatja, hogy argentin marha, de csak égő lesz vele, mert aki egy jó argentin marhát akar, az nem zsömiben rósejbnivel kéri, hacsak nem ostoba sznob. Ha valaki júeszéj kajafílinget akar, annyiért, amennyit az ér, akkor KFC-s vödör meg egy üveg kóla a sarki boltból, oszt már meg is kapta. És az is rohadt finom.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 13:13:09

@kriszur: Kedves Kriszur!

Szeretettel várlak bármelyik budapesti TGI Friday's étteremben, mert az írásod alapján még nem voltál egyikben sem.

Szívesen meghívlak akár egy JD Burgerre, de még egy JD Steakre is, hogy megkóstolhasd, mit minősítesz.

A tárgyi tévedések ellenére, köszönöm a véleményed.

kriszur 2009.10.08. 13:18:23

@mihalytoth:

Remélem nekem is válaszolsz!:)
Egyébként, normális kommunikációs szakember nem azzal kezdi, hogy: "Tudod....", mert ennek van egy rossz áthallása.
Neked itt az lenne a feladatod, hogy úgy állj ki az általad képviselt cég mellett, hogy megfelelően -okosabban, fegyelmezetebben, áthallások nélkül, "ki ha én nem" hozzáállás nélkül kezeld a hozzászólásokat. Te nem engedheted meg, hogy olyan prosztón kommunikálj, mint mi. Felejtsd el a magánemberi mivoltod, te itt most egy céget képviselsz. Nem tudom, hol szerezted a diplomád, a gyakorlatod, de siralmas, ahogy csinálod.:)

2009.10.08. 13:22:34

@mihalytoth: mivammá, kriszurnak elég fikázódnia az ingyenkajáért, másoknak meg kontesztelniük kell? Pofámleszakad. Ha én is fitymálom a marhátokat, fizetsz nekem magyarost a Pizza Hutban? (Mindegy, úgyis utálom a Pizza-Hutos pizzát.)

kriszur 2009.10.08. 13:25:35

@mihalytoth:
Én vettem a fáradtságot, hogy pontokba szedett dolgaidra válaszoljak, te is megtehetnéd, ha tudnád. Én szívesen meghallgatom a másik félt, akár gasztronómiai, akár más területen. De ezzel az idedobott tárgyi tévedések stb. nem tudok mit kezdeni. Amit csinálsz, az elmosása a dolgoknak.

Az lenne a normális, ha leírnád, hogy nem, mi nem adunk hozzá egy rakat ízfokozót a mártáshoz, hanem x.y. módszerrel állítjuk elő, X.Y. anyag felhasználásával.

Dél-Amerikából származó vákuumcsomagolt marha soha nem tud megfelelő minőséget hozni, vagyis nem ehhez az árhoz. stb..

Nem vagyok olyan hülye, hogy beüljek egy trendi tömegétkezdébe ilyen áron, ezért a Csalogányban megvacsorázok!:)

Van egy ötletem, adjál ingyenkuponokat a felszólalóknak, hogy gyakorlatban is megpróbálják a felárazott menzátokat! Egyébként nem valószínű, hoyg normális ember ennyit kidobjon egy szabványosított "vidéktrendi" tömegétkezdére.:)

kriszur 2009.10.08. 13:29:11

@shitgun:

Átadjam neked a meghívást?:D Már én se tudok, "szövegértelmezni" rendesen, tényleg meghívott!:)

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 13:30:07

@kriszur: fölösleges átadni
odamegyünk vagy húszan, hogy mi vagyunk a kriszur. :DD

kriszur 2009.10.08. 13:31:16

@mihalytoth:

Amúgy elfogadom a meghívást, rendezzük úgy, hogy küldesz nekem egy pár kupont.
Én elmegyek, de úgy, hogy ne tudják, hogy éppen nekem kell "megfelelő ételt" és kiszolgálást adni, aztán megírom tapasztalatom a Homárnak!

Biyb 2009.10.08. 13:34:30

A vezető magyarázkodása nagyon gáz. Nem igazán itt adtam volna meg a válaszomat, főleg nem ilyen összeszedetlenül és néha flegma stílusban. Azért tiszteljük már meg a fogyasztó társadalmat és a jópofáskodást hagyjuk meg a barátoknak.

De a post író is enyhén szólva tájékoztatlan. Miért nem lehet utána nézni annak, hogyan is lehet felhasználni azokat a kuponokat.

Specálisan nekem semmi bajom a TGI-vel és a 4.000,- Ft-os hamburger árral sem. Aki ki tudja fizetni, miért ne vegyen azt amit éppen szeret, még ha az hamburger is.

A TGI-t nem nevezném felső kategóriás étteremnek. Átmenet a gyorséttermi láncok és a normál, hagyományosnak vett éttermek között.

kriszur 2009.10.08. 13:35:07

@EÖ:
Nem fog belemenni, szerintem most fő a saját levébe, menőn felajánlott valamit, de ahhoz ugyebár teljesíteni is kell. Azért ciki lenne a cég "képviselőjének", ha nem tartja a szavát, de az is kellemetlen lenne, ha x. ideig rendesen kellene főzniük!:) Ha elküldené a jegyet, akkor simán elcserélném másik odavaló jegyre, mert azt is kinézem a kis ügyeskedőből, hogy ellenőrizteti, ki veszi igénybe a szolgáltatást, aztán annak jár minden ...!:P

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 13:39:05

@kriszur: egyszerű:

elmész valamikor és eszel egy bigmeket vagy mi a tökömet és amikor jön a fizetés ideje, akkor előveszed a zsebedből az innen kinyomtatott meghívást és közlöd, hogy most vetted igénybe.
ha nem hiszeik, hogy te vagy, odaengednek a géphez és belépsz kriszur-ként és mondjuk beírsz ide
na, felezünk? :D

kriszur 2009.10.08. 13:39:35

@Biyb:
A főszószóló úgy adja el, mintha valami michelin-csillagos különleges élményt nyújtó színvonalas étterem lenne, nem felárazott trendi tömegétkezde.
Azt hiszi, a parasztok elvetik magukat, ha meghallják, hogy vakuumcsomagolt argentin marha vagy Jack Daniel's whisky.
Nem tudom, ki rakta be őt képviselni ezt az "ügyet" -talán valami nagybácsi-, de eszméletlenül gyenge kommunikációs szakember :P

kriszur 2009.10.08. 13:42:30

@EÖ:
Elég bátornak tűnsz, ha meg mersz enni ottani hatalmas adag, kiváló minőségű, extra szószos ételcsodát! Felezhetünk, de ha hasmenésed lesz, ne engem hibáztass!
Amúgy nem fog küldeni étkezési utalványt, csak blöffölt a szóvivő - a nagyot mondás szokása, ahogy olvashattuk-!:) Bár a postafiókom szívesen venné a küldeményt!:)

kriszur 2009.10.08. 13:45:00

@EÖ:
Na, megvan a következő poszt! A TGI Friday's szóvivője átverte a kommentelőt! Ígért, de nem adott lehetőséget az ingyenes, tisztességes, elfogulatlan minősítési lehetőségre!:P

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 13:48:10

@kriszur: ne várd. indulj. zabálj. és ne fizess. :D

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 13:53:19

@kriszur: Igazad van, azonban már megvádoltak azzal, hogy ez egy reklámpost, és én vagyok a háttérben a konspirátor, ezért nem is mentem eddig ilyenbe bele.

Nem hiszem, hogy elmosnám a dolgokat, ha így lenne, akkor nem válaszolnék a kommentekre.

Mivel több felszólítás volt keringőre a részedről, ezért íme:

1. MARHA-NEM MARHA
A marhát tartósítószerektől mentesen, egyben kapjuk. A steakhez frissen, de valóban vákumcsomagolva, a burgerekhez pedig fagyasztva. Iszonyú kemény ellenőrzéseket tart negyedévente az amcsi márkatulajdonos, amelynek során mikroszkóppal (tényleg!) vizsgálja végig a konyhát, az eljárásokat, az éttermet, mindent. A beszerzéseknél kizárólag a legmagasabb minőségű, ellenőrzött alapanygokat engedik meg. Nálunk nem HACCP van, hanem HHAACCPP... Duplán, ha nem triplán ellenőrzött minden.

2. TÁRGYI TÉVEDÉSEK
A TGIF nem gyorsétterem. Nézz meg egy TGIF-et, ha akarod, még a konyhát is megmutatom. (Majd kapsz szép steril köpenyt hozzá.)
Hasonlíts össze egy gyorséttermi hamburgert egy TGIF-es hamurgerrel, és akkor lesz képed arról, amiről beszélünk. Addig viszont ez egy egyoldalú beszélgetés közös hivatkozási alap nélkül. Én állítok valamit, te meg valami mást.

3. 50 Ft
Egy számítógépet nem tudsz meggyőzni arról, hogy 1950=2000. Nem elég nagyvonalú hozzá.

4. ÉN EGY SEGGFEJ VAGYOK
A social media teljesen új irányokat szabott a tömegkommuniációnak, így a szokásosnál lényegesen közvetlenebb, emberi beszédre van szükség. Nem hiszem, hogy az unalomig darált PR dumát kellene nyomjam itt iszonyú hivatalosan, de nyilván igazad van: "nem engedheted meg, hogy olyan prosztón kommunikálj, mint mi."
Bátran olvass vissza, az öniróniát sem nélkülöző válaszaim során egyszer sem kapsz azon, hogy lenézném bárkinek a véleményét. Még az általad "prosztónak" bélyegzett kommentelőkét sem. Ez a szép a social mediában: ember is vagy és alkalmazott is.

Javasalatodat a "kibaszásomra" továbbítottam a cég vezetőinek megfontolásra.

Az ingyenkupon sajnos már nyitás előtt elfogyott, de ha meg kell hívjak egy-két embert, ahhoz hogy ne állítsanak totál baromságokat, miközben soha nem jártak még a Friday's-ban, akkor az nem fáj. Remélem, neked sem. :)

potrzebie 2009.10.08. 13:59:54

@mihalytoth: "Egy számítógépet nem tudsz meggyőzni arról, hogy 1950=2000. Nem elég nagyvonalú hozzá."

viszont ha valaki nem olyan nagymellényű, okoskodó, és LEKEZELŐ faszkorbács, mint te, akkor hamar rájön, hogy az egyik megoldás:
elveszi a 2000 forintost bónt, visszaad 50 forintot, beüti nem bónra hanem készpénzre, és majd legközelebb (persze csak ha jön még rajta kívül vendég) valaki 2000 forint fölött nem-bónnal fizet, akkor abba számítják be.
működik, hidd el.
persze kicsit gondolkodni kell hozzá...

Manu Ginóbili 2009.10.08. 14:00:03

hozzak marhát argentínából? :)

Biyb 2009.10.08. 14:01:33

@kriszur: Szerintem még soha nem volt és nem is dolgozott michelin - csillagos étteremben. Ha az Én alkalmazásomban állna az ilyen ember, két lábbal penderíteném ki, hogy a fogyasztókkal történő kommunikációt ne az Én káromra akarja megtanulni.

"Az árak az ételen kívül tartalmazzák többek között az étterem bérleti díját, a felszolgálók folyamatos képzését, a tisztaságot és higiéniát - és az én béremet is, hogy ezt most megírom (bár az utóbbiról, gondolom, szívesen lemondana mindenki)."

Nekem ez tetszett a legjobban a vákuum csomagolás mellett:-)
Ez igaz, de ilyet soha nem kommunikálunk a fogyasztók felé.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 14:06:10

@kriszur:
Az ajánlatodat elfogadom, azonban van néhány feltételem nekem is.

1. A kuponokat konkrét határidőig tudod beváltani, azon túl nem.

2. A kuponok nem átruházhatók. Névre szólók, de elég a fogyasztás végén odaadnod, így nem derül ki előre, hogy ki vagy.

3. Legyél valóban pártatlan. Kivagyi okoskodásból kapunk bőven, azt nem kérünk. Legyen konkrét elképzelésed, hogy mit mivel hasonlítasz össze, hogy hogyan fogod megmérni az étel minőségét. Sem azt nem fogadom el, hogy "ízlett", sem azt, hogy "nem ízlett". Legyél pontos és konkrét.

4. Ne csak egyféle ételt egyél. Biztosan van az étlapon olyan étel, ami eleve nem ízlik. Hozdd el a kedvesed, és ketten egyetek előételt, főételt és dessertet. Az már hatféle étel, ebből elhiszem, hogy tudsz véleményt alkotni.

5. Tényleg írd meg a véleményed. Hogy hogyan éred el, hogy itt megjelenjen, az a te dolgod. Az ajánlatom csak akkor érvényes, ha itt olvashatjuk mindannyian az írásodat az élményeidről.

Nos, kiszur? Mit mondasz?

2009.10.08. 14:07:09

@mihalytoth: na most akkor kriszur meg van hívva, vagy nem? Ha már járt a szád, fizess neki egy burgert azzal a feltétellel, hogy tapasztalatait objektívan megírja a Homárra, 100% hogy kiteszik. Ez eljárás, a szájkarate nem.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 14:12:15

@potrzebie: Igen, ez működik valóban. Ezért például elküdenek felszolgálókat, mert ügyeskednek a kuponokkal.

Ülj át a helyembe egy percre, és gondold végig, hogy hova vezetne ez. 50 Ft után jön a 100 Ft, aztán meg a 200 Ft, és már követhetetlen, hogy ki mikor mennyi kupont hogyan "kezelt"...

Ennél tisztességesebb azt mondani, hogy a 2000 Ft, az 2000 Ft.

De felteszem így is a kérdést:
A vendég kapna 1000 Ft kedvezményt.
Tényleg akkora kérés, hogy ne akarjon még 50 Ft kedvezményt kapni?

Ráadásul Évi (a postíró), féláron fogyasztott, tehát már kapott többezer forint kedvezményt, amin felül még további 1000 Ft-ot kapott volna...
De az az 50 Ft annyira fáj mindenkinek.

Szerintem itt azért aránytalan kicsit a felháborodásod.

2009.10.08. 14:12:20

@mihalytoth: na, közben megtetted. Piros pont.

potrzebie 2009.10.08. 14:14:32

@mihalytoth: más rugalmasnak lenni 50 forint miatt, és más csalni a kuponokkal.
a többivel egyetértek.
és bocs hogy tahó voltam
de te is az voltál.

ulpinus 2009.10.08. 14:25:10

Amúgy azt sem értem, az argentin hús hogyan jön a képbe. Az eredeti Friday's éttermekben nem láttam ilyesmit reklámozni soha, ellenben USDA choice AAA-t már annál gyakrabban. Most akkor miből is kell csinálni a patty-t a franchise szerint? Vagy szóljon valaki az anyacégnek, hogy az amerikai éttermek rossz helyről szerzik be a húst...

Lehet, hogy nálunk máshogy próbálják pozicionálni, attól a Friday's még gyorsétterem lánc. Gyorsétteremi ételek magasabb minőségben, felszolgálással. Akárcsak a kategória többi szereplője: Olive Garden, Ruby Tuesday Chili's, Outback és társaik. Ezek mind a McDonald's szerű gyorsétkeztető rendszerből nőttek ki, miután megjelent egy réteg, aki hajlandó ilyen ételekért esetenként 2x annyit is adni, ha jobb minőségben kapja. Ennyi csupán a helyzet, azzal kiegészítve, hogy M.o.-n erre még egy 2x-es szorzót + kiszolgálási díjat is rátesznek, mert itt meg erre van fogadóképes kereslet.

bldo 2009.10.08. 14:35:04

@NGA: Kiborító a sok idióta funkcionális analfabéta kommentelő. A posztíró sem 100-as, de ő legalább leírta, hogy milyen jegy ez és mik a felhasználás feltételei. A fő gond a bevezetővel van, amit a homárosok szültek meg, ott ugyanis szimplán kajajegynek írják.

Ja, és azért fogadták el az 500 Ft-os utalványodat okosgyerek, mert a 499 az csak akkor annyi, ha kártyával fizeted, egyébként 500 magyar forint (kerekítésről hallottál-e már?).

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 14:35:11

@ulpinus: Az USDA choice AAA mellett pont az amerikai márkatulajdonos határozza meg pl. a steakhúsok forrását. Hogy az amerikaiak honnan szerzik be, azt nem tudom.

A TGIF nem gyorsétterem. Semmilyen ahhoz hasonló elvet nem követ. A "casual dining restaurant" kategória a hetvenes években terjedt el, de semmiképpen nem a "quick service restaurant" kategóriából kinőve.

A cégtörténet szerint egy new york-i utcában egy lepukkant sörözőt vett át az alapító, amit miután kipucolt, a helyi stewardess csajokra építette fel a márkát. Ezért lett TGIF = Thanks God It's Friday. Merthogy péntekenként jöttek haza a tengerentúli utakról a lányok, és lepték el az utcát.

Gyakorlatilag az első szinglibárok egyike volt az első TGIF.

Igaz, azóta családja lett ezeknek a lányoknak, és változott velük a márka is.

Így például a család ma az egyik fókusz. Az étteremben minden gyerek játékot kap, meg lufit, meg színezőt, és külön figyelnek rájuk. Nyilván ez is egyfajta marketing, de azért a legtöbb étteremben összeráncolják a felszolgálók a szemöldöküket, ha egy kissrác a repülőjével szaladgál. A TGIF-ben kap hozzá egy lufit, hogy lássuk, merre szalad már messziről. :)

Biyb 2009.10.08. 14:39:36

@kriszur: „A social media teljesen új irányokat szabott a tömegkommuniációnak, így a szokásosnál lényegesen közvetlenebb, emberi beszédre van szükség.”

Ha ezt a beszélgetést angolul lefordítanánk és elküldenénk a TGI amerikai központ – bocsánat „amcsi” - kommunikációs managerének, akkor Ő is ezen a véleményen lenne-e?
Franchise szerződés azonnal felbontásra kerülne.

lolperec 2009.10.08. 14:44:32

aki itt hallózik, meg emberezik, az még nem evett a TGIban hambit..
überkirály ízarmada.. :D
csak eszed és nem akar fogyni..
mondjuk a végére már untam is kicsit :D
amúgy hétfőn 1800 a hambuger..
a limonádéval vigyázni kell, mert nagyon ajánlják és egyből a nagyobbat (0.5l) ami mondjuk nincs rajta az étlapon sem, de a számlán 1300ft :D
kicsit átbaxósnak éreztem így, de ha igazi amcsi hamburgerre vágytok, hétfőnként százszor jobban megéri egy ezressel drágábban enni náluk, mint a mekiben a play-doh cuccokat..

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 14:49:45

@lolperec: mondjuk nekem könnyek szöknek itt a szemembe, hogy gyerek, meg lufi, meg család, meg argentin marha, meg AAA, meg HACCP, meg világbéke
és akkor odabasznak fél liter limonádét 1300 forintért
amit lehúzásnak vélek, mert ha full zöldcitromból van extraszűz kubai barnacukorral és evian vízzel, akkor sem több 300 forintnál.
jó, tudom, bérleti díj, védelmi pénz, bútorok, fűtés, rezsi, de akkor is csak 380 Ft

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 14:50:57

@Biyb: Tegnap egyeztettem telefonon az illetékessel (Ő Dallasban van), aki kifejezetten hasonló véleményen van.

De erről a témáról nálam gyakorlottabb szakemberek nagyon sokat írnak itthon is: karma.blog.hu/2009/08/04/ebook_az_online_community_managementrol

Úgy látom, hogy eltér a véleményünk, de meg kell erősítsem, nem dolgoztam még Michelin csillagos étteremnek. Viszont nagyon kíváncsi lennék, egy hasonló helyzetet egy Michelin csillagos étterem hogyan kezelne.

Ahogy korábban írod, nem itt válaszolnál. Hanem hol? Itt zajlik a beszélgetés. Itt teljesen egyenrangú félként kommentelünk... Illetve majdnem, hiszen én nem bújok álnév mögé, és nem titkolom, hogy ki vagyok.

Azt is írtad korábban, hogy az árak tartalmáról nem beszélünk a fogyasztóknak. Szerintem viszont fontos, hogy tudják, hogy hetekig képezzük az összes kollégánkat. Hogy be vannak jelentve, azaz számonkérhetőek, ha bajt okoznak, hogy a higiéniát nem vaskos borítékkal oldjuk meg, hanem takarítással, hogy minden kolléga minden nap azon dolgozik, hogy hogyan lesz minél több visszatérő vevő.

Néha egy-egy hiba becsúszik - ez igaz. Én ennek is örülök, hiszen robotok szolgálnának fel, ha nem lenne hiba. Azok meg egyszer öntudatra ébrednek, és akkor tudjuk mi lesz... :)

kriszur 2009.10.08. 14:50:58

@mihalytoth:
Az ajánlatodat elfogadom, azonban van néhány feltételem nekem is.

"1. A kuponokat konkrét határidőig tudod beváltani, azon túl nem."

A közösen megegyezett határidőt vállalom.

2. A kuponok nem átruházhatók. Névre szólók, de elég a fogyasztás végén odaadnod, így nem derül ki előre, hogy ki vagy.

És mit csináltok, rendőri igazoltatást?:) Na ne!:) Az ajánlatom a következő: Megegyezünk egy kódban, melyet a számlához mellékelve elküldöm részedre ajánlott levélben, aztán te átutalod az ízorgia költségeit a számlámra.

3. Legyél valóban pártatlan. Kivagyi okoskodásból kapunk bőven, azt nem kérünk. Legyen konkrét elképzelésed, hogy mit mivel hasonlítasz össze, hogy hogyan fogod megmérni az étel minőségét. Sem azt nem fogadom el, hogy "ízlett", sem azt, hogy "nem ízlett". Legyél pontos és konkrét.

Rendben, pártatlan leszek, de előre közlöm, nem igazán vagyok oda a kikevert műízekért, ami a hozzátok hasonló szabványosított műintézmények sajátossága.

4. Ne csak egyféle ételt egyél. Biztosan van az étlapon olyan étel, ami eleve nem ízlik. Hozdd el a kedvesed, és ketten egyetek előételt, főételt és dessertet. Az már hatféle étel, ebből elhiszem, hogy tudsz véleményt alkotni.

Nem vagyok én disznó, hogy végigegyem a komplett menüsort, de ígérem, több ételt megkóstolok.

5. Tényleg írd meg a véleményed. Hogy hogyan éred el, hogy itt megjelenjen, az a te dolgod. Az ajánlatom csak akkor érvényes, ha itt olvashatjuk mindannyian az írásodat az élményeidről.

Szerintem a Homár szívesen leközli a csörte a végeredményét, illetve a minősítést. Úgy tűnik, kellő érdeklődésre tart igényt a poszt!:)

Nos, kiszur? Mit mondasz?

Ezt mondtam.

lolperec 2009.10.08. 14:52:48

ja és a hamburgerzsömlén mászott valami szárnyas aprórovar.. ilyen muslincaszerű, de sztem valami más volt..
nemtom mikor került oda, de tény, hogy eltávolítottam egyet a zsömletetőről..
ez visszaolvasva a mikroszkópos átvizsgálásról ugrott csak be.. :D
ezekszerint nem hagyott annyira mély nyomot, inkább a limonádés lehúzás ami miatt rossz szájízzel távoztam..
persze értem, hogy elsőosztály (ízeltlábúakkal :) de valahogy mégis bepalizva éreztem magam..
azért majdmég adok nekik egykét esélyt..

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 14:57:08

@kriszur: Deal.

A többit adatvédelmi okokból telefonon egyeztessük. Elküldtem neked a számot privátban, amit kérlek hívj fel. Megbeszéljük a szupertitkos kódot, nekem tetszik az ötlet.

Kérlek, hogy legkésőbb 16.30-ig hívj.

kriszur 2009.10.08. 15:04:20

@mihalytoth:

Nem hiszem, hogy elmosnám a dolgokat, ha így lenne, akkor nem válaszolnék a kommentekre.

Mivel több felszólítás volt keringőre a részedről, ezért íme:

1. MARHA-NEM MARHA
A marhát tartósítószerektől mentesen, egyben kapjuk. A steakhez frissen, de valóban vákumcsomagolva, a burgerekhez pedig fagyasztva. Iszonyú kemény ellenőrzéseket tart negyedévente az amcsi márkatulajdonos, amelynek során mikroszkóppal (tényleg!) vizsgálja végig a konyhát, az eljárásokat, az éttermet, mindent. A beszerzéseknél kizárólag a legmagasabb minőségű, ellenőrzött alapanygokat engedik meg. Nálunk nem HACCP van, hanem HHAACCPP... Duplán, ha nem triplán ellenőrzött minden.

Bocsánat, de aki ismeri a sajnálatosan elnéző amerikai szabványokat - EU-ban tiltott tápanyaggal lehet etetni őket stb..-, annak semmit nem jelent az. A legmagasabb minősítésű húst te nem kapod meg annyiért, ennek azért nézz már utána!:)

2. TÁRGYI TÉVEDÉSEK
A TGIF nem gyorsétterem. Nézz meg egy TGIF-et, ha akarod, még a konyhát is megmutatom. (Majd kapsz szép steril köpenyt hozzá.)
Hasonlíts össze egy gyorséttermi hamburgert egy TGIF-es hamurgerrel, és akkor lesz képed arról, amiről beszélünk. Addig viszont ez egy egyoldalú beszélgetés közös hivatkozási alap nélkül. Én állítok valamit, te meg valami mást.

TGF egy tömegétkezésre szakosodott gyorsétterem-lánc. Amely az átlagos tömegéttermeknél drágábban, de valamelyest jobb minőségű szolgáltatást nyújt.

3. 50 Ft
Egy számítógépet nem tudsz meggyőzni arról, hogy 1950=2000. Nem elég nagyvonalú hozzá.

Akkor a felmerülő probléma intésére ki kell dolgozni egy használható eljárást, a dolog ilyen egyszerű. Világszerte így működik.

4. ÉN EGY SEGGFEJ VAGYOK

A social media teljesen új irányokat szabott a tömegkommuniációnak, így a szokásosnál lényegesen közvetlenebb, emberi beszédre van szükség. Nem hiszem, hogy az unalomig darált PR dumát kellene nyomjam itt iszonyú hivatalosan, de nyilván igazad van: "nem engedheted meg, hogy olyan prosztón kommunikálj, mint mi."
Bátran olvass vissza, az öniróniát sem nélkülöző válaszaim során egyszer sem kapsz azon, hogy lenézném bárkinek a véleményét. Még az általad "prosztónak" bélyegzett kommentelőkét sem. Ez a szép a social mediában: ember is vagy és alkalmazott is.

A social media arról szól, hogy a céget képviselve értelmesen írj, nem arról, hogy megsértett magánemberként hápogj.
Sok ember nem jön rá, hogy irányzatok vannak, jönnek-mennek, neked azt kell alkalmaznod, amely a vitapartner és a közönség részére a leghatásosabb. Sajnálatos módon ez nagyon nem jött össze neked!:)

"Javasalatodat a "kibaszásomra" továbbítottam a cég vezetőinek megfontolásra."

AZért annyira nem vagy annyira rossz arc, hogy elvárjam a kirúgásod, nyugodj meg, nálad is hülyébbeket alkalmaznak!!:)

Az ingyenkupon sajnos már nyitás előtt elfogyott, de ha meg kell hívjak egy-két embert, ahhoz hogy ne állítsanak totál baromságokat, miközben soha nem jártak még a Friday's-ban, akkor az nem fáj. Remélem, neked sem. :)

Nem feltétlenül ingyenkuponra gondoltam!:)

kriszur 2009.10.08. 15:07:08

Na gyerekek! Akinek kell ingyenzaba, annak járjon serényen a pofája!

2009.10.08. 15:15:34

@kriszur: aztán nehogy befűzzenek valami óriásburgerrel meg holmi viszkikkel, vitriolosnak lenni ám! Másrészt mi kapartuk ki neked a gesztenyét, tehát az összes kommentelőnek jössz egy bambival:)

kriszur 2009.10.08. 15:17:24

@mihalytoth:

Az üzeneted nem érkezett még meg.
Az a legegyszerűbb, ha elküldöd a kriszur01@gmail.com-ra.

Köszi!

smatte 2009.10.08. 15:19:22

@kriszur: Jó étvágyat! Aztán ha télleg ízlett, ne légy rest nyomnyi ide egy BÜ posztot:)

kriszur 2009.10.08. 15:19:43

@shitgun:

Várd ki a végét, ha elcsapom a gyomrom, akkor ti jöttök nekem!:P

kriszur 2009.10.08. 15:20:45

@smatte:
Megpróbálok objektív lenni!

tvszar 2009.10.08. 15:29:08

vazzeg ez hihetetlen Kriszur.

"Akkor a felmerülő probléma intésére ki kell dolgozni egy használható eljárást, a dolog ilyen egyszerű. Világszerte így működik."

A felmerülő problémára az a megoldás, hogy a hülye proli fogja fel, hogy az 1950 nem egyenlő 2000-el. ez egyszerű mint a pofon. Ha mindegy lenne, akkor nem tennének ilyen kikötést, hogy 2000 FELETT. A kidolgozott eljárás pont ez. Kikötik....2000 felett. Ha nem érti meg, arra nem lehet mit kidolgozni.

ulpinus 2009.10.08. 15:42:57

@mihalytoth:
Nem is írtam azt, hogy a Friday's gyorsétterem, hanem azt, hogy gyorsétterem lánc. Az, hogy M.o.-n prémium amerikai érzésként lehet eladni, az már más kérdés, és ez főleg az itthoni fogyasztói hozzáállás következménye.

A marhahús minőségére visszatérve: ha egy nyamvadt Wendy's meg tudja oldani, hogy a hamburgerhez való húst a feldolgozás során nem éri fagyasztás, akkor egy ilyen über-márkánál elég gázos fagyasztott anyagból dolgozni. És még ezt non plus ultraként reklámozni is...

AlulírottFentemlített 2009.10.08. 15:44:27

@kriszur:

@mihalytoth:

És mi lesz a kód, jelszó?

"Argentin marha
jól átsütve barna"

Biyb 2009.10.08. 15:44:30

@mihalytoth: Úgy gondolom, hogy ezt egy kommunikációs szakembernek illenne tudnia, nem csak az árképzésnél figyelembe venni a kommunikációs cég költségeit.

Michelin csillagos étteremnél belefér, hogy elveszít 1-2 potenciális fogyasztót, gondolom ezt a TGI nem engedheti meg magának.

Ha figyelmesen végig olvastad volna a kommenteket akkor kiderült volna a számodra, hogy a kommentelők nagy része az ár miatt volt felháborodva, de ezeket a kommentelőket a „vákuumcsomagolt” argentin marhából készült hamburger sem tudja meggyőzni, hogy a TGI-be 4.000,- Ft-ért kapható hamburgert egyenek meg.

A vákuumcsomagolásról a legtöbb embernek a szupermarketekben kapható felvágottak jutnak eszébe. Ezt is illenne tudnia egy kommunikációs szakembernek.

Ezt kriszur nagyon jól megfogalmazta:
„Tudod....", mert ennek van egy rossz áthallása.
Neked itt az lenne a feladatod, hogy úgy állj ki az általad képviselt cég mellett, hogy megfelelően -okosabban, fegyelmezetebben, áthallások nélkül, "ki ha én nem" hozzáállás nélkül kezeld a hozzászólásokat. Te nem engedheted meg, hogy olyan prosztón kommunikálj, mint mi. Felejtsd el a magánemberi mivoltod, te itt most egy céget képviselsz. Nem tudom, hol szerezted a diplomád, a gyakorlatod, de siralmas, ahogy csinálod.:)”

Engem nem kell meggyőznöd, miért is jó a TGI hamburger. De ha már csinálod, akkor legalább az itt kommentelőket figyelembe véve, mert soha nem tudhatod, hogy a komment írók közül, melyiket veszítetted el a stílusoddal, mint potenciális fogyasztót.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.08. 15:45:54

@ulpinus: Jó, sztem a sazvakon ne lovagoljunk.

A Wendy's tönkrement itthon, talán ezért. Csak onnan tudom, hogy a helyén egy TGIF működik az Oktogonon.

Egyéves Önkéntes 2009.10.08. 15:50:17

megegyeztek.
világbéke.

érdekes amúgy, hogy ami odakinn a nagy ámerikában működik az itt miért nem.
itt miért teszik zsebre az ingyen sót az emberek? nem lenne 40 forintjuk egy kilóra?
vagy a szívószálat.
és nem a csóringerek, hanem mindenki.

Biyb 2009.10.08. 15:52:45

@kriszur: Jó étvágyat!
A Jack Daniel's-el meg vigyázni!
Lehetőleg Barát Taxival menjél

RedWing 2009.10.08. 16:01:03

@prüntyike:
Igen, mindenki be van jelentve!
Az egész környék legjobb ár/érték arányú vendéglátóhelye. Mindig tele van. Hétvégére asztalt foglalni min. 1 héttel előre lehet.

kriszur 2009.10.08. 16:03:35

Tisztelt Kommentelők!

Tóth Mihály úrral megegyeztünk, hogy október 8-22 közt tetszőleges éttermükben elfogyasztott menüsor árát /2 személyre/ a cég megtéríti -ennek technikai részletét megbeszéltük-. Megállapodásunk értelmében a vacsorát/ebédet véleményezem -ígérem, hogy objektíven-.
Már amennyiben a Tékozló Homár lehetőséget ad a poszt megjelentetésére!
Kezdődjön a vacsoracsata!:P

Morten Harket (törölt) 2009.10.08. 16:03:58

@mihalytoth:
"Az, aki a homárba beküldi a panaszát, az nem megoldást keres, hanem panaszkodni akar, így nagyítja a hibát is."

Na itt van a kutya elásva. Ebből következően ezt a vitát nem nyerheted meg. De mivel a szociális média ismerője vagy, ezt biztosan tudod.

A helyes megoldás az lett volna, ha az első válaszod után kikapcsolod a számítógépet és így az egész vita elhal fél nap. Ezzel szemben belemerültél a személyeskedő vitákba és nevetségessé tetted magad. Gratulálok.

ulpinus 2009.10.08. 16:08:23

@mihalytoth:

Akárhogy lovagolunk, attól még gyorsétterem lánc marad.

A Wendy's azért ment tönkre, mert szintén az anyacég árait 2xes szorzóval alkalmazta, az akkoriban még jóval kisebb reálkeresetek mellett. Talán a fagyasztott hús ehhez nem járult hozzá , mivel akkor még ott is fagyasztották. De ne térjünk mindjárt el a tárgytól: a fagyasztás mindenképpen minőségromlással jár. Ezért bizonyos szint felett nem divat az alkalmazása. Nem a Wendy's ez a szint, és nem is a Friday's csak példaként említettem, hogy milyen szempontok jöhetnek még szóba a hús minőséggel kapcsolatban, azon kívül, hogy "argentin".

kriszur 2009.10.08. 16:08:26

Most dolgom akadt, de visszatérek, mint jedi -remélem, nem úgy, mint hasfájós jedi-! Az erő legyen veletek!

Mogyoró007 2009.10.08. 17:09:04

@Morten Harket: szerintem egyáltalán nem tette magát nevetségessé. Részemről még mindig a prosztoló a hülye.

Biyb 2009.10.08. 18:03:26

@Morten Harket: Nevetségessé tette magát. Már nem volt türelme a sok beszólás kezeléséhez.

A legjobban akkor járt volna, ha nem kommentálja az egész szituációt.

Ezzel egy ügyfelet se fogot, szerintem még inkább veszített.

Mogyoró007 2009.10.08. 18:21:00

@Biyb: 1 ügyfelet biztosan szerzett, nem mindenki osztja a véleményed. Plusz Kriszurt, aki másodmagával ott fog enni (bár nem biztos hogy maradó ügyfél lesz belőle, majd kiderül).

Nomante 2.0 2009.10.08. 18:38:55

mindjárt 300 felett és akkor már lehet végre kimondani a "ZS" betűs szót!

Biyb 2009.10.08. 18:42:58

@AnnaM: Mindenki azon panaszkodik, hogy milyen stílusban kezelik a panaszukat személyesen vagy írásban az Auchan, Multik stb. ügyfélszolgálatán és azok még nem is kommunikációs szakemberek.

Akkor sikerült ezt a Homáron is megtapasztalnunk egy kommunikációval foglalkozó embertől.

Mivel az élő és az írott szó között ilyen formában nincs nagy különbség.

Nem volt más lehetősége a "butaságát" kezelni csak úgy, hogy Kriszurt meghívja.

/tno+DA= 2009.10.08. 21:33:14

@[megmondoember]:
Ide egy kieg.
Mekdönci 4db-os Chicken McNuggets 230 Ft
6 db-os, valahol 500 körül.
Akkor kérek 2 4db-ost = 8 db = 460 Ft és KÉT szósz! :D
Hülyék ezek az amerikaiak, én meg szerencsére tanultam matekot.
Aki ezek után 6 vagy 8 db-os csirke "nugátokat" ebédel az nem sikeres ember.
Én meg az! :D
loller

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2009.10.09. 20:17:46

Csak most olvastam a cikket, de meg kell jegyeznem, hogy a steak-et nem képesek angolosra sütni (a szakács nem tudja - ők mondták - Westend)... Jó, akkor legyen medium. Hát az pedig erősen túl volt sütve. SOk pénzért rosszat kaptunk - mi sem megyünk oda többször!
Ezt azért írtam, hátha a manager úr még olvassa.

Pdudas 2009.10.09. 22:32:09

Valamikor, még évekkel ezelőtt ettem ott. Nem volt rossz, épp valami Jack Daniels szószos 'steaket' ettem (emlékeim szerint pirított/karamellizált hagyma volt benne és erősen édes is volt).

Most külföldön dolgozom, 5+ csillagos szálloda informatikai igazgatójaként. Nálunk is lehet enni ilyen 'amerikai' típusú hamburgert:

Palace Burger
160g of Argentinean beef in a homemade sesame bun
with tomato and lettuce, country potatoes and cole slaw salad 21.00€

T-Bone Steak
500g T-bone steak from Black Angus beef with herbs, grilled vegetables and baked potato 36.00€

Nyilván van különbség, nálunk Michelin csillagos chefek vannak. A hamburgert nyilván nem ők készítik.

Ha otthon járok beülök egy steakre, már csak az összehasonlítás kedvéért!

hands 2009.10.10. 04:36:13

Hali népek!

Mindenki nagyszerűen elsiklik a tény felett, hogy az ominózus utalvány nem ebédjegy, hanem kedvezmény kupon. Aminek az elfogadása feltételhez (vásárlás) kötött. Az is rá van írva, hogy akkor használható, ha a kedves vendég az ebédjegyekkel (meleg étkezési utalvány) fizet. Ehhez képest a kedvesnek nem nevezhető delikvensek a számla teljes összegét az innen-onnan, kollégáktól, barátoktól összeszedett (talán vásárolt?) kuponokkal óhajtják kifizetni.

Ha véletlenül(!) sikerül rávezetni őket a feltételek mibenlétére, akkor vagy azonnal kihátrálnak (Úristen itt fizetni is kell! ...és az étlapot nem is látták még.) vagy pedig miután többször is azt válaszolták, hogy "Igen, meg vagyunk elégedve. Igen, minden nagyszerű volt. Igen, pukkadásig ettük magunkat", elfelejtik ezt az őket kiszolgáló személyzetnek illő módon jelezni. Igen, a borravalóra gondolok, ami adható és nincs felszámolva.

Másrészt, ha egy könyvesboltra vonatkozna a kupon, leállnál alkudozni, hogy csak 1950 Ft a könyv, de igen is vonják le a kedvezményt! Vagy egy közértben? Még ki is röhögne az eladó.

Az árakról vitázni felesleges fáradság. A T.G.I.F. olyan, mint a BMW, nem kötelező, de mégis csak jobb érzés, mint a BMV:)

A 4 rugós burgert meg szidja az, aki már kóstolta. Amíg nem próbáltad a 400!grammnyi marhát friss zöldséggel, mozzarella sajttal és baconnel megbolondítva, cajun hagymakarikával búbuzva és nagy kupac fűszeres sültkrumplival megtámogatva, addig hiteltelen a fitymálás... Az utólérhetetlen Jack Daniels szószról nem is szólva... Mintha egy vak ember a szivárványt kritizálná. Pfffhhh.

U.i.: Két dolog:

- A szakács szerencsére tud angolosan sztéket sütni, sőt.

- Magyarország és Budapest egyetlen "Mislen" csillagos szakáccsal büszkélkedő étterméről barátaimtól vagy netes kritikusoktól jót még nem hallottam,sőt(!) de nem nem ítélem el, amíg nem próbáltam. Nem, mintha nem lenne ugyanolyan huncutság, mint a "Hajas" szalon, ahol Hajas bá helyett 18-20 éves csajszik varázsolják a frizurákat. Nem feltétlenül rosszabbul, de...azért mégsem a mester csinálja. A felár persze felszámoltatik. Erről nem akar posztolni valaki?

Hó!

ulpinus 2009.10.10. 10:59:47

@hands:
Ha kicsit olvasgattál volna, akkor láthatnád, hogy a jegy-bón téma tisztázásra került, a posztoló sara volt.

Azt is kitárgyaltuk, hogy a Friday's egy gyorsétterem lánc...(lásd feljebb)
A BMW-hez hasonlítani erős túlzás, inkább Suzuki bőrüléssel. Csak itt M.o.-n lehet prémium kategóriaként eladni, ráadásul az amerikai ára duplájáért; plusz felszolgálási díj, ami máshol ismeretlen fogalom. Szóval nem az a baj, hogy nem ehető (ugyanolyan, mint a kategória alapján elvárható, igaz én még csak külföldi tapasztalattal bírok), hanem hogy az embereket pofátlanul lehúzzák és hülyének nézik. De ha neked ez esik jól, akkor nem akarom elvenni a boldogságodat.

hands 2009.10.11. 03:58:34

@ulpinus:

Nálunk a Lenovo tavalyi modelljei is csúcs kategóriát képviselnek. A pizza hut is elit éttermet játszik. A nike is a csak egyfajta cipőt árul, odakint 2 szélesség van. Ez Magyarország.
A felszolgálási díj sajnos nem ismeretlen fogalom. A budapesti éttermek harmadában felszámolják és nincs benne a kiírt árakban, hanem extra. (Ha nem veszed észre és adsz borravalót, szó nélkül elrakják a dupla pénzt.) Ez nem igazolja a létjogosultságát, de ugyanolyan tény, mint az, hogy Olaszországban még a szék kopását is felszámolják a feneked alatt.
Igazad lehet a Suzukival is:) Megpróbálom másképpen: miért vesznek az emberek 30ezres Ed Hardy pólót? Hogy messziről látszon az anyagi helyzetük. Olyan, mint az asztalra csapott 3! mobil, vagy a kocsikulcs. Presztizs. Mint az iphone, vagy a macbook. Amerika menő, mert messze van és csak a propagandát látja belőle az egyszeri (nem egyszerű, félreértés ne essék)magyar. Aki pedig ezt igényli és megteheti!, az a Frájdéjzba megy( mert ott mosolyog a felszolgáló, mert normális esetben nem kell 40 percet várni az ebédre, mert nincs tele az üres csészéjüket kavargató műmájerekkel, mert jó a kaja), aki nem teheti meg, az a Mekibe ül be az amcsi fílingért. A Mythbustersben az 5 fontos farmer mindenben elverte a 35 fontosat, biztos fent van a tube-on. Ha a pénz és ár nem számít, melyiket választod?
Az USA árakat nem ismerem, de ha az EU import vámot és a mi kedves 25%-os áfánkat is levonjuk, akkor nem is olyan rossz az arány, amit mondtál:)
(Azt hiszem "máshol"(tőlünk nyugatabbra?) a 65ezres minimálbér és a 16 órás műszak is ismeretlen fogalom, mint sokminden más ami a mi életünk része hálából, hogy itthon maradtunk. Ahelyett, hogy az ingyen diplománkat a hónunk alá csapva odakint próbáljunk szerencsét. Azt hiszem ingyen diploma sincs "máshol", de ez már nagyon nem ide tartozik, igaz?)

kriszur 2009.10.11. 17:53:56

@hands:

TGI az BMW kategória szerinted. Szerintem viszont "trendi paraszt kajálda" azoknak, akik feleslegesen akarnak pénzt kidobni az életérzésért, a gasztronómia pedig nem érdekli őket, se az ár/érték aránya.

A kedvezményes menü 7 dolcsiért /leves, saláta, ital, "kenyérpálcika"/ van kint. Mo-n adják ilyen aránytalanul drágán a kajákat. Ha az 1 eurós sajtburgert hasonlítjuk össze az ő hamburgerükkel -azt "mekdonaldszos" műremeket kinevezve Suzukinak-, akkor talán igaz a hasonlatod.
De ez olyan, mintha a száraz, penészes kukából kiszedett kenyérdarabot hasonlítod össze a legolcsóbb bolti műkenyérrel.
Lehet, hogy te elájultál az iparilag gyártott műíztől -az gyorsétterem-láncok kedvenc fogása, hogy olyan egyedi műaromát állítanak elő mártásaikhoz, amelynek egyedi ízét természetes anyagok nem tudják hozni, erre az "egyediségre" kattannak rá a fogyasztók-, azonban ez nem gasztronómia, főleg nem a csúcsa. Vákuumcsomagolt és fagyasztott alapanyagok, iparilag kikotyvasztott ízek, túlságosan drágán. Hozok ide egy példát a minőségi hamburgerre, amely 3 michelin-csillagos étteremben használt alapanyagból készül -eredett védett, ellenőrzött spanyol marha-, műízek nélkül, kb. annyiért, amennyiért te fagyasztott húsos vegyi készítményt eszel.

A katalán Ferran Adrià már vagy negyed évszázadot töltött a pályán, amikor néhány éve nagyon komolyan elkezdett foglalkozni a hamburgerkészítéssel. Ekkor nyitotta meg ugyanis Fast Good nevű gyorsétkező étteremláncának első láncszemét Madridban, s azóta is terjeszkedik. Gyorsétkezőiben minden ugyanolyan minőségű alapanyagból készül, mint a háromcsillagos rosesi El Bulliban, Adrià zászlóshajó-éttermében. A fast good koncepció lényege: a gyorsétkezésnek nem kell feltétlenül kultúrarombolónak lennie.

„Nyolc hónapig kísérleteztünk egyedül a sült krumplival. Időnként azt hittük, halálunkon vagyunk” – nyilatkozta Ferran Adrià 2004-ben a New York Timesnak. Aztán megszületett a végeredmény: a szaftosra sült hamburger eredetvédett spanyol húsból készül, 13 euróért adják friss bébisalátákkal, különféle fűszernövényekkel. A burgonyát a helyszínen hámozzák, olívaolajban sütik. Kis pohárban fekete olajbogyókrém (tapenád) vagy más mártás van hozzá.

A "Bűvös Szakács" blogjából emeltem ide.

kriszur 2009.10.11. 17:56:21

@kriszur: elnézést az elütésekért :)

Peetee 2009.10.12. 11:29:23

2-4% refakcia vanaz ilyen tikettek után, tehát az elfogadóhely minden 1000Ft után 980-960 forintot kap.
Óriási érvágásl ehet ennek a köcsög-hamburgeresnek, hogy a 4000Ft-os Hamburgert kifizeted étkezési jeggyel, azért ő csak 3940forintot kap.
gondolom az a 60 forint a tiszta nyeresége :)

tvszar 2009.10.12. 14:43:33

A lényeg felett elsiklotok. Nem kell ide BMW, meg Suzuki példa, stbstb... Minek... Egyik része az embereknek, már úgy beszél az ott kapható ételről, hogy majd elcsöppen, a másik meg fikázza, hogy jajdedrága, nemérimeg stbstb.... Nevetséges. Kérdésem. Kötelező ott enni???? Ha drága ne zabálj ott. Menj ahova akarsz, vagy egyél otthon. Ha meg majdelcsöppensz tőle, és ki is tod fizetni, netán ettől érzed magad igazán sznob kancsónak, akkor hajrá, az ajtó tárva nyitva. De ez a duma, hoogy "jajezdedráganemérimeg..." egyszerűen nevetséges. Mo-on szabad árak vannak... Ha 1 millió forintért árulja, és akad aki megveszi, akkor jóljárt.

Coholol 2009.10.12. 16:31:56

Egyszerűen elképesztő, hogy megint ilyet látok a kommentek között.

A posztban szereplő cég akárkije, feltételezzük marketing akárkije, ahelyett, hogy sűrű mea culpa-k közepette meghívná pl egy ingyen ebédre a posztolót,hogy ne sérüljön már az a fene nagy minőség és hírnév...

ehelyett nekiáll komment párbajozni és még neki áll feljebb!

Honnan a fenéből kerülnek ezek az emberek elő?!

Komolyan kell hozzá a kvif, hogy valaki annyit megtanuljon, hogy a vendég az első és mindig neki van igaza?! Erre még a cég áll neki itt magyarázni?

A főnököd helyében nyugodt szívvel a nyakadba varrnám az összes elvesztett vendéget amit a homáron kommenteléssel elszalasztottatok!

Ez amit itt műveltetek az amatőrizmus csúcsa a vendéglátásban!!!

lbytesxk 2009.10.13. 01:12:05

@mihalytoth: TGIF = Thank God It's Friday
Hála Istennek Péntek Van
Egyébként fogalmam sincs mennyi 4000 Ft de itt amerikában a JD burger nem lehet több 12 vagy 15 dollárnál. Sajnos nem tudom mert nem fogyasztok hamburgereket

hands 2009.10.13. 03:38:19

@kriszur:
Nem te vagy az első aki nem érti a metafórát. Aki világlátott, az sötét is? Vagy Te is mások élményeiből táplálkozol, mit a "hardverguruk", akik állandóan ilyen-olyan tesztekre hivatkoznak, a saját tapasztalataik helyett? Komolyan nem értem. Elmagyarázom, oké? A BMW mint "autó", a BMV, mint "tömegközlekedés, busz, metró villamos" szerepel. Ha van keret, választhatsz, méghozzá akármelyiket.
Ha megteheted, és bejön a kaja, a miliő, akkor ott eszel. Ha nem teheted meg, akkor átmész Miska bátyádhoz és ott lakmároztok a házi-kolbászból. Vagy kimész Madridba és beülsz egy Madriderre.:)
Írhatnék tucatnyi helyet, ahová szívesen megyek(nem egy van amelyik olcsóbb ÉS jobb, mint a tgif), és még többet, ahová többet már nem. Viszont annyi eszem van, hogy tájékozódom mielőtt beülök valahová, és ha nem fér bele az anyagi, vagy a józan ész diktálta keretbe, akkor nem ülök be. Ilyen egyszerű. De utólag reklamálni az árakat, amikor legkésőbb az étlapból kiderül az árszínvonal? Szegénységi bizonyítvány.
Spanyol és amcsi példákat hoztok? Nem kétlem, hogy mind igaz. De mi itt vagyunk, Magyarországon. Hozzatok kérlek magyar példát. Ahol azok a nagyszerű magyar séfek dolgoznak, utcáról betérős éttermeket, nem ötcsillagos szállodákat. És ahol nem a nagy tányér kicsi étel elve érvényesül. Mert a "nagymenők" ezt nyomják. És bocs, szeretek jóllakni az étteremben és otthon nem a hűtőnél kezdeni. Nyitott vagyok a javaslatokra. A trendi helyeket kihagyhatod, ( a fridays sem az, ha így lenne, nem férnél be a vendégek és főleg a személyzet egójától.
Továbbra is tartom: ha nem próbáltad, ne fikázd. Az a buta emberek sajátja. Ha neked magas az ár (akármilyen okból), akkor ne vásárolj. Ha mégis, a Te döntésed. Csak magadat hibáztathatod, ha kiderül, hogy rossz volt.
(A sima JD burger2,5 vagy 3e Ft, ha jól emlékszem. Az pont belefér a 12-15 dodós keretbe, hmm?)

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2009.10.13. 08:01:19

@Coholol: Köszönöm a megjegyzést, te voltál a sokadik, aki megjegyezte, hogy miért nem a szokásos PR szöveget adtam elő, és miért nem hagytam az egész történetet annyiban.

Akkor most a Friday's-tól egyet messze lépve offolnék:

Kommunikátorként nem hiszem, hogy a süketelés a helyes válasz egy olyan postra, amiben konkrét és tetten érhető félreértések vannak a postíró részéről.

Ez a felület tipikusan nem a kertévék reggeli műsora, ahol "isten ments", hogy valódi emberek valódi gondolatai jelenjenek meg, mert a nézők csak a jól sminkelt, előre megírt szövegeket szeretik.

A kommentcsatát újra végigolvastam, és soha sehol nem lehet tetten érni, hogy az enyhe irónián és szarkazmuson kívül más írói eszközzel éltem volna. Igaz, ezek is szokatlanok, hiszen Rejtő Jenő nem kötelező olvasmány.

Igen, szokatlan, hogy nem meaculpázom, és nem hívom meg csípőből az összes homárba beírót, mert eddig ez volt a trend (és egyszerűbb is, mint kiállni mások elé). Senki nem mer BESZÉLGETNI azokkal, akiknek esetleg más véleménye van, nehogy valami homályos arculati izé megsérüljön. Pedig a hozzászólásokból közel 2.000.000 forintnyi piackutatás derül ki.
Ehhez persze polarizálni kell a beszélgetést és irányba terelni.
Az emberi beszélgetés pedig nem céges PR puffogtatás. Nagy eséllyel 1 percen belül ki lettem volna csontozva érte.

Amúgy a múlt hét óta négyszeres lett a JD Burger fogyása az éttermekben. Erről meg ennyit.

Akit mélyen érzelmeiben megsértett bármely hozzászólásom, attól elnézést kérek. Aki nem érti, hogy miért nem a szokásos konfliktuskerülő attitűdöt látja, annak javaslom a karma.blog.hu-t. Aki pedig nem érti az iróniát és a szarkazmust, annak Rejtő Jenő összesét.

ulpinus 2009.10.13. 09:10:56

@mihalytoth:
Sértődött Móricka az óvodában: De az én apukám akkor is 4x erősebbet tud ütni!

Akkor itt a végső érv súlya alatt szégyen szemre megadom magam. :)
Nyertél, csak jobban már ne égesd magad...

kriszur 2009.10.13. 12:13:21

@hands:

Erősen félreértettél. Nem arról van szó, hogy sokallok 4.000 forintot egy ételért, hanem az ár/érték arányáról.
Fagyasztott húspogácsából készített hamburgerért -még akkor se, ha fagyasztott dél-amerikai marhából van:P-, nem adnék ennyit egy gyorsétterem-lánc egyik egységében, a dolog ilyen egyszerű.
Itt arról volt szó, hogy Tóth Mihály extraklasszis helyként említette, kitért a kitűnő alapanyag minőségre(!), miközben kijelentette, hogy a sültek vákuumcsomagolt dél-amerikai húsból készülnek, a hamburgerpogácsa pedig fagyasztott alapanyagból készül -hozzá kell tenni, mindkét módszerrel tárolt és szállított hús jelentős minőségromláshoz vezet, ehhez alapfokú gasztronómia ismeret bőven elég-.
Kitért az ízorgiára, miközben pontosan ismert -kutatott, dokumentált-, hogy a gyorsétterem-láncok a természetes ízek helyek saját maguk által vegykonyhán kikotyvasztott mártásokkal vonzzák magukhoz a törzsközönséget.
Az egyik példát azért hoztam, hogy lássuk, a TGI kint mennyiért ad egy kedvezményes menüt, a másik nemzetközi példát pedig azért, hogy lássuk a csúcsgasztronómia egyik hazájában -a világ legjobb étterme spanyol, sok michelin-csillagos éttermük van-, 3 michelin-csillagos alapanyagból, kitűnő szakácso kkreálmáynaként mennyiért adnak egy hamburgert, szembeállítva a TGI fagyasztott húsból készült hamburgerének ár/érték arányával.
Sikerült felfognod?:)

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.10.14. 14:15:41

Rossebnek kell iylen puccos mekdonáldsz utánzatokba járni. A Körúton 2 méterenként van egy török vagy kínai. azok minden kajajegyet elfogadnak. és nicns szervizdij. Apropó, csengnél kóbor macskát vesznek. Ugyanitt szecsuáni marha egyet fizet ketőtt kap.

Kapitány79 2010.01.13. 12:59:38

Hát elég kommentet olvastam és leszűrtem egy-két dolgot belőle.Itt-ott mindenkinek igaza van.A lényeg:
mindenki számára látható az étlapon, hogy milyen árak vannak a TGI-ba, sőt az is, hogy 12 % szervídíj kerül felszámolásra a végén.Ez egyébként egyre inkább jellemző a több európai ország ill. Magyarorzságon is.A lényeg, hogy azért a 12%-ért tegyen is meg mindent a felszolgáló.Ezzel szerintem TGI-éknál nincs probléma.Az ajtóban fogadják a vendéget mosolyogva, asztalhoz kísérik, segítőkészek és érdeklődnek folyamatosan, hogy meg van-e elégedve a vendég stb.stb.stb.Egyébként a proforma mellé / ami nem adóügyi bizonylat / mindig kap a vendég egy hivatalos pénztárgép számlát is, ami tartalmazza a szervízdíjatis, tehát a cég adózik ezután is.
Szóval, ha valakinek a pénztárcája nem bírja el az adott árakat, nem kötelező ott fogyasztani.
A vákum csomagolásról csak annyit, hogy az ilyen módon tárolt hús 90 napig eltartható 0-4 Celsius fok között és így nem kell fagyasztani, tehát nem sérül 2X a hús rostozata, ergo finomabb lesz.
A hamburgerhúst pedig külföldről nem lehet beszerezni csak fagyasztott állapotban, de az legalább tényleg húsból van, nem fűrészporból.Valószínűleg nem véletlen, hogy havonta 900 db hamburgert értékesítenek az éttermek külön-külön.
Gondolom most már dereng, hogy miért tudok ilyen sokat a belső dolgokról:)
Kedvezmény:
Azért azt mindenki beláthatja, hogy ha Torkos hétfőn a 400 gr húst tartalmazó 4000ft-os hamburger "csak" 2000-be kerül, akkor ha elfogadjuk az 1000ft-os "Bonusz" utalványt, akkor adnánk 75% kedvezményt.Aki szerint ez járható út a vendéglátásban, az próbáljon meg így üzemeltetni éttermet, perzse GAZDASÁGOSAN!!!
Ami még szintén magyarázatot érdemel, az a szóban forgó BÓNUSZ UTALVÁNY!
Ezzel a cél az volt, hogy olyan emberek ismerhessék meg éttermeinket, akinek sejtésünk sem volt arról, hogy létezünk, vagy esetleg nem engedhették meg maguknak, hogy nálunk fogyasszanak.Ezt a kupont a cégek extrában adják a dolgozóiknak / aki esetleg nem így tesz, arról sajnos mi nem tehetünk /a kajajegyeken felül, ezért hívják bónusznak!Éppen ezért ezekből az utalványokból a cég 1 ft-ot sem kap vissza a Cheque Déjeuner-től, mivel be sem érkezik hozzájuk.
Az ár érték arányról is esett pár szó.Valóban drága 5000ft egy hambiért ás limonádéért, de döntse el mindenki maga, hogy a TGI-ban fogyaszt vagy a mekiben 1350-ért / persze azzal én még sohasem laktam jól, ráadásul papírpohárból ittam és műanyagtálcáról ettem a 100gr-os húsnak nem nevezhető valamit/
Én 7. éve dolgozom a cégnél és pulykamellel még soha nem láttam vendég tányérján, kivéve a sonkát a szendvicsben.
Hát ennyi lenne nem röviden és tömören:)
süti beállítások módosítása