Tékozló Homár

A Vodafone is éjjel riogatja az egyre dühösebb ügyfeleit

2009.11.03. 09:38 | szily | 74 komment

Én már azt sem értem, miért kell az átkozott iskolának nyolckor kezdődnie, így a fizető ügyfelek éjszakai-hajnali ébresztgetését végképp halálos bűnnek tartom. Sok cég ludas ebben, gondolom valami rosszul beállított automata miatt, ami két gombnyomással átprogramozgató lenne. Ottlaki Kababám is megszívta, aztán online panaszt tett, de kiderült, a gondos cég postaládája megtelt.

Tisztelt Vodafone Magyarország Zrt.!

Egy aprónak tűnő, de annál bosszantóbb kellemetlenségre szeretném a figyelmüket felhívni, egyúttal kérem e jelenség megszüntetését is.

Több éve vagyok feltöltőkártyás ügyfelük, eddig összességében elégedett is vagyok a szolgáltatással. Azonban az utóbbi pár hónapban én, és családtagjaim is rendszeresen kapunk sms-eket a 1270-ről a lehető leglehetetlenebb időpontokban.

Nem hiszem, hogy egy születésnapi akciókra figyelmeztető sms-t bárki is szombat hajnal/reggel 6 órakor szeretne megkapni (amikor van olyan szerencsés, hogy nem kell dolgoznia, és már visszaaludni sem tud, ha elég idős…). E hét hétfőn (11.02.) pedig hajnali 1:36-kor figyelmeztettek arra, hogy jutalomhétvégém lejárt, illetve x Ft az egyenlegem. Jól fel is bosszantottam magam, ugyanis a telefonomat éjszakára sem halkíthatom le, és ilyen hülyeségek miatt ébresztenek fel hajnalban, ráadásul nem is először.

Kérem, ne magyarázzák meg ezt azzal, hogy biztos ekkor töltöttem fel az egyenlegemet, és így ekkor járt le a „jutalom”, mivel ha hajnalban ébren is vagyok, nem telefonfeltöltéssel foglalkozom, így nem is járhat le akkor. Vagy az a cél, hogy az ember figyelmét biztosan felhívják az aktuális akciókra? Ez sikerült is, de nem hiszem, hogy a negatív kampány ez esetben elérné a célját, és nem csak nálam.

Kérem, a jövőben senkinek ne küldjenek éjszaka és hajnalban üzeneteket (ez még a nélkülünk szórakozó barátoktól is zavaró, nemhogy egy szolgáltatótól), ellenkező esetben muszáj lesz másik szolgáltatót választani, és reménykedni, hogy az békén hagy. Ezt a levelemet elküldöm a Tékozló Homár blogra is, tájékoztatásul.

Köszönettel: Ottlaki Kababám

 



Az előzőleg elküldött levelemre a Vodafone azonnal válaszolt is:

Az üzenetet nem sikerült kézbesíteni a következő címzettek vagy terjesztési listák számára: ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com
A címzett postaládája megtelt, és jelenleg nem fogad üzeneteket. A Microsoft Exchange nem fogja megkísérelni az üzenet ismételt kézbesítését. Próbálja meg ismét elküldeni az üzenetet később, vagy forduljon közvetlenül a címzetthez.
 
És ez az ügyfélszolgálatuk, fasza...
 
Ottlaki Kababám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/tno+DA= 2009.11.03. 09:42:13

Egy újabb idióta posztoló aki nem ismeri a kikapcs gombot.
Jó éjszakát. :)

akikaztmondjákni 2009.11.03. 09:43:42

@esef: Szar,de hívni kell a Sülysápi pöcést és segít:)

akikaztmondjákni 2009.11.03. 09:45:00

De most komolyan.Mi a qrvaanyjáért nem tudja kikapcsolni azt a rohadt telefont vagy lenémitani éjszakára????????(sok kérdőjel)

effective 2009.11.03. 09:51:06

Én például soha nem némítom le éjszakára a telefont, mivel egy szállodában vagyok recepciós, tehát ha az éjszakás valamilyen általa megoldhatatlannak tűnő problémával szembesül, általában engem hív fel! De ez nem jelenti azt, hogy a voda, vagy bármelyik szolgáltató hívását/sms-ét ugyanilyen készségesen fogadnám!
Az egyik az munka, a másik meg fölösleges b.sztatás!

/tno+DA= 2009.11.03. 09:52:43

@akikaztmondjákni:
Mert olyan fontos ember hoyg nem maradhat le arról ha a haverjának megjön az első magömlése amiot azonnal meg akar majd vele osztani az éjszaka közepén... :)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.03. 09:52:59

Saját hülyeséggel dicsekedni olyan divat lett?

dekaszta 2009.11.03. 09:55:31

Akkor már lehet a posztolót is?
Este kapcsold ki a telefonodat bazmeg, oszt' nem csipog hajnalban.

Én még csak 35 vagyok, de ha felébredek hajnali ötkor már én se tudok visszaaludni. A burkolt vén faszozást pedig tartsd meg magadnak. Kisköcsög.

/tno+DA= 2009.11.03. 09:55:56

@effective:
SMS-re néma hang beállítása.
Hívó csoportok létrehozása, és a nem munkával kapcsolatosak lenémítása, így marad csak a munkával kapscoaltos ami lehet hangos őrjöngő, hogy felkelj.
Mert ezek az okostelefonok nem csak a csajok szoknyája alá tudnak ám befényképezni, hanem tudnak ilyen elmés dolgot is mint hívócsoportok, személyhez szabott csengőhangok stb.
Csak ugye ehhez már 2 idegsejttel többet kéne megmozgatni ami a mai elbutított társadalomban ugye nem trendi (hogy korszerű és szakszerű kifejezéssel éljek), mert hülyének lenni mostanában sikkes dolog sőt kifejezetten menő az IQ light hozzáállás.
"Aki hülye haljon meg."
De legalábbis szopjon ha ennyi esze van.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.03. 09:57:11

Ja nálunk két éve meghalt az egyik szomszéd, aki a sufniba is kivezette a telefont(azóta is ott van), na azóta sokféle időpontba hallottam már csörögni.

akikaztmondjákni 2009.11.03. 09:57:24

@/tno+DA=: :):):):)
Vagy lehet ő a szippantós és lelkiismeretes,ezért sose kapcsolja ki,hátha valakinek segíteni kell:)

mammamma 2009.11.03. 09:58:17

Ajánlom a posztoló figyelmébe: találd ki a vezérigazgató nevét, válaszd el ponttal, de külföldi formában (gyk: keresztnev.vezeteknev), a @ utáni rész pedig az ügyfélszolgálat mailcímében is benne van. Ezen mailcímre elküldve tuti célba ér a levél... :)

tarkamarha 2009.11.03. 09:59:57

Vodás vagyok, de még soha nem jártam így. Akkor most szerencsés vagyok? Ezzel együtt is igaza van a postolónak. De ha szabad, akkor én továbbmennék: Én semmilyen üzenetet nem szeretnék kapni a szolgáltatótól. Az milyen tempó már, hogy olvasgathatom a reklámjaikat? Jó hogy a hentesem/pékem/gyógyszerészem nem csönget be hozzám hetente egyszer-kétszer, hogy elmondja mi újság is van lála...

tarkamarha 2009.11.03. 10:07:33

Tisztelt posztólót csesztető "hülye vagy kapcsold ki" urak! Ti még soha sem jártatok úgy, hogy éjszaka csörgött a telefonotok, mert szerettetek rosszul lett? Barátotok lerobbant? Egyáltalán bárki, aki nektek fontos számított volna rátok? Urak! Hol éltek? Ennyire nem lehettek elidegenedve a világtól! A telefon azért van hogy elérjenek. Bárhol, bármikor. Ha ezzel valaki visszaél az az elítélendő...

effective 2009.11.03. 10:13:11

@/tno+DA=: Lehet, hogy ezt az én hiperokos telefonommal is meg lehet csinálni, csak sajnos én már csak ilyen hülye picsa maradok, mert ezeket én nem tudom beállítani (igaz, még nem is próbáltam), mert én egyszerűen csak telefonálok a telefonommal! De tudod mit, a kedvedért megpróbálom beállítani, mert bármilyen meglepő, kettőnél jóval több agysejtemet használom!
Azért mert nem vagyok belebuzulva a telefonomba, és nem rágtam még át a komplett használati útmutatót, sőt tesztet sem olvastam róla, még nem vagyok hülye!

Ettől függetlenül akkor is etikátlan hajnalban sms-t küldözgetni, akár némán van a telefon, akár nem!

Tron65 2009.11.03. 10:21:15

Én a bankomtól kapok rendszeresen 5 és 6 óra közt egyenleg értesítőket.
Gondolom azért küldik akkor, mert olcsóbb.
Ebből kifolyólag a lefekvési rutinba nálam beletartozik a telefon néma üzemmódba kapcsolása.

eznemisénvagyok 2009.11.03. 10:22:41

@akikaztmondjákni: Pl azért, mert a telefon arra van, hogy FONTOS ESETEKBEN BÁRMIKOR elérhető legyen az ember.

Mondok példákat: a gyerek karambolozott a diszkóból jövet, idős édesanyád rosszul lett az ejszaka folyamán, lopják az autódat a ház elől és a benne lévő riasztó felhív emiatt, stb, stb.

Így érthetőbb? De ez nem jelenti azt, hogy köcsög cégek köcsög reklámaival ébresztgessenek, mert az egy másik kategória.

szgyula 2009.11.03. 10:31:44

Na meg hivatkoznék Nagyapámra. Osztályvezető főorvos volt (sebész). És bizony hetente többször hívta az ügyeletes, mert olyannal találta szembe magát, amit nem tudott megoldani. Hány ember életébe került volna, ha kihúzza a telefont éjszakára (akkor nem voltmég mobil)? Én se kapcsolhatom ki, mert bármikor hívhatnak problémával, amit azonnal meg kell oldani (bizonyos információk csak az én fejemben vannak meg). Szerencsés az, aki éjszakára ki tudja kapcsolni a telefont...

Ottlaki Kababám 2009.11.03. 10:37:22

Na, aki nem érti, annak az anyja p...ját!!! (sok felkiáltójel)

Baszki, családban szülés történik, nyilván érdekel, hogy oké-e minden. Ezért nem némítom le. Olcsó telefon, nem lehet rajta külön állítani. Ezért külön nem veszek drága telefont, hogy olyan jógyerek legyek, mint mások.

Az oké, hogy valakinek még nincs munkahelye, mert 16 éves (rosszabb esetben 36), de van olyan munkahely, ahol éjszakai ügyelet is van, ezért nem némíthatod le, se a hívást, se az sms-t. ÉRTHETŐ??? Inkább dolgozz.

Ja, és bőven elmúltam 30, úgyhogy b...hatom a vén faszokat :-)))

A vodafon meg az értetlen kommentelők meg szarjanak sült sünt.

akikaztmondjákni 2009.11.03. 11:03:49

@Ottlaki Kababám: Jól van,nyugodtság van:)Nem szabad idegeskedni:)

moli 2009.11.03. 11:05:54

ez azert van igy, mert van, aki ejjeli muszakos, igy ot az zavarna, ha nappal kapna. mindenkinek akkor megy ki, amikor bekuldott. (o meg elfelejtette, hogy ezt tette)

moli 2009.11.03. 11:07:20

@/tno+DA=: sms-re miert nem ervenyes a hivocsoport?! (csipogasilag.)

moli 2009.11.03. 11:09:48

@effective: """Azért mert [...] nem rágtam még át a komplett használati útmutatót, [...] még nem vagyok hülye!"""

ha nem is komplett, de igen. nem veletlen adjak hozza. (hanem direkt.)

Ottlaki Kababám 2009.11.03. 11:16:45

@moli: Ez egyébként logikus, csakhogy én biztos nem küldtem be semmit hajnalban, mert vagy alszom, vagy ha nem, akkor ittas vagyok, akkor meg ilyen üzeneteket nem küldök, csak másmilyet :-)

akikaztmondjákn: Már nem is vagyok ideges :-) Csak nem szeretem a nem-gondolkodást. Píszriszpekt

belekotyogok 2009.11.03. 11:32:31

Kedves Posztíró, szerintem minden telefont ki lehet kapcsolni, le lehet némítani meg ilyenek. Ezért igazán kár volt ilyen hosszú levelet írni.

sunyeb 2009.11.03. 11:32:56

@Ottlaki Kababám: Ittasan szerintem legjobb megoldás elrejteni az embernek maga elől a telefont, mert másnap néha elég ciki az ismerősökkel találkozni :)
Tudom. Kaptam és küldtem is (félre is) sms-t nem kicsit ittasan. Tudom Te csak kicsit szoktál ittas lenni :) Háááát persze. Én is :)

Ottlaki Kababám 2009.11.03. 11:38:29

@sunyeb: Hát igeeen, amikor másnap nem mersz találkozni azzal az emberrel, akinek éjszaka küldél (jellemzően bizonyos ajánlatot tartalmazó) üzenetet :-) Barátaimmal történt már ilyen...

belekotyogok: olvass fentebbi posztokat

sunyeb 2009.11.03. 11:47:24

Olvastam. Én szerencsés helyzetben vok. Ha valami nagyon fontos, akkor felhívnak. sms-t meg profilból tudom állítani.
Amúgy meg elég jó az alvókám...

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.03. 11:49:48

Ha valaki nem akar felkelni sms-re, akkor kapcsolja ki a telót! Ilyen egyszerű.

Ottlaki Kababám 2009.11.03. 11:51:49

@sunyeb: Az olvass az nem neked szólt, hanem belekotyogok-nak, meg most már metal-nak is. Fentebb volt szó az általuk javasolt dolgokról.

sunyeb 2009.11.03. 11:56:59

Amúgy nem tudom mit nem lehet megérteni azon, hogy nem mindenki kapcsolhatja ki a telefonját éjszakára.Pl. készenlétes a cégénél. Vagy pl. az üzlete, munkahelye riasztója sms-ben értesíti eseményről. Mondjuk nekem több partnerünk betörés, illetve tűz eseménye van az én telefonomra is irányítva. Az illetékest persze hívja, de jó ha én is tudok róla másnap, hogy rá tudjak kérdezni, hogy mi a helyzet.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.03. 11:57:37

@Ottlaki Kababám: Nem olvasok vissza, ahhoz lusta vagyok, de gondolom azzal védekezel, hogy a munkád, családod,.. miatt kell bekapcsolni, hátha vészhelyzet adódik, de ebben az esetben ezt el kell viselned.

nganaszan 2009.11.03. 12:00:44

Érdekes... nekem soha nem volt ilyen gondom a Vodafone-nal. Sőt! Ilyen SMS-eket kizárólag csak közvetlenül telefonálás után kapok... tehát miután aktív adatforgalmam volt a hálózaton. :-P

belekotyogok 2009.11.03. 12:07:56

@Ottlaki Kababám:ha egy smsre felébredsz és nem bírsz visszaaludni, akkor lehet, hogy komoly alvászavaraid vannak.
ennél sokkal zavaróbb zajok is vannak éjszakánként, amiket sajnos nem tudsz úgy kikapcsolni, mint egy telefont.
nekem is küldözget a vodka mindenféle remek ajánlatot, és ez kb havi 1 üzenetet jelent. ebben már az esetleges számlaproblémák értesítése is benne van.
szóval úgy gondolom, hogy kicsit túlreagálod a dolgot.
más kérdés, hogy én etikátlannak tartom a nyereményjátékos smseket, de őszintén megmondom, h leszarom, mert kitörlöm, kb 3 mpt vesz igénybe.

belekotyogok 2009.11.03. 12:09:19

@Ottlaki Kababám: amúgy meg végigolvastam az összes hszt, mielőtt írtam volna.

2009.11.03. 12:09:29

@tarkamarha: okostojás: lehet beállítani, hogy a családi hívások hangosak legyenek, de az sms jelzés meg néma. Ezt idáig fogod ?

A szolgáltatók azért küldik éjjel a tranzakciós üzeneteket, mert akkor kisebb a forgalom és a feldolgozási processzek ilyenkor futnak, hogy a napi munka terhelést csökkentsék. Ezen miért kell háborogni ????
Az aldi például ánuszban rezgetős üzeneteket küld éjjelente, attól szépet álmodunk :)

Mylady 2009.11.03. 12:35:14

@metal: tévedésben vagy, nem KELL elviselni. Szólni kell a szolgáltatónak és küzdeni az éjszakai zargatás ellen.
Gondolj már bele! Éjjel alszol, erre a szomszédos pék hajnalban becsönget, mert éppen körbejárja a környéket, hogy megvolt az első sütés, menjetek, vegyetek kenyeret! Akkor is azt modnod, hogy azt is el kell viselni annak, aki olyan hülye, hogy éjjel otthon van és alszik?
Vagy hogy?
Mi lesz a következő?

@mindenki: nem minden telefonon lehet ilyen profilokat beállítani. Ha vlaaki olcsó alaptelefont vesz, amin nincs ilyen, az dögöljön meg?
Ezt ugyanúgy spamnek kellene tekinteni, mint mikor a telemarketingesek hívnak fel naponta ötször, hogy vegyél ezt-azt.

eszenix 2009.11.03. 13:05:57

Na ha a Nokia 3310-esemre megmondod, hogy lehet kikapcsolni a 1270-ről érkező SMSek hangját akkor okoskodjatok. És nem, nem veszek új telefont egész addíg amig ez teljesen tönkre nem megy. Így 6 évesen is még 1 hét az aksi, lehet telefonálni, SMSt küldeni. Mi kéne még?

Mialee 2009.11.03. 13:18:23

@Mylady: ne mondj ilyen példákat, mert mindjárt megkapod, hogy miért nem kapcsolod ki a csengőt :)

van aki nem kapcsolhatja ki a telefont, nem tudom miért nem lehet megérteni. kismillió ok lehet rá, családi vagy munka egyaránt.
de attól még nem kell elviselni, hogy hülye reklám meg egyenleg meg hasonló sms-ek ébresztenek fel

drhb (törölt) 2009.11.03. 13:19:32

Nekem 2 szolgáltatótól is van telefonom, az egyik a Vodafone, és ennél rosszabb szolgáltató(úgy általában, nem mobiltelefon) nincs még egy.

A posztolónak meg igaza van. Engem már az is idegesít, hogy alapból reklám sms-eket küld a vodka, más szolgáltatónál nem ezt szoktam meg. De már én is kaptam sms-t éjszaka.

Azok akik szerint mindig mindenkinek ki kell kapcsolnia éjszakára a telefont, sünt érdemelnek. Pont az értelmét veszíti el a telefon, ha nincs éjszaka bekapcsolva, hiszen mi van ha gáz van, ha mondjuk gyereked/anyád/unokatestvéred/haverod/akárki bajban van. 1000-szer fontosabb ilyen szempontból e telefon, mint hogy nappali teendőidet intézzed, mert akár életet menthet. Ezzel pedig ne éljen vissza a szolgáltató, még egy ilyen ősi román cég sem mint a vodka!

Ugyanúgy használhatatlan amúgy a másik oldalon a vodafone-os telefon, ha te vagy bajban, hiszen csak ha szerencsés vagy, akkor van lefedettsége. De ez már egy másik történet...

drhb (törölt) 2009.11.03. 13:21:01

Ja és a csoport beállításra hivatkozni is baromság. Mi van ha a gyereked bajba kerül és még a mobilja sincsen nála, mert ellopták/összetörte/otthon hagyta, a bajban pedig más telefonját használja, vagy utcai telefont?

drhb (törölt) 2009.11.03. 13:22:30

@Mialee:
Ott a pont, annyi erővel az sem számít zaklatásnak ha éjszaka poénból részegek csengetnek fel hozzád, mert éjszakára miért nem kapcsoltad ki a csengőt...

Leonine 2009.11.03. 13:25:15

Pár hete én is kaptam a Vodafone-tól üzenetet, hajnali 4.33-kor. Reggel első dolgom volt felhívni a szolgáltatót, hogy letiltsam a reklám célú üzeneteiket.

moli 2009.11.03. 13:34:11

@Kulics: a processzek futhatnak hajnalban, de attol meg lehet delelottre idoziteni az sms kikuldest (legalabbis mi igy csinaljuk). szep dolog a terhelescsokkentes, de nem ilyen aron.

Mocskos Világ 2009.11.03. 13:42:40

Nem értem mért kell cseszegetni a postolót, amiért nem kapcsolja ki a telefonját éjjelre.

Ti nem tudtok elképzelni olyasmit, hogy valaki éjjel is rendelkezésre áll a családjának, vagy a hivatásának, de nem a telefonszolgáltatónak?

Lehet valaki telefonügyeletben (pl. ügyeletes villanyszerelő nagyobb cégnél), lehet orvos aki transzplantációt végez ha adódik donor, lehet tűzoltó, akit behívhatnak erősítésként, lehet a gyereke távol otthontól, akinek szeretne elérhető lenni, ha esetleg bajba kerül, üzemeltethet szervert, ahol azonnal meg kell kezdeni a hiba elhárítását, vagy csak szeretné ha a családtagjai és a barátai számára mindig elérhető lenne. Én robbantam már le autóval hajnali kettőkor és jó volt, hogy volt kit felhívni. És lehet még kismillió oka amiért valaki nem kapcsolja ki a telefonját éjjelre.

Mindez nem azt jelenti, hogy a Vodafone idióta akcióira kíváncsi valaki hajnalban meg éjjel.

Kár erre a blogra bármit is beküldeni, mert az a minimum, hogy lehülyézik az embert.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.03. 15:19:10

@Mylady: @Mocskos Világ: @drhb: @Mialee:
Igen de az ilyen reklám sms-ek letilthatóak, a többi meg félévente egyszer fordul elő. Nem a szolgáltatót kell anyázni, hanem tenni ellene, pl: kikapcsolni a telót, ha azt nem lehet, akkor a reklám sms-t letiltani. Azt csókolom.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2009.11.03. 15:39:49

@metal: haver, az egyenlegértesítő mióta reklám-sms?? Igenis, a szolgáltatót kell anyázni éppen ebben az esetben, de te nyugodtan jelentkezhetsz minden cégnél mindent letiltani, mert ez a természetes, ugye?

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.03. 16:07:19

@Tarika: haver, hogy van az, hogy én még sose kaptam éjszaka reklámértesítőt? Amúgy meg, ha a szerződéskötéskor beleegyezett, hogy kaphat reklám sms-t, akkor neki kell most letiltani. Márpedig, ha kap, akkor beleegyezett.

2009.11.03. 16:10:30

Egyébként emberileg érdeklődnék, hogy mégis mit vár a posztoló ettől a iderinyálástól ? Mert a voda nem fogja átalakítani a folyamatait egy ember miatt.
Vagy neki már az is jó, ha itt többen egyetértően megsimizik a buksiját, hogy igazad van gézukának tényleg milyen szemetek.
Jajjmár annyira infantilis viselkedés ez, a bolhából elefántot fújunk.

viragimado 2009.11.03. 16:18:43

Én már a szerződéskötésnél letiltottam minden marketinges smst. Nem is kapok semmit! :-))

Mylady 2009.11.03. 16:47:16

@viragimado: én is letiltottam, sőt, flottás vagyok, így az adatbázisokba se nagyon kerülök bele (cég nevén van az előfizetés), ennek ellenére kapok reklámokat, telemarketinges megkereséseket, szerencsére ritkán.

tarkamarha 2009.11.03. 18:24:31

@Kulics: Itt már megint fordítva ülünk a lovon. NEM annak kellene a megoldásnak lennie, hogy én védekezzek a szolgáltató SMS-es zaklatásaitól, hanem neki kellene megvédenie az ilyesmitől. Én vagyok az ő ügyfelük, belőlem (is) élnek, az én elégedettségem számít. Ha valódi verseny lenne, akkor legalábbis számítana... De ez már csak egy ilyen furaország. Tudod, lovon, fordítva. Régen is erről voltunk híresek, ma is. (Csak anno féltek ettől, ma meg inkább kiröhögik.)

moli 2009.11.03. 19:15:11

@metal: """Igen de az ilyen reklám sms-ek letilthatóak"""

ez nem igaz. 3 (harom) alkalommal tiltottam le a vodafone-nal, ez utan is jottek. negyedik alkalommal felhivtam oket, megkerdeztem, hogy mi a jelenlegi statuszom az adatbazisban, azt mondta: tiltott.
na, errol kertem egy irasos nyilatkozatot ajanlottan postan. ha meg egyszer kapok sms-t, mar az nhh-hoz fordulok.

egyebkent pont ezt mar eljatszottam az accord bankkal, ok is havonta basztattak hitelajanlattal, pedig naluk mar a szerzodesbol tollal kihuztam(!) azt a reszt, tehat eleve ala sem irtam, hogy beleegyezek a zaklatasba. ezen felul a hitelkartyam nem is aktivaltam(!), tehat a hitelajanlatokat igenybe se tudtam volna venni!
az accord-tol is kertem egy irasos nyilatkozatot, majd ment a level a pszaf-nek, akik felszolitottak oket, hogy hagyjanak beken. nyilvan megint kaptam spam-et, ujra pszaf, ujra felszolitas. azota nem kaptam.

Megdobbent 2009.11.03. 19:36:19

Aki hangos, bekapcsolt mobil mellett alszik, az megis mi a joistenre szamit ilyenkor? Hogy senki az eg egyadta a vilagon nem tarcsaz felre, hogy nem kap akarkitol szortSMS-t, vagy csak a csodara?

Ajh emberek, emiatt homarozni nagyon szegenyke, persze posterszivatasnak mindig jo alap :P

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.11.03. 19:45:14

Tirpákia lakóinak: orvosok, tűzoltók, egyéb "behívható", de nem a munkahelyén lévő (nem jut eszembe, ezt az állapotot hogy hívják hivatalosan, talán készenlétES?), szóval ilyen emberek mondjuk nem tudják kikapcsolni vagy lenémítani a telefonjukat, mert... ld. mondat első fele.
Egyébként meg ismét: mi közünk hozzá, levon-e ez bármennyit is a Vodafone (egyébként létező) köcsögségéből?
Nem. Naugye.

pocak 2009.11.03. 20:56:22

Apámnak egyszer egészen konkrétan az életét mentette meg, hogy be volt kapcsolva hajnalban a telefonom - pedig akkortájt mindig kikapcsoltam, csak valami isteni sugallatra aznap bekapcsolva felejtettem.

Azóta nem volt kikapcsolva sose. T mongyuk még nem küldött hajnali sms-t.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.03. 22:15:29

@moli: Ez érdekes, kb. 8 éve van ugyan az a számom, és eddig még csak egy cég talált meg telemarkatinggel (mondjuk ők kb. 4-5X, és nem értették meg, hogy végzett informatikusként nem érdekel az ECDL), de egy emelkedett hangnemű beszélgetéssel (amiben kijelentettem, hogy mostantól rögzítem, bizonyítékként) a főnökkel beszélve leráztam őket. Azóta senki nem zavar, se nappal, se éjszaka. És mégegyszer kihangsúlyozom, hogy azzal nincs bajom, ha valaki bekapcsolva hagyja a telót ( sokszor nekem is így kell hagynom), de akkor vállalja a vele járókat is, amihez hozzátartozik, hogy valaki küld egy sms-t.
@tarkamarha: nem érted? A szerződéskötéskor aláírtad, hogy küldhet! Ha figyeltél volna, akkor nem jársz így, meg a sok telefonos játékban is alapdolog, hogy benne van a szabályzatban, hogy a játékkal megengeded a telemarketinget. Csak egyszerűbb itt rinyálni, mint odafigyelni a hülyeségekre!

betépett felhasználó 2009.11.04. 08:53:58

probald meg smsben kapcsolatot letesiteni a vodaval.
de ejjel tedd!!

Montezuma 2009.11.04. 10:42:08

@Megdobbent:

Aki hangos, bekapcsolt mobil mellett alszik, az megis mi a joistenre szamit ilyenkor?

Pl arra, hogy felhívja valaki a munkahelyéről, mert ő az ügyeletes és kénytelen felvenni külömben kirugják a picsába. Ez csak egy ok a sok közül.

tarkamarha 2009.11.04. 12:45:16

@metal: "nem érted? A szerződéskötéskor aláírtad," - Szóval az a helyzet, hogy rég írtam alá azt a szerződést, de abban biztos vagyok, hogy ilyen hülyeségre nem adtam az áldásom. Ha mégis, akkor csak annyi lehet a mentsváram, hogy hülye vagyok. :)
De az alap probléma ettől függetlenül is fennáll: hajnalban reklám sms-t küldeni paraszt dolog. Hogy analógiát keressek: Igaz, hogy a kommunális díjamat nem átutalással, hanem a díjbeszedő érkeztekor egyenlítem ki (mert ezt választottam), de akkor is elvárom, hogy ne éjszaka csöngessenek rám a számlával. Elvárom annak ellenére, hogy a szerződésben erre egy kumma szó sem utalt. Most komolyan: ez egy őrült extrém elvárás?

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.04. 13:29:48

@tarkamarha: Akkor le kell tiltani, és meg van oldva a dolog.
"Szóval az a helyzet, hogy rég írtam alá azt a szerződést, de abban biztos vagyok, hogy ilyen hülyeségre nem adtam az áldásom."

Elolvastad mind a kb. 100 oldalt?

tarkamarha 2009.11.04. 16:07:07

@metal: Nem, persze, hogy nem. Ha mindig mindent elolvasnék, akkor mást sem tennék. Próbálok arra szelektálni, hogy csak azt tanulmányozzam át, amit tényleg fontos. A mobil szerződés nem az. De az ilyesmire direkt rá szoktam kérdezni.

Jedlik 2009.11.05. 07:11:20

Legnagyobb agyfasz, amikor a pannon küld egy sms-t hajnalban, hogy bazdmeg telefonjára feltöltött egyenlég jövő év decemberében lejár, vagy ilyesmi. Izgalmas, vajon addig eltelefonálom-e.

hower 2009.11.05. 07:45:33

Hihetetlen, hogy mennyi szolgalelkű kommentelő van, aki kapásból a cégnek ad igazat, és az ügyfélt marasztalja el, mert az szót mert emelni valami ellen, ami bosszantja. Ezek nagyobb lúzerek, mint a posztoló, csak már nem is tűnik fel nekik...

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.05. 08:06:05

@termik: hihetetlen, hogy mennyi hülye van, aki azonnal csak hőbörög, és ha nem a posztolónak adnak igazat, akkor mindjárt szolgalelkezik!

tapmancs 2009.11.06. 20:21:07

Nem küzdeni kell, hanem egyszerűen jelezni, hogy nem kívánsz több promóciós sms-t kapni, és nem kapsz.
Valószínű válasz: "hádehát én nem kértem!"
Nagy f..t nem kérted, idézd fel amikor x hónappal - évvel ezelőtt megkötötted a szerződést, és a széparcú piros pólós kislány megkérdezte, hogy akarsz-e az akciókról és kedvezményekről értesítést kapni - és te azt mondtad, "jaajazjóó jajjazperszee!"

bolhabetu 2009.11.07. 13:53:45

Ezúton Kíván Mindenkinek Boldog Új Évet A
Pocsai Család!

(Komolyra fordítva a szót, éjfél után csak életbevágó és/vagy boldogújéves SMS-t illő küldeni, más esetben joggal van felháborodva.)

paprika007 2009.12.05. 00:18:08

Buzi egy banda ez a Voda.
Azért haragszom rájuk mert ő miattuk vált hordozhatóvá az előhívó szám.- Ami ugye nonszensz, hisz ha az Émász ügyfele vagyok akkor ne lehessen már a Dédásztól számlát kapni.
süti beállítások módosítása