Tékozló Homár

Menetiránnyal szemben keménykedtek a tökös rendőrök

2009.11.02. 00:02 | szily | 192 komment

Delikát, és a Homáron is többször előforduló kérdés, hogy a Rossz üldözése közben az Üldözők áthághatják-e a Rossz megfékezésére kitalált szabályokat. A dolog leginkább a tilosban parkoló közterületesek miatt szokott előkerülni, M. viszont egy rendőrös sztori után gondolkodott el. Olvasónk jóindulatúan integetett egy menetiránnyal szemben haladó autónak, mire hetyke modorban igazoltatták őt a civil kocsiban, megkülönböztető jelzés nélkül guruló rendőrök. Arra a hivatkoztak, hogy így jobban meg tudják fogni az autótolvajokat. Ez akár igaz is lehet, de inkább örültek volna, hogy olvasónk integetett, és nem valamelyik klasszikus magyar autósmódszerrel, mondjuk kődobással vagy pisztolylövéssel figyelmeztette őket, hogy hibáztak.

Történetem egyszerű, szomorú és sajnos rendőrökhöz kapcsolódik. Szombat éjjel két barátommal tartunk hazafelé. Lakóházunk előtt, egyirányú utcában hirtelen egy kocsi fényei világítanak szembe. Természetesen a menetiránnyal szembe közlekedve, ezért is volt megdöbbentő. Integetünk neki ketten is, hogy helló, helló, nem ez a richtung. Lefékez az éjfekete Renault (rendszáma: LHG-896), kipattan belőle négy megtermett, bőrdzsekis, kifejezetten barátságos, favágótekintetű fiatalember, hogy akkor most azonnal személyiket elő és mégis hogy a francba képzeljük.
Mutattak villanásnyira egy jelvényt, majd a személyiket kezdték el ellenőriztetni a központtal. Amikor megkérdeztük, hogy mégis menetiránnyal szemben, és ezt hogyan, azt a választ kaptuk, hogy így akarják elkapni az autótolvajokat a környéken, és nekik ezt szabad. Mire kifogásoltuk, hogy semmi villogó és azért így szembe az egyirányún életveszély, közölték, hogy ezen ne múljék és rituálisan kinyomták a villogót a műszerfalra. Az ellenőrzés után - miután kiderült, hogy nem állunk körözés alatt - visszaadták az igazolványokat, és elhúztak (továbbra is a menetiránnyal szembe).
Van joga ezeknek a szimpatikus fakabátoknak megkülönböztető jelzés nélkül cirka negyvennel egyirányú utcában visszafelé haladniuk éjjel? Nem tudom, de hogy az erre való figyelemfelhívás marcona ellenőrzésbe és kioktatásba torkollik, azért kicsit megrohadás.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vércseharcsa 2009.11.02. 08:37:30

Dariengo te fasszopó kis rendőr köcsög!!!!!!!!!!!

Miért nem baszod szájba azt a retkes kurva rendőr anyádat te köcsög?

Húzz innen a picsába amíg szét nem verlek mint libaszart az eső!! Te köcsög!!!

Hungryhorse 2009.11.02. 08:39:45

Senkiházi majmok, akik lassan elhiszik magukról, hogy nekik bármit lehet.
Remélem elszámoltatják egyszer őket a 2006 őszi terrorért, és az ezt követő hamis tanuzás és hamis vád heygekért.
Addig pedig számomra nagy senkik, a politika pórázán.

est komor őre. 2009.11.02. 08:40:19

@vércseharcsa:

na de kérem! ez milyen stílus!

kéne ám moderálni hahó, kedves homár hahó!

pyromaster 2009.11.02. 08:42:17

Először is, posztolónak adok igazat. A rendőrök is bűnözők.
Sorolhatnánk ezer példát arra, hogy mennyi bunkó, szarházi él kurvaországban. Rohadtul sok. Csak azt tudom tanácsolni az értelmesebbjének, amit olvastam is a kommentek között, és amit amúgy is szoktam:
OTT KELL HAGYNI AZ ORSZÁGOT, AMINT LEHET. Hagy maradjon csak ott, az a sok semmirekellő, bunkó. Majd rájönnek, amikor nem lesz már pénz arra, hogy napszámba baszogassák az állampolgárt az adóból.
Kezicsókolom.

keptelenseg 2009.11.02. 08:43:59

Vajmaci:
a Kresz mindenkire vonatkozik, az általad említett egyéb szabályzatok adhatnak kivételt rá.
Nem várom, hogy az egészet "vágjad", viszont, ha jogszerűnek ítéled meg a forgalommal szembe közlekedést, akkor csak azt az egy szabályt add meg (melyik szabályzat, melyik pont, a lényeg felidézése, pl. milyen feltételek fennállása esetén ), amelyik a szembeforgalommal közlekedést (is) megengedi.

est komor őre. 2009.11.02. 08:44:50

@pyromaster:

megjegyezném, hogy a rendőr a polgároktól kapja a pénzt, a fizetését, az egzisztenciáját és a nyugdíját!

és így bánnak a polgárral! ölik őket, nem becsülik semire, fosztogatják őket, kihasználják, terrorizálják fegyvereikkel állarc mögé bújva!

félelemmel telve megyünk el előttük, ragadozó sakállok előtt, és mikor bajban vagyunk, elfordulnak tőlünk, és a bajban magunk kell boldogulnunk!

pazola 2009.11.02. 08:47:03

@est komor őre.: ja, bar igaza van. Azert Dariengot megneznem munka kozben, imadom az egyenruhas csajokat :D

pyromaster: en is ezt mondom mindenkinek: aki megteheti, menjen normalis orszagba. Mi meg itt maradunk :)

est komor őre. 2009.11.02. 08:50:35

@pazola:

A polgár nem felejt! Jómagam már most mondhatom, ha rendőrt látok majd bajban, csak úgy fogok velük viselkedni, ahogy ők velünk!

Hát mit képzel ez a sok erőszakos, vérszomjas pénzéhes fenevad?

geusz 2009.11.02. 08:52:11

Van joga? Van.

És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva.

Ennyi.

pyromaster 2009.11.02. 08:52:13

@pazola: Nézd Pazola!
Én imádtam Magyarországot. Pár barát, rokonok, és emlékek. De túl sok volt már a mindennapi öklözés az utakon, minden napra x sikkasztásról szóló hír, a rendőrök viselkedése is többek között. De ezt még el is viseltem volna. Az hétköznapi ember butsággal párosult agresszíóját, közönyét, és azt hogy várhatóan csak romlani fog minden már nem. Többen vannak, akiknek ez így jó. Hiába vannak normális emberek is, túl kevés. Menni kellett. Sajnos.

vivax 2009.11.02. 08:55:07

Hát ez már tényleg több a soknál. A szombati fradimeccsen is terrorizáltak, megfélemlítettek, bántalmaztak minket - kultúráltan kikapcsolódó adózó állampolgárokat.

est komor őre. 2009.11.02. 08:55:08

@pyromaster:

és most onnan, angliából osztod az észt te idegenszívű!

pyromaster 2009.11.02. 08:55:16

ez a kedvencem (aki még nem ismerné, mert a média nem verte nagydobra):
EGER, kISS mISI RENDŐR fiacskája vezeti a rendőrautót, majdnem elüt egy embert, az ügy egyetlen következménye: kiss misi úja autót kapott. No komment.....
www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=lsR6DOkF0vk&fromurl=/watch%3Fv%3DlsR6DOkF0vk

est komor őre. 2009.11.02. 08:56:37

@vivax:

mindenük az agresszió és a gyilkolásvágy! ütni-verni a polgárt, kihasználni őket, megzsarolni, pénzt elvenni, ez amit tudnak!

pyromaster 2009.11.02. 08:59:59

@est komor őre.@est komor őre.: Nem neked osztom az észt, és nem Angliából. Igazából tökmindegy, hogy honnan. Rád viszont ott van szükség ahol vagy....máshol még igény sincs.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.02. 09:12:14

Eddig úgy tudtam, hogy lekapcsolt fényszóróval, esetenként a forgalom irányával szemben az autótolvajok szoktak közlekedni...

keptelenseg 2009.11.02. 09:13:32

geusz 2009.11.02. 08:52:11:
"És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva."
Akkor az autó rendszáma alapján a tulajdonost kellett volna azonosítaniuk és ellenőrizni, hogy a gépjármű vezetője megegyezik vele.
De nem ezt tették: mind a négy tagot lenyomozták, hogy nem kőrözik-e.
Erről mi a véleményed?

est komor őre. 2009.11.02. 09:16:06

@pyromaster:

mesélj, dicsekedj el vele, te Gyurcsány-droid!

azt mondja, hogy menj el, erre el is mész!

gondolom akkor szlovákiába, mert ott kevesebb a regadó és komunista barátaid között jól meghúzod magad még évekig!

te eurólelkű!

kispista2 2009.11.02. 09:20:24

@Vajmaci: Igazi rendőr vagy! Te legszívesebben agyonlőnéd azt, aki hozzád mer szólni! Egy hulladék szardarab vagy, nem ember!

kispista2 2009.11.02. 09:24:13

@PA: "Azt mondtam, hogy nagy nyilvánosságra kitenni az autót a rendszámot hülyeség volt, "

Ez a rendszám már ismerten rendőrségi volt, lásd a google-t.

Ezt a bűnözők is tudják. És éjszaka forgalommal szemben egy astrában bőrkabátban csak rendőrök utaznak.

Lusták voltak kerülni ezért mentek forgalommal szemben.

zahor103 2009.11.02. 09:24:41

ezt a posztot nem a homárra kell írni, hanem a brfk-nak bejelenteni, hogy jól megb*sszák ezt a négy kretént.

SZOLGÁLUNK ÉS VÉTÜNK!

alumi 2009.11.02. 09:25:06

Nekem inkább az a durva, hogy egyből igazoltatták a srácokat. Nyilván ők sem tudhatták, mi a stájsz, de azért nem kell rögtön rájuk engedni a yardot.

Bár az is lehet, azt hitték, Zsanett ül a verdában..:)

pyromaster 2009.11.02. 09:26:49

@est komor őre.: Hiába szidsz, nem megyek bele a játékba. Pont ez elől jöttem el. Te meg irigy vagy. Szerencsére nem kell veled foglalkoznom. Lekommunistázol, eurólelkűzöl. Ha nem angliába vagyok, akkor tuti szlovákiába. Világlátott ember lehetsz te, pont mint az útkaparó a bakterházba. Nem a regadó miatt hagyja ott az értelmesebbje magyarországot, hanem a hozzád hasonló primitív emberek miatt.
De azt hiszem, hogy be is fejeztem veled a társalgást
ORVOSOK, MÉRNÖKÖK, KUTATÓK, ÁPOLÓK, AKI TEHETI HAGYJA OTT AZT AZ ORSZÁGOT.

xenuka 2009.11.02. 09:27:00

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

amíg a gépkocsilopások felderítési mutatója 10% alatti
amíg a cigánybűnöző tolvajok feljelentésekor el sem kezdenek nyomozni

addig húzzanak a rendőrök a picsába

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 09:27:26

"Ostoba, fontoskodó parasztok..."
"Értelmes ember nincs nagyon közöttük..."
"...rendőrállamban élünk..."
"...a rendőrök buzik..."
"Ez rendőrterror, ez égbekiált! Aljas uraskodó elemek!... A polgárt molesztáljátok, lefújjátok, randalíroztok, gyorshajtotok, nem viselitek a biztonsági övet, korruptak vagytok, hazudoztok, polgárt vertek, szemeket lőttök ki, gyerekeket rugdostok!...
Ezért tart itt ez az ország!"

Én meg bűnügyesként évekig hallgattam/olvastam az ilyen dumákat, meg nem védhettem magamat, mert sem szolgálati titkot nem adhattam ki, sem a főnökeim nem álltak volna mögém...

Ezért döntöttem - döntöttünk (akinek erre lehetősége volt/van/lesz) hogy ahogy eddig is, ezután is megvédjük magunkat nyugdíjasként is, akinek meg nem tetszik "a cél szentesíti az eszközt" elv időnkénti alkalmazása, azt védje meg a Nőtanács!

Ti akartatok gengszter-államot, Ti óbégattok még most is "rendőrállamot" és habzó szájjal követeltek jogokat amikor vétetek a szabályok ellen... hát tessék: egyétek T. állampolgárok. Van újgenerációs Rendőrség, vannak 25-30 éves felsővezetők 3-5 év szakmai(?) tapasztalattal, van felvétel is, bárki megmutathatja hogy hogyan kell ezt csinálni.

Tisztelettel(?!):

Egy volt "köcsög rendőr", aki immár nyugalomban nemszolgál és nemvéd, mert erre volt igény állampolgári és felsőbb helyekről is (milliomos nem lett, mert a hiedelmekkel szemben a rendőröknek a kisebbik hányada kenhető meg, sőt valószínűleg az RSZVSZ-t sem a takarítónő informálja a korrupt kollégákról...)

kispista2 2009.11.02. 09:28:48

@geusz:
"

És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva."

Fogd már föl, hogy "fedetten" nem úgy dolgozunk, hogy a hülye is kiszúrhassa hogy rendőrök vagyunk.
És a rendőrök kiszólhattak volna hogy bocs eltévedtünk, ehelyett indokolatlanul és jogi alap nélkül igazoltatásba fogtak.

est komor őre 2009.11.02. 09:31:35

@pyromaster:

gyáva vagy, hazátlan fatty, aki annyira gáz országba menekült egy kis nehézség láttán, hogy el sem meri mondani!

menj, és ne is lássunk, te magyarország szégyene, te utolsó!

kispista2 2009.11.02. 09:32:14

És a rendőr köteles közölni az igazoltatás okát! És az nem ok, hogy szóltak, rossz irányba megyünk.

És kerékpárról könnyebben észrevehetnék a tolvajokat, mint autóból, amit 100 m-ről is kiszúrhatnak a bűnözők.

kispista2 2009.11.02. 09:33:27

@Koczeka, a pampák királya: A történetben kizárólag a rendőrök sértették meg a jogszabályokat, nem a normál emberek.

pyromaster 2009.11.02. 09:34:06

@est komor őre: ez az jól mond meg nekem :D. Szánalmas vagy....

nagypet (törölt) 2009.11.02. 09:36:44

Csak azért is írok még egyet.
Megírta a barátom a posztot. Azért, mert úgy érezte érdemes ezzel foglalkozni. Meg volt bántva az igazságérzete. szerintem jogosan.

De azt egyikünk se mondta a szombat este résztvevői közül, hogy a rendőrök f**k, vagy hasonló.
Biztos nem tűnik fel, de a szabálytalanság ellen vagyunk, nem hatósági vagy általánosított rendőrkép ellen. Ha nem hinnék ebben az országban, a jogállamban és a rendőrökben, nem akartam volna segíteni a szembe jövő autóson, és nem szóltam volna hozzá. Az egész a részemről arra megy ki, hoyg jobban menjen az ország. Nem szidalmazásra került ki a poszt, hanem tanulságra és figyelemfelhívásra. Hátha a rendőrök is jobban figyelnek.
Az aki megfutamodik a nehézségek elől, az aki CSAk anyázik, azt legalább annyira hibásnak tartom, hogy itt tartunk.
engem is lehet szidni, de én akkor is tenni fogok azért amiben hiszek, és azért hogy az utódaim jobban éljenek itt.

est komor őre 2009.11.02. 09:37:18

@Koczeka, a pampák királya:

gondolom otthon lóbálod negyven évesen a lábadat, kellemes melegben és biztonságban, várva a zsíros nyugdíjat, miközben itt fanyalogsz és a polgárokat hibáztatod azért, amit te és a kollégáid csinálnak!

ez aztán a pofátlanság csúcsa! nem elég hogy gyilkoltok, vertek, loptok, csaltok, korruptak vagytok, sanyargatjátok az embereket az utakon, és az igazi bűnözőket futva hagyjátok, még ide is jöttök és azt mondjátok, hogy mi akartuk!

ki akarta? én biztos nem, és becsületes polgártársaim sem! ti akartátok, i tettétek, ti lövitek ki az emberek szmét, a ti főnökötök nevet bele a kamerába és háborítja fel nap mint nap a népet!

tiborc2008 2009.11.02. 09:39:17

Igen, nekik mindent szabad.
Inkább örülnél, hogy nem kurtak meg, mint Zsanettet.

est komor őre 2009.11.02. 09:41:56

@nagypet:

ez mostmár elszabadult. Valóban, egyesek stílusa alpári, de legtöbben próbálunk megmaradni a normális hangvételnél. Az indulatok sorainkban természetesek, úgy vélem, de semmiképp sem adhatnak okot a durva személyeskedésre!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 09:47:45

@kispista2: A kommentelők 90 %-a szempontjából teljesen közömbös, hogy mit csináltak a rendőrök, nem csak ebben, hanem bármelyik más rendőri témájú kommentben is.

Anno fenntartottam a jogot arra, hogy mint ember ÉN IS tévedhessek, sőt azt sem vitattam sosem, hogy nincsenek ostoba, bunkó vagy korrupt emberek a testületben.

Hidd el, hogy a törvények maximális betartása szinonímája a "munkalassító sztrájk"-nak, azzal a különbséggel, hogy itt aki nem lép elég gyorsan, annak egy idő után fölösleges is lépnie.

Ha ez a történet arról szólt volna, hogy ugyanebben a stílusban MEGFOGTÁK volna az autótolvajokat, akkor is ugyanezek a kommentek születtek volna:-(

"Inkább vesszen kilenc bűnös, minthogy egy tizedik ártatlanul bűnhődjön"... hát, mondásnak frappáns, szisztémának olyannyira utolsó, hogy valóban fölöslegessé teszi a rendfenntartó szerv létezését.

És nem akarok pont én az lenni, aki linket ad Neked arra a hírre, ami arról szól, hogy kik, hol és hogyan, milyen retorziók mellett tagadták meg a 'nemlétező' bírság-kvóta beszedését... Láss is, ne csak nézz!!!

pyromaster 2009.11.02. 09:48:31

@est komor őre mondá: "Valóban, egyesek stílusa alpári, de legtöbben próbálunk megmaradni a normális hangvételnél."

Idézek tőle egy párat:"gyáva vagy, hazátlan fatty, aki annyira gáz országba menekült egy kis nehézség láttán, hogy el sem meri mondani!menj, és ne is lássunk, te magyarország szégyene, te utolsó!"

"mesélj, dicsekedj el vele, te Gyurcsány-droid!"

"osztod az észt te idegenszívű!"

ilyenekkel van tele az ország.

Viktus 2009.11.02. 10:00:51

@PA:

Kész szerencse, hogy egy hülyével kevesebb van az állományban, de már kezdem érteni mennyire áthatja a hülyeség a közeget, ha te voltál ott az agy...

Az éjszakai besurranó tolvajokra az jellemző, hogy a forgalommal szemben autózoknak mutogatják, hogy ugyan már eltévedtél öcsém ... már értem, miért ilyen hatékony az állomány.

Tudod mi a szitu a semmire nem jó debilek egyszerűen megsértődtek, hogy nekik v.ki megmeri mutatni, hogy ugyanmár forgalommal szemben tütükéznek, és ezen megsértődve szarva a feladatukra villogtak egy kicsit. Ezen okból picsa az egész szarság amit a rendőrség bűnüldözés címen végez. -

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.02. 10:03:46

Ezek szerint nekik mindent szabad.

hapcika 2009.11.02. 10:06:10

Ez inkább paródia. Négyen a kocsiba, villantanak, mert nem látod tisztán a jelvényt az már rendőr?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 10:07:23

@est komor őre: Így van! Mintha csak együtt lettél volna velem éjjel-nappal, olyan sokat tudsz rólunk:-DDD

Mindannyian rávésetjük a fegyverünk csövére, hogy hány embert gyilkoltunk már meg passzióból. Van egy titkos svájci bankfiók, ahová a a bűnnel szerzett pénzünket utalgatjuk.

Sőt: tanfolyamokat szervezünk azért, hogy az utánpótlás ugyanilyen gyilkológépekből, pénzéhes csőcselékből álljon:-)))

Töröld le a véres habot a szádról, elég szarul nézel ki így:-D

Mit mondjak Neked??? Írhatnék bármit, a Hozzád hasonló elvakult embernek az is csak olaj a tűzre...

Maradjunk annyiban, hogy VAN lelkiismeretem. Maradjunk annyiban, hogy bár én is szürreálisnak tartom a helyzetet, mégis TISZTA a lelkiismeretem (logikai csapdának tűnik, de van megoldása). És maradjunk annyiban, hogy a környezetem NEM VET MEG... pedig ők még ismernek is. Maradjunk annyiban, hogy ezekben a kérdésekben az átlagember tudatlan, félretájékoztatott és a véleménye irányított.

Mégis adok linket: www.tmrsz.hu
Olvasd végig az egészet és emészd, mielőtt véleményt mondasz!

"...az Országos Rendőr- főkapitányság (ORFK) megszüntette azt a közbeszerzési eljárást, amelyet a bűncselekmények felderítéséhez nélkülözhetetlen fontosságú nyomrögzítő anyagok beszerzésére írtak ki. A tendert augusztusban hirdette meg az ORFK, és mintegy 210 millió forint értékben vásároltak volna nyomrögzítéshez, nyomok előhívásához , illetve holtestek kriminalisztikai vizsgálatához szükséges anyagokat, eszközöket. Azonban egy hónappal később az eljárást megszüntették..."

Ezt a hírt bemondta a tévé vagy megírta valamelyik újság?

Aki nem hiszi, járjon utána... nagyon egyszerű: aki bcs áldozata lesz, a helyszínelőtől kérdezze meg hogy a CSI Miami helyszínelőkben látott eszközökből melyikkel rendelkezik (a két keze elég lesz)...

hapcika 2009.11.02. 10:10:35

@kispista2: Reanult autó szerepel a történetben. Rendőrségi bőrdzsekiket meg lehet venni.

Nick Leeson 2009.11.02. 10:17:43

@Koczeka, a pampák királya: Milyen autótolvajt fogtak volna meg?
Nem is létezett autó tolvaj! CSak jóindulatú állampolgár, rosszindulatú rendőr által szopatva! Erről szólt a bejegyzés!

Ha már annyira settenkedtek a yardok, meg álca autó, megfigyelés, stb.
Akkor az integető emberektől meg kellett volna kérdezni, hogy miért integetnek, aztán megköszönni, esetleg valami álca szöveget bedobni "nincs valami jó kocsma errefelé"? Ezután megfordulni a jó irány felé...

Na ez profizmus lett volna. Ami történt az csak töketlen rendőri erőfitogtatás volt... úgy igazán magyar rendőr módra.

Agyalap 2009.11.02. 10:20:23

Gyerekek! Ne képzeljük már magunkat a vadnyugatra! A rend őrei kilopóznak éjszaka és becserkészik a bűnözőket? (Nem voltak lusták kerülni a kocsma felé menet...)
Muhaha!
Ott állnak a tilosban és a tolvajokat lesik a közért előtt? (Nem reggeliért mentek be...)
Haha!
Reggel 7:45-kor megkülönböztető jelzéssel nyomulnak a vároban a körözött bűnözőket üldözve. (Nem a gyereket viszik iskolába...)
Ébresztő! Gondolj bele - ha rendőrrel karamboloznál bármilyen szituációban, nem lehetsz nyerő. Jöjjön bár alsóbbrendű útról, balról, lámpa nélkül, részegen - a testület rádveri a balhét. Mindent megtehetnek, nincs esélyed.
Hogy fedett rendőrök? Azoknak pláne kell a nyilvánosság, tuti leállnak veled szarakodni.

Morten Harket (törölt) 2009.11.02. 10:26:36

"Van joga ezeknek a szimpatikus fakabátoknak megkülönböztető jelzés nélkül cirka negyvennel egyirányú utcában visszafelé haladniuk éjjel?"

Naná, nekik mindenhez van joguk. Majd egyszer beszélgess el néhány Teve utca dolgozóval, érdekes sztorikat mesélnek. A rendőrök olyanok, mint az orvosok, megvédik egymást. Mezei állampolgárok sajnos hiába ugrálnak ellenük.

Egyébként pedig örülj, hogy nem nő vagy és örülj, hogy voltak nálad iratok, különben megzsanettoztak volna.

BKV reszelő 2009.11.02. 10:30:54

@Koczeka, a pampák királya: Mélyen meghatódtam, párás a tekintetem és zihálok....de ha megszűnnétek mint szervezet, a bűnözési statisztikák nagyságrenddel javulnának hirtelen. ...és már nem zihálok és nem vagyok meghatott.

est komor őre 2009.11.02. 10:33:00

@Koczeka, a pampák királya:

Már ne haragudj, de ilyen a törvény és jogalkotás alapelveit megcáfoló állománybelire nem is csodálom, hogy nem volt szükség. Előző kijelentéseddel deklaráltad, hogy minden vágyad volt ártatlan emberek részletes vizsgálatok nélküli buntetése!

Szörnyű még elgondolni eseteidet!

Azon gondolkodok, míg te kellemes nyugdíjadban szürcsölöd delente a levesedet, hány meg hány ártatlan ember tölti börtöbűntetésedet ártatlanul, családjától távol, megfosztva életétől, kettévágva karrierjét!

Hát ezért tart itt az ország!!!!

est komor őre 2009.11.02. 10:35:10

@Morten Harket:

hát igen! a zsanett ügy! míly eklatáns példája a vérengző fenevadaknak!

szörnyű eset, szörnyű!

est komor őre 2009.11.02. 10:36:16

@pyromaster:

ezek indulatos szavak, kijelentések, de nem alpáriak!

látom, már elfelejted anyád nyelvét! gondolom minden második szavad gyermekeidhez angol!

Cuburka 2009.11.02. 10:40:00

Ilyenkor csak le kell húzni az ablakot és azt kiabálni: SÜN SÜN SÜN.

Ha megvernek, rendőrök voltak.

Ha hazakísérnek és megdugnak (esetleg leszopod őket), akkor is rendőrök voltak).

Ha megköszönik, hogy szóltatok és visszatolatnak, akkor eltévedt autósok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.02. 10:45:43

@Cuburka: A 3. bekezdésből egy "és" és egy "is" kimaradt, helyesen: "(és esetleg le is szopod őket)"

pyromaster 2009.11.02. 10:48:13

@est komor őre: "látom, már elfelejted anyád nyelvét!" helyett helyesen elfelejtetted anyád nyelvét. Nos úgy látom te meg sem tanultad, legalábbis leírni.

Akármit is mondasz, anyázol, közönséges vagy, aztán kioktatsz mindenkit illemből. Miért lennék én az ország szégyene? Azt sem tudod ki kicsoda itt! Aki nem veled van, nem sünöz, nem anyáz le mindenkit, az hazaáruló, fattyú, eurólelkű, gyurcsánydroid stb.

Azt nem értem, ha olyan sok hozzád hasonló, jó hazafi, művelt, becsületes, jómodorú, tanunlt ember van ott, akkor miért haladtok a lejtőn lefelé? Rájöttem: Sok hozzád hasonló ember élk ott, dee azok iskolázatlanok, modortalanok, műveletlenek. És a legnagyobb baj- nem tudnak róla.

Egyébként ngem szórakoztat, hogy fel tudlak idegesíteni. Olyan ez amikor incselkedem egy ketrecbezárt majommal. Vicsorog, de tehetetlen :).

Peetee 2009.11.02. 10:51:01

Mind a négy szopjon lovat.
ISTENT játszanak az éjszakában, erre csak egyféle emer képes:
A MAGYAR RENDŐR!!!!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 11:04:54

@est komor őre: A Te felvetésedre még reagálok, mert bízom benne, hogy van értelme.

Tévedés azt hinni, hogy a rendőrök (és itt kizárólag bűnügyesekről beszélek, sosem volt semmilyen közöm a többi szolgálati ághoz) nagy része igénytelen, rosszindulatú. Az tény, hogy ehhez a munkához szokatlan elvárások kellenek, hiszen csekély önbizalommal, komolytalan megjelenéssel nem lehet komoly eredményeket elérni.

Visszakérdeznék, egy hasonlat kedvéért: ha egy közeli hozzátartozóddal tragikusan végezne valaki, Te a valódi tettest keresnéd-e meg, vagy bárki megfelel arra hogy igazságot szolgáltass és példát statuálj, lényeg hogy ránézésre tettes-külseje legyen???

Hát így ítéld meg a munkánkat... Nálunk sem AKÁRKIT kerestünk, hanem VALAKIT.

Másodszor: a rendőr nem ítélkezik, hanem nyomoz, kihallgat, azaz bizonyítékokat gyűjt. VALAKI ellen vagy mellett - számomra az is bizonyíték, ha az ártatlanság mellett szól, más kérdés hogy nem örül neki az ember, mert akkor megy tovább a meló. A nyomozás törvényességét ügyész felügyeli (bár több éve szó volt róla hogy az ügyész nyomoz és a nyomozó csak az utasításait hajtja végre, valamiért ez maradt a klasszikus "oldja meg a rendőr" módszernél) és az ítéletet bíró (bírói testület) hozza. Megjegyzem, hogy az ügyészség is statisztikából dolgozik, ennél fogva hajlamos a nyomozás megszüntetésére utasítani vagy vádat nem emelni (megrovás, próbára bocsátás már jó) azokban az ügyekben, amiben szemernyi kétsége van, hogy a bíró (aki sajnos nem a kezdettől fogva vesz részt a nyomozásban, így hozzá csak egy jól-rosszul megírt "regény" kerül, a forrónyomos helyszín emócióktól és közvetlen személyes benyomásoktól mentes élménye nélkül - szerintem cinikusan objektív módon).

Harmadszor: anno egy reggeli műsorban id. Bárándy György ügyvéd úr (nekem Ő ÚR!) vette védelmébe általánosságban a bántalmazó rendőröket azzal, hogy naivitás azt gondolni, hogy egy beismerő vallomást el lehet érni csupán a jog eszközeivel.

Mielőtt felhördülnél, két külföldi példát említenék meg: az egyikben egy kislányokat elraboló sorozatgyilkosról van szó, aki sokáig kínozta áldozatait, így volt esély arra, hogy az utolsó egy-két kisgyermek még életben lehet. A gyanúsított azonban a TÖRVÉNY ADTA JOG alapján semmit nem volt hajlandó mondani. Az ügyész - vállalva a büntetőjogi felelősséget - kényszervallatást rendelt el, ami eredménnyel járt, de már csak a holttesteket találták meg. A másik eset Németországban nemrég esett meg, ahol precedens jellegű döntésként kimondták, hogy a bíróság a törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat is figyelembe veheti, ha azok kétséget kizáró módon az igazság felderítését szolgálják, valami ilyesmi indokkal, hogy A JOG ELSŐDLEGES CÉLJA AZ IGAZSÁG!!! FELTÁRÁSA. Mondok egy brutál példát: a gyanúba keveredett emberből kiverik, hogy hol ásta el a holttestet, majd a megjelölt helyszínen valóban megtalálják azt. Lehet hogy sokak számára ez a demokrácia megcsúfolása, számomra ez összeegyeztethető az emberi jogokkal, és ezt a véleményemet nem a szakma szülte, hanem az hogy alapvetően igazság-párti vagyok!

Én inkább szeretnék egy soft-diktatúrában élni, mint egy full-demokráciában... és szerintem ezzel előbb-utóbb a legtöbben egyet fognak érteni, ha elegendő élettapasztalatot gyűjtenek. A demokrácia a naív emberek betegsége, akik azt hiszik, hogy ha ők betartják a szabályokat, akkor ezt kölcsönösen mások is megteszik. Kérdem én: a világban ez most hol működik így???

Úgyhogy legyél nyugodt: miattam senki nem ül ártatlanul börtönben, semmi olyat nem tettem, amit fordított helyzetben Neked szégyellned kellene. Az hogy az országot a káoszba kormányozzák, az nem az én érdemem, az pedig hogy hagytak menekülőutat, egy kényszerű gesztus volt - így is túl sokan szaladgálnak szabadon olyanok, akik jól kiismerik magukat a bűn világában.

Alikam 2009.11.02. 11:07:15

@Vajmaci: Te komplett hülye vagy?
Megkülönböztető jelzés nélkül ugyanúgy mint bárki másra, RÁD is és a kollegáidra is kötelező érvényűek a KRESZ szabályai.

Tudod mi a baj? Hogy 15 éve vagy rendőr és ennyit sem tudsz. Sőt, talán inkább úgy fogalmaznék ez ijesztő.

Az az elfogultság és elferdült gondolkodásmód, amit meg itt kifejtettél már elkeserítő.

Az meg, hogy mindenki a saját dolgával törődjön mutatja, hogy te is a kis egy méteres átmérőjű köröcskéddel vagy elfoglalva, azon kívül minden le van szarva. Tehát te is, leszarod a másikat.

Bár jelen esetben megkockáztatnám, hogy egy szabálytalankodó autó ugyanúgy az én testi épségemet is veszélyezteti, tehát a dolgommá válik, akár tetszik, akár nem.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 11:25:58

@Alikam: No, ezzel a bejegyzésemmel teljesen népszerű leszek:-D

Nem most tanultam a szakmát és hadnagy ide vagy oda, egy öreg tzls azt mondta nekem az akadékoskodásomra: "Gyerek, vedd tudomásul, ez nem a tsz-elnök kocsija! A rendőrre három tábla vonatkozik: a magasság, szélesség- és súlykorlátozás!"

Aki rendőr, az ebből be is fog azonosítani hogy hol kezdtem:-D

Minden szakmának megvannak a maga kiskapui, aminek révén a szakmát űző ember bizonyos helyzetekben előnybe kerül a többiekkel. Aki a lámpagyárban dolgozott, biztos hogy nem ült otthon sötétben. Aki a tejüzemben dolgozott, biztosan ráunt már az összes tejtermékre, amit mi csak azért nem eszünk, mert nem tudjuk nap mint nap megfizetni (pedig igény az lenne rá - a gyerekek a trappistát kétpofára falnák magába', ha az ember a tonfával oda nem csördítene:-D).

No ilyen (volt) a rendőr-szakma is... 10 évvel ezelőtt még mindig sok mindent meg lehetett tenni, viszont ami előny ebből fakadt, mára elúszott. Úgyhogy amiről beszélnek szabadosság... hát az már csak szép álom. Ha valakit állandóan feljelentettek, hiába volt alaptalan, megszabadultak tőle, mert "fárasztó" volt mindig magyarázkodni miatta. Arról nem beszélve, hogy a felügyeleti szervek önigazolási rendszere még mindig arra épül, hogy ott lent, alul, hibát vagy bűnöst keres és talál. Ha nem talál, akkor generál:-(

Perillustris 2009.11.02. 11:29:21

@Vajmaci: Oké, eddig mindig próbáltam jelezni a világítást fel nem kapcsolónak, de ezentúl elfogadom, hogy az ő döntése az, hogy sötétben sötéten halad.

Alikam 2009.11.02. 11:31:31

@Koczeka, a pampák királya: És mivel jobb egy olyan ügyész aki nyilvánvalóan bűncselekményt követ el a kényszervallatás engedélyezésével, mint az akit vallatnak?

Az a probléma veled is, hogy azt hiszed, azért, mert mások megszegik a szabályokat, azért te is megszegheted, mert úgy gondolod, hogy te mégis más vagy, hiszen az igazságot keresed. Hát erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de a kérdés, hogy vajon a te igazságod mindenki igazsága?

Ha egy törvény rossz, akkor meg kell változtatni, de azt áthágni, annak áthágását semmissé tenni olyan, mintha maga a törvény sem létezne. Akkor pedig tényleg nincs értelme a demokráciának, a jogállamnak.

Nagyon veszélyes gondolkodásmód az, hogy te mert magadról azt hiszed, az igazság érdekébe cselekszel, a törvényeket figyelmen kívül hagyhatod. És mikor jön el az az idő, amikor te még mindig azt hiszed, hogy az igazságról szól a dolog, közben meg már átfordult a személyes indíttatásaid, céljaid eszközévé a törvények figyelmen kívűl hagyása?

Mondok egy példát én is: Úgy érzed alulfizetett vagy, úgy érzed, nem becsülnek meg eléggé, kevés a pénz, sok a munka. Ez igazságos? Nem. Hát betörsz egy bankba? Miért ne? A te igazságodnak, sőt, talán még egy tágabb értelemben vett igazságnak is megfelelhetne ez a lépés.

Nincsen semmi baj a demokráciával csak jól kell működtetni és ha a törvények rosszak, meg kell őket változtatni, a hatékonyságot növelni és nem megkerülni az egész rendszert.

Lehet, hogy egyénileg teljesen elfogadhatóak azok a példák amiket említettél, de társadalmi szinten csak anarchiához vezetnek. Nem diktatúrához, hanem anarchiához.

kalannenikalandjai 2009.11.02. 11:34:53

A posztoló volt a hülye. Este szabálytalanul szembe jön egy autó megkülönböztető jelzés nélkül és emberek ugrálnak ki belőle? Szó nélkül átmegyek rajtuk. Ezek után még őket fogják megbüntetni. Ehehe.

kalannenikalandjai 2009.11.02. 11:38:08

@Vajmaci: "És mint zsaru írom...
Van joga szembe menni megkülömböztető jelzés nélkül is."

Persze hogy van joga. Csak amikor én meg átmegyek rajta szó nélkül, mert támadástól tartok, akkor utána ne csodálkozzon ha az ügyészség megbassza. Remélem egyszer te jössz velem szembe. Majom.

MortálWombat 2009.11.02. 11:50:10

@Alikam: Teljesen igazad van! Mégis, mi a faszt gondolnak ezek magukról? Nálunk még a fekvőrendőr is Jack Bauernek képzeli magát.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 12:00:50

"Hát erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de a kérdés, hogy vajon a te igazságod mindenki igazsága?"

Igazság csak EGY van! Az abszolút igazság.

A vita tárgya az, hogy ennek teljes kiderítésére meddig hajlandó elmenni valaki, vagy ennek érdekében meddig vállalja a felelősséget.

A konkrét kislányos esetben - miután utólag beigazolódott a kényszervallatás reális igénye - született meg az a döntés (és most már szinte biztos vagyok abban hogy mindkét eset Németországban és egyazon ügy kapcsán történt) hogy az igazság érdekében LEHET kockáztatni, felelősséget is vállalva elvenni demokratikus - de útálom ezt a szót: állampolgári! jogokat.

Nem tudom, hogy a mostanában vitatott emberi jogi charta milyen alaptételeket tartalmaz, de tény hogy az Alkotmány eddig is elismerte az állampolgári jogok korlátozásának jogszerűségét, mintegy jogok kontra kötelezettségek mérleg működését. Azaz aki nem tesz eleget az Alkotmány jogkövető magatartásra vonatkozó kötelezettségének, az bizonyos jogaiban korlátozható: személyi szabadság, szabad helyváltoztatás, szavazati jog stb.

Jogos kérdés lehet Tőled, hogy akkor hogyan egyeztethető össze a törvény szolgáinak törvényszegő magatartása, még ha annak oka az is legyen, hogy maga a jogi rendelkezés rossz: a válaszom az, hogy nincs válasz, azaz nincs elfogadható válasz.

Ha lazábban akarnék fogalmazni: jogos lehet arányosan öntörvényűnek lenni egy olyan országban, ahol a csekélyke pénzedből a világ végén építesz egy kunyhót, de mivel 10 évvel később ott termálforrást találnak és arra beruháznak, anélkül hogy bármit csináltál volna, egy 15 évvel a kunyhóépítés után hozhat a törvényhozás olyan törvényt, ami alapján a kunyhód után csak a telekár alapján akkora adót kellene fizetned, hogy abból akár egy budai villa törlesztőjét is fizethetnéd.

Tehát: a cél szentesíti az eszközt, erősebb kutya b... párzik, és gyáva népnek nincs hazája.

Remélem érthető voltam:-DDD

átlátó 2009.11.02. 12:02:10

@PA: Majd lecserélik azt a rendszámot és maradnak parasztok tovább. :)
Sok mindenhez joga van a rendőrnek. Parasztnak lenni is. :)

átlátó 2009.11.02. 12:04:21

Bocsánat a parasztért. Suttyó, surmó illik helyette.

átlátó 2009.11.02. 12:08:36

Fikció.
A rendőrök megállnak és megkérdezik, mi a probléma, hogy mutogatni tetszenek fiatalemberek? A fiatalemberek illedelmesen megmondják, hogy egyirányú az utca. A rendőrbácsik elmondják, hogy ők rendőrök (igazolvány villan) és éppen dolgukat is végzik. Mindenki megy a dolgára és elvégzik azt. Ja. És köszönnek egymásnak.

MaxiFeel · http://www.maxifeel.com 2009.11.02. 12:23:05

Ja, mondjuk ezért ez így tényleg durva!

BKV reszelő 2009.11.02. 12:25:22

@átlátó: Na azért ! A parasztot ne sértegessed azzal, hogy egy lapon emlegeted a rendőrrel ! Az egyik dolgozik, nehéz munkát végez, a másik zsebre játszik mert egyenruhája van. Az egyik bűnöző, a másik földművelő.

MortálWombat 2009.11.02. 12:30:35

Egyébként meg azért tart itt ez az ország (ahol tart), mert ilyen piszlicsáré esetből is képes valaki posztot csinálni.

Ja, majd biztos elhiszem, hogy segítőkészen integet valaki, ha egyirányúban menetiránnyal szemben. Ahha. Hol vannak az ilyen segítőkész embertársak, ha körbefog hat kancigány, hogy kipakoljon?

Nem segítőkész integetés volt az, hanem egy anyázós beintés.
Mintahogy nem negyvennel mentek a rendőrök sem, hanem 15-tel.

És pont az van, mint amit már fentebb említett valaki. Teljesen mindegy mi történt, a posztban szerepel a "rendőr". Minden más lényegtelen.
Ha elfogták volna akiket kerestek a posztíró szeme láttára, nem érdekelne senkit. Csak a köcsög rendőrök, meg a személyes sértés, hogy igazoltatták.

És honnan tudja itt valaki biztosan, hogy nem a keresett autótolvaj írta a posztot? Így lécelt le, hogy belekötött a rendőrökbe. Gyenge a fantáziátok puhapöcsűek.

megamenn 2009.11.02. 12:31:26

A rendőrök parasztok. A posztoló is paraszt. Ti is parasztok vagytok. És én is paraszt vagyok. Minden rendben.

MortálWombat 2009.11.02. 12:32:57

@megamen: lol. akkó miért nem dübörög a gazdaság?

átlátó 2009.11.02. 12:33:42

@BKV reszelő: Nem mentségként, de a "paraszt" kifejezést kritikátlanul vettem át más hozzászólásból.
Abban azért kissé nem értünk egyet, hogy a rendőr bűnöző. Amelett, hogy kritikusan szemlélem a "sünözést". :)

nagypet (törölt) 2009.11.02. 12:33:51

akkor mégegyszer:
tényleg integettünk, és segítőkészségből.
És mint írtam, nem az a gond, hogy igazoltattak, mivel ezzel egyetértek, és fontos, hogy ki lehessen szűrni. Volt már párszor hogy kocsival megállítottak, vagy galogosan, soha nem bosszankodtam emiatt, mert ez a dolguk.
Állok rendelkezésedre, ha nem hiszed.

MortálWombat 2009.11.02. 12:34:29

@BKV reszelő: És pont ezért akkor anyád sem kurva, igaz, mert a kurva dolgozik.

DaM 2009.11.02. 12:42:21

@nagypet: Hát nem tudom, hova tegyelek magamban. Odáig rendben van, hogy integetsz. Én is így járnék el. (Bár lehet, hogy egy rosszabb környéken még erre is sallert fogsz kapni, ha épp nem rendőrökkel hoz össze a sors. Viszont szerintem ne szólj bele a munkájukba. Nem hiszem, hogy életveszély lenne, HA odafigyelnek az urak. (A kereszteződés a legdurvább egy ilyen szituban úgy gondolom.) Viszont az egyirányúak nagy részében jó, ha 40-nel lehet (és szabad) haladni, főként a belváros felé közeledve. Villogót meg én sem tennék ki. Hányszor látni az idióta filmekben, hogy üvöltő szirénákkal "lopakodnak" a zsaruk? Minden épeszű tolvaj elbújna tőle.

Úgyhogy Amundo vagyok, hogy ha engem nem mászatnak fel a fára az autómmal, akkor max. hangot adok aggályaimnak, hogy srácok, csak óvatosan, mert nehogy barambollal végződjön az éccaka és sikeres vadászatot kívánok nekik.

Fenti véleményem NEM értendő a sebességmérős, tipikusan kib*szára bazírozó kollégáik helyzetére. De ezek végre (úgy tűnik) csinálni látszanak valami hasznosabbat.

est komor őre 2009.11.02. 12:44:10

örülök, hogy távollétemben ilyen alapos és tudomános kutatómunka történt, de mostmár mehetnétek DOLGOZNI a KURVA ANYÁTOKBA!

Minimal · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/346-opel 2009.11.02. 13:00:33

még örülhet a posztoló, hogy rendőrök ültek abban a kocsiban és nem a másik oldal (mondjuk az autótolvajmaffia?) képviselői...

Vajmaci 2009.11.02. 13:11:24

@Alikam:
Engem egyenruhában is számtalanszor próbáltak már elütni, fellökni, és volt hogy 30 méteren keresztül húzott magával egy "kedves taxis úr", mert valószínűleg én az egyenruhámban, ott az út szélén csak hobbiból integetek....
Értsétek meg...sosem tudhatod ki ül abban a kurva kocsiban...
Valljuk be vajmi kevés esély van arra (a konkrét ügyre visszatérvén) hogy hajnalban, a sötét utcán egy eltévedt autós a Nyugati Pályaudvart keresi, szemben a kötelező haladási iránnyal!

kalannenikalandjai 2009.11.02. 13:15:17

@Vajmaci: Pont ezért fogok szó nélkül tovább hajtani minden ilyen esetben.

gnme 2009.11.02. 13:43:28

@Vajmaci: ja, télleg sosem lehet tudni.

Ettől olyan izgalmas.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.02. 13:44:06

Ugyan már, a renderőknek, hogy ne szabadna!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 13:47:30

@Vajmaci: Vajmaci bajtárs! Kezd leülni a blog, ezért megkérdezem: sok-e van még hátra??? :-D

(Bocs, csak mutattam hogy én is tudok prosztó lenni...)

Amúgy tényleg megkérdezném, hogy ennyi 'jóindulat' közepette mennyien vannak azok, akik még anno megtapasztalták, hogy mit jelent a 'bajtársiasság'???

No nem arra vagyok kiváncsi, hogy ki ismeri Vaszilij Zajcev történetét, vagy a Négy páncélos és a kutyát, hanem hogy megtapasztalta-e valaki azt az érzést, amikor vannak ŐK és vannak MI, továbbá ŐK útálnak MInket, de MI nem útálhatjuk EGYMÁST, mert az egyetlen védelmünk ŐK ellen, hogy MI a külvilág felé mindig is MI leszünk, az hogy MIköztünk X és Y utálják egymást, vagy Z korrupt, azt MI egymás közt lejátsszuk és a TÖRVÉNY az, hogy ez ugyanúgy MIköztünk marad, mint az hogy MI nem tűrünk meg MIköztünk zűrös embereket...

És mert a dolgok már nem így működnek, ezért van az, hogy ŐK joggal esnek neki MIközülünk bárkinek, amiért hagytuk, hogy X, Y és Z megmérgezze a bajtársi légkört, hagytuk hogy kiteregethesse MIközülünk a szennyest, ahelyett hogy MImagunk vetettük volna ki MIközülünk.

Hmmm... tényleg kellett hozzá egy nagy adag 'küldetéstudat', nem is csoda, hogy legalább annyira utálnak minket, mint a 'tipikus tanárnőket':-)))

Silent Bob 2009.11.02. 13:57:30

@Koczeka, a pampák királya:
Ez a legszebb az egészben, hogy nem is értitek, mi a baj.

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 14:01:22

@Koczeka, a pampák királya:

keseregsz?

TERMELJ! DOLGOZZ! KIHALNAK a KÉKBÁLNÁK!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:42:03

@Silent Bob: "Ez a legszebb az egészben, hogy nem is értitek, mi a baj."

Tegyük fel, hogy igaz a történet. Ha jól értem a probléma az, hogy:
1. Megszegték a jogszabályokat (mert nekik lehet)
2. Amikor ezt valaki szóvá teszi (nem 'önkéntes rendőri' módon), akkor fölényesen lekezelik, sőt mi több, igazoltatják, azaz prosztó módon viselkednek.

Jól látom, vagy van még valami???

Mert ha nincs, akkor elmondom, hogy hasonló anno velem is előfordult, szolgálaton kívüli fiatal lelkes kolléga saját autójával leszorított igaoltatás céljából... Amikor évekkel később másodjára is találkoztunk, emlékezett rá és azt mondta, hogy sokat tanult abból, amit ott kapott. Ennyi.

Ha tényleg csak ennyi, akkor rövid távon elmondhatom, hogy az adott helyzetben a közeg valóban túlreagálta a dolgot.

Hosszabb távon elemezve felmentem őket, mert kb. 3 generáció hiányzik a Rendőrségről, a mentorok hiánya pedig lassítja az autodidakta tanulást.

Hosszú távon... félve merem leírni, hogy: EZ A CÉL:-(

A Rendőrségre nem "gondolkodó" vagy humánus rendőrök kellenek, hanem akik végrehajtják a kapott utasítást. Megjegyzem, hogy fixa ideám, mely szerint a MI generációnk 'kipusztítása' ebből a szempontból szükségszerű volt, mert túl egységes volt és ennél fogva túl nagy erőt képviselt (volt)...

Szerintem meg MI nagyon is értjük hogy mi a baj, TI nem értitek, hogy ha lazul a gyeplő, egy határon túl (talán már túl is vagyunk) kezelhetetlenné válnak a folyamatok. Olvasol híreket? Szerinted a Rendőrséget leszámítva minden rendben???

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.11.02. 14:44:26

Ez az egymás anyázása már rosszabb, mint a szánalmas kategória, az ilyet nem is tudom, hogyan nevezik... :)

KolomparVinetu 2009.11.02. 14:50:01

@Silent Bob:
Úgy van, én is elkezdtem ezt írni, de aztán kitöröltem. Minek ezt magyarázni? A nyilvánvalót? Ha ezt már magyarázni kell, régen nagyobb a baj. Nem, drága rendőr urak, fogalmatok sincs semmiről, fogalmatok sincs mi a baj, és fogalmatok sincs, miért utál titeket mindenki.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:51:21

@csőr dzsinn ész: "keseregsz?"

Igen!

"TERMELJ! DOLGOZZ! KIHALNAK a KÉKBÁLNÁK!"

Ha csak a bálnák, akkor teszek rá...

De azon gondolkodtál már, hogy mit csinálsz 50 éves korodban??? Ha megéred... Az ország népessége csökken, vele együtt csökken az aktív dolgozók száma is (nem feltétlen a rendőrök tömeges nyugdíjazása miatt).

Hogy valami érdekeset is láss, ajánlom megnézésre (a teljes verziót is, magyar felirat is van hozzá):

www.youtube.com/watch?v=o7NnE_jcank

Ezen agyalj, ne a kékbálnákon vagy négy suttyó rendőrön...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:57:25

@KolomparVinetu: Rendőrök vagyunk, tudok, a hülyék...

Kérlek, magyarázd el a "nyilvánvalót", azt ami nem személyeskedés, ami kizárólag a végrehajtói állományon múlik és azt ami ténylegesen általánosítható probléma.

Ígérem, hogy ha megírod, ha más nem, de én visszanézek és elmondom a véleményem... ha érdekel...

Engem pl. érdekel a TE véleményed!

Silent Bob 2009.11.02. 15:29:27

@KolomparVinetu: Én is így vagyok ezzel.

@Koczeka, a pampák királya: Tényleg nem mennék bele, mert úgyis megmagyarázod, hogy azért, mert keveset keresnek, mert felül van elbaszva minden, stb.

A konkrét esetben igen, azt nehezményezem, hogy gyakorlatilag ok nélkül (persze ezt is megmagyarázhatod, hogy mindenképpen szakmailag indokolt volt igazoltatni a srácokat) kiugrálnak a kocsiból és nekiállnak izmozni a jelvény mögött? Szánalom.

Eddig sértettként (betörés) kétszer lett volna szükségem a rendőrségre...
Az egy dolog, hogy nem találták meg az elkövetőket, arra nem is számítottam. De maga a hozzáállás, hogy 2x kellett szabadságot kivennem, hogy szó szerint elmondhassam ugyanazt, amit e helyszínelőnek... ebből az egyik annyi volt, hogy becibáltak a yardra időpontra, vártam egy órát, majd az aulában a kezembe nyomtak egy üres A4-es lapot, hogy írjam le saját szavaimmal a történteket. no comment. A Helyszínelés jegyzőkönyvből a mai napig nem kaptam, pedig kértem telefonon, levélben, ügyintézővel, ügyiratszámmal? Soroljam még?

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 16:16:49

@Silent Bob:

nekem szegény anyóshoz betörtek két éve, rendőrkéim bebizonyították, hogy ők törték fel önmaguknak a lakást!

csak hogy

nem láttam az idegtől. a biztosító sem fizetett...

fantasztikus hozzáértés, és valószerű forgatókönyv!

gratulálok!

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 16:21:07

@Koczeka, a pampák királya:

koczi, figyelj, nekem dolgoznom kell már életem végéig.
igazán nem akarlak sértegetni, de egész életemben azért adózok, mert neked engem kellett volna védeni, amiből te annyit látsz, hogy mekkora gecik a pógárok veled szembe, és azért nem lesz nekem nyugdíjam mert tele van az ország olyanokkal, akik negyvenöt évesen törvényesen nyugdíjba mennek!

neked ugatok 2009.11.02. 17:47:18

előttem egyszer megállt egy autó az egyirányú utcában, és rádudáltam
kiszállt belőle két nyomozószerű civilruhás srác, és igazoltattak
indokolatlanul használtam a dudát, nem voltam bekötve, és nem volt első rendszám az autón (letörte valami barbár fasz), mégsem jelentettek fel, csak megkértek, hogy ne dudáljak
mivel ők is emberek, és én végig normálisan beszéltem velük, elengedtek - persze az is hozzátartozik, hogy nyilván nem volt kedvük feljelentést irogatni, helyszíni bírsághoz meg nem volt jogosultságuk (gondolom)

na mindegy, csak azt akartam, hogyha valaki okoskodik meg emberkedik, ne csodálkozzon, ha megbasszák.. eddig volt jópár szabálytalanságom autóval, mégis mindig kidumáltam magam, érdekes...

mi nem foglalt még 2009.11.02. 18:32:15

@keptelenseg: nem ad rá semmi felmentést neki.
A szolg. Szab. Meg nem übereli a kreszt

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 19:52:03

@Silent Bob: Jól mondtad ki a lényeget és valóban nem kell több: izmoztak, fölöslegesen... én pl. sosem kedveltem ezt a stílust, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy időnként nem alkalmaztam, ha a célt így lehetett elérni (halvány utalás lenne arra, hogy talán mégis lehetett valami igazoltatást-kiváltó ok...) mert ahogy a rendőr sem, a polgár sem szent:-)

Az szvsz egyedi eset hogy Te nem kaptál a jkv-ből, hacsak nem valami összecsapott helyszín volt (amire napi 10-15 helyszín/12 óra alatt jó esély lehet), ami szintén kétesélyes.

Anno a városunkban szerettünk volna felállítani külön helyszínelő csoportot, tehermentesítve a nyomozókat-vizsgálókat. Ott bukott meg a dolog, hogy a létszám-stop és a kieső emberek miatt gyakorlatilag mégis kellett a nyomozóknak is ügyeletet adni, így rövid időn belül visszaállt a régi, szar rendszer.

Amit említesz, elismerem hogy jellemző eset, mégis azt kell mondjam, hogy a normális működésnek nem az ilyenek az akadályai. Persze bosszantóak az ilyenek és ha én lennék egy vezető, nem is tűném el. Sőt tovább megyek: az én vezetőim ezt nem is tűrték el. Ha egy szaros jkv miatt mentek volna panaszra a kapitányhoz, az a bárdolatlan falusi parasztgyerek engem takart volna meg, amiért őt ilyen semmiséggel zaklatják.

Szóval azt szerettem volna érzékeltetni, hogy néhány év alatt olyan sarkos fordulatok történtek, amiket jóérzésű ember nem vállalt fel, és visszautalnék halványan arra, hogy NEM akart onnan mindenki eljönni, de végül győzött a 'józan ész':-(((

Nagyon rossz olvasni az ilyen semmiségen alapuló panaszokat, ami csak hozzáállás vagy banális egyéb körülmények kérdése. Gondoltál arra, hogy azért nem kaptál esetleg másolatot, mert ennyire nincs fénymásolópapír??? Hogy az én időmben azért ment az ordibálás a folyosókon, mert egyik emeleti nyomtatóból kilopták a papírt a másikba, hogy a jkv-t ki tudják nyomtatni??? Olvastál vagy hallottál ilyenről valaha is az országos hírek között???

A személyi körülmények sem fényesek: nem sok választási lehetőség van, most minden emberre szükség van, bármilyen képességű legyen is. Ha most 15-20 év tapasztalattal rendelkező nyomozó helyet keres, egy héten belül talál... és egy újabb héten belül megkapja a környék mind a 100-200 besült bűnügyét:-(

Egy aktív állományban lévő ezekkel a jelenségekkel szemben tehetetlen: túlságosan speciálisak az ismeretei, ha az utcára tennék, ott semmihez nem ért. Ezért bármilyen képtelenségre utasítják, kénytelen végrehajtani. Aki mindezt közben élvezi, az vagy beteg, vagy szadista, nem igaz hogy a rendőr alapból 'geci'...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 20:03:32

@csőr dzsinn ész: Igen, van igazságod. És megkérdezem, hogy ha törvényes lehetőséged van rá, akkor melyiket választod: nyugdíj vagy még 20-30 bűnügy + a 10-15 évvel fiatalabb új vezetés, akik csak ugatják azt amit Te tizenéve csinálsz, de a fegyelmi jogkör az ő kezükben van???

Miattam ne aggódj a korai nyugdíj miatt, mert az én részemet nem sokáig kell fizetned, 'adott' annyit a cég, hogy bármelyik napom az utolsó lehet, nem izomrándulással százalékoltak le...

Ráadásul ha a TÖRVÉNY megengedné, nem is ülnék itthon... de ha munkát vállalok (minimálbér fölött), a jelenlegi törvények szerint megvonják a nyugdíjat...

Munka lenne... én dolgoznék (máshol)... én adóznék (a keresetem alapján)... de NEM LEHET!!!

Harcoljunk együtt a szürke- és fekete-gazdaság ellen, ez nekem is érdekem... ja hogy Te sem tudsz mit tenni??? Hát én sem. Én is csak úszok az árral...

deputy sheriff 2009.11.02. 20:32:20

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

Wow, ezt en sem irhattam volna le szebben.

kispista4 2009.11.02. 23:06:10

cellainformációk alapján lehet igazolni ezt? Mert ha igen akkor azonnal ki kell rúgni az ilyeneket.

Ez nem példamutatás! ja de: rossz példa, vagyis: jó példa a rosszfiúknak, ja! ők a rosszfiúk

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.03. 10:56:43

@Koczeka, a pampák királya: Hogyne, mint a móri tömeggyilkosságnál, vagy a körmendi gyermekgyilkosságnál, vagy a debreceni képviselő meggyilkolásánál?
Merthogy (egyenlőre) csak a móri esetnél bizonyosodott be, hogy a nyomozók az igazság kiderítése helyett a bizonyítékok zárt láncolatának kovácsolását tartották fontosnak, és a nem odaillő tényeket, bizonyítékokat megsemmisítették. Igen, mert a jelenlegi elkúrt rendszerben a statisztikusok diktatúráját éljük. Ha gyorsan, vádemelésre alkalmasan kerül az ügyészhez az eredmény, aki a bíróság előtt stabilan megálló vádat tud emelni, és semmi zavaró tényező (=igazságmorzsa) nem jut a bíró tudomására hivatalosan, akkor mindenkit megdicsérnek,előléptetnek, vagy legalább nem rúgják ki. No de ha a rendőr nem szelektál a bizonyítékok között! Előbb-utóbb kicsinálják. Sajnos.

Nekem pl. az olasz rendszer tetszik, ahol nem mosódik össze a nyomozás és a vádemelés, vizsgálóbíró felügyeli a nyomozás szakszerűségét és törvényességét, az ügyész meg hivatalból elfogultan valójában nem is ügyész, nem az ügy ura, hanem állami vádló. A bíró ott is bíró, de ott úgy tudom, elég komolyan figyelik a személyes kapcsolatrendszerüket...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.03. 12:22:12

@Kitalátor feljegyzetei: A Móri mészárlás konkrétan a Rendőrség egyik nagy beégése volt, tipikus példája a politikai izmozásnak és az ennek való görcsös megfelelésnek, amiért fejeknek kellett volna porba hullana - de sajnos nem hullottak.

A BSZKI időközben kirúgott szakértőjétől hallottam, hogy a helyszínen amikor felmerült Kaiserék neve, a már nyugdíjas Kovács Lajos mint - szerintem az egyetlen - rutinos szakember már akkor megjegyezte, hogy NE üljenek egyenlőre tort, mert nem biztos hogy jó a nyom.

Udvariasan elhajtották a helyszínről, hiszen az ő verziójuk már tálalásra készen volt. Amiről azóta tudjuk hogy voltak benne féligazságok, de a kapkodással ezeket a bizonyítékokat sikerült kiejtetni:-(((

A Tánczos-féle ügy szerintem nem jó példa, noha ott is a remek védelem jól számított, hogy eljárási hibákat kell keresni-vélelmezni.

A megismételt eljárásban az előző 14 év helyett 13 évet kapott, a 156 hónapból 117-et - 9 év 9 hónapot - ült le, ha a büntetést harmadolják, a feltételes szabadlábra helyezés 104 hónap után kerülhetett volna szóba. Tehát szó nincs arról, hogy a bíróság majd' 10 év után ártatlannak találta!

Anno a belső rendőrségi fórumokon is sokáig folyt a vita az ügyről és kétségtelenül a bűnösség mellett szól a beismerő vallomása, a kislány szüleihez írt bocsánat kérő levele, valamint az azóta nyilvánosságra került egyik video az egyik beismerő vallomásról.

Egyébként tegnap este az M1-en volt a Visszajátszás 43. epizódja, mintha csak a blog lett volna a témaindító: "Szolgálunk és vétünk".

videotar.mtv.hu/Kategoriak/Visszajatszas.aspx

Érdemes megnézni, már csak Kovács Lajos miatt is, aki szerintem nagyon jól foglalja össze a nem mai keletű hibákat.

Mennyire káros, ha a nyomozónak már "elképzelése" van, hogyan vezet ez "csőlátáshoz", egy-egy nyomozás befulladásához...
süti beállítások módosítása