Tékozló Homár

Pofára esett a kíváncsi postás

2009.11.03. 10:00 | ge | komment

Olyan jó újra és újra röhögni egy kicsit azon, hogy Oscar-díjas lett a Magyar Posta,  de azon sajnos nem tudunk őszintén, hogy mégsem lopta el Layosh SIM-kártyáját a postai alkalmazott, miután látta hogy nulla forint van rajta. De legalább nem dobta ki, hanem visszarakta a borítékba.

Ma kaptam meg a Vodafone ingyen sim-kártyát, amit lehet nála igényelni. A Magyar Királyi Posta kézbesítette. A fényképeken jól látszik, hogy a kis kíváncsi postás a borítékot kinyitotta, sőt a csomagban lévő sim-kártyát tartalmazó dobozkát is felbontotta. Majd – gondolom – amikor látta, hogy 0-Ft van rajta szépen vissza csomagolta és kézbesítette.

A kártyát ajánlottam adta fel a Vodafone, eddig naivan azt hittem, hogy az ajánlott küldemények nagyobb biztonságban vannak, tévedtem.

Ajánlott ragszámot tudok adni, ha a posta kérné(netán nyomozni akarna), bár ebben nem reménykedem.

Üdv.:Layosh

 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2009.11.03. 10:14:58

A borítékra azt a f@szt is a postás rajzolta oda fekete föstékszóróval ? Vagy mi ?

staropramen 2009.11.03. 10:18:48

Sztrovacsekek!
Vodás SIM kártyát az ALDIban tucatszám adják kis helyes mosolygós árufeltöltők.
Ha bevallod, hogy ismered Tótaw-t akkor külön ajándékot kapsz.(0,2 liter nyári szélvédőmosót)

Kandras 2009.11.03. 10:23:11

Én annó szerettem volna külföldről rendelni valamit, de csak néhány boltban volt és azok egyike se szállított hozzánk. Szállítottak még Ukrajnába és Vatikánba is, de hozzánk nem, így idegességemben levelet írtam az egyik boltnak, hogy mire fel.
Erre nagyon nyájas stílusban, óvatosan fogalmazva megírta nekem a cég, hogy Magyarországra azért nem szállítanak, mert egész egyszerűen nem éri meg nekik.
Mivel ők ügyelnek a hírnevükre ezért ha egy termékről azt állítja a vásárló, hogy nem kapta meg akkor vagy újraküldik vagy visszatérítik az árát, Magyarország esetében viszont a csomagok nagy részével így jártak, úgyhogy inkább egész egyszerűen levettek minket a célországok listájáról.
Itt tartunk tehát jelenleg... :(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.03. 10:24:46

@Kandras: De majd ha a Cenrtum Posta Zéerté átveszi a kézbesítési szolgáltatást....

Kandras 2009.11.03. 10:26:09

@Kandras: vége lemaradt. Szóval: Itt tartunk tehát jelenleg. Görcsölünk azon, hogy külföld így, külföld úgy, közben pedig már ott tart Magyarország külföldi megítélése, hogy egy kib*szott borítékot nem mernek elküldeni hozzánk!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.03. 10:26:45

Ajánlott küldemény és garantált biztonság? Akkor, amikor ma már az ajánlott küldeményeket simán kézbesíthetik a postaládába? Igaz, elvileg előírás lenne, hogy a postaláda védett, zárt helyen legyen, no de ez hol érdekelte bármikor is a postásbácsikat? Soha, sehol.

Nálunk a kertre nyílik a lakás - nincs külön zárható kertkapu. A biztonsági rácson átdugva, bedobva találom legtöbbször a kurva drágán feladott ajánlott küldeményt. Arról nem beszélve, hányszor lopják el a feladott cuccokat. Pl. ha gyerekruha van benne.

Egyetlen biztonságos megoldás van az Oscar díjas Postánál: tértivevénnyel feladni mindent. Azt sk átadva, aláíratva kézbesíthetik csak és kizárólag. Ott nem mernek kinyitni, lopni, hazudni. Az ajánlottnál simán.

Tron65 2009.11.03. 10:27:25

Nyomoztass!
Nekem a szomszéd vette át egy ajánlottamat, persze elfelejtett szólni, amikor rákérdeztem is.
Még ki is jöttek a kézbesítővel, hogy pontosan beazonosítsák, ki és hogyan vehette át a küldeményt.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.03. 10:28:04

Ajánlott küldemény és garantált biztonság? Akkor, amikor ma már az ajánlott küldeményeket simán kézbesíthetik a postaládába? Igaz, elvileg előírás lenne, hogy a postaláda védett, zárt helyen legyen, no de ez hol érdekelte bármikor is a postásbácsikat? Soha, sehol.

Nálunk a kertre nyílik a lakás - nincs külön zárható kertkapu. A biztonsági rácson átdugva, bedobva találom legtöbbször a kurva drágán feladott ajánlott küldeményt. Arról nem beszélve, hányszor lopják el a feladott cuccokat. Pl. ha gyerekruha van benne.

Egyetlen biztonságos megoldás van az Oscar díjas Postánál: tértivevénnyel feladni mindent. Azt sk átadva, aláíratva kézbesíthetik csak és kizárólag. Ott nem mernek kinyitni, lopni, hazudni. Az ajánlottnál simán.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.03. 10:29:41

Upsz, bocs a duplázásért. De akkor már még egy adalék: ma már az ajánlott küldemények eltűnése esetén a Posta nem fizet kártérítést sem. Biztos sok volt a tudakozvány - ez is milyen kifejezés már...

É2I 2009.11.03. 10:47:15

PHosta.
PHONTOS!!!!

akikaztmondjákni 2009.11.03. 10:50:06

Kamu!:)Te nyitottad fel,szerettél volna egy posztot és kitaláltad,h a postás volt:)
Persze,az ALDI postásainál ilyen sose fordulhatna elő.

KáposztaMedve 2009.11.03. 11:15:03

@felhasznalo: pontosan, mióta eltűnt pár FONTOS levél a környéken, mindent tértivevénnyel kérünk, mert az ajánlottra sz@rnak magasból.

KreaManus 2009.11.03. 11:24:07

Én gyakran rendelek külföldről cuccokat. És valóban azt tapasztalom, hogy ide jóval drágább a szállítás mint bármelyik környező országba, vagy egyszerűen ide nem is szállítanak és az eladók ezt azzal magyarázzák, hogy sok csomag nem érkezik meg vagy hiányosan érkezik meg.

Szóval odáig jutottam, hogy sok cuccot osztrák ismerősöm címére vagy szlovák ismerősöm címére kérek.

Jó lenne, ha ezen a posta elgondolkodna, de nem fog.

/tno+DA= 2009.11.03. 11:27:10

@Kix:
Bár nem levelezem IRL, de azt hiszem ezekután tényleg veszek pecsétviszat és előkotrok a történelem sötétjéből valami családi címert vagy legalább egy marha billogot.

papugaja 2009.11.03. 11:32:40

@Kandras:
Már jópár éve itt tartunk.

torma99 2009.11.03. 11:36:15

@Photoline: Nem tudom, honnan rendelsz, de a szállítási költségek általában úgy vannak megadva, hogy EU-s országokba és ez esetben Ciprustól az Észak-Finn tundrakunyhóig egységárban megy a szállítás.
A Magyarországra való szállítás nem vállalása pedig inkább úgy valósul meg, hogy sok eladó a saját országán (USA,UK,Németország) nem szállít más országba, mert neki macera lenne, és mivel ezek az országok nagyok, ott is el tudja adni a portékáját.
Tény rengeteg csomag tűnik el nálunk, de olyannal nem találkoztam, hogy kifejezetten a lopós magyar posta miatt nem küldenek ide cuccokat.
Egyébként sok webshop megszívhatja azzal valóban, hogy csak egyszerű levélként pufis borítékban adja fel az árut és az valahol eltűnik, majd a posta mossa a kezeit, ahelyett, hogy futárcégre bíznák, ahol a legtöbb esetben azért nagyon is nyomon követhető kinél veszett el a dolog.

Jah és korábban volt egy poszt arról, hogy a külföldi csomagok magyarországi ragszámát nem tudják/nincs és ezért nem tudják visszakeresni.
Szerencsém volt a múlt héten kapni egy sima postai csomagot Kölnből és ott díszeleg rajta egy NKPÜ feliratú matrica egy jó hosszú számsorral. Szóval a korábbi esetben csak a lusta postás hajtotta el az ügyfelet.

conny (törölt) 2009.11.03. 11:46:15

Várd meg, míg visszajön, hisz úgyis kétszer csenget.

kriszur 2009.11.03. 11:52:25

@torma99:

Tévedsz, több nemzetközi "internetes bolt" kifejezetten Magyarországra nem szállít a postai lopások miatt.
Lásd például itt: index.hu/tech/net/lop2090508/
A "magyarposta", ahogy Magyarisztán jó része csődtömeg és tolvajok gyülekezete.
Kiváló megoldás lenne a postai szolgáltatások megversenyeztetése, a Magyar Posta monopóliumának eltörlése.
Igaz, hogy sok tetves, mocskos, büdös postai tolvaj és semmirekellő az utcára kerülne, mi viszont sokkal jobb szolgáltatást kapnánk.
Végre fel kellene fognia az országnak és a politikusoknak, hogy nem vagyunk kötelesek eltartani semmirekellő vattaembereket, mocskos tolvajokat.
A nem működő vagy nem hatékonyan működő elemeket /sajnos a történelem bebizonyította, hogy általában az állam rossz gazda, főleg egy ilyen kaotikus és korrupt állam, mint a miénk/ meg kell reformálni. Igaz, hogy ezzel pár százezer ingyenélő az utcára kerülne, viszont lecsökkenthetne jó pár százalékkal az adóterhelésünk.
El kell dönteni, finanszírozzuk-e a saját anyagi kárunkra az állami csődtömegeket, a közhivatalnoki söpredéket /tisztelet a kivételnek/, avagy azt mondjuk a költséghatékonyan és jól működő részek maradjanak, a söpredék pedig kopjon le.
A világ boldogabb felén már megtették, nem is itt tartanak, ahol mi.

McKelek 2009.11.03. 11:55:05

Nyugi, majd gyorsabban fog fogyni az egyenleged ;)

nganaszan 2009.11.03. 12:02:52

fake

a posta meg a gls-nel is gyorsabb

2009.11.03. 12:04:06

@kriszur: "Igaz, hogy ezzel pár százezer ingyenélő az utcára kerülne"
ÉS ezek mit fognak csinálni az utcán ? Gyújtogatni és követelni a jogaikat ? Tényleg mit kezdenél ilyen tömegű munkanélküli, éhséglázadásokba torkolló tömeggel ? De komolyan érdekelne.
Ha ilyen egyszerű lenne, hogy csak kirúgjuk őket...

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.03. 12:06:04

Én pizzarendelés mellé kaptam ilyen SIM kártyát, annak a doboza is fel volt bontva, de a kártya ki sem volt pattintva a helyéről...

kriszur 2009.11.03. 12:15:45

@Kulics:

Jobb eltartani őket és fenntartani az ingyenélők, semmittevők állásait? Van fogalmad arról, hogy ez 1000 milliárdos nagyságrendű megtakarítást jelentene évente? Mert ezeknek a semmittevőknek nem csak a bérét fizeted ki, hanem a komplett infrastruktúrához tartozó költségeket is /épületek fenntartása, karbantartása, fűtés, technikai eszközök biztosítása, az állásuk fenntartásához kapcsolódó szolgáltatások költsége /takarítók, recepciósok, biztonsági szolgálat, IT támogatás/ stb..
Amíg a magánszektorban dolgozó munkavállalónak munkahelye megszűnése esetén váltani kell, folyamatosan tanulni, addig a közalkalmazotti söpredék kiemelt biztonságban leledzik a mi kárunkra, a mi anyagi terhünkre.
Ebben a kádárista maradványállamban állunk csak így hozzá ehhez a problémához. Thatcher képes volt azt mondani, hogy állj, de megtették a szomszédaink is /Románia, Szlovákia/.
nemzetközi kimutatások alapján látható, hogy a magyar közalkalmazotti réteg létszámilag felpumpált, rosszul teljesítenek, ráadásul a versenyszektornál jóval magasabb fizetésért nyújtanak rossz szolgáltatást. Úgy tűnik, te ezt a beteg állapotot akarod fenntartani. Én meg nem. Én azt mondom, hogy legyen első szempont a hatékonyság /ebbe beleértem a költséghatékonyságot is/, az alap pedig az öngondoskodás legyen.
Aki "termel", aki hasznot hoz, annak maradjon több, az állam pedig ne azt csinálja, hogy a termelőktől elvonja a pénzt, aztán áttolja a söpredék részére. Unom ezt a kádárista lenyúlásosdit.

DaM 2009.11.03. 12:23:43

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHHÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! ROFL

Manci néni, a szomszéd 2009.11.03. 12:25:04

Egyáltalán nem biztos, hogy a postás a bűnös!

Szerintem ez úgy volt, hogy a vodafonnál lezárták a borítékot a kártya nélkül, de ezt szerencsére észrevette a csomagoló és felnyitotta a borítékot. Ezután le kellett ellenőriznie, hogy valóban a jó kártyát teszi bele a borítékba, ezért elővette a kártyát és kipróbálta és csak ezután tette bele a borítékba, melyet ismét leragasztott.

petya.bacsi 2009.11.03. 12:28:00

@kriszur: hol van a Magyar Posta monopol helyzetben? Ha nem tetszik egy szolgáltatás, nem kell igénybe venni.

Kérd futárral, és meglepődsz, hogy ott sem mindig úgy kapod meg, ahogy feladták. Tapasztalat.

petya.bacsi 2009.11.03. 12:29:51

@kriszur: te most a MÁV-ról beszélsz?

a google a barátod, szerintem keresgélj, mielőtt hülyeségeket irkálsz, barátom.

kriszur 2009.11.03. 12:32:02

@Manci néni, a szomszéd:
Nem tudom, hogy mi a jogi helyzet, de ha bizonyos közfeladatok ellátását nyújtók részére az állam kiemelt védelmet nyújt, akkor ennek ellentételezésként az általuk elkövetett bűntetteteket is sokkal súlyosabban kellene szankcionálni. Sajnos ebben a beteg országban a bűnelkövetőket védik, nem az áldozatokat. Aztán meg csodálkozik a jónép, hogy mi történik.
Ha kapna egy pár milliós büntetést és pár év letöltendőt egy postás tolvaj, akkor mindjárt nem lenne ennyi lenyúlás. Persze itt "jogállam" és "demokrácia" van, a bűnözőkkel hímes tojásként kell bánni, mert ők is csak megtévedt emberek.......

eszembejutottvalami 2009.11.03. 12:32:20

Ha beteszel egy SIM kártyát egy készülékbe, az a hálózatba kapcsolódásakor elküldi a készüléked IMEI számát a szolgáltatónak. Persze ezt csak a rendőrség ellenőrizheti.
Úgyhogy megvan valahol a postás készülékének IMEI száma.

torma99 2009.11.03. 12:32:35

@kriszur: a cikkből igazi konkrétum nem derül ki, csak annyi , hogy a csomagok a postán tűntek el, mint írtam miért olyan felelőtlen valaki, hogy a postával hozatja? Talán sajnálja a futárra az extra költséget?
A korrupt állam, a semmirekellőkről szóló fejtegetéseddel egyetértek, de nézd meg, hogy jövőre a választópolgárok 60-75%-a örömmel megy el megszavazni ugyanezeket az embereket. Ha 10% körüli lenne a részvétel, nem mondom, hogy azonnal ,de talán elgondolkoznának.

kriszur 2009.11.03. 12:36:32

@petya.bacsi:

Tisztelt Hiperostoba!

A Magyar Posta monopolhelyzetére nyugodtan keress rá /EU szabályzás/. Lehet, hogy felétek még sajtból van a Hold, a gyereket meg a gólya hozza......

petya.bacsi 2009.11.03. 12:37:49

@kriszur: látszik, hogy egy hang vagy, akinél a mikrofon van. A show-dnak lassan vége, és jön az ápolód, aki visszakísér a gumírozott szobádba pihenni.

Koky_ 2009.11.03. 12:38:10

Férjem nevére jött egy utalvány. Ő nem tudta átvenni, ezért én mentem volna érte, de a posta elutasított azzal, hogy csak meghatalmazással vehetem én át, ha a párommal bemegyünk és előttük aláírja kézzel. Erre kérdezem tőlük: de hogyan mennénk be, mikor ő nem tud jönni? Erre ők: Gondoltunk volna rá korábban, hogy lesz, amikor ő nem tud bejönni!

kriszur 2009.11.03. 12:38:17

@petya.bacsi:

Tisztelt Hiperostoba!

Ha Önnek szövegértelmezési problémái vannak, akkor tegyen panaszt anyja petesejtje, apja spermiumminősége, az Önt tanító tanintézmények és tanárok ellen, de ne engem fárasszon. :)

petya.bacsi 2009.11.03. 12:40:21

@kriszur: szegény pára vagy, semmi több. pihenj.

kriszur 2009.11.03. 12:41:08

@petya.bacsi:

Tisztelt Hiperostoba!

Csak nem irigykedsz metsző szájtépésem hatékonysága miatt? Ha kicsi a kukid, akkor keress magadnak egeret, esetleg játssz a plüssnyusziddal papás-mamást!
Okosodj még egy kicsit, mert egyelőre csak a fika lóg ki az orrodból!

petya.bacsi 2009.11.03. 12:42:43

@kriszur: hűűű, a megmondóember. írigylem a munkahelyedet, hogy munkaidőben terjesztheted a valósnak hitt böfögésedet. bár, a szellemi színvonalad a béka segge alatt van, de úgy látszik az oviban is van már wifi. juhé. támaszd alá, amit mondasz, vagy fejezd be a bögöfést.

petya.bacsi 2009.11.03. 12:43:50

@kriszur: hát, nekem biztos kisebb a kukim, mivel te magad egy nagy f*sz vagy.

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.11.03. 12:45:26

Kár, hogy az ean kód nem lett kiladírozva, vagy pennával átsatírozva, mert abból a vodafone-os haverom megmondja a számod, sőt.

kriszur 2009.11.03. 12:47:02

@torma99:

Elnézést, de a Magyar Postának ez lenne az egyik alapvető funkciója, hogy leveleket és csomagokat kézbesítsen határidőre, biztonságosan.
Vannak olyan jóhiszemű emberek, akik elhiszik, hogy a magyar állam egyik "jeles" cége teljesíti vállalt kötelezettségeit.
Az a sajnálatos eset, hogy nem. Ez pedig nagy probléma.
Kicsit olyan ez az eset, hogy valaki miért olyan ostoba, hogy miután megverik a Rendőrségnek szól, nem pedig egy testőr-behajtó-őrző-védő cégnek....
Éppen az állami vállalatok és a közalkalmazottak alkalmatlanságáról, és drága alkalmatlanságáról írtam eddig ...

kriszur 2009.11.03. 12:49:31

@petya.bacsi:

Bármikor leállnék veled egy intelligencia - vagy műveltségi teszt erejéig.
Menj kicsi bohóc, mert a végén még agyvérzést kap. Üdvözlöm az általunk eltartott vattaember családtagjaid is. Remélem, rövidesen majd azt látom, hogy eszik ki a sarki kukából a kiflivéget!:)

petya.bacsi 2009.11.03. 12:54:37

@kriszur: nem lennél méltó ellenfél, mivel csak egy hang vagy. add csak a műsorodat, szórakoztasd magad. én kiszállok a homokozódból, a homokozó a tied :D hajrá...

kriszur 2009.11.03. 12:56:40

@petya.bacsi:

Kuki, homokozó?:P Buzi-e vagy?:)

torma99 2009.11.03. 13:19:59

@kriszur: Igen ez lenne a funkciója, de hiába van monopolhelyzetben például a levelek piacán, a nagyobb méretű küldeményeknél, lásd. csomag már nincs, és ha nem működik, akkor nem használom és ezzel el van intézve.
Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett, mert amit leírsz az OK, de onnan indultunk, hogy miért nem szállítanak Mo-ra. Én itt utaltam arra, hogy ez a vásárló felelőssége is,mert ha mondjuk nemcsak alap szolgáltatást kérne a kézbesítésnél, hanem biztosítaná a küldeményt, akkor ha el is tűnik a csomag, egy idő után mindenki a pénzénél lehetne.
A külföldi webshopok jelentős részének pedig az a felelőssége, hogy nem kellően felkészültek belőlünk, mert simán lehetne az feltétel, hogy csak futárral, vagy biztosítva szállítok Mo-ra, ami ennyi meg ennyi plussz költség és máris látná mindenki, hogy megéri-e neki, hogy a küldemény tényleg ideérjen.
Lényeg a lényeg, a rosszul működő szolgáltatót el kell kerülni ennyi az egész.

Manci néni, a szomszéd 2009.11.03. 13:22:09

Egyébként a posta minden szolgáltatására van alternatíva, úgy, hogy ki sem kell mozdulni a lakásból:

Levél -> E-mail
Csekk -> Internetbank
Csomag -> Futárszolgálat

Egyrészt levelet "simán" nem érdemes feladni a postán, ezzel az erővel a lefolyóba is dobhatjuk a pénzt, mert nem érkezik meg.

A csekkfeladásból kurva jól megél a posta, úgy tudom ~100 forintot kaszál egy csekken és egy hétig még ül is a pénzen. Netbankon keresztül sincs ingyen a fizetés, de ~20 ft-ból kijön.

A csomagdíjakról meg ne is beszéljünk, a legtöbb futárszolgálat a postai ár töredékéért elvisz bármit háztól-házig.

petya.bacsi 2009.11.03. 13:25:30

@Manci néni, a szomszéd: végre, egy gondolkozó ember.

Én sem állok sorba csekkel, elintézem neten. Újságomat nem a posta hozza, hanem egy másik terjesztő cég, ha meg rendelek valamit külföldről futárcég hozza. De persze nem mindig épen, volt már összetört termék, vagy épp két hétig érkező csomag (garantált 3 nap helyett...).

torma99 2009.11.03. 13:36:01

@Manci néni, a szomszéd:
@petya.bacsi:
Igen, ezekről az alternatív lehetőségekről beszélek én is.

petya.bacsi 2009.11.03. 13:40:26

@torma99: akkor most min is ment a vita? :)

Mialee 2009.11.03. 14:04:42

Persz, van alternatíva, de akkor is szánalom, hogy ez egy ÁLLAMI szolgáltatás

és mivel ilyen ratyi, nem kellene fenntartani

petyo 2009.11.03. 14:28:44

Ajánlott az semmi. Ajánlottat már loptak tőlem is. Egy használt mobil volt egy kártyával. Reklamációra fizettek vagy 5 ezer forintot.

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2009.11.03. 14:33:10

@Manci néni, a szomszéd: CIB netbankja ingyenes, OTP netbankja ingyenes... még szerintem pár másik banké is.

Ficak 2009.11.03. 15:07:02

Nekem az újságomat rendszeresen nem dobták be :-(

Ficak 2009.11.03. 15:09:16

Ja, aztán amikor a kiadónak jeleztem megkérdezték, hogy kiküldjék-e a hiányzó számokat :-)
Egyébként hosszabították az előfizetésemet, ez fair.....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.03. 15:28:30

@petya.bacsi: Postási gyakorlattal futárokat felveszek. Az érdeklődő küldje a Posta szót, a nevét, a bankkártyájának a számát, érvényességi idejét és az aláírásmező utáni kódot a 17634-re!

Kyrae 2009.11.03. 15:45:49

Kedves Posztoló! Menj és tegyél panaszt, így ennek nem sok értelme van. Én is így voltam vele régen h minek járjak utána. Aztán múlt hónapban vettem valamit a vaterán, ami egy jó nagy csomagban jött (volna) ajánlva. Nem ért ide. Az eladóval megbeszéltük, h utánajárunk. A posta először azt mondta átvettem, mondtuk h muti az aláírást, ekkor jött az a duma h ők bedobták a postaládába (egy dobozt a kis lyukon). Mondtuk h lehetetlen, erre kijött hozzám egy postai alkalmazott, nyilatkozzam h nem kaptam meg. Mindez úgy 3 hét alatt lezajlott, az eladót (a levél feladóját) pedig kártalanította a posta. Most ők jártak rosszul! Szóval van remény, ne hagyja magát senki.

Kyle Broflovski (törölt) 2009.11.03. 15:53:24

ajánlott = ugyanaz a szar drágábban (csak el kell menned a postára... = +1-2 hét)

vape 2009.11.03. 15:59:31

@kriszur:
Korábbi postás posztban már én is kifejtettem a véleményemet a magánosítás témájában.

Mi a biztosíték, hogy amennyiben magánkézbe kerül egy állami cég (ami ráadásul egy területen monopóliumhelyzetben van), akkor az nem fogja a nyereséget a tulajdonosi körnek szétosztani? És nem fogja ugyanúgy sokadlagos tényezőnek tekinteni a minőségi szolgáltatást vagy az infrastruktúra fejlesztését, mint az állam?

Jó példa erre némelyik áramszolgáltató, külföldi tulajdonossal. A nyereség garantált, a dolgozók vagy fogyasztók érdekeit meg az állam nem képes vagy hajlandó védeni.

Tehát attól még nem lesz Kánaán, hogy magánkézbe adjuk az állami cégeket.

torma99 2009.11.03. 16:19:50

@petya.bacsi: Nem veletek vitatkoztam sőt még kriszur-ral sem, csak megerősítésnek szántam a kriszurnak írt utolsó kommentemhez, hogy oké, hogy szar a posta, de fogadja el ő is, hogy vannak alternatív lehetőségek, nemcsak a posta szidája.

Nomante 2.0 2009.11.03. 17:18:25

A Magyar Posta olyan mint a MÁV. Öreg kommunista maradvány, amit hiába korszerűsítenél a sok ott dolgozó 2 iskolás kommunista maradványok miatt nem lehet. (Igen nem mki 2 iskolás)

Helyét Sóval behinteni és elfelejteni.

Én sem hiszek a privatizáció mindenek feletti jogosságában, nem hinném változna valami attól, hogy "Sukoró Béla" megvenné a postát. ugyanolyan suttyó emberek dolgoznának benne.

Lehet ha hoznánk egy olyan törvényt ami kézlevágással büntetné azon postát aki felbontogatja a levelet, kevesebb lenne a bontogatás.

A Képlet egyszerű a postánál, akárcsak a disznóinfluenza esetén, ha teheted ne kerülj vele kapcsolatba, viszont ha már kapcsolatba kerültél vele maximális biztonsági óvintézkedések mellett dolgozz vele.

Aztán majd talán egyszer 2045-ben, ha rugdossák ki a postásokat, mert senki se meri használni, talán észreveszik, hogy nem kéne felbontogatni más levelét.

/Ráadásul a posta egy olyan állami monopólium ami magánkézben maximum csak drágább lenne, de jobb nem./

XCat 2009.11.03. 17:28:13

@Nomante 2.0: Eleve nem értem, mi a fenének posta.. bankszámlája mindenkinek van, levelezésre ott a net, ha valamit küldetni akarsz, akkor futár.. telefon is van mindenkinél legalább kettő.
És igen, a kilencven éveseknek is meg lehet tanítani, mi az az email. Akinek nem, az úgysem írna levelet.

A posta általában véve pénzkidobás, és kizárólag arra jó, hogy akik ott dolgoznak, ne legyenek munkanélküliek.

Eric_Cartman 2009.11.03. 17:46:24

@Kyle Broflovski: Te már csak tudod, Kyle........

Mialee 2009.11.03. 17:48:54

@Nomante 2.0: "Lehet ha hoznánk egy olyan törvényt ami kézlevágással büntetné azon postát aki felbontogatja a levelet, kevesebb lenne a bontogatás."

Az biztos, mert elfogyna a postások keze
De akkor a leveleidet se tudná bedobni (már ami számára értéktelen)

Beaver100 2009.11.03. 19:33:19

@Kandras: Pontosan ezt mondta nekem az Amerikai Posta, hogy felvesznek meg Ugandaba is barmit de sajnos a tolvaj Magyarorszagra nem tovabbitanak semmifele egyszeru csomagot, csak legiposta kuldemenyt ami egy kiss csomagnal $45-60 koltseget jelent

Secnir 2009.11.03. 20:14:49

@kriszur:
"a magyar közalkalmazotti réteg létszámilag felpumpált, rosszul teljesítenek, ráadásul a versenyszektornál jóval magasabb fizetésért nyújtanak rossz szolgáltatást."

szeretném, ha bizonyítanád a magyar közalkalmazotti réteg versenyszektornál jóval magasabb fizetését...

@Manci néni, a szomszéd:
"van alternatíva [...] ki sem kell mozdulni a lakásból:

Levél -> E-mail
Csekk -> Internetbank"

próbálj meg egyszer az APEHhal emailezni, befizetett csekkmásolatot bemutatni internetbankon keresztül.

Secnir 2009.11.03. 20:17:48

@Mialee:
"De akkor a leveleidet se tudná bedobni (már ami számára értéktelen)"

nem ügy. berugdossa a kapu alatt.
most is azt csinálják.

A Tyne folyó déli partja 2009.11.03. 20:35:28

lehet, h. nekik is olyan levélragasztó gépük van, mint a mienk..(nem postán, önkormányzatnál pénzügyön). ami nem ragasztja le rendesen a leveleket, és miután ezért az összes ember fizetési papírját, amit kiküldenek postán, át kell néznünk. hogy legragadt-e rendesen. ha nem, ragassz rá celluxot. mire az emberek panaszkodtak,h. biztos felnyitották a leveleiket. pedig nem. egyszerűen szar volt a gép.
mellesleg, az angol postások épp sztrájkoltak, múlt héten, meg előtte csüt-péntek nem is jött posta...

Biyb 2009.11.03. 21:14:19

Épp ma rendeltem egy Pizzériától ebédet. Ugyen ilyen kártyát osztogatnak mellé ajándéknak.

A dobozon egyáltalán nem látszik, hogy az valaha le lett volna ragasztva.

Nomante 2.0 2009.11.03. 21:43:49

@CatMother: Hát igen az más kérdés hogy XXI századra mennyire van szükség postákra.

De azért még nálunk nyugatra lévő országokban [lásd anglia] is vannak posták ahol jóval magasabb szinten van kiépítve pl. az internet/ekomm. s az mellett a posták is jól müködnek, mert vannak olyan dolgok, amiket egyszerüen jobb [lenne] rájuk bizni.

Ilyen pl az előfizetéses újságok kihordása, a sárgacsekk [van akinek nincs eszámlája és nem is akar] vagy akár az felsőoktatásba való jelentkezés is. (igen van amelyiket lehet neten is már). APEH adóbevallást se bizhatod futárra. Sőt megkockáztatom, hogy ha jól müködne - föleg hogy ha már állami cég - akkor a csomagokat is könnyebb lenne feladogatni - mint futárral küldőzgetni.

S igen egy idős ember nem feltétlen akar már megtanulni emailezni.
____________
Az viszont biztos, akárcsak a MÁV-nál itt is bizonyára +10%-nyi léhűtő van.

De akár csak a MÁV-nál ha itt is létszámleépítés szoba kerül az állam egy kretén mert válság idején küld el X embert [ami nyilván szar, de ha nem lenne válság akkor is az állam lenne a kretén (kormánytól függetlenül)] Pedig ami igazán megérett már egy korszerűsítésre és egy reformra, azok ezek a kommunizmusból maradt mamut vállalatok. [de hamarabb leszek milliomos mint, hogy itt valami változzon]

nom.

MosoMasa 2009.11.03. 22:16:58

@kriszur: Igen, nem lehet kideríteni és megbüntetni sem, mert a személyiségi jogok ugye.... ;) Ami, mint tudjuk csak a bűnözőknek van, meg a cny-oknak.

XCat 2009.11.03. 22:52:47

@Secnir: Ha azt nézzük, hogy van mondjuk a nyolcból 2-3 óra valósan ledolgozott idejük, a többi kávécskázás, pletykálgatás, és méltatlankodás hogy őket mennyit bántják azok a rohadt ügyfelek, akkor annyira azért nem rossz az a fizetés. Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, amiből arra következtetek, hogy a Posta rossz dolog, és a benne dolgozók teszik azzá.

Apehbe meg nem jár olyan sűrűn az ember. Ha megszűnne a posta, gondolom lenne egy saját futárszolgálatuk helyette, vagy valami, ami nem lopna, mert minek, max. hamisítana. :)

Különben megszűnnie sem kellene, sőt, kezet vágatni sem.. egyszerűen minden csomag automatikusan és díjtalanul félmillióra lenne értékbiztosítva, és ha bármi nem stimmel, azt elkezdenék vonni a félmillát adott postai alkalmazott fizetéséből.
Egyből rend lenne.

Nyakam rá, hogy megszűnne a problémák többsége. Meg az "én majd megmutatom" típusú postások is.

XCat 2009.11.03. 22:57:09

@Nomante 2.0: Angliában nem tudom mi van, sosem laktam ott.. a kinti és nem túl közeli ismerőeim két dolgot mondanak; 1. utálják, 2. még mindig sokkal jobb, mint itt. Az már más kérdés, hogy elég hülyén jön ki a magyarország meg a magyarok mennyire szar téma után 25 perc hazafias ömlengés.:)

Azzal együtt biztos jó hely, de én nem tudom ott magam elképzelni. :)

NormaJane 2009.11.03. 23:33:09

Eddig bárki aki kapott ilyen simkártyát akár promóból akár postán (én a munkába menet kaptam egy hostesstől) mindenkié fel volt ily módon bontva. Ezért kivételesen én nem a postát vonnám felelősségre, a postás csak nem akkora barom, hogy felbontja, megnézegeti, és utána még kézbesíti is?! Akkor vagy nyúlja le, vagy ki se bontsa. Így lenne logikus. A sim egyébként sem névre szól, hanem be kell regisztrálni, ezt nyilván olvashatta ő is, a zsebrevágás nem sokból tartott volna. Szerintem a voda a bűnös.

Biyb 2009.11.04. 00:04:37

@Manci néni, a szomszéd: Legyünk alternatívak, mint szerinted. És hol van annak azok az emberek, akik nem használnak internetet? Vagy szerinted vidéki kis községekben van futárszolgálat?
LOL

Biyb 2009.11.04. 00:13:52

@kriszur: Várjuk először is a TGI postodat!

Egy magyar állami céget magánkézre adni (amúgy Nekem is ez jutott volna először eszembe), nem hozz változást.

Logikusan gondold végig, hány jelenleg postai alkalmazásban lévő ember, akik annak idején postaforgalmi szakközépiskolát végeztek és jelenleg dolgoznak a postánál.

Nem nagy szakértelem! Tényleg nem nagy! De ki a fene fog majd oda menni helyettük dolgozni????

Itt kizárólag a belső irányításon lehet változtatni. A postavezetőkön, akik megválogatják a munkatársakat és kapnak hatalmat, hogy kit vegyenek fel!

XCat 2009.11.04. 00:14:41

@Biyb: Van. A futárszolgálat oda megy, ahová küldik.
Bármilyen furcsa, Budapest közigazgatási határain túl is létezik GPS, internet, telefon, fax, sőt még pláza, és úszómedencés ház is.

betépett felhasználó 2009.11.04. 09:01:02

egy francot buheralta a postas, csak 1xruen szegeny elcsuszott a nedves faleveleken es esteben feltepodott a boritek..
adhezio ide, oda, de ez neha elofordul

Biyb 2009.11.04. 11:37:19

@CatMother: Persze, hogy van. De majd szerinted a 60 éves Kató nénje, meg Pista bácsi igénybe fogja tudni venni a futárszolgálatot, és megtanulja az internet, fax kezelést?
Tényleg LOL!

XCat 2009.11.04. 11:57:50

@Biyb: Miért ne tanulná meg? A windows direkt úgy van megcsinálva, hogy egy közepesen hülye palotapincsi is gond nélkül kezelje. Ha úgy gondolod, hogy 60 éves kor után az emberek menthetetlenül elhülyülnek, akkor most szólok, hogy ez nem így van.

Voltaképpen annyiról van szó, hogy a mai tizenhuszonévesek minden a kis segge alá van tolva, és ha képesek ebből úgy 5-10%-nyit felfogni, akkor hajlamosak lesznek nagyon okosnak gondolni önmagukat. Nos, ez szintén nem így van.
:)

Nomante 2.0 2009.11.04. 12:31:41

@CatMother: Inkább már nem akarja megtanulni, eltelt 80 év eleget tanult. :]

Manci néni, a szomszéd 2009.11.04. 13:11:58

@Biyb: Kató néni meg Pista bácsinak tökmindegy, mert úgysem tudnak már elmenni a postáig, hogy feladják a húsvéti meg karácsonyi lapokat. Más dolguk meg nincs a postával.

Aki meg még tud mozogni az meg tud tanulni kezelni egy rohadt mobiltelefont, azon keresztül meg mindent el lehet intézni, még faluhelyen is. Csak akarni kéne!

Biyb 2009.11.04. 16:10:23

@CatMother: Névjegykártya!:-)

@Manci néni, a szomszéd: Csak Én, Csak ÉN.
A csekkét meg a kutyája fizeti be, úgye?
Ha majd Ti is 80 évesek lesztek, és űrposta lesz, űrvasúttal, űrautókkal megnézném, hogy tudjátok olyan gyorsan megtanulni majd kezelni ezeket a dolgokat... és minimál nyugdíjjal:-)

Lehet otthon gyakorolni a számítógép előtt:-)

XCat 2009.11.04. 16:51:48

@Biyb: Itt sosem lesz űrposta. Képzeld el, ha minden bolygón ennyit lopnának.. 10 év alatt privatizálnák a tejutat.

Amiben látnék fantáziát, az az időgép alapú postázás. Fel lehetne úgy adni a cuccokat, hogy megkapjam milőtt még feladtam, és akkor nem lehetne ellopni. (talán.)

Mi van a névjegykártyával?

A Tyne folyó déli partja 2009.11.04. 20:14:42

@Nomante 2.0: na, az angliai postát inkább ne dicsérd...napok óta itt van a lépcsőházban egy cetli,h. "nem voltál otthon, gyere a csomagodért", csak azt felejtették ráírni,h. kinek is jött...négy lakás van, lakó meg még több...még a lakásszámot se írták rá, semmit. meg pláne, nem dobták bele a postaládába, mert akkor tán egyértelmű lenne.de máskor is jött ilyen, albérletben laktam, jött egy értesítés csomagról, kinek, az nem volt ráírva. átveheted az X. utcán lévő postán. címnek ennyi, az utca meg több kilométer hosszú, keresd meg a postát.
tesóm személyi igazolványát elküldték a régi címünkre, pedig azt úgy kézbesíthette volna csak ki,h. az átvevő aláírja. a nevezett házban meg nem lakott senki, főleg nem a címzett.
meg annyira működik az angol posta,h. sztrájkolnak épp...

XCat 2009.11.04. 22:39:33

@Animacs: Gondolom a magyarokhoz hasonlóan ők is öntudatosak, és tisztában vannak a másodrendű ügyfél fogalmával. (ezt egy itteni postás mesélte, a túlpigmentált lakosságot értette alatta.)

A személyidet nem kérte el? :D

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.11.04. 23:24:29

Nos, ha a user 0 Ft-ot talált a simkártyán, akkor bizony útközben letelefonálódott róla 900..

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.05. 13:34:50

@Animacs: 'Ajánlott ragszámot tudok adni'

Amikor átvetted, Layosh, akkor kellett volna reklamálni, nem most
A feketítést is a huncut postás csinálta?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.05. 13:36:26

@Animacs: nem voltál otthon, gyere a csomagodért",
És még tegeznek is. Ilyen az angol udvariasság?
:)

A Tyne folyó déli partja 2009.11.05. 21:19:27

@CatMother: áruld már el,h. honnan tudta, h. kinek kézbesít? hogy angol-e az illető? meg pláne, h. milyen a színe? amúgy meg olvastad már el amit írtam. a személyijét postázták. rossz helyre. és kézbesítették aláírás nélkül. pedig csak úgy lehetett volna átvenni. mondjuk, az se semmi már,h. itt köteles vagy az irataidat postázni, eredetit, fénymásolatot nem fogadnak el, ha elveszik, hát ez van, utazz haza, csináltasd újra...

nyílméregbéka 2009.11.06. 11:12:45

Posta...
Valamikor előfizettem a Cinema magazinra. Tök jó volt, bolti megjelenés előtt ott figyelt a postaládámban. Aztán egyszer egy karácsonyi számhoz DVD-t mellékeltek. Az a szám nem érkezett meg hozzám. Felhívtam a Cinema kiadóját - mondták, hogy küldenek még egyet. Telt az idő, az sem jött meg. Kértem őket, hogy légyszi még egyszer.
Amikor a postás harmadszor is ellopta a DVD-met, lemondtam az előfizetést, és azóta SEMMIFÉLE újságra nem fizetek elő. Azon múljon a pénzem és a szórakozásom, hogy a Béla postás épp enyveskezűe, vagy becsületes? F*szt...

XCat 2009.11.07. 02:25:49

@Animacs: ó te szegény kicsi bevándorló. Puszi a hasikádra.

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.11.08. 20:21:20

a posta mondjon le... továbbra is

KreaManus 2010.03.01. 16:54:42

@torma99: E-bayről rendelek fotós cuccokat és rendszeresen. És ide minden drágább mint olaszba, autszriába, németbe, hollandba, szlovákiába, és sorolhatnám tovább.
Sőt van olyan szállító aki nem is szállít ide.
Konkrétum:
Rendeltem egy vakuszettet.
Ára 330$
Szállítás(ok)
Németbe 79$
Olaszba 83$
Magyarországra: 123$

Mellé, berendeltek a postára (IX ker.) Szétszedették a cuccot. Érdekes módon a csomag magyar postai ragasztóval volt lezárva. Amit gyanítom, hogy kínában nem tartanak. Fizettettek vámot áfát (a postai költségre is)

Tehát még ki sem hozzák! Mehetsz be a dzsunka negyedbe, ahol parkolni nem lehet csak fél óra keringéssel lehetőleg arany áron. Aztán vársz másfél órát. Aztán kiderül, hogy olyan papírokat kérnek, amit nem tüntettek fel az értesítőn. Aztán amikor a netről le akarod szedni, nem tudod. Keresgélsz egy netkávézót, hogy leszedhesd a szükséges papírokat, azt kinyomtattatod...
Aztán megint vársz.

És a kedvemet egy megrendelt, de soha meg nem kapott kis csomag vette el amiben 3db fényképező távirányítót kértem. És nem én vagyok az egyetlen aki járt már így a postával. Menj fel az index fórumra az e-bay topikba, és érdeklődj azoktól akik rendszeresen váasárolnak.

Szóval a magyar posta kriminális, drága, felkészületlen, és tovább fokozható.

Felőlem védheted a mundért, ez a te dolgod, de nekem ennyi rossz tapasztalat bőven elég.

KreaManus 2010.03.01. 17:22:07

@torma99: "Egyébként sok webshop megszívhatja azzal valóban, hogy csak egyszerű levélként pufis borítékban adja fel az árut és az valahol eltűnik, majd a posta mossa a kezeit, ahelyett, hogy futárcégre bíznák, ahol a legtöbb esetben azért nagyon is nyomon követhető kinél veszett el a dolog."

Ja és még pár szó. Szerinted miért fizetjük ki a postaköltséget? Azért, hogy a csomag rendben megérkezzen. És nem pedig TALÁN megérkezzen. Főként, ha több mint máshova...
Tudod, ha szerencsejátékra vágyom, nem csomagot fogok rendelni, hanem elmegyek a kaszinóba.
És hogy pont te ajánlod a konkurens futárcégeket... :-) Hát ez kedves. A főnökeid tudják ezt?
És csak tájékoztatásul. A posta nem más mint futárcég. Még akkor is ha nagy. És elég baj, ha ezt önök nem így tudják.
süti beállítások módosítása